2019 - ProGrasS: Professional Grass Service · 2019. 1. 16. · Microclover® Voor duurzaam...

16
Graszaadmengsels voor professionals 2019 Gemaakt door de natuur - geperfectioneerd door DLF

Transcript of 2019 - ProGrasS: Professional Grass Service · 2019. 1. 16. · Microclover® Voor duurzaam...

  • Graszaadmengsels voor professionals

    2019

    Gemaakt door de natuur - geperfectioneerd door DLF

  • Masterline: hét topmerk in grassen voor de professionele marktMasterline heeft dé graszaadmengsels voor professionals. De Masterline mengsels bevatten alleen de allerbeste grasrassen van de bekende rassenlijsten. Onze mengsels staan garant voor een hoge kwaliteit van uw gazon en topprestaties op uw velden.

    Steeds de sterkste rassenIn onze Masterline mengsels gebruiken we alleen de beste en sterkste rassen uit de verschillende rassenlijsten (GrasGids, Internationale GrasGids en STRI Bingley: zie pagina 8). Met Masterline bent u altijd verzekerd van een sterke grasmat van topkwaliteit.

    Research & DevelopmentOnderzoek is belangrijk bij DLF, ongeveer 1 op de 10 mensen werkt in R&D. Door wereldwijd onderzoek en veredeling ontwikkelen we altijd de nieuwste en beste innovaties op het gebied van recreatiegrassen, voor verschillende toepassingen en extremere klimaatomstandigheden. Dat is precies wat u mag verwachten van ’s werelds grootste graszaadproducent en -distributeur.

    MasterlineGraszaadmengsels voor professionals

    INHOUDMASTERLINE 2

    GRASVEREDELING 3

    4TURF 4

    PRONITRO 6

    INTERNATIONALE GRASGIDS 7

    4SALT 7

    MICROCLOVER 7

    GROMAX 7

    MASTERLINE MENGSELS 8 - 11

    ZODENTEELT 12

    VELDBLOEMEN 13

    MESTSTOFFEN 13

    MENGSELKEUZE 15

    VeredelingsbedrijfKantoor

  • 3Masterline

    Na 15 jaar onderzoek en grassenveredeling is een nieuw ras klaar om gebruikt te worden in een Masterline mengsel.

    Jaar 1-3: Om nieuwe en betere rassen te ontwikkelen worden er kruisingen gemaakt tussen verschillende rassen. De nieuwe rassen worden vervolgens voor onderzoek internationaal verspreid en uitgezaaid in duizenden veldjes.

    Jaar 4-8: Alle nieuwe rassen worden getest. Hierna gaan alleen de allerbeste rassen verder in ons veredelingsprogramma.

    Jaar 9-10: Elk jaar onderzoeken wij onze nieuwste rassen op hun eigenschappen onder verschillende klimaatomstandigheden. De rassen met de beste en sterkste eigenschappen worden uitgekozen en aangemeld voor opname in de GrasGids.

    Jaar 11-14: De gekozen rassen worden getest en onderzocht door onafhankelijke autoriteiten. De allerbeste rassen worden al in productie gelegd bij ervaren boeren in Nederland en België.

    Jaar 14: De resultaten van 3 jaar onderzoek zijn beschikbaar. Alleen de rassen die de zware beproeving hebben doorstaan en beter zijn dan de huidige rassen komen op de rassenlijst (GrasGids).

    Jaar 15: Het graszaad wordt geoogst en geschoond. Hierna worden er monsters genomen en onderzocht in ons laboratorium. Na het kwaliteitsonderzoek wordt het graszaad officieel gecertificeerd.

    Jaar 15+: De verschillende toprassen worden in onze fabriek gemengd en verpakt in Masterline zakken.

    *International Seed Testing Association. (Internationale NAK)

    Het kruisen van grassen.

    De nieuwe rassen worden het gehele jaar gemonitord.

    Onze 30 analisten in drie ISTA* geac-crediteerde laboratoriums in Nederland en Denemarken waarborgen dat ons graszaad voldoet aan de nationale en internationale standaarden.

    Onze teeltvertegenwoordigers con-troleren het veld enkele keren per jaar.

    Volledige traceerbaarheid: met het groene label op onze

    Masterline zakken kunt u zien waar het zaad geproduceerd

    is en dat het getest is volgens de NAK-standaardeisen.

