D.V. 6 november 2018 Opvoeden samen doe je · 2018. 10. 8. · Opvoeden doe je samen! Bent u erbij?...

Post on 18-Sep-2020

3 views 0 download

Transcript of D.V. 6 november 2018 Opvoeden samen doe je · 2018. 10. 8. · Opvoeden doe je samen! Bent u erbij?...

Opvoeden doe je

samen!

AANMELDEN: W W W.GELOOFWA ARDIGOPVOEDEN.NL A ANMELDEN VOOR D.V. 3 1 OKTOBER 2018

VOOR OUDERS, LEERKRACHTEN EN KERKENRADEN

#vierde avond

D.V. 6 november 2018

VOOR OUDERS, LEERKRACHTEN EN KERKENRADEN

Opvoeden doe je

samen!

4. Seksual ite it en socia le media Wat komt er in de n ieuwe media vee l op het gebied van de seksual i te i t op onze k inderen af. Wat betekent d i t voor de seksuele opvoeding? Je hoor t er meer over in deze workshop.

5. Weerbaarheid Hoe maak je ( jonge) k inderen weerbaar? Hoe leer je je k inderen hun grenzen aan te geven? In deze workshop kr i jg je h ier voor prakt ische t ips .

6. Hoe heef t God het bedoeld? Wat is de bedoel ing van de seksual i te i t? Denk er samen over na in deze workshop en ontdek wat d i t betekent voor de seksuele opvoeding.

WaarJohannes Calv i jnschool , Scheldelaan 15 te S l iedrecht . Om 19 :30 uur in loop met kof f ie ; aanvang 19 :45 uur.

Om alvast in de agenda te zetten: D.V. 21 mei 2019 v indt er opnieuw een opvoedavond p laats . Op deze avond hoopt prof. dr. M. J . Kater te spreken over gezagsverhoudingen in het chr iste l i jke gez in .

Opvoeden doe je samen! Bent u erbij? Meld u dan snel aan!

6 november 2018 S e k s u e l e o p vo e d i n g i n g e z i n ,s c h o o l e n k e r kMW. S .H. BRONS – VAN DER WEKKEN

Waarom is het nodig om met je k inderen te spreken over seksual i te i t? Op d ie vraag wi l mw. S .H. Brons op deze avond een antwoord geven. Om dan ver volgens met ons na te denken hoe je dat prakt isch kunt vormgeven. Hoe ga je met je k ind a l van jongs af aan in gesprek over het wonder van de seksual i te i t? Wat ver te l je op welke leef t i jd en welke woorden k ies je daar voor? We hopen er op deze avond meer over te horen!

Opnieuw: keuze u it d iverse workshops:

1 . Doorpraten over de lezing Ga met elkaar verder in gesprek over de lezing.

2. Seksuele opvoeding bi j kinderen van 4-8 In deze workshop worden praktische handvatten gegeven voor de seksuele opvoeding van jonge kinderen. Hoe neem je hen, passend bi j de leeft i jd, mee in de wonderen van het leven en de seksual iteit?

3. Seksuele opvoeding bi j kinderen van 8-12 Hoe ga je met oudere k inderen in gesprek over seksual i te i t? Wat ver te l je hen, op welke manier, en wanneer? In deze workshop denk je er samen over na .

Inschrijven voor workshops is nodig. Vol=vol!