Balterio brochure 2014

96
www.balterio.com € 2,95 WELKOM bij ons thuis EDITIE 2014 Stijl. Kwaliteit. Eenvoud. INSPIRATIE collecties EENVOUDIGE INSTALLATIE perfecte afwerking ALLES WAT U WILDE WETEN OVER LAMINAAT- VLOEREN WAAROM ZIJ VOOR BALTERIO KOZEN!

description

 

Transcript of Balterio brochure 2014

Page 1: Balterio brochure 2014

www.balterio.com

€ 2,95

WELKOMbij ons thuis

EDITIE 2014

Stijl. Kwaliteit. Eenvoud.

INSPIRATIEcollectiesEENVOUDIGEINSTALLATIEperfecte afwerking

ALLES WAT U WILDE WETEN OVER LAMINAAT-VLOEREN

WAAROM ZIJ VOOR BALTERIO KOZEN!

Page 2: Balterio brochure 2014

24

16

10

Ontdek het grote aanbod van stijlvolle en kwalitatieve vloeren. Blader door de verschillende collecties in dit magazine.

Over de vloer bij…

Linda & Mathijs in Rotterdam, Nederland.Laminaat met een heel specifi eke kleur. p. 10Katrin & Dennis in Vordorf, Duitsland. Een woning met vijf verschillende laminaatvloeren. p. 16Isabelle & Steven in Brugge, België. Tijdloos laminaat is een constante in het hele huis. p. 24

Waarom Balterio ook in uw woning thuishoort…p. 29

HET vloeren MAGAZINE

WELKOMBIJ ONS THUIS

ALLES WAT U WILDE WETEN OVER LAMINAAT-VLOEREN

2

Page 3: Balterio brochure 2014

3426 56

9037

laat u inspireren door de Verschillende sferen en laat uw fantasie de Vrije loop. kom alles te weten oVer onze uiteenlopende collecties, decors en afwerkingen.

Structuren & afwerkingen

Collecties

Inspiratie

Accessoires

Inspiratie

Ontdek wat Balterio u te bieden heeft en doe bruikbare ideeën op. Zo zou uw leefruimte er kunnen uitzien met laminaat…p. 37

Collecties Kom alles te weten over onze uiteenlopende collecties, decors en afwerkingen. p. 56

Grandeur p. 58Infi nity p. 60 Magnitude p. 62 Tradition Sapphire p. 64Tradition Sculpture p. 66 Tradition Elegant p. 68 Tradition Quattro p. 70Quattro Vintage p. 72 Xperienceplus p. 74Stretto p. 76 Impressio p. 78 Traffi c p. 80 Authentic Styleplus p. 82Dolce p. 84 Senator p. 86 Pure Stone p. 88

Accessoires

true matching®

plinten en profi elen voor een perfect afgewerkte Balterio laminaatvloer. p. 90

onderVloeren om het loop- en doorgangs-geluid optimaal te dempen.p. 92

LM15

09

3

Page 4: Balterio brochure 2014

Een laminaatvloer is gemakkelijk te onderhouden.

tip Reinig met een lichtvochtige dweil en maak het oppervlak droog met een propere doek. Maak uw vloer altijd schoon in de richting van de houtnerven. Zelfs een plankenvloer met v-groeven is gemakkelijk te reinigen: de groeven zijn immers bedekt met een uniek foliebandje dat het vuil afstoot.

stijl.kwaliteit.eenVoud.

Stijl.Kwaliteit.Eenvoud. Van moderne patronen tot natuurgetrouwe houtnerfstructuren, onze laminaatvloeren helpen u bij het inrichten van uw persoonlijke leefruimte. Welke stijl u ook kiest, u verkrijgt altijd een warm resultaat.

Balterio biedt garanties tot 25 jaar, op de collectie Traffi c geniet u zelfs van een levenslange garantie*.

* beperkt tot 33 jaar

4

Page 5: Balterio brochure 2014

Natuurlijk ruw.

Een landelijk interieur zorgt voor een warm gevoel in huis. De nieuwe decors van de Impressio-collectie met noesten en scheuren tonen karaktervol laminaat met de uitstraling van echt hout.Bovendien loopt het decor optisch door van de ene plank naar de andere voor een panoramisch effect.

nieuwe trend

Impressio > p. 78

Ontdek onze andere innovatieve structuren op p. 34

Vintage is hip!

Integreer een periode en stijl uit de vorige eeuw in uw interieur. Zo zijn onbehandelde houten meubeltjes uit de jaren 50 aan een ware opmars bezig. Maar ook met een laminaatvloer uit de Quattro Vintage-collectie creëert u een unieke sfeer in huis, alsof er al jaren wordt geleefd.

Quattro Vintage > p. 72

ontdek de nieuwe collectie

5

Page 6: Balterio brochure 2014

4

5

option

B

4

56

910

7

8b

3

option

B

11

45b

42

48

option

A

option

B

1

90

90

90

90

90

option

A

option

A

1

54b

31 2

5

option

B

Connect ngConnect ngpro ile

Connect ngpro ile

Connect ngAdapting

profileAdapting

profileAdapting

or

option

A

44b45

4847b

option

A

154b

option

A

20

23

26

21

24

27

1515 16

omarm detoekomstBalterio verenigt sociale, economische én ecologische belangen op een duurzame manier. Het productieproces wordt geoptimaliseerd en de impact op het milieu wordt verkleind. Alle laminaat draagt het PEFC-label, de garantie voor verantwoord bosbeheer en -behoud.

100% gezondBovendien wordt ons laminaat niet gelijmd, de verschillende lagen worden samengeperst tot een stabiele plank. De aanwezigheid van vluchtige organische stoffen ligt daardoor zowat tien keer lager dan de E1-norm. Dat maakt laminaat van Balterio even gezond als echt hout.

Het geluid en gevoel van een parketvloerDankzij het gebruik van hoogwaardige materialen, de nodige vakkennis en een innovatief productieproces.

met de juiste onderVloer dempt u alle geluid

Laminaat en vloer-verwarming? De perfecte match, geen rendementsverlies dankzij onze ondervloeren.

&

100% Belgisch !Balterio laminaat wordt in België ontwikkeld, geproduceerd en verdeeld over de hele wereld.

Het klikt meteen met Balterio...

Laminaat installeren is heel eenvoudig. Wentel uw laminaatvloer in elkaar, laat de planken in elkaar vallen of druk ze simpelweg samen. Of u nu kiest voor ClickXpress®, DropXpress® of PressXpress®, elk systeem garandeert een stevige en naadloze overgang.

Volg de instructies op de Verpakking of Bekijkde installatieVideo opwww.Balterio.com en Volg stap Voor stap alle aanwijzingen Voor een perfect resultaat

Installatie > p. 33 of www.balterio.com

Balterio heeft drie kwaliteitsvolle ondervloeren in het assortiment. Maak de vergelijking en kies de juiste ondervloer voor uw situatie. > p. 93

6

Page 7: Balterio brochure 2014

tips voor uw interieur

landelijk wonen

Uw interieur in harmonie met de omgeving? Ga voor klassiek met een eigentijds tintje. Een laminaatvloer met zachte houtstructuur houdt traditie en trends in evenwicht.

V-groef of niet?

Laminaat met een v-groef versterkt het landelijke karakter, laminaatplanken zonder v-groef zorgen voor een strakkere look. Een fi jne micro-v-groef past dan weer in beide interieurs.

welke richting?

Leg laminaat in de lengte van de kamer of in de richting van de voornaamste lichtbron. De gekozen leg-richting doet een leefruimte langer of net breder lijken.

* beperkt tot 33 jaar

Dankzij een hoge slijtage-weerstand zijn onze vloeren bestand tegen de impact van hakken, vallende voorwerpen, een brandende sigaret, vlekken...

Lees meer op pagina 30. Balterio geeft niet voor niets garanties tot 25 jaar, en met Traffi c zelfs levenslang*.

laminaatVloeren kunnen Best tegen een stootje

True matching® accessoires > p. 90

Uw laminaatvloer is pas echt af met bijbehorende plinten in hetzelfde design als de laminaatvloer.

7

Page 8: Balterio brochure 2014

Grote keuzeverschillende stijlen

Dankzij innovatieve ideeën, inventieve processen en opvallende vormgeving hebt u een uitgebreide keuze. Van moderne patronen tot natuurgetrouwe houtnerfstructuren, onze laminaatvloeren helpen u bij het inrichten van uw persoonlijke leefruimte. Onze laminaatvloeren hebben stijl. Uw stijl.

Voor elke stijl

& altijd een

warm resultaat

Laat u inspireren vanaf p. 37 of op www.balterio.com

Laat u inspireren op www.balterio.com en ontdek ons uitgebreid aanbod.

8

Page 9: Balterio brochure 2014

Kijk mee binnen bij 3 gezinnen die in hun woning Balterio laminaat hebben geplaatst en ontdek waarom zij voor Balterio kozen. We zijn op bezoek bij een gezin in het historische Brugge, in het Rijnmondgebied bij Rotterdam en in Vordorf, Duitsland. Welkom bij hen thuis!

