Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

48
GO RETRO WOONTREND, EEN MOOIE MIX OKTOBER Wijnmaand BRUIDST DE TROUWSPECIAL Alles voor de perfecte dag Bewaarnummer OKTOBER 2012 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLANDBRUIST.NL BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN/HOOGERHEIDE

description

Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Transcript of Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Page 1: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Go retrowoontrend, een mooie mix

oktoBerWijnmaand

BrUidSt de troUwSpecial

Alles voor de perfecte dagBewaarnummer

oktober 2012 gratis meenemen!www.nederlandbruist.nlbergen op Zoom/Halsteren/HoogerHeide

Page 2: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Ev

En

Em

En

tE

n

BErgEn op Zoom En BraBantsE Wal

t/m 31 oKtoBEr: monUmEntEn gEopEnDU kunt een bezoek brengen aan de St. Gertrudiskerk, de Synagoge, het oude Stadhuis en de Gevangenpoort. een gids van SBM (Stichting Bezichtiging Monumenten) zal hier tussen 13.00 – 16.30 uur een uitgebreide rondleiding verzorgen. Van 13.00 – 16.00 uur kunt u ook de Peperbus beklimmen.

7 oKtoBEr: KoopZonDagDe winkels in het centrum van Bergen op Zoom zijn vandaag geopend van 12.00 – 17.00 uur. Meer informatie: www.sterckmerck.nl.

7 + 14 oKtoBEr: JaarmarKtStruin langs de meterslange slinger van kraampjes vol leuke spullen. De jaarmarkt is zowel op Nederlandse als op Belgische bodem te vinden, namelijk in de Antwerpsestraat en de Puttestraat. Aanvang 10.00 uur.

9 oKtoBEr: slUItIngsprIJsHet internationale wielerseizoen wordt afgesloten in Putte. Vele internationale namen zullen hun gezicht laten zien aan de start en natuurlijk de finish! De start zal omstreeks 12.30 uur plaatsvinden. Kom een kijkje nemen rondom de Antwerpsestraatweg en Puttestraat NL/Be. Meer informatie: www.sluitingsprijs.be.

13 t/m 21 oKtoBEr: BErgsE naJaarsKErmIstijdens een bezoekje aan de najaarskermis op Plein XIII hebben jong en oud hun plezier in de vele attracties die opgesteld staan. Denk aan de botsauto’s, eendjes vangen en de eetkramen zullen uiteraard niet ontbreken.

14 oKtoBEr: BErgs BlUEsFEstIvalVoor de 4e keer zal het Bergs Bluesfestival in het Vestzaktheater plaatsvinden. Dit jaar staan er wederom verschillende artiesten op het podium, namelijk de Italiaanse bluesformatie the Desperate Blues Girls, Flavium en de Nederlandse top van de blues: ruben Hoeke band. Aanvang 15.00 uur, entree € 10,-. Meer informatie: www.hetzwijnshoofd.nl.

14 oKt + 4 nov: opEn Dag DE HErtgangLandgoed De Hertgang is gelegen op de Brabantse Wal op een hoogte van 12 meter en levert daarom mooie vergezichten op. Het landgoed bestaat uit een prachtige tuin en arboretum. er is een grote verscheidenheid aan in- en uitheemse bomen, struiken en vaste planten. De arboretumverzameling omvat ruim 500 verschillende

bomen en struiken. Aanvangstijden rondleiding: 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Locatie: Klaverblokken 18 in Halsteren. Meer informatie: www.hertgang.nl.

2

Page 3: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Voo

r k

ind

er-

en

tien

erk

led

ing

Van

0

-16

ja

ar

kidS & teenS

ixiZUiVelplein 2 - Bergen op Zoom- t: [email protected]

Scan de code en ga direct naar onze webshop

www.ixi-online.nlFoto

grafi

e N

iels

Kre

bbek

x

VVV BraBantse Wal | Kortemeestraat 19 4611 TL Bergen op Zoom | Tel: 0164-277482

[email protected] | www.vvvbrabantsewal.nl

28 oKtoBEr: BoEKEnvErKoop In KErKelke maand worden er allerlei boeken aangeboden voor een leuk prijsje! De opbrengst van de boekenmarkt komt in zijn geheel ten goede aan het restauratie van het Kerkgebouw. Wilt u een kijkje komen nemen? U bent vanaf 14.00 uur van harte welkom in de St. Getrudiskerk in ossendrecht, Dorpsstraat 1.

3 novEmBEr: tHEatEr In DE DraaKHotel de Draak organiseert ook in 2012 weer een geweldig theaterdiner; theater in de Draak. Dit theaterstuk, speciaal geproduceerd voor Hotel de Draak, biedt een avondvullend programma. tijdens een heerlijk diner kunt u genieten van zeer getalenteerde artiesten en muzikanten met een gevarieerd en sprankelend repertoire. Aanvang 19.00 uur. Het theater-Dinerarrangement kost € 55,- p.p. (excl. drank). Meer informatie: 0164-252050.

t/m 31 oKtoBEr: BEZoEK DE maQUEttEter gelegenheid van het 800-jarig bestaan van Bergen op Zoom is er een bijzondere maquette te bewonderen. een reusachtige schaalmodel werd door de Fransen gemaakt als ‘oorlogstrofee’ na de beruchte verovering van de onneembaar gewaande stad in 1747. Kom langs voordat deze maquette weer terugkeert naar Parijs en stap 260 jaar terug in de tijd! te zien in ‘t Koetshuis, Steenbergsestraat 8 in Bergen op Zoom van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 – 17.00 uur. Meer informatie: www.markiezenhof.nl.

3

Page 4: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Inhoud

11

19

12

3228

36

42

uitgever Nederland Bruist C.V.

manager Brenda Berenman

vormgeving & traFFiC Nederland Bruist

eindredaCtie Lilianne van den Brekel

FotograFie Krebbekx Fotografie, Fotografie Gijs

Proost, Sara van Dijk en Fotofesta

tHemateksten Lon te Poel

overige teksten Brenda Berenman

oplage 7.500 Exemplaren

ContaCt bergen op Zoom bruist

Brenda Berenman

Oosterhoutseweg 91C, 4816 KC Breda

T 06-23037071, F 084-8354655

[email protected]

ContaCt HooFdkantoor

Nederland Bruist C.V.

[email protected]

www.nederlandbruist.nl, www.belgiebruist.be

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2011 Nederland Bruist C.V. Bergen op Zoom Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: Alkmaar, De Amerstreek, Breda, De Langstraat, Den Bosch, Haarlem, Nijmegen, Land van Cuijk, rivierenland, tilburg, Utrecht, De Peel, Land van Maas en Waal, Uden.

Colofon

Page 5: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Met vriendelijke groet,Brenda Berenman

De Bruidst is mijn eerste special voor aanstaande bruidsparen met van alles voor de mooiste dag van je leven. Een heerlijk bewaarnummer met ondernemers die het vuur uit hun sloffen lopen voor bruiden en gommen. Bruidsjaponnen, fotografen, vervoer, ringen, boeket, kapsel en visagie, locaties, etc. En voor de mannen maatpakken van Henri’s Ladies & Gents. Er is zelfs een heuse weddingplanner en een super idee voor de vrijgezellenavond voor dames, bij Stiletto Queens! Geniet ervan vanaf pagina 25.Verder vooral Wonen en Wijnen: mijn favorieten. Een

lekkere bank voor mij en mijn lief en een flesje rode wijn… klaar! Meer is niet nodig. Nou ja, een vuurtje in de open haard en de kaarsen aan dan. Maar verder niks. Die bank moet trouwens wel heel lekker zitten en liggen natuurlijk. Dan is die perfect om op te computeren, lezen, slapen, tv kijken, je in een judo-houdgreep laten nemen door de kinderen, eten, drinken, kletsen, knuffelen, telefoneren, wat niet eigenlijk? Heb je een oude, maar nog goede bank? De meubelstyliste geeft ’m zo een tweede leven!

