28/08 05/09 - flandersclassics.be

9
PROVINCIEDOMEIN HUIZINGEN / COLOMAPARK SINT-PIETERS-LEEUW GC DE MUSE DROGENBOS / GC DE BOSUIL OVERIJSE / GC DE KAM WEZEMBEEK-OPPEM GC DE ZANDLOPER WEMMEL / GC DE BOESDAALHOEVE SINT-GENESIUS-RODE 05/09 28/08 van tot ALLE INFO: DEGORDEL.BE DEGORDEL V.U. VZW ‘de Rand’ Kaasmarkt 75, 1780 Wemmel Artwork: © Jan Wouters

Transcript of 28/08 05/09 - flandersclassics.be

Page 1: 28/08 05/09 - flandersclassics.be

PROVINCIEDOMEIN HUIZINGEN / COLOMAPARK SINT-PIETERS-LEEUWGC DE MUSE DROGENBOS / GC DE BOSUIL OVERIJSE / GC DE KAM WEZEMBEEK-OPPEM

GC DE ZANDLOPER WEMMEL / GC DE BOESDAALHOEVE SINT-GENESIUS-RODE

05/0928/08van tot

A L L E I N FO : D EG O R D E L . B E D EG O R D E L

V.U. VZW ‘de Rand’ Kaasmarkt 75, 1780 Wemmel

Artw

ork:

© Ja

n W

oute

rs

Page 2: 28/08 05/09 - flandersclassics.be

WANDELEN

©Land

erLo

eckx

NL Welkom bij De Gordel!

EN Welcome to De Gordel!

FR Bienvenue au Gordel !

DE Wilkommen zum Gordel !

Net als vorig jaar eindigen we de zomer met een heuse gordelweek! Van 28 augustus tot en met 5 september kan je je sportieve hart ophalen in de groene Vlaamse Rand. Ontdek in deze brochure meer over de wandelingen en fietstochten die vertrekken in Gordeltrefpunt Huizingen, focusgemeente Sint-Pieters-Leeuw of één van de gemeenschapscentra die De Gordel verwelkomen. Op zondag 5 september sluiten we de gordelweek af met extra randanimatie. Lees snel verder voor meer info!

GC DE MUSEWANDELING 9 KM

Kuikenstraat 4, 1620 Drogenbos 28 augustus tot 4 september: vrije start

5 september: start tussen 9.00 en 15.00 uur

Deze wandeling vertrekt aan het FeliXart museum in Drogenbos. Het museum bevat een grote collectie schilderijen en tekeningen van Felix De Boeck, één van de pioniers van de abstracte schilderkunst in België. Stap via Brouwerij Drie Fonteinen en het Herman Teirlinckhuis naar het Kasteel van Beersel en terug. Geniet van dit prachtig stukje erfgoed, want de waterburcht staat er nog zoals het er uitzag aan het einde van de vijftiende eeuw.

GC DE BOSUILWANDELING 13 KM

Witherendreef 1, 3090 Overijse 28 augustus tot 4 september: vrije start

5 september: start tussen 9.00 en 15.00 uur

Onze wandelpijlen gidsen je door de prachtige natuur van het Zoniënwoud. Starten en aankomen doe je aan GC de Bosuil in Jezus-Eik. De bosrijke omgeving met talloze bomen en struiken vormt de ideale plek om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

GC DE KAMWANDELZOEKTOCHT 5 KM Toegankelijk met rolstoel en buggy

Beekstraat 172, 1970 Wezembeek-Oppem 28 augustus tot 4 september: vrije start

5 september: start tussen 9.00 en 15.00 uur

Een wandeling en een zoektocht voor de prijs van één, daarvoor moet je aan GC de Kam in Wezembeek-Oppem zijn. Ontdek de mooiste plekjes in de randgemeente, zoals de Sint-Pieterskerk en het park langs de Beekstraat. Doe mee met de leuke opdrachten en ga op zoek naar interessante weetjes. De wandelzoektocht is de perfecte uitstap voor het hele gezin.