3x oVer de Vloer Bij...

waarom zij Voor Balterio kozen!

9

Page 10: Balterio brochure 2014

Spijkenisse is een gemeente van Rotterdam in Zuid-Holland. In het Rijnmondgebied wonen veel mensen die in de haven werken, Linda is er daar een van. Ze woont samen met Mathijs – een ambtenaar – in een strakke eigentijdse woning. “Het huis is bijzonder omdat het ons eerste koophuis is. De eerste dagen leek het nog een weekendje weg, ondertussen hebben we het gezellige

thuisgevoel dat je hoort te hebben bij een huis.”

Mooi renovatieprojectDe late twintigers wonen nu bijna een jaar in de gerenoveerde woning. Linda kende het gebouw, ze liep er wel eens voorbij als ze ging wandelen met haar hond. “Twee jaar lang stond het huis leeg. Toen het te koop werd gesteld, hebben we onmiddellijk de makelaar

gecontacteerd om een kijkje te komen nemen. De woning was aan een opknapbeurt toe, maar er valt veel licht binnen en dat voelde meteen goed.”Hardloopster Linda en golfer Mathijs namen het hele renovatieproject sportief op. “Alles werd aangepakt en opgefrist: de keuken en de badkamer, de muren, plafonds en vloeren in elke ruimte… Een hele klus.”

“ ons eerste huis samen, alles moest goed zitten, ook het laminaat ”

Welkom bij Linda en Mathijs in Rotterdam, Nederland

Voor hun eerste koophuis samen gingen Linda en Mathijs op zoek naar een strakke kwaliteitsvloer met een heel specifi eke kleur. En geschikt voor mensen met allergieën. Laminaat van Balterio loste beide verwachtingen in.

10

Page 11: Balterio brochure 2014

Vanuit elke hoek lijkt de houtstructuur te dansen in het licht

11

Page 12: Balterio brochure 2014

Luxueuze laminaatvloerOveral in huis werd laminaat gelegd. “Toen we het huis kochten lag er in elke kamer een andere vloer, tot zelfs losse tapijttegels op de bovenverdiepingen. Op aanraden van familie hebben we voor een laminaatvloer gekozen. De prijs-kwaliteitverhouding is heel goed en laminaat stoot het stof af, twee grote voordelen.”

Er was nog een voorwaarde. “Voor de leefruimte beneden hadden we een donkere kleur in gedachten. Bij Balterio vonden we de perfecte vloer: Titanium Eik heeft een luxueuze uitstraling en brengt een unieke sfeer in huis. Het grijze, licht glanzende laminaat is echt helemaal onze stijl. Sowieso wilden we een vloer van hoge kwaliteit want hier wordt geleefd.

“ de luXueuze uitstraling en de specifieke kleur deden ons Voor deze laminaatVloer kiezen ”

decor: 557 titanium eik

collectie: magnitude (p. 62)

12

Page 13: Balterio brochure 2014

“ Bij elk Bezoek komt de Vloer ter sprake ”

13

Page 14: Balterio brochure 2014

decor: 557 titanium eik

collectie: magnitude (p. 62)

“ we wilden een Vloer Van hoge kwaliteit want hier wordt geleefd ”

14

Page 15: Balterio brochure 2014

“ het Vast tapijt BoVen moest weg, linda is allergisch Voor stof ”

Op de eerste en tweede verdieping ligt een bleke laminaatvloer van Balterio.”

Eindeloze mogelijkhedenMathijs en Linda kwamen er pas tijdens hun zoektocht achter dat laminaat veel meer is dan een kleur kiezen. “Laminaat met korte of lange planken, smalle of net brede, met of zonder v-groeven, verschillende structuren… De mogelijkheden zijn eindeloos bij Balterio.”

Zelf leggen of laten doen?Op het gelijkvloers werd het laminaat door een plaatser gelegd. Voor het laminaat op de bovenverdiepingen stak Mathijs zelf de handen uit de mouwen. Het moet gezegd: de laminaatvloer valt echt op: “Elke keer als mensen voor het eerst bij ons langskomen, komt het laminaat ter sprake.”

decor: 747 continentale eik

collectie: dolce (p. 84)

slaapkamer en dressingHier installeerden ze zelf het laminaat, samen met een vriend.

673 champagne eik

730 amandel eik

695 sauVignon eik

542 elegante eik

550 new england eik

491 geBleekte eik

692 imperial eik

750 aBdij eik

916 sierra neVada eik

756 dakota iep

Bleek laminaat Van BalterioZachte kleuren – van beige tot grijzige tinten

vindt u in de verschillende collecties van BalterioOntdek alle decors vanaf p. 56.

15

Page 16: Balterio brochure 2014

We zijn in Vordorf, een dorpje in het midden van de bossen tussen Wolfsburg en Braunschweig in het noorden van Duitsland. Katrin en Dennis wonen er met hun twee kinderen Lasse en Romy in een nieuwbouwwoning. “Eigenlijk waren we nooit van plan om te bouwen, we wilden eerder een huis renoveren. Maar toen een bevriende vastgoedmakelaar ons deze

bouwgrond voorstelde, hebben we niet lang getwijfeld.”

Wonen in de natuurDennis heeft thuis een bedrijf in kassaregistratiesystemen. Katrin werkt als personeels-adviseur in Hannover maar voelt zich thuis in de natuur: “We wonen in het groen, en toch is alles wat we nodig hebben relatief dichtbij, dat is luxe voor ons. Wandelen

met Paul en Lotti (de mopshondjes van het gezin, n.v.d.r.) in de omgeving is altijd genieten. Hier komen we helemaal tot rust.”

Verschillende vloerenEr werd Balterio laminaat geplaatst in de hall, de eet- en woonkamer, het bureau van Dennis en alle slaapkamers. Het valt meteen op dat er in elke ruimte een andere laminaatvloer ligt.

Wat doe je als je niet kunt kiezen? Dan neem je het toch gewoon allemaal... In het huis van Katrin en Dennis liggen vijf verschillende laminaatvloeren van Balterio.

1 huis, 130 m2 Balterio laminaat, 6 leef-ruimtes, 5 Verschillende decors

Welkom bij Katrin en Dennis in Vordorf, Duitsland

16

Page 17: Balterio brochure 2014

Wij kozen voor Balterioomwille van het aanbod, de natuurlijk uitziende decors, het praktische gemak en de mogelijkheid om het met vloerverwarming te gebruiken.

iedereen koos zijn eigen laminaatVloer…

17

Page 18: Balterio brochure 2014

decor: 437 liBerty eik

collectie: tradition quattro (p. 70)

laminaat is geschikt Voor VloerVerwarming, de Vloer straalt – letterlijk en figuurlijk – warmte uit

18

Page 19: Balterio brochure 2014

“We streven niet naar één specifi eke stijl, we voelen ons meer thuis in een mix van stijlen. Het laminaat moest mooi en natuurlijk ogen, maar daarnaast ook functioneel zijn. Dat laminaat betaalbaar en makkelijk te herplaatsen is, was voor ons een voordeel. “

Waarom vijf verschillende laminaatvloeren? “Mijn vrouw kon niet kiezen,” zegt Dennis lachend. “Het is waar,” vervolgt ze, “en dan nog ben ik twee keer van gedachten veranderd. Er was zo veel keuze, zo veel mooie kleuren en structuren... Nu heeft elke ruimte haar eigenheid. Ik vind het wel goed zo. Het maakt ons huis bijzonder sfeervol.”

thuis op kantoorDennis runt zijn

bedrijf van thuis uit.

decor: 516 zwarte notelaar

collectie: stretto (p. 76)

natuurlijk & warmAlle decors van Balterio hebben een natuur getrouwe look en kunnen met vloerverwarming worden gebruikt.

Voor

19

Page 20: Balterio brochure 2014

decor: 760 kalaharie eik

collectie: Xperience plus (p. 74)

“ het was moeilijk kiezen: zo Veel mooie kleuren en structuren... ”

20

Page 21: Balterio brochure 2014

Voor zijn kantoor koos de sportieve Dennis voor een uitgesproken decor: Zwarte Notelaar in smalle planken uit de Stretto-collectie. De hartelijke Katrin koos het laminaat voor in de hall, de leefruimte en de ‘master bedroom’.

Jonge voetballer Lasse en zijn veertienjarige zus Romy, een polsstokspringster, mochten elk hun slaapkamer inrichten en dus ook het laminaat uitzoeken. “De kinderen kozen allebei voor Butterscotch Iep, een vloer met een warme kleur en een structuur die aanvoelt als echt hout. Heel natuurlijk, zoals alle laminaat van Balterio trouwens.”

decor: 755 Butterscotch iep

collectie: Xperienceplus (p. 74)

meisjeskamerPolsstokspringster Romy heeft een drukke agenda: ze traint zes keer per week. In haar kamer kan ze ontspannen.

