2009-05 De Kriebeldammer VR-10-07-2009

4
KIJK OOK EENS OP WWW. KRIEBELDAM. NL PAGINA 1 KRIEBELDAM - Hey Kriebels! Ik koop volgende week een ander horloge... want deze die ik nu heb doet het niet goed, hij loopt veel te snel... Net was het nog maandag, en nu is het al weer vrijdag... Heb ik eindelijk iedereen een beetje leren kennen gaan de eerste kinderen al weer weg... Sommige zie ik natuurlijk volgende week nog weer, maar er gaan ook een heleboel op vakantie volgende week en die moet ik dus al weer missen snik snik! Doen jullie trouwens de volgende week ook nog een weekje mee? Want er zijn nu nog helemaal vakantie gaat wens ik heel veel plezier en de rest tot volgende week! Groetjes Dikkie Kriebel week nog niet ééntje gehad! Dus dat kunnen jullie volgende week nog goedmaken :-) Iedereen die op weer precies het zelfde gaat doen. En op de foto hierboven zie je kinderen pannenkoeken eten maar ik heb de hele niet zo veel kinderen die zich hebben opgegeven voor de tweede week. En dat terwijl we juist nu de tweede week wel een heleboel leiding hebben weten te vinden... Dus kijk je vader of moeder nog even lief aan als je straks thuis bent en doen maar een keertje extra de afwas en misschien mag je dan nog wel een weekje komen. De groepen die deze week nog geen bootje gevaren hebben krijgen volgende week voorrang als het mooi weer is, en verder zijn er natuurlijk een hele hoop nieuwe spelletjes bedacht, dus je hoeft niet bang te zijn dat je Pannekoeken bakken blijft toch wel een van de hoogtepunten van de week... TOFFE EERSTE WEEK IS ALWEER VOORBIJ WILD WEST SHOW KRIEBELDAM - Ook vanavond is er weer een programma. We hebben namelijk weer een Bonte Avond op het programma staan. Alle groepen hebben inmiddels als het goed is leuke stukjes voorbereid voor op het podium. Het programma begint om 19.00 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. We verwachten ook een hoop vaders, moeders, broertjes, zusjes, enzovoort... Neem iedereen maar mee die eens een kijkje wil nemen op Kriebeldam. In de pauze is kunnen er lootjes worden gekocht voor de verloting en kunnen er nog een paar leuke prijsjes worden gewonnen die door onze sponsoren beschikbaar zijn gesteld. Dus kom allemaal vanavond naar de Bonte Avond! Je mag ook verkleed komen als je dat leuk vindt! AVONDPROGRAMMA Alle kinderen (en ook ouders en broertjes of zusjes) worden vanavond weer verwacht van 19.00 tot 21.00 uur voor het avondprogramma! DE KRIEBELDAMMER EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM NUMMER 5 | VRIJDAG 10 JULI 2009 | 43 STE JAARGANG Wikipedia op z’n Kriebeldams! Je leest het allemaal op pagina 2 4 - VOLKSLIED 3 - SPONSORLIJST 2 - KRIEBELPEDIA Dankzij al deze mensen kunnen wij lekker spelen en knutselen! Op de achterpagina vind je het Kriebeldams volkslied!

description

Een uitgave van de Vakantiespelen Kriebeldam uit Appingedam - www.kriebeldam.nl

Transcript of 2009-05 De Kriebeldammer VR-10-07-2009

kiJk OOk eens Op WWW.krieBeldam.nl pagina 1

KRIEBELDAM - Hey Kriebels! Ik koop volgende week een ander horloge... want deze die ik nu heb doet het niet goed, hij loopt veel te snel... Net was het nog maandag, en nu is het al weer vrijdag... Heb ik eindelijk iedereen een beetje leren kennen gaan de eerste kinderen al weer weg... Sommige zie ik natuurlijk volgende week nog weer, maar er gaan ook een heleboel op vakantie volgende week en die moet ik dus al weer missen snik snik! Doen jullie trouwens de volgende week ook nog een weekje mee? Want er zijn nu nog helemaal

vakantie gaat wens ik heel veel plezier en de rest tot volgende week!

