100906 factsheet faq aansluiten plus stavaza

2
Wat moet ik doen als ik wil aansluiten op Inspectieview? Maak een afspraak met het programma e-Inspecties van ICTU (projectleider Peter Berrevoets, 06-18307883). Kan ik Inspectieview gebruiken zonder dat ik daarvoor zelf iets hoef te doen? De projectleider voor de landelijke uitrol van Inspectieview bedrijven maakt een afspraak met het management van de organisatie. Daarnaast moet een user-id en password worden aangevraagd. Na het instemmen met de gebruiksvoorwaarden kun je Inspectieview direct gebruiken. Wie zijn al aangesloten op Inspectieview bedrijven? Op dit moment is de Arbeidsinspectie aangesloten als bronhouder. De Inspectie Verkeer en Waterstaat, de VROM-inspectie, de nVWA en het Agentschap Telecom sluiten voor het eind van het jaar aan. Is er al een gebruikersgroep? Waar kan ik mijn wensen/kritiek kwijt? Er is nog geen gebruikersgroep. Voorlopig wordt daar de bestaande projectorganistie voor gebruikt. Je wensen/kritiek kun je kwijt bij de eigenaar van Inspectieview bedrijven (de Arbeidsinspectie) of bij de projectleider. Kan ik hulp krijgen bij het aansluiten en meedoen met Inspectieview? Ja. Elke inspectiedienst krijgt vanuit de projectgroep begeleiding bij het aansluitproces. Colofon Inspectieview bedrijven is in opdracht van de Arbeidsinspectie ontwikkeld door het ICTU-programma e-Inspecties en wordt beheerd door Logius. Arbeidsinspectie | Afdeling Informatievoorziening Contactpersoon: Henk Spaan, functioneel beheerder Inspectieview bedrijven. Anna van Hannoverstraat 4 | 2595 BJ Den Haag T (070) 333 66 43 | www.arbeidsinspectie.nl Aansluiten op Inspectieview bedrijven | september 2010

description

Factsheet met aansluitinformatie Inspectieview bedrijven

Transcript of 100906 factsheet faq aansluiten plus stavaza

Page 1: 100906 factsheet faq aansluiten plus stavaza

Wat moet ik doen als ik wil aansluiten op Inspectieview? Maak een afspraak met het programma e-Inspecties van ICTU (projectleider Peter Berrevoets, 06-18307883).

Kan ik Inspectieview gebruiken zonder dat ik daarvoor zelf iets hoef te doen? De projectleider voor de landelijke uitrol van Inspectieview bedrijven maakt een afspraak met het management van de organisatie. Daarnaast moet een user-id en password worden aangevraagd. Na het instemmen met de gebruiksvoorwaarden kun je Inspectieview direct gebruiken.

Wie zijn al aangesloten op Inspectieview bedrijven?Op dit moment is de Arbeidsinspectie aangesloten als bronhouder. De Inspectie Verkeer en Waterstaat, de VROM-inspectie, de nVWA en het Agentschap Telecom sluiten voor het eind van het jaar aan.

Is er al een gebruikersgroep? Waar kan ik mijn wensen/kritiek kwijt? Er is nog geen gebruikersgroep. Voorlopig wordt daar de bestaande projectorganistie voor gebruikt. Je wensen/kritiek kun je kwijt bij de eigenaar van Inspectieview bedrijven (de Arbeidsinspectie) of bij de projectleider.

Kan ik hulp krijgen bij het aansluiten en meedoen met Inspectieview?Ja. Elke inspectiedienst krijgt vanuit de projectgroep begeleiding bij het aansluitproces.

ColofonInspectieview bedrijven is in opdracht van de Arbeidsinspectie

ontwikkeld door het ICTU-programma e-Inspecties en wordt

beheerd door Logius.

Arbeidsinspectie | Afdeling Informatievoorziening

Contactpersoon: Henk Spaan, functioneel beheerder Inspectieview

bedrijven. Anna van Hannoverstraat 4 | 2595 BJ Den Haag

T (070) 333 66 43 | www.arbeidsinspectie.nl

Aansluiten op Inspectieview bedrijven | september 2010

Page 2: 100906 factsheet faq aansluiten plus stavaza

Uitrol Inspectieview bedrijven loopt op rolletjes

Er is volop beweging in de landelijke uitrol van Inspectieview bedrijven. Met bijna alle inspectiediensten die op deze voorziening gaan aansluiten, zijn contacten gelegd en concrete afspraken gemaakt. De eerste aansluiting wordt volgens planning gerealiseerd, de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat (IVW) heeft de primeur.

Inspectieview bedrijven is een voorziening waarmee inspectiediensten onderling gegevens uitwisselen over inspecties en handhaving bij bedrijven. Die informatie kan worden gebruikt bij het maken van een selectie van te bezoeken bedrijven. Als een bedrijf bij een recent bezoek de zaken goed op orde had, dan kan een andere inspectie besluiten het

bedrijf niet te bezoeken. Op deze manier ervaart het minder last van het toezicht. De inspectiediensten kunnen hun aandacht vervolgens richten op bedrijven die dat nodig hebben. Ze gaan selectiever te werk en hoeven minder overbodig te inspecteren. Zo heeft het toezicht meer effect.

Op 9 juli jongstleden startte het project Landelijke Uitrol Inspectieview bedrijven met een kick-off in Café Schlemmer in Den Haag. Tijdens deze bijeenkomst werd aangekondigd dat de VROM-Inspectie, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, het Agentschap Telecom en de nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit hun bronnen gaan aansluiten op Inspectieview bedrijven.

Inmiddels zijn de eerste stappen gezet en zijn de genoemde inspecties volop in beweging. Naar verwachting zal de Inspectie Verkeer en Waterstaat in september aangesloten zijn op Inspectieview bedrijven, de VROM-inspectie, het Agenschap Telecom en de nVWA sluiten nog voor het einde van het jaar aan. Peter Berrevoets, projectleider Landelijke Uitrol Inspectieview bedrijven is blij met de voortgang: “In mijn contacten met de inspecties zie ik een grote betrokkenheid. Ik merk dat inspecties het aansluiten van de gegevens en ook het gebruik van die gegevens gecoördineerd aanpakken. De voordelen van het uitwisselen van gegevens zijn natuurlijk evident, dus waarom nog wachten met aansluiten?”

Op Inspectieloket is meer informatie te vinden over Inspectieview bedrijven.

Aansluiten op Inspectieview bedrijven | september 2010