2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten,...

84
een inspirerende greep uit het moois dat Almere Poort te bieden heeft 2016 GIDS

Transcript of 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten,...

Page 1: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

een inspirerende greep uit het moois dat Almere Poort te bieden heeft

2016

G I D S

Page 2: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

Wonen in Poort wordt steeds duurzamer

Bewoners van Poort besparen 90% CO2 door verwarming met stadswarmte

nuon.nl/stadswarmte

Duurzaam wonenWonen in Poort is wonen in een van de meestduurzame wijken van Nederland. Voor eengroot deel doordat de bewoners gebruikmakenvan stadswarmte. Want dat is heel wat scho-ner dan wanneer iedereen zijn eigen warmte inhuis zou regelen.

90% CO2-besparingHet milieuvoordeel wordt steeds groter nucentrales efficiënter gaan werken en rest-warmte nog beter gebruikt wordt. Zo komtde stadswarmte in Poort uit onze moderne en efficiënte warmtekrachtcentrale in Diemen. De CO2-besparing in Poort loopt daardoor op tot boven de 90 procent!

Nieuwe warmtebufferBij onze centrales in Diemen hebben we een warmtebuffer gebouwd. Door de warmte in deze gigantische ‘thermoskan’ op te slaan kunnen we de centrales nu nóg efficiënter inzetten. Dat bespaart net zoveel CO2 als drie grote windturbines. Ook de stadswarmte voor Poort is daarmee weer een stukje schoner!

Page 3: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

3

04 wonen

20 onderwijs

28 kinderopvang

32 eten&drinken

38 kunst&cultuur

44 strand&duinen

50 actief

58 wellness&verzorging

64 gezondheid

76 shoppen

Almere Poort, samen bouwen aan de stad

En Almere Poort wonen ondernemendemensen.Mensendieletterlijksamenbou-wenaandestad.JekuntinAlmerePoort

immers niet alleen verrassende woningen hu-renenkopen,hetisookdegrootstezelfbouw-wijk van Nederland. Dit in combinatie met deliggingaanhetwaterenhetbosmakenheteenuniekstadsdeel.ZokentAlmerePoorteenmooistrand en een prachtige jachthaven die eenscala aan watersportmogelijkheden biedt. Bo-vendienligthetstadsdeeltegendeA6enheeftheteeneigenNS-station.Zobenjealtijddichtbij Amsterdam en ’t Gooi. In deze gids vertel-lenbewonersenondernemersopenhartigoverhoe het is om te wonen en te ondernemen inditbijzonderestadsdeel.Degidsbeschrijfteenaantalhighlights,zogenaamdehotspotsvanAl-merePoort.Stukvoorstukinspirerendeverha-len,dieuitnodigentoteenbezoek.WantnaastwooncomfortheeftAlmerePoortnogveelmeermooistebieden!

redactieengrafischevormgevingStudio Breedveld, Almere Poort

drukwerkDrukwerkconsultancy, Utrecht

realisatieenredactieGemeente Almere www.almere-poort.nl

I

Page 4: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

44

Maarten Feenstra Fotografie

Page 5: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

wonen

5

Duurzaamheid is prima te combineren met woongemak

Bntochhebbenzedegemakkenvandestadvlakbij.Trudy:“In1997verhuisdenwe van Amsterdam naar Almere Ha-

ven.Natienjaarwerdhethuistekleinenverhuisden we naar Literatuurwijk. Toenonze dochters op zichzelf gingen wonen,keken we weer uit naar een ander huis.Wehaddennietverwachteenhuistevin-dendataanalonzewoonwensenzouvol-doen. We wilden kleiner wonen, aan hetwater en dichtbij Amsterdam, waar Klaaszijnwerkheeft”.

Klaas:“We kwamen deze kavel tegen,waarvoor een duurzaam plan ingediendmoest worden. Het Homeruskwartierwastoennogeenzandvlakte,jemoestje

echtinbeeldenhoeheteruitzoukomentezien.Maarallesklopte.Samenmetar-chitectKarinCouwenbergzijnweaandeslaggegaan”.

Trudy: “Na een aantal verhuizingenwisten we precies wat we wilden. Eengrote, open keuken en leefruimte opde beganegrondenslechtséénboven-verdieping met twee slaapkamers. Ookwilden we een mooie, lichte entree”. Eris gekozen voor houtskeletbouw, goedeisolatie, een warmte-terugwin-installa-tie, vloerverwarming en een sedumdak.Duurzaamheid is prima te combinerenmetstijlenwoongemak.

Klaas: “We hebben veel plezier van

onzeterrassenaanhetwater.Opdrieni-veauskunnenwezitten.Afhankelijkvandestandvandewindendezon,vindenwe altijd een plekje in de tuin waar hetgoedvertoevenis. Wijzijndiktevreden,en het winnen van de architectuurprijszienwijalseenleukcompliment!”

Van de omgeving, die al lang geenzandvlakte meer is, maken ze dankbaargebruik.Trudy:“Regelmatig wandelen wemetdehond inhetbosofophetstrand.WefietsendoorDuinofeteneenhambur-gerbijdeGrandfetaria”.a

Vanaf de straat geeft het strakke zwart-witte huis een gesloten indruk. Maar Trudy en Klaas kozen bewust voor een blik over het water aan de zuidzijde. “Zo is het net of je midden in de natuur woont”.

E

Page 6: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

66

Jan zocht een rustige woonomge-ving met unieke woningen tegen een betaalbare prijs. Met gelijkge-stemde buren en goede verbindin-gen naar Amsterdam. Nu woont hij tevreden in een bijzonder tuin-huis aan de Bacchusstraat.

A ier jaar terug verruilde Jan Am-sterdam voor Almere Poort enkoosvooreenappartementinhet

project Ithaka. Hij maakte de laatste fa-sesvandebouwvanditspecialeprojectvan dichtbij mee. Hoewel Almere Poorthemuitstekendbeviel,verlangdehijnaareen vrijstaande bungalow. “Ik liep naarbinnen bij de makelaar, Jorien van San-ten,diezelfhaarzaakinIthakaheeft,envielvooreenmaquettevaneenhuisvanhout en glas: de Dacha”. Die is ontwor-pen door Annette Marx en kon gereali-seerdwordenopeenkavelvan‘Ikbouwin mijn tuin’ aan de Bacchusstraat.Toenduurzame zelfbouw onder architectuur

V

Maarten Feenstra Fotografie

Page 7: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

wonen

7

Ik bouw mijn huis in AlmereKavelwinkel,Stadhuisplein1

1315HRAlmereStad

036-5338383

www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl

“Een tuinhuis voelt alsof je het hele jaar op vakantie bent”

ook nog eens financieel haalbaar bleek,isJanervoorgegaan.“Hetgingheelsnel.Toendevergunningenrondwarenendefundering gereed, kwam begin februaridevrachtwagenmethetlijmvrije,houtensysteem-bouwpakket. Binnen een weekwerd het huis casco opgeleverd en inaprilkonikover!Ikwoonhierheelcom-fortabel,hebopeenkleinoppervlakalleswatiknodighebenveelbuitenruimte”.

De architectuurprijs die Jan met dithuiswon,kanhijgoedgebruikenomdetuinaanteleggen.“Hetwordthoogtijddatikdaarietsleuksvangamaken.Ove-rigenshebiksamenmeteenbuurmandekaveltegenovermijnhuisgekocht,waarweeenmini-boomgaardwillencreëren”.

Het is leuk om te zien dat deze tuin-huizenaantrekkingskrachthebben.Eerststondenermaareenpaarennuzijnerinkortetijdveelbijgebouwd.“Iederbouwt

opzijneigenmanier,maarallemaalheb-ben we voldoende aan een betrekkelijkkleinhuis.Hetvoelthethelejaardooralseenvakantiehuis.Datschepteenband”.

De architect van de Dacha omschrijfthaarontwerpalseen innovatiefen sen-sueel woonconcept – een zintuigelijke,comfortabele en gezonde woonerva-ring. De Dacha is ontworpen voor hetNoord-Europese klimaat en voldoet aande energie-eisen van het Nederlandsebouwbesluit.Quaenergieisheteenpas-siefhuis, georiënteerd op de natuurlijkeelementen van zon, wind en regen. Hetis niet alleen energieneutraal, maar kanzelfsenergieproducerendzijn.

Jan kan inmiddels beamen dat hetaangenaam wonen is. “De muren zijnvangoed geïsoleerd hout, de raampartijopdehoekophetzuidwestenzorgtvoorveel lichtinval. Op het dak groeit sedum

en er zijn zonnepanelen gemonteerd.Verwarmengebeurtdooreenhoutkacheldie automatisch aan en uit gaat. Bovende keuken heb ik een rij opbergkasten.TegendetussenmuurvondikeenplaatsvooreenoudekastuitFrankrijk”.a

Page 8: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

8Dick Kikstra Photography

Page 9: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

wonen

9

We kozen bewust voor een kavel meteennietal tegrotetuin.Bijeentuinalsdeonzeishetonderhoudteoverzien.Endoordatweophetparkuitkijken,hebbenwetochweleenweidsengroenuitzicht.Het park is aangelegd door een land-schapsarchitect, die er op speelse wijzebomenuitverschillendetijdperkenuitdegeschiedenisinheeftgeplaatst.Hoogte-verschiliserniet.Vanwegedearcheologi-schevondstendieonderdegrondverbor-genliggen,wasdituitgesloten.

Samen met de buren is gekozen voorhouten stammen als schutting. Dit isleukomtezien,pastbijdehoutenhuizenen het park, en geeft een eenheid. Ieder

mochtwelzelfbepalenhoedestammenteplaatsen.Wijhaddenineersteinstantiedoorkijkjesgemaakt,maardatbleekindepraktijkteveelwindenteweinigprivacytegeven.Dithebbenweopgelostdoorerdoekentussentespannen.

BehalvedatweuitkijkenophetHome-ruspark, kijken we ook uit op de Home-rusmarkt,diedaarachter ligt.Vanuithetraamkunnenwedewinkelsaandepark-zijde goed zien. Ik heb met veel pleziereentijdjeindeKaazzaakgewerkt.a

Buiten leven als in Griekenland, met een weids uitzicht

ngela:“Alshetmooiweeris,zijnwedekoningterijk.Danstaanbijonsderamenopenenleven

weduseigenlijkhalfbuiten,terwijldoorde zonwering temperatuur en lichtinvalaangenaamblijven.WezijnallebeiGrie-kenland-fan. De naam van ons favorieteGriekseeilandverklap ik lieverniet,om-datheternogheerlijkauthentiekis,nietvergevenvandetoeristen.HetGrieksele-venspeeltzichvooreengrootdeelbuitenaf.Wezijnblijdatwijditgevoelthuisookhebben kunnen creëren. Omdat we noglangvandithuiswillengenieten,hebbenwe het levensbestendig gebouwd: metbenedeneenextraslaap-enbadkamer.

A

Toen Angela en Richard langs de Kavelwinkel kwamen, ging het met-een kriebelen. Ze bouwden in Almere Poort een huis naar eigen wens. Het werd een houten huis aan het Homeruspark.

Page 10: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

10

A andemurenvanzijnhuishan-genwittestroken,gemaaktvanglasvezel en teflon, zachtjes

wapperend in de wind. Het ontwerp isvan cc-studio & studio TX.“Mijn murenleven”.Robkrijgtregelmatigreactiesvanvoorbijgangers.

Rob, kunstschilder van beroep, noemtzijn huis een experiment. Hij doet alleszelf,erkomtvrijwelgeenklusjesmanaan

“Dat wil ik ook”, dacht Rob, toen hij een aantal jaar geleden ging kijken in de Amsterdamse wijk IJburg bij iemand die zijn eigen huis aan het bouwen was. Nu staat hij trots voor zijn eigen pand aan de Zeussingel. De afge-ronde hoeken en bijzondere ge-velbekleding maken het huis tot een opvallende verschijning.

A

fotografie: Witho Worms

Page 11: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

wonen

11

Rob bouwde een herenhuis met muren die wapperen in de windtepas.Dekunstenaarhadeenscherpbud-getvoorzijnproject.Dekavelheefthijge-kochtvoorongeveer50.000euro.Daaropheeft hij een houten huis neergezet metvier verdiepingen en een dakterras. Hetwoonoppervlak bedraagt 200 vierkantemeter. Bouwbedrijf Postma uit Kootster-tille was de uitvoerder. Rob stak ook zelfzijnhandenuitdemouwenenhetresul-taatmagerzijn.“Ikbenzelfgaanisolerenenhebdeviertrappenzelfgemaakt”.

De boog met herenhuizen, die zichlangsdeHerasingelmooibegint teslui-ten,looptdoorlangsdeZeussingel.Ach-teraan de lange kavels mag een tweedegebouw worden geplaatst. Voor werk,hobby,wonen–hierinzijndekopershe-lemaalvrij.Rob’shuisheefteenhandigeopslagruimte en werkplaats in dezelfdestijl als zijn huis. De afgeronde hoekenzorgenvooreenzachteuitstraling.

RobheeftjarenlanginCanadagewoondenwildegraaghetgevoelvanruimtemeelaten nemen in het ontwerp. Hij wensteeen ruimtelijk verrassend en flexibel in-deelbaarhuismetdoorzichten.Tegelijker-tijdwildehijgenoegprivacyomzichterugtekunnentrekkeninzijneigenwereld.Ditwerd opgelost door twee in elkaar grij-pendeL-vormigevolumesopelkaartesta-pelen,eenzonevoorwoneneneenzonevoor werken. In het centrum is een videmetdaklichterboven.Incombinatiemetde split-level verdieping ontstaan hier-door de gewenste doorkijkjes en dringthetlichttotdiepinhethuisdoor.

Vanaf het grote dakterras op 13,5 me-ter hoogte heeft Rob uitzicht tot aanAmsterdam. “Als ik hier sta, voel ik mebehoorlijktrots.Veelmensenhebbendedroomomzelftebouwen,maarzedoenhetniet.Terwijlhetzoleukis”.a

Page 12: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

12

Maarten Feenstra Fotografie

Page 13: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

wonen

13

hebbenweervoorgekozendewoonkameralsééngeheeltelaten,methetkookeilandaandevoorzijde,eeneettafel inhetmid-deneneenzithoekaandeachterzijde.Ditgeefteengevoelvanruimte”.Bovenbevin-denzichdeslaapkamersendebadkamer.Nietalleenhunwoonoppervlakisverdub-beld,maarzekunnenookaanbeidezijdenvanhethuisdetuininlopen.

Wilco: “We werken allebei veel – onzediensten hebben we zo op elkaar afge-stemd dat Tess maar twee dagen in deweek opgevangen hoeft te worden – endaarnaast sport ik fanatiek. Als we thuiszijn, genieten we van de rust.We koeste-renvooraldemomentendatwemetons

drieënalsgezinsamenzijn.Dezondag isonze gezinsdag. Vaak kiezen we er danjuistvooromeenbeetjeaantekeutelen.Opanderedagenmoetenwealzoveel”.

Esmee: “We maken dankbaar gebruikvandevoorzieningeninenomhetcom-plex.VaneenThaisafhaalrestaurant toteenbakker,maarookvooronzehuisartsen fysiotherapie hoeven we slechts destraat over te steken. Ook wandelen wegraagnaardeHomerusmarkt.DitmaaktAlmere Poort zo speciaal, het is geenslaapstad”.a

Genieten van rust en ruimte met tal van voorzieningen

eiden werken Esmee en Wilco opde operatiekamer in het Flevozie-kenhuisen leerdenelkaarkennen

bij het stappen met collega’s op vrijdag-avond.Huneersteeigenhuiswasmeteeniets bijzonders: een appartement in hetproject Ithaka in Almere Poort. Toen hetgezinzichuitbreiddemetdochterTess,be-gondelaatstebouwfase–detuinwonin-gendiedeomsluitingvandebinnentuinmetzwemvijvercompleetmaakten.

