14896 WZH A4 Binnen Gids Diensten en... · cepunt van het woonzorgcentrum kunt u een gele waszak en...

17
PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS WZH WZH Volg WZH ook via: WoonZorgcentra Haaglanden www.wzh.nl

Transcript of 14896 WZH A4 Binnen Gids Diensten en... · cepunt van het woonzorgcentrum kunt u een gele waszak en...

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS

WZHWZH

Volg WZH ook via:

WoonZorgcentra Haaglanden

www.wzh.nl

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 1

VOORWOORD

In deze brochure maakt u kennis met de producten en diensten die WZH u biedt wanneer u in één van onze woonzorgcentra woont. U kunt deze producten en diensten afnemen op vrijwillige basis. Het gaat om producten en diensten die niet vergoed worden vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). In de brochure ‘Uw zorg in een AWBZ-instelling’ staat beschreven waar u recht op heeft. Deze folder kunt u opvragen bij het Servicepunt van uw woonzorgcentrum of downloaden via de website www.ciz.nl en www.rijksoverheid.nl.

PRODUCTEN EN -DIENSTENFORMULIERBij uw intakegesprek met de klantbemiddelaar nemen we met u door aan welke producten en diensten u behoefte heeft. De klantbemiddelaar vult dit vervolgens in op het producten- en dienstenformulier en controleert dit samen met u. Als u het eens bent, plaatst u uw handtekening eronder. Wanneer u in de loop van de tijd wijzigingen wenst aan te brengen in de producten en/of diensten die u afneemt, kunt u terecht bij de zorgmede-werkers.

MAANDFACTUURAlle prijzen van de producten en diensten vindt u in de bijlagen van deze gids. De vermelde prijzen zijn vastgesteld voor 2016 en worden jaarlijks geïndexeerd. Na afloop van iedere maand ontvangt u een factuur/overzicht van WZH of van één van de externe partijen met daarop de kosten die voor uw rekening zijn. Heeft u uw financiën uitbesteed aan uw contact-persoon of financieel gemachtigde, dan ontvangt hij/zij de factuur. De kosten voor de producten en diensten worden via een automatische incasso afgeschreven. Indien er geen automatische incasso wordt afgegeven, zijn de administratiekosten, zoals vermeld in de prijslijst, voor uw rekening.

CONTACTHeeft u vragen of opmerkingen? U kunt bij het Servicepunt van uw woon-zorgcentrum of bij zorgmedewerkers terecht met vragen. De gids kunt u ook vinden op onze website www.wzh.nl.

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 2 PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 3

DEEL 1

ZORG

INHOUDSOPGAVE

Voorwoord 1

DEEL 1 ZORG 3

1.1 Manicurebehandeling 41.2 Pedicurebehandeling 51.3 Kappersdiensten 6

DEEL 2 SERVICES 7

2.1 Telefonie 82.2 Televisie 82.3 Internet 82.4 Kluis 82.5 Sleutel/tag 92.6 Wasverzorging 92.7 Schoonmaak 112.8 Inzet huismeesters 12

DEEL 3 WELZIJN 13

3.1 Maaltijd voor familieleden en mantelzorgers 143.2 Gebruik ruimte bij bijzondere gelegenheden 143.3 Collectieve bijdrage 15

DEEL 4 ALGEMEEN 17

4.1 Borgsommen 184.2 Laatste verzorging 194.3 Het achterlaten van uw woning 20

BIJLAGEN 21

Bijlage 1 Prijslijst producten en diensten 22Bijlage 2 Prijslijst waskosten 23Bijlage 3 Norm kledinglijst 25Bijlage 4 Hoeveelheid kleding 26

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 4 PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 5

1.1 MANICUREBEHANDELING De zorgmedewerkers van WZH knippen uw nagels en verzorgen uw handen. Soms is het knippen en verzorgen alleen niet genoeg en heeft u behoefte aan een meer uitgebreide behandeling. Dan kunt u kiezen voor een manicurebehandeling, uitgevoerd door een externe manicure.

DE BEHANDELINGEen manicurebehandeling bestaat uit het volgende:

• reinigen van uw handen;• nagels knippen en onder de nagels schoonmaken;• in vorm vijlen van de nagels;• indien gewenst, nagellak aanbrengen;• handen en nagelriemen insmeren met een verzorgende crème.

