Batavus e-bikes 2015

40
BATAVUS.NL 1 Met mijn Batavus Samen uit, samen thuis.

description

 

Transcript of Batavus e-bikes 2015

Page 1: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 1

Met mijn Batavus

Samen uit,samen thuis.

Page 2: Batavus e-bikes 2015

2

Page 3: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 3

Korte ritjes naar je werk of naar het winkelcentrum. Lange fietstochten in het weekend met vrienden. Samen sportief door adembenemende bergachtige landschappen op vakantie. Zomaar even er op uit op een warme zomerdag.

Waar jij je fiets ook voor gebruikt; een e-bike maakt je leven gemakkelijker. Hij geeft je op de juiste momenten net dat beetje extra ondersteuning waardoor fietsen leuk blijft, ook na tientallen kilometers.

Verschillende mensen, verschillende wensen. Hoe jouw leven er ook uitziet; je e-bike moet naadloos aansluiten bij wat jij doet en nodig hebt. In welke levensfase jij je ook bevindt.

Batavus denkt hier over na. Al sinds 1904. Voor onze ervaren ontwerpers is maar één ding belangrijk: jou opti- maal van je Batavus laten genieten. Zo plezierig, veilig, duurzaam, stijlvol en comfortabel mogelijk.

We hebben al deze kenmerken in verschillende gradaties in onze e-bikes verwerkt. Omdat een praktische fiets ook mooi mag zijn. En omdat bij een comfortabele e-bike veiligheid zeker zo belangrijk is als bij een sportief model. Zo heeft elke e-bike zijn eigen karakter en is er altijd een Batavus die perfect bij jou past.

Of je nu van avontuurlijke fietsvakanties door de bergen houdt, gepensioneerd bent en wel wat extra comfort kan waarderen of dagelijks lange afstanden aflegt waarbij een beetje extra power welkom is. Met Batavus kom je overal. Samen uit, samen thuis.

Samen uit,Samen thuis.

met mijn Batavus.

Page 4: Batavus e-bikes 2015

4

Samen uit,samen thuis.

Page 5: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 5

Met mijn BatavusBatavus BVPostbus 5158440 AM Heerenveenbatavus.nl

Samen uit,samen thuis.

IntroductieSamen uit, samen thuis 3Hollands vakmanschap 6Batavus zekerheden 8Trots op testresultaten 10Keuzemenu 12

ION® e-bike technologie 15Adagio Easy® 16Mont Blanc Easy® 17

Yamaha e-bike technologie 18Stream 19Razer 20

E-motion e-bike technologie 22E-Diva 23E-Blockbuster 24Stratos E-go® 25Genova E-go® 26Monaco E-go® 27

RemovE e-bike technologie 28Tierra E-go® 29

Bosch e-bike technologie 30Milano E-go® 31Milano E-go® NuVinci® 32Isola E-go® 33Sella E-go® 34

Specificaties 36Begrippenlijst 38

BEKIJK OOK ONZE REGULIERE CATALOGUS.

Inhoud.

Page 6: Batavus e-bikes 2015

6

Al ruim een eeuw maken wij fietsen. Sterke, veilige kwaliteitsfietsen waarmee jij zorgeloos de weg op kan. Fietscomfort is met de jaren steeds belangrijker geworden, net als fietstrends. Batavus gaat met de tijd mee. Met evenveel plezier als honderd jaar geleden.

Historie en productieIn het Nederlandse straatbeeld is de fiets niet weg te denken. Sinds mensen-heugenis verplaatsen we ons massaal per fiets van huis naar school, van school naar sportvereniging, van werk naar supermarkt en terug naar huis. Elke dag opnieuw.

De grote rol die Batavus in deze rijke geschiedenis speelt, begint in 1904. Op 15 september van dat jaar opent Andries Gaastra zijn winkel in uurwerken en naaimachines in Heerenveen, van waaruit hij twee jaar later ook zijn eerste fietsen verkoopt. De Presto rijwielen die hij hiervoor uit Duitsland laat aanvoeren, worden al gauw opgevolgd door fietsen die hij zelf produceert onder de merknaam Batavus.

Hollands vakmanschap.

Ruim een eeuw ervaring.

Page 7: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 7

In de jaren ‘50 neemt de behoefte aan fietsen een vlucht. Iedereen wil er één. Daarom opent Batavus op 19 september 1956 de modernste fietsfabriek ter wereld. En hoewel er in de jaren daarna onbeschrijfelijk veel veranderd, blijft één ding hetzelfde, de wens van alle medewerkers van Batavus om in de behoefte van kwaliteitsfietsen te voorzien.

Milieuvriendelijk en energie verantwoordOmdat het milieu een belangrijk thema is op wereldniveau, blijft fietsen actueel. Elke keer dat je de fiets pakt in plaats van de auto, draag jij je steentje bij. Wij doen dat door de fietsen stuk voor stuk energie verantwoord en milieuvriendelijk

te ontwikkelen. We gebruiken alleen lakken op waterbasis, gaan bewust om met grondstoffen en energie en stellen onszelf continu de vraag of het nog schoner, beter en energiezuiniger kan.

