Brochure Football Kick-Off 2015 NL

Post on 13-Apr-2017

1.002 views 1 download

Transcript of Brochure Football Kick-Off 2015 NL

1

De bal is gelijk voor iedereen!

Le ballon est pareil pour tous!

Editie 6 6 september 2015K. Rupel Boom FC

Domein De SchorreSchommelei 5

2850 Boom

2

Coördinatie brochure: Football+ FoundationOpmaak: responsestudiosPictures copyright: Chantal DeschepperPrinting: KBVB

3

WelkomOnze club K. Rupel Boom F.C. speelde al een hele tijd met het idee om een eigen G-voetbalploeg op te richten. Toen enkele van onze vrijwilligers vorig jaar een bezoek brachten aan de Special Olympics in Antwerpen genoot iedereen enorm van de sfeer en het enthousiasme. We waren dan ook des te meer overtuigd dat het tijd was om ons idee ook in praktijk te brengen. In augustus 2015 werd uiteindelijk het officiële startschot gegeven van onze eigen G-werking. Met onze werking willen we iedereen de kans geven zijn of haar favoriete sport bij onze club uit te oefenen. Voetbal is er immers voor iedereen.

Dat we vandaag ook het Football Kick Off tornooi in Boom mogen verwelkomen stemt ons bijzonder gelukkig. We zijn erg blij dat we er als gastheer mee kunnen toe bijdragen dat dit tornooi opnieuw een succes wordt. We ontvangen jullie dan ook met open armen en hopen alvast dat jullie van elke minuut op dit tornooi genieten!

Heel veel succes en plezier gewenst!

Namens het bestuur van K. Rupel Boom F.C. , Tom Dewandelaere G-sportverantwoordelijke

Piet den BoerAmbassadeur Football Kick-Off

Jean Claude Van RodeVoorzitter Football+ Foundation

4

Projectvoorstelling

Wat is de Football Kick-Off?Football Kick-Off is een voetbaltoernooi voor personen met een handicap. Wat dit evenement uniek maakt, is de aanwezigheid van professionele trainers uit de 1ste en 2de voetbalklasse die tijdens het toernooi de G-voetbalteams coachen. Bovendien worden de wedstrijden in goede banen geleid door scheidsrechters uit de nationale afdelingen en kunnen de spelers ook penalty’s trappen terwijl er een profkeeper in doel staat. De Football Kick-Off bezorgt haar deelnemers zo een onvergetelijke dag en verkleint de afstand tussen het reguliere voetbal en het G-voetbal.

MissieDe Football Kick-Off wil voetbal toegankelijk maken voor iedereen. Dit doet ze door jaarlijks een professioneel G-tornooi te organiseren en zo het G-voetbal te promoten. De deelname van 1 ste en 2de klasse clubs creëert een brug tussen het reguliere voetbal en het G-voetbal. Nieuwe of minder gekende vormen van G-voetbal krijgen op de Football Kick-Off een forum om zich nationaal in de kijker te spelen.

AmbassadeursBFCPro (belangenvereniging van en voor de professionele coaches) is geprivilegieerde partner van de FKO.

4

5Blijf steeds op

de hoogte!www.footballkickoff.be facebook.com/footballkickofftwitter: #FKO15

MeerwaardeVoor de deelnemers wordt het ongetwijfeld een onvergetelijke dag, maar ook de voetbalclubs halen zeker meerwaarde uit dit evenement. Zij kunnen op deze dag samen het maatschappelijke engagement van het Belgisch voetbal onderschrijven. Het zal ook voor de coaches en scheidsrechters een onvergetelijke ervaring zijn. De identificatie van de topclubs met de G-voetballers is voor de beide partijen fantastisch. Tot slot geeft het evenement ook de kans aan iedereen om contacten met collega’s te onderhouden.

5

6

Stichtende believers

Special Olympics Belgium & Football Kick-Off

De Football Kick-Off geeft Special Olympics atleten de kans om één dag onder leiding van professionele scheidsrechters en trainers te beleven. Dit jaar, in het kader van de vierde editie van de Football Kick-Off, zullen 400 atleten met een verstandelijke handicap het geluk hebben om mee te doen aan dit grote evenement.

Voor onze atleten stelt deze dag enorm veel voor. Het is het eindresultaat van veel trainen maar vooral ook een mooie beloning die hen verder zal motiveren!

Pro League & Football Kick-Off

De Pro League gelooft volop in de kracht van voetbal, niet alleen op het veld, maar ook als instrument om de samenleving te verbinden en te versterken. We stimuleren de clubs om hun sociale engagement te versterken en sensibiliseren het publiek onder meer via onze stadionacties.

Net als de Pro League wil de Football Kick-Off van voetbal een feest maken voor iedereen. We wensen alle deelnemers dan ook een prachtige dag toe.

6

7Blijf steeds op

de hoogte!www.footballkickoff.be facebook.com/footballkickofftwitter: #FKO15

Voetbalfederatie Vlaanderen & Football Kick-Off

Samen met andere instanties tracht de VFV een laagdrempelig aanbod voor G-voetballers te voorzien. Het ultieme doel daarbij is het ontwikkelen van op maat gemaakte provinciale competities, zodat elke G-voetballer op zijn/haar niveau, dichtbij huis, en op regelmatige basis kan voetballen.

We zijn dus zeer verheugd dat wij de Football Kick-Off mee mogen ondersteunen zodat, het G-voetbal, en vooral de G-voetballers zelf, voor één dag alle aandacht krijgen die zij verdienen!

Football+ Foundation & Football Kick-Off

Voetbal brengt veel mensen samen op en rond het voetbalveld. Ze doet iets mét veel mensen, maar ze wil ook iets doen vóór veel mensen. Scoren naast het veld, met haar aantrekkingskracht een plus bieden. Dat is de ambitie van de Football+ Foundation

Als sociale pijler van het Belgisch voetbal zijn we zeer blij met de steun die we van de KBVB en de Nationale Voetballiga voor dit initiatief krijgen. We hopen dat er nog vele succesvolle edities mogen volgen!

7

8

Editie 6

De Football Kick-Off een mooi avontuur: editie6!

Vandaag bestaat de Football Kick-Off zes jaar.

Wij zijn enorm fier dat het project elk jaar blijft groeien. Wat eens het idee was van één persoon is uitgegroeid tot een duurzaam project dat zijn plaats heeft verdiend binnen het sociaal engagement van het Belgisch voetbal (KBVB, Pro League, NVL, VFV en Football+ Foundation), de jaarlijkse werking van Special Olympics Belgium en zovele vrijwilligers, bedrijven en organisaties.

Met veel dankbaarheid kijken we naar de ondersteuners van het eerste uur, de échte believers die hun tanden hebben gezet in dit project. Elk jaar verwelkomen we nieuwe gezichten, nieuwe partners, nieuwe vrienden! Wij kunnen niet genoeg zeggen hoe belangrijk jullie steun is, want allen samen zetