Batavus 2015

64
BATAVUS.NL | 1 Met mijn Batavus Samen uit, samen thuis.

description

 

Transcript of Batavus 2015

Page 1: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 1

Met mijn Batavus

Samen uit,samen thuis.

Page 2: Batavus 2015

2 |

Page 3: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 3

Samen uit,Samen thuis.

Met mijn Batavus.

Je eerste meters zonder zijwieltjes. Daarna helemaal zelf naar school. Weer later met een vriendinnetje achterop. Onderweg naar je nieuwe baan. Na het zoveelste oude studentenbarrel eindelijk een gloednieuwe. De heuvels af in binnen- en buitenland. Veilig met je kindje voorop. Lange tochten samen maken.

Fietsen doe je je hele leven, tijdens alle levensfasen die je doorloopt. Mijlpalen markeren die levensfasen en maken van jou de persoon die je bent. Je fiets groeit met je mee. Want bij wie je was, hoort een andere fiets dan bij wie je ooit zult zijn.

Verschillende mensen, verschillende wensen. Wat het ook is waar jij waarde aan hecht; je fiets moet naadloos aan-sluiten bij jouw manier van leven. In welke levensfase jij je ook bevindt.

Batavus denkt hier over na. Al sinds 1904. Voor onze ervaren ontwerpers is maar één ding belangrijk: jou optimaal van je Batavus laten genieten. Zo ple- zierig, veilig, duurzaam, stijlvol en com-fortabel mogelijk.

We hebben al deze kenmerken in ver-schillende gradaties in onze fietsen ver-werkt. Omdat een praktische fiets ook mooi mag zijn. En omdat bij een trendy fiets veiligheid net zo belangrijk is als bij een comfortabel model. Zo heeft elke fiets zijn eigen karakter en is er altijd een Batavus die perfect bij jou past.

Of je nu net vier bent en voor het eerst naar school gaat, net een kindje hebt gekregen, onderweg bent naar je eerste sollicitatiegesprek of samen op fiets-vakantie gaat. Met Batavus kom je overal. Samen uit, samen thuis.

Page 4: Batavus 2015

4 |

Samen uit,samen thuis.

Page 5: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 5

Met mijn Batavus

Samen uit,samen thuis.

Batavus BVPostbus 5158440 AM Heerenveenbatavus.nl

Inhoud.

IntroductieSamen uit, samen thuis 3Hollands vakmanschap 6Batavus zekerheden 8Zakelijk fietsen 10Trots op testresultaten 12

KinderfietsenTwinkle 12” & 16” 16Star 20”, 22” & 24” 17Diva Kids 18Snake 12” & 16” 20Snake 20”, 22” & 24” 21Snake 26” 22Blockbuster Kids 23

StadfietsenBATA4 25Old Dutch & Old Dutch 3 26Old Dutch Plus & Old Dutch 3 Plus 28Old Dutch Deluxe 30CNCTD. 32Diva & Diva Plus 34Blockbuster & Blockbuster Plus 36BUB XL 37Hommage 40Dinsdag & Dinsdag Comfort 44Rumba 46Mambo 47Mambo Deluxe 49Monaco 50Fuego 8P 52San Remo 53

Sportieve fietsenGalibier 55Tourmalet 56Ventoux 57Zonar & Zonar Comfort 60Zonar X-light 61

BEKIJK OOK ONZE E-BIKE CATALOGUS.

Page 6: Batavus 2015

6 |

Al ruim een eeuw maken wij fietsen. Sterke, veilige kwaliteitsfietsen waarmee jij zorgeloos de weg op kan. Fietscomfort is met de jaren steeds belangrijker geworden, net als fietstrends. Batavus gaat met de tijd mee. Met evenveel plezier als honderd jaar geleden.

Historie en productieIn het Nederlandse straatbeeld is de fiets niet weg te denken. Sinds mensen-heugenis verplaatsen we ons massaal per fiets van huis naar school, van school naar sportvereniging, van werk naar supermarkt en terug naar huis. Elke dag opnieuw.

De grote rol die Batavus in deze rijke geschiedenis speelt, begint in 1904. Op 15 september van dat jaar opent Andries Gaastra zijn winkel in uurwerken en naaimachines in Heerenveen, van waaruit hij twee jaar later ook zijn eer-ste fietsen verkoopt. De Presto rijwielen die hij hiervoor uit Duitsland laat aan-voeren, worden al gauw opgevolgd door fietsen die hij zelf produceert onder de merknaam Batavus.

Hollands vakmanschap.

Ruim een eeuw ervaring.

