12184 be nl koleos h45 monde bd

48
RENAULT KOLEOS KOLEOS RENAULT FOCUS Ruwe elegantie ON TRACK Interview met Tony Parker DRIVE THE CHANGE KOLEOS

description

 

Transcript of 12184 be nl koleos h45 monde bd

Page 1: 12184 be nl koleos h45 monde bd

RENA

ULT

KOLE

OS

KOLEOSRENAULT

FOCUSRuwe elegantie

ON TRACK Interview met Tony Parker

DRIVE THE CHANGE

KOLE

OS

Page 2: 12184 be nl koleos h45 monde bd
Page 3: 12184 be nl koleos h45 monde bd

RENAULTKOLEOS

Renault Koleos, die werd ontworpen en ontwikkeld om uw dagelijkse ritten te vereenvoudigen, combineert zijn hoogstaande comfort op stijlvolle wijze met spitstechnologie. Zijn uitzonderlijke elegantie geeft de ongerepte kracht van zijn temperament op een gedurfde en unieke wijze weer. Kortom: een cross-over ontworpen naar uw imago.

Koleos meet zich trots de nieuwe merkidentiteit aan en sluit daarmee aan bij de stilistische vernieuwing van Renault.

Als uitstalraam van de knowhow van onze ingenieurs verenigt Renault Koleos de allerbeste autotech-nologieën met slechts één doel voor ogen: elk van uw reizen tot een schitterende ervaring maken. Zijn online multimediasysteem Renault R-Link is het toppunt van moderniteit en biedt u een avant-gardistisch rijcomfort. Renaults recentste innovatie, de dodehoekwaarschuwing "Blind Spot Warning", betekent dan weer een aanzienlijke stap vooruit voor uw veiligheid. Koleos werd ontwikkeld als de ideale partner voor uw dagelijkse leven en heeft onder zijn motorkap dan ook krachtige en tegelijk zuinige motoren.

Elegantie en verfijning zijn troef in Koleos, die bovendien voortbouwt op zijn befaamde kwaliteiten: een hoogstaand comfort, uitzonderlijke overschrijdingscapaciteiten en topkwaliteit.

SERGE LACAZE, TECHNISCH DIRECTEUR HOGERE MODELLEN

EDITORIAAL

Page 4: 12184 be nl koleos h45 monde bd

KOLEOSRENAULT

Design en technologie p. 06

Destination Jungle Town p. 10

Motoren, leven aan boord,en technologie onder de loep genomen p. 14

Technische informatie, Ontdek het productaanbod p. 22

Interview met Tony Parker p. 24

Filmscène p. 26

Zoom op Renault R-Link p. 28

Meer dan een label, een engagement p. 30

Bescherming op alle niveaus p. 32

Page 5: 12184 be nl koleos h45 monde bd

De foto’s en teksten gelden voor het hele Renault Koleos-gamma. Om de inhoud van de uitrustingen en de opties te kennen, gelieve de tabel in de Carlab te raadplegen.

Page 6: 12184 be nl koleos h45 monde bd

06 / 07

EEN FASCINERENDE CROSS-OVER... ELEGANT EN TEGELIJK WILD. ONDER ZIJN VERFIJNDE LIJNEN WACHT DE KRACHTBRON TOT U HEM DE SPOREN GEEFT. EEN IMPOSANT RADIATORROOSTER, GERAFFINEERD CHROOM... EEN DUBBELE PERSOONLIJKHEID. EEN UITZONDERLIJKE SUV IN ELKE SITUATIE.

RUWE ELEGANTIE

Page 7: 12184 be nl koleos h45 monde bd

1.

3.

2.

4.

5.

WILDE VERLEIDINGS-

KRACHT

1. Radiatorrooster. Het Renault-logo lijkt te zweven tegen een zwarte achtergrond om de Renault-merkidentiteit extra kracht bij te zetten. 2. Panoramisch glazen elektrisch dak. Laat het licht binnen. 3. Voor een betere zichtbaarheid en extra veiligheid is Koleos uitgerust met mistkoplampen. 4. Zijdelingse beschermstrips in chroom. Koleos voelt zich overal thuis en beschermt zichzelf tegen onaangename ontmoetingen en onverwachte toenaderingen. 5. Bi-xenonkoplampen. De spitse, raszuivere bi-xenonkoplampen geven een intens licht dat het daglicht benadert zodat de bestuurder optimaal kan anticiperen en alles onder controle heeft.

Page 8: 12184 be nl koleos h45 monde bd

08 / 09

ALLE TECHNOLOGISCHE HOOGSTANDJES VAN DE 21STE EEUW. INTUÏTIEVE AANRAAKTECHNOLOGIE LAAT ZICH MET ÉÉN VINGER BEDIENEN VOOR BUITENGEWONE RESULTATEN. BOORDCOMPUTER, ACHTERUITRIJCAMERA, MULTIMEDIA, DODEHOEKWAARSCHUWING... RIJ OP DE MODERNE MANIER. HOUD HET RIJPLEZIER VOOR UZELF EN LAAT DE REST OVER AAN DE WAGEN. KOLEOS TILT RIJPLEZIER NAAR EEN NIEUW NIVEAU.

RIJKELIJK VOORZIENVAN TECHNOLOGIE

Page 9: 12184 be nl koleos h45 monde bd

1.

3.

6.

5.

7.

2.

4.

1. Renault R-Link multimediasysteem met aanraakscherm. Met Renault R-Link verliest u nooit het contact met het leven van alle dag. Overal kunt u aan uw contactpersonen en muziek… heel eenvoudig via het aanraakscherm… en in alle veiligheid dankzij de toetsen aan het stuur. 2. Handenvrije startkaart. Instappen, starten en de deuren weer vergrendelen door gewoon weg te wandelen. Zonder sleutel. U hoeft alleen de kaart bij u te hebben. 3. Bose® Energy Efficient Series System. Het systeem werd op maat ontwikkeld voor Koleos en biedt een unieke geluidservaring die erg dicht aanleunt bij een liveconcert dankzij zeven luidsprekers, een subwoofer en een digitale versterker. 4. Vertrekhulp voor hellingen. Wanneer de bestuurder vertrekt op een helling, wordt het remcircuit automatisch nog 2 seconden onder druk gehouden zodat hij of zij voldoende tijd krijgt om te manoeuvreren. 5. Achteruitrijcamera. De achteruitrijcamera maakt manoeuvreren gemakkelijker. Hij vormt een aanvulling op de auditieve en visuele hulp van het parkeerhulpsysteem voor- en achteraan. 6. Dodehoekwaarschuwing. Een systeem dat voertuigen in de dode hoek van de buitenspiegel detecteert. Het waarschuwt dan de bestuurder door binnen ter hoogte van de linker- of rechterbuitenpiegel een lampje te laten knipperen. 7. Hill Descent Control. Deze “snelheidsregelaar voor afdalingen” wordt ingeschakeld met een knop op het dashboard. Hij handhaaft een constante en lage snelheid (circa 7 km/u) zodat de bestuurder zich volledig op het stuur kan concentreren.

