2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure...

30
2013 Z o m e r v a k a n t i e W i n g e n e Z w e v e z e l e

Transcript of 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure...

Page 1: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

20132013

Zomervakantie

vavav kWingene

Zwevezele

Page 2: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

Pret Kadet is iedere vakantienamiddag vet cool speelplezier vol avontuur en zotte spelen! Ook deze zomer gaan de moni-toren weer keihard uit hun dak met een knallende speelpleinwerking!! Daar moet je bij zijn!

We vliegen er meteen in op maandag 1 juli.Wie: Kinderen zijn welkom vanaf de overstap naar het

derde kleuter tot en met het zesde leerjaar.

Waar: ‘t Kasteelpark van Zwevezele & het Parochiaal Centrum van Wingene

Wanneer: alle weekdagen van 14u00 tot 17u00 van 1 juli tem 29 juli van 1 augustus tem 27 augustus (voor hun veiligheid, breng uw kinderen niet

vroeger)

Hoe: Speelkledij op het speelplein is een must! Breng een koekje en extra drankje mee. Bij mooi weer voorzie steeds zwemkledij en een

handdoek.

Belangrijk !

Kom je kind(eren) steeds inschrijven en uitschrijven. Inschrijven gebeurt op naam en niet langer met een grabbelpasje.

Tussen 13u45 & 14u00 kan je inschrijven.Tussen 17u00 & 17u15 wordt je opgehaald.

Kom kinderen stipt brengen en afhalen. Als dit niet gebeurt, zal er vanaf 15 minuten voor en na een activiteit een vergoeding gevraagd worden van € 12,50 per kind per begonnen halfuur.

RegistratieHet is belangrijk dat je vóór je eerste bezoek aan het speelplein reeds gekend bent in het online systeem. Registreren kan op www.wingene.grabbis.beEen grabbelpasje is niet langer nodig.

Inclusieve werkingConcreet betekent dit dat onze speelpleinwerking in Wingene van 9 juli tot 24 augustus aangepast zal zijn aan kinderen met een beperking. Meer info/inschrijven op de Jeugddienst.

Speelpleinwerkingfi scaal aftrekbaarHet deelnamegeld van de speelpleinwerking is fi scaal aftrek-baar. Je ontvangt automatisch een fi scaal attest.

VerzekeringAlle kinderen zijn verzekerd op weg van en naar het speel-plein. Toch laten wij enkel kinderen vanaf het 4de leerjaar en nà afl oop van de activiteit, alleen naar huis vertrekken. Kinderen die jonger zijn kunnen onder geen enkele voorwaarde alleen naar huis.

InfoJeugddienstErik Werniers CC de Feniks (1° verdieping)Beernemstraat 25 - 8750 Wingenetel.: 051 65 04 [email protected]

Speelplein Pret Kadet 1

Page 3: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

Dagopvang voor kinderen van 3 tot 12 jaar

Het gemeentebestuur organiseert kinderopvang op volgende locaties:

Wingene: Duimelootje - Oude Bruggestraat 11Open van 7.00 uur tot 18.00 uur.Gesloten van maandag 22 juli t.e.m. vrijdag 26 juli 2013. De kinderen kunnen tijdens die week wel terecht in de Kinder-Club. Gelieve hiervoor op voorhand contact op te nemen met Kris Bryon

Zwevezele: KinderClub - Lichterveldestraat 37Open van 7.00 uur tot 18.30 uur.Gesloten van maandag 29 juli t.e.m. vrijdag 2 augustus 2013. De kinderen kunnen tijdens die week wel terecht in Duimeloo-tje. Gelieve hiervoor op voorhand contact op te nemen met Kris Bryon.

Op 15 augustus is de Buitenschoolse Kinderopvang op alle locaties gesloten.

De gemeentelijke kinderopvang is tijdens de zomervakantie toegankelijk voor kinderen die drie jaar zijn tot zij die het zesde leerjaar hebben doorlopen.

De buitenschoolse kinderopvang is enkel toegankelijk voor kinderen waarvan ouders beroepsmatig aan het werken zijn. Bij misbruik kan de toegang ontzegd worden.

Voor de opvang van kinderen moet een bijdrage betaald wor-den:

Periode Ouderbijdrage per kind

minder dan 3 uur (kwart dag) 3 Euro

tussen 3 en 6 uur (halve dag) 6 Euro

meer dan 6 uur (volle dag) 9 Euro

Bij gelijktijdige opvang van kinderen uit éénzelfde gezin geldt een korting van 25 % op het totaalbedrag.

Er is een speelpauze voor koek, drank of boterhammen om 10.00, 12.00 en 15.00 uur. Kinderen brengen koek & boterham-men mee. Er worden drankjes aangeboden, maar eigen drank mag ook, uitgezonderd frisdrank en snoep. Op woensdag is het fruitdag en brengen kinderen een stuk fruit mee voor hun 10-uur pauze.

Een gevarieerd spelaanbod tijdens de vakantiedagen verhoogt de aantrekkelijkheid van de kinderopvang en vermijdt verve-ling. Daarom worden dagelijks 2 activiteiten aangeboden, zoals groepsspelen, knutselactiviteiten, dansen, sport, koken, enz.

Inschrijven kan enkel op de Dienst Kinderopvang.

InfoDienst KinderopvangKris BryonCC de Feniks (1° verdieping)Beernemstraat 25 - 8750 WingeneTel 051 65 04 [email protected]

Gemeentelijke Buitenschoolse

Kinderopvang2

Page 4: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

Alle zomeractiviteiten voor kleuters en kinderen uit de lagere school zijn samen opgenomen in deze brochure. Met dit uitge-breid aanbod richten we ons tot de kleuters die het eerste kleuter hebben doorlopen en overstappen naar de tweede kleuterklas (geboortejaar 2009). Voor de lagere school richten we ons tot kinderen die het eerste leerjaar hebben doorlopen tot en met kinderen die het zesde leerjaar achter de rug hebben.

TienersDe tieners (12-16 jaar) krijgen binnenkort een Swapbrochure thuis toegestuurd. Voor hen is er zoals elk jaar een interge-meentelijk Swapaanbod. Iedereen die het 6e leerjaar heeft doorlopen kan deelnemen aan Swap!

MonitorenAlle activiteiten worden begeleid door een team van bekwa-me en gemotiveerde monitoren. We voorzien als begeleiding 1 monitor per 10 kinderen. De monitoren worden bijgestaan door een ervaren hoofdmonitor.

Het Grabbelpasje is niet meer !Je hoeft niet langer een grabbelpasje aan te kopen om deel te nemen aan activiteiten!

Online inschrijvenInschrijven kan online via:

www.wingene.grabbis.be

• Inschrijven voor activiteiten kan vanaf 29 mei 2013 om 19u00.

• Registreren doe je best voor woensdag 29 mei.• Wie online inschrijft, betaalt ook online.

Wegwijs in de zomerbrochureIn deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen. We beginnen bij 1 juli en doorlopen zo de hele vakantie. Bij iedere activiteit staat plaats, uur van aanvang en einde en de kostprijs vermeld. Indien nodig staat er een regenprogramma beschreven en wat je moet meebrengen. Ook vind je bij elke activiteit een symbool dat het gewenste leerjaar van de deelnemers aangeeft. Het gaat hier telkens over het reeds doorlopen leerjaar. Deze symbolen hebben volgende betekenis:

Je kan dus telkens heel goed zien of een activiteit past voor jouw leeftijd, waar je moet zijn, wanneer je er verwacht wordt, hoeveel het zal kosten, wat we doen bij regenweer en wat je best meebrengt.

