Basiscursus SHIATSU · Basiscursus SHIATSU Wanneer? 6 zaterdagvoormiddagen, van 9u tot 13.30u. De...

2
Basiscursus SHIATSU Wanneer? 6 zaterdagvoormiddagen, van 9u tot 13.30u. De eerstvolgende cursus gaat door op: 08, 29 feb · 28 mar · 04, 11, 18 apr Kan je deze data niet? Andere data mogelijk in samenspraak met de rest van de groep. Wat leer je? Na het volgen van deze cursus kan je mensen in je omgeving verwennen met een eenvoudige toch diepwerkende en helende shiatsumassage. Je krijgt tools in handen om je kinderen tot rust te brengen, vermoeidheid weg te werken, of gewoon iemand terug goed in zijn vel te laten voelen. Verder leer je ook oefeningen om je eigen conditie te verbe- teren en op pijl te houden met o.a. Do-in yoga, hara-oefenin- gen en ademhalingsoefeningen. In de cursus is gezocht naar een evenwicht tussen therorie en praktijk. Belangrijke concepten uit de traditionele Chinese geneeskun- de komen aanbod. Je leert een shiatsu behandeling te geven in ruglig en in buiklig met focus op het losmaken van rug, schouders en nek. Heel wat om te ontdekken! Deze Shiatsu basiscursus vormt een geheel op zich en er is geen voorkennis vereist. Na deze cursus kan je shiatsu veilig en effectief toepassen. Nog vragen? Aarzel niet contact op te nemen. Beschrijving Shiatsu betekent letterlijk vinger- druk. Het Japanse Ministerie van Volksgezondheid omschrijft shiatsu als “een vorm van manipulatie met duimen, vingers en handpalmen waarbij druk wordt uitgeoefend op de huid om interne stoornissen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen of te bewaren en specifieke problemen te behandelen”. Een shiatsutherapeut geneest geen ziektes maar stimuleert de zelfgenezende kracht van het lichaam! Info en inschrijvingen? Mailen naar [email protected] of bel op 0495937725. Uw inschrijving is definitief na regeling van het totale bedrag. A touch of shiatsu • Hoornblaas 33 • 3271 Zichem Ondernemingsnummer: 053755677 • Argenta BE45973151926989

Transcript of Basiscursus SHIATSU · Basiscursus SHIATSU Wanneer? 6 zaterdagvoormiddagen, van 9u tot 13.30u. De...

Basiscursus

SHIATSU

Wanneer?6 zaterdagvoormiddagen, van 9u tot 13.30u.De eerstvolgende cursus gaat door op: 08, 29 feb · 28 mar · 04, 11, 18 aprKan je deze data niet? Andere data mogelijk in samenspraak met de rest van de groep.

Wat leer je?Na het volgen van deze cursus kan je mensen in je omgeving verwennen met een eenvoudige toch diepwerkende en helende shiatsumassage. Je krijgt tools in handen om je kinderen tot rust te brengen, vermoeidheid weg te werken, of gewoon iemand terug goed in zijn vel te laten voelen.

Verder leer je ook oefeningen om je eigen conditie te verbe-

teren en op pijl te houden met o.a. Do-in yoga, hara-oefenin-gen en ademhalingsoefeningen.

In de cursus is gezocht naar een evenwicht tussen therorie en praktijk.

Belangrijke concepten uit de traditionele Chinese geneeskun-de komen aanbod.Je leert een shiatsu behandeling te geven in ruglig en in buiklig met focus op het losmaken van rug, schouders en nek.

Heel wat om te ontdekken!

Deze Shiatsu basiscursus vormt een geheel op zich en er is geen voorkennis vereist. Na deze cursus kan je shiatsu veilig en effectief toepassen. Nog vragen? Aarzel niet contact op te nemen.

BeschrijvingShiatsu betekent letterlijk vinger-druk. Het Japanse Ministerie van Volksgezondheid omschrijft shiatsu als “een vorm van manipulatie met duimen, vingers en handpalmen waarbij druk wordt uitgeoefend op de huid om interne stoornissen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen of te bewaren en specifieke problemen te behandelen”.Een shiatsutherapeut geneest geen ziektes maar stimuleert de zelfgenezende kracht van het lichaam!

Info en inschrijvingen?Mailen naar [email protected] of bel op 0495937725.

Uw inschrijving is definitief na regeling van het totale bedrag.

A touch of shiatsu • Hoornblaas 33 • 3271 ZichemOndernemingsnummer: 053755677 • Argenta BE45973151926989

Inhoud 1 Druk, tsubo’s en meridianen2 Centrale as ‘hoofd-hart-hara’

vs. periferie3 Aanraking4 Ki of Qi 5 Terminologie6 Orgaanklok7 Yin Yang8 De 5 elementen -

5 transformaties - 5 fasen9 Basisprincipes10 Basishoudingen11 Basistechnieken12 Behandeling van de rug in

buiklig13 Benen14 Voeten15 Schouders16 ehandeling van de voorzijde

in ruglig - hara 17 De armen18 De handen19 De schouders (intermezzo dat

je kan toevoegen)20 De nek 21 Het hoofd22 Afsluiten

In deze cursus werd gezocht naar een evenwicht tussen theorie en praktijk.

Het theoretisch kader waarin shiatsu zijn oorsprong vindt, is enorm boeiend. Het helpt ons een breder beeld te krijgen van hoe alles en iedereen in het universum geconnecteerd is, ook in je eigen lichaam.

De theorie is er als hulpmiddel om de puzzelstukjes één voor één op zijn plaats te laten vallen. Laat de theorie een hulp-middel zijn op je ontdekkingstocht. Het is daar om je pad te ondersteunen, niet om het te belem-meren. De theorie doet je begrijpen waarom shiatsu werkt en welke diepgaande invloed het heeft.