Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

192
CULTUURCENTRUM DE WERFT GEEL 2012 - 2013

description

Bekijk het volledige aanbod van Cultuurcentrum de Werft en mis geen enkele voorstelling van het seizoen 2012-2013.

Transcript of Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Page 1: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

CULTUURCENTRUM DE WERFT GEEL2012 - 2013

Page 2: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013
Page 3: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Wat was er eerst? De kip of het ei. Met het oog op het komende seizoen schrijven we misschien beter ‘Het KIP’ of ‘de ei’. Het KIP loopt immers als een ‘file rouge’, een rode draad, doorheen 2012-2013. Jawel, dit seizoen hebben we er één, een draad. Je leest er verder alles over.

Zoals een gezond kippenhok een bonte verzameling is, blinkt het aanbod van de Werft ook uit in veelkleurigheid. Met de kwaliteit van het ‘gelegde’ product als waardemeter. Het resultaat van een zorgvuldige selectie - only the strong survive - en van veel positieve energie en creativiteit, doorspekt met emotie!

Om terug te komen op de ‘filosofische’ uitgangsvraag: Voor ons ‘doetheterniettoe’ en mag ze gerust onbeantwoord blijven. Onze eerste vraag is nog altijd: “Vertellen de artiesten die we uitnodigen een boeiend verhaal?” We menen van wel. Misschien niet altijd voor iedereen, maar zeker wel altijd voor iemand. Of om in de pluimveesector te blijven: wat voor de ene toeschouwer een lelijk kuiken is, kan voor de andere een prachtige kip zijn. En daar is ook niets mis mee.

Even droomden we ervan het te presenteren in zijn eigenste EI-vorm, maar de praktische realiteit heeft ook haar rechten. Toch bieden we jou als fiere hen of haan ons EI-vol programma aan. Je mag het koken en afpellen, breken, roeren of bakken. Smakelijk!

CHRISJE, DIRK, DORIEN, GERD, GERD, GERRY, JEF, JUDITH, KRIS, KRISTEL, LIEF, MARC, MON, MONIQUE, NADINE, NADINE, NICOLAS, PAUL EN ROEL

Page 4: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

DIUMPO

20122013

VOLWASSENEN &JONGEREN

Page 5: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

DIUMPO

20122013

VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 6: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

VR 21 SEP 2012 20u00

PRIJS 18,00 EUROVRIENDENPRIJS 15,00 EUROGENRE KLASSIEKE MUZIEKLOCATIE SINT-AMANDSKERK, MARKT, GEEL

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET HET FESTIVAL VAN VLAANDEREN-MECHELEN, DEPARTEMENT CULTUUR VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN, STAD GEEL EN IOK

HEERLIJK HÄNDELLE CONCERT SPIRITUEL EN VLAAMS RADIO KOOR

Hervé Niquet kent de kracht van synergie. Voor dit concert laat de gepassioneerde Fransman twee ensembles op het toneel verschijnen waarmee hij een innige band heeft. Het historisch geïnspireerde Le Concert Spirituel stampte hij meer dan twintig jaar geleden zelf uit de grond. Bij het Vlaams Radio Koor werd hij in 2011 chef-dirigent. Als één adem zullen beide ensembles klinken in de Sint-Amandskerk en wel op de tonen van Händels befaamde Dixit Dominus, het oudste bewaarde manuscript van de barokvedette. Een stevige hoofdmaaltijd vraagt om luchtige smaakmakers. Daarvoor zorgen concerti grossi van Händel zelf en diens tijdgenoot Arcangelo Corelli. Bon appetit!

© Satochi Aoyagi

4 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 7: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Toen Chris Martin, frontman van Coldplay, het beroemde doek Viva La Vida van Frida Kahlo zag, wist hij meteen: “Dit wordt een song!”. Ook andere bekende musici zagen muziek in een schilderij. Nat King Cole zong over de Mona Lisa van Leonardo da Vinci, Don Mclean schreef het prachtnummer Vincent toen hij Starry Nights van Van Gogh onder ogen kreeg en The Pogues lieten zich verleiden tot een donkere ode aan Medusa bij het zien van The Raft of the Medusa van Géricault.

Radio 1 vroeg aan Vlaamse artiesten een nummer te schrijven bij hun favoriete schilderij onder de noemer Kleur in E-Mineur. Dat leverde verrassende pareltjes op. Een nieuwe reeks komt er aan en die wordt gelinkt aan een cd! Hannelore Bedert, Senne Guns en Wigbert vormen samen met Simon Casier en Karel De Backer de Kleurband. Bij elk concert brengen ze een gastzanger of -zangeres mee. Radio 1 presentatrice Friedl’ Lesage begeleid je op een tocht langsheen schilderijen en muziek en zorgt voor verrassende inzichten. Last but not least is er the artist in residence, Herr Seele. Met veel gevoel voor humor en een fijne penseelstreek creëert hij iedere avond een nieuw doek, live op scène! Via een wedstrijd kan je op het eind van de tournee de gelukkige zijn die één van de doeken thuis bezorgd krijgt!

ZA 22 SEP 2012 20u15

PRIJS 20,00 EUROVRIENDENPRIJS 16,00 EUROGENRE MUZIEK

KLEUR IN E-MINEURFRIEDL’ LESAGE, HANNELORE BEDERT, SENNE GUNS, WIGBERT EN ANDEREN

© Alex Vanhee

© Johan Jacobs

5VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 8: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Het Yellow City Comedy Festival is voor de vierde keer op rij onze officiële seizoensopener. We richten ons ook nu weer met diverse vormen van humor naar een breed publiek. De dansvoorstelling die afgelopen seizoen op het programma stond, krijgt net zoals de familievoorstelling een vervolg. Sterker nog: ze worden aangevuld met een dagvoorstelling en een intieme voorstelling in de Raadzaal van de Halle. Dit maakt dat ook deze affiche er weer één is om duimen en vingers af te likken.

DI 02 OKT: De winnaars van de publieksprijs tijdens Camaretten 2011, Lankmoed, treden aan in de Raadzaal van de Halle.

WO 03 OKT: Pieter Ampe bewees vorig jaar al met Guilherme Garrido dat dans bijzonder grappig kan zijn. Dit jaar keert hij terug, nu met zijn broer in een even grappige voorstelling.

DO 04 OKT: Stenzel en Kivits brengen met The Perfect Concert part II een dagvoorstelling die niemand onberoerd laat: de liefhebbers van klassieke muziek en comedy.

VR 05 OKT: De Illusionist belooft een wervelende show te worden met dans, muziek, veel trucs en humor voor heel de familie.

ZA 06 OKT: De traditionele afsluiter en het hoogtepunt van de openingsweek is ook nu weer een Internationale Comedy Night met een onweerstaanbare affiche.

YELLOW CITY

COMEDY FESTIVAL

02 03 04 05 06 OKT 2012

Page 9: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

© Aarn Van Severen

Er ligt één schoen op straat en dat is een triestig zicht omdat het gewoon niet klopt. Een schoen is altijd lid van een paar. Maar waar is in godsnaam die andere schoen? Wat is de reden voor al die eenzaamheid? Volgens Lankmoed is het geen toeval dat er op dit moment, in deze wegwerpmaatschappij, steeds meer schoenen alleen komen te staan, afgedragen en achtergelaten.

In Stilt rapen Jan Geubbelmans en Peter van Ewijk al die enkele schoenen teder bij elkaar. Ze trekken lijnen tussen alleen zijn en de liefde, tussen speelgoed en relaties, tussen oorlog en onvrede. Doorheen hun wonderschone liedjes en hun geestige conferences blijven zij de hoop koesteren dat er toch nog ergens in die gigantische berg eenzaamheid een mooi nieuw paar kan ontstaan.

Tijdens de finale van het concours om de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2009 vielen ze op door hun grote muzikaliteit, hun vermogen om een indrukwekkend arsenaal aan instrumenten te bespelen en hun spitante teksten. Na de finalistentournee is het duo onder de bezielende leiding van hun coach en mentor Mich Walschaerts van Kommil Foo aan de slag gegaan om hun eerste avondvullende cabaretvoorstelling te creëren. Een voorstelling die tijdens Cameretten 2011 werd bekroond met de Publieksprijs.

Lankmoed staat garant voor cabaret in zijn zuiverste vorm. Wondermooie liedjes worden afgewisseld met geestige conferences. Ze doen denken aan Acda en de Munnik en Kommil Foo, maar uiteraard met een volledig eigen, uiterst originele en frisse identiteit.

DI 02 OKT 2012 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE MUZIKALE HUMORLOCATIE RAADZAAL DE HALLE, MARKT 1, GEEL

www.lankmoed.be

STILTLANKMOED

7VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 10: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Vorig seizoen danste Pieter Ampe samen met Guilherme Garrido het veelbesproken duet Still Standing You in het kader van het Yellow City Comedy Festival. Een terechte keuze bleek uit de reacties van de toeschouwers. En in de omschrijving van Pieter Ampe als “de cabaretier van de dans” lazen we nogmaals een bevestiging, net zoals in de selectie van zijn nieuwe voorstelling voor Circuit X.

In Jake and Pete’s big reconciliation attempt for the disputes from the past gaat Pieter aan de slag met Jakob Ampe, zijn broer. Het broer-zijn is ook meteen het vertrekpunt van deze performance. Allebei geboren in Burundi, allebei met vele goede en minder goede herinneringen uit hun jeugd.

Pieter is danser/choreograaf. Jakob studeerde af als stem-therapeut en is muzikant bij onder meer The Germans. Voor deze voorstelling bestuderen de broers elkaar heel nauwgezet, als in een spiegel. De danser ontdekt zijn stem, de zanger leert zijn lichaam kennen. Een onderzoek dat hen langs extremiteiten voert. Maar evenzeer langs subtiliteiten. Bovendien is er nog iets dat de broers bindt, hun voorliefde voor droge humor. Een voorliefde die ze maar al te graag met je willen delen.

WO 03 OKT 2012 20u15PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE DANS - PERFORMANCE

www.circuitx.be

JAKE AND PETE’S BIG RECONCILIATION

ATTEMPT FOR THE DISPUTES FROM THE PAST

PIETER EN JAKOB AMPE CAMPO

© Phile Deprez

8 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 11: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Wereldbekende tenor Stenzel en meesterpianist Kivits leveren met The Perfect Concert part II hét bewijs dat twee ongelijke genres als comedy en klassieke muziek op een heerlijke manier kunnen versmelten en perfect met elkaar kunnen harmoniëren.

In The Perfect Concert part II maken we kennis met de wat arrogante tenor Stenzel die af en toe een koekje van eigen deeg krijgt van de onverstoorbare pianist Kivits. Met hun grenzeloze schat aan fratsen en capriolen onder, naast, op en met de vleugelpiano brengen de twee elkaar op muzikale wijze tot cabareteske topprestaties.

Mozart, Bach, Vivaldi, Verdi, Puccini en vele andere muzikale genieën draaien zich in hun graf om. Op hun zij weliswaar, om vooral niets te missen van wat hun composities theatraal nog meer te bieden hebben dan ze zelf ooit durfden te vermoeden.

DO 04 OKT 2012 14u00

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROprijzen inclusief koffie en gebakGENRE MUZIEK - HUMOR

STIPVOORSTELLING

www.stenzelkivits.nl

THE PERFECT CONCERT PART II

STENZEL EN KIVITS

9VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 12: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

DE ILLUSIONIST VAN EEN LEIEN DAKJE / NTGENT

VR 05 OKT 2012 19u00

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROGENRE THEATER - HUMOR

www.deillusionist.be

Illusionist Poppescu reist weer met zijn lieftallige assistente Svetlana langs de theaters. Ze brengen een geraffineerde combinatie van variété, theater en illusie. Veel enthousiaste bezoekers in Nederland en België bezochten De Illusionist. Verbazing, verrassing en humor vielen hen ten deel in een wervelende show.

Je bent als toeschouwer getuige van een mislukte doorzaagtruc waarvoor de grote Poppescu zich moet verantwoorden. Verliefd, verward en jaloers probeert hij de rechter met zijn trucs te verleiden en op het verkeerde been te zetten. De grote Poppescu valt echter door de mand. Niet hij, maar zijn assistente vormt het hoogtepunt in zijn show. Zeker als blijkt dat zij gedachten kan lezen. Zonder Svetlana geen Illusionist.

“Hermans’ kracht ligt in het jongleren met de toeschouwer, in gevatte interacties, en het verbale duel met zijn assistente. Eenmaal op dreef windt hij iedereen om zijn pink, afgesneden of niet. Hermans is als acteur ervaren genoeg om moeiteloos te schakelen tussen het wanhopig requisitoir en zijn amusante goochelshow. Soms schmiert hij net te zielig, maar met Crommelinck tegenover zich weet hij een krachtige en sinistere variétésfeer neer te zetten.” (de Volkskrant)

“Onweerstaanbare combinatie van toneel, variété en illusie.” (De Telegraaf)

“Bijzonder aan De Illusionist is dat deze voorstelling erin slaagt om verschillende disciplines slim samen te voegen en zo méér dan de som der delen te zijn. Clevere theatrale ingrepen, aanstekelijk acteerspel van Hermans als de flamboyante entertainer. Gevatte comedy en natuurlijk het belangrijkste: echt goeie trucs.” (De Morgen)

10 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 13: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Aan goede recepten wordt niet gemorreld. Verwacht je aan de gekende ingrediënten: enkele podia, een dozijn comedians, waaronder jonge talenten, gevestigde waarden, Vlaamse vedetten en internationale sterren. We vullen dit programma nog verder aan, hou onze website in de gaten voor de meest actuele informatie!

Nigel Williams is zoals een excellente wijn. Hij wordt nog beter met de jaren en je kunt er nooit genoeg van krijgen! Met de zeis van de humor kortwiekt Nigel verkopers van nieuwe idealen, gebakken lucht, vlaggen en hypocrisie! Hij is de MC van dienst in de spektakelzaal!

Jeroen Leenders is de artistiek leider van The Line-Up. Je zou bijna vergeten dat hij in 2010 nog het Leids Cabaret Festival won. In Vlaanderen is er volgens onze bescheiden mening niemand die zo goed de finesse van aanbreng en timing beheerst. Wat we daarmee bedoelen, zal hij je tonen tijdens een set die hij vult met zijn The Line-Up collega’s.

ZA 06 OKT 2012 20u00

PRIJS 19,00 EUROVRIENDENPRIJS 15,00 EUROGENRE COMEDY

www.dewerft.be

INTERNATIONAL COMEDY NIGHT

© B

enny

de

Gro

ve©

Fok

ke v

an d

er M

eule

n

11VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 14: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Xander De Rycke was in de Werft reeds te gast met de eerste twee delen uit zijn onheilige stand-up comedy trilogie en kon daarbij steeds op de nodige bijval rekenen. Het derde en laatste deel van de trilogie zit in de pijplijn. Tijdens zijn set try-out hij materiaal voor deze nieuwe voorstelling. Zijn boek Het leven is kak. En dan wordt het grappig. is trouwens een absolute aanrader voor iedere comedy liefhebber!

Begijn Le Bleu won in 2005 zowel de jury- en publieksprijs van Cameretten. Sindsdien maakte hij verscheidene soloprogramma’s waaronder het bejubelde Flamingo’s in de Polder. Begijn zet enkele sterke typetjes en karakters neer in zijn cabaret georiënteerde set.

Bas Birker (NL) is bij het grote publiek een onbekende naam. Voor zover bekend komt hij ook maar twee keer voor. Bovendien is hij niet bekend van televisie en won hij nooit een groot festival of talentenjacht, vooral veroorzaakt door een chronisch gebrek aan deelname. Want terwijl iedereen bezig was met carrière maken, stond Bas op een podium in een café. Inmiddels al meer dan vijfhonderd keer en soms zelfs met publiek. Het recept is simpel: ongecompliceerde lol vol humorgrapjes om te lachen! Zonder twijfel de beste MC die je kunt vinden in de Lage Landen!

© F

okke

van

der

Meu

len

© F

okke

van

der

Meu

len

© F

okke

van

der

Meu

len

12 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 15: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

An Nelissen op de International Comedy Night? Jazeker! Ze blijft nog steeds één van de weinige, zoniet de grappigste vrouw die er in het Vlaamse landschap te bespeuren is. Met haar avondvullende programma’s blijft ze zaal na zaal vullen. We zijn dan ook enorm blij dat ze zeer uitzonderlijk opduikt met een korte set. En wie weet betitelen we haar achteraf allen als de Vlaamse Jo Brand!

Brokstukken (NL) brengt een onzinparade van fysieke humor, liedjes en theatrale scènes. Speciaal voor ons brengen deze Nederlanders hun allerbeste sketches van de afgelopen jaren, aaneengelijmd met hun eigen muziek. Verfrissend, snel, brutaal, absurd en muzikaal. Brokstukken toerde door heel Nederland met hun programma’s Doggy Punch, Rode Dwerg en Three Times a Lady. Daarnaast speelden ze op gerenommeerde festivals als Lowlands, Laughing Matters, Paaspop en Zwarte Cross.

Isak Jansson (S) is een stand-up comedian die momenteel in Stockholm woont. Naast performen werkt hij als freelance schrijver, begeleidt hij workshops en is hij producer. Zijn carrière als comedian startte in Zweden, maar hij heeft ook een volledig Engelstalige set kunnen opbouwen uit zijn belevenissen in Australië en de Verenigde Staten. Isak heeft reeds opgetreden in Engeland, Noorwegen, Denemarken, Finland, Estland en China. Heb je altijd willen weten hoe hiphoppers hun nummers in de studio aan elkaar knutselen? Isak zal het je vertellen!

© F

ilip

Nau

dts

Gua

rda

la fo

togr

afia

© B

roks

tukk

en

13VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 16: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Bijna vijftien jaar geleden reconstrueerde Ensemble Grupetto, na een drie jaar durende speurtocht die hen naar Londen leidde, het programma van vooral wals en ragtime dat het orkest tijdens het zinken van de ‘onzinkbare’ Titanic bleef spelen. Om paniek te vermijden, kregen de eersteklas passagiers die lange tijd bleven luisteren geregeld te horen wat de waterstanden waren in de verschillende compartimenten. De derdeklas passagiers wisten hier niets van af. Zij mochten pas aan dek wanneer alle reddingsboten al vertrokken waren. Bij de ramp die honderd jaar geleden de arrogantie van de mens tegenover de natuur afstrafte, kwamen bijna duizendvijfhonderd mensen om het leven.

Grupetto herneemt vandaag De Laatste Wals op de Titanic als eerbetoon aan de dapperen die met het schip de donkere diepte van de oceaan in gleden. Presentator Kurt Van Eeghem vertelt met een passie die doet vermoeden dat hij de ramp zelf mee onderging. Geniet zorgeloos met een drankje aan tafel, tot de ijsberg de Titanic doet zinken.

ZO 07 OKT 2012 11u00

PRIJS 14,00 EUROVRIENDENPRIJS 11,00 EUROprijzen inclusief glas wijn, fruitsap of cavaGENRE KLASSIEKE MUZIEKLOCATIE ZAAL ‘T GETOUW MOLENHOEKSTRAAT 2, MOL

www.grupetto.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T GETOUW, MOL

DE LAATSTE WALSOP DE TITANICENSEMBLE

GRUPETTO EN KURT VAN EEGHEM

© Roland Van Rompaey

14 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 17: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Met een schitterende nieuwe plaat onder de arm is Nathalie Loriers helemaal terug van nooit echt weggeweest. Melodieus en toegankelijk maar tegelijk uitdagend en groovy, de pianiste van het Brussels Jazz Orchestra laat haar persoonlijke stem horen.

Moet Nathalie Loriers nog voorgesteld worden? Al op zeer jonge leeftijd weet ze zich een plaats te verwerven in de top van de Belgische jazzscene. In 1991 brengt ze haar eerste opname Nympheas uit, met Philippe Aerts op contrabas. De plaat wordt zeer goed onthaald en twintig jaar later zelfs opnieuw gereleased. In 1993 volgt er al een nieuw album, deze keer met saxofonist Lee Konitz en drummer Al Levitt, twee meesters van de cool jazz. Maar de ‘leading lady of Belgian jazz’ verkent ook graag het pad van de kruisbestuivingen met andere genres. In 2006 maakte ze L’arbre pleure, waarin ze op wonderbaarlijke wijze jazz versmelt met elementen uit de Oosterse muziektraditie. En in 2009 brengt ze de werelden van het hedendaags klassiek en jazz samen in haar plaat Moments d’Eternité, die ze samen met Bert Joris en het Spiegel String Quartet realiseerde.Na al die muzikale omzwervingen keert Loriers terug naar de pure formule van het piano jazz trio. Ze laat zich hiervoor opnieuw bijstaan door Philippe Aerts, één van de meest gewaardeerde bassisten die ons land rijk is. Naast zijn eigen trio en kwartet is Aerts vooral actief bij de verschillende bands van Ivan Paduart, Bert Joris en Philip Catherine. Aan de drums zit Rick Hollander, bekend voor zijn werk bij klinkende namen als Woody Shaw, Roy Hargrove en Brad Mehldau.

De composities die je kan horen op Nathalie Loriers’ nieuwste release hebben stuk voor stuk een eigen karakter meegekregen. Lyrische nummers worden afgewisseld met Zuid-Amerikaanse. Maar ook de typische grooves waar bas en piano elkaar perfect aanvullen komen op deze plaat aan bod. Ingetogen en soms ietwat melancholische melodieën maken er een afwisselend geheel van, waarin toch duidelijk de sound van Loriers bewaard blijft.

“Nathalie Loriers houdt van gestileerde, ingehouden uitvoeringen, waarbij de muziek je langzaam meevoert. Soms zijn haar melodieën klein en fijn, af en toe melancholisch en soms lichtjes opzwepend. Op haar eigen manier combineert ze een poëtische zeggingskracht met breekbaarheid.” (De Standaard)

MA 08 OKT 2012 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE JAZZ LOCATIE CULTUURCAFÉ DE HALLE, MARKT 1, GEEL

www.nathalieloriers.com

NATHALIE LORIERS NEW TRIO

© JazzLab Series

15VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 18: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Wat als je twee dansers in een ruimte zet waarvan de grenzen een eigen leven leiden? Waar de muren letterlijk op je af komen? Een choreografie van zevenmijlslaarzen krimpt noodgedwongen ineen tot kleinduimpjepasjes. Het heeft iets van een enge droom, een Tom-en-Jerry-tekenfilm, een computerspel. Binnen die wankele afbakeningen gaan de dansers op zoek naar vaste grond en misschien vinden ze die wel bij elkaar.

Kijk ver genoeg achterom en je kijkt weer naar voor gaat over grenzen opzoeken in alle mogelijke betekenissen van het woord: het uitdagende van een limiet, het frustrerende van een fysieke beperking, het aanlokkelijke van verboden terrein en de loodzware opdracht om over al die scheidslijnen heen toenadering te zoeken bij iemand anders.

Onder de naam Tragic bouwden Manon Avermaete en Paulien Truijen de voorbije jaren een respectabele fanbase binnen de wereld van het straattheater. Voor Kijk ver genoeg achterom en je kijkt weer naar voor werkten ze samen met danseres Sarah Vingerhoets, fABULEUS en Krokusfestival Hasselt.

DI 09 OKT 2012 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE DANS

www.fabuleus.be

KIJK VER GENOEG ACHTEROM EN JE KIJKT WEER NAAR VOORfABULEUS

© Clara Hermans

16 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 19: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

SjowER! dompelt je onder in een bruisende wereld van percussie, theater en humor.

Slagwerktrio PERCUSSIVE geeft je een verfrissende ‘shower’ van spetterende ritmes en muzikaal entertainment. Het gaat er stomend aan toe als Sam, Bert en Jef hun gevarieerd percussie-arsenaal van onder andere drums, zwemvliezen en emmers stevig onder handen nemen. Desnoods zetten de heren hun snorkel op om je te voorzien van de beste sanitaire faciliteiten. Dat ze dit proper gewassen doen, spreekt voor zich!

SjowER! is het kletterende vervolg op SJOW!, de debuutvoorstelling waarmee PERCUSSIVE zich definitief een plaatsje veroverde binnen het theatercircuit. De groep kon overal rekenen op een warm onthaal en loste ook de verwachtingen ruimschoots in. Het superlatief SjowER! belooft een overtreffende opvolger te worden. Kuis je oren uit voor het stomende muziekspektakel SjowER!

En voor wie het nog niet wist: PERCUSSIVE wordt gevormd door Gelenaar Sam Gevers, Meerhoutenaar en Centrumharmonie Geel dirigent Jef Verheyden en Herentalsenaar Bert Van Rillaer.

ZA 13 OKT 2012 20u15

PRIJS 14,00 EUROVRIENDENPRIJS 10,00 EUROGENRE PERCUSSIE - HUMOR

www.percussive.be

SJOWER! (PREMIÈRE)PERCUSSIVE

17VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 20: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Het jonge collectief het KIP (het Koninklijk Instituut voor Podiumkunsten) ontstond, na het onverwachte overlijden van theatermaker Eric De Volder, uit de fusie tussen de Gentse gezelschappen Toneelgroep Ceremonia en het GEIT (het Groot Instituut voor Theater). Een combinatie van ervaren rotten en jonkies, evenwel met toch al een zekere ervaring en reputatie.

Ellen Stynen (dramaturge bij Eric De Volder en het Antwerpse Toneelhuis) neemt de artistieke coördinatie op zich. Ze ziet de toekomst van het gezelschap vooral hoopvol tegemoet. “Het KIP is een collectief met ontzettend veel goesting om samen theater te creëren. Johan Knuts, Ineke Nijssen, Hendrik Van Doorn en Geert Vanoorlé van Toneelgroep Ceremonia, en Gilles De Schryver, Oliver Roels, Yahya terryn en Robrecht Vanden Thoren van het GEIT zullen in wisselende constellaties zowel samen als apart en met mensen van buitenaf theater- en dansvoorstellingen maken. We broeden momenteel op erg veel plannen. The sky is the limit. De rode draad binnen alle projecten is dezelfde draad die ook door het werk van Toneelgroep Ceremonia en HETGEIT liep: de liefde voor het vertellen van verhalen met veel mededogen en een gezonde anarchie.”

Omdat we rotsvast overtuigd zijn van het talent en de mogelijkheden van deze uit artistieke verwantschap gegroeide fusie en omdat we graag speelplek bieden aan jonge gezelschappen geven we het KIP uitgebreid de kans om te tonen wat ze in hun mars hebben. Het KIP loopt dan ook als een file (geen filet) rouge doorheen het theater- en dansseizoen van de Werft. Vier keer treden ze aan:

WO 17 OKT: Alles voor u is een tragikomedie over het dragelijk maken van het ondraaglijke.

DI 30 OKT: De dansvoorstelling Dans Dans is een zoektocht naar betekenis, voor zichzelf en voor elkaar.

DO 17 JAN: Laisse tomber vertelt het verhaal van twee vrouwen die door omstandigheden tot elkaar zijn veroordeeld. Een spel van macht, leugens en tarten kan beginnen.

DO 18 APR: Qui a peur de Régina Louf? is een beklijvende theatervoorstelling waarin afgedaald wordt naar de donkere krachten van de Belgische geschiedenis.

HET KIP

Page 21: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Met Alles voor u serveert het KIP je een tragikomedie over het draaglijk maken van het schier ondraaglijke. Een vechtscheidend koppel blijft elkaar tegen wil en dank ontmoeten. Dat gebeurt aan het ziekenhuisbed van hun dochter die zich afvraagt of haar ouders het niet beter hadden gehad zonder elkaar en in feite ook zonder haar.

De spelers en makers van Alles voor u verwelkomen de toeschouwers bij kaarslicht, schenken een glaasje wijn en trakteren hen vervolgens op enkele hilarische, ontroerende, tragische en beschamende hoogtepunten uit het leven van de familie Verbist. Personages van dienst: Mon Verbist (Johan Knuts), kleine zelfstandige, Magda (Ineke Nijssen), meewerkende echtgenote en Nina (Leen Roels), niet meewerkende dochter.

“Wie in zo’n intieme setting naar deze voorstelling zit te kijken, moet al een zoutpilaar zijn om niet minstens enige vertedering te voelen. Om Leen Roels en haar eindeloos stralende blik. Om Johan Knuts en het gecultiveerd onhandige gewiebel waarmee hij zich een houding probeert te geven. Om de heerlijk vreemde Ineke Nijssen die met haar onbewogen, fel geschminkte gezicht eindeloze emotie doet vermoeden. En om het verhaal natuurlijk, dat raakt aan gedurfd groot zeer.” (De Morgen)

WO 17 OKT 2012 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE THEATER

www.hetkip.be

ALLES VOOR UHET KIP

© Tania Desmet

19VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 22: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Vijf jaar geleden verzamelden, onder de vleugels van de Gentse sociaal-artistieke organisatie Rocsa, vijfendertig mensen met verschillende achtergronden, levensstijlen en stemmen, maar met één gedeelde passie en goesting: zingen. Sindsdien repeteerden ze wekelijks en traden ze al verschillende malen op voor uitverkochte zalen.

Op het podium heerst een losse sfeer, tafeltjes en stoelen staan verspreid in de ruimte. Je bevindt je als het ware tussen hen in. De verscheidenheid van de groep vormt de kracht én de eigenheid van de voorstelling. Hun repertoire is even gevarieerd, van Nederlandstalige nummers tot bekende en minder bekende hits, over solo- en duoballades tot meerstemmige liederen. Humor is nooit ver weg, maar soms grijpt de emotie je ook genadeloos naar de keel. Niemand van de Rocsa Singers wordt versterkt met een micro. Rik Debonne en Rudi Genbrugge, twee ijzersterke muzikanten, begeleiden hun pure en authentieke klank. Samen vormen ze één brok energie die blijft ontroeren.

Het voorprogramma wordt verzorgd door het Geelse Solidariteitskoor vzw Al-arm. Vzw Al-arm, de Geelse vereniging waar armen het woord nemen startte in 2009 met een koor van mensen in armoede. Oorspronkelijk kwam het koor ieder jaar samen in kader van de Werelddag van het verzet tegen armoede. Ondertussen is het uitgegroeid tot een solidariteitskoor van mensen in armoede en solidairen, die onder leiding van Daniël Janssens onder andere strijdliederen tegen de armoede zingt. Het koor schitterde afgelopen seizoen tijdens Gedichtendag 2012 op het podium van de Werft. Op algemeen verzoek keren ze nu terug!

DO 18 OKT 2012 20u15

PRIJS 9,00 EUROVRIENDENPRIJS 5,00 EUROGENRE MUZIEK

STIPVOORSTELLING

www.rocsa.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET VZW AL-ARM, KATHOLIEKE HOGESCHOOL KEMPEN DEPARTEMENT SOCIAAL WERK EN WELZIJNSZORG KEMPEN

ROCSA SINGERS SOLIDARITEITSKOOR VZW AL-ARM

20 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 23: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Met zijn curieuze mix van drama, erotiek en zelfspot vaart Guido Belcanto al vijfentwintig jaar lang tegen de stroom in zijn eigen koers, wars van alle modes en trends. Met een ontroerende toewijding bouwde hij aan zijn imposante oeuvre, bracht tien langspeelplaten uit en verzamelde stap voor stap een leger hondstrouwe fans die hem als een regelrechte volksheld aanbidden. Belcanto heeft er nooit een geheim van gemaakt wat zijn uiteindelijke ambitie is: de grenzen van het levenslied verleggen en het genre behoeden voor de ondergang. Dat hij met glans geslaagd is in deze opdracht, werd onlangs officieel bekrachtigd. Op de stoep aan de Ancienne Belgique in Brussel kreeg hij een ster met zijn naam in de Walk of Fame, een eer die enkel weggelegd is voor de echte baanbrekers.

Vijfentwintig jaar lang heeft men geprobeerd om Guido Belcanto te categoriseren, maar niemand is daar ooit in geslaagd. Hij is een stroming op zich. Geheel terecht mag hij daarom zeggen: Een man als ik ontmoet je niet elke dag. Het is meteen de titel van zijn nieuwe plaat en van de theatertoer die daaraan gekoppeld is. Hierin brengt hij zijn nieuwe songs ten gehore plus zijn onsterfelijke hits begeleid door zijn vijf fabuleuze muzikanten.

“België heeft zijn eigen Johnny Cash. Prachtplaat.” (De Morgen)

VR 19 OKT 2012 20u15

PRIJS 21,00 EUROVRIENDENPRIJS 17,00 EUROGENRE MUZIEK

www.guidobelcanto.be

EEN MAN ALS IK ONTMOET JE NIET ELKE DAGGUIDO BELCANTO

© Daria Rogulska

21VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 24: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Druid verenigt vijf van Ierlands beste zangers in een wervelende show voor een breed publiek. Deze heren hebben hun sporen verdiend in producties als Riverdance en Les Miserables. Ze deelden het podium met wereldsterren als Placido Domingo, James Galway en The Chieftains. Ze worden ondersteund door muzikanten van wereldklasse die ook grootheden als Moya Brennan en Van Morrison bijstonden.

In de vernieuwde show A Musical Journey, in Ierland zelf aangeduid als “Riverdance for the voice”, word je meegenomen op reis door de tijd, in een eerbetoon aan alles wat Iers is. Het sprookjesachtige voorhistorische Ierland, de komst van St. Patrick, de tragische hongersnoden van de negentiende eeuw, de opleving van Ierland als Keltische tijger en hoe de crisis die daar op volgde opnieuw alles vraagt van het taaie Ierse doorzettingsvermogen. Uiteraard belicht de show ook hoe de Ierse muziekcultuur is doorgedrongen in alle uithoeken van de wereld.

Druid combineert tijdloze traditionals met klassiekers uit het musical- en poprepertoire, aangevuld met eigen werk. Er is sfeervolle Ierse zang te horen, maar ook werk van Johnny Logan en U2. Na uitgebreid toeren door de Verenigde Staten, Europa en Azië is nu eindelijk Geel aan de beurt.

ZO 21 OKT 2012 20u15PRIJS 25,00 EUROVRIENDENPRIJS 21,00 EUROGENRE MUZIEK

A MUSICAL JOURNEYDRUID

© FragMEdia

22 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 25: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Abattoir Fermé heeft – we verklappen daarmee geen geheim – een zwak voor kunstenaars die een schimmenrijk creëren, gegroeid uit onbegrensde creativiteit. Zoals seriemoordenaar H.H. Holmes en zijn kunstige Murder Castle, een horrorhotel vol marteltuigen en onbegraven botten. Of de kluizenaarbroers Homer en Langley Collyer met hun obsessieve verzamelzucht. Of de zonderlinge schrijver/schilder Henry Darger, die met zijn In the Realms of the Unreal een duister universum vol onheilspellende tableaus en galmend lachende meisjesstemmen creëerde.