Een voorbeeld van deze duurzame productieprocessen is onze waterzuive-ringsinstallatie. Hiermee maken we het water dat we in onze fabriek gebruiken zelf weer schoon en geschikt voor hergebruik. In het kader van energie- zuinigheid gebruiken we in de Batavus fabriek alleen groene stroom, wat ons het NuonGroenGarant certificaat heeft opgeleverd.

Eigentijds en vernieuwend Een Batavus staat voor kwaliteit, veiligheid en comfort. Elke fiets die wij verkopen, draagt deze kenmerken in zich. En omdat een veilige, comfortabele kwaliteitsfiets ook mooi mag zijn, zijn onze fietsen ook qua styling en design helemaal van deze tijd.

Met eigentijdse materialen, trendy kleurcombinaties, fraaie details en finesses in de afwerking is een Batavus een verrijking van het straatbeeld. En omdat elke fiets zijn eigen karakter heeft, is er altijd een Batavus die perfect bij jou past.

Page 8: Batavus e-bikes 2015

8

Wat maakt fietsen zo leuk? Het geeft je vrijheid. Snel even naar de stad, op pad in de omgeving op je vrije dag, lekker lang toeren op vakantie. Hiervoor moet je fiets natuurlijk wel sterk en veilig zijn. Daar zijn wij voor. Zodat jij nóg meer geniet onderweg.

Veilig en betrouwbaarFietsen doe je samen. Het is daarom belangrijk dat je fiets veilig en solide is. Dat je erop kunt vertrouwen. Jij op je fiets, samen met je partner, met of zonder kinderen, in gezelschap van vrienden en natuurlijk samen met die miljoenen andere Nederlanders die dagelijks op de fiets stappen.

Onze fietsen zijn allemaal met evenveel liefde en aandacht ontwikkeld door echte vakmensen. Zodat jij zorgeloos en veilig op pad kunt. Achter elke Batavus zit bovendien een verantwoord service- en garantiesysteem. Je Batavus dealer kan je hier alles over vertellen.

Om alle fietsen uit deze brochure in het echt te bewonderen, kun je op afspraak in onze showroom terecht. Proefritjes maak je daar ter plekke op ons eigen testparcours.

De Batavus zekerheden.

Gegarandeerd f ietsplezier.

Page 9: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 9

Gemak en comfortComfortabel fietsen begint met de perfecte zithouding. Het frame van een Batavus is hiervoor gemaakt. Veel onderdelen verstel je snel en eenvoudig zelf om je houding aan te passen. Extra comfort vind je bij onze fietsen met verende voorvork en zadelpen. Die met automatische kettingspanner zijn lekker onderhoudsvriendelijk en weer andere, zoals de Mambo Deluxe, zijn al afge- stemd op het gebruik van kinderzitjes.

Ga jij voor duurzaam? Wij maken al onze frames van de allersterkste kwaliteit aluminium. Ook de andere onderdelen van je fiets komen van de beste leveranciers. Elke Batavus is bijvoorbeeld uitgerust met een solide slot, krachtige reflectoren en een be- trouwbare naafdynamo als consistente stroomvoorziening voor de verlichting van je fiets.

Zo doen we er alles aan om jou van een veilige, betrouwbare, solide kwaliteitsfiets te voorzien. We geven je bovendien tien jaar garantie op materiaal en constructiefouten van het frame en twee jaar garantie op onderdelen waarop niet de normale gebruiksslijtage van toepassing is.

Batavus Aerflow componentenOnze ontwerpers zijn altijd bezig met innovatie en design. Neem de Batavus Aerflow componenten. Deze set bestaat uit een slimme stuurpen waarmee je de stand van je stuur eenvoudig aanpast. De vernieuwde verende voorvork met geïntegreerde Batavus Aerflow koplamp is niet alleen mooi, de kabels zijn ook onzichtbaar in de vork verwerkt.

Dankzij het krachtige Aerflow verlich-tingssysteem ben je van alle kanten goed verlicht. Hij voldoet aan de hoogste veiligheidsnorm. En tenslotte de Aerflow kettingkast met super onderhoudsvriendelijke automatische kettingspanner. Daar heb je geen omkijken naar.

Page 10: Batavus e-bikes 2015

10

DIRECT ONDERSTEUNING VANUIT STILSTAND

■ Stille motor in achterwiel ■ Gemakkelijk te bedienen en uitgebreide display■ Keuze uit 4 verschillende accu’s

Batavus Mont Blanc Easy®

Daarom koop je een Batavus.

Trots op onze testresultaten.

■ Stille motor in voorwiel voor krachtige ondersteuning■ Uitgebreide en goed afleesbare display■ Keuze uit 3 verschillende accu’s

Batavus Monaco E-go®

■ Extra krachtige ondersteuning■ Unieke balans door plaatsing motor■ Hoge lichtopbrengst door

Aerflow koplamp

Batavus Milano E-go®

CATEGORIE WINNAAR IN DE TELEGRAAF E-BIKE TEST!

CATEGORIE WINNAAR PRIJS/KWALITEITSVERHOUDING IN DE ELEKTRISCHEFIETSEN.COM TEST

Page 11: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 11

Je bent sneller met de power van een e-bike.

Stijlvol door de stad.

Page 12: Batavus e-bikes 2015

12

Om te weten welke e-bike het beste bij jou past, zijn twee vragen belangrijk: Wat wil je met de fiets gaan doen? En welke opties bieden wij?

