LIFE I LIVE FESTIVAL - ZONDAG 26 APRIL 2015

32
FOTO SPIKE (THE DEAF) © ERIK KNEVELBAARD

description

Zondag 26 april 2015 is het zover, de vijfde editie van het LIFE I LIVE Festival, verspreid over de hele binnenstad van Den Haag. Dus geen festival met tenten en modder, maar buitenpodia op karakteristieke plekken, op een steenworp afstand van bezienswaardigheden, winkels en horeca. En met een sfeervol en opwindend programma dat voor elk wat wils biedt. Dat niet alleen, typisch LIFE I LIVE is ook dat alle artiesten voor ons gelijk zijn: lokaal talent staat gewoon geprogrammeerd tussen de bekendere nationale en internationale acts, verdeeld over negen podia die elk een eigen identiteit en sfeer hebben. Check: www.lifeilive.nl voor het complete programma en updates

Transcript of LIFE I LIVE FESTIVAL - ZONDAG 26 APRIL 2015

Foto Spike (the deaF) © erik knevelbaard

INTROWat is de zin van het leven? Waar gaan we naartoe? Naar de vijfde editie van LIFE I LIVE natuurlijk, het gratis popfestival aan de vooravond van Koningsdag! Zondag 26 april 2015 is het zover, verspreid over de hele binnenstad van Den Haag. Dus geen festival met tenten en modder, maar buitenpodia op karakteristieke plekken, op een steenworp afstand van bezienswaardigheden, winkels en horeca. En met een sfeervol en opwindend programma dat voor elk wat wils biedt. Dat niet alleen, typisch LIFE I LIVE is ook dat alle artiesten voor ons gelijk zijn: lokaal talent staat gewoon geprogrammeerd tussen de bekendere nationale en internationale acts, verdeeld over negen podia die elk een eigen identiteit en sfeer hebben.Ook voor dit lustrumfeest hebben wij weer het neusje van de popzalm bij elkaar gesprokkeld, afkomstig uit alle hoeken en gaten en in tal van stijlen. Sommigen wonen hier om de hoek, anderen arriveren via Schiphol. Hippe namen versus levende legendes. Tradionalisten naast experimentalisten. De een gaat hard op rock, een ander zingt een folkliedje, en weer een derde swingt de funkpannen van de omliggende daken. En dan hebben we ook nog country, dance, jazz, prog, punk, blues, soul, hiphop, psychedelica, you name it. Wat ze gemeen hebben is dat ze stuk voor stuk spraakmakend zijn, of ze nu bekend of onbekend zijn, het spannende avontuur zoeken of onnavolgbaar authentiek zijn.

In de stad van sixtieshelden Q65 leeft hun meest legendarische hit voort in een nóg onvergetelijker totaalbeleving:

thiS iS Your liFe oF gladneSS,

thiS iS Your LIFE I LIVE!

WWW.LIFEILIVE.NL

3

LANGE VOORHOUT / ROCKDe nekspieren losgooien en de luchtgitaar uit het vet halen kan als vanouds op Lange Voorhout, waar de hardere acts op het LIFE I LIVE-programma de volumeknop op elf draaien. Van punk tot powerpop, van hardrock tot orgelrock. Hell yeah!

dEATH by OxyGEN19:00-19:30Op LIFE I LIVE 2014 stond dit Haagse powertrio, toen pas een half jaar oud, nog in de Skooltainer op de Hofplaats. Nu, aan de vooravond van de release van zijn debuut-ep, laat Death By Oxygen z’n psychedelische stonerrock op LIFE I LIVE voor het echie los. Need we say more? Den Haag laat je hooooren!

THE mIsERIEs20:00-20:30The Miseries is de hobbyband van Tim Knol. Ja, dé Tim Knol, de singer/songwriter wiens eerste muzikale liefde seventies punk was. The Saints, The Vibrators. Dat soort lui. Tevens puttend uit garagerock en powerpop klinkt het vrolijke viertal opwindender dan tien singer/songwriters bij elkaar, en dat is ook precies de bedoeling. ©

Nic

k H

eld

erm

an

zZz21:00-21:45Alle slaapkoppen verzamelen! zZz is terug! Een nieuwe lente, een nieuw geluid voor de twee psychedelische Amsterdamse orgelrockers, vastgelegd op hun eerste nieuwe plaat in zes jaar en ook live weer een feest. Futuristischer (synths), geïmproviseerder, maar ook gelaagder en spannender. Wakker worden was nog nooit zo lekker.

wALLAcE VANbORN22:15-23:00Liefhebbers van stevige kost kunnen op LIFE I LIVE volop de tanden zetten in de loden stonerrock van Wallace Vanborn, het tien jaar jonge Gentse trio dat overtuigend de weg omhoog bewandelt. Duik diep onder in een opwindende set die de band niet voor niets de geuzennaam Pletwallace heeft opgeleverd. Helmen op!