Page 10: 12184 be nl koleos h45 monde bd

10 / 11

Een ongerepte ziel onder een elegante lijn: Koleos is een buitengewone kampioen en verlaat de platgetreden paden in stijl. Het interieur is een toonbeeld van aanraaktechnologie,

comfort, energie... Een eindeloos potentieel om te verkennen. En met Renault R-Link wordt uw hand de ultieme technologische revolutie. Natuur en mens komen terug centraal te staan in een van de ruimste, krachtigste en meest verfijnde cross-overs op de markt. Neem plaats in het hoge interieur en maak indruk. 3, 2, 1… Koleos en Tony Parker maken zich alle terreinen eigen: de straten van de stad, grote open ruimten en chique lanen.

KOLEOS. EEN MIX VAN ONGEREPTE KRACHT EN NOOIT AFLATENDE VERFIJNING. SPEEL NET ALS TONY PARKER OP ALLE TERREINEN… BAAN U EEN WEG DOOR DE STADSJUNGLE EN NEEM DE CONTROLE IN HANDEN. WORD ÉÉN MET UW KOLEOS.

STARRING TONY PARKER& RENAULT KOLEOS

JUNGLEDESTINATION

TOWN

Page 11: 12184 be nl koleos h45 monde bd
Page 12: 12184 be nl koleos h45 monde bd
Page 13: 12184 be nl koleos h45 monde bd

Wendbaarheid en dierlijke kracht, geleverd door uitzonderlijke motoren.

Afspraak op het terrein voor het plezier van hem te besturen, verder te gaan en de dagelijkse sleur opzij te zetten. Perfecte wegbeheersing.

Druk uw ongerepte en verfijnde stempel op de stad.

Page 14: 12184 be nl koleos h45 monde bd

KOLEOSONDER DE SCANNERKLAAR VOOR EEN INTROSPECTIE? ONOVERTROFFEN PLAATS-AANBOD… HEBT U AL KENNIS GEMAAKT MET HET WELZIJN VAN EEN UITZONDERLIJKE RUIMTE? KRACHTIGE MOTOREN DIE ELKE UITDAGING AANKUNNEN… HOUDT U VAN VRIJHEID EN ELEGANTIE? DODEHOEKWAARSCHUWING… BENT U NOG STEEDS ONDER DE INDRUK VAN DE TECHNOLOGIE?

14 / 15

Page 15: 12184 be nl koleos h45 monde bd

RENAULT KOLEOS

Wielbasis : 2 690 mm

Totale lengte : 4 520 mm

Totale breedte : 1 855 / 2 120* mm

Totale hoogte leeg : 1 690 / 1 705** mm

* Met uitgeklapte buitenspiegels.

** Met dakstaven

Page 16: 12184 be nl koleos h45 monde bd

16 / 17

AVONTUURLIJKEKRACHT

Page 17: 12184 be nl koleos h45 monde bd

KOLEOS, DE EFFICIËNTE CROSS-OVER MET EEN STERKE PERSOONLIJKHEID. U VERMOEDT ZIJN KRACHT, HIJ TOONT ZIJN SOEPELHEID. KOLEOS BAANT ZICH MET SPREKEND GEMAK EEN WEG DOOR HET VERKEER, ZONDER DAARBIJ HET MILIEU UIT HET OOG TE VERLIEZEN.

ALL MODE 4 X 4-I: WENDBAARHEID EN VEELZIJDIGHEID Stad of terrein? Met zijn drie transmissiemodi staat Koleos overal zijn mannetje. De vierwielaangedreven “AUTO”-modus, die standaard wordt geactiveerd, wordt aanbevolen omwille van de perfecte sturing van zijn rijgedrag, en dat op alle terreinen. Door de voorwielaangedreven “2WD”-modus te activeren kunt u dan weer het verbruik op droge wegen en snelwegen optimaliseren. Voor terreinritten is er tot slot de vierwielaangedreven “4WD LOCK”-modus.

KRACHT EN SOEPELHEIDDe dieselmotor met een cilinderinhoud van 2,0 liter is verkrijgbaar in twee versies, dCi 150 en dCi 175. Met die motor in het vooronder komt Koleos in alle situaties dynamisch voor de dag. Hij toont zich reactief en kan uitmuntende hernemingen voorleggen dankzij zijn royale koppel van 320 Nm (dCi 150) of 360 Nm (dCi 175). Zijn turbo met variabele geometrie staat borg voor een indrukwekkende soepelheid bij lage toeren, die hij koppelt aan uitstekende acceleraties dankzij zijn vermogen bij hoge toerentallen.

COMFORT EN RIJPLEZIER Beide vermogensniveaus, de dCi 150 en dCi 175, garanderen in alle omstandigheden een maximaal rijplezier, en dat zowel in en buiten de stad als op autosnelwegen.

Koleos verzekert ook een hoogstaande geluidsdemping, die tot in de puntjes werd ontwikkeld om trillingen uit het interieur te weren. Perfect om er in alle sereniteit op uit te trekken.

Page 18: 12184 be nl koleos h45 monde bd

18 / 19

Page 19: 12184 be nl koleos h45 monde bd

BEVOORRECHTRIJDENKOLEOS IS GEKEND VOOR ZIJN WEERGALOOS RUIME INTERIEUR. MET INDRUKWEKKEND VEEL RUIMTE OM HET U GEMAKKELIJK TE MAKEN DOET KOLEOS ZIJN REPUTATIE ALLE EER AAN. ZIJN VERFIJNDE AFWERKING STAAT IN HET TEKEN VAN WELZIJN. MET DAARBOVENOP EEN HOOGWAARDIGE BEKLEDING, EN EEN STERKE MODULEERBAARHEID... ALLES DAT HET LEVEN MAKKELIJK EN AANGENAAM MAAKT.

