Cito Benelux seminars, workshops en themadagen voorjaar 2014

8
Programma voorjaar 2014 Seminars, workshops en themadagen. TIJD VOOR EEN DEMARRAGE

description

 

Transcript of Cito Benelux seminars, workshops en themadagen voorjaar 2014

Page 1: Cito Benelux seminars, workshops en themadagen voorjaar 2014

Programma voorjaar 2014Seminars, workshops en themadagen.

TIJD VOOR EENDEMARRAGE

Page 2: Cito Benelux seminars, workshops en themadagen voorjaar 2014

Voedselveiligheid in industriële processenHygienic Design – in samenwerking met Wouter Burggraaf, lid van EHEDGDe Europese wetgeving voor voedselproductie geeft aan dat onze machinesystemen aan richtlijn (EG) 852/204 moeten voldoen. Dit betekent dat oppervlakken van machines glad, afwasbaar, corrosiebestendig en van niet toxisch materiaal moeten zijn. Een goed hygiënisch ontwerp zal de reinigingstijd aanmerkelijk verkorten en de voedselveiligheid sterk verhogen. Rittal deelt graag haar kennis over voedselveiligheid en geeft samen met experts een antwoord op deze ontwikkelingen en eisen.

Themamiddag14.00 – 19.00 uur

do. 19 juni 2014 Reeuwijk

EMC Veldgebonden EMC voor industriële installaties volgens EMC-Richtlijn 2004/108/EG De workshop behandelt het uitvoeren van veldmetingen, waarmee de elektromagnetische beïnvloeding van diverse apparatuur in kaart kan worden gebracht. Ook maken we u vertrouwd met dempingsmetingen, waarmee u de invloed van uitsparingen in een besturingskast aan- toont. Daarbij gaan we in op de samenhang tussen de CE-markering en de EMC-richtlijnen, inclusief de nieuwe EMC-Richtlijn 2004/108/EG. Verder leggen we het accent op het maken van een EMC-stappenplan: denk hierbij aan montageplaatindeling, kabelinvoer en installatie-op-bouw overeenkomstig NPR-IEC/TR 61000-5-2 de praktijkrichtlijn EMC-installatie en aarding.

Workshop12.00 – 16.00 uur

do. 30 januari 2014 Zevenaardo. 13 maart 2014 Assenwo. 7 mei 2014 Waalredi. 1 juli 2014 Reeuwijk

W

Praktijktips The SystemTS8 besparen op engineerings- materiaal- en montagekosten Het Rittal TS8 aanbouwsysteem “The System” voor industriële toepassingen biedt u meerflexibiliteit bij in- en opbouw, snellere montage en een hogere stabiliteit. De kastserie is volledig symmetrisch opgebouwd; breedte en diepte hebben een identiek raster. Hierdoor kunnen de kastframes in alle richtingen aan elkaar worden gekoppeld. De doelstelling van deze workshop is besparen op engineerings-, materiaal- en montagekosten.

Workshop12.00 – 16.00 uur

wo. 12 maart 2014 Zevenaardo. 12 juni 2014 Zevenaar

W

Stroomverdeling Ontwerpen volgens NEN-EN-IEC 61439In dit seminar gaan we in op alle technische- en praktische aspecten omtrent stroomverdeling/laagspanningsverdeelinrichtingen. De onderwerpen die aan bod komen tijdens het seminar zijn richtlijnen, normen en definities. De productkeuze en temperatuurverhoging. Het ontwerp van het railsysteem en alle aspecten die hierbij komen kijken, zoals nominalestroom, kortsluitvast-heid, etc. De kosteloze tool Power Engineering waarmee u eenvoudig complete installaties geengineerd komt ook aan bod.Kortom na dit seminar weet u alles omtrent het stroomverdeling, ontwerpen volgens NEN-EN-IEC 61439.

Seminar12.00 - 16.00 uur

wo. 5 februari 2014 Reeuwijkdo. 20 maart 2014 Assenwo. 7 mei 2014 Zevenaardi. 17 juni 2014 Waalre

S

Het praktijkgericht samenstellen van besturingskasten voor de Ex zonesIn samenwerking met BartecExplosies kunnen zich overal voordoen waar er sprake is van productie, verwerking, overslag van verf, olie- en smeermiddelen, batterijen en accu’s, textiel, meel, graan, melkpoeder, suiker, zaagsel, mest reinigingsmiddelen en plastic. De procesautomatisering in deze Ex zones wordt veelal geregeld vanuit de besturingskasten die staan in de Ex zones. Ondanks uw basiskennis over toepassingen in Ex zones, is het in de praktijk niet inzichtelijk hoe deze besturingskasten overeenkomstig de ATEX-richtlijn samengesteld moeten worden.