NAVARONE23:30-00:30Na twee ijzersterke albums en talloze (uitverkochte) club- en festival-optredens, staan de harde Nijmeegse rockers op het punt de wereld te veroveren, te beginnen met LIFE I LIVE. In de geest van de seventies, maar met de urgentie van nu gaat dat onder aanvoering van explosieve zanger Merijn van Haren helemaal lukken.

© E

rik

Kne

velb

aard

© B

ulle

t-ra

Iris

Duv

eko

t

5

NOORdEINdE / sOul, jazz & HIPHOPPal voor Paleis Noordeinde kom je terecht in het zwartemuziekwalhalla van LIFE I LIVE. De meest uiteenlopende stijlen wisselen elkaar hier af, van funk en soul tot hiphop en zelfs progrockjazz. Geen grens is veilig, dus laat je verrassen!

NORdmANN19:00-19:45Is het jazz? Is het prog? Is het rock? Het is het alle drie en het heet Nordmann, een Gents kwartet (gitaar, bas, drums, tenorsax) dat chaotisch en heftig is als Mahavishnu Orchestra in zijn beste dagen, lyrisch en melancholiek als King Crimson in hun meest verstilde momenten en progressief en rusteloos als het vroege Solution.

THE cOOL qUEsT20:15-21:00Cool, dat is The Cool Quest zeker en vast. Vanwege hun uiterst coole combi van funk, soul, hiphop en jazz en de manier waarop de Zwollenaren dat aan de man (en vrouw) brengen. Met de even soepel zingende als rappende én dansende Vincent Bergsma, en de onweerstaanbare groove van zijn vier homies (m/v). Funkin’ badass!

© L

eon

de

Bac

ker

LEfTIEs sOUL cONNEcTION21:30-22:30Funk en soul zijn de levensaderen in de muziek van Lefties Soul Connection. Rauwe, ongewassen funk en soul, welteverstaan, die de Amsterdammers uitsmeren in een zompige groove waar de modder vanaf spat. Letterlijk vol op het (Hammond)orgel, enthousiast voor-beelden als The Meters en Booker T. & The MG’s achterna.

mAydIEN23:00-23:45Deze Brabantse rapper uit Amsterdam kan ook zingen als een nachtegaal en heeft samen met zijn beatmaker Mitchell LC Yard uit hiphop, soul, elektronica en R&B een onweerstaan-bare sound gekneed die al menig festivalganger betoverd heeft. Dat is zeker ook de verdienste van zijn band. Wat je noemt een win-win-winsituatie!

TAbAss-cO00:00-01:00Het Haagse Tabass-co staat er gepeperd op: drie dj’s, twee live-muzikanten en een mc. Samen bakken ze Saucy Dance Beatz, een tropische mix van afro, latin, brazil, nu-jazz, reggae, ska en r&b, maar ook breaks en beats en dat alles doorspekt met een flinke dot funk. En reken maar het dat er heet aan toe gaat!

7

PLAATs / blues & ROOtsPresentatie: rene Bom Liefhebbers van rootsmuziek zijn op hun plek op de Plaats, gelegen aan de middeleeuwse Gevangenpoort. Tot in de kleinste uurtjes rootsingrediënten als folk, country en blues. Niet genoeg? De horeca in het Hofkwartier doet mee met nog meer (live)muziek.

fRIENds Of THE fAmILy19:00-19:45Freakfolk, indiefolk, folkpop, geef het beestje maar een naam, Friends Of The Family zitten er niet mee. Feit is dat de muziek van dit Haags-Rotterdamse elftal geworteld is in folk, maar met een uitgebreid instrumentarium en invloeden uit indie, punk, soul en psychedelica vele kanten op kan. En gaat. Vriendjes worden?