GC DE ZANDLOPERWANDELING 11 KM

Kaasmarkt 75, 1780 Wemmel 28 augustus tot 4 september: vrije start

5 september: start tussen 9.00 en 15.00 uur

Na je vertrek aan GC de Zandloper in Wemmel kan je al snel het gemeentehuis, een geklasseerd kasteel uit 1649, bewonderen. Via verschillende hoeves en kerken kom je voorbij de watermolen van Amelgem uit 1209. Deze wandeling is ook zeer geschikt voor liefhebbers van fauna en flora, want in het natuurreservaat Beverbos spot je misschien wel een sperwer of een valk.

COLOFONV.U. VZW ‘de Rand’ Kaasmarkt 75, 1780 Wemmel / augustus 2021 / Redactie en samenstelling: Provincie Vlaams-Brabant, vzw ‘de Rand’, Focusgemeente Sint-Pieters-Leeuw en Flanders Classics / Lay-out: Jan Wouters, Zeger Van Garsse

2 3

Page 3: 28/08 05/09 - flandersclassics.be

SINT-PIETERS-LEEUWFOCUSGEMEENTE

WANDELING ZUUN EN NEGENMANNEKE 8 KM

Zilverlinde, Welzijnsweg, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

28 augustus tot 4 september: vrije start 5 september: start tussen 9.00 en 15.00 uur

In een tocht van 8 km verken je Zuun en Negenmanneke. Bewonder onderweg de voormalige neerhofgebouwen en het nabijgelegen kasteel van Klein-Bijgaarden. Houd ook even halt bij de brouwerijen van Belle-Vue en Belgoo. Op zaterdag 28 augustus bieden zij iets extra aan (14u - 18u).

WANDELING OUDENAKEN & SINT-LAUREINS-BERCHEM 8 KM

Molenborrestraat 34 - 36, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

28 augustus tot 4 september: vrije start 5 september: start tussen 9.00 en 15.00 uur

Hier ontdek je de rustige plattelandstreek en wandel je langs een aantal leuke kapelletjes en hoeves, zoals hoeveslagerij Hof Te Berchemveld. Ongetwijfeld valt ook de triomfboog in Sint-Laureins-Berchem je op. De boog dient als ingang van het park waar het Kasteel van Gaasbeek ligt.Op zondag 29 augustus bieden de hoeveslagerij en HUB Brewers onze wandelaars iets extra aan (14u - 18u).

VERTELWANDELING 4,5 KM Toegankelijk met rolstoel en buggy

Colomapark: Edouard Rooselaersstraat, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

28 augustus tot 4 september: vrije start 5 september: start tussen 9.00 en 15.00 uur

Deze wandeling is een echte verteltocht voor jonge gezinnen, georganiseerd in samenwerking met de lokale bibliotheek. Je kan heel wat kapelletjes, hoeves en zelfs een oude steenbakkerij aanschouwen, terwijl je met de kinderen onderweg in een leuk verhaal duikt. Geniet met het gezin ook zeker van het uitzicht op de Zennevallei vanop de Hogekouter.

GEZINSWANDELING 8,5 KM

Colomapark: Edouard Rooselaersstraat, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

28 augustus tot 4 september: vrije start 5 september: start tussen 9.00 en 15.00 uur

Wil je het graag wat avontuurlijker en op maat van kinderen? Ga dan voor de gezinswandeling, aangeboden door ’Dropping The Challenge’, die je aan de hand van verschillende tochttechnieken aflegt. Je kan een routeplan raadplegen en downloaden via www.degordel.be.

ZENN-WANDELING 10 KM

Colomapark: Edouard Rooselaersstraat, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

5 september: start tussen 9.00 en 15.00 uur**Opgelet, deze wandeling is enkel uitgepijld op zondag 5 september.

Op zondag 5 september kan je bij deze wandeling genieten van de natuur in de Zuunvallei, kom je voorbij de Continental Theological Seminary en bewonder je de Sint-Pieterskerk gelegen op de centrale heuvel van Sint-Pieters-Leeuw. Een leuk extraatje: onderweg passeer je langs de beroemde lindeboom uit de televisieserie Witse.

VALLEIWANDELING 18 KM

Colomapark: Edouard Rooselaersstraat, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

5 september: start tussen 9.00 en 15.00 uur**Opgelet, deze wandeling is enkel uitgepijld op zondag 5 september.

