150921-MC DEF factsheet masterclass 2016

5
MASTERCLASS Haal meer uit uw MVO communicatie en zelfverklaring 2 keer eerder met succes uitgevoerd.

Transcript of 150921-MC DEF factsheet masterclass 2016

Page 1: 150921-MC DEF factsheet masterclass 2016

MASTERCLASS

Haal meer uit uw

MVO communicatie en

zelfverklaring

2 keer eerder met

succes uitgevoerd.

Page 2: 150921-MC DEF factsheet masterclass 2016

2

“We keken met een frisse blik naar onze MVO-activiteiten,

starten – opnieuw – vanuit de basis en kregen inzicht in de

functionaliteiten van de Zelfverklaring en de mogelijkheden

om hiermee te communiceren”.

Simon van der Schouw, adviseur Advies- en Kenniscentrum Meerlanden

“Tijdens de Masterclass heb ik geleerd

hoe je over duurzaamheid kunt

communiceren in je bestaande middelen,

zodat het volledig wordt geïntegreerd in

alle communicatie-uitingen.”

Daniëlle Hermeler, senior communicatie consultant Meerlanden

“Door uitwisseling met

andere organisaties

werden andere

invalshoeken belicht.”

Job Beekhuijzen, Manager MVO Saver

VOOR WIE IS DEZE MASTERCLASS? • Communicatieprofessionals, MVO managers c.q. MVO coördinatoren, KAM coördinatoren,

relatiemanagers, salesmanagers en P&O/HRM deskundigen;• Een mix van drie medewerkers uit één organisatie, bij voorkeur communicatie, MVO/KAM en P&O/HRM;• De organisatie past ISO 26000 toe / wil de zelfverklaring vorm geven, actualiseren of slimmer benutten /

MVO in de communicatie-strategie verankeren / (nieuwe) businesskansen met MVO verzilveren.

OPBRENGSTEN • Effectieve inzet van uw MVO- en

communicatiebudget;• Doeltreffende ideeën voor intern en

extern betrekken van stakeholders;• Actualiseren en ‘slim’ benutten van

de ISO 26000 Zelfverklaring;• Vergroten van uw onderscheidend

vermogen met MVO;• Versterken van uw MVO

communicatie en reputatie.

DOEL EN AMBITIEDeze masterclass vergroot uw inzichten in de communicatie- en businesskansen van MVO. U werkt met inventieve communicatietools aan de in- en externe betrokkenheid bij MVO, ISO 26000 en de Zelfverklaring. U profiteert hierbij van ervaringen van (voorgaande) deelnemers.

Page 3: 150921-MC DEF factsheet masterclass 2016

3

HET PROGRAMMA

Collectieve Workshop 1 (dagdeel):Onderwerpen zijn: strategische duurzame positionering, reputatieversterking en MVO strategie en middelen zoals de ISO 26000 Zelfverklaring. We gaan in op trends en kritische succesfactoren van MVO communicatie. U werkt met o.a. het BrandTree instrument*.

In-huis-sessie 1 (maatwerk 2 uur):In een bijeenkomst met de drie deelnemers van uw organisatie passen we GreenTreeModel*-tools toe (bv.krachtenveldopdracht, 7-stakeholdercommunicatie-momenten) op uw casus.

Collectieve Workshop 2 (dagdeel):Interne activatie: verbinding en draagvlak creëren binnen de eigen organisatie. We analyseren dit met ons instrument De MVO Communicatieladder*. We stimuleren alignment door het verwoorden van een heldere urgentie & ambitie uitgewerkt in een MVO veranderverhaal.

De masterclass sluit aan op ISO 26000 en de NEN zelfverklaring en richt zich op drie thema’s.

1. Intern draagvlak & activatie;2. Stakeholderengagement & -dialoog; 3. MVO communicatie en

de ISO 26000 Zelfverklaring.

Het programma bestaat uit drie collectieve workshops (dagdeel) met enerzijds verdieping via theorie, best practices en uitwisseling tussen deelnemers. Anderzijds uit het concreet en direct toepasbaar maken met GreenTreeModel* communicatietools, opdrachten en tips. Daarnaast bieden de trainers in-huis sessies (maatwerk) waarin uw casus centraal staat.

“Goed luisteren en inspelen

op de behoefte van de

deelnemers, met gebruik

van jullie GreenTreeModel*-

tools, dat is jullie kracht.”

Olaf van Baal, Manager R&D Suiker Unie

“Nog meer bewustzijn en

informatie hoe over MVO

met onze stakeholders

te communiceren.”

Marcel Pomper, QHSE Manager, Xylem Watersolutions

In-huis-sessie 2 (maatwerk 2 uur):De workshop vindt plaats met een brede groep uit uw organisatie om een volgende stap te kunnen zetten in het verduurzamingsproces. Bijvoorbeeld een sessie met MT voor focus en versnelling, een marktpropositie uitwerken of stakeholderdialoog opzetten.

