Sterre-prikkel 7: vrijdag 18 oktober 2019 · Er is veel info te vinden over Indianen, helaas is de...

Post on 14-Oct-2020

4 views 0 download

Transcript of Sterre-prikkel 7: vrijdag 18 oktober 2019 · Er is veel info te vinden over Indianen, helaas is de...

DAISY-LUISTERBOEKENvoorkinderenmetleesmoeilijkhedenIs lezen een hele opdracht voor jouw kind? Dan is een Daisy-luisterboek misschien iets voor hem of haar! Daisy-boeken zijnvolledig gratis en zijn op cd-romuitleenbaar in de bibliotheek. Jekan er ook voor kiezen om online je eigen ‘digitale boekenplank’vullen,doordetitelsvanjouwkeuzeaantevragen.Het isdaarbijhet meest zinvolle dat het leesboek in combinatie met hetluisterboekwordt gehanteerd, zodat de auditieve tekst gekoppeldwordtaandewoordbeelden.Het aanbod van deDaisy-boeken is zeer ruim.Zo zijn er 27.000luisterboeken in Daisy-vorm verkrijgbaar en deze worden iederemaandaangevuld.Eengoedemanieromjekindtehelpenvlottertelezen,hetleesplezierterugtevindenengewooneensheerlijkte

genietenvaneenmooiboek!

JekanopverschillendemanierluisterennaardeDaisy-boeken:Via een Daisy speler: dit is een speciaal ontworpen toestel en is te verkrijgen in debibliotheek,wanneerjeeenDaisy-cd-romuitleent.Hiermeekanjeperbladzijdeofhoofdstukvooruitbladerenofteruggaaninhetboek,hetvoorleestempoaanpassen…Viaeengewonecd-/dvdspeler:hierbijgenietjenietvandevoordelenvandeDaisy-structuurbv.hetvertraagdlatenafspelenvanhetluisterboek.Viadecomputer:zokanjegratissoftwareinstallerenopjepc,dienetzoalsdeechteDaisy-spelerwerkt.Viade‘anderslezen’app(tedownloadenindeAppstorevoorzowelAndroidalsiOS).

VoorwiezijnDaisy-boekentoegankelijk?Voorvolwassenenenkinderenmetvisueleoffysiekebeperkingen,dyslexieofeenleesstoornis(ookzonderdiagnose).Hoeinschrijven?Onlineinschrijvenviahttps://mijn.luisterpuntbibliotheek.be/nl/ik-word-lid?step=1Eensjejehebtingeschrevenzaljeeenmailtjekrijgenterbevestigingmetdaarinjeinloggevens.Nahetinloggenkomjeterechtopdestartpaginavanluisterpunt,waarjekuntverdergaanop‘luisterbibliotheek’.Hiervindt je informatieomtrentdeDaisy-boeken.Indienjekliktop‘ganaaronze catalogus’ kom je terecht op de paginawaar je de boeken kan uitkiezen/aanvragen endezedanuiteindelijkookkandownloadenofstreamen.IndienjeinteressehebtindeDaisy-boekenmaarnogvragenhebtomtrenthetgebruik,aarzeldannietomonstecontacteren.Emma.okeke@student.hogent.be (stagiaire orthopedagogie tot aan de kerstvakantie) ensterrespits.zorg@onderwijs.gent.be(zorgcoördinatorNelMertens)

WARMATHON,vrijdag20december2019Erlietenaleenaantalkinderenenoudersweten dat ze zich individueel reedsinschrevenvoordeWarmathon.Ditismisschienhandigerdanwachtentotweeengroepjehebben.

Dus,wiewilmeedoenaandeWarmathonschrijft zichzelf in. Je mag dan aan onslatenwetendatjeingeschrevenbent,danwetenwewieermetdeschoolgroepmeegaatlopen.

Lotte,Fien,Mieke,Tuur,Gust,ToonenRikzijnalingeschreven.Wiedoeternogmee?