Koleos is een volwaardige grote 4x4 met royale afmetingen. Voor een uniek gevoel van gastvrijheid. Zich goed voelen vanbinnen begint bij de afwerking. Tot in de puntjes verzorgd, respectvol. De hoogwaardige bekleding draagt bij tot een uitzonderlijk comfort en een hoogstaande sfeer. De wagen beschikt over de beste binnenafmetingen om de bestuurder en zijn passagiers op hun gemak te stellen. Zonder veel binnenruimte kan je nu eenmaal niet genieten van de open ruimte buiten! De indeling en moduleerbare eenvoud zijn als een zesde zintuig. Opbergruimtes, een achterklep die in twee delen open kan, het Easy Break-systeem om de achterbank in een handomdraai neer te klappen. Koleos is exclusief in elk detail.

Page 20: 12184 be nl koleos h45 monde bd

20 / 21

GROOTHOEK-BEELD

Uw veiligheid: de hoogste prioriteit van Renault. Zoals elke luxewagen die zichzelf respecteert, beschikt Koleos over een dodehoekwaarschuwing. Het doel? Aanrijdingen met auto’s die in dezelfde richting rijden vermijden.De term “dode hoek” verwijst naar de beperkte zichtbaarheid van gevaren als gevolg van de beperkingen van de binnen- en buitenspiegels van uw wagen. De dodehoekwaarschuwing die door Renault werd ontwikkeld, gebruikt ultrasone sensoren om voertuigen te detecteren in een cirkel van vijf meter rond de wagen.Er bevinden zich twee sensoren in de achterste hoeken en nog eens twee vooraan op de flanken. Die sensoren detecteren alle bewegende auto’s en tweewielers wanneer uw wagen tussen 35 en 140 km/u rijdt.De dodehoekwaarschuwing van Renault biedt twee alarmniveaus. Een verklikker ter hoogte van de linker buitenspiegel licht op wanneer er een voertuig in de dodehoekzone rijdt. Wanneer u de richtingaanwijzer activeert om af te slaan in die richting, knippert het verklikkerlichtje om u te waarschuwen voor het voertuig.Indien gewenst kunt u het systeem met een druk op de knop uitschakelen.

DE INNOVATIEVE KOLEOS VOELT INSTINCTIEF UIT WELKE HOEK HET GEVAAR KOMT. DE TECHNOLOGIE ONTWIKKELD DOOR RENAULT DETECTEERT ELKE AANWEZIGHEID IN UW DODE HOEKEN. HET SYSTEEM WAARSCHUWT U MET EEN VERKLIKKERLAMPJE. WAAR DE BUITENSPIEGELS HUN GRENZEN BEREIKEN, NEEMT DE BESTE TECHNOLOGIE DE FAKKEL OVER.

Page 21: 12184 be nl koleos h45 monde bd
Page 22: 12184 be nl koleos h45 monde bd

22 / 23

Page 23: 12184 be nl koleos h45 monde bd

FOCUS STYLE & PERSO

CHROMO ZONE / De kleuren van Koleos

VRIJLOOP / Motoren

CREATIEF ATELIER / Interieuraankleding

ESSENTIËLE ACCESSOIRES / Uitrustingen die staan voor een stijl

UITRUSTING EN OPTIES / De volledige lijst

AFMETINGEN / Volumes en maatschema's

KIES ZIJN COMFORTGEHALTE, ZIJN UITRUSTINGSNIVEAU… PERSONALISEER UW VOERTUIG. VRIJHEID ZIT IN DE KLEINSTE DETAILS. LAAT UZELF VOLLEDIG ONDERDOMPELEN IN DE KOLEOS-CATALOGUS.

Page 24: 12184 be nl koleos h45 monde bd

CHROMO ZONEHET KLEURENPALET ONTPLOOIT ZICH.

* Niet-metaalkleur

WIT NACRE

MARSGRIJS

ULTRAGRIJS

SOLIDEWIT *

EBONYBRUIN

MINERAALBEIGE

IVOORZWART

Page 25: 12184 be nl koleos h45 monde bd

dCi 150 4x2 dCi 150 4x4 dCi 175 Aut. 4x4

HOMOLOGATIEFiscaal vermogen (pk) 11 11 11Aantal plaatsen 5 5 5

MOTORMilieunorm Euro 5 Euro 5 Euro 5Cilinderinhoud (cm3) 1995 1995 1995Aantal cilinders / Aantal kleppen 4 / 16 4 / 16 4 / 16Max. vermogen kW (pk) bij tr/min 110 (149) - 4000 110 (149) - 4000 127 (172) - 3750Max. koppel Nm bij tr/min 320 - 2000 320 - 2000 360 - 2000Type injectie turbo / common rail turbo / common rail turbo / common railBrandstof diesel diesel dieselStop & Start - - -Roetfilter serie serie serie

VERSNELLINGSBAKType manueel manueel automaatAantal versnelllingen vooruit 6 6 6

STUURINRICHTINGBekrachtiging variabele stuurbekrachtigingDraaicirkel (m) tussen muren 11,6 11,6 11,6Aantal stuuromwentelingen 3 3 3

WIELEN - BANDENStandaardvelgen (") en -banden : Life 6,5 J 17 - 40 alu

225/60 R17 99H - -

Standaardvelgen (") en -banden : Limited/Intens 6,5 J 18 - 40 alu 225/55 R18 98H

6,5 J 18 - 40 alu 225/55 R18 98H

6,5 J 18 - 40 alu 225/55 R18 98H

Reservewiel optie serie serie

REMMENType circuit in X met ABS en remhulpsysteemESC met onderstuurcontrole CSV serie serie serieVoorwielen geventileerde schijven (320 x 28 mm)Achterwielen volle schijven (292 x 16 mm)

INHOUDBrandstoftank (l) 65 65 65

PRESTATIESTopsnelheid (km/u) 183 182 1900-100 km/u (s) 10"00 10"40 11"90400 m vanuit stilstand (s) 17"20 17"50 18"601000 m vanuit stilstand (s) 31"90 32"40 33"20

THEORETISCH VERBRUIK - NEDC-cyclusCO2-uitstoot (g/km) 147 166 182Categorie CO2/Verbruik D D EStadscyclus (l/100 km) 7,0 7,5 8,7Wegcyclus (l/100 km) 4,9 5,7 6,0Volledige cyclus (l/100 km) 5,7 6,4 7,0

GEWICHTEN (kg)Rijklaar leeggewicht 1724 1730 1784Hoogst toegelaten gewicht 2200 2300 2300Hoogst toegelaten gewicht van de sleep 4200 4300 3650Aanhanger met remmen 2000 2000 1350Aanhanger zonder remmen 750 750 750

VRIJLOOPVERBRUIK, PRESTATIES, AFMETINGEN ... WIJ VERTELLEN U ALLES OMDAT HET BELANGRIJK IS DAT U UW WAGEN GOED BEGRIJPT.