Themadag10.00 – 16.00 uur

wo. 9 april 2014 Reeuwijkwo. 18 juni 2014 Waalre

T

T

Informatie & inschrijven: www.rittal.nl

Geen kosten, compleet verzorgd.

Page 3: Cito Benelux seminars, workshops en themadagen voorjaar 2014

Energie-efficiënt koelen van elektrotechnische ruimten Besparingen van meer dan 80% zijn eenvoudig te realiseren Traditioneel worden elektrotechnische ruimten veelal gekoeld met zogenaamde split-units of downflow airconditioners in combinatie met een verhoogde installatievloer. Door nieuwe technieken kunnen deze vormen van koeling heden ten dagen energetisch gezien veel efficiënter worden uitgevoerd. Directe en indirecte vrije koeling zullen op deze themamiddag aan de orde komen en de energie besparing wordt in keiharde euro’s voorgerekend. Ook zal het rekenen met het gratis Rittal softwaretool Therm 6 voor de juiste klimaatoplossing uitvoerig aan bod komen. Deze middag is een “must” voor o.a. engineers, bedrijven en adviseurs die zich bezig houden met de zoektocht naar duurzame oplossingen in de industrie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel hebben staan.

Themamiddag12.00 – 16.30 uur

di. 28 januari 2014 Waalre

Energie-efficiënter koelen van computer-en serverruimten Ook zonder verhoogde vloer mogelijk IT-apparatuur wordt steeds compacter, met als gevolg dat voor een gemiddelde onderneming in de zorg of het MKB een klein aantal server- en networking racks voldoende is om de bedrijfs-kritische processen onder te brengen. Gedurende deze themamiddag zullen alle aspecten van het gebruik van rack-, rij- versus ruimte-koeling worden besproken. In veel gevallen is de traditi-onele verhoogde vloer als luchtplenum niet noodzakelijk zodat elke ruimte geschikt kan worden gemaakt voor deze fl exibele- en modulaire (verhoogde vloerloze) oplossingen. Deze middag is bedoeld voor degene die zich bezig houdt met het inrichten van MER maar ook SER ruimten - waarbij ‘pay as you grow’, energie-efficiëntie, bouwkundige besparingen, MVO en flexibiliteit - belangrijke aspecten zijn.

Themamiddag12.00 – 16.30 uur

do. 3 april 2014 Waalre

T

Praktijkgerichte koeloplossingen voor industriële- en outdoorbehuizingenTips and tricks over koeling in de praktijkElektrische installaties worden steeds compacter, en het aantal schakelingen per volume-eenheid neemt toe met als gevolg hogere warmteontwikkeling per volume-eenheid. Om deze warmte zo efficiënt en verantwoord mogelijk af te voeren staat een volledig Rittal producten-pallet tot uw beschikking, maar hoe past u deze nu toe en wat zijn de consequenties met betrekking tot de beschermingsklasse (IP) en de kortsluitlucht?Dit alles wordt ondersteund door een verhelderende demonstratie van de klimatiseringssoft-ware Therm 6, Rittal’s kosteloze software calculatie tool, waarmee u in een paar stappen kunt berekenen welke ventilator, koelaggregaat en warmtewisselaar u nodig heeft om uw behuizing op de gewenste temperatuur te houden. Tevens is het mogelijk een rapport te genereren waarin uw keuze met bijbehorende rechtvaardiging duidelijk uiteengezet wordt.

Seminar12.00 – 16.30 uur

do. 15 mei 2014 Zevenaar

S

Klimatisering in de praktijkLeer in één middag het programma ThermDe nieuwe IEC 61439 gaat eind 2014 van kracht. Hierin staat voorgeschreven dat het gebouwde paneel niet te warm mag worden en dit moet onderbouwt zijn. Hierbij is Therm een handige tool. De tijdrovende berekening van de klimaatiseringsbehoefte wordt volledig door de kosteloze software Therm overgenomen. De eenvoudig te bedienen software zorgst snel voor de juiste klimaatbeheersingscomponenten. Met een goede klimatisering in uw paneel, verbeterd u de levensduur van uw componenten en zorgt u voor minder storingen in uw proces.Tijdens deze workshop laten we alle mogelijkheden van het programma zien en gaat u zelf aan de slag. Na afloop van de workshop bent u in staat zelf berekeningen uit te voeren en een document hiervan te generenen.