Extra info Meer informatie omtrent inschrijven, verplaatsingen, kledij en verzekering vind je na het overzicht van de activiteiten, achter-aan dit boekje.

4e tot 6e leerjaar

Kleuters vanaf geboortejaar 2009

1e tot 3e leerjaar

Sla snel deze pagina om en start jouw Grabbelpas- avontuur

Gemeentelijke Buitenschoolse

KinderopvangGrabbelpas 3

Page 5: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

4

Maandag 1 juli Kick Off Speelplein Pret Kadet

We vliegen er in met een spetterende startdag op de beide speelpleinen. Op het speelplein is er altijd vanalles te beleven, dus wees maar gerust dat je je op deze eerste dag van de vakan-tie niet zult vervelen!!

Speelplein Pret Kadet vind je in Win-gene aan het Parochiaal Centrum en in Zwevezele in het Kasteelpark. Het Speelplein is er elke namiddag in de vakantie, je bent er steeds welkom zonder vooraf in te schrijven! Zorg er enkel voor dat je bent geregistreerd op www.wingene.grabbis.be

Dinsdag 2 juliPottenbakkerij

In een echte pottenbakkerij gaan we aan de slag met klei. We nemen je mee naar de wonderlijke wereld van de zee, we boetseren een stoere piraat of zeerover, natuurlijk heeft hij tal van schatten gevonden. Als een volleerde pottenbakker werken we daarna op de draaischijf. We draaien een fles waar we een boodschap kunnen in steken die je later in zee kan gooien !

Tussen 13u45 en 14u00 kan je inschrijven. —Tussen 17u00 en 17u15 word je opgehaald.

€ 1,50

Breng mee: een doos om je werkjes mee naar huis te nemen—14u00 Het Pottenatelier Zwevezele 16u30 Het Pottenatelier Zwevezele

€ 8,00

Kleuters die het 2de kleuter doorlopen hebben

Maandag 1 juli tem vrijdag 5 juliKleuterkamp Zwevezele

Ons kleuterkamp biedt voor elke kleuter wat wils! We gaan spelen met grote en kleine ballen, hard lopen, dansen, spelen, knutselen, kleuren en nog zoveel meer. Het maakt niet uit als dit jouw eerste kamp is of als je al enkele kampen achter de rug hebt. Kortom, een niet te missen kamp voor onze allerkleinste inwoners!

Breng mee: Sportkledij, sportschoenen met bleke zolen, een extra drankje en koekje, eventueel zonnecrème—09u00 Sporthal Zwevezele12u00 Sporthal Zwevezele

€ 35,00

Page 6: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

5

Woensdag 3 juliPimp My Meubel !

Heb jij ook het idee dat een stoel niet zomaar een stoel hoeft te zijn? Goed moment om dat saaie nachtkastje eens op te fleuren? Tijd voor een bureaustoel make-over? Kom naar onze studio en ga naar huis met een super hip meubel voor in je kamer.

Breng mee: meubel dat mag verbouwd, beschilderd,… worden—14u00 de Tuimelaar Wingene17u00 de Tuimelaar Wingene

€ 4,00

Dinsdag 2 juliGo-cartrace Wingene

Met piepende banden vertrekken, scheuren door de bochten, een pitstop maken, ... Wil je je even als F1-piloot wanen en je concurrenten het nakijken geven?? Dan is deze go-cartrace op het circuit van Wingene vast en zeker iets voor jou. 3, 2, 1, GO!

Woensdag 3 juliPaardrijden

Neem je graag de teugels in handen of wil je de paarden eens verzorgen? Dan is deze initiatie een must voor elke paardenfan! Kom alles te weten over de paardrijkunsten. De techniek van het zitten, sturen, het werken met de teugels en nog veel meer. Na deze namiddag zal paardrijden geen gehei-men meer kennen voor jou.

Breng mee: Sportieve kledij, eventueel zonnecrème of regenkledij en een extra drankje.—14u00 Sporthal Wingene17u00 Sporthal Wingene

€ 4,00

14u00 Ruiterclub Vrijgeweid17u00 Ruiterclub Vrijgeweid—Deelnamevoorwaarden: Niet bang zijn van paarden!—Breng mee:Kledij die vuil mag zijn, een lange broek en schoenen zonder velcro!!!

€ 9,00

Page 7: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

6

Donderdag 04 juliFilmstapjes

In deze workshop worden de kleuters aan de hand van uitdagende kortfi lms geïntroduceerd in de wereld van de audiovisuele media. Via actieve oefeningen leren zij omgaan met een camera. Groter worden dan de moni én kleiner dan een theekopje, zelf musiceren bij fi lmfragmenten, ... Speels, laagdrempelig en heel geschikt voor kleuters.

ism Jekino

Vrijdag 5 juliSprookjesbos

Stap samen met ons binnen in een sprookje en word een echte prins op het witte paard, een stoere rid-der, een lelijk eendje of een beeld-mooie prinses. De verhalen worden afgewisseld met leuke spelletjes en tussendoor snoepen we ook nog even stiekem aan het huis van de heks. Kom en ga mee op sprookjesavontuur.

14u00 de Tuimelaar Wingene17u00 de Tuimelaar Wingene

€ 8,00

14u00 de Tuimelaar Wingene17u00 de Tuimelaar Wingene

€ 4,00

Donderdag 4 juliSportkriebels

Sportkriebels staat weer volledig in het teken van sport, spel en beweging aan het Klein Strand te Jabbeke! Je krijgt er een mix voorgeschoteld van avontuurlijke en watergebonden sporten en ook rustigere activiteiten. Heb je even genoeg van al dat plezier, dan kan je even uitrusten op het strand. Keuze genoeg voor iedereen dus plezier verzekerd!

Breng mee: Lunchpakket, extra drankjes en koek, sportkledij, zwemgerief, voldoende reservekledij, eventueel zonnecrème of regenkledij—08u30 Parking Markt Zwevezele08u45 Parking Gemeentehuis Wingene—16u15 Parking Gemeentehuis Wingene16u30 Parking Markt Zwevezele

€ 9,00

Page 8: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

7

Maandag 8 juli CadeauzwemmenBen je een waterrat? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de vele cadeautjes die er te verdienen zijn? Grijp dan nu deze kans! Via verschillen-de opdrachten kan je punten winnen, hoe meer punten je verzamelt, hoe leuker het cadeautje!! Kaap jij het mooiste cadeautje weg?

Breng mee: Zwemgerief—Deelnamevoorwaarden: Kunnen zwemmen zonder bandjes!—09u00 Recreatiebad ‘de Alk’10u30 Recreatiebad ‘de Alk’

€ 4,00

Maandag 8 juliDagelijkse Korst

We neuzen even in de kookboeken om te zien wat we vandaag gaan klaarmaken. Lijstje maken, boodschap-pen doen en dan de keuken in. We maken alles zelf, en we eten ook alles zelf op! Hopelijk laten we de boel dus niet aanbranden...