12 wereldtitels met zijn F1®–motoren maakt dat Renault erkend wordt voor zijn expertise en absolute veeleisendheid in deze discipline. Deze know-how inzake motoren laat hen toe seriemotoren te ontwerpen op het hoogste niveau in volgende domeinen:

2-uitstoot.

® circuits.

Page 26: 12184 be nl koleos h45 monde bd

LIFE

CREATIEF ATELIER UITRUSTINGSNIVEAUS, KLEUREN, OPTIES: AAN U DE KEUZE!

STANDAARDUITRUSTING ABS met remhulpsysteemBestuurdersairbag met geprogrammeerde ontplooiingOntkoppelbare passagiersairbag met geprogrammeerde ontplooiingZijdelingse airbags vooraanGordijnairbags voor- en achteraanIn de hoogte regelbare “komma”-hoofdsteunen achteraanIn de hoogte regelbare veiligheidshoofdsteunen vooraanOpbergvak in de deuren voor- en achteraanNeerklapbare achterbank 1/3-2/3Voor- en achterbumper in koetswerkkleurBagagescherm3-puntsveiligheidsgordels achteraan met geïntegreerde krachtbegrenzer3-puntsveiligheidsgordels vooraan met geïntegreerde krachtbegrenzer en gordelspannersAutomatische deurvergrendeling tijdens het rijdenCentrale deurvergrendeling met radiofrequentie afstandsbedieningManuele airconditioningElektronische trajectcontrole ESC (Electronic Stability Control) met antislipsysteem ASRVariabele stuurbekrachtigingBegeleidingsverlichting

Dubbele achterklep met verwarmde achterruit en ruitenwisserAlu 17"-velgen “Silver”Bandenopblaaskit met compressorElektrische ruiten voor- en achteraanBoordcomputerVersnellingspookknop in lederMistkoplampenZijdelingse deurbeschermingen onderaan in koetswerkkleurRadio mono-CD MP3, 3D Sound by Arkamys, Bluetooth®, Plug & Music met bediening aan het stuurLuchtrecyclageSnelheidsregelaar en -begrenzerElektrische buitenspiegels in koetswerkkleurRegelbare dashboardverlichtingStoffen zetelbekleding “Dark”In de hoogte regelbare bestuurderszetelSki voor- en achteraan in “gesatineerd chroom”Startblokkeersysteem met transponderIsofix-bevestiging voor kinderstoel op de zijdelingse passagiersplaatsen achteraanBandendrukcontrolesysteemBinnenverlichting met vertragingsmechanismeGetinte ruitenIn de hoogte en diepte regelbaar lederen stuurwiel

Alu velg 17" Silver

Page 27: 12184 be nl koleos h45 monde bd

LIMITEDSTANDAARDUITRUSTING = LIFE +

Vertrekhulpsysteem op hellingen HSA (4x4)Dakstaven in de lengte in “gesatineerd chroom”Renault handenvrije instap- en startkaartAfzonderlijk instelbare automatische airconditioningMultifunctionele centrale consoleControlesysteem bij afdalingen HDC (4x4)Ruitenwissers vooraan met regensensorElektrische handenvrije handremBekleding van de deurdrempel in aluminium met monogram KoleosAlu 18"-velgen “Silver”Sierstrip in “chroom” op de zijdelingse deurbeschermingenKinderobservatiespiegelDeurhandgrepen buiten in “gesatineerd chroom”

Koplampen met automatische ontsteking12V-aansluitingAchteruitrijradarRenault R-Link : geïntegreerde multimediatablet met aanraakscherm in kleur, bedieningssatelliet aan het stuur, spraakbediening, navigatiesysteem TomTom® LIVE met Europa-wegenkaart, radio mono-CD MP3, Bluetooth®, Plug & Music en internetdiensten “LIVE + Connectivity” gedurende 1 jaarElektrisch inklapbare en verwarmde buitenspiegels in het “glanzend zwart”Stalen voorlopig reservewiel (4x4) Gemengde zetelbekleding stof/imitatieleder “Cube”Bestuurderszetel met verstelbare lendensteunDonkergetinte ruiten achteraan

Alu velg 18" Silver

Page 28: 12184 be nl koleos h45 monde bd

INTENSSTANDAARDUITRUSTING = LIMITED +

Page 29: 12184 be nl koleos h45 monde bd

1.

2. 3. 4. 5.

1. Body Kit. 2. RDSO-Trekhaak.

3-4. Beschermplaten onderaan de voorbumper en achterbumper.5. Uitlaatpijp.

ESSENTIËLE ACCESSOIRES

Page 30: 12184 be nl koleos h45 monde bd

UITRUSTING EN OPTIESVOLLEDIGE LIJST MET UITRUSTINGEN EN OPTIES DIE BESCHIKBAAR ZIJN. ESSENTIËLE INFORMATIE OM UW AUTO OP MAAT TE KIEZEN.

Life Limited IntensVEILIGHEIDABS met remhulpsysteemElektronische trajectcontrole ESC (Electronic Stability Control) met antislipsysteem ASRVertrekhulpsysteem op hellingen HSA -Controlesysteem bij afdalingen HDC -Bestuurdersairbag met geprogrammeerde ontplooiingOntkoppelbare passagiersairbag met geprogrammeerde ontplooiingZijdelingse airbags vooraanGordijnairbags voor- en achteraanDodehoekwaarschuwingssysteem - -3-puntsveiligheidsgordels vooraan met geïntegreerde krachtbegrenzer en gordelspanners3-puntsveiligheidsgordels achteraan met geïntegreerde krachtbegrenzerIsofix-bevestiging voor kinderstoel op de zijdelingse passagiersplaatsen achteraanAutomatische deurvergrendeling tijdens het rijdenBandenopblaaskit met compressorStalen voorlopig reservewiel* ¤Startblokkeersysteem met transponder