Page 7: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 7

In de jaren ‘50 neemt de behoefte aan fietsen een vlucht. Iedereen wil er één. Daarom opent Batavus op 19 september 1956 de modernste fietsfabriek ter we-reld. En hoewel er in de jaren daarna onbeschrijfelijk veel veranderd, blijft één ding hetzelfde, de wens van alle mede-werkers van Batavus om in de behoefte van kwaliteitsfietsen te voorzien.

Milieuvriendelijk en energie verantwoordOmdat het milieu een belangrijk thema is op wereldniveau, blijft fietsen actueel. Elke keer dat je de fiets pakt in plaats van de auto, draag jij je steentje bij. Wij doen dat door de fietsen stuk voor stuk energie verantwoord en milieuvriendelijk te ontwikkelen. We gebruiken alleen

lakken op waterbasis, gaan bewust om met grondstoffen en energie en stellen onszelf continu de vraag of het nog schoner, beter en energiezuiniger kan.

Een voorbeeld van deze duurzame pro-ductieprocessen is onze waterzuiverings-installatie. Hiermee maken we het water dat we in onze fabriek gebruiken zelf weer schoon en geschikt voor herge-bruik. In het kader van energie- zuinigheid gebruiken we in de Batavus fabriek alleen groene stroom, wat ons het NuonGroenGarant certificaat heeft opgeleverd.

Eigentijds en vernieuwend Een Batavus staat voor kwaliteit, veilig-heid en comfort. Elke fiets die wij verko-pen, draagt deze kenmerken in zich. En omdat een veilige, comfortabele kwali-teitsfiets ook mooi mag zijn, zijn onze fietsen ook qua styling en design hele-maal van deze tijd.

Met eigentijdse materialen, trendy kleur-combinaties, fraaie details en finesses in de afwerking is een Batavus een verrij-king van het straatbeeld. En omdat elke fiets zijn eigen karakter heeft, is er altijd een Batavus die perfect bij jou past.

Page 8: Batavus 2015

8 |

Wat maakt fietsen zo leuk? Het geeft je vrijheid. Snel even naar de stad, op pad in de omgeving op je vrije dag, lekker lang toeren op vakantie. Hiervoor moet je fiets natuurlijk wel sterk en veilig zijn. Daar zijn wij voor. Zodat jij nóg meer geniet onderweg.

Veilig en betrouwbaarFietsen doe je samen. Het is daarom be-langrijk dat je fiets veilig en solide is. Dat je erop kunt vertrouwen. Jij op je fiets, samen met je partner, met of zon-der kinderen, in gezelschap van vrien-den en natuurlijk samen met die miljoe-nen andere Nederlanders die dagelijks op de fiets stappen.

Onze fietsen zijn allemaal met evenveel liefde en aandacht ontwikkeld door ech-te vakmensen. Zodat jij zorgeloos en veilig op pad kunt. Achter elke Batavus zit bovendien een verantwoord service- en garantiesysteem. Je Batavus dealer kan je hier alles over vertellen.

Om alle fietsen uit deze brochure in het echt te bewonderen, kun je op af-spraak in onze showroom terecht. Proefritjes maak je daar ter plekke op ons eigen testparcours.

De Batavus zekerheden.

Gegarandeerd f ietsplezier.

Page 9: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 9

Gemak en comfortComfortabel fietsen begint met de per-fecte zithouding. Het frame van een Batavus is hiervoor gemaakt. Veel on-derdelen verstel je snel en eenvoudig zelf om je houding aan te passen. Extra comfort vind je bij onze fietsen met verende voorvork en zadelpen. Die met automatische kettingspanner zijn lekker onderhoudsvriendelijk en weer andere, zoals de Mambo Deluxe, zijn al afge- stemd op het gebruik van kinderzitjes.

Ga jij voor duurzaam? Wij maken al onze frames van de allersterkste kwaliteit aluminium. Ook de andere onderdelen van je fiets komen van de beste leveranciers. Elke Batavus is bij-voorbeeld uitgerust met een solide slot, krachtige reflectoren en een betrouw-bare naafdynamo als consistente stroomvoorziening voor de verlichting van je fiets.

Zo doen we er alles aan om jou van een veilige, betrouwbare, solide kwaliteitsfiets te voorzien. We geven je bovendien tien jaar garantie op materiaal en constructiefouten van het frame en twee jaar garantie op onderdelen waarop niet de normale gebruiksslijtage van toepassing is.