“ elke ruimte heeft haar eigenheid, dat maakt ons huis Bijzonder sfeerVol ”

21

Page 22: Balterio brochure 2014

decor: 754 witte hemlock

collectie: dolce (p. 84)

“ de plaatsing Van het laminaat was het enige dat Vlot Verliep tijdens de Bouw Van ons huis ”

22

Page 23: Balterio brochure 2014

Veel kwaliteit voor een correcte prijsDennis en Katrin gingen in de eerste plaats op zoek naar een vloer die geschikt was voor vloerverwarming. Naar een vloer die – letterlijk en figuurlijk – warmte uitstraalt. Geen tegels dus, maar iets met hout. “Via het internet kwamen we terecht bij een handelaar in Leipzig. Hij raadde ons laminaat van Balterio aan, een mooie en betaalbare vloeroplossing. Balterio bood veel kwaliteit voor een correcte prijs en alles kon snel worden geleverd.”

Professionele plaatsingDoor hun drukke agenda had het koppel weinig tijd om de vloer zelf te leggen. Ze lieten het laminaat installeren door een plaatser. “Na de vele tegenslagen tijdens de bouw van ons huis, verliep het leggen van de laminaatvloer bijzonder vlot. In amper twee dagen tijd was de klus geklaard. Heel professioneel, het resultaat mag gezien worden. We zijn heel tevreden.”

jongenskamerVoetballer Lasse traint ook thuis, dat moet als hij zo goed wil worden als zijn voetbalheld.

decor: 755 Butterscotch iep

collectie: Xperienceplus (p. 74)

23

Page 24: Balterio brochure 2014

Een huis met toekomstToen Isabelle en Steven vier jaar geleden besloten om te gaan samenwonen, kochten ze een oud huis in de Brugse binnenstad. Huren vonden ze weggegooid geld, ze investeerden liever in een huis om het later zelf te kunnen verhuren. “Dit is de ideale starterswoning voor jonge, actieve mensen. Vroeger was het huis onderverdeeld in kleine ruimtes. Wij hebben het helemaal opengetrokken en opgefrist.”

Laminaat voor iedereenIn de woning ligt 165 m2

laminaat: Gebleekte Eik uit de Tradition Sculpture-collectie van Balterio.“Het laminaat moest mooi maar ‘neutraal’ zijn in die zin dat de vloer iedereen moet aanspreken. Als we dit huis ooit willen verhuren, dan blijft deze vloer in verschillende stijlen passen. Laminaat is bovendien heel onderhoudsvriendelijk. Dat zijn twee argumenten die op termijn in ons voordeel spelen.” Isabelle en Steven hadden elk hun favoriete vloer gekozen in

de brochure, maar op basis van stalen die ze van de verdeler meekregen, kozen ze fi naal toch voor een andere kleur. “De stalen waren erg handig om de vloer in het licht van de omgeving te zien. We stapten allebei af van ons eerste idee. Gebleekte eik paste uiteindelijk het beste in ons huis. Het ziet er heel tijdloos uit.”Dat vinden ook de vrienden die graag bij het koppel over de vloer komen. “De laminaatvloer is een constante in ons huis en zorgt

Isabelle en Steven kozen voor kwaliteit: Balterio biedt jarenlange garantie. In hun huis ligt onderhoudsvriendelijk laminaat, met een natuurlijke look die iedereen mooi vindt. Niet onbelangrijk als ze de woning later willen verhuren…

een historische woning, een hedendaags interieur, 165 m2 tijdloze laminaatVloer

Welkom bij Isabelle en Steven in Brugge, België

24

Page 25: Balterio brochure 2014

“ de Vloer is een constante in ons huis ”

25

Page 26: Balterio brochure 2014

voor een warme, natuurlijke sfeer. Dat voel je onbewust. We krijgen altijd heel positieve reacties van familie en vrienden.”

Helemaal zelf geplaatstHobbykok Steven plaatste ook zelf het laminaat. “Overal in het huis ligt laminaat, behalve in de badkamer. We zijn best wel trots dat we de vloer zelf hebben gelegd,” vertelt hij. “De installatie verliep vlot, de planken klikten snel en makkelijk in elkaar. Op amper twee weekends was de volledige laminaatvloer gelegd. En het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf…”

“ WE ZIJN BEST WEL TROTSDAT WE DE VLOER ZELF HEBBEN GEPLAATST ”

DECOR: 491 GEBLEEKTE EIK

COLLECTIE: TRADITION SCULPTURE (P. 66)

26

Page 27: Balterio brochure 2014

“ we kozen Bewust Voor een tijdloze laminaatVloer, later willen we het huis kunnen Verhuren ”

27

Page 28: Balterio brochure 2014

decor: 491 gebleekte eik

collectie: tradition sculpture (p. 66)

28

Page 29: Balterio brochure 2014

balteriolaminaat- Vloerenook welkom biJ u thuis

Verschillende mensen, verschillende smaken, verschillende stijlen. Omdat uw huis uw persoonlijkheid weerspiegelt, bieden we u een uitgebreid assortiment aan decors, afwerkingen en structuren.

stiJlvan decoren, afwerkingen en structuren

Wij geven om het milieu. Daarom zijn alle Balterio laminaatvloeren gecertifi ceerd volgens het boscertifi catiesys-teem PEFC (Programma for the Endorsement of Forest Certifi cation Schemes). Een van de belangrijkste doelstel-lingen van het PEFC is het behoud van onze bossen. Voor elke gekapte boom wordt een nieuwe boom aangeplant.

harmoniemet de natuur

kwaliteitSuperieure waarde

Onze installatiesystemen zorgen ervoor dat onze laminaat vloeren heel gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd. Voor meer gebruiks-gemak hebben we het vereiste onderhoud tot een minimum beperkt. Al onze vloeren zijn slijtage-, vocht- en vlek-bestendig*.

* en 13329

eenVoudEenvoudige installatie en onderhoud

Een Balterio vloer kopen is een investering op lange termijn. Omdat we geloven in de combinatie van hoogwaardige materialen met de beste vakkennis, bieden we zelfs levenslang garantie* op een aantal collecties.

* beperkt tot 33 jaar

29

Page 30: Balterio brochure 2014

1 sliJtVast De slijtvastheid wordt gegarandeerd door een slijtvaste toplaag in combinatie met de harde kern.

2

kwaliteit Van de boVenste plank

een uitstekendetoplaag & kwalteits-Volle hdF-kern makenuw laminaatVloer:

We zijn trots op de vormgeving en duurzaamheid van onze en duurzaamheid van onze vloeren. We controleren elke stap in het productieproces om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de strenge productienormen in onze verticaal geïntegreerde fabriek. Het resultaat? 10 jaar tot levenslang garantie* op onze vloeren, zowel in residentiële als commerciële toepassingen.* beperkt tot 33 jaar

garantie biJ commercieel gebruik

garantie biJ residentieel gebruik

stootVast De hoogkwalitatieve platen met hdf-kern zijn bestand tegen de plotse impact van hakken, vallende voorwerpen en druksporen van meubelpoten.

hardehdF-kern

leVendige decors

steVigeklikVerbinding

innoVatieVe toplaagen structuren

30

Page 31: Balterio brochure 2014

3

4

7

68

5 VochtbestendigBalterio produceert de platen met hdf-kern zelf en hanteert de strengste normen wat zwelling en uitzetting betreft.

VlekbestendigVlekbestendigSaus-, spaghetti-, confi tuur- Saus-, spaghetti-, confi tuur- of koffi evlekken kunnen een of koffi evlekken kunnen een tapijt of volle parketvloer tapijt of volle parketvloer beschadigen. Op een beschadigen. Op een Balterio vloer hoeven Balterio vloer hoeven vlekken geen ramp te zijn. vlekken geen ramp te zijn. Zelfs viltstift, lippenstift of nagellak kunnen eenvoudig worden verwijderd met een beetje aceton op een propere vod.

sigaretbestendigEen gevallen, brandende sigaret, die enkele seconden op uw Balterio laminaatvloer ligt, laat geen spoor na.

dimensioneel dimensioneel stabiel De kwaliteitsvolle kernplaten De kwaliteitsvolle kernplaten beperken het effect van beperken het effect van relatieve vochtigheid op relatieve vochtigheid op uw Balterio laminaatvloer uw Balterio laminaatvloer in vergelijking met vol hout in vergelijking met vol hout of spaanplaten. Een lichte of spaanplaten. Een lichte zwelling van 1 mm per zwelling van 1 mm per strekkende meter wordt opgevangen door een uitzettingsvoeg.

krasbestendig Uw Balterio laminaatvloer is perfect opgewassen tegen krassen van zachte rubberwieltjes van kantoormeubelen. Zand echter, houdt u best buiten door het gebruik van een deurmat.

slipVast Een gladde vloer is gevaarlijk voor u en uw huisgenoten. Om te voorkomen dat u valt, hebben onze ingenieurs de slipvastheid van onze vloeren verbeterd. Ze scoren nu maar liefst 45% beter dan de norm*.