DESIGN BUITENMetaalkleur ¤ ¤ ¤Voor- en achterbumper in koetswerkkleurZijdelingse deurbeschermingen onderaan in koetswerkkleur - -Zijdelingse deurbeschermingen onderaan in koetswerkkleur met sierstrip in “chroom”

-

Deurhandgrepen buiten in “gesatineerd chroom” -Buitenspiegels in koetswerkkleur -Buitenspiegels in “glanzend zwart” - -Dakstaven in de lengte in “gesatineerd chroom” -Dubbele achterklep met verwarmde achterruit en ruitenwisserGetinte ruitenDonkergetinte ruiten achteraan -Elektrisch panoramisch glazen open dak - ¤Ski voor- en achteraan in “gesatineerd chroom”Alu 17"-velgen “Silver” - -Alu 18"-velgen “Silver” - -Alu 18"-velgen “Dark” - -

DESIGN BINNENStuurwiel en versnellingspookknop in lederDeurhandgrepen binnen in “gesatineerd chroom” -Bekleding van de deurdrempel in aluminium met monogram Koleos -

ZETELSIn de lengte regelbare voorzetels met antidoorglijuitrusting en verstelbare rugleuningIn de hoogte regelbare bestuurderszetelBestuurderszetel met lendenregeling -Elektrisch regelbare bestuurderszetel - -Verwarmde voorzetels - ¤In de hoogte regelbare veiligheidshoofdsteunen vooraanNeerklapbare achterbank 1/3-2/3 met centrale armsteun en skiluik -Neerklapbare achterbank 1/3-2/3 met “Easy Break”-functie, centrale armsteun en skiluik

- -

In de hoogte regelbare “komma”-hoofdsteunen achteraanStoffen zetelbekleding “Dark” - -Gemengde zetelbekleding stof/imitatieleder “Cube” - -Lederen zetelbekleding in donker carbon, donkerbruin of beige - -

Page 31: 12184 be nl koleos h45 monde bd

Life Limited IntensRIJGEDRAGVariabele stuurbekrachtigingSnelheidsregelaar en -begrenzerIn de hoogte en diepte regelbaar stuurwielElektrisch handenvrije handrem -Centrale armsteun vooraan -BoordcomputerParkeerhulpsysteem vooraan - -Achteruitrijradar -Achteruitrijcamera - ¤

ZICHTBAARBHEID EN VERLICHTINGBi-Xenonkoplampen met automatische hoogteregeling -Koplampen met automatische ontsteking -MistkoplampenBijkomende bochtenverlichting -Koplampsproeiers -BegeleidingsverlichtingIn de hoogte regelbare koplampenElektrische buitenspiegels - -Elektrisch inklapbare en verwarmde buitenspiegels -Ruitenwissers vooraan met regensensor -Zelfdimmende achteruitkijkspiegel - -Binnenverlichting met vertragingsmechanismeKinderobservatiespiegel -Regelbare dashboardverlichtingKofferverlichting

COMFORTRenault startkaart - -Renault handenvrije instap- en startkaart -Elektrische ruiten voor- en achteraan - -Elektrische ruiten voor- en achteraan met impulsbediening -Centrale deurvergrendeling met radiofrequentie afstandsbedieningManuele airconditioning - -Afzonderlijk instelbare automatische airconditioning ¤LuchtrecyclageBediening van de verluchting en bijkomende verluchtingsmonden achteraan

- -

Verlichte make-upspiegels - -12V-aansluiting -

OPBERGMOGELIJKHEDENOpbergvak in de deuren voor- en achteraanMultifunctionele centrale console -Opbergzakje op de rugleuning van de bestuurders- en passagierszetel -Wegneembaar bagagescherm

COMMUNICATIERadio mono-CD MP3, 3D Sound by Arkamys, Bluetooth®, Plug & Music met bediening aan het stuur

- -

Bose® Energy Efficient Series : 7 LS + 1 subwoofer + digitale versterker - ¤Renault R-Link : geïntegreerde multimediatablet met aanraakscherm in kleur, bedieningssatelliet aan het stuur, spraakbediening, navigatiesysteem TomTom® LIVE met Europa-wegenkaart, radio mono-CD MP3, Bluetooth®, Plug & Music en internetdiensten “LIVE + Connectivity” gedurende 1 jaar

-

KLIK, CONFIGUREER, BEKIJK

MET ONZE CONFIGURATOR 3D RENAULT, KUNT U UW KOLEOS OP MAAT CONFIGUREREN. ONTDEK HET NU OP WWW.RENAULT.BE.

Page 32: 12184 be nl koleos h45 monde bd

AFMETINGEN

VELGEN

HOOGTE, BREEDTE, KOFFERRUIMTE, VELGEN... EEN WAGEN GEMAAKT OM IN AL UW BEHOEFTEN TE VOORZIEN.

KIES DE STIJL DIE BIJ U PAST.

VOLUME (dm3) KoleosKoffervolume 450Met neerklapte zetels, tot het dak 1380

AFMETINGEN RENAULT KOLEOS (mm)A Wielbasis 2690B Totale lengte 4520C Overbouw vooraan 955D Overbouw achteraan 875E Spoorbreedte vooraan 1545F Spoorbreedte achteraan 1550G Totale breedte 1855G1 Totale breedte met buitenspiegels 2120H Totale hoogte leeg zonder / met dakstaven 1690 / 1705H1 Totale hoogte met open koffer 2061J Hoogte laaddrempel leeg 750K Vrije hoogte geladen 188L Lengte van de binnenruimte 1927M Breedte op ellebooghoogte vooraan 1451

AFMETINGEN RENAULT KOLEOS (mm)M1Breedte op ellebooghoogte achteraan 1475N Breedte op schouderhoogte vooraan 1433N1 Breedte op schouderhoogte achteraan 1421P1 Hoogte vooraan onder dak aan 14° 946P2 Hoogte achteraan onder dak aan 14° 885Q Hoogte onder dak achteraan 810Y Laadopening bovenaan 1100Y1 Laadopening onderaan 1071Y2 Binnenbreedte tussen wielkasten 1071Z Hoogte laadopening achteraan 805Z1 Laadlengte tot de achterbank 908Z2 Laadlengte (achter passagierszetel) 1585Z4 Hoogte onder bagagescherm 4521 Maximale hellingshoek 27°2 Overrijhoek 21°3 Vrijloophoek achter 31°4 Doorwaadhoogte 450

ALU VELG 17" SILVER ALU VELG 18" SILVER ALU VELG 18" DARK

Page 33: 12184 be nl koleos h45 monde bd

WIE KAN ER, BETER DAN RENAULT, TEN DIENSTE STAAN VAN UW RENAULT ?