Groetjes Dikkie Kriebel

week nog niet ééntje gehad! Dus dat kunnen jullie volgende week nog goedmaken :-)

Iedereen die op

weer precies het zelfde gaat doen.En op de foto hierboven zie je kinderen pannenkoeken eten maar ik heb de hele

niet zo veel kinderen die zich hebben opgegeven voor de tweede week. En dat terwijl we juist nu de tweede week wel een heleboel leiding hebben weten te vinden... Dus kijk je vader of moeder nog even lief aan als je straks thuis bent en doen maar een keertje extra de afwas en misschien mag je dan nog wel een weekje komen. De groepen die deze week nog geen bootje gevaren hebben krijgen volgende week voorrang als het mooi weer is, en verder zijn er natuurlijk een hele hoop nieuwe spelletjes bedacht, dus je hoeft niet bang te zijn dat je

Pannekoeken bakken blijft toch wel een van de hoogtepunten van de week...

TOFFe eeRSTe WeeK IS ALWeeR VOORBIJ

WILD WeST SHOWKRIEBELDAM - Ook vanavond is er weer een programma. We hebben namelijk weer een Bonte Avond op het programma staan. Alle groepen hebben inmiddels als het goed is leuke stukjes voorbereid voor op het podium. Het programma begint

om 19.00 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. We verwachten ook een hoop vaders, moeders, broertjes, zusjes, enzovoort... Neem iedereen maar mee die eens een kijkje wil nemen op Kriebeldam.In de pauze is kunnen er lootjes worden gekocht voor de verloting en

kunnen er nog een paar leuke prijsjes worden gewonnen die door onze sponsoren beschikbaar zijn gesteld. Dus kom allemaal vanavond naar de Bonte Avond! Je mag ook verkleed komen als je dat leuk vindt!

AVONDPROGRAMMA

Alle kinderen (en ook ouders en broertjes of zusjes) worden vanavond weer verwacht van 19.00 tot 21.00 uur voor het avondprogramma!

De KRIeBeLDAMMeReeN uITGAVe VAN VAKANTIeSPeLeN KRIeBeLDAM

nUmmer 5 | vriJdag 10 JUli 2009 | 43ste Jaargang

Wikipedia op z’n Kriebeldams! Je leest het allemaal op pagina 2

4 - VOLKSLIeD3 - SPONSORLIJST2 - KRIeBeLPeDIA

Dankzij al deze mensen kunnen wij lekker spelen en knutselen!

Op de achterpagina vind je het Kriebeldams volkslied!

pagina 2 de kindervakantiespelen van appingedam

Hey Kriebelkids!Je hebt vast wel eens gehoord van Wikipedia. Dat is een informatieve website op internet met allemaal informatie. Met een moeilijk woord wordt dat ook wel encyclopedie genoemd. Wij hebben onze eigen “Wikipedia” gemaakt en noemen het “Kriebelpedia”.

LucKy LuKeLucky Luke is een grappige en leuke strip welke zich afspeelt in het Wilde Westen. Maar wie spelen er ook al weer in die strip? Vroeger was het een strip die veelgelezen werd al is dat tegenwoordig een stuk minder. Hieronder in het kort de verschillende stripfiguren uit de stripverhalen van Lucky Luke.

Hoofdpersonen!Lucky Luke, de man die sneller schiet dan •

zijn schaduw. Luke is een poor lonesome cowboy die, overal waar hij komt, onrecht en misdaad bestrijdt. Over zijn exacte afkomst is niets bekend. In de eerdere strips was Luke een kettingroker, maar in 1983 verving Morris de sigaret door een strootje. Dit leverde hem waardering op van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Jolly Jumper, zijn trouwe paard, het snelste •paard van het Wilde Westen, en waarschijnlijk ook het intelligentste: voor een potje schaak, vissen met een hengel en een krant drukken draait Jolly Jumper zijn hoef niet om. Hij kan zelfs een blik bonen opendraaien en zijn eigen zadel afdoen!

De Daltons •komen in veel albums voor en worden daarom tot de hoofdpersonen gerekend. Joe, Jack, William en Averell zijn onverbeterlijke schurken. Joe is de kleinste en de slimste, Averell de grootste en domste. Hun moeder, Ma Dalton, speelt soms ook een rol.