KLEUTERBRUNCHzondag20oktober2019vanaf9u30

Zondag is het zover. We kijken er hiernaaruit!Nogniet ingeschrevenenwil je tochnogkomen? Laat het vandaag nog wetenviadezelink:inschrijvingsformulier

Praktisch:-inschrijvenisgratis- ontvangst tussen 9u30 en 10u metochtendgymnastiekendrankje-meebrengen:leukecircusattributenvoor

eenuniekegezinsfoto-brood,koffie,thee,melkenfruitsapwordtdooronsvoorzien-nogmeebrengen:potluck

Totzondag!Adinda(Anaïs),Jolien(Marit)enJolien(Hana)

BORDSPELLEN OP DESTERRE-SPITS2deavond:donderdag24oktoberom19.00

De2despellenavondstaatalweerophetmenu. De eerste spellenavond wassupertof en heel gezellig. We sleuteldenook nog een beetje aan het concept:Despellenavond start deze keer om 19u.Vooraf is er nog geen spel bepaald, wezienwelwatoptafelkomtophetmomentzelf.Vergeetnietinteschrijvenopdelinkonderaanofophetbladaandeinkom,zo

kunnen we inschatten hoeveel volk er komt en kunnen we hetmeegenomen spellenaanbodaanpassennaargelangdegroottevandegroep.

Erkomenook2extrahelpers,dusuitzonderlijkzullenerookspellenaangebodenwordenvoorkinderen.Belangrijk hierbij is dat iedereen zeker zijn/haar naam invult (via het document, zie linkonderaan,ofhetbladophetbordaandeinkom),zodatwevoldoendekunneninschattenhoevelen welke spellen er voorzien moeten worden. Kinderen mogen uiteraard ook zelf spellenmeenemen.

Linkvoordeinschrijving:klikHIER

WIJNPROEFAVOND,vrijdag15november2019Op15novemberkanjevoorde10dekeerheerlijke,eerlijkewijnenproeven.Maarvanafditjaargaanweookniet-alcoholisch.Geefjefeestdagenwatextraglans,blijfinalleluxesoberensteundaarbijooknogeensdeschoolvanjekinderen!

NonaiseenGentseNA-gin.Eenexclusiefdistillaat,omaantelengenmettonicofgingerbeer.Jeinhaleerteenfrissecitrusneusenlaatjetongstrelendoor9kruiden.Verkrijgbaarperfles.

YügeniseenGentsekombucha-producent.Ditbijzonderegefermenteerdedrankjeisnietalleenhip,erwordtookgefluisterddatheterggezondis.Kombuchaiseenversproductenmoetkoelbewaardworden.Jekandaaromookop15novemberzelfaleenvoorraadjeinslaan.Erzijn4smakenverkrijgbaar.

UitDuitslandkomttotsloteenheerlijketraubenschorle,rechtuitdewijngaard.Hetiseenfris-zurigdruivensap,metbubbels.Verkrijgbaaralssixpack.

Meerinfooverdekaasschotelendekinderopvangineenvolgendeprikkel.

KLASISABELLEUitdekringkwameenvoorstelomvolgendeweekeengriezelfeestjeteorganiseren;Vrijdag24oktoberkunnendekleuters,wiewil,verkleednaarschoolkomenalsgriezels!

KLASCHRISTINEDinsdag22oktoberhebikgansdedagbijscholingrondijsbergrekenen.DeklaswordtopgevangendoorPascale!

Woensdag23oktobergaanwezwemmen.Wiekanmeebegeleiden?Noteeralvastjenaamophetinfobord

.UitdekringvanIsabellekwameenvoorstelomeengriezelfeestjeteorganiseren.Vrijdag24oktoberkunnendekleuters,wiewil,verkleednaarschoolkomenalsgriezels.

KLASLIESOnsprojectgaatnuoverinsecten.Veelkinderenbrachtenprachtigmateriaalenboekenmee!Welerenenwetenookalwatoverspinnen.

24oktoberkunnendeoudersvandekinderenvanheteersteopoudercontactkomen.Dekinderenkrijgendanookeenkleinrapportje.

Jekanaldedoodleinvullenomhetuurvastteleggen.