KLANTENDIENST

Heeft u een vraag en/of wenst u informatie? Renault staat te uwer beschikking via:telefoon: 078/05 11 15 van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u.internet: www.renault.bepost: Renault Belgïe Luxemburg, Klantendienst, W.A. Mozartlaan 20, 1620 Drogenbos.

DE WAARBORGEN

Vanaf de datum van levering geniet Renault Koleos drie jaar waarborg of 150.000 km, inclusief herstellingen vanwege gebrekkige onderdelen en/of fabricagefouten en wegbijstand. Tegen lakfouten en corrosie krijgt uw wagen respectievelijk 3 jaar en 12 jaar waarborg. Renault drukt ook de gebruiks- en verzekeringskosten met modellen die zich goedkoop laten herstellen en die een uitstekende bescherming tegen diefstal en inbraak bieden.

DE HERSTELLINGSWAARBORG

Renault gaat zeer ver met de kwaliteitswaarborg. En dat voor het hele gamma. Deze waarborg behelst de onderdelen en werkuren van de betreffende tussenkomst gedurende 12 maanden.

DE SERVICECONTRACTEN EASYLIFE

Renault presenteert u zijn waarborgverlenging voor een gerust gevoel onderweg. De waarborg van de constructeur kunt u verlengen door het storten van een vastgesteld forfaitair bedrag. Voor meer informatie kan u terecht bij uw Renault-verdeler.

VOORDELEN:

- Geldig in de meeste Europese landen- Omvat ook Renault Assistance - pechbijstand tot op het einde van

het contract- Vervangwagen inbegrepen (tot 3 werkdagen) om uw mobiliteit te

garanderen- Meerwaarde bij het verkopen van de wagen

DE SERVICES VAN HET RENAULT-VERDELERSNET

De services van Renault Minute (onderhoud zonder afspraak) en Renault Minute Carrosserie (werken aan de lak, lichten, voorruit, carrosserie, enz.) verzekeren de hoogste herstelkwaliteit en bovendien geniet u een jaar waarborg op alle uitgevoerde herstellingen en op de originele Renault-onderdelen.

Page 34: 12184 be nl koleos h45 monde bd

HET RENAULT NETWERK VERBINDT ZICH OM UW VRAAG VIA INTERNET/ E-MAIL TE BEANTWOORDEN BINNEN DE 12 WERKUREN

U DE MOGELIJKHEID TE BIEDEN HET DOOR U GEKOZEN VOERTUIG, ONMIDDELLIJK OF OP AFSPRAAK TE TESTEN

U TE INFORMEREN OVER UW BESTELLING TOT AAN DE LEVERING

U OP HET AFGESPROKEN UUR EN AAN DE AFGESPROKEN PRIJS UW WAGEN TE OVERHANDIGEN

DE DOOR U NIET BEVESTIGDE INTERVENTIES GRATIS AAN TE BIEDEN

UW GETROUWHEID TE BELONEN MET BIJZONDERE VOORDELEN, AANGEBODEN VIA MY RENAULT

U EEN MOBILITEITSOPLOSSING AAN TE BIEDEN AAN EEN VOORDELIG TARIEF

Page 35: 12184 be nl koleos h45 monde bd
Page 36: 12184 be nl koleos h45 monde bd

24 / 25

TONY PARKER

Vraag.: Destination Jungle Town is uw eerste echte rol in een reclamefilm. Het begin van een acteercarrière?Antwoord van Tony Parker: Het is waar dat Renault zijn publiciteit groots aanpakt, met grote producties over meerdere dagen. Bij andere promofilmpjes die ik heb gemaakt, was dat een dag. Maar neen, een filmcarrière zit er niet in. Daar ben ik niet geduldig genoeg voor (lacht). Cinema is indrukwekkend maar bij mij moet het vooruitgaan. Ik ben en blijf een sportman.

V.: En hebt u een favoriete acteur?T.P.: Een favoriete acteur? Ik hou wel van Will Smith als ik echt iemand moet kiezen. Ook Denzel Washington zie ik graag bezig. Dat zijn, denk ik, mijn twee favorieten.

V.: Het concept voor de affiche is geïnspireerd op een foto van Will Smith.T.P.: Dat klopt! Ik vind Will Smith fantastisch: de manier waarop hij zijn carrière, zijn privéleven en alles er rond beheert, dwingt respect af. Echt een goed voorbeeld.

V.: Zie je overeenkomsten tussen jezelf en je personage, dat op het punt staat het basket te verlaten maar wordt achtervolgd door een bal?T.P. (lacht): De eerste keer dat ik het script las, vond ik het echt grappig! Dat is me nog nooit overkomen! Meestal ben ik het die achter de bal loopt. Maar wat de reclamespot betreft, ik ben echt benieuwd naar het resultaat. Ik denk wel dat het een mooie spot wordt. Het concept is vernieuwend. Het basket verlaten, zal ik uiteraard op een dag moeten doen. Maar ik heb het geluk om ongelofelijke momenten te beleven in mijn carrière. Ik heb de top van mijn sport bereikt met de Olympische Spelen en de NBA-finales. Ik heb

ook het geluk heel wat titels te winnen dus ik heb geen schrik voor wat er na het basket komt. Ik ben wel benieuwd naar hoe alles zal lopen maar heb nog geen haast.

V.: In de film rijdt u zelf met de Koleos… Uw verdict?T.P.: Ik was aangenaam verrast! Hij ziet er leuk uit. Ik ben een grote fan van auto’s en pick-ups… Ik weet niet hoe je dat in België noemt? 4x4? Ik hou het bij pick-up. Het resultaat mag er echt zijn voor Renault. Ik wil er trouwens een hebben in de Verenigde Staten. Ik wil Renault in de States vertegenwoordigen en ermee rijden. Hij ziet er echt mooi uit en wat de prestaties betreft… Je kunt hem natuurlijk niet tot het

uiterste drijven in een reclamespot maar in vergelijking met mijn ervaringen met Renault… De eerste wagen waarmee ik heb gereden was een Renault Scénic. Een leuke herinnering. Dus heb ik tegen mezelf gezegd: “Goed, deze Koleos mag ook in de collectie” (lacht).