Esmee: “Na de komst van Tess wildenwe graag wat ruimer wonen en een tuin.Dusdenieuwetuinwoningenkwamenalsgeroepen. Omdat we de eerste bewonerswaren, konden we veel keuzes maken. Zo

B

Esmee en Wilco hebben hun werkdiensten op elkaar afgestemd. Wanneer ze als gezin samen thuis zijn, genieten ze van de rust en het buitengevoel. De voorzieningen om hen heen maken het wonen in Poort compleet.

Page 14: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

14

Amé en Nick woonden al een tijdje samen in Almere, toen ze de aantrekkelijke IbbA-projecten in Poort ontdekten. IbbA staat voor IkbouwbetaalbaarinAlmere. Met deze financiële regeling bouw je je eigen huis. Je leent wat je kunt, IbbA financiert het resterende deel.

I p de foto is Amé nog zwanger, maarop18decemberwerdJaydengeboren,twee weken eerder dan uitgerekend.

Amé en Nick waren er helemaal klaarvoor,allesvoordebabywasinhuis.Amé:“Het is leuk om in een buurt te wonenmet mensen die in dezelfde levensfaseverkeren.Nogeenaantalburenverwachtbinnenkorteenbaby,duswestellenonsal helemaal voor dat de kinderen strakssamenspelenophethofendatwijheer-lijkophetbankjeindezontoekijken.

Achter het huis hebben we een tuinvan elf meter diep. ’s Ochtends staat de

O

Maarten Feenstra Fotografie

Page 15: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

wonen

15

zonopdeachtertuinenhetdakterrasen’smiddags draait hij naar de voorkantvanhethuis.Wehebbentweekattenentwee honden, waarvoor buitenruimteookbelangrijkis.Wewonenaandebos-rand,dusdehondenkunnenheerlijkren-neninhetbos.Ondertussengenietenwevandenatuur.Jekunthierhertenenvos-sentegenkomen.

Dithuisisechtideaalvoorons. Inonsvorige huis hadden we soms last vanwarmteengeluid,maarhierishetheer-lijk en komen we echt tot rust”. Nickwerkt als beveiliger bij de Bijlmerbajes.Bijdeuitdagingenafwisselingdiehijopzijn werk vindt, is een rustige thuisom-geving als tegenhanger belangrijk. Améwerkt toevallig ook in de Bijlmer, als te-lefonisch adviseur bij een bank. Bij hetuitzoekenvandefinanciëlekantvanhuneerstekoophuis,warendelijnennatuur-

lijk kort. De hypotheek is nu lager danwatzevoorheenaanhuurbetaalden.

“Het begon allemaal met een IbbA-bouwbeurs drie jaar geleden. De sfeerwas goed, er werd tijd voor je genomenominformatieintewinnen.Jemochtzelfeen bouwbegeleider uitkiezen. Wij trof-fen het met bouwadviseur Chris KreijnsendeNoordersluisbouwgroep.Hetcon-tact was erg goed, we mochten altijdbellen of mailen. Het was leuk om hetbouwprocestevolgenendebouwverliepvoorspoedig.Wehaddendesleutelzelfsenkelewekeneerderdandegeplandeop-levering.Wehebbenonshuistoenopen-gesteldopdeOpenHuizendag.

We mochten de stenen voor de gevelendedakpannenuitkiezen.Erwarenveeloptiesendebijeenkomstenwarengoedgeorganiseerd. We hebben de indelingvan het huis vrij standaard gehouden.

Wel kozen we voor vloerverwarming indewoonkamer,eenbijzonderegootsteenindekeukeneneenwalk-in-closetindeslaapkamer.Dezolderverdiepinghebbenwe open gelaten, daar kunnen we nogallekantenmeeop”.a

“Met IbbA bouwden we op een leuke manier ons ideale huis”

IkbouwbetaalbaarinAlmereKavelwinkel,Stadhuisplein1

1315HRAlmereStad

036-5338383

www.ikbouwbetaalbaarinalmere.nl

Page 16: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

16

Rodney had al een leuk appar-tement in de Stripheldenbuurt, maar koesterde de wens om zelf een huis te laten bouwen. Alleen zijn vriendin Gisella moest nog enthousiast worden.

K isella ging niet meteen mee metRodney’s kavelkoorts. Toch zijn zenumeerdantevreden.Hetleverde

nietalleeneenmooihuisnaareigenwen-senop,maarookeenfiksewinstinreistijd– beiden werken in de financiële dienst-verlening in Amsterdam. Hun extra vrijetijd besteden ze graag in Almere Poort.Rodney: “We doen regelmatig een koffiebij Heilig Boontje en hebben alle eet- en

afhaaltentjes al eens uitgeprobeerd. Meteen aantal buren hebben we goed con-tact. Het bouwen schept een band. Eénbuurman heeft me aangestoken met ki-tesurfen,watiknusamenmethemdoe.

Voor het hele huis is gekozen voor eenmassief eikenhouten vloer met white-wash. Rodney: “Om kosten te besparen,hebben we tijdens de bouw een aantalklussenzelfgedaan,zoalshetdichtsme-renenbehangenvandegipswanden.Datbleekeenhoopwerk.Wehebbennunogmeerrespectvoordebouwersgekregen.Eenvolgendekeerlatenweditgraagaanhenover.Ikmaakzelflievereenorigineelmeubel, zoals de salontafel”. Deze heeftde stijl van Piet Hein Eek, met latjes ingrijstinten. Nog meer dingen die ze an-derszoudendoen?“Eenhoutkachelmaginonsvolgendehuisnietontbreken!”a

Maarten Feenstra Fotografie

G

“Het is heel speciaal om in je eigen ontwerp te wonen”

Page 17: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

Almere houdt vAn jouw woondroom

“Ik ben Rodney. Vrienden van ons hadden een super gaaf houten huis. Dat wilden wij ook! In Almere Poort konden we dit naar eigen ontwerp realiseren. Ons huis is van red cedar, heeft een dakterras en genoeg ruimte voor twee motoren. Het is heel modern en past precies bij ons.”

Meer weten over zelfbouw, bijzondere woonprojecten en open dagen?

hetkaninalmere.nl

Page 18: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

18

Page 19: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

wonen

19

hebbeneenduidelijkegemenedelermetonzeburen.Hetwaseenprachtigenazo-meravond en we konden – mede dankzijde kampvuurtjes – lang buiten blijvenzitten,onsgelukkigprijzendopwatvoormooieplekwemetzijnallenwonen”.

Huis met duin Hoe valt de populariteit van DUIN te ver-klaren? Je loopt vanuit je woning zo denatuurin.Bos,waterenstrandzijnopeensteenworp afstand. Winkels, scholen enrestaurantszijnookindenabijeomgeving.StationAlmerePoort ligtopdrieminutenfietsen. Weg van de hectiek van de staddus, maar met alle voorzieningen binnen

handbereik.DUINisnoginontwikkeling.Jekunterkopenofhuren,vanDUINvilla’stotruimeappartemententotzelfbouwkavels.Verschillendewoonvormendus,maaraltijdnetandersdanwatjegewendbent.DUINisnietaangeharkt,maareentikjeruig.

Stand van zakenInDUINwordtalvolopgebouwd.Inokto-ber is de derde bouwfase van de eenge-zinswoningeninZuiderduingestart.Dezezalgevolgdwordendoordevierdebouw-faseinheteerstekwartaalvan2016.OokhettrainingscentrumvanCarnivalenhetbijbehorendehotelzijninaanbouwenzul-leninhettweedekwartaalvan2016wor-denopgeleverd.Daarbijzijnerookvierap-partementengebouwen in aanbouw metsamen zo’n 190 appartementen. Het vol-gende gebied met eengezinswoningen,Noorderduin, en de volgende apparte-mentengebouwenzijninontwikkeling.a

“DUIN wordt echt een buurtje”

r is veel veranderd sinds het stel inmei2014samenmethuntweeklei-nekinderendeeerstewoningbetrok

vanhetnieuweduingebied.Datwaseenheel avontuur, waarover Roberto trouweenblogbijhoudtopduin.nl.Haddenzededuinenennatuureersthelemaalvoorhenzelf, nu krijgen de kinderen steedsmeermaatjesommeebuitentespelen.

Omdeopleveringvanbouwfase1tevie-ren,organiseerdenallenieuwebewonerseenfeestjeophetduin.Demeestemen-sen kenden elkaar al via de enthousiasteFacebookgroepvanhuidigeentoekomsti-geDUIN-bewoners.Roberto:“Debarbecueovertrofonzestoutsteverwachtingen.We

E

Soms lijkt het wel of ze in de populairste wijk van Nederland wonen. De eerste bewoners Helga en Roberto zien ‘hun’ DUIN, het bijzondere woongebied van Almere Poort aan het IJmeer, snel veranderen in een gezellig buurtje. Zonder het gevoel van ruimte en vrijheid te verliezen.

www.duin.nlwww.facebook.com/DUINalmere

twitter.com/DUIN036

[email protected]

Page 20: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

20

H e Ruimte kijkt aan de ene kant uitover het Homeruspark en aan deanderekantnaardeHomerusmarkt.

Hetgebouwdoetzijnnaameeraan–hetislichtenluchtig,metveelopenruimtesendoorkijkjes.Bijdebouwisnietalleenrekeninggehoudenmethetconceptvanonderwijs,opvangenontmoetingonderéén dak, maar ook met bijzondere wen-sen qua duurzaamheid. De bloem vanzonnepanelen boven de entree is een

De Eerste Almeerse Sterrenschool ‘De Ruimte’ is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief van Stich-ting Prisma, de Almeerse Scholen-groep ASG, Partou kinderopvang, welzijnsorganisatie De Schoor en de gemeente Almere. Begin maart 2015 betrok ‘De Ruimte’ haar eigen gebouw. Een prachtig onderko-men op een mooie locatie.

D

Maarten Feenstra Fotografie

Page 21: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

onderwijs

21

De Ruimte – unieke samenwerking onderwijs, opvang en ontmoeting

eye-catcher. Op een scherm in de halis de energie-opbrengst af te lezen. Zogrijpt alles wat gebeurt en wat je zietin De Ruimte in elkaar. In de tuin wordteen biologieles gegeven. Een vierjarigekleuterfietstonderschooltijdblijrondophetterreinvandepeuterspeelzaal,waarop dit moment een natuurbelevingspadwordt aangelegd. Muzikanten van deCKVlopenmethunmuziekinstrumentendeschoolklassen inom letterlijkmuzieknaardeleerlingentebrengen.

BedrijvigheidIndehalstaanenkeleouderstewachtenom hun peuters van de speelzaal op tehalen.Eenschoolklaskomtdetrapafombuitentegaanspelen.Aandebaliestaateenvrijwilligsterklaaromkoffieoftheete schenken. In de ontmoetingsruimtewordt een lunch klaargezet, voor een

overleg.Opeenschermwordenactivitei-tenaangekondigd.

Het is ontzettend leuk om te zien dater in het gebouw gedanst, gekookt, ge-schilderd, gesport en gemusiceerd wordtdoor kinderen en volwassenen van alleleeftijden.Het isDeRuimtegeluktominkortetijdnietalleendeleerlingenvandeschool een totaalprogramma aan te bie-den,maarookdebuurterbijtebetrekken.Ditiseenenormeprestatie,dieverrichtisdoor een kundig en gedreven team, datvoortdurendmetelkaaroverlegt.

SchaalvergrotingHet aantal leerlingen van de school issinds het betrekken van het nieuwe ge-bouw van 130 naar 250 gegaan, dat isbijna een verdubbeling. De school trektniet alleen leerlingen uit de wijk, maarheeft een regionale functie. Directeur

FredMolenberg:“Wehebbenzevennieu-we leerkrachten aangenomen. Omdatwemetstamgroepenenvakleerkrachtenwerken, vraagt dit van de leerkrachtenmaximale inzet om hun expertise ver-der uit te breiden. De vakleerkrachten

De Ruimte Nimfenplein1

1363SVAlmerePoort

036-7671688

www.sterrenschoolderuimte.nl

Page 22: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

22

geven elk les in hun eigen vaklokaal inspel, motoriek, taal of rekenen. Vorigemaandishetrapportvandeonderwijsin-spectieuitgebrachtenditispositief.Daarzijnweergtrotsop,omdatweditinzo’nkortetijdvoorelkaargeboksthebben”.

Natuur en techiekInDeRuimte is sindskorteen innovatie-centrum ingericht. In het lokaal hangenschaalmodellen van planeten en leerlin-gen worden uitgedaagd om met Lego-roboticaenprogrammerenaandeslagtegaan. Het vak natuur en techniek is eenonderdeel van het onderwijsprogramma.Fred Molenberg: “Het ziet er niet alleenheel uitnodigend uit, het brengt de leer-lingenopeenhogerlevel.Techniekisver-bonden met rekenen en wiskunde. Onzeleerlingenontdekkenzohuntalenten”.

Alle kinderdiensten onder één dakIndezetijd,waarinvaakbeideouderswer-ken, is het ideaal om alle kinderdienstenonderééndakenéénbestuuraantekun-nenbieden.SandraDobbelaar,kinderwer-ker bij De Ruimte: “De coördinatie vindtcentraalplaats.Zostellenwebijvoorbeeld

samen thema’s op. Op dit moment loopthet thema ‘bouwen’ als een rode draaddoordeschool.Ditwordtgebruiktindeles-sen, maar ook bij naschoolse activiteiten.Doordat we samen participanten kunneninzetten, kunnen we een breed scala aanactiviteitenaanbieden.Metmijncollega’sworden initiatieven voor alle leeftijdenontwikkeld. Hierdoor ontstaat een bontemixvangebruikersvanhetgebouw.Sindskorthuistookhetwijkteamhier,waardoornogmeerservicegebodenwordt”.

MarjoleinOphof,locatiemanagervandedagopvang, naschoolse opvang en speel-zaalvanDeRuimte:“Hetiseenvoorrechtom op deze prachtige locatie te werken.Hierwordenmogelijkhedenbenut.Kinde-renuitééngezinkunnenvannultotder-tien jaar bij De Ruimte terecht, waardoorouders niet hoeven te rennen en te vlie-gen.Bijbijzonderhedenwordtercentraaloverlegd. Samen kunnen we beter signa-leren en plannen op elkaar afstemmen.De overgang van dagopvang of speelzaalnaardebasisschoolverloopthierheelna-tuurlijk. Aan het eind van de dag komenrelaxteoudershunblijekinderenophalen.Enzohoorthet”.a

Page 23: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

23 Maarten Feenstra Fotografie

Page 24: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

24

p het moment dat je uitstapt opstationAlmerePoort,stapjeeigen-lijk al in een decor van bouwzand

en dan loop je de levendige wijk in. Eenbeterelocatiekunjejenietvoorstellen.

VolgroeidHet Arte College past als jonge schooluitstekendindejongewijk.Nudeschoolhaar zesde jaar is ingegaan is deze mettussende800en850leerlingenvolgroeid.

Een middelbare school die is inge-richt als theaterbedrijf. Het thea-ter is het kloppende hart van de school en daar omheen is een be-drijvigheid van leerlingen op vierniveaus: van vmbo-kb tot vwo. Ze krijgen les op ‘leerpleinen’ en lunchen in hun eigen theater, de multifunctionele aula. Deze unie-ke school staat in Almere Poort.