GreenTreeModel is een MVO Communicatie-instrumentarium – met ISO 26000 als uitgangspunt –, waarmee bedrijven en organisaties

sneller en effectiever verduurzamen.

“Leerzaam, vakkundig en

interactief.”

Femke Smit, Manager P&O Saver

*

Collectieve Workshop 3 (dagdeel):Onderwerpen zijn: welke duurzame businesskansen ziet u bij uw stakeholders en hoe ziet uw plan van aanpak er vervolgens uit. In deze workshop kijkt u met een nieuwe bril naar de markt / doelgroepen, krijgt u ‘gratis’ advies van alle aanwezigen en energieke impuls voor gerichte actie.

Page 4: 150921-MC DEF factsheet masterclass 2016

TRAINERS

4

TRAINER Elise Vonk – Vonk, sprankelend MVOMet eigenheid en flair begeleidt Elise ondernemers en organisaties met het ontwikkelen & implementeren van hun MVO-beleid via ISO 26000. Enerzijds werkt ze met GRiP© op MVO, omdat structuur en richting (duurzame)organisatieresultaten verhogen. Anderzijds gelooft ze in de mens-kant van MVO; aansprekende en gerichte communicatie en beleving zijn - voor haar - middelen om dit te bereiken. Vanuit haar bedrijfskundige achtergrond kijkt ze naar het totaalplaatje en ziet ze snel kansen. Komend uit een ondernemersgezin staat ze voor een klantgerichte en praktische aanpak.Achtergrond: HTS bedrijfskunde, MBA International Marketing Management.www.vonk-mvo.nl | 06 – 81 863 987

TRAINER Christel Berkhout – Plannen van de plankBouwen, verbinden, inspireren en faciliteren. Christel zoekt naar de kern van MVO voor een bedrijf: nu en in de toekomst. Daarbij gebruikt ze de kracht van de ISO 26000 richtlijn. Ze geeft aan wat ervoor nodig is om verduurzaming zo effectief en efficiënt mogelijk uit te dragen. En helpt directies en communicatiemanagers om mensen daarvoor te activeren. Zorgvuldigheid, betrokkenheid en vertrouwen kenmerken haar werkwijze. Ze wil als Wagenings ingenieur bijdragen aan een aarde waar het (te)vrede(n), groen en goed is. Achtergrond: biologie (WUR), communicatie, verandermanagement.www.plannenvandeplank.nl | 06 – 23 146 662

ISO 26000 EN ZELFVERKLARING EXPERT Hans Kröder – Learn2improve your planetHans Kröder is mede-auteur van de ISO 26000 richtlijn en was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de NEN zelfverklaring. Hij begeleidt meer dan 60 organisaties nationaal en internationaal bij de toepassing van ISO 26000 en ruim 35 organisaties bij de zelfverklaring. Hij is gekozen vertegenwoordiger van de internationale organisatie voor promotie van de richtlijn: ISO 26000 Post Publication Organization – Strategic Advisory Group.Tevens is hij docent voor de NEN ISO 26000 trainingen, CSR leergang Erasmus Universiteit en auteur van twee NEN ISO 26000 praktijkhandboeken.Achtergrond: bedrijfseconomie en informatietechnologie. www.learn2improve.nl | 06 – 22 459 541

WE BIEDEN U NIEUWE INVALSHOEKEN … … voor uw volgende stap in duurzaam ondernemen via theorie, tools en praktijk, resulterend in een betere verankering van MVO in het DNA van de organisatie.

Page 5: 150921-MC DEF factsheet masterclass 2016

5

PLANNINGDe masterclass wordt gehouden van januari tot en met juni 2016. De data van de collectieve workshops zijn:

• 1e collectieve workshop: donderdag 14 januari 2016 (10.00 – 14.00 uur)

• 2e collectieve workshop: donderdag 17 maart 2016 (10.00 – 14.00 uur)

• 3e collectieve workshop: donderdag 9 juni 2016 (10.00 – 14.00 uur)

De in huis sessies plannen we in onderling overleg.

FREE PUBLICITYVoor de meest aansprekende resultaten uit de Masterclass generen wij free publicity in de vorm van nieuwsbrieven, blogs, columns, business cases en social media. Uiteraard in overleg met u.

PRIJS EN VOORWAARDEN De prijs voor deze exclusieve masterclass bedraagt € 3.950,- excl. 21% BTW voor deelname van drie medewerkers per organisatie.

InschrijvenDeadline voor inschrijving is dinsdag 1 december 2015. Dit kan per e-mail aan: [email protected]

Betaling Betaling van de masterclass vindt plaats voor aanvang van de eerste collectieve workshop (14 januari 2016).

Deelnemers Het aantal deelnemende organisaties is minimaal 3 en maximaal 7. Per organisatie nemen drie personen deel aan het collectieve programma.

Locaties De locaties voor de collectieve workshops worden afwisselend bij drie van de deelnemers gehouden (onkostenvergoeding tot maximaal € 200,- excl. BTW).

Zij gingen u voor: