20190415 Doomijn Artikel2 Checklistkinderopvang · 2019-04-26 ·...

1
Locatie en openingstijden Hoelang ben je onderweg naar de locatie? Is er genoeg plek voor je auto of fiets? Tussen welke tijden kun je jouw kind brengen en ophalen? Kun je dagen ruilen of extra afnemen? Heeft de locatie een wachtlijst voor de dagen waarop jij opvang zoekt? Dagritme Hoe ziet het dagritme eruit op de opvang? Hoe wordt er omgegaan met eten en drinken? Wanneer en waar slapen de kinderen? Krijgen de kinderen genoeg tijd, mogelijkheid en uitdagend speelgoed om mee te spelen? Welke activiteiten worden er (evt. buiten de deur) ondernomen? Verzorging Biedt de opvang luiers, billendoekjes en voeding aan? Zijn de kosten hiervan bij de uurprijs inbegrepen? contact Hoe word je op de hoogte gehouden tijdens opvangdagen? Hoe is de overdracht bij het brengen en ophalen? Zijn er oudergesprekken op de locatie? Is er een oudercommissie? Kosten Wat kost de opvang per uur? Hoeveel kinderopvangtoeslag kun je krijgen? Een goed gevoel Wat is je algemene indruk van de locatie? Wat vind je van de binnen- en buitenruimtes? Hoe gaan de pedagogisch medewerkers met jou en je kind om? Kwaliteit Kan je het inspectierapport inzien? Hoeveel medewerkers staan er op de groep? Krijgt jouw kind een eigen mentor? Hoe zit het met de veiligheid op de locatie? Beleid Kun je je vinden in het pedagogisch beleid? Wat zijn de pedagogische doelen? Welke ontwikkelingsgebieden worden gestimuleerd? Heeft de opvang een voedingsbeleid? Groepen Hoeveel groepen zijn er op de locatie? Hoe groot zijn de groepen? Zijn er horizontale of verticale groepen, of beide? Checklist kinderopvang CHECK CHECK CHECK

Transcript of 20190415 Doomijn Artikel2 Checklistkinderopvang · 2019-04-26 ·...

Page 1: 20190415 Doomijn Artikel2 Checklistkinderopvang · 2019-04-26 · 20190415_Doomijn_Artikel2_Checklistkinderopvang.indd Created Date: 4/15/2019 2:03:15 PM ...

Locatie en openingstijden

Hoelang ben je onderweg naar de locatie? Is er genoeg plek voor je auto of fiets? Tussen welke tijden kun je jouw kind brengen en ophalen? Kun je dagen ruilen of extra afnemen? Heeft de locatie een wachtlijst voor de dagen waarop jij opvang zoekt?

Dagritme

Hoe ziet het dagritme eruit op de opvang? Hoe wordt er omgegaan met eten en drinken? Wanneer en waar slapen de kinderen? Krijgen de kinderen genoeg tijd, mogelijkheid en uitdagend speelgoed om mee te spelen?

Welke activiteiten worden er (evt. buiten de deur) ondernomen?

Verzorging

Biedt de opvang luiers, billendoekjes en voeding aan?

Zijn de kosten hiervan bij de uurprijs inbegrepen?

contact

Hoe word je op de hoogte gehouden tijdens opvangdagen?

Hoe is de overdracht bij het brengen en ophalen?

Zijn er oudergesprekken op de locatie? Is er een oudercommissie?

Kosten

Wat kost de opvang per uur? Hoeveel kinderopvangtoeslag kun je krijgen?

Een goed gevoel

Wat is je algemene indruk van de locatie? Wat vind je van de binnen- en buitenruimtes? Hoe gaan de pedagogisch medewerkers met jou en je kind om?

Kwaliteit

Kan je het inspectierapport inzien? Hoeveel medewerkers staan er op de groep? Krijgt jouw kind een eigen mentor? Hoe zit het met de veiligheid op de locatie?

Beleid

Kun je je vinden in het pedagogisch beleid? Wat zijn de pedagogische doelen? Welke ontwikkelingsgebieden worden gestimuleerd? Heeft de opvang een voedingsbeleid?

Groepen

Hoeveel groepen zijn er op de locatie? Hoe groot zijn de groepen? Zijn er horizontale of verticale groepen, of beide?

Checklist kinderopvang

CHECKCHECKCHECK