scOTT H. bIRAm20:15-21:00Van Scott H. Biram heb je niets te duchten, lijkt het. Een vriendelijke singer/songwriter, zo op het eerste gezicht. Ook op het tweede, maar dan heb je hier al gelezen dat de Texaan zijn muziek zelf omschrijft als het bastaardkind van punk, blues, country, hillbilly, bluegrass, chain gang, metal en classic rock. Kijk, now we’re talking.©

San

dy

Car

son

dRIVIN' N' cRyIN'21:30-22:15Levende legendes: je komt ze niet elke dag tegen, maar met Drivin’ n’ Cryin’ featuring Kevn Kinney hebben we er een te pakken. Zonder commercieel succes maar mét fanatieke, wereldwijde fanbase draait de band uit Atlanta al drie decennia mee, met hun zuidelijke mengsel van country, jengelpop en harde rock. Niet te missen!

mIRAcULOUs mULE22:45-23:30Negro spirituals, rammelblues en het soort arbeidsvitaminen dat ‘chain gang’-gevangenen in hun zwart-wit gestreepte kloffies zongen in het Amerika van lang geleden, maar door dit Londense trio uitgevoerd als een ware duivelsuitdrijving. Kortom, seks, zweet en rock & roll van een zinderend bandje op de crossroads van miraculeus en meesterlijk.

HAckENsAw bOys00:00-00:45Yee-haw! Lekker hakken en zagen met Hackensaw Boys! Op akoestische instrumenten welteverstaan (gitaar, contrabas, fiddle, banjo, wasbord, mandoline), waarmee deze vrolijke hillbillies uit Charlottesville, Virginia al 15 jaar de fijnste Blue Ridge mountain music spelen. Maar als jij het country-folkmusicpsychedelicpunkrock wil noemen, mag dat ook.

9

kERkPLEIN / INDIeWeg van de middenweg ligt het Kerkplein, de hoek waar de alter-natievere pop- en rockklappen vallen. Acts uit binnen- en buitenland en variërend van indiepop tot rootsrock en de vele gezichten van de sixties: van garagepunk tot psychedelica.

THE dOdOs19:00-19:45De bevlogen indierock van deze Californiërs is niet van het toegankelijkste soort. Beïnvloed door folk en psychedelica, met als speerpunten het tribale drumspel van Logan Kroeber en de punkbluesstijl van gitarist/zanger Meric Long, hebben The Dodos door de jaren wel een fanatieke aanhang bijeen weten te ronselen. Dodos forever!

JAccO GARdNER20:15-21:00Geen sixtiesact die zo perfect even etherische als barokke psychedelische pop van legendes als The Zombies en The Left Banke weet te reproduceren als Jacco Gardner. Inmiddels is de internationaal doorgebroken Hoornse zanger/multimuzikant hard bezig zelf een legende te worden. Een springlevende, hier te zien aan de vooravond van zijn nieuwe plaat.

© C

hlo

e A

ftel

© N

ick

Hel

der

man

INTERGALAcTIc LOVERs21:30-22:15Echt doorgebroken zijn ze hier nog niet, de Vlaamse Intergalactic Lovers. Maar dat gaat helemaal goedkomen. Want wat klinkt hun tussen Feist, PJ Harvey en Yeah Yeah Yeahs zwevende indierock toch piekfijn en soepel. Echt een band om huis en haard voor op te geven. Begin een nieuw leven, bij Intergalactic Lovers op LIFE I LIVE.

AdmIRAL fREEbEE22:45-23:45Admiral Freebee is zo’n artiest waar je nooit genoeg van krijgt. Met dank aan zijn liefde voor Amerikaanse heartlandrock in de geest van onverwoestbare inspiratoren als Neil Young, Tom Petty en Bruce Springsteen. En dat de admiraal er zo nu en dan ook een fijne gitaarsolo uitperst, maakt het er alleen maar smakelijker op. Geef acht!

THE dEAf00:15-01:00Alsof we weer midden in de sixties zitten, toen Den Haag Beatstad Nr. 1 was. Zo klinkt de muziek van The Deaf, maar dan met de energie van de punk en het geluid van nu. Aan keurige merseybeat doet de band van Di-rect-gitarist Spike overigens niet. Wel aan vuile rhythm & blues, gemene garagepunk en een flinke schep bloedgeile soul.