O

Page 25: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

onderwijs

25

Arte College – een kunstzinnige school in een perfect decor

Arte CollegeOostenrijkstraat2

1363CBAlmerePoort

036-7670700

www.artecollege.nl

LeerpleinenTrotse rector van de school is HubertRoza:“Deschoolisbijzonderinhaarma-nier van werken. Een voorbeeld hiervanzijn de leerpleinen – open ruimtes meteensoortvanflexwerkplekken,compleetmet digitale leermiddelen. Zo is er eenleerplein voor de exacte vakken en eenleerpleinvoorde talen.Opeen leerpleinkunnen drie of vier klassen uit verschil-lendeleerjarentegelijkaanhetwerkzijn.Er wordt veel zelfstandig gewerkt. Voorinstructieszijnerspecialeruimtes.Dedo-centgeeftdeinstructiesmaarisookeencoach.Demeesteleerlingenwennenhierheelsnelaan.Hetconceptwerktomdatonze docenten op dezelfde manier wer-kenalsvandeleerlingenverwachtwordt.Ik doel hiermee op passie, zelfstandig-heid, flexibiliteit, initiatief en de samen-werkingaangaanmetelkaar”.

Arte-wekenDriekeerperjaarishetisArte-week.Tij-densdezeweekvindenergeengewonelessenplaats,maarvolgtelkleerjaarzijneigenprogramma.Ditkaneenkampzijnmet als thema‘buitenkunst’, het bezoe-ken van musea en tentoonstellingen, ofhetvoorbereidenvaneenvoorstellingopdeschool. Indeaula,waardeleerlingennormaalindepauzehunboterhameten,staatnueentribune.

Hubert:“Deze tribune is speciaal voorons op maat gemaakt in Engeland. Hijis inklapbaar en neemt ingeklapt maarweinigruimtein. Ineenweektijdwerkteen groep leerlingen naar een completevoorstelling toe. Dat is een hele uitda-ging.Hierbijwordennietalleenrollenin-gestudeerd,maarwordtookgewerktaanregie, decor, kostuums, licht en geluid,muzikale begeleiding en het ontwerpen

vanentreekaarten.DeleerlingenwordentijdensdeArte-weeknietalleenbegeleiddoor vakdocenten van de kunstvakken,maaralledocentenwerkenmee”.

CultuurprofielHet isvanbelangdatnieuwe leerlingengoedwetenwateencultuurprofielschoolalshetArteCollegeinhoudt.Hetisnietzodat ze bijzonder getalenteerd dienen tezijnofauditiemoetendoen.Belangrijkerisdatzebelangstellinghebbenvoorkunstentheaterendatzepassenbijdeschool.HetArteCollegeiseengeweldigeschool,maaronzemaniervanwerkenmoetwelbij je passen. Hoewel hier verschillendevormen van leren worden aangeboden,kanhetzijndatdeschoolnietbijjepast.Daarom adviseren wij toekomstige leer-lingen zich goed te oriënteren door bij-voorbeeld open dagen te bezoeken”. a

Page 26: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

26

b a s i s s c h o l e n

Cascademontessori basisschoolNederlandhof 5, 1363 DC036-536 99 91www.montcascade.nl

De Columbusschoolopenbare basisschoolMarco Poloroute 56, 1363 LA036-767 01 50www.columbusschool.nl

De Europaschoolopenbare basisschoolNederlandhof 3, 1363 DC036-711 28 69www.europaschool.asg-almere.nl

De Droomspiegelkatholieke basisschool voor daltononderwijs

• De Droomspiegel ‘Marco Polo’Marco Polo Route 60, 1363 LA036-540 60 60

• De Droomspiegel ‘Monaco’Monacostraat 50, 1363 CG 036-540 60 61

www.droomspiegel.nl

De Kleine Wereldoecumenische basisschool voor daltononderwijsNederlandhof 5, 1363 DC036-767 02 40www.de-kleine-wereld.nl

De RuimteEerste Almeerse SterrenschoolNimfenplein 1, 1363 SV036-767 16 88www.sterrenschoolderuimte.nl

v o o r t g e z e t o n d e r w i j s

Het Arte Collegevwo, havo, vmbo tl gl kblOostenrijkstraat 2, 1363 CB036-767 07 00www.artecollege.nl

Groenhorst Almerevmbo bbl kbl gl, hgl en mboHeliumweg 1, 1362 JA088-020 54 00www.groenhorstalmere.nl

International School Almerepublic, English language, secondary schoolHeliumweg 61, 1362 JA036-760 07 50www.internationalschoolalmere.nl

Poort, school voor havo en mavoSlowakijehof 1, 1363 BD036-845 23 00www.hetbaken.nl

26

Page 27: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

bibliotheek

Oostenrijkstraat 2 1363 CB Almere

in de nieuwe bibliotheek,servicepunt Almere Poort(in de VIPlounge van het Arte-College)

OpeningstijdenMaandag: 09.30 – 13.00 uurDinsdag: 13.30 – 17.00 uurWoensdag: 13.30 – 17.00 uurVrijdag: 13.30 – 17.00 uur

036 – 54 86 000 www.denieuwebibliotheek.nl

Page 28: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

28

GO! Kinderopvang biedt al bijna 45 jaar professionele opvang voor kinderen van nul tot twaalf jaar bij kinderdagverblijven, buiten-schoolse opvang, peuterspeelza-len en gastouderopvang. In Alme-re Poort heeft GO! Kinderopvang twee vestigingen – IKC De Droom-spiegel en het Vlaggenschip.

Groei en ontwikkelingGO! Kinderopvang staat voor Groei enOntwikkeling. Kinderen groeien en ont-wikkelenzichineenveilige,gezelligeenuitdagendeomgeving,waarinzijzichge-waardeerd en gerespecteerd voelen. Tij-densdeopvangwordenkinderenspelen-derwijs gestimuleerd en wordt gewerktaanhunpersoonlijkeontwikkeling.

Leerzame en leuke activiteitenKinderen vinden het fijn om met elkaarleukedingentedoen.Elkeweekisereen

Page 29: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

kinderopvang

29

GO! Kinderopvangwww.go-kinderopvang.nl

[email protected]

KlantContactCentrum

0320-294090

Groeien en Ontwikkelen bij GO! Kinderopvang

activiteitenprogramma en in vakantieszelfs een speciaal vakantieprogramma.Deactiviteitensluitenaanbijdeleeftijdvan de kinderen. Oudere kinderen heb-benbehoefteaanmeeruitdagingdandejongstekinderen.Activiteitenzijnvooralleuk,maardragenookbijaandecreatie-veofmotorischeontwikkeling.

OuderbetrokkenheidGO!vindthetbelangrijkdatoudershunkind met een gerust gevoel naar de op-vangbrengen.Elkeoudermoeteropkun-nenvertrouwendatzijnofhaarkindopeen goede manier opgevangen wordt.Daarom worden ouders intensief bij deopvangbetrokken.Bijhethalenenbren-gen worden de bijzonderheden van dedag besproken. In Konnect, het digitaleoudercommunicatieplatform van GO!,staan foto’s en een persoonlijk digitaal

schriftjevanélkkind.Handigteraadple-genviaeenspecialeGO!appoptelefoonoftablet.Ookwordenoudersregelmatiguitgenodigdomaanwezig tezijnbijbij-voorbeeld de afsluiting van een thema,eenbijeenkomstenouderavonden.

OndersteuningNaast de ontwikkelings- en activiteiten-gerichteopvangvoorjekindondersteuntGO! Kinderopvang je op nog veel meermanieren. Zij biedt persoonlijke onder-steuningbijdeaanvraagofwijzigingvankinderopvangtoeslag. Er zijn vestigingenwaar kinderen elke dag warm kunneneten, waar medewerkers samen met jekindnaarzwemlesgaanennogveelmeer.

Kom eens langs!Jebentvanhartewelkomopdevestigin-gen van GO!. De medewerkers laten je

graag hun vestiging zien en vertellen jemeeroverdedagelijksegangvanzaken,dewerkwijze,deactiviteitenenalleswatjeverderwiltweten.Viadewebsitevraagjemakkelijkeenrondleidingaan.a

Page 30: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

k i n d e r o p v a n g

BeeKidzzZ... SpeelparadijsNederlandstraat 86, 1363 DB036-536 93 92www.beekidzzz.nl

Child CareCyclopenstraat 14, 1363 TD036-521 35 55www.childcare-almere.nl

GO! Kinderopvang• Het Vlaggenschip David Livingstonestraat 121• IKC De Droomspiegel Marco Poloroute 600320-294 090www.go-kinderopvang.nl

Kids StoriesMinervasingel 5, 1363 ZJ036-720 09 70www.kidsstories.nl

Kiki Nous• kdv en bso Zwitserlandstraat 6, 1363 BE• bso en psz Kiki Keet Nederlandhof 5, 1363 DC036-848 68 26www.kikinous.nl

Kinder Centrum Almere• KDV De Boerderij Mercuriusstraat 1, 1363 ZB 036-841 95 85• BSO De Hooiberg Odysseestraat 51, 1363 WR 036-524 73 64www.kindercentrumalmere.nl

Partou De Ruimte (kdv, bso en psz)Nimfenplein 1, 1363 SV020-398 61 11www.partou.nl

g a s t o u d e r o p v a n g

De Kleine DroomwereldRomulusstraat 4, 1363 ZC 06-252 598 37FB: Dekleinedroomwereld

Frangipani OpvangLokistraat 2, 1363 WG 036-841 24 72www.frangipani-opvang.nl

Gastouderopvang Almere PoortLuxemburgstraat 22, 1363 BK06-361 555 06www.gastouderopvang-almerepoort.nl

Gastouder Het PoortjeVishnuplantsoen 17, 1363 XD06-419 755 [email protected]

GO! Kinderopvang Gastouderopvang0320-294 090www.go-kinderopvang.nl

Taly’s KindercentrumNeptunussingel 79, 1363 VV036-525 03 50www.talyskindercentrum.nl

Het Kleine EendjeAchillesstraat 13, 1363 VM06-140 420 06www.het-kleine-eendje.nl

p e u t e r s p e e l z a a l

Kiki KeetNederlandhof 5, 1363 DC036-84 86 826www.kikinous.nl

De Kleine OntdekkersMonacostraat 50, 1363 CGAnne: 06-431 053 94Ellen: 06-136 097 18www.peuterspeelzaal-dekleineontdekkers.nl

Partou• psz Nederlandhof Nederlandhof 3, 1363 DC• psz Marco Poloroute Marco Poloroute 56, 1363 LA• psz De Ruimte Nimfenplein 1, 1363 SV020-398 61 11www.partou.nl

30

Page 31: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

Beneluxlaan 573, 1363 BJ Almere Poort, 0320-264 215 of 06-228 692 60, www.geboortecentrummedi-mere.nl

Page 32: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

32

Maarten Feenstra Fotografie

Page 33: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

eten & drinken

33

Espressobar Heilig Boontje: een begrip in Almere Poort

Espressobar Heilig BoontjeBeneluxlaan614

1363BJAlmerePoort

06-55178458

www.heiligboontje.com

o lmere Poort zonder HeiligBoontje, je kunt het je nietmeer voorstellen. Toch open-

denSanderenSterredeConinckhetpo-pulaire buurtcafé pas vier jaar geleden.Sander: “We woonden toen bijna tweejaar in het Homeruskwartier, wat voorons gezin ideaal is – buiten, voldoenderuimte en toch dichtbij Amsterdam. Ikgaf al barista-trainingen onder de naamHeiligBoontje,toenikopzoekgingnaareenwerkruimte.Mijnapparatuurwildeikergenskwijt,eneenkoffiebarwildeikookwel. Maar dat het een volledig café zou

wordenmettafels,lunchkaartenterras–datiszogegroeid.DelocatieopdehoekvandeBeneluxlaanendeDuitslandstraatleentzicherprimavoorenvanhetbeginafaaniseraanloop”.Mensenkomenvandichtbij en verder weg, niet alleen voordekoffiespecialiteiten,maarookvoordesfeer. Koffie met een glimlach. Sander:“Deenedagzittenhierveelmoedersmetjongekinderen,deanderedagzzp’ersmethunlaptops,danweerallesdoorelkaar”.OpvrijdagavondisHeiligBoontjetotmid-dernacht geopend en elke zondag is hetLazySundaymetontbijtjes.Opdeagenda

staan regelmatig leuke activiteiten. Vanlive-bands tot een bierproeverij, en vaneen vinyl-avond tot stoelmassages. “Westaanopenvooralleswatwebijonsvin-denpassen.Daarmakenweonzeklantenookgraagblijmee!”a

Bewoners en ondernemers uit de buurt drinken hier graag koffie, al dan niet met een heerlijk stuk versgebakken taart erbij of een panini. De veelgeprezen kwaliteit en service blijft constant, het publiek divers en de agenda steeds weer verrassend. In de gaten houden dus!

A

Page 34: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

34

Sinds de zomer van 2015 heeft het Homeruskwartier er een fijne eetgelegenheid – en afhaal – bij. Je vindt de Grandfetaria naast de Homerusmarkt. De naam spreekt voor zich: een cafetaria met de al-lure van een grand café. De Gro-ninger Harald Brouwer is geen vreemde in de horecawereld.

H arald is gepassioneerd chefkokenmaaktecarrièreindesubtop-klasse. Sinds negen jaar woont

hij in Almere en de groene stad won algauw zijn hart.“Je hebt hier alle voorzie-ningenbijdehand.Omdatheteenjongestadis,ziejeiedereenomjeheenpionie-ren en prachtige initiatieven ontstaan.Daar wil ik graag deel van uitmaken”. Dewandgrotenatuurfoto’sindezaakzijnvanzijnhandenallemaalinAlmeregemaakt,tijdenstochtenopdefietsofdemotor.

H

Page 35: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

eten & drinken

35

GrandfetariaNajadenstraat8

1363STAlmerePoort

036-8481234

www.grandfetaria.nl

Grandfetaria: een cafetaria met de allure van een grand café

Najarenlangopenneerreizennaarzijnzaak in Loosdrecht en lange werkdagenmaken wilde hij graag zijn concept voordeGrandfetariadichterbijhuistenuitvoerbrengen. Het was zijn vrouw Sandra diedeHomerusmarktontdekteenhemtipteopdepandendaaromheen.Ditpandmethet zonnige terras bleek perfect. Op detwee blinde muren, waar nog tegenaangebouwdzalworden,lietHaraldzijnlogoschilderenenmochtenleerlingenvanhetArteCollegezichuitleven.

Veel buurtbewoners hebben de wegnaar de Grandfetaria inmiddels gevon-denendevrolijkeHarald,bijwiekwaliteithooginhetvaandelstaat,maaktvanelkegast een tevreden gast. Naast heerlijkein verantwoorde olie gefrituurde friet ensnacks, kun je bij Grandfetaria het helejaar door terecht voor onweerstaanbaarslagroom-softijsenditomilkshakes.

Verderstaanopdekaartbelegdebrood-jes, met veelal huisgemaakt beleg, uit-smijters, salades, vegetarische gerechtenenhalalsnacks.Hetlekkerstzijndehuis-gemaakte producten, zoals onder meerkipsaté, gehaktballen, warm vlees enversehamburgers.DeGrandfetariaburgeris nu al favoriet bij de gasten, een hautecuisine-burger met pata negraham entruffelmayonaise. Het andere signatuur-gerechtisdePatatGrandfetaria,methuis-gemaaktstoofvlees,slaenversegroente.

