Academia Press Catalogus Najaar 2012

28
CAD CAD DEM DEM MPR MPR ESSA ESSA ACADEMIA PRESS WETENSCHAPPELIJKE UITGEVERIJ CATALOGUS NAJAAR 2012

description

nieuwe titels met thema’s als genetica, biologie, klimaatopwarming, globalisering, sociaal werk, welzijnswerk, studiebegeleiding en andere academische titels

Transcript of Academia Press Catalogus Najaar 2012

Page 1: Academia Press Catalogus Najaar 2012

SACADEMISACADEMI SACADEMIADEMIAPADEMIAPADEMIAPAIMPRESSAIMPRESS AIMPRESS

RESSACARESSACADRESSACA ACADEMIA PRESS WETENSCHAPPELIJKE UITGEVERIJ

CATALOGUSNAJAAR 2012

Page 2: Academia Press Catalogus Najaar 2012
Page 3: Academia Press Catalogus Najaar 2012

Woord vooraf

Het verschijnen van het boek De Manke Usurpator in augustus 2012 gaf aanleiding tot heel wat discussie. Opiniestukken verschenen in de kwaliteitskranten, lezersbrieven vulden de meningen aan, de auteurs van het boek kwamen op de radio hun verhaal vertellen en ook recent nog hoorden wij tijdens een academische zitting een spreker die voor haar betoog deze publicatie als uitgangspunt nam. Boeken met een zekere relevantie, die de nodige discussie losweken: die zien wij graag in ons fonds opduiken. Wij zijn daarom blij u in deze najaarscatalogus nog een aantal werken voor te stellen waarvan wij denken dat zij iets verder gaan dan het louter academische werkveld en zeker iets kunnen losweken, met thema’s als genetica, biologie, klimaatopwarming en globalisering. Verder bieden wij u graag enkele nieuwe titels aan bestemd voor het professionele werkveld (sociaal werk, welzijnswerk, studiebegeleiding) en ontbreken ook de gedegen academische titels niet. Zo zijn wij bijzonder trots op enkele mooi historische werken die dit najaar verschijnen.

Uiteraard vindt u hier slechts een selectie van onze uitgaven. Achteraan vindt u een uitgebreide overzichtslijst met publicaties die verschijnen in de periode augustus-december 2012. Daar ontdekt u ook de nieuwe oogst geactualiseerde handboeken voor het hoger onderwijs.

Nog meer informatie is te vinden op onze website en in de pas verschenen Catalogus Handboeken Hoger Onderwijs en Catalogus Academische en Wetenschappelijke Uitgaven. U krijgt er een overzicht van de honderden titels die het fonds van Academia Press intussen telt. U kan deze catalogi downloaden op www.academiapress.be maar evengoed sturen wij u op verzoek een exemplaar toe van deze catalogi.

Intussen bouwen wij verder aan ons fonds. Mocht u zelf ideeën hebben om een boek te publiceren, contacteer ons dan gerust.

P. LaroyUitgever-uitgeefdirecteur Academia Press

Page 4: Academia Press Catalogus Najaar 2012

De voorbije decennia is de aandacht voor biologie, zowel in de wijsbegeerte, de geschiedenis als in an-dere disciplines, sterk ge-stegen. De biologie wordt nu al de wetenschap van de 21ste eeuw genoemd. De zogenaamde filosofie van de biologie werd een volwaardige filosofische subdiscipline en belang-rijke biologen en weten-schapshistorici gaven de geschiedenis van de biolo-

gie de plaats die ze verdient. Dit boek bundelt achttien teksten waarin tel-kens een of meerdere kernfiguren worden besproken (van Galenus van Pergamum tot Francis Crick, van René Descartes tot Jane Goodall,…). De ontwikkeling van hun denken wordt uiteengezet en in een breder per-spectief geplaatst. Vier wetenschappers reflecteren tot slot over het he-den en de toekomst, om de teksten over het verleden te laten aansluiten op wat er momenteel gebeurt en mogelijks te gebeuren staat.

Wetenschap

ISBN 9789038220376 | verschijnt december 2012 | ca. € 30.00

Fascinerend leven

Markante figuren en ideeën uit de geschiedenis van de biologie

Linda Van Speybroeck & Johan Braeckman (red.)

