Afdelingspost Sunny 2011

12
Sunny 2011 AFDELINGSPOST

description

Voor de zomer nog een klein cadeautje voor de mannen/vrouwen aan het roer

Transcript of Afdelingspost Sunny 2011

Page 1: Afdelingspost Sunny 2011

Sunny 2011

AFDELINGSPOST

Page 2: Afdelingspost Sunny 2011

Liefste werkmier,

Ik schrijf jullie vanuit mijn buitenverblijf. Het is hier heet, en de meisjes zijn gewillig. Zo heb ik het graag.

Toch heb ik net voor de zomer weer eens een dipje.Zelfs Natasha kan me niet vrolijk stemmen.

Ja, ik sta opnieuw wat boller, maar dat komt door mijn schildklieren. Dat heeft de dokter me al meermaals verteld. Dat baart me niet langer zorgen.

En ja, ik ben oud. Ik ben verkankerd. Mijn leven speelt zich af tussen twee repen Twix, elke dag opnieuw.

Daar heb ik allemaal mee leren leven.

Ik denk dat het deze keer niet meer dan een verregaande jaloezie is. Wat hebben jullie het toch allemaal goed voor mekaar. Met die kampenzomer,

met die vakantie, met die jeugdige volmaaktheid.

Ach, nou zeur ik hier een pagina vol. Dat verdienen jullie niet. Jullie zijn jong, vol vuur. Ik ken een mop om het goed te maken. Ze komt van mijn boekhouder.

Ken je ‘t verschil tussen een paard en een ezel?Nee?

Een paard staat in de wei en een ezel dat ben jij!

PS: mijn stijlcoach vertelde me the big secret voor deze zomer: Ga voor een beige 7/8ste broek, combineer die met leren sandalen

en maak er zo een fashionable zomer van.

Dit is allicht het afscheid voor enkelen onder jullie

Weet dat ik jullie heel graag zie,

Alexandre

Wauwelen met Alexandre

Page 3: Afdelingspost Sunny 2011

Boy/Girl,

Je krijgt dit blad omdat je deel uitmaakt van een afdelingsbestu-ur.In de afdelingspost staan niet de uiterst boeiende zaken die in de Bestuurspost horen, enkel olie om je afdeling te smeren.

Page 4: Afdelingspost Sunny 2011

visj

e bi

j de

vle

et

• NME koffers • Startdag • Zomercongres • Verzekeringen • Promogerief aanvullen • Dag van het lieveheersbeestje • Dieren in Nesten • Enjoy the summer

Koffers voor op tocht?jnm.be/nmekoffers

Maak je piep- en iniverantwoordelijke hondsblij. Via jnm.be/nmekoffers kom je op een site waar alle mogelijke educatieve koffers gebundeld zijn. Je vindt er ook steeds hoe je die

ontleent. Het leuke is dat er in elke gemeente (ok, licht overdreven) wel een NME centrum met wat koffers is. Na drie minuten scrollen hadden we dit gezien:

diersporen - energievreters - compost - wateronderzoek - zee&strand - verkeer&mobiliteit - bos - moord in de poel - heide - bijenkist - vogelkist - recyclage

Page 5: Afdelingspost Sunny 2011

Allerliefste voorzitter/startdagverantwoordelijke/schoe-nenpoetser, waar komen die van nationaal nu mee af? De startdagorganisatie, we zijn begot nog maar begin mei. Straks begint de blokperiode en daarna is het volop kampenseizoen. Tijd maken voor een goed uitgedachte startdag zit er dan waarschijnlijk niet meer in.

Interessant dus om nu al eventjes met je ploeg een activ-iteit op poten te zetten. 31 MEI is hierbij een belangrijke datum voor jullie, voor ons. Als jullie tegen die bewuste dag jullie activiteit doormailde of online in gaven (jnm.be/startdagact) kunnen wij heel wat ondersteuning in promo voorzien. Zo worden uw flyers door ons gedrukt, zo worden uw flyers door ons online gezet, zo wordt er vanalles ondernomen om het organiseren gemakkelijker te maken.

Rond half juli wordt jullie een promopakket toegestuurd. In dit promopakket is er vanalles terug te vinden: affiches, flyers, promohandleiding, €5-formulieren, gadgets,… Om dit praktisch en georganiseerd te kunnen laten verlopen dienen jullie eventjes te laten weten hoeveel affiches, hoeveel flyers jullie wensen te bestellen. Nuttig en ver-standig is om dit samen door te sturen met jullie aankon-digingtekstje (per mail of online).

Meer informatie omtrent een startdagorganisatie vind je op (jnm.be/startdagorganisatie). Zorg dat je ingelogd bent! Het digitale promomateriaal ondergaat nog een update!

Veel succes liefste voorzitters!

Ohja, bijna het belangrijkste vergeten. Startdagen worden georganiseerd in het vierde weekend van september. Dit jaar, zijnde 24-25 september!

Zit je toch met vragen

Emiel Benoit09 223 47 81

[email protected]

jnm.be/nmekoffers

jnm.be/startdagorganisatie

Startdag [email protected] wordt jullie startdag?

Page 6: Afdelingspost Sunny 2011

Natu

urNatuurstudie

JNM bouwt mee voor dieren in nesten

jnm.be/diereninnesten

Samen met de kijkers bouwt het programma ‘Dieren in nesten’ aan meer natuur voor inheemse diersoorten die het moeilijk hebben. Dat is nodig, want of het nu over vleermuizen, de bij of de huismus gaat, ze kunnen onze hulp allen goed gebruiken. En het hoeft niet steeds moeilijk te zijn om onze inheemse dieren te helpen. Want gewoon wat meer inheemse bloemen in de tuin zijn goed voor vlinders, een nestkast hangen maakt een koppeltje mus-sen gelukkig en wat minder zeep gebruiken komt het water en zijn bewoners toch ten goede. Allemaal kleine dingen, die samen wel een groot verschil maken!Samen met JNM kunnen we heel wat verwezenlijken! Doe daarom mee met je afdeling, word wereldbero-emd in Vlaanderen, en val dan nog eens in de prijzen!