In A Brief History of Hell staat de beeldende kunst centraal. Een kaleidoscopische theatervoorstelling waarin vier acteurs in drie luiken gestalte geven aan een reeks kunstenaars, verzamelaars, charlatans, kenners, critici en liefhebbers. Verschillende verhaallijnen lopen door mekaar. Had je iets anders verwacht?Een anatomisch/taxidermisch kunstwerk wordt ter inspectie aan het oog van drie critici onderworpen. Een conceptueel kunstenaar presenteert zijn nieuwe creatie, maar de techniek wil niet mee. En een wereldvreemde outsiderkunstenaar heeft rendez-vous met een ‘patron of the arts’ die zijn toekomstig werk wil financieren.

Naar goede Abattoir Fermé-gewoonte wordt A Brief History of Hell géén klassiek stuk waarin personages een verhaal voorstuwen, maar eerder een schaduwrijk universum, behangen met rituelen en donkere dromen. Ooit goede, pure mensen verworden er tot duivels. Archetypen passeren en transformeren.

A Brief History of Hell is een visuele voorstelling mét tekst; over de donkere kantjes van het creatieproces en het kunstbedrijf.

DO 25 OKT 2012 20u15

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROGENRE THEATER

www.abattoirferme.be

A BRIEF HISTORY OF HELLABATTOIR FERMÉ

© S

tef L

erno

us

23VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 26: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Guga of voluit Guga Baùl is een bewonderaar. Dat blijkt al uit zijn artiestennaam, die hij ontleend heeft aan twee van zijn idolen: Guga was de bijnaam van toptennisser Gustavo Kuerten, Baùl is dan weer een samentrekking van zijn echte naam Bailleul en voetballer Raùl. Maar wie Guga zag schitteren in het bekroonde Tegen de sterren op of tijdens zijn passages in Comedy for Life, Villa Vanthilt, Vrienden Van de Veire en De Laatste Show weet dat zijn admiratie voor straffe persoonlijkheden nog veel verder reikt.

Guga schept een parallel universum waarin de BV’s misschien dezelfde zijn, maar zichzelf overstijgen. Als Guga in de huid kruipt van Sergio Herman of Alex Agnew, allebei meesters in hun vakgebied, verheft hij bewonderen tot een heuse stiel. Die stiel bestaat erin zichzelf te verplaatsen in het denken van de meester en zodoende zijn gedragingen en stem over te nemen. Ziedaar de definitie van maestroloog, een kunst die Guga, toevallig de bedenker ervan, tot in de diepste vezels van zijn wezen beheerst.

Zonder hulp van make-up of pruiken metamorfoseert hij probleemloos van Jan Becaus via Raymond van het Groenewoud naar Tom Boonen. En weet hij uit die gave charmante comedy te puren. Op het podium voelt Guga zich als een onmogelijk te vangen vis in het water. Daar werd hij ontdekt en dat kun jij nu ook doen. Maar pas op: voor je het beseft, kruipt hij ook in jouw huid…

“...waarin Patrick De Witte-protegé Guga Baùl schitterde in de lijzige gedaante van Gunter Lamoot. Graag zouden we Baùl eens in een duo-act met de echte Gunter Lamoot zien optreden, bijvoorbeeld op de volgende Pop Poll-avond.” (Humo)

“De prijs voor de best nagebootste stem mag nú al naar Guga Baùl gaan. Deze vierentwintigjarige cabaretier heeft een perfecte Gunter Lamoot in zijn stembanden zitten.” (Het Nieuwsblad)

VR 26 OKT 2012 20u15

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROGENRE COMEDY

www.gugabaul.be

MAESTROLOOGGUGA

(c) Pieter Verhaeghe

24 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 27: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

“Saudade is een Portugees-Braziliaanse term die onvertaalbaar is. Saudade is het gevoel dat je krijgt als je doordrongen bent van de realiteit dat je vandaag alleen kan overleven bij de gratie van het verleden. Het heeft niet uitsluitend te maken met heimwee naar wat geweest is, maar ook naar wat komen zal. Het is een gevoel dat wij altijd in ons meedragen, waar we ook komen. Het is denken aan de mooie dingen die je hebt gekend en daaruit het vuur creëren dat je verder drijft in het leven.” (Teresa Salgueiro, Madredeus)

Saudade is een kwintet dat vooral beïnvloed is door de Braziliaanse Bossa Nova. Het programma omvat een waaier van rustige melodieën en jazzstandards, maar ook warme zuiderse ritmes komen geregeld bovendrijven. Het bekende werk van Antonio Carlos Jobim en andere componisten wordt verrijkt met lichte jazz. Songs als The Girl from Ipanema, Agua de beber, Samba de uma nota so en Desafinado klinken vast en zeker bekend in de oren en spreken een breed publiek aan. Maar ook Cole Porter, Kurt Weill, Melody Gardot, Bill Withers, Keith Jarrett en anderen inspireren.

Saudade heeft sinds zijn ontstaan in 1994 zijn thuisbasis in Geel en bestaat vandaag uit Martine Dams (zang) en Jan Frederickx (dwarsfluit), beide rasechte Gelenaars, Gunter Mariën (bas), Geert Mariën (slagwerk) en Eddy Schuurmans (gitaar).

ZA 27 OKT 2012 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROGENRE WERELDMUZIEKLOCATIE RAADZAAL DE HALLE, MARKT 1, GEEL

www.saudade-band.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET SAUDADE

SAUDADE

25VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 28: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Fluitist Aldo Baerten en harpiste Jana Bouskova spelen een kamerconcert in het gezellige kader van de St.-Catharinakerk. Deze twee topmuzikanten verenigen zich regelmatig om het repertoire voor fluit en harp te promoten.

Aldo Baerten (1969, Brussel) is solist bij de Filharmonie en concerteert onder andere bij het Südwestdeutsches Kammerorchester, RSO Basel, het Nationaal Orkest van België en het Orchestre de Chambre de Wallonie. Hij is ook docent aan de conservatoria van Antwerpen en Utrecht. Verder geeft hij masterclasses in België, Nederland, Frankrijk, Mexico en de Verenigde Staten.

Jana Bouskova (1970, Praag) studeerde harp aan het conservatorium van Praag en de universiteit van Ostrava in haar geboorteland Tsjechië. Zij is nu docent aan de conservatoria van Brussel en Praag. Ze is soliste bij het Tsjechisch Filharmonisch Orkest en speelt jaarlijks een veertigtal concerten bij andere gerenommeerde orkesten over heel de wereld. Zo trad ze op in het Chicago´s Symphony Center en het Concertgebouw Amsterdam. Onlangs vulde ze met een harprecital de Carnegie Hall in New York met drieduizend toeschouwers.

ZA 27 OKT 2012 20u00

PRIJS 14,00 EUROVRIENDENPRIJS 11,00 EUROGENRE KLASSIEKE MUZIEKLOCATIE SINT-CATHARINAKERK, BEGIJNHOF, HERENTALS

www.aldobaerten.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T SCHALIKEN, HERENTALS

ALDO BAERTEN EN JANA BOUSKOVA

26 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 29: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Al tien jaar staat Zornik garant voor stomende en knallende concerten op de belangrijkste podia en festivals in Vlaanderen en ver daarbuiten. Jarenlang domineren ze de hitlijsten en zijn ze mede-recordhouder van het aantal nummer één noteringen in De Afrekening van Studio Brussel.

Als je aan Zornik denkt, denk je niet meteen aan de knusse gezelligheid van een theater. Nochtans bewees de band met de All Strings Attached-tour in 2006 zich ook volledig thuis te voelen in deze setting. Geen enkele stoel bleef vrij en de reacties waren overweldigend. In 2012 keert Zornik uitzonderlijk terug naar de gezelligheid van de theaters.

En als Zornik iets doet, doen ze het goed. Ook deze keer duiken de heren de studio in en presenteren ze speciaal voor deze tournee een nieuw album: Less > More. Ook nu weer laat de band horen wat ze muzikaal in huis heeft en laat songwriter Koen Buyse met zijn lyrics diep in zijn ziel kijken. Ontdek de ingetogen en beklijvende kant van Zornik en laat je verrassen door een muzikaal en visueel innemende show met zowel nieuwe songs als de talrijke hits die Zornik ondertussen op haar palmares heeft staan.

ZO 28 OKT 2012 20u15

PRIJS 25,00 EUROVRIENDENPRIJS 21,00 EUROGENRE MUZIEK

www.zornik.com

LESS > MORE

ZORNIK

27VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 30: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Dans Dans had de eerste dansvoorstelling van Eric De Volder moeten worden. Na zijn plotse overlijden in november 2010 zochten de toekomstige Dans Dansers elkaar op om te kijken hoe het verder moest. TG Ceremonia – sinds enkele maanden gefusioneerd tot het nieuwe gezelschap het KIP – en les ballets C de la B besloten om hun krachten te bundelen. Het artistieke uitgangspunt lag bij Hendrik Van Doorn, het enthousiasme van Lisi Estaras, Nicolas Vladyslav en Lara Barsacq volgde. Dit viertal vertrekt vanuit een hunker naar oorspronkelijkheid. Niets is vanzelfsprekend. Het kleinste gebaar, de eenvoudigste beweging moet herdacht worden. Op een kinderlijke, naïeve manier gaan de dansers op zoek naar betekenis, voor zichzelf en voor elkaar. Daar komt veel zweet bij te pas. En tranen. Van te lachen en van te wenen.

In Dans Dans weten de drie figuren op scène zelf niet wie ze zijn: mens, kind of beest. En omdat ze het niet weten, moeten ze heel het bewegingsarsenaal dat mens en dier ter beschikking hebben onderzoeken. Hoe ontdek je wie of wat je bent en wat je tegenover elkaar als danser kunt betekenen? Hoe communiceer je met elkaar als je geen taal hebt? Meer vragen dan antwoorden, zou je denken. Er is echter een duidelijke lijn: De zoektocht blijft licht, kinderlijk en bijna naïef. En toch is Dans Dans een erg heftige en zeer fysieke dansvoorstelling.

DI 30 OKT 2012 20u15PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROGENRE DANS

www.hetkip.be

DANS DANSHET KIP EN LES BALLETS C DE LA B

© Tania Desmet

28 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 31: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Een chemicus doet onderzoek naar de watertoestand van een riviertje in een industriegebied. Bij het nemen van waterstalen ziet hij een jonge vrouw met haar zoontje zwemmen.

Een kind ervaart tijdens een strandwandeling voor het eerst de dood in het aangespoelde kadaver van een zeehond.

Een jonge werkloze man maakt een klein appartementje klaar hopend dat zijn zwangere vriendin bij hem wil intrekken.

Een kapster wordt naar school geroepen. Het gaat niet goed met haar dochter.

Veldwerk - gesprokkelde momentopnames uit het leven van kwetsbare mensen die onbeduidend bewegen in de maatschappij. Ze worden niet gehoord of slagen er niet in hun gevoelens en gedachten te formuleren. Een intieme voorstelling van Mieke de Groote, Thomas Janssens, Rosa Vandervost en Lucas Vandervost over schuld, liefde en opoffering.De verhalen van Veldwerk gaan over kijken: Auteur Rachel Seiffert (UK, 1971) bekijkt, observeert en bestudeert de personages afstandelijk en betrokken tegelijk. In een simpele, beknopte stijl vertelt ze suggestief, wars van elke vorm van sentimentaliteit. Seiffert oordeelt niet en verraadt geen sympathie voor haar personages.

“De Tijd kan als geen ander gezelschap theater tot zijn naakte essentie herleiden. Dat levert in het geval van Veldwerk een prachtig kleinood op. (...) Wie houdt van stille fijnzinnigheid, broze sferigheid en gestripte schoonheid mag dit onder geen beding missen.” (De Morgen)

WO 31 OKT 2012 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE THEATER

VELDWERKDE TIJD

© Willy Wtterwulghe

29VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 32: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

De concentratie testosteron in de man-van-nu is tot een bedenkelijk niveau gedaald. Hij staat met een schort om kant-en-klare vleesvervangers te braden. Hij is klassenmoeder op de school van zijn kind. Hij gaat gewillig op koopzondag ‘sierkussens voelen’ bij Ikea. Hij gebruikt dagcrème… met natuurlijke bestanddelen. Plassen doet hij zittend. En hij wacht met klaarkomen totdat zij zegt dat het mag.

Mannen zijn zeikwijven geworden!

Vertwijfeld en verloren schiet de moderne man naar de metro-man, de macho, de wacho, de oerman, de emo-man, de no-nonsense man maar hij kan de onbevredigbare moderne totaalvrouw niet meer aan zich binden. Arend, Jacques en Maarten gaan met de onbevreesdheid van Jeanne D’Arc, de onverzettelijkheid van Aletta Jacobs en de charme van Eva Perron voorop in de zoektocht naar nieuwe mannelijkheid. Daarbij schuwen zij het niet om diep in zichzelf te graven. Hierbij is de kans groot dat zij met hun eigen vrouwelijke kant worden geconfronteerd.

Cabaretgroep Niet Schieten! brengt met Mannen zijn zeikwijven een voorstelling met ballen! Warm aanbevolen voor mannen én vrouwen!

ZA 03 NOV 2012 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE HUMOR - MUZIEK

STIPVOORSTELLING

MANNEN ZIJN ZEIKWIJVENNIET SCHIETEN!

© Claude Caron

30 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 33: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Een verrukkelijke combinatie van circustheater, film en lekker eten!

Laika en Circo Ripopolo gunnen je een blik in hun heerlijk chaotische keuken. Gerechten komen uit het witte doek gestapt. Flessen balanceren op het scherp van de snee. In een onvervalste sfeer van cabaret, met live pianomuziek worden de meest verrassende gerechten in stijl en aan tafel geserveerd. Er rest het publiek niets anders dan het plezier van deze voorstelling ongegeneerd te smaken.

Lang voor het culinaire spektakel televisieland had ingepalmd, was Peter De Bie er al van overtuigd dat eten een sensatie is waar meer mee kan. Hier ontmoet het publiek mekaar, hier mag gelachen worden en gekletst tussendoor zoals het er vroeger aan toeging. Hier gaat de liefde voor theater door de maag. Dat zorgt voor een leuke, gezellige avond zonder pretentie. En liefhebbers van slapstick komen uitermate aan hun trekken. Een slimme tekenfilm, maar dan in het echt. Zonder chips, snoep of taco’s, maar met een lekker driegangenmenu erbij. Ook een perfect familie-uitje voor ouders én ouder dan tienjarigen.

“Voor Cucinema sloeg Peter De Bie de handen in elkaar met Ief Gilis. Beide mannen koesteren een passie voor slapstickfilms en lekker eten. U raadt hun intenties: een theatervoorstelling maken die flirt met slapstick, koketteert met keukentechnieken en op de koop toe het publiek op een portie theatraal én culinair genot trakteert. Missie geslaagd!” (Knack)

“Deze opvoering, die doet denken aan de klassieker Dinner for one, is letterlijk en figuurlijk om je vingers bij af te likken.” (Het Belang van Limburg)

WO 07 NOV 2012 19u00DO 08 NOV 2012 19u00VR 09 NOV 2012 19u00

PRIJS 30,00 EUROVRIENDENPRIJS 25,00 EUROprijzen inclusief driegangenmenuGENRE CIRCUSTHEATERLOCATIE DE WAAI, WERFT 28, GEEL

www.laika.bewww.circoripopolo.be

CUCINEMALAIKA

CIRCO RIPOPOLO

© Phile Deprez

31VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 34: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

“Ik ben aan deze plaat begonnen in november 1998.”, zegt De Held, die geboren is als Jo Jacobs. November 1998. Dat is een eeuwigheid geleden. Toen was Flip Kowlier nog beginnend rapper bij ’t Hof van Commerce. Toen was Daan nog lid van Dead Man Ray. Toen spraken de dieren nog.

Dertien jaar of vijfduizend dolle dagen vol wispelturigheid later zijn ze er eindelijk: dertien liedjes. Ze zijn zo broos en zo teder dat ze lijken te zweven. Ze zijn op het juiste moment uit de lucht geplukt door Gaëtan Vandewoude van Isbells. Ze zijn uit het leven gegrepen van een doordenker uit de binnenlanden van Limburg.

De Held maakt donkere slaapkamermuziek maar met lichtpunten. Denk: Toon Hermans ontmoet Mark Everett van Eels op een herfstige dag in een Vlaams theater.

WO 07 NOV 2012 20u15PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE MUZIEKLOCATIE RAADZAAL DE HALLE, MARKT 1, GEEL

www.deheld.be

DE HELD © Yu Chen Jo Jacobs

32 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 35: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

We willen als de jongemannen zijn die we gezien hebben op YouTube, met blote bovenlijven, open gezichten, een bijzondere haarsnit en een verrukte oogopslag. Dit is geen spel. Dit is verandering. Eindelijk gloort er wat hoop. Ons lot verbetert. Onze ruggen rechten zich. We krijgen volgelingen. Bij ons scharen zich: de dommen, de luien, de lelijken, de gebrekkigen, de geldgebrekkigen, de losers, de televisieverslaafden, kinderen van druggebruikers, kinderen van weldenkenden, kinderen uit éénoudergezinnen, meelopers.Niet bij ons scharen zich: de intelligenten, de mooien, de populairen, de weldenkenden, de ernstig genomenen, de met zakgeld betoelaagden, en meelopers. Wij zijn de Orde. We haten de chaos. We lopen in het zwart gekleed en we roepen: “HEIL!”

Steeds meer jonge mensen geraken, vaak zonder dat ze het zelf beseffen, in de ban van het nazisme. Hoe word je nazi? Is het nazisme besmettelijk? Wat verandert er wanneer je nazi bent? Bestaat er voor een nazi nog hoop om ooit weer normaal te worden?

De papa, de mama en de nazi is een komedie over een jongen die op de dag dat zijn moeder het gezin verlaat, besluit om nazi te worden. Met dwang probeert men hem weer op het rechte pad te brengen. Tevergeefs. Na verloop van tijd steekt hij met zijn halsstarrigheid ook zijn vader aan. Schuimbekkend en tierend zwerven vader en zoon rond in een diep dal van haat. Ze lijken reddeloos verloren. Maar aan het einde komt, door een onverwachte gebeurtenis, alles weer goed.

Een boeiende, meeslepende theatervoorstelling met Tania Van der Sanden, Jos Verbist en Jan Sobrie.

WO 07 NOV 2012 20u15

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROGENRE THEATER

DE PAPA, DE MAMA EN DE NAZITHEATER ANTIGONEKOPERGIETERY

© Isabel Devos - Pieter Willems

33VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 36: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

De Waalse saxofonist-fluitist Manuel Hermina zal je verbazen met zijn Rajazz, een muzikaal en filosofisch concept waar hij de ruimte tussen Indische raga en jazz exploreert.

Met dit nieuwe trio neemt Manuel Hermia je mee in een wereld die geworteld is in de jazztraditie maar ook open staat voor andere invloeden. Zijn muziek klinkt modern en soms risicovol, maar blijft toegankelijk.

Het Manuel Hermia Trio is een modern driemanschap dat gaat voor de groove maar ook voor de melodieën. Het trio eert de vrijbuitermuziek die de jazz altijd al geweest is. Het trio werd met de cd Long Tales and Short Stories bekroond met de 2011 Octave Music in de categorie jazz. De Portugees-Italiaanse tandem van João Lobo op drums en Manolo Cabras op contrabas is een schot in de roos, zeker in de vrijere composities als Deedop en Rajazz#1. Hermia wisselt tussen verschillende saxofoons en fluiten, waaronder ook de Indische bansuri. Maar ook in de composities zelf ligt een mooie balans tussen duidelijk uitgewerkte structuren en vrij werk.

“Afwisseling genoeg op dit mooie schijfje van het Manuel Hermia Trio dat mede dankzij een fantastische ritmesectie regelmatig voor spektakel zorgt. LongTales and Short Stories is een plaatje zoals er niet veel worden gemaakt in dit land. Eigenwijs, gedurfd en bovendien ook geslaagd.” (Kwadratuur.be)

MA 12 NOV 2012 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE JAZZLOCATIE CULTUURCAFÉ DE HALLE, MARKT 1, GEEL

www.manuelhermia.com

MANU HERMIA TRIO

© JazzLab Series

34 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 37: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

“Eerst moet je je geheugen verliezen, al is het maar bij stukjes en beetjes, om te beseffen dat geheugen ons leven bepaalt. Leven zonder geheugen is geen leven… Ons geheugen geeft ons verbanden, is onze rede, ons gevoel, zelfs ons handelen. Zonder geheugen zijn wij niets… Ik kan alleen maar wachten op de totale amnesie, de enige die een geheel leven kan uitwissen, zoals bij mijn moeder gebeurde.“ (Luis Bunuel)

Terug kinds, altijd kind. Mank en onbehouwen benoemen ze de link tussen dementerenden en mensen met een mentale beperking. Vanuit een aantal ontmoetingen met Alzheimerpatiënten begonnen de Stapspelers te improviseren rond herinneringen het vergeten ervan. De angst, de verwarring, de onmacht waarmee je zelf toeschouwer wordt van je eigen verval. Tot alleen nog maar een ruïne overeind blijft, waardoor langs vele gaten en kieren, alle begrippen, gevoelens en handelingen op een hoopje gewaaid worden.En ook dat laatste hoopje verdwijnt.

Een onderwerp dat zich opdringt vanuit de eigenheid van de spelers van Theater Stap.En met die eigenheid wordt het toch een voorstelling die bruist en vol leven zit.Waarin veel gezongen en gedanst wordt in een choreografie van Joke Laureyns.Waar de kleinst denkbare handeling zich voltrekt met een overrompelende intensiteit.Waardoor de schoonheid en de troost hun centrale plek krijgen.

WO 14 NOV 2012 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE THEATER

www.theaterstap.be

BRILLEMANTHEATER STAP

35VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 38: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Jeanne is de nieuwe muziektheaterproductie van Ensemble Polyfoon onder leiding van Lieven Deroo en in samenwerking met Kyoko Scholiers (spel), Leen Huet (tekst) en Willem Ceuleers (componist). Hierin staat de figuur van Jeanne d’Arc centraal, dé symboolfiguur van de Honderdjarige Oorlog. Het is dit jaar precies zeshonderd jaar geleden dat het meisje werd geboren.

De oorlog, eigenlijk een reeks van opeenvolgende conflicten en wapenstilstanden (1337-1453) tussen de koningen van Engeland en Frankrijk, kreeg een beslissende wending toen het zeventienjarige meisje Jeanne d’Arc, in mannenharnas gehuld, de Engelsen in 1429 een eerste nederlaag toebracht.

Het is sinds die tijd dat nationale identiteiten en chauvinisme aan beide zijden hoogtij vieren. Ensemble Polyfoon deelt zich dan ook op in twee aparte entiteiten: een ‘Franse’ en een ‘Engelse’. Zij zullen tijdens het concert een muzikale strijd voeren aan de hand van twee miscomposities, de Franse Messe de Nostre Dame van Guillaume de Machaut (ca.1300 – 1377) en de Engelse Mass Flos Regalis van Walter Frye (ca. 1475).

DO 15 NOV 2012 20u15

PRIJS 14,00 EUROVRIENDENPRIJS 11,00 EUROGENRE MUZIEKTHEATERLOCATIE SINT-JOZEFKERK WEZEL, MOL

www.polyfoon.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T GETOUW, MOL

JEANNEENSEMBLE POLYFOON

36 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 39: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Als kleine jongen stond Marco Roelofs met een zelfgetimmerde gitaar voor de spiegel. Hij wou rockster worden. Jaren later verkocht datzelfde jongentje honderdduizenden platen en ontving hij de hoogste Nederlandse muziekonderscheiding, de Edison. Marco toerde als zanger/gitarist van punkrockband De Heideroosjes jarenlang de wereld rond. Van Japan tot voormalig Joegoslavië en van de Verenigde Staten tot Zuid-Afrika. Veilig verscholen achter het masker van de stoere rockartiest vergat hij één ding… volwassen worden. Marco belandde dan ook met terugwerkende kracht in de pubertijd toen hij de dertig al gepasseerd was. En tegelijkertijd kreeg hij ook alvast een midlifecrisis.

Kaal is een hilarische maar op waarheid gebaseerde cabaretvoorstelling over Marco’s grootste vijand… Marco zelf. Over sex met dikke meisjes, drugs en dakduiven, je pyjamabroek optrekken tot je oksels maar ook over diepe eenzaamheid. Absurde verhalen wisselt Marco moeiteloos af met een klein liedje in het Nederlands of het Limburgs dialect. Lachwekkend en pijnlijk tegelijk. Maar bovenal: Kaal. Zonder masker, zonder kabaal, zonder hoofdhaar.

Dat Marco Roelofs het in zich heeft om een prachtige comedyvoorstelling te maken, bewees hij, toen nog met De Heideroosjes, in 2009 al in de Werft met de cabaretshow Manie!Manie! die op enorm veel bijval mocht rekenen. Ook niet verwonderlijk: Je zou het hem misschien niet aangeven maar Roelofs studeerde aan de Kongingstheateracademie.

VR 16 NOV 2012 20u15

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROGENRE COMEDY

KAALMARCO ROELOFS

© Lianne Hermans

37VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 40: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Onder de enthousiaste leiding van Kris Geukens groeide het Geelse Amarillo de laatste jaren uit tot een fijne vierstemmige zanggroep met een twintigtal leden. Elk optreden probeert de groep het publiek op een andere manier te verrassen en vooral te “beKO(O)Ren”. Het repertoire is uitgebreid, soms met een vleugje romantiek, dan weer stevig ertegenaan.

Dit alles mochten de toeschouwers van de Werft in februari 2010 een eerste keer ervaren tijdens de samenwerking met Dark Vetta Koppa. In mei 2011 volgde een tweede groots project met Amarillo by night. Nu is het na ruim twee jaar terug een beetje thuiskomen in de Werft met een spectaculaire avond. Vocals & Cymbals wordt een muzikale reis met stem en percussie. En dat zal niet lukken zonder slag(werk) of st(r)o(o)t! Zowel apart als samen met MPO zal Amarillo het beste van zichzelf geven.

Het Meerhouts Percussie Orkest of kortweg MPO is sinds kort een statement in de Kempen. Een twaalftal talentvolle slagwerkers, waaronder een basgitarist en pianist, vormen een hechte vriendengroep met als doel kwalitatief goede muziek brengen. Het ruime slagwerkinstrumentarium maakt de klank van het orkest zo breed en verrijkend met bijhorende sfeer en emoties. Op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt behaalde de groep de prijs Cum Laude en werd daardoor de beste uit zijn reeks. MPO presenteerde in Meerhout afgelopen maart de eerste editie van BAM! en ging nog recenter op tournee in Zuid-Frankrijk. Het MPO is een orkest om van te genieten, muzikaal en visueel!

ZA 17 NOV 2012 20u15

PRIJS 11,00 EUROVRIENDENPRIJS 9,00 EUROGENRE MUZIEK

www.amarillo.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET AMARILLO

VOCALS & CYMBALSAMARILLO EN HET MEERHOUTS PERCUSSIE ORKEST

38 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 41: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Het Geels mannenkoor Conamus viert een bijzonder lustrum: het bestaat vijfentwintig jaar. Voor die gelegenheid vergast het ons op een feestelijk jubileumconcert.

Uit hun breed repertoire – de muziekkaft die uitpuilt van liederen van eigen bodem, gospels, rasechte opera- en operetteklassiekers, musicalsongs, meezingers uit de hitparade, volksliederen uit alle windstreken – brengt Conamus een wel doordachte selectie: de liederen die bij het publiek het meeste bijval genieten. De toppers uit hun vijfentwintigjarig bestaan worden aangevuld met enkele nieuwe sfeervolle songs. Dit alles gebeurt onder de deskundige leiding van dirigent Herwig Maes en onder begeleiding van huispianist Erik Vinken.

Muzikale gast is het Trio Cassiman dat met folksongs in close-harmony Vlaanderen in 1958 wakker schudde. Sinds 2008 treden Emmy, Guido en Jean-Jacques, een zus en twee broers, met de onafscheidelijke bassist Marc Van Garsse weer op. Recent brachten zij hun cd Benevolente uit. Je mag je aan de pure sound van het trio verwachten.

ZO 18 NOV 2012 15u00

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 10,00 EUROGENRE MUZIEK

www.conamus.bewww.triocassiman.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CONAMUS

LA SELEZIONE DEL CUORECONAMUS EN TRIO CASSIMAN

39VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 42: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

ignore me, I‘ll love you for it

Een man en een vrouw op de avond voor hun definitieve afscheid.Ze ontmoeten elkaar nog één keer in Villa Agatha.Leeg, met kale muren en een raam waardoor een flauwe winterzon naar binnen valt vlakbij een verlaten strand.Eén ervaring kleeft aan hen.Ze overstijgt allesmaar heeft ook alles onherroepelijk veranderd.Het gevolg van een verlangen dat nooit heeft mogen zijn.

Lotte Heijtenis en Yves De Pauw nemen deze theatertekst van Marguerite Duras, het enfant terrible uit de Franse literatuur, om een verhaal te vertellen over een onderdrukt verlangen. En over de moeite die ieder mens ondervindt om dit onder woorden te brengen.

Compagnie lodewijk/louis is een vertrouwde gast in de Werft. De voorbije seizoenen speelden ze hier Voorbij de liefde; my FLESH, MY blood en Les petits et vulgaires plaisirs, alle drie op basis van een eigen geschreven tekst. Voor Agatha kiezen ze resoluut voor de wereldliteratuur.

“Beide acteurs verrijken de intimiteit van de tekst door hun geraffineerd en ogenschijnlijk sober acteren. Ogenschijnlijk. Want elke blik, elke aanraking en elke stap is een verbeelding van de grootse, verboden liefde tussen beide personages.” (Els Van Steenberghe in Knack)

WO 21 NOV 2012 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE THEATER

STIPVOORSTELLING

AGATHACOMPAGNIE LODEWIJK/LOUIS

© E

ls D

e N

il

40 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 43: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Je kunt er niet omheen kijken: 2012 wordt een sportjaar om van te snoepen, met de wielerklassiekers en -rondes, de tennistornooien, de voetbalcompetities… Elk jaar opnieuw volgen we winnaars en verliezers, dansen en huilen we mee op golven van vreugde en verdriet. 2012 gaat nog een stap verder en zal ons in de ban houden met het EK voetbal en de Olympische Spelen.

Als de beelden getoond zijn en de pennen stilgevallen, is het tijd voor reflectie. Tijd om de verhalen te aanhoren van kenners en liefhebbers.

Stef Wijnants, gekend van Sportweekend op Eén, brengt in SportStories de verhalen en toont zowel de beelden die je nog niet gezien hebt als diegene die je absoluut opnieuw moet beleven. SportStories trekt met een karrenvracht aan bekende namen door Vlaanderen. Elke avond ontvangt Stef drie columnisten, SportStoryisten, die de sportwereld een warm, kritisch en humoristisch hart toedragen. Michel Wuyts, Peter Vandenbempt, Luk Alloo, Ann Van Elsen, Armand Schreurs, Christophe Deborsu, Ivan Sonck en Jasmine Vangrieken die midden in de actie zaten, vertellen over buitengewone ontmoetingen of aanschouwden van op afstand heroïsche prestaties.

Het uitgebreide beeldmateriaal wordt van ironische commentaar voorzien door de onnavolgbare Sporza-verslaggever Chris Picavet. In de sportwereld is er echter plaats voor nog meer humor. Elke avond trekt een cabaretier van leer. Een rol die afwisselend wordt ingevuld door Guga Baùl, Raf Coppens en Steven Mahieu. Als kers op de taart is er een live-interview met een lokale sportpersoonlijkheid.

VR 23 NOV 2012 20u15PRIJS 19,00 EUROVRIENDENPRIJS 15,00 EUROGENRE SPORT - HUMOR

www.sportstories.be

SPORTSTORIESSTEF WIJNANTS

41VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 44: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Danças Ocultas groeide van een groepje experimenterende muziekstudenten uit tot één van Portugals meest geslaagde en vernieuwende muziekprojecten. Ook internationaal barst het inmiddels uit zijn voegen. Met vier diatonische accordeons, waaronder een zelf uitgevonden basaccordeon, creëren de muzikanten een karakteristiek en erg herkenbaar geluid. De groep opende de deur naar een nieuwe toepassingswereld voor de accordeon.

De muziek van Danças Ocultas haalt haar kracht uit het intense samenspel van de vier muzikanten en haar finesse uit de experimentele effecten. Danças Ocultas wordt achter de schermen stevig gesteund door één van de oprichters van Madredeus, Gabriel Gomez. Het wordt een verbluffende avond die niet enkel een plezier is voor het oor, maar evenzeer voor het oog.

VR 23 NOV 2012 20u00

PRIJS 15,50 EUROVRIENDENPRIJS 8,50 EUROGENRE WERELDMUZIEKLOCATIE SCHOUWBURG CC ZWANEBERG, BERGSTRAAT Z/N, HEIST-OP-DEN-BERG

www.dancasocultas.com

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ZWANEBERG, HEIST-OP-DEN-BERG

ACCORDEON MEDITATIESDANÇAS OCULTAS

42 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 45: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Iva Bittová kent geen grenzen. De Tsjechische violiste en zangeres beweegt zich sierlijk tussen de meest uiteenlopende muziekstijlen, van jazz en Oost-Europese folk tot klassiek en avant-garde. Haar vioolspel getuigt van een onnavolgbaar vakmanschap en haar stem omvat een duizelingwekkende waaier aan timbres en kleuren, van schril getsjilp tot weelderig diepe buikklanken. Iva zelf vertelt dat muzikale inspiratie haar altijd door haar viool bereikt. Ze speelt en zingt tegelijkertijd en tast zo haar weg af tot melodieën en harmonieën zich beginnen versmelten in unieke, krachtige composities die niemand onberoerd laten.

In 1999 stond Iva Bittová al eens op de planken met een Vlaams kinderkoor op Zonzo Compagnie’s Oorsmeer Festival in de Vooruit in Gent. Het publiek werd overdonderd en het concert was zonder meer één van de absolute hoogtepunten in de geschiedenis van het festival. Op de opening van het Storm op komst-kinderkunstenfestival deelt ze opnieuw het podium met een groep jonge muzikanten... Een niet te missen voorstelling! Voor heel de familie.