© E

rik

Kne

velb

aard

© E

rik

Kne

velb

aard

© E

rik

Kne

velb

aard

11

LIfE I LIVE APPVind je show! Vind je vrienden! Vermijd de piek!Ga naar je favoriete app store en download gratis de gloednieuwe ‘LIFE I LIVE’ app boordevol handige features. De app is vanaf half april verkrijgbaar en is een must-have voor de complete beleving van LIFE I LIVE.

Vind je show! Met de LIFE I LIVE app beschik je altijd over actuele programma-informatie. Begint een show later of valt een programmaonderdeel uit? Met deze app ben je altijd up-to-date.

Vind je vrienden! Op de plattegrond naast de festivallocaties kun je zien waar je vrienden zich bevinden! Erg handig bij grote drukte. En nooit meer onverstaanbare telefoongesprekken voeren.

Vermijd de piek! Door actuele info over de drukte op de verschillende pleinen weet je waar je een rustig plekje kunt vinden om even te chillen of welke pleinen wegens drukte worden afgesloten.

Tijdens LIFE I LIVE 2015 beleven we de primeur van de app, die het resultaat is van een samen-werkingsverband tussen PROOOST, Future Events en Incentro. Ondertussen wordt de app volop doorontwikkeld zodat deze ook voor andere evenementen kan worden ingezet. Toekomstige features: een gepersonaliseerde Spotify-lijst per muziekfestival, pushnotificaties omtrent (veiligheids)informatie en actuele routeinformatie voor optimale bewegingsvrijheid.

Voor een optimale internet-dekking in het centrum van Den Haag heeft Ziggo aange-boden de wifi-hotspots voor een avond open te zetten voor gratis gebruik.

WWW.LIFEILIVE.NL

13

GROTE mARkT / POPHOtsPOtTijdens het LIFE I LIVE Festival wordt de Grote Markt wederom gebombardeerd tot PopHotSpot! Dit is de plek van kruisbestuivingen, tussen van alles en nog wat. Alle optredens hebben hier één gemene deler: ze zijn hip, verrassend en opwindend.

mUsTANGs19:45-20:30Alsof we weer terug zijn in de jaren zestig, de tijd dat mods en rockers elkaar het leven zuur maakten, zo klinken de Haagse Mustangs. Met dien verstande dat mods als The Small Faces net zo’n invloed op de beat- en r&b-sound van de Mustangs hebben gehad als rockers à la The Rolling Stones. Gewoon toffe blitskikkers met te gekke muziek!

THE bLAck mARbLE sELEcTION21:00-21:45Jean-Paul Lilipaly is de funky frontman van The Black Marble Selection, met een stem als een vat buskruit. Precies wat deze Tilburgse sixtiesband nodig heeft, voor zijn explosieve mix van groovy garagerock, sappige rhythm & blues en swingende beatmuziek. Catchy as hell, op authentieke instrumenten en gekleed volgens de laatste mode van 1965.

THE INdIEN22:15-23:00Dit Haagse gezelschap waant zich een in de tijd verdwaalde sixtiesgroep, specifiek van het hippieslag. Een beetje zoals westcoastband Jefferson Airplane, maar dan met de stem van Fleetwood Mac-zangeres Stevie Nicks en de psychedelische inslag van het eigentijdse Tame Impala. Een fijne combi die werkt als een tierelier.

sVEN HAmmONd23:30-00:30Een nieuwe lente, een nieuwe naam. Nou ja, een kortere naam. Met de steviger, rockender koers die de Rand-steedse band rond Hammondspeler Sven Figee sinds kort vaart, is het toevoegsel Soul overboord gekieperd. Niet dat er geen soul en funk meer borrelen in het dampende geluid van Sven Hammond, mind you!