Batavus Aerflow componentenOnze ontwerpers zijn altijd bezig met innovatie en design. Neem de Batavus Aerflow componenten. Deze set bestaat uit een slimme stuurpen waarmee je de stand van je stuur een-voudig aanpast. De vernieuwde veren-de voorvork met geïntegreerde Batavus Aerflow koplamp is niet alleen mooi, de kabels zijn ook onzichtbaar in de vork verwerkt.

Dankzij het krachtige Aerflow verlich-tingssysteem ben je van alle kanten goed verlicht. Hij voldoet aan de hoog-ste veiligheidsnorm. En tenslotte de Aerflow kettingkast met super onder-houdsvriendelijke automatische kettingspanner. Daar heb je geen omkijken naar.

Page 10: Batavus 2015

10 |

Zakelijk fietsen.Samen met Batavus.

Page 11: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 11

Op een doordeweekse dag stappen zo’n vijf miljoen Nederlanders op de fiets. Veel van hen zijn op weg naar hun werk. Gezond, duurzaam én efficiënt. Geen wonder dat de fiets in de zakelijke wereld steeds belangrijker wordt!

Batavus is specialist op het gebied van fietsplannen en fietsprojecten. Voor za-kelijke oplossingen kunnen bedrijven en organisaties al decennialang bij ons terecht. Wat zijn de mogelijkheden?

Fiets van de zaakWerkgevers hebben baat bij gezonde werknemers. U heeft verschillende mid-delen tot uw beschikking om uw werk-nemers een fiets van de zaak te geven. Sinds 2011 kan dit vanuit de werkkosten-regeling (WKR). Hier is per werknemer

maatwerk mogelijk. Een andere optie is het leasen van fietsen. Bij financial lease is de berijder verantwoordelijk voor het onderhoud. Bij operational lease zijn het onderhoud en de servicekosten in de maandelijkse bijdrage verwerkt.

VerhuurfietsenEen huurfiets is bij veel uitjes in Neder-land een buitengewoon leuk, sportief, praktisch én betaalbaar vervoermiddel. Onze sterke fietsen zijn gemakkelijk te verstellen en worden daarom vaak ge-

bruikt voor de verhuur. We hebben hier een unieke lijn voor ontwikkeld waar de Personal Bike een mooi voorbeeld van is, maar ook reguliere Batavus-fietsen worden als verhuurfiets ingezet. Het is zelfs mogelijk om onze fietsen naar uw eigen wensen aan te passen. Wat dacht u van uw logo op het frame, of een compleet naar uw eigen huisstijl vorm-gegeven model zoals de bekende Postcode Loterij Fiets?

Page 12: Batavus 2015

12 |

Met mijn Batavus

Samen uit,samen thuis.

Batavus BVPostbus 5158440 AM Heerenveenbatavus.nl

■ Zeer comfortabele zithouding■ Ketting zeer goed weggewerkt■ Sportieve fiets

■ Voortreffelijke rijeigenschappen■ Nauwkeurig schakelsysteem■ Comfortabele leren handvatten

Batavus San Remo

Batavus Monaco

Elke dag steken wij met hart en ziel, aandacht en liefde in de ontwikkeling van onze fietsen. Om jou van zorgeloos fietsplezier, optimaal comfort en veiligheid te kunnen voorzien, kijken we kritisch naar onszelf en vragen we externe specialisten om feedback. Zodat we continu de hoogst haalbare kwaliteit kunnen leveren. Het is een mooie bevestiging wanneer die kwaliteit ook door anderen wordt opgemerkt.

Daarom koop je een Batavus.

Trots op onze testresultaten.

BEKIJK OOK ONZE E-BIKE CATALOGUS.

Page 13: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 13

Batavus Mont Blanc Easy®

■ Stille motor in voorwiel voor krachtige ondersteuning■ Uitgebreide en goed afleesbare display■ Keuze uit 3 verschillende accu’s

Batavus Monaco E-go®

■ Extra krachtige ondersteuning■ Unieke balans door plaatsing motor■ Hoge lichtopbrengst door

Aerflow koplamp

Batavus Milano E-go®

DIRECT ONDERSTEUNING VANUIT STILSTAND

■ Stille motor in achterwiel ■ Gemakkelijk te bedienen en uitgebreide display■ Keuze uit 4 verschillende accu’s

CATEGORIE WINNAAR IN DE TELEGRAAF E-BIKE TEST!

CATEGORIE WINNAAR PRIJS/KWALITEITSVERHOUDING IN DE ELEKTRISCHEFIETSEN.COM TEST

Page 14: Batavus 2015

14 |

Je eerste meters fiets je met Batavus.