Kinderenvanheteerstegaanmaandag21/10om8.20unaarhetmedischonderzoek.Weesoptijd.

Ishetvrijdageenmooieherfstdag,dansluitenweheteerstetrimesterafmeteenherfstwandeling,opzoeknaarkriebelbeestjes.Brengjebuspasmaarmee,misschienhebbenwehemnodig.

Leesindevakantieookeenboek.Jemaggerusteenboekjeuitdeklasmeenemennaarhuis.ToonhetdanweleensaanLies.Indevakantiekanjeookeenbingeltaakjemaken.Goedomdetafelsteoefenenofdesplitsingenteoefenen.

KLASJOCHEMGoeduitgerustennognagenietendvaneenfantastischeboerderijweek(watnietwasgeluktzonderallehulpvanjullie,waarvoornogeenseenextradankjewel!)vlogenweinonsprojectIndianen:Ingroepjesperonderwerwpbladerdenwezoalsvolleerdespeurneuzendooralonzeboeken,opzoeknaargoeieinfo.Degroepjesdedendatnietalleenvoorzichzelf,maarzeplaatstenookpost-itsopbladzijdenwaarinfo

staatvooranderegroepen,zodatiedereenmakkelijkdeinfokanverzamelen.

Deonderwerpenzijn:ColumbusDagelijkslevenineenstamVroeger&NuJacht,oorlogenwapensCeremonieengeloof

ErisveelinfotevindenoverIndianen,helaasisdeinfoopinternetzeermoeilijkenvooralinhetEngels.Duswietijdheeftomeenseenbezoekjeaandebibtebrengen,hetzouleukzijnnogwatextrainfoboekentehebben.

Katrien,demuziekjuf,kwamookbijonslangsopdinsdag.Weleerdeneenleukliedje:heksenrock&roll.

Volgendeweekzwemmen,dusvergeetdezwemzakniet!

Volgendeweekdonderdag,25/10isereenbordspellenavond.Erkomenook2extrahelpers,dusuitzonderlijkzullenerookspellenaangebodenwordenvoorkinderen.Belangrijkhierbijisdatiedereendiewilmeedoenzekerinschrijftzodatwevoldoendekunneninschattenhoeveelenwelkespellenervoorzienmoetenworden.Kinderenmogenuiteraardookzelfspellenmeenemen,alszezezelfookkunnenuitleggen.MeerinfoendelinkominteschrijvenvindjebovenaanindePrikkel.

KLASTOMVandaag:Verlengdeboekendiejouwkindontleendeopzijn/haarbibkaart.Deboekenvandeklaskaartbrengjekomendewoensdagmeenaarschool.Tombrengtzenaardebib.

Maandag21oktobergaanweindeNMnaarhetMSK.Wenemendeelaaneentestrun.HetMSKverwachtin2020heelveelvolkvoorhetVanEyck-jaar.Brengbuspasjemee.Wevertrekkkenrond13uenzijnterugomstreeks16u

Dinsdag22oktober:deontmoetingsdagmetonzecorrespondenteninBrusselhebbenweuitgesteldomdatMartinenogafwezigistot8november

Wewerkenkomendeweekaanonzewerkstukken.Wedenkennaover'armoede'en'veiligheidophetinternet'.

Eenweekjehardwerkennognetvoordeherfstvakantie.

Volgendeweekdonderdag,25/10isereenbordspellenavond.Erkomenook2extrahelpers,dusuitzonderlijkzullenerookspellenaangebodenwordenvoorkinderen.Belangrijkhierbijisdatiedereendiewilmeedoenzekerinschrijftzodatwevoldoendekunneninschattenhoeveelenwelkespellenervoorzienmoetenworden.Kinderenmogenuiteraardookzelfspellenmeenemen,alszezezelfookkunnenuitleggen.MeerinfoendelinkominteschrijvenvindjebovenaanindePrikkel.

OPVANGNADIYAENGIJSDankjewelaandeoudersvanRenéeenAbdidiereservekledijbinnenbrachten.Wehebbennueenmooievoorraad.

Kousenofonderbroekenzijnnogwelkom.