Workshop12.00 – 16.30 uur

do. 27 februari 2014 Zevenaardi. 15 april 2014 Reeuwijkdo. 5 juni 2014 Waalre

W

T

T

Page 4: Cito Benelux seminars, workshops en themadagen voorjaar 2014

Warmte Koude Opslag The next step in IT-business In navolging op de succesvolle themadag Compressorless Datacenter cooling presenteren Rittal, Jaeggi en Installect: The Next step in IT-business. IT-business draait om beschikbaarheid, energie en koeling. Energie besparen betekent kosten besparen. Het ultieme doel om data-centers zonder compressiekoelmachine te koelen, is technisch en op een verantwoorde manier realiseerbaar. Klimatiseren door middel van Warmte Koude Opslag (WKO) maakt dit mogelijk; betrouwbaar, betaalbaar en schaalbaar. Resultaten in verschillende prijswinnende datacenters en serverruimtes bewijzen het succes. Wij zien een volgende stap: van energie besparen naar energie leveren. De warmte die een datacenter weg koelt is in feite een product: energie in de vorm van warmte. Daarnaast hebben we een aantal zeer interessante sprekers, die vanuit verschillende invalshoeken nauw betrokken zijn bij het reduceren van het totale energieverbruik in datacenters en computerruimten.

Themadag

Data momenteel nog niet bekend. Meer informatie vindt u binnenkort op onze website www.rittal.nl

Power EngineeringSoftware programma voor configuratie en calculatie van al uw laagspanningsinstallaties In deze workshop wordt ingegaan op de calculatiemogelijkheden van Rittal’s sofware toolPower Engineering. De volgende onderwerpen worden besproken: Form-indeling, configuratievolgorde, projectresultaat, interfaces, verbindingsset-configurator, speciaalvelden, ex- en importeren van gegevens en voorbeelden.Tevens is er een hands on gedeelte waarbij u met de PC zelf opgaven maakt.

Workshop10.00 – 16.00 uur

wo. 26 februari 2014 Zevenaardi. 20 mei 2014 Reeuwijk

W

VCCN en EHEDG Ziekteverwekkende huisflora in de voedingsmiddelindustrie, grootkeukens en operatiekamersTijdens deze middag brengen interessante sprekers u op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van hygiënisch ontwerpen. Wat kunt u verwachten? Een methode om snel complexe samenstellingen van microflora-organismen te analyseren. De EHEDG-richtlijnen zijn ook uitstekend te gebruiken voor apparatuur in grootkeukens, maar ook voor de complexe apparatuur in operatiekamers. Ter bestrijding van de SARS-epidemie is nanotechnologie voor het eerst op grote schaal toegepast in Hong Kong. Deze toepassing is ook ter beschikking voor de voedingmiddelenindustrie en operatiekamers. Hoewel genoemde sectoren onderling duidelijk verschillen is onderlinge uitwisseling van aanpak en benadering nuttig. De Contamination Control aanpak biedt hiervoor kaders en geeft aan waar nieuwe technieken welkom zijn.

Themamiddag14.00 - 19.00 uur

do. 6 februari Reeuwijk

T

NEN-EN-IEC 61439 Vanaf november 2014 moeten alle besturingspanelen en energieverdelers aan de norm IEC 61439 voldoen. Dit heeft consequenties voor uw installatie. Tijdens deze dag worden alle aspecten welke van belang zijn met betrekking tot ontwerp toegelicht. De themadag is in samenwerkening met Roel Ritsma, voorzitter van de normcommisie laagspannings-schakelmateriaal en lid van de IEC-werkgroep georganiseerd. Na deze dag heeft u een goed beeld wat deze norm voor u betekend.