Veilig en stabiel.

Page 15: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 15

Veilig en stabiel.

Page 16: Batavus 2015

16 |

Vanaf 2 199Stijl Prachtige prinsessenfiets die je de rest van je

leven bijblijft Kenmerken Zeer veilig met dubbele remmen, standaard

uitgerust met zijwieltjes, prachtige accessoires

Uitvoering 12” terugtraprem met extra handrem / 16” terugtraprem met extra handremmenFramematen 12”: 22 cm / 16”: 25 cmKleur Roze

Twinkle 12” & 16”

Page 17: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 17

Vanaf 2 349 Stijl Stoere meisjesfiets in verschillende schitterende kleuren Kenmerken Extra veilig met dubbele remmen, LED-verlichting, voor- en

achterdrager

Uitvoering 20” terugtraprem met extra handremmen / 22”, 24” 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem en extra handremmen

Framematen 20”: 30 cm / 22”: 34 cm / 24”: 38 cmKleur Roze (20”), Blauw (22”), Zilver (24”), Lila (24”)

Star 20”, 22” & 24”

Page 18: Batavus 2015

18 |

2 429Stijl Schitterende trendy meisjesfiets voor dames in de dop Kenmerken Met drie versnellingen en dubbele remmen,

standaard met voor- en achterdrager

Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem en extra handremmen

Framematen 38 cmKleur Zalmrose, Lila

Diva Kids 24”

Page 19: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 19

2 429Stijl Schitterende trendy meisjesfiets voor dames in de dop Kenmerken Met dubbele remmen, standaard met voor- en

achterdrager, leverbaar in diverse kleuren

Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem en extra handremmen

Framematen 43, 48 cmKleur Wit (43 cm), Blauw (43 cm), Rood (48 cm)

Diva Kids 26”

Page 20: Batavus 2015

20 |

Vanaf 2 199Stijl Stoer en veilig op avontuur met de Snake voor jongens Kenmerken Best verkochte A-merk jongensfiets van Nederland,

standaard voorzien van zijwieltjes en dubbele remmen

Uitvoering 12” terugtraprem met extra handrem / 16” terugtraprem met extra handremmen

Framematen 12”: 22 cm / 16”: 25 cmKleur Groen (12”), Oranje (12”), Rood (16”)

Snake 12” & 16”

Page 21: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 21

Vanaf 2 349Stijl Stoer en veilig op avontuur met de Snake voor jongens Kenmerken Best verkochte jongensfiets van Nederland, extra

veilig met dubbele remmen en LED-verlichting

Uitvoering 20” terugtraprem met extra handremmen / 22”, 24” 3 versnellingen Shimano Nexus met

terugtraprem en extra handremmen Framematen 20”: 30 cm / 22”: 34 cm / 24”: 38 cmKleur Geel (20”), Zwart mat (22”), Blauw (24”)

Snake 20”, 22” & 24”

Page 22: Batavus 2015

22 |

2 399Stijl Stoer en veilig op avontuur met de Snake voor jongens Kenmerken Best verkochte jongensfiets van Nederland, extra

veilig met dubbele remmen en LED-verlichting

Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem en extra handremmen

Framematen 43, 48 cmKleur Zwart (43 cm), Zilver (43 cm), Blauw (48 cm)

Snake 26”

Page 23: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 23

Stijl Stoere, robuuste jongensfiets waarmee je kind veilig naar school kan

Kenmerken Voor- en achterdrager, veilige dubbele remmen, LED-verlichting

Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem en extra handremmen

Framematen 24”: 38 cm / 26”: 43, 48 cmKleur Zilver

Blockbuster Kids 24” & 26”

2 429

Page 24: Batavus 2015

24 |

Soepel door het stadsverkeer.

Lekker op de f iets.

Een sterke, veilige fiets waarmee je je gemakkelijk door het verkeer beweegt en die nog trendy is ook? Dat zijn de stadsfietsen van Batavus. Onze ontwerpers zijn continu op de hoogte van de nieuwste technieken en laatste trends. Zodat jij altijd veilig, comfortabel en hip over straat kunt.

Page 25: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 25

2 379Stijl De klassieke omafiets van toen met de stoere looks

van nuKenmerken Geen kabels die kapot kunnen gaan,

batterijverlichting, voor- en achterdrager optioneel

Uitvoering Terugtraprem Framematen D: 50, 56Kleuren Rood, Blauw, ZwartGewicht 18 kg

BATA4

Lekker op de f iets.