Voor wie op zondag 5 september een wat langere wandeling verkiest, is er de tocht van 18 km vanuit Sint-Pieters-Leeuw. Deze tocht bezorgt je een gevarieerde gordelzondag door de combinatie van de Zenn-wandeling en de wandeling Zuun en Negenmanneke. Je stapt onder meer langs het Pater Damiaanpark en het Albert van Cothempark.

HUIZINGENGORDELTREFPUNT

WANDELING 12 KM

Parking Provinciedomein Huizingen Henry Torleylaan 100, 1654 Beersel

28 augustus tot 4 september: vrije start 5 september: start tussen 9.00 en 15.00 uur

Bij deze familiewandeling vertrek je van het Provinciedomein in Huizingen en wandel je langs talloze brouwerijen. Dat hoeft niet te verwonderen, want de geuzebieren zijn hét streekproduct bij uitstek. Vergeet ook niet even halt te houden bij de Herisemmolen in Alsemberg, samen met kartonfabriek Winderickx de bakermat van de Belgische karton- en papiernijverheid.

ERFGOEDWANDELING 3 KM

Provinciedomein Huizingen Henry Torleylaan 100, 1654 Huizingen

5 september: start tussen 9.00 en 15.00 uur* *Opgelet, deze wandeling is enkel toegankelijk op zondag 5 september.

Tijdens de erfgoedwandeling ga je op visite bij de kasteelheer. Je gaat met een app op ontdekking langs bekend en minder bekend erfgoed in het Provinciedomein van Huizingen en treedt in de voetsporen van Albert Vaucamps. Hij had er alles voor over om het kasteel en het domein tot een prachtige leefomgeving te maken waar we nu nog steeds met z’n allen van genieten.

4 5

Page 4: 28/08 05/09 - flandersclassics.be

MOBILITEITHUIZINGEN PROVINCIEDOMEIN HUIZINGENHenri Torleylaan 1001654 Beersel

MET DE BUS

Lijn 153: Anderlecht – Sint-Genesius Rode – Huizingen – Halle

MET DE FIETS Bewaakte fietsenstalling

Dankzij RouteYou geraak je vlot vanuit de omgeving van de Groene Gordel in Huizingen. Ontdek de uitgestippelde routes via bit.ly/routeyouGordel21

Ook kan je vanuit Brussel richting Huizingen inpikken via de Gewestelijke Fietsroute Brussel 6B op de Groene Wandeling, en vervolgens op de Vlaams-Brabantse knooppunten 83-63-62-53 (22 km).

Of probeer eens de fietssnelweg Kanaalroute (Vilvoorde - Grimbergen - Brussel - Halle) (ongeveer 30 km) om Huizingen te bereiken.

MET DE AUTO Beperkt aantal parkeerplaatsen!

Via de E19 neem je afrit 20: Huizingen. Volg nadien de toeristische bewijzering tot aan de parking.

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE BEREIKBAARHEID VAN DE GEMEENSCHAPSCENTRA SURF NAAR WWW.DEGORDEL.BE

FLANDERS 2021 ROADSHOW

Het WK wielrennen dat in september in Vlaanderen plaatsvindt, komt ook tijdens De Gordel naar jou toe! Laat je helemaal gaan in de Flanders 2021 Belevingstrailer en ontdek meer over de geschiedenis van 100 jaar WK in de KOERSbus van het Museum voor de Wielersport in Roeselare. De kleinsten fietsen mee op het behendigheidsparcours Little Champions van Cycling Vlaanderen en omdat toegankelijkheid ook tijdens het WK belangrijk is, kan iedereen een breed gamma aangepaste fietsen uitproberen dankzij Sport Vlaanderen.

OPTREDENS 13u00 – Mega Mindy 15u00 – Camille 17u00 – Buurman - Einzelgänger

Reservatie voor de optredens is verplicht. Ieder optreden dient afzonderlijk gereserveerd te worden. De reservatietool is online beschikbaar op www.degordel.be vanaf 23 augustus.

