173444-Nieuwsflits Rhijngeest november 2017 - Oegstgeest · Rijnvaert In Rijnvaert (Deelplan 1 in...

4
Nieuwsflits November 2017 - nummer 10 Beste lezer, In deze nieuwsflits voor (toekomsge) bewoners van Nieuw-Rhijngeest/ Oegstgeest aan de Rijn, leest u informae over de belangrijkste zaken die in uw wijk (gaan) plaatsvinden. Ook aenderen wij u hier op de laatste bewonersbijeenkomst van dit jaar. Deze vindt plaats op woensdagavond 15 november a.s. Om 19.30 uur zien wij u graag in de raadzaal van het gemeentehuis. In deze nieuwsflits vindt u verder ook informae van de Watersportvereniging Binnenrijn en van Bewonersvereniging Oegstgeest aan de Rijn (BOAR). Bouwverkeer Er wordt op heel veel plekken in de wijk gewerkt. Er vinden voorbereidingen plaats om grond bouwrijp te maken, er wordt geheid en gebouwd. Aannemers, leveranciers, kraanwagens, betonwagens e.d. rijden af en aan. Veel – en diverse bedrijven helpen hierbij. Het is lasg om alle bedrijven opmaal te informeren over bouwroutes. Gemeente Oegstgeest en de aannemers proberen er alles aan te doen om bewoners zo min mogelijk last te laten hebben van het bouwverkeer. De bouw bij park Landskroon wordt via de zuidzijde ontsloten en niet via de wijk. Fietstunnel en geluidswal Het aanleggen van de fietstunnel onder de A44 heeſt helaas ernsge vertraging opgelopen. Er zijn meer dan 30 zgn. zienswijzen (bezwaren) ingediend. Wethouder Tönjann heeſt namens de gemeente gesprekken met de indieners gevoerd, maar dit heeſt niet geholpen. Op dit moment is een juridische procedure gestart. Voor het vervaardigen van de geluidswal is inmiddels opdracht gegeven. De start van de uitvoering is begin 2018. Rijnlandroute Voor meer informae over de rijnlandroute kunt u terecht op www. rijnlandroute.nl Daar kunt u zich ook aanmelden voor de speciale nieuwsbrief over het verloop van de aanleg van de rijnlandroute. Drie bruggen De planning van de ontwikkelaar is om medio week 50 drie bruggen die respecevelijk worden aangelegd vanaf ParkSingel fase 1, 2 en 3 over de toekomsge Binnenrijn, gereed te hebben. Hondenuitlaatplaats Aan de Oude Rijnsburgerweg (vlakbij Corpus) is een uitlaatplaats gemaakt. Honden mogen alleen op deze locae loslopen. Er geldt wel ook een opruimplicht voor de hondenpoep.

Transcript of 173444-Nieuwsflits Rhijngeest november 2017 - Oegstgeest · Rijnvaert In Rijnvaert (Deelplan 1 in...

Page 1: 173444-Nieuwsflits Rhijngeest november 2017 - Oegstgeest · Rijnvaert In Rijnvaert (Deelplan 1 in Nieuw-Rhijngeest en grenzend aan de Oude Rijn en Rijnsburg) komen uitsluitend vrijstaande

Nieuwsfl its November 2017 - nummer 10

Beste lezer,

In deze nieuwsfl its voor (toekomsti ge) bewoners van Nieuw-Rhijngeest/Oegstgeest aan de Rijn, leest u informati e over de belangrijkste zaken die in uw wijk (gaan) plaatsvinden. Ook att enderen wij u hier op de laatste bewonersbijeenkomst van dit jaar. Deze vindt plaats op woensdagavond 15 november a.s. Om 19.30 uur zien wij u graag in de raadzaal van het gemeentehuis. In deze nieuwsfl its vindt u verder ook informati e van de Watersportvereniging Binnenrijn en van Bewonersvereniging Oegstgeest aan de Rijn (BOAR).

BouwverkeerEr wordt op heel veel plekken in de wijk gewerkt. Er vinden voorbereidingen plaats om grond bouwrijp te maken, er wordt geheid en gebouwd. Aannemers, leveranciers, kraanwagens, betonwagens e.d. rijden af en aan. Veel – en diverse bedrijven helpen hierbij. Het is lasti g om alle bedrijven opti maal te informeren over bouwroutes. Gemeente Oegstgeest en de aannemers proberen er alles aan te doen om bewoners zo min mogelijk last te laten hebben van het bouwverkeer. De bouw bij park Landskroon wordt via de zuidzijde ontsloten en niet via de wijk.