© K

arla

Ho

ffm

an©

Fe

Wig

man

15

HOREcA PROGRAmmAOp de Denneweg zetten DJ’s de toon waarbij stilstaan een optie is die niet eens moet worden overwogen. Maar er is meer. Door de gehele stad klinkt ook livemuziek in de horeca. Een kleine selectie:

CREMERS / 330 LIVE: Prinsestraat 84 / www.cafecremers.nl / www.330live.nlHAVANA: BUitenHoF 19 / CASA DE REYES / Van 21.30 - 04.00 / € 5 PPCAFÉ DE BIEB: VeenKaDe 7-9 / MIDNIGHT TEMPTATION / VanaF 21:00 UUr MIEN KOFFIE & BROOD: Korte moLenstraat 11a / WATSON!! / VanaF 20:00 PAARD VAN TROJE: PrinseGraCHt 12 / LOVE SENSEZ ‘KINGSNIGHT’ MET O.A. DJ DYNA / VanaF 22:00 / € 10,- VVK / 16+PAARDCAFÉ: PrinseGraCHt 10 / DON & THE USUAL SUSPECTS: V.a. 21:00 / DJ CASSUS: V.a. 23:55GRAPES & OLIVES: VeenKaDe 1 / REPLAYCED, MUSHROOM MOSIS / 21:00 - 02:00CAFE ROOTZ: Grote marKtstraat / THE PUSSY LOVERS / 23:00 - 05:00CLUB ROOTZ: Grote marKtstraat / FEEST DJ COEN / 23:00 - 5:00Meer horecaprogrammering staat op lifeilive.nl

3VOOR12 dEN HAAGVoor een uitgebreid verslag van het LIFE I LIVE Festival met foto’s, recensies en video kun je ook dit jaar weer terecht op het online muziekplatform 3voor12 Den Haag. De Haagse reporters zorgen ervoor dat je in de dagen na het festival nog lekker kunt nagenieten van deze vijfde editie, maar ook dat je optimaal voorbereid naar het festival gaat. Zo zullen verschillende artiesten geïnterviewd worden en vind je het laatste nieuws van het festival op 3voor12 Den Haag. Na twee succesvolle sessies in 2013 en 2014 organiseert 3voor12 Den Haag ook nu de instore optredens. Dit jaar verhuizen we dichter naar het LIFE I LIVE Festival! Op zondag 26 april kun je ’s middags al op het Noordeinde terecht voor exclusieve instore optredens. Je krijgt een voorproefje van de artiesten die ’s avonds op de buitenpodia zullen rocken. Voor eersterangs plaatsen ga je naar 3voor12denhaag.nl. De verrassende nieuwe locatie wordt ook hier bekendgemaakt! Ga voor meer informatie naar www.3voor12denhaag.nl.

WWW.LIFEILIVE.NL

AvDH_LIFE I LIVE_95x67.indd 1 31-03-15 15:12

2014: Town of Saints, Taymir, Moss, Baskerville, Daryll-Ann, Sugar Boy & The Sinners, My Baby, Michael Prins, Layla Zoe, The Baboons, Jon Tarifa, Coely, Jett Rebel, Maison du Malheur, The Silverfaces, Spider Rico, Monomyth, Birth of Joy, Atlantic Attraction, The Cosmic Carnival, The Skints, Andy Frasco, Sunny Sjoerd, 80’s NOW, 90’s Verantwoord, Supernatural, High on Chromosomes, The Hague Blues Orchestra, Siete Caminos, Seed of Ayawaska, Death by Oxygen, The Brahms, The Gypsy Liars.

2013: Hallo Venray, Anne Soldaat, Boy, Soul Sister Dance Revolution, We Have Band, Royal Harp Battle (Remembering John Lagrand), Mister & Mississippi, Ed Struijlaart, The Horse Company, Reverend Peyton’s Big Damn Band, Floriaan Wempe, Stefan Schill, Ruben Hein, Jungle By Night, De Kraaien, Re: Freshed Orchestra, Claw Boys Claw, Kensington, Pinata, The Good, The Bad, Skip&Die, Klup Tropicana, Hollywood & Vine, Topless, Tune, Mustangs, Cain ’N Croke, High On Chromosomes, Distance, No Reply, Dj D-Felic.

een overZiCht van de aFgelopen 4 Jaar!

© E

rik

Kne

velb

aard

© Y

umi U

do

2012: Extince, School Is Cool (BE), Morning Parade (UK), Jam de la Creme meets Kytopia, Small Time Crooks, Jaimi Faulkner (AUS), Blues On The Run Sessie, Boo Boo Davis (USA), Ralph De Jong & Cra-zy Hearts, The Kik, Vanderbuyst, The Cubical (UK), Doeshka, Tom v/d Zaal Quintet, Bruut!, Deelder Draait Door, New Cool Collective, Bombay Show Pig, Absynthe Minded (BE), W00T, Gem, Geike (BE / ex-Hooverphonic), Quintus, The X’S, Lulu And The Fancy Tens, Professor Sage, Crystal Water, Close Up, Klup Tropicana, D-Felic, Sjaak, Rog & Ivan.

