2017 wj roer…  · Web viewNa het avondeten gingen we nog naar het bos om daar te op elkaar te...

10

Click here to load reader

Transcript of 2017 wj roer…  · Web viewNa het avondeten gingen we nog naar het bos om daar te op elkaar te...

Page 1: 2017 wj roer…  · Web viewNa het avondeten gingen we nog naar het bos om daar te op elkaar te jagen en de vlaggen van het andere team te ... Jayden af en toe toch grote Jayden

Travel magazineJaargang 1 editie 1

Dag 1Vandaag is de eerste dag van het zomerkamp begonnen, de welpen kwamen met veel goede zin aan in Roermond. Na aankomst zijn ze naar hun eigen kampement gegaan en hebben daar een videoboodschap gekregen over twee wereld reizigers die hun kompas kwijt zijn. zij hebben nu de opdracht gekregen om dit kompas te zoeken, of hun dit lukt is nog maar de vraag.. vandaag waren ze in Azië het land van technologie, science en de slimme wetenschap. Ze hebben laten zien dat ze erg slim waren bij de science proefjes en erg snel konden denken met het ren je rot spel. Er waren sommige echt zo slim dat ze wisten dat mensen in Thailand met rechts hun kont afvegen! Hoe slim ben je dan!! Na de ren je rot-quiz was het tijd om de kaarten voor thuis te maken. De welpen bleken erg creatief en hebben prachtige kunstwerken gemaakt. De kinderen gingen na het wassen, tandenpoetsen en de beroemde tekencontrole snel slapen. Dit is trouwens voor sommige welpen erg spannend. Het is hun eerste nacht in een tent!

Wist je datjes:

Wist je dat Oscar riechtieg te vroeg was. Dit zeker 45 minuten was. De leiding toen nog broodjes moest gaan eten. Oscar dus helemaal alleen stond te voetballen. De ballen lek bleken te zijn. Nadat alle welpen er waren Yanick zijn matje en slaapzak vergeten was. Owen bleek trouwens zijn kussen vergeten te zijn. Hun ouders gelukkig heel lief zijn en de spullen gebracht hebben. De ouders van Yanick ook twee ballen meegenomen hebben. Volgens Owen London in Azië ligt London toch echt in Engeland ligt. Dat dat Europa is. Het ei van Luc & Linda kepot was gegaan. Het ei van Bryan en Owen de val ook niet zo leuk vond. Dat ei ook “krak” heeft gezegd. Yanick nooit meer tegen de leiding zegt: “Dat durf je toch niet”. Hij door dit zinnetje een ei op zijn hoofd kreeg. De Leiding dit heel leuk vond. Bij de tekencontrole sommige welpen nog stinkvoeten hadden. Zij hebben zich dus niet goed hadden gewassen.

Veel plezier en tot morgen!

Page 2: 2017 wj roer…  · Web viewNa het avondeten gingen we nog naar het bos om daar te op elkaar te jagen en de vlaggen van het andere team te ... Jayden af en toe toch grote Jayden

Travel magazineJaargang 1 editie 2

Het is de tweede dag van het legendarische zoektocht naar het kompas. De welpen jongens zijn al goed op weg. Ze zijn vandaag in het werelddeel Afrika, en wat doen ze in Afrika?.. Juist koken op gewoon een kampvuur en dat hebben de jongens vandaag ook gedaan. Wat was dat lekker zeg, banaan met chocola, tomaat met gehakt, een gekookt eitje in een zakje en ook een lekker zelf gemaakt broodje. Nadat ze gegeten hadden, gingen ze de afrikaanse spelen doen. Opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden over het hele kamp terrein. Nog een hele klus! En toen kwam het avond eten. Één groot drama… de prei was dus ook gewoon echt niet lekker. Maar omdat onze welpen grote stoere jongens zijn hebben ze het allemaal opgegeten. (Behalve Myka). Na het avondeten gingen we nog naar het bos om daar te op elkaar te jagen en de vlaggen van het andere team te zoeken. Erg geslaagd als je het ons vraagt. Benieuwd wat we morgen gaan doen.