Breng mee: Lunchpakket, extra drankjes en koek, sportkledij, zwemgerief, voldoende reservekledij, eventueel zonnecrèmeof regenkledij—08u30 Parking Markt Zwevezele08u40 Parking Gemeentehuis Wingene—16u00 Parking Gemeentehuis Wingene16u15 Parking Markt Zwevezele

€ 9,00

Meebrengen: kookschort en mesje—14u00 CC de Wissel Zwevezele17u00 CC de Wissel Zwevezele

€ 4,00

Vrijdag 5 juliRSOlympics

Durf je de strijd aangaan met andere gemeenten? Durf je de kleuren van Wingene te verdedigen tijdens deze mini-Olympische Spelen? Twijfel dan niet en schrijf je in, om samen een gouden medaille te veroveren! Wat zullen jullie moeten doen?! Adventure race, vlottentocht, fl oorball, go-cart parcours en nog vele andere uitdagende proeven komen aan bod.

Page 9: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

8

Dinsdag 9 juliStriptekenen

Wist je dat België in het buitenland bekend is om zijn vele striphelden? Het klinkt onwaarschijnlijk maar het zijn Belgische striptekenaars die Kui� e, Lucky Luke, Suske en Wiske tot leven wekten. Met de hulp van een strip tekenaar bedenk je een eigen stripfi guur, verhaal en plot. Het eind-resultaat is een ministripverhaal. De wondere wereld van het stripverhaal wordt een open boek !

ism Graffi ti Jeugddienst

Woensdag 10 juliBeautyfarm

Vandaag laten we onszelf eens lekker gaan. We verwennen onszelf met een massage, komkommermasker en een modderbadje. We schminken onszelf en tutten ons daarna helemaal op zo-dat we zelfs klaar zijn voor het bal van de koning en de koningin ! Zo mooi dat ze thuis jaloers zullen zijn !

14u00 CC de Wissel Zwevezele17u00 CC de Wissel Zwevezele

€ 8,00

14u00 CC de Wissel Zwevezele17u00 CC de Wissel Zwevezele

€ 4,00

Dinsdag 9 juli Wij zijn bij de brandweer

We toveren ons om in dappere brandweermannen en beginnen de dag met enkele uitdagingen die alleen echte brandweermannen durven! Klimmen op het klimrek, klauteren over hindernissen, sluipen door spleten, slingeren aan touwen, …. We brengen ook een bezoekje aan de brandweerkazerne. Kortom, een onvergetelijke dag die je zeker niet mag missen!

Breng mee: Lunchpakket, sportkledij, sportschoe-nen met bleke zolen, een extra drankje en koekje, eventueel zonnecrème—10u30 Sporthal Wingene17u00 Sporthal Wingene

€ 6,00

Page 10: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

9

Donderdag 11 juli Mini-Hockeygolf

De sporthal wordt omgetoverd tot een professioneel golfcircuit met 15 uitdagende holes. Van hoog naar laag, van breed naar smal, met of zonder talrijke hindernissen, alles is aanwezig om jouw een topnamiddag te bezor-gen. Ben jij de nieuwe Tiger Woods of sla je gewoon graag een balletje? Kom dan zeker deelnemen en wie weet win je wel een prijsje?!

Breng mee: Sportkledij, sportschoenen met bleke zolen, een extra drankje en koekje—14u00 Sporthal Wingene17u00 Sporthal Wingene

€ 4,00

Vrijdag 12 juli Reis rond de wereld

Staan de valiezen al klaar want we vertrekken voor een reis rond de wereld ?! We maken een tocht langs alle continenten over de héle wereld. Natuurlijk moeten we onderweg opdrachtjes vervullen want we komen voor vele hindernissen te staan. Opgelet voor de krokodil, spring over het water en kruip door de donkere grotten. Wauw, het zal weer leuk worden!

14u00 CC de Wissel Zwevezele17u00 CC de Wissel Zwevezele

€ 4,00

Breng mee: Zwemgerief, sportkledij, sportschoenen met bleke zolen, een extra drankje en een koekje—09u00 Recreatiebad ‘de Alk’12u00 Sporthal Wingene

€ 5,00

Donderdag 11 juli Knutselen en Klutselen

Ben jij een kabouter Klus of eerder een kabouter Kluns? Maakt niet uit! Met de nodige fantasie kom je heel ver. Wij zorgen voor al het materiaal en de no-dige uitleg zodat jij, na het knutselen, fier als een gieter naar huis stapt met jouw kunstwerk onder de arm.

Page 11: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

10

Maandag 15 juli Fun Factory

Fun Factory is een verzamelnaam voor alles wat voor plezier staat. Hou je ervan om van verschillende sporten te proeven en buiten adem te geraken bij een waaier aan spelletjes? Kan jij ook na het sporten genieten van ontspanning en een gezond drankje? Dan is deze dag vast en zeker iets voor jou want het zal zonder twijfel een dag vol ‘fun’ zijn!

Dinsdag 16 juli Kleuter knutsels

Tekenen, boetseren, knutselen, schilderen, we doen het allemaal. Hier mag je jouw creatiefste ideeën boven-halen! Wie weet zit er in jou een kleine Picasso verborgen?! Dit in combinatie met leuke en uitdagende spelletjes!

Breng mee: Lunchpakket, sportkledij, sportschoe-nen met bleke zolen, een extra drankje en koekje, eventueel zonnecrème—09u00 Sporthal Wingene17u00 Sporthal Wingene

€ 6,00

Breng mee: Kledij die vuil mag zijn, een extra drankje en koekje—14u00 CC de Wissel Zwevezele17u00 CC de Wissel Zwevezele

€ 4,00

Dinsdag 16 juliWalibi

Walibi Belgium is een pretpark voor het hele gezin met aangepaste attracties voor alle leeftijden. De be-kende wildwaterrivier Radja River, de dolle mijntrein Calamity Mine en vele andere familieattracties zorgen ervoor dat iedereen een unieke dag beleeft.

8u00 Parking Markt Zwevezele8u15 Parking Gemeentehuis Wingene —19u00 Parking Gemeentehuis Wingene19u15 Parking Markt Zwevezele—Breng je lunchpakket mee!

€ 25,00

Page 12: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

11

Woensdag 17 juli Zwem je rijk !

Doe mee aan allerhande uitdagende proeven in Recreatiebad ‘de Alk’. Verzamel zo voldoende punten om als eerste op schattenjacht te gaan. Zonder geld gaan zwemmen en rijk terugkeren, daar droomt iedereen toch van?!

Breng mee: Zwemgerief—09u00 Recreatiebad ‘de Alk’10u30 Recreatiebad ‘de Alk’

€ 4,00

Donderdag 18 juliDe Sierk

We brengen een bezoek aan De Sierk, een speelparadijs in De Haan. We ben-gelen als echte acrobaten aan trape-zes, oefenen met diabolo’s, gooien de devilsticks in de lucht en bewaren ons evenwicht op het touwenparcours. We leren er ook jongleren, op de ton balanceren en zelfs tot in de nok van de tent klimmen. Tot slot leren we hoe we met stokken, doeken en touwen onze eigen circustent bouwen. Zet die rode neus op, want dit wordt een dag om nooit meer te vergeten!