VR 23 NOV 2012 20u15

PRIJS 15,00 EUROVRIENDENPRIJS 11,00 EUROGENRE MUZIEKLOCATIE DE WARANDE, WARANDESTRAAT 42 TURNHOUT

www.bittova.com

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET KINDERKUNSTENFESTIVAL STORM OP KOMST

TSJECHISCHE STEM- EN VIOOLVIRTUOZE MEETS JONG TALENTIVA BITTOVÁ

43VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 46: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Jim Cole laat de soul niet los. Na een eerste tournee rond Motown, is het nu de beurt aan het Stax-label. Eigenlijk is de rhythm & bluessound die in het Memphis van de jaren vijftig ontwikkeld werd door oprichters Stewart en Axton, de echte voorganger van de soulmuziek. Wereldartiesten als Ray Charles, Otis Redding, Booker T & The MG’s, Aretha Franklin… allen lagen ze mee aan de grondslag van dit label. Bekende nummers uit die periode waren ondermeer: Green Onions, Stand By Me, Soul Man, Sitting On The Dock Of The Bay en Thinks. Later ging het Stax-label op in het grote Atlantic Records zodat de avond als één groot funk- en soulbad zal aanvoelen.

De artiesten die Jim op het podium vervoegen, zijn niet van de minsten: onze favoriete Belgische jazzzangeres Tutu Puoane (geboren Zuid-Afrikaanse), de Antwerpse souldiva Sofie en tenslotte Idool 2011 Kevin.

ZA 24 NOV 2012 20u15

PRIJS 16,00 EUROVRIENDENPRIJS 13,00 EUROGENRE MUZIEKLOCATIE SCHOUWBURG REX, SMALLESTRAAT 2, MOL

www.jimcole.bewww.tutupoane.infowww.sofiesofour.comwww.kevinmusic.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T GETOUW, MOL

SOUTHERN SOUL

JIM COLE, TUTU PUOANE, SOFIE EN KEVIN

44 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 47: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Wilko Terwijn behoort al jaren tot de top van de Nederlandse stand-up comedy. Hij werd bekend door zijn oudejaarsshows en is ondertussen alweer bezig met zijn zesde avondvullend theaterprogramma. Wilko heeft door Engeland, Amerika, Duitsland en Zuid-Afrika getoerd en is een vaste gast op festivals. Zo stond hij al twaalf keer op Lowlands en speelde hij afgelopen jaar nog op het Edinburgh Festival. Sinds 2010 is hij artistiek leider van Comedy Café Amsterdam. Hij heeft voor meer tv-programma’s geschreven dan dat hij pintjes op kan... En dat zijn er veel!

Wouter Monden werd in 1980 als jongste in het gezin geboren. Als jongste thuis en in de klas leerde hij om bijdehand van zich af te bijten. In januari 2010 begon hij met comedy en stond hij na enkele optredens in de finale van het Griffioen Zuidplein Cabaret Festival. De jury zei toen al over hem: “Wouter is tekstvast en stijgt daardoor met gemak boven zijn eigen tekst uit waardoor emotie en kracht in de conference komen.“ In november 2010 won Wouter in de finale van de Culture Comedy Award de jurypijs. De jury roemde hem om zijn hoge grapdichtheid, diversiteit en actualiteit en riep hem uit tot het grootste stand-up comedy talent van 2010.

Roel C. Verburg weet als één van de weinige pure stand-up comedians van Nederland comedy te combineren met muziek. Gewapend met zijn Flying V-gitaar speelde Roel met groot succes in vele theaters en cafés. Gewild of ongewild komt Roel in zijn dagelijks leven steeds weer in absurde en soms tragikomische situaties terecht waar hij met verve over kan vertellen. En waar bij de meeste cabaretiers de liedjes altijd een rustpunt in de voorstelling vormen, gaan de grappen in zijn liedjes in hoog tempo door. Ook het achteruitspreken beheerst hij nog steeds moeiteloos. Op algemeen verzoek terug te gast in de Werft!

We bouwen dit programma nog verder uit.

WO 28 NOV 2012 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE COMEDY

www.woutermonden.nlwww.roelcverburg.nl

COMEDY CAFEWILKO TERWIJN, WOUTER MONDEN EN ROEL C. VERBURG

© Esmee van Loon

45VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 48: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Het is zover!

De zeven vrouwen van Compagnie Barbarie – we moeten ze je niet meer voorstellen – hebben eindelijk de man van hun leven gevonden: Werner Schwab.Hij komt uit Oostenrijk, is een eenzaat, heeft een zwaar moedercomplex, is vervuld van zelfhaat, zuipt zich te pletter, is zot van worst met scherpe Balkanmosterd, een ketter in hart en nieren en hij walgt van alle maatschappelijke maatschappelijkheden.

Kortom: de ideale schoonzoon.Hij is toneelschrijver van beroep en uitvinder van zijn eigen Schwabtaal:“Een gezin is een plek waar geen ongekuste mensen bestaan.Beledigen is de eerlijke huid met stront bespuiten.Het leven is een toegangsbewijs dat God uiteindelijk in beslag zal nemen.”

In Schwab, Werner Schwab voert Compagnie Barbarie een autopsie uit.Wees welkom in hun anatomisch theater waar ze deze helaas veel te vroeg gestorven (1958-1994) blonde God van binnen en van buiten zullen onderzoeken, waar ze een dissectie uitvoeren op zijn teksten, zijn beeldend werk, zijn gal, zijn zinloze lever en de honderden lege flessen wodka en andere sterke dranken.

“…want we zijn allemaal de wereld ingevogeld, maar we kunnen niet vliegen.”

Naar goede Barbarietraditie is Schwab, Werner Schwab vanzelfver-natuurlijkt een komedie.

DO 29 NOV 2012 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE THEATER

www.compagniebarbarie.be

SCHWAB, WERNER SCHWABCOMPAGNIE BARBARIE

46 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 49: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Miel Cools, één van de grondleggers en decennialang boegbeeld van het kleinkunstgenre in Vlaanderen, selecteerde eenenveertig liedjes in een mooi liedboek. Dit was meteen de aanleiding voor een aantal artiesten om daaruit liedjes te selecteren en een hommage te brengen tijdens de boekvoorstelling.

Het concert mocht op zoveel bijval rekenen dat men besloot om hiermee door te gaan. Miel Cools kan omwille van gezondheidsredenen helaas zelf geen gitaar meer spelen, maar voor deze voorstelling is hij bereid gevonden om bij elk lied zijn verhaal te doen. En Miel heeft echt wel heel wat meegemaakt in al die jaren.

De Vaganten, Rosbos, Amaryllis Temmerman en Wouter Berlaen vertolken de liedjes, elk in hun eigen stijl en brengen zo een prachtige hommage aan Miel Cools.

VR 30 NOV 2012 14u00

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROprijzen inclusief koffie en gebakGENRE MUZIEK

ER WAS EN IS EEN TIJD… HOMMAGE AAN MIEL COOLSAMARYLLIS TEMMERMAN, BERLAEN, ROSBOS EN DE VAGANTEN

47VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 50: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Het Symfonieorkest van de Zuiderkempen, in 1995 ontstaan onder de naam Andante Cantabile zet kerstavond vervroegd in met muziek van onder andere Maurice Ravel, Peter Iljitsj Tsjaikovski en Howard Blake en enkele muzikale gasten brengt het orkest een klassieke sprookjesachtige kerstvertelling.

Bestel alvast je kalkoen en haal het ganzenbord van de zolder!

ZA 01 DEC 2012 20u15ZO 02 DEC 2012 14u00PRIJS 15,00 EUROVRIENDENPRIJS 12,50 EUROGENRE KLASSIEKE MUZIEK

www.symfonieorkestzuiderkempen.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKINGMET SYMFONIEORKEST VAN DEZUIDERKEMPEN

EEN KLEINE NACHTMUZIEKSYMFONIEORKEST VAN DE ZUIDERKEMPEN

48 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 51: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Wat hebben mensen en insecten gemeen? In de muziektheatermonoloog Die Siel van die Mier vertolkt Josse De Pauw een oude geleerde, die in de wriemelende insectenwereld een geschikte metafoor ziet voor de chaos en passie van het menselijke gemoed. Tijdens zijn laatste, langzaam ontsporende lezing laat de professor vooral in zijn eigen ziel kijken. Hij keert terug in de tijd: naar Congo, naar zijn geliefde, naar dat ene moment dat zijn leven veranderde.

De associatieve tekstflarden van David Van Reybrouck, auteur van Congo, versmelten op organische wijze met de hartverscheurende muziek van Jan Kuijken en George van Dam.

“Josse De Pauw is ook nu weer een meesterlijk performer, hij heeft de passie van iemand als Jacques Brel. En je weet, hier is een kunstenaar aan het woord.” (De Volkskrant)

ZO 02 DEC 2012 20u00

PRIJS 16,00 EUROVRIENDENPRIJS 13,00 EUROGENRE MUZIEKTHEATERLOCATIE SCHOUWBURG CC ’T SCHALIKEN, GROTE MARKT 35, HERENTALS

www.lod.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T SCHALIKEN, HERENTALS

DIE SIEL VAN DIE MIERLOD / JOSSE DE PAUW JAN KUIJKEN EN GEORGE VAN DAM

© Herman Sorgeloos

49VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 52: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Liesa Van der Aa is vijf als ze viool begint te spelen. Bach en Mozart zijn jarenlang haar trouwe compagnons maar gaandeweg worden ze vergezeld door twintigste eeuwse collega’s als The Velvet Underground, PJ Harvey, Prince, Björk of Chet Baker. Liesa van der Aa’s klassieke kunde en haar drang naar experiment verenigen zich moeiteloos. Wie haar al aan het werk zag of hoorde, weet dat Liesa de meest onvoorspelbare klanken uit haar viool haalt. Met effectpedalen en loopstations laat ze haar viool schreeuwen, klauwen en botsen. Wat ingetogen begint, eindigt zelden zoals je het zou verwachten.

Liesa Van der Aa is ook gekend als actrice bij het Toneelhuis en voor het grote publiek van haar rol in Zingaburia. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat haar composities al hun weg vonden naar producties van Guy Cassiers, Olympique Dramatique, Muziek Lod en de film All beauty must die.

Begin dit jaar bracht ze haar debuutalbum Troops uit, opgenomen in Berlijn onder auspiciën van producer Boris Wilsdorf, niemand minder dan de vaste geluidstechnicus van Einstürzende Neubauten. In de Halle stelt ze haar debuut solo voor.

“Troops klinkt zowel kil en afgekloven als hartverwarmend en intiem, vaak op één en hetzelfde moment. Cynici die beweren dat dat onmogelijk is, moeten hoognodig naar Troops luisteren. De rest van de wereld trouwens ook.” (Humo)

“De award voor het meest eigenzinnige Belgische debuut van 2012 mag Liesa Van der Aa al op haar schouw zetten.” (Knack)

“Een wonderlijk debuut dat je overrompelt als een koortsdroom.” (De Morgen)

WO 05 DEC 2012 20u15

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROGENRE MUZIEKLOCATIE RAADZAAL DE HALLE, MARKT 1, GEEL

www.liesavanderaa.be

TROOPSLIESA VAN DER AA

© Natalie Wynants

50 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 53: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Vorig seizoen kon je in de Werft voor de eerste keer kennis maken met eigen werk van de getalenteerde en beloftevolle Vlaamse choreograaf Jan Martens. Zijn dansperformance i can ride a horse whilst juggling so marry me gooide hoge ogen. Omdat we jonge makers graag kansen bieden, nodigen we hem opnieuw uit. Nu met de double bill, Liefdesduetten. A small guide on how to treat your lifetime companion en sweat baby sweat, twee dansvoorstellingen op dezelfde avond.

Zonder van elkaars zijde te wijken – en dat mag je heel letterlijk nemen – tonen Steefka Zijlstra en Jan Martens zelf in a small guide on how to treat your lifetime companion vijf scharniermomenten in een relatie. Op vier vierkante meter krijgt een hele liefdesgeschiedenis gestalte: dierlijk, teder en sensueel.

In het tweede deel, sweat baby sweat, staat de allesoverheersende liefde centraal. Twee mensen willen of kunnen elkaar niet loslaten. Een verzengende minimale voorstelling in een strakke vorm, waarin beeld, tekst, beweging en muziek elkaar aanvullen.

Tijdens de pauze is er een videoinstallatie van Paul Sixta te zien.

“A small guide… is een geslaagde proeve in doorleefd dansen en gevoelig vertellen. Zelfs de verraste dansanalfabeet moet toegeven: deze voorstelling pakt je in waar je bij staat.” (De Morgen)

VR 07 DEC 2012 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE DANS

LIEFDESDUETTEN JAN MARTENSFRASCATI PRODUCTIES

51VOLWASSENEN EN JONGEREN

© Klaartje Lambrechts

Page 54: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Extreme Tension is een solo geïnspireerd op de gelijknamige reeks tekeningen van kunstenares Louise Bourgeois. De pagina’s met spaarzame tekeningen en handgeschreven tekst worden door Ula Sickle gebruikt als partituur voor een dansperformance van Marie De Corte.

Het geluidsontwerp van Yann Leguay vertrekt opnieuw van bestaand klankmateriaal dat hij op een vernuftige manier combineert met het geluid van de live uitvoering door de danseres. De soundscape dringt binnen in het lichaam, kruipt onder de huid en maakt het daarmee verleidelijk vertrouwd en tegelijk vreemd en onbekend. Dit spel van nabijheid en afstand staat centraal in het werk van Louise Bourgeois, die haar hele carrière lang ongeremd en uiterst krachtig de psychologische en fysieke intimiteit van het menselijk lichaam toonde. In die zin is deze performance geen portret van Marie of van Louise, maar veeleer van een lichaam dat blootgelegd wordt in al zijn kracht en kwetsbaarheid.

Ula Sickle werd geboren in Toronto, Canada in 1978 en studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Toronto, podiumkunsten aan de Universiteit van Parijs en aan P.A.R.T.S. in Brussel. Sinds 2004 werkt ze als onafhankelijk choreografe. Haar werk is interdisciplinair en komt vaak tot stand in samenwerking met artiesten uit andere domeinen.

Marie De Corte mag zonder twijfel tot de dansmonumenten in Vlaanderen gerekend worden. Vorig seizoen kon je haar in de Werft nog aan het werk zien in Women van Ugo Dehaes.

WO 12 DEC 2012 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE DANS

STIPVOORSTELLING

EXTREME TENSIONULA SICKLE

52 VOLWASSENEN EN JONGEREN

© Ula Sickle

Page 55: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Ik kan je niet verdragen.Maar ik kan zonder jou niet leven.

Twee koppels – dertigers – worstelen met de eenzaamheid, maar vrezen de verveling van het samenzijn. Frank en Katarina zijn kinderloos en gevangen in een verstikkende relatie. Tomas en Jenna hebben twee kleine kinderen en zijn schijnbaar gelukkig.

Wanneer beide koppels onverwacht samen een avond doorbrengen, loopt het uit de hand. Wat gezellig begint, ontaardt in een aaneenschakeling van genante ontboezemingen, verleidingen en vernederingen. Hun botsingen zijn grimmig en absurd. Hun hunkeren naar liefde is hartverscheurend.

Demonen werd geschreven door de Zweed Lars Norén, één van de meest invloedrijke toneelschrijvers. Demonen is één van zijn beste toneelstukken en is duidelijk geïnspireerd door de klassieker Who’s Afraid of Virginia Woolf van Edward Albee.

“Gaat het in Who’s afraid of Virginia Woolf nog hoofdzakelijk om twee koppels, in Demonen worden vier individuen messcherp opengesneden en tot op het bot gefileerd. Lien De Graeve (De Queeste) overtuigt als Katharina in haar extreme emoties en tegelijkertijd subtiel spel. Zo ook Bram De Win (Toneelgroep Maastricht) met zijn overdonderende verbale tsunami van venijn, zelfbeklag en projectie. Bram Van Der Kelen (De Queeste) moet het hebben van zijn stiltes en aarzelingen en Lotte Driesen (Toneelgroep Maastricht) zet aandoenlijk de naïeve benedenbuurvrouw met kinderen neer.” (Tuur Devens op www.theatermaggezien.be)

DO 13 DEC 2012 20u15

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROGENRE THEATER

STIPVOORSTELLING

www.dequeeste.bewww.toneelgroepmaastricht.nl

DEMONENDE QUEESTETONEELGROEP MAASTRICHT

53VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 56: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

© Koen Keppens

Dubbel platina voor hun album The Night Before, een luxe-heruitgave van hun debuut A New Stereophonic Sound Spectacular, de MIA voor Beste Groep… 2011 mag gerust een boerenjaar worden genoemd voor Hooverphonic. Maar ook 2012 begon verre van slecht. Na een vijftien jaar lang ononderbroken succesverhaal, achtten bezielers Alex Callier en Raymond Geerts de tijd rijp voor de verwezenlijking van een jongensdroom: optreden met een tweeënveertigkoppig symfonisch orkest. Het werd een triomftocht in de geest van Burt Bacharach en James Bond-componist John Barry. Het album Hooverphonic with Orchestra stond meteen op nummer één in de Ultratop. Al was dé revelatie frontvrouw Noémie Wolfs. Nog steeds maar drieentwintig maar nu al met de vastberadenheid, grandeur en présence van een internationale topartieste. Of zoals Alex Callier haar treffend omschreef: “de énige echte Voice van Vlaanderen”.

En daar blijft het niet bij, want in het najaar komt Hooverphonic naar de theaters, begeleid door twaalf klassieke muzikanten.

VR 14 DEC 2012 20u15

PRIJS 31,00 EUROVRIENDENPRIJS 28,00 EUROGENRE MUZIEKLOCATIE SCHOUWBURG DE WARANDE, WARANDESTRAAT 42 TURNHOUT

www.hooverphonic.com

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM DE WARANDE, TURNHOUT

SIT DOWN AND LISTEN 2 HOOVERPHONIC

54 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 57: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Altijd al willen weten waar je terecht komt als je in een verdwijnkist stapt?Vielfalt biedt een kijkje in de binnenwereld van een goochelaar. Waar vingervlugge trucs toch minder doorzichtig blijken dan we vermoeden. Hier is niets wat het lijkt. Meubels en mensen, alles en iedereen heeft een dubbele bodem. En zie dan nog maar eens een uitweg te vinden…

In Vielfalt onderneemt een man een moedige poging zijn zoekgeraakte geliefde terug te vinden. Is dit manipulatie of magie? En in wiens werkelijkheid zijn we eigenlijk beland? Vielfalt gaat over verlangen en fantasie, over illusie en desillusie. Vielfalt is een verhaal over de liefde en een ode aan de theatrale fantasie.

Vielfalt is de vierde voorstelling van Jakop Ahlbom die in de jaren negentig vanuit Zweden in Nederland terechtkwam en daar snel werd opgemerkt als een gretig, markant en uitbundig talent. Werkend vanuit beweging versmelt hij muziek, acrobatiek, dans, illusionisme, slapstick en toneelbeeld tot één geheel. Met fantasie en gevoel voor drama creëert Ahlbom beelden die een unieke, filmische sfeer in het theater brengen. Als in een surrealistische film wordt het publiek meegevoerd van dansante duetten naar komische acts en van trucs naar pure slapstick.

Vielfalt ging in september 2006 in première, werd een theaterhit en speelde meer dan tachtig voorstellingen in Nederland, waarna de voorstelling voornamelijk in het buitenland te zien is geweest.

ZA 15 DEC 2012 20u15

PRIJS 14,00 EUROVRIENDENPRIJS 10,00 EUROGENRE CIRCUSTHEATER

www.jakopahlbom.nl

VIELFALTJAKOP AHLBOM

© Stephan van Hesteren

55VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 58: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

The Best Exotic Marigold Hotel gaat over een groep Britse gepensioneerden die hun oude dag willen doorbrengen in het exotische en goedkope India. Ze laten zich verleiden door de flitsende en gelikte advertentie van het gerestaureerde Marigold Hotel. Maar eenmaal daar, blijkt het voormalige paleis een stuk minder luxe te zijn. De senioren besluiten er het beste van te maken en ontdekken dat je een nieuw leven en een nieuwe liefde kunt beginnen, als je het verleden maar los laat.

The Best Exotic Marigold Hotel is een zonovergoten film van John Madden. De gelauwerde maker van toppers als Shakespeare in Love en recentelijk The Debt heeft de crème de la crème van het Engelse acteursgilde tot zijn beschikking. Zet ouwe rotten Judi Dench, Tom Wilkinson, Bill Nighy en Maggie Smith bij elkaar en je krijgt een krachtmeting die niet anders dan interessant kan worden. En van een onuitstaanbare Smith is het altijd genieten. De cast heeft zichtbaar lol in het verbale vuurwerk, het typisch Britse gezanik en de nu en dan kluchtige verwikkelingen. Het plezier spat ervan af. Het maakt The Best Exotic Marigold Hotel tot een onderhoudende, scherpe en bovenal innemende feelgoodfilm.

DI 18 DEC 2012 14u00

PRIJS 8,00 EUROVRIENDENPRIJS 5,00 EUROprijzen inclusief koffie en gebakGENRE FILMLOCATIE STUDIO GEEL, WERFT, GEEL

STIPVOORSTELLING

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET STUDIO GEEL

THE BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL

56 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 59: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Na Otaku, de eerste comedyshow die ooit geselecteerd werd voor Het Theaterfestival, keert Joost Vandecasteele terug met In Onaanvaardbare Staat.

Dit wordt een comedyshow waar zowel comedy als show in vraag worden gesteld. In een periode waar zij die comedy te flauw vinden niet komen kijken en zij die comedy adoreren enkel herkenbare humor willen, is het tijd voor iets anders. Iets tussen het politieke en het persoonlijke, het perverse en het poreuze. Als het mislukt, belooft de komiek nooit meer comedy te maken. Over een man op zoek naar impact, ook doet het een beetje pijn, zoals een opzwepend nummer in de file horen.

Joost Vandecasteele is naast comedian ook auteur en columnist voor De Morgen en De Standaard. Momenteel werkt hij aan een derde boek en werkt hij samen met filmregisseur Pieter Van Hees aan een serie voor Canvas.

“De intelligentste humor die Vlaanderen momenteel te bieden heeft. Geen goedkope woordspielerei of vuilbekkerij, zelfs geen absurdisme. Als Vandecasteeles comedy al een label behoeft, laat het dan ‘apocalyptische humor’ zijn. Vandecasteele laat een nieuw geluid horen op het kruispunt van comedy, theater en powerpointperformance.” (De Morgen)

“Vandecasteele lardeert zijn beschouwingen met een handvol messcherpe grappen, maar hem simpelweg een komiek of stand-up comedian noemen zou afbreuk doen aan de ernst en de kracht van wat deze man te vertellen heeft. Laat zijn stem alstublieft gehoord worden…” (De Standaard)

WO 19 DEC 2012 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE COMEDY

www.joostvandecasteele.be

IN ONAANVAARDBARESTAAT (TRY-OUT)

JOOST VANDECASTEELE

57VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 60: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Juan Martin is een gevierde flamencogitarist die door het Amerikaanse magazine Guitar Player twee keer in de top drie van ’s werelds beste flamencogitaristen werd opgenomen.

Volgens de Spaanse krant El Mundo heeft hij een uitzonderlijk goede techniek en een absolute beheersing van de gitaar waardoor hij de zaal vult met kristalheldere klanken. Hij was dan ook al te horen op de grootste internationale kunstenfestivals zoals Edinburgh, Ludwigsburg en Montreux Jazz en in de grootste concertenzalen van Sydney tot San Francisco. Bij ons presenteert hij zijn nieuwe gezelschap met de sensuele danseres Raquel de Luna, de dynamische danser Miguel Infante en de sensationele zangeres Amparo Heredia ‘La Repompilla’.

DO 20 DEC 2012 20u00

PRIJS 15,50 EUROVRIENDENPRIJS 12,00 EUROGENRE WERELDMUZIEKLOCATIE SCHOUWBURG CC ZWANEBERG, BERGSTRAAT Z/N, HEIST-OP-DEN-BERG

www.juanmartin.com

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ZWANEBERG, HEIST-OP-DEN-BERG

JUAN MARTIN FLAMENCO DANCE ENSEMBLE

58 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 61: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Andries Boone is in de muziekwereld lang geen onbekende meer. Boone is multi-instrumentalist en een veelgevraagd studio- en livemuzikant. Hij is onder andere drijvende kracht achter The Ballroomquartet & MANdolinMAN, tourde jarenlang met Yasmine, speelde met Yevgueni en Guy Swinnen en is bezieler van enkele hooggewaardeerde projecten zoals In Dreams - A tribute to Roy Orbison - met Paul Michiels en Frank Ermgodts. Momenteel is Boone ook aan de slag bij Lennaert Maes, Arne Vanhaecke en Guido Belcanto. Andries Boone en zijn muzikale gasten zullen deze avond nummers brengen waaraan voor Andries niet alleen een auditieve maar ook telkens een visuele herinnering gekoppeld is. Wilt u ook graag weten welk nummer Andries associeert met zijn eerste Playmobil, welk lied er op de radio te horen was toen hij voor de eerste maal op zijn smikkel ging met zijn fietsje zonder wieltjes, of welke beklijvende song hij zag op de dag dat zijn ouders een kleurentelevisie in huis hadden gehaald? Kan u raden welk nummer hij fantastisch vond toen hij zijn eerste zwarte jeans kreeg en zijn bijhorende combatschoenen aantrok?

Vooral nummers uit de jaren tachtig zullen de revue passeren, omdat Andries in die jaren muzikaal werd opgevoed door zijn zes jaar oudere zus. Maar het wordt vooral een mix van allerlei songs die hem aan het hart liggen. Hierin wordt hij bijgestaan door bevriende muzikanten en gastzangers waarmee hij de laatste twee jaar intens samenwerkte en die meer dan collega’s en kameraden zijn geworden. Het zijn niet van de minsten: Frank Ermgodts (ex- The Pop Gun), Lennaert Maes (ex- Lenny & de Wespen), Arne Vanhaecke, Barbara Dex, Guy Swinnen en Guido Belcanto worden geruggensteund door MANdolinMAN, een mandolinekwartet, en vijf topmuzikanten. Samen brengen ze odes aan de songs uit Andries’ jeugdjaren én grossieren hier en daar ook uit eigen werk. Geen instrumentaal werk dus, maar songs speciaal voor jou in een nieuw arrangement!

En de avond is tenslotte ook nog om een andere reden speciaal te noemen: niet minder dan vier full-albums worden in première voorgesteld! Zo is er na het concert nog een unieke cd-voorstelling van het Maarten Decombel Trio in het café en gaat iedere toeschouwer naar huis met de cd De soundtrack van de Demerbroeken die Andries met Lennaert Maes maakte.

ZA 22 DEC 2012 20u15

PRIJS 18,00 EUROVRIENDENPRIJS 14,00 EUROprijzen inclusief cdGENRE MUZIEK

ANDRIES BOONE NODIGT UIT

ANDRIES BOONE, GUY SWINNEN, TOO TANGLED, GUIDO BELCANTO, BARBARA DEX, FRANK ERMGODTS, LENNAERT MAES, ARNE VANHAECKE, MANDOLINMAN EN MAARTEN DECOMBEL TRIO

59VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 62: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Had je verwacht dat we het nieuwe jaar op een andere manier in zouden zetten dan met het Nieuwjaarsfeest voor senioren? Fout gedacht!

Ook nu weer is Connie Neefs jouw gastvrouw tijdens een enorm gevarieerde namiddag.

Wie Danny Fabry niet kent, vertoefde de afgelopen veertig jaar op een andere planeet. Danny, die bekend staat als een harde werker en een perfectionist op het gebied van opnamen en optredens haalde met diverse singles moeiteloos de Vlaamse hitparades. Wie kent niet Kom aan de telefoon Angelina, Bij jou voel ik me nooit alleen, C’est la vie, Blijf je bij mij of De telefoon huilt mee?

Ivann, gekend van X-factor waar Liliane St-Pierre hem in 2005 onder haar hoede nam, vormt samen met Mieke Aerts en Danni Caen het trio Carré Confituur. Drie ijzersterke stemmen die zullen verrassen met een repertoire aan evergreens.

Gilles Monnart verdiende zijn sporen reeds met diverse voorstellingen samen met onder andere Cie Un Oeuf est Un Oeuf. Afgelopen seizoen had hij een glansrol naast Jan De Smet tijdens Ne vuile avond. De diverse illusieacts die hij toen liet zien, toont hij nu aan het publiek in Geel.

Meester Georges maakte afgelopen seizoen zijn opwachting in de Werft tijdens De Platte Kwis. Iedereen was ervan overtuigd dat Meester Georges, met zijn Geelse sagen, vertolkt in het sappige Geelse dialect, niet mag ontbreken tijdens het Nieuwjaarsfeest voor senioren. Hij zal dan ook op woensdag en donderdag present zijn.

DI 08 JAN 2013 14u00(exclusief voor rolstoelgebruikers)

WO 09 JAN 2013 14u00DO 10 JAN 2013 14u00

PRIJS 13,00 EUROVRIENDENPRIJS 9,00 EUROprijzen inclusief koffie en gebakGENRE VARIÉTÉ

dannyfabry.yolasite.comwww.neefs.comwww.ivann.nlwww.mistero.be

NIEUWJAARSFEEST VOOR SENIOREN

CONNIE NEEFS, DANNY FABRY, CARRÉ CONFITUUR, GILLES MONNART EN MEESTER GEORGES

60 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 63: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Frank Mercelis, ook wel de frontman van Eddy et les Vedettes zingt zich opnieuw een weg naar uw hart. Dit keer brengt hij - met evenveel charme als hij versies van Franse klassiekers vertolkt – een eigen Nederlandstalig repertoire. Over vasthouden en loslaten, over afscheid nemen en opnieuw beginnen, over passie die haten wordt en eindigt in opnieuw beminnen. Struikelen, vallen en weer opstaan.

De nummers van Frank Mercelis kantelen voortdurend in hun tegendeel: ze zijn melancholisch, ingetogen, broos en breekbaar, maar net zo goed speels, erotisch, uitbundig of vlijmscherp. Ook voor dit project laat hij zich omringen door uitstekende muzikanten van onder andere Lady Linn en Guido Belcanto.

Frank Mercelis trekt met dit project tijdens het seizoen 2013-2014 door de theaters, maar geeft nu al een voorsmaakje in de Raadzaal van de Halle.

WO 09 JAN 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE MUZIEKLOCATIE RAADZAAL DE HALLE, MARKT 1, GEEL

FRANK MERCELIS

61VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 64: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

De in Alabama geboren zangeres BJ Scott blijft met haar soulvolle powervoice een zangers van unieke kwaliteit. Een sterke vrouw met een sterke stem die inslaat als de bliksem. Met Planet Janis creëerde ze een eerbetoon aan Janis Joplin waarbij het dak van de Parijse Olympia en de Brusselse AB werd weggeblazen.

Planet Janis is geen concert, maar een muzikale en visuele happening. Muziek, decor, kostuums, belichting en videoprojecties vormen samen een overweldigend geheel. Op een reuzenscherm worden oude clips in real time vermengd met op het podium live gefilmde beelden en arty visuals van de sixties. Soms wordt het onderscheid vaag tussen wat je live ziet en wat geprojecteerd is. De ultieme psychedelische ervaring!

Planet Janis is geen aaneenschakeling van ‘greatest hits’, maar een zeer persoonlijk doorleefde zoektocht naar de kern, de bezieling en de inspiratie van de mythologische Janis Joplin. Daarbij passeren Bessie Smith, Billie Holiday, Otis Redding, Etta James en Bob Dylan de revue als de grote voorbeelden van het Woodstock Wonderkind. Zoals bij Janis Joplin staan vooral de stemmen centraal. Indrukwekkende vijfstemmige zang, geruggensteund door een uitzonderlijke selectie muzikanten, voert je mee naar een oerbeleving van gospel en powerblues.

VR 11 JAN 2013 20u15

PRIJS 18,00 EUROVRIENDENPRIJS 14,00 EUROGENRE MUZIEK

www.bjscott.com

PLANET JANIS BJ SCOTT

62 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 65: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Verwacht niet al te veel antwoorden in Waar is Barry? In zijn tweede avondvullende voorstelling doet Bart alleen maar wat hij kan: Hij vertelt verhalen over alles en zingt liedjes over niets. Je mag er wel van uitgaan dat je dit heel erg graag wil zien.

“Liedje, sketch, conference: formeel zou je Bart Cannaerts een cabaretier kunnen noemen, maar het is tegelijk pure Vlaamse stand-up comedy, een man die zegt wat hij vindt van de wereld. Met Waar is Barry? serveert hij de beste comedyvoorstelling van het seizoen.” (De Standaard)

ZA 12 JAN 2013 20u15

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROGENRE COMEDY

www.bartcannaerts.be

WAAR IS BARRY? BART CANNAERTS

© Johannes Vande Voorde

63VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 66: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Dit nieuwe pianotrio heeft al veel kilometers in de benen als ritmesectie van Flat Earth Society. Na verschillende improvisatiesessies met gastmuzikanten als Ben Sluijs en Ellery Eskelin, is het tijd voor deze heren om hun eigen(zinnige) weg uit te stippelen. Peter Vandenberghe, die al heel wat componeerde voor FES, schreef alle composities op hun nieuwe plaat Fast Easy Sick. En dat hoor je. De humor heeft Too Noisy Fish alvast gemeen met Flat Earth Society. Dit trio is duidelijk een avontuurlijke uitstap van de ‘bigband met een hoek af’. De grensverleggende songs krijgen helemaal body dankzij de meesterlijke bassist Kristof Roseeuw en drummer Teun Verbruggen.

Bandleader en pianist Peter Vandenberghe vervoegde in 1995 de band X-Legged Sally, van Peter Vermeersch en dan in Flat Earth Society. Eerder zagen we hem al spelen bij Arno, Monsoon, Wim Vandekeybus en Toots Thielemans. Bassist Kristof Roseeuw tourde enkele jaren geleden nog met Moker en meer recent met zijn eigen RadioKukaOrkest met als gast de New Yorkse tenorsaxofonist Ellery Eskelin.