Page 26: Batavus 2015

26 |

Stijl Oer-Hollandse degelijkheid in een mooi jasje, de best verkochte omafiets van Nederland!

Kenmerken Solide frame in verschillende kleuren, nostalgische koplamp, sterke RVS velgen

Uitvoering Terugtraprem / 3 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes

Framematen D: 50, 56Kleuren Grijs, Rood, Zwart mat, ZwartGewicht Vanaf 19 kg

Old Dutch & Old Dutch 3

Page 27: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 27

Vanaf 2 399

Page 28: Batavus 2015

28 |

Stijl De klassieke omafiets met een trendy voordrager, op deze stadsfiets mag je gezien worden!

Kenmerken Met voordrager, stuurvergrendeling, nostalgische koplamp, sterke RVS velgen

Uitvoering Terugtraprem / 3 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes

Framematen D: 50, 56Kleuren Grijs, Rood, Zwart, Zwart matGewicht Vanaf 22 kg

Old Dutch Plus & Old Dutch 3 Plus

Page 29: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 29

Vanaf 2 459

Page 30: Batavus 2015

30 |

2 599Stijl Voor de ultieme retroliefhebster is deze

Old Dutch extra klassiek afgewerktKenmerken Leren Lepper-zadel met authentieke Batavus-stempel,

naafdynamo, RVS velgen, leren handvatten

Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakesFramematen D: 50, 56Kleuren ZwartGewicht 22 kg

Old Dutch Deluxe

Page 31: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 31

Kris kras door het stadsverkeer, veilig en ontspannen.

Batavus brengt je overal.

Page 32: Batavus 2015

32 |

Stijl Solide, veilige, lichte transportfietsKenmerken Luxe Selle Royal Drifter zadel, klassieke chromen

dingdong-bel, stabiele tweepootstandaard

Uitvoering Terugtraprem / 3 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes

Framematen D: 49, 55, 61 / H: 49, 55, 61Kleuren Grijs, Blauw mat (D), Zwart mat, Zwart met een rood

voorwiel/voordrager (D), Zwart (H)Gewicht Vanaf 18 kg

OP=OP

CNCTD.

Kies uit één van de 9 tassen op:

www.batavus.nl/eastpak

Page 33: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 33

Vanaf 2 499

Page 34: Batavus 2015

34 |

Stijl Elegant, comfortabel, trendy en daarmee een van de populairste modellen van Batavus!

Kenmerken Naafdynamo, Plus voorzien van voordrager, stuurvergrendeling, tweepootstandaard

Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem / 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes

Framematen D: 50, 56, 62Kleuren Crème wit, Paars, Blauw, Groen mat (Limited Edition),

AntracietGewicht Vanaf 18 kg

Diva & Diva Plus

Page 35: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 35

Vanaf 2 599

Limited Edition!Ook leverbaarals e-bike!Zie pagina 23 e-bike catalogus

Page 36: Batavus 2015

36 |

Vanaf 2 699Stijl Robuuste en stoere stadsfiets voor mannen met smaak,

ideale fiets voor dagelijks gebruikKenmerken Naafdynamo, Plus voorzien van voordrager,

stuurvergrendeling, tweepootstandaard

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakesFramematen H: 50, 56, 62Kleuren Zwart matGewicht Vanaf 20 kg

Ook leverbaarals e-bike!Zie pagina 24 e-bike catalogus

Blockbuster & Blockbuster Plus

Page 37: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 37

Vanaf 2 559

BUB XL

Stijl Met prijzen bekroonde designfiets, kan tegen een stootje

Kenmerken Batavus Utility Bike met maar één kabel en brede banden. De ideale transportfiets

Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtrapremFramematen D: 50, 56, 62 / H: 56, 62, 66Kleuren Zeegroen mat (D), Groen mat (H), Zwart matGewicht Vanaf 18 kg

Page 38: Batavus 2015

38 |

Speciale gelegen-heid of gewoon voor elke dag.

Voor ieder een Batavus.

Page 39: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 39

Page 40: Batavus 2015

40 |

Stijl Een ode aan de Nederlandse stadsfiets in het algemeen en de Batavus Stabilo in het bijzonder

Kenmerken Retro design en praktisch nut in één: sterk frame, sterke achterdrager, solide kettingkast

Uitvoering Terugtraprem / 3 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes / 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakes (alleen in zwart mat)

Framematen D: 49, 54, 58, 62 / H: 54, 58, 62, 66Kleuren Groen (D), Blauw (D), Blauw met rode velgen (D), Zwart matGewicht Vanaf 19 kg

Hommage

Page 41: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 41

Vanaf 2 499

Page 42: Batavus 2015

42 |

Nieuw!Top kwaliteit, 100% made in Holland en ook nog eens betaalbaar. Je fietst al voor 2 699 op de superlichte, strak sturende Dinsdag zonder vering. De comfortabeler variant met vering bedraagt 2 799 en is nog steeds lichter dan de gemiddelde stadsfiets.

