1394 Voorgenomen

1
175 zorg & financiering > 10-2007 Midden-Holland en Groene Hart Ziekenhuis De bestuurders van Zorgpartners Midden- Holland (Zorgpartners) en het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) hebben op 14 november 2007 een intentieverklaring ondertekend om per 1 juni 2008 te komen tot een bestuurlijke fusie. Doel van deze bestuurlijke fusie is een compleet zorgaanbod te creëren voor cliënten en patiën- ten in de regio Midden-Holland. Grote stichting ggz in Noord-Oost Nederland Mediant, Adhesie, Riaggz Over de IJssel en Zwolse Poort willen fuseren. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) moet hiermee nog wel akkoord gaan. Zorgcombinatie Dordrecht Drie Dordtse zorginstellingen, Het Parkhuis, Crabbehoff en De Merwelanden, gaan een inten- sieve samenwerking aan. Zij hebben daarvoor een stichting opgericht, Zorgcombinatie Dordrecht. Miletus Achmea, CZ en Univé zijn toegetreden tot de Stichting Miletus, een stichting ter bevordering van systematisch onderzoek naar de ervaringen van patiënten in de gezondheidszorg. Fusie Gemini Ziekenhuis en MC Alkmaar akkoord De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat akkoord met de voorgenomen fusie tussen het Gemini Ziekenhuis in Den Helder en het Medisch Centrum Alkmaar. OPG neemt toeleverancier zorginstellingen over De distributeur van geneesmiddelen OPG neemt de in Oss gevestigde handelsonderneming JP Medical over. Dit bedrijf levert medische ver- bruiksartikelen aan ziekenhuizen en verpleeg- huizen. Twaalf instellingen in gehandicaptenzorg en verpleeg- en verzorgingshuissector richten coöperatieve vereniging op Een coöperatie wordt door de deelnemende instellingen gezien als alternatief voor een grootschalige fusie. Tien van de twaalf instellin- gen, waaronder Talant, de Compaan, Duyn en Rhyn/Vlietlanden, Sherpa, Van Boeijen, Stichtse Warande en Moerboch, maakten al deel uit van het werkverband De Open Ankh, dat nu wordt afgebouwd. De tien leden van De Open Ankh gaan verder zonder twee instellingen in de geestelijke gezondheidszorg. Twee andere V&V-instellin- gen, De Zijlen en Noorderbrug hebben zich aan- gesloten. De coöperatie wil binnen drie jaar vijftien tot twintig leden hebben, liefst met een landelijke dekking. Zorgreus in Zuid-Nederland in de steigers Drie grote zorgaanbieders, Zorggroep West- en Midden-Brabant (ZWMB), Vitalis Woon-Zorg- groep en Zorggroep Noord, willen hun krachten bundelen tot de Zorgalliantie Zuid-Nederland.< > fusies/samenwerking Nieuws voor deze rubriek gelieve te zenden naar het redactiesecretariaat (adresgegevens: zie colofonpagina). 1394 voorgenomen ZenF-1007 cyaan.qxd 29-11-07 12:18 Pagina 175

Transcript of 1394 Voorgenomen

Page 1: 1394 Voorgenomen

175zorg & financiering > 10-2007

Midden-Holland en Groene Hart Ziekenhuis

De bestuurders van Zorgpartners Midden-Holland (Zorgpartners) en het Groene HartZiekenhuis (GHZ) hebben op 14 november 2007een intentieverklaring ondertekend om per1 juni 2008 te komen tot een bestuurlijke fusie.Doel van deze bestuurlijke fusie is een compleetzorgaanbod te creëren voor cliënten en patiën-ten in de regio Midden-Holland.

Grote stichting ggz in Noord-Oost Nederland

Mediant, Adhesie, Riaggz Over de IJssel enZwolse Poort willen fuseren. De NederlandseMededingingsautoriteit (NMa) moet hiermeenog wel akkoord gaan.

Zorgcombinatie Dordrecht

Drie Dordtse zorginstellingen, Het Parkhuis,Crabbehoff en De Merwelanden, gaan een inten-sieve samenwerking aan. Zij hebben daarvooreen stichting opgericht, ZorgcombinatieDordrecht.

Miletus

Achmea, CZ en Univé zijn toegetreden tot deStichting Miletus, een stichting ter bevorderingvan systematisch onderzoek naar de ervaringenvan patiënten in de gezondheidszorg.

Fusie Gemini Ziekenhuis en MC Alkmaarakkoord

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa)gaat akkoord met de voorgenomen fusie tussen

het Gemini Ziekenhuis in Den Helder en hetMedisch Centrum Alkmaar.

OPG neemt toeleverancier zorginstellingenover

De distributeur van geneesmiddelen OPG neemtde in Oss gevestigde handelsonderneming JPMedical over. Dit bedrijf levert medische ver-bruiksartikelen aan ziekenhuizen en verpleeg-huizen.

Twaalf instellingen in gehandicaptenzorg enverpleeg- en verzorgingshuissector richtencoöperatieve vereniging op

Een coöperatie wordt door de deelnemendeinstellingen gezien als alternatief voor eengrootschalige fusie. Tien van de twaalf instellin-gen, waaronder Talant, de Compaan, Duyn enRhyn/Vlietlanden, Sherpa, Van Boeijen, StichtseWarande en Moerboch, maakten al deel uit vanhet werkverband De Open Ankh, dat nu wordtafgebouwd. De tien leden van De Open Ankh gaan verderzonder twee instellingen in de geestelijkegezondheidszorg. Twee andere V&V-instellin-gen, De Zijlen en Noorderbrug hebben zich aan-gesloten. De coöperatie wil binnen drie jaarvijftien tot twintig leden hebben, liefst met eenlandelijke dekking.

Zorgreus in Zuid-Nederland in de steigers

Drie grote zorgaanbieders, Zorggroep West- enMidden-Brabant (ZWMB), Vitalis Woon-Zorg-groep en Zorggroep Noord, willen hun krachtenbundelen tot de Zorgalliantie Zuid-Nederland.<

> fusies/samenwerking

Nieuws voor deze rubriek gelieve te zenden naar het redactiesecretariaat (adresgegevens: zie colofonpagina).

1394 voorgenomen

ZenF-1007 cyaan.qxd 29-11-07 12:18 Pagina 175