Verrassend aangenaam is ook de wijn-kaart,metbijvoorbeeldgoedeSauvignonBlancenChardonnayvanafg2,50perglasenandereprachtigewijnendieHaraldzijnvolwassengastengraaggunt.

Een‘patatjeoorlog’vindjebijdeGrand-fetaria niet op de kaart, wel een‘patatjevrede’.Harald:“Erisalzoveelellendeindewereld, dat wij niet ook nog eens oorlog

willenverkopen!Ikhoopdatanderecafe-tariaditinitiatiefzullenvolgen”.Gastvrij-heidvindtHaraldevenbelangrijkalskwa-liteit:“Vriendelijkheidkostgeengeld.Mijngastengaanmeteen lachdedeuruit. Ikzegookvaak:‘totmorgen’.Datwerkt!”a

Dick

Kik

stra

Pho

togr

aphy

Page 36: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

36

De BroodjesbarDuitslandstraat 1, 1363 BG036-536 95 10www.broodjesbar-almere.nl

Cafetaria De HeerlijkheidEuropalaan 800-802, 1363 BM036-841 73 09www.cafetaria-deheerlijkheid.nl

Cafetaria JumaSlowakijeplaats 1, 1363 BC06-557 319 02www.cafetariajuma.nl

Chiang Mai 2Go Thai FoodThorstraat 1, 1363 WM036-841 61 94www.chiangmai2go.nl

Daily OrientalEuropalaan 838, 1363 BM036-525 40 96www.dailyoriental.nl

Euphoria Food & DrinksOostenrijkstraat 1, 1363 CB036-737 03 55www.euphoria.nu

GrandfetariaNajadenstraat 8, 1363 ST036-848 12 34www.grandfetaria.nl

HarborHouse Marinaweg 4, 1361 AC 036-536 90 61 www.harbor-house.nl

Heilig Boontje EspressobarBeneluxlaan 614, 1363 BJ06-551 784 58www.heiligboontje.com

Hikari Sushi AfhaalSlowakijeplaats 2, 1363 BC036-841 31 83www.sushi-hikari.nl

IJspressi – vanaf maart 2016Europalaan 812, 1363 BM06-163 876 26www.ijspressi.nl

Jawa CityThorstraat 4, 1363 WM036-841 85 07www.jawacity.nl

Ottoman Taste Europalaan 832, 1363 BM 036-536 94 69 www.ottomantaste.nl

Poortdok IJmeerdijk 1a, 1309 BA036-536 99 59www.poortdok.nl

Poort’s EethuisThorstraat 2, 1363 WM036-750 51 15www.eethuispoorts-almere.nl

Saporito Winterspelenplein, station Poortma-vr 6:00-9:00 uur en catering036-844 41 00www.saporito-broodjes.nl

Suri-JavaXenonstraat 90, 1363 GH036-549 84 80www.suri-java.nl

Surimaribo Thorstraat 3, 1363 WM036-536 94 65www.surimaribo-almere.nl

SweetUniqueTrojestraat 39, 1363 VL036-848 96 42www.sweetunique.nl

Taj MahalDuitslandstraat 1A, 1363 BG036-536 94 34www.tajmahalindiaas.nl

Warung Mere Europalaan 922, 1363 BM036-536 92 78

Yamas DeliveryXenonstraat 88, 1362 GH036-529 84 06www.yamasalmere.nl

Page 37: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

MAKELAARS

Antennestraat 86 1322 AS Almere036 737 05 91 [email protected]

NIEUW IN ALMEREWWW.DNA-MAKELAARS.NL

Ooit een nieuwbouwhuis gekocht? Dan kent u vast de Nieuwbouwmakelaar. We hebben nieuws! We gaan nu ook bestaande bouw verkopen. En daarom heten we voortaan DNA Makelaars. Ook hebben we een nieuw kantoor in Almere. Wat niet verandert is de service, de marktkennis en het enthousiasme waarmee wij altijd voor u klaar zullen staan.

Page 38: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

38

Maarten Feenstra Fotografie

Page 39: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

kunst & cultuur

39

Marloes Gijsbers: beeldhouwen is mijn lust en mijn levenIn het Homeruskwartier lieten Marloes en Jan Kees Gijsbers een huis bouwen met een atelier op de begane grond. Nu hoeven zij geen zware stenen meer naar de zolder te sjouwen. Als het weer het toe-laat, werkt Marloes met de tuin-deuren open.

M arloes:“Alsik’sochtendswakkerword, verheug ik me al op hetbeeldhouwen. Op een doorde-

weekse dag sta ik al om acht uur in mijnatelier.Ikwerkdoortoteenuuroftweeendan moet ik mijn rust pakken. Door mijnreuma kan ik lichamelijk minder hebben.Ditisookderedendatiknumetzachtere

steensoorten werk, zodat ik niet hoef tehakken.Watikvooraldoe,israspenenvij-lenensteedshetstofwegvegenomtezienhoehetwordt.Alseenbeeldklaaris,polijstik het. Pas dan zie je hoe de kleur van desteen precies is en of er geen barsten inzitten.Besteenspannendmomentdus.Erzijn allerlei steensoorten en geen steenis hetzelfde. Beginners gebruiken vaakspeksteen,maarookseleniet,serpentijn,travertijn,albastenmarmerbehorentotdezachteresoorten.Jebekijktdekleurende vorm om in te kunnen schatten metwelkesteenjeaandeslagwilt.Eenschil-derbegintmeteenleegdoek,maareenbeeldhouwerheeftdesteenenhoeftdiealleennogmaartelatenzien.Hoelangikaaneenbeeldwerk,verschiltvaneenpaarwekentoteenpaarmaanden.Vaakwerkikaanenkelebeeldentegelijk.Eenexpo-sitiehebiknooitgehad.Ikhebzelfsnog

nooiteenbeeldverkocht.Daarbeniktebescheidenvoor.Mijnmanenmijnbroerzijnmijngrootstefans.Mijnbroerisover-tuigdboeddhistentoenikhemvroegofikeenbeeldvoorhemkonmaken,zeihijdathijgraageenoneindigeknoopwilde.Daaropgingikaandeslag,maarikdeedietsfoutwaardoordeknoopnietonein-dig werd. Sindsdien noemen we het‘demislukte knoop’. Uitgerekend dit beeldwerduitgekozenvoorhetrosariuminhetCascadepark.Opeenhoutensokkelkomtheterprachtigtotzijnrecht”.a

M

Page 40: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

40

Dick Kikstra ging na twintig jaar in Hilversum gewoond te heb-ben, op zoek naar een koophuis. In het Homeruskwartier in Alme-re Poort vond hij een mooi huis dat aan zijn wensen voldeed en waar hij zo in kon trekken. De be-nedenverdieping richtte hij in als professionele fotostudio. “De stu-dio aan huis geeft me de kans om ook vrij werk te doen”.

D ickKikstrawordtalsallround-foto-graaf door zijn opdrachtgevers Eu-ropa door gestuurd voor opdrach-

ten. Een tijd lang fotografeerde hij voorcommunicatiebureaus en reisorganisa-ties.Nogsteedsbetrapthijzichzelferopdat hij, wanneer hij naar de lucht kijkt,deze beoordeelt op geschiktheid vooreenfoto.

D

Dick Kikstra Photography

Page 41: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

kunst & cultuur

41

Dick Kikstra PhotographyHermesstraat16

1363TPAlmerePoort

06-22241722

www.dickkikstra.nl

Dick Kikstra gaat los met vrij werk in eigen fotostudio

Sindsbeginfebruari2015ishijdetrotseeigenaarenbewonervaneenherenhuisaan de Hermesstraat in het Homerus-kwartier.“Heteerstewatmehieropviel,is de stilte. Maar ongezellig is het hierniet.Mijnburenzettenmetenigeregel-maat de barbecue op het pleintje en ie-dereendiewil,kanaanschuiven.

Mijn interesse voor fotografie starttein 1997, toen ik dertien foto’s die ik tij-dens een reis naar Cuba had gemaakt,exposeerde en zeven daarvan verkocht.Daarnagingiknaardefoto-academie.Alsnel volgden opdrachten uit verschillen-dehoekenennubeheersikverschillendedisciplinesbinnendefotografie.

Naast de betaalde, commerciële op-drachtenishetleukomlostegaanmetvrij werk, waarbij je niet te maken hebtmet de wensen van een opdrachtgever.Bij vrij werk doet iedereen belangeloos

mee,metalsdoeldeportfoliouittebrei-den.Vorigjaarzagikineenmagazinefo-to’svanMiriamdeBoerendachtmeteen:ik wil haar ook fotograferen! Als Aziati-schealbinoiszijgeendoorsneemodelenjuistdaaromzointeressant.Devisagisteenstylistewarenookrazendenthousiast.Naeenavondjebrainstormenhaddenwevoorogenwatvoorsfeerwewildencre-eren: een shoot met bizarre elementenerin,kledinginlichtetintenengefotogra-feerdineenzachtebelichting.

Westuurdeneenmoodboardnaarhetmodellenbureau en gelukkig wilde Mi-riam wel meewerken. De visagiste hadeen peperdure pruik in een page-modelkunnen huren, gemaakt van de buikha-renvaneenbuffel.Destylistemaaktehetnog specialer, met blauw geverfde vin-gertoppeneneencitroenindehand.

Thuis fotograferen geeft een andere

sfeer dan op locatie. Het is meer onge-dwongen,ikzetlekkeremuziekopenhetis leukommeteenstelcreatieveperso-nenietsmooisneertezetten.Enopzulkedagenisfotografiedanweergewoondehobby,waarhetooitmeebegon”.a

Page 42: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

42

Na vijf succesvolle jaren op de vaste locatie in Almere, waar Vis à Vis meer dan 130.000 bezoekers mocht verwelkomen, werd in 2015 het 25-jarig jubileum gevierd met een gloednieuwe voorstelling. We-gens groot succes speelt Vis à Vis in 2016 nog één zomer ‘EXIT’ op het Almeerderstrand.

Hevoorstelling‘EXIT’iseengroots,vi-sueelspektakel,waarbijhetpubliekcontinu verrast wordt. Voor het de-

corvan‘EXIT’iseenspeciaalparkaange-legd,compleetmeteigenfloraenfauna.Een park waaraan de tand des tijds alseen razende zal knagen. De voorstellingvolgt twee broers uit een ambachtelijkeslagersfamilie. Ze ontdekken dat ze eenhooprommelendierenleedkunnenver-mijden,maarookklantenkunnenwinnendoorzelfdebiefstukjesenanderevlese-

D

foto’s: Anna van Kooij

Page 43: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

kunst & cultuur

43

Vis à VisnaastAlmeerderstrand

Muiderzandplaats1

1361AKAlmerePoort

www.visavis.nl

Vis à Vis speelt nog een seizoen ‘EXIT’ op Almeerderstrand

lijkelekkernijeninhuneigenlabtekwe-ken. Hun slimme en snelle kweekvlees-business is booming. Belangstelling uithet buitenland zet de zaak, maar vooralderelatietussendebroersopscherp.Hunwegenscheiden.Dickoverspeeltschaam-telooszijnhandenBarrytrektzichterug

ineensimpelbestaan.Totdat de broers elkaar ‘door toeval’

weertreffen.Deéénalsklantendeanderalswerknemervaneenondernemingdiehun stoutste verwachtingen overtreft.Hierwordendegrenzenvanmanipulatieenverlengingvanlevenpasechtgetart.

Eén en ander leidt tot hilarische moge-lijkheden maar heeft ook zo zijn keer-zijden. Het is Barry die Dick uiteindelijkuiteennachtmerriebevrijdtenletterlijkweermetbeidebenenopdegrondzet.

Eenvoorstellingdiegeheel instijlvanVisàVismetveelhumorenspektakeldegrenzenvanonsmoderneleven–enhettheater maken – opzoekt. Ondanks dedramatische verwikkelingen en ontroe-rendetegenslagenzegeviertooknuweerdefantasie.

Dezebuitenvoorstelling leentzichuit-stekend voor een zwoele zomeravond,maar ook bij weer en wind speelt decrew gewoon door en de tribunes zijnoverdekt.Tip:neemjeeigendekentjeenkussenmeevooropdetribune.Snacksendrankjes kun je kopen op het terrein enmogengezelligmeedetribuneop.a

Page 44: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

44

Vanuit de hele wereld komen ze vanaf juli 2016 naar Almere Poort: de officieren van de 99 cruiseschepen uit de vloot van de Amerikaanse cruisegigant Carnival. In het duingebied aan de oever van het IJmeer moeten de officieren jaarlijks een week komen oefenen in een hightech omgeving.

Page 45: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

strand & duinen

45

Hypermodern trainingscentrum voor officieren van cruiseschepen vestigt zich in DUIN

C arnival Corporation is ’s wereldsgrootstereis-envrijetijdsbedrijfmetondermeertiencruiserederijenmet

een gezamenlijke vloot van 99 schepen.120.000 werknemers bieden gepassio-neerdjaarlijkselfmiljoenpassagierseenonvergetelijke vakantie. Bovenal moetendatvoorpassagiersenbemanningsledenveiligereizenzijn.

DaartoeheeftCarnivalhaarCenterforMaritime Simulator Training (CSMART),een trainingscentrum van wereldklassedatsinds2009isgevestigdinAlmereenwaar jaarlijkszo’nvierduizendofficierenkomenoefenen.InDUIN,hetjongsteuit-breidingsgebied van Almere, wordt delaatstehandgelegdaaneennieuw,veelgroter, hypermodern trainingscentrumdatzijngelijkenietkent.

Het nieuwe trainingscentrum krijgtde beschikking over vier compleet na-

gebouwde scheepsbruggen waar metbehulp van simulators allerlei situatieskunnen worden nagebootst: van het af-mereninbijnaelkehaventerwereldtothet reageren op onverwachte omstan-dighedenengebeurtenissen.

Ook komen er vier nagebouwde con-troleruimtenvanmachinekamers,negenkleinere deelsimulators en een vollediguitgerust veiligheidstrainingscentrum,het eerste in zijn soort. Naast het pandkomt een eigen hotel, waar de bezoe-kende scheepsofficieren zullen verblij-ven. Het trainingscentrum biedt werkaanruimvijftigmensenenleidtooktotextra kansen en omzet voor plaatselijkeleveranciersendienstverleners.

David Christie, Carnival Corporation’ssenior vice president of corporate mari-time assurance:“Wij kunnen haast nietwachten om aan de slag te gaan in ons

C nieuwe trainingscentrum in Almere,de stad die al sinds 2009 een thuisba-sis biedt aan CSMART. Het project DUINbiedt al onze scheepsofficieren een ge-weldigeomgeving’’.a

Page 46: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

46

foto’s: Tribe Company BV

Page 47: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

strand & duinen

47

Strandfestival ZANDvoorkaarteneninfo:

www.strandfestivalzand.nl

D eze zomer verzorgt Marco Borsatozijn allereerste optreden op hetzomerse strandfestival. Daarnaast

keert Guus Meeuwis wederom terugnaar zijn inmiddels vertrouwde strandin Almere. De voorverkoop is per directgestart via www.strandfestivalzand.nl.Er is slechts een beperkt aantal kaartenbeschikbaartegeneenvoordeligtariefenaansluitendstartdereguliereverkoop.

Afgelopen editie trok het festival25.000 bezoekers op een heerlijk zon-nige en warme dag. Toen traden ondermeer Anouk, DI-RECT, Kensington, Gers

Pardoel,MissMontreal,KennyBenGuusMeeuwisop.

