Athletes in Action profile 2016

9
PROFILE

description

Identiteitsprofiel

Transcript of Athletes in Action profile 2016

Page 1: Athletes in Action profile 2016

PROFILE

Page 2: Athletes in Action profile 2016

Op het puntje van m’n stoel. Twintig lange seconden kippenvel. Een euforische stoot adrenaline door mijn lijf. Gevolgd door eenhartgrondig YES! Ze heeft gewonnen, en hoe!

Dafne Schippers verbrak in augustus 2015 haar eigen Europees record en won goud op het WK atletiek, door de snelste 200m óóit te lopen: 21,63 seconden. Een prachtige race, die ze in eerste instantie niet leek te winnen.Tot vlak voor de finish loopt de Jamaicaanse Elaine Thompson vóór haar.

Het pusht Dafne tot het uiterste en het onverwachte gebeurt: ze wint! Het Nederlandse publiek is euforisch en de hele internationale pers zit er bovenop.

Dat is sport op zijn mooist. Je gaat er helemaal in op, je voelt dat je leeft, alles in je lijf staat op scherp voor dat ene doel, gaan en winnen. Dat is maximaal genieten! In de sportwereld zijn we thuis en daarom verlangen we juist voor onze medesporters het mooiste dat er is: leven met God! In de combinatie van sport en geloof ligt het hart van onze beweging.

Daarom is Athletes in Action uniek gepositioneerd om de hele sportwereld te bereiken met het evangelie.

In deze PROFILE lees je wie we zijn en wat we doen. We hopen dat het je inspireert en enthousiast maakt om samen ons iedere sporter een kans te geven het evangelie te horen.

Wouter

21.63 SECONDEN“ALLES IN JE LIJF STAAT OP SCHERP

VOOR DAT ENE DOEL, GAAN EN

WINNEN”

Page 3: Athletes in Action profile 2016

De sportwereldbereiken met het evangelie.

ONZE MISSIEElke sporter in Nederland heeft de kans

het evangelie te horen.

Christelijke sporters leven hun geloof actief uit, op elke club, in elk team.

Kerken delen het evangelie met sporters in hun wijk.

ONZE Visie

Page 4: Athletes in Action profile 2016

Waarom we dit doenZoals toegewijde supporters niets liever zien dan hun favoriete held in de schijnwerpers, zo geven wij om de podiumplek en de eer van Jezus. Hij is de held uit het verhaal van het leven en verdient alle glorie. Daarbij geloven we dat sporters echt tot leven komen als ze leven én sporten in relatie met God. Elk sportmoment, elke inspanning en elke prestatie eert God en komt tot volle potentie als deze wijst naar Zijn Glorie. Het is onze droom dat elke sporter tot volle potentie komt in een relatie met Hem. Deze droom hebben we verwoord in onze visie: “Elke sporter heeft de kans het evangelie te horen.”

Wie zijn weAthletes in Action is een beweging van christelijke sporters. Door onze aderen stroomt hartstocht voor sport en een passie voor mensen. Daarom vinden we het te gek wanneer sporters niet alleen goed presteren maar ook tot bloei komen als persoon. Onder de indruk van God en Zijn liefde maken we daarom bewust tijd en ruimte in ons leven voor anderen. Noem ons hoogvliegers en ambitieus maar we zijn gek genoeg om te geloven dat de hele sportwereld kan veranderen doordat wij ons leven delen met elke sporter die we kennen. Eén voor één. Met duizenden AIA’ers tegelijk. Dit hebben we verwoord in onze missie: “De sportwereld bereiken met het evangelie van Jezus.”

“DE SPORTWERELD BEREIKEN MET

HET EVANGELIE VAN JEZUS”

Hoe we dat doenOnze missie is iets voor elke dag. Het is in eerlijke relaties met mensen om ons heen dat we onze passies delen. En geloven gebeurt vaak niet over één nacht. Daarom trekken we graag lange tijd met mensen op in discipelschapsrelaties. Dit doen we op de plekken waar we zelf sporten en ook in de wijken waar we naar de kerk gaan. We zien uit naar een toekomst waar:

“ELKE SPORTER IN NEDERLAND DE KANS HEEFT HET EVANGELIE TE HOREN”

- CHRISTELIJKE SPORTERS HUN GELOOF ACTIEF UITLEVEN, OP ELKE CLUB, IN ELK TEAM.

- KERKEN HET EVANGELIE DELEN MET SPORTERS IN HUN WIJK.

doordat

Page 5: Athletes in Action profile 2016

CHRISTELIJKE SPORTERS LEVEN HUN GELOOF ACTIEF UIT, OP ELKE CLUB, IN ELK TEAM.Aanleg voor sport is een door God geven talent. Wij helpen christelijke sporters om hun talent uit te leven voor God. Elke zweetdruppel, elke ontbering, elke triomf en elke nederlaag is niet losgekoppeld van, maar draagt bij aan een diepe relatie met Hem. In een netwerk van huddles door heel Nederland is er ruimte voor de uitdagingen die dit met zich meebrengt in de dagelijkse praktijk. Naast deze groei in geloof dagen we elkaar uit om deel te nemen aan de missie om iédere sporter de kans te geven het evangelie te horen. Hoe vertel je nu het evangelie aan je teamgenoten? Samen bidden voor die ene vrouw in jouw club. Zo worden AIA-ers overal in het land in woord en daad brengers van het evangelie.