2011: Chef’Special, Dazzled Kid, Handsome Poets, Jam de la Creme, Flavium, Jen Min Lau, F, Rät N Frikk, The Upsessions, Budzillus, Lefthand Freddy, Hans Vermeulen En De Rest, Jean Paul Rena & Terrawheel, Urban Roots, Shirma Rouse, Ongerept ft. Kern Koppen, Typhoon e.a., Moore, Pop Up Animal Kids, DJ D-Felic, Steffen Morrison, The Bohemes, Jeffrey Huf, Klup Tropicana, Ome Steef, Splendid.

© K

ora

y P

oyra

Eri

k K

neve

lbaa

rd©

Ko

ray

Poy

raz

© W

im B

arzi

lay

21

Net buiten het Binnenhof staat hier de Skooltainer: een omgebouwde scheepscontainer waarin (beginnende) schoolbands hun beste beentje voorzetten. En zo een eerste stap naar een groot publiek kunnen maken. Kom kijken: dé ontdekplek van LIFE I LIVE!

19:00 - 22:00 Skooltainer BandsDe eerste ronde in de Skooltainer staat in het teken van jeugdig talent uit de regio. Vijf bands zijn in april uitgekozen tijdens twee verschillende scoutingrondes: de bandwedstrijd voor middelbare scholen "Interscholaire" (Maerlant Lyceum) en de "Skooltainer Talent Hunt" (Paard van Troje). De uitverkorene bands gaan allemaal door een wasstraat van workshops en coaching van Haags Pop Centrum om op 26 april glansrijk voor de dag te komen. Dit podium is letterlijk een opstapje naar groter en roemrijker, getuige Mustangs en Death By Oxygen, eerdere jaargangen nog spelend in de Skooltainer en deze editie op respectievelijk de Grote Markt en Lange Voorhout!

22:25 – 00:30 Herman Brood Academie On TourIn de tweede ronde gaan drie acts aan de bak die al wat meer gepokt en gemazeld zijn. Deze bands maken deel uit van de "Herman Brood Academie On Tour". Dit is een reizende springplank voor opkomende artiesten en alumni van de gelijknamige muziekopleiding te Utrecht. Achtereenvolgens staan de volgende klasbakken op de planken:22:25 – 22:50 Find Us In Slumberland: het gehoor wordt gestreeld door de idyllische liedjes deze band. ''Muziek uit het schemerland, tussen diepe slaap en klaarwakker.'' Stonden al eerder in Paradiso.23:15 – 23:40 Echo Movis: deze eclectische indiepoppers laten met hun muziek en ambivalente geluiden het publiek versteld staan. Diverse genres die je in één nummer hoort, vloeien klakkeloos in elkaar over.00:05 – 00:30 LAKSHMI: hiphop beats, zweverige lijnen, donkere violen en piano’s laten je denken aan een driehoeksverhouding tussen Lorde, Lana del Rey & M.I.A. Runner up in de Grote Prijs van NL van vorig jaar.

HOfPLAATs / sKOOltaINeR

© H

ee-M

an

23

DE VERNIEUWDE Q-PARK APP

DOWNLOAD GRATIS

Download fromWindows StoreDownload fromWindows StoreDownload uit

Gebruik nu de Q-Park app ook in Den Haag� Zoek naar een parkeerplaats in een Q-Park parkeergarage� Bekijk realtime het aantal beschikbare parkeerplaatsen� Vind gemakkelijk het festivalterrein inclusief looproute� Sla de locatie van uw auto op en vind hem makkelijk terug

www.q-park.nl

PLEINOnbezonnen dansplezier bieden de dj’s op het Plein. Hier kunnen de voetjes massaal van de vloer op bakken vol danceclassics. En voor wie graag naar een band kijkt tijdens het dansen, slingeren ook The Clarks hier hun koffer met covers het podium op.