De eerste vraag is aan jou. Voor de dagelijkse ritten naar je werk is een andere e-bike geschikt dan voor fietsavonturen in het buitenland.

Op de tweede vraag geven wij je antwoord in onderstaande tabel. Zo krijg je bijvoorbeeld een beeld van de afstand die je met een accu kunt afleggen, het karakter van de fietsondersteuning en de positie van de accu.

Welke e-bike past bij jou?

Hoeveel km wil je ondersteuning hebben?

1 2

Waarvoor ga je de e-bike gebruiken?

Woon-werk

Woon-werk

Woon-werk en recreatief

Woon-werk en recreatief

Recreatief enheuvelachtig

Tot 60 km

60 tot 100 km

+ 100 km

Page 13: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 13

Midden Isola E-go®

Sella E-go®

Milano E-go® NuVinci®

Plaats van de accu

E-bikemodellen

Plaats van de motor

3 54

Onzichtbaar in de kettingkast

Onder de achterdrager

Op het frame

Onder de achterdrager

Onder de achterdrager

Onder de achterdrager

Voorwiel

Voorwiel

Midden

Voorwiel

Voorwiel

Midden

Voorwiel

Achterwiel

Tierra E-go®

Genova E-go®

Monaco E-go® 300 WhStratos E-go®

E-BlockbusterE-Diva

Razer

Monaco E-go® 400 WhMonaco E-go® 500 WhAdagio Easy® 300 Wh en 400 Wh

Adagio Easy® 500 Wh en 600 Wh

StreamMilano E-go®

Milano E-go® NuVinci®

Monaco E-go® 500 Wh

Mont Blanc Easy® 500 Wh en 600 Wh

Achterwiel Mont Blanc Easy® 300 Wh en 400 Wh

Page 14: Batavus e-bikes 2015

14

Zelfs na urenlange tochten nog ontspannen op de fiets.

Samen optimaal genieten.

Page 15: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 15

ION® e-bike technologie.

Met de uiterst betrouwbare ION® technologie staat je Batavus e-bike garant voor extreme precisie, buiten- gewoon comfort en verregaande flexibiliteit. Dit is abso-luut de meest geavanceerde techniek die op dit moment beschikbaar is. Met een e-bike met ION® technologie kun je alle kanten op.

Vanaf de eerste meters die je met je e-bike aflegt, meet de ION® technologie jouw trapkracht. Via de veilige bediening aan het stuur kies je eenvoudig de ge- wenste ondersteuning. De motor is niet alleen muisstil maar loopt ook uitermate natuurlijk en soepel. Dat is comfortabel!

Je Batavus dealer kan alle fietsgegevens die met deze technologie worden opgeslagen gemakkelijk en snel uitlezen en je opties vergroten door je fiets uit te rusten met de nieuwste software en rijprogramma’s. Voor maar “ 1 per week verleng je jouw garantie van twee tot maar liefst vijf jaar. Zo geniet je nog langer van je e-bike.

Kies je voor de Adagio Easy® of de Mont Blanc Easy®, dan heb je nu de keuze uit vier verschillende accucapaciteiten van 300, 400, 500 of zelfs 600 Wh. Hiermee fiets je zorgeloos nog meer kilometers.

■ 3 sensoren: rotatie-, snelheids-, en trapkrachtsensor■ Intelligente software■ 5 ondersteuningstanden (eco, cruise, tour, sport en power)■ Zeer uitgebreide en goed afleesbare display■ Veilige bediening aan het stuur■ Geruisloze motor■ Motor in het achterwiel (zeer geruisloos, meest stille ondersteuning)■ Keuze uit 4 verschillende accu’s■ Walkassist en Powerassist

Kenmerken ION® technologie

Page 16: Batavus e-bikes 2015

16

Adagio Easy®

Vanaf 2 2.349Stijl Stille kracht, superieure techniek. Deze geruisloze,

comfortabele e-bike denkt met je mee!Kenmerken Geruisloze D-Light voorwielmotor, verende voorvork

en zadelpen, keuze uit 4 accu’s

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakesFramematen X: 48, 53, 57, 61 / H: 53, 57, 61, 65Kleuren ZilverGewicht 25 kg (excl. accu)

GratisXtra garantiet.w.v. 4 159*

* Actie geldig t/m 31 december 2014. Voor voorwaarden zie www.batavus.nl/xtra-garantie

Verkrijgbaar met volgende accu’s:

317 Wh

8,8 Ah

36 V522 Wh

14,5 Ah

36 V418 Wh

11,6 Ah

36 V

4 2.349accu 300 Wh

+ 4 150t.o.v. 300 Wh

+ 4 250t.o.v. 300 Wh

+ 4 350t.o.v. 300 Wh

612 Wh

17,0 Ah

36 V

Page 17: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 17

Mont Blanc Easy®

Vanaf 2 2.299Stijl Intelligente allround e-bike met prettige

rijeigenschappen en intelligente ondersteuningKenmerken Extra comfortabel dankzij geruisloze achterwielmotor

en superieure ION® techniek, keuze uit 4 accu’s

Uitvoering 8 versnellingen Shimano Alivio met hydraulische velgremmen / 24 versnellingen Shimano Alivio met hydraulische velgremmen

Framematen D: 48, 53, 57 / H: 53, 57, 61, 65Kleuren BlauwGewicht Vanaf 24,5 kg (excl. accu)

Verkrijgbaar met volgende accu’s:

317 Wh

8,8 Ah

36 V522 Wh

14,5 Ah

36 V418 Wh

11,6 Ah

36 V

8 V 4 2.29924 V 4 2.349 accu 300 Wh

+ 4 150+ 4 150t.o.v. 300 Wh

+ 4 250+ 4 250t.o.v. 300 Wh

+ 4 350+ 4 350t.o.v. 300 Wh

612 Wh

17,0 Ah

36 V

Page 18: Batavus e-bikes 2015

18

Yamaha e-bike technologie.