KERKEN DELEN HET EVANGELIE MET SPORTERS IN HUN WIJK. AIA ALS WAARDEVOLLE PARTNER VOOR DE PLAATSELIJKE KERK. Als AIA houden we van de kerk. Het is dé plek voor mensen om God te leren kennen en te groeien in hun geloof. Door het bouwen van sportcommunity’s in wijken rondom plaatselijke kerken helpen we hen in contact te staan met mensen buiten de kerk.

De relaties die ontstaan in een sportcommunity overbruggen de kloof van vooroordelen over en weer. Vanuit een gedeelde passie voor sport ontstaat ruimte voor oprechte relaties. Relaties waarin jongeren Jezus leren kennen en tot bloei komen.

“VANUIT EEN GEDEELDE PASSIE VOOR SPORT

ONTSTAAT RUIMTE VOOR OPRECHTE

RELATIES.”

Page 6: Athletes in Action profile 2016

Wat we doenNaast het opbouwen van eerlijke relaties met niet-christelijke sporters bieden we christelijke sporters inspirerende en levensveranderende momenten. Toffe activiteiten, inspirerende events en avontuurlijke reizen in het buitenland zijn fantastische mogelijkheden om te groeien. Jongeren worden diep veranderd in hun eigen relatie met God en worden tegelijk uitgedaagd om het evangelie niet alleen te geloven, maar ook te delen.

OUTREACHES IN BINNEN- & BUITENLANDGa met een sportteam naar de meest uiteenlopende bestemmingen op outreach in binnen- en buitenland. Samen met je team sporten en tegelijk delen over Jezus liefde. Het meest onvergetelijke en sportieve avontuur dat je kunt meemaken.

NATIONALE EVENTSToffe events speciaal voor sportende jongeren in Nederland. Waar inspirerende diepgang en sporten hand in hand gaan. Waar je wordt toegerust, en tegelijk lekker kunt genieten van uitdagende battles, toffe sprekers en elkaar.

SPORTKAMPENSportkampen is een gaaf kamp voor tieners van 12 t/m 16 jaar. In teams van 8 jongens of meiden ga je een week lang sporten, lol maken en over God leren. Overdag train je onder leiding van speciaal geselecteerde coaches en ‘s avonds zijn er te gekke teenparty’s.

GUEST EVENTSGuest events zijn laagdrempelige events waar je je teamgenoten uit kunt nodigen en in een relaxte setting sporten en geloven kunt combineren.

SPORTTOERNOOIEN Toernooien op niveau waar je vol op los kunt gaan, je andere AIA’ers ontmoet, en waar je je vrienden en teamgenoten makkelijk mee naar toe kunt nemen.

Page 7: Athletes in Action profile 2016

Historie AIA Nederland is in 1998 opgericht als onderdeel van Athletes in Action Global. De oprichter Henk Stoorvogel merkte in Amerika de enorme kracht van sport als middel om het evangelie te delen. Geïnspireerd door de uitwerking daar zag hij grote kansen voor Nederland. Eén van de eerste events waren dan ook sportweken in heel Nederland. Door de loop van de jaren zijn er vele sportprojecten in Griekenland, China, Afrika, Europa en Brazilië geweest. Hierdoor is een intensieve samenwerking ontstaan met vele honderden kerken in Nederland en buitenland. Sinds 2015 heeft Wouter de Vos de leiding over AIA.

FamilieAIA is onderdeel van Agape Nederland en daarmee onderdeel van onze wereldwijde moederorganisatie Campus Crusade for Christ. Daarnaast maken we deel uit van de wereldwijde Athletes in Action -beweging in meer dan tachtig landen over de hele wereld en zijn we strategieleider op het gebied van kerk & sport. In Europa werken we nauw samen met andere organisaties in de European Christian Sports Union. Dit geeft ons de unieke positie en mogelijkheden overal ter wereld te dienen en tot ver buiten onze landsgrenzen Christus te weerspiegelen.

Page 8: Athletes in Action profile 2016

“JOIN THE MOVEMENT!”

Word onderdeel van de beweging AIA om de sportwereld te bereiken met het evangelie.

Meld je aan voor onze maandmail met alle ins en out over de AIA-beweging, volg ons op Facebook en ga mee op outreach. Start een sportcommunity of huddle of sluit je aan bij een bestaande. Informeer naar de talloze mogelijkheden of laat ons weten wat jij graag wilt doen.

GEEF De organisatie AIA heeft haar bestaansrecht in fondsen en giften. Sluit je aan bij de AIA beweging en maak het werk mogelijk door ons structureel of eenmalig financieel te steunen. Daarmee draag je direct bij aan het bereiken van jongeren met het evangelie. Ga naar athletesinaction.nl/geven om direct je donatie te activeren.

BIDEn bid dan ook voor ons, dat God deuren voor ons opent om het mysterie van Christus te verkondigen. Gebed is een onmisbare pilaar waarop we bouwen. Bid mee voor open harten en Gods zegen bij alle gesprekken op de sportvelden, in de kleedkamers en kantines in Nederland en wereldwijd.

Kolossenzen 4:2 “BLIJF BIDDEN

EN BLIJF DAARBIJ WAAKZAAM EN

DANKBAAR.”

Page 9: Athletes in Action profile 2016

WWW.ATHLETESINACTION.NL