Page 5: Academia Press Catalogus Najaar 2012

Het ontsluieren van het menselijke genoom zorgde voor een nieuw in-zicht in het ontstaan van de mens: wie we zijn en hoe we zouden kunnen evolueren. De ontdekking heeft een licht geworpen op onze gezondheid en geestestoestand, en onze poli-tieke en sociale relaties beïnvloed. Het heeft de studie en de praktijk van de geneeskunde veranderd – zo-wel op het vlak van diagnose als van behandeling. In de rechtspraak is het gebruik (en misbruik) van DNA van-zelfsprekend geworden. Kortom, het gaat hier over een belangrijk maatschappelijk en wetenschappelijk thema. De auteurs van dit boek zijn er met glans in geslaagd om door middel van een beeldverhaal een boeiende combinatie te maken van wetenschap, ge-schiedenis en filosofie, gekruid met een vleugje humor. Een graphic novel, met wetenschappelijke ondertoon. Genetica in de vorm van een stripver-haal.

dna

Beeldverhaal van een molecule

Israel Rosenfield, Edward Ziff & Borin Van Loon

Wetenschap

ISBN 9789038219981 | 256 p. | € 24.00

Page 6: Academia Press Catalogus Najaar 2012

Het klimaat verandert en zet Vlaanderen onder druk. De voorbije jaren lag de focus in het klimaatdiscours vooral op mitigatie. Maar nu we het kli-maatprobleem beter begrijpen, treedt adaptatie stilaan op de voorgrond. Hoe gaan we om met de gevolgen van klimaat-verandering? Wat zijn de kli-maateffecten waar we in Vlaan-deren rekening mee kunnen en

zullen houden? Hoe gaan we om met de klimaatimpact en welke kansen kunnen we benutten? In het boek Klimaat in Vlaanderen als ruimtelijke uitdaging staat de zoektocht naar adaptatiestrategieën voor de Vlaamse ruimtelijke structuur, ontwerpend onderzoek en een aanzet tot beleids-aanbevelingen centraal.

Globalisering en milieu

ISBN 9789038220406 | verschijnt december 2012

KliMaat in vlaanderen als ruiMtelijKe uitdaging (ccasPar)

G. Allaert, J. Aerts, R. De Sutter, H. Gulinck, P. Meire, S. Van Damme, P. Van den Broeck & V. Van Eetvelde

Page 7: Academia Press Catalogus Najaar 2012

De theorie en de praktijk van wat als democratie gold, zijn de afgelopen decennia wereldwijd ver-anderd. Bij de dekoloni-satie kon het Noorden de staten in de derde wereld zijn versie als enig moge-lijke opdringen. Met de globalisering heeft vooral Europa aan macht inge-boet en dus de gidsfunc-tie verloren. De BRICS hebben een fenomenale economische groeispurt verwezenlijkt, waardoor hun opvattingen inzake democratie en ontwikke-ling zeer aantrekkelijk worden. Europa, met de recessie in de maag, is zelf op zoek naar democratie. De auteur van dit essay is scherp en spits, bijwijlen bitter maar nooit verhullend.

Globalisering en milieu

OMzien in verwarring

een essay over democratie en het globale zuiden

Ruddy Doom

ISBN 9789038220123 | 119 p. | € 12.50

Page 8: Academia Press Catalogus Najaar 2012

Dirk van Bastelaere noem-de Hugues C. Pernath (1933-1975) ‘de besmettelijkste dichter van Vlaanderen’. In de spraakmakende bloemlezing Hotel New Flandres (2009) is Pernath getypeerd als een ‘pa-radigmadichter’ die een nieuw discours in de poëzie in Vlaan-deren introduceerde. Deze uit-spraken over de betekenis van Pernaths literaire nalatenschap staan in contrast met de aca-demische aandacht voor het werk. De opstellenbundel Jarig in mijn schitterend woord wil

aanzetten formuleren voor een hernieuwde aandacht voor Pernath. Aca-demici en andere onderzoekers belichten in hun bijdrage diverse aspec-ten over leven en werk van de dichter.

Taal & Literatuur

‘jarig in Mijn schitterend wOOrd’

Opstellen over hugues c. Pernath

Yves T’Sjoen, Els van Damme & Lynn Custers (red.)