De Batavus Stream en onze gloednieuwe Batavus Razer zijn beide betrouwbaar uitgerust met Yamaha PW-serie aandrijftechniek. Deze uiterst krachtige middenmotor garandeert je een uiterst soepele en natuurlijke rijbeleving.

■ 3 sensoren: rotatie-, snelheids-, en trapkrachtsensor■ Intelligente software■ 3 ondersteuningstanden■ Uitgebreide en duidelijk afleesbare display■ Veilige bediening aan het stuur■ Krachtige middenmotor■ Walkassist

Je bedient het Yamaha PW-systeem eenvoudig en veilig via de stuur- bediening en kunt kiezen uit drie onder- steuningsstanden. Eco, standard of high-performance.

De Yamaha PW-serie middenmotor is buitengewoon sterk. Hij levert 70 Nm nominaal en 80 Nm maximaal. Het systeem is krachtig wanneer het moet en geeft een bijzonder soepele en vloeien-de ondersteuning tijdens het fietsen. Zo kom je ook na tientallen kilometers fietsen, fris en ontspannen aan.

Het soepele rijgedrag van de Yamaha PW-serie is ook te danken aan het Triple Sensor System. Dit systeem bestaat uit een rotatiesensor, snelheidssensor en trapkrachtsensor en voorziet je onder alle omstandigheden van een continue ondersteuning. Het draagt bij aan een natuurlijke rijbeleving. Je hebt amper door dat je op een e-bike fietst!

Kenmerken Yamaha technologie

Page 19: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 19

Stream

2 2.399Stijl Krachtige en comfortabele e-bike met een

accucapaciteit van 500 WhKenmerken Betrouwbare Yamaha middenmotor, duidelijk

afleesbaar display en verende voorvork en zadelpen

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met hydraulische velgremmen

Framematen D: 48, 53, 57, 61 / H: 53, 57, 61, 65Kleuren ZilverGewicht 24 kg (excl. accu)

497 Wh

13,8 Ah

36 V

Page 20: Batavus e-bikes 2015

20

2 2.499Stijl Sportieve, krachtige en onderhoudsvriendelijke e-bike,

ideaal voor woon-werk verkeerKenmerken Betrouwbare Yamaha middenmotor, accu op het

frame voor optimale gewichtsverdeling, laag gewicht

Uitvoering 8 versnellingen Shimano Alfine met hydraulische velgremmen

Framematen D: 48, 53, 57, 61 / H: 53, 57, 61, 65Kleuren Groen (H), Zwart matGewicht 20,5 kg (excl. accu)

396 Wh

11,0 Ah

36 V

Razer

Page 21: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 21

Snel en wendbaar, een goed begin van je werkdag.

Fietsen met extra power.

Page 22: Batavus e-bikes 2015

22

E-motionWie van comfort houdt maar liever niet met ingewikkelde displays en software-programma’s te maken heeft, kan met E-motion goed uit de voeten. Het display is eenvoudig te bedienen en je kunt kiezen uit vijf ondersteuningsstanden. De Walkassist en Powerassist geven je bovendien nóg meer ondersteuning en fietsgemak. Er is keuze uit een accu- capaciteit van 300 of 400 Wh.

Emotion SmartDe Batavus Monaco E-go® is voorzien van de E-motion Smart technologie. Dankzij de keuze tussen uitneembare accu’s met accucapaciteiten van 300, 400 en 500 Wh, ben je met deze e-bike nog flexibeler. Er zijn 4 onder-steuningsstanden. Het display van deze

modellen is bovendien net even luxer uitgerust met een klok en je leest er eenvoudig je gemiddelde snelheid en totale afgelegde afstand op af. De D-light voorwielmotor is geruisloos. Hoeveel kilometers ben jij van plan te maken?

E-motion e-bike technologie.

Klassieke eenvoud, betrouwbare techniek en ultiem comfort. Dat is de E-motion technologie. Dit systeem is dankzij de verschillende rijprogramma’s ideaal voor korte afstanden maar ook zeer geschikt voor langere fietstochten. Dat is gemakkelijk!