  • 4 Masterline

    4turf® voordelen: • Duurzaam• Goede prestaties bij lage input• Sterkere vestiging• Verbeterde droogtetolerantie• Sneller herstellend vermogen• Superieure prestatie in koude omstandigheden• Uitstekende ziekteresistentie• Goede betredingstolerantie• Mooiere diepgroene kleur

    4turf® - Tetraploïd Engels raaigras met verbeterde groeikracht

    4turf® is een nieuwe generatie tetraploïd Engels raaigras. Het heeft een snellere vestiging en een diepere en sterkere beworteling dan diploïd Engels raaigras. 4turf® kan ook beter omgaan met stressvolle omstandigheden zoals droogte, kou, ziekte en betreding.

  • 5Masterline

    Perfecte kleur 4turf® heeft een diepgroene glim-mende kleur, groener dan traditionele grassoorten. De verbeterde stresstol-erantie van 4turf® zorgt ervoor dat het gras sneller groen wordt en langer groen blijft dan diploïd Engels raai-gras.

    Uitstekende ziektetolerantie en winterprestatiesTijdens het najaar en de winter wordt 4turf® minder snel aangetast door ziekten. 4turf® bevat immers meer energiereserves, dit zorgt voor een groenere grasmat tijdens de moeilijkste periode van het jaar.

    Diploïd 4turf®

    DroogtetoleranterDoor de uitzonderlijke diepe wortelstructuur slaat 4turf® op een natuurlijke manier water op. Dit garandeert het hele jaar een groene grasmat. Hierdoor hoeft u het gras minder vaak te beregenen.

    4turf®

    Diploïd

    Sterkere vestiging 4turf® zaden zijn groter dan de bekende diploïde zaden omdat ze meer energiereserves bevatten. Die zorgen weer voor een snellere vestiging en een gezondere plant-ontwikkeling.4turf® heeft al bij 4oC een betere kieming in vergelijking met diploïde grassen. Dit is een groot voordeel bij het doorzaaien in het vroege voorjaar en late najaar.

    KIEMING BIJ 4°CZ AAIDATUM 21 NOVEMBER

    80%70%60%50%40%30%

    10%20%

    03/dec 06/dec 10/dec 13/dec

    % Ki

    emin

    g

    Diploïd 4turf®

    Engels raaigras

    Bron

    : DLF

  • ProNitro®Snellere vestiging en meer wortelmassaProNitro® maakt traditionele bemesting tijdens de inzaai overbodig. De ProNitro® coating bevat stikstof die direct op het zaad is aangebracht. Hierdoor kunt u zaaien en bemesten in één werkgang. Niet de omliggende planten, maar de jonge grasplantjes benutten het volledige voordeel van de stikstof. De wortels en scheuten ontwikkelen zich sneller tot sterke planten. Vooral bij het doorzaaien in een sterke bestaande grasmat is dit van groot belang.

    Het resultaat? Meer graszaden komen daadwerkelijk tot ontwikkeling.

    ProNitro® staat in alle situaties garant voor een snellere vestiging en resulteert in 30% meer planten en 30% meer wortelmassa. Dit draagt bij aan een gezondere grasmat en minder onkruiden. ProNitro® is te gebruiken voor alle soorten graszaadmengsels.Voetbalvelden gezaaid met ProNitro® gecoat graszaad zijn sneller bespeelbaar en zodentelers hebben minder last van straatgras en kunnen hun product sneller snijden.

    De ProNitro® coating bevat een mix van snel en langzaam vrijkomende stikstof. Het eindproduct bevat 10% stikstof (10 kg N per 100 kg ProNitro® graszaad). De coating van stikstof op het zaad maakt de werking maar liefst 4x efficiënter dan breedwerpig zaaien.

    Masterline

    ProNitro® coating voedt alleen het graszaad met stikstof, niet het onkruid.

    6

    Sportveld renovaties

    De grasmat had een betere kleur en vestigde zich overduidelijk veel sneller op het hele veld.

    Er waren meer planten per m2 aanwezig. Per saldo waren we kostenefficiënter bezig en nog duurzamer ook!