R a t a p l a n , •Rataplan is een stripfiguur van tekenaar Morris. Hij werd bekend in de strip Lucky Luke

als bewaker van de Daltons en kreeg later zijn eigen serie. Hij is ‘de domste hond’ van het Wilde Westen, en dol op eten en op Joe Dalton.Vaak interpreteert Rataplan de werkelijkheid om zich heen precies tegengesteld aan hoe het zou moeten. Als Lucky Luke bijvoorbeeld de Daltons, een bende stuntelige boeven, probeert te arresteren, denkt Rataplan dat Lucky Luke een bruut is die een van die nette heren probeert aan te vallen. Hij kan urenlang blijven wachten voor de ingang van een konijnenhol, in de hoop een konijn te vangen, terwijl de konijnen zelf om hem heen aan het spelen zijn. Rataplan kan totaal uitgedorst raken en bijna omkomen van uitdroging, terwijl een rivier een paar meter in de buurt stroomt. Het woord rataplan betekent iets als rotzooi, rommeltje, en geeft redelijk weer hoe het brein van de hond functioneert. De naam komt evenwel van de populaire filmhond Rin Tin Tin, waarop Rataplan een parodie is.

HiawathaSilly Symphonies!In de jaren ‘20 en ‘30 maakten Walt Disney en zijn studio de zogenaamde Silly Symphonies. Dit waren korte tekenfilmpjes, die meestal gebaseerd waren op bestaande sprookjes en verhalen. In 1937 verscheen er een Silly Symphony over een klein indiaantje, dat wil bewijzen dat hij een groot krijger is. En dat indiaantje was niemand minder dan Hiawatha!

Een groot jager?Maar Hiawatha is nog niet helemaal klaar voor het grote indianenleven. Zijn broek zakt de hele tijd van zijn billen en hij krijgt het aan de stok met een grizzlybeer. Gelukkig is hij eerder in het filmpje aardig geweest tegen een konijntje, die de andere bosdieren inschakelt om Hiawatha te redden. Walt Disney heeft ooit het idee gehad om een avondvullende tekenfilm over onze kleine krijger te maken, maar die is er nooit gekomen. Song of Hiawatha!Het filmpje is gebaseerd op het gedicht ‘Song of Hiawatha’ van de negentiende-eeuwse schrijver Henry Wadsworth Longfellow. Longfellow schreef alleen niet over een klein indiaantje, maar over een grote, stoere krijger.

Hiawatha als stripheld!Toch kennen de meeste mensen Hiawatha uit zijn stripverhalen. De allereerste Hiawatha-strip is niet gemaakt in Amerika, maar in Zweden! Al in januari 1938 verscheen het verhaal van Hiawatha als strip in de Zweedse Musse Pigg-Tidningen (oftewel Mickey Mouse Krant). De Amerikanen volgden in november 1940 met een wekelijkse Hiawatha-pagina in de zondagskrant.

In Nederland!Vanaf nummer 9 uit 1954 staat Hiawatha ook in de Nederlandse Donald Duck. In het begin heeft Hiawatha wat moeite met het uitspreken van zijn zinnen. Inmiddels spreekt deze kleine indiaan vloeiend Nederlands!

KRIeBeLPeDIA

Ook dit jaar zijn er weer héél

veel sponsoren die Kriebeldam

mogelijk maken. Op deze pagina

willen we ze allemaal even

noemen en ze hierbij ontzettend

bedanken.

kiJk OOk eens Op WWW.krieBeldam.nl pagina 3

LANGS DEZE WEG WILLEN WE NAMENS ALLE KINDEREN EN MEDEWERKERS DEZE SPONSOREN WEER ONWIJS BEDANKEN!

Albert Heijn•STER videotheek•Primera•Imma Mode•Radio Zijlstra•EP Kuitert•Sporthuis Mossel•The Read Shop•Top1Toys•Marskramer•Slagerij Oosterhof•D&R Sport•Fourty One Avenue Fashion•Slikhoeske Koolman•Modehuis Cecil•Bloemenwinkel De Zwaan•HEMA Appingedam•The Game Shop•Pets Place•Tabakszaak Opwierde•Scharrelhofke•Bloemenwinkel Ukenalaan•Snackbar Unique•Restaurant De Pekelahof (Oude Pekela)•De Vesting•GAMMA Appingedam•Palsma•Van der Molen•Fivelingo•Rozeboom•Schuitema en Doornbos (Vuurboom)•Tuincentrum Arkema•Camping de Bouwte•FG Print•

Kriebeldam zou bijna niet meer kunnen bestaan zonder de hulp van een hele lijst fantastische sponsoren. Dankzij hun bijdrage, meestal in de vorm van goederen, prijsjes voor de verloting of door het beschikbaar stellen van hun diensten kunnen wij de kosten voor de kinderen zo laag mogelijk houden. Hieronder staan al onze sponsoren van dit jaar. We hopen dat we niemand zijn vergeten, maar dan maken we dat zeker volgende week goed... Al onze sponsoren staan trouwens ook op de website en ze hebben een keurmerk gekregen die als het goed is ergens bij de deur of op het raam hangt.