* en 13329

Zorgeloos genieten dankZiJ kwaliteit

scan Voor meer inFo

31

Page 32: Balterio brochure 2014

ÉMISSIONS DANS L’AIR INTÉRIEUR*

A+A+ A B C

Qual ty andInnovationmade in Europe

in harmoniemet de natuur

Ons programma voor duurzaam ondernemen heet ‘Embrace the Future’ en bestaat uit vier pijlers: productie, innovatie, certifi catie en gemeenschap. Het opzet van ‘Embrace the Future’ is om ecologische, sociale en economische belangen op een winstgevende manier met elkaar te verenigen.

In ons productieproces proberen we afval te beperken of te voorkomen en waar mogelijk te recycleren en hergebruiken. Bovendien zijn Balterio laminaatvloeren PEFC-gecertifi ceerd, wat onder andere garant staat voor het behoud van onze bossen(meer info: www.pefc.org).

Innovatieve technieken en het gebruik van hoogwaardige grondstoffen zorgen voor een veilige installatie: Balterio laminaatvloeren bevatten10 keer minder formaldehyde dan de vereiste norm. Balterio laminaatvloeren dragen het milieukeurmerk Blaue Engel en A+ (meer info: www.balteriosustainability.com).

Balterio laminaatvloeren zijn perfect compatibel met vloerverwarming en – onder strikte voorwaarden – vloer-koeling op basis van water, zonder dat uw energiefactuur hoger is dan bij klassieke verwarmingssystemen. Raadpleeg hiervoor onze website www.balterio.com.

meer inFo oVer balterio’s programma Voor duurZaam ondernemen Vindt u op www.balteriosustainabilitY.com

Embrace the future!

32

Page 33: Balterio brochure 2014

DDDrrropXpopXpopXprrressessessessessess®®® PPPrrressXpessXpessXprrressessess®®®ClickXpress®

ClickXpress® zorgt voor een snelle installatie.

Dit wentelsysteem laat de panelen probleemloos in elkaar wentelen, met een stevige, naadloze vloer als resultaat. Wanneer u verhuist of renoveert, kunt u het laminaat uit elkaar halen en daarna probleemloos opnieuw in elkaar wentelen. Stevig, betrouwbaar en een 25 % snellere installatie.

Met DropXpress® valt alles perfect in elkaar.

Op de dwarse kant van de Stretto collectie introduceert Balterio het DropXpress® (DXP) legsysteem. Voortaan laat u de laminaatplanken op de dwarse kant eenvoudig in elkaar vallen. Dankzij het U-profi el sluiten de planken naadloos aan.

bekiJk onZe installatieVideo op www.balterio.com

Druk de planken simpelweg samen met PressXpress®.

Het innovatieve PressXpress®

(PXP) fold-down-installatie-systeem is beschikbaar in de collecties Grandeur, Infi nity, Xperienceplus en Quattro Vintage. De clip* in de plank garandeert een directe bevestiging van de korte zijden, wat resulteert in een naadloze en sterke voeg. Het enige wat u nog moet doen, is de vloerpanelen op hun plaats ‘drukken’ met de uiteinden tegen elkaar. Dit Balterio legsysteem tilt gebruiksvriendelijkheid, installatiegemak en -snelheid naar een hoger niveau.* gedeponeerd model

scan Voor meer inFo

scan Voor meer inFo

scan Voor meer inFo

Onze installatiesystemen zorgen ervoor dat onze laminaatvloeren heel gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden.

eenVoudige installatie & onderhoud

Eenvoudig in onderhoud Een lichtvochtige dweil of een reinigingssysteem met vochtige doeken is meer dan voldoende om uw Balterio laminaatvloer in een mum van tijd te reinigen en jarenlang in optimale conditie te houden.

33

Page 34: Balterio brochure 2014

HANDSCRAPED®

De handgeschaafde afwerking geeft de planken een realistische vakmanslook, alsof elke plank met de hand gemaakt werd. Het resultaat is een prachtige vloer met veel karakter.

TRUE TO NATURE®

De structuur van de toplaag past perfect met het onderliggende houtdecor en geeft u de indruk dat het een massief houten vloer is.

CHROMEZONE®

De exclusieve Chromezone®

technologie benadrukt de True to nature® touch door aan de nerven een glanzende uitstraling te geven.

3D WOOD EFFECT Het nieuwe 3D Wood Effect benadrukt het natuurlijke reliëf van de houtnerven door de variaties in glansgraden van mat tot satijn en zijde.

Balterio is een ware meester in het reproduceren van de natuur in al haar aspecten en variëteiten. De structuren van de laminaatvloeren zijn levensecht en uitzonderlijk innovatief.

innoVatieVetechnieken

handscraped®

true to nature®

chromeZone®

3d wood eFFect

PANORAMIC DESIGN®

Bij laminaatplanken met Panoramic Design® loopt het decor optisch door van de ene plank naar de andere, waardoor de indruk ontstaat dat de planken oneindig lang zijn.

nieuw !

34

Page 35: Balterio brochure 2014

Balterio gebruikt per decor een unieke folieband om de afgeschuinde kanten te bedekken. Het decor van de folieband past perfect bij het decor van de plank. Dat zorgt ervoor dat ons laminaat moeilijk te onderscheiden is van massief parket!

Balterio creëerde de subtiele micro-V-groef voor het unieke houten plankuitzicht.

Dankzij het gebruik van de V-groef op de zijden van de plank is uw vloer nauwelijks te onderscheiden van een massieve parketvloer.

De willekeurige V-groef is zo gefreesd dat ze de onregel-matigheden van echt hout laat zien. Ze zorgt daardoor voor een erg natuurlijke look.

natuurliJkeV-groeVen

Bootst het reliëf van natuursteen perfect na.

Speciaal geborsteld om de onbewerkte houtstructuur beter te benadrukken.

Het levende patroon van een houtnerfoppervlak.

Geeft de indruk van een authentieke houtstructuur en zorgt voor een zacht mat effect dat zijdezacht aanvoelt.

Brengt het effect van een houtvezel-structuur nog meer op de voorgrond.

Creëert het levensechte effect van een houtvezelstructuur.

V-groeF

micro-V-groeF

onVerValste tegelstructuur

soFttouch

mat

geborstelde structuur

authentieke houtstructuur

houtnerF-structuur

FiJnehoutnerF-structuur

willekeurige

V-groeF

35

Page 36: Balterio brochure 2014

tegelsPure Stone1192 X 392,5 mm

eXtra lange en brede plankenGrandeurInfi nity2039 X 238 mm

standaard planken

MagnitudeTradition Sapphire Tradition Elegant

Tradition Sculpture Tradition Quattro

Quattro VintageXperienceplus

Traffi cAuthentic Styleplus

DolceSenator

1261 X 189 mm oF 1257 X 189 mm*

Verschillende aFmetingen

* afhankelijk van het kliksysteem

De Balterio planken bestaan in verschillende formaten. Of ze nu extra lang, breed of smal zijn, hun kwaliteit is steeds onberispelijk.

korte en brede plankenImpressio1261 X 244 mm

smalle plankenStretto1263 X 134 mm

36

Page 37: Balterio brochure 2014

Voor elke smaak en stiJl de Juiste Vloer

Laat u inspireren door de verschillende sferen en doe bruikbare ideeën op voor uw eigen interieur. Zo zou uw leefruimte er kunnen uitzien met laminaat…

decor: 020 montana eikcollectie: Quattro Vintage (p. 72)

37

Page 38: Balterio brochure 2014

decor: 737 darknight eik

collectie: Xperienceplus (p. 74)

eigenschap: 3d wood eFFect & 2-ZiJdige V-groeF

onderVloer: comFortsound pro

accessoire: oVergangsproFiel

een donkere Vloer brengt een intieme sFeer in de slaapkamer

38

Page 39: Balterio brochure 2014

decor: 516 Zwarte notelaar

collectie: stretto (p. 76)

eigenschap: smalle planken &4-ZiJdige micro-V-groeF

onderVloer: comFortsound plus

accessoire: plint

Stretto brengt een stijlvolle toets. De look is uniek. Smalle planken geven de indruk van massief parket en het natuurgetrouwe design is adembenemend. De verfi jnde elegantie straalt karakter uit en de diepe kleuren nodigen uit.

39

Page 40: Balterio brochure 2014

thuis is de plek waar u helemaal tot rust komt

Met een natuurgetrouwe laminaatvloer haalt u een warme sfeer in huis. De ruwe houtstructuur loopt optisch van de ene plank naar de andere en zorgt voor een panoramisch en rustgevend effect in uw interieur. Hier geniet u van ruimte en rust. Met een ComfortSound Base-ondervloer wordt het geluid optimaal geabsorbeerd.