ISBN 9789038220291 | verschijnt november 2012

Page 9: Academia Press Catalogus Najaar 2012

Taal & Literatuur

de Manke usurpator

Over verkavelingsvlaams

Bij de sprekers van de Neder-landse taal in België is tussen het dialect en de standaard-taal een variant ontstaan, het zogenaamde Verkavelings-vlaams. Hoewel velen het spreken, zijn er ook velen die deze tussentaal verachten, be-treuren, verketteren of be-strijden. In dit boek belichten taalkundigen, literatuurweten-schappers, onderwijsdeskun-digen, taaladviseurs en ande-re specialisten dit fenomeen van diverse invalshoeken. Het resultaat is een soms ontluis-terend, vaak verrassend en altijd kleurrijk portret van Vlaanderens meest vervloekte indringer. Dat het thema springlevend is en steeds uitnodigt tot discussie mag blijken uit de debatten in kranten en op radio die volg-den op het verschijnen van het boek.

ISBN 9789038220055 | 431 p. | € 28.00

Kevin Absillis, Jürgen Jaspers & Sarah Van Hoof (red.)

Page 10: Academia Press Catalogus Najaar 2012

Geschiedenis

De eerste migranten die in de negentiende eeuw Frankrijk binnenkwa-men, waren Belgisch. Ze vestigden zich vooral in de omgeving van Lille, waar ze in de industrie aan het werk gingen. Op de werkvloer werden zij door de Franse arbeiders als concurrenten beschouwd, maar in de cafés en de clubs speelde nationaliteit geen rol van betekenis. De Belgische migranten werden deel van de lokale gemeenschap, en de Noord-Franse samenleving in de tweede helft van de negentiende eeuw kan zelfs ‘Fran-co-Belgisch’ worden genoemd. Deze twee publicaties werpen een nieuw licht op de impact van deze migratie op de hele maatschappij in Lille en omgeving. Saartje Vanden Borre bestudeert het socio-culturele leven, terwijl Elien Declercq op zoek gaat naar de betekenis van het populaire lied in deze context. Beide auteurs vallen terug op een schat aan rijk en nooit gebruikt historisch materiaal.

ISBN 9789038220413 | verschijnt november 2012

ISBN 9789038220420 | verschijnt november 2012

vreeMden OP vertrOuwd terrein

het sociaal-culturele leven en de integratie van Belgische migranten in het noorden van Frankrijk (1850-1914)

Saartje Vanden Borre

Migrants Belges en France

une histoire revisitée à travers la chanson populaire (1870-1914)

Elien Declercq

Page 11: Academia Press Catalogus Najaar 2012

Deze collectieve histo-rische biografie legt de sporen van een wel heel interessante familie bloot. De vrijzinnige flamingant Julius Pée was een op-merkelijke figuur in het cultuurleven in Vlaanderen (eerste helft 20ste eeuw), onder meer als dé grote promotor van de gere-nommeerde Nederlandse auteur Multatuli. Zijn oud-ste zoon, Paul Pée, was journalist en publicist, en beleefde in de jaren 1920 een heftige aan-en-af-ro-mance met de dichteres Alice Nahon. Zijn enige broer, Willem Pée, ver-wierf bekendheid als hoogleraar Nederlandse taalkunde en dialectologie, achtereenvolgens aan de universiteiten van Luik en Gent. Een boeiende zoektocht met spitante personages, op het raakvlak van literatuurweten-schap, taalkunde, geschiedenis,…

Geschiedenis

een Man, zijn vrOuw en hun twee zOnen

een collectieve biografie van de familie Pée

Nico Van Campenhout (red.)

ISBN 9789038219707 | 295 p. | € 25.00

Page 12: Academia Press Catalogus Najaar 2012

Dit pakket (boek + dvd met documentaire) dompelt je gedurende dertig minuten onder in de wereld van kin-deren, jongeren en volwas-senen met dyscalculie. Des-kundigen koppelen hun er-varingen aan wetenschap-pelijke inzichten en reiken hulp aan voor de begelei-ding van jongeren met dys-

calculie. Het begrijpen van dit probleem en het aanbieden van een gepas-te ondersteuning maakt het studeren voor mensen met dyscalculie zeker gemakkelijker. Dit materiaal werd ontwikkeld door de dienst studieadvies van Arteveldehogeschool Gent.

Welzijn

ISBN 9789038220444 | 60 p. | € 20.00

{PrOeF OP de sOM. studeren Met dyscalculie}

Annemie Desoete, Valérie Van Hees, Wim Tops & Marc Brysbaert

Page 13: Academia Press Catalogus Najaar 2012

handBOeK FOrensisch welzijnswerK

Ontwikkeling, beleid, organisatie & praktijk

Rudi Roose, Freya Vander Laenen, Ivo Aertsen & Leo van Garsse

(red.)