Brui(d)sende lezer,

Foto

fest

a

Page 6: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Go RetroWoontrend:

Beeld: Designers Guild

Een van de leukste woontrends op dit moment is de retrotrend. We gaan terug naar de jaren vijftig en zestig, laten ons inspireren door de mooiste, vrolijkste en grappigste interieurmode van toen en gooien die in een eigentijdse mix. Denk Brigitte Bardot, denk jukebox en roze Cadillacs! Hoe creëer je zelf die speelse sfeer?

Page 7: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

kleur & patroonWat kleur betreft mag het lekker snoeperig. Warme tinten zoals rood, roze, oranje en zalm. Je kunt alles lekker door elkaar gebruiken. Hier en daar wat bruine fotolijstjes om de echte nostaligische sfeer compleet te maken. ook wat patronen betreft mag je ‘all out’ gaan. van ruitjes, tot bloemen, van barok tot luipaardprint, op behang, gordijnen, kussens en vloerkleden kun je je goddelijke gang gaan. Durf voor kitsch of folklore te gaan. Combineer alles gewoon met elkaar en kijk wat het resultaat is. neem het vooral niet al te serieus. Deze trend heeft alles te maken met het geven van een dikke knipoog. Je interieur stylen moet vooral leuk zijn. Door allerlei kleuren en patronen naast elkaar te gebruiken creëer je een vrolijke en nonchalante sfeer in je woning.

vorm & stofIn de fifties en sixties hadden meubelen en accessoires uitgesproken vormen. Extreem rond of juist hoekig. Combineer zowel organische gevormde items met veel volume met strakke minimalistische meubelen. De meubelen zijn afgewerkt met een

zachte, suède of fluwelen stof of juist gladde harde opvlakken zoals lak en chroom.

accessoiresook wat accessoires betreft kan het niet gek genoeg. tuttige schaaltjes en vaasjes, ouderwetse lampenkapjes. Wat zo’n 10 jaar geleden als oubollig en fout werd beschouwd mag nu zonder gêne weer de kamer in. Zelfs de, volgens sommige oerlelijke, Fat lava-vazen zijn weer überhip. maak er jacht op bij de kringloop of in andere tweedehandswinkels of koop nieuwe items in retrolook. Zelfs de kitschy schilderijtjes met huilende zigeunerkindjes kunnen weer van je oma’s zolder gehaald.

speelsEen leuke manier om te laten zien dat je je interieur niet zo heel serieus neemt is het plaatsen van vintage speelgoed als decoratiemateriaal. van oude dinkytoys tot een kunststof pop van je favoriete superheld. Heb je nog een ouderwets modelvliegtuigje? Zo’n geweldige metalen retro loopauto? pronk ermee en het geeft je inrichting meteen die persoonlijke touch.

7

Page 8: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

MS WANDBEKLEDINGVOOR RAAM- EN WANDBEKLEDING MET WOW-EFFECT GA JE NAAR

Aluminium jaloezieën - Behang - Gordijnen - Houten jaloezieën - Horren - RolgordijnenVerticale jaloezieën - Vouwgordijnen - Vinyl vloeren - Trapbekleding

Huijbergsestraat 9 | Bergen op Zoom | Tel: 0164 - 23 66 70

www.ms-wandbekleding.nl

XXXX001

Mob. 06-13630178 | Gratis montage en advies aan huis

Openingstijden maandag van 13.00 tot 17.00 uurdinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Raadhuisstraat 130b4631 NJ [email protected]

Tweedehandskleding en kadoartikelen

Page 9: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Pracht(ige) winter sferen!

Bosstraat 3-5 • 4611 NA Bergen op ZoomT 0164 244916 • [email protected] ‘Achter de Grote Markt’

Na drie jaar hebben de meeste consumenten al kennis gemaakt met Pracht. De unieke combinatie van elektronica, lifestyle producten en verlichtingsar-maturen blijkt voor velen een inspiratiebron. U krijgt daarbij gratis deskundig advies aan huis, gericht op de wensen die u als consument heeft. De ruime keus aan producten en goede service maken Pracht tot de juiste partner.

Beken kleur.Ontdek de nieuwe Connect ID.

1 televisie. 12 kleuruitvoeringen. 2.160 varianten.

Dealer_ConnectID_beige_New_104x70_NL.indd 1 12/06/12 14:17Wij bezorgen de apparatuur gratis bij u thuis en bieden u goede inruilprijzen voor uw oude tv.

Page 10: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

* Stoffen

* Fournituren

* Applicaties

* Workshops

* Kinderfeestjes

* Home Decoration

* Creatieve cadeau-artikelen

KLM Laan 28 - 4631 JW Hoogerheide - 0164-767277 - [email protected] - www.stoffenenstiksels.nl

Bij Stoffen & Stiksels vind je mooie moderne stoffen, fournituren, accessoires en cadeau artikelen zoals lampjes, kussenhoezen, tasjes, hippe applicaties en home decoration om zelf te maken.

* NieuW ruime ColleCtie breiWol eN HAAKKAtoeN

* KijK op oNze Site voor Alle WorKSHopS & NAAileSSeN iN Het NAAiCAFe

Van Lent Inter Design New Homestyle

Voor de complete woningstoffering.Tapijt, laminaat, kurk en parket, gordijnen, vitrage, zonwering binnen en buiten,fournituren en onderhoudsproducten, tevens onderhoud parketvloeren

Fortuinstraat 7, 4611 NM Bergen op Zoom, tel. 06 - 55 14 65 98www.vanlentinterdesign.nl, [email protected]

Bij aankoop laminaat-vloer, GRATIS door ons vakkundig gelegd

ChivassoCarlucciHolland HaagMeisterParkyQuickstepBerryfloorCuneraDessoParade

Jab TapijtenCoralLuxaflexHR-DesignPuylaert PaintsBusche FourniturenDiamonds by Eric KusterShutters

Van lent interdeSignFortuinstraat 9-11 Bergen op Zoomt: 0164-257110www.vanlentinterdesign.nl

Page 11: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Sinds kort heeft F&M haar collectie woonaccessoires uitgebreid met het prachtige Bunzlau Castle serviesgoed. Bunzlau Castle (sinds 1800) komt uit Polen. een landelijk en trendy servies verkrijgbaar in verschillende motiefjes die onderling te combineren zijn. Het aardewerk is met de hand gemaakt, beschilderd, gesponsd en dubbel geglazuurd. Dagelijks komen er nieuwe vormen en decors bij, waardoor Bunzlau Castle altijd eigentijds, levendig en vernieuwend blijft. Liefhebbers kunnen eindeloos blijven verzamelen. Het aardewerk is geschikt voor de oven, vaatwasser, vriezer en magnetron en er is bijpassend keukenlinnen verkrijgbaar. Alle onderdelen van het servies kunnen besteld worden en zijn, indien op voorraad, binnen drie werkdagen leverbaar. Kom en laat je verrassen!

Kleurrijk en ambachtelijk

F&M LifestyleKremerstraat 11

4611 tP Bergen op Zoomt: 0164-231180

e: [email protected]

Nieuw: Bunzlau Castle serviesgoed bij F&M

11

Page 12: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

www.reStaUranthetoUderaadhUiS.nlwww.leefjetUin.nl

Creatief maatwerk binnen elk budget

U moet zich prettig voelen in uw tuin. De basis voor de ideale tuin is een goed tuinontwerp met een doordacht beplantingsplan en een zorgvuldige, vakkundige aanleg. Ook na de aanleg, bij het onderhoud, kunnen wij helpen. Er zijn diverse mogelijkheden.

helemaal hip!De thematuin, zoals een tropische tuin, is nu

erg populair. Heeft u zelf een leuk idee? Wij

denken graag met u mee. Met verschillende

materialen, planten en accessoires geven we

uw tuin de gewenste sfeer. Mozaïekvloeren zijn

dé allernieuwste trend!

leef! je tUinBurgemeester elkhuizenlaan 22 4661 ck halsteren t. 0164-850542 m. 06-54215653

restaurant het oude raadhuisdorpsstraat 22 4661 hp halsterent. 0164-684076

de allergroenSte tUinenWist u dat bomen, beplanting en

gevelbeplanting luchtvervuiling afvangen

zoals fijnstof en stikstofoxide? LEEF! JE TUIN

creëert samen met u de ‘groenste’ tuinen om

van te genieten en in te leven.

feeStje cadeaU in Uw nieUwe tUin!Bij het ontwerp en de aanleg van een tuin

krijgt u een gezellige avond in uw nieuwe tuin

cadeau! Geheel verzorgd door Restaurant

Het Oude Raadhuis. Vraag ons naar de

voorwaarden. LE

EF

! JE

TU

IN dit is de ideale tijd voor het plannen en ontwerpen van uw nieuwe tuin! Neem gauw contact op voor een

vrijblijvend gesprek!