40

Page 41: Balterio brochure 2014

decor: 917 saVanne eik

collectie: impressio (p. 78)

eigenschap: korte en brede planken & panoramic design®

onderVloer: comFortsound base

accessoire: eindproFiel

41

Page 42: Balterio brochure 2014

De subtiele matte structuur van de Xperienceplus laminaatvloer met de look van grijs drijfhout geeft het minimalistische interieur een extra dimensie.

decor: 759 alaska eik

collectie: Xperienceplus (p. 74)

eigenschap: 3d wood eFFect & 2-ZiJdige V-groeF

onderVloer: comFortsound base

accessoire: scotia

lichte kleuren Zorgen Voor

openheid, opVallende

accenten Voor contrast

42

Page 43: Balterio brochure 2014

maak uw interieur helemaal

retro met een Vintage Vloer

decor: 796 Zandstorm eik

collectie: Quattro Vintage (p. 72)

eigenschap: 3d wood eFFect & 4-ZiJdige micro-V-groeF

onderVloer: comFortsound base

accessoire: parketplint

43

Page 44: Balterio brochure 2014

44

Page 45: Balterio brochure 2014

Voor meerdiepte in uw interieur

Impressio imponeert altijd. De natuurlijke structuur loopt optisch over de korte en brede planken heen* en creëert zo extra diepte. De vloer benadrukt de strakke lijnen in het interieur. De warme, natuurlijke kleur brengt leven in de loft. De ComfortSound Pro-ondervloer is een perfecte geleider voor vloerverwarming, niet onbelangrijk in een loft met hoog plafond.

* sommige decors

decor: 930 Frappuccino eik

collectie: impressio (p. 78)

eigenschap: korte en brede planken & panoramic design®

onderVloer: comFortsound pro

accessoire: kwadrant

45

Page 46: Balterio brochure 2014

Een Infi nity-vloer benadert parket in al zijn facetten: lange en brede planken, groeven op alle zijden. Het eenvoudige interieur laat de vloer spreken. De delicate glansnuances van de houtstructuur brengen dimensionale diepgang in uw woning.

decor: 741 helsinki eik

collectie: inFinitY (p. 60)

eigenschap: 3d wood eFFect & eXtra lange en brede planken

onderVloer: comFortsound pro

accessoire: parketplint

creËer ademruimte, hou uw interieur luchtig

46

Page 47: Balterio brochure 2014

decor: 753 cappuccino esp

collectie: dolce (p. 84)

eigenschap: soFt touch mat

onderVloer: comFortsound base

accessoire: wallbase

laminaat brengt een warme en knusse geZelligheid in huis

47

Page 48: Balterio brochure 2014

decor: 749 oude griJZe eik

collectie: dolce (p. 84)

eigenschap: true to nature® touch

onderVloer: comFortsound base

accessoire: plint

48

Page 49: Balterio brochure 2014

laminaat en VloerVerwarming Zorgen Voor ultiem comFort

Geniet van pure luxe. Een lichte laminaatkleur trekt het interieur helemaal open en verruimt de woning. Elk object speelt een rol in het geheel en dat maakt het interieur heel persoonlijk. Hier komt u echt thuis. Het zachtgrijze laminaat, in combinatie met een ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming, straalt een aangename warmte uit.

decor: 925 cÉVennes eik

collectie: tradition Quattro (p. 70)

eigenschap: true to nature® touch & 4-ZiJdige V-groeF

onderVloer: comFortsound pro

accessoire: parketplint

49

Page 50: Balterio brochure 2014

Vintage is hip en daar hoort zeker een vintage vloer bij. De diepe houtnerven zorgen voor een extra dimensie in huis. Quattro Vintage is een gedurfde collectie met warme uitstraling.

decor: 908 lipica eik

collectie: Quattro Vintage (p. 72)

eigenschap: 3d wood eFFect & 4-ZiJdige micro-V-groeF

onderVloer: comFortsound base

accessoire: plint

50

Page 51: Balterio brochure 2014

decor: 926 simba eik

collectie: tradition Quattro (p. 70)

eigenschap: true to nature® touch & 4-ZiJdige V-groeF

onderVloer: comFortsound pro

51

Page 52: Balterio brochure 2014

52

Page 53: Balterio brochure 2014

laminaatZorgt Voor een warme en ontspannensFeer

Laminaat met een verouderde look en vage kleurtinten maakt het interieur tijdloos. De eiken vloer houdt voeling met de natuur en zorgt voor een ontspannen sfeer. De wisselende lichtschakeringen creëren een bijzonder effect in de woonruimte van het appartement. ComfortSound Pro dempt het doorgangsgeluid optimaal. Hier heerst de rust...

decor: 913 macadamia eik

collectie: Quattro Vintage (p. 72)

eigenschap: 3d wood eFFect & 4-ZiJdige micro-V-groeF

onderVloer: comFortsound pro

accessoire: parketplint

53

Page 54: Balterio brochure 2014

uw leeFruimte straalt groots-heid uit met de lange en brede planken Van grandeur

54

Page 55: Balterio brochure 2014

Natuurlijk glanzende eik brengt een strak interieur in balans en straalt karakter uit. De microgroef langs

de planken zorgt voor een verfi jnde laminaatvloer, die af is tot in de

details. Trendy en elegant.

DECOR: 580 ZWART GEBLAKERDE EIK

COLLECTIE: MAGNITUDE (P. 62)

EIGENSCHAP: CHROMEZONE® & 4-ZIJDIGE MICRO-V-GROEF

ONDERVLOER: COMFORTSOUND PRO

ACCESSOIRE: KWADRANT

DECOR: 595 VICTORIAANSE EIK

COLLECTIE: GRANDEUR (P. 58)

EIGENSCHAP: CHROMEZONE® & EXTRA LANGE EN BREDE PLANKEN

ONDERVLOER: COMFORTSOUND PRO

ACCESSOIRE: PARKETPLINT

55

Page 56: Balterio brochure 2014

grandeur infinity magnitude

tradition sapphire

tradition sculpture tradition elegant tradition quattro

626058

64

66 68 70

de collectieMaak uw keuze

Dankzij innovatieve ideeën, inventieve processen en opvallende vormgeving hebt u een uitgebreide keuze, van moderne patronen tot natuurgetrouwe houtnerfstructuren.

Laat u inspireren. Ontdek ons aanbod. Ontdek de verschillende stijlen en afwerkingen van uw dromen.

56

Page 57: Balterio brochure 2014

quattro vintage Xperience plus stretto

impressio traffic authentic style plus

dolce senator pure stone

84 86 88

78

72

80

74

82

76

stijl. Kwaliteit. eenvoud.

Nieuw

ontdeK ooK onze true matching® accessoires op p. 90 en ondervloeren op p. 92

57

Page 58: Balterio brochure 2014

grandeurGrandeur is een exclusieve vloer met eikenhouten look. Het matglanzend laminaat is nagenoeg niet te onderscheiden van massief parket en straalt pure luxe uit. De lange en brede planken met v-groef vergroten het ruimtegevoel en maken van Grandeur dé ideale plankenvloer voor woonkamers. Installeren gaat snel en eenvoudig dankzij het PressXpress®-kliksysteem.

595 victoriaanse eiKeen indruKweKKende laminaatvloer

58

Page 59: Balterio brochure 2014

PressXpress®

grandeur

HDF 9 MM | 2039 X 238 mm | 80,2756 X 9,3701 inch | 6,6896 X 0,7808 ft |

5 planKen/paK | 2,4264 m2 = 26,1176 ft2 | ± 20 Kg/paK = ± 44,1 pond/paK

EXTRA LANGE & BREDE PLANKEN

592 renaissance eiK 593 oude franse eiK 594 wellington eiK

595 victoriaanse eiK 601 hermitage eiK 671 roussillon eiK

672 bourgondiË eiK 673 champagne eiK

eXtra lange & brede planKen chromezone®

59

Page 60: Balterio brochure 2014

infinity

731 eiK providence

Infinity voegt iets groots toe. De lange en brede laminaatplanken met v-groef zorgen voor een verruimend effect. Het eikenhouten design met matte afwerking toont de natuurlijke structuur van een massieve plankenvloer en zorgt voor een extra dimensie in uw interieur. Dit kliklaminaat installeert supersnel dankzij het PressXpress®-systeem.

een eXclusieve laminaatvloer

60

Page 61: Balterio brochure 2014

PressXpress®

infinity

729 zwarte peper eiK 730 amandel eiK 731 eiK providence

732 brouwerij eiK 739 urban eiK 740 veder eiK

741 helsinKi eiK 742 sneeuwwitte eiK

HDF 8 MM | 2039 X 238 mm | 80,2756 X 9,3701 inch | 6,6896 X 0,7808 ft |

6 planKen/paK | 2,9117 m2 = 31,3413 ft2 | ± 21,5 Kg/paK = ± 47,3994 pond/paK

EXTRA LANGE & BREDE PLANKEN

eXtra lange & brede planKen

3d wood effect

61

Page 62: Balterio brochure 2014

magnitudeHet matglanzend laminaat uit de Magnitude collectie ziet er niet alleen uit als een echte eiken plankenvloer, het voelt ook zo aan. Dankzij de originele Chromezone®-technologie* krijgt de houtstructuur een natuurgetrouwe look & feel. Een fi jne micro-v-groef op de vier zijden van de laminaatplanken brengt meer diepte in uw woning.