Welzijn

Zowel het justitiële veld als het welzijnswerk staan niet stil en worden gevat in ontwik-kelingen die een belangrijke impact hebben op organisa-tie en praktijk. Dit boek wil voldoen aan de nood van een actuele kijk op het thema forensisch welzijnswerk. Na een overzicht van de histori-sche ontwikkeling diepen de auteurs het overheidsbeleid uit. Vervolgens komt de prak-tische organisatie aan bod om dan meteen over te gaan in het meer praktische deel van het boek. In dit onder-deel vindt de lezer uitdagende praktijkverhalen, waarbij actoren vanuit een diversiteit aan praktijken een inkijk verschaffen in wat de dagelijkse (complexe) realiteit van de forensisch werker kan inhouden. Uitermate aanbevolen voor mensen uit het brede praktijk- en beleidsveld.

ISBN 9789038220208 | 414 p. | € 23.00

Page 14: Academia Press Catalogus Najaar 2012

Piekeren is een onaangename met-gezel. Het vraagt veel energie en hoe meer last je ervan ondervindt, hoe sterker het piekeren lijkt te worden. Vroeger dachten we dat piekeren een lastig bijverschijnsel was van een psychiatrische proble-matiek zoals een angststoornis of depressie. Dat is gedeeltelijk juist, maar uit onderzoek blijkt dat pie-keren mensen net ook kwetsbaar maakt voor psychische én licha-melijke klachten en dus mee aan

de oorsprong kan liggen van deze problemen. In dit werkboek gaan de auteurs (psychologen, hulpverleners,…) het piekeren te lijf en helpen de lezer in zeven weken verder op weg. Het boek bevat een cd met relaxa-tieoefeningen.

Professioneel

lOslaten

ik pieker als ik niet tegenwoordig beneen handleiding om je piekeren zelf aan te pakken met technieken uit de cognitieve gedragstherapie

Roland Rogiers, Eva Buytaert, Evi De Lissnyder, Marianne Hendrickx & Dirk Van den Abbeele

ISBN 9789038220383 | verschijnt december 2012

Page 15: Academia Press Catalogus Najaar 2012

Succes in zowel de pro-fessionele carrière als het persoonlijke leven: velen dromen ervan, en toch is het maar weini-gen gegeven. De auteur neemt de lezer mee op weg, van idee tot reali-satie. Theorie en analyse leiden tot een eerste tussenstop met enkele verhelderende cycli tot gevolg. Vervolgens is het tijd om zelf aan de slag te gaan. De cycli uit het eerste deel worden herhaald en krijgen een concrete invulling met eenvoudige methodes en hulpmiddelen die resultaten bevorderen of verbeteren. Al vlug wordt het duidelijk: ondernemen is een leerproces, maar iedereen kan het leren, met vallen en opstaan. Dit boek helpt de lezer ongetwijfeld om sneller, beter en gemakkelijker doelstellingen te verwezenlijken.

Professioneel

resultaat in het Kwadraat

doel / project / ondernemingsneller / beter / gemakkelijker

Cedric Heyndrickx

ISBN 9789038220390 | verschijnt december 2012

Page 16: Academia Press Catalogus Najaar 2012

Het doel van dit boek beroeps-ethiek is om de morele deskun-digheid van – toekomstige – maatschappelijk assistenten te versterken. Het gaat daarbij om het zoeken naar een standpunt vanuit de specifieke beroepspo-sitie van een maatschappelijk assistent. Dit boek geeft geen lessen moraal in de strikte zin, alhoewel de inhoud wel dege-lijk moraliserend is door de uit-spraken over wat ‘goed’ sociaal werk dan wel is, kan zijn of zou moeten zijn. Doorheen het boek

worden die standpunten echter opgebouwd door argumenten met een feitelijke, een wettelijke en een ethische inhoud. Elk standpunt is daar-door tegensprekelijk, waardoor het uitnodigt tot een echte dialoog over wat het betekent om goed te handelen.