WZH werkt samen met erkende professionele manicuren, die voldoen aan alle wettelijk gestelde eisen. De manicure is op vaste dagen aanwezig. U kunt bij een zorgmedewerker of bij het Servicepunt terecht voor meer informatie over het maken van een afspraak. De kosten voor de manicure zijn voor uw eigen rekening. Deze worden niet doorberekend op uw maandfactuur van WZH. U ontvangt een factuur van de manicure. Voor de manicure zijn de prijzen in de prijslijst vermeld. Uiteraard bent u vrij om een eigen manicure te kiezen, maar de kosten en beschreven behandeling kunnen dan afwijken.

1.2 PEDICUREBEHANDELINGUw voeten hebben veel te verduren waardoor voetklachten kunnen ontstaan. Met een pedicurebehandeling kunnen klachten snel verholpen worden. WZH werkt samen met door WZH erkende pedicuren. Er zijn verschillende pedicurebehandelingen beschikbaar: een basispakket, een uitgebreid pakket en een luxe pakket.Voor elk pakket worden kosten gerekend. De beschreven behandeling en kosten gelden alleen voor door WZH erkende pedicuren. U bent vrij om te kiezen voor een eigen pedicure, maar de kosten en beschreven behandeling kunnen dan afwijken.

BASISPAKKET: NORMALE VOETVERZORGINGBij een ‘normale voetverzorging’ worden uw voeten gedesinfecteerd en uw nagels geknipt.

Heeft u een indicatie voor persoonlijke verzorging? Dan zijn de kosten van de pedicurebehandeling voor WZH. Een uitzondering hierop is als een pedicure, die niet door WZH is erkend, de behandeling uitvoert. In dat geval zijn de kosten voor uw rekening.

UITGEBREID PAKKET: SPECIALISTISCHE VOETVERZORGINGSpecialistische voetverzorging bestaat uit:

• verwijderen van eelt;• verwijderen van kloven;• verwijderen van likdoorns;• polijsten van de nagels;• voeten insmeren met crème;• behandelen van ingegroeide nagels.

Als u een medische verwijzing heeft, zijn de kosten voor rekening van WZH. De specialist ouderengeneeskunde bepaalt of u in aanmerking komt voor een medische verwijzing, dit wordt vastgelegd in uw zorgleefplan. Als u geen medische verwijzing heeft, zijn de kosten voor uw rekening.

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 6

LUXE PAKKETIn het geval van een luxe pakket lakt de pedicure uw nagels en masseert uw voeten. De kosten van dit pakket zijn altijd voor uw rekening.

BEDRAGENVoor de pedicure zijn de prijzen in de prijslijst per behandeling vermeld. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ‘uitgebreid pakket’ én een ‘luxe pakket’. U telt dan twee bedragen bij elkaar op. Ook kunt u voor alleen een ‘uitgebreid pakket’ of een ‘luxe pakket’ kiezen. In dat geval rekent de pedicure alleen het bedrag dat bij het betreffende pakket vermeld staat. De kosten van de pedicure die voor uw eigen rekening zijn, worden niet doorberekend op uw maandfactuur van WZH. U ontvangt een factuur van de pedicure.

De pedicure is op vaste dagen aanwezig. U kunt bij een zorgmedewerker of het Servicepunt terecht voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

1.3 KAPPERSDIENSTEN Bij alle woonzorgcentra van WZH is een kapsalon in de buurt. Bij de meeste woonzorgcentra vindt u de kapper op de begane grond. Als er geen kapsalon aanwezig is, kan de kapper naar uw appartement komen om u te knippen. U kunt voor meer informatie en de prijslijst terecht bij het Servicepunt.

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 7

DEEL 2

SERVICES

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 9PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 8

2.1 TELEFONIE

U kunt zelf contact opnemen met een provider voor telefonie. U betaalt zelf de gesprekskosten en de apparatuur voor het bellen. Hierbij raadt WZH mobiel bellen aan. Mocht dit geen optie voor u zijn, willen we u graag laten weten dat de mogelijkheid bestaat om met een regulier telefoontoestel te bellen waar de simkaart van een mobiele telefoon in geplaatst kan worden. Voor meer informatie over telefonie in het woon-zorgcentrum, kunt u terecht bij het Servicepunt.