Fietstunnel en geluidswalHet aanleggen van de fi etstunnel onder de A44 heeft helaas ernsti ge vertraging opgelopen. Er zijn meer dan 30 zgn. zienswijzen (bezwaren) ingediend. Wethouder Tönjann heeft namens de gemeente gesprekken met de indieners gevoerd, maar dit heeft niet geholpen. Op dit moment is een juridische procedure gestart. Voor het vervaardigen van de geluidswal is inmiddels opdracht gegeven. De start van de uitvoering is begin 2018.

RijnlandrouteVoor meer informati e over de rijnlandroute kunt u terecht op www.rijnlandroute.nl Daar kunt u zich ook aanmelden voor de speciale nieuwsbrief over het verloop van de aanleg van de rijnlandroute.

Drie bruggenDe planning van de ontwikkelaar is om medio week 50 drie bruggen die respecti evelijk worden aangelegd vanaf ParkSingel fase 1, 2 en 3 over de toekomsti ge Binnenrijn, gereed te hebben.

HondenuitlaatplaatsAan de Oude Rijnsburgerweg (vlakbij Corpus) is een uitlaatplaats gemaakt. Honden mogen alleen op deze locati e loslopen. Er geldt wel ook een opruimplicht voor de hondenpoep.

Page 2: 173444-Nieuwsflits Rhijngeest november 2017 - Oegstgeest · Rijnvaert In Rijnvaert (Deelplan 1 in Nieuw-Rhijngeest en grenzend aan de Oude Rijn en Rijnsburg) komen uitsluitend vrijstaande

NieuwsFlits | Oegstgeest aan de Rijn | november 20172

Kopers ParkSingel fase 2 vieren feestjeIn september was het feest op de bouwplaats van de 49 woningen van ParkSingel fase 2. Toen vierden de kopers, Dura Vermeer, BPD Ontwikkeling en Wethouder Wendelien Tönjann de start van de bouw. Door middel van loti ng mocht een van de kopers samen met wethouder Tönjann en Theo van der Plas van BPD Ontwikkeling een betonnen plaat neerleggen. De toekomsti ge buren kregen volop de ruimte om bij de BBQ met elkaar kennis te maken.

Succesvolle start verkoop voor ParkSingelfase 3De verkoop van de 28 villa’s van ParkSingel fase 3 is succesvol van start gegaan. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de geïnteresseerden nader kennis maken met de prachti ge nieuwbouwwoningen. De sfeer was goed en de bezoekers reageerden enthousiast op de uitgebreide verkoopbrochure.

Nieuws Watersportvereniging Binnenrijn De zomer is al weer verdreven door de herfst. De bomen laten ons genieten van hun mooie kleurenpracht. En het vaarseizoen is voorbij. Op 1 november 2017 moeten alle boten zijn overgebracht naar de winterstalling.De Watersportvereniging Binnenrijn wil de bewoners van de Drie Gebroeders hartelijk bedanken voor de mogelijkheid om dit jaar de boten van de vereniging bij hen voor de deur aan te meren.

Vanaf 1 april 2018 hopen we de nieuwe ligplaatsen in gebruik te kunnen gaan nemen. Op dit moment is de vereniging in afwachti ng van informati e van de gemeente Oegstgeest over de huurprijs, de voorwaarden waaronder de vereniging de ligplaatsen kan gaan beheren. Deze gegevens zijn nodig om tot een meerjarige overeenkomst te komen van de gemeente Oegstgeest met de Watersportvereniging Binnenrijn. Wij verwachten hierover binnenkort meer informati e te hebben.

Het lag in onze bedoeling een algemene ledenvergadering te organiseren in november 2017. Dit gaat helaas niet lukken, omdat het bestuur van de Watersportvereniging nog niet kan beschikken over de nodige informati e. Wij verwachten de algemene ledenvergadering pas te kunnen organiseren in het eerste kwartaal van 2018.Bewoners, die in de wijk Nieuw-Rhijngeest wonen, kunnen zich nog aanmelden als (aspirant)lid van de vereniging. Dit kan binnenkort via de website www.wsvbinnenrijn.nl. Voor informati e kunt u binnenkort gebruik maken van ons nieuwe mailadres [email protected].

Verplaatsing bouwketen Dura Vermeer infra en verwijdering bouwhekkenDe bouwketen die nu bij Park Landskroon staan, worden medio week 46 verplaatst naar het einde van de Rhijnhofweg (richti ng de ir. Tjalmaweg). Ook staat in de planning om in diezelfde week de bouwhekken te verwijderen, die nu (nog) staan op de Oude Rijnsburgerweg, tussen Schoonzicht en Jachtrust.