■ Krachtige ondersteuning■ Meerdere ondersteuningsstanden■ Walkassist en Powerassist

■ Motor met vrijloop in het voorwiel■ Keuze uit verschillende accu’s ■ Stille motor (E-motion Smart)

Kenmerken E-motion technologie

Page 23: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 23

Vanaf 2 1.499Stijl De populaire Diva van Batavus, maar dan elektrischKenmerken 7 versnellingen en handremmen voor extra

fietscomfort, keuze uit 2 accu’s

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakesFramematen D: 50, 56, 62Kleuren Crème wit, AntracietGewicht 22,5 kg (excl. accu)

E-DivaVerkrijgbaar met volgende accu’s:

317 Wh

8,8 Ah

36 V396 Wh

11 Ah

36 V

4 1.499accu 300 Wh

+ 4 150t.o.v. 300 Wh

Page 24: Batavus e-bikes 2015

24

Vanaf 2 1.499Stijl De populaire Blockbuster van Batavus, maar dan

elektrischKenmerken 7 versnellingen en handremmen voor extra

fietscomfort, keuze uit 2 accu’s

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakesFramematen H: 50, 56, 62Kleuren Zwart matGewicht 22 kg (excl. accu)

E-BlockbusterVerkrijgbaar met volgende accu’s:

317 Wh

8,8 Ah

36 V396 Wh

11 Ah

36 V

4 1.499accu 300 Wh

+ 4 150t.o.v. 300 Wh

Page 25: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 25

Vanaf 2 1.699Stijl Minimalistische, lichte e-bike met Deense roots voor

sportieve no-nonsense fietsersKenmerken Danish design met versnellingen en handremmen voor

extra comfort, keuze uit 2 accu’s

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakesFramematen D: 48, 53, 57 / H: 53, 57, 61Kleuren GrijsGewicht 20 kg (excl. accu)

Stratos E-go®

Verkrijgbaar met volgende accu’s:

317 Wh

8,8 Ah

36 V396 Wh

11 Ah

36 V

4 1.699accu 300 Wh

+ 4 150t.o.v. 300 Wh

Page 26: Batavus e-bikes 2015

26

Vanaf 2 1.699Stijl Stijlvolle, comfortabele en betaalbare allround e-bike

voor dagelijks en recreatief gebruikKenmerken Comfortabel verende voorvork, geïntegreerde Batavus

Aerflow koplamp, keuze uit 2 accu’s

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakesFramematen X: 48, 53, 57, 61 / D: 48, 53, 57, 61 /

H: 53, 57, 61, 65 Kleuren Blauw (D), Zwartgroen mat (X, H)Gewicht 23 kg (excl. accu)

Genova E-go®

Verkrijgbaar met volgende accu’s:

317 Wh

8,8 Ah

36 V396 Wh

11 Ah

36 V

4 1.699accu 300 Wh

+ 4 150t.o.v. 300 Wh

Page 27: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 27

Vanaf 2 1.899Stijl Geruisloze en buitengewoon comfortabele allrounder

voor al je ritten, het hele jaar doorKenmerken Geruisloze D-Light voorwielmotor, verende voorvork

en zadelpen, luxe display, keuze uit 3 accu’s

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrakesFramematen X: 48, 53, 57, 61 / H: 53, 57, 61, 65Kleuren Zilver, Paars (X)Gewicht 24 kg (excl. accu)

Monaco E-go®

Verkrijgbaar met volgende accu’s:

317 Wh

8,8 Ah

36 V522 Wh

14,5 Ah

36 V396 Wh

11 Ah

36 V

4 1.899accu 300 Wh

+ 4 150t.o.v. 300 Wh

+ 4 250t.o.v. 300 Wh

Page 28: Batavus e-bikes 2015

28

RemovEe-bike technologie.

Een krachtige motor voor extra gebruiksgemak en plezierige ondersteuning in combinatie met een eenvoudig uitneem- bare accu die slim is weggewerkt in de kettingkast. Met andere woorden: Een comfortabele, krachtige e-bike die amper als zodanig te herkennen is. Je vindt het allemaal in de RemovE technologie.

■ Accu onzichtbaar in de kettingkast■ Licht van gewicht (één van de lichtste e-bikes)■ Zeer geschikt voor woon-werkverkeer■ 9 verschillende ondersteuningsstanden■ Uitgebreid display

Het extreem lichte RemovE systeem is in het bijzonder geschikt voor woon-werk-verkeer. Maar ook voor de langere recreatieve tochten kun je met dit systeem goed uit de voeten. Omdat de sterke motor bij de RemovE systeem in het voorwiel is gepositioneerd, heeft je e-bike een buitengewoon stabiele wegligging. Via de veilige bediening aan het stuur stel je heel gemakkelijk je favoriete rijprogramma in. Die instellingen kun je samen met de temperatuur, je gemiddelde snelheid, een dagteller en je totale afgelegde afstand eenvoudig teruglezen op het uitgebreide display.

Maar daarmee zijn we er nog niet! Het unieke RemovE systeem dat Batavus als eerste op de markt, heeft maar liefst negen ondersteuningsstanden. Drie ecostanden en zes speedstanden, om precies te zijn. Allemaal om jou zoveel mogelijk tegemoet te komen, wat je ook met je e-bike van plan bent.

Nog een beetje extra fietsgemak? Het RemovE systeem is voorzien van Walkassist en Powerassist. Dat is pas comfort.

Kenmerken RemovE technologie

Page 29: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 29

2 1.799Stijl Eén van de lichtste e-bikes in het assortiment,

die er uitziet als een gewone fietsKenmerken Onzichtbare, in de kettingkast verwerkte accu,

stuurbediening, extra lage instap voor dames

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met V-brake voor en rollerbrake achter

Framematen X: 48, 53, 57, 61 / H: 53, 57, 61, 65Kleuren Zilver, Grijs mat (X)Gewicht 21,5 kg (excl. accu)

324 Wh

9 Ah

36 V

Tierra E-go®

Page 30: Batavus e-bikes 2015

30

Bosche-bike technologie.