Teun Verbruggen kennen we van het Jef Neve Trio en nog véél meer. Hij wordt wel eens vergeleken met Jim Black, dankzij zijn innovatieve spel en de enorme veelheid aan projecten waar hij bij betrokken is. Denk alleen al aan zijn eigen bands Othin Spake, GOWK en VVG.

Fast Easy Sick is een afwisselde, uitdagende plaat waar ruimte is voor humor, vrije improvisatie en pompende drum ’n bass grooves. Too Noisy Fish levert met Fast Easy Sick een van de strafste platen van het jaar af.

“De rebelse jazz van Too Noisy Fish klinkt altijd fris, nooit intellectueel en lijkt gespeeld te worden door een bataljon muzikanten. Hun onuitputtelijke stroom van ideeën, hun rijke vocabularium en hun hyperkinetische samenspel maken van Fast Easy Sick een ruwe diamant die de luisteraar kan blijven slijpen.” (Kwadratuur.be)

“Deze drie virtuozen leveren zelfs met één vinger in de neus nog een zéér fijn staaltje moderne jazz af die laveert tussen nerveus, silly, groovy én rustgevend.” (RifRaf)

MA 14 JAN 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE JAZZLOCATIE CULTUURCAFÉ DE HALLE, MARKT 1, GEEL

www.toonoisyfish.be

TOO NOISY FISH© JazzLab Series

64 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 67: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Door omstandigheden tot elkaar veroordeeld.Verbitterd en doorgedraaid dachten ze de wereld te kunnen verbeteren.Aanvankelijk met barmhartigheid.Maar ze zingen dit en ze doen dat.Ze hebben er zelf de bommen onder gelegd.Blik op oneindig beginnen ze aan een tragische tirade.Zonder te weten of het beter is om overdag of ‘s nachts een antwoord te zoeken op de vragen.Geloof in mij.

“Just another bad experience I’m sure for both of us” luidt de ondertitel van de voorstelling die geregisseerd wordt door Lies Pauwels. Ineke Nijssen en Leen Roels vertolken de twee tot elkaar veroordeelde vrouwen.

DO 17 JAN 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE THEATER

STIPVOORSTELLING

www.hetkip.be

LAISSE TOMBERHET KIP

© Fred Debrock

65VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 68: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Het Noorse vrouwelijke trio Tindra brengt liedjes en melodietjes die ontstaan uit een fijne interactie van zang, violen en accordeon. Hun muziek is vaagweg gebaseerd op oude Noorse folkmelodieën die werden doorgegeven van generatie op generatie of werden gevonden in de folkmuziekarchieven. Tindra componeert echter ook eigen eigentijdse folknummers, met catchy arrangementen en herkenbare geluiden.

De voorbije twintig jaar toerde Kroke, een van Polens bekendste bands, doorheen de wereld met hun adembenemende Klezmermuziek. Het jarenlange toeren, ondermeer met violist Nigel Kennedy, bracht hen in contact met heel wat andere muziekstijlen en -culturen. Na heel wat omzwervingen leunt de muziek van het trio opnieuw aan bij de klezmertraditie met invloeden uit de jazz.

De groepen brengen afwisselend hun eigen muziek en nummers uit hun gezamenlijke cd.

VR 18 JAN 2013 20u00

PRIJS 15,50 EURVRIENDENPRIJS 8,50 EUROGENRE WERELDMUZIEKLOCATIE SCHOUWBURG CC ZWANEBERG, BERGSTRAAT Z/N, HEIST-OP-DEN-BERG

www.tindratrio.com www.kroke.krakow.pl

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ZWANEBERG, HEIST-OP-DEN-BERG

KROKE EN TINDRA

© ingvil ljones

66 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 69: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Met zijn dialectplaat Vanuivoeurt (*) ruilde allround muzikant Wouter Berlaen in 2011 zijn bassistenstek achter gewaardeerde artiesten in voor een rol als frontman in zijn soloproject Berlaen. Een opmerkelijk debuut, zo bleek.

Bedrieglijk simpele meezingers met een scherp randje als Ge zij were zat en Oe ver’est nog? slopen in rasecht Zults dialect via Radio 1 en Radio 2 vlotjes de oren van menig muziekliefhebber binnen. Ook de bijbehorende clips deden heel wat stof opwaaien in medialand.

Live wist Berlaen in duo vergezeld van Tom ‘Lalalover’ Kestens te pakken én te plakken op podia van menig club- en zomerfestival. Tot Maaike Cafmeyer als gaste mee aantrad op het Bavik Live Festival in Waregem. Enkel gewapend met haar stem, een zwangere buik én een levensgrote grosse-caisse zweepte ze de volle vijfduizend man op om met Berlaen en Kestens mee te brullen. In die massa stond toen meester-cellist Frans Grapperhaus schijnbaar te genieten, waarop hij met zwaar Hollands accent de bemoedigende Zultse woorden “Doezovoeurt” (#) richting het podium slingerde…

Reden genoeg om samen op tournee te trekken door heel het land.

(*) van nu af aan(#) doe zo verder

ZA 19 JAN 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE MUZIEK - HUMOR

STIPVOORSTELLING

www.berlaen.be

DOEZOVOEURTBERLAEN, MAAIKE CAFMEYER, TOM KESTENS EN FRANS GRAPPERHAUS

© Frank Bongers

67VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 70: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Singer-songwriter Frederik Sioen kende in 2004 een wervelende doorbraak met een eerste See You Naked-cd. De jonge zanger kon uit die eerste plaat direct enkele grote hitsingles puren waarvan Cruisin’ en Another Ballad ongetwijfeld het meest in het geheugen bleven hangen. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen voor Ease Your Mind maar met de gelijknamige radiohit en meer nog No Conspiracy At All werden die niet beschaamd.

Na verschillende bezoeken aan Soweto, de concerten met de Zuid-Afrikanen en de roemruchte 1010-concerten werd het even stil rond de Gentenaar. Maar met zijn nieuwste cd Sioen. is hij weer helemaal terug. Samen met een ondertussen vaste groep ijzersterke livemuzikanten produceerde hij een vijfsterrenplaat die hij graag tijdens een Vlaamse theatertournee komt voorstellen.

Sioen. is feest. Het beginpunt van een nieuw tijdperk. Het eindpunt van zijn ideale schoonzoonimago? Het is een album dat duidelijk is in zijn bedoelingen en levenslustig in al zijn poriën. Sioen. is het resultaat van tientallen ideeën die geduldig door de juiste mensen zijn gevijld en geperfectioneerd. Een zinderende afvallingswedstrijd met dertien winnende nummers.

ZA 19 JAN 2013 20u15

PRIJS 22,00 EUROVRIENDENPRIJS 19,00 EUROGENRE MUZIEKLOCATIE SCHOUWBURG REX, SMALLESTRAAT 2, MOL

www.sioen.net

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T GETOUW, MOL

BAD BAD WORLD THEATERTOURNEE 2013SIOEN

© Giovanni Plozner

68 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 71: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Een Joods spreekwoord zegt: God kan niet overal zijn, daarom vond hij iets uit: moeders.

Maar zoals gewoonlijk is de schepper voor het vervolg van de geschiedenis een handleiding vergeten te leveren. Het ene moment ben je dus dolblij om te zien wat er aan het andere eind van die navelstreng tevoorschijn komt en het andere moment kletst diezelfde verbinding als een afgeknapte benji-elastiek keihard in je gezicht.

De hoogste tijd dus voor de andere kant van het verhaal: Laten we eens lachen met het moederschap en met de kinderen die we maakten, met nieuw samengestelde gezinnen, met politiek correcte kinderopvang, met het lege-nest-syndroom, met de overgang van moederschap naar schoonmoederschap, met de problemen die we achterlaten voor onze kinderen en de problemen die onze ouders voor ons achtergelaten hebben, met wat we van onze moeders geleerd hebben en wat we wilden dat we niet van hen geleerd hadden... Kortom: met alles waar niemand aan durft te denken, maar waar An wel openhartig over kan zijn, omdat ze het zelf beleefd heeft.

Van An Nelissen zijn we gewend dat ze zegt wat de meeste mensen zelfs niet durven denken. In haar nieuwste show gaat ze nog een stap verder. Ze zegt nu ook wat ze tot voor kort zelf niet durfde te denken, namelijk: “Als ik wist wat ik nu weet, zou ik dan nog terug moeder willen worden?”

VR 25 JAN 2013 20u15

PRIJS 18,00 EUROVRIENDENPRIJS 14,00 EUROGENRE THEATER

www.annelissen.com

DE MOEDERMONOLOOG AN NELISSEN

© Filip Naudts - Guarda la fotografia

69VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 72: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Jeroen Leenders voorstellen zou niet nodig meer moeten zijn. Winnaar van Cabareteske 2008, finalist Comedy Casino Cup 2009, Leids Cabaret Festival 2010, bezieler van The Line-Up en superlatieven voor zijn debuutvoorstelling Sorry, ik ben Jeroen Leenders zowel in Vlaanderen als Nederland. In Vlaanderen is er volgens onze bescheiden mening niemand die zo goed de finesse van aanbreng en timing beheerst. Tijdens dit Comedy Café komt hij try-outen voor zijn nieuwe avondvullende voorstelling.

Rona Kennedy is een Gentse met Schotse roots die iedereen charmeert met haar fijne nummers en onnozele sketches, die ze moeiteloos aan elkaar breit tot een min-of-meer waar gebeurd verhaal. In ware cabaretstijl brengt ze een charmerende en meeslepende collage van kinder- en jeugddromen over ballet, beroemd zijn, witte prinsen en prinsessen. De vlekjes op de kinderziel in de vorm van een afwezige vader, een bazige moeder en de strijd tegen overgewicht, wist Rona uit met een nagenoeg ongebreidelde fantasie en een fijn gevoel voor humor.

Jan Linssen sleepte met zijn derde comedy optreden ooit onmiddellijk de hoofdprijs op Comedymania 2011 in de wacht. Je merkt het al: Deze naar Hasselt uitgeweken Maaseikenaar laat er geen gras over groeien. In ijl tempo vuurt Linssen de ene grap na de andere af en sleurt hij zijn publiek mee naar zijn eigen wondere wereld, alwaar hij tevergeefs orde tracht te scheppen in de chaos. Een tikje absurd, maar altijd logisch. Soms grof en rauw, maar soms ook niet.

Benedetto Schillaci is een in 1985 geboren Genkse Italo-Belg die graag pronkt met zijn Italiaanse roots. Hij neemt je mee in zijn wereld overgoten met vrouwen, eten, la famiglia... en die o zo prachtige taal. Hij vergeet ook zijn Genkse achtergrond niet en vuurt de ene na de andere grap af over alles wat hem bezig houdt. Eén brok energie gemixt met Italiaanse charme, een dosis kritiek op de maatschappij én een tikkeltje chauvinisme: dé ingrediënten voor een sterke comedyset!

WO 30 JAN 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE COMEDY

www.jeroenleenders.bewww.ronakennedy.com

COMEDY CAFÉJEROEN LEENDERS RONA KENNEDY JAN LINSSEN BENEDETTO SCHILLACI

© K

ris

Hen

kens

70 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 73: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Katelijne Verbeke (Toneelhuis, Het Goddelijk monster, Flikken, De Tijd) en Dries Vanhegen (De Vijfhoek, Ex-Drummer, Malpertuis, Toneelhuis) spelen IJzergordijn, een nieuwe voorstelling van Benjamin Van Tourhout die eerder al Het Geslacht Borgia en Evariste creëerde. Twee ijzersterke voorstellingen die eveneens in de Werft speelden.

IJzergordijn vertelt het verhaal van de liefde, zoals ze moet zijn, zoals iedereen ze wil. Veel en vol.Maar zoals altijd komt het verdriet langs het pad en voilà, daar ligt zijn broek al op de grond. En voilà, daar kruipt de miserie al in hun hoofd.Twee cipiers die overdag mensen gevangen houden, proberen ‘s avonds hun eigen angsten te vangen. Ze staan op trouwen, ze staan klaar voor het leven, maar dan…Hoe te vertellen, hoe te redden, hoe te lijmen?

Een verhaal dat gedoemd was om goed te eindigen maar het verdriet passeerde en maakte alles anders.

“IJzergordijn zit sterk in elkaar. Hij is de man in de gang, zij is de vrouw in bad. Hoe meer zij nadert, hoe meer hij achteruit deinst. Samen. En toch ook niet. Acteurs Dries Vanhegen en Katelijne Verbeke zijn heel overtuigend. Ze spelen met veel goesting en dat straalt af. Beiden zijn ze er in geslaagd om me kippenvel te bezorgen. Alles klopt. De scène met de doeken, het lichtspel. De woorden, de manier waarop ze spreken. De muziek. Echt een aanrader!” (Gentblogt)

DO 31 JAN 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EURO

STIPVOORSTELLING

www.toneelgroepnunc.be

IJZERGORDIJNTONEELGROEP NUNC

© B

ram

Van

deve

ire-B

401

71VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 74: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Sprag Session uit Canada, voorheen Colin Grant Band, zweeft te midden van de rijke, soulvolle wortels van de traditionele Cape Bretonmuziek en de groeven van rock en funk. Met zijn nieuwste project brengt fiddler Colin Grante een dynamische en doordachte mengeling van beats en melodieën uit een uitgebreid scala aan muzikale invloeden. Samen met zijn vier muzikanten creëerde hij een soort van Keltische fusie. In 2010 won Grant met zijn album Fun for the whole family de prijs voor Nova Scotia’s Roots Traditional Opname van het Jaar. Het debuutalbum van Sprag Session verscheen in april 2012. Zonder al te ver af te wijken van de Cape Breton Roots is hun muziek ook toegankelijk geworden voor liefhebbers van andere muziekgenres.

DO 31 JAN 2013 20u00

PRIJS 15,50 EUROVRIENDENPRIJS 12,00 EUROGENRE WERELDMUZIEKLOCATIE SCHOUWBURG CC ZWANEBERG, BERGSTRAAT Z/N, HEIST-OP-DEN-BERG

www.spragsession.com

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ZWANEBERG, HEIST-OP-DEN-BERG

KELTISCHE FUSIONSPRAG SESSION

© Corey Katz

72 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 75: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Absynthe Minded heeft het helemaal gemaakt. Hoewel The Van Jets de hoofdprijs voor hun neus wegkaapten tijdens de finale van Rock Rally, bleken zij de echte winnaars te zijn geweest. Er is heel wat gebeurd: een volle concertagenda met optredens in binnen- en buitenland, hopen MIA’s en alom geroemd voor hun curieuze mix van rock, pop en jazz.

Zanger Bert Ostyn geniet ondertussen erkenning als een schitterende songschrijver en als de inspiratie op is, voelt hij zich niet te beroerd om niet evidente teksten van Hugo Claus ter hand te nemen (Envoi). Nog in 2012 geraakte de groep zwanger van een nieuw album zodat ze je met nieuw materiaal kunnen verwennen. Dit wordt meteen hun vijfde langspeler na Acquired Taste, New Day, There is Nothing en Absynthe Minded.

ZA 02 FEB 2013 20u15

PRIJS 22,00 EUROVRIENDENPRIJS 19,00 EUROGENRE MUZIEKLOCATIE ZAAL ‘T GETOUW, MOLENHOEKSTRAAT 2, MOL

STAAND CONCERT

www.absyntheminded.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T GETOUW, MOL

ABSYNTHE MINDED

© Thomas Bogaert

73VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 76: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Singer-songwriter Niels Boutsen, alias Stoomboot, won begin dit jaar de finale van de Nekka-Wedstrijd 2011 en treedt hiermee in de voetsporen van vorige laureaten als Hannelore Bedert, SAF en Yevgueni.

Met zijn negentien jaar was Stoomboot de jongste finalist ooit. Toch wist hij de jury te ontroeren met zijn ontwapenende liedjes. “Eén stem, één gitaar, en proberen aan de tenen van de groten te reiken: zachte, eenvoudige liedjes in het Nederlands. Meer is het écht niet.” zo omschrijft Stoomboot zijn muziek.

De jury vond de liedjes juist wél iets meer hebben en ziet een mooie toekomst weggelegd voor de zanger. Dankzij zijn overwinning mocht Stoomboot in april 2012 aan de zijde van Willem Vermandere nog aantreden tijdens de Nekka Nacht, in het Sportpaleis.

WO 06 FEB 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE MUZIEKLOCATIE RAADZAAL DE HALLE, MARKT 1, GEEL

www.vi.be/stoomboot

STOOMBOOT

© Thomas Verfaille

74 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 77: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Tanto Amore Segreto oftewel Puccini’s heldinnen revisited

Twee sterke vrouwen presenteren hun onconventionele kijk op de door Puccini gecreëerde operaheldinnen en hun passies, contradicties en absurditeiten, hun fragiliteit én kracht.

Na haar tijd bij Wayn Traub neemt zangeres/actrice Simonne Moesen de draad weer op met haar eigen werk. Voor Tanto Amore Segreto kruipt ze in en uit de huid van Madame Butterfly, Mimi, Tosca, Turandot en Liù en werpt ze zich vol overgave in hun ontroerende aria’s. Met haar licht humoristisch commentaar stelt ze de romantische idealen en de dramatische gang van zaken in vraag en suggereert ze andere scenario’s. Soms doet ze dat met humor, dan weer met bittere ernst. Zeer onderhoudend en ook voor het jongere publiek aantrekkelijk!

Pianiste/componiste Kaat De Windt speelt ondertussen met de thema’s van Puccini, die ze naar haar eigen muzikale wereld vertaalt.

VR 08 FEB 2013 20u15

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 9,00 EUROGENRE MUZIEKLOCATIE KERK SLUIS, MOL

www.walpurgis.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T GETOUW, MOL

TANTO AMORE SEGRETO Puccini’s TurandotWALPURGIS EN SIMONNE MOESEN

© Caroline Basyn

75VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 78: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Octurn is onvoorspelbaar, behalve dan voor de constante kwaliteit van hun muziek. Al meer dan tien jaar tekent de band zijn eigen muzikale landschap uit door de verscheiden aanpak van hun eigen composities. In kwartet met Dré Pallemaerts op drums, krijgen we opnieuw een andere invalshoek te horen.

Van in zijn begindagen brengt Octurn krachtige en unieke muziek die niet zo maar in een hokje te steken is. Het is complexe muziek die de traditie van de geschreven partituur en de improvisatie respecteert en tegelijk de grenzen ervan aftast. Aziatische klanken en electronika zijn nooit ver weg in het orchestrale tapijt dat de solist ondersteunt.

Octurn toert als kwartet, zoals steeds onder leiding van Bo Van der Werf, die ongeveer alle werken voor de band schreef. Je vindt hem ook terug in Jozef Dumoulin’s project LIDLBOJ en als baritonsaxofonist bij het Brussels Jazz Orchestra. Verder componeeert Bo voor film, dansvoorstellingen en hedendaagse klassieke ensembles.

Met Jozef Dumoulin op keys en Fabian Fiorini op piano krijgen we meteen een bevreemdende bezetting. De twee toetsenisten hebben een heel verschillende achtergrond. Dumoulin is sinds 2001 zeer actief met Rhodes en electronika bezig, zowel bij Octurn als in zijn eigen projecten waaronder zijn trio met bassist Trevor Dunn en drummer Eric Thielemans. Fiorini heeft een zeer brede achtergrond die reikt van de westerse kunstmuziektraditie en de improvisatie tot de etnische muziek. Hij werkte met zeer uiteenlopende muzikanten samen zoals Garrett List en Fabrizio Cassol.Drummer Dré Pallemaerts speelt reeds enkele jaren bij Octurn. In 2007 bracht hij een eigen album uit, Pan Harmonie met saxofonist Mark Turner en trompettist Stéphan Belmondo, dat zeer goed onthaald werd.

MA 11 FEB 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE JAZZLOCATIE CULTUURCAFÉ DE HALLE, MARKT 1, GEEL

www.octurn.com

OCTURN QUARTET

© JazzLab Series

76 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 79: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Met Bubble maakt choreograaf Thomas Devens een niemandsland zonder context, een tijdloos vacuüm tussen wat was en wat zal komen. Drie dansers en het publiek nemen plaats in de geluidsomgeving van beeldend- en geluidskunstenaar Paul Devens.

Bubble is een voorstelling waarin de verstilling inslaat als een bom. Plots en krachtig. Een lijf valt stil, zweetdruppels vliegen door de lucht. De lucht trilt.

Net als voor Hikikomori, Reset en Tensed tekent beeld- en geluidskunstenaar Paul Devens voor het geluids- en podiumbeeld. De abstract-sfeervolle geluidsomgevingen ondersteunen de uitgepuurde en energieke danstaal van Thomas Devens.

WO 13 FEB 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE DANS

www.balsemvzw.be

BUBBLETHOMAS DEVENS

© Zjuul Devens

77VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 80: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Negentienhonderd werd geboren op het cruiseschip de Virginian, in het jaar negentienhonderd en dan maar Negentienhonderd gedoopt. Niet door zijn ouders, want die waren onbekend. Danny Bootsman, een stoker, had hem gevonden in een citroendoos, op de piano in de danszaal van de luxeklasse. En hem dan maar van een naam voorzien waarmee je niet anders kan dan slagen in het leven: Negentienhonderd. Negentienhonderd wordt pianist. In het orkest van het schip. Pianist van normale en abnormale noten. En hij wordt deel van het schip dat hij nooit zal verlaten. Nochtans kent hij heel de wereld. Via de ogen van de mensen. Zo kent hij ook alle muziek. Via de toetsen van zijn piano. En die lading dynamiet…

De schitterende novelle Novecento van Allessandro Baricco vormt het uitgangspunt voor deze poëtische en meeslepende voorstelling. Hans Van Cauwenberghe en Filip Peeters vertellen het verhaal van Negentienhonderd op een onnavolgbare manier in een sober en toch bijzonder sfeervol decor.

Na tien jaar zet Ultima Thule deze parel terug op de scène. Een meer dan terechte herneming. De voorstelling werd in 2003 genomineerd voor de 1000Watt-prijs, speelde daarna op diverse internationale theaterfestivals én in 2004 ook in de Werft.

“1900 is a near-perfect theatre work” (The Sunday Herald)

“Ein fragiles Stück Poesie zwischen Surrealismus und Melancholie” (Nürnberger Zeitung)

DO 14 FEB 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE THEATER

www.ultima-thule.be

1900ULTIMA THULE

© Maaike Buys

78 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 81: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

De mooiste verhalen zijn diegene die zweven tussen waarheid en fictie. Verhalen die door het enthousiasme van hun vertellers zo werden aangedikt, dat niemand de oorspronkelijke versie nog kent. Verhalen die hun leven leiden zoals een boekhouder dat in een tarzanvel zou doen.

Toen de regisseur aan Ann Petersen vroeg te huilen in de volgende scène, repliceerde zij droog: “Welk oog en hoeveel tranen had je gewild?”

Na zijn debuutalbum Naakt doe ik de afwas heeft Jelle Cleymans knoestig gezwoegd aan een waardige opvolger. Zijn nieuwe oogappel heet Welk oog en hoeveel tranen? en is zijn ode aan de onvolmaakte liefde geworden. Oprecht geboeid door de meest schrijnende liefdesverhalen, zoekt hij gewillig hun tragikomische kant op.

ZA 16 FEB 2013 20u15

PRIJS 14,00 EUROVRIENDENPRIJS 10,00 EUROGENRE MUZIEK

www.jellecleymans.be

WELK OOG EN HOEVEEL TRANEN? JELLE CLEYMANS

79VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 82: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Beste publiek,

Over wat u mij de voorbije jaren misschien al zag doen op het podium:Oké oké we hadden plezier, maarsommige grappen maakte ik omdat ik graag wilde dat u me sympathiek vond, sommige meningen verkondigde ik omdat ik hoopte dat u me een interessante slimmerik zou vinden,sommige bekken trok ik omdat u zou lachen: wat een bekken trekt die toch.

Wat ik voorstel voor de nieuwe show:Oké oké opnieuw plezier,maardat ik die avond gewoon eens eerlijk zeg wat ik denkals dat eens zou kunnenlet maar opik word door de jaren minder bang gewoon eens eerlijk zeggen wat ik denk misschien lukt het wel.

DI 19 FEB 2013 20u15WO 20 FEB 2013 20u15

PRIJS 20,00 EUROVRIENDENPRIJS 16,00 EUROGENRE COMEDY

www.wouterdeprez.be

HIER IS WAT IK DENKWOUTER DEPREZ

© Jonas Lampens

80 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 83: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Muzen in de muziek, verhalen achter hartverscheurende nummers over de liefde-van-hun-leven... er zijn er door de jaren véél geschreven. Zaki kent ze nog... en is graag je gids tijdens deze avond!

Maandacht heeft al een uitgebreide Histrylogie-reeks naar de zalen gestuurd. Gezien succes om een traditie vraagt, maakt Zaki samen met Ron Reuman graag een vervolg. Het concept blijft behouden: een verteller, die zich verdiept heeft in het thema, neemt het publiek mee langs een aantal legendarische ankerpunten binnen het belichte genre.

Nummers van Raymond Van Het Groenewoud, Jimi Hendrix, Queen, U2, Red Hot Chili Peppers, Joss Stone, Wim De Craene en vele anderen passeren de revue. Ze worden tijdens een toegankelijke, amusante avond vol weetjes en anekdotes aan elkaar gepraat door Zaki, dé man die Vlaanderen naar plaatjes leerde luisteren. De band en muzikanten zijn niet van de minsten: Guy Swinnen, Spencer The Rover, Axl Peleman, Jan Hautekiet, Ron Reuman, Fleur Hendriks en Roeland Vandemoortele.

VR 22 FEB 2013 20u15

PRIJS 18,00 EUROVRIENDENPRIJS 14,00 EUROGENRE MUZIEK

www.maandacht.be

HISTORY OF A SONG FOR MY LOVEZAKI, GUY SWINNEN, SPENCER THE ROVER, AXL PELEMAN,JAN HAUTEKIET, RON REUMAN, FLEUR HENDRIKS EN ROELAND VANDEMOORTELE

© Mous Lamrabat

81VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 84: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Wat is deze liefdesmaand zonder een knap stukje erotiek? Madame MOI, Madame NON en Madame PLUS denken dat het erbij hoort. Maar is erotiek wel voor iedereen hetzelfde, vragen ze zich kreunend af? En zijn deze drie opwindende vrouwen wel wie ze lijken te zijn?

Tania Poppe, Ianka Fleerackers en Ann Ceurvels nodigen je met aandrang uit op Moi non plus, een voorstelling met passioneel gelezen en stomend gefluisterde literatuur. Muzikanten Tim Visterin en Dries Verhaert proberen zich al musicerend staande te houden tussen al dat prikkelend lekkers.

ZA 23 FEB 2013 20u00

PRIJS 15,00 EUROVRIENDENPRIJS 12,00 EUROGENRE LITERATUURLOCATIE SCHOUWBURG CC ’T SCHALIKEN, GROTE MARKT 35, HERENTALS

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T SCHALIKEN, HERENTALS

MOI NON PLUSANN CEURVELS, TANIA POPPE

EN IANKA FLEERACKERS

82 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 85: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

In Verona leefde Gino Beltramini, eeuwig verliefd, professor en de laatste secretaris van Julia. De oude professor beantwoordde tot op het eind van zijn leven in 1974 trouw alle brieven die verliefde Romeo’s van over de hele wereld stuurden naar Julia Capulet, de onsterfelijke heldin uit Shakespeares Romeo en Juliet.

Door dit verhaal liet Elvis Costello zich inspireren en samen met het Brodski Quartet maakte hij The Juliet Letters. Het resultaat is een verzameling unieke muziekstukken. Passioneel, virtuoos, melancholisch, explosief… Onvergetelijk en hartverscheurend mooi. Amaryllis Uitterlinden zingt en wordt begeleid door het Melinos Quartet.

Liefde is? Een jongetje van negen, een oude grijsaard achter zijn schrijftafel, een anonieme puber, een gerenommeerd auteur… Op zoek naar de ultieme liefdesbrief. Gene Bervoets verzamelt en leest voor.

ZO 24 FEB 2013 14u00

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE KLASSIEKE MUZIEK LITERATUUR

THE JULIET LETTERS:DE ULTIEME LIEFDESBRIEVENGENE BERVOETS, AMARYLLIS UITTERLINDEN EN MELINOS QUARTET

© Selina De Maeyer 83VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 86: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Annie Rademakers is gekend bij haar vrienden onder de naam Madam Claxon.Die naam heeft ze zeker niet gestolen.Als Annie ergens verschijnt, heeft iedereen dat gezien en vooral gehoord.Bovendien overdrijft ze constant. “Ze maakt van een mug een olifant.”Als er in het appartement naast haar nieuwe buren komen wonen, is ze er als de kippen bij om hen te pamperen, maar niet iedereen is daarmee opgezet.

Op een dag gebeurt er plots iets waarvan Madam Claxon zo hard schrikt dat ze de boel zodanig opblaast dat de gevolgen niet te overzien zijn.

Madam Claxon is een blijspel van en met Ruud De Ridder, Nicole Laurent, Anke Frédérick en Aron Wade.

Nog één gouden raad als je van plan bent om binnenkort te verhuizen: Ga zeker niet naast Madam Claxon wonen!

WO 27 FEB 2013 20u15

PRIJS 14,00 EUROVRIENDENPRIJS 10,00 EUROGENRE THEATER

www.echtantwaarpsteater.be

MADAM CLAXONECHT ANTWAARPS TEATER

84 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 87: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Pierre komt voorwaardelijk vrij na zeventien jaar gevangenis. De CCC is lang verleden tijd. Zijn zus brengt hem naar een landhuis, waar hij zijn eerste vrije weekend feestelijk zal doorbrengen met oude vrienden. Ver van pers en camera’s. Ze hebben elkaar zo lang moeten missen.Alle aanwezigen deelden een betrokkenheid bij de revolutie. Wat is er overgebleven van hun overtuiging en daadkracht? Hoe verantwoorden sommigen hun huidige leven, ten opzichte van hun oorspronkelijke idealen? De wereld is verder geëvolueerd: economische crisis, verbreding van de kloof tussen rijk en arm, financiële wildgroei en neoliberalisme. Ze hebben het kapitalisme duidelijk niet kleingekregen. Zou Pierre nog hetzelfde leiderschap opnemen? Of heeft de revolutie geen zin meer? Een jonge, onuitgenodigde, charmante jongeman kondigt zich aan. De situatie kantelt. Was Pierre wel echt een held? Wat een feestelijke reünie had moeten worden, ontwikkelt zich tot een tribunaal.

CCC, de vette jaren zijn voorbij, is gebaseerd op documentair materiaal rond de Cellules Communistes Combattantes, een revolutionaire groep die tussen 1982 en 1985 vijfentwintig aanslagen pleegde tegen kapitalistische doelwitten in België. De CCC kondigden aanslagen vaak van tevoren aan. Toch werden twee brandweerlieden gedood en vielen er achtentwintig gewonden.

DO 28 FEB 2013 20u15

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROGENRE THEATER

www.skagen.be

CCC, DE VETTE JAREN ZIJN VOORBIJSKAGEN

© Christophe Engels

85VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 88: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Speeltijd is een ‘coming of age’-voorstelling waarin Piv speelt met jeugdherinneringen, hilarische anekdotes en persoonlijke verhalen met als hamvraag: “Stoppen we met spelen omdat we ouder worden, of worden we ouder omdat we stoppen met spelen?”

In zijn onnavolgbare stijl en met rijke fantasie neemt Piv het publiek mee op een enthousiaste trip naar zijn ‘speel’-tijd. In een vingerknip neemt hij je mee naar de tuin, op zolder, in de kelder, in de slaapkamer, thuis bij een vriendinnetje, in de muziekschool... waar spelen ongebreideld en ongeremd mogelijk was.

Tijdens onze Internationale Comedy Night 2011 speelde Piv Huvluv de hele zaal plat. We zagen Speeltijd enkele weken later en de voorstelling kreeg van ons meteen een plaatsje in onze top drie van het jaar. Het is uitzonderlijk dat een comedyvoorstelling van bijna twee uur constant kan blijven boeien. Piv Huvluv heeft een uniek voorprogramma, speelt zeer sterk en maakt een mooie muzikale keuze en dan zwijgen we nog over zijn zeer sterke visuele decorvondst!

Als je één comedyvoorstelling niet mag missen, dan is het deze wel!

VR 01 MAA 2013 20u15

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROGENRE COMEDY

www.pivhuvluv.be

SPEELTIJDPIV HUVLUV

86 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 89: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Circuit X is een initiatief van LOCUS, Het Theaterfestival en VTi, steunpunt voor de podiumkunsten en geniet de steun van de Vlaamse Minister van Cultuur.

Vorig seizoen daagden we je uit om een blind date aan te gaan. Met de talrijke opkomst, de hoogste in Vlaanderen overigens, voor de Soirée Composé, de ultieme blind date in het Circuit X-aanbod, bewees het Geelse publiek open te staan voor verrassingen, voor jong en onbekend podiumwerk.

In het seizoen 2012-2013 wordt dit mooie initiatief voortgezet, zij het dat de Soirée Composé even in de koelkast verdwijnt. Maar, beste avonturiers, niet getreurd. Er blijft genoeg boeiend theater-, dans- en performanceaanbod of een mengeling daarvan over om een uitdagende blind date te noteren in je agenda: woensdag 6 maart 2013.

Ook dit jaar wordt de selectie gemaakt door de jury van Het Theaterfestival: Kristien De Proost (actrice bij Tristero), Wouter Hillaert (theaterrecencent voor De Standaard), Eddie Guldolf (programmator in cultuurcentrum C-mine in Genk) en Geert Overdam (directeur van Theaterfestival Boulevard). Onverbiddelijk schrappen ze tot alleen de vijf beste overblijven. Eentje daarvan staat in Geel. Maar je kunt ze bijna allemaal zien in de regio Zuiderkempen. Onze collega’s van Heist-op-den-Berg, Mol en Herentals doen immers ook mee, op respectievelijk 6 februari, 20 februari en 28 februari 2013.

Net zoals vorig seizoen is Circuit X meer dan alleen maar een voorstelling. Tijdens voor- en/of nagesprekken kun je de artiesten persoonlijk leren kennen.

WO 06 MAA 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE THEATER

STIPVOORSTELLING

www.circuitx.be

In de loop van september vind je op www.circuitx.be de geselecteerde voorstellingen en lees je er voor welke voorstelling je nu al gereserveerd hebt.