Page 3: 173444-Nieuwsflits Rhijngeest november 2017 - Oegstgeest · Rijnvaert In Rijnvaert (Deelplan 1 in Nieuw-Rhijngeest en grenzend aan de Oude Rijn en Rijnsburg) komen uitsluitend vrijstaande

NieuwsFlits | Oegstgeest aan de Rijn | november 20173

Afscheid wethouder TönjannOp 1 december 2017 neemt Wendelien Tönjann afscheid als wethouder van de gemeente Oegstgeest. Zij was onder andere de portefeuillehouder voor Nieuw-Rhijngeest. Na bijna 15 jaar in het openbaar bestuur, waarvan bijna twee termijnen als wethouder, start ze begin december bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Ze gaat daar aan de slag als directeur van het Congres- en Studiecentrum, dat voor de overheid en non-profi tsector congressen, trainingen en opleidingen verzorgt en jonge talenten opleidt.

Kop van Rhijn De planning van BPD Ontwikkeling is om in het vierde kwartaal te starten met de verkoop van de 44 appartementen en 20 Grachtenpanden, Boothuizen en Watervilla’s van Kop van Rhijn. Ze hebben voor Kop van Rhijn een mooie situati eschets laten maken. Het geeft je een goed beeld van de ligging van de prachti ge woningen en appartementen. Kijk op www.woneninoegstgeestaanderijn.nl voor meer informati e.

Rijnvaert In Rijnvaert (Deelplan 1 in Nieuw-Rhijngeest en grenzend aan de Oude Rijn en Rijnsburg) komen uitsluitend vrijstaande villa’s en stati ge twee-onder-een-kapwoningen. Op de kavels direct aan de Oude Rijn kunnen mensen met exclusieve woondromen hun eigen huis bouwen. In het totaal komen er 50 woningen in Rijnvaert Oegstgeest. Het plan wordt gefaseerd verkocht en gebouwd. De tweede fase bestaat uit 3 vrijstaande villa’s en 14 twee-onder-een-kapwoningen met een tuin aan het water en 2 parkeerplaatsen op eigen terrein. De vrijstaande villa’s en twee-

onder-een-kapwoningen worden luxe afgewerkt met sanitair en een complete keuken met inbouwapparatuur. Voor meer informati e: www.rijnvaert-oegstgeest.nl

Informati e over Oegstgeest aan de Rijn Informati e over Oegstgeest aan de Rijn vindt u op onze website www.oegstgeestaanderijn.nl en/of www.woneninoegstgeestaanderijn.nl. U kunt ons ook volgen op Twitt er (@Oegstgeest Rijn) en Facebook (www.facebook.com/oegstgeestaanderijn). Kijk ook eens op de website www.oegstgeest.nl of volg de gemeentelijke Facebook pagina voor actueel nieuws van onze gemeente.

Bericht van Bewonersvereniging Oegstgeest aan de Rijn (BOAR)Wijk BBQ; een feest! De zomervakanti e hebben we met oude - en nieuwe buurtgenoten en 22 kinderen, afgesloten met een uitbundige en zeer gezellige BBQ met spel en ontmoeti ng. Tegelijkerti jd openden we hiermee het nieuwe school- en werkseizoen. Mede dankzij spontane steun van Oegstgeest aan de Rijn VOF, twee medewerkers van SKO en vrijwilligers is dit een bijzonder geslaagd evenement geworden. Zelfs de weergoden waren ons goed gezind. Zo konden we nader kennis maken met elkaar en verwachti ng en ervaringen

uitwisselen. Enfi n, u kunt het verslag hiervan nog nalezen op onze Facebook pagina: Bewonersvereniging Oegstgeest aan de Rijn. Daar vindt u ook actuele berichtgeving en onderlinge communicati e.

Terugkerend evenementBelangrijke conclusie uit de vele positi eve reacti es en nieuwe aanmeldingen voor de vereniging is toch wel dat dit een terugkerend evenement zou moeten vormen tussen oud- en nieuwkomers in de wijk om elkaar ongedwongen en open te kunnen vinden. Een nieuw begin, om van daaruit bij te kunnen dragen aan de fantasti sche en zeer gewilde woonomgeving, die Nieuw-Rhijngeest is.