De Batavus Dinsdag geeft je buitenge-woon veel vrijheid. Hij brengt je lekker snel naar je werk, via de supermarkt terug naar huis en ‘s avonds nog even de stad in voor een drankje.

Elke dag Dinsdag.

Vanaf nu is de dinsdag de leukste dag van de week! Met trots presenteren wij je onze allernieuwste eyecatcher: een prachtig vormgegeven, sterke, sportieve stadsfiets die tot in al zijn details is afgestemd op het stadsverkeer van elke dag: De Batavus Dinsdag.

Page 43: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 43

Voor jou geen files of parkeerproblemen. Je stuurt hem met het grootste gemak, strak en stijlvol door het verkeer en als je een paar verdiepingen hoog woont, til je hem met het grootste gemak de trap op.

Laat je niet misleiden door zijn ranke, slanke vormgeving. De Dinsdag is bij- zonder robuust gebouwd. Het stoere frame, de rechte voorvork en de hoge velgen zorgen samen voor een snelle en sportieve uitstraling. De zeven versnel-lingen en rollerbrakes maken deze fiets super geschikt voor dagelijks gebruik.

Tussen de verschillende kleuren en uit- voeringen is altijd een Dinsdag die bij jouw persoonlijke smaak en stijl past. Ga je voor stoer zwart mat of trendy blauw? Die kleuren zijn er voor iedereen. Hiernaast is er voor de dames een mo-dieus roze en voor de heren een stijlvol mat grijze variant.

We hebben ook aan het gebruik van je fiets gedacht. Voor wie in de stad woont en vooral korte stukjes fietst, is de Dinsdag zonder vering extra interessant omdat dit qua gewicht de allerlichtste uitvoering is. En de goedkoopste!

Bovendien is hij voorzien van de nieuwste techniek op het gebied van verlichting: de Batavus Aerflow koplamp plus achter-licht. Beide zijn bekroond met het drie sterren RAI keurmerk voor fietsverlichting.

Zoek je meer comfort in je Dinsdag? De Dinsdag mét vering geeft meer comfort tijdens het fietsen, waar je vooral bij lan-gere afstanden veel profijt van hebt. De Dinsdag met vering is standaard voor-zien van een betrouwbare naafdynamo.

Welke kleur of uitvoering je ook kiest, je hebt in alle gevallen een prachtige, sterke, sportieve en bijzonder onder-houdsvriendelijke fiets aan de Dinsdag.

Page 44: Batavus 2015

44 |

Stijl Opvallende en slanke stadsfiets voor zorgeloos en sportief rijplezier

Kenmerken Slanke uitstraling, laag gewicht, sportief rijgedrag, met of zonder vering, verschillende kleuren

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakesFramematen D: 48, 53, 57, 61 / H: 53, 57, 61, 65Kleuren Blauw, Roze (D), Grijs mat (H), Zwart matGewicht Vanaf 17 kg

Dinsdag & Dinsdag Comfort

Page 45: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 45

Vanaf 2 699

Page 46: Batavus 2015

46 |

2 699Stijl Degelijke, vriendelijk geprijsde damesfiets voor

dagelijkse ritjes en langere fietstochten Kenmerken In het frame geïntegreerde achterdrager,

naafdynamo voor veilige verlichting

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakesFramematen D: 48, 53, 57, 61, 65Kleuren Roze, AntracietGewicht 20 kg

Rumba

Page 47: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 47

2 799Stijl Stoere, populaire stadsfiets met trendy uitstraling,

ideaal voor ouders van jonge kinderen Kenmerken Geschikt voor kinderzitjes voor- en achterop,

veilige verlichting, netjes weggewerkte kabels

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakesFramematen D: 48, 53, 57, 61, 65 / H: 53, 57, 61, 65, 70Kleuren Wit (D), Taupe mat (D), Zwart matGewicht 21 kg

Mambo

Page 48: Batavus 2015

48 |

Kindje voorop,lekker toeren door de stad.

Dat is pas genieten.