Wist je datjes:

Wist je dat het vanmorgen een grote dikke puinhoop was in de tent (al na een dag) En dat de jongens twee uur te vroeg wakker waren Luc en Linda daar ontzettend blij mee waren……… Het ontbijt vlekkeloos verliep De videoboodschap weer geweldig was. New York in Afrika ligt volgens de welpen. De welpen lang moesten wachten op onze boodschappen leiding. Deze boodschappen leiding verdwaald was met de auto. Het daarom zo lang duurde. De welpen na het langen wachten goed gekookt hebben. De meeste de tomaat gevuld met gehakt toch wel lekker vonden En ook de banaan met chocola erg lekker was. Het brood bakken op een stok toch erg lang duurde. Dit best wel begon te vervelen. Het avondeten niet zo goed in de smaak viel. Myka hierdoor een uur extra in de zaal gezeten heeft. Hij wel goed kon horen hoe de welpen meiden stonden te afwassen. Hun hierbij stonden te dansen en te swingen. ’s Avonds naar het bos erg leuk was. Het kompas wel niet gevonden is. Ze hier ook niet echt naar gezocht hebben……..

Tot morgen jongens

Page 3: 2017 wj roer…  · Web viewNa het avondeten gingen we nog naar het bos om daar te op elkaar te jagen en de vlaggen van het andere team te ... Jayden af en toe toch grote Jayden

Travel magazineJaargang 1 editie 3

De derde dag. Spannend. Wat is er vandaag weer gebeurd en hoe is dit ervaren? In dit hele leuke artikel gaan jullie dit lezen! De dag begon met een matige rustige ochtend. De welpen jongens waren rustig, maar toch ook weer niet helemaal. Na het ontbijt hebben ze buiten verzameld en zijn ze zich klaar gaan maken voor de Route 66. Een echte Amerikaanse roadtrip. Want daar waren de welpen vandaag: Noord-Amerika. Het continent van de grote steden en het vele fastfood.

De tocht was eigenlijk niet heel erg lang maar omdat de zon heel hard scheen was het ontzettend warm. Nog voor de eerste stopplaats hebben de welpen al allemaal hun blouse uitgedaan en zijn ze verder gelopen in hun T-shirt. Na het memory, de lunch en het spelletje kamerverhuur waren de welpen snel genoeg weer bij het kampterrein. Lekker zwemmen, plonzen en tot slot weerwolven, tent opruimen en echt Amerikaans powernappe. Hierna eten, wat al lekkerder was dan gisteren, en gokken zoals echte toeristen in Las Vegas: Casino! De wonderen waren de wereld nog niet uit. De welpen lagen al op hun eigen matje bijna te slapen vóór dat ze dit moesten van de leiding! Truste jongens.

Wist je datjes:

De jongens vanmorgen beter hun best deden met slapen dan gisteren. Dit eigenlijk wel nog beter kan. De tocht: route 66 best wel leuk was. De kinderen eindelijk gebruik hebben kunnen maken van de kampwinkel. Luc een hele grote drol gedraaid had. Deze na 4 keer spoelen nog niet weg was uit de wc-pot. Dit ook heel erg stonk. Na de tocht het water in het zwembad erg koud was. Bij het afdrogen Myka in zijn blote pielemans over het veld rende. Hij hierna nog een kwartier zo op zijn slaapzak gelegen heeft. Raf dit ook wel leuk vond en er gezellig bij ging liggen. Raf had trouwens wel zijn onderbroek aan. Oscar bij het weerwolven 3 keer achter elkaar de weerwolf was. Oscar trouwens ook ontvoerd is. Rara waar is hij? Janick zijn oma ons geappt heeft. Hun thuis een nieuw hondje gekocht hebben! Wij als reporters van het magazine benieuwd zijn of dit ook gelezen word??

See you later alligator! Never smile to a crocodile

Page 4: 2017 wj roer…  · Web viewNa het avondeten gingen we nog naar het bos om daar te op elkaar te jagen en de vlaggen van het andere team te ... Jayden af en toe toch grote Jayden