    Matt MerchantHoofd fieldmanagerEmirates Old Trafford

    Bas KrugmannUitvoerder team groenGemeente Terneuzen

    ControleDAG

    9

    week

    6Controle

    NA DOORZAAI

    NA INZAAIDe voordelen van ProNitro® gecoat graszaad:

    • Bespaart tijd en geld: zaaien en bemesten in één werkgang.• Beter zaad-bodemcontact: zaden zijn zwaarder.• Snellere en dichtere zode: tot 30 % meer planten.• Minder onkruid en straatgras tijdens vestiging: ProNitro®

    geeft graszaad een concurrentievoordeel.• Zeer efficiënt gebruik van stikstof: verlaagd risico op

    uitspoeling naar grondwater en omgeving.• Betere betredingstolerantie op sportvelden: tot 30%

    langere wortels.

  • 4salt®Verbeterde grasgroei bij verzilting

    De recreatieve sector gebruikt nog veel zoetwater. Door klimaatverandering zal er in de toekomst minder geschikt water zijn. Bij beregening zal dus vaker een beroep gedaan worden op brak/zilt water. Als gevolg hiervan zal de zoutconcentratie in de bodem zo hoog worden dat het de nodige wortelschade oplevert. 4salt® mengsels leveren in dit soort gevallen een betere prestatie, maar ook wanneer er geen problemen zijn met verzilting. Dit zorgt voor een mengsel met een extra zekerheid voor de toekomst, bijvoorbeeld wanneer er met ander water beregend moet gaan worden dan voorheen gebruikelijk was. Voor verschillende situaties is 4salt® een voor de hand liggende keus: Golfbanen aan de kust, bermen(strooizout), wanneer er water hergebruikt wordt of de kwaliteit van het water in het gebied onzeker is.

    Neem geen risico en kies voor mengsels met de beste zouttolerante rassen. Deze mengsels herkent u aan het keurmerk 4salt®.

    Microclover®Voor duurzaam inkopen!

    Microclover® is een fijnbladige klaver die kort maaien en recreatief gebruik bijzonder goed verdraagt. Daarnaast bindt Microclover® stikstof uit de lucht en geeft dit weer af aan de grasplanten. Kortom Microclover is een prima product voor de milieubewuste (sportveld-) beheerder. Ons advies is om ca. 5% Microclover® bij een Masterline product te mengen.

    GroMax®Voor een snellere kieming

    De GroMax® coating staat garant voor een snellere kieming van het graszaad. Met name de trage kiemers, denk aan veldbeemd en roodzwenk, hebben hier duidelijk hun voordeel van. Het product GroMax® bestaat uit een doorontwikkelde versie van de reeds bekende cytokinine-/zeewierextract-coating. Dit zorgt voor een snellere kieming ook onder minder gunstige omstandigheden. GroMax® is nu standaard beschikbaar op de meeste Masterline mengsels.

    ShockProof! Mengsels met de allerbeste robuuste rassen

    Shockproof! is het keurmerk voor graszaadmengsels die voor tenminste 75% bestaan uit rassen van de Internationale GrasGids. Een Shockproof! mengsel is climateproof en robuust: de rassen die erin zitten, zijn bestand tegen klimaatwisselingen en de extreme weersomstandigheden. Bekijk onze ShockProof! recreatie- en sportmengsels op blz. 8-11.

    11Masterline 7Masterline

    MEER INFO OVER SHOCKPROOF! MENGSELS?Vraag dan nu de gratis Internationale GrasGids aan bij uw plaatselijke Masterline dealer. Ontvang tevens hét Grasboekje waarin alle grassoorten, ziekten en plagen staan beschreven.

    DLF

    BV -

    2017

    - Aa

    n de

    ze u

    itgav

    e ku

    nnen

    gee

    n re

    chte

    n on

    tleen

    t wor

    den.

    Kop

    iëre

    n op

    wel

    ke w

    ijze

    ook,

    zond

    er v

    oora

    fgaa

    nde

    toes

    tem

    min

    g, is

    offi

    ciee

    l ver

    bode

    n.

    HétGrasboekjesoorten, ziekten en plagen

    Zouttolerantie grassoorten

    Eng. raaigras (4turf®)Hardzwenkgras

    StruisgrasRoodzwenkgras (fijn)

    VeldbeemdgrasRoodzwenkgras (fors)

    Eng. raaigras (sport/gazon)Roodzwenkgras (gewoon)

    Gewoon struisgrasKruipend struisgras

    Bron: DLF Proeven

  • BalanceMasterVoor extra sterke velden

    • Super sterke beworteling• Meer grondcontact, daardoor betere kieming• Direct voeding bij de kiemplant• Extra speelduur• Minder uitspoeling

    In BalanceMaster is het aandeel veldbeemd gecoat. Hiermee komt deze soort nog beter tot zijn recht in de grasmat.