Page 49: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 49

Mambo Deluxe

2 899Stijl Populaire, veilige moederfiets met extra comfort

voor moeder en kindKenmerken Geschikt voor kinderzitjes voor- en achterop,

veilige verlichting, sterke tweepootstandaard

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakesFramematen D: 48, 53, 57Kleuren Blauw, Zwart matGewicht 21 kg

Page 50: Batavus 2015

50 |

Vanaf 2 799Stijl Een betrouwbare en comfortabele allrounderKenmerken Van alle kanten goed zichtbaar in het donker, volledig

uitgerust met de nieuwe Batavus Aerflow componenten

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakeFramematen X: 48, 53, 57, 61 / D: 48, 53, 57, 61 /

H: 53, 57, 61, 65Kleuren Blauw (D), Zwart mat (X, H)Gewicht 21 kg

Monaco

Page 51: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 51

De Batavus fiets brengt je veilig naar je werk

Extra grip met de antislippedalen

Krachtige Aerflow koplamp voor goed zicht

Goed gezien worden

Speciaal voor mensen die elke dag naar hun werk fietsen, heeft Batavus fietsen ontwikkeld die voorzien zijn van alle denkbare veilig-heidsmaatregelen. Want wat is er belangrijker dan veilig aankomen?

Om te garanderen dat je in het donker goed zichtbaar bent, heeft de Batavus fiets de nieuwste techniek op het gebied van verlichting; de

Batavus Aerflow koplamp plus achterlicht. Hiernaast zijn de fietsen uitgerust met een automatische kettingspanner en zeer betrouwbare remmen. Dankzij de deels reflecterende transfers ziet geen auto-mobilist je over het hoofd. De Batavus fietsen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar.

Betrouwbare rollerbrake remmen

Altijd veiligop pad

Page 52: Batavus 2015

52 |

2 899Stijl Comfortabele en veilige allround stadsfiets voor

elke dagKenmerken Premium versnellingsnaaf van Shimano, veilige

Aerflow verlichting, automatische kettingspanner

Uitvoering 8 versnellingen Shimano Nexus Premium met rollerbrakesFramematen X: 48, 53, 57, 61 / H: 53, 57, 61, 65Kleuren Grijs matGewicht 21 kg

Fuego 8P

Page 53: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 53

San Remo

2 999Stijl Comfortabele, sportieve allrounder voor dagelijkse

en recreatieve ritten Kenmerken Soepel schakelende Nexus 8 Premium versnellingen,

verende voorvork, Fiets van het Jaar 2013

Uitvoering 8 versnellingen Shimano Nexus Premium met V-brakesFramematen D: 45, 50, 55, 60 / H: 50, 55, 60Kleuren Grijs/WitGewicht 19 kg

Page 54: Batavus 2015

54 |

Een sportief begin van elke werkdag!Vanzelfsprekend Batavus.

Page 55: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 55

2 749Stijl Lichte hybride toerfiets met sportief rijgedrag,

ideaal voor op vakantie en dagelijks gebruikKenmerken Batterijverlichting vaste voorvork en zadelpen

voor extra sportiviteit

Uitvoering 24 versnellingen Shimano Acera met V-brakesFramematen D: 53, 57 / H: 57, 61Kleuren Wit Gewicht 16,2 kg

Galibier

Page 56: Batavus 2015

56 |

2 849Stijl Comfortabele hybride toerfiets voor dagelijks

gebruik en de mooiste fietstochtenKenmerken Uitstekende vering, betrouwbare rollerbrakes,

veilige Aerflow verlichting

Uitvoering 27 versnellingen Shimano Alivio met rollerbrakesFramematen X: 48, 53, 57, 61 / H: 53, 57, 61, 65Kleuren Zilver Gewicht 20 kg

Tourmalet

Page 57: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 57

2 949Stijl Licht lopende comfortabele hybride toerfiets met

extra laag gewichtKenmerken Lichtgewicht verende voorvork, veilige Batavus

Aerflow verlichting, comfortabele instap voor dames

Uitvoering 27 versnellingen Shimano Deore/Alivio met V-brakesFramematen X: 48, 53, 57, 61 / H: 53, 57, 61, 65Kleuren Wit (X), AntracietGewicht 17 kg

Ventoux

Page 58: Batavus 2015

58 |

Maak jij van je leven graag een feest? Dan helpt deze fiets je een goed eind op weg. Een werkdag begint namelijk altijd goed als je op de Zonar naar kan-toor fietst, elke toertocht is met deze sportieveling een belevenis en je vakan-ties worden een waar avontuur als je deze krachtpatser meeneemt.

Met de keuze uit drie verschillende uit-voeringen en diverse prachtige kleuren stem je de Zonar helemaal af op jouw persoonlijke stijl. Er is altijd een Zonar die helemaal bij jou past. Qua vorm-geving en qua gebruik.