Voorheteerstwerdookeeninternati-onale artiest, Matt Simons, geprogram-meerdenwasereenverstoptedans-areawaar de hele dag door verschillende ta-lentvolleDJ’svanuiteenboomhutdraai-den. Jeroen van Koningsbrugge en LiekevanLexmondvormdenopnieuwhetpre-sentatieduo.

In een later stadium zullen er voor dekomendeeditie,opzaterdag27augustus,meer artiesten aan de line-up wordentoegevoegd.a

Marco Borsato en Guus Meeuwis op Strandfestival ZAND 2016!

D

Op zaterdag 27 augustus 2016 vindt alweer de negende editie van Strandfestival ZAND plaats op het Almeerderstrand. De eerste twee namen die door de organisatie zijn vrijgegeven zijn niemand minder dan Marco Borsato en Guus Meeuwis!

Page 48: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

48

Toplocatie voor jeugdzeilsportRegatta Center Muiderzand is een unieke organisatie op een prach-tige plek. Hier draait alles om de jeugdzeilsport – met professione-le trainers, een jeugdzeilvereni-ging en een zeilschool. Op Marina Muiderzand staat het clubhuis aan het strand. Vanaf het terras lopen kinderen zo naar hun boot. Het prachtige zeilwater van het IJmeer ligt om de hoek.

R egatta Center Muiderzand bundeltde kracht van de zeilschool en dezeilvereniging. Zodra kinderen bij de

zeilschool hun basiszeildiploma’s hebbengehaald, kunnen ze doorstromen naarJeugdzeilvereniging Muiderzand. “En dat

maakt de zeilschool uniek’’, vertelt EddyChevaliervanRegattaCenterMuiderzand.“BijZeilschoolMuiderzandlerenkinderenin korte tijd goed zeilen. Daarna wordtspelenderwijs het wedstrijdelement toe-gevoegd. Zo wordt zeilen voor kindereneen stuk uitdagender. Wie wil niet alseerste over de finishlijn varen en daarnamet zeilvrienden napraten in het gezel-ligeclubhuis?Wedstrijdzeileniseensportvoor bikkels – je moet reageren op dewind, tegenstanders indegatenhouden,de regels kennen en tactiek toepassen.Datbetekentveeloefenen”.

Bij Jeugdzeilvereniging Muiderzandwerken kinderen in teamverband verderaanhunwedstrijdtechniek.Endevereni-ging is succesvol,blijktuithetafgelopenzeilseizoen.“Onze leden hebben fanatiekgetraind en mooie wedstrijden gevaren.Wezijntrotsophunprestaties:erzijnveelwedstrijdengewonnen,zeilerszijngepro-moveerd en we hebben zelfs de wereld-kampioenSplash2015afgeleverd!’’a

R

Page 49: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

OPENING SOONMARCH 2016

NAARDEN

AAN HET WATER - ETEN - DRINKEN - VERGADEREN - FEESTEN - TROUWEN

Marinaweg 4 | 1361 AC | Almere-Poort | T 036 - 536 90 61 | www.harbor-house.nl7 dagen per week geopend: 11.00 - 23.00 uur

BROOD 4.50vers afgebakken broodjes met smeersels

CHEESY GARLIC BREAD 6.50fl atbread met knofl ook en gesmolten kaas

STARTERCARPACCIO 8.50rundercarpaccio, amandel, veldsla, rucola pesto, balsamico, spekjes en olijfolie

Wijnsuggestie: Château Pigoudet, Aix-en-Provence, Frankrijk (rosé) 5.50

VITELLO TONATO 9.50gebraden kalfsentrecote, gemarineerde tonijn, sojadressing, kappertjes en

sjalotten mayonaiseWijnsuggestie: Cecilia Beretta, Pinot Grigio, delle Venezie, Italië (wit) 4.75

GEITENKAAS (V) 8.50met veldsla, crème van artisjokken, groene olijven, foccacia croutons en balsamico

Wijnsuggestie: Finca la Carrasca, Sauvignon & Verdejo, La Mancha, Spanje (wit) 4.00

PADDENSTOELEN (V) 7.50op toast met gepocheerd ei en parmezaanse kaasWijnsuggestie: Cecilia Beretta, Pinot Grigio, delle Venezie, Italië (wit) 4.75

MAKREEL 9.00ceviche van makreel met basilicumcrème, tartaar van tomaat en olijf

Wijnsuggestie: Kleine Rust, Chenin Blanc (& twist Sauvignon), Stellenbosch, Zuid Afrika (wit) 4.75

SOUPPOMPOENSOEP (V) 6.50met lobbige room, pompoenpitten en croutonsMadeira suggestie: Rainwater Reserva, dry, 5 Yrs Old 4.50

KREEFTEN BISQUE 9.50met garnaaltjes, focaccia crostini, tuinkers, shiso en oosterse kruiden

Wijnsuggestie: Waipara Hills, Sauvignon Blanc, Marlborough, Nieuw Zeeland (wit) 6.75

(MEAL) SALADCAESAR SALADE MEDIUM 9.50/ LARGE 14.50

Romeinse sla, gepocheerde kip, parmezaan, croutons, ei en ansjovis

Wijnsuggestie: Finca la Carrasca, Sauvignon & Verdejo, La Mancha, Spanje (wit) 4.00

GEITENKAAS SALADE (V) MEDIUM 11.50/ LARGE 15.50

met vijgen, gekarameliseerde walnoten, pompoenpitten en balsamico

Wijnsuggestie: Waipara Hills, Sauvignon Blanc, Marlborough, Nieuw Zeeland (wit) 6.75

DESSERTDAME BLANCHE 7.50vanille ijs, chocoladesaus, krokant fi lodeeg, chocolade parels en slagroom

Thee suggestie: Mevrouw Cha - Jin Xuan Oolong - 45 cl 4.50

CHEESECAKE 7.00met ananassorbet en passievrucht karamel Thee suggestie: Mevrouw Cha - Jasmijn Parels - 45 cl 4.50

GEVALLEN APPELTAART 7.00van gekaramaliseerde appel met kaneelijs, appelsorbet, vanillecrème

en zoetzure rozijntjes Thee suggestie: Mevrouw Cha - Jin Xuan Oolong - 45 cl 4.50

BLOEDSINAASAPPEL 6.50bavarois en sorbet van bloedsinaasappel, walnoten roomijs en krokante fl orentine

Thee suggestie: Mevrouw Cha - Groenbos - 45 cl 4.50

VLA 3.00bijdrage aan het Voedselloket Almere (VLA)Met dit kleine bedrag sponsor je de avondmaaltijd voor een heel gezin

CHEESEKAASPLANK 9.00wisselende combinatie van biologische kazenMadeira suggestie: Verdelho Reserva, Medium Dry, 10 Yrs Old 5.75

prijzen zijn in euro en inclusief BTW

MEAT TO PLEASE YOUGRILLED TO YOUR PER

FECTION

PLAIN STEAK:

LADYSTEAK (160 gram) 14.00

RUMPSTEAK (200 gram) 14.00

BAVETTE CREEKSTONE (200 gram) 15.00

HOUSESTEAK (200 gram) 16.75

PREMIUM ENTRECOTE (250 gram) 17.50

RIBEYE (300 gram) 22.00

COTE DE BOEUF (650 gram) 49.00

2 personen WIJNSUGGESTIE:Osaado, Malbec Selected, San Juan, Argentinië (rood) 4.75

EXTRA SAUCE:Bearnaisesaus 1.95Pepersaus 1.95Champignonsaus 1.95Knofl ooksaus 1.95

ADD HALF A LOBSTER:Halve gegratineerde kreeft (10 euro supplement)

MAINCOURSE

IBERICO FILET 18.00Iberico varkensfi let met gado gado crème, bospeentjes en zure room

Wijnsuggestie: Osaado, Malbec Selected, San Juan, Argentinië (rood) 4.75

VARKENSHAAS SATÉ 17.00 /KIPPENDIJEN SATÉ 15.50

met pindasaus, gekookt ei, atjar, kroepoek en fritesWijnsuggestie: Finca la Carrasca, Tempranillo Rosado, La Mancha, Spanje (rosé) 4.00

HERTENBIEFSTUK 19.50met pastinaakpuree, tartaar van groene paprika, stoofpeer en jus van oolong thee

Wijnsuggestie: Domaine de la Baume, Cabernet Sauvignon, Pays d’Oc, Frankrijk (rood) 5.50

ZALMFILET 16.50afgelakt met mosterd, daarbij gebakken spruitjes, amandelen en krokante gnocchi

Wijnsuggestie: Kleine Rust, Chenin Blanc (& twist Sauvignon), Stellenbosch, Zuid Afrika (wit) 4.75

KABELJAUWFILET 16.50gebakken kabeljauwfi let met tagliatelle, paddenstoelen en parmezaanschuim

Wijnsuggestie: Domaine de la Baume, Chardonnay, Pays d’Oc, Frankrijk (wit) 5.50

RISOTTO (V) 14.50met zuurkool, cantharellen, parmezaan, bosui en eekhoorntjesbrood

Wijnsuggestie: Domaine de la Baume, Cabernet Sauvignon, Pays d’Oc, Frankrijk (rood) 5.50

prijzen zijn in euro en inclusief BTW

BURGER & LOBSTER100% OSSENHAAS BURGER 14.50op een brioche burger bun met kaas, bacon, sla, tomaat, chutney en fritesWijnsuggestie: Domaine de la Baume, Cabernet Sauvignon, Pays d’Oc, Frankrijk (rood) 5.50

WHOLE BURGER AND HALF LOBSTER 24.50

Hele ossenhaas burger en halve gegratineerde kreeft met fritesChampagne suggestie: Michel Decotte Brut Classic, Pinot noir, Chardonnay, Frankrijk 6.50

DIEETWENSEN OF ALLERGIEËN? LAAT HET ONS WETEN!

SIDE DISHES:Frites 3.00Gepofte aardappel met zure room 3.00Groene salade 3.95Koolsla 2.50Geroosterde wintergroenten 3.75 Gebakken champignons 2.95

Page 50: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

50

Sinds zomer 2014 heeft Almere Poort een heuse eigen dansschool met een gevarieerd aanbod voor iedereen vanaf twee jaar. Sara Neys en Eline Pater zijn de trotse eigenaars van United Dance Al-mere. Met hun tomeloze energie en enthousiasme krijgen ze heel Poort aan het dansen!

Hun passie voor dans brachtSaraenElinesamen.Vanjongsaf aan verbleven zij vele uren

opdedansschoolwaarhunvriendschapontstond. Deze drive geven ze met veelenthousiasme door aan de jeugd maarookaanvolwassenendiebijUnitedDanceAlmere kunnen doen wat ze nooit durf-denofwaargeentijdvoorwas:dansen!Sara:“Hetismooiomtezienhoebijonsweer nieuwe vriendschappen ontstaanopdedansschool.Dansenverbindt”.

H

Page 51: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

actief

51

United Dance AlmereMonacostraat50

1363CGAlmerePoort

www.uniteddancealmere.nl

[email protected]

Ook als je geen aanleg hebt voor dan-sen,maarerwel lol inhebt,ben jezekerwelkom.SaraenElinezienhetalseenuit-dagingombij iedereenhetmooistenaarboven te halen. Eline:“Bewegen is altijdgoed,watjeookdoet.Dansenisgoedvoorje coördinatie, balans, conditie, lenigheidendekrachtvanjespieren.Maarbovenaldansjesamenmetanderenendemuziekgeefteenontspannensfeer”.

Allelessenwordengegevenindetweeeigendanszalenmetspiegelwand.SaraenElinezijntrotsophunbredeaanbod:Tap-dance,Urban,Streetdance,Song&Dance,African en ook Hiphop/Breakdance voorjongens. Er is Klassiek Ballet voorkinde-ren die de basistechnieken goed onderde knie willen krijgen. Ook Contempo-rary(Modern)enJazzzijnlessenwaarbij,naasthetlerenvaneenchoreografie,aandanstechniekgewerktwordt.Sara:“Alsje

de juiste techniekaangeleerdkrijgt,zieteensprongeralvrijsnelspectaculairuit.Het is mooi om te zien dat een leerlingtotverrassendeprestatiesinstaatis”.

Eline: “We zijn ons bedrijf bewust inAlmerePoortgestart.Uiteraardvanwegedegroeivanditstadsdeelmaarookom-dat er naast de basisbehoeften tijd enplaats moet zijn voor ontspanning engezond bewegen. Aan de aanhoudendeanimo merken we dat we in ieder gevalaandiebehoeftevoldoen”.

Voordeallerkleinsteniservanaftweejaar Toddlerdance – peuters komen viaeen verhaal spelenderwijs in aanrakingmetmuziek,bewegingendans.Aankin-derenvanafvierjaarwordtKidsdancege-geven:eenmixvanmeerderedansstijlen.Kinderenkomenzotewetenwatzehetleukstvindenofwaarzegoedinzijn.

Naast alle lessen die het gehele jaar

doorwordengegeven,zijnerookcursus-sen, workshops en presentaties. Sara:“Hetisonsdoelomiedereeninbewegingte krijgen. Ook willen we de leerlingendiehetleukvindenomoptetreden,zo-veelmogelijkkansenhiertoebieden”.a

United Dance Almere krijgt heel Poort aan het dansen

Page 52: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

Dick Kikstra Photography 52

Page 53: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

actief

53

hart for her AlmereFreyjaplantsoen1

1363WBAlmerePoort

036-7370140

www.hartforher.nl

rie jaar terug verhuisde Anneliesmet haar gezin van Almere Buitennaar Almere Poort.“Vooral het feit

dat de huizen hier allemaal verschillendzijn,sprakonsergaan.Ikbenopgegroeidin Zuid-Afrika en mijn man, Bert, komtoorspronkelijkuitDuitsland.Daar isookgeenhuishetzelfde”.

Hetconceptvan‘hartforher’komtuitAmerikaenisflinkinopkomstinNeder-land. Er zijn nu 22 vestigingen en er ko-menersteedsmeerbij.“Opditmomentben ik de enige in Flevoland.Toen ik deopleiding afgerond had, ging ik in Poort

op zoek naar een geschikte locatie. HetpandopdehoekvanhetFreyjaplantsoenendePoseidonsingelbleekperfect”.

Indestudiostaateencircuitvantwintigstations,waaropjeindertigminuteneencompleteworkoutkuntdoen.“Detoestel-lenzijngebruiksvriendelijkenveilig,mak-kelijk om op te trainen en voor niemandte licht of te zwaar. De eerste keer loopikmetjemeeenlegikpreciesuitwatdeoefeningenzijn.Daarnaga jeondermijnbegeleiding aan de slag.Vanuit het mid-den van het circuit geef ik aanwijzingen,aanmoedigingofpersoonlijketips.Jekunt

hier op vijf doordeweekse ochtenden endrieavondenbinnenlopenomtesporten”.Voor Annelies is de locatie in een woon-wijk een pre. De drempel moet immerszolaagmogelijkzijnvoorvrouwenombijhaartekomensporten.a

Uniek concept sporten voor vrouwen in HomeruskwartierAnnelies Steinmeier vond een nieuwe uitdaging dichter bij huis. “Omdat ik altijd veel gesport heb en geloof dat bewegen goed is voor iedereen, sprak het concept van ‘hart for her’ me meteen aan. Het biedt vrouwen een laagdrempelige en leuke mogelijkheid om te sporten”.

D

Page 54: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

54Maarten Feenstra Fotografie

Page 55: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

actief

55

Begin januari startte het vullen van het zwembad in het nieuwe Indoorsportcomplex Olympiakwartier in Almere Poort. Dit gebeurde met water met een ‘groen tintje’. Voor het verwarmen van het water wordt namelijk gebruik gemaakt van stadsverwarming.