Themadag09.00 - 16.00 uur

wo. 15 januari Reeuwijk

T

EMC - installatietechniek volgens de huidige EMC-richtlijnenDe workshop EMC geeft aan de hand van een industriële installatieopstelling inzicht in de Industriële datacommunicatie, industriële netwerken en veldbussen zijn momenteel ‘state-of-the-art’ en worden gebruikt om besturingen onderling en met het proces of de machine te verbinden. Traditioneel wordt meestal ‘koper’ als medium gebruikt. Tegenwoordig nemen de nieuwe media steeds vaker de plaats van koper in. Hoe staat het met deze nieuwe media: Wireless en Fiber optic? Welke voordelen hebben ze te bieden? Welke kanttekeningen moeten wij bij deze nieuwe media plaatsen?

Speed Seminar10.00-16.00 uur

wo. 4 september 2013 Waalredi. 8 oktober 2013 Reeuwijkdi. 5 november 2013 Assenwo. 4 december 2013 Zevenaar

S

T

Nieuw!

Nieuw!

Page 5: Cito Benelux seminars, workshops en themadagen voorjaar 2014

Kabelboomontwerp met EPLANHoe ontwerp ik kabelbomen (draadbomen) met EPLAN, als ook de bijhorende productiedocumentatie? Met EPLAN Harness proD realiseert u eenvoudig 2D / 3D kabelbomen voorzien van alle benodigde toebehoren en attributen. Daarbij wordt de kwaliteit gewaarborgd door specifieke project-controles. Tijdens dit seminar krijgt u toegelicht hoe u EPLAN kunt inzetten voor het ontwerp van zowel 2D als 3D kabelbomen. U maakt kennis met de functies en controleprocedures die u ondersteunen bij het ontwerp, alsook hoe kabelboom onderdelen en artikelen beheerd kunnen worden. Verder wordt getoond hoe het systeem automatisch project specifieke documentatie zoals artikellijsten, nailboards en verbindinglijsten kan uitvoeren.

Seminar 13.00 - 16.00 uur

wo. 9 april 2014 Waalrewo. 16 april 2014 Reeuwijkvr. 25 april 2014 Zevenaar

Werkplaatsoptimalisatie aangestuurd door EPLANHoe breng ik mijn schakelkast ontwerp naar een hoger niveau en optimaliseer ik tegelijkerheid mijn werkplaats?Ontdek hoe EPLAN u helpt bij het bouwen van uw schakelkasten. U maakt kennis met de oplos-singen die het EPLAN platform biedt voor een snelle en nauwkeurige indeling van montageplaten en de opbouw van complete panelen. Zaken als minimum onderdeelafstand, warmte afvoer en voldoende aansluitruimte komen hierbij aan de orde. Daarnaast ontdekt u ook welke voordelen dit oplevert in de werkplaats, met EPLAN kan voordeel behaald worden bij het uitvoeren van de mechanische bewerkingen, het bedraden en het bewerken van koper in de paneelbouw.

Seminar13.00 - 16.00 uur

vr. 7 februari 2014 Reeuwijkdo. 20 februari 2014 Zevenaardi. 25 februari 2014 Waalre

S

Tips & TricksIn welke praktische tips en features haal ik het maximale uit EPLAN? In dit seminar komen heel wat praktische tips aan bod die uw gebruikscomfort verhogen en u helpen om EPLAN optimaal in te zetten. Vaak gaat het om kleine weetjes of relatief onbekende features die in de praktijk hun nut hebben bewezen. Ook voor ervaren gebruikers vormen ze vaak een interessante aanvulling.

Seminar13.00 - 16.00 uur

do. 8 mei 2014 Waalrema. 12 mei 2014 Reeuwijkdo. 22 mei 2014 Zevenaar

S

S

S

S

Informatie & inschrijven: www.eplan.nl

Page 6: Cito Benelux seminars, workshops en themadagen voorjaar 2014

Informatie & inschrijven: www.phoenixcontact.nl

Geen kosten, compleet verzorgd.

Secure Remote AccessWereldwijde toegang tot machines en installaties Remote maintenance: diagnose op afstand, Remote control: besturen en opvolgen op afstand.Meer en meer worden internet en mobiel internet toegepast om industriële applicaties van op afstand te beheren of om data van op afstand op te vragen en te loggen. Het spreekt voor zich dat security hierbij een belangrijk aandachtspunt is. Er moet op gewaakt worden dat door het koppelen van bedrijfsnetwerken aan het internet, verschillende IT bedreigingen (hackers) of infecties (wormen, virussen) geen vat krijgen op de machineparken of op de industriële installaties. Op deze themadag worden de specifieke kenmerken van de verschillende technologieën en oplossingen (Internet, mobiel internet, Security, VPN, firewalls) nader toegelicht . Phoenix Contact biedt u met deze themadag de mogelijkheid om de perfecte oplossing voor uw Remote Access applicatie te bepalen en dit op een veilig, verantwoorde manier.