THEATER nnNIAUWww In deze voorstelling van Theater Spoor 6, een professionele theatergroep uit Leuven, vertelt een piloot leuke vliegtuigverhalen, terwijl er gezongen en gedanst wordt. Start voorstellingen: 13u, 14u, 15u, 16u en 17u

SPORT EN SPEL AUGMENTED REALITY ESCAPE SPEL Dit escape spel zet volop in op innovatie en vernieuwende technologie. Door het gebruik van augmented reality worden er elementen aan de realiteit toegevoegd. Er komen hologrammen tevoorschijn tijdens het spel die je helpen om verder te geraken in het escape spel! Duur: 45 minuten Ongeveer 3 kilometer wandelen Teams van 4 (max. 5) per tablet

ARCHERY TAG & BUMPERBALL Voetballen in bubbel, maar dan letterlijk. Speel een spelletje voetbal in een grote opblaasbal en ga nadien een wedstrijdje aan met een pijl en boog.

VIKDORP Het Vikdorp voor de Very Important Kids staat weer bol van de onvergetelijke activiteiten:

• Coronaproof picknick • Kinderkoken met de gekste ingrediënten • Blotevoetenpad • Lasergame • Tiktokbattlefield

SPRINGKASTELENPLEIN

FOODTRUCKS

Bestel jouw picknickmand via www.degordel.be

Wist je trouwens dat je een leuke kinderbox krijgt bij het bestellen van een

kinderpicknick? Deze box is interactief en er zit een coole gadget bij waar je

te gekke selfies mee kunt nemen!

RANDANIMATIE HUIZINGEN

6 7

Page 5: 28/08 05/09 - flandersclassics.be

KASTEEL VAN BEERSEL

KASTEEL DE VIRON

GEMEENTEHUIS WEMMELWAALBORREPARK

ZONIËNWOUD

KASTEEL VAN GAASBEEK

TRIOMFBOOG

SINT-PIETERSKERK

SINT-PIETERSKERK

MUSEUM VOOR MIDDEN-AFRIKA

PARCOURS WK WIELRENNEN

LUCHTHAVEN ZAVEMTEM

BROUWERIJ OUD-BEERSEL

BROUWERIJ BELLE-VUE

CAFÉ TRAPKES OP

HERISEMMOLEN

PLATTELANDSCENTRUM PADDENBROEK

VRT-ZENDMAST

SINT-GENESIUS-RODE GC DE BOESDAALHOEVE

JEZUS-EIK GC DE BOSUIL

WEZEMBEEK-OPPEM GC DE KAM

DROGENBOS GC DE MUSE

WEMMEL GC DE ZANDLOPER

BRUSSEL

FOCUSGEMEENTE SINT-PIETERS-LEEUW

GORDELTREFPUNT PROVINCIEDOMEIN HUIZINGEN

SCHRIJF JE IN, MAAK KANS OP LEUKE PRIJZEN EN GORDEL MEE!

HOE KAN JE DEELNEMEN? Heel eenvoudig! Deelnemen aan de fiets- en wandeltochten van De Gordel is gratis voor alle afstanden, maar inschrijven vooraf is verplicht zodat je onderweg verzekerd bent en we het aantal bezoekers in functie van crowd control goed kunnen inschatten. Bov-endien maak je zo ook kans op leuke prijzen! Inschrijven kan op twee manieren:

1 / Registreer je via onze website: www.degordel.be. De inschrijfknop kan je terugvinden op onze fiets-en wandelpagina’s of op de pagina over de Gordelklassieker.

2 / Kom naar jouw gekozen startlocatie en scan ter plaatse onze QR-code op de spandoeken. Vervolgens vul je een formulier in en kan je verzekerd op pad.

Wil je de Gordelklassieker fietsen, maar pik je graag onderweg in? Dat kan! Vergeet dan wel niet om je op het eerstvolgende rustpunt via de QR-code te registreren.

GORDELGEUZE Kom je op zondag 5 september mee gordelen? Dan ontvang je van ons een speciaal gebrouwen Gordelgeuze tijdens onze gordelzondag!* *Zolang de voorraad strekt.

PLANT EEN BOOM Ook dit jaar gordelen we samen voor een nog groenere Vlaamse Rand! In ruil voor jouw deelname planten we opnieuw bomen in de groene gordel. Zo zorgen we er samen voor dat het prachtige gordeldecor er vol-gend jaar weer een tikkeltje groener uit zal zien! Bovendien kies jij helemaal zelf waar jouw boom geplant mag worden.