14u00 de Tuimelaar Wingene17u00 de Tuimelaar Wingene

€ 4,00 Breng mee: lunchpakket—10u00 Parking Markt Zwevezele10u15 Parking Gemeentehuis Wingene—16u45 Parking Gemeentehuis Wingene17u00 Parking Markt Zwevezele

€ 15,00

Woensdag 17 juliLaten we smurfen !

Zijn alle Smurfen binnen? Kunnen we beginnen?Laten we dansen, zingen en nog meer van die dingen.Spring nou maar op en neer, kom op daar gaan we weer.Geef elkaar de hand en dan doen we het nog een keer.

€ 15,00

Page 13: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

12

Donderdag 18 juliKijk Uit !

De Kijkuit staat gelijk aan een avon-tuurlijke en uitdagende dag. Wie van kicks houdt, komt hier zeker aan zijn trekken! Deathride, BMX, hindernis-piste, muurklimmen en boogschieten, het komt allemaal aan bod. Ook voor de waterliefhebbers zijn er diverse mogelijkheden op deze dag! Wie van avontuur houdt, mag deze dag zeker niet missen!

Maandag 22 juliKleutercircus

Een initiatie tot het circusleven. Op een speelse en boeiende manier maken we kennis met allerlei circustechnieken. We gaan klimmen en klauteren, acrobatische toeren uithalen, goocheltrucjes uitvoeren en vooral de show stelen. Tussen al dat goochelen door kunnen de kleutertjes hun creativiteit de vrije loop laten tijdens een leuk knutselmoment.

08u45 Parking Markt Zwevezele09u00 Parking Gemeentehuis Wingene—17u00 Parking Gemeentehuis Wingene17u15 Parking Markt Zwevezele—Breng mee: Lunchpakket, extra drankjes en koek, sportkledij, zwemgerief, voldoende reservekledij, eventueel zonnecrème of regenkledij

€ 20,00

Breng mee: Sportieve kledij, een extra drankje en een koekje—14u00 CC de Wissel Zwevezele17u00 CC de Wissel Zwevezele

€ 4,00

Vrijdag 19 juli Topdag Speelplein Pret Kadet

Op de beide speelpleinen is het van-daag een speciale dag. Een topdag staat telkens in het teken van een thema en duurt voor de verandering een volle dag.

Op de middag wordt er gekookt en kun je genieten van de culinaire specialiteiten van de monitoren.

Zoals altijd is er deze dag vanalles te beleven, dus wees maar gerust dat het een topdag wordt!

Speelplein Pret Kadet vind je in Wingene aan het Parochiaal Centrum en in Zwevezele in het Kasteelpark.

Voor lagere schoolkinderen is topdag toegankelijk vanaf 9u30.Voor kleuters is dit enkel in de namiddag vanaf 13u30.

Kleuters die het 2de kleuter

doorlopen hebben

Page 14: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

13Dinsdag 23 juli Kaarsenfabriek 1

Kaarsen zijn mooi, zeker als we deze zelf gemaakt hebben. Bij het Kaarsen-hof in Zwevezele zijn we hiervoor aan het juiste adres. In het kaarsenatelier zal Sigrid ons uitleggen hoe we op traditionele wijze kaarsen moeten maken. We steken daarna zelf de handen uit de mouwen. Ieder van ons mag een aantal kaarsen maken en ze nadien meenemen naar huis.

Breng mee: aangepaste kledij, één glazen potje—14u00 ’t Kaarsenhof Zwevezele17u00 ’t Kaarsenhof Zwevezele

€ 8,00

Dinsdag 23 juli Miniclub

Sport op klein formaat! Initiatielessen in functie van de gekende omni-spor-ten, dit uiteraard aangepast aan het niveau van de kleine spruiten!

Breng mee: Sportkledij, sportschoenen met bleke zolen, een extra drankje en een koekje—14u00 Sporthal Wingene17u00 Sporthal Wingene

€ 4,00

Breng mee: Sportkledij, sportschoenen met bleke zolen, een extra drankje en koekje, eventueel zonnecrème—14u00 Sporthal Wingene17u00 Sporthal Wingene

€ 4,00

Maandag 22 juli Sportkermis

Is vrij spelen voor jou ook de leukste sportles in school? Hou je van verschil-lende sporten? Dan is deze sportker-mis vast en zeker iets voor jou! De sporthal wordt omgebouwd tot een groot sport- en speeldorp. Ben je de ene sport beu, dan kan je meteen over gaan naar een andere. Voor ieder wat wils, dus zeker afkomen!

Page 15: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

14 Woensdag 24 juliElfenkring

Onder de sterrenhemel op zolder neemt vertelster Agnes ons mee naar een sprookjeswereld. Daarna gaan we vilten: met zachte gekleurde schapenwol, water en zeep, toveren onze handen een wol-schilderijtje ! Heerlijk om te doen!

Vrijdag 26 juliCowboy Billy Boem

Sssst…stil, zodat niemand ons hoort…Cowboy Billy Boem roept onze hulp in. Een brief van de ko-ningin van Zamerika moet veilig de apenkoning bereiken. Overal liggen boeven op de loer die graag de brief in handen zouden krijgen! Help jij mee een plan te bedenken om de boeven te slim af te zijn?Maar wees voorzichtig, ook de indianen zijn nooit ver weg…

14u00 Elfenkring Wingene17u00 Elfenkring Wingene

€ 8,00

14u00 CC de Wissel Zwevezele17u00 CC de Wissel Zwevezele

€ 4,00

Donderdag 25 juliZeepmakerij

We gaan onze eigen zeepjes maken! Kies je lievelingskleur en zoek de mooiste vormpjes uit om unieke zeepjes te maken. Een zelf versierde verpakking kan natuurlijk niet ontbreken zodat je je huisgenoten (of jezelf ) kan verrassen met een mooi cadeaupakket!

14u00 de Tuimelaar Wingene17u00 de Tuimelaar Wingene

€ 8,00

Page 16: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

15

Dinsdag 30 juliDierenplezier

Welk geluid maakt een walvis of een hagedis, hoe herken je een konijn of een dolfijn ? Tijdens allerlei dieren-spelletjes kruipen we in de huid van verschillende dieren: we beelden dieren uit, raden welke dierengeluiden we horen, knutselen gekke fantasie-dieren, … Ga mee op stap en beleef beestige avonturen !

14u00 CC de Wissel Zwevezele17u00 CC de Wissel Zwevezele

€ 4,00

Donderdag 1 augustusBulskampveld Speelparadijs

Niet ver van Wingene ligt een natuurpareltje. In het speelbos van Bulskampveld kan je superleuk ravot-ten. Er is een mooi aangelegd park om te genieten van het zomerweer, maar vooral de grote en nieuw ingerichte speeltuin zorgt ervoor dat we ons super kunnen uitleven op dit dagje uit.

Breng mee: Witte of lichtgekleurde kledij dat mag bedrukt/beschilderd worden, prenten of foto’s ter inspiratie of om buttons van te maken.—14u00 de Tuimelaar Wingene17u00 de Tuimelaar Wingene

€ 4,00

13u00 Parking Markt Zwevezele13u15 Parking Gemeentehuis Wingene—17u30 Parking Gemeentehuis Wingene17u45 Parking Markt Zwevezele

€ 8,00

Maandag 29 juliFashion-art en buttons

Ontwerp jij zelf een mooie en originele tekening voor je t-shirt? Wil jij een onderbroek naar je eigen smaak, waar er maar één van bestaat ? Ontwerp jij je eigen supercoole but-tons met eigen tekeningen of foto’s uit tijdschriften? Kom dan meedoen met onze kleurrijke workshop en word een heuse fashion designer! Londen, Parijs, Milaan… here we come!!