Page 13: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Vorig jaar beleefden we het debuut van oktoBer Wijnmaand in Bergen op Zoom. Met o.a. een gezellige wijnmarkt op het Zuivelplein en een Mystery Wine tour was het een groot succes. Uiteraard is de oktoBer Wijnmaand Wijn (met Stadssteen Boudewijn op het etiket) te koop in de horeca en bij speciaalzaken en natuurlijk op de wijnmarkt. De rode wijn is een soepele maar tegelijk zeer karakteristieke Merlot; voor wit werd gekozen voor een stevige Chardonnay met een lichte friszure tint.

wijnmarktZondag 7 oktober is op het Zuivelplein vanaf 12.00 uur een gezellige markt waar je wijn en mediterrane producten kunt zien, proeven en kopen. De muziek, o.a. van een heuse troubadour, geeft extra sfeer en naast wijnen zijn er andere lekkere (streek) producten zoals kazen, kruiden, honing, patés en bijzondere broden.

liefheBBerSDe Mystery Wine tour op zaterdagavond 27 oktober is voor echte wijnliefhebbers. Vertrek vanuit de binnenstad van Bergen op Zoom, kosten € 47,50 p.p. Kaarten via www.oktoberwijnmaand.nl. Wilt u (weer) meedoen? Wees dan snel, want het aantal plaatsen is beperkt en vol=vol! en nee, we verklappen nog niets…

oKtoBer WIjNMAAND:

Het Grote GeNIeteN

meer info: www.oktoBerwijnmaand.nl

www.reStaUranthetoUderaadhUiS.nl13

Page 14: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Fotograaf: Casa Silva

Casa Silva is een Chileens wijnhuis waar de vijfde generatie wijnmakers enkele van de meest bekroonde wijnen van Chili produceert. Hun missie is om de beste Chileense rode wijn te maken. Daartoe investeert de familie in het beheer van wijngaarden op ambachtelijke wijze, met meer dan 80 jaar oude wijnstokken, maar ook in de allernieuwste technologieën. een voorbeeld van oude wijnstokken is die van de unieke Sauvignon Gris druif. Deze geven de wijn een karakteristieke, intense, smaak. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden koos men de allerbeste locaties. Aan de voet van het Andesgebergte gedijen hun druiven meer dan uitstekend. De Casa Silva wijnen worden geëxporteerd naar zorgvuldig uitgekozen ambassadeurs. Hiervan zijn er in Nederland maar tien. een ervan is tapavino.

tAPAVINo HeeFt VAN CASA SILVA oNDer ANDere De VoLGeNDe rANGe:

FAMILy: in wit, rood & rosé, voor elk moment; reSerVA’S: wit, rood en voor bij de borrel, kaas of diner; GrAN reSerVA’S: wit & rood van uitzonderlijke kwaliteit.

Natuurlijk hebben zij ook de Bergse oktober Wijnmaand Wijn voor u en zijn zij deelnemer aan de Wijnmarkt op 7 oktober en de Mystery Wine tour op 27 oktober.

tAPAVINoBosstraat 7 (goed bereikbaar in de binnenstad)4611 NA Bergen op Zoom tel. 0164 - 24 64 [email protected], www.tapavino.nlVolg ons ook op Facebook!

oPeNINGStIjDeN:Dinsdag 13.00 - 17.00Woensdag 10.00 - 17.00Donderdag 10.00 - 17.00Vrijdag 10.00 - 21.00Zaterdag 10.00 - 17.00

Heeft u al aan uw relatie- en eindejaarsgeschenken gedacht? tapavino denkt graag met u mee!

Casa Silva, Chileense topwijn, exclusief bij tapavino

14

Page 15: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Inhoud arrangement• Ontvangst met een kopje koffi e of thee en streeklekkernij• Rondleiding door Fonteyn Thermen• Entree en gebruik van alle saunafaciliteiten• Gratis gebruik van douchegel en scrubzout• Lichte lunchsalade• Deelname aan een heerlijk opgietritueel (o.b.v. beschikbaarheid)• Behandeling in onze beautysalon. Keuze uit:

- Ontspanningsmassage van 25 minuten. - Sportmassage van 25 minuten. - Fresh up gelaatsbehandeling van 25 minuten.

Beauty en Wellness Arrangement

5950 P.P.

Geniet samen met uw partner van een heerlijke beautydag en laat u heerlijk in de watten leggen! Onderstaande arrangement is zorgvuldig voor u samengesteld. Na een dag ontspannen, keert u als herboren weer huiswaarts…

Fonteyn Thermen is dagelijks geopend van 10.00 - 23.00 uur (op maandag vanaf 12.00 uur) Let op: Iedere dinsdag is het badkledingdag.

voor hem en haar

Reserveren? Bel +31(0)164 - 260 202 of mail [email protected] 200 | 4615 MA | Bergen op Zoom

Page 16: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

DH

17 D

rank

ensp

ecia

alza

ak

DH17 DrankenspeciaalzaakOlympialaan 2, Bergen op ZoomTel. 0164 - 251 575 [email protected]

DH17 zoekt Proevers, iets voor u?

Voor het opstarten van een nieuwe activiteit in Bergen op Zoom - Het Proefforum - zijn we op zoek naar deelnemers. Een vaste groep mensen die het leuk vindt om een paar keer per jaar, kosteloos, mee te doen aan een proeverij. De proeverijen vinden plaats in een bourgondische sfeer en gaan om wijnen en spijzen. Woont u in

de regio Bergen op Zoom, bent u geïnteresseerd in wijn en wordt u enthousiast van het idee om de deelnemende ondernemers op een leuke, constructieve manier op te hoogte te brengen van uw bevindingen? Dan vragen wij u een e-mail met uw motivatie te sturen naar www.dh17.nl. De resultaten van het proefpanel

zullen beschreven worden in Bruist en het kan voorkomen dat u daarin op foto’s te zien zult zijn.

Wij kijken uit naar uW reactie en gezellige Bijeenkomsten!

16

Page 17: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Foto

fest

a

proef!er worden proeverijen georganiseerd en er is een aparte ruimte voor groepen. Verder zal er regelmatig aandacht worden besteed aan verschillende wijnlanden, ook minder bekende, en dan worden muziek en hapjes daarop aangepast. te beginnen met een Duits/oostenrijks thema tijdens het BoZtoberfest. “Met heel verassende wijnen”, beloven Helène en Arno.Nieuwsgierig?

Wij zijn er vanaf 14.00 uur. Alleen gesloten op dinsdag.

welkom in wijnlokaalBergen op Zoom is een echt, sfeervol en stijlvol wijncafé rijker. Eigenaren Helène en Arno van Blommerden zijn echte liefhebbers en uit die passie is dit wijncafé ontstaan. “Het is net zo toegankelijk als elk ander café, alleen zijn wij gespecialiseerd in wijn. Natuurlijk schenken we ook bier, gedestilleerd, fris en koffie of thee. Maar de nadruk ligt op wijn. Voor € 3,50 per glas heb je al veel keus.” Net even anders.