    Samenstelling:30% Engels raaigras (sportveldtype)45% Engels raaigras (4turf®)25% Veldbeemdgras (sportveldtype gecoat)

    Zaaiadvies:Inzaai 225-250 kg/veldDoorzaai 115-125 kg/veld

    BeemdMaster Voor meer veldbeemd in de grasmat

    • Meer veldbeemd in de grasmat via BeemdMaster• Afgestemd op het DDS-zaaisysteem van Vredo• Betere kieming veldbeemdgras door ondiep zaaien• Sterker veld met meer speeluren• Toevoeging GroMax® voor nog beter resultaat

    Samenstelling:100% Veldbeemdgras (sportveldtype)

    Zaaiadvies:BeemdMaster: 40-50 kg/veldQuickMaster: 150-160 kg/veld

    BeemdMaster is zeer goed te combineren met QuickMaster SV 100.

    met

    geeft extra voorsprong

    met

    voor eensnellere start

  • 9Masterline mengsels

    QuickMaster SV 100Snel in-/doorzaaien van de grasmat

    Samenstelling:100% Engels raaigras (sportveldtype)

    Toepassing:• Als bij groot onderhoud binnen 6 weken

    een mooi veld nodig is• Doorzaaien gedurende het speelseizoen

    Eigenschappen:• Zeer snelle vestiging• Snel herstel na speelschade • Veel speeluren

    Zaaiadvies:Inzaai 225-275 kg/veldDoorzaai 125-150 kg/veld

    ProMaster SV 7Het topmengsel voor de professional

    Samenstelling:75% Engels raaigras (sportveldtype)25% Veldbeemdgras (sportveldtype)

    Toepassing:• Hét mengsel voor het groot onderhoud

    Eigenschappen:• Snelle vestiging• Snel herstel na speelschade• Snel herstel na de winterperiode• Bevat de allerbeste rassen

    Zaaiadvies:Inzaai 200-250 kg/veldDoorzaai 100-125 kg/veld

    ExtraMasterAls snelheid geboden is

    4x beter:• Extra snel weer groen• Extra ziektetolerant• Extra droogtetolerant• Extra duurzaam

    Samenstelling:30% Engels raaigras (sportveldtype)55% Engels raaigras (4turf®)15% Veldbeemdgras (sportveldtype)

    Toepassing:• Snel doorzaaien van de grasmat:

    sportvelden/doelmonden/plantsoenen/gazons

    Zaaiadvies:Inzaai 200-250 kg/veldDoorzaai 100-125 kg/veld

    ProMaster SV 8 Voor een robuuste grasmat

    Samenstelling:50% Engels raaigras (sportveldtype)50% Veldbeemdgras (sportveldtype)

    Toepassing:• Voor inzaai en doorzaai van sportvelden / plantsoenen

    indien er voldoende rusttijd is

    Eigenschappen:• Snel herstel na schade• Sterke beworteling• Extra veldbeemd in de grasmat

    Zaaiadvies:Inzaai 200-250 kg/veldDoorzaai 100-125 kg/veld

    Sportvelden

    met

    voor eensnellere start

    met

    voor eensnellere start

    met

    voor eensnellere start

    met

    voor eensnellere start

  • LawnMasterDe mooiste gazons in een een handomdraai

    Samenstelling:20% Engels raaigras (gazontype)15% Roodzwenkgras gewoon15% Roodzwenkgras fijne uitlopers30% Roodzwenkgras forse uitlopers20% Veldbeemdgras (sportveldtype)

    Toepassing:• Speelgazons

    Eigenschappen:• Robuust mengsel• Verdraagt forse betreding• Snel herstel na schade aan graszode

    Zaaiadvies:2-3 kg/are (200-300 kg/ha)

    SlowMasterGazons met weinig onderhoud

    Samenstelling:10% Engels raaigras (gazontype)30% Roodzwenkgras fijne uitlopers20% Roodzwenkgras gewoon15% Schapegras gewoon20% Hardzwenkgras5% Struisgras gewoon