E-bikes met het Bosch Electric Drive System zijn slank, stabiel en comfortabel. De aandrijving zit direct op de trapas en doordat de motor laag geplaatst is, ligt het zwaartepunt buitengewoon gunstig. Het geeft je e-bike een stevige onder-steuning die uitzonderlijk natuurlijk aanvoelt.

■ Actieradius tot 140 km■ 4 ondersteuningsstanden (eco, tour, sport, turbo)■ Motor onder de trapas (middenmotor)■ Zeer uitgebreid en duidelijk afleesbare display■ Veilige bediening aan het stuur■ Walkassist

Kenmerken Bosch technologie

De vier rijprogramma’s van het Bosch Electric Drive System stel je eenvoudig en veilig in via de bediening aan het stuur. Maak je keuze tussen eco, tour, sport en turbo en krijg bij elke rit het gewenste comfort. Je e-bike beschikt over een uitgebreid en duidelijk afleesbaar display die wordt gevoed door een 396 Wh uitneembare accu die extreem snel oplaadt. En dan nog wat; via een Micro USB aansluiting kun je er zelfs je mobiele telefoon mee opladen tijdens het fietsen! Deze lithium-ion accu geeft langdurige, comfortabele trapondersteuning bij een royale actieradius. Hiermee fiets je zorgeloos, vele tientallen kilometers. Dat is optimaal fietsplezier!

De Bosch e-bikes zijn afgemonteerd met Batavus Aerflow componenten die zorg- en voor ultiem comfort. Krijg je onder-weg een lekke band? Geen probleem. Doordat de motor van deze e-bikes niet in een van de wielen is verwerkt, kun je de banden gemakkelijk vervangen.

Page 31: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 31

Verkrijgbaar met volgende accu

396 Wh

11 Ah

36 V

Milano E-go®

2 2.499Stijl Betrouwbare, comfortabele en zeer stabiele e-bike

voor korte en lange rittenKenmerken Bosch Active Line middenmotor, verende voorvork

en zadelpen, geïntegreerde Aerflow koplamp

Uitvoering 7 versnellingen Shimano Nexus met hydraulische velgremmen

Framematen X: 48, 53, 57, 61 / H: 53, 57, 61, 65Kleuren Wit (D), Zwart matGewicht 23,5 kg (excl. accu)

Page 32: Batavus e-bikes 2015

32

Verkrijgbaar met volgende accu

396 Wh

11 Ah

36 V

2 2.999Stijl Veilige en comfortabele allround e-bike die

traploos en automatisch schakeltKenmerken Uitgerust met unieke NuVinci® HarmonyTM-naaf in

combinatie met de Bosch Active Line middenmotor

Uitvoering Traploze en automatische NuVinci® HarmonyTM-naaf met hydraulische velgremmenFramematen D: 48, 53, 57, 61 / H: 53, 57, 61, 65Kleuren Zwart matGewicht 25 kg (excl. accu)

Milano E-go® NuVinci®

Page 33: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 33

Verkrijgbaar met volgende accu

396 Wh

11 Ah

36 V

2 2.499Stijl Sportieve, licht lopende e-bike geschikt voor

recreatief gebruikKenmerken Bosch Active Line middenmotor, verende voorvork

en zadelpen, geïntegreerde Aerflow koplamp

Uitvoering 9 versnellingen Shimano Deore met V-brakesFramematen X: 48, 53, 57, 61 / H: 53, 57, 61, 65Kleuren BlauwGewicht 22,5 kg (excl. accu)

Isola E-go®

Page 34: Batavus e-bikes 2015

34

Verkrijgbaar met volgende accu

396 Wh

11 Ah

36 V

Sella E-go®

2 2.899Stijl Sportieve en lichte e-bike geschikt voor heuvels en

bergachtig terreinKenmerken Extra sterke Bosch Performance middenmotor, hydrau-

lische velgremmen, lichtgewicht en verende voorvork

Uitvoering 9 versnellingen Shimano Deore met hydraulische velgremmen

Framematen D: 45, 50, 55 / H: 50, 55, 60Kleuren Wit mat (D), Zwart matGewicht 22 kg (excl. accu)

Page 35: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 35

Met onze e-bikes fiets je zóveel gemakkelijker.

Dat is pas comfort.

Page 36: Batavus e-bikes 2015

36

Positie Accu

Positie motor

Capaciteit

Kracht motor

Walkassist

Powerassist

Automatic Recharge Technologie

Versnellingen

Actieradius maximaal*

Gewicht excl. accu

Gewicht accu

Framemaat

Mont Blanc Easy® (p. 17)

Uitneembaar onder bagagedrager

Achterwiel

Accu : 8,8Ah/317Wh/36VAccu : 11,6Ah/418Wh/36VAccu : 14,5Ah/522Wh/36VAccu : 17Ah/612Wh/36V

40Nm

Ja

Ja

Ja

8 of 24 Shimano Alivio

Accu : 90 kmAccu : 115 kmAccu : 150 kmAccu : 155 km

24,5 kg (8V) 25 kg (24V)

Accu : 3 kgAccu : 3 kgAccu : 3,5 kgAccu : 3,5 kg

D: 48, 53, 57H: 53, 57, 61, 65

E-Diva (p. 23)