V.:Laten we even over de opnames zelf hebben. Wat is uw beste herinnering?T.P.: Alles: het geheel! De mensen van Renault waren heel sympathiek, de mensen van de productie, de regisseur met wie ik al had samengewerkt, was ook heel cool, hij heeft me direct op mijn gemak gesteld… Een favoriet moment heb ik niet. De volledige opnames zijn erg goed verlopen. Een uitstekende organisatie.

V.: Met dit partnerschap belichaamt u de auto “made in France”. Spreekt dat imago u aan?T.P.: Ja absoluut. Het is een imago dat ik altijd probeer uit te stralen. Ik ben trots om Frans te zijn. Ik vergeet niet van waar ik kom, waar ik naar school ging en waar ik heb leren basketten. Ik ben er opgegroeid. Mijn vrienden wonen in Frankrijk. Dus ik laat geen kans onbenut om in de States te praten over Frankrijk. Toen Renault me de kans gaf om ambassadeur te worden van dit model, was ik echt blij en trots want dat is waar ik voor sta. We hebben heel wat gemeen.

VRAGENRONDEEEN STILSTAAND BEELD VAN TONY PARKER, EEN UNICUM WANT DE MAN ZIT NOOIT STIL, ZEKER NIET MET ZIJN KOLEOS. WE PROFITEREN ERVAN OM HEM ENKELE VRAGEN VOOR TE SCHOTELEN OVER DE OPNAMES VAN DESTINATION JUNGLE TOWN…

“DE EERSTE KEER DAT IK HET SCRIPT LAS, VOND IK HET ECHT GRAPPIG!” DAT IS ME NOG NOOIT OVERKOMEN! MEESTAL BEN IK HET DIE ACHTER DE BAL LOOPT…”

Page 37: 12184 be nl koleos h45 monde bd

“IK HEB GEEN FAVORIET MOMENT. DE VOLLEDIGE OPNAMES ZIJN ERG GOED VERLOPEN.”

Page 38: 12184 be nl koleos h45 monde bd

26 / 27

FILMSCÈNEBIJ DE OPNAMES VAN DE FILM VAN KOLEOS BLEKEN TOM KAN EN TONY PARKER OP MEER DAN EEN VLAK DINGEN GEMEEN TE HEBBEN. EEN MOOIE VERSTANDHOUDING. VOLG DE BALKUNSTENAAR ACHTER DE SCHERMEN.

Het script van Destination Jungle Town beschrijft een Tony Parker die het aan de stok krijgt met een bal die hem volgt in zijn terugkeer naar de bron. Dit keer geen trainer op de set maar een tevreden

regisseur. Ook op het gebied van cinema is Tony Parker een kampioen. Net als de nieuwe Renault Koleos toont hij twee facetten van zichzelf:

de speler en de acteur. Ongerept instinct en beheersing in alle omstandigheden.Zowel achter de schermen als voor de camera toonde Tony zich ontspannen en heel naturel. Steeds onberispelijk en vlug van begrip in dit nieuwe milieu.De krachtige en verfijnde film doet de auto alle eer aan.

Page 39: 12184 be nl koleos h45 monde bd
Page 40: 12184 be nl koleos h45 monde bd

28 / 29

MET RENAULT R-LINKVERBONDEN RIJDEN

RENAULT R-LINK GEEFT EEN INDRUKWEKKEND GEVOEL VAN LUXE MET EEN ERGONOMISCH EN INTUÏTIEF AANRAAKSCHERM DAT ALLE FUNCTIES VERENIGT DIE U TRANSPORTEREN NAAR EEN WERELD VAN NAVIGATIE, MULTIMEDIA EN BLUETOOTH®-AUDIOSTREAMING VANAF MOBIELE TOESTELLEN. RAAK HET AAN EN PRAAT ERMEE. RENAULT R-LINK STAAT OPEN VOOR INNOVATIE, WELZIJN EN DE TOEKOMST.

Page 41: 12184 be nl koleos h45 monde bd

3.1. 2.

6.5.4.

1. Aanraakscherm met personaliseerbare startpagina. Kies uw snelkoppelingen om met een klik uw favoriete functies te raadplegen. 2. Mobiele muziek. Maak verbinding via Bluetooth® of de USB-poort van Renault R-Link om uw muziek te beluisteren. 3. Telefonie. Telefoneer in alle veiligheid handenvrij dankzij het Bluetooth®-systeem en gebruik de spraakbediening om een nummer te vormen of een contactpersoon uit uw digitale telefoonlijst te bellen.

Door te innoveren plaatst Renault de auto beter in uw leven. Blijf online in de auto! Met Renault R-Link hebt u op elk ogenblik toegang tot uw contacten, uw favoriete muziek en uw webtoepassingen. En dat alles met het aanraakscherm of de bediening aan het stuur. Dankzij de intuïtieve spraakbediening R-Link Voice kunt u zelfs een adres ingeven, rechtstreeks een contactpersoon uit uw telefoonlijst bellen of een toepassing weergeven.

Door te innoveren maken we onze wagens nog gebruiksvriendelijker Met de R-Link Store ontdekt en downloadt u tal van auto-apps (Renault Assistance, e-guide, brandstofprijzen, enz.), nieuws-apps (weersvoorspellingen, Euronews), praktische toepassingen (TomTom® Places, enz.) en andere ludieke, culturele of toeristische apps

4. Uw mails en tweets bekijken en online blijven. 5. Diensten. Raadpleeg de volledige catalogus van Renault R-Link-apps. Creëer uw account op My Renault en ga naar de R-Link Store om kaarten te downloaden, uw software bij te werken, enz. U vindt er ook de handleidingen over Renault R-Link. 6. Systeem. Stem de afstellingen van Renault R-Link in alle eenvoud af op uw persoonlijke voorkeuren (taal, klok, geluiden, enz.).

Page 42: 12184 be nl koleos h45 monde bd

30 / 31

ONZE EERSTE DOELSTELLING:UW TEVREDENHEID

EEN VERLEIDELIJK DESIGN, WAARNEEMBARE KWALITEIT EN DOORDACHTE TECHNOLOGIE GAAN HAND IN HAND OM U EEN UITZONDERLIJKE RIJERVARING EN LEVENSKWALITEIT OP MAAT TE BIEDEN. DANKZIJ DE AANDACHT DIE ALLE DETAILS ONDERGINGEN, WAS UW COMFORT NOG NOOIT ZO HOOG. ONZE AMBITIE VOOR RENAULT KOLEOS WAS EENVOUDIG: UW TEVREDENHEID NAAR EEN HOGER NIVEAU TILLEN.

