2013 boekjeseptember

12
37 ste jaargang Scoutsblad September 2013 St. Tarcitiusscouts Geel Verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus

description

Het maandprogramma van de maand September 2013

Transcript of 2013 boekjeseptember

Page 1: 2013 boekjeseptember

37ste jaargang Scoutsblad September 2013 St. Tarcitiusscouts Geel

Verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus

Page 2: 2013 boekjeseptember

KALENDER

15/9: 10u – 16u OVERGANG

Vandaag hebben alle takken eenzelfde activiteit,

overgang. Bekijk hieronder de brief voor verdere

informatie.

Brief overgang 15 september 2013

Page 3: 2013 boekjeseptember
Page 4: 2013 boekjeseptember

Maandprogramma KAPOENEN

Zondag 15/09: 10u – 16u JAAROPENING Nu jullie een hele vakantie hebben gehad om goed uit te rusten, kunnen we vandaag het nieuwe Scoutsjaar weer stevig inzetten. Jullie mogen allemaal om 10.00u naar het scoutslokaal in de eikenvelden komen en breng al jullie vriendjes gerust mee. Van hieruit zullen we vertrekken om een hele dag kei toffe spelletjes te gaan spelen in de Belse Bossen. Jullie mogen ook héél lief aan de mama en de papa vragen of ze geen zin hebben om jullie met de auto naar de bossen van Bel te brengen.

Wat je zeker niet mag vergeten:

Een Lunchpakket

Een stukje vlees voor op het vuur (ingewikkeld in aluminium folie)

Je beste humeur

Zondag 22/09: 14u – 17u KENNISMAKINGSSPELEN Aangezien er dit jaar heel wat nieuwe leden bijgekomen zijn, zullen we elkaar vandaag eens wat beter leren kennen. En hoe kan je dat nu beter doen dan met een hele reeks super leuke spelletjes? Als jij ook wil weten met wie je dit jaar in de groep zit, kom dan om 14.00u naar het lokaal.

Page 5: 2013 boekjeseptember

Zondag 29/09 GEEN ACTIVITEIT Vandaag is er geen activiteit. Er staat een heel nieuw scoutsjaar voor de deur, en dit moet heel goed gepland worden zodat we ons zeker niet zullen vervelen doorheen het jaar.

Stevige linker van jullie momenteel nog onbekende leiding,

Plop, Lui, Klus, Smul en Kwebbel

Page 6: 2013 boekjeseptember

Maandprogramma WELPEN

Zondag 08/09: GEEN ACTIVITEIT

Omdat al de leiding gaat werken om wat centjes in de scoutskas te steken zullen we dit weekend geen activiteit houden. Maar geen nood, volgende week is het dé eerste activiteit van het jaar en deze zal je niet teleurstellen.

Zondag 15/09: 10u – 16u OVERGANG

Jaja, het is weeral het begin van een nieuw scoutsjaar vol toffe, mindertoffe en toffe activiteiten. Je ziet dus, het zijn alleen maar toffe activiteiten dit jaar. Maar om het jaar goed in te zetten en te kijken wie je leiding gaat zijn voor dit jaar kan je best naar onze befaamde overgang komen.

Wat moet je meebrengen:

Lunchpakket

Vleesje voor op het vuur, in aluminiumfolie (indien geen frikandel liefst voorgebakken vlees)

Genoeg drinken

Eventueel regenjas voor het voorspelde weer.

Page 7: 2013 boekjeseptember

Zondag 22/09: 14u – 17u KENNISMAKINGSSPELEN

Een nieuw jaar betekent dat er nieuwe leden bij komen en andere leden weg gaan. Maar om te zorgen dat jullie elkaar goed leren kennen zullen we vandaag kennismakingsspelen doen. Neem dus zeker je goed geheugen mee om namen van Alex tot Zander te onthouden. Allen paraat!!

Zaterdag 29/06 GEEN ACTIVITEIT

Om een fantastisch scoutsjaar te beleven moet dit alles ingepland worden. En dat is wat jouw leiding dit weekend aan het doen is. Zij zijn dan ook een heel weekend weg waardoor er jammer genoeg geen activiteit is dit weekend. Volgende maand zijn we er weer met meer coole activiteiten

Mysterieuze groetjes van

Kwik, kwek, kwak, Donald Duck en Dumbella Duck

Page 8: 2013 boekjeseptember

Maandprogramma JONGVERKENNERS

Zondag 15/09 10u - 16u OVERGANG September wil niet alleen zeggen dat je terug naar school moet gaan, maar het is ook de start van het nieuwe scoutsjaar! Traditiegewijs zullen we ook dit jaar daarvoor naar de Belse bossen gaan om te kijken wie jullie super coole en mega bangelijke leiding wordt. Breng zeker jullie fiets mee en vergeet ook geen zilverpapier, boterhammen en vlees mee te nemen. Jong-verkenners, laat zien dat wij met de meeste zijn!

Zondag 22/09: 14u - 17u VRIENDJESDAG Omdat extra jongverkenners altijd leuk zijn mogen jullie vandaag proberen een vriendje mee te nemen. Misschien zit er in dat zootje ongeregeld nog wel een echte jongverkenner verscholen!

Page 9: 2013 boekjeseptember

Zondag 29/09 GEEN ACTIVITEIT Dit weekend is het jammer genoeg geen activiteit, aangezien jullie leiding op planningsweekend is. Dit natuurlijk om jullie scoutsjaar tot in de puntjes te plannen!

Wij hopen jullie alvast vlug te zien!

Scouteske groeten en een stevige linker van jullie nieuwe leiding,

Jos, Jef, Charel en Jaques

Page 10: 2013 boekjeseptember

Maandprogramma VERKENNERS

Zondag 15/09: 10u – 16u OVERGANG

Vandaag kan het scoutsjaar terug van start gaan! Zoals bij ons traditie is gaan we vandaag met de hele scoutsgroep naar de bossen van Bel. Daar krijgen jullie te horen wie jullie leiding is, en zullen we eens zien of de nieuwe verkenners wel iets waard zijn… Waarschijnlijk niet dus!

Hoe dan ook, jullie worden om 10u00 ’s morgens op het lokaal verwacht op jullie stalen ros. Neem ook een lunchpakket mee, drinken en een vleesje voor op het vuur te bakken. Reservekledij kan ook handig zijn.

Zondag 22/09: 14u – 17u PARLEMENT & SCOUTSTECHNIEKEN

Wat verwachten jullie van dit jaar? Welke activiteiten willen jullie zeker doen? Gemengd met de gidsen misschien? Hoe zullen we dit jaar onze kas kunnen spijzen? Tijdens het parlement worden dergelijke zaken besproken. Zo worden er ook afspraken en regels opgesteld voor de rest van het jaar.

Aangezien we gehoord hebben dat jullie voor geen meter kunnen sjorren, gaan we ons daarna bezig houden met jullie scoutstechnieken wat bij te schaven! Deze zullen door de loop van jullie volgende scoutsjaren zeker nuttig zijn.

Page 11: 2013 boekjeseptember

Zondag 29/09: PLANNINGSWEEKEND

Dit weekend is het geen activiteit, aangezien jullie goedaardige leiding met z’n allen op planningsweekend zijn. Tijdens dit weekend plannen wij de rest van het hele scoutsjaar, en ja daar hebben wij een heel weekend voor nodig. Zoals Jan Becaus zou zeggen “das gene kattepis”!

Groeten van jullie nog onbekende leiding

Spar, Den, Beuk

Page 12: 2013 boekjeseptember