Travel magazineJaargang 1 editie 4

Hoi hoi. Alweer de vierde dag van kamp. Wat gaat de tijd toch snel. Vanmorgen waren de welpen weer eens lekker vroeg wakker. Niet gek ook want gister sliepen ze erg snel. Het plan vanmorgen was om snel te eten en dan op de fiets te stappen richting zwembad. Heel toevallig kwamen de welpen vandaag terecht in zuid-amerika. Het werelddeel waar het op dit moment regenseizoen is. Toch begon de dag met zon. Heel veel zon. En al snel was het snikheet. Ook op de fiets richting zwembad was dit het geval. Eenmaal in het zwembad konden de kinderen lekker gaan zwemmen. Als ze hun lunchpakketje op hadden konden ze bij de leiding hun beurs krijgen en een lekker ijsje gaan kopen bij het winkeltje. Oscar had zelfs twee ijsjes gekocht. Even later werd de lucht ineens erg donker en ging het stortregenen. Juist ja! Het regenseizoen! Iedereen kletsnat en bijna verzopen…. Bij terugkomst op het kampterrein lekker naar binnen. Droge kleren aan en warme chocolademelk! Omdat de kinderen nu eerder terug moesten komen van het zwemmen hebben ze weerwolven gespeeld. Dit keer met erg veel uitbreidingen. Wat was dit leuk. Na het eten nog een echte zuid-amerikaanse film: Rio. Hierna was het toch echt bedtijd. Het was een lange, lange dag. Welteruste!

Wist je dat:

De jongens vanmorgen wel weer erg vroeg wakker waren. De leiding dit “not so chill” vind. Hun wel van uitslapen houden. Het Travel hutje vandaag is afgebroken Dit was omdat er storm voorspelt werd Deze storm uiteindelijk echte harde regen werd En een beetje onweer. Die toch wel hard was Het best fris kon zijn op de fiets Dit door natte kleren kwam Luc een lekke band had. Hij lui is en geen zin had om deze op te pompen. Luuk een teek bleek te hebben. Zijn moeder deze vakkundig verwijderd heeft Zelfs zonder tekentang Iedereen blij was zijn ouders te zien. Toch ook blij was toen ze weg waren! Het “wist je datje” hierboven ˄ best wel onzin is.

Page 5: 2017 wj roer…  · Web viewNa het avondeten gingen we nog naar het bos om daar te op elkaar te jagen en de vlaggen van het andere team te ... Jayden af en toe toch grote Jayden

De film Rio best wel leuk bleek te zijn Het hutje ’s avonds weer is opgebouwd. Janick zijn hondje Kyra heet. Dit hondje nog niet kan lopen. Jayden af en toe toch grote Jayden genoemd word. Dit eigenlijk automatisme is. Grote Jayden een vet grote teek bleek te hebben. We een turbo tekencontrole hebben gedaan. Tedje zelfs geholpen heeft. De welpen erg laat naar bed zijn gegaan. Het was zelfs 23.00 uur. Of te wel 11 uur. Linda hierna een beetje ziek werd en een half uur later ook naar bed ging. De reporter dit zit te typen om half 1. Oftewel 00.30 uur. Hij ook erg moe is. Dus: slaap lekker!

Ciao, adios I’m done!

Travel magazine

Page 6: 2017 wj roer…  · Web viewNa het avondeten gingen we nog naar het bos om daar te op elkaar te jagen en de vlaggen van het andere team te ... Jayden af en toe toch grote Jayden

Jaargang 1 editie 5G-day guys. Hoe is het? De welpen zijn vandaag lekker rustig opgestaan en daarna op de fiets gestapt om naar de stad te gaan. Maar voor dat ze op de fiets zijn gestapt eerst natuurlijk nog het dagelijkse filmpje. Het reisverslag. Vandaag zijn ze aangekomen in Australië. Het continent van de kangoeroe’s en alligators. Ook wonen hier echte Aboriginals.

Eenmaal in de stad zijn de welpen begonnen met crazy 88. Een origineel Australisch studentenspel. Opdrachten doen en daarvoor punten verdienen. De welpen hebben de gekropen door een winkel, bloemetjes uitgedeeld aan vreemde mannen op een terras en op de foto gegaan met leuke meisjes.

Terug op het kampterrein hebben ze genoten van een lekkere barbecue die erg lang duurde. Hierna lekker gechilled en emu’s, alligators, koala’s, reuzen schildpadden en kangoeroe’s gesmokkeld. De douane hebben erg goed hun best gedaan. Toen de welpen uitgeput waren hebben we een boterhammetje gegeten en nog een spelletje weerwolven gedaan. Bedtijd.