Het frame van de Batavus Zonar is stan-daard double butted: een techniek die hem zijn extreem lage gewicht geeft.

Zonar:maakt van je leven een feest!

Sportievelingen opgelet! Vanaf januari brengt Batavus de Zonar op de markt. Een super lichte derailleurfiets voor al je recreatieve ritten, maar ook ideaal voor dagelijks ge-bruik. Zonder vering voor 2 749, met vering voor 2 849 en in X-light uitvoering voor 2 999. Je kunt er alle kanten mee op.

Nieuw!

Page 59: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 59

Hierdoor weegt de Zonar zonder vering niet meer dan 15 kilo en de variant met vering maar 16 kilo. Die laatste heeft net wat meer stabiliteit en fietscomfort, speciaal voor de langere afstanden. De rechte voorvork en hoge velgen zijn elementen die op een racefiets niet zou-den misstaan en geven de Zonar zijn typerende snelle en sportieve look.

Is de standaard Zonar je nog niet licht genoeg? Dan hebben onze ontwerpers de Zonar X-light voor jou gemaakt.

De naam zegt het al: de X-light is met slechts 14 kilo de lichtste variant binnen de Zonar-lijn. Een prachtig vormgege-ven, extreem strak sturende fiets waar-van de vaste voorvork is vervaardigd uit carbon, wat hem nóg lichter maakt. Om hem helemaal af te maken is zelfs de afmontage van deze prachtfiets lichtgewicht. Zowel de dames als heren X-light uitvoering is stijlvol en trendy, glanzend zilverkleurig.

Fietsen op donkere winterdagen of tij-dens een lange toertocht de zon onder zien gaan, het is allemaal geen probleem met de Zonar of de Zonar X-light. Beide zijn veilig uitgerust met onze unieke Batavus Aerflow koplamp en het bijbehorende achterlicht. De X-light heeft bovendien een betrouwbare naaf-dynamo. Zo ben je altijd goed zichtbaar onderweg.

Page 60: Batavus 2015

60 |

Vanaf 2 749Stijl Sportieve, lichtgewicht fiets voor recreatief

en dagelijks gebruikKenmerken Laag gewicht, super licht double butted frame,

met of zonder vering, leverbaar in diverse kleuren

Uitvoering 27 versnellingen Shimano Alivio met V-brakesFramematen D: 48, 53, 57, 61 / H: 53, 57, 61, 65Kleuren Blauw mat (D), Rood mat (H), Zwart matGewicht Vanaf 15,0 kg

Zonar & Zonar Comfort

Page 61: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 61

2 999Stijl Zeer lichte sportfiets voor recratief en dagelijks

gebruikKenmerken Zeer laag gewicht, super licht double butted frame,

vaste carbon voorvork

Uitvoering 30 versnellingen Shimano Deore met V-brakesFramematen D: 48, 53, 57, 61 / H: 53, 57, 61, 65Kleuren Zilver Gewicht 14 kg

Zonar X-light

Page 62: Batavus 2015

62 |

Van mijlpaal naar mijlpaal.

Altijd op de f iets.

Page 63: Batavus 2015

BATAVUS.NL | 63

© September 2014, eerste editie. Prijzen onder voorbehoud. Alle beelden in deze brochure zijn eigendom van Batavus B.V. Er kunnen verschillen zitten in de afgebeelde kleuren en werkelijke kleuren. De afgebeelde modellen, uitvoeringen, alsmede kleuren zijn onder voorbehoud. Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Niets uit deze brochure mag worden overgenomen of gebruikt zonder uitdrukkelijke toestemming van Batavus B.V. © 2014 Copyright Batavus B.V. Heerenveen - Holland

Batavus maakt onderdeel uit van Accell Nederland B.V. waarbinnen de volgende merken vertegenwoordigd zijn: Batavus, Juncker Bike Parts, Koga, Loekie, Sparta en Van Nicholas. Accell Nederland maakt deel uit van Accell Group N.V. Accell Group N.V. richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen & -accessoires. De onderneming heeft marktleidende posities in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Finland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Europa is Accell Group marktleider in fietsen gemeten in omzet. De bekendste merken van Accell Group zijn Batavus, Sparta, Koga, Loekie, Ghost, Haibike, Winora, Raleigh, en Diamondback, Lapierre, Atala, Redline en XLC.

Page 64: Batavus 2015

64 |

Batavus BVPostbus 5158440 AM Heerenveenbatavus.nl