“Het Oude Stadhuis”

wijnlokaal het oude StadhuisGrote Markt 1 (kelder van het oude Stadhuis)tel. 06 - 24 35 49 [email protected]

Wat er “anders” is wordt duidelijk als we de ruimte onder de gewelven betreden. We zien een warm en gezellig interieur met een prachtige kastenwand vol wijn. een beetje zoals een Italiaans café. Voor de lekkere trek kun je heerlijke tapas krijgen, vers van tapavino. Voor kunst en cultuur is hier ook ruimte. Zo kun je er een expositie aantreffen of een dichter die voorleest uit eigen werk.

17

Page 18: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Bach Bloesems Remedies helpen gemoedsstemmingen bij gebeurtenissen in ons leven beter in evenwicht te houden, zodat we in harmonie blijven met onszelf.

Bach Bloesem Remedies

Kladseweg 40, 4664 Re lepelstraatTelefoon: 0164-265975www.bachadvieseneducatie.nl

ladies Event op 14 oktober a.s.Volop fashion, beauty, wellness en lifestyle!Kaarten € 15,- inclusief diner met spectaculair toetje en vijf loten voor leuke prijzen.

te zien en te doen: o.a. een lingerie modeshow, najaarstrends, ontharen, bloemen, zeepkettingen, tupperware, make-up & haar. En voor kleine gasten een springkussen.Waar: van Heelulaan 73, Bergen op Zoomaanvang: 15.00 tot ± 22.00 uur16.30-17.30 uur salsa Workshop

Kaarten via my Fashionality in Halsteren en Beauty & Zo in Bergen op Zoom

Bruist geeft twee kaarten weg. wil je erbij zijn? mail [email protected]

Page 19: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

In het Interium Business Center biedt Peter Verswijver kantoorruimte met full service ondersteuning aan ondernemers. Deze ondersteuning maakt dit concept tot een groot succes. Als huurder in het Interium maak je gebruik van de receptie, postverzorging, kantoormeubilair en gedeelde vergaderruimten. De voordelen hiervan zijn niet te onderschatten. Het Interium geeft je bedrijf een professionele uitstraling, bespaart je tijd en kosten. Je kunt je richten op je kernactiviteit en dat is essentieel voor gezond ondernemerschap. Er zijn op dit moment diverse units te huur.

MeerwaardeSuccesvol ondernemen in het Interium

Neem voorsprong op uw concurrenten! Huur in het Interium Business Center.

Voor meer informatie neem je contact op met Peter Verswijver.

Interium Business CenterZuidzijde Haven 39aBergen op ZoomT: 0164-213800M: 06-53927373E: [email protected]

www.INterIuM.CoM

Er is een natuurlijk verloop in het Interium. Maar units staan zelfs in deze tijd nooit al te lang leeg en als huurders vertrekken dan zijn zij veelal op zoek naar een ruimte waar ze nog meer kunnen groeien. Ook het natuurlijke samenspel dat ontstaat tussen huurders onderling is een welkome bijkomstigheid. Men profiteert bijvoorbeeld van elkaars netwerk, kennis en kunde. Dat heeft in het verleden al vaker geleid tot mooie resultaten die een meerwaarde boden voor de betrokken ondernemingen.

19

Page 20: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Japans Restaurant Miyako“All-you-can-eat” Teppanyaki al la carte, Sushi en Grill

di-wo 21,50 p.p, 13,50 voor kids do-zo 23,50 p.p. - 2,5 uur onbeperkt eten!

Teppan-Yaki, een culinaire belevenis! À la carte gerechten worden bij u aan tafel bereid

en de koks maken hier een echte show vanaf 25,00 pp.

Wij heten u van harte welkom, dinsdag t/m zondag, vanaf 14.00 uur .

Info en reservering - T: 0164-265000

E: [email protected] - www.miyako.nl

Moeregrebstraat 8 - 4611JC Bergen op Zoom

D i

D

ANKASUN ZONNESTUDIO

AltIjd zoNNeN voor € 9,95 (MAx. 20 MIN.)

PASTOOr JUTENlAAN 5 - 4624 GP BErGEN OP ZOOm - TEl: 0164-750885 www.ANKASUN.Nl

7 DAGEN PEr wEEK GEOPEND TOT 22.00u.

Modami Home & Living is sinds 17 mei 2012 gevestigd in de Raadhuisstraat 71a te Hoogerheide.

De nieuwe collectie van Riverdale met promotie op RTL4 is binnen! Allerlei gevarieerde items waarmee u het koffiedrinken nog gezelliger kan maken of unieke kado’s of geschenken voor de maand december.ModaMi heeft een unieke collectie wijn- en champagneglazen met persoonlijke opdruk ingekocht voor de komende feestdagen.

De herfst staat alweer voor de deur en Modami speelt daarop in met prachtige met de hand bewerkte, indian/hippie look sjaals.Stap gerust binnen en onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u de gehele collectie bekijken of armband of sjaal op maat bestellen.

U kunt als ondernemer ook overwegen Riverdale artikelen in uw Decemberpakket op te nemen.Vanaf € 3,95 kunt u reeds een ander verrassen.De Modami cadeau-bonnen zijn natuurlijk altijd geweldig om te mogen ontvangen of weg te geven.

Graag tot snel! Met vriendelijke groet van Modami Home & Living.

Page 21: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

ForD Van de ree

kom gerUSt langS, de VerSe koffie Staat klaar!

Bergen op Zoom 0164 - 25 02 00oostburg 0117- 38 22 30

roosendaal 0165 - 54 81 61

www.fordVanree.nl

onze occasions dragen het Ford A1 occasion Kwaliteitslabel of vallen onder de Bovag, u rijdt hier nog vele veilige en plezierige kilometers mee. Verder hebben we in de ‘budget occasion’ kelder in Bergen op Zoom betrouwbare auto’s voor elke beurs. U krijgt altijd garantie, ook op deze budget occasions. Naast Bovag garantie is er zelfs een speciale voordeelpas: levenslang gratiS apk op de betreffende auto, kortingen, airco controles etc. (i.c.m. regulier onderhoud).

occaSionS, gecontroleerde kwaliteit Bij Van de Ree draait het zowel om verkoop en onderhoud van nieuwe fordS alS om occaSionS. De drie Ford Van de Ree filialen beschikken altijd over zo’n 180 uitgezochte, nagekeken en beoordeelde gebruikte auto’s.

“we doen wat we zeggen, en we zeggen wat we doen”

BrUiSende winterBandenactieBij aanschaf van een A1 occasion krijgt u tegen inlevering van deze Bruist 25% korting op een set winterbanden*. Het is verstandig om nu een occasion te kopen. Met onze garantie en service kunt u zonder zorgen uw auto goed en veilig leren kennen onder winterse omstandigheden. Wij kunnen bovendien uw financiering samen met Ford Credit (onze wereldwijde bank) uitstekend en concurrerend regelen.(*geldig bij gelijktijdige aankoop bij de occasion v.a. € 7500,- en t/m november inwisselbaar.)

21

Page 22: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Jouw hond, maatje voor het leven

www.hondentrainingkrUiSland.nl

HO

NDENTRAINING · KRUIS

LAN

D

Fotografie: Gijs Proost

ervaren hondentrainers Brenda en rob van opstal leren je met veel plezier hoe je met je hond moet omgaan. Hondentraining Kruisland werkt niet met klikkers of een overdaad aan hondensnoep/-koek. Iedere hond is een individu wiens persoonlijkheid en gedrag je moet leren kennen en begrijpen.

Klinkt goed! Maar met een puppy, een hond met een verleden of gedragsproblemen, kun je best wat deskundige ondersteuning gebruiken. Kies dan Hondentraining Kruisland, vlakbij Steenbergen.