2.2 TELEVISIE Voor informatie over de televisievoorziening in uw woonzorgcentrum, kunt u terecht bij het Servicepunt.

2.3 INTERNETIn alle woonzorgcentra van WZH wordt gratis wifi aangeboden. Het net-werk van WZH heet ‘WZH-Gast’. Indien u internet in uw appartement wenst, regelt u dit zelf met uw internetprovider. Voor meer informatie over de internetvoorziening in het woonzorgcentrum, kunt u terecht bij het Servicepunt.

2.4 KLUISWilt u uw persoonlijke eigendommen zoals geld, sieraden of belangrijke formulieren opbergen op een veilige plek? Dan kunt u deze spullen plaatsen in een kluisje. Alle appartementen van WZH zijn standaard voorzien van een kluisje. Hier zijn geen kosten aan verbonden. In sommige woonzorgcentra van WZH is een cijfercode nodig, in andere woonzorg-centra opent u uw kluis met een sleutel. Voor meer informatie over een kluisje, kunt u terecht bij het Servicepunt.

2.5 SLEUTEL/TAG

U ontvangt bij de aanvaarding van uw appartement, indien nodig, twee sleutels of tags (een elektronische sleutel). Eén sleutel/tag kunt u in eigen bezit houden en één sleutel/tag is desgewenst voor uw mantelzorger of familielid. Indien u of een familielid behoefte heeft aan een extra sleutel/tag, kunt u deze via een zorgmedewerker bestellen. In de meeste gevallen hebben het balkon en de brievenbus hetzelfde slot.

Het tarief voor de aanschaf van de extra sleutel/tag, staat vermeld in de prijslijst in de eerste bijlage. Daarnaast wordt er per sleutel/tag borg gere-kend. U vindt de kosten terug op uw factuur van WZH.

2.6 WASVERZORGINGBij verblijf in één van onze woonzorgcentra, helpt WZH graag met het doen van de was. Zorgmedewerkers halen uw vuile kleding bij uw appar-tement op en zorgen dat het ongeveer een week later weer schoon en fris bij u wordt afgeleverd. WZH besteedt de wasverzorging uit aan wasserij Synergy Health.

PERSOONSGEBONDEN GOEDOnder persoonsgebonden goed verstaat WZH persoonlijke kleding zoals on-dergoed, overhemden, blouses, broeken, jurken en rokken. De kosten voor het wassen, drogen, strijken en stomen van uw kleding zijn voor uw rekening. Dit is anders wanneer vanwege uw ziektebeeld uw kleding extra vaak moet wor-den gewassen, lees hier meer over in onderstaande alinea ‘Normlijst’.

NORMLIJSTDe waskosten zijn voor rekening van WZH als ze aan het ziektebeeld zijn gerelateerd. Wat wordt aangemerkt als reguliere waskosten en wat als ziektebeeld gerelateerde waskosten? Deze informatie kunt u vinden in de normlijst (zie bijlage). In de normlijst vindt u hoeveel stuks kleding per kledingsoort maximaal als normaal gebruik per week gezien mag worden. Overschrijdt u de normlijst met de ingeleverde was? Dan ziet WZH de overschrijding als ziektebeeld gerelateerd en zijn die kosten voor WZH. Als u gebruik maakt van de wasverzorging bij WZH worden de waskosten aan u doorbelast op basis van werkelijk gebruik. De facturatie vindt maandelijks plaats via de factuur die u ontvangt van WZH. De waskosten beslaan een kalendermaand, dit staat ook op de factuur vermeld. De ziektebeeld gerelateerde waskosten worden op de factuur als één bedrag gecrediteerd.

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 11PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 10

MERKEN VAN WASGOEDOm ervoor te zorgen dat uw kleding zo snel mogelijk bij u terug wordt bezorgd en om het zoekraken van kledingstukken te minimaliseren, laat WZH uw kleding voorzien van een barcode. De wasserij brengt deze bar-codes aan. In de barcode wordt het wasvoorschrift van het kledingstuk opgenomen. Biedt u bijvoorbeeld kleding aan met een onderhoudsetiket ‘kwetsbaar textiel’, ‘niet machinaal was- of droogbaar’ of ‘chemisch reinigen’, dan is dit bij de wasserij herkenbaar via de barcode. Al uw kleding wordt conform voorschrift gereinigd.