    Toepassing:• Extensief gazon

    Eigenschappen:• Zorgt voor een dichte grasmat• Groeit goed in de schaduw• Weinig maaibeurten nodig• Verdraagt kort maaien goed• Hoge sierwaarde

    Zaaiadvies:3-3,5 kg/are (300-350 kg/ha)

    RecreaMasterHet mengsel voor sportgazons, parken, plantsoenen en campings

    Samenstelling:20% Engels raaigras (gazontype)20% Engels raaigras (4turf®)15% Roodzwenkgras gewoon30% Roodzwenkgras forse uitlopers15% Veldbeemdgras (sportveldtype)

    Toepassing:• Plantsoenen/campings/parken/trapveldjes• Sport- en speelgazons

    Eigenschappen:• Breed inzetbaar• Snelle start• Weinig onderhoud• Zorgt voor dichte mat

    Zaaiadvies:2-3 kg/are (200-300 kg/ha)ProNitro®-zaad: 3-4,5 kg/are (300-450 kg/ha)

    Finesse-FairwayMasterGazon met veel sierwaarde

    Samenstelling:30% Roodzwenkgras fijne uitlopers40% Roodzwenkgras gewoon30% Veldbeemdgras (gazontype)

    Toepassing:• Siergazons

    Eigenschappen:• Uitzonderlijk mooie sierwaarde• Droogtetolerant• Weinig onderhoud

    Zaaiadvies:2,5-3 kg/are (250-300 kg/ha)

    Ook leverbaar GrasGidsmengsel: R1 Master

    met

    voor eensnellere start

    met

    geeft extra voorsprong

    10

    Gazons/Plantsoenen

    met

    voor eensnellere start

    met

    voor eensnellere start

    met

    voor eensnellere start

    Masterline mengsels

  • B3 MasterBermmengsel stevigheid troef

    Samenstelling:30% Roodzwenkgras forse uitlopers20% Roodzwenkgras gewoon45% Schapegras gewoon5% Struisgras gewoon

    Toepassing:• Bermen/taluds met weinig onderhoud

    Eigenschappen:• Sterke mat door extra beworteling• Geeft wegberm extra stevigheid• Droogtetolerant• Zouttolerant• Extensief beheer

    Zaaiadvies:100-125 kg/ha

    BTK 1100 MasterSnel startend bermmengsel

    Samenstelling:15% Westerwolds raaigras (grasveldtype)70% Roodzwenkgras forse uitlopers15% Veldbeemdgras

    Toepassing:• Bermen/taluds en dijken met snelle aanslag

    Eigenschappen:• Super snelle start• Bestrijdt erosie• Weinig onderhoud• Zouttolerant

    Zaaiadvies:100-125 kg/ha

    Bermen

    Dijken en taluds

    D1 MasterAll-round dijkenmengsel

    Samenstelling:40% Engels raaigras25% Veldbeemdgras15% Roodzwenkgras fijne uitlopers10% Roodzwenkgras forse uitlopers10% Witte klaver

    Toepassing:• Intensieve dijken, ook voor beweiding

    Eigenschappen:• Snelle start• Te beweiden• Sterk zodevormend

    Zaaiadvies:100-125 kg/ha

    D2 MasterDuurzaam dijkenmengsel

    Samenstelling:10% Engels raaigras30% Veldbeemdgras30% Roodzwenkgras fijne uitlopers30% Roodzwenkgras forse uitlopers

    Toepassing:• Extensieve maaidijken

    Eigenschappen:• Weinig onderhoud, lage kosten• Stevige begroening van dijken• Snel herstel na schade• Bevat droogtetolerante grassoorten

    Zaaiadvies:100-125 kg/ha

    11Masterline mengselsMasterline mengsels

  • 12 Masterline

    GraszodenteeltRollMasterEfficiënter graszoden telen

    Binnen Masterline bieden wij een aantal RollMasterproducten aan. Dit zijn mengsels speciaal samengesteld volgens de allerhoogste kwaliteitseisen van de graszodenindustrie. Onze RollMastermengsels hebben dan ook het keurmerk DLF Select, wat staat voor gegarandeerde zodenkwaliteit! De RollMasterproducten zijn beschikbaar met de toevoeging van ProNitro®, GroMax® of Microclover®. DLF gebruikt nu standaard 4turf® in haar graszodenmengsels.