Page 17: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

16

Vrijdag 2 augustus Welkom in Smurfenland!

Ben jij al eens op bezoek geweest in het Smurfendorp? Nee? Ga dan mee met ons want wij hebben de weg gevonden. Om de Smurfen te vinden moet je heel wat opdrachten doorstaan die we samen zullen oplos-sen. Niet eenvoudig, want tegelijker-tijd moeten we uit de handen van Gargamel zien te blijven.

Dinsdag 6 augustus Kaarsenfabriek 2

Kaarsen zijn mooi, zeker als we deze zelf hebben gemaakt. Bij het Kaarsen-hof in Zwevezele zijn we hiervoor aan het juiste adres. In het kaarsenatelier zal Sigrid ons uitleggen hoe we op traditionele wijze kaarsen moeten maken. We steken daarna zelf de handen uit de mouwen. Ieder van ons mag een aantal kaarsen maken en ze nadien meenemen naar huis.

14u00 CC de Wissel Zwevezele17u00 CC de Wissel Zwevezele

€ 4,00

Breng mee: aangepaste kledij, aange-paste schoenen, één glazen potje—14u00 ’t Kaarsenhof Zwevezele17u00 ’t Kaarsenhof Zwevezele

€ 8,00

Maandag 5 augustusElfenkring 2

Op de vertelzolder van De Elfenkring gaan we naar sprookjesland. Gezellig onder de sterrenhemel luisteren we naar een mooi sprookje. Wedden dat je oortjes gloeien en je wangen blozen? Daarna boetseren we met klei allerlei leuke fi guurtjes!

14u00 Elfenkring Wingene17u00 Elfenkring Wingene

€ 8,00

Page 18: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

17

Woensdag 7 augustusCupcake Wars

We gaan zelf lekkere taartjes maken! Eerst gaan we een deegje maken en de cakejes bakken in de oven. Daarna gaan we de cupcakes lekker en mooi versieren met allerhande zoetig-heid. Als kers op de taart volgt een smulfestijn!

14u00 CC de Wissel Zwevezele17u00 CC de Wissel Zwevezele

€ 8,00

Woensdag 7 augustusVolkse Spelen

Sjoelbakken, trou madame, bakschie-ten zijn spelen waar jouw overgroot-ouders mee speelden toen ze jouw leeftijd hadden. Wil je de spelen leren kennen? Kom dan gewoon naar deze leuke namiddag. Je kan alles uitprobe-ren en nadien meedoen met het grote volksspelen-spel!

Breng mee: Lunchpakket, sportkledij, sportschoe-nen met bleke zolen, een extra drankje en koekje, eventueel zonnecrème—10u30 Sporthal Wingene17u00 Sporthal Wingene

€ 6,00

Breng mee: Sportkledij, sportschoenen met bleke zolen, een extra drankje en koekje—14u00 CC de Feniks Wingene17u00 CC de Feniks Wingene

€ 4,00

Dinsdag 6 augustus Feestfabriek

Fun, fun, fun en nog eens FUN! Kleine springkastelen, grote springkastelen, uitdagende spelletjes… We zullen rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. We kunnen nu niet blijven, we kunnen nu niet langer blijven staan!!!!!

Page 19: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

18

Donderdag 8 augustusPiraten maken gaten !

Is piraat worden één van jouw dromen? Trek dan vlug je kostuum aan en vergeet je ooglapje niet ! We klimmen in de kraaiennesten en staan aan het roer ! We hijsen de piratenvlag en zoeken de schatkist. Stap mee in het leven van zeebonken en beleef allerlei ruige avonturen. Piraatjes, Schip Ahoy !

Vrijdag 9 augustusBinnen de minuut

Iedereen kent vast en zeker het tv-programma ‘Binnen de minuut’ waarbij kleine en leuke opdrachtjes tot een goed einde moeten gebracht worden - je raadt het al - binnen één minuut. Wij hebben van de Vlaamse Televisiemaatschappij alle opdrachten op een lijstje gekregen. Nu willen wij wel eens zien hoe jullie het er van af brengen. Begin alvast te oefenen !

14u00 CC de Feniks Wingene17u00 CC de Feniks Wingene

€ 4,00

14u00 de Tuimelaar Wingene17u00 de Tuimelaar Wingene

€ 4,00

Donderdag 8 augustusPaardrijdenZelf je paard opzadelen? Je paard borstelen en verzorgen? Zelf de teugels in handen nemen? Alle ruitertjes zullen in een mum van tijd perfect kunnen omgaan met paarden! Voor de échte paardenliefhebber is deze activiteit een must op het to-do lijstje!

14u00 Ruiterclub Vrijgeweid17u00 Ruiterclub Vrijgeweid—Deelnamevoorwaarden: Niet bang zijn van paarden.—Breng mee:Kledij die vuil mag zijn, een lange broek en schoenen zonder velcro!!!

€ 9,00

Page 20: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

19Maandag 12 augustus Kleuterkriebels

Sport en spel op een creatieve wijze! We starten de dag in Recreatiebad ‘de Alk’ want water is het leukste speelgoed dat er is! Na het zwemmen gaan we gooien met ballen, rollebol-len op matten, klimmen tot bovenop het hoogste rek om nadien terug naar beneden te glijden en nog veel meer! Kriebels verzekerd!!

Breng mee: Zwemgerief, sportkledij, schoenen met bleke zolen en een koekje en/of drankje.—09u00 Recreatiebad ‘de Alk’12u00 Sporthal Wingene

€ 5,00

Dinsdag 13 augustusVeilig in het verkeer

Een super leerrijke namiddag met extra aandacht voor het verkeer. De kleuters leren spelenderwijs hoe ze zich veiliger kunnen verplaatsen. Uiteraard wordt dit alles aangevuld met sport en spel!

Breng mee: Zwemgerief—09u00 Recreatiebad ‘de Alk’10u30 Recreatiebad ‘de Alk’

€ 4,00

Breng mee: Sportkledij, extra drankjes en koek, eventueel zonnecrème of regenkledij—14u00 CC de Wissel Zwevezele17u00 CC de Wissel Zwevezele

€ 4,00

Vrijdag 9 augustusSnorkelen

Ook benieuwd naar de onderwater-wereld? Aan de hand van opdrachten gaan we op een speelse manier experimenteren onder water. Je zal verbaasd zijn wat er allemaal te zien is of wat je allemaal kan doen onder water! Al nieuwsgierig? Kom dan zeker meegenieten!

Page 21: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

20

Dinsdag 13 & woensdag 14 augustusFilmfabriek tweedaagse !

Spreekt een internationale carrière als acteur of actrice je aan? Fleur je op als de micro onder je neus gedrukt en de camera op je gezicht gericht staat? Of werk je liever achter de schermen? Ben je gefascineerd door de knopjes op een camera of zot van de wol rond een geluidsmicro? Slechts één manier om je droom waar te maken: kom naar het coolste bedrijf ter wereld: de fi lmfabriek!