De kosten van het aanbrengen van barcodes zijn voor uw eigen rekening. Zie hiervoor de prijslijst waskosten in de tweede bijlage. Ook als u uw ei-gen was verzorgt, is het belangrijk dat uw kleding gemerkt is. Bij het Servi-cepunt van het woonzorgcentrum kunt u een gele waszak en een formu-lier wasregistratie afhalen. U kunt een week voor uw komst uw kleding al afgeven in de waszak, samen met het ingevulde formulier wasregistratie. De kleding wordt dan voor u voorzien van barcodes en ligt op de dag van uw verhuizing klaar in uw appartement.

De kleding die u op uw eerste dag wilt dragen kunt u, in overleg, van te voren komen ophalen. Draagt u op de opnamedag kleding die nog niet is voorzien van een merkje met uw naam? Dan is het de bedoeling dat u deze kleding, als het gewassen moet worden, eerst zelf wast. Vervolgens kunt u het aanbieden aan de wasserij voor het merken van de kleding. Voor meer details over het merken van kleding kunt u ook terecht bij het Servicepunt.

LINNENGOEDNaast persoonsgebonden goed maakt u gebruik van linnengoed van WZH. Dat bestaat uit: kussenslopen, lakens, dekbedden, keukenhanddoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en handdoeken. Het gebruik van het linnengoed is kosteloos. De kosten van het wassen zijn voor rekening van WZH.

REPARATIEWilt u graag een kledingstuk laten repareren of verstellen? Ook dan kunt u terecht bij de wasserij. Een overzicht en tarieven van de meest voorko-mende reparaties vindt u op de prijslijst waskosten. De wasserij kan voor u bijvoorbeeld knoopjes aanzetten en losse naden en zomen vastzetten.

Om een reparatie te laten uitvoeren, kunt u het kledingstuk met het for-mulier wasregistratie in een gele waszak bij de zorgmedewerker inleveren. De wasserij zorgt dat de reparatie wordt uitgevoerd en dat het kledingstuk weer bij u in het appartement wordt bezorgd.

VERMISSING EN BESCHADIGINGHet kan zijn dat uw kleding onverhoopt kwijtraakt. Na vier weken spreken we van vermissing. Bij vermissing of beschadiging van uw kleding kunt u zich wenden tot de zorgmedewerkers. Om uw vermissing of beschadiging te registreren, kunt u gebruik maken van het formulier wasregistratie. In het geval van een schade is het de bedoeling dat u het kledingstuk gelijk-tijdig met het formulier wasregistratie inlevert. Bij vermissingen is het heel moeilijk na te gaan wat de oorzaak van deze vermissing is. Wij kun-nen u bij vermissingen helaas geen vergoeding geven.

Bij schadegevallen gaan we na waar en hoe de schade veroorzaakt is. Schades welke aantoonbaar veroorzaakt zijn in de wasserij worden vergoed volgens de, met WZH afgesproken, vergoedingsregeling. Als schades niet aantoonbaar in de wasserij zijn veroorzaakt, kunnen wij uw kleding helaas niet vergoeden.

2.7 SCHOONMAAKWZH zorgt voor de schoonmaak van algemene ruimtes en gemeenschap-pelijke huiskamers. Uw appartement wordt drie keer per week schoonge-maakt. In dit hoofdstuk leest u meer over de standaard schoonmaak en de mogelijkheden voor extra schoonmaak.

STANDAARD SCHOONMAAKUw appartement wordt drie keer per week schoongemaakt. Bij de schoon-maak van uw appartement geldt het volgende:

• WZH verzorgt de schoonmaak van alle vaste elementen binnen het appartement, zoals de vensterbank en de vloer.

• WZH verzorgt de schoonmaak van de standaard WZH inventaris, zoals het bed en het nachtkastje.