Wat doet de bewonersvereniging nog meer?Naast het onderhouden van de communicati e, over het zgn. “klein leed” dat de bouw met zich meebrengt, is vooral overleg en soms ronduit onderhandelen met de gemeente over de verdere bouw, inrichti ng en het beheer van de wijk het belangrijkste speerpunt van acti es. De veiligheid en bereikbaarheid van de woningen ti jdens de bouw vande rest van de wijk vormen hierbij een bijzonder punt van aandacht. Inderdaad, gaat onze aandacht vooral uit

Page 4: 173444-Nieuwsflits Rhijngeest november 2017 - Oegstgeest · Rijnvaert In Rijnvaert (Deelplan 1 in Nieuw-Rhijngeest en grenzend aan de Oude Rijn en Rijnsburg) komen uitsluitend vrijstaande

Uitnodiging informati e avondNieuw-RhijngeestVoor informati e over de meest recente ontwikkelingen in uw wijk nodigen wij u graag uitvoor een bijeenkomst op:

woensdag 15 november 2017 in de raadzaal van het gemeentehuis.Aanvang van deze avond is 19.30 uur en de avond duurt tot circa 21.00 uur.

Tot ziens op woensdag 15 november!

naar de leefb aarheid van onze dagelijkse leefomgeving als gezamenlijk belang, daarom richten we ons ondanks de gezelligheid die er wel is, minder op het zijn van een gezelligheidsvereniging. Als ons huis op orde is, verschuift het accent vast weer. Nu moeten we nog de handen ineenslaan om alle wensen en verlangens van bewoners in evenwicht te krijgen.

Belangrijke punten uit het overleg met de gemeente

Fietstunnel onder de A44Er is redelijk wat vertraging met de aanleg, omdat er bezwaren ingediend zijn door bewoners aan de andere kant van de A44. Zij vrezen voor hun rust, terwijl wijkbewoners van Nieuw-Rhijngeest staan te trappelen om op de fi ets naar het centrum van Oegstgeest te kunnen. De wijkvereniging wil dat de stem van bewoners die wel belang hebben bij de snelle uitvoering van het bestemmingsplan voor de fi etstunnel ook wordt gehoord. Hiervoor zouden bijvoorbeeld handtekeningen met adhesie of een peti ti e voor de fi etstunnel verzameld kunnen worden en /of kunnen we op hoorzitti ngen acte de préséance geven.

Fietsbrug over de Oude RijnDe voortgang van de bouw van de fi etsbrug, lijkt nog binnen het ti jdschema te vallen. De voorbereidingen, c.q. de (nu minder zichtbare deel) bouw van de brugdelen vindt elders plaats en de brug zal in drie delen worden aangevaren en ter plaatse verder worden gelast en gemonteerd. Ook het overleg met marktparti jen over het aanbesteden van een drank- en horeca gelegenheid met zonneterras aan het haventje aan de voet van het talud is in volle gang.

Woningbouw achter Park LandskroonDe vereniging heeft zijn zorgen uitgesproken over de voorgenomen woningbouw met zo’n 400 woningen, een haven met voorzieningen op het universiteitsterrein met hoogte accenten, tot 40 meter hoogte (dus hoger dan Corpus). We

houden hierbij de vinger aan de pols. Ook wat betreft de gevolgen voor de verkeersafwikkeling richti ng de in uitvoering genomen Rijnlandroute en ook wat betreft het niet woon-/werkverkeer de andere richti ng op.

WijkvoorzieningenAandacht is er ook voor de overige wijkvoorzieningen wat betreft gezondheidszorg, de vesti ging van o.a. een huisartsenprakti jk en fysiotherapie.

Omgekeerde afval inzamelingOntwikkelingen m.b.t. afvalscheiding, te weten het gezamenlijk ophalen c.q. aanbieden van plasti cs, metalen en karton en aanbieding van restafval in ondergrondse containers i.p.v. het ophalen heeft zeer onze aandacht. Op dit moment buigt de gemeente zich hierover.

Oproep voor bemensing van commissies Gezien de bede aandachtsgebieden, die zich aandienen in de wijk en de democrati sche opzet van de vereniging, zijn wij op zoek naar mensen die mee willen denken of zelf onderwerpen die hun ter harte gaan willen oppakken. Mott o: help uzelf, dan helpen en ondersteunen wij u en elkaar met raad en daad. In de loop van de ti jd zijn er verschillende commissies ontstaan met een eigen inbreng en aandachtsgebied: verkeer, groen en milieu, spelen, feesten en kunst & cultuur in de wijk. Er is alle ruimte voor andere aandachtsvelden en nieuwe projecten.Laat uw stem horen over waar u warm voor loopt, wat u mist, of wat u wilt verbeteren in de wijk. De vereniging vormt het kader en biedt een platf orm om een en ander te realiseren.

Bereikbaarheid van de Bewonersvereniging De bewonersvereniging is bereikbaar voor uw aanmelding en andere berichten via email: [email protected] en via onze facebookpagina Bewonersvereniging Oegstgeest aan de Rijn. Tijdens de bewonersavond op woensdag 15 november zal de vereniging vertegenwoordigd zijn en zijn we beschikbaar voor nadere informati e en contactgegevens.