696 toscaanse eiKeen luXueuze laminaatvloer

* patent in aanvraag62

Page 63: Balterio brochure 2014

magnitude

HDF 8 MM | 1261 X 189 mm | 49,6457 X 7,4409 inch | 4,1371 X 0,6201 ft |

9 planKen/paK | 2,1449 m2 = 23,0875 ft2 | ± 15,5 Kg/paK = ± 34,17 pond/paK

542 elegante eiK 545 oude vlaamse eiK 557 titanium eiK 558 gerooKte eiK

579 eiK gebroKen wit 580 zwart geblaKerde eiK 581 superior eiK 582 country eiK

695 sauvignon eiK 696 toscaanse eiK 697 tabaK eiK

698 rivier eiK

ClickXpress®

4-zijdige micro-v-groef

chromezone®

63

Page 64: Balterio brochure 2014

traditionsapphire

Het rustieke karakter van handbewerkte houten vloeren vindt u terug in de laminaatcollectie Tradition Sapphire. Met een ruwe plankenvloer en willekeurig bewerkte v-groeven haalt u die vervlogen nostalgie terug in huis. Natuurlijk laminaat met handgeschaafde structuur straalt de authenticiteit uit waar u naar op zoek bent.

791 wilde greneneen rustieKe laminaatvloer

64

Page 65: Balterio brochure 2014

(1) (2)

ClickXpress®

tradition sapphire

1+2 1+2 1

1 4

3 3

503 gebeitelde eiK 537 verweerde eiK 538 imperial teaK

539 olijf 550 new england eiK

791 wilde grenen 795 suÈde eiK

HDF 9 MM | 1261 X 189 mm | 49,6457 X 7,4409 inch | 4,1371 X 0,6201 ft |

8 planKen/paK | 1,9066 m2 = 20,5225 ft2 | ± 15,5 Kg/paK = ± 34,17 pond/paK

willeKeurige v-groef

true to nature®

touch

soft touch mat

authentieke houtstructuur

(3)

(4)

65

Page 66: Balterio brochure 2014

traditionsculpture

Tradition Sculpture weerspiegelt puur vakmanschap. Het natuurlijke oppervlak van de eiken laminaatplanken is met de hand bewerkt tot in de kleinste details. Die ruwe handgeschaafde look in combinatie met 4-zijdige v-groeven vormt het rustieke en authentieke karakter van het laminaat in deze collectie.

467 vintage eiKeen bewerKte laminaatvloer

66

Page 67: Balterio brochure 2014

ClickXpress®

(1) (2)

tradition sculpture

1+2 1+2 1+2

2

467 vintage eiK 468 prestige eiK 485 heritage eiK

491 gebleeKte eiK

HDF 9 MM | 1261 X 189 mm | 49,6457 X 7,4409 inch | 4,1371 X 0,6201 ft |

8 planKen/paK | 1,9066 m2 = 20,5225 ft2 | ± 15,5 Kg/paK = ± 34,17 pond/paK

4-zijdige v-groef

handgeschaafd

67

Page 68: Balterio brochure 2014

traditionelegant

De laminaatvloeren uit deze collectie brengen glamour en verfi jning in elk interieur. In deze charismatische collectie kunt u overigens kiezen voor een fi jne micro-v-groef op de twee lange of op alle zijden van de laminaatplanken. Een moderne en elegante vloer, zonder te overweldigen.

een elegante laminaatvloer690 vanille eiK

68

Page 69: Balterio brochure 2014

tradition elegant

ClickXpress®

HDF 9 MM | 1261 X 189 mm | 49,6457 X 7,4409 inch | 4,1371 X 0,6201 ft |

8 planKen/paK | 1,9066 m2 = 20,5225 ft2 | ± 15,5 Kg/paK = ± 34,17 pond/paK

661 cambridge eiK 662 honing eiK

664 vulKaan eiK

690 vanille eiK 691 haven eiK 692 imperial eiK 705 vrieseiK

706 gerst eiK 708 satijn eiK

2/4-zijdige micro-v-groef

true to nature® touch

69

Page 70: Balterio brochure 2014

traditionquattro

De laminaatcollectie Tradition Quattro verenigt traditie met authenticiteit. Het laminaat ziet eruit als een echte parketvloer en de natuurgetrouwe look van de laminaatplanken wordt zelfs nog versterkt door de v-groeven op de vier zijden. De collectie is een ware klassieker in het gamma en in uw interieur.

een levensechte laminaatvloer932 Koraalwit eiK

70

Page 71: Balterio brochure 2014

tradition quattro

ClickXpress®

433 lounge eiK 434 cottage eiK 437 liberty eiK 438 legacy eiK

498 tasmaanse eiK 513 carbon zwart 518 Kambala 544 notelaar select

925 cÉvennes eiK 926 simba eiK 927 yellowstone eiK 932 Koraalwit eiK

933 colosseum eiK 934 oud leder eiK

4-zijdige v-groef

true to nature® touch

HDF 9 MM | 1261 X 189 mm | 49,6457 X 7,4409 inch | 4,1371 X 0,6201 ft |

8 planKen/paK | 1,9066 m2 = 20,5225 ft2 | ± 15,5 Kg/paK = ± 34,17 pond/paK

NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW

NIEUW NIEUW

71

Page 72: Balterio brochure 2014

quattrovintage

Met Quattro Vintage haalt u sfeer in huis. Opvallende noten en kleine oneffen-heden geven het laminaat een verouderde vintage look. De vage kleurtinten en wisselende lichtschakeringen maken uw interieur helemaal retro. Quattro Vintage is een gedurfde collectie met warme uitstraling. Installeren doet u in een handomdraai met PressXpress®.

een vintage laminaatvloer919 gouden Kastanje

Nieuw

72

Page 73: Balterio brochure 2014

quattro vintage

PressXpress®

796 zandstorm eiK 797 sunset eiK 907 sherlocK eiK

908 lipica eiK 913 macadamia eiK 918 gerooKte Kastanje 919 gouden Kastanje

920 honingblond Kastanje 019 virginia eiK 020 montana eiK 021 south daKota eiK

3d wood effect

4-zijdige micro-v-groef

true to nature® touch

NIEUW NIEUW

NIEUW

NIEUW

NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW

NIEUW NIEUW NIEUW

Nieuwe collectie

HDF 8 MM | 1257 X 190,5 mm | 49,4882 X 7,50 inch | 4,1240 X 0,625 ft |

9 planKen/paK | 2,1551 m2 = 23,1973 ft2 | ± 15,5 Kg/paK = ± 34,17 pond/paK

73

Page 74: Balterio brochure 2014

Xperience plus

De trend is mat. Xperienceplus brengt die matte look in zowel klassieke als moderne interieurs. Alle decors hebben een matte structuur die voor een dimensionale uitstraling zorgt. Het gevoel van diepte wordt versterkt door elegante v-groeven op de twee lange zijden van de houten plankenvloer. Installeren is eenvoudig met het PressXpress®-kliksysteem.

756 daKota iepeen eigentijdse laminaatvloer

74

Page 75: Balterio brochure 2014

(1)

PressXpress®

Xperience plus

1 1 1

1 1 2

1 1

(2)

737 darKnight eiK 738 Katoen eiK 755 butterscotch iep

756 daKota iep 757 amber iep 758 venetiaanse cipres

759 alasKa eiK 760 Kalahari eiK

HDF 8 MM | 1257 X 189 mm | 49,4882 X 7,4409 inch | 4,1240 X 0,6201 ft |

9 planKen/paK | 2,1384 m2 = 23,0175 ft2 | ± 15,5 Kg/paK = ± 34,17 pond/paK

soft touch mat

2-zijdige v-groef

3d wood effect

75

Page 76: Balterio brochure 2014

strettoMet z’n smalle planken, amper 134 mm breed, creëert Stretto elegantie en openheid in uw huis. Het laminaat is nagenoeg niet te onderscheiden van een massieve houten plankenvloer. De fi jne micro-v-groef op de vier zijden van de planken maakt uw laminaatvloer helemaal af. Installeren is gemakkelijk, met DropXpress® vallen de laminaatplanken simpelweg in elkaar.