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 12

• Voor uw eigen inventaris, bijvoorbeeld een bijzettafel of dressoir die u heeft meegenomen, geldt dat WZH eerst kijkt naar wat u zelf kunt. Als u in staat bent om uw eigen inventaris af te stoffen, kunt u dit zelf doen. Indien het vanuit het ziektebeeld niet tot de mogelijkheden behoort, maakt WZH ook de inventaris die door u geplaatst is schoon.

• WZH verzorgt de benodigde schoonmaakspullen.

EXTRA SCHOONMAAKAls u extra schoonmaak wenst, kan WZH dit bieden. Het kan gaan om een enkele keer, maar uw appartement kan ook structureel extra schoonge-maakt worden. Ook kan WZH persoonlijke eigendommen, die niet vallen onder de standaard schoonmaak, schoonmaken. Hierbij moet u denken aan het schoonmaken van uw lp-collectie of uw verzameling van beeldjes. Heeft u behoefte aan extra schoonmaak vanuit WZH? Dan kunt u dit doorgeven aan een zorgmedewerker. De prijzen voor de extra schoonmaak vindt u in de prijslijst in de eerste bijlage. U vindt de kosten terug op uw factuur van WZH.

2.8 INZET HUISMEESTERSAls u verhuist naar uw appartement, heeft u recht op een half uur inzet van de huismeester. Hier zijn geen kosten aan verbonden. U kunt een half uur werkzaamheden in het appartement laten uitvoeren die binnen het takenpakket van de huismeester vallen, bijvoorbeeld het ophangen van schilderijen en klokken. Als u extra hulp van de huismeester wenst, kunt u dit aangeven bij een zorgmedewerker. De prijzen voor het extra inzetten van de huismeester zijn vermeld in de prijslijst in de eerste bijlage. U vindt de kosten terug op uw factuur van WZH. Verder geldt uiteraard dat aan het onderhoud van de WZH inventaris geen kosten voor u verbonden zijn.

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 13

DEEL 3

WELZIJN

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 15PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 14

3.1 MAALTIJD VOOR FAMILIELEDEN EN MANTELZORGERS

De dagelijkse maaltijden zijn onderdeel van de basiszorg die u ontvangt. Daarnaast worden er regelmatig themamaaltijden georganiseerd. Voor uw familieleden en mantelzorgers geldt dat zij tegen een vergoeding met u mee kunnen eten, zowel tijdens de themamaaltijden (o.a. stamppotavond of aspergeavond), als tijdens de exclusieve themamaaltijden (o.a. het kerstdiner). Uw familieleden en mantelzorgers kunnen zich opgeven voor een (exclusieve) themamaaltijd bij het Servicepunt van uw woonzorgcentrum. De tarieven voor het mee-eten zijn vermeld in de prijslijst en kunnen betaald worden bij het Servicepunt. De prijzen voor de themamaaltijden zijn een richtlijn. Hierbij wordt uitgegaan van een (entertainment)programma met maaltijd.

3.2 GEBRUIK RUIMTE BIJ BIJZONDERE GELEGENHEDEN

U kunt kosteloos gebruik maken van een ruimte om bijvoorbeeld uw verjaardag te vieren. De ruimte kunt u reserveren via het Servicepunt. U heeft hierbij de mogelijkheid om catering af te nemen. Hiervoor kunt u rechtstreeks contact opnemen met de cateraar. De teamleider facilitaire zaken kan contactgegevens van externe partijen aandragen. De kosten van de cateraar zijn voor uw eigen rekening.

3.3 COLLECTIEVE BIJDRAGE

WZH vraagt u maandelijks een collectieve bijdrage te leveren. Deze bijdrage is vrijwillig en wordt onder andere gebruikt voor extraatjes. De collectieve bijdrage bestaat uit twee varianten: het collectief verzorgingspakket en het collectief feestpakket.

COLLECTIEF VERZORGINGSPAKKETIn dit pakket zijn de volgende verzorgingsproducten opgenomen:

• deodorant;• tandpasta/tandenborstel;• shampoo;• douchegel/zeep;• scheerschuim en scheermesjes.

Indien u dit pakket afneemt, wordt ervoor gezorgd dat bovengenoemde producten te allen tijde aanwezig zijn in uw appartement. WZH vult de producten aan waar nodig.