Page 43: 12184 be nl koleos h45 monde bd

RENAULT KWALITEIT IN CIJFERS

K “Kwaliteit blijft een strategische prioriteit voor de groep en een waarde die het imago van onze merken ten goede komt. Professionalisme, competentie, expertise en strenge normen: waarden die Renault in elke levensfase van een voertuig toepast om klanten de beste product- en servicekwaliteit te garanderen en zo zijn volledige tevredenheid te verzekeren.”

Jean-Pierre Vallaude,

Page 44: 12184 be nl koleos h45 monde bd

32 / 33

ONZE ABSOLUTE PRIORITEIT:VEILIGHEID VOOR IEDEREEN

DE VERANTWOORDELIJKE VISIE VAN RENAULT BESTAAT ER CONCREET IN U TE LATEN GENIETEN VAN DE ALLERMODERNSTE EN KRACHTIGSTE PASSIEVE EN ACTIEVE BESCHERMINGSSYSTEMEN, ONGEACHT HET UITRUSTINGSNIVEAU VAN UW KOLEOS.

Page 45: 12184 be nl koleos h45 monde bd

1.

4.3.

2.

De technologieën die Renault op punt stelt, zijn ontwikkeld om de bestuurder in realtime bewust te maken en te informeren. Ze garanderen een serener, veiliger weggedrag.

Renault heeft rijhulpsystemen uitgewerkt die in alle omstandigheden een aanzienlijke reactiviteit verzekeren en die zo helpen om onaangename verrassingen en bestuurdersfouten te compenseren.

Dankzij zijn expertise op het gebied van ongevallen en innoverende technologieën ten dienste van alle weggebruikers, biedt Renault één van de veiligste gamma’s van de markt. Onze prioriteit: een maximale veiligheid bieden bij ongevallen en levens redden.

VOORKOMEN Om risico’s te voorkomen en de bestuurder in alle omstandigheden te informeren

CORRIGEREN Deze technologische hoogstandjes veranderen alles

BESCHERMEN Alle inzittenden van de wagen maar ook de andere weggebruikers

1. Bescherming. Verstevigde structuur, bijzonder doeltreffende airbags vooraan, zijdelingse airbags voor hoofd/borst, druksensor voor het detecteren van schokken, veiligheidsgordels met voorspanners en belastingsbegrenzer (stoelen vooraan), hoofdsteunen met antiwhiplashfunctie, gordels met krachtbegrenzer (laterale plaatsen achteraan), stoelen vooraan met antidoorschuifsysteem (Fix4sure). Twee driepunts-Isofix-bevestigingen op de buitenste plaatsen achteraan. 2. Antiblokkeerremsysteem. Antiblokkeerremsysteem voor de wielen met elektronische remkrachtverdeling (EBV), gekoppeld aan het remhulpsysteem (AFU) om te zorgen dat de wagen bestuurbaar blijft bij forse remmanoeuvres. 3. Dynamische rijcontrole ESC (Electronic Stability Control) van een nieuwe generatie en met ASR-antislipsysteem. Ze houden de auto stabiel, met name in moeilijke wegomstandigheden. 4. ISOFIX-systeem. Maakt het gemakkelijker om kinderzitjes in alle veiligheid te bevestigen op de buitenste plaatsen.

Renault stelt de mens centraal in zijn activiteiten en schaart zich achter tal van maatschappelijke preventie- en sensibiliseringsinitiatieven met betrekking tot verkeersrisico’s in scholen en universiteiten, bij kinderen en internationale instellingen. Het merk engageert zich ook om de efficiëntie van de hulpdiensten bij interventies te verbeteren.

Renault : veiligheid in cijfers Meer dan 600 personen binnen het bedrijf werken enkel en alleen op de veiligheid van de voertuigen. Investeert jaarlijks 100 miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling voor veiligheid. 400 reële crashtests en 4000 digitale simulaties per jaar.

SENSIBILISEREN EN HELPEN Bijdragen tot veiligheid voor iedereen

Page 46: 12184 be nl koleos h45 monde bd

KOLEOSWILDLYSOPHISTICATED

Page 47: 12184 be nl koleos h45 monde bd
Page 48: 12184 be nl koleos h45 monde bd

CRÉD

ITS

PHOT

O : O

. BAN

ET, Y

. BRO

SSAR

D, T

. KAN

, S. D

E BO

URGI

ES, D

. DUM

AS –

PRI

NTED

IN E

C –

NL 7

7 11

555

821

- S

EPTE

MBE

R 20

14

RENA

ULT

S.A.

S. S

ocié

té p

ar A

ctio

ns S

impl

ifiée

au

capi

tal d

e 53

3 94

1 11

3,00

€ /

13-1

5, q

uai L

e Ga

llo 9

2100

Bou

logn

e-Bi

llanc

ourt

Cede

x –

R.C.

S. N

ante

rre

B 78

0 12

9 98

7 / T

él. :

081

0 40

50

60

* Bij de eerst behaalde termijn.Alles werd in het werk gesteld opdat deze publicatie exact en up-to-date zou zijn op de dag van het drukken (september 2014). Dit document werd opgesteld aan de hand van voorreeksen of prototypes. De foto’s en teksten gelden voor het hele Renault Koleos-gamma. In het kader van zijn beleid van voortdurende verbetering van de producten, behoudt Renault zich het recht voor op elk moment wijzigingen aan te brengen aan de kenmerken en aan de beschreven en afgebeelde voertuigen. Deze wijzigingen worden zo snel mogelijk gemeld aan de officiële Renault-verdelers. Afhankelijk van het land waar zij verhandeld worden, kunnen de versies verschillen en kunnen bepaalde uitrustingselementen niet beschikbaar zijn (standaard, als optie of als accessoire). Raadpleeg uw plaatselijke Renault-verdeler om de meest recente informatie te krijgen. Vanwege de technische beperkingen bij het drukken, kunnen de in dit document afgebeelde kleuren lichtjes verschillen van de werkelijke kleur van de lak of de binnenbekleding. Alle rechten voorbehouden. De reproductie, in welke vorm of met welk middel ook, van het geheel of een gedeelte van deze publicatie is verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Renault.

*