Z wemmerszullenernietsvanmer-ken.Hetwater isnetzowarmenhelder als in andere zwembaden.

Tochwordthetzwembadeenstukgroe-nerdanhetoudezwembadinAlmereHa-ven,datwordtgeslotenalshetzwembadinAlmerePoortopent.

Dat komt door de aansluiting op hetstadswarmtenetwerk. Daardoor zijn deverwarming en de warmwatervoorzie-ning CO2-vriendelijk. Het benutten vanrestwarmtevermindertdelokaleCO2-uit-stootmetvijftigtotwelhonderdprocent.

Het zwembad in Almere Poort heeftnog meer duurzame kenmerken. Dankzijhet gebruik van moderne technieken enmaterialen verbruikt het gebouw dertig

procent minder energie en zijn zowel debouw- als onderhoudskosten laag. In eenlaterstadiumkomener–netalsbijallean-deregemeentegebouwen–zonnepanelenophetdakomhetenergieverbruikvanhetsportcomplexnogverderteverlagen.

Het gebruik van duurzame, kosten-besparende en flexibiliteit verhogendetechnieken en materialen heeft gezorgdvoor lagebouw-onderhouds-enexploi-tatiekosten.Ditisgoedvoorhetmilieuendefinanciënvandegemeente.

Sportcomplex Olympiakwartier houdtop 9 april open dag. Vaste gebruikersvan het zwembad zullen zijn: Optisport,zwemvereniging de Aalscholver, de Red-dingsbrigade,Triatlonvereniging Almere,

zwemvereniging de Watervrienden enduikvereniging AGAdivers. De sporthalzaloverdaggebruiktwordendoorBakenPoort, school voor havo en mavo, en’savondsdoordiverseverenigingen.a

Zwembad Poort opent in april

Z

Indoorsportcomplex Olympiakwartier

PierredeCoubertinplein6

1362LBAlmerePoort

sportbedrijf.almere.nl

Page 56: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

56

Het deel van de Pampushout vlakbij Almere Poort – bij het Van Wagten-donkpad en de Brikweg – wordt omgevormd tot een prachtig stadsbos, met verrassende paden, een heerlijk plukbos en nog veel meer.

Page 57: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

actief

57

De PampushoutHetFlevo-landschap

www.flevolandschap.nl/pampushout

[email protected]

0320-286111

Voordathetstadsbosgereedis,moetHetFlevo-landschap, beheerder van dit unie-kebos,flinkaandeslag. Indeherfstvan2015isbegonnenmethetregulierewerk,het zogenoemde dunnen van het bos.Op plekken waar bomen de ruimte moe-ten krijgen om verder te groeien wordenandere exemplaren verwijderd. Hierdoorontstaatmeer‘lucht’ inhetbos.Struikenkunnen groeien en dat is goed voor devogelpopulatieindePampushout.Bijzon-derevogelskomenervoor,zoalsdewiele-waal.Eenvogeldie jeelders inFlevolandnognauwelijksziet.

Bijdemetamorfosevanhetboswordtookrekeninggehoudenmetdevogels.Zowordternietgewerktinhetbroedseizoenen worden bomen met nesten gespaard.Nahetbroedseizoengaathetwerkverderendatisgelijkookderedenwaaromhetomvormen van een bos lange tijd duurt.

Wie een lekkere wandeling wil maken,kan gebruikmaken van andere delen vanPampushout-Zuid, zoals de paden bij deoeverzwaluwwandofPampushout-Noordbij de Noorderplassen en de Muziekwijk.In2016wordenerverschillendeactivitei-tenenexcursiesindezedelenvandePam-pushoutgehouden.Enerstaanexcursiesgepland naar het gebied waar nu wordtgewerkt.Zokunjeonderbegeleidingvaneengidsvandichtbijzienhoewede‘ach-tertuinvanPoort’aanhetveranderenzijnineenschitterendbosoploop-enfietsaf-standvanPoort.

Het Flevo-landschapPampushout is één van de natuurgebie-denvanHetFlevo-landschapinAlmere.Deanderelocatiesliggenrondbezoekerscen-trum De Trekvogel bij gemaal Blocq vanKuffeler aan het Oostvaardersdiep. Hier

liggen hetWilgenbos, het Trekvogelgras-landje, de Lepelaarplassen (kleimoerasmet uitkijkpunten), de Natte Graslandenen via de Noorderplassen aansluitend dePampushout.HetFlevolandschapbeheertruim50natuurgebiedeninFlevoland.a

Het Flevo-landschap werkt aan de achtertuin van Almere Poort

Page 58: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

58

Nmanda: “Met schoonheidsbe-handelingen kun jeverbluffenderesultaten behalen. Je huid ziet

er gaver en jonger uit en je straalt zelf-vertrouwen uit. Maar wanneer je stresshebtofereenongezondeleefstijlopna-houdt,isheteffectvandebehandelingennietoptimaal.Zelfhebikgaandewegdekracht van yoga en meditatie ontdekt.Zonder zweverig te zijn! De voordelenvanyogazijnlegio.Jetraintdeflexibiliteit

Tijdens haar werk als schoon-heidsspecialiste deed Amanda de Bruin een belangrijke ontdekking. De behandelingen hebben pas op-timaal effect wanneer je van bin-nen én van buiten in balans bent. Daarom worden bij Zen Company naast schoonheidsbehandelingen ook yogalessen gegeven. Onlangs is het programma uitgebreid.

A

Page 59: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

wellness & verzorging

59

Zen CompanyEuropalaan848

1363BMAlmerePoort

06-52625733

www.zencompany.nl

Beauty en yoga bij Zen Company: in balans van buiten en binnen

vanjespierenengewrichten,masseertjeorganen,traintjegedachtentelatenrus-tenofteaccepteren,dingenlostelaten,minder te oordelen, grenzen te voelenenaantenemen,jezelftelerenkennen.Mijbrachtditzoveelpositiefsdat ikhetgraag wil delen. Inmiddels ben ik yoga-docente en geef ik in mijn studio zowelyoga-lessen als schoonheidsbehandelin-gen.Deperfectecombinatie!

Yogaheeftveelfacettenenerzijnont-zettendveelyoga-stijlen.Beginnersraadik aan om verschillende soorten lessenuitteproberenenzouittevindenwatbijjoupast.Samenmetandereyoga-docen-ten,dieelkinhuneigenstijllessengeven,hebikeencompleetprogrammasamen-gesteld,opverschillendedagenentijdenvandedag.Onsyoga-menuinhetkort:• Power yoga is een krachtige en dyna-mischevormvanyogaenheeftveelweg

vaneenworkout.Fysiekehoudingenwor-dendirectnaelkaaruitgevoerdenonder-steunddoorademtechniek.Perleskandeseriehoudingenverschillen.• Easy flow yogaiseenzachtere,minderzwarevormvanpoweryoga.Bijeasyflowyogahoudjeflowinjeles,maarverlaagjedeintensiteit.• Hatha yoga iseenfysiekeyogavariantdievoorhetgrootstedeelbestaatuitdebeoefening van lichaamshoudingen enademhalingstechnieken.Hatha-yogabe-staatvooraluitstilstaandehoudingen.• Fit yoga is een yogamix voor de body,mindensoul.Metonderdelenvanvoor-namelijk power yoga, maar ook hathayoga,flowenpilates.Enalsbeloningna-tuurlijk een heerlijke eindmeditatie. Nadelesvoeljejefiténontspannen.• Yin yang yogawerktmettweekwalitei-ten doordat actieve, dynamische bewe-

gingen (yang) afgewisseld worden metverstillende houdingen (yin), die langeraangehoudenworden.

We kunnen niet wachten om ons en-thousiasmeopjouovertebrengen!”a

Page 60: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

60

Naast ontspannende en helen-de massages kun je bij Prak tijk Nathalie Jansen in het Homerus-kwartier nu ook terecht voor de Universal Contour Wrap®. Een twee uur durende behandeling waarbij je wordt ingezwachteld met warme wikkels gedrenkt in zeeklei. Na afloop voel je dat je letterlijk beter in je vel zit – je huid voelt zijdezacht aan, je lichaam is van gifstoffen ver-lost en je verliest centimeters op plaatsen waar afvallen niet lukte.

Page 61: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

wellness & verzorging

61

Praktijk Nathalie JansenLokistraat30

1363WGAlmerePoort

06-13398670

www.praktijknathaliejansen.nl

Praktijk Nathalie Jansen biedt pakking met zeeklei

N nNathaliespraktijkaanhuisishetlicht gedimd en de temperatuuraangenaam. Na een intake word

jeopallerleiplaatsengemetenmeteenmeetlint. Nathalie zet kleine streepjesop je huid, zodat ze na de behandelingoppreciesdezelfdeplaatsenkanmeten.Ineenhoekvandebehandelkamerstaateenmetalenbakmetdaarindeinwarmezeekleigedrenktezwachtels.Hetpoederwaar de klei mee wordt aangemaakt, ispuur van hoogwaardige klei, gewonnenopverschillendeplaatsenterwereld.

De Universal Contour Wrap werd25jaar geleden in de Verenigde Statenontwikkeld door een arts als detox-be-handeling voor lever- en nierpatiënten.Maar de goede eigenschappen van kleizijnaleeuwenlangbekend.Bijnaelkvolkheeftklei-of leembehandelingen inzijnnatuurtherapeutische tradities. Klei rei-

nigt, mineraliseert, zet genezende pro-cessen in gang en reguleert de geheleecologie van het menselijk lichaam. Hetkan genezingsprocessen bij bepaaldekwalen en ziekten ondersteunen. Klei isrijk aan bentonine, magnesium, sodiumen zink. Met de behandeling verlies jegeen vet of vocht, maar wel gifstoffen.Deze toxines hopen zich op tussen vet-cellenenverslechterendedoorbloeding.

Dezwachtelswordenopeenspecifiekemanier gewikkeld. Nadat je helemaalbentingezwachteld–ophanden,voetenenhoofdna–krijgjenogeengrootpakvan luchtdoorlatend rubber aan. Dit isomdewarmtevasttehoudenzonderdatje gaat zweten. Om het zo aangenaammogelijk te maken en je te helpen metontspannen, geeft Nathalie je een kortemassagebijhoofdenvoeten.Opdeach-tergrondklinktzachte,Oostersemuziek.

Voor je het weet, is het uur voorbij. Aan-geraden wordt de behandeling als eenkuurvanminimaaldriekeertenemenendekuureensindezoveeltijdteherhalen.WeereenaanwinstinAlmerePoort!a

I

Page 62: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

k a p s a l o n s

A&R HaarzorgArgonweg 27, 1362 AA06-212 07 35

[email protected]

Kapsalon Betty Boop Poseidonsingel 39, 1363 TR 036-536 99 89www.kapsalonbettyboop.com

Brain WashEuropalaan 804, 1363 BM036-820 02 90www.brainwash-kappers.nl

Conchita de KapperszaakEuropalaan 911, 1363 BM 036-841 14 44www.conchitadekapperszaak.nl

CY-Style Hair & BeautyKaternstraat 33G, 1321 NC06-417 789 01

Front RowHermesstraat 2, 1363 TP036-525 21 25, 06-152 521 68www.frontr.nl

Hairlines by SandraRoald Amundsenstr. 170, 1363 KH 036-536 99 20www.hairlinesbysandra.nl

Hairstudio DowntownMinervasingel 31, 1363 ZJ06-144 294 82

Jenny’s StudioHomerusmarkt (boven)Alseïdenstraat 20, 1363 SR06-200 096 81www.jennysstudio.nl

La Bellehairstyling dames en kinderenBalderstraat 19, 1363 WH036-848 55 50www.labellehairstyling-visagiepoort.nl

Kapsalon La Sherisemobiele kapster aan huis06-461 113 04

Medely’s HaarmodeEuropalaan 842, 1363 BM036-841 64 97www.medelyshaarmode.nl

She Ross Hair & BeautysalonEuropalaan 921, 1363 BM036-841 90 92www.hair-beautysalon.nl

Venuskapsalon en uiterlijke verzorgingJames Cookroute 52, 1363 KG036-534 44 79www.kapsalon-venus.blogspot.nl

Viablehair & skinBeneluxlaan 612, 1363 BJ036-737 04 19www.salonviable.nl

62

V-StyleHadesstraat 14, 1363 TK 06-216 947 [email protected]

s c h o o n h e i d s s a l o n s

Beauty | 81Jan Maystraat 19, 1363 LK06-113 634 72www.beauty81.nl

Beauty Trend Skin SolutionPoseidonsingel 43, 1363 TR036-841 89 42www.beauty-trend.nl

Schoonheidssalon BelleMarsstraat 84, 1363 VS06-537 724 34www.bellesalon.nl

ChiFame Bio Skin and Beautybeautysalon en kapperszaakHenry Hudsonstraat 7, 1363 LJ06-857 213 39 / 06-419 588 47www.chi-fame.nl

Page 63: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

63

Dembè Beauty Salon Lokistraat 52, 1363 WG 06-573 618 38www.dembe-beautysalon.nl

Derma QualityBeneluxlaan 575, 1363 BJ06-392 071 54www.dermaquality-huidtherapie.nl

Lusem AfslankstudioEuropalaan 913, 1363 BM036-536 90 30www.lusem.nl

Reflections Beauty TreatmentsMarco Poloroute 14, 1363LA 06-551 640 47www.reflections.nu

Salon HomerusHomeruslaan 27, 1363 TA06-528 839 68www.salonhomerus.nl

Van Top tot TeenEuropalaan 821, 1363 BM06-141 85 07www.schoonheidssalon-almere.nl

Zen Companybeauty & yogaEuropalaan 848, 1363 BM06-526 257 33www.zencompany.nl

m a n i c u r e e n p e d i c u r e

Pedi-Kuur Praktijk Rose medisch pedicure Poseidonsingel 38, 1363 TR036-532 64 24www.pedi-kuur-rose.nl

Reflections Beauty TreatmentsMarco Poloroute 14, 1363LA 06-551 640 47www.reflections.nu

Rose NailsEuropalaan 814, 1363 BM06-450 566 12www.rosenails.nl

z o n n e s t u d i o

Zonnestudio Sunsitive Almerezonnestudio, infrarood cabine, kapsalonEuropalaan 826, 1363 BM(036) 841 42 50www.zonnestudiosunsitive.nl

t a t t o o e n p i e r c i n g

Bell’s Tattoo & Piercingspresents Tattoo MitchellEuropalaan 939, 1363 BM036-530 00 44Facebook: Bell’s Tattoo

m a s s a g e e n h e a l i n g

Massage Almere Poortontspannende en sportmassage, reiki en Helende ReisJupitersingel 18, 1363 VP06-182 471 96www.massagealmere.eu

Massagetherapie Almeremassagetherapie en DornJupitersingel 18, 1363 VP06-218 935 19www.massagetherapie.us

Nathalie Jansenhelingtherapie, massage en ontspanningLokistraat 30, 1363 WG06-133 986 70www.praktijknathaliejansen.nl

Siamroyal thai massageOostenrijkstraat 45, 1363 CB036-848 99 78www.siam-almere.nl

Winny & Welzijnfacial, manicure, pedicure, massageHomerusmarkt (boven)Alseïdenstraat 20, 1363 SR06-430 642 71Facebook: Winny & Welzijn

Page 64: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

64

Dn heel Almere zijn zestien wijk-teams elke dag in de weer ommensenverdertehelpen.Erisveel

aanhetverandereninhoedezorgenon-dersteuning geregeld wordt in ons land.DegemeenteAlmeredoethaarbestomdatmethaarzorg-enwelzijnpartnerszogoedmogelijktedoen.Eénvandeinstru-mentendiezijinzet,zijndewijkteams.