Uitneembaar onder bagagedrager

Voorwiel

Accu :8,8Ah/317 Wh/36VAccu : 11Ah/396Wh/36V

22Nm

Ja

Ja

Nee

7 Shimano Nexus

70 km

22,5 kg

Accu : 2,4 kgAccu : 2,4 kg

D: 50, 56, 62

Stream (p. 19)

Uitneembaar onder bagagedrager

Midden

13,8Ah/497Wh/36V

80Nm

Ja

Nee

Nee

7 Shimano Nexus

135 km

24 kg

3,8 kg

D: 48, 53, 57, 61H: 53, 57, 61, 65

E-Blockbuster (p. 24)

Uitneembaar onder bagagedrager

Voorwiel

Accu :8,8Ah/317 Wh/36VAccu : 11Ah/396Wh/36V

22Nm

Ja

Ja

Nee

7 Shimano Nexus

70 km

22 kg

Accu : 2,4 kgAccu : 2,4 kg

D: 50, 56, 62

Razer (p. 20)

Afneembaar van het frame

Midden

11/396Wh/36V

80Nm

Ja

Nee

Nee

8 Shimano Alfine

110 km

20,5 kg

2,8 kg

D: 48, 53, 57, 61 H: 53, 57, 61, 65

Stratos E-go® (p. 25)

Uitneembaar onder bagagedrager

Voorwiel

Accu :8,8Ah/317 Wh/36VAccu : 11Ah/396Wh/36V

22Nm

Ja

Ja

Nee

7 Shimano Nexus

70 km

20 kg

Accu : 2,4 kgAccu : 2,4 kg

D: 48, 53, 57H: 53, 57, 61

Adagio Easy® (p. 16)

Uitneembaar onder bagagedrager

Voorwiel

Accu : 8,8Ah/317Wh/36VAccu : 11,6Ah/418Wh/36VAccu : 14,5Ah/522Wh/36VAccu : 17Ah/612Wh/36V

25Nm

Ja

Ja

Ja

7 Shimano Nexus

Accu : 80 kmAccu : 105 kmAccu : 130 kmAccu : 155 km

25 kg

Accu : 3 kgAccu : 3 kgAccu : 3,5 kgAccu : 3,5 kg

X: 48, 53, 57, 61 H: 53, 57, 61, 65

Specificaties.

Page 37: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 37

Met mijn BatavusBatavus BVPostbus 5158440 AM Heerenveenbatavus.nl

Samen uit,samen thuis.

Positie Accu

Positie motor

Capaciteit

Kracht motor

Walkassist

Powerassist

Automatic Recharge

Technologie

Versnellingen

Actieradius maximaal*

Gewicht excl. accu

Gewicht accu

Framemaat

Genova E-go® (p. 26)

Uitneembaar onderbagagedrager

Voorwiel

Accu :8,8Ah/317 Wh/36VAccu : 11Ah/396Wh/36V

22Nm

Ja

Ja

Nee

7 Shimano Nexus

70 km

23 kg

Accu : 2,4 kgAccu : 2,4 kg

X: 48, 53, 57, 61D: 48, 53, 57, 61 H: 53, 57, 61, 65

Monaco E-go® (p. 27)

Uitneembaar onderbagagedrager

Voorwiel

Accu : 8,8Ah/317Wh/36VAccu : 11Ah/396Wh/36VAccu : 14,5Ah/522Wh/36V

25Nm

Ja Ja

Nee

7 Shimano Nexus

Accu : 60 kmAccu : 80 kmAccu : 100 km

24 kg

Accu : 2,5 kgAccu : 3 kgAccu : 3,1 kg

X: 48, 53, 57, 61 H: 53, 57, 61, 65

Milano NuVinci® (p. 32)

Uitneembaar onder bagagedrager

Midden

11Ah/396Wh/36V

48Nm

Ja

Nee

Nee

Traploos

140 km

25 kg

2,6 kg

D: 48, 53, 57, 61 H: 53, 57, 61, 65

Tierra E-go® (p. 29)

Uitneembaar uitkettingkast

Voorwiel

9Ah/324Wh/36V

30Nm

Ja

Ja

Nee

7 Shimano Nexus

60 km

21,5 kg

1,8 kg

X: 48, 53, 57, 61H: 53, 57, 61, 65

Isola E-go® (p. 33)

Uitneembaar onderbagagedrager

Midden

11Ah/396Wh/36V

48Nm

Ja

Nee

Nee

9 Shimano Deore

140 km

22,5 kg

2,6 kg

X: 48, 53, 57, 61H: 53, 57, 61, 65

Milano E-go® (p. 31)

Uitneembaar onderbagagedrager

Midden

11Ah/396Wh/36V

48Nm

Ja

Nee

Nee

7 Shimano Nexus

140 km

23,5 kg

2,6 kg

X: 48, 53, 57, 61 H: 53, 57, 61, 65

Sella E-go® (p. 34)

Uitneembaar onderbagagedrager

Midden

11Ah/396Wh/36V

60Nm

Ja

Nee

Nee

9 Shimano Deore

135 km

22 kg

2,6 kg

D: 45, 50, 55, 60H: 50, 55, 60

BEKIJK OOK ONZE REGULIERE CATALOGUS.