Themadag 09.00 - 16.00 uur

do. 27 maart 2014 Waalredi. 13 mei 2014 Reeuwijk

Gestructureerd programmerenIEC 61131-3 garandeert een enorme boost aan uw efficiencyHet programmeervak in Nederland staat op een hoog niveau. Toch is een extra kwaliteitsimpuls mogelijk door te programmeren volgens de IEC 61131-3. Het juist hanteren van deze norm biedt zowel voor de programmeur als opdrachtgever meer efficiency en kwaliteit. Wie overstapt op IEC 61131-3 boekt op termijn belangrijke winst. IEC 61131-3 standaardiseert alles wat met programmeertalen te maken heeft. Software kan men hierdoor op een gestructureerde wijze opbouwen.

Themadag 09.00 - 16.00 uur

wo. 16 april 2014 Zevenaar

T

PROFINET Realtime Automation via EthernetPROFINET betekent realtime en standaard Ethernet communicatie via één netwerk, draadloze datauitwisseling, diagnose op afstand en efficiënte troubleshooting. In deze PROFINET workshop ervaart u hoe eenvoudig u PROFINET kunt configureren. In de workshop leert u ook alles over AUTOMATIONWORX, dé industriële automatiseringsoplossing van Phoenix Contact. Dit concept is gebaseerd op PROFINET en biedt unieke functionaliteit, zoals netwerktopologie herkenning, uitmuntende diagnose, eenvoudige service en betrouwbare draadloze communicatie. In de workshop gaat u zelf aan de slag! Zo ervaart u hoe eenvoudig u PROFINET van Phoenix Contact kunt configureren, hoe de industriële besturing van Phoenix Contact data kan uitwisselen via PROFINET en hoe PROFINET draadloos communiceert.

Workshop 09.00 - 16.00 uur

do. 20 maart 2014 Zevenaar

W

EMC Installatietechniek volgens de huidige EMC-richtlijnenIn deze workshop wordt de EMC-richtlijn, de daaronder vallende normen en de hierop gebaseerde Nederlandse praktijkrichtlijn, besproken. Van hieruit wordt een praktische vertaalslag gemaakt naar de industriële installatie. Aan de hand van diverse meetingen wordt het effect van deze metingen zichtbaar gemaakt. Deze maatregelen zijn algemeen van aard, zodat na deze dag de deelnemer in staat is een vertaalslag te maken naar zijn eigen installatie.

Workshop10.00 - 16.00 uur

di. 11 februari 2014 Reeuwijkwo. 19 maart 2014 Waalredo. 15 mei 2014 Assenwo. 18 juni 2014 Zevenaar

W

Veiligheidsbesturingen voor de machinebouw Volgens de nieuwe normen Performance Level Betrouwbaarheid, verificatie en validatie van veiligheidscircuits voor de machinebouw volgens PL. De meeste machines en productielijnen zijn uitgerust met noodstopcircuits en veiligheids-besturingen, met daarin onder meer lichtschermen, deurschakelaars en laserscanners. Phoenix Contact organiseert – in samenwerking met D&F Consulting – een themamiddag waarin de aspecten uit de nieuwe normen PL - Performance Level worden behandeld. Dat gebeurt praktijk- gericht met een risicobeoordeling en een uitgewerkt voorbeeld in PL met het zuilendiagram en berekeningen. Aansluitend komt de verificatie en validatie van een veiligheidsfunctie aan bod.

Themamiddag14.00 - 20.00 uur

wo. 19 maart 2014 Zevenaardi. 13 mei 2014 Waalre

T

T

Page 7: Cito Benelux seminars, workshops en themadagen voorjaar 2014

Informatie & inschrijven: www.phoenixcontact.nl

Alles over bliksembeveiligingIn samenwerking met firma Schaap en Van der HeideBlikseminslag en overspanningen kunnen grote gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van uw productieproces. Een effectief beveiligingsconcept kan deze risico’s tot een minimum reduceren. De norm voor bliksem- en overspanningsbeveiliging NEN-EN-IEC 62305, is de basis voor een betrouwbaar beveiligingssysteem. Het belang van risicoinventarisatie en -analyse en de veranderingen m.b.t in- en uitwendige beveiliging staan op deze themamiddag centraal. Deze middag organiseren wij samen met Schaap EMC Engineering en Van der Heide Bliksem-beveiliging en wordt ondersteund met diverse praktische demonstraties.