Ism Graffi ti Jeugddienst

Vrijdag 16 augustusKoken voor Kabouters

Deze namiddag gaan wij lekker zelf koken ! Weet je waar? In de keuken van Kabouter Smul ! Da’s superleuk want bij Smul mag je al eens morsen en vooral … véél proeven! We staan aan het fornuis, dekken de tafel, klop-pen het dessertje op en vooral : we vullen onze kabouterbuikjes!

14u00 De Tuimelaar Wingene 17u00 De Tuimelaar Wingene

€ 14,00

14u00 CC de Wissel Zwevezele17u00 CC de Wissel Zwevezele

€ 4,00

Woensdag 14 augustus Petanque

Het klassieke jeu de boules spel wordt in een modern kleedje gestoken. Je krijgt tips rond techniek, tactiek en uitvoering. Eventjes oefenen en dan spelen we korte wedstrijdjes tegen iedereen. Wil jij op het einde van de dag ‘Petanquekoning’ genoemd worden? Kom dan zeker meedoen!

Breng mee: Sportieve kledij, eventueel zonnecrème of regenkledij en een extra drankje.—14u00 Koetshuis Zwevezele17u00 Koetshuis Zwevezele

€ 4,00

Page 22: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

21

Maandag 19 augustus tem vrijdag 23 augustusKleuterkamp Wingene

Een 2e kleutersportkamp waarin de kleuters opnieuw kunnen spelen met verschillende (sport)materialen en al doende hun motorische vaardighe-den ontwikkelen. Elke dag komen er andere activiteiten aan bod. We gaan spelen met grote en kleine ballen, hard en lang lopen, dansen, turnen, knutselen, …

Breng mee: Sportkledij, sportschoenen met bleke zolen, een extra drankje en koekje, eventueel zonnecrème—09u00 sporthal Wingene12u00 sporthal Wingene

€ 35,00

Dinsdag 20 augustusBellewaerde

Dierenliefhebbers mogen alvast uitkijken naar enkele verrassende ontmoetingen. En in de meer dan 35 topattracties mogen jullie dan zelf weer het beest uithangen ! Supersnelle boomerangs, vliegende wildwaterboten, betoverende grotten en kastelen, en nog heel wat meer spectaculaire attracties zorgen ongetwijfeld voor een onvergetelijke ervaring!

14u00 de Tuimelaar Wingene17u00 de Tuimelaar Wingene

€ 4,00

Maandag 19 augustus Aqua Games !

Nat! Natter!! Natst!! Zo kun je deze namiddag vol leuk speelplezier wel omschrijven!Met het zonnetje hoog in de lucht doen we vanalles en nog wat, als het maar nat is!!We maken een eigen waterglijbaan, verdrinken in de waterballonnen en worden nat tot op ons vel !! En als afkoeling gooien we wat emmers water naar de moni’s …

Breng mee: lunchpakket, wat zakgeld—8u45 Parking Gemeentehuis Wingene9u00 Parking Markt Zwevezele—18u00 Parking Markt Zwevezele18u15 Parking Gemeentehuis Wingene

€ 25,00

Page 23: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

22

Dinsdag 20 augustusGo-cartrace Zwevezele

Denk jij dat je de nieuwe go-cartkam-pioen van Zwevezele kunt worden? Dan is dit jouw moment! We racen op een uitdagend parcours waar je de mogelijkheid krijgt om jouw rijkunsten te demonstreren aan de wereld. Doe mee, versla de tegenstand en wie weet sta jij op het einde van de dag bovenaan het podium ?!

Donderdag 22 augustusEchte Indianen schieten met bananen…

Opperhoofd Dikke Springmuis nodigt jou uit in zijn indianendorp en maakt van jou een echte indiaan: hij leert je sluipen, tipi’s beschilderen en nog veel meer. In de tipitenten knutselen we een dromenvanger en de veren voor je verentooi moet je verdienen door allerlei opdrachten tot een goed einde te brengen. Je krijgt een eigen totemnaam en wij dansen als echte indianen rond de zelfgemaakte totempaal.

Breng mee: Sportieve kledij, eventueel zonnecrème of regenkledij en een extra drankje.—14u00 Koetshuis Zwevezele17u00 Koetshuis Zwevezele

€ 4,00

14u00 de Tuimelaar Wingene17u00 de Tuimelaar Wingene

€ 4,00

Woensdag 21 augustusPapieren helden

Hoe zou het voelen om Mega Mindy of Toby te zijn en elke boef op aarde te vellen? Ook voor ons blijft het een raadsel, maar we leren je graag hoe je een superheld(in) met potlood en stiften tot leven wekt. Een tekenaar toont je hoe je spieren tekent, een kleurrijk kostuum ontwerpt en hoe je superheldensnu�es verzint. En wie weet? Met wat tintels en toverspreu-ken komt jouw superheld misschien wel tot leven?

ism Graffiti Jeugddienst

14u00 CC de Wissel Zwevezele17u00 CC de Wissel Zwevezele

€ 8,00

Page 24: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

23

Vrijdag 23 augustus Topdag Speelplein Pret Kadet

Op de beide speelpleinen is het van-daag een speciale dag. Een topdag staat telkens in het teken van een thema en duurt voor de verandering een volle dag.

Op de middag wordt er gekookt en kun je genieten van de culinaire specialiteiten van de monitoren.

Zoals altijd is er deze dag vanalles te beleven, dus wees maar gerust dat het een topdag wordt!

Speelplein Pret Kadet vind je in Wingene aan het Parochiaal Centrum en in Zwevezele in het Kasteelpark.

Voor lagere schoolkinderen is de topdag toegankelijk vanaf 9u30.Voor kleuters is dit enkel in de namiddag vanaf 13u30.

Maandag 26 augustus Megafestijn !

De grabbelpaszomer zit er bijna op. Om mooi af te sluiten geven we er met z’n allen nog eens een lap op tijdens een fantastisch afscheidsfeest. We dansen en zingen, spelen en springen. De drank zal rijkelijk vloeien en ook onze smaakpapillen worden extra verwend. Opgelet! Jouw boter-hamdoos hoef je voor één keer niet te vullen, want onze monitoren zorgen ervoor dat je ’s middags van heerlijke gerechten kunt smullen!

Donderdag 22 augustusBlokklimmen

Blokklimmen is klimmen op lage structuren, zonder gebruik te maken van klimtouwen. De veiligheid blijft echter steeds gegarandeerd door het gebruik van goede valmatten. Spelenderwijs wordt iedereen de klimtechnieken aangeleerd door een professionele klimmonitor.

11u00 de Tuimelaar Wingene17u00 de Tuimelaar Wingene

€ 5,00

Kleuters die het 2de kleuter

doorlopen hebben

Breng mee: Sportieve en losse kledij, een drankje en/of koekje en veel spierkracht. —13u00 Parking Markt Zwevezele13u15 Parking Gemeentehuis Wingene—16u45 Parking Gemeentehuis Wingene17u00 Parking Markt Zwevezele

€ 9,00

Page 25: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

24

Dinsdag 27 augustusKleutercircus

Onze allerkleinsten worden opgeleid van acrobaat tot clown! Ze leren ver-schillende goocheltrucjes, gaan acro-batische toeren uithalen en maken een mooi kunstwerkje. Dit alles aan de hand van toffe spelletjes en verschil-lende opdrachtjes met als algemeen thema het circusleven!