Page 38: Batavus e-bikes 2015

38

Wh

Newton

Begrippenlijst.ION®

ION® is een van de modernste technologie-en die garant staat voor natuurlijk rijcomfort. Je schakelt soepel van de ene naar de andere versnelling, de motor is krachtig en stil. Door de intelligente software kan je zelf je rijprogramma’s samenstellen. Een Batavus e-bike met ION® technologie heeft altijd de motor in het achterwiel en de trapkracht- sensor verhoogt het rijcomfort.

YamahaDe Batavus Stream en Razer hebben de Yamaha PW-serie aandrijftechniek. De Yamaha PW-serie middenmotor is zeer krachtig; hij levert 70 Nm nominaal en 80 Nm maximaal. Deze kracht wordt direct overgebracht op de trapas. Het Yamaha PW-systeem is eenvoudig en overzichtelijk te bedienen via de stuurbediening waarbij de gebruiker kan kiezen uit drie ondersteu-ningsstanden. De prettige trapkrachtsensor verhoogt het rijcomfort en zorgt voor natuurlijk rijgedrag.

E-motionE-motion is een zeer betrouwbare techniek die krachtig ondersteunt. In combinatie met verschillende rijprogramma’s biedt dit systeem veel gemak en comfort, voor een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Een elektrische fiets met E-motion technologie is uitgerust met een rotatiesensor (E-motion) of een rotatiesensor i.o.m. en snelheidssensor (E-motion Smart). Er is keuze uit meerdere accucapaciteiten.

RemovEHet unieke RemovE systeem biedt bijzonder gebruiksgemak en plezierige ondersteuning. De uitneembare accu is slim weggewerkt in de kettingkast. Je fiets is hierdoor nauwelijks als e-bike te herkennen. De motor in het voor- wiel zorgt voor een goede wegligging en via de veilige bediening aan het stuur stel je heel gemakkelijk één van de vijf rijprogramma’s in.

BoschBij Batavus e-bikes met Bosch technologie zit de krachtige aandrijving direct op de trapas. Doordat de motor laag geplaatst is, ligt het zwaartepunt bijzonder gunstig. Dit zorgt voor stabiliteit. De prettige trapkrachtsensor verhoogt het rijcomfort en zorgt voor natuurlijk rijgedrag.

Xtra GarantieMaar liefst 5 jaar fabrieksgarantie voor maar € 159,-. Dat is veel zekerheid voor een relatief laag bedrag. Reken maar uit: voor minder dan € 1,- per week biedt Batavus jarenlang onbezorgd fietsplezier op alle e-bikes (exclusief Bosch technologie). ■ Je verlengt de garantietermijn met 3 jaar■ Vergoeding van de reparatiekosten

(o.b.v.) gemiddeld tarief■ Je fiets behoudt zijn waarde■ Hogere inruilwaarde, omdat de Xtra

Garantie overdraagbaar is bij de verkoop

FietsverlichtingZichtbaar veilig op weg met het RAI Keurmerk Fietsverlichting (RKF). Het Keurmerk stelt eisen aan de voor- en achter verlichting én aan de wijze van de montage. De verlichting krijgt afhankelijk van de testresultaten 1, 2 of 3 sterren.

XHPExtra High Power aandrijving. Een motor met aanzienlijk meer vermogen, krachtige ondersteuning en zeer soepele directe aandrijving.

EMC-approvedVoldoet aan Europese regelgeving op het gebied van veiligheid en overige voorschriften die gelden op elektrische gebruiksvoorwerpen.

WattuurDe energie die de accu levert in Wattuur. Hoe hoger het aantal Watturen, hoe groter de afstand die afgelegd kan worden.

NewtonmetersDe kracht die vrijkomt uit de motor op het moment dat er druk op de pedalen wordt uitgeoefend. Hoe meer Newtonmeters, hoe krachtiger de motor is.

AccuBij diverse modellen kan je kiezen voor accu’s met een capaciteit van 300, 400, 500 of 600 Wh.

Page 39: Batavus e-bikes 2015

BATAVUS.NL 39

© September 2014, eerste editie. Prijzen onder voorbehoud. Alle beelden in deze brochure zijn eigendom van Batavus B.V. Er kunnen verschillen zitten in de afgebeelde kleuren en werkelijke kleuren. De afgebeelde modellen, uitvoeringen, alsmede kleuren zijn onder voorbehoud. Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Niets uit deze brochure mag worden overgenomen of gebruikt zonder uitdrukkelijke toestemming van Batavus B.V. © 2014 Copyright Batavus B.V. Heerenveen - Holland

Batavus maakt onderdeel uit van Accell Nederland B.V. waarbinnen de volgende merken vertegenwoordigd zijn: Batavus, Juncker Bike Parts, Koga, Loekie, Sparta en Van Nicholas. Accell Nederland maakt deel uit van Accell Group N.V. Accell Group N.V. richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen & -accessoires. De onderneming heeft marktleidende posities in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Finland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Europa is Accell Group marktleider in fietsen gemeten in omzet. De bekendste merken van Accell Group zijn Batavus, Sparta, Koga, Loekie, Ghost, Haibike, Winora, Raleigh, en Diamondback, Lapierre, Atala, Redline en XLC.

Page 40: Batavus e-bikes 2015

40

Batavus BVPostbus 5158440 AM Heerenveenbatavus.nl