Begin 2013 verschijnt aansluitend een meer praktijkgericht werk:Ethische knopen doorhakken in het Sociaal WerkEen praktisch denkkader toegepast in de beroepspraktijkKris Stas, Agnes Verbruggen & Hilde VlaeminckISBN 9789038219530 | verschijnt januari 2013

Sociaal werk

sOciaal >weer<werK

Positionering vanuit beroepsethiek

Agnes Verbruggen, Pascal Tuteleers, Dieter Gryp & Freya Ponteur

ISBN 9789038219387 | 197 p. | € 20.00

Page 17: Academia Press Catalogus Najaar 2012

In dit boek staat de profes-sionalisering van het sociaal werk centraal. De samenstel-lers van het boek gaan op zoek naar praktijkverhalen waarin de complexiteiten van de ‘goede dingen goed doen’ in diverse sociaal werkprak-tijken worden getoond. Het lezen van die verhalen is één ingang, de mozaïek als deur, om dit boek ter hand te nemen. Aan de ommezijde van het boek is er de ingang waar de verhalen worden gekaderd met een aantal perspectieven op het sociaal werk. Het boek nodigt uit tot het vertellen van verhalen. Het wil tevens een pleidooi zijn om op basis van die verhalen ‘het sociale’ van het sociaal werk blijvend in vraag te stellen en mee vorm te geven.

Sociaal werk

sOciaal werK en PrOFessiOnalisering

Op zoek naar de goede dingen goed doen

Tijs Van Steenberghe, Nadine De Stercke &

Hildegard Gobeyn

ISBN 9789038219998 | 113 p. | verschijnt november 2012

Page 18: Academia Press Catalogus Najaar 2012

Succesvolle training begint met een adequate formulering van je doelstellingen, vereist vervol-gens de toepassing van regels uit de trainingsleer, en veronder-stelt ten slotte dat je trouw blijft aan je doelstellingen. Op elk niveau van sportbeoefening im-pliceert ‘succes’ dus niet alleen dat je weet wat je wil, maar dat je ook bereid bent om ervoor te zweten en blessures of andere ‘tegenslag’ te overwinnen. Dit boek behandelt deze drie ba-sisthema’s: ‘willen’, ‘werken’ en

‘winnen’. Geen kant-en-klare oplossingen, maar een boek dat uitleg geeft bij de ‘B.A.S.I.C.S.’ die ten grondslag liggen aan trainingsschema’s die je elders ten overvloede vindt.

Sport en vrije tijd

ISBN 9789038220246 | 195 p. | € 25,00

BacK tO Basics

voor succesvol trainen

Karel Pardaens

Page 19: Academia Press Catalogus Najaar 2012

Ouders, grootouders, opvoeders, monitoren, leerkrachten en the-rapeuten worstelen vaak met de vraag wanneer en hoe ze een kind vertrouwd moeten maken met het zwembad. Op een heel praktische en mooi geïllustreer-de  manier wordt in dit boek de waterpret voor baby’s, de onder-waterwereld voor peuters en de eerste zwemles voor kleuters benaderd. In elk deel wordt in opdrachtvorm en via tips ver-teld wat er thuis, naar en in het zwembad en bij de verzorging na het bad kan gebeuren. Een modelles voor elk niveau wordt toegevoegd. Experts uit de audiologie, de podologie, de kinesitherapie, de pediatrie, de gymnologie en de gehandicaptenzorg geven enkele adviezen mee voor deze eerste dolle waterpret.

Sport en vrije tijd

saMen naar het zweMBad

de eerste stappen voor baby’s, peuters en kleuters

Filip Roelandt, Leo Jans & Melissa Bocklandt

ISBN 9789038219561 | verschijnt december 2012

Page 20: Academia Press Catalogus Najaar 2012

Techniek

de cOnstructie en de OntwiKKeling van het MOtOrrijwiel vanaF 1885

Egon Duchateau

ISBN 9789038219653 | 775 p | € 50.00

In de Nederlandstalige motor- literatuur is er niet veel te vin-den over de techniek van de oldtimer motorfiets. Voor een echte oldtimerliefhebber is er niets mooier dan een originele weergave van de machines. Daarom werd dit werk geschre-ven. Het is een technisch boek door een motorliefhebber voor motorliefhebbers. Het is opge-vat om in te kijken, te lezen, misschien te studeren maar ze-ker om ervan te genieten. De le-zer krijgt inzicht in de werking, de technische oplossingen, de afstellingen en het gebruik van een oldtimer motorfiets in al zijn facetten.