DESPEELFONTEIN-folderaandeinkomBerichtjevaneenlokalehandelaaruitonzebuurt.

Erligtsindsgistereneennieuwefolderaandeinkom.Despeelfonteiniseenwinkelmetverantwoordspeelgoeden

ecologischekledijindebuurtvanhetstation.ZebrachtenhunSinterklaasfolderbinnen.

Wiewilkandezedusmeenemenenbeginnenkiezen...Wiehemtotheteindeleestvindtookeenkortingsbon.

EERSTEBOOMPLANTINGReigerspark-zondag20oktober2019NadekleuterbrunchkaniedereendiezinheeftafzakkennaarhetReigersparkje.Eenaantaloudersvanonzeschoolzettenhiermeehunschoudersonder.

Wanneereenbijzondergebouwopgetrokkenwordt,wordtdeeerstesteenlegginggevierd.Datdoenweookvooronsparkje,waarwedeeersteboomplantingzullenvieren.Afspraakopzondag20oktoberom15:00uurinhetReigersparkje,Reigerstraat1.Programma:

WoordjedoorSchepenAstridDeBruyckerBurgemeesterMatthiasDeClercq,SchepenAstridDeBruyckerenSchepenTineHeyseplantensamendeeersteboomtussendeanderebomenvanhetReigersparkjeMuzikalewandelingmetRominStondoorhetReigersparkjeennaarhetLucernacollege

ReceptieinhetLucernacollege,Ganzendries149Voorprogramma:Om14:00uurisereenmuziekworkshopmetHildeDeClercqvoorkinderenvan6tot12jaarinhetLucernacollege(Ganzendries149),zijzullendemuzikalewandelinganimeren.

Inschrijvenkanviadezelink.

Sterre-prikkel7:vrijdag18oktober2019

ZEKERLEZEN!

KOMOPTIJDNAARSCHOOLMAARHAALOOKJEKINDOPTIJDAF!Deschoolsluitom18uur.DelaatstetijdmoetGijsveellangeropschoolblijven.Datisnietleukvoorhem,maarooknietfijnvoorjekinddatgraagnaarhuiswil.

Laatkomenkanaltijdeenkeer,pannemetdetreinen,platteband,...endanhebbenweerhierallebegripvoor.Zowel'sochtendsal'savonds.Erzijnechterookeenaantalvastelaatkomers,endatvindenweheeljammer.

Algemeneberichtenvandeschool

DIKKEMERCI!Lees(groot)oudersklasLiesvandezeenvorigeweek.Aanaldemama'sdiemeegaanzwemmenzijnmetklasIsabelle;Elizabeth,Ellen,Katrien,Andrea,Amandine,SarahenRasha.

Weproberenniemandtevergeten.Hebjeontdektdatertochiemandontbreektindelijst?Laathetonszekerweten,danzettenwehetzosnelmogelijkrecht.

DAGTEGENARMOEDE:Wezamelenspeelgoedin

InklasTomhaddenwehetdezeweekindekringoverarmoede.

Wedachtennawatwezelfzoudenkunnnendoen.MetdeklaswillenwedezeoproepuitNieuwGentmeeondersteunen.

WijkhuisPinozoekttweedehandsspeelgoed.Hebjijthuisnogspeelgoed,knuffels,kinderboeken,…liggendiestofliggentevergaren?Danmagjediealtijdschenken(liefstontstofteningoedestaat).

Vooraanopschoolzullenweenkeledozenplaatsenwaarjehetspeelgoedinkanachterlaten.

Pinogeeftditspeelgoedaankinderenuitdebuurt.Misschienmakenwezoenkelegezinnendieinarmoedelevengelukkig?

NIEUWEFOTO'SWeverzamelenonzefoto'svandekinderenopeenafgeschermdewebsite.DelinkverschijntindeSterre-prikkelzodatjullieals(groot)oudersdefoto'skunnenbekijken.Gelievefoto'svananderekinderen/personendandievanjeeigengezinnietverderteverspreiden.Dankjewel,veelkijkplezier!