CIRCUIT X

© Letter Piece Company

87VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 90: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

WO 06 MAA 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE MUZIEKLOCATIE RAADZAAL DE HALLE, MARKT 1, GEEL

ISOLDE ET LES BENS

Isolde Lasoen bij het grote publiek bekend als de drumster van Daan verraste in de Werft afgelopen seizoen vriend en vijand tijdens de voorstelling Saint-Marteau se fait Gainsbourg waarbij ze haar drumkruk tijdens de voorstelling inruilde voor de zangmicrofoon. Iedereen was unaniem: deze engelenstem smaakt naar meer!

In afwachting van een volledig eigen soloproject en bijhorend album, startte Isolde een nieuwe band. Isolde op vocals en drums en een rits topmuzikanten, geheel toevallig allen met de voornaam Ben, vervolledigen de rangen.

Isolde et Les Bens brengen een selectie van Franse chansons, sixties muziek en enkele bijpassende Engelstalige nummers. Werk van France Gall, Natasha Shinitke, Pink Martini en Gainsbourg, krijgt een plaats naast dat van Ella Fitzgerald, The Kinks en zelfs Sonny & Cher. Maak je op voor een stomende avond met Isolde et Les Bens!

© S

igfr

id E

gger

s88 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 91: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Didier Laloy is een van de meest actieve vertegenwoordigers van de revival van de diatonische accordeon in onze streken. Zijn feeling voor de meest uiteenlopende muzikale genres maken van hem een zeer gevraagde muzikant.

In [Pô-Z] confronteren zeven muzikanten, dansers en circusartiesten zich in hun spel met hun eigen universum. Nu eens overmoedig, dan weer teder; van akoestisch naar elektrisch zonder overgang. Scène na scène, steeds andere verhalen, een voortdurend appèl aan de verbeelding. Een uniek totaalspektakel!

DO 07 MAA 2013 20u00

PRIJS 15,50 EUROVRIENDENPRIJS 8,50 EUROGENRE MUZIKAAL EN VISUEEL SPEKTAKELLOCATIE SCHOUWBURG CC ZWANEBERG, BERGSTRAAT Z/N, HEIST-OP-DEN-BERG

www.didierlaloy.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ZWANEBERG, HEIST-OP-DEN-BERG

[PÔ-Z]DIDIER LALOY

89VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 92: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Zingend en swingend de lente in!

Jaar na jaar geeft de 2440 Big Band een concert voor eigen publiek. Je was al eens van de partij? Dan kom je zeker terug!

Het wordt weer een boeiende avond met big band muziek van vroeger en nu. Je hoeft zeker geen jazzfanaat te zijn om te genieten van het repertoire van deze big band.Twintig getalenteerde muzikanten spelen een hele avond muziek van groten zoals Duke Ellington, Count Basie, Bert Joris, Glenn Miller, Thad Jones, Sammy Nestico waarbij het ganse spectrum van ballades, blues over rock, funk, samba tot swing wordt bewandeld. Je herkent vast een aantal klassiekers die je bijna vergeten was. Ook het Geelse zangtalent Martine Dams behoort tot haar leden.

Elk jaar opnieuw staat deze groep garant voor een onvergetelijke avond waarbij het publiek steeds getuige mag zijn van unieke performances met af en toe een verrassing.

Kom kijken en luisteren naar dit boeiend en enthousiast orkest. Ze swingen je de lente in!

ZA 09 MAA 2013 20u15

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 10,00 EUROGENRE MUZIEK

www.2440bb.com

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET 2440 BIG BAND GEEL

SINGIN’ SWINGIN’ SPRING2440 BIG BAND GEEL

90 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 93: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Pinkstermaandag, 1828. Vanuit het niks duikt de zestienjarige Kaspar Hauser op in de Duitse stad Nürnberg. Hij kan keurig zijn naam schrijven. Maar lopen kan hij niet en hij is niet in staat tot het uiten van een verstaanbare klank. Toch ontwikkelt Kaspar zich. Langzamerhand herinnert hij zich dingen uit zijn verleden. Dat hij vele jaren in een donker hol heeft doorgebracht. Waar hij eten kreeg van een man die nooit tegen hem sprak. Kort nadat dat bekend raakt, wordt Kaspar in het stadspark vermoord door een onbekende. Met Kaspar onderzoeken Stijn Devillé en Adriaan Van Aken het isolement van de eenzame zonderling. Zijn zoektocht naar taal en identiteit. Zijn verhouding tot de buitenwereld. Die hem vooral als een bedreiging beschouwt. Het samen schrijven – wat de twee ook in Immaculata deden – levert uitermate speels, eclectisch tekstmateriaal op. Poëtische hoogstandjes. Afgewisseld met sketches, grappen en grollen. Altijd op ritme. Hier en daar op rijm.

Braakland/ZheBilding werd door de jury van de Vlaamse Cultuurprijs expliciet gelauwerd voor zijn ensemble van spelers en makers. Tijdens Kaspar zet Braakland/Zhebilding het ‘groepswerkje’ voorop door een feestelijke ‘ensemblevoorstelling’ te maken met een grote bezetting.

“Een goed geoliede ritmische en muzikale klankmachine, waarin geen taal- of letterkundige mogelijkheid onaangeroerd blijft.” (Wouter Hillaert in De Morgen)

WO 13 MAA 2013 20u15

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROGENRE THEATER

www.braakland.be

KASPARBRAAKLAND/ZHEBILDING

91VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 94: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

In 2011 deed De Mens zo goed als niets. Dat mocht wel eens. Sinds ‘92, toen Dit is mijn huis, Jeroen Brouwers (schrijft een boek) en Irene verschenen, is Vlaanderens energiekste rocktrio nagenoeg onafgebroken aan de slag geweest.

Die twintig jaar werklust laat zich uitdrukken in ongeveer honderdvijftig songtitels, met hits die een mooi deel van het verhaal vertellen. Naast het genoemde openingstrio behoren ook Sheryl Crow I need you so, En in Gent, Einde van de eeuw, Sex verandert alles, Ergens onderweg, Luide muziek in kleine auto’s, en recent nog Ik droomde dat ik sliep tot ons collectief geheugen.

De Mens is een vaste waarde die al die jaren in beweging is gebleven. Nu is het tijd om de balans op te maken: De Mens is 20... En dus: terugblikken en feest!

In de Werft spelen Frank Vander linden, Michel De Coster en Dirk Jans swingend èn intiem, met soms virtuoze inzet van gitaar, bas en drums. En met als muzikaal pluspunt de piano’s en orgels van toetsenwonder David Poltrock. Ze brengen alle klassiekers, plus een aantal nieuwe nummers en verrassingen. Meezingen mag, wegdromen bij de meer bedachtzame momenten ook.

VR 15 MAA 2013 20u15

PRIJS 21,00 EUROVRIENDENPRIJS 17,00 EUROGENRE MUZIEK

www.demens.be

DE MENS IS 20!DE MENS

© Stephan Vanfleteren

92 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 95: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Wie Roel Dieltiens ooit solo mocht meemaken, weet dat cello en klassieke muziek veel meer sexy zijn dan je wel zou aannemen. Onder zijn vaardige handen en met zijn welsprekendheid is de geschiedenis van het instrument een geweldige les in de geschiedenis van de muziek in het algemeen.

Een opvolger van het succesvolle 300 Jaar Cello in 80 Minuten mocht niet uitblijven. In Buitenland onderneemt Roel Dieltiens, samen met zus Veerle op piano, een inspirerende muzikale reis doorheen Europa. Op zijn welbekende, onderhoudende manier vertelt hij over een bijzondere muzikale trektocht doorheen de Europese muziekgeschiedenis. Zij ontdekken ongerept repertoire uit het Rusland van de Tsaren, de Venetiaanse lagune, Schotse hoogvlakten, Parijse salons, Weense koffiehuizen en Boheemse wouden.

Werk van onder andere Liszt, Tchaikovsky, Franchomme, Faure, Saint-Saens, Rimsky-Korsakoff, Dvorak, Popper en Martinu komt aan bod.

ZA 16 MAA 2013 20u15

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 9,00 EUROGENRE KLASSIEKE MUZIEKLOCATIE SCHOUWBURG REX, SMALLESTRAAT 2, MOL

www.ensembleexplorations.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T GETOUW, MOL

BUITENLANDROEL EN VEERLE DIELTIENS

93VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 96: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Een man zit aan het doodsbed van zijn moeder, de vrouw die hem zijn hele leven heeft bedolven onder haar gepraat. Zelfs nu ze dood is, hoort hij haar stem, die hem onophoudelijk toespreekt en bemoedert. Wit is altijd schoon is een liefdevol portret van een zoon die wil loskomen van zijn moeder maar zich onlosmakelijk met haar verbonden weet. Een ontroerend en tegelijk buitengewoon opgewekt verhaal over rouw, afkomst en taal.

Jos Geens, vast lid van ’t ARSENAAL, zet zijn tanden in deze klassieker van Leo Pleysier. Deze novelle, genomineerd voor de AKO literatuurprijs, werd alom gelauwerd. Over een zoon die afscheid neemt van zijn moeder. In een stroom van woorden, in het Kempisch dialect en ondanks de thematiek met de nodige humor.

MA 18 MAA 2013 14u00

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROprijzen inclusief koffie en gebakGENRE THEATER

www.tarsenaal.be

WIT IS ALTIJD SCHOON’T ARSENAAL

© Stef Depover

94 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 97: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

‘De jeugd is de toekomst...’Maar tegelijkertijd zijn er steeds meer jongeren met gedrag en emotionele problemen.Wat zegt dat over onze tijd, over de toekomst?Welke vragen kunnen wij ons via hen stellen?(uit de catalogus Gevaarlijk jong, Museum Dr. Guislain)

Stel: er bestaat een depot waar je elke jongere die je minder graag ziet, mag deponeren. Hangjongeren, storend risicokroost, ongewenst nageslacht, kinderen met criminele neigingen en alles waar een hoek af is… Iedereen welkom!Per ongeluk belandt je ook in dit obscure gebouw. Twee jongedames leiden je binnen in een schaduwwereld vol gevaar. In deze transitzone spelen zij met vuur.Wie gaat er zijn vingers branden? Ouders, opvoeders, psychiaters en jongeren passeren de revue.

Bestaat er een ideale jeugd zonder ideale ouders?Bestaan er probleemkinderen zonder probleemouders?

Verboden toegang, de nieuwste productie van Hanneke Paauwe, wordt door de ‘Barbarietjes’ Anna Vercammen en Karolien De Bleser, met verve gebracht, in hoog tempo en met veel humor. Met een ongezien spelplezier waden de dames door angsten, normen en waarden.

DO 21 MAA 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE THEATER

www.compagniebarbarie.be

VERBODEN TOEGANGCINDERELLA/VILLANELLA HANNEKE PAAUWE

95VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 98: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Dansproject is een initiatief van enkele choreografen om een podium te creëren voor sterke hedendaagse amateur danscompagnies.Voortbouwend op het succes van de vorige edities, belooft Dansproject 12 opnieuw een sterk en gevarieerd programma te worden met zes gloednieuwe creaties gedanst door het Brugse CIEit, Junior Company uit Bornem, Lune&Co uit Leuven, Kinemusikei uit Mortsel, het Antwerpse Danscompagnie Arlekino en uiteraard onze eigen Impuls Company uit Geel in een nieuwe choreografie van Natascha Pire.

Allemaal behaalden reeds de titel van Ambassadeur voor de hedendaagse amateurdans in Vlaanderen. Een ‘must’ voor alle echte dansliefhebbers dus!

ZO 24 MAA 2013 19u00

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROGENRE DANS

www.dansatelierimpuls.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET DANSATELIER IMPULS VZW

DANSPROJECT 12DANSATELIER IMPULS ONDER LEIDING VAN NATASCHA PIRE

© Joke van den Heuvel

96 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 99: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

De Culture Comedy Award is de stand-up comedyprijs van Nederland en België. Al voor het tiende jaar op rij, wordt er gezocht naar het grootste stand-up comedytalent.

Na het finaleweekend gaan de grootste talenten gezamenlijk op tournee langs diverse Nederlandse en Vlaamse theaters tijdens de Finalistentour.

De afgelopen jaren heeft de Culture Comedy Award vele talenten voortgebracht waarbij in Vlaanderen Bart Cannaerts, Michael Van Peel, Steven Mahieu en Steven Goegebeur het bekendst zijn.

WO 27 MAA 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE COMEDY

STIPVOORSTELLING

www.comedyaward.nl

COMEDY CAFECULTURE COMEDY AWARD FINALISTENTOUR

97VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 100: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Een vortex is een sterke cyclische beweging die alles en iedereen opzuigt. Een beweging die zich kan manifesteren in de oceaan, in de lucht of zelfs in een badkuip. Maar ook in je lichaam. Het is een soort maalstroom die absorbeert wat het op zijn weg tegenkomt.

In de nieuwe creatie van Louise Chardon is het een metafoor voor de cyclische bewegingen waarvan we met z’n allen deel uitmaken. We zitten gevangen in de maalstroom van ideeën en gedachten. Onze blik is een vortex die al onze indrukken naar binnen zuigt. Onze adem is een vortex die de wereld absorbeert. We evolueren door cycli die gaan van geboorte tot wedergeboorte, van elevatie tot ineenstorting, van inkrimping tot expansie, van primitief tot menselijk, huid tot kleren, reptiel tot tweevoetig.

Het dansmateriaal van deze voorstelling beweegt zich dan ook tussen het organische, vloeibare, ruimtelijke en het verstikkende en het anorganische. Een project dat zich richt op onze zintuigen en emoties, op fysieke aanwezigheid in het hier en nu, op het verlangen naar passie en meditatie. Een voorstelling om te voelen, te ervaren en te absorberen.

AndWhatBesidesDeath heeft een patent op zintuiglijke ervaringen. Wie herinnert zich niet de buitengewone zintuiglijke installatie Sensorama? Diep onder de indruk stapten mensen naar buiten, een onvergetelijke ervaring rijker. Louise Chardon is één van de drijvende krachten van dit gezelschap. Vorig seizoen zag je haar misschien als een van de danseressen in Women van Ugo Dehaes.

Vortex wordt ongetwijfeld een bijzondere ervaring.

DO 28 MAA 2013 20u15VR 29 MAA 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE DANS

STIPVOORSTELLING

www.andwhatbesidesdeath.be

VORTEX // LE TEMPS QUI CHAVIRE ET RECOUVRE ANDWHATBESIDESDEATH LOUISE CHARDON

© Artur Schuurbiers

98 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 101: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Een Nederlands-Palestijnse dichter-acteur samen met een Pools-Italiaanse zanger-gitarist op het podium. Met hun twee brengen zij vaderlandse gedichten, polyfone gezangen, liederen van Schubert, gitaarsolo’s en een hoop échte onzin.

Ramsey Nasr is Nederlands Dichter des Vaderlands en blijft dat tot januari 2013. Mauro Pawlowski is groepslid van de Belgische succesgroep dEUS.

In 2009 toerden Ramsey Nasr en Mauro Pawlowski voor de eerste keer met Geletterde Mensen. De pers stak destijds unaniem de loftrompet: “Ramsey Nasr en Mauro Pawlowski verzetten de bakens van de literaire avond: dit is geen voorlezen, hier bedrijft men literair-muzikaal theater.”

VR 29 MAA 2013 20u00

PRIJS 15,00 EUROVRIENDENPRIJS 12,00 EUROGENRE LITERATUUR - MUZIEK LOCATIE SCHOUWBURG CC ’T SCHALIKEN, GROTE MARKT 35, HERENTALS

www.begeerte.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T SCHALIKEN, HERENTALS

GELETTERDE MENSENRAMSEY NASR EN MAURO PAWLOWSKI

© Diego Franssens

99VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 102: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

In Toestand maakt een vrouw een stand van zaken op. Ze belooft objectief te zijn en zich te beperken tot de feiten. Maar is dat geen illusie? Voor Toestand inspireert Kristien De Proost zich op het vlijmscherpe zelfportret dat de Franse schrijver François de La Rochefoucauld (1613-1680) opnam in zijn bundel Réflexions ou sentences et maximes morales (1665). Een tweede inspiratiebron zijn de indringende, niets verhullende zelfportretten van schilder Lucian Freud (1922-2011).

‘Ik ben van gemiddelde lengte, niet stijf en goed gebouwd. Ik heb bruine haren die vanzelf krullen en dik en lang genoeg zijn om door te gaan voor een fraaie haardos. In mijn blik ligt iets droevigs en iets trots dat maakt dat de meeste mensen geloven dat ik iets minachtends heb, wat beslist niet waar is. Ik ben intelligent en durf dat openlijk te zeggen, want waar is het goed voor eromheen te praten?’

In Toestand maakt een vrouw een stand van zaken op. Ze ontleedt zich, afstandelijk, en toont zich in alle oprechtheid aan haar publiek. Ze belooft objectief te zijn en zich te beperken tot de feiten. Uiterlijke kenmerken zullen geverifieerd kunnen worden. Maar is dat geen illusie? Ligt de waarheid niet net in dat wat ze niet laat zien? Is wat je ziet niet vooral jouw beeld van haar? En wat als ze zich nu eens niet aan de afspraken houdt? Toestand gaat op zoek naar wat er zich net onder de oppervlakte afspeelt.

DO 04 APR 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE THEATER

www.tristero.be

TOESTAND, EEN ZELFPORTRETTRISTERO

© Kristien De Proost - Youri Dirkx

100 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 103: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Vorig seizoen portretteerde choreograaf Ugo Dehaes in WOMEN acht danseressen tussen vierendertig en zesenvijftig jaar oud. Zij toonden verschillende facetten van hun vrouw-zijn in een speelse choreografie, met als enige soundtrack hun eigen ademhaling. De kritieken op WOMEN waren unaniem lovend en de voorstelling werd ook geselecteerd voor Het Theaterfestival. Met GIRLS creëert Dehaes de ultieme tegenhanger van WOMEN: de prequel.

Deze keer staan er geen ervaren vrouwen op scène, maar wordt de show gestolen door acht jonge meisjes tussen tien en veertien jaar. De vorm voelt vertrouwd, maar GIRLS wordt geen kopie van de succesproductie. Centraal staat immers niet zozeer de choreografie, maar wel de hartstocht van de groep en de hartslag van elk individu. Voor je neus ademen acht nieuwe persoonlijkheden. In al hun kracht. In al hun kwetsbaarheid.De natuurlijke partner voor dit project is het Leuvense fABULEUS, het enige jeugdtheater dat al jarenlang permanent dans op de agenda zet, voor én door jongeren en dat al jarenlang gast aan huis is in de Werft.

De dansvoorstelling WOMEN die eveneens in de Werft te zien was, werd geselecteerd voor Het Theaterfestvial 2011. De jury schreef toen: ”De choreografie oogt helder en eenvoudig maar zit toch intelligent in elkaar. Want wie goed luistert, hoort duizend-en-één nuances. Wie goed kijkt, ziet evenveel knipogen. Acht danseressen op scène, en toch: zo complexloos kan dans zijn”.

VR 05 APR 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE DANS

www.fabuleus.bewww.kwaadbloed.com

GIRLSfABULEUS

UGO DEHAES

101VOLWASSENEN EN JONGEREN

© Kristof Van Perre

Page 104: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Toch spijtig van al dat gewelden van de Euroen dat de economie achteruitgaat.Spijtig ook van de bankencrisisen dat er nog altijd mensen criminele feiten plegenom allerhande redenenzoals bijvoorbeeld slecht karakter.Maar ook spijtig van dat religieus extremismemet al zijn ontploffingen en afgunsten van politiek extremismeen van dictators en verdrukkingEn nu ik eraan denk:spijtig eigenlijk dat politiekers zoveel met politiek bezig zijnin plaats van met onsen wij zoveel met onszelf en met al onze moeilijke problemen in plaats vanja in plaats van wat eigenlijk?...Spijtig zeg.Spijtig dat we dat niet weten.

Spijtig spijtig spijtig

In zijn nieuwe voorstelling lost Wim Helsen haast alle problemen op. Opgelucht en vrolijk verlaten de mensen achteraf de zaal.

ZA 06 APR 2013 20u15

PRIJS 20,00 EUROVRIENDENPRIJS 16,00 EUROGENRE COMEDY

www.wimhelsen.be

SPIJTIG SPIJTIG SPIJTIG WIM HELSEN

© R

oger

Cre

mer

s

102 VOLWASSENEN & JONGEREN

Page 105: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

“Eindelijk in Geel,” horen we je denken, misschien zelfs luidop zeggen. Inderdaad, eindelijk in Geel, de legendarische monoloog waarin Bruno Vanden Broecke griezelig perfect in de huid kruipt van pater André Vervecke.

De Witte Pater neemt plaats achter een spreekgestoelte, alleen voorzien van een glas water en een notitieschriftje, dat hij overigens niet zal openen. Anderhalf uur lang vertelt de oude, maar nog kwieke pater over zijn wedervaren in Congo, over de erbarmelijke staat van de wegen, over de eenentwintig uur die je er over doet om op een bootje het Tanganyikameer te doorkruisen, over het scheppingsverhaal volgens de Afrikanen, over hun geloof in geesten, over…

Elke mijmering of anekdote, elke intonatie, elke beweging heeft een subtiele betekenis. Elk woord is gewikt en gewogen, want de pater is zich bewust van de toestand van het geloof in zijn geboorteland, kent de vooroordelen over missionarissen en het westerse beeld van Afrika. Zijn schijnbaar stuntelig en geïmproviseerd relaas groeit echter uit tot een indrukwekkend en aangrijpend pleidooi voor engagement en volharding. Na de middelbare school maakte hij een keuze en bleef die rechtlijnig trouw, ondanks de niet ingeloste verwachtingen, de Afrikaanse realiteit, de oorlogen, de doden en de afstand tussen Goma en Rome.

David Van Reybrouck schreef deze ontroerende, magistrale monoloog op basis van talrijke getuigenissen van oud-missionarissen uit Congo die in Vlaamse rusthuizen verblijven. Bruno Vanden Broecke wekt hem op weergaloze wijze tot leven.

“een godsgeschenk” (Knack)

“een verbluffende, ontroerend-harde voorstelling” (De Morgen)

“een fantastische tekst… een uitzondelijke interpretatie” (Le Soir)

“theatervoorstelling van het jaar” (Klara)

“Bruno Vanden Broecke zet zijn misschien meest overrompelende vertolking ooit neer. Applaus” (De Standaard)

“Een bijna noodzakelijke avond van bezinning, verwondering en ontroering” (De Volkskrant)

DI 09 APR 2013 20u15

PRIJS 14,00 EUROVRIENDENPRIJS 10,00 EUROGENRE THEATER

www.kvs.be

MISSIEKVS BRUNO VANDEN BROECKE

© Koen Broos

103VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 106: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Een show van Hans Liberg! Daar verheugen wij ons op! Hij zal een tipje van de sluier oplichten over zijn privéleven en wordt in deze show bijgestaan door drums en contrabas en een stagiair die graag bij het toneel wil. Het wordt een avond vol bruisende energie, grote muzikaliteit en een zeer hoog lachgehalte. Top-entertainment van de onderste tot de bovenste plank.

Hans Liberg, won in New York al een Emmy Award, is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw - de hoogste civiele orde - scoort hoge kijk- en waarderingscijfers op tv en speelt altijd voor uitverkochte zalen.

Ons advies: Wees er snel bij om deze virtuoos te zien en te beleven.

WO 10 APR 2013 20u15

PRIJS 35,00 EUROVRIENDENPRIJS 30,00 EUROGENRE MUZIEK - HUMOR

www.hansliberg.com

ICK HANS LIBERGHANS LIBERG

© T

hom

as M

ayer

104 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 107: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

De fadowereld werd de afgelopen jaren dan misschien wel gedomineerd door vrouwen, met Zambujo, die nu voor zijn grote internationale doorbraak staat, komt daar stilaan verandering in.

De Portugees is niet alleen een goede fadozanger, hij is ook een vernieuwer die vanuit de fadostructuur en –klank de stijl verrijkt. Bij Zambujo hoor je ook een sterk Braziliaanse invloed. Hij laat een heel eigenzinnige visie horen op de muziek uit zijn geboorteland. Uniek is hij vooral door zijn warme, kwetsbare stem. Wie houdt van het karakteristieke stemtimbre van de Braziliaanse zanger Gaetano Veloso mag dit concert dan ook niet missen. Veloso is alvast fan omdat Zambujo hem doet denken aan João Gilberto en dieper in de traditie graaft.

WO 10 APR 2013 20u00

PRIJS 15,50 EUROVRIENDENPRIJS 12,00 EUROGENRE WERELDMUZIEKLOCATIE SCHOUWBURG CC ZWANEBERG, BERGSTRAAT Z/N, HEIST-OP-DEN-BERG

www.antoniozambujo.com

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ZWANEBERG, HEIST-OP-DEN-BERG

FADO VANUIT MANNELIJK PERSPECTIEF

ANTONIO ZAMBUJO

© Rita Carmo

105VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 108: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Pierric balanceert tussen de wereld van theater, magie, mime en comedy. Een man in een witte mysterieuze kamer met deuren die weigeren open te gaan. Er gebeurt van alles wat je verstand te boven gaat. Lukt het hem te ontsnappen uit deze kamer waar niets is wat het lijkt?

Een parel van een visuele voorstelling die we moeilijk in een hokje kunnen plaatsen, Pierric stelt niet teleur. Pierric Thentory was dé hit van het Avignon Festival 2010.

ZO 14 APR 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE CIRCUSTHEATER

STIPVOORSTELLING

www.pierric.ch

MAN FRAMED ON WHITE BACKGROUNDPIERRIC

© Catherine Cuany

106 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 109: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Eén bombardon, één elektrische altviool en een hoop zelfgeknutselde muziekinstrumenten. Ziedaar Mörg. Geert Hautekiet omringt zich met Stefan Wellens en Michael van de Vel. Een trio op sterk water, stevig in het Nederlands, met roestige sound, gebroken stem en vettige lach.

Drie karakterkoppen in een bijzondere bezetting. Een eigenzinnig geluid met blijvende letstels. Rootsy klanken op tennisrackets en koninklijke koekendozen. Heel pretentieloos, en daardoor net zo rijk. Het ruwere schuurpapier in een verrassend sterke moedertaal. Dat is Mörg. En hun wilde avonduren...

WO 17 APR 2013 20u15PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE MUZIEKLOCATIE RAADZAAL DE HALLE, MARKT 1, GEEL

www.kaiet.be

DE AVONDUREN VAN MÖRGMÖRG

107VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 110: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

In Qui a peur de Regina Louf? dalen tekstschrijvers Yahya terryn en Gilles De Schryver af tot in de donkere krochten van de Belgische geschiedenis. Een reporter van de BRTN, die zijn carrière op het spel zette om vermeende seksfeesten en pedofilienetwerken aan het licht te brengen, ziet alle pijnlijke herinneringen aan de X1-dossiers opgerakeld als hij bezoek krijgt van een nieuwe getalenteerde reporter, vergezeld door een cameraploeg in het kader van diens realityshow. Na een diepgaande en cynische ruzie blijft op het einde alleen nog de waarheid over. Of zelfs dat niet?

Qui a peur de Regina Louf? is de vierde en laatste voorstelling van het KIP dit seizoen. De vaste acteurs Gilles De Schryver, Tom Ternest en Robrecht Vanden Thoren krijgen in deze productie niemand minder dan Veerle Baetens als tegenspeelster.

DO 18 APR 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE THEATER

www.hetkip.be

QUI A PEUR DE REGINA LOUF?HET KIP

108 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 111: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Centrumharmonie zet haar reeks Opus-concerten verder. Ondertussen zijn ze aan hun lustrumeditie toe. Opus V zal een hoogstaande muzikale belevenis worden. Dit vijfenzeventigkoppig orkest onder leiding van dirigent Jef Verheyden streeft voortdurend naar muzikale kwaliteit en op die manier weten ze oud en jong te boeien met een rijk en breed repertoire. Tijdens hun concerten nemen ze je graag mee op een fascinerende, opzwepende en wonderlijke muzikale ontdekkingstocht.

Als muzikale gast voor deze lustrumeditie koos Centrumharmonie niemand minder dan het Meerhouts Percussie Orkest. Je mag je verwachten aan een wervelend spektakel met herkenbare hits en veel muzikale hoogtepunten. Het Meerhouts Percussie Orkest bestaat uit tien percussionisten onder leiding van Pieter van Hecken en Jef Verheyden. Het werd in 2011 cum laude bekroond op het Europees Muziekfestival in Neerpelt. Het repertoire van het Meerhouts Percussie Orkest omvat verschillende stijlen en genres. Aan enthousiasme en sfeer geen gebrek!

ZA 20 APR 2013 20u15ZO 21 APR 2013 15u00

PRIJS 13,00 EUROVRIENDENPRIJS 10,00 EUROGENRE KLASSIEKE MUZIEK - PERCUSSIE

www.chgeel.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CENTRUMHARMONIE

OPUS VCENTRUMHARMONIE GEEL EN HET MEERHOUTS PERCUSSIE ORKEST

109VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 112: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Met het programma Een vleugje Americana willen Miek en Roel hun Nederlandstalige liedjes een snuifje country en folk meegeven. Het duo was altijd al gecharmeerd door Amerikaanse voorbeelden als Emmylou Harris, Alison Krauss, Johnny Cash en Tom Rush. Daarom ook dat ze aan de bekende Vlaamse dobro- en mandolinspeler, Gijs Hollebosch gevraagd hebben om, samen met vaste gitarist Stef Wouters, een adequate ‘Americana’-begeleiding te verzorgen. Hiermee staan ze garant voor een fijn, intiem luisterprogramma vol verrassende arrangementen van gekende en minder vertrouwde Miek en Roel songs.

DI 23 APR 2013 14u00

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROprijzen inclusief koffie en gebakGENRE MUZIEK

www.miekenroel.be

EEN VLEUGJE AMERICANAMIEK EN ROEL

110 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 113: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

De Oresteia is de enige integraal bewaard gebleven trilogie in het oeuvre van de grote Griekse tragediedichters uit de oudheid. Het is ook het laatste en het grootste werk van Aischylos - groots in vele betekenissen.

De Oresteia gaat over drie moorden, drie daders, hun demonen, hun lot, en hun moreel beladen keuzes. De vicieuze cirkel van de bloedwraak wordt doorbroken. En het principe van ‘oog om oog, tand om tand’ maakt plaats voor een andere vorm van recht, waarin de rechtbank waakt over de orde.

Vanuit de idee die later kort en krachtig als ‘ken uzelf’ werd samengevat, wordt de mens uitgedaagd om de oogkleppen van het eigen gelijk af te leggen en zijn eigen duistere kanten te zien en te erkennen als voorwaarde om de dynamiek van het leven te verzekeren.

Aischylos’ vragen worden aangescherpt en actueel. Wanneer is geweld gerechtvaardigd? Wanneer is iemand schuldig en wat is schuld dan wel? Wie is verantwoordelijk voor het geweld? Wanneer is oorlog echt voorbij? Wat is gerechtvaardigd in tijden van oorlog? Hoelang blijft een trauma binnen de familie woekeren en hoeveel generaties moeten hiermee geconfronteerd blijven?

Op 12 mei 2011 schreef Olivier in het gastenboek op de website van De Roovers:“Zag gisteren een FENOMENALE voorstelling! Oresteia van De Roovers! Op locatie in het Slachthuis. Een echte aanrader. Iedereen zou dit gewoon MOETEN zien!”

Op 17 mei 2011 schreef Eliane in datzelfde gastenboek:“Indrukwekkend (en dat is een understatement)! Nog nooit zo’n volledige stilte ‘gehoord’ aan de toeschouwerszijde tijdens een voorstelling: een beter bewijs van jullie meeslepend kunnen bestaat niet. Werd er wel geademd? Het acteren, het zingen, het decor, de foto’s, de locatie, de tekst, de inhoud… het plaatje klopte volledig. En… wij keerden naderhand huiswaarts. Hartelijk dank voor de unieke avond.”

Mis dit uniek project met een uitgelezen cast (Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente, Ilse Uitterlinden en Jeroen Vander Ven) en een negenkoppig koor onder leiding van Peter Spaepen dus zeker niet.

DO 25 APR 2013 20u15PRIJS 16,00 EUROVRIENDENPRIJS 12,00 EURO

GENRE THEATER

LOCATIE LOCATIEVOORSTELLING IN TURNHOUT

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM DE WARANDE, TURNHOUT

ORESTEIADE ROOVERS

111VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 114: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

YELLOW STOCK Yellowstock neemt al enkele jaren als nieuw Geels festival een eigenzinnige plaats in in het Vlaamse festivallandschap. Klein gegroeid op de Bogaard weten ze er nu al enkele jaren absolute wereldtoppers uit de Psychedelic-, Kraut-, Space-, Trance-,Heavy-, Doom-, Jam- en Stonerrock music te strikken. Tijdens deze avond presenteert de Werft in samenwerking met de ploeg achter Yellowstock een concert in dezelfde Yellowstock-traditie. Verwacht je aan twee sterke live concerten. Daarnaast is er in de foyer ruimte voor de nodige posterart binnen het genre. Het volledige programma en meer info maken we bekend in de loop van het volgende seizoen.

ZA 27 APR 2012 20u15

PRIJZEN WORDEN LATER MEEGEDEELDGENRE MUZIEK

www.yellowstock.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET YELLOWSTOCK

YELLOW STOCK

112 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 115: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Faulty Towers is een show door een Australisch theatergezelschap dat de wereld rondreist en dat de beste momenten van de legendarische BBC-comedyreeks Fawlty Towers verzamelt in een unieke dining experience. Het zal zonder twijfel een van meest memorabele diners ooit worden. De overigens heerlijke driegangenmaaltijd zit in de prijs begrepen en Basil, Manuel en Sybil doen hun ding terwijl je je te goed doet aan heerlijke spijzen.

In twee uur tijd beleef je wat de gasten in het mythische hotel van Basil Fawlty moeten hebben meegemaakt. Natuurlijk ken je best wat noties van het Engels maar voor het overige kan je maar beter zo onvoorbereid mogelijk je opwachting maken. Immers, chaos is troef als Basil en Manuel het heft in handen proberen te nemen, wat Sybil ook probeert om een en ander recht te trekken.