Dewijkwerkerszijntevindenindewijken geven buurtbewoners informatie enadvies.Zekunnenmensenopweghelpenomvraagstukkenzelfoptelossen.Zekun-nenhenookwijzennaarvoorzieningenindewijkofstad,vindeneenvrijwilligerdie

Het toegewijde wijkteam Almere Poort is al ruim een jaar aan het werk in Almere Poort. Velen heb-ben inmiddels de weg naar hen gevonden, met vragen op het ge-bied van wonen, welzijn, zorg, vrij-willigerswerk of activiteiten.

I

Farah Nazir, Christine Rotteveel, Chantal Petrici, Marijke Prins, Evelyn Post, Bea van de Kraats

Page 65: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

gezondheid

65

Het enthousiaste wijkteam Poort gaat het tweede jaar in

ergens mee kan helpen of brengen hen,wanneerditnodigis,incontactmetspe-cialistischehulpverlening.

Deledenvanhetwijkteamkomenvanverschillendeorganisaties:ZorggroepAl-mere (maatschappelijk werk), gemeenteAlmere (participatieadviseur), StichtingMEE(cliëntenondersteuning),VMCA(vrij-willigersondersteuning) en De Schoor(opbouwwerk).Rondomdezekernzijnergoede contacten om vragen en kansensneloptepakken.

Heel trots is het wijkteam op ‘Poortvoor elkaar’. Een project geïnitieerd ombuurtbewoners met elkaar in contact tebrengen en elkaar te helpen met alle-daagseuitdagingen.

“Een gepensioneerd stel in AlmerePoort kwam door gezondheidsproble-menindeknel.Devrouwkonnietmeermet een gerust hart van huis, omdat

haar man ernstige gezondheidsklachtenheeft, waardoor hij zomaar ineens hulpnodig kan hebben. Een vrijwilligster uitPoortgaatnuregelmatigopbezoek,zo-dat mevrouw met een gerust hart eenboodschap kan gaan doen of anderemensenkanontmoeten”.

Dit is één van de vele voorbeeldenuit de praktijk van het wijkteam Poort.Chantal Petrici, wijkwerker Poort:“Wan-neer buurtbewoners elkaar beter lerenkennen,doorbijvoorbeeldsamen iets teorganiseren, vergroot dat de betrokken-heidindebuurt.In2016StartinAlmerePoort ook het project M@M, Moeders@Moeders. De bedoeling hiervan is, omkersversemoedersincontacttebrengenmeteenmeerervarenmoeder.Ditzodatzij samen op pad kunnen gaan, kunnengenieten van het moederschap en lerenvanelkaarservaringen”.a

INLOOPSPREEKUREN

•dinsdag11.30-12.30uurGezondheidscentrumVizierDuitslandstraat1

•donderdag11.30-12.30uurSterrenschool‘deRuimte’,Nimfenplein1

Opvoed-adviseur:(0tot19jaar)•donderdag08.30-09.30uurSterrenschool‘deRuimte’,Nimfenplein1

Poort-Doet: spreekuuractiviteitenenvrijwilligerswerk•dinsdag14.30-15.30uurServicepointdenieuwebibliotheekOostenrijkstraat2

Page 66: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

66

Alles onder één dakIn de Poortkliniek vind je twee vastehuisartsen van Medi-Mere, Sharda Dasen Bart Elsen. Zij hebben een compleetteam van paramediciomzichheen.Vanfysiotherapeutentotpsychologen,enna-tuurlijk tandartsen,alles iser.SindskortzijnhierspecialistenuithetFlevozieken-huis aan toegevoegd. Het is niet alleenhandig om zoveel disciplines onder één

Vier jaar terug opende de Poort-kliniek haar deuren in het Europa-kwartier. Naast de huisartsen van Medi-Mere en veel andere disciplines vind je hier sinds na-jaar 2014 ook specialisten van het Flevo ziekenhuis. Bewoners van Almere Poort hoeven voor veel onderzoeken en behandelingen het stadsdeel niet meer uit.

Page 67: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

gezondheid

67

Poortkliniek: de kracht van samenwerking

dakaantekunnenbieden,hetmaaktookdelijnenkorterenerontstaateenuniekesamenwerking.

OverleggenWelke huisarts kan zo makkelijk evenmet een specialist overleggen? Somsmaaktditeendoorverwijzingoverbodig,enwanneerdezetochnodigis,hoefjeinveelgevallennietmeerspeciaalnaarhetFlevoziekenhuis. De Poortkliniek is goedbereikbaar en je kunt makkelijk en gra-tis parkeren. Er worden echo’s gemaakt,in2015wordthiernaarverwachtingookröntgenaantoegevoegd.

Betrokken bij de buurtMedi-Merevoeltzichsterkbetrokkenbijdebuurt,zetzich inbijsportieveevene-mentenals‘De30vanAlmere’enbedenktludiekeactiesbijbraderieënindewijk.

Hoge score enquêteBijde jaarlijksgehoudenECBpatiënten-enquête (Eerstelijnszorg door CliëntenBekeken) scoorde Medi-Mere Poort in2014een8.6,hethoogstevanNederland.Patiëntengevenaanmetrespectbehan-deld te worden, dat er goed naar ze ge-luisterd wordt, dat er tijd voor ze wordtgemaakt. Ook de samenwerking binnende Poortkliniek wordt als ‘goed’ beoor-deeld.

WebsiteDewebsitevanMedi-Mereisvernieuwd.De nieuwe site is overzichtelijk en in-formatief. Informatie op internet dientals verlengstuk voor het spreekuur. Hiervolgt een voorbeeld om het geheel teverduidelijken.Eenpatiëntverteltdeas-sistenteaandetelefoondathijwilstop-penmetroken.Naasthetmakenvaneen

afspraak,wordtmeteeneenlinknaardejuiste informatie doorgemaild. Zo komtde patiënt goed voorbereid naar hetspreekuurenkandebehandelingsneleneffectiefwordeningezet.a

PoortkliniekBeneluxlaan573

1363BJAlmerePoort

036-5329988

www.poortkliniek.com

Page 68: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

68

Topzorg dichtbij in de polikliniek Flevoziekenhuis in Almere Poort

Het Flevoziekenhuis sluit met de ves-tiging van deze buitenpoli aan op debehoefte hoogstaande medisch specia-listische zorg dichtbij patiënten – en innauwe samenwerking met de huisarts–aantebieden.Vanwegedecentralelig-ging, de goede bereikbaarheid per autoenopenbaarvervoerenhetgratisparke-renisAlmerePoortvoorpatiëntenuitderegioAmsterdamen’tGooieenaantrek-kelijkalternatief.

Afspraak maken?Je kunt via je huisarts, tandarts of ver-loskundige doorverwezen worden naarhet spreekuur. Voor bijna alle zorg vanhet Flevoziekenhuis geldt dat je binnenéén à twee weken terecht kunt op hetspreekuur. Kijk voor onze actuele toe-gangstijden op www.flevoziekenhuis.nlonderderubriek‘patiëntenbezoeker’.Op

Sinds okto ber 2014 is het Flevo-ziekenhuis gestart met een poli-kliniek in Almere Poort. Deze is gevestigd in de Poortkliniek aan de Beneluxlaan, waar al meerdere zorgverleners gevestigd zijn. In de Poortkliniek kunnen patiënten uit Almere Poort en de regio Amster-dam en ’t Gooi snel terecht voor een bezoek aan de medisch specia list.

Vier specialismenHet Flevoziekenhuis biedt in AlmerePoort spreekuren van vier specialismen.Het gaat om: dermatologie, gynaecolo-gie,neurologieenkaakchirurgie.

Maarten Feenstra Fotografie

Page 69: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

gezondheid

69

basisvanjepostcodeenbeschikbaarheidword je uitgenodigd voor het spreekuurin Almere Poort. Het is ook mogelijk dievoorkeurzelfaantegevenbijjehuisartsof – wanneer je zelf de afspraak maakt– bij het Flevoziekenhuis. Niet alle zorgwordtaangebodeninAlmerePoort.Voorbepaaldespreekuren,onderzoekenofbe-handelingen word je verwezen naar hetFlevoziekenhuisinAlmereStad.

Jehuisartskanzienofjeterechtkuntinonze polikliniek in Almere Poort. Wan-neerjezelfdeafspraakmaakt,kanditvia:

Dermatologie 036 - 868 87 34

Gynaecologie 036 - 868 87 00

Kaakchirurgie 036 - 868 87 49

Neurologie 036 - 868 87 20

altijd en overal een afspraak maken…

…met de arts van uw keuze op uw tijdstip

Bloedafname en afgeven materiaalIn de Poortkliniek kun je bloed laten prikken en urine of ontlasting afge-ven voor onderzoek. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken. Neem wel het aanvraagformulier mee dat je van je arts hebt gekregen. Je kunt terecht van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 11.30 uur.

Page 70: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

Wij doen er alles aan om u op uw gemak te stellen. Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk, evenals een goede (mond)hygiëne en preventie.

Tandzorg Op Maat is een groepspraktijk van tandartsen en mondhygiënisten. U vindt ons in gezondheidscentrum Vizier in Almere Poort.

Duitslandstraat 31363 BG Almere036-539 78 [email protected]

www.tandzorgopmaat.nl

Page 71: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

gezondheid

71

Tandartsen Upendra Panday en Norbert Lokhorst vormen het vaste team binnen de praktijk Tandzorg op Maat. Zij houden van mensen. “Elke patiënt is anders, dat geeft veel plezier in het werk”. Persoon-lijke aandacht is dan ook vanzelfsprekend. “Luisteren naar de patiënt is noodzakelijk om goede kwaliteit tandzorg te leveren”.

Het team van Tandzorg op Maat kijkt verder dan het gebit

K andarts Panday: “Tandzorg opMaat is een hypermoderne or-ganisatie waarin tandartsen en

specialisten samenwerken. Dankzij diesamenwerkingkunnenweheelinhoude-lijk en gepassioneerd met ons vak bezigzijn. Dat betekent échte aandacht voorde patiënt en een hoge kwaliteit tand-zorg.Bovendienkrijgenpatiënteninééntraject de juiste behandeling, ze hoevenniet extern op zoek naar een specialist,dat regelen wij. Onze medewerkers zijn

allemaal volgens de laatste inzichtenopgeleid. En iedereen heeft de drive ommensenpersoonlijktebegeleiden”.

Wat wil je voor de patiënten betekenen?Tandarts Panday: “Ik wil voor mijn pa-tiënten een tandarts zijn die ze kunnenvertrouwen.Diehensnelhelptbijacutekiespijnofdetijdneemtvooreengoedeprothese. Een tandarts die een gerust-stellendgesprekvoertalsiemandbangiseneenluisterendoorheeftvoordewer-

kelijkebehoeftevanzijnpatiënten.Hetisgeweldigfijnalsdattelkensweerlukt”.

Tandarts Lokhorst: “Patiënten hebbensoms te maken met een enorme tand-arts-angst uit het verleden. Vaak verba-zen zij zich over de vlotte en zachtaar-digebehandelwijzeenzijnzeblijdatdebehandelingzovoorspoedigisverlopen”.

Tips voor een gezond gebit?TandartsPanday:“Behalvegoedpoetsen?Kom regelmatig op controle. Zo sporenwe tijdig problemen op en loop je min-derrisicodatjeopvakantiebijvoorbeeldineens kiespijn krijgt. Verder speelt demondhygiënist een belangrijke rol alshetgaatomgezond tandvlees.Zijheeftbovendienpraktischeadviezenvoortech-niekenenproductendiehetgebitschoonensterkhouden”.

Samen staan wij voor je klaarKom gerust kennismaken. Wij leggenuitsluitend witte (composiet) vullingenen vervangen desgewenst je oude grijze(amalgaam)vullingen.TandzorgopMaatzorgt ervoor dat je de wereld weer metzelfvertrouwentoekuntlachen!a

T

Page 72: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

72

Als je zwanger bent in Almere, is De Eerste Stap dé verloskundigen-praktijk waar je moet zijn. In 2016 bestaat de praktijk tien jaar en deze is uitgegroeid tot een prak-tijk waar je als zwangere niet al-leen professionele verloskundige zorg krijgt, maar waar je ook te-recht kunt voor alle medische echo’s en pretecho’s.

Page 73: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

gezondheid

73

Complete verloskundige zorg bij De Eerste Stap

Hetteambestaatuitvijfenthou-siaste verloskundigen die metpassieenhartvoorhunvakde

wensenvandezwangereenhaarpartnerzogoedmogelijkproberennatestreven.Als enige verloskundigenprakijk in Al-mere maken de verloskundigen ook deecho’s.Ditmaaktdezorghelemaalcom-pleet en biedt extra continuïteit in dezebijzondere periode voor de aanstaandeouders.

Deecho’swordengemaaktopdeprak-tijkaandePoseidonsingel41.Zwangerendiebijeenandereverloskundigenpraktijkondercontrolezijn,kunnenuiteraardookbijDeEersteStapterechtvooreenmedi-scheechoofeenpretecho.

DeverloskundigenvanDeEersteStapvindenpersoonlijkeaandachtendewen-senvandezwangereenhaarpartnerergbelangrijk. Dat uit zich onder andere in

dezorgtijdensdezwangerschap.Hetin-takegesprekisheeluitgebreid–meteeneersteecho,eenuitgebreidgesprekmetdeverloskundigeeneenkortconsultbijdegynaecoloog.Opdezemanierwordterdoordeverloskundigeendegynaecolooginsamenspraakmetdezwangereenhaarpartnereenpassendbeleidgemaaktvoordezwangerschapenbevalling.

Tijdensdezwangerschapwordtuitge-breid stil gestaan bij de bevalling en dewensenvandezwangereenhaarpartnerwordenbesprokenenvastgelegd.

De verloskundigen begeleiden dezwangerschap,doenthuisbevallingenenziekenhuisbevallingenenbegeleidenhetkraambed. Ook zwangeren die vanwegeeen medische indicatie onder controlezijnvaneengynaecoloogkunnenzichbijDe Eerste Stap aanmelden voor kraam-bedbegeleiding.