1. Ga naar de website en bekijk alle mogelijke acties 2. Kies 1 of meer acties die je het leukst lijken 3. Organiseer nog voor de zomer een activiteit om de acties uit te voeren. Of doe iets extra tijdens een al geplande activiteit! 4. Post op de website van dieren in Nesten wat je hebt gedaan en post een foto. 5. Sleep een super natuurstudieprijs in de wacht voor je afdeling!!!

Wat kun je nu doen?

Page 7: Afdelingspost Sunny 2011

NatuurNatuurstudie Dag van het lieveheersbeestje

We zitten weer volop in het voorjaar, de lente en zomer lachen ons toe! Ook de lieveheersbeestjes zijn hier blij om. Onze veelkleurige vriendjes kom je overal tegen, zonnend, parend, bladluisvretend, larvend, verpoppend…

Tijd dus om er weer op zoek te gaan naar de vele soorten pimpampoentjes. Vanaf dit jaar kan dat met de vernieuwde determinatietabel voor lieveheersbeestjes van JNM. Nieuwe mooie figuren, een determinatietabel voor de larven én meer info over het Veelkleurig Aziatisch Lieveheersbeestje.

Organiseer tijdens het weekend van 28 en 29 mei een lieveheersbeestjesactiviteit met je afdeling! Zet ze in je online activiteitenkalender en laat dit weten aan [email protected]

Ontvang 2 nieuwe determinatietabellen en enkele aangepaste petrischaaltjes en voor je activiteit!

De nieuwe determinatietabel Aangepaste petrischaaltjes

Page 8: Afdelingspost Sunny 2011

VErz

eker

d

Autoverzekering bij jnm ?

Autos bij jnm, watch it! [email protected]

Met de zomerkampen voor de deur kan het wel eens gebeuren dat je een auto nodig hebt. Heb je alle geluk van de wereld, en er overkomt je een ongeval, dan is het handig om weten dat:

Brokken en ongevallen op weg van en naar de kampplaats met een gemotoriseerd voertuig en autogerij op het kamp zelf zijn volledig voor eigen rekening.

JNM is hier niet bijkomend voor verzekerd. Dit kan wettelijk gezien ook niet. Als je met je wagen schade toebrengt aan een andere wagen, dan ben je hier zelf (verplicht) voor verzekerd (burgerlijke aansprakelijkheid). Is er dan ook schade aan je eigen wagen, dan hangt het er van af in welke mate je zelf verzekerd bent.

Ofwel draai je zelf op voor de kosten, ofwel zal je eigen Omniumverzekering in de kosten tussenkomen. Ook voor de franchise die je betaalt, of bonus-malusstijging,

is JNM niet verantwoordelijk.

Page 9: Afdelingspost Sunny 2011

Verzekerd

Het kamp begint. Je brengt je pieper met de wa-gen naar de kampplaats. Onderweg gebeurt er een ongeval. Ben je verzekerd via JNM?

Je zoon of dochter zit in de kampencommis-sie van een piepkamp. Hij/zij gaat met de wagen snel naar de supermarkt. Onderweg maakt hij/zij een slippertje, en raakt een stilstaande fiets. Ben je door JNM verzekerd? Je pieper is op kamp, en tijdens een fietstocht kri-jgt hij een klapband waardoor hij plots de con-trole over het stuur verliest en op een stilstaande wagen botst, met een paar schrammen aan de wagen tot gevolg. De pieper zelf is onge-deerd. Ben je nu verzekerd door den Jeugdbond?

Doe de test!Weet jij hoe goed je verzekerd bent?

1

2

3

1: De verzekering van JNM komt niet tussen, het is nu aan jou en de betrokken personen om onderling te regelen wat nodig is.

2: Zoals steeds ben je niet verzekerd via JNM voor je eigen materiaal (wagen) maar in dit geval ben je via JNM ook niet bijkomend Burgerlijk Aansprakelijk verzekerd voor de schade die je

aanbracht aan de fiets van een derde. Je doet beroep op je eigen verzekeringen die je al dan niet afgesloten hebt.

3: Je bent nu wel verzekerd voor de schade aan de wagen. Het ongeval zelf was immers niet veroorzaakt met een wagen (of een ander gemotoriseerd voertuig).

Beantwoord onderstaande vragen en check out hoe goed jij scoort op de verzekeringsnerd-o-meter. Die vind je onderaan.

Heb je vragen rond verzekeringen, eender welke, neem dan contact op met Yannick. Deze knappe jongeman staat je graag met raad en daad bij. 09 223.47.81

Op www.jnm.be/verzekeringen vind je alvast de nodige formulieren alsook heel wat info over hoe je de papieren invult.

Do you have a question about verzekeringen ?

Page 10: Afdelingspost Sunny 2011

Promogerief bestellen?Poesjes, heb je Promogerief nodig om je kamer vol te plakken? Ga naar

jnm.be/Promogerief

Promo

Page 11: Afdelingspost Sunny 2011

jnm.be/Promogerief

Het is allemaal voor gratisen het wordt naar je opgestuurd

Page 12: Afdelingspost Sunny 2011

Had je graag iets anders gezien?Just give me a call, send me a (love)letter.Carlton Banks09/[email protected]

Heb je vragen of

Geniet van je zomer!