Wist je dat:

Het vannacht heel erg hard regende en onweerden Het smorgens weer droog was Wist je dat brazilië in australië ligt Luc ineens zijn fiets omgewisseld had. Dit de eenerlaatste dag van het wereldreizigers zomerkamp is Ze nog steeds niet het kompas gevonden hebben Owen in de smaak valt bij de welpen meisjes Ze hem heeeeel erg schattig vinden Sara het nieuwe vriendinnetje is van hem De bbq heel erg lekker was Ze ook nog lekker gechillt hebben in de tent De snoepwinkel paniek was uitgebroken Er waren wat welpen hun snoepwinkel blaadjes kwijt Zij gelukkig wel een nieuwe hebben gekregen van lieve leiding Het smokkelspel erg spannend was Maar de jongens het weerwolven spel het leukste spel vinden Ze dit zelf ook wouden proberen Maar dit niet op rolletjes liep Linda naast haar stoeltje ging zitten….

Bye bye boys

Travel magazine

Page 7: 2017 wj roer…  · Web viewNa het avondeten gingen we nog naar het bos om daar te op elkaar te jagen en de vlaggen van het andere team te ... Jayden af en toe toch grote Jayden

Jaargang 1 editie 6Goedemorgen jongens. Vandaag de laatste dag van het kamp. Wat gaat de week toch snel. De ochtend begon met heel veel “gefluister” tot ergernis van de leiding. Toen maar lekker snel ontbeten en het dagelijkse filmpje gekeken. Vandaag dus de laatste dag en uiteindelijk weer terug naar Europa. Het continent waar iedereen wel in verschillende landen geweest is. Op het filmpje stonden ze in Parijs. De stad met de Eifeltoren.

Na het filmpje begonnen aan het opruimen de kampwinkel en het opruimen van de tent en hun slaapspullen. Toen de Welpen hun kampwinkelblaadje gingen halen in de tent zagen ze het eindenlijk: Het kompas. Deze hing in het midden van de tent aan de paal. Wat waren de welpen enthousiast. Het kompas bleek er al de hele week te hangen!!

Op de fiets richting PeeWee gebeurde er niet zo veel. De welpen waren verdacht stil. Ze waren dus erg moe. Dat krijg je ervan als je veel te vroeg op staat dacht de leiding. Eenmaal bij PeeWee waren de welpen weer enthousiast en hebben ze werkelijk geen minuut stil gezeten. Ook de leiding had nog veel lol met het opblaaskussen. Bij PeeWee hadden ze ook lekkere frietjes met een frikandel of kroket en toen dat op was, was het toch echt tijd om terug naar het kampterrein te fietsen en te wachten tot de ouders er waren. Het kamp is voorbij. Lekker naar huis en slapen op de bank of een goede douche nemen.

We zien jullie volgend jaar!

Wist je dat:

Het ’s morgens best onrustig was in de tent. De jongens niet echt wisten wat “fluisteren” betekend. Het spel weerwolven erg populair is. De welpen zelf kaartjes hadden gemaakt van het spel. Bij het ontbijt zoeken was naar beleg. De chocopaste echt op was. En de slami ook. De leiding dus precies goed ingekocht heeft. Hun morgen dus niets te eten hebben. Ohja. De vruchtenhagelslag was ook op. De hele week niemand gevallen is met fietsen Alleen Jayden op de terugweg van PeeWee dacht dat Jorik verder weg was. Hij botste en viel. Hij gelukkig geen pijn had. Janick bij PeeWee een paar grote bouw blokken tegen zijn lip kreeg. Hij hierdoor een bloedlip had. Janick gelukkig gewoon doorging met spelen. De ouders erg blij waren hun kroos weer te zien. De leiding was met de cadeau’tjes van de kinderen Een kratje bier altijd een leuk cadeau is voor de leiding. De cake van Jorik zijn moeder trouwens ook erg goed smaakte

Page 8: 2017 wj roer…  · Web viewNa het avondeten gingen we nog naar het bos om daar te op elkaar te jagen en de vlaggen van het andere team te ... Jayden af en toe toch grote Jayden

Linda alle medicijnen van de welpen in één toilettas gestopt had. De ouders van Raf hierdoor terug moesten rijden om sommige zalfjes te

brengen. De leiding een lekker biertje gedronken heeft toen de welpen weg waren. Ze hierna begonnen zijn met de tenten af te breken. Uiteindelijk ook maar de knutselzaal en de materialenzaal hebben opgeruimd

en leeg gemaakt. De reporter op dit moment lekker aan het kampvuur zit. We morgen verder gaan met opruimen en poetsen. We volgend jaar weer een zomerkamp hebben De leiding daar op dit moment niet aan wil denken. De reporter nog maar 3% batterij in de laptop heeft. Hij/zij dus stopt voor dit jaar. Hij/zij er volgend jaar weer is.

Tot ziens!