COLLECTIEF FEESTPAKKETHet collectief feestpakket bestaat uit twee onderdelen.

• Een bijdrage aan een attentie voor algemene feestdagen en verjaardagen, zoals taart en een cadeautje.

• Een bijdrage aan algemene diensten, producten en activiteiten die volgens de Wet langdurige zorg niet als verplicht aangeboden dienen te worden, zoals een feestavond met een gezellig optreden.

De kosten voor het collectieve verzorgings- en feestpakket staan vermeld in de prijslijst. U vindt de kosten terug op uw maandfactuur van WZH.

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 16 PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 17

DEEL 4

ALGEMEEN

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 19PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 18

4.1 BORGSOMMEN

WZH hanteert twee soorten borg: voor de halszender/-alarmering en voor de sleutel/tag.

BORG HALSZENDER/-ALARMERINGWanneer u in een woonzorgcentrum van WZH verblijft of komt wonen, kunt u een halszender/-alarmering van ons ontvangen. Deze halszender/ -alarmering maakt deel uit van het alarmeringssysteem in uw appartement. Met dit systeem en het alarm om uw hals staat u altijd in directe verbinding met de zorgmedewerkers.

WZH brengt een borgsom in rekening voor gebruik van de halszen-der/-alarmering. WZH reserveert deze borg voor situaties waarbij u de halszender/-alarmering kwijtraakt of beschadigt. De kosten betreffende de borg zijn vermeld in de prijslijst in de eerste bijlage. De borgsom is voor uw rekening en u ontvangt hiervoor een factuur van WZH. Wordt de hals-zender/-alarmering ingeleverd in de staat van ingebruikname? Dan stort WZH de borgsom terug.

BORG SLEUTEL/TAGWZH brengt een borgsom in rekening voor de sleutel/tag van uw appar-tement. WZH reserveert deze borg voor situaties waarbij u de sleutel/tag kwijtraakt of beschadigt. De kosten betreffende de borg zijn vermeld in de prijslijst in de eerste bijlage. De borgsom is voor uw rekening en u ontvangt hiervoor een factuur van WZH. Wordt de sleutel/tag ingeleverd in de staat van ingebruikname? Dan stort WZH de borgsom terug.

4.2 LAATSTE VERZORGING

Medewerkers van WZH verlenen de laatste zorg na overlijden. Zij bespreken met de nabestaanden de mogelijkheden ten aanzien van afleggen en opbaren. Er bestaan twee verschillende mogelijkheden voor de laatste verzorging van een overledene: de noodzakelijke laatste verzorging en de wenselijke laatste verzorging.

NOODZAKELIJKE LAATSTE VERZORGINGNa overlijden maken zorgmedewerkers de cliënt klaar voor bezoek van nabestaanden en de begrafenisondernemer. De persoonlijke bezittingen van de cliënt draagt WZH over aan nabestaanden. Deze handelingen vallen onder de basiszorg die de cliënt ontvangt. Hiervoor brengt WZH geen kosten in rekening.

WENSELIJKE LAATSTE VERZORGINGNaast de noodzakelijke laatste verzorging, biedt WZH ook wenselijke laatste verzorging aan. Hierbij moet u denken aan het wassen en aankleden van de cliënt. Meestal draagt het uitvaartcentrum zorg voor de laatste verzorging, maar WZH kan deze mogelijkheid ook bieden. De prijs van de wenselijke laatste verzorging is vermeld in de prijslijst in de eerste bijlage. Ook is het, afhankelijk van het woonzorgcentrum, mogelijk om de cliënt op te baren in het appartement.

HERDENKINGSDIENSTENEén of meerdere keren per jaar, afhankelijk van het woonzorgcentrum, vinden herdenkingsdiensten plaats. Tijdens deze diensten herdenken WZH-woonzorgcentra alle bewoners die de afgelopen periode zijn overleden. Samen met bewoners, familie, vrienden, vrijwilligers en medewerkers wordt een ieder herdacht en is er een mogelijkheid om iets persoonlijks te zeggen. Nabestaanden ontvangen hiervoor een uitnodiging.