8 9

Page 6: 28/08 05/09 - flandersclassics.be

FIETSEN

©Land

erLo

eckx

SINT-PIETERS-LEEUWFOCUSGEMEENTE

GRAVELTOCHT 45 KM 65 KM

Colomapark: Edouard Rooselaersstraat, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

28 augustus tot 4 september: vrije start 5 september: start tussen 9.00 en 15.00 uur*Opgelet: tocht 65 km is niet toegankelijk op zondag 29 augustus!

Ook De Gordel gaat met heel veel plezier mee in de trend van het moment: graveltochten. Je combineert het beste van het veld en de weg tijdens een tocht die bol staat van de leuke bezienswaardigheden: de VRT-toren, Kasteel van Gaasbeek, de lindeboom uit de televisieserie Witse, het Kasteel van Groenenberg… Geniet onderweg ook van de mooie landschappen en van de fototentoonstelling van Christophe Heymans, die mooie natuurfoto’s maakt van zijn talloze fietstochten in binnen- en buitenland. Nog een hoogtepunt is ongetwijfeld het Plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik waar natuur en landbouw hand in hand gaan. In de tuinen vind je onder andere een 200-tal fruitbomen, een ecologische moestuin en een bijenhal. Aarzel ook niet om even een drankje te nuttigen in het bijbehorende café.

HUIZINGENGORDELTREFPUNT

FIETSTOCHT 20 KM 40 KM 60 KM

Parking Provinciedomein Huizingen Henry Torleylaan 100, 1654 Beersel

28 augustus tot 4 september: vrije start 5 september: start tussen 9.00 en 15.00 uur

Vanuit Gordeltrefpunt Provinciedomein Huizingen vertrekken naar goede gewoonte drie leuke fietstochten met een afstand van 20, 40 en 60 km. In elke lus fiets je langs Brouwerij Oud Beersel, waar je de speciaal voor dit evenement gebrouwen Gordelgeuze kunt proeven. Hoe langer de tocht, hoe meer verrassingen en proevertjes onderweg. De lus van 20 km stuurt je onder andere langs de VRT-zendmast en het Kasteel van Beersel. Kies je voor de middellange tocht, dan passeer je ook langs het Kasteel van Gaasbeek en kan je genieten van de Pedevallei. Het trainingsparcours van Remco Evenepoel zal helemaal geen geheimen meer voor je hebben, indien je de lus van 60 km aflegt. Onderweg fiets je bijvoorbeeld angs het Kasteel de Viron en zomerbar Amuzo. Alle 3 de fietstochten brengen je bovendien naar focusgemeente Sint-Pieters-Leeuw waar ook heel wat te beleven valt.

DE GORDEL-KLASSIEKER 100 KM

De Gordelklassieker door de groene Vlaamse Rand is dé apotheose van de hele gordelweek. Leer tijdens de bewegwijzerde fietstocht van ongeveer 100 km de pareltjes van de 19 randgemeenten kennen. De rit loopt langs Overijse, Hoeilaart, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Meise, Grimbergen, Zaventem en Tervuren. Fietsplezier gegarandeerd voor de sportievelingen die van wat langere tochten houden.

Op zondag 5 september krijg je tijdens de Gordelklassieker een leuk extraatje voorgeschoteld. We nemen je net als op de fietstocht van 56 km mee voor een ommetje langs de luchthaven. Enkel tijdens de gordelzondag krijg je de kans om op de ringweg van de luchthaven te fietsen die uitzonderlijk voor de gordelaars toegankelijk zal zijn. Schrijf je dus snel gratis in, kom samen met je fietsvrienden naar één van onze startpunten en beleef een zondagse tocht die net dat tikkeltje specialer zal zijn.

Starten en aankomen gebeurt op één van de onderstaande locaties. Je kan ook onderweg inpikken als je daarna jezelf wel registreert op één van de start- en rustplaatsen.

28 augustus tot 4 september: vrije start 5 september: start tussen 8.00 - 13.00 uur Starten kan op één van onderstaande locaties:

• Colomapark Sint-Pieters-Leeuw • Provinciedomein Huizingen• GC de Bosuil Overijse • GC de Kam Wezembeek-Oppem • GC de Zandloper Wemmel • GC de Boesdaalhoeve Sint-Genesius-Rode• GC de Muse Drogenbos

STRAVA CHALLENGE 100 KM

Na het succes van vorig jaar is de Strava Challenge terug. Fiets tussen 30 augustus en 5 september waar je ook wil 100 km en maak kans op mooie prijzen. Bovendien draag je zo ook bij tot een groenere Vlaamse Rand, want voor elke deelnemer plant de Vlaamse Overheid samen met vzw Bûûmplanters bomen in de Vlaamse Rand rond Brussel. Word lid van de Strava Club en fiets mee!

Start: 30 augustus Einde: 5 september Strava Club: www.strava.com/clubs/degordel

10 11

Page 7: 28/08 05/09 - flandersclassics.be

GC DE BOSUILFIETSTOCHT 60 KM

Witherendreef 1, 3090 Overijse 28 augustus tot 4 september: vrije start

5 september: start tussen 9.00 en 15.00 uur

Bij deze fietstocht volg je een deel van het parcours van het komende WK Wielrennen in Vlaanderen. Onderweg passeer je in WK-dorpen Tervuren, Huldenberg en Overijse. Fiets voorbij het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren en het Druivenmuseum in Overijse. Test daarnaast ook eens de benen op een aantal bekende hellingen, zoals de Smeysberg en Holstheide.

GC DE KAMFIETSTOCHT 50 KM 56 KM

Beekstraat 172, 1970 Wezembeek-Oppem 50 km - vrije start van 28 augustus tot 4 september

56 km - 5 september starten tussen 9.00 en 15.00 uur

Gedurende 50 kilometer leer je de ruime omgeving rond Brussels Airport kennen. Wezembeek-Oppem, Zaventem, Tervuren, Bertem, Kortenberg, Kampenhout, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Machelen... De Noordoostelijke gemeenten van de Vlaamse Rand zullen voor jou nog weinig geheimen kennen.

Wie een extraatje wil beleven, kan maar best op zondag 5 september mee gordelen. Dan breiden we deze fietstocht uit met een passage over de ringweg van de luchthaven. Een bijkomende eyecatcher om u tegen te zeggen. De afstand van de fietstocht bedraagt hierdoor 56 in plaats van 50 kilometer, al zullen die 6 extra kilometers langs Brussels Airport snel voorbijvliegen. Al fietsend een aantal imposante vliegtuigen spotten, wat wil je nog meer?

GC DE ZANDLOPERFIETSTOCHT 30 KM

Kaasmarkt 75, 1780 Wemmel 28 augustus tot 4 september: vrije start

5 september: start tussen 9.00 en 15.00 uur

Vanuit GC de Zandloper in Wemmel fiets je naar Bekkerzeel waar prachtige landschappen en korte hellingen voor je opdoemen die typisch zijn voor de Brabantse Kouters. Geniet van het open parkkarakter, een unieke bomencollectie en de mooie parkgebouwen in het Waalborrepark in Asse. Stop even om iets te drinken in café ‘Trapkes Op’ aan de kerk in Mollem. Zeker een aanrader!

TOEGANKELIJKHEID TROEF! Iedereen is welkom tijdens de Gordel en daarom werd er ook aandacht geschonken aan de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en personen met een beperking. Zo voorzien we:

• Voorbehouden parkeerplaatsen: je kan op voorhand een parkeerbewijs aanvragen via [email protected]

• Aangepaste toiletten • Platform voor rolstoelgebruikers

Uiteraard zijn ook blindengeleide- en assistentiehonden welkom tijdens De Gordel.

Heb je specifieke wensen of vragen? Stuur een mailtje naar [email protected]. We bekijken dan samen de mogelijkheden.

OOK DE

TERRASPUNTEN AAN

DE GEMEENSCHAPS-

CENTRA VOORZIEN LEUKE

GORDELANIMATIE EN

MUZIKALE OMKADERING

OP ZONDAG 5

SEPTEMBER!

12 13

Page 8: 28/08 05/09 - flandersclassics.be

BEWEGEN VOOR JONG EN OUD

Ook Gezinssport Vlaanderen is dit jaar weer van de partij tijdens De Gordel! Op zondag 5 september laten ze de allerkleinsten deelnemen aan het WK Loopfietsen voor peuters en kleuters in focusgemeente Sint-Pieters-Leeuw. Elke kleine fietsheld krijgt een fietsdiploma én medaille! Wie wil deelnemen brengt wel best z’n eigen loopfietsje mee.