THE cLARks19:30 – 21:30Uit ons bloedeigen Den Haag komt deze coverband die al drie decennia de absolute top is. Met een repertoire van ruim 500 nummers uit de jaren 50 t/m 70 doen ze de tijden van rock & roll, beatmuziek en classic rock moeiteloos herleven. Van Elvis tot Chuck, van Beatles tot Stones, van The Golden Earrings tot de Golden Earring.

sUNNy sJOERd & bELLA HAy22:00 – 01:00Sunny Sjoerd is de man die menig Haags strandfeestje en festival ver buiten de stad telkens weer muzikaal in het zonnetje zet. Bella Hay heeft haar hakken vanaf de geboorte al stevig in de Haagse muziekscène en kennen we o.a. van de band Tears & Marble. Samen gaan de twee dj’s het Plein op z’n kop zetten met dance classics, meezingers en een heleboel gekkig-heid!

© R

on

van

Var

ik

WWW.LIFEILIVE.NL

25

wIJNHAVEN / 80's veRaNtwOORD & 90's NOw20:00 – 01:00Zijn er op LIFE I LIVE alleen maar bandjes te zien? Kun je ook ergens gewoon lekker dansen? De antwoorden luiden respectievelijk nee en ja. Check de Wijnhaven maar uit, één grote dansvloer voor liefhebbers van 80’s- en 90’s-hits.

NUTsHUIs / lIFe I lIve sessIesTegenover de Grote Kerk vind je Het Nutshuis. In de zalen van Het Nuts-huis vinden meerdere keren per week debatten, seminars, talkshows, filmprogramma’s en experimentele kunstperformances plaats. In de luwte van de festivalhectiek presenteren wij hier i.s.m. Haags Pop Centrum een bijzonder programma met liedjessmederij van Haagse bodem.

VALERIE bRANOUx20:15 – 20:45Valerie speelt dromerige luisterliedjes in een eigenzinnig jasje, geïnspireerd door Feist, Agnes Obel, Jeff Buckley en Fleetwood Mac.

wyTsE 21:00 – 21:30 Deze jongen speelde zich in de kijker bij de Beste Singer Song Writer van Nederland. Hij wordt geïnspireerd door Jake Bugg, Alex Turner en Noël Gallagher. Zijn muziek is het beste te omschrijven als lieve popliedjes met een rauw randje.

smUTfIsH 22:00 – 22:45Smutfish bracht in februari de alom bejubelde plaat ’Trouble’ uit bij het label Excelsior. Laat je betoveren door de schurende en meeslepende Americana van Haagse bodem onder bewind van kunstenaar en frontman Melle de Boer.

JARA 23:00 – 23:30 Jara maakt warme indiepop. In landschappen van verschuivende grooves, warme elektrische gitaren, synths en schorre backing vocals kun je de zeewind horen ruisen.

© J

aani

ka J

üris

© M

.P.A

. Bo

sch

© J

aani

ka J

üris

27

sAmEN GENIETENDe artiesten, organisatie, partners, maar zeker ook de bezoekers… Samen maken we LIFE I LIVE tot een van de mooiste en gezelligste stadsfestivals van Nederland! Veiligheid is daarbij een absolute randvoorwaarde. Als iedereen daaraan zijn eigen steentje bijdraagt, zal ook de vijfde editie van LIFE I LIVE weer een onnavolgbaar fijne ervaring worden. Houd elkaar dus een beetje in de gaten. Trekken en duwen heeft geen zin en kan tot nare ongelukken leiden. Volg instructies van beveiligingsmedewerkers of politie op. Sommige pleinen zijn traditioneel al vroeg overvol. Er kan dan tijdelijk een toegangsverbod gelden. Zoek vervolgens op je gemak een andere locatie op en raak vooral niet gefrustreerd. Er is genoeg moois te zien en er zijn voldoende ruime locaties. Op de tekstkarren, bewegwijzering en de festival-app staat vaak nuttige informatie. Wanneer het lichaam even niet meewerkt, vraag een EHBO medewerker dan om hulp. Bij ieder podium is een EHBO-post te vinden.