    DLF Select, gegarandeerde zodenkwaliteitMengsels met het DLF Select keurmerk hebben de hoogste zuiverheid die op de markt te verkrijgen is. Graszaad met een hoge zuiverheid krijg je niet zo maar. Hiervoor moet de hele keten van begin tot eind goed georganiseerd zijn. Om te beginnen worden onze beste rassen geselecteerd en geproduceerd bij de meest ervaren graszaadtelers met de schoonste velden. Vervolgens wordt er tijdens de schoning extra aandacht besteed om de optimale zuiverheid te waarborgen. Tenslotte wordt het mengsel verpakt met het DLF Select keurmerk en bent u als graszodenteler verzekerd van het allerzuiverste graszaadmengsel.

    Waarom 4turf® gebruiken in de graszodenteelt?• Snellere vestiging (ook bij lagere temperatuur)• Sneller gesloten zoden minder straatgras• Sterkere beworteling eerder snijden• Zeer hoge stresstolerantie minder bestrijdingsmiddelen• Minder droogtegevoelig minder beregenen• Zowel voor gazon als sportvelden te gebruiken

    4turf® zodenmengsel in de praktijkIk vind de verbeterde kleur erg mooi, het ziet er zowel in de zomer als in de winter veel beter uit dan ons traditioneel mengsel. Ook heb ik minder bestrijdingsmiddelen gebruikt. De zode was na 10 maanden al sterk genoeg om te kunnen snijden. Hierdoor kunnen we de graszoden al veel eerder van het land halen wat onze productiekosten vermindert.

    Queens GrassNederland

    met

    voor eensnellere start

    met

    geeft extra voorsprong

    “ Concurrent

  • Masterline 11Masterline 13Masterline

    VeldbloemenVoor een landschap met natuurlijke uitstraling

    DLF biedt een zeer compleet assortiment veldbloemenmengsels van diverse traditionele veldbloemen. Deze mengsels zijn te gebruiken voor verschillende toepassingen zoals bermen, plantsoenen en braakliggende terreinen. Daarnaast hebben we ook speciale mengsels die zeer geschikt zijn voor arme en droge gronden. Door het mengen van veldbloemen met gras wordt er het hele jaar door een dichte groenbedekking gerealiseerd.

    Bloeiende bloemen zijn een lust voor het oog en het landschap!

    MeststoffenSpeciaal ontwikkeld voor recreatiegrassen

    DLF biedt binnen haar lijn Mastercare een complete lijn meststoffen aan. Deze meststoffen zijn speciaal ontwikkeld om de nutriënten langzaam af te geven, hierdoor blijven ze het gehele seizoen beschikbaar. Dit geeft een mooier beeld van de grasgroei.

    Bemestingsadvies op maat: vraag het aan uw DLF-accountmanagerEen toegepast bemestingsadvies maakt duidelijk wanneer en hoeveel meststof er gestrooid moet worden. De eerste stap naar een optimale bemesting is het analyseren van de bodem volgens de methode Spurway Sport & Recreatie. DLF kan dit voor u regelen. Vraag het onze man ter plekke.

    Gras: duurzaamheid ten topGemeentes en overheden worstelen met de vraag hoe zij CO2-neutraal kunnen produceren. DLF heeft als lid van Plantum meegewerkt aan het rapport ”Gras is echt groen: werken aan duurzame sportvelden”. De conclusie is overtuigend: levend gras is bij het juiste onderhoud een zeer duurzaam en milieuvriendelijk product.

    Een sportveld met 400 speeluren produceert gemiddeld 8114 kg CO2 per jaar.Specifieke DLF innovaties leveren zelfs een nog betere Carbon footprint op:• Gebruik 4turf®• Gebruik ProNitro®• Gebruik Microclover®

    Dit past prima in de ”Green Deal”.Grasmengsel scenario

    CO2 verbruik

    Kg CO2 eq. / jr. Relatief %

    Normaal 8.114 100

    met 4turf® 5.613 69

    met ProNitro® 5.410 66

    met Microclover® 4.949 61

    PRODUCTIE CO2 equivalenten per veld per jaar

  • Masterline

    De grasoplossingen van morgen zijn vandaag al bij DLF

  • 15Masterline

    Bermen Dijken Taluds

    Intensief beheer B3 Master D1 Master D1 Master

    Extensief beheer B3 Master D2 Master D2 Master

    Snelle aanslag / erosiebestrijding BTK 1100 Master BTK 1100 Master BTK 1100 Master