Page 21: Academia Press Catalogus Najaar 2012
Page 22: Academia Press Catalogus Najaar 2012

academische en wetenschappelijk uitgaven

9789038220055 De Manke usurpator. Over verkavelingsvlaams

Absillis, Jaspers & Van Hoof

28.00

9789038220406 Klimaat in Vlaanderen als ruimtelijke uitdaging (CcASPAR)

Allaert, Aerts, De Sutter, Gulinck, Meire, Van Damme, Van den Broeck & Van Eetvelde

november

9789038219905 Maatschappelijk engagement: een besef van kwetsbaarheid

Bouverne-De Bie, Roose & Vandenbroeck

30.00

9789038219851 Koen Raes Ethicus Claes & Coene (ed.) 15.00

9789038220307 Les mandats dans la fonction publique fédérale: une (r)évolution depuis Copernic? Mandaten in de federale overheid: (r)evoluties sedert Copernicus?

De Visscher, Hondeghem, Van Dorpe, Randour & Montuelle

14.00

9789038220420 Migrants Belges en France. Une histoire revisitée à travers la chanson populaire (1870-1914)

Declercq november

9789038220222 Jaarboek Ecologische Geschiedenis 2010. Steden en water

Deligne & Soens (ed.) 18.00

9789038219837 Santé et sécurité pour un emploi de qualité

D’Hoore, Robert, Braeckman, Vlerick, Burnay & Hasselhorn

10.00

9789038220123 Omzien in verwarring Doom 12.50

9789038220000 Met brieven an de wet. Stedelijk briefverkeer in het laatmiddeleeuwse graafschap Vlaanderen

Lowagie november

9789038220130 Guess who’s coming to dinner Pisters, Longman & Van Dienderen (ed.)

25.00

9789038219981 DNA Beeldverhaal van een molecule Rosenfield, Ziff & Van Loon

24.00

9789038220291 ‘Jarig in mijn schitterend woord’. Opstellen over Hugues C. Pernath

T’Sjoen, Van Damme & Custers (red.)

november

9789038219967 Vrouwen in hedendaagse migraties Timmerman, Martinielle, Rea & Wets

16.00

9789038219707 Een man, zijn vrouw en hun twee zonen

Van Campenhout (red.) 25.00

9789038220321 Le verbe en verve. Réflexions sur la syntaxe et la sémantique verbales

Van Peteghem, Lauwers, Tobback, Demol, De Wilde (éds.)

30.00

9789038220376 Fascinerend leven. Markante figuren en ideeën uit de geschiedenis van de biologie

Van Speybroeck & Braeckman (red.)

december

9789038219714 Normgevoeligheid - Attitude van Vlaamse jongeren ten aanzien van het Standaardnederlands, de tussentaal en het dialect.

Vancompernolle 11.00

9789038220178 Geluk: drang of dwang? (Studium Generale 2011-2012)

Vandamme 15.00

9789038220413 Vreemden op vertrouwd terrein. Het sociaal-culturele leven en de integratie van Belgische migranten in het Noorden van Frankrijk (1850-1914)

Vanden Borre november

Page 23: Academia Press Catalogus Najaar 2012

9789038219974 Inschatten van de gevaarlijkheid van georganiseerde criminaliteit

Vander Beken, Paoli, Zoutendijk & Klima

10.00

9789038219820 Poly substance use and mental health among individuals presenting for substance abuse treatment

Vanderplasschen, De Maeyer, Colpaert, Cogels, Rea, Dom, Sabbe & Broekaert

11.00

9789038220017 Les statistiques pénales belges à l’ère de l’informatisation. Enjeux et perspectives

Vanneste, Vésentini, Louette, Mine

10.00

9789038220468 De Belgische strafrechtelijke statistieken ten tijde van de informatisering. Uitdagingen en perspectieven

Vanneste, Vésentini, Louette, Mine

10.00

9789038219776 Dialectverlies of dialectrevival? Actueel taalgedrag in Vlaanderen (ANV 6)

Van Ouytsel 14.00

academische en wetenschappelijke uitgaven - ginKgO (peer reviewed)