Hetjaar2016zalinhettekenstaanvanhet tienjarige bestaan en dit zal grootsgevierdwordenmetleukeactiviteitenenacties.HoudhiervoorPoortNieuws,Face-book en de website in de gaten. Je aan-meldenkunjeeenvoudigviadewebsitedoen.a

VerloskundigenpraktijkDe Eerste Stap

Poseidonsingel41

1363TRAlmerePoort

www.verloskundige-almere.nl

H

Page 74: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

h u i s a r t s e n

Gezondheidscentrum Vizierhuisartsen en apotheekDuitslandstraat 1, 1363 BG036-545 43 90 www.zorggroep-almere.nl

Huisartsenpraktijk Homerushuisartsen, travel doctoren apotheek-afgiftepuntOdinstraat 1-5, 1363 WL036-539 73 90www.huisartsenpraktijk-homerus.nl

Huisartsenpraktijk Medi-Merehuisartsen en apotheekPoortkliniekBeneluxlaan 573, 1363 BJ036-532 99 88www.medi-mere.com

s p e c i a l i s t e n

HartKliniek FlevolandGezondheidscentrum VizierDuitslandstraat 1, 1363 BG088-500 20 00www.hartkliniek.com

p o l i k l i n i e k

Flevoziekenhuis Almere Poort(gevestigd in Poortkliniek)

polikliniek: dermatologie, gynaecologie, kaakchirurgie, neurologie

Beneluxlaan 573-579, 1363 BJ(036) 868 88 88 (alg. nr. Flevozh)www.flevoziekenhuis.nl/almerepoort

t a n d a r t s e n

Denticsverwijspraktijk voor kindertandheelkundeEuropalaan 923, 1363 BM036-760 60 60www.dentics.nl

Tandzorg Op MaatDuitslandstraat 3, 1363 BG036-539 78 80www.tandzorgopmaat.nl

TCAP – Tandheelkundig Centrum Almere PoortHomeruslaan 100, 1363 TA036-536 90 79www.tcap.nl

Tandheelkundig Centrum PoseidonPoseidonsingel 45, 1363 TR036-741 00 05 www.tcposeidon.nl

74

TandmerePoortkliniek, Beneluxlaan 575036-22 22 333www.tandmere.nl

f y s i o t h e r a p e u t e n

Art Fysiofysiotherapie en manuele therapieOdinstraat 7, 1363 WL 036-536 90 67www.artfysio.nl

Fysiotherapie Gezondheidscentrum VizierDuitslandstraat 1, 1363 BG036-545 43 92 www.zorggroep-almere.nl

Fysiotherapie Medi-MerePoortkliniek, Beneluxlaan 575036-532 11 22www.fysiomere.nl

Page 75: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

75

Massage Almere PoortJupitersingel 18, 1363 VP06-182 471 96www.massagealmere.eu

o v e r i g e p a r a m e d i c i

Bowen AlmereRoald Amundsenstr. 29,1363 KH036-848 47 90www.bowenalmere.nl

Kinderergotherapie AlmereGezondheidscentrum VizierDuitslandstraat 1, 1363 BG036-536 98 81www.kinderergotherapiealmere.nl

Oefentherapie Almere PoortOdinstraat 7, 1363 WL 06-364 562 80 www.oefentherapiealmerepoort.nl

Oefentherapie CesarGezondheidscentrum VizierDuitslandstraat 1, 1363 BG06-535 852 51www.otc-mariellecoppens.nl

PodologieGezondheidscentrum VizierDuitslandstraat 1, 1363 BG06-385 016 57

RondOm Podotherapeuten Poortkliniek, Beneluxlaan 573088 -118 05 00 www.podotherapierondom.nl

Shiatsu Praktijk Poortmedische shiatsuDanastraat 12, 1363 WT06-108 871 81www.shiatsupraktijkpoort.nl

l o g o p e d i s t e n

Logopedie.Almere Abel Tasmanstraat 97, 1363 KB036-536 96 77 / 06-266 346 51www.logopediepuntalmere.nl

Logopedie Flevoland Poortkliniek, Beneluxlaan 573036-549 93 27www.logoflevo.nl

d i ë t i s t e n

Balance Your WeightOsirispad 99, 1363 XK06-161 293 97www.balanceyourweight.nl

Diëtistenpraktijk Dieet-BalansAurorastraat 29, 1363 ZH036-844 38 72www.dieet-balans.nl

Diëtistenpraktijk Simpl.FoodPoortkliniek, Beneluxlaan 5750320-239 223 www.simplfood.nl

d i e r e n a r t s e n

Dierenziekenhuis AlmereEuropalaan 836, 1363 BM036-536 96 00www.dierenziekenhuisalmere.nl

v e r l o s k u n d i g e n

De Eerste Stap VerloskundigenPoseidonsingel 41, 1363 TR06-510 094 20 www.verloskundige-almere.nl

Geboortecentrum Medi-MerePoortkliniek, Beneluxlaan 57306-228 692 60www.geboortecentrummedi-mere.nl

Verloskundigenpraktijk Almere Poort• Gezondheidscentrum Vizier,

Duitslandstraat 1, 1363 BG• Huisartsenpraktijk Homerus,

Odinstraat 1-5, 1363 WL06-515 934 38

k r a a m v e r z o r g i n g

Karin Kraamt06-571 293 11www.karinkraamt.nl

Page 76: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

76 Dick Kikstra Photography

Page 77: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

shoppen

77

JeniffersbloemenEuropalaan818

1363BMAlmerePoort

036-8444844

www.jeniffersbloemen.nl

Jeniffer van den Broek breidde succesvolle bloemenzaak uitJeniffer van den Broek was vijf jaar geleden één van de eerste onder-nemers aan de Europalaan. Door haar vak met passie uit te oefenen en in te spelen op wat klanten willen, zette zij haar zaak al gauw op de kaart. Die is nu niet meer weg te denken uit Almere Poort.

T oen begin vorig jaar de buur-man stopte met zijn boek-winkel Klondyke op deze lo-

catie,booddit Jeniffer dekansomhaarbloemenwinkel uit te breiden. DoordatJeniffer naast het verkopen van versebloemen, bloemstukken en planten ookworkshops bloemschikken in de zaak or-ganiseerde, haar assortiment cadeaushad uitgebreid en een DHL Servicepointwas begonnen, was de extra winkel-ruimte meer dan welkom. Tussen beidepandenisnueengrotedoorgang.Aandeenekantvind jenuuitsluitenddemooi-ste bloemen en planten, met achter de

toonbank plaats voor het klaarmakenvan bestellingen. Aan de andere zijdebevindtzichdeDHL-balie,waar Jeniffersvader Jan-Willemdeklantenbedient.Deboekenkastenvandevorigewinkeldoenprima dienst als schappen voor potten,vazen en andere leuke cadeau-artikelen.Opkleurgerangschiktzietheterprachtiguit. Inhetmiddenvandezeruimtestaateen grote tafel, die zo’n twee keer permaandgebruiktwordtvoordeworkshopsbloemschikken.Deworkshopszijnaange-pastaandeseizoenenenzijniederekeeranders.VanafnovemberleeftJenifferzichgraag helemaal uit op de feestdagen,

waar zij zich het hele jaar op verheugt.Jeniffer heeft ruime openingstijden enkrijgt ongeveer evenveel klanten in dewinkel als bestellingen van particulierenen bedrijven. Ook de bloemenabonne-menten,metleenvaas,doenhetgoed.a

T

Page 78: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

78

Page 79: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

shoppen

79

Oplevering wijkwinkel centrum Columbuskwartier medio 2016In december 2015 werd het hoogste punt bereikt bij de bouw van het meest duurzame wijkwinkelcentrum van Nederland. Het gebouw wordt ontwikkeld door Bun Projectontwikkeling en is ontworpen door de toonaangevende architect Erick van Egeraat.

T pdebouwplaatsaandeOliviervanNoortstraat is het hoogste punt albereikt. Frank van den Doel, hoofd

Vastgoed en Projectontwikkeling bij Bun:“De werkzaamheden verlopen voorspoe-digengeheelvolgensplan.Weverwach-tendeopleveringmedio2016.Hetgebouwzalbestaanuitcirca2500m2aanwinkel-oppervlaken30uniekehuurappartemen-ten.Deappartementenvariëreningrootteenhebbenelkhuneigenindeling.Opdiemanierzijnzeallemaaluniek”.

In het wijkwinkelcentrum komt eengrote Albert Heijn. Dit wordt de tweedesupermarktinPoort,nadeeersteaande

HongarijeplaatsinEuropakwartier.Frankvan den Doel: “Het inwoneraantal vanAlmere Poort is inmiddels dusdanig ge-groeid, dat we het aandurven.Wij gaanervan uit dat we in de zomer van 2016inwoners van Poort kunnen verwennenmet volle schappen en uitsluitend verseproducten”.

Het familiebedrijf Bun heeft zijn oor-sprong inAmsterdam,maarkanzich in-middelsgerusthonderdprocentAlmeersnoemen. In 1979, toen Almere net 4000bewoners had, startte Bun met de ex-ploitatievandeAlbertHeijnaandeVrij-mark in Almere Haven. Onlangs is deze

vestiging gereloceerd naar de Marken-laan, waar een gebouw is neergezet datvoldoetaandemeestmoderneeisenende hoogste duurzaamheidsstandaard.OokbijhetontwerpvoordebouwinhetColumbuskwartierishiervanuitgegaan.De duurzaamheid zit hem niet alleenin het gebruik van de bouwmaterialen,maarookinhetenergieverbruik.“Desu-permarkt krijgt een groen dak, wat na-tuurlijk leuk isomopuit tekijkenmaar,nietonbelangrijk,ookzorgtvoorisolatieenhetfilterenvanCO2”.a

O

Page 80: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

80

Dick Kikstra Photography

Page 81: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

shoppen

81

HomerusmarktAlseïdenstraat20

1363SRAlmerePoort

www.homerusmarkt.nl

Homerusmarkt sfeervol middelpunt van de wijk

Dagelijkse boodschappenDe minisupermarkt op de bovenverdie-ping maakt het aanbod van dagelijkseboodschappen compleet. Deze winkelverkoopt uitstekend halal vlees en kiptegeneeneerlijkeprijs,endaarnaastveelsoorten groenten en fruit. Een welkomeaanvullingopdeanderefood-winkels:deKaazzaak,denotenbarC’estbonenslijte-rijSAP.Eenzocompleetmogelijkaanbod,en daardoor een echte marktsfeer, waseen wens die klanten hadden geuit enwaar de marktondernemers maar al tegraagaantegemoetwildenkomen.

EetgelegenhedenVooraldezaterdagisvoorveelmensendegelegenheidomdeproefopdesomteko-mennemen.EnopdeHomerusmarktvaltzoveelteproeven,dathetmoeilijkkiezenis. Heerlijke belegde broodjes van Lunch-tijd. Mama’s soephuis met een dagelijkswisselendaanbodvanversbereidesoepen–maarooksaladesendeegwaren.Snack-cornerHomerusmetNederlandseénAzi-atischesnacks.BijBlesiTropicalDrinks&Foodwaanjejeopeentropischeiland.EnnatuurlijkambachtelijkbereidItaliaansijsenditokoffievariantenbijdeijssalon.

Bijzondere non-foodDan vervolgen we met de bijzonderenon-food winkels. Ria’s Style met eenuitgebreid en zeer leuk aanbod van kra-lenenhandwerkbenodigdheden.OntdekdeveleleuketassenbijJessie’sTassenenbetaalbaredameskledingbijOnsBibi.DefeestwinkelPartyCoachendewinkelmettelecom-accessoires en -reparaties zijnleuk en handig, evenals Jenny’s Tabaks-en Gemakswinkel, waar je onder meerpostzegels, wenskaarten, loten en kran-tenkuntkopen.En jeOV-chipkaartkuntopladen.Voorbus4,dieletterlijkvoordedeurstopt.Maaruiteraardzijnerookpar-keerplaatsen.Lekkergratis.

NieuwisdesalonvoorChinesemassa-ges,manicureenbeauty.Endevrolijke,ge-dreven kapster Jenny met haar kapsalon.DeHomerusmarktblijftjeverrassen!a

In september 2015 was het feest: de Homerusmarkt vierde haar

éénjarige bestaan. De leuke markthal in het centrum van Home-

ruskwartier blijft haar bezoekers verrassen. Inmiddels kan er al

geshopt worden bij negentien winkels.

Page 82: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

82

f o o d

Albert HeijnHongarijeplaats 2, 1363 CA036-536 99 80www.ahalmerepoort.nl

AnimereEuropalaan 824, 1363 BM06-431 858 96www.animere.nl

Bakkerij AslisuPoseidonsingel 48, 1363 TR06-481 66 999

BakkeronEuropalaan 808, 1363 BM036-536 92 33www.bakkeron.nl

SweetUniqueTrojestraat 39, 1363 VL036-848 96 42www.sweetunique.nl

Seven Exotische SupermarktPoseidonsingel 37, 1363 TR

Toko Almere PoortEuropalaan 907, 1363 BM036-525 03 24

m o d e

BiggymanskledingEuropalaan 935, 1363 BM036-841 03 10 / 06-248 285 15www.biggymanskleding.nl

LaLoodsNeonweg 172, 1326 AEwww.laloods.nl

Livas-FashionEuropalaan 801, 1363 BM036-84 85 313www.livas-fashion.nl

Monsters KidswearEuropalaan 917, 1363 BM 036-524 68 44Facebook: monsterskidswear

SuitDefineleverancier voor maatpakken06-300 608 38www.suitdefine.com

d i v e r s e n

AnimereEuropalaan 824, 1363 BM06-431 858 96www.animere.nl

Bike Care Plus FietsenwinkelArgonweg 76, 1362 AD036-536 69 33www.bikecareplus.nl

Dio Drogisterij ZwanenkampHongarijeplaats 4, 1363 CA036-737 00 11www.diodrogist.nl

Gamma Almere PoortEditiestraat 20, 1321 NG036-536 66 55www.gamma.com

HIP Lifestyle for kidsbabyspeciaalzaakEuropalaan 915, 1363 BM06-414 656 64

JeniffersbloemenEuropalaan 818, 1363 BM036-844 48 44 www.jeniffersbloemen.nl

De PlintEuropalaan 830, 1363 BM036-536 93 90www.interaktcontour.nl

Poort’s KledingreparatiePoseidonsingel 42, 1363 TR036-785 22 94

Wisse Sport & LifestyleEuropalaan 931, 1363 BM036-536 94 01www.janwissetweewielers.nl

Page 83: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.

83

H O M E R U S M A R K T

adres Homerusmarkt:Alseïdenstraat 20, 1363 SR

Blesitropical drinks & food06-400 020 [email protected]

C’estbon Almerespeciaalzaak voor verse noten, chocolade, zuidvruchten en meer06-499 705 29www.cestbon.nlFacebook: C’estbon Almere

Edhelmundhealthcare, research & consultancy06-177 035 45www.edhelmund.com

Jenny’s Studiokapsalon06-200 096 81www.jennysstudio.nl

Jenny’s Tabaks & Gemakswinkel06-241 820 [email protected]

Jessie’s Fashion damestassen06-492 433 76

KaaZZaakkazen en wijnen06-498 094 09www.kaazzaak.nl

K&D CoffeeIJssalon: Italiaans ijs en koffie06-863 712 62

Lunchtijdafhalen belegde broodjes, tosti’s, panini’s, koffie, thee en meer,op bestelling lunches en catering,vers brood en bakkerijproducten036-737 01 62www.lunchtijdalmere.nl

Mama’s Soephuiseten en drinken, afhalen, catering06-162 611 91www.mamassoephuis.com

Mini Supermarkt Poortgroente, fruit en halal vlees, kip en doksi, verhuur en verzorgen van barbecue036-524 74 16 / 06-551 947 17facebook: minisupermarktpoort

Ons Bibi Dameskleding06-124 817 [email protected]

Party Coach Altiadecoratie, trouw- en verjaardagsfeest, babyshower06-456 118 22www.partycoachaltia.nl

Ria’s Stylekralen, sieraden en wol06-136 296 53www.riasstyle.nl

Slijterij Almere Poort (SAP)gedistilleerde dranken, bier en fris06-149 923 54Facebook: sap.slijterij

Snack Corner HomerusNederlandse en Surinaamse snacks, lunch bezorgen op bestelling06-848 748 84

Tele-Fix Solutionstelecom reparatie en accessoires06-199 595 40www.dynarepair.nl

Winny & Welzijnfacial, manicure, pedicure, massage06-430 642 71Facebook: Winny & Welzijn

g e m e e n t e

Najadenstraat 3, 1363 ST

Gebiedskantoor Almere Poorttel. 14036 / [email protected]

Informatiepunt Bouwen en Wonen Poortopen: di-, wo en za 12.00-16.00036-548 45 [email protected]

Page 84: 2016 greep uit het moois dat Almere Poort GIDS · 2016-03-08 · lang van dit huis willen genieten, hebben we het levensbestendig gebouwd: met beneden een extra slaap- en badkamer.