Andersom leert de hond over jou en wat jij (en je gezin) van hem verlangt. De training haalt het beste uit hond en baasje en maakt dat de hond meerwaarde heeft voor jou en andersom. Het kost tijd maar dan krijg je wel een maatje voor het leven!

je kunt elk moment instromen, je leert daardoor ook van anderen en je boekt sneller resultaat. er zijn verschillende groepslessen, privélessen en gedragstherapie aan huis. er zijn lessen overdag, ’s avonds en in het weekend (kijk ook op de website). De trainingslocatie is Molenstraat 120 in Kruisland, op het verlichte parkeerterrein van Partycentrum Koch. Geen kaplaarzen nodig!trainen bij Hondenschool Kruisland kan het leven van jou en je hond aangenamer maken. Bel rob en

Brenda gerust voor meer informatie en een afspraak. Voor meer informatie omtrent de hondentrainingen en gedragstherapie kijk je op www.hondentrainingkruisland.nl

gevorderden en gedragstherapie:rob: 06-50916377pUppYtraining:Brenda 06-40461992 e: [email protected]

Page 23: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Wij helpen en begeleidenu persoonlijk met het

regelen van een begrafenisof crematiedienst.

Voor de gehele regio

Uitvaartzorg VerbogtBinnenpad 12

4661 HD Halsterentel. 0164-682327

[email protected]

Uitvaartverzorging

A. Verbogt

Foto

grafi

e Sa

ra v

an D

ijk

perSoonlijk en waardigRian Bogers van Uitvaartzorg Verbogt is in Halsteren e.o. een bekende naam als het gaat om het verzorgen van mooie, persoonlijke uitvaarten. Samen met een klein en hecht team, staat zij families bij tijdens de moeilijkste dagen in het leven. Heel persoonlijk, bijna niets is te gek, vult zij de uitvaart samen met de nabestaanden in tot een waardig en goed afscheid.

Wist u dat nabestaanden zelf mogen kiezen wie de uitvaart van hun dierbare verzorgt? Ook als er sprake is van een al bestaande afgesloten verzekering. Steeds vaker maken mensen hier gebruik van en geven een eigen unieke invulling aan de uitvaart van hun dierbare. Dat varieert van een eenvoudige, traditionele uitvaart tot een uitgebreid zeer persoonlijk afscheid. In alle gevallen wordt de uitvaart

waardig vormgegeven, ook bij de door ons ontwikkelde budget uitvaart (meer informatie op onze website).

VerhUiSdDit jaar is Uitvaartzorg Verbogt verhuisd van Halsterseweg 20 naar Binnenpad 12, eveneens in Halsteren. Bijna tegelijk met de verhuizing werd Rian zelf ernstig ziek. Gelukkig is zij herstellende en haar team, bestaande uit Connie, Wilma, Piet en Jan, hebben de zaken uitstekend behartigd. Nu ze langzaam weer aan het werk gaat wil ze hier in Bruist graag iedereen bedanken die haar heeft gesteund, sterkte heeft gewenst en aan haar heeft gedacht.

Page 24: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Activa Financiële Planning Adviseurs in hypotheken,

(bedrijfs)financieringen, pensioenen, assurantiën, sparen, beleggen en bemiddeling

o.z.

www.activafinance.nlwww.activahypotheken.nl

Bereken zelf wat u maandelijks kan

besparen op uw verzekeringen en uw hypotheek.

Let op! Geld lenen kost geld Stationsstraat 5 | 4611 CA Bergen op Zoom | Tel: [email protected] | www.activafinance.nl

Lovely Ladies events is een initiatief van Nayvary Soeterboek van Stiletto Queens en Alice Potter Stolwerk van Special-Moments Wedding & events. Deze Lovely ladies organiseren de gróótste Ladies Night van Bergen op Zoom. Als bezoeker wordt je door meer dan 40 standhouders in de watten gelegd! ‘Deze feestelijke, exclusieve avond met alles op het gebied van beauty, fashion en lifestyle mag je niet missen! entreebewijzen à € 5,= zijn te koop via www.lovelyladiesevents.nl tevens maak je met dit entreebewijs kans op leuke prijzen. Voor de eerste 250 dames wacht een goed gevulde goodiebag!

8 november a.s.

loVelY ladieS eVent

Voor KAArteN eN INFo GA je NAAr WWW.LoVeLyLADIeSeVeNtS.NL

8 NOVEMBER A.S.

LOVELY LADIES EVENT

IN THEATER DE MAAGD

Page 25: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

oktober 2012 gratis meenemen!www.nederlandbruist.nlbruidsspeCial

BewaarnummerVoor aanStaande BrUidSparen

alleS Voor de perfecte dag!

Page 26: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

PARTYCEnTRUM:

‘T APPElTJEVooR UW fEEST oP MAAT!

Alles is mogelijk voor een "All-In" prijs, dus geen

verrassingen achteraf. We informeren u graag over de

mogelijkheden op onze sfeervolle locatie.

Tot snel!

Avery 718 Avery 990 Avery 700

Fotografie Gijs Proost

balsedreef 5 | 4623 ra bergen op Zoom | tel.0164 - 257949

Fine hair by Joyce: ook gespecialiseerd in Bruidskapsels en Visagie Voor een stralende make-up en prachtig haar op jouw mooiste dag!Bel voor een afspraak om samen je wensen en de mogelijkheden door te nemen.

Bruine Visstraat 324611 AJ Bergen op Zoomtel. 06 - 11 20 32 [email protected]

Sensa Bella SchoonheidssalonLemmerhengst 21 - 4617 GL Bergen op Zoom

Tel: 0164-785393 - [email protected]

Er stralend uitzien op de mooiste dag van je leven!

Sensa Bella biedt diverse arrangementen voor bruid en bruidegom.

Page 27: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012
Page 28: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

een BijZondere amBtenaar

thuis bij karin van de looij vallen de kleurrijke beelden en schilderijen op die overal hangen en staan. het blijkt vooral eigen werk te zijn waar zij geregeld mee exposeert. Ze noemt haar baan als trouwambtenaar de grootste inspiratiebron voor al dat moois. “geïnspireerd door de liefde”, zo vertelt ze. en daarmee begint een gesprek waar ik zomaar een hele Bruist mee zou kunnen vullen.

Van de BUrgerlijke Stand

Foto

grafi

e: V

rouw

enho

f21.

nl

28

Page 29: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

de verschrikkelijke trouwambtenaarIn ’91 trouwde zij in Halsteren. een onvergetelijke dag, maar de plechtigheid zelf was een domper. De toenmalige trouwambtenaar weigerde een gesprek vooraf en er was geen andere keus. De toespraak van de ambtenaar sloeg nergens op. Zo vertelde hij over hoe het zou zijn om samen te wonen terwijl het bruidspaar al dertien jaar samen woonde! Dat kan beter dacht Karin en prompt stond er een vacature voor een trouwambtenaar in de krant.

warm en persoonlijkInmiddels wordt zij veel gevraagd, binnen en buiten de regio. Ze spreekt uitgebreid met elk bruidspaar en neemt contact op met naasten voor aanvullende informatie en anekdotes. Soms wordt het bruidspaar hier niet van op de hoogte gesteld. Het lijkt wel of Karin het bruidspaar al jaren kent want haar teksten zijn warm en persoonlijk.

trouwen uit liefdeelke huwelijksvoltrekking is bijzonder, maar Karin vindt het trouwen van homostellen extra leuk. Dat is omdat zij vaak alleen trouwen vanwege de liefde. Heterostellen hebben geregeld ook rationele redenen om te trouwen, bijvoorbeeld omdat ze kinderen willen.

hilarische taferelenZo heeft Karin ook richard en Hans getrouwd. Dat was een hilarische huwelijksvoltrekking. Als echte Corry Konings-fans hadden zij deze diva uitgenodigd. Het management van Corry weigerde, maar na een telefoontje van Karin is zij toch naar de plechtigheid gekomen. Ze was echter goed vermomd. tijdens de plechtigheid ging haar telefoon af, kraakte ze met snoeppapiertjes en vlak voor het jawoord begon ze met toiletpapier te

gooien. tot grote irritatie van alle aanwezigen! Het was een hele verrassing toen uiteindelijk bleek wie er achter de vermomming schuilging.

dubbele passieIn augustus heeft Karin haar vijfhonderdste huwelijk gesloten en achter iedere plechtigheid steekt een verhaal. Mooie en minder mooie verhalen, trouwen omwille van de liefde of andere redenen, in blije of trieste omstandigheden. Dit werk is duidelijk haar passie, net als het maken van beeldende kunst. Voor elk aankomend bruidspaar is een gesprek met Karin een echte aanrader!

trouwambtenaar: karin van [email protected]. 0164-630253

fotografie: Vrouwenhof 2129

Page 30: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

mStiletto QueensSchoenenparty

Stiletto Queens Bride to Be schoenenparty

Met het vrijgezellenfeest geniet de aanstaande bruid nog een laatste avond van haar ‘singel’ status natuurlijk samen met haar favoriete dames! De perfecte reden voor een Stiletto Queens schoenenparty! Wij komen graag naar je toe met onze collectie schoenen die de dames kunnen bekijken maar bovenal passen. Daarnaast verzorgen we ook de hapjes en drankjes, spelletjes en prijzen en ontvangt de aanstaande bruid een paar gratis pumps! Reserveer vandaag nog je Bride to Be schoenenparty!