9789038220147 A Pure Mind in a Clean Body. Bodily Care in the Buddhist Monasteries of Ancient India and China

Heirman & Torck 27.00

9789038219752 Ethiek van de lectuur Sergier 27.00

Professioneel

9789038219509 Gezondheidsgids kinderen Casneuf 25.00

9789038220444 {Proef op de som. Studeren met dyscalculie}

Desoete, Van Hees, Tops, Brysbaert

20.00

9789038219653 Constructie en de ontwikkeling van het motorrijwiel vanaf 1885

Duchateau 50.00

9789038220390 Resultaat in het kwadraat. Doel/project/onderneming. Sneller/beter/gemakkelijker

Heyndrickx december

9789038220246 Back to basics. Voor succesvol trainen Pardaens 25.00

9789038219561 Samen naar het zwembad. De eerste stappen voor baby’s, peuters en kleuters

Roelandt, Jans & Bocklandt

december

9789038220383 Loslaten. Ik pieker als ik niet tegenwoordig ben

Rogiers, Buytaert, De Lissnyder, Hendrickx, Van den Abbeele

december

9789038219738 30 vragen over gebarentaal in Vlaanderen en 29 antwoorden

Van Herreweghe & Vermeerbergen

10.00

9789038219998 Sociaal werk en professionalisering. Op zoek naar goede dingen goed doen

Van Steenberghe, De Stercke, Gobeyn

november

9789038220369 175 jaar B[l]oeiende zorg in Lokeren Wuyts, Moyson, Laureys, Leeman & Vanacker