fOOd & dRINksTijdens LIFE I LIVE wordt er goed voor de inwendige mens gezorgd. Naast dat je bij de reguliere horeca terecht kunt, tref je in de loop tussen en bij de diverse podium-pleinen een volledig vernieuwd aanbod met veel foodtrucks. Verse biologische frites, een uitgebreid assortiment ambachtelijke snacks, oerburgers en nog veel meer. Reden te meer om de avondmaaltijd thuis maar eens over te slaan en je vroeg naar de Haagse binnenstad te begeven. We verzoeken je vriendelijk zoveel mogelijk met gepast geld betalen. Biljetten van €100 en meer worden niet aangenomen. Ook wordt er op vals geld gecontroleerd en wordt er gehandhaafd op zelf meegenomen drank. Laat de blikken bier en flessen sterke drank dus vooral thuis. Blikjes en glaswerk leiden sowieso tot gevaarlijke situaties in het festivalgebied. En last but not least… De wet schrijft voor dat je voor het drinken van alcohol 18+ moet zijn. Iedereen tot en met 25 jaar moet zich kunnen identificeren bij het kopen van alcoholische dranken. WWW.LIFE

ILIVE.NL

RABOBANK: EEN AANDEEL IN ELKAARLIFE I LIVE heeft de gehele binnenstad van Den Haag als festivalterrein met

maar liefst negen podia. De avontuurlijke programmering met veel ruimte

voor nieuw talent garandeert een ware culturele en muzikale smeltkroes.

Voeg daar de koppeling aan toe met de winkelstraten, de aanwezige horeca

en diverse culturele organisaties en je hebt een muziekevenement dat met

recht kan worden bestempeld als een uniek verbindend stadsfestival.

LIFE I LIVE Festival is het resultaat van de samenwerking met vele (Haagse)

partijen. Dankzij het hele krachtenveld rond LIFE I LIVE genieten bijna 200.000

bezoekers van het ritme van Den Haag bij de festivalpodia en in de horeca,

krijgt de binnenstad een economische impuls en zetten jonge talentvolle

bands in het Skooltainer-traject hun eerste stappen in de festivalwereld.

Rabobank Regio Den Haag is vanaf de eerste editie van LIFE I LIVE hoofd-

sponsor. Zowel het festival als Rabobank Regio Den Haag geloven in de

kracht van verbinding, in het hebben van een aandeel in elkaar.

mAIN PARTNERs mEdIA PARTNERs

PROGRAmmA PARTNERs

ORGANIsATIE

PUbLIcITEIT/PROGRAmmA

PARTNERs

sUPPORTERs

bEREIkbAARHEIdHTm

Komt u met de tram of de bus? Meer informatie over aanpassingen

aan de dienstregelingen vande HTM tijdens LIFE I LIVE

vindt u op: www.htm.net.

NsDe NS laat gedurende de nacht

extra treinen rijden vanaf Den Haag Centraal en Hollands Spoor.

Deze extra treinen gaan ondermeer richting Rotterdam, Delft, Leiden,

Amsterdam en Utrecht. Check www.ns.nl.

fIETsENsTALLING

De Laan/Grote Markt 08.30–02.30

(GRATIS)

Grote Kerk 17.00–03.00

LIfE I LIVE TEAmFestivalDirectie:

Arthur Pronk, Rick Van Oosterhout

(Prooost)

artistproDuction:

Walter Thomson (Prooost)

vergunningen & secretariaat:

Carly Dutton (Prooost)

publiciteit:

Patrick Clerkx (De Revolutie)

programmateam:

Arthur Pronk, Bronne Keesmaat,

Patrick Clerkx

programma popHotspot

i.s.m. Marco Bijsterbosch

programma nutsHuis

Haags Pop Centrum i.s.m. Prooost

skooltainer

Bart Lybeert, Haags Pop Centrum

teksten:

Swie Tio e.a.

vormgeving:

Robert Muda (Spacebar)

Website:

Studio Kliek

proDuctie:

Livetime

Horeca:

Palmarium

ORGANIsATIEliFe i live bv

Postbus 10221, 2501 HE Den Haag

www.lifeilive.nl

[email protected]

© 2

015

LIF

E I

LIV

E B

V W

ijzig

ing

en v

oo

rbeh

oud

en.

31

© E

rik

Kne

velb

aard

JANNEKE NIJHUIJS

(THE INDIEN - GROTE MARKT)

THIS IS THE

LIFE I LIVE!

(THE DEAF - KERKPLEIN)

LIFE I LIVE FESTIVAL

26 APRIL 2015