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 20

4.3 HET ACHTERLATEN VAN UW WONING

Als u uw appartement verlaat, bent u zelf verantwoordelijk voor het leeg halen van het appartement. Bij overlijden zijn uw nabestaanden hier verantwoordelijk voor. Indien de nabestaanden het appartement niet leeg opleveren, zal WZH dit doen. De persoonlijke eigendommen worden gedurende één maand opgeslagen. De kosten hiervoor zijn vermeld in de prijslijst in de eerste bijlage. Deze worden bij de cliënt of nabestaande(n) in rekening gebracht.

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 21

BIJLAGEN

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 23PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 22

1 PRIJSLIJST PRODUCTEN EN DIENSTEN

Hieronder vindt u een overzicht van alle producten en diensten die WZH aanbiedt. Alle prijzen zijn vastgesteld voor 2016 en worden jaarlijks geïndexeerd.

Producten en diensten Cliëntprijs

Zorg

Manicurebehandeling* e 11,00

Pedicurebehandeling basispakket n.v.t (kosten voor WZH)

Pedicurebehandeling uitgebreid pakket* e 15,50

Pedicurebehandeling luxe pakket* e 15,50

Services

Aanschaf extra sleutel/tag e 35,00

Schoonmaak (per half uur) e 15,30

Inzet huismeester (per half uur) e 21,50

Welzijn

Mee-eten familieleden en mantelzorgers themamaaltijden regulier, zoals stamppot- en aspergeavonden (p.p.)

e 9,50

Mee-eten familieleden en mantelzorgers themamaaltijden exclusief, zoals kerstdiner (p.p.)

e 19,50

Collectief verzorgingspakket e 10,00

Collectief feestpakket e 10,00

Algemeen

Borg per halszender/-alarmering e 80,00

Borg per sleutel/tag e 15,00

Wenselijke laatste verzorging e 210,00

Niet leeg opleveren van het appartement e 1.000,00

Administratiekosten per factuur (indien niet automatisch geïncasseerd)

e 5,00

* Deze kosten worden niet doorberekend op uw maandfactuur van WZH. U ontvangt een aparte factuur van de manicure en pedicure.

2 PRIJSLIJST WASKOSTEN

Hieronder vindt u een overzicht van de waskosten voor 2016. Alle prijzen zijn per stuk en inclusief BTW. Alle prijzen zijn vastgesteld voor 2016 en worden jaarlijks geïndexeerd.

Artikelnummer Artikel Cliëntprijs

Artikelgroep 50 Machine wasbare bovenkleding

503000 T-shirt e 0,97

503010 Poloshirt e 0,93

511000 Japon e 2,04

511800 Kaftan e 2,04

512000 Vest e 2,04

512050 Trui e 2,04

512052 Spencer e 2,04

512060 Pullover e 2,04

512100 Blouse e 2,04

512300 Overhemd op hanger e 2,04

513000 Pantalon e 2,04

513001 Ceintuur e 1,30

513010 Pantalon kort e 2,04

513100 Trainingsbroek e 1,22

513110 Joggingbroek e 1,22

513200 Spijkerbroek e 2,04

513250 Spijkerhemd e 2,04

514000 Rok e 2,04

514200 Broekrok e 2,04

514350 Gilet e 2,04

516000 Jas e 2,04

516110 Sjaal e 1,24

516230 Handschoen e 0,38

516350 Badjas e 2,04

516400 Trainingsjack e 1,22

516600 Duster e 2,04

516710 Bodywarmer e 2,04

519000 Stropdas e 1,75

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 25PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 24

Artikelgroep 30 Machine wasbare onderkleding (lijfgoed)

