Joni s Online Portfolio (9-'13)

Post on 17-Mar-2016

215 views 2 download

description

 

Transcript of Joni s Online Portfolio (9-'13)

Joni de Groot, illustrator - www.jonidegroot.nl - wateenloutertoeval.blogspot.nl - info@jonidegroot.nl

Dit is mijn wereld...

Muurschildering, AKV St. Joost, maart 2013

...en dit

leeft er!

Tramhalte in Amsterdamfineliner en waterverf in dummy, februari 2012

Knotten en

brillenfineliner op

papierjuni 2012

Dipdyefineliner en waterverf op papier,september 2013

Arm Schaap

Het is lekker weer, de zon schijnt en Arm schaap is aan het vliegeren op het strand. Ze heeft zo’n echte ruitvormige, met vier kleuren: gewoon de ultieme vlieger. En hij doet het nog ook.Dat ziet de zon. Hij is die dag toevallig in een pesterige bui. Daarom zet hij de vlieger van Arm schaap in de fik.Arm schaap heeft nu alleen nog maar een touwtje.

Arm Schaap ging vliegeren

Arm Schaap maakt een hipsterknot. Dat is een vrij lastig werkje, omdat zo’n ding perfect rond en ook een beetje stevig moet zijn. In het begin lijkt hij nog op een wollen donut, maar als Arm Schaap hem eenmaal af heeft, is ie perfect en klaar voor gebruik.‘Hiermee steel ik de show, zeker weten,’ zegt Arm Schaap tegen haar spiegelbeeld als ze de hipsterknot met klittenband op haar hoofd monteert. ‘Alleen nog een beetje rode lippenstift...ziezo!’Arm Schaap flaneert over straat, gehuld in haar oude wollen vest, pluizige sjaal en met haar hipsterknot fier in de wind. Ze vindt zichzelf ontzettend origineel met haar nieuwe haarstuk.

Maar wat gebeurt er dan?Zzzzzzoef!Een pijl uit onverwachte hoek doorboort met bruut geweld haar pronkstuk. De hipsterknot vliegt meters ver weg, en nou moet Arm Schaap hem helemaal geen zoeken.‘Dat moet wel een cultuurbarbaar zijn geweest!’ roept ze boos. ‘Wie kan er anders een aanslag plegen op mijn originaliteit dan een leeghoofdig kuddedier dat met de grote massa mee doet? Bah.’Voortaan gebruikt Arm Schaap wel superlijm in plaats van klittenband.

Arm Schaap maakt een hipsterknot

Het is winter, maar Arm Schaap loopt gewoon rond in haar zomerjurk.Ze heeft haar vacht zo lang laten groeien dat ze geen winterjas meer aan hoeft. Dat kan een voordeel zijn, maar Arm Schaap voelt zich een beetje raar. Iedereen kijkt haar na op straat.Arm Schaap is die wildgroei meer dan zat. Ze besluit naar de kapper te gaan.‘Nou, nou, dat werd tijd,’ zegt de kapster. Ze heeft een roze scheerapparaat.Arm Schaap voelt zich wel een beetje ongemakkelijk. ‘Ik moet het ook niet meer zo uit de hand laten lopen,’ denkt ze beschaamd. ‘Kijk nou hoeveel wol er van mij af komt. Ik zou er een trui van kunnen breien.’Dat brengt haar op een idee.

Thuis gaat ze meteen aan de slag.Ze maakt draden van haar wol, en van die draden maakt ze weer bolletjes. Zo heeft Arm Schaap uiteindelijk een hele stapel.Fransisco de Slak kijkt toe terwijl Arm Schaap aan het breien is.Na een tijdje heeft Arm Schaap een winterjas, een sjaal, muts en dikke sokken voor zichzelf gemaakt.‘Zo kan ik toch mijn eigen vacht dragen zonder dat het er raar uitziet,’ zegt ze tegen Fransisco.Hij weet het niet. Hij voelt zich toch een beetje belachelijk met een muts op zijn huisje.

Arm Schaap wordt geschoren

Arm Schaapals

knuffelbeest

Neusbeest

NeusbeestNeusbeest heeft een grote neus en daar kan niemand (soms letterlijk) omheen. Bedacht in 2011.

Neusbeest’s neushuisUit Neusbeest zkt vrndn, 2013

‘Neusbeest is gelukkig in zijn neushuis. Hij heeft een woonkamer met een tv en een kachel, een keuken met zwart-wit geblokte vloer, een badkamer met ligbad, een slaapkamer met een heerlijk bed en een zolder, waar hij spullen laat waarvan hij niet weet wat hij ermee moet. En hij maakt er schilderijen. Maar het is er wel erg stil.’

Ellie en Neusbeest

Uit Neusbeest zkt vrndn2013

‘Hoi, ik ben Neusbeest. Wie ben jij?’‘Ik ben Ellie.’Ellie is het eerste andere neusbeest dat Neusbeest ooit heeft gezien. Ze draagt een hippe retrobril en een knot, heel modieus, bovenop haar hoofd. Ze kijkt wel erg sip.’

‘Neusbeest zkt vrndn’Afstudeerproject, 2013

Neusbeest als knuffelbeest

Bibliotheekboom

Muurschildering2011

Academiewerk

Wisselen, wat en hoe?Folder voor kinderen over tanden wisselen 2010

Berend in het bos der verleidingenCollageUit het project Homo. Het maakt geen flikker uit2011

‘Geel gras’Illustraties voor het kinderboek ‘Geel gras’ door Simon van der GeestStage-opdracht bij Querido 2012

De gelaarsde kat

Illustratie bij gedicht van Tanja de Jonge2012

Bang voor de eendjes

Uit ‘dik boek met dingen er in’, 2011

Eigen werk

De anatomie van de naaktslak

Uit ‘dik boek met dingen er in’, 2011

GroentesoepUit ‘dik boek met dingen er in’,

2011

Pauw doet de afwas

Uit ‘dik boek met dingen er in’, 2011

Gezellig samen winkelen

Uit ‘nog een dik boek met dingen er in’,mei 2012

Proost!Uit ‘nog een dik boek met dingen er in’,

2012

Gagapony,

Uit ‘nog een dik boek met dingen er in’,2012

Het vogelhuisje!Pen op papier, 2013

Portretten

2013

Muzikale vogels

2013

Joni de Groot, illustrator - www.jonidegroot.nl - wateenloutertoeval.blogspot.nl - info@jonidegroot.nl

Joni de Groot © 2013