    MENGSELKEUZE BERMEN / DIJKEN / TALUDS

    MENGSELKEUZE GAZONS / PL ANTSOENEN

    Speel- / sportgazon Sier- / speelgazon Traaggroeiende gazons Plantsoenen / Parken Campings

    Intensief gebruik RecreaMasterRecreaMaster ProNitro LawnMaster FinesseMaster RecreaMaster RecreaMaster ProNitro

    Weinig onderhoud LawnMaster Finesse-FairwayMaster SlowMasterFinesse-FairwayMaster LawnMaster RecreaMaster

    Droogtegevoelige gronden RecreaMaster ProNitroLawnMasterRecreaMaster ProNitroLawnMaster

    SlowMasterFinesse-FairwayMaster

    SlowMasterFinesse-FairwayMaster

    RecreaMaster ProNitroExtraMaster

    Inzaai sportvelden Doorzaai sportvelden

    Supersnelle start ExtraMaster ExtraMaster

    Snelle start QuickMaster SV 100BalanceMasterQuickMaster SV 100BalanceMaster

    Intensief gebruikProMaster SV 7 / BalanceMasterProMaster SV 8BeemdMaster icm QuickMaster SV 100

    ProMaster SV 7BalanceMasterBeemdMaster icm QuickMaster SV 100

    Droogtegevoelige velden BalanceMasterExtraMasterExtraMasterBalanceMaster

    MENGSELKEUZE SPORT VELDEN

    Mengselkeuze Masterline

    Nutrigrow Nutri-N Nutrifer

    Algemene formule 20+5+10+3MgO+2Fe 22+5 14+0+7+9Fe

    Stikstoffases4N kort8N middel8N lang

    Nitrificatieremmer6N kort3N middel5N lang

    Granulaat Normaal Normaal

    Gebruik Algemeen gebruikte velden, trainingsvelden, recreatieterreinen, greens, tees en gazons Sportvelden en fairwaysVoor een mosvrij gazon, sportvelden, openbaar groen, tees, greens en tuinen

    Toepassen Voorjaar, zomer en herfst Doorzaaiperiode (mei)+ najaar Vroege voorjaar, zomer tot late herfst

    S AMENSTELLING EN GEBRUIK MESTSTOFFEN

  • MST

    RLN-

    1220

    18

    Vanzorgvuldige selectie tot absolute perfectie

    DLF BV • Postbus 1 • 4420 AA Kapelle • Tel. +31 (0)113 347 911 • www.dlf.nl • [email protected] • H. van Veldekesingel 150 - bus 30 • 3500 Hasselt • Tel. +32 (0)11/32.13.65 • www.dlf.be • [email protected]

    Onze mensen, uw adviseur ter plaatse:

    Henri CaenenAccountmanager Regio Antwerpen, Vlaams Brabant, Belgisch en Nederlands Limburg en golf België* [email protected]( +32 (0)475 - 35 20 63

    Thomas van TeteringProductmanager Benelux* [email protected]( +31 (0)6 - 51 69 85 21

    Frank de DobbelaereAccountmanager Zuidwest-Nederland, Vlaams Brabant, West- en Oost-Vlaanderen en Wallonië* [email protected] | * [email protected]( +31 (0)6 - 516 171 99 (Nl) | ( +32 (0)475 - 35 20 65 (Be)

    Henk RoelofsenAccountmanager Noord- en Midden-Nederland, graszodenteelt / golf Nederland* [email protected]( +31 (0)6 - 53 38 65 48

    Frans VersteegenAccountmanager Oost- en Zuid-Oost Nederland* [email protected]( +31 (0)6 - 537 104 28

    Met trots presenteren wij onze nieuwe Masterline brochure mettoprassen uit de bekende rassenlijsten. DLF gebruikt alleen maar fijnbladige, dichte grasrassen met de sterkste en beste tolerantie tegen betreding, ziekte en droogte.

    De samenstelling van Masterline mengsels zijn zorgvuldig uitgekozen uit de brede portfolio van rassen van DLF en alleen de allerbeste grassen worden geselecteerd voor Masterline.