Op algemene vraag hernemen we de succesvoorstelling uit het seizoen 2010-2011. Na het gigantische succes op het Melbourne Festival, het Adelaide Festival, Edinburgh Festival en in Geel in 2011, is de show weer terug in Nederland en België. De nooit opgenomen dertiende aflevering voor televisie wordt deze keer werkelijkheid in ‘t Hof van ‘t Rauw. Let op! Inkom en eten zijn in de ticketprijs begrepen, drank ter plaatse af te rekenen. Wie de voorstelling in 2011 in de Ganzerik miste, heeft nu de kans om zijn schade in te halen.

VR 03 MEI 2013 19u00ZA 04 MEI 2013 19u00ZO 05 MEI 2013 13u00

PRIJS 39,00 EUROVRIENDENPRIJS 36,00 EUROprijzen inclusief driegangenmaaltijdGENRE HUMORLOCATIE ’T HOF VAN ’T RAUW, KIEZELWEG 181, MOL

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T GETOUW, MOL

THE DINING EXPERIENCE (HERNEMING)FAULTY TOWERS

© Ron Rutten

113VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 116: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

In deze nieuwe Circus Ronaldo voorstelling krijgt het marionettentheater uit Fili een nieuw leven. De sfeer en de kinderlijke verbeelding van het marionettentheater wordt doorgetrokken tot een avond van kijklust en spektakelzucht. Een voorstelling in levensbedrijven en liefdestaferelen, gespeeld langs donkere kantjes van woonwagens en doorheen de hele tent, waar het ruikt naar een zweterig geparfumeerd verlangen. Een avond die mensen lokt zoals een freakshow dat doet. Een rariteitenkabinet met als enige rariteit de verliefde mens. Kom en zie hoe de liefde het lichaam ontbloot van het verstand, hoe de liefde de mens zijn masker afzet. Het publiek mag gieren van het lachen maar wordt ook niet gespaard van de erfenis van levenspijn. De schuldenlast van zij die ooit in de verboden vrucht beten.

ZO 05 MEI 2013 20u15

PRIJS 18,00 EUROVRIENDENPRIJS 15,00 EUROGENRE CIRCUSTHEATERLOCATIE TENT OP PLEIN DE VREDE, LICHTAARTSEWEG 131, SINT-JOZEF-OLEN

www.circusronaldo.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T SCHALIKEN, HERENTALS EN VZW KEIZER KAREL, OLEN

AMORTALECIRCUS RONALDO

© Benny Degrove

114 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 117: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Diep in mij ben ik betoverdDiep in mij door jou veroverdDoe jij me dromen, maak jij me vrij

Hilde Rens, Yasmine, liet niemand onberoerd. Ondanks haar vele talenten was ze in haar hart boven alles een zangeres. Haar carrière evolueerde mee met haar zoektocht doorheen het leven; van jeugdige naïviteit tot sombere introspectie.

Diep in mij is een eerbetoon aan deze wonderbaarlijke dame. Een overzicht van haar ganse oeuvre, op een manier zoals Hilde het gewild zou hebben: sober, doordacht, stijlvol.

Met Diep in mij zal haar repertoire in al zijn facetten herleven. In een eigentijds jasje interpreteren Clara Cleymans, Barbara Dex, Gunther Verspecht & Kris de Bruyne de liedjes die Yasmine uniek maakten…

WO 08 MEI 2013 20u15

PRIJS 16,00 EUROVRIENDENPRIJS 20,00 EUROGENRE MUZIEK

www.demuziekfaktorij.be

DIEP IN MIJ Ode aan YasmineCLARA CLEYMANS, BARBARA DEX, GUNTHER VERSPECHT EN KRIS DE BRUYNE

© B

ie P

eete

rs &

Koe

n Va

n W

uyts

win

kel

115VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 118: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Op 15 mei wordt in Geel jaarlijks de feestdag van Sint-Dimpna gevierd. Om deze feestelijk luister bij te zetten starten we met een nieuwe jaarlijkse traditie: Dimpna’s Dance Palace. Op de vooravond van haar feestdag, organiseren we een dansnamiddag in de stedelijke fuifzaal de Waai. Voor de eerste editie zullen De Bonanzas, die vorig jaar nog de Werft op hun kop zetten bij de voorstelling van de dagbrochure, present tekenen.

De Bonanzas brengen u alle popklassiekers uit de jaren zestig zoals ze vandaag moeten klinken: soms ingetogen en intiem, soms uitbundig en enthousiast maar steeds met volle overgave en met respect voor het origineel. Je hart gaat sneller slaan bij het horen van onvergetelijke muziek van The Beatles, Roy Orbison, The Tremeloes, The Monkees, The Cousins, Jerry Lee Lewis, Tom Jones en andere tijdgenoten!

De moderne vertaling van een onsterfelijk repertoire door vijf gedreven muzikanten staat garant voor een originele show. Stilstaan wordt quasi onmogelijk. Rock ’n roll, swings, ballads… alles passeert de revue waardoor een optreden geen seconde gaat vervelen.

De Bonanzas delen hun passie voor muziek graag met jou.

DI 14 MEI 2013 14u00

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROGENRE MUZIEKLOCATIE DE WAAI, WERFT 28, GEEL

www.debonanzas.be

DIMPNA’S DANCE PALACEDE BONANZAS

116 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 119: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

TG Lazarus bewerkt alweer een Russische turf. Na het tragikomische Oblomow van de illustere Gontsjarow grijpt Lazarus deze keer Dostojewski bij de grijze haren. In diens lijvige roman De Idioot komt een prins, na meer dan vier jaar quarantaine wegens aanhoudende epilepsie-aanvallen, terecht in het moderne mondaine Moskovische leven. Hij is wereldvreemd, filosoof, kindervriend, kind. Om deze redenen wordt hij een idioot genoemd. Als graag geziene gast bij een voorname familie verzeilt de ‘idioot’ in een wirwar van sociale rendez-vous en wordt zo de spilfiguur in meerdere amoureuze en schandalige affaires.

Lazarus ziet zijn kans schoon om deze Russische klepper te bewerken tot een verontrustend avondje toneel waarin onze dunne laag beschaving niet bestand zal blijken tegen de dierlijke basisbehoeftes waaraan wij mensen zo zwaar onderhevig zijn. Dit alles gekruid met typisch Dostojewskiaanse dilemma’s als originaliteit versus veilige middelmaat, vaderlandsliefde versus eigenliefde, familie versus carrière, eeuwige roem versus instant geluk, liefde versus status. En met de typisch Lazarussische baldadigheid, uiteraard.

Met waarschijnlijk een Russisch mannenkoor. En wellicht met Russische reidansen zoals de ‘charawod,’ de ‘pljaska’ (meer bepaald de ‘perepljas’ waarbij deelnemers mekaar improviserend trachten te overtroeven met virtuoos gestampte ritmes) of een simpele ‘slow’ (ne plakker, gelijk ze zeggen). Verder met vermoedelijk alweer sloten wodka. En Babouschka’s. Ukelele. Brezjnjew. Sergei Bubka. Misschien komt Raspoetin. Komen zeker: Koen De Graeve, Charlotte Vandermeersch, Pieter Gerard, Ryszard Turbiasz, Günther Lesage en Dominique Collet.

DO 16 MEI 2013 20u15

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EUROGENRE THEATER

DE IDIOOTTG LAZARUS

117VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 120: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Met Ouwe Makkers toerde Zjef Vanuytsel enkele jaren door Vlaanderen, telkens voor uitverkochte zalen. Dat het talrijke publiek zijn optredens kon smaken, bleek uit de vele lovende reacties en staande ovaties. Het werd een succes.

Afgelopen seizoen nam Zjef een pauze om aan nieuwe nummers te werken. Nu is hij terug met een nieuw programma. Met Micheline Van Hautem brengt hij nog meer klasse naar de Werft. Deze ‘grande dame’ bewees haar kunnen wereldwijd met haar Brel interpretaties.Micheline en Zjef besloten om samen iets te doen. Het wordt dus een grote chansonnière naast een grote chansonnier. Ze brengen eigen Nederlandstalige nummers uit hun repertoire. Bestaande of nieuwe liedjes, solo of in duet. Het wordt een show met veel muzikale variatie en boeiende teksten.

ZA 18 MEI 2013 20u15

PRIJS 18,00 EUROVRIENDENPRIJS 14,00 EUROGENRE MUZIEK

LIEF EN LEEDZJEF VANUYTSEL EN MICHELINE VAN HAUTEM

© Jaap Reedijk

118 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 121: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

In tijden van onheilsprofeten, doemdenkers, natuurlijke uitputting, oorlog en terreur…neemt de Explicateur het heft in eigen handen en lanceert zijn onvoorwaardelijke revolte tegen elke vorm van chagrijn!

Wees getuige van zijn queeste, fluks en welgezind, op zoek naar de ultieme schoonheid…van Erpe-Mere tot Uppsala, van Limburg tot California, van de Noordzee tot Antarctica…!

De Explicateur! wordt jouw broeikas voor het hart, een donderpreek, een liefdesverklaring, een revolutionair pamflet ter verdediging en bewaking van wat ons nog rest…!

DO 23 MEI 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE THEATER

DE EXPLICATEUR!NICO STURM

119VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 122: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Tijdens het seizoen 2012-2013 lanceert productiehuis Broedbloeders een groots comedytraject in Vlaanderen. Gecentraliseerd op één plek per provincie start een langlopend comedytraject voor beginnende comedians. Via intensieve coaching en diverse try-outs wordt er naar een finaal slotmoment gewerkt. De besten uit deze nationale lichting zullen in de toekomst dan verder de scene veroveren.

Voor de provincie Antwerpen is Geel de uitverkoren plaats. Workshops worden er gepland op 5 maart, 12 maart, 16 april, 23 april, 30 april, 7 mei, 14 mei en 21 mei in de Werft telkens vanaf 19u. Coaching is in handen van Han Coucke, de man achter Han Solo en regisseur van onder andere Philippe Geubels’ laatste voorstelling. Maximum twaalf deelnemers met een minimumleeftijd van achttien jaar kunnen aan dit traject deelnemen. Kostprijs voor het gehele traject bedraagt 100 euro per deelnemer.

Tijdens het Comedy Café van 29 mei tonen de deelnemers hun kunnen aan het grote publiek. Verwacht je ook nog aan een extra hoofdact!

WO 29 MEI 2013 20u15PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EUROGENRE COMEDY

STIPVOORSTELLING

WORKSHOPS

DI 05 MAA 2013 19u00DI 12 MAA 2013 19u00DI 16 APR 2013 19u00DI 23 APR 2013 19u00DI 30 APR 2013 19u00DI 07 MEI 2013 19u00DI 14 MEI 2013 19u00DI 21 MEI 2013 19u00PRIJS 100,00 EURO

COMEDY CAFÉ

© Thomas De Bruyne

120 VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 123: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Adriaan Willaert (ca 1490-1562) was kapelmeester aan de San Marco Basiliek in Venetië en schepper van de eerste dubbelkorige Mariavespers. De meeste muziekstukken schreef hij met het oog op het rooms-katholieke avondgebed. Hij had het unieke talent om de emotie en de inhoud van de tekst treffend te verklanken. Een halve eeuw later bracht Giovanni Gabrieli de Mariavespers tot een hoogtepunt. Uiteindelijk overtrof Claudio Monteverdi meesterlijk alle voorgaande Vesperae.

De aanzet van deze meerkorige polyfonie omstreeks 1550 vindt dus haar wortels bij de Vlaming Adriaan Willaert. Capilla Flamenca wil hem opnieuw onder de aandacht brengen. De Mariavespers vertolkt het ensemble met acht zangers en een orgel.

Capilla Flamenca wil polyfonie als deel van ons gezamenlijk muzikaal erfgoed over de hele wereld uitdragen en gaf concerten op grote podia van Canada tot Nieuw-Zeeland. Voor zijn artistieke, musicologische en historische diepgang mocht Capilla Flamenca een aantal prestigieuze prijzen in ontvangst nemen: Premio Internazionale Il Filharmonico, Cultuurprijs Vlaanderen 2005, Diapason d’Or, Caeciliaprijzen…

VR 07 JUN 2013 20u00

PRIJS 20,00 EUROVRIENDENPRIJS 17,00 EUROGENRE KLASSIEKLOCATIE SINT-WALDETRUDIS- KERK, KERKSTRAAT, HERENTALS

www.capilla.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T SCHALIKEN, HERENTALS

VESPRI DI MAESTRO WILLAERTCAPILLA FLAMENCA

© Miel Pieters

121VOLWASSENEN EN JONGEREN

Page 124: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

DIUMPO

20122013

FAMILIESMETKINDEREN

Page 125: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

PO20122013

FAMILIES MET KINDEREN

DIUM

Page 126: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Het muziekwerk dat Karlheinz Stockhausen in 1975 schreef, het Harlekin voor soloklarinet, inspireerde Tg Schemering tot een speelse muziektheatervoorstelling vol beweging en zonder woorden, waarin jonge kinderen en volwassenen meegezogen worden in een muzikaal avontuur vol verbeelding.

Als Harlekijn een onbestemde ruimte binnentreedt, schept hij met zijn klarinet een nieuwe wereld waarin ook twee levende figuren het daglicht zien als uit een droom die opgewekt worden. Zo kneedt Harlekijn zijn ideale wereld. De figuren zijn nieuwsgierig, verdwalen, zoeken, ondernemen en vinden elkaar. Maar wat als zij rebelleren en hun eigen leven gaan leiden?

”Hartekijn is een speels en poëtisch kleinood van pure vorm en beweging in tijd en ruimte. De spanningsboog tussen de drie personages gaat op en neer, sluit als een cirkel, ontwikkelt zich als een spiraal” (Tuur Devens op www.theatermaggezien.be)

WO 26 SEP 2012 14u30

PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE MUZIEKTHEATER DANSLEEFTIJD VANAF 4 JAAR

www.schemering.be

HARTEKIJNTG SCHEMERING

© Mariano Rubio

124 FAMILIES MET KINDEREN

Page 127: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

DE ILLUSIONIST VAN EEN LEIEN DAKJE / NTGENT

VR 05 OKT 2012 19u00

PRIJS 12,00 EUROVRIENDENPRIJS 8,00 EURO

GENRE THEATER - HUMORLEEFTIJD VANAF 9 JAAR

www.deillusionist.be

Illusionist Poppescu reist weer met zijn lieftallige assistente Svetlana langs de theaters. Ze brengen een geraffineerde combinatie van variété, theater en illusie. Veel enthousiaste bezoekers in Nederland en België bezochten De Illusionist. Verbazing, verrassing en humor vielen hen ten deel in een wervelende show.

Je bent als toeschouwer getuige van een mislukte doorzaagtruc waarvoor de grote Poppescu zich moet verantwoorden. Verliefd, verward en jaloers probeert hij de rechter met zijn trucs te verleiden en op het verkeerde been te zetten. De grote Poppescu valt echter door de mand. Niet hij, maar zijn assistente vormt het hoogtepunt in zijn show. Zeker als blijkt dat zij gedachten kan lezen. Zonder Svetlana geen Illusionist.

“Hermans’ kracht ligt in het jongleren met de toeschouwer, in gevatte interacties, en het verbale duel met zijn assistente. Eenmaal op dreef windt hij iedereen om zijn pink, afgesneden of niet. Hermans is als acteur ervaren genoeg om moeiteloos te schakelen tussen het wanhopig requisitoir en zijn amusante goochelshow. Soms schmiert hij net te zielig, maar met Crommelinck tegenover zich weet hij een krachtige en sinistere variétésfeer neer te zetten.” (de Volkskrant)

“Onweerstaanbare combinatie van toneel, variété en illusie.” (De Telegraaf)

“Bijzonder aan De Illusionist is dat deze voorstelling erin slaagt om verschillende disciplines slim samen te voegen en zo méér dan de som der delen te zijn. Clevere theatrale ingrepen, aanstekelijk acteerspel van Hermans als de flamboyante entertainer. Gevatte comedy en natuurlijk het belangrijkste: echt goeie trucs.” (De Morgen)

125FAMILIES MET KINDEREN

Page 128: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Vader Daedalus en zoon Icarus zitten gevangen op een eiland omdat ze het grote geheim van koning Minos kennen. Niemand weet wat zij weten. Ze willen zo graag terug naar huis. Maar rond het eiland is er enkel water. En er zijn nergens boten. Gelukkig is Daedalus uitvinder. Hij moet een goed plan bedenken, zodat ze weg kunnen vliegen, hop, hoog boven de zee uit…

Geïnspireerd door de mythe van Icarus en de uitvindingen van Gustav Mesmer maakte Nevski Prospect een fysieke theaterbeleving. Hop speelt zich af voor, tussen en boven het publiek, start bij het binnenwandelen van het gebouw en stopt pas als je weer op de stoep staat. Een voorstelling over weg willen, maar niet kunnen. Over (dromen van) vliegen. Over vader en zoon. Over zoon en vader. Over het grote verlangen naar huis te kunnen gaan…

Nevski Prospekt is een nieuw spelerscollectief rond theatermakers Ives Thuwis, Wim De Winne en Gregory Caers. De drie leerden elkaar kennen in het Gentse KOPERGIETERY. Met Nevski Prospekt brengen ze hun ervaringen van de afgelopen jaren en hun eigenzinnigheid onder één noemer samen.

ZO 14 OKT 2012 14u30PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE THEATERLEEFTIJD VANAF 4 JAAR

www.nevskiprospekt.be

HOPNEVSKI PROSPEKT

© Nevski Prospekt

126 FAMILIES MET KINDEREN

Page 129: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Vanuit hun jeugdige scoutingervaring schrijven Peter Drost en Arie Kant een spannend en eigenzinnig verhaal over twee padvinders: Akela en Hopman. Zij staan aan het hoofd van een tentenkamp vol padvinders en padvindsters. Hier heersen orde, reinheid en gezonde moraal. Dit tentenkamp in het bos is het laatste bastion van de beschaafde wereld. Met vrolijkheid en fierheid houdt het tweetal de moed erin.

Kampvuur, hangtoilet en platte knoop blijken onontbeerlijk om te overleven. Gezang klinkt door de wouden. Want gezongen wordt er, meerstemmig zelfs.

Maar de voortdurende dreiging vanuit het bos komt steeds dichterbij. Houden Akela (Manon Nieuweboer) en Hopman (Peter Drost) en hun padvinders met humor en goede bedoelingen de beschaving overeind?

PADVINDERS! : Een nieuw spannend avontuur met muziek.

© Robin Vogel en Merijn Schilte

PADVINDERS!TONEELSCHAP BEUMER & DROST

VR 02 NOV 2012 19u00

PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE THEATERLEEFTIJD VANAF 8 JAAR

www.beumerendrost.nl

127FAMILIES MET KINDEREN

Page 130: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Wiet wil bij Nel zijnNel wil bij Wiet zijnmaar vaak is er wat misdan is Wiet boos op Neldan is Nel boos op Wiet“ik wil wel lief zijn” zegt Nel“ik ook” zegt Wietmaar vaak lukt het niet.

Niet wiet wel Nel gaat over de liefde en dat je elkaar soms wel leuk vindt en soms ook niet. Ook grote mensen vinden dat ingewikkeld. Om samen te zijn moet je elkaar begrijpen, maar dat is niet altijd even eenvoudig. Zo kan een klein probleem volledig uit de hand lopen. Je raakt verstrikt in zinnen, kan een woord niet vinden of bent veel te kort door de bocht. En plots kun je daar dan weer samen om lachen en gaat het weer. Eigenlijk zijn er maar weinig woorden nodig om dat te begrijpen.

Niet wiet wel Nel is geïnspireerd op het gelijknamige boek dat Joke van Leeuwen schreef voor beginnende lezers vanaf zes jaar. In deze beeldende voorstelling wordt dan ook gebruik gemaakt van de woorden die je leert als je net leert lezen.Een boeiende theaterervaring voor zowel beginnende als ervaren lezers, jonge en oude(re) theaterkijkers. De knappe acteerprestaties van Inge Liefsoens, Hans Van Cauwenberghe, Eva Zwart (winnares van de Gouden Krekel 2010 in Nederland) en Gerrit Dragt zijn daar zeker niet vreemd aan.

Lieke Benders van Hoge Fronten en Inge Liefsoens van tmg LAP werkten al eerder succesvol samen. Ze delen hun liefde voor beeldend theater voor jong en oud. Theater vol poëzie, sprekende beeldtaal en ontwapenende humor. Met Heimzee waren ze in 2010 al eens een keer te gast in de Werft.

ZO 04 NOV 2012 14u30

PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE THEATERLEEFTIJD VANAF 6 JAAR

STIPVOORSTELLING

NIET WIET WEL NEL TMG LAP EN HOGE FRONTEN

128 FAMILIES MET KINDEREN

Page 131: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Er waren eens vier zilvermieren. Zij vormden een kolonie met hun vieren. Met hun vieren voelden zij zich goed, zo goed. Vieren dat ze konden! Zilveren bestek, glaasje erbij, zingen en dansen. Ja, ze feestten wat af. Aten goed. Timmerden aan een huisje. In mierenstijl: een heuvel. Zeg maar een berg. Zo schitterend was ie.

Op een dag begon het te regenen. Eerst gemiezer, dan druppels, regen, pijpenstelen. Het water viel met bakken uit de lucht. Het huis zakte in. Het water bleef stijgen. Het huis verdween. Er was alleen nog zee. De vier klampten zich aan elkaar vast, met vierentwintig pootjes. Het water kolkte. Ze kolkten mee, zwierden in het rond. Even leek het op één van hun feesten. Hadden ze elkaar nog goed vast? Vierentwintig pootjes? Nee, achttien! Achttien pootjes. Eén van hen was weg. Ze waren nog met drie. Drie mieren en geen vier.

Sommige dingen (vallen in het water) is muzikaal verteltheater voor kinderen en families. Het gaat over verlies en zich zien te redden. Over een ideale wereld die ten onder gaat, en hoe dan zijn weg te zoeken. Over mooie herinneringen en hoe daaruit kracht te putten. Over reddeloos verloren zijn en het toch zien te redden.Over je plek kwijt zijn en een nieuwe zoeken.

Clara van den Broek en haar kinderen Anaïs en Wolf Verniers vertrekken van een persoonlijke ervaring (het overlijden van man en papa Roel Verniers) om een universeel verhaal te vertellen over verlies en hoop. Met zijn drieën schreven ze de tekst. Met zijn drieën staan ze op het podium, vertellend en musicerend. Anaïs zingt en speelt piano, Wolf cello. Muzikaal worden ze begeleid door Oscar Jan Hoogland (piano), Natalio Sued (saxofoon en klarinet), Marcos Baggiani (drums) en Harald Austbø (cello).

SOMMIGE DINGEN (VALLEN IN HET WATER)BRONKS

ZO 25 NOV 2012 14u30

PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE MUZIEKTHEATERLEEFTIJD VANAF 8 JAAR

www.bronks.be

© Clara van den Broek

129FAMILIES MET KINDEREN

Page 132: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

De Krekel is een bijzonder muzikaal diertje. Met zijn viool kan hij de spin vermurwen in wiens web hij vastzit of de kleine dieren van het bos in slaap wiegen, tot er een kever opduikt die met zijn grote tuba iedereen weer wakker blaast. De Krekel bestaat uit korte, lieflijke verhaaltjes van Zdenek Miller, de maker van Het Molletje. Woorden komen er niet aan te pas, muziek uiteraard wel.

Na de film kunnen kleuters én hun (groot)ouders deelnemen aan een dans-, muziek- en beeldende workshop rond de avonturen van De Krekel.

DE KREKEL

ZO 25 NOV 2012 14u00

PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE FILMLEEFTIJD VAN 3 TOT 6 JAARLOCATIE ZAAL ‘T GETOUW, MOLENHOEKSTRAAT 2, MOL

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T GETOUW, MOL

130 FAMILIES MET KINDEREN

Page 133: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Wasdief, wasdief, diefje van was, mag ik je vragen, blijf van die was, straks komt de kat en misschien wel de slangtruien met mouwen van wel tien meter lang wasdief, wasdief, diefje van was, moest heel erg geeuwen en vlijde zich neer; “ach stop toch met zeuren en kijk eens een keer”...

Het is een dag zoals alle andere. De vriendinnen (Gerlinde Hoskens en Chantal Boes) gaan de was ophangen, maar dat blijkt niet zo simpel als het lijkt bij deze twee. Een dagdagelijkse klus wordt omgetoverd in een poëtisch spel vol fantasie. Niets is wat het lijkt.

Wasdief een muzikaal, ongesproken verhaal, boordevol humor, fantasie en slapstick voor de allerkleinsten.

“Kijk en zie hoe onze was nooit was wat ie was.”

Chantal Boes verdiende haar sporen als het personage Mevrouw de Pauw en als stichtende kracht achter het alternatieve en muzikale kinderproject Kapitein Winokio.Gerlinde Hoskens startte haar theatercarrière via allerlei cursussen. Vanuit de academie in Geel, waar ze nog steeds een opleiding voordracht volgt, heeft ze al verschillende vertellingen en presentaties voor familievoorstellingen bewerkt en gecoacht. Ze is als freelancer ook actief bij Theater FroeFroe.

WASDIEFVZW KARTON EN VZW IK WORD LATER KONIJN

ZO 16 DEC 2012 14u30

PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE THEATER LEEFTIJD VANAF 2,5 JAAR

131FAMILIES MET KINDEREN

Page 134: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Neef, de neef van Vos, wil graag boef worden, net als Jak. Want… boeven maken plannen, stelen buit en beleven steeds avonturen. En dat is precies wat Neef wil: avonturen beleven! Daarom gaan Neef en Jak op bezoek bij Vos. Die geeft net een feest voor al zijn vrienden, ook voor Tok en Piep en de kleine Iek. “Iek is mijn grote schat”, zegt Tok, “mijn grote schat met een hart van goud”. Wanneer Jak en Neef dit horen, blinken hun ogen en smeden ze hun meest snode plan… Iek stelen!

De voorstelling Vos en Haas vertrekt vanuit de populaire Vos en Haas-boekjes. Auteur Sylvia Vanden Heede ontving voor deze reeks kinderboeken al heel wat prijzen. Haar schrijfstijl wordt gekenmerkt door een eenvoudige woordenschat en een humoristische beeldspraak. Deze eenvoud nodigt uit tot de creatie van een beeldrijke en muzikale voorstelling. Naast drie poppenspelers spreiden twee topmuzikanten op de meest wondere instrumenten een prachtig muzikaal tapijt onder dit verhaal. Regisseur Neville Tranter (poppenkunstenaar met een poëtische taal) geeft het genre van de ‘poppenmusical’ een nieuwe schwung.

VOS EN HAAS THEATER TIERET

ZO 16 DEC 2012 14u30PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE MUZIEKTHEATER LEEFTIJD VANAF 5 JAARLOCATIE SCHOUWBURG REX, SMALLESTRAAT 2, MOL

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T GETOUW, MOL

132 FAMILIES MET KINDEREN

Page 135: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Er was eens... Of neen, er was twees... Er waren eens twee... Neen, er waren één en twee. Er waren twee (ja, twee) vrienden. Zij waren meisje en jongen...

En lang en gelukkig is een wonderlijke voorstelling zonder woorden, van jongen en meisje, van lang en kort, van dichtbij en ver weg, van beste vrienden zijn of nog iets anders. Of over hoe je steeds langer kunt worden van verlangen…

Dit goudeerlijke debuut neemt ouders en kinderen op sleeptouw van de ene situatie naar de andere. Zo ontdekken ze het levensverhaal van de jongen en het meisje van geboorte tot ontmoeting. Klein, lief, mooi en vertederend! Een poëtische voorstelling met sfeervol poppenspel, drijvend op emoties en prachtige muziek. En lang en gelukkig is gebaseerd op het prentenboek Het grote verlangen van Sabien en Dorine Clément.

ZO 13 JAN 2013 14u30

PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE THEATERLOCATIE SCHOUWBURG REX, SMALLESTRAAT 2, MOL

www.compagniefrieda.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T GETOUW, MOL

EN LANG EN GELUKKIG CIE FRIEDA

133FAMILIES MET KINDEREN

Page 136: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Twee meisjes die heel hard op mekaar lijken, wonen in een vreemde wereld. Ze wonen in een kubus en ze halen straffe toeren uit. Ze stijgen op, staan op één hand, ze dansen en springen, verdwijnen en verschijnen. Alles loopt helemaal ondersteboven, achterstevoren gesmeerd, tot er plotseling een rare mevrouw voor hun deur staat…

Vanaf dan gebeuren er zeer vreemde dingen.

Sylvie Huysman tekent voor het concept van de voorstelling. Ze studeerde aan P.A.R.T.S. en danste bij meerdere gezelschappen. In Ondersteboven danst ze samen met Birgit Kersbergen en Celine Verhaeghe. Birgit was twee seizoenen geleden in de Werft te zien in Danske van HETPALEIS. Celine werkte al aan meerdere producties van Sylvie mee.

Sylvie Huysman maakte twee thematisch bijzonder verwante voorstellingen: Kubuzz (woensdag 23 januari) en Ondersteboven (zondag 20 januari). Kubuzz Is geschikt voor allerjongsten, vanaf 3 jaar. Ondersteboven is bestemd voor kinderen vanaf 6 jaar

ZO 20 JAN 2013 14u30

PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE DANSLEEFTIJD VAN 6 TOT 10 JAAR

ONDERSTEBOVENSYLVIE HUYSMAN

© XLP

134 FAMILIES MET KINDEREN

Page 137: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Twee meisjes die heel hard op mekaar lijken, wonen in een vreemde wereld. Ze wonen in een kubus en ze halen straffe toeren uit. Ze stijgen op, staan op één hand, ze dansen en springen. Maar er gebeuren nog vreemde dingen… hele vreemde dingen. En dat is normaal als je in een vreemde wereld woont.

Sylvie Huysman tekent voor het concept van de voorstelling. Ze studeerde aan P.A.R.T.S. en danste bij meerdere gezelschappen. In Kubuzz danst ze samen met Celine Verhaeghe, die in 2011 als danseres afstudeerde aan de Artesis Hogeschool Antwerpen en al aan meerdere producties van Sylvie meewerkte.

Sylvie Huysman maakte twee thematisch bijzonder verwante voorstellingen: Ondersteboven (zondag 20 januari) en Kubuzz (woensdag 23 januari). Ondersteboven is bestemd voor kinderen vanaf 6 jaar. Kubuzz Is geschikt voor allerjongsten, vanaf 3 jaar.

WO 23 JAN 2013 14u30

PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE DANSLEEFTIJD VANAF 3 JAAR

KUBUZZSYLVIE HUYSMAN

© Betty Bex

135FAMILIES MET KINDEREN

Page 138: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Stoppeltje is een klein kereltje met stoppeltjes op zijn hoofd. Elke ochtend neemt hij afscheid van zijn mama om vol goede moed naar school te gaan. Zwerver is een muzikale vreemdeling die onderdak voor de regen zoekt. Als Stoppeltje door een overstroming in een onderwaterwereld belandt, krijgt ook Zwerver het moeilijk in zijn schuilplaats. En zo duiken ze samen onder in een vreemde wereld vol bizarre figuren.

Het stripverhaal, gebaseerd op de woordenloze strip Stoppeltje en de gulzige zeemeermin, werd tot animatiefilm bewerkt en vult de vertelling aan. Deze prikkelt niet alleen visueel, ook auditief valt er heel wat te beleven. Acteur-muzikant Leurentop vertelt zijn verhaal immers niet met woorden maar met muziek. Hij componeert met verschillende instrumenten vreemde klanken en brengt zo de geanimeerde beelden tot leven. Een voorstelling die moeiteloos slapstick combineert met de gelaagdheid van twee parallelle werelden: spannend, grappig en ontroerend.

“Erg geslaagd, niet in het minst door de intelligente integratie van verschillende media en de veelzijdigheid van Leurentop. Verfrissend.” (Evelyne Coussens in Zone 03)

“Het enthousiasme werkt aanstekelijk.” (Liv Laveyne in De Morgen)

ZO 27 JAN 2013 14u30

PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE THEATERLEEFTIJD VANAF 6 JAARLOCATIE SCHOUWBURG REX, SMALLESTRAAT 2, MOL

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T GETOUW, MOL

STOPPELTJE Woke up this morningLUXEMBURG

© Hans De Prins

136 FAMILIES MET KINDEREN

Page 139: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Vader Daedalus en zoon Icarus zitten gevangen op een eiland omdat ze het grote geheim van koning Minos kennen. Niemand weet wat zij weten. Ze willen zo graag terug naar huis. Maar rond het eiland is er enkel water. En er zijn nergens boten. Gelukkig is Daedalus uitvinder. Hij moet een goed plan bedenken, zodat ze weg kunnen vliegen, hop, hoog boven de zee uit…

Geïnspireerd door de mythe van Icarus en de uitvindingen van Gustav Mesmer werkt Nevski Prospect aan een fysieke theaterbeleving. Hop speelt zich af voor, tussen en boven het publiek, start bij het binnenwandelen van het gebouw en stopt pas als je weer op de stoep staat. Een voorstelling over weg willen, maar niet kunnen. Over (dromen van) vliegen. Over vader en zoon. Over zoon en vader. Over het grote verlangen naar huis te kunnen gaan…

Nevski Prospekt is een nieuw spelerscollectief rond theatermakers Ives Thuwis, Wim De Winne en Gregory Caers. De drie leerden elkaar kennen in het Gentse KOPERGIETERY. Met Nevski Prospekt brengen ze hun ervaringen van de afgelopen jaren en hun eigenzinnigheid onder één noemer samen.

ZO 10 FEB 2013 14u30

PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE THEATERLEEFTIJD VANAF 4 JAARLOCATIE SCHOUWBURG REX, SMALLESTRAAT 2, MOL

www.nevskiprospekt.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T GETOUW, MOL

HOPNEVSKI PROSPEKT

© Nevski Prospekt

137FAMILIES MET KINDEREN

Page 140: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Een spaarpuntendief maakt de supermarkt onveilig. De Security Unit heeft zijn handen vol. Mister More en zijn kompaan doen er alles aan om de dief te pakken te krijgen. Stress slaat toe. De dief loopt immers nog altijd rond! Hun baas is woest. Het is een race tegen de tijd. En uitgerekend nu wil Lady Less maar één iets: een paar minuutjes tijd met haar man. Even chillen. Samen taart eten!

Komt u vaak naar de supermarkt? Mijnheer, u gedraagt zich vreemd? Bent u linkshandig? Waar was u gisterenavond omstreeks 23u? Bent u misschien de spaarpuntendief? U kan nog altijd bekennen!

