2015 07-26 17e zondag

39
17 de zondag

Transcript of 2015 07-26 17e zondag

17de zondag

Leid ons in Uw waarheid,

Gij zijt de God van ons behoud.

Kruisteken

Welkom

Heer, U doorgrondt mij en kent mij,al van verre doorziet U mijn gedachten.Van voor tot achter omvat U mij,U hebt uw hand op mij gelegd.Doorgrond mij, o God, en ken mijn gedachten.Zie of mijn weg die van de goddeloze is.Leid mij op de weg die toekomst heeft.

(psalm 139)

Lofzang

Eert God die onze Vader is,weest allen welgemoed.Looft Hem, gij zult in vrede zijn.Aanbidt al wat Hij doet.

U, Heer, komt alle leven toeen, wie of waar Gij zijt,U is de macht, U zingen wijdank voor uw heerlijkheid.

Lam Gods dat onze zonden draagt,neem deze lofzang aan,gedenk ons in uw koninkrijkwant Jezus is uw Naam. Gij, die voor ons ten beste spreekt,Jezus, Gij zijt de Heer.O, eengeboren Zoon van God,kom haastig tot ons weer. 

2 Koningen

4, 42-44

Johannes 6,

1-15

Dat in ons midden mag ontkiemen

het Woord dat vrede is en vreugde

Ik geloof in Hem die heet: Ik zal er zijn voor u.Hij is de kern, de bron van al wat bestaat.Op hem wil ik mij richtenen zijn Woord maken tot leidraad van mijn leven.Hij is mijn oorsprong en bestemming,de zin van mijn leven.

Ik geloof in Jezus,in hem heeft onze God een menselijk gelaat gekregen.In hem is de belofte van de Vader werkelijkheid geworden.Hij genas mensen en bracht nieuw leven in elke ontmoeting.Ik geloof dat Hij niet vergeefs heeft geleefd en niet vergeefs is gestorvenmaar dat Hij dag aan dag verrijstin mensen die zijn liefde belichamen.

Ik geloof in de Geestdie mensen ten goede bezielt.Die ons aanzet om Jezus’ manier van leven tot de onze te maken,om de weg te gaan van breken en delen,van goedheid en verbondenheid,van recht en vrede voor iedereen.Ik geloof in de gemeenschap van mensen levend in zijn spoor,hier en aan de overkant van het leven. Amen.

Laten we opstaanvoor het grote dankgebed…

De Heer zal bij u zijn.De Heer zal u bewaren.

Verheft uw hart.We zijn met ons hart bij de Heer.

Brengen wij dank aan de Heer, onze GodHij is onze dankbaarheid waardig.

Heilige Vader,omdat wij recht willen doen aan Uw heerlijkheid,omdat we verzoening en vrede vinden bij U,willen we U danken, altijd en overal.

Mozes heeft Uw volk weggeleid uit de slavernij.Jezus roept ons weg uit zonde en doodtot een leven in vrijheid met elkaar en alle mensen.

Wij mogen in deze wereld van Uw kracht getuigen.Daarom, met alle engelen, machten en krachten,met allen die leven in Uw heerlijkheid,loven en aanbidden wij Uen zingen U toe met de woorden:

Heilig, heilig, heilig de Heer,de God der hemelse machten.Vol zijn hemel en aarde van Uw heerlijkheid.Hosanna in den hoge !Gezegend Hij die komt in de naam des Heren.Hosanna in den hoge !

Hemelse Vader,met eerbied noemen wij Uw naam.Altijd zijt Gij met ons op wegen dichter dan wij durven dromen zijt Gij bij onswanneer Uw Zoon ons samenbrengt rond deze tafel,waar wij Uw liefde vieren met brood en beker.

Zoals eens op de weg naar Emmaüs ontsluit hij nu voor ons de Schriften wij herkennen hem bij het breken van het brood.

Daarom bidden wij, almachtige God:beadem met Uw Geest dit brood en deze wijnzodat Jezus Christus in ons midden komt,die zijn lichaam schenkt, zijn levensbloed.

Want op de avond…

Verkondigen wij het mysterie van ons geloof:

Als wij dan eten van dit brooden drinken uit deze bekerverkondigen wij de dood des Herentotdat hij komt.

We gaan zitten…

Oneindig goede Vader,wij vieren dat Gij ons hebt verzoend,wij verkondigen de liefde die Gij ons toont.Uw Zoon is door het lijden en de dood gegaan.Tot nieuw leven hebt Gij hem opgewekt.Hij leeft in Uw heerlijkheid.

Zie met genegenheid naar onze gavenen erken erin Uw eigen Zoondie zijn leven heeft gegevenopdat voor alle zoekende mensen de weg naar U, Vader, open en begaanbaar moge zijn.

Barmhartige God,laat de Geest van Jezus in ons wonenen vervul ons met Uw liefde.Sterk ons door de gaven van zijn lichaam en bloeden maak nieuwe mensen van ons,dat wij op Jezus gelijken.

Bescherm paus Franciscusen onze bisschop Jozef.Leer ons en alle gelovigen de tekenen van deze tijd verstaanen maak ons trouw in de beleving van Uw evangelie.

Maak ons herbergzaam van hart voor alle mensen rondom ons.Laat ons delen in hun vragen en hun pijn,in hun vreugden en hun hoop.Laat ons samen de weg gaan die naar Uw liefde leidt.

Erbarm U, Vader, over onze broeders en zustersdie in de vrede van Christus naar U zijn teruggekeerd.

Erbarm U over alle gestorvenen,waarvan Gij alleen het geloof hebt gekend.Breng hen tot het licht van de verrijzenis.

En als ook onze weg ten einde loopt,neem ons dan op in Uw huis, waar plaats is voor velen.Moge dan vervuld worden wat wij een leven lang hopen:overvloedig te mogen leven in Uw heerlijkheid.

Laat ons toe in de gemeenschap van Uw heiligen.Dat wij met Maria, de moeder van de Heer,met de apostelen, met de martelaren van vroeger en van nu,met de heilige Godelieve en al de anderen die U genegen zijn,dankbaar Uw naam aanbiddenen U prijzen door Jezus Christus, onze Heer.

Door hem en met hem en in hemzal Uw naam geprezen zijn, Heer onze God, almachtige Vader,in de eenheid van de heilige Geest,hier en nu en tot in eeuwigheid.Amen.

We staan op

om het

Onze Vader

te bidden…

Dona la pace signore, a chi confida in te.

Dona, dona la pace Signore. Dona la pace.

Geef ons uw vrede Heer,

nu en alle dagen.

Het brood, het goede brood,dat redt ons van de dooden houdt ons in het leven,het is van God gegeven. Het brood dat God ons gaf,dat groeit van boven af,het is uit hemels koren,het is uit God geboren.

Dit is Jeruzalem;een eeuwig Bethlehem,een huis van brood en zegen,God is ons toegenegen! En wat er overschootvan dit verdeelde broodvoor ons bestaan gestorven,dat vulde zeven korven.