Incasso Procedure (Zakelijk)

Post on 14-Mar-2016

215 views 1 download

description

Vaanter Energie - Incasso Procedure - Zakelijk

Transcript of Incasso Procedure (Zakelijk)

Automatische incassoWij brengen de kosten voor onze diensten voorafgaand aan ieder kwartaal bij u in rekening. Hiervoor maken wij gebruik van automatische incasso. Houdt u er bij handmatig overschrijven of internet bankieren rekening mee dat het factuurbedrag voor aanvang van het kwartaal op onze rekening dient te zijn bijgeschreven. Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden.

HerinneringWanneer u niet tijdig betaalt of wij kunnen middels een automatische incasso niet van uw rekening incasseren (bijvoorbeeld vanwege onvoldoende saldo), dan ontvangt u een herinnering. In deze herinnering verzoeken wij u om binnen 14 dagen na dagtekening aan uw betalingsverplichting te voldoen. Aan deze herinnering zijn geen kosten verbonden.

AanmaningWanneer u niet betaalt of niet reageert op onze herinnering, dan ontvangt u een aanmaning. Vanaf dit moment wordt er wettelijke rente* in rekening gebracht. In deze aanmaning stellen wij een termijn van 14 dagen vanaf dagtekening om het openstaande bedrag te voldoen. Voor deze aanmaning brengen wij, naast de wettelijke rente, € 10,00 administratiekosten in rekening.

Tweede aanmaningWanneer u niet betaalt of niet reageert op onze aanmaning, dan ontvangt u een aangetekende aanmaning. In deze aangetekende aanmaning stellen wij een laatste termijn van 8 dagen vanaf dagtekening om het openstaande bedrag te voldoen. Voor deze aangetekende aanmaning brengen wij, naast de wettelijke rente*, nog eens € 50,00 administratiekosten in rekening.

IncassotrajectWanneer het openstaande bedrag niet voor de vervaldatum van de aangetekende aanmaning zijn betaald, dan dragen wij het dossier over aan een incassobureau. U bent ons dan het openstaande factuurbedrag verschuldigd verhoogd met de wettelijke rente* en de totale administratiekosten. De kosten voor het incassotraject komen ook voor uw rekening. Deze kosten worden vastgesteld aan de hand van de geldende incassotarieven van de Nederlandse Orde van Advocaten.

*Wettelijke renteBij niet-tijdige betaling bent u direct vanaf de herinnering tot aan de datum van betaling wettelijke rente verschuldigd. De geldende wettelijke rente kunt u vinden op: http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/vragen-en-antwoorden/wat-is-wettelijke-rente-en-wat-is-het-percentage.html.

Betalingsvoorwaarden Zakelijk Vaanster Energiejuli 2010

Deze beschrijving geeft u meer informatie over onze betalingsvoorwaarden. Voor vragen kunt u contact opnemen met

onze klantenservice. Via de e-mail is deze te bereiken op klantenservice@vaanster.nl of telefonisch via 0900-

VAANSTER (0900-8226783), lokaal tarief.

Vaanster energie - www.vaanster.nl - 0900 VAANSTER - klantenservice@vaanster.nl