Kijk voor meer informatie op www.stilettoqueens.nl of mail naar [email protected]

U gaat trouwen en bent op zoek naar een bijzondere feestlocatie?Ons monumentale Koetshuys als decor voor de mooiste dag van uw leven. Uw receptie, diner en feestavond tot in de puntjes verzorgd in onze nieuwe orangerie met privé terras.

Informeer naar de mogelijkheden. Familie van Nieuwenhuyzen en medewerkers

Dorpsweg 136 • 4655 AH De Heen • T: 0167 - 560000www.de-uitwijk.nl • [email protected] • www.pannenkoekenboerderij.com

Page 31: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

SumLou Elégance

De Herstelknoop

Tel: 06-34339984

Het label van Mary Willigers geeft de bruid anno 2012 een

elegante en verfijnde uitstraling. Elke japon of set wordt door

Mary uniek gemaakt, speciaal voor jou. De stijl van Mary is

ingetogen chic met een eigentijdse twist. Maak een vrijblijvende

afspraak met Mary en geniet van de persoonlijke aanpak en

unieke mogelijkheden.

Je bent hier ook aan het juiste adres voor

communiekleding, doopjurken en galakleding op maat.

Kapsel Hair Magic Melissa in HoogerheideBloemen Amber van den Bosch in Bergen op Zoom

Fotografie Niels Krebbekx

Page 32: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Just Married Stralende lentedagop 12 april 2012 was het zover. als startende ondernemers in stadscafé De teerkamer is hun leven al heel hectisch, maar dat kon de pret niet drukken. organiseren kunnen ze als de beste en stress kennen ze niet. “Het komt zoals het komt, en dat geldt ook voor de trouwdag”, aldus Daphne. Ze waren heel relaxed en hebben volop genoten van de afdaling van de bruid van de trap van de teerkamer tussen de bloemen, de fotoshoot en oldtimer porsche, en het diner en feest. Het was perfect. In alles wat zij hebben gekozen zijn ze heel dicht bij zichzelf gebleven. volgens Daphne is dát vooral de sleutel tot een geslaagde huwelijksdag.

Het lijkt wel gisteren, dé trouwdag. Daphne en Leslie Lauwen bladeren door het prachtige fotoboek en halen herinneringen op.

Bloemdecoratie Hanky Frerejean

t: 0164-680418 - 06-20427145

www.teerkamer.nl

t: 0164-239345

Page 33: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Just Married Romantiek troefvoor de trouwlocatie kozen zij de kapel van de markiezenhof waar de heer testers de kerkelijke inzegening verzorgde. Hij was eigenlijk al met pensioen maar voor leslie en Daphne deed hij het graag. gelukkig maar, want dat was een grote wens van leslie. Hij heeft een bijzondere band met meneer testers. De ambtenaar van de Burgerlijke stand werd op dezelfde locatie uitgenodigd en zo kon het burgerlijk huwelijk ook meteen plaatsvinden. Jurk anno 2012Daphne koos een traditionele nauwsluitende jurk met een moderne twist. Zij heeft de jurk zelf ontworpen. Het had een klassieke, eenvoudige belijning en een hoge split aan de zijkant. retro met een flinke dot 2012!

Versierd!Het bruidspaar is slank en niet heel lang. Dat vroeg om een subtiele versiering zonder dat het

karig zou worden. Een vriendin stelde hen voor aan Hanky Frèrejean uit de lepelstraat. Hanky is een ware bloemenkunstenaar en in deze Bruist lees je nog meer over haar werk. naast het bruidsboeket en de corsages heeft zij de trap, de trouwauto en aankleding van het diner verzorgd.

Subtiel en vrolijkDe eerste kennismaking is heel belangrijk, het moet klikken en Hanky moet de bruid kunnen

‘lezen’. Wat vindt ze mooi en nog belangrijker, wat niet? trefwoorden bij dit bruidspaar waren: natuurlijk, subtiel en vrolijk. En dat alles in ivoor, goud en lila, passend bij hun bedrijf, stadscafé De teerkamer.

Dat is prima gelukt. Het zag er geweldig uit, net als het bruidspaar zelf!

Page 34: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012
Page 35: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Stapelgek op bloemen is ze, een leven zonder kan ze zich niet voorstellen. haar passie is haar werk. haar plezier zie, ruik en voel je in haar creaties.

Respect voor de natuurHanky Frèrejean heeft haar eigen stijl. er is geen winkel, zij levert op bestelling. Dat varieert van losse opdrachten tot bloemabonnementen en van bruidswerk en rouwwerk tot bijzondere objecten voor evenementen in binnen- en buitenland. een lievelingsbloem heeft ze niet, ze houdt van alle bloemen. Met respect voor de natuur kiest ze louter seizoensproducten en gooit ze zelden iets weg. Ze maakt ook nooit twee keer hetzelfde, elk stuk is uniek. Haar inspiratie komt voor een groot deel uit de natuur.

Bruisende bloemen voor bruisende bruid!Met aanstaande bruiden wordt uitgebreid kennisgemaakt. Ze maakt het boeket speciaal voor jou! een bruidsboeket moet bij je figuur, smaak, jurk en persoonlijkheid passen. Hanky weet na dit gesprek al precies hoe het moet worden en wat je mooi zult vinden. Daar heeft zij door de jaren heen een gevoel voor ontwikkeld. tot op heden heeft zij de bruiden altijd aangenaam verrast. een bruidsboeket van Hanky is fijntjes, gedetailleerd en met bijzondere materialen gemaakt. Laat je mooiste dag inkleuren met bloemen door Hanky Frèrejean

Bel voor een afspraak: 0164-680418 – 06-20427145gevestigd in lepelstraat

Flowers

HA

NK

y Fr

èrej

eAN

Creations with

Foto

grafi

e: V

era

Frèr

ejea

n

Foto

grafi

e: G

ea K

orp

el-

Bes

kers

35

Page 36: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

in Bergen op ZoomBruidskleding

jA, VeeL BrUIDjeS troUWeN NoG SteeDS IN

LICHte tINteN ZoALS IVory oF ZoALS Ze Het

teGeNWoorDIG ooK WeL NoeMeN DIAMoND

WHIte. eeN VerSCHUIVING NAAr Meer KLeUr

IS eCHter INGeZet, ZoDAt teGeNWoorDIG

ALLeS KAN. 36

Page 37: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Bruidskleding Vooral in de ontwerpen zijn de mogelijkheden legio. Van romantisch tot modern, van kort tot lang, van sexy tot eenvoudig, tot de verwerking van veel rood en zwart. “De gewone trouwjurk zal er altijd zijn”, aldus Sophie van Eekelen, eigenaresse van Babouche Bruidsmode te Bergen op Zoom. “Maar mode wordt in onze branche steeds belangrijker. We zien weer wat meer blote, vrouwelijke japonnen en ook modellen met een korte