Vrijdag 30 augustusPoolparty

Bij de laatste dag van de zomerva-kantie hoort een spetterend feestje!! Een live-dj zorgt ervoor dat je je geen seconde zal vervelen. Super muziek, mega inrichting, warm water, lekkere fruitcocktails,… je zal je als het ware in Hawaï wanen. De Poolparty is een ab-solute must om de vakantie subliem af te sluiten!

Wie vooraf inschrijft, krijgt een gratis consumptie

Breng mee: Sportieve kledij, een extra drankje en koekje—14u00 Sporthal Wingene17u00 Sporthal Wingene

€ 4,00

Breng mee: Zwemgerief, zakgeld—20u00 Recreatiebad ‘de Alk’22u00 Recreatiebad ‘de Alk’

€ 4,00

Donderdag 29 augustusGavermania

Gavermania is een sportinstuif voor jongeren in het provinciedomein ‘De Gavers’ in Harelbeke. De bedoe-ling is om er kennis te maken met diverse sporten. De klemtoon hierbij ligt op water- en avonturengebon-den sporten zoals het Gavermeer verkennen met een waterfiets of een BMX-parcours afleggen. Ook op het programma: kajak, avonturenparcours, klimmuur, speleobox, street-dance, saltotrampoline en nog veel meer. Voor elk wat wils!

Breng mee: Lunchpakket, sport- en zwemkledij, een extra drankje en koekje en eventueel zonnecrème of regenkledij—08u30 Parking Markt Zwevezele08u45 Parking Gemeentehuis Wingene—17u00 Parking Gemeentehuis Wingene17u15 Parking Markt Zwevezele

€ 9,00

Page 26: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

25

Extra informatie Grabbelpas 25

Voor alle Grabbelpasactiviteiten moet je vooraf reserveren, inschrijven en betalen.

Online inschrijven = online betalenVanaf woensdag 29 mei 2013 om 19u00 kan je online inschrijven voor de Grabbelpasactiviteiten van de zomerva-kantie.

Ga naar www.wingene.grabbis.be en log in. Heb je in het verleden reeds een grabbelpasje gehad, dan kun je nu gewoon inloggen met de naam en rijksregisternummer van je kind(eren). Heb je nog nooit een pasje gehad, dan moet je je eerst registreren op de website. Dit doe je best vóór 29 mei.

Voor alle Grabbelpasactiviteiten kunnen ouders online inschrij-ven én online betalen. Wie online inschrijft, betaalt ook online. Informeer op voorhand bij jouw fi nanciële instelling of je on-line betalingen kunt uitvoeren via Ogone.

Ouders die niet beschikken over een computer met internet-aansluiting of online betalingsmogelijkheden kunnen verder terecht aan het loket om in te schrijven. Wie inschrijft aan het loket betaalt in cash geld. Telefonisch in-schrijven kan niet.

Het is belangrijk dat je op de site de terugkeertoets niet gebruikt om zeker te zijn van je boeking.

Onlinebetaling via OgoneVoor de onlinebetaling vult u, uw naam in, in het bovenste vak-je, zoals beschreven op uw bankkaart. (zie onderstaand voor-beeld). In het vakje ‘kaartnummer’ vult u het volledige kaart-nummer in zonder spaties (en niet uw rekeningnummer). Het kaartnummer is een serie van 17 cijfers op uw bankkaart, volgens dit model: 6703 **** **** **** *

Vergeet niet om ook het controlegetal (17e cijfer) in te vullen. Daarna vult u, in de onderste vakjes, de vervaldatum van uw bankkaart in (maand en jaartal). Druk dan op ‘Ja, ik bevestig mijn betaling’. De betaling is in orde en uw kinderen zijn correct ingeschreven.

Inschrijven aan het loket blijft mogelijkOuders die niet beschikken over een computer met internet-aansluiting of die niet online bankieren, kunnen verder terecht aan het loket om in te schrijven. Wie inschrijft aan het loket betaalt cash.

Op woensdag 29 mei 2013 is er in het gemeentehuis van Wingene én in het Damberd op het Marktplein te Zwevezele* mogelijkheid tot inschrijven van 19u00 tot 20u00. Vanaf donderdag 1 juni kan je ook dagelijks terecht aan het onthaal van Recreatiebad ‘de Alk’. Telefonisch inschrijven kan niet. Voor alle activiteiten dient bij inschrijving onmiddellijk en contant betaald te worden.

* Pas op: geen parkeergelegenheid op het Marktplein op 29 mei.

Verplaatsing van en naar GrabbelpasAlle kinderen zijn verzekerd op weg van en naar de Grabbel-pasactiviteit. Toch laten wij enkel kinderen vanaf het 4° leerjaar en nà afl oop van de activiteit, alleen naar huis vertrekken. Kin-deren die jonger zijn kunnen onder geen enkele voorwaarde alleen naar huis.

Page 27: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

Kinderen brengen en afhalen Aan de ouders vragen we om hun kinderen tijdig te komen ophalen. Indien een kind 15 minuten na een activiteit nog niet afgehaald is, zal een vergoeding gevraagd worden van € 12,50 per kind per begonnen halfuur. We vragen ook met aan-drang om kinderen niet te vroeg te brengen of te vroeg te komen ophalen. Dit gaat in tegen de goede werking van de activiteit.

DrankjeBij alle activiteiten is een drankje in de prijs inbegrepen.

BusvervoerDe bus vertrekt steeds stipt! Wees een 10-tal minuten vóór het vertrek van de bus aanwezig. Dan overlopen wij de naamlijs-ten, wordt er plaatsgenomen op de bus en worden afspraken gemaakt. De bus vertrekt steeds op de parking achter het ge-meentehuis te Wingene en aan het Damberd op het Markt-plein te Zwevezele.Wie gemakkelijk ‘wagenziek’ wordt, meldt dit steeds vooraf aan de begeleiders en neemt zelf de nodige voorzorgen.

Informeer de hoofdmonitorKinderen die om gezondheidsredenen niet volledig kunnen deelnemen aan bepaalde activiteiten, die medicatie moeten innemen of die het om één of andere reden gewoon kalmer aan moeten doen, dienen dit steeds vooraf te melden aan de hoofdmonitor ter plaatse.

KledijGrabbelpas is vrijetijd, ontspanning, sport en spel en ravotten. Zorg dus steeds voor losse, luchtige kledij die tegen een stoot-je en een vuiltje kunnen. Speelkledij is een must! Voor de sportactiviteiten draag je steeds sportkledij en stevige sport-schoenen (geen zwarte zolen in de sporthallen!).

Procedure verloren voorwerpenVerloren voorwerpen worden tot 1 oktober 2013 bijgehouden in Recreatiebad ‘de Alk’. Daarna worden ze aan Spullenhulp ge-schonken.

AnnulatievergoedingEnkel in geval van ziekte én op vertoon van het ziektebrie� e, wordt het volledige bedrag terugbetaald.

Bij ziekte vragen we om ons dit voor de start van de activiteit te-lefonisch te melden (051 65 04 40). Vervolgens moet het ziek-tebrie� e binnen de week ingediend worden aan het onthaal van het Recreatiebad ‘de Alk’. Bij het indienen van het ziekte-brie� e krijgt u onmiddellijk het inschrijvingsgeld terug.