Oudersdienogfoto'shebbenmogendiealtijddoorsturennaarKaren:sterrespits.sec@onderwijs.gent.be.

Foto's2019-2020

Klasberichten

STIBONIEUWSGezocht:Rondekaasdoosjesomteknutselenindeherfstvakantie.Vb.Lavachequirit.Bedankt!

Kinderopvang

KlasblogklasLies

NIEUWSVANBUITENDESCHOOL

Belangrijkedatavoorschooljaar2019-2020

Nieuwedata/acitiviteitensindsdevorigeSterre-prikkel!Uitstappendieaangevraagdzijn,maarnognietbevestigd.Zwemmen-KlasLieszwemtelkevrijdag!

Zo 20okt2019 KLEUTERBRUNCH

Ma 21okt2019 8u30:1eleerjaar:onderzoekbijdedokter-CLB

13u:klasTom:testrunMSK,buspasmeebrengen-terugom16u

di 22okt2019 KlasTomnaarBrusselmetcorrespondenten

wo 23okt2019 zwemmenChristine

Vrij 25okt2019 zwemmenJochem

KlasTom:workshop3D-printenopschool.

Zo 27okt2019 winteruur

MaVrij

28okt20191nov2019

HERFSTVAKANTIE

Vrij 8nov2019 8u30:6eleerjaar:onderzoekbijdedokter-CLB

zwemmenJochem

Ma 11nov2019 VRIJEDAGWAPENSTILSTAND

Di 12nov2019 12:45-14:30:K3+Lies:BigBangindeBijloke

Wo 13nov2019 PEDAGOGISCHESTUDIEDAG,geenschool,welopvangdoorhetSTIBO

Vrij 15nov2019 zwemmenTom

WIJNPROEFAVOND

Zo 17nov2019 KLUSVOORMIDDAG+opruimwijnproefavond

di 19nov2019 KlasJochemnaarOhain:Picknickmee

KlasTom:3D-workshopmetVR-techniekeninnatuurreservaatBourgoyen.Fiets+picknick!Terugomstreeks16u.

Wo 20nov2019 zwemmenIsabelle

Vrij 22nov2019 zwemmenJochem

Di 26nov2019 8u30:5eleerjaar:onderzoekdoorhetCLB(opschool)

Wo 27nov2019 zwemmenChristine

Do 28nov2019 KlasJochem+Martine:ABC-huisBrussel:picknickenlaterterug

Vrij 29nov2019 zwemmenJOCHEM

KlasTom:ABC-huisBrussel:picknickenlaterterug

Wo 4dec2019 SINTENPIETOPSCHOOL

Vrij 6dec2019 zwemmenJochem

Vrij 13dec2019 zwemmenTom

Do 19dec2019 KlasJochem:13u30:Notenkraker-Tinnenpot-BUSPASMEE

Vrij 20dec2019 zwemmenJochem

nm:Sterre-spits-got-talent Warmathon

MaVrij

23dec20193jan2020

KERSTVAKANTIE

Woe 8jan2020 10u30:info-momentnieuweinschrijvingen

Vrij 10jan2020 zwemmenTom

Ma 13jan2020 KlasTomenJochem:14uOnnozelaars-Bijloke

Di 14jan2020 19u:info-avondsecundair

Wo 15jan2020 zwemmenIsabelle

Do 16jan2020 16unieuwjaarsreceptie

Vrij 17jan2020 zwemmenJochem

Wo 22jan2020 zwemmenChristine

10u30:info-momentnieuweinschrijvingen

Vrij 24jan2020 zwemmenTom

Di 28jan2020 19u30info-momentnieuweinschrijvingen

Vrij 31jan2020 zwemmenTOM

Dagvandedirecteur 13u00:4eleerjaar:onderzoekbijdedokter-CLB

Wo 5feb2020 zwemmenIsabelle

DoVr

6feb202027feb2020

klasTom:correspondentenkomenlogereninGENT

Vrij 7feb2020 zwemmenJOCHEM

Wo 12feb2020 zwemmenChristine

10u30:info-momentnieuweinschrijvingen

Vr 14feb2020 STARTATELIERWEEKindenamiddag

zwemmenAPEN(K3)inhetStropmetWillem

Do 20feb2020 EINDEATELIERWEEK+TOONMOMENT

Vr 21feb2020 zwemmenTom

Ma

Vrij

24feb202028feb2020

KROKUSVAKANTIE

Do 5maart2020 13u30:K1,K2,K3:Koningzonderschoenenvan4HooginhetGravensteen

Vrij 6maart2020 zwemmenTom

Wo 11maart2020

PEDAGOGISCHESTUDIEDAG,geenschool,welopvangmogelijkinhetSTIBO.