november

Page 24: Academia Press Catalogus Najaar 2012

handboeken hoger Onderwijs

9789038220208 Handboek forensisch welzijnswerk Aertsen, Roose, Van Garsse, Vander Laenen

23.00

9789038219332 Ich hätte eine Frage Wortschatz, Redemittel, Grammatik

Benzing, De Pau & Paelman

17.00

9789038219691 Marketingmanagement (editie 2012) Bonne 31.00

9789038219349 Boekhouden. Een kennismaking (editie 2012)

Bonne, Liagre & Saenen 17.50

9789038219271 Sociologie (editie 2012) Bracke, Van de Putte, Van Houtte, Vermeersch

25.00

9789038219318 Bank, verzekeringen en beurs (editie 2012)

Carrijn 33.00

9789038217789 Leidraad Internationaal Publiekrecht (editie 2012)

Cliquet & De Moor 11.00

9789038219370 Analyse van de Belgische (reclame)media

Cool 20.00

9789038219790 Public relations en marketingcommunicatie voor organisaties

Cool, Van Zaelen, Wittebroodt

18.50

9789038219523 Macht en waarden in de wereldpolitiek (editie 2012)

Coolsaet 29.00

9789038219745 Bedrijfseconomie. Een inleiding (editie 2012)

De Cnuydt 22.00

9789038219226 Economie vandaag 2012 De Cnuydt & De Velder 24.75

9789038220338 Cartografie De Maeyer november

9789038220345 Gis: Theoretische concepten De Maeyer & Antrop november

9789038220352 Basisbegrippen Geomatica De Maeyer & Van de Weghe november

9789038220048 Peer to peer netwerken De Meyer 11.00

9789038219363 Bank- en beurswezen in België (editie 2012)

De Muynck 21.00

9789038219448 Vennootschapsrecht in België (editie 2 012)

De Muynck 22.00

9789038219455 Durven ondernemen (editie 2012) De Muynck 23.00

9789038219462 Betaalmiddelen in België (editie 2012) De Muynck 19.00

9789038219486 Fundamenten van het burgerlijk recht en het handelsrecht

De Muynck 22.00

9789038220109 Financieel management De Muynck 20.00

9789038219325 Ich hätte eine Frage Arbeitsbuch De Pau & Paelman 16.00

9789038219295 Nederlands Werkboek (editie 2012) De Smet & De Vuyst 14.00

9789038219288 Nederlands Handboek (editie 2012) De Smet De Vuyst 16.00

9789038219622 Verzekeringen motorrijtuigen (editie 2012) Deferme 14.00

9789038219608 Verzekeringen: wetgeving en conventies (editie 2012)

Deferme 16.00

9789038219615 Wet 25 juni 1992 op de landverzekeringsovereenkomst (editie 2012)

Deferme 12.00

9789038219912 Aansprakelijkheidsverzekering (editie 2012)

Deferme 18.00

9789038220093 Verzekeringen. Brand eenvoudige risico’s Deferme 14.50

9789038220277 Adobe photoshop CS6 Module 1 Degryse 15.00

Page 25: Academia Press Catalogus Najaar 2012

9789038220314 Adobe Photoshop CS 6 - Module 2 Degryse, Degryse & Phillips 15.00

9789038220161 Sport in de wereld (editie 2012) Dejonghe 23.50

9789038220192 Lezen en schrijven in de communicatiewetenschappen (editie 2012)

Deprez, Van Bauwel, Van de Winkel

20.00

9789038219516 Plattegrond van de macht (editie 2012) Devos (red.) 33.00

9789038219943 Spaans. Vaste voorzetsels herbekeken Spaans-Nederlands

Gillet & Luyten 10.00

9789038219950 Lexique de base commercial Gillet & Luyten 10.00

9789038219929 Digitale elektronica Lostrie 30.00

9789038219301 Goed voor druk Mombaerts & Vossen 50.00

9789038219936 Op zoek naar de oorzaken van criminaliteit

Pauwels 23.00

9789038219264 Schrijven van verslag tot eindwerk Pollefliet 22.00

9789038219196 Vasculaire fasciatherapie en de pulsologie Quéré 23.50

9789038218854 Betonbouw. Deel 1: Grondbegrippen (courante gevallen)

Ritzen & Smet 30.00

9789038219721 Betonbouw. Deel 2: Scheurgedrag - vervorming (bijzondere gevallen)

Ritzen & Smet 30.00

9789038219639 Personeel in goede handen Roskam 19.00

9789038220253 Bouw- en planologisch compendium Rutgeerts 65.00

9789038220260 Beweging in beleid/beleid in beweging. Het publieke beheer van de sport- en bewegingssector

Scheerder & Vandermeerschen

november

9789038219813 Internationale geschiedenis van de twintigste eeuw

Smets & Looman 29.50

9789038219356 Financiële wiskunde (editie 2012) Sys, Van Biesen, Vermeulen

24.00

9789038219592 Economie als menswetenschap Timbremont 22.50

9789038219677 De weg naar een federaal land (editie 2012)

Van de Casteele 22.00

9789038219547 You’ll be the judge of that Van Den Eede 22.00

9789038220185 Handboek auteursrecht (editie 2012) Van der Perren & Voorhoof 25.00

9789038219387 Sociaal >weer<werk. Positionering vanuit beroepsethiek

Verbruggen, Tuteleers, Gryp & Ponteur

20.00

9789038219769 Sport en beweegmanagement in de Lage Landen. Strategisch en operationeel managen van sport- en beweegorganisaties

Vos & Scheerder november

9789038219554 Au secours Le Français médical Weylandt & Noë 19.50

Page 26: Academia Press Catalogus Najaar 2012

Academia Press Wetenschappelijke UitgeverijEekhout 29000 GentTel. 09/233 80 88 Fax 09/233 14 [email protected] www.academiapress.be

Peter Laroy, [email protected]

Dr. Pieter Borghart, Academic Acquisitions [email protected]

Marijke Vansteenkiste, Assistent-uitgever – Consultant Educatieve [email protected]

Mieke Dhulst, [email protected]

Elise Broeders, Office [email protected]

De uitgaven van Academia Press worden verdeeld door:

J. Story-Scientia nv Wetenschappelijke BoekhandelSint-Kwintensberg 879000 GentTel. 09/225 57 57 Fax 09/233 14 [email protected] www.story.be

Verdeling in Nederland

Ef & Ef Media Postbus 404 3500 AK Utrecht [email protected]

Internationale verdeling (Engelstalige titels)

UPNE – University Press of New Englandwww.upne.com

Page 27: Academia Press Catalogus Najaar 2012

Academia Press is lid van de Vlaamse Uitgeversvereniging (VUV), de Asso-ciation of Learned and Professional Society Publishers (ALPSP), Associate Member van de Association of European University Presses (AEUP) en via het GINKGO-label partner van het GPRC-keurmerk (Guaranteed Peer Reviewed Content, erkend door het VABB-SHW).

De informatie en prijzen in deze catalogus zijn bijgewerkt tot 15 oktober 2012. Alle gegevens en prijzen onder voorbehoud, wijzigingen mogelijk. Voor de meest actuele titel- en prijsinformatie zie www.academiapress.be

De deelcatalogi van Academia Press (Academische en Wetenschappelijke uitgaven, Handboeken Hoger Onderwijs) worden op verzoek toegestuurd (contactgegevens zie hoger).

Page 28: Academia Press Catalogus Najaar 2012

SACADEMISACADEMI SACADEMIADEMIAPADEMIAPADEMIAPAIMPRESSAIMPRESS AIMPRESS

RESSACARESSACADRESSACA ACADEMIA PRESS WETENSCHAPPELIJKE UITGEVERIJ

CATALOGUSNAJAAR 2012