SPONSORLIJST

SPONSOReN KRIeBeLDAM

2009

In de grote zaal staat nog steeds een doos voor lege flessen. Er zitten inmiddels al heel wat flessen in, maar we gaan ze pas eind volgende week allemaal in één keer inleveren. Je kan dus

nog een weekje extra helpen sparen. Dus drink dit weekend maar een extra glaasje sinas en neem de lege fles volgende week mee en gooi hem in de doos! Alvast bedankt!

FLeSSeNAcTIe

<-- KLeuRPLAAT

pagina 4 de kindervakantiespelen van appingedam

KRIeBeLDAMS VOLKSLIeDHup jongens! Hup meisjes! Aan de slag!Hup Kriebeldam, ’t wordt weer een drukke dag!Zingen en dansen, voetballen en sjansen,Lachen en swingen, pijl en boog en touwtje springen.Er is geen plekje waar dat beter kan, dan in ons pretdorp, lekker gekdorp, zomerdorp Kriebeldam.

We wonen aan de Kriebel, dichtbij de Kriebelzee. We zijn er heel tevreden en hebben pret voor twee. Vakantiegangers blijven zolang het als ’t maar kan. Ze willen nooit weer weg uit ons Kriebel, Kriebeldam!

Hup jongens! Hup meisjes! Aan de slag!Hup Kriebeldam, ’t wordt weer een drukke dag!Zingen en dansen, voetballen en sjansen,Lachen en swingen, pijl en boog en touwtje springen.Er is geen plekje waar dat beter kan, dan in ons pretdorp, lekker gekdorp, zomerdorp Kriebeldam. De leiding staat te springen, ze wachten al zo’n tijd. We zullen ze laten zweten, dat is wat ons verblijdt. De vaders en de moeders, die laten we maar alleen, Want terug naar huis: Oh nee, dat wil geen één!

Hup jongens! Hup meisjes! Aan de slag!Hup Kriebeldam, ’t wordt weer een drukke dag!Zingen en dansen, voetballen en sjansen,Lachen en swingen, pijl en boog en touwtje springen.Er is geen plekje waar dat beter kan, dan in ons pretdorp, lekker gekdorp, zomerdorp Kriebeldam.

Een nachtje blijven slapen dat is ook reuze leuk, Een fietstocht en een mopje we liggen in een deuk. De groten gaan naar Elders, de kleintjes blijven hier, Het maakt niet uit waarheen want we hebben veel plezier!

Hup jongens! Hup meisjes! Aan de slag!Hup Kriebeldam, ’t wordt weer een drukke dag!Zingen en dansen, voetballen en sjansen,Lachen en swingen, pijl en boog en touwtje springen.Er is geen plekje waar dat beter kan, dan in ons pretdorp, lekker gekdorp, zomerdorp Kriebeldam.

Op vliegende tapijten, reizen we door de tijd, Elk jaar een ander thema is iets wat ons verblijd. En nu niet langer praten, we gaan weer aan de slag, Dit wordt een gave vette, coole Kriebeldamse dag.

Hup jongens! Hup meisjes! Aan de slag!Hup Kriebeldam, ’t wordt weer een drukke dag!Zingen en dansen, voetballen en sjansen,Lachen en swingen, pijl en boog en touwtje springen.Er is geen plekje waar dat beter kan, dan in ons pretdorp, lekker gekdorp, zomerdorp Kriebeldam.

1, 2, 3, PSST, 1, 2, 3, PSST, 1, 2, 3, OEWOEWOEWOEWOEWOE!!!!

Een uitgave vanVakantiespelen Kriebeldam

Vervaardigd doorASWA REPROSERVICE

AdresVakantiespelen Kriebeldam

Burgemeester Klauckelaan 169902 KZ Appingedam

RedactiePeter Heun

Hernandt Boonstra

EindredactieDikkie Kriebel

ContactTelefoon: 0596-623315

Vragen naar: Coretta Bosma

[email protected]

I N F O R M A T I e O V e R D e K R I e B e L D A M M e R