je kleding bij een gerenommeerde bruidszaak te kopen. Je wilt niet weten hoeveel ellende we moeten aanhoren als het mis gaat met aankopen bij dubieuze internetsites of kamertjes drie hoog achter”, aldus Sophie. Voor de prijs hoef je het niet te laten want ook bij ons kun je net als bij veel collega’s voor zes, zevenhonderd euro slagen. De gerenommeerde speciaalzaak heeft ook alle bijpassende accessoires uitgebreid in de collectie, evenals gespecialiseerde lingerie die, waar nodig, corrigerend en toch mooi vrouwelijk is. Ook weer helemaal van nu is de sluier. Overdag gaat deze (romantisch) op en ’s avonds wordt hij afgedaan. Tegenwoordig zien we ook een toename van het sexy nachtjaponnetje als extraatje voor de huwelijksnacht. Het merk Poirier heeft hier een prachtige creatie voor ontwikkeld en heeft een echte wauw-factor. Mei, juni en september zijn de populairste trouwmaanden. Houd bij de aanschaf van een trouwjapon rekening met zo’n vier bestelmaanden. Oktober en november vormen een prima aankoopperiode voor de komende zomer. De collectie voor 2013 is vrijwel geheel binnen, dus Babouche is er helemaal klaar voor. Zie ook www.babouche.nl

voorkant en een lange achterkant zijn weer nadrukkelijker in de picture. Babouche heeft dit seizoen ook enkele modellen waar met een simpele ingreep een lange japon in een pittige korte jurk verandert. Kortom: er is voor elke wens en elk budget een passende mogelijkheid. Laat de mooiste dag van je leven ook de mooiste dag zijn door

HoUD BIj De AANSCHAF VAN eeN troUWjAPoN reKeNING Met Zo’N

VIer BeSteLMAANDeN.

37

Page 38: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

romantische trouwlocatie

Het Markiezenhof

Stijlvol en elegant maar toch romantisch en intiem. Dit zijn de trefwoorden die dé trouwlocatie van Bergen op Zoom typeren. In het oudste stadspaleis van Nederland, Het Markiezenhof kunt u terecht voor het voltrekken van uw huwelijk, ook de kerkelijke inzegening, een receptie of een diner.

Hofzaal, Het Markiezenhof.

38

Page 39: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Het ja-woordVoor het inzegenen van een huwelijk heeft Het Markiezenhof meerdere mogelijkheden. De 15e eeuwse Hofzaal is het meest geliefde plekje. Voor de imposante Christoffelschouw en tegen een achtergrond van het door de middeleeuwse vensters binnenvallend daglicht. De kaarsen in de kroonluchters worden aangestoken, voor een muzikale omlijsting staat de concertvleugel ter beschikking. De Domeinkamer is een sfeervolle 18e-eeuwse ruimte voor een huwelijk dat in kleine kring wordt voltrokken.

romantische trouwlocatie

Zelfs een huwelijksplechtigheid in de openlucht is mogelijk. Bijvoorbeeld in de Franse tuin, met de Versailles-achtige gevel van de tuinvleugel op de achtergrond, of op de Kleine Binnenplaats in Italiaanse renaissancestijl. Als het mooi weer is en de zon door de luiken naar binnen valt, is dit een van de mooiste en meest sprookjesachtige plekjes in Nederland.De kerkelijke inzegening kan ook plaatsvinden in Het Markiezenhof. onder de zuilengalerij op de Grote Binnenplaats van het Stadspaleis bevindt zich de kapel van de oude bewoners.

Informatie Voor meer informatie over de mogelijkheden tot het afsluiten van uw burgerlijk huwelijk in Het Markiezenhof kunt u bellen naar het secretariaat, telefoonnummer 0164-277077, of naar de afdeling Burgerzaken van de Gemeente Bergen op Zoom, telefoonnummer 0164-277709.

Wilt u Het Markiezenhof gebruiken als locatie voor uw receptie of diner, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Bergen op Zoom Meetings & events. Bereikbaar tijdens kantoortijden van maandag t/m vrijdag, telefoon 0164-277020 www.bergenopzoom-meetingevents.nl

PromoVisionModels, fotograaf: P. Hoevenaar

Hofzaal, Het Markiezenhof.

39

Page 40: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

BruidSBEurzEn in dE rEgio:7-10-2012 | Bruidsbeurs in Café Marktzicht, Prinsenbeekwww.marktzicht.com

4-11-2012 | Bruidshow in De Raayberg, Bergen op Zoom www.raayberg.nl

10-01-2013 | Bruidsbeurs De Mooiste Dag in De Maagd, Bergen op Zoom. In de avonduren. www.demaagd.nl

Voor oVErigE BEurSinformatiE: www.2BwEd.nL/BruidSBEurSagEnda

KUNST 48 - Steenbergsestraat 48 - 4611 TG Bergen op ZoomTel. 06 40 00 62 06 - [email protected] - www.liesdevooght-edelsmid.nl - www.kunst48.nl

Edelsmid Lies de Vooght heeft haar atelier gevestigd in Kunst48 te Bergen op Zoom. In dit kunstenaarspand vervaardigt en verkoopt ze handgemaakte juwelen en trouwringen van edelmetaal gecombineerd met o.a. edelstenen en overige (hergebruikte) materialen. Op zoek naar unieke, persoonlijke ambachtelijke trouwringen? Breng een vrijblijvend bezoek aan Lies de Vooght Edelsmid en laat je verrassen! Prijzen voor zilveren trouwringen, tussen de € 350,- en € 475,- per paar.

Beauty & Zo is uw adres voor uiterlijke verzorging. Onze specialismen zijn: nagelstyliste, schoonheidsspecialiste en pedicure en opleiding.

Beauty & Zo Bosstraat 25b, Bergen op Zoom T: 0164-230827

Bruidst ArrangementNieuwe set nagels, gezichtsbehandeling en een french manicure voor de tenen.

Van € 131,- nu voor € 100,-

Page 41: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Veelzijdige Dora-ringenWij zijn ook dealer van Dora: strakkere ringen die bijna eindeloos zijn aan te passen. Breder, smaller, andere kleur goud, kleiner diamantje of ander model damesring dan herenring, het kan allemaal!

Zelf trouwringen maken?Persoonlijker kan niet! je gaat twee dagdelen (in twee weekenden) zelf aan de slag, onder begeleiding van de goudsmid. Superleuk om te doen. en wees niet bang, het kan niet misgaan. Maximaal twee bruidsparen per keer.

goudsmid xandra maakt trouwsieraden waarbij de wensen van het bruidspaar centraal staan. na het kennismakingsgesprek worden jullie wensen vertaald naar een ontwerp waarvan twee ringen worden gemaakt, persoonlijk en uniek. dat kan in geel-, rood- en witgoud, titanium, staal of zilver. geen inspiratie? xandra kan aan de hand van jullie smaak en voorbeelden toch een geheel eigen ontwerp maken.

xymbolsSier

aden

voo

r het

leve

nVoor het bespreken en uitzoeken van trouwringen zijn we 7 dagen per week op afspraak geopend, ook ’s avonds. Neem 1,5 tot 2 uur tijd voor deze afspraak. je krijgt levenslange garantie op ringen en een gratis onderhouds- en controlebeurt per jaar.

Xymbols, Sibeliusstraat 25, 4614 VB Bergen op Zoom. tel.: 0164 – 260188, www.xymbols.com

Actie! tot eind november 10% korting op alle ringen (op een gemiddelde prijs van €1400,- voor gouden ringen).

*je kunt ook oud goud inleveren.

Page 42: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

henri’SeCHt MAAtKoStUUM.

VAN Het UItKIeZeN

VAN De StoF eN Het

oPNeMeN VAN De MAteN

tot De LAAtSte KLeINe

AANPASSINGeN VLAK

Voor De Grote DAG.

BIj HeNrI’S LADIeS &

GeNtS WorDeN (troUW)

KoStUUMS oP MAAt

GeMAAKt eN DAt Voor

eeN oNGeLoFeLIjKe

PrIjS, VANAF € 500,-.

tA ILor MADe By

L ADIe S & GeNtS

Page 43: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Foto

fest

a

De eerste stapOngeveer 2,5 maand voor je huwelijksdag kom je, liefst op afspraak, naar Hoogerheide om alles door te spreken en te meten. Je kiest uit o.a. 400 stoffen, 200 voeringen en 40 soorten knopen. Zelfs de kleur van het garen mag je bepalen. Met een garen in een afwijkende kleur krijgt je kostuum een eigengereid accent. Ook het model, de lengte van het jasje, vorm van de panden, revers etc. kun je zelf kiezen.