Mister More, Lady Less is een hilarisch detectiveverhaal dat zich afspeelt in een wereld vol shoppers en druk, druk, druk bezette mensen. Een verhaal over tijd willen, tijd zoeken, tijd vinden, voor elkaar.

De makers vragen met aandrang de leeftijdgrens van 7 jaar te respecteren! De voorstelling start buiten, draag gepaste kledij.

ZA 02 MAA 2013 16u00Z0 03 MAA 2013 16u00

PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE THEATERLEEFTIJD VANAF 7 JAARLOCATIE PARKING DELHAIZE, KOPPELANDSTRAAT, HERENTALS

www.studio-orka.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T SCHALIKEN, HERENTALS, CULTUURCENTRUM ’T GETOUW, MOL EN CULTUURCENTRUM ZWANEBERG, HEIST-OP-DEN-BERG

MISTER MORE, LADY LESSSTUDIO ORKA

© Phile Deprez

138 FAMILIES MET KINDEREN

Page 141: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Mijnheertje Kokhals is een eenzame man die veel te naïef is voor deze wereld. Zijn onschuld en kinderlijkheid lijken wel uit een andere tijd te stammen. Dat blijkt ook uit zijn saaie kostuum en zijn goede manieren. Hij wil overal het positieve in zien, maar lijkt niet te beseffen dat mensen ook gemeen en vervelend kunnen zijn. Telkens hij naar vriendschap, liefde of gewoon menselijke warmte op zoek gaat, mislukt hij daarin. En dan gebeurt het… Mijnheertje Kokhals wordt misselijk.

Je zou kunnen zeggen dat hij dringend van tactiek moet veranderen en volwassen moet worden. Maar eigenlijk vind je dan dat mijnheertje Kokhals zo vervelend en gemeen moet zijn als de mensen om hem heen. In nieuwe avonturen graaft Mijnheertje Kokhals diep in zijn verleden en zijn ziel. Hij herinnert zich de wonderlijkste dingen. Eigenlijk is hij niet zo veel veranderd…

Mijnheertje Kokhals is het geesteskind van schrijver Bart Meuleman en illustrator Paul Verrept. Hun prentenboekenreeks breidt uit en beide heren hebben een tweede voorstelling gemaakt. Ze staan samen op de scène om het aandoenlijke personage van mijnheertje Kokhals opnieuw tot leven te brengen.

ZA 23 MAA 2013 19u00

PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE THEATERLEEFTIJD VANAF 7 JAARLOCATIE ZAAL ‘T GETOUW, MOLENHOEKSTRAAT 2, MOL

www.villanella.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T GETOUW, MOL

MIJNHEERTJE KOKHALS DOET MEE!BART MEULEMAN EN PAUL VERREPT

© Paul Verrept

139FAMILIES MET KINDEREN

Page 142: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Vorig seizoen portretteerde choreograaf Ugo Dehaes in WOMEN acht danseressen tussen vierendertig en zesenvijftig jaar oud. Zij toonden verschillende facetten van hun vrouw-zijn in een speelse choreografie, met als enige soundtrack hun eigen ademhaling. De kritieken op WOMEN waren unaniem lovend en de voorstelling werd ook geselecteerd voor Het Theaterfestival. Met GIRLS creëert Dehaes de ultieme tegenhanger van WOMEN: de prequel.

Deze keer staan er geen ervaren vrouwen op scène, maar wordt de show gestolen door acht jonge meisjes tussen tien en veertien jaar. De vorm voelt vertrouwd, maar GIRLS wordt geen kopie van de succesproductie. Centraal staat immers niet zozeer de choreografie, maar wel de hartstocht van de groep en de hartslag van elk individu. Voor je neus ademen acht nieuwe persoonlijkheden. In al hun kracht. In al hun kwetsbaarheid.De natuurlijke partner voor dit project is het Leuvense fABULEUS, het enige jeugdtheater dat al jarenlang permanent dans op de agenda zet, voor én door jongeren en dat al jarenlang gast aan huis is in de Werft.

De dansvoorstelling WOMEN die eveneens in de Werft te zien was, werd geselecteerd voor Het Theaterfestvial 2011. De jury schreef toen: ”De choreografie oogt helder en eenvoudig maar zit toch intelligent in elkaar. Want wie goed luistert, hoort duizend-en-één nuances. Wie goed kijkt, ziet evenveel knipogen. Acht danseressen op scène, en toch: zo complexloos kan dans zijn”.

VR 05 APR 2013 20u15

PRIJS 10,00 EUROVRIENDENPRIJS 6,00 EURO

GENRE DANSLEEFTIJD VANAF 12 JAAR

www.fabuleus.bewww.kwaadbloed.com

GIRLSfABULEUS UGO DEHAES

© Kristof Van Perre

140 FAMILIES MET KINDEREN

Page 143: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Ouders vragen zich af of kinderen nog wel spelen? Vroeger speelden kinderen met iets van niets. Nu heersen de nieuwe media! Is de fantasie in gevaar door de komst van Playstation, Nintendo en Wii? Is er nog wel genoeg plaats en tijd om te spelen? Spelen we niet meer omdat we ouder worden of worden we oud omdat we niet meer spelen?

Allemaal vragen en bedenkingen waarmee Piv... euh... speelt in een lichtvoetige voorstelling waarin kinderen en ouders geprikkeld worden om hun eigen speel-tijd eens onder de loupe te nemen.

In Speeltijd 4 Kids gaan Piv Huvluv en Hanneke Paauwe een stap verder in hun samenwerking. Hanneke is co-auteur en regisseur. In haar handen krijgt elke vanzelfsprekendheid een nieuwe vorm of betekenis. Altijd fris, inventief, beeldend, grappig en spitsvondig

Speeltijd 4 Kids is de opvolger van het erg succesvolle Stand-up 4 Kids dat vorig seizoen in de Werft te zien was in het kader van het Yellow City Comedy Festival.

VR 12 APR 2013 19u00

PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE COMEDYLEEFTIJD VANAF 8 JAAR

SPEELTIJD 4 KIDSPIV HUVLUV EN HANNEKE PAAUWE

141FAMILIES MET KINDEREN

Page 144: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Wil je mee verdwalen tussen de wolken en je laten wiegen door de wind? Wil je van dichtbij voor het eerst een vlieger zien vliegen in de lucht, een parachute doen dansen of kijken hoe een bal in een luchtballon verandert?

Kom, wij ontvoeren je naar een wereld waar alles vederlicht is. Kom, aarzel niet. Hier laten we je drijven op de wolken. Hier geven wij je vleugels. Kom, en vlieg met ons mee!

In de Wolken is een interactieve peuterproductie zo licht als lucht, zo luchtig als de wolken. Een acteur neemt je mee op zijn avontuur terwijl een circusmeisje haar luchtige kunstjes toont.

Na het grote succes van De Tuin, nam Sprookjes En Zo ons mee naar Aquarium, het kleinste onderwatercircus ter wereld. Vorig jaar reisden ze langs de seizoenen om halt te houden bij de winter en dwarrelden we door de voorstelling Sneeuw! In de Wolken belooft weer een poëtisch avontuur te worden voor de allerkleinsten. Zoals steeds speelt ook In de Wolken scène op scène.

ZO 14 APR 2013 14u30

PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE THEATERLEEFTIJD VANAF 2 JAARLOCATIE SCHOUWBURG REX, SMALLESTRAAT 2, MOL

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ’T GETOUW, MOL

IN DE WOLKEN SPROOKJES EN ZO

© Margot de Group

142 FAMILIES MET KINDEREN

Page 145: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Drie vriendinnen komen op scène en groeten het publiek. Ze groeten elkaar. Ze groeten de piano. Hij antwoordt met prachtige muziek tot… er een appel over zijn toetsen rolt. En nog een appel, en nóg één. Appels worden geplukt en gedanst op hun eigen beat. Ze worden geoogst en geschild. En als de schil breekt, stopt het lied. Terwijl ieder een partje appel krijgt, zingt de piano verder. Zo eindigt Pommeliere in een concert met een sappig dessert, een verwennerij voor ogen, oren en smaak.

WO 29 MEI 2013 14u30PRIJS VOLWASSENEN 7,00 EUROKINDEREN 6,00 EUROVRIENDENPRIJSVOLWASSENEN 6,00 EUROKINDEREN 5,00 EURO

GENRE MUZIEK - DANSLEEFTIJD VANAF 3 JAAR

POMMELIEREPANTALONE EN NAT GRAS

© P

eter

De

Jong

h143FAMILIES MET KINDEREN

Page 146: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

POEX

20122013

Page 147: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

POEX

20122013

Page 148: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Sinds de restauratie van de Halle is deze zelfbedachte formule uitgegroeid tot een ‘sterk merk’, een ‘uniek concept’. Via Kunst, Koffie en Koeken brengen we je op een aangename manier in contact met hedendaagse kunst.

Na afloop van een rondleiding onder de vleugels van een deskundige, wordt er in het café bijgepraat met een koffie en een koffiekoek. Elke Kunst, Koffie en Koeken is een unieke beleving, die verder gaat dan een klassieke gidsbeurt.

Dat deze formule uitgroeide tot een écht succesverhaal blijkt onder andere uit de samenwerking die we aangaan met cultuurcentrum Zwaneberg uit Heist-op-den-Berg. Ook zij maken recent van deze formule gebruik om het publiek op een aangename manier in contact te brengen met tentoonstellingen. Met deze samenwerking breiden we het aanbod gevoelig uit:Uitgeverij Arcadia op zondag 14 oktober 2012 om 15u00,RAAK op woensdag 13 februari 2013 om 15u00 (voor (groot)ouders én kinderen),Sofie Van der Linden, Jill Vandorpe en Joris Vanpoucke op zondag 19 mei 2013 om 15u 00.

Tijdig reserveren is de boodschap. Het aantal plaatsen is immers beperkt. Voor de prijs die je betaalt, krijg je een boeiende rondleiding en geniet je van een heerlijke koffie en een lekkere koffiekoek.

DENUDATIODO 25 OKT 2012 15u00ZO 28 OKT 2012 10u00

UTOPIART 27DO 28 FEB 2013 15u00ZO 03 MAA 2013 10u00

MARC CRUYSBERGHS EN EDITH RONSEDO 18 APR 2013 15u00ZO 21 APR 2013 10u00

PRIJS 4,00 EUROVRIENDENPRIJS 3,00 EUROGENRE EXPOLOCATIE DE HALLE, MARKT 1, GEELMAXIMUM 12 DEELNEMERS

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET CULTUURCENTRUM ZWANEBERG,HEIST-OP-DEN-BERG

KUNST, KOFFIEEN KOEKEN

© IV Productions

146 EXPO

Page 149: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

“Ja, de jeugd van tegenwoordig, waar dat heen moet? Wie zal het weten?” “Achter de computer zitten, gamen, of heel de dag met hun I-pod in hun oren rondlopen, dat kunnen ze wel, maar voor de rest?”

Laten we eerlijk zijn, aan deze uitlatingen maken volwassenen zich wel eens schuldig als ze het over kinderen en jongeren hebben. En toch… hebben ze niet allemaal iets schattigs?

De fototentoonstelling Schatjes zet de Geels jeugd op een leuke, speelse manier in de kijker. Een vijftiental fotografen nemen gedurende meer dan een jaar foto’s van kinderen en jongeren die ze al dan niet toevallig in Geel ontmoeten.Ze brengen hen in al hun bezigheden, geuren en kleuren in beeld. Ook de gastlanden van de Eurofeesten, willen hun schatjes aan het Geelse publiek tonen.

De Halle wordt gedurende een maand ingepalmd door al deze schatten.In alle deelgemeenten van Geel is er een selectie in open lucht te bewonderen.

Bovendien is er een fotozoektocht aan Schatjes verbonden waarmee je leuke prijzen kan winnen.

Kom een kijkje nemen en laat je charmeren door onze ‘Geelse schatjes’!

ZO 12 AUG 2012TOT EN MET DI 18 SEP 2012

PRIJS GRATIS TOEGANGGENRE EXPOLOCATIE DE HALLE, MARKT 1, GEEL

AN BELLEN - CHRIS MANGELSCHOTSCHRISTEL HERMAN - DANNY VERBOVENFRANÇOIS DE VOS - GERD BOONENGRIET MANDONX - IVAN VANLOMMELJOY VLEUGELS - MARLEEN BEENENS RENEE VAN DE VEN - SARAH OOMSLEON VANKROONENBORG - HANS VANGEELKARIN THIELEMANS - RIA VANDONINCK

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET DE STEDELIJKE JEUGDDIENST

SCHATJES

147EXPO

Page 150: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Het typeert de kunstenaars, die hier worden samengebracht, dat hun werk uiterlijke kenmerken vertoont en metaforische clusters in zich draagt, die verwijzen naar enige staat van ‘aangerichte erosie of abrasie’.

Geboeid door de schoonheid, de melancholie en de tragiek van het vergaan en het ontstaan, afbrokkelen en groei, verschijnen en verdwijnen, maken ze interpretaties, stollen ze de tijd… Esthetisch(?) en een beetje naast de actuele gangbare canons.Geen uitgebeelde chaos, maar onduidelijkheden afgeschraapt. Wazigheid weggekrabd. Het futiele weggewassen. Oppervlakte en uiterlijkheid weggeschroeid, misleidende overtolligheid weggeschuurd. Vernislaagjes afgespoeld. Patines weggevreten, huid gevild… Sedimenten uit periferieën bijeengebracht, nauwkeurig grillige afzetting. Bezinksels uitgesmeerd. Denudaties bekeken… Beelden worden het, waarin veel van de inhoud, betekenissen en beeldassociaties, vanuit een scherpte en een diepte, hun plaats proberen te vinden en te tonen onder, tussen en doorheen die vele lagen. Het zijn vaak goed aanvoelende, mooie, verzachtende of troostende beelden waarin alle lelijkheid samenkomt en huist, zodanig ‘dik’ en veel, tot ze weer schoon wordt in al haar geleefdheid en herkenbaarheid.

De kunstenaars zijn tegelijk waarnemer en absorberend beeldenmaker. Zij kunnen dit zien niet negeren of verzwijgen. Zo plaatsen zij op beeldende wijze de ‘mentale blinde vlekken’ van onze samenleving in de aandacht. Erosie door tijd, of door vooruitgang, door snelle ‘wisselingen’ en evoluties binnen een samenleving voortgestuwd door enorme schaalvergroting en alles over-rompelende ‘wrijvende’ markten die zichzelf èn het environement opeten met een buiten alle menselijke proporties tredende snelheid en onvastheid. Erosies door snelle betekeniswissels, waarderuilen, normveranderingen…

Waarde en waarheid worden gehanteerd en toegekend met een snelheid als nooit tevoren, waarbij met een nooit geziene vluchtigheid beelden beelden wissen: De erosie van de betekenis.

DENUDATIO

VR 12 OKT 2012TOT EN METZO 25 NOV 2012

PRIJS GRATIS TOEGANGGENRE EXPOLOCATIE DE HALLE, MARKT 1, GEEL

YVES BEAUMONT - MARC CORDENIERPATRICK GUAFFI - LODE LAPERREBART VANDEVIJVERE - DOMINIQ.V.D.WALL MARIEKE VAN EDOM - YVES VELTERMATTHIEU LOBELLE

CURATOR DOMINIQ.V.D.WALL

www.yvesbeaumont.beusers.telenet.be/marccordenierwww.patrickguaffi.bewww.lodelaperre.bewww.bartvandevijvere.bewww.dominiqvdwall.bewww.yvesvelter.com

148 EXPO

Page 151: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Het succes van deze rondreizende foto-expo zit in de kracht van de eigenheid. Het Centrum voor Beeldexpressie weet dat experiment, engagement, vernieuwing en visie cruciaal zijn in het werk van veel fotografen. Met Photo View willen we dan ook het grote publiek de kans bieden om een jaar lang te genieten van een unieke selectie krachtige fotoreeksen.Leve de eigen(zinnig)heid!

Ontmoet de veertien fotografen van Photo View: Paul Bulteel, Horst Einfinger,Joke Floreal, Jan Geuens, Tom Iriks, Patrick Mahy, Stefan Migalski,Marie Jeanne Smets, François Snelders, Luc Van den Bosch, Fabian VanDer Meersche, Bruno Vermeersch, Stan Wouters en Dan Zollmann.

PHOTO VIEW VR 04 JAN 2013TOT EN MET ZO 27 JAN 2013

PRIJS GRATIS TOEGANGGENRE EXPOLOCATIE DE HALLE, MARKT 1, GEEL

www.beeldexpressie.be

ORGANISATIE IN SAMENWERKING MET HET HET CENTRUM VOOR BEELDEXPRESSIE

© Luc Van Den Bosch

149EXPO

Page 152: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Cuba, Mali en Vlaanderen verenigd in een wereld van kunst.Kunstenaars zijn altijd gefascineerd geweest door de maakbare samenleving. Velen hebben ‘utopische’ projecten uitgewerkt of werken er nog elke dag aan. Soms bleek die utopie te ver van de realiteit van het dagelijkse leven, soms bleek ze eerder een ‘spielerei’, maar steeds gaf en geeft de utopische creatie stof tot nadenken en inspiratie aan stadsplanners, economen, wetenschappers en politici, maar ook aan de gewone man en vrouw in de straat. Een getuigenis van een kunstenaar dat de lokale kunstenaars in Kinshasa in hun levensonderhoud werden voorzien door de lokale gemeenschap in ruil voor artistieke input, zegt veel over het potentieel en het nut van kunst en cultuur.

De inzet van kunstenaars is van wezenlijk belang voor een gemeenschap, lokaal en wereldwijd. Naast de culturele impact, het zin geven aan het lokale en globale samenleven, kunnen cultuur en kunst ook bijdragen aan een economische opleving: creatieve impulsen, gekoppeld aan realistische planning geven meer overlevingskansen en nieuwe oplossingen voor oude problemen.

Utopiart 27 kijkt vanuit een mensenrechtenperspectief naar de utopieën van kunstenaars in Noord en Zuid. Concreet zal er een uitwisseling plaatsvinden tussen het werk van kunstenaars uit Cuba, Mali en Vlaanderen - waarbij de ene verder werkt op de ideeën van een ander.

UTOPIART 27

VR 01 FEB 2013TOT EN MET ZO 10 MAA 2013

PRIJS GRATIS TOEGANGGENRE EXPOLOCATIE DE HALLE, MARKT 1, GEEL TOM BOGAERT - HERWIG NULENSTIM ROOSEN - MARK SWYSENMARCEL WITTE - ALEXANDRE ARRECHEA (CU) FELIPE DULZAIDES (CU)JORGE WELLESLEY (CU)

ARTIKEL 27

www.utopiart27.nettombogaert.orgwww.novabelgica.comwww.markswysen.comwww.marcelwitte.comwww.alexandrearrechea.comwww.felipedulzaides.comwww.intihernandez.com

150 EXPO

Page 153: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Het werk van Marc Cruysberghs is en blijft voor vele bezoekers een mysterie van beelden en indrukken. Toch zoekt de schilder naar een relatie tussen de toeschouwer en het beeld. Hij dwingt de toeschouwer tot interactie en kritisch denken. Wat zie ik of wat ziet de kunstenaar en waarom?

Edith Ronse maakt beelden vertrekkend vanuit de figuratie, de idee van lichamelijkheid. Het lichaam als vorm, huid, massa, kleur, complexiteit, eenvoud en als uitdrukking van emoties. Haar beelden dragen en verwijzen naar een herkenning van het menselijk lichaam. Bepaalde uitdrukkingen, houdingen, materialen en ruimtes kunnen die herkenbare fysieke weergave in twijfel trekken. Hierdoor dragen ze een bevreemdende sfeer in zich. Ze hebben een aantrekkingskracht maar houden de kijker op een afstand. De dualiteit in haar werk staat centraal: afstand en aantrekking, leven en dood, het lelijke impliceert het mooie. Dit zorgt voor een zoeken naar nieuw evenwicht en een andere identiteit. Fundamentele dubbelheid, tegenstellingen en uitersten die elkaar raken zijn aanwezig in haar werk. Ondanks hun kenmerkende fragiliteit en subtiliteit zijn de beelden aanwezig in de ruimte.

VR 15 MAA 2013TOT EN METZO 28 APR 2013

PRIJS GRATIS TOEGANGGENRE EXPOLOCATIE DE HALLE, MARKT 1, GEEL

MARC CRUYSBERGHS EDITH RONSE

151EXPO

Page 154: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

GASTTE2012

2013

Page 155: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

GASTTE 2012

2013

Page 156: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Jef Neve heeft sinds zijn vorig concert in de Werft zeker niet stilgezeten. Na het concert vertrok hij naar Japan voor het project Rios-Neve-Proesmans. Verder zijn de concerten If Mozart & Monk were Brothers’ in duo met Liebrecht Van Beckevoort een zeer groot succes geweest.In duo met Pascal Schumacher oogsten ze een groot succes op verscheidene festivals onder andere in Londen, Leipheim, Saarbrucken, Rotterdam...Met zijn trio maakte hij een tour in China, stonden ze een week op de planken van de De Laatste Show, concerteerden ze op festivals in Tenerife, Las Palma… en concerteerden ze in een zestiental Vlaamse cultuurcentra in Vlaanderen.Naast Jazz-projecten heeft hij ook enkele klassieke concerten gespeeld, onder andere met de Koninklijke Vlaamse Filharmonie.

Met het Jef Neve Trio realiseerde hij vijf albums: Blue Saga (2003), It’s Gone (2004), Nobody is Illegal (2006), Soul In A Picture (2008) en Imaginary Road (2010). Dit laatste album werd gerealiseerd met zijn nieuwe bassist Ruben Samama en drummer Teun Verbruggen.

In november 2012 komt een nieuw album van Jef Neve.“Sons of the New World is een nieuwe bundel composities die ik opdraag aan de Nieuwe Wereld van vandaag. Alles is in verandering: de Arabische Revolutie, veranderingen van het klimaat, de wereldwijde economische crisis. We maken turbulente tijden mee. We staan voor een grote uitdaging om de wereld van morgen in goede banen te leiden. Dat alles laat op mij een diepe indruk na. Ik schrijf niet vanuit een ivoren toren, ik ben een maatschappelijk geëngageerde artiest, en dat uit zich rechtstreeks in mijn muziek. Alle elf composities zijn gebaseerd op maatschappelijke thema’s. De stukken stralen ook een vorm van hoop uit: een naïef positivisme dat het goede in de mens kan aangesproken worden op een moment dat alles zwart wordt. Bij uitbreiding zou de titel dus kunnen worden: Sons of the New World, a sign of hope. Voor de gelegenheid wordt het Jazztrio uitgebreid met vijf blazers: klarinet, sax, hoorn, trompet en trombone. Behalve de saxofonist werk ik met Vlaamse muzikanten, voor de sax ga ik werken met Michael Campagna, een Italiaan die oorspronkelijk in Amerika heeft gestudeerd en gewoond.” Aldus Jef Neve.

ZO 09 SEP 2012 20u00

PRIJS 15,00 EUROGENRE MUZIEK

ORGANISATIEMPI- BKLO-BuSO OosterloINFO EN TICKETST. 014 86 11 40 (MPI)T. 014 56 66 66 (Cc de Werft)E. [email protected]

www.jefneve.bewww.mpi-oosterlo.be

JEF NEVE SOLO 4DE BENEFIETCONCERT TEN VOORDELE VAN MPI-BKLO-BUSO OOSTERLO

© Stephan Vanfleteren

© Guy Van de Poel

154 TE GAST

Page 157: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

ZO 23 SEP 2012 14u30

PRIJS 18,00 EUROPRIJS STUDENTEN/60+ 16,00 EUROPRIJS GROEPEN (20+) 14,00 EUROGENRE OPERETTE

ORGANISATIENieuw MuziekTheater BrasschaatINFO EN TICKETST. 014 56 66 66 (Cc de Werft)

www.muziek-theater.be

Uit de as rijst de feniks op, op de ruïnes van het oude Rome werd het nieuwe gebouwd en op de fundamenten van het vorig jaar ter ziele gegane Muziektheater Brasschaat richt een nieuwe jonge, gemotiveerde groep van professionele artiesten en liefhebbers hun nieuwe gezelschap op: het Nieuw MuziekTheater Brasschaat.

Het Nieuw MuziekTheater Brasschaat maakt operettes voor het derde millennium: met respect voor de tradities, maar ook aansluitend op de verwachtingen van een hedendaags publiek. In twee woorden: goed entertainment. En voor het hele gezin.

Nieuw MuziekTheater Brasschaat maakt dit jaar zijn debuut met Johann Strauss Juniors Der Zigeunerbaron. Een echte mijlpaal in de Weense operette en internationaal één van de meest gespeelde stukken muziektheater ooit. Een schat, zigeuners en een baron zijn de ingrediënten voor deze wervelende operette. Met alom geliefde melodieën zoals Ja, das Alles auf Ehr, das Schreiben und das Lesen en Wer uns getraut een gegarandeerde hit voor de koude najaarsdagen!

DER ZIGEUNERBARON NIEUWMUZIEKTHEATER BRASSCHAAT

155TE GAST

Page 158: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

ZA 29 SEP 2012 14u00ZO 30 SEP 2012 14u00

PRIJS GRATIS TOEGANGGENRE BIERFESTIVAL

ORGANISATIEOnder ’t Schuim vzwINFOT. 014 59 21 95 (Onder ’t Schuim vzw)

www.ondertschuim.be

Dat België het bierparadijs wordt genoemd, is zeker niet onterecht. Wij zijn zo rijk aan biersmaken en -stijlen dat deze cultuur in ere moet gehouden worden. Dit is één van de voornaamste doelstellingen van Onder ’t Schuim.

Onder ’t Schuim werkt samen met objectieve bierproevers uit heel het land, verenigd in Zythos, maar is vooral werkzaam in de Kempen. Om kleine, ambachtelijke brouwerijen bekend te maken bij een groter publiek organiseren ze jaarlijks grote activiteiten zoals bierproefavonden, brouwerijbezoeken, bier van de maand en koken met bier. Onder ’t Schuim organiseert nu voor de vierentwintigste keer het Kempens Bierfestival. De traditioneel meer dan vierduizend bezoekers kunnen in 2012 honderdeenentwintig bieren proeven.

Omdat het proeven van bieren meestal wordt gevolgd door een knorrende maag, zijn er kaas- en visschotels van uitstekende kwaliteit. Voor de kleinsten wordt er een kinderhoek voorzien.

25STE KEMPENS BIERFESTIVALONDER ’T SCHUIM VZW

156 TE GAST

Page 159: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

De titel van het jaarlijks themaconcert van de Geelse Centrumharmonie spreekt voor zich. Cartoons in Concert belooft een avond vol met overbekende melodieën te worden uit legendarische tekenfilms en cartoons.

Ook nu weer is het de bedoeling om de muzikanten van de jeugdharmonie de gelegenheid te geven om hun kunnen op een groot podium te brengen. Het eerste deel van het concert wordt verzorgd door de Centrumharmonie terwijl in het tweede deel onze jongeren je laten kennismaken met een aaneenschakeling van wereldbekende tunes. Als apotheose is er naar jaarlijkse traditie een afsluitmoment waar de ganse groep samen musiceert.

Zoals ieder jaar wordt de Werft omgetoverd tot een prachtig decor. Na Halloween en La Cucina Italiana zal je dit jaar kunnen plaatsnemen in een Amerikaans getint interieur. Hapjes en drankjes komen voor de gelegenheid uit Uncle Sam’s kitchen.

Als de woorden The Simpsons, The Incredibles, The Pink Panther, Tom and Jerry, Disney, An American Tail, Mac Donalds… je iets zeggen dan mag je dit evenement echt niet missen!

Wees er vlug bij voor kaarten want zoals ieder jaar is dit concert vlug uitverkocht!

ZA 20 OKT 2012 20u00

PRIJS KASSA 8,00 EUROPRIJS VVK 6,00 EUROGENRE MUZIEK

ORGANISATIECentrumharmonieINFO EN TICKETST. 014 56 66 66 (Cc de Werft)

www.chgeel.be

CARTOONS IN CONCERTCENTRUMHARMONIE

157TE GAST

Page 160: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

TENTOONSTELLINGNEOS GEEL

ZA 27 OKT 2012ZO 28 OKT 2012van 10u00 tot 18u00

PRIJS GRATIS TOEGANGGENRE EXPO

ORGANISATIE NEOS GeelINFOT. 014 58 33 46 (NEOS Geel)

www.neosvzw.be/geel

Voor de vijfde keer keer organiseert NEOS Geel een tentoonstelling in de Schrijnwerkerij met en van de leden van NEOS Geel. Iedereen die lid is en ietwat creativiteit in zich heeft, kan aan de tentoonstelling deelnemen.

Uit de vorige tentoonstellingen is gebleken dat er vele mensen, binnen hun muren, met allerlei kunst en creativiteit bezig zijn. Dit is dan ook een enige kans om dat allemaal te komen bewonderen. Er komen ook allerlei verzamelingen aan bod want ook dat is creativiteit als je ziet hoeveel werk en tijd het vraagt om alles netjes te ordenen en te klasseren.

“Een ware openbaring” kan je deze tentoonstelling noemen en werkelijk de moeite waard om te komen kijken!

158 TE GAST

Page 161: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Vergeet gedurende deze dagen zeker geen bezoek te brengen aan de vijfenzestigste Kleinveetentoonstelling.

De resultaten van vijfenzestig jaar hobbywerk van liefhebbers uit gans het land zal er te zien zijn. Cavia’s, konijnen, duiven, krielen, hoenders, park- en watervogels, al deze dieren zullen ook nu weer in grote aantallen aanwezig zijn in een nooit gezien veelvoud aan soorten, rassen en kleuren.

VR 02 NOV 2012van 18u00 tot 22u00ZA 03 NOV 2012van 09u00 tot 22u00ZO 04 NOV 2012van 09u00 tot 17u00

PRIJS GRATIS TOEGANGGENRE KLEINVEESHOW

ORGANISATIEKleinveebond GeelINFOT. 014 58 92 32 (Kleinveebond Geel)T. 014 58 89 91 (Kleinveebond Geel) LOCATIEde Schrijnwerkerij, Centrumparking Nieuwstraat, Geel

KLEINVEEDAGEN 2012KLEINVEEBOND

159TE GAST

Page 162: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Tijdens het weekeinde ven Wapenstilstand is de Geelse Fotogroep ‘71 naar goede jaarlijkse traditie te gast in de Werft. Dit jaar al voor de eenenveertigste keer. Net zoals de vorige jaren, zal ook deze editie niet onopgemerkt voorbij gaan. Het spreekt voor zich dat dit evenement naast een vaste waarde in de agenda van de Werft ook een vaste waarde is geworden in het Geelse culturele leven.

Het Foto- en Digisalon is de bekroning van een jaar intensieve clubwerking.De Geelse Fotogroep ‘71 wil ook dit jaar haar beste beentje voorzetten en de bezoekers het beste van het beste tonen in de vorm van foto’s en digitale beeld- en klankreeksen, rekening houdend met de eigen aard en persoonlijkheid van ieder clublid. De diversiteit maakt de werking van de Geelse Fotogroep ‘71 zo boeiend.

In de polyvalente zaal zullen de beste foto’s geëxposeerd worden. Deze beelden bestrijken alle aspecten van de fotografie, van reis- en natuurfotografie tot macro- en modellenwerk. Het is daarbij telkens weer een verrassing te zien hoe iedere fotograaf met een unieke blik naar de dingen en de wereld kijkt. In de spektakelzaal worden als vanouds geselecteerde digitale reeksen getoond op een groots panoramisch scherm.

VR 09 NOV 2012opening 20u00

ZA 10 NOV 2012van 13u00 tot 23u00diavoorstellingen14u00, 16u00, 18u00 en 20u00

ZO 11 NOV 2012van 13u00 tot 21u00diavoorstellingen14u00, 16u00 en 18u00

PRIJS GRATIS TOEGANGGENRE FOTO- EN DIGISALON

ORGANISATIEGeelse Fotogroep ‘71INFOT. 014 26 72 54 (Geelse Fotogroep ‘71)

41 STE FOTO- EN DIGISALON GEELSE FOTOGROEP ‘71

160 TE GAST

Page 163: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

DO 16 NOV 2012 20u00DO 07 FEB 2013 20u00VR 01 MAA 2013 20u00

PRIJS 4,00 EUROVRIENDENPRIJS 3,00 EUROVTBKULTUURLEDEN 3,00 EUROGENRE TOERISME

INFO EN TICKETST. 014 58 53 00 (VTBKultuur Geel)

www.vtbkultuur.be

Nationale Parken van de Verenigde Staten en CanadaDO 16 NOV 2012 20u00De nationale parken van de Verenigde Staten blijven steeds een bezoek waard. Geweldige fenomenen als canyons, watervallen, geysers, meren, wouden, sequoia’s, gletsjers, rotsen, de fauna en de flora zijn een lust voor het oog. Ook in het westen van Canada vinden we deze overweldigende natuurpracht.

Emigratie naar de Nieuwe WereldDO 7 FEB 2013 20u00Tussen 1815 en 1930 zijn miljoenen mensen via Antwerpen geëmigreerd naar de Nieuwe Wereld. In deze lezing hoort u het verhaal van deze mensen, hun beweegredenen, hun overtocht met de Red Star Line, hun ontvangst op Ellis Island, waar ze uiteindelijk terecht kwamen. Boeiend en schrijnend.

TurkijeVR 1 MAA 2013 20u00In Turkije vindt men vele sporen van de Griekse en Byzantijnse cultuur. We bezoeken Istanbul, schakel tussen Europa en Azië. We verkennen de natuur in het binnenland (onder andere Cappadocië) en de kuststrook van het zuiden met vele historische steden, goudgele stranden en verscholen vissersdorpjes.

VTBKULTUUR-REPORTAGESVTBKULTUUR GEEL

161TE GAST

Page 164: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

ZA 24 NOV 2012 20u00

PRIJS 8,00 EUROPRIJS -18 4,00 EUROGENRE KLASSIEKE MUZIEK

ORGANISATIEAcademie voor Muziek, Woord en DansINFO EN TICKETST. 014 56 65 80 (Academie voor Muziek, Woord en Dans)

LAUREATENCONCERTACADEMIE VOOR MUZIEK, WOORD EN DANS

De leerlingen van de Geelse Academie voor Muziek, Woord en Dans volgen gedurende tien jaar een opleiding in één van de aangeboden disciplines onder leiding van gedreven leerkrachten- kunstenaars. De combinatie van enthousiaste inzet en professionele begeleiding resulteert vaak in artistieke prestaties van verrassend niveau.