Themamiddag14.00 - 20.00 uur

do. 3 april 2014 Zevenaar

Productieverliezen zichtbaar makenOEE in de praktijk – in samenwerking met EKBMachines worden aangeschaft om te produceren. Bij voorkeur zonder storingen en stilstanden, op maximale snelheid en zonder kwaliteitsverliezen. Om te beoordelen in welke mate een machine aan deze eisen voldoet zijn diverse methodieken ontwikkeld. Overall equipment effectiveness is er daar één van. OEE geeft u inzicht of uw machines optimaal worden gebruikt en geeft inzicht in uw verliezen en het verbeterpotentieel. Door het meten van OEE zijn productiemedewerkers zich nu veel meer bewust van de mogelijke verliezen. Alleen hierdoor zijn de verliezen al afgenomen.

Speed Seminar16.00 - 19.00 uur

di. 20 mei 2014 Reeuwijk

S

Industriële netwerkarchitectuur Ethernet TCP/IP op de industriële werkvloerHet samengaan van IT en automatiseringsnetwerken brengt heel wat teweeg op de industriële werkvloer. Het implementeren van ethernet gebaseerde netwerken in de productiehallen creëert de mogelijkheid naar doorgedreven implementaties op gebied van monitoring, MES en ERP en biedt mogelijkheden om op afstand vlotte toegang te hebben tot het productieproces. Dit brengt ook de nodige bedreigingen met zich mee. De grootste bedreigingen zijn meestal verkeerde netwerkarchitectuur, toegepaste hardware welke niet altijd geschikt is om in een open omgeving zoals ethernet TCP/IP ingezet te worden. Op deze themadag wordt ruim aandacht besteed aan basisbegrippen omtrent ethernet TCP/IP, benodigde hardware, creëren van hiërarchische netwerken en gebruik van VLAN. Een interessante dag voor iedereen die op de industriële werkvloer in aanraking komt met ethernet gebaseerde oplossingen binnen de industriële wereld.

Themadag09.00 - 16.00 uur

di. 8 april 2014 Reeuwijkdo. 12 juni 2014 Waalre

T

Draadloze netwerken in de industrieBetrouwbaar werken met WiFi, Bluetooth en Trusted WirelessDraadloze netwerken evolueren in een hoger tempo dan PC’s: van enkele Kbit/s naar meerdere Gbit/s in 15 jaar. Dit biedt mogelijkheden voor toepassingen waar we tot voor kort nog vast zaten aan bekabelde technieken. Maar draadloze netwerken zijn wel iets anders dan een tradi-tioneel netwerk maar zonder kabels. Op deze themadag daarom veel praktische informatie over de engineering van draadloze netwerken: antennes, vermogensbudgettering, storingsbronnen, foutdetectie en foutreparatie. Verder komen de specifieke mogelijkheden van Bluetooth, WiFi en Trusted Wireless aan bod. Uiteraard ook aandacht voor de cybersecurity van draadloze net-werken. En omdat industrieel WiFi in veel opzichten hetzelfde is als het gewone WiFi, profiteert uw netwerk thuis ook van de op deze dag opgedane kennis.

Themadag09.00 - 16.00 uur

wo. 2 april 2014 Reeuwijk

T

T

Nieuw!

Nieuw!

Page 8: Cito Benelux seminars, workshops en themadagen voorjaar 2014

Tijden veranderen en wij veranderen mee! Zo zijn wij tegenwoordig te volgen op Twitter via @CitoBenelux

t: (0182) 39 74 97 e: [email protected]: www.citobenelux.nl

Bekijk ons profiel op: linkedin.com/company/cito-benelux

Volg ons op Twitter via:@CitoBenelux

Trainen. Alsmaar beter worden. De lat steeds hoger leggen. Met de seminars en workshops van Cito Benelux krijgt u voldoende body om overeind te blijven in een kennismaat-schappij die steeds hogere eisen aan ons stelt. Haal meer uit u zelf en geef u vandaag nog op!

Blijf de veranderingen voor!Workshops, seminars & themadagen

Jaap Dijsselhof