516 zwarte notelaareen verfijnde laminaatvloer

76

Page 77: Balterio brochure 2014

(1)

stretto

1 1 2 1

1 2 1 1

1 1 1 1

DropXpress®

(2)

HDF 8 MM | 1263 X 134 mm | 49,7244 X 5,2789 inch | 4,1437 X 0,4396 ft |

12 planKen/paK | 2,0309 m2 = 21,8604 ft2 | ± 14,5 Kg/paK = ± 31,97 pond/paK

SMALLE PLANKEN+ 4-ZIJDIGE MICRO V-GROEF 134 mm

fi jne houtnerf -structuur

516 zwarte notelaar 520 thermo es 694 wilde Kers 695 sauvignon eiK

696 toscaanse eiK 699 transit wood 700 select hicKory 701 elegante hicKory

702 suÈde hicKory 706 gerst eiK 707 ambiance eiK 708 satijn eiK

smalle planKen

4-zijdige micro-v-groef

77

Page 78: Balterio brochure 2014

impressio

Het stoere laminaat uit deze Impressio-collectie, met decors variërend van licht naar donker, lijkt de tand des tijds te doorstaan. De planken zijn korter en breder dan de standaard laminaatplanken. De natuurgetrouwe structuur zorgt voor een verweerde, robuuste look. Bij laminaatplanken met Panoramic Design® loopt het decor optisch door van de ene plank naar de andere, waardoor de indruk ontstaat dat de planken oneindig lang zijn.

een impressionante laminaatvloer916 sierra nevada eiK

78

Page 79: Balterio brochure 2014

impressio

ClickXpress®

(1)

(2) (3)

1 1 1 1

1 1 2+3

2+3 2+3 2+3 2+3

2+3 2+3

KORTE & BREDEPLANKEN

HDF 8 MM | 1261 X 244 mm | 49,6457 X 9,6063 inch | 4,1371 X 0,8005 ft |

8 planKen/paK | 2,4615 m2 = 26,4954 ft2 | ± 17,5 Kg/paK = ± 35,58 pond/paK

geborstelde structuur

NIEUW

NIEUW

NIEUW

NIEUW NIEUW

NIEUW

NIEUW

Korte & brede planKen

panoramic design®

2-zijdige v-groef

505 witte loft 690 vanille eiK 692 imperial eiK 693 verweerde grenen

703 verouderde Kasteel eiK 704 boothuis grenen 915 gevlamde eiK

916 sierra nevada eiK 917 savanne eiK 928 wadi rum eiK 929 middernacht bruin eiK

930 frappuccino eiK 931 platinablond eiK

79

Page 80: Balterio brochure 2014

trafficTraffi c is ontworpen voor ruimtes die intensief worden gebruikt en waar de vloer zwaar wordt belast. Het stevige en slijtvaste laminaat kan tegen een stootje. De planken zijn antistatisch. Deze ‘high traffi c’ laminaatvloer is ideaal voor de projectmarkt en de oplossing bij uitstek voor winkels, kantoren en restaurants. Balterio biedt levenslange garantie* op de Traffi c-vloer.

een ‘high traffic’ laminaatvloer760 Kalahari eiK

* beperkt tot 33 jaar80

Page 81: Balterio brochure 2014

1 2 2 2

1 1 2 1

2 1 2 2

ClickXpress®

EN13329 2006

AC5

traffic

437 liberty eiK 491 gebleeKte eiK 541 donKere Kers 547 glanzende Kers

583 natuurlijK verniste eiK 584 avenue eiK 587 bruin gestreepte eiK 705 vrieseiK

752 tabor esdoorn 760 Kalahari eiK 792 farm eiK 793 chocolade esdoorn

HDF 8 MM | 1261 X 189 mm | 49,6457 X 7,4409 inch | 4,1371 X 0,6201 ft |

9 planKen/paK | 2,1449 m2 = 23,0875 ft2 | ± 15,5 Kg/paK = ± 34,17 pond/paK

voor intensief gebruiK

soft touch mat(2)(1)

81

Page 82: Balterio brochure 2014

authenticstyle plus

Authentic Styleplus, dat is standaard laminaat zonder franjes. Het is de perfecte woonkamervloer die warmte en sfeervolle gezelligheid in uw interieur binnenbrengt. Deze collectie biedt verschillende rijke, authentieke decors en natuurgetrouwe laminaatplanken zonder groeven voor een vlak ruimtelijk effect. Tijdloos laminaat in elk opzicht.

een tijdloze laminaatvloer794 oslo eiK

82

Page 83: Balterio brochure 2014

authentic style plus

1 1 1

2 2 2

2 2

(1) (2)

ClickXpress®

538 imperial teaK 539 olijf 544 notelaar select

788 washed grenen 789 barista iep 790 portobello eiK

792 farm eiK 794 oslo eiK

HDF 8 MM | 1261 X 189 mm | 49,6457 X 7,4409 inch | 4,1371 X 0,6201 ft |

9 planKen/paK | 2,1449 m2 = 23,0875 ft2 | ± 15,5 Kg/paK = ± 34,17 pond/paK

soft touch mat

true to nature®

touch

soft touch

mat

83

Page 84: Balterio brochure 2014

dolceDolce heeft het uitzicht van echt parket voor een correcte prijs. De trendy decors met natuurgetrouwe look of matte structuur geven uw interieur een warme sfeer. Laminaatplanken zonder groeven zorgen voor een egaal vlakke vloer in uw leefruimte. Dolce is een mooie optie voor elk budget en als het net ietsje specialer mag zijn.

een modieuze laminaatvloer750 abdij eiK

84

Page 85: Balterio brochure 2014

(1)

dolce

1 1 1

1 1 2

2 2

ClickXpress®

(2)

HDF 7 MM | 1261 X 192,5 mm | 49,6457 X 7,5787 inch | 4,1371 X 0,6316 ft |

10 planKen/paK | 2,4274 m2 = 26,1283 ft2 | ± 15,5 Kg/paK = ± 34,17 pond/paK

747 continentale eiK 748 eiK burlington 749 oud grijze eiK

750 abdij eiK 751 fossiel eiK 752 tabor esdoorn

753 cappuccino esp 754 witte hemlocK

soft touch mat

true to nature®

touch

soft touch

mat

85

Page 86: Balterio brochure 2014

senatorSenator is de allround collectie bij uitstek, met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Keuze is er genoeg. Verschillende decors tonen een geborstelde structuur of zijn afgewerkt met fi jne houtnerven. Senator is een basisvloer met optimale prestaties voor zowel klassieke als moderne interieurs. Gewoonweg stijlvol en waardevol laminaat voor uw woning.

een allround laminaatvloer660 arctic wood

86

Page 87: Balterio brochure 2014

senator

1 1 2 3

2 1 1 1

3 3 3 3

3 3 3 3

(3)(1)

ClickXpress®

(2)

HDF 7 MM | 1261 X 189 mm | 49,6457 X 7,4409 inch | 4,1371 X 0,6201 ft |

10 planKen/paK | 2,3832 m2 = 25,6526 ft2 | ± 15,5 Kg/paK = ± 34,17 pond/paK

316 chÂteau eiK 328 rustieKe eiK 424 geborstelde eiK 426 elegante Kersen

427 venetiaanse notelaar 430 michigan grenen 491 gebleeKte eiK 499 satijn esdoorn

551 universele eiK 552 mansion eiK 658 colonial wood 659 tornado wood

660 arctic wood 665 afriKaanse wengÉ 668 KoningsKers 669 universele beuK

geborstelde structuur

houtnerf-structuur

fijnehoutnerfstructuur

87

Page 88: Balterio brochure 2014

pure stonePure Stone combineert de voordelen van hoogwaardig laminaat met de look van natuursteen. De grote laminaattegels met stijlvolle micro-v-groef op alle zijden geven de indruk van een echte stenen vloer die toch aangenaam warm aanvoelt. De strakke Pure Stone tegelvloeren horen overal thuis. Ook in uw interieur.

643 gevlamde blauwsteeneen natuurstenen laminaatvloer

88

Page 89: Balterio brochure 2014

ClickXpress®

pure stone

HDF 8 MM | 1192 X 392,5 mm | 46,93 X 15,24 inch | 3,91 X 1,27 ft |

4 planKen/paK | 1,874 m2 = 20,17 ft2 | ± 14 Kg/paK = ± 30,86 pond/paK

641 limestone wit 642 limestone tabaK 643 gevlamde blauwsteen

644 gezoete blauwsteen

onvervalste tegelstructuur

onvervalste tegelstructuur

4-zijdige micro-v-groef

89

Page 90: Balterio brochure 2014

parKetplint wallbase plint

bevestigingsclips

Maak uw keuze

true matching®

accessoires

Balterio is een ware meester in het produceren van natuurgetrouwe laminaatvloeren. Het meesterschap komt ook terug in de bijbehorende plinten en profielen.

parKetplint Een strakke en minimalistische plint in 7 cm hoogte. Ideaal bij zowel nieuwbouw als renovatie. Gebruik bij voorkeur Balterio bevestigingsclips.

2400 X 70 X 14,2 mm 94,49 X 2,76 X 0,56 inch

wallbaseDeze hoge plinten zijn ideaal voor renovatie maar kunnen evengoed worden aangebracht in nieuwbouwwoningen. Ook beschikbaar in wit, overschilderbaar. Gebruik bij voorkeur Balterio bevestigingsclips.

2400 X 83 X 14 mm 94,49 X 3,27 X 0,55 inch

plintMet zijn licht en stijlvol design past deze plint in elk interieur. U kunt buiten- en binnenhoeken of afsluitkappen gebruiken. Gebruik bij voorkeur Balterio bevestigingsclips.

