2016 07-17 zestiende zondag

40
16 de zondag

Transcript of 2016 07-17 zestiende zondag

16de zondag

Leid ons in Uw waarheid,

Gij zi j t de God

van ons behoud.

Kruisteken

Welkom

God, bron en monding van ons bestaan,sommige plekken in ons levenzijn dor als een woesti jn.Maar Gij laat ons niet los.Ga met ons op wegnaar het land dat Gij hebt beloofd,naar een nieuw bestaan,naar een dag die nooit eindigt,een Licht dat niet dooft.

Lofzang

Here Jezus, om uw woordzijn wij hier bijeengekomen.Laat in 't hart dat naar U hoort,uw genade binnenstromen.Heil ig ons, dat wij u gevenhart en ziel en heel ons leven.

Ons gevoel en ons verstandzijn, o Heer, zo zonder klaarheid,als uw Geest de nacht niet bant,ons niet stelt in 't l icht der waarheid.'t Goede denken, doen en dichtenmoet Gij zelf in ons verrichten.

Laat alle zeeën, alle landenHem pri jzen met een bli j geluid.Rivieren klappen in de handen,de bergen jubelen het uit.Hij komt, Hij komt de aarde richten,Hij komt, o volken weest verbli jd,Hij komt zi jn koninkri jk hier stichten,zijn heil en zi jn gerechtigheid.

Genesis 18,

1-10a

Lc 10,

38-42

De wegen van de Heer brengen genade en

waarheid, waar wij leven in Zijn verbond.

Ik geloof in God, de almachtige Vader, Schepper van hemel en aarde.En in Jezus Christus, zi jn enige Zoon, onze Heer,die ontvangen is van de heil ige Geest,en geboren uit de Maagd Maria;die geleden heeft onder Pontius Pilatus, gekruisigd is, gestorven en begraven;

die neergedaald is ter helle, de derde dag verrezen uit de doden;die opgevaren is ten hemel, en zit aan de rechterhand van God, zi jn almachtige Vader.Vandaar zal Hij komen oordelen de levenden en de doden.

Ik geloof in de heil ige Geest,de heil ige katholieke kerk, de gemeenschap van de heil igen,de vergiffenis van de zonden,de verri jzenis van het l ichaam,het eeuwig leven. Amen.

Laten we opstaanvoor het grote dankgebed…

De Heer zal bij u zijn.De Heer zal u bewaren.

Verheft uw hart.We zijn met ons hart bi j de Heer.

Brengen wij dank aan de Heer, onze GodHij is onze dankbaarheid waardig.

Dankend noemen wij uw Naam, Heer, onze God:Liefde en Gerechtigheid, Vergeving en Vertrouwen,Moeder en Vader, Bron van Leven.Gij die gezegd hebt: Ik zal er zijn voor u,Gij zijt de ziel van ons bestaan.

Uw liefde werd zichtbaarin onze geschiedenis,mens geworden in Jezus, kind van Israël, de Christus.Dankbaar stemmen wij ons leven af op u,wij loven en prijzen u met deze woorden:

Heil ig, heil ig, heil ig de Heer,de God van alle leven,die aarde vol van hemel maakt:Hij is het hart van ons bestaan !

Heil ig, heil ig, heil ig, de Heer !Gezegend die komt in zi jn Naam:de Mens die recht en vrede doet.Hosanna, Gods wil is wel gedaan.

Uw gaven, Vader, zijn hier bijeengebracht,brood en wijn,ons werk en onze inzet,tekens van bereidheid en verbondenheid.

Gaven om u te dankenvoor alles wat zin en vreugde geeft aan ons leven,voor het l icht dat steeds weer door de wolken breekt,voor iedere stap die mensen zettennaar een nieuwe toekomst.We danken u voor mensen die samen op weg gaan,voor steun en bemoediging,voor vriendschap, kracht en troost.

Vooral danken we u voor Jezus van Nazaret, zoon van mensen.Zijn woorden van hoop worden nog altijd gehoord,zijn daden van goedheid blijven aanstekelijk werken,zijn aanklacht tegen kwaad en onrechtroept ons wakker,zijn keuze voor de kleinen wordt ook onze keuze,zijn trouw ten einde toe wordt onze kracht.

Zend uw Geestnu wij hier Jezus ter sprake brengen,zijn zelfgave in het brood en de beker van het avondmaal.

Die op de avond …

Verkondigen wij het mysterie van ons geloof:

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze bekerverkondigen wij de dood des Heren, totdat hi j komt.

We gaan zitten…

In de Geest van Jezus bidden wij u, Vader,dat de stroming die door zijn gebaar ontstaan is, ook in ons mag verdergaan,dat zijn verhaal handen en voeten mag krijgenin ons leven en werken van elke dag.Laat uw Kerk een hoopvol teken wordenvan uw bevrijdende toekomst.

Dat uw Rijk mag doorbrekenvragen wij voor hen die ons zijn toevertrouwd,voor mensen die ziek zi jn of in nood verkeren,voor allen waarmee we ver of nabij verbonden zijn,voor heel die wereld die Gij ons in handen hebt gegeven.

Met Maria, de moeder van de Heer, en met alle heiligen bidden wij dat de overledenen mogen leven in uw Licht,al onze gestorven geliefden en hen die wij met name noemen…

Verbonden met hen zendt Gij ons de wereld inmet handen vol vrede, met woorden van leven,opdat wij mogen worden wie wij zijn:brood van gerechtigheid, wijn van vreugde,lichaam van Christus.

Door Hem, en met Hem, en in Hem,zal uw naam geprezen zi jn, Heer onze God, almachtige Vader,in de eenheid van de heil ige Geest, hier en nu en tot in eeuwigheid.Amen.

We staan op

om het

Onze Vader

te bidden…

Dona la pace signore, a chi confida in te.

Dona, dona la pace Signore. Dona la pace.

Geef ons uw vrede Heer,

nu en alle dagen.

Voor mensen die naamloos, kwetsbaar en weerloosdoor het leven gaan;ontwaakt hier nieuw leven: wordt kracht gegeven:wij kri jgen een naam.

Voor mensen die roepend,tastend en zoekenddoor het leven gaan:verschijnt hier een teken,brood om te breken,wij kunnen bestaan.

Voor mensen die vragend,wachtend en wakenddoor het leven gaan:weerklinken hier woorden,God wil ons horen,wij worden verstaan.

Voor mensen die hopend,wankel gelovenddoor het leven gaan:herstelt God uit duisterAdam in luister:wij dragen zi jn naam.

Luister Heer,luister Heerontferm U over ons.