Wanneer wij, door overmacht, genoodzaakt zijn een activiteit te annuleren krijgt u het betaalde inschrijvingsgeld terug. U heeft als ouder 30 kalenderdagen de tijd om het geld te komen ophalen in het Recreatiebad ‘de Alk’. Na deze periode kunt u geen aanspraak meer maken op de annulatievergoeding.

ReservelijstenVoor sommige activiteiten kan er maar een beperkt aantal kin-deren deelnemen. Zij die het eerst ingeschreven zijn, kunnen deelnemen aan deze activiteiten. Indien een activiteit volzet is, kan je je inschrijven op een reservelijst. Wanneer er iemand de activiteit annuleert, overlopen we in chronologische volgorde de reservelijst.

Ethias-verzekeringBij deelname aan een grabbelpasactiviteit ben je verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen. Schade aan brillen, tanden en kledij is uitgesloten van verzeke-ring! Verwittig bij een ongeval onmiddellijk de jeugddienst of sportdienst, zo kunnen de nodige verzekeringspapieren tijdig ingevuld worden.Wanneer er bij een ongeval dokters- of apotheekkosten ge-maakt worden dan…1. Betalen de ouders eerst alles zelf.2. Krijgen zij een tussenkomst via hun ziekenfonds.3. Wordt het remgeld terugbetaald via de verzekering van het

gemeentebestuur.

De polissen liggen ter inzage op het secretariaat.

26

Page 28: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

27Extra informatie GrabbelpasLocatiesDe grabbelpasactiviteiten gaan op verschillende plaatsen door:

• Feestzaal ‘De Verrekijker’, Verrekijker 3, Wingene

• Cultureel Centrum ‘de Wissel’, Tramstraat 8, Zwevezele

• Cultureel Centrum ‘de Feniks’, Beernemstraat 25, Wingene

• Kasteelpark, Kasteelstraat z/n, Zwevezele

• Ontmoetingscentrum Damberd, Marktplein 11, Zwevezele

• Sporthal Wingene en ‘de Tuimelaar’,

Beernemstraat 23, Wingene

• Sporthal Zwevezele, Kasteelstraat 22, Zwevezele

• Recreatiebad ‘de Alk’, Beernemstraat 23, Wingene

• De Elfenkring, Balgerhoekstraat 130, Wingene

• ‘t Kaarsenhof, Landsmanstraat 15, Zwevezele

• Ruiterclub Vrijgeweid, Vrijgeweidstraat 20, Zwevezele

• Gemeentehuis Wingene, Oude Bruggestraat 13, Wingene

• Parking gemeentehuis, Gemeenteplein 1, Wingene

• Het Pottenatelier, Bruggestraat 46, Zwevezele

Huishoudelijk reglementWanneer een kind deelneemt aan een grabbelpasactiviteit, verklaren ouders en kind kennis genomen te hebben van het huishoudelijk reglement en daarmee akkoord te gaan. Een huishoudelijk reglement is steeds te verkrijgen bij de jeugd-dienst en de sportdienst. Het huishoudelijk reglement kan ook via www.wingene.be geraadpleegd worden.

Grabbelpas fi scaal aftrekbaarHet deelnamegeld van de Grabbelpas is fi scaal aftrekbaar. Als ouders kunt u ook de kosten voor deze grabbelpasactiviteiten voor uw kinderen beneden de 12 jaar inbrengen als vermin-dering van uw belastbaar inkomen. Om een fi scaal attest aan te maken hebben wij zeker het rijksregisternummer van uw kind nodig (vindt u op de SIS-kaart van uw kind) en de gege-vens van het gezinshoofd. In het voorjaar van 2014 zullen wij u automatisch een fi scaal attest van onze activiteiten toestu-ren. Echter, voor kinderen waarvan wij niet beschikken over het rijksregisternummer of de gegevens van het gezinshoofd, vervalt het recht op een fi scaal attest.

Gebruik van fotomateriaalTijdens activiteiten worden foto’s van de kinderen genomen. Deze foto’s kunnen door het gemeentebestuur worden ge-bruikt op de website, in folders of andere publicaties. Indien ouders hier niet mee akkoord gaan, moeten ze dit schriftelijk melden aan de Jeugddienst of Sportdienst.

Info

JeugddienstKris Bryon / Erik WerniersCC de Feniks (1ste verdieping)Beernemstraat 258750 Wingenetel: 051 65 04 [email protected]

SportdienstSiska George / Diether CornaerRecreatiebad ‘de Alk’ (1ste verdieping)Beernemstraat 238750 Wingenetel: 051 65 04 [email protected]

Schepen van Jeugd en SportLieven HuysGemeentehuis WingeneOude Bruggestraat 138750 Wingenetel: 051 61 35 48gsm: 0475 91 21 50 [email protected]

Page 29: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

Organisatie: Sportdienst Wingene ism Sportraad en AV Molenland

WingenseStratenloop7e

Start en inschrijvingen:

“De Tuimelaar”Beernemstraat 23 - 8750 Wingene

Iedere deelnemer ontvangt een aandenken + deelname aan tombola sportartikelen.

Lopen in het Molenland Wegcriterium 2013Inschrijven en betalen kan op voorhand in Recreatiebad “de Alk”, via overschrijving op rek. 473-9041051-30 van de Sportraad Wingene met vermelding naam en wedstrijd, ofwel de dag zelf aan de inschrijfbalie tot 15 min. voor de start.

Jeugdloop € 2,00Volksloop € 4,00Wedstrijdloop € 6,00 ( = voorinschrijving)Wedstrijdloop € 8,00 ( = de dag zelf)

Prijzenpot:Bekers voor Jeugd- en VolksloopBekers en Waardebonnen Sportline voor Wedstrijdloop en 1e Wingenaar.Prijsuitreiking Jeugd om 18u.15Prijsuitreiking Wedstrijd- en Volksomloop om 20u.45

Info: Sportdienst Wingene, Siska George, Beernemstraat 23, 8750 Wingene, 051 65 04 [email protected]

Zaterdag24 augustus 2013van 6 - 9 jaar

800 mStart om 17u.30

van 10 - 11 jaar1600 m

Start om 17u.40

van 12 - 13 jaar

1600 mStart om 17u.50

vanaf 14 jaarVolksloop 3,6 km

Start om 18u.10

vanaf 18 jaar

Wedstrijdloop 10,8 km

Start om 18u.30

((

((

Page 30: 2013 - Wingenedownloads.wingene.be/jeugd/Grabbelpasbrochure 2013.pdf · Wegwijs in de zomerbrochure In deze brochure zijn alle activiteiten in chronologische volg-orde opgenomen.

Gemeentebestuur WingeneJeugddienst & Sportdienst

Voor inlichtingen kan je steeds terecht bij de Jeugddienst of de Sportdienst:INFO ?Jeugddienst

Kris Bryon / Erik WerniersCC de Feniks (1ste verdieping)Beernemstraat 258750 Wingenetel.: 051 65 04 [email protected]

Sportdienst

Siska George / Diether Cornaer Recreatiebad ‘de Alk’ (1ste verdieping) Beernemstraat 238750 Wingenetel.: 051 65 04 [email protected]

VU :

Liev

en H

uys

– O

ude

Brug

gest

raat

13

– 87

50 W

inge

ne -

Jobe

rt C

reat

ie I

ww

w.jo

bert

.be