Help!Heb je geen idee? Geen nood, er staat bij elkaar genomen tientallen jaren ervaring naast je om je te adviseren. Natuurlijk moet je outfit passen bij je postuur, uitstraling en de kleding van je bruid. Neem iemand mee die weet hoe zij gekleed gaat. Een Sissi bruid krijgt een statige

bruidegom, een sportieve of moderne bruid een dito gom. Met twee bruidegoms is het eenvoudig afstemmen als ze beiden bij Henri’s komen, apart of samen.

PassenAls het kostuum klaar is, wordt het gepast en worden er eventuele laatste aanpassingen gedaan. De pasvorm is uitstekend en de door de kwaliteit zit het comfortabel. Het is belangrijk het kostuum te passen met de schoenen die je er werkelijk bij gaat dragen. Een centimeter hogere hak of zool maakt namelijk het verschil tussen ‘perfect’ en ‘hoog water in het dorp’. Er is genoeg keus uit champagne of ivoorkleurige shirts, maar de moderne bruidegom kiest steeds vaker een andere - soms opvallende - kleur shirt en accessoires. Of het nu om een shirt, ondergoed, sokken, schoenen, ceintuur, chabot of das gaat, alles ligt voor je klaar. In één winkel compleet aangekleed!

Familiekorting Natuurlijk gaat jullie familie ook in het nieuw! Profiteer van de 10% korting die Henri’s aan familieleden geeft. Bijkomend voordeel is dat men hier nauwkeurig bijhoudt wat de gasten dragen. Dat voorkomt dat alle mannen in donkerblauw komen of dat dames dezelfde jurk kopen. Uiteraard kun je bij ons ook een maatpak laten maken als je geen aanstaande bruidegom bent! Voor een zakelijk of een feestelijk maatkostuum, wij staan voor je klaar bij Henri’s Ladies & Gents.

raadhuisstraat 77 - 4631 NC Hoogerheide - tel. 0164-620308 - www.henris-me.nl43

Page 44: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Als eigenaresse van Liberté Bruidsmode heeft Corry Geuze meer dan dertig jaar ervaring.De ontwikkelingen in de bruidsmode heeft zij als zodanig op de voet gevolgd. Het is aan ons de bruid te verrassen met onze uitgebreide collectie. We bieden een volledig pakket voor haar, hem en bruidsmoeders en dit in alle maten.

liBertÉ BrUidSmodeSteenBergen

t: 0167-560556

WWW.LIBerteBrUIDSMoDe.NL

goESchE

uw adres voor trouwvervoer op maat.

Wij hebben keuze uit diverse trouwkoetsen, volgkoetsen, paardentrams, oldtimers, Engelse dubbeldekkers, en Amerikaanse schoolbussen.w

Voor meer informatie of een vrijblijvende bezichtiging kunt u terecht bij J. Brouwer (uitsluitend op afspraak geopend).Adres Danielsweg 39t. 06-27425615m. [email protected]. www.koetsenautoverhuur.nl

rijtuig en automobiel maatschappij

Zondag 4 november showt liberté tijdens de

Bruidsbeurs in de raayberg in Bergen op Zoom

Page 45: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Special-Moments Wedding & Eventst: [email protected]

Dit is jullie bruiloft! Precies zoals je deze hebt voorgesteld. Al jullie wensen zijn verwerkt in de mooiste dag van je leven. Dit wordt een ‘once in a lifetime experience!’ Laat de hele organisatie met een gerust hart aan ons over. Wij zorgen ervoor dat jullie, samen met jullie gasten, 100% kunnen genieten. Wil je bepaalde zaken echt liever zelf regelen? Dat kan natuurlijk! Jullie regelen datgene wat jullie graag willen (bijv. bloemen, band, bedankje) en wij doen de rest.

Ceremoniemeesterschap Misschien regel je de zaken vooraf liever helemaal zelf, want je weet precies wat je wilt. Maar op de mooiste dag van je leven wil je wel 100% kunnen genieten! Dan is deze optie ideaal. Jullie regelen alles zelf maar onze ceremoniemeester zorgt ervoor dat op de grote dag alles perfect verloopt!

Nieuwsgierig?Door onze creatieve en verrassende ideeën en manier van werken past een bruiloft van Special-Moments Wedding en Events echt in ieder budget! Aarzel dus niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen, dan maken we ook jullie droombruiloft werkelijkheid!Special-Moments Wedding en Events

maakt jullie droombruiloft werkelijkheid!

Once in a lifetime experience...

Foto: Don van Rooij Art & Photography

45

Page 46: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Juwelier de KlerK diamantairs • Fortuinstraat 12 • 4611 nn • Bergen op Zoom0164-262300 • www.JuwelierdeKlerK.nl • [email protected]

elie

r de

Kle

rkFotografie: Fotofesta

TheLifetime

CollectionbyR&C

juwelier de Klerk heeft een ruime keuze in prachtige trouwringen, aan te passen aan de persoonlijke smaak en het budget van het bruidspaar. De ringen kunnen door jullie zelf worden samengesteld. er zijn ontzettend veel mogelijkheden in stijlen, modellen en materialen zoals, briljant, diamant etc. Zo worden trouwringen heel persoonlijk. De nieuwste trend is dat de bruid een bijzondere ring kiest en de bruidegom een andere, niet bijpassende, of zelfs helemaal geen ring. Soms valt de keuze voor de bruid op een prachtige solitair ring. ook deze zijn bij ons in vele varianten verkrijgbaar. Wij staan klaar om samen met jullie de ideale ringen te kiezen. Want trouwringen uitkiezen is, ook voor ons, echt een feestje!

DjiDji d’Italia De nieuwe collectie Miss Spring Silver Wishes bestaat uit zilveren en zilver vergulde sieraden met sierlijke hangertjes die wensen uitbeelden. echte liefde, een lach of een klavertje vier bijvoorbeeld. een betekenisvol geschenk, bijvoorbeeld voor iemand die een speciale rol vervult op je trouwdag.

Kom en laat ons meedenken over jullie trouwringen, sieraden van blijvende waarde.

De geschiedenis van de trouwring begon bij de oude Egyptenaren. De trouwring is een cirkel, het symbool van eeuwigheid, zonder begin of eind. Hij symboliseert de eeuwigdurende verbondenheid van man en vrouw.

Page 47: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

puzzel & win!

Deze maand

Kadobon van € 100,-

groeibriljant alliance diamantair zilver robijn diamantslijper

fortuinstraat juwelen trouwringen goud solitair platina

t.w.v. € 100,- aangeboden door juwelier de klerk, Fortuinstraat 12, 4611 nn bergen op Zoaom

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord.Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien maakt u kans op een kadobon van € 100,- vrij te besteden bij Juwelier de Klerk

oplossing sturen via:www.nederlandbruist.nl/puzzelof sturen naar: Nederland Bruist C.V.t.a.v. oktober Bergen op Zoom BruistAntwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

Page 48: Bergen op Zoom Bruist oktober 2012

Bij Krebbekx Fotografie kunt u elk dierbaar moment vast laten leggen.

Of het nu om een mooie shoot van uzelf, partner of familie gaat

of om het fotograferen van uw trouwdag of kind... Alle wensen zijn

bespreekbaar.

Het fotograferen vindt plaats in de eigen studio waar beschikking is

over een aparte omkleedruimte, toiletvoorziening en ontvangstkamer.

Uiteraard bestaat altijd de mogelijkheid om op lokatie te fotograferen.

Een kleine selectie van het werk vindt u op www.krebbekx-fotografie.nl.

Neem een kijkje en laat u inspireren...

Niels Krebbekx

Krebbekx Fotografie | Blauwehandstraat 17 | 4611 RK Bergen op Zoom | tel: 06-25021771 | [email protected] | www.krebbekx-fotografie.nl