Do 12maart2020 KlasTom:AlbertHeijn

Vrij 13maart2020 zwemmenJochem

Za 14maart2020 KLUSVOORMIDDAG

Wo 18maart2020 zwemmenIsabelle

Vrij 20maart2020 zwemmenTom

Ma 23maart2020

klasLies:Designmuseum-bezoekenworkshop'ProfessorKleur'-VanEyckPICKNICKMEE

Di 24maart2020

klasJochemenTom:Designmuseum-bezoekenworkshop'Kleurenmysterie'-VanEyckPICKNICKMEE

Wo 25maart2020 zwemmenChristine

Vrij 27maart2020 zwemmenJochem

nm:klasJochem:DeLeugenbaron-Bijloke

Zo 29maart2020 zomeruur

Di 31maart2020 klasJochem:correspondentenkomennaarGent

Vrij 3apr2020 zwemmenTom

Ma

Vrij

6apr202017apr2020

PAASVAKANTIE

Do 16apr2020 Dagvandesecretaresse

Wo 22apr2020 zwemmenIsabelle

Do 23apr2020 10u15:K2+K3:VanEyck-4Hoog

Vrij 24ap2020 zwemmenJochem

Zo 26apr2020 LENTE-ACTIVITEIT

MaDi

27apr202028apr2020

klasTom:logerenbijdecorrespondenteninOhain

Wo 29apr2020 zwemmenChristine

Ma 1mei2020 VRIJEDAG-DAGVANDEARBEID

Vrij 8mei2020 zwemmenJochem

FRIETENBAK

Za 9mei2020 Feestvandevrijzinnigejeugd(voorkinderenvanhet6eleerjaar)

Zo 10mei2020 moederdag

Wo 13mei2020 zwemmenIsabelle

Vrij 15mei2020 zwemmenTom

DoVrij

21mei202022mei2020

VRIJEDAG-HEMELVAARTVRIJEDAG-BRUGDAG

Za 24mei2020 1ecommunie

Wo 27mei2020 zwemmenChristine

Vrij 29mei2020 zwemmenTom

Ma 1juni2020 VRIJEDAG-PINKSTERMAANDAG

Di 2juni2020 FACULTATIEVEVRIJEDAG,geenschool,welopvangmogelijkinhetSTIBO

WoVrij

3juni20205juni2020

K3+KlasLies:ZEEKLAS

Do 4juni2020 9u15K0+K1:NietDrummen-Bijloke

vm:klasJochem:uitstaplevensbeschouwing,nmklasTomLBV

Vrij 5juni2020 zwemmenTom+zwemmenJochem

Do 11juni2020 K2+K3:Rollebollen

Vrij 12juni2020 zwemmenTom,metdefiets

Zo 14juni2020 vaderdag

Wo 17juni2020 zwemmenIsabelle

Vrij 19juni2020 zwemmenJochem,metdefiets

Za 20juni2020 Dagvandeschoonmaak

Wo 24juni2020 zwemmenChristine

Vrij 26juni2020 zwemmenTom,metdefiets

Di 30juni2020 AFSCHEID6e+ZOMERFEEST

Wo 1juli2020 STARTZOMERVAKANTIE

Dezee-mailisverstuurdaan{{email}}.•Alsugeennieuwsbriefmeerwiltontvangen,kuntuzichhierafmelden.•Ukuntookuwgegevensinzienenwijzigen.•Vooreengoede

ontvangstvoegtusterrespits.sec@stad.genttoeaanuwadresboek.