Hebben de kleinsten onder ons dan nog energie over? Ze kunnen zich naar hartenlust uitleven op het klauterparcours met stapstenen, mousse blokken en kruiptunnels. Zin om nadien met het hele gezin in de spelletjes te duiken? Gezinssport Vlaanderen voorziet volksspelen, kubb en mölkky. Ook de reuze gezelschapspelen vier-op-een-rij, jenga, twister en mikado staan garant voor enkele uren pret.

MACHIENERIE Ontdek op interactieve wijze de verhalen van Capitein Gustav en zijn bemanning op de zeven wilde zeeën of doe mee aan de schildpaddenrace.

FIETS JE SCHILDERIJ Eerder zin om je eigen kunstwerk te maken? Ook dat kan tijdens De Gordel op de fiets! In Sint-Pieters-Leeuw kunnen de kleinsten al trappend hun eigen schilderij maken!

RANDANIMATIESINT-PIETERS-LEEUW

©Wan

nerCré

MOBILITEITSINT-PIETERS-LEEUW COLOMAPARK SINT-PIETERS-LEEUWEdouard Rooselaersstraat1600 Sint-Pieters-Leeuw

MET DE BUS

Lijn 170: via treinstations Brussel-Zuid en Halle - metrostations Bizet, Het Rad en COOVI

MET DE FIETS Bewaakte fietsenstalling

Dankzij RouteYou geraak je vlot vanuit de omgeving van de Groene Gordel in Sint-Pieters-Leeuw. Ontdek de uitgestippelde routes via bit.ly/routeyouGordel21

De fietssnelweg Kanaalroute is de aangewezen fietsroute naar Sint-Pieters-Leeuw. (Vilvoorde - Grimbergen - Brussel - Halle)

MET DE AUTO Beperkt aantal parkeerplaatsen!

Via de E19 neem je afrit 16: Sint-Pieters-Leeuw. Parkeren kan op de parking van de Makro (Bergensesteenweg 427). Pendelbussen brengen je veilig van en naar de evenementenzone (geen fietsen op de bus). De eerste pendelbus vertrekt om 9.00 uur aan de Makro en de laatste pendelbus vertrekt om 19.30 uur aan de rotonde Galgstraat/Lotstraat.

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE BEREIKBAARHEID VAN DE GEMEENSCHAPSCENTRA SURF NAAR WWW.DEGORDEL.BE

KLEINSTE COCKTAILBAR Ook de lachspieren zullen op 5 september getraind worden. Straattheater De Kleinste Cocktailbar van Ron Jaluai komt naar Sint-Pieters-Leeuw. Maak je klaar voor een namiddag vol entertainment.

OPTREDENS 14u00 - Jeuk Live band 15u30 - Belle Perez 17u15 - Niels Destadsbader

Wil je er graag bij zijn? Koop dan nu je ticket via www.colomaspl.be ! Een ticket is geldig voor de 3 optredens samen.

Prijs: +12 jaar: 8 euro -12 jaar: gratis

Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt.

14 15

Page 9: 28/08 05/09 - flandersclassics.be

BIJSTANDSNUMMER Download voor je vertrek de app 112 BE voor dringende medische hulp onderweg. De hulpverleners krijgen onmiddellijk jouw exacte locatie door. Deze app is non-stop actief, dus ook als je er de volgende weken terug op uit trekt.

Voor niet-dringende medische en/of mechanische bijstand kan je op zondag 5 september* terecht op het nummer 078/05.10.80. Dit nummer is actief tot 18u.

*Opgelet, er is enkel mechanische bijstand voorzien tijdens de Gordelzondag op 5 september!

COVID-19 Uiteraard willen we allemaal genieten van een coronaveilige Gordel 2021, dus:

Blijf thuis als je ziek bent

Was/ontsmet regelmatig je handen

Vergeet je mondmasker niet!

Daarnaast zal de organisatie tijdens de gordelweek van 28 augustus tot en met 5 september steeds de op dat moment geldende Covid-19-maatregelen toepassen.

CONTACT Heb je nog een vraag voor ons? Stuur dan een mail naar [email protected]