Btw-nummer op website → Eindelijk duidelijkheid!

Post on 03-Aug-2015

183 views 1 download

Transcript of Btw-nummer op website → Eindelijk duidelijkheid!

Btw-nummer wel of niet vermelden op website ondernemer? Eindelijk duidelijkheid!

Naar aanleiding van tegenstrijdige berichten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Belastingdienst is onduidelijk of ondernemers nu wel of niet verplicht zijn hun btw-nummers te vermelden op hun website.

Door de Belastingdienst is bevestigd dat er noch vanuit fiscaal perspectief, noch vanuit civielrechtelijk oogpunt een dergelijke verplichting bestaat. Op basis van artikel 3:15 eerste lid aanhef en onderdeel f van het Burgerlijk Wetboek moeten ondernemers die zogenoemde “diensten van de informatiemaatschappij” verlenen, aan hun afnemers hun btw-nummer kenbaar maken.

Het is echter niet verplicht om dit te doen door middel van een vermelding van het btwnummer op de website. Om fraude te voorkomen, doen ondernemers er goed aan dit dan ook niet te doen en hun btw-nummer op een andere wijze aan hun klanten te verstrekken. Hierbij kan worden gedacht aan de opdrachtbevestiging.

Aldus het bericht vanuit Financiën. Daarmee is een einde gekomen aan de discussie óf het btw-nummer op de website vermeld moet worden. In mijn vorige publicatie had ik de tegenstrijdige berichten van de ministeries al aangegeven.

Zou het nut van social media zich hier hebben bewezen….?