Libelle titelpresentatie 2012

Post on 21-Dec-2014

299 views 0 download

description

 

Transcript of Libelle titelpresentatie 2012

Libelle Het grootste vrouwenblad van Nederland

feiten • Verschijning

» wekelijks

• Lezerskern

» vrouwen tussen de 28 en 55 jaar

• Levensfase

» Huishouden met kinderen boven de 14 jaar

» Huishouden met kinderen onder de 14 jaar

» (Oudere) tweepersoons huishoudens

• Redactionele pijlers

» Mode, beauty, culinair, wonen, tuinieren, human interest, reizen, gezondheid & medisch, financiën, relatie & psychologie

• Verspreide oplage*: 426.113

• Kosten 1/1 pagina full colour: € 25.990,00

• Bereik**: 2.320.200

• Kosten per 1000: € 11,20

210.04.23 © Sanoma Media

* Bron: HOI Q2-2011 t/m Q1-2012 **Bron: NOM Print Monitor 2011-I - 2011-II / Allen 13+

het blad & de lezeres• Het blad: Libelle is het grootste vrouwenblad van

Nederland en is in 2008 uitgeroepen tot Mercur Tijdschrift van het Jaar. Libelle geeft informatie en inspiratie over alle onderwerpen waar de gemiddelde Nederlandse vrouw in geinteresseerd is. Libelle biedt een veelheid van informatie op huishoudelijk, psychologisch en maatschappelijk gebied en verhalen.

• De lezeres: De Libelle-lezeres is tussen de 28 en 55 jaar en beantwoordt aan het beeld van de gemiddelde Nederlandse vrouw. Libelle heeft het hoogste bereik onder vrouwen. De lezeres maakt vaak deel uit van een meerpersoonshuishouden. Ze is een eigentijdse vrouw, die haar gezin voorop stelt. Ze hecht grote waarde aan de toekomst van haar kinderen. De Libelle-lezeres staat actief in het leven en onderneemt graag dingen samen met anderen. Ze heeft belangstelling voor uiterlijke verzorging, mode en houdt van winkelen. Meer dan gemiddelde interesse is er in woninginrichting, decoratie en tuin. Koken doet ze (dagelijks) met plezier en van tijd tot tijd zet ze graag iets bijzonders op tafel.

310.04.23 © Sanoma Media

Zomerweek• Jaarlijks biedt de Libelle Zomerweek een gezellig dagje

uit, 'op bezoek bij Libelle', voor ca. 85.000 vrouwen uit heel Nederland, waarvan ruim 92% Libelle regelmatig tot altijd leest. Libelle heeft een wekelijkse oplage van 430.000 en een bereik van 2,3 miljoen lezers, waarvan 700.000 mannen. De Libelle Zomerweek biedt een combinatie van entertainment, beleving, informatie en shoppen: hier kunnen de bezoekers het blad driedimensionaal beleven.

• Het kloppend hart van de Libelle Zomerweek is het Libelle Plein. Hier genieten de bezoekers van het veelzijdige programma, dat bestaat uit workshops, (styling-) advies, modeshows, metamorfoses, (kook)demonstraties, live ontmoetingen met onze columnisten en optredens van bekende artiesten en politici. Vanaf het Libelle Plein leidt de houten boulevard langs paviljoens waar adverteerders en exposanten hun merk laten beleven en hun producten laten proeven, proberen en kopen.

410.04.23 © Sanoma Media

Academy • Libelle Academy is leren voor je plezier, over dingen

die u bezighouden. Dit kan via cursussen en workshops in het land, maar ook thuis, gewoon achter uw computer. Even vertrouwd, warm en betrouwbaar als Libelle en ook even praktisch: wat u leert, is meteen toepasbaar in uw dagelijkse leven.

• De cursussen en workshops van de Libelle Academy zijn te volgen op diverse locaties verdeeld over Nederland. Op deze locaties zijn verschillende keren per maand alle workshops en cursussen te volgen. De lokalen waar de cursussen worden gegeven, zijn speciaal voor Libelle gereserveerd en zien eruit alsof u zo binnenstapt bij Libelle. Geen zin om er de deur voor uit te gaan? Dan is online leren een uitkomst: lessen die u in uw eigen tempo kunt volgen, gewoon thuis achter de computer

510.04.23 © Sanoma Media

.nl• Libelle.nl bestaat sinds 1997 en is vanaf die tijd een alsmaar groeiende

community van, door en voor vrouwen. Zij bouwen zelf actief mee aan de website op ondermeer het forum (met meer dan 1.000 berichten per dag) en de blogs. Iedere dag gebeurt er iets nieuws op Libelle.nl: interessante artikelen en filmpjes over mode, beauty, boeken, vakantie, uitjes en recepten. Maar ook aanbiedingen en tal van leuke mail- en winacties en natuurlijk het populaire spelletjesplatform met elke maand een prijspuzzel. Oftewel: kijk, praat, stem, speel, doe, test, lees, discussieer en schrijf mee op Libelle.nl.

• Recent onderzoek wijst uit dat maar liefst 79% van de bezoeksters tevreden tot zeer tevreden is over de site. Libelle.nl heeft dan ook enorme trouwe bezoekers, waarvan 70% met regelmaat terugkomt. Bezoekers blijven graag op de hoogte van alles wat de site te bieden heeft middels de verschillende nieuwsbrieven. Zo wordt alleen al de algemene nieuwsbrief wekelijks naar 150.000 leden gestuurd. Verder kan de bezoekster zich naast de algemene nieuwsbrief abonneren op de Recepten, Testpanel, Boekenclub en de Manon nieuwsbrief.

• De Libelle.nl bezoekster is de gemiddelde Nederlandse vrouw die actief in het leven staat. Ze is sociaal, werkt parttime en vindt haar gezin belangrijk. Ze laat zich graag inspireren en staat open voor tips en ideeen. Ze heeft veel belangstelling voor uiterlijke verzorging, mode, winkelen, wonen, reizen en de tuin. De gemiddelde leeftijd van de bezoekster is 45 jaar.

610.04.23 © Sanoma Media

Specials

• Voor wie geen genoeg kan krijgen van Libelle geeft Libelle in 2012 ook nog eens 13 specials uit. Gelukkig, gezond en bewust leven, Wonen en winkelen, Tuinieren en tuininspiratie, Toerisme en uitjes, Culinair, Wonen en brocante, Mode, styling en beauty, Feest en decemberideeën dat zijn de redactionele pijlers van de specials van Libelle 2012.

710.04.23 © Sanoma Media

USP’s • Libelle is het grootste vrouwenweekblad in Nederland

(op basis van bereik)

• Libelle is een sterk multimediaal merk: specials, website Libelle.nl, evenement Libelle Zomerweek (85.300 bezoekers in 2012), line & brand extensions, Libelle Academy, Libelle Nieuwscafé

• Libelle is praktisch en creatief op het gebied van mode, beauty, wonen, toerisme, tuin en wonen

• Libelle heeft lage kosten per 1.000 (oplage)

• Libelle heeft een sterke lezer-blad-binding

810.04.23 © Sanoma Media

Adverteren?

• Voor meer informatie ga naar www.sanomamedia.nl of neem contact op met onze salesafdeling via tel: 023 556 6777

910.04.23 © Sanoma Media