Jaarlijks worden de afgestudeerden van het voorbije academiejaar, die bij de eindbeoordeling schitterend scoorden, op het Laureatenconcert aan een ruim publiek voorgesteld. Voor deze laureaten is dit een unieke podiumervaring, voor het publiek is het steeds weer verrassend om jong talent te ontdekken.

162 TE GAST

Page 165: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Een bezoek aan de Wereldwinkelbeurs is zeker een ‘must’. Een voorproefje? Wie een cadeau zoekt voor een lekkerbek, heeft gegarandeerd succes met de chocoladeproducten, pralines, zeevruchten, truffels en diverse chocoladerepen van de Wereldwinkel. Wijnliefhebbers doe je zeker een plezier met lekkere wijnen die in diverse prijsklassen beschikbaar zijn. Om je te overtuigen kan je proeven en beoordelen aan de wijnstand met advies van echte wijnkenners.

Van de partners uit het Zuiden worden er mooie juwelen, glaswerk, textiel, speelgoed en keramiek aangeboden. Allemaal te zien te voelen op de Geschenkenbeurs.Leg dit jaar het Zuiden onder de kerstboom. Koop eens fairtrade-cadeautjes en geef zo ook de producenten in het Zuiden een reden om te feesten.Een meerwaarde voor de geschenkenbeurs is de medewerking van de organisaties van de Derde Wereldraad die op de beurs hun werking komen voorstellen.

Oxfam Wereldwinkels vzw is een democratische vrijwilligersbeweging die opkomt voor ieders recht op een menswaardig leven. Via de verkoop van fairtradeproducten in de meer dan tweehonderd wereldwinkels sensibiliseert de organisatie over onrechtvaardige wereldhandel en biedt ze de consumenten een concreet alternatief. Daarnaast lobbyt Oxfam Wereldwinkels bij overheden en bedrijven om iets aan die onrechtvaardigheid te doen.

VR 07 DEC 2012van 19u00 tot 22u00ZA 08 DEC 2012van 10u00 tot 18u00ZO 09 DEC 2012van 10u00 tot 18u00

PRIJS GRATIS TOEGANGGENRE CADEAUBEURS

ORGANISATIE Oxfam Wereldwinkel Geel vzw in samenwerking met Derde Wereldraad INFO T. 014 58 32 92 (Oxfam Wereldwinkel Geel vzw)

www.oxfamwereldwinkels.be/geel

GESCHENKENBEURS OXFAM

WERELDWINKEL GEEL VZW

163TE GAST

Page 166: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Wie ontvangt de Cultuurprijs voor het werkjaar 2011-2012? Tijdens een gezellige Algemene Vergadering van de Cultuurraad wordt er teruggeblikt op het afgelopen werkjaar en worden de laureaten en eervolle vermeldingen gehuldigd die Geel op de culturele kaart zetten. Vier categorieën worden aan het publiek voorgesteld. Een muzikale omlijsting zorgt voor een aangenaam geheel.

Iedere Gelenaar kan zijn steentje bijdragen en een vereniging, persoon of initiatief voorstellen die volgens hem of haar in aanmerking komt voor een nominatie of eervolle vermelding. Een formulier hiervoor kan je aanvragen op de cultuurdienst.

VR 14 DEC 2012 20u15

PRIJS GRATIS TOEGANGGENRE CULTUURHAPPENING

ORGANISATIECultuurraad, Stedelijke CultuurdienstINFOT. 014 56 66 85 (Stedelijke Cultuurdienst)

CULTUURPRIJZENSTEDELIJKE CULTUURDIENST

164 TE GAST

Page 167: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Elk jaar kiest de Belgische beroepsbond van sportjournalisten een sportman en sportvrouw van het jaar. Ook de Geelse pers gaat jaarlijks op zoek naar de meest verdienstelijke sportpersoonlijkheden van haar stad. Grote broer stemt weliswaar in gala en met heel veel mediabelangstelling, maar ook de Geelse laureatenverkiezing is een niet te missen sportfeest. Het wordt een spannende show met professionele podiumacts en technische snufjes.

De heren en dames van pers en sportraad stemmen elektronisch.

VR 18 JAN 2013 20u15

PRIJS GRATIS TOEGANGGENRE SPORTHAPPENING

ORGANISATIEGeelse SportraadINFOT. 014 56 67 00 (Geelse Sportraad)

SPORTLAUREATEN GEELSE SPORTRAAD

165TE GAST

Page 168: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

De titel van Villanella’s nieuwste productie dekt, net als die van de vorige show Puur, vele ladingen. Nu eens wordt je zoetjesaan betoverd door de pure onschuld van loepheldere kinderstemmen, dan weer diep ontroerd door de vertedering en kracht van een dertigtal jonge meiden.

Zoals steeds gaat het topkoor, in de streek vooral bekend door haar succesvolle deelname aan Koor van het Jaar, voor een totaalervaring, begeleid door een strijkorkest met, hoe kan het ook anders, zoete snaargeluiden, maar ook met aangepaste choreografieën die de stemmen nog meer doen doordringen. Frisheid, soberheid, puurheid en emotie zijn maar enkele kernwoorden waarin deze unieke concertavond zich uitstekend laat samenvatten.

Qua programma willen we nu al prijs geven dat het koor een van de publiekslievelingen, Adiemus van Karl Jenkins, alvast op de pupiter heeft gelegd. Iets om naar uit te kijken dus!

ZO 27 JAN 201315u00 en 19u00

PRIJS € 10,00PRIJS -12 € 6,00GENRE MUZIEK

ORGANISATIEVillanellaINFO EN TICKETST. 014 56 66 66 (Cc de Werft)

www.villanellakoor.be

DOLCE INCANTOVILLANELLA

Foto(s): ©Pieter Delbeke

166 TE GAST

Page 169: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

De Heiknuiters presenteren tijdens hun negende Pronkzitting tal van binnen- en buitenlandse optredens.

Diverse show- en dansgroepen, tonredenaars en sketches waarbij de inwoners van Winkelomheide vaak de hoofdrol spelen, zijn vervat in een avondvullend programma.

Speciale aandacht gaat uit naar de deelname van diverse groepen en natuurlijk de eigen Dansmariekes.

ZA 02 FEB 2013 20u00

PRIJS KASSA 12,00 EUROPRIJS VVK 10,00 EUROGENRE CARNAVAL

ORGANISATIEDe HeiknuitersINFO EN TICKETST. 014 56 66 66 (Cc de Werft)

www.heiknuiters.winkelomheide.be

9DE PRONKZITTING DE HEIKNUITERS

167TE GAST

Page 170: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

WAT EEN SOEP DE KOMEDIE COMPAGNIE

VR 15 FEB 2013 20u15

PRIJS 19,00 EUROGENRE THEATER

ORGANISATIEde Komedie CompagnieINFO EN TICKETST. 014 56 66 66 (Cc de Werft)

www.dekomediecompagnie.be

Na vele jaren zien de twee revueartiesten Luc en Dirk elkaar eindelijk terug.Dirk komt bij Luc zijn nieuwe vrouw voorstellen maar deze komt onverwacht pas later op de avond. De twee boezemvrienden keuvelen ondertussen gezellig over hun vroegere samenwerking en uiteraard ook over de vrouwen. Al gauw blijkt dat Luc recent nog een wilde affaire had met een aantrekkelijke Hollandse revuedanseres. Gelukkig weet zijn vrouw hier niks van af. Wanneer de jonge schoonheid plots voor de deur staat gaan de poppen pas echt aan het dansen. Luc hoopt dat Dirk hem uit deze benarde situatie zal redden…

Wat een rustig en gezellig avondje moest worden, verandert in een regelrechte soep. Een pittige soep!

Deze hilarische komedie werd in de jaren tachtig in Vlaanderen met veel succes gespeeld door het legendarische komische duo Gaston & Leo.De hoofdrollen in deze productie worden vertolkt door Luc Caals & Dirk Van Vooren, een verrassende terugkeer van het komische duo.

168 TE GAST

Page 171: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Harmonie Sint-Jorisgilde heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. In 2010 werden ze provinciaal kampioen en versloegen ze alle tegenkandidaten voor de nationale kampioenstitel. Sinds 2011 spelen ze in de klasse uitmuntendheid. En ze zijn niet van plan om daar de eerst volgende jaren ook maar iets aan te veranderen. Harmonie Sint-Jorisgilde is dan ook ontegensprekelijk een harmonie met groots palmares. Met Jaarconcert als werktitel voor het komende concert wil dirigent Dieter Boffé aangeven dat concerten moeilijk vatbaar zijn voor thema’s. Diverse genres en bewerkingen mogen, moeten en zullen aan bod komen. De toeschouwer zal dan ook een muzikale lap van jewelste ervaren tijdens dit concert.

ZA 23 FEB 2013 20u15

PRIJS KASSA 10,00 EUROPRIJS VVK 8,00 EUROPRIJS -18 5,00 EUROGENRE MUZIEK

ORGANISATIEHarmonie Sint-JorisgildeINFO EN TICKETST. 014 56 66 66 (Cc de Werft)

www.sint-jorisgilde.be

JAARCONCERT HARMONIE SINT-JORISGILDE

169TE GAST

Page 172: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Tijdens het jaarlijkse Gym- en dansgala tonen alle leden van Turnkring Flink & Vroom Geel hun vorderingen. De vereniging bestaat al negentig jaar en biedt nog steeds allerlei sportieve vrijetijdsbestedingen aan kinderen, jongeren en volwassenen en dit zowel op recreatief als competitief niveau.

Het lessenpakket bestaat uit turnen (tumbling, trampoline,…) en dans en dit zowel voor beginnelingen als gevorderden. Jaarlijks wordt er deelgenomen aan meerdere wedstrijden zowel op provinciaal, Vlaams als nationaal niveau waar dan ook mooie plaatsen worden behaald.

Iedereen welkom!

ZA 02 MAA 2013 18u30ZO 03 MAA 2013 15u00

PRIJS 8,00 EUROGENRE DANS- EN GYMGALA

ORGANISATIETurnkring Flink & Vroom GeelINFO EN TICKETST. 014 56 66 66 (Cc de Werft)

www.flinkenvroom.be

GYM- EN DANSGALA TURNKRING FLINK & VROOM GEEL

170 TE GAST

Page 173: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Ook dit jaar geven dirigent, muzikanten en bestuur van de Koninklijke Harmonie Katholieke Jonge Wacht uit Larum naar jaarlijkse traditie hun concerten in de Werft.

De beste oudere en hedendaagse films krijgen nog meer uitstraling door de prachtige muziek, die ervoor zijn geschreven. Wie kent niet de achtergrondmuziek van bijvoorbeeld La Vita e Bella, The Rock, Walt Disney, Platoon, The Big Country, Rabbi Jacob, The Magnificent Seven,...

De harmonie van Larum zocht hiervoor de beste arrangementen en met de ondersteuning van projecties en solisten waaronder Martine Dams zal dit een onvergetelijke avond worden.

Het bestuur, de dirigent en de muzikanten van de Koninklijke Harmonie Katholieke Jonge Wacht Larum heten je van harte welkom op deze Harmonische Filmklanken.

ZA 16 MAA 2013 20u00ZO 17 MAA 2013 18u00

PRIJS KASSA 12,00 EUROPRIJS VVK 10,00 EUROPRIJS VRIJETIJDSPAS 7,00 EUROGENRE MUZIEK

ORGANISATIEKoninklijke Harmonie Katholieke Jonge Wacht LarumINFO EN TICKETST. 014 56 66 66 (Cc de Werft)

www.kkjw.be

HARMONISCHE FILMKLANKENKONINKLIJKE HARMONIE KATHOLIEKE JONGE WACHT LARUM

171TE GAST

Page 174: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

GROEPSTENTOONSTELLINGGEELSE KUNSTKRING

VR 26 APR 2013opening 20u00

ZA 27 APR 2013 tot en met

ZO 05 MEI 2013van 10u00 tot 18u00

PRIJS GRATIS TOEGANGGENRE EXPO

ORGANISATIEGeelse Kunstkring in het kader van de Week van de AmateurkunstenINFO T. 0499 29 77 20 (Geelse Kunstkring)

LOCATIEde Schrijnwerkerij, Centrumparking, Nieuwstraat, Geel

www.gkk.be

Een dertigtal leden van de Geelse Kunstkring tonen hun kunstwerken die ze het afgelopen jaar gemaakt hebben. Daarbij komen een breed gamma aan kunstrichtingen aanbod: schilders maar ook keramisten en beeldhouwers.

De variatie aan disciplines en onderwerpen zorgt voor een boeiend geheel.

Kom het ontdekken op de tentoonstelling.

172 TE GAST

Page 175: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Tussen 13u00 en 17u00 kan je deelnemen aan workshops onder begeleiding van speciale gasten, geniet je van miniconcerten en is het gezellig samenzijn in het blazersdagcafé. Ook een bezoek aan de informarkt van diverse muziekverenigingen mag niet op je agenda ontbreken. De workshops zijn toegankelijk voor niet-leerlingen en zijn gratis.

De Blazersdag wordt om 17u00 afgesloten met een slotconcert in de spektakelzaal van de Werft. De deelnemers van de diverse workshops tonen hun kunnen en ook het harmonieorkest en de bigband tonen hun kunnen op het podium.

ZA 04 MEI 2012 van 13u00 tot 17u00

PRIJS GRATIS TOEGANGGENRE MUZIEK

ORGANISATIEAcademie voor Muziek, Woord en DansINFOT. 014 56 65 80 (Academie voor Muziek, Woord en Dans)

LOCATIECc de Werft, Werft 32, Geelde Waai, Werft 28, Geelen op de pleinen van de Werft

BLAZERSDAGACADEMIE VOOR MUZIEK, WOORD EN DANS

173TE GAST

Page 176: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Reis mee door de tijd. Zie wat de impact van het verleden is en krijg een voorproefje van wat de toekomst voor jou in petto heeft. Onze teletijdmachine zorgt voor spannende en leuke ervaringen. Beweeg je samen met ons van verleden naar toekomst naar het nu. Laat je fantasie de vrije loop en sta versteld van al het moois in de wereld. Laat ons samen gaan... Back to the Future.

ZA 25 MEI 2013 14u00ZA 25 MEI 2013 19u00ZO 26 MEI 2013 14u00

PRIJS KASSA 10,00 EURO PRIJS VVK 8,00 EUROGENRE DANS - GYM

ORGANISATIEStresscapeINFO EN TICKETST. 014 58 57 58 (Stresscape)E. [email protected]

www.stresscape.be

STRESSCAPEBACK TO THE FUTURE

174 TE GAST

Page 177: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

EINDEJAARSTENTOONSTELLING 2013ACADEMIE VOOR BEELDENDE KUNST

VR 21 JUN 2013opening in de Schrijnwerkerij 20u00

ZA 22 JUN 2013van 10u00 tot 17u00

ZO 23 JUN 2013van 10u00 tot 17u00

MA 24 JUN 2013van 14u00 tot 20u00

DI 25 JUN 2013van 14u00 tot 20u00

PRIJS GRATIS TOEGANGGENRE EXPO

ORGANISATIEAcademie voor Beeldende KunstINFOT. 014 56 65 60 (Academie voor Beeldende Kunst)

LOCATIEde Schrijnwerkerij, Centrumparking Nieuwstraat, GeelDe Kunstcademie, Kollegestraat 118 en Sint-Dimpnaplein, GeelDe Schuur, Kollegestraat 118, Geel

www.kunst.academiegeel.be

Kunstacademie Geel pakt uit met leerlingenwerk van het voorbije schooljaar. Kinderen, jongeren en de volwassenen stellen hun beste werk tentoon.

Inschrijven in de kunstacademie betekent het startschot voor een boeiende exploratietocht in de wereld van de beeldende kunst. De eindresultaten van deze onvoorspelbare, maar intense zoektocht zijn te zien in de tentoongestelde afstudeerprojecten in de Schrijnwerkerij.

In de Schrijnwerkerij stellen leerlingen hun afstudeerprojecten tentoon. Het gaat om het werk van de laatstejaarsstudenten van de ateliers tekenkunst, schilderkunst, keramiek, computerkunst en beeldende vorming Middelbare Graad.In alle ruimten van de Kunstacademie is er dan weer werk van het afgelopen jaar te zien van de kinder-, jeugd- en volwassenenateliers. Het gaat hier niet alleen over de resultaten van de ateliers in het centrum, maar ook die van Oosterlo, Ten Aard, Larum en Winkelomheide.

175TE GAST

Page 178: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

TISCHPRAK

20122013

Page 179: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

TISCHPRAK

20122013

Page 180: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

ALGEMENE INFORMATIE

ADRES

Cultuurcentrum de Werft, Werft 32 – 2440 Geelreservering en onthaal: 014 56 66 66administratie en zaalverhuur: 014 56 66 60fax: 014 56 66 80e-mail: [email protected], [email protected], [email protected]: www.dewerft.be

OPENINGSUREN BALIE

maandag van 13u30 tot 16u30dinsdag, woensdag en donderdag van 9u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30vrijdag van 9u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u00zaterdag van 10u00 tot 12u00, met uitzondering van de zomermaanden, sluitingsperiodes en wettelijke feestdagen en op maandag 28 mei 2012, donderdag 1 november 2012, vrijdag 2 november 2012, zaterdag 3 november 2012, zaterdag 5 januari 2013, zaterdag 30 maart 2013, maandag 1 april 2013, woensdag 1 mei 2013, donderdag 9 mei 2013, vrijdag 10 mei 2013, zaterdag 11 mei 2013, woensdag 15 mei 2013, zaterdag 18 mei 2013 en maandag 20 mei 2013.juli en augustus: weekdagen: maandag t.e.m. vrijdag van 9u00 tot 12u00 zaterdag: geslotenDe balie zal gesloten zijn van woensdag 11 juli tot en met woensdag 15 augustus 2012.Kerst- en Nieuwjaarsperiode: de balie zal gesloten zijn van maandag 24 december 2012 tot en met zaterdag 5 januari 2013.

TENTOONSTELLINGEN

de Halle, Markt 1 – 2440 Geel de Schrijnwerkerij, Centrumparking Nieuwstraat – 2440 Geel

info: 014 56 66 60

178 PRAKTISCH

Page 181: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

VRIEND VAN DE WERFT

Draag je cultuurcentrum de Werft een warm hart toe, dan nodigen we je uit om ook het volgende seizoen (2012-2013) Vriend van de Werft te worden. Als Vriend van de Werft geniet je van interessante voordelen. De Werft houdt van innige en meer nog van veelvuldige en zeer verscheiden relaties. Iedereen kan dan ook vriend worden. Een vriendenpas staat helemaal los van al dan niet vroeger gemaakte reserveringen. Ook als je nu vriend wordt van de Werft profiteer je van alle voordelen die daaraan verbonden zijn.

JE WORDT VRIEND OMDAT

je steeds het goedkoopste tarief, een ware vriendenprijs, krijgt voor alle voorstellingen die door de Werft georganiseerd worden, los van het aantal gekozen voorstellingen. de kortingen groter kunnen zijn voor bepaalde voorstellingen en/of genres. je gedurende het seizoen één voorstelling gratis mag bijwonen, je kan deze kiezen uit het lijstje stipvoorstellingen.er tijdens het seizoen speciale kortingsmogelijkheden kunnen zijn, exclusief voor vrienden, zowel in de Werft als bij haar partners in cultuur. Acties die je kunt terugvinden in ons tweemaandelijkse tijdschrift onder de noemer vriendenvoordeel. je voorrang geniet voor een plaatsje op onze seizoensvoorstelling! je een vriendenpas al terugverdient als je tickets voor enkele voorstellingen reserveert. hoe meer voorstellingen je reserveert, hoe goedkoper het bezoek aan het cultuurcentrum voor je wordt. je ook een vriendenprijs krijgt voor een aantal activiteiten van partners die hun activiteit organiseren in het cultuurcentrum.

VRIEND WORDEN

Ook dit seizoen kost een vriendenpas slechts 10 euro per persoon. Een vriendenpas is geldig voor één seizoen en vervalt automatisch aan het einde van het seizoen. Ieder gezinslid dient een vriendenpas te hebben om samen te kunnen genieten van de vriendenprijs voor avondvoorstellingen. Kinderen waarvan één van de ouders Vriend van de Werft is, genieten echter wel automatisch van de vriendenprijs voor familievoorstellingen. Vriend worden kan via het internet, telefonisch op het nummer 014 56 66 66 of aan de balie van de Werft tijdens de openingsuren. We raden aan om niet te wachten tot de start van de ticketverkoop. Je kunt immers pas genieten van onze vriendenprijzen als je beschikt over een persoonlijke vriendenpas.

INFORMATIE OVER PODIUMVOORSTELLINGEN

START VERKOOP TICKETS

Onze ticketverkoop, zowel voor vrienden als voor het brede publiek, start dit jaar op dinsdag 29 mei 2012 van 18u tot 22u. Vanaf die dag worden enkel personen geholpen die zich ter plaatse aanmelden.Ook in 2012 kiezen we voor een persoonlijke aanpak! Reserveringsfiches worden ter plaatse aangenomen en genummerd. Een overschrijving wordt achteraf, na verwerking, verstuurd ter betaling. Na betaling worden de tickets verstuurd.Telefonische reserveringen, boekingen via internet, mail en post worden in ontvangst genomen vanaf vrijdag 15 juni 2012. Telefonisch reserveren kan op het nummer 014 56 66 66 of via e-mail: [email protected].

179PRAKTISCH

Page 182: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Online reserveren kan vanaf maandag 2 juli 2012. Voor het toesturen van tickets rekenen we 1,50 euro verzendingskost.

Reserveer je meer dan tien dagen voor de voorstelling, dan ontvang je van ons een factuur die binnen de tien werkdagen betaald moet worden:

− contant, met bancontact of met cultuurcheques aan de balie. − per overschrijving op rekeningnummer 733-0528833-19 van vzw PROKC, Werft 32 te 2440 Geel − tot veertien dagen voor de voorstelling krijg je, na ontvangst van je betaling, de tickets thuis toegestuurd. Hiervoor rekenen

wij een verzendingskost van 1,50 euro aan.Reserveer je minder dan tien dagen voor de voorstelling, dan liggen de tickets voor je klaar aan de balie. Ten laatste een half uur vóór de voorstelling moeten ze worden opgehaald.Je kan ze contant, met bankkaart of met cultuurcheques aan de balie betalen. Als je de kaarten niet tijdig afhaalt, zullen ze worden doorverkocht. Onbetaalde reserveringen vervallen automatisch na tien dagen.

HOE TICKETS RESERVEREN Vanaf dinsdag 29 mei 2012 om 18u, kan je je bestelformulier afgeven aan de balie van de Werft.

Zorg ervoor dat alle rubrieken (vriendennummer, naam, adres, geboortedatum...) duidelijk zijn ingevuld. Per gezin vul je één formulier in. Koppels, al dan niet met kinderen, wonende op hetzelfde adres, kunnen hun reservering op één fiche binnenbrengen. In het geval dat je samen met anderen een voorstelling wenst bij te wonen die niet op hetzelfde adres gehuisvest zijn en naast elkaar wil zitten, vul je hiervoor het apart groepsaanvraagformulier in. Er kunnen slechts zes personen samenzitten.Lees je factuur aandachtig na. Qua reserveringen zijn er na betaling geen wijzigingen meer mogelijk. Er kunnen maximaal zes tickets worden gekocht per gezin per avondvoorstelling. Groepen die wensen te reserveren nemen contact op met de Werft.

HOE JE TICKETS BETALEN

Na verwerking krijg je een factuur met overschrijving toegestuurd. Het verschuldigde bedrag betaal je door het over te schrijven op rekeningnummer 733-0528833-19 van vzw PROKC, Werft 32 te 2440 Geel. Indien gewenst kan je aan de balie van de Werft contant, met betaalkaart of met cultuurcheques betalen.Let op: wanneer wij je tickets naar je thuisadres dienen te verzenden, rekenen wij een verzendingskost van 1,50 euro per reservering aan.

ONZE PRIJZEN

Bij elke voorstelling vermelden we de ticketprijs en de vriendenprijs. Tickets mogen onder geen beding worden verder verkocht aan andere tarieven dan vermeld op het ticket. Indien dit toch gebeurt zal het ticket ongeldig gemaakt worden.

STIPVOORSTELLINGEN

Ben je Vriend van de Werft? Dan krijg je er een gratis stipvoorstelling bovenop. Welke voorstelling een stipvoorstelling is, lees je in de colofon bij de voorstelling.

180 PRAKTISCH

Page 183: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

VRIJETIJDSPAS

De vrijetijdspas biedt de mogelijkheid aan Gelenaren in een moeilijkere leefsituatie om via een korting deel te nemen aan de activiteiten van sport-, cultuur- en jeugddienst van de stad Geel. Een vrijetijdspas geeft binnen de Werft recht op 50 % korting op het losse tickettarief van de eigen activiteiten. Enkel op vertoon van een geldige vrijetijdspas aan de balie van de Werft geniet je van deze korting. Meer informatie over de vrijetijdspas krijg je bij het Permanent Armoede Overleg / Al-Arm op de nummers 014 56 40 01, 014 56 40 05 of via email: [email protected].

AVONDKASSA

Eén uur voor aanvang van de voorstelling is onze balie open. Er worden dan uitsluitend tickets voor die voorstelling behandeld. Je kunt dan geen tickets voor andere voorstellingen reserveren.

RUILEN VAN TICKETS

Het omruilen van tickets voor voorstellingen is slechts mogelijk tot de dag voor de voorstelling, of tot donderdag voor een voorstelling in het weekend. Omgeruilde tickets kunnen cash terugbetaald worden of er kan een kredietlijn worden geopend. Voor ieder omgeruild ticket wordt een administratieve kost van 5 euro in rekening gebracht.

AANVANGSTIJDEN

Familievoorstellingen beginnen om 14u30. Familievoorstellingen die ’s avonds plaatsvinden, beginnen om 19u00. Dagvoorstellingen voor volwassenen beginnen om 14u00. Avondvoorstellingen beginnen om 20u15, tenzij anders wordt aangegeven.

LAATKOMERS

Als de voorstelling begonnen is, worden laatkomers niet in de zaal toegelaten. Indien er een pauze is, kan je na de pauze je plaats innemen. In geen geval is terugbetaling van tickets mogelijk.

NIET ROKEN

In de schouwburg, de foyer, het polyvalente lokaal en de Salle & Poivre mag niet worden gerookt.

FOTO, VIDEO

Het is niet toegestaan om beeld- of geluidsopnames in de zaal te maken.

MOBIELE TELEFOONS

Om technische redenen en vooral om vervelende storingen te voorkomen, vragen we met aandrang mobiele telefoons volledig uit te schakelen. Bij weigering kan de toegang ontzegd worden. In geen geval is terugbetaling van tickets mogelijk.

181PRAKTISCH

Page 184: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

VESTIAIRE

Om veiligheidsredenen mogen jassen niet worden meegenomen in de zaal.Het cultuurcentrum heeft een bewaakte garderobe. Per kledingsstuk vragen wij 0,50 euro.

ROLSTOELGEBRUIKERS

Het cultuurcentrum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Stel het baliepersoneel bij je bestelling op de hoogte zodat hiermee rekening kan worden gehouden bij het toekennen van jouw plaats. Rolstoelplaatsen zijn beperkt! Indien je bij je reservering niet kenbaar maakt dat je een rolstoelplaats nodig hebt, kan je hier op de dag van de voorstelling geen aanspraak meer op maken en bij een uitverkochte voorstelling kan je de toegang tot de zaal geweigerd worden. Breng ons dus tijdig op de hoogte.

SLECHTHORENDEN

Sinds enkele jaren beschikt de spektakelzaal van de Werft voor voorstellingen met zittribune over een ringleiding. Deze ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van de spektakelzaal kunnen beluisteren. Slechthorenden kunnen hun hoortoestel op de ‘T’-stand zetten. Door middel van inductie ontvangt het hoortoestel het signaal uit de ringleiding. Elke individuele luisteraar met een hoortoestel kan kosteloos en draadloos gebruikmaken van deze ringleiding.

SCHOOLVOORSTELLINGEN

Wist je dat de Werft ook heel actief is op het gebied van schoolvoorstellingen? Jaarlijks komen er heel wat scholieren en studenten over de vloer die kennis maken met alle facetten van het cultureel aanbod. Zo komen de scholen niet alleen naar theaterproducties kijken, maar is er ook een ruime interesse voor dans, muziek en humor. Heb je overdag tijd en zin om een schoolvoorstelling mee te pikken? Dan bieden we je de mogelijkheid om een kaartje voor een schoolvoorstelling te kopen. Vraag naar onze schoolbrochure. Voor schoolvoorstellingen hanteren we geen vriendenprijs.

DAGVOORSTELLINGEN

Bezoek je graag de Werft tijdens de dag? Ook dit seizoen bieden we een ruim en gevarieerd aanbod aan dagvoorstellingen voor volwassenen. Vraag naar onze dagbrochure! Wens je deze dagvoorstellingen met je vereniging bij te wonen? Contacteer ons dan voor het bestelformulier voor verenigingen.

HUISDIEREN

Huisdieren zijn niet toegelaten in de Werft.

182 PRAKTISCH

Page 185: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

MOBILITEIT

NOORD-ZUID KEMPEN

Op dit ogenblik wordt het mobiliteitsproject Noord-Zuid Kempen uitgevoerd met de by-pass en fly-over aan Geel-West, de aanleg van de N19g tussen Kasterlee en Geel en de aanpassingen aan de minder hinder kruispunten. Dit alles maakt dat je reis naar de Werft langer kan uitvallen dan gepland. Vertrek dus tijdig! Check de website www.noordzuidkempen.be voor de meest actuele info op het ogenblik van je bezoek.

GHEELODROOM

Stadsvernieuwing en -ontwikkeling worden de volgende jaren een prioriteit voor onze stad. Geel is dan ook in volle beweging. Heel wat nieuwe projecten die de sterke groei en dynamiek van onze stad bevestigen, staan op stapel. Deze projecten werden gebundeld in het stadsvernieuwingsproject Gheelodroom. Meer info over deze projecten kun je terugvinden op de website www.geel.be

PARKEREN

Sinds mei 2012 veranderde het parkeerbeleid in Geel. Bezoek je de Werft ‘s avonds na 18u of op zondag, dan parkeer je gratis bovengronds op diverse parkings in het centrum van Geel. Bezoek je de Werft in de loop van de dag of zijn alle centrumparkings volzet, dan parkeer je het goedkoopst in de ondergrondse parking Ecodroom, gelegen naast de Werft.

TOEGANKELIJKE CULTUUR

Sinds eeuwen is Geel gekend voor zijn open en verdraagzame manier waarop mensen met een psychische beperking binnen de Geelse gemeenschap ontvangen en opgenomen worden als volwaardige partner in de samenleving. De Werft heeft eveneens oog voor ‘die andere’ als het op cultuurparticipatie aankomt. Daarom doen wij een oproep voor vrijwilligers die bereid zijn om op regelmatige basis samen met ‘die andere’ een voorstelling bij te wonen. Alle voorstellingen uit de brochure komen in aanmerking om in het kader van Toegankelijke cultuur te worden bijgewoond.

De aangepaste brochure Toegankelijke cultuur is beschikbaar in de Werft vanaf juli. We vullen het begrip ‘die andere’ breed in en werken voor dit project samen met vzw Het Grote Plein, vzw MPI Oosterlo, OPZ Geel, vzw De Waaiburg, vzw KVG (Katholieke Vereniging Gehandicapten), DSO en OCMW Geel. Heb je zin om iemand mee te nemen naar een vertoning? Bel dan naar Judith Van de Putte op het nummer 014 56 66 68.

183PRAKTISCH

Page 186: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Toegankelijke cultuur wil personen met een beperking op lichamelijk, verstandelijk of psychisch vlak en jongeren uit de bijzondere jeugdzorg, de mogelijkheid bieden om muziek-, theater-, dans-, humor- en andere voorstellingen bij te wonen in het cultuurcentrum van Geel. Om dit te kunnen verwezenlijken, zijn we op zoek naar vrijwilligers die samen met deze personen één of meerdere voorstellingen willen bijwonen in de Werft.

Vragen en inlichtingen?Wij helpen je graag verder! Je kan ons bereiken op het nummer 014 56 66 68 of [email protected].

Schrijf je meteen in:

Naam: ..........................................................................................................................................................

Adres: ...........................................................................................................................................................

Tel of gsm: ...................................................................................................................................................

Email: .........................................................................................................................................................................................................................................

184 PRAKTISCH

Page 187: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Ook dit seizoen brengt de Werft een ambitieus programma dat veel helpende handen vraagt. Er is dus weer veel werk op de plank. Wil je mee deel uitmaken van een dynamisch team, heb je nog een aantal vrije uurtjes en ben je geinteresseerd in cultuur, neem dan contact met ons op. Tel. 014 56 66 60 of [email protected].

185PRAKTISCH

Page 188: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

kijk eens achterons gordijn!

Ministerie van de Vlaamse

Gemeenschap, Afdeling

Volksontwikkeling en

Bibliotheekwerk

PROVINCIEANTWERPEN

186 MET DANK AAN

Page 189: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

Feestzalen - TraiteurSysmans - De Pooter

2440 Geel

Aartselaar

Antwerpen

Gent

Mechelen

Meerhout

Roeselare

Schoten

Sint-Truiden

Temse

Turnhout

Veltem-

Beisem

Vroenhoven

Zonhoven

MOLSEBAAN 332450 MEERHOUT

TEL. 014 30 04 75

www.tgheelsdialect.beMarkt 76 2440 Geel

Tel. 014 58 82 15

KRIS VERELLENHOOFDVERDELER

WWW.CITROENVERELLEN.BE

HET MEEST VERKOCHTE MERK IN GEEL

www.muziekhandelbillen.beRozenberg 80 2400 Mol

Tel. 014 31 24 22

187MET DANK AAN

Page 190: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013
Page 191: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013
Page 192: Brochure Cc de Werft seizoen 2012-2013

CULTUURCENTRUM DE WERFT GEELINFO EN RESERVERINGENCC DE WERFTWERFT 322440 GEELTEL. 014 56 66 66WWW.DEWERFT.BE

VU: VZW PROKC | KRIS CUYPERS | OPLAGE 8000 EX | COVER © THOMAS DHANENS