311000 Onderbroek € 0,37

312000 Hemd (onder-) € 0,37

312100 Onderjurk € 0,57

312200 Beha € 0,40

315000 Sok € 0,11

321000 Pyjamajas € 0,82

322000 Pyjamabroek € 0,82

323000 Nachtjapon € 0,82

324000 Nachtkleding € 0,82

Artikelgroep 60 Stoomgoed en andere niet-machine wasbare bovenkleding

603010 Poloshirt € 2,04

611000 Japon € 2,04

612000 Vest € 2,04

612050 Trui € 2,04

612052 Spencer € 2,04

612060 Pullover € 2,04

612100 Blouse € 2,04

613000 Pantalon € 2,04

613100 Trainingsbroek € 2,04

614000 Rok € 2,04

614100 Plooirok € 7,54

614300 Rok suède € 2,04

614350 Gilet € 2,04

615000 Colbert € 4,81

616000 Jas € 4,81

616090 Suède jas € 4,81

616100 Regenjas € 4,81

616110 Sjaal € 2,04

616200 Mantel € 4,81

616300 Jack winter € 4,81

616302 Jack € 4,81

616600 Duster € 2,04

616650 Kamerjas € 2,04

619000 Stropdas € 1,75

621000 Deken € 4,34

621050 Plaid € 2,13

622000 Sprei € 4,34

623000 Dekbed € 8,72

641100 Tafelkleed/persje € 2,13

Artikelgroep 80 Verkoopartikelen

803800 Verkoop waszak bewoner € 5,87

Artikelgroep 90 Reparaties en merken van kleding

902150 Rits inzetten (kort) € 24,26

902160 Knoop, speciaal incl. aanzetten € 1,99

902161 Knoop, standaard wit incl. aanzetten € 1,99

902170 Zoom repareren € 3,84

904150 Barcodemerkje compleet € 0,73

3 NORM KLEDINGLIJST

Normkledinglijst heren, verbruik per week

Omschrijving Uitleg Aantal

Ondergoed/lijfgoed

Onderbroek Slip, short 7

Hemd Hemd 4

Voeten Sokken (per stuk) 14

Nachtkleding

Pyjama (tweedelig)

Broek en jasje 0,5

Bovenkleding

Onderlijf Pantalon, trainingsbroek, spijkerbroek 4

Bovenlijf Trui, overhemd, T-shirt, vest polo 8*

Overig

Ochtendjas Ochtendjas, peignoir, badjas, duster 0,25

Normkledinglijst dames, verbruik per week

Omschrijving Uitleg Aantal

Ondergoed/lijfgoed

Onderbroek Slip, string 7

Hemd Hemd 4

Voeten Sokken, kousen, voetjes (per stuk) 14

Nachtkleding

Pyjama (tweedelig)

Nachthemd, big shirt, pyjama, shortama** 0,5

Bovenkleding

Onderlijf Pantalon, spijkerbroek, trainingsbroek, rok, jurk, japon

4

Bovenlijf Trui, blouse, T-shirt, vest, polo 8*

Overig

Ochtendjas Ochtendjas, peignoir, badjas, duster 0,25

* In veel gevallen worden twee stuks bovenkleding over elkaar gedragen. Bijvoorbeeld een blouse of overhemd in combinatie met een trui.

** Dit betreft in veel gevallen twee delen.

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 27PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 26

4 HOEVEELHEID KLEDING

Dames

Aantal Kledingstuk

1 Jas of mantel per seizoen (zomer/winter)

1 Sjaal of das

5 Vesten en/of truien

20 (30) Onderbroeken*

20 (30) Hemden*

14 (20) Pyjama’s of nachthemden

2 Dusters

2 Paar schoenen

1 Paar pantoffels

8 (12) Japonnen/rokken (of pantalons) en blouses

10 Sokken*

6 Panties per maand (40 of 60 denier)*

3 Bh’s

Indien gewenst Zakdoeken*

Heren

Aantal Kledingstuk

1 Jas of mantel per seizoen (zomer/winter)

1 Sjaal of das

5 Vesten, truien of colberts

20 (30) Onderbroeken*

20 (30) Hemden*

14 (20) Pyjama’s

2 Kamerjassen

2 Paar schoenen

1 Paar pantoffels

8 (12) Pantalons

10 Sokken*

10 Overhemden

Indien gewenst Stropdassen

Indien gewenst Bretels/riem

Indien gewenst Zakdoeken*

* Dit aantal zal over het algemeen jaarlijks vernieuwd moeten worden. Tussen ( ) staan de aanbevolen hoeveelheden voor mensen die incontinent

zijn.

RUIMTE VOOR NOTITIES

PRODUCTEN- EN DIENSTENGIDS | 2016 PAGINA 28

RUIMTE VOOR NOTITIES