2400 X 50 X 14 mm 94,49 X 1,96 X 0,55 inch

bevestigingsclipsVoor het plaatsen van parketplinten, wallbase en plinten. Eenvoudige en naadloze plaatsing. Kabels en draden kunnen achter uw plinten worden verborgen. De plinten kunnen gemakkelijk en zonder beschadiging worden verwijderd.

90

Page 91: Balterio brochure 2014

De kleur- en structuurvariaties in de originele Balterio plinten en profielen zijn identiek hetzelfde als in de Balterio laminaatvloeren en vormen uw enige garantie op een perfect afgewerkte Balterio laminaatvloer. Bovendien hebben Balterio accessoires een unieke gelakte bovenlaag om ze nog meer krasbestendig te maken.

Kwadrant scotia eindprofiel

aanpassingsprofiel overgangsprofiel afstandsbloKjes

Kwadrant De kwadrant is de mooi gevormde plint die een extra grote voeg kan bedekken.

2400 X 19 X 19 mm 94,49 X 0,75 X 0,75 inch

scotia Camoufleert de uitzettingsvoeg tussen een bestaande plint en de nieuwgelegde vloer.

2400 X 19 X 19 mm 94,49 X 0,75 X 0,75 inch

eindprofielVoor een perfecte afwerking tussen verschillende vloerhoogtes en hogere deurdrempels, tegels, muurkasten,... Inclusief PVC-strip voor een perfecte aansluiting.

2400 X 29,2 X 10 mm 94,49 X 1,15 X 0,39 inch

aanpassingsprofielVoor het verbinden van uw laminaatvloer met lager of hoger gelegen oppervlaktes (tapijten, linoleum,...). Inclusief PVC-strip voor een perfecte aansluiting.

2400 X 40 X 12 mm 94,49 X 1,57 X 0,47 inch

overgangsprofielVerbindt laminaatvloer met andere vloerbekledingen op dezelfde hoogte. Inclusief PVC-strip voor een perfecte aansluiting.

2400 X 44 X 11,1 mm 94,49 X 1,73 X 0,43 inch

afstandsbloKjesLaminaatvloer is een levend en organisch materiaal dat in beperkte mate onderhevig is aan krimping en uitzetting. Dit is eenvoudig op te vangen door een uitzettingsvoeg van 8 à 10 mm te voorzien aan alle zijden.

91

Page 92: Balterio brochure 2014

Een ondervloer is onmisbaar vooraleer het laminaat wordt geplaatst en garandeert een langere levensduur. Afhankelijk van de gekozen ondervloer egaliseert hij de vloer, houdt hij mogelijk grondvocht tegen, geleidt de warmte en werkt geluidsisolerend.

Balterio heeft een evenwichtig en hoogwaardig assortiment ondervloeren ontwikkeld dat ervoor zorgt dat u, in combinatie met de juiste plaatsings- en onderhoudsvoorwaarden, jarenlang zorgeloos kan genieten van uw Balterio laminaatvloer. Bovendien biedt Balterio een levenslange (beperkt tot 33 jaar) garantie op de integriteit van de (klik)verbinding tussen de vloerpanelen op voorwaarde dat deze geplaatst zijn met de Balterio ondervloeren uit deze catalogus.

ondervloerenMaak de juiste keuze

iK

buur

Doorgangsgeluid

Loopgeluid

92

Page 93: Balterio brochure 2014

comfort alu tapeDicht alle naden met Balterio Comfort Alu Tape voor een stevig aansluitend resultaat tussen de verschillende ondervloerdelen en tussen ondervloer en muur.

diKte: 45 μ | afmetingen: 5 cm X 50 m

comfort-sound baseDe lichtgewicht ondervloer om doorgangsgeluid te dempen.

vochtwerend * * * * *egaliserend * * * * *dempen doorgangsgeluid * * * * *dempen loopgeluid * * *warmtegeleidend * * * *diKte: 2,2 mmafmetingen: 1,2 m X 10 m = 12 m2

sd-waarde: > 100 mtransmissiegeluid: -21 dbloopgeluid: -21 %druKvastheid: 10,9 t/m2

thermische weerstand: r = 0,06 m2 K/w

comfort-sound plusDe lichtgewicht ondervloer voor het uitvlakken van grotere oneffenheden in de ondergrond en voor plaatsen met veel beloop.

vochtwerend * * * * *egaliserend * * * * *dempen doorgangsgeluid * * * dempen loopgeluid * * * * warmtegeleidend * * *diKte: 2,5 mmafmetingen: 1 m X 12 m = 12 m2

sd-waarde: > 100 mtransmissiegeluid: -18 dbloopgeluid: -22 %druKvastheid: 2,5 t/m2

thermische weerstand: r = 0,081 m2 K/w

comfort-sound proDe zwaargewicht ondervloer om het loopgeluid sterk te dempen en de ondervloer voor ruimtes met vloerverwarming (en -koeling).

vochtwerend * * * * *egaliserend * * * * *dempen doorgangsgeluid * * * * dempen loopgeluid * * * * *warmtegeleidend * * * * *diKte: 2,6 mmafmetingen: 1 m X 6 m = 6 m2

sd-waarde: > 100 mtransmissiegeluid: -20 dbloopgeluid: -29 %druKvastheid: 24 t/m2

thermische weerstand: r = 0,01 m2 K/w

Alle Balterio ondervloeren hebben een geïntegreerd dampscherm dat de beste bescherming biedt tegen opstijgend vocht. Het versnijden van de Balterio ondervloeren rond o.a. obstakels wordt bovendien eenvoudig gemaakt door de opdruk.

Kies de ondervloer die voor u geschikt is. De keuze van de ondervloer hangt af van de plaats waar de laminaatvloer wordt geplaatst. Voor een aangenaam en comfortabel geluid in de kamer waar het laminaat geplaatst is, kiest u best voor een ondervloer die het loopgeluid maximaal dempt. Om het geluid te dempen dat onderburen horen, kiest u een ondervloer die het doorgangsgeluid vermindert.

93

Page 94: Balterio brochure 2014

grandeur

infinity

magnitude

tradition sapphire

tradition sculpture

tradition elegant

tradition quattro

quattro vintage

Xperienceplus

stretto

impressio

traffic

authentic styleplus

dolce

senator

pure stone

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

* soft touch mat

* soft touch mat

* fi jnehoutnerf-structuur

* houtnerf-structuur

* geborstelde structuur

* softtouch mat

* fi jnehoutnerf-structuur

onvervalstetegelstructuur

* geborsteldestructuur

KenmerKen

collectie Maak uw keuze

* soft touch mat

* soft touch mat

94

Page 95: Balterio brochure 2014

9 mm

PressXpress®AC4

EN13329 2006

8 mm

PressXpress®AC4

EN13329 2006

8 mmClickXpress®

AC4 EN13329 2006

9 mmClickXpress®

AC4 EN13329 2006

9 mmClickXpress®

AC4 EN13329 2006

9 mmClickXpress®

AC4 EN13329 2006

9 mmClickXpress®

AC4 EN13329 2006

8 mmPressXpress®

AC4 EN13329 2006

8 mmPressXpress®

AC4 EN13329 2006

8 mmDropXpress®

AC4 EN13329 2006

8 mmClickXpress®

AC4 EN13329 2006

8 mmClickXpress®

AC5 EN13329 2006

8 mmClickXpress®

AC4 EN13329 2006

7 mmClickXpress®

AC4 EN13329 2006

7 mmClickXpress®

AC4 EN13329 2006

8 mmClickXpress®

AC4 EN13329 2006

KORTE & BREDEPLANKEN

* somm

ige decors

GEBRUIKLEGSYSTEEMDIKTE RESIDENTIEEL COMMERCIEEL

GARANTIES

SMALLE PLANKEN+ 4-ZIJDIGE MICRO V-GROEF 134 mm

EXTRA LANGE & BREDE PLANKEN

EXTRA LANGE & BREDE PLANKEN

95

Page 96: Balterio brochure 2014

Wakkensteenweg 37B - B-8710 Sint-Baafs-Vijve - T. +32 56 62 80 81 - [email protected] - www.balterio.com

mem

ber

of

Stijl. Kwaliteit. Eenvoud.

WELKOMbij ons thuis

Met

dan

k aa

n M

aso

n D

u M

onde

en

Au

Zen

th.

Elke

rep

rodu

ctie

, in

zijn

geh

eel o

f ged

eelte

lijk, o

nder

wel

ke v

orm

dan

ook

van

dez

e br

ochu

re is

ve

rbod

en. K

leur

en e

n de

ssin

s in

dez

e br

ochu

re k

unne

n ve

rsch

illen

van

het

echt

e pr

oduc

t do

or

druk

tech

niek

en. ©

Spa

nolu

x S

A 0

1/20

14

V.U

. Spa

nolu

x S

A, F

rank

y Te

rrijn

,Wak

kens

teen

weg

37

B, B

-871

0 S

int-

Baa

fs-V

jve,

ww

w.b

alte

rio.c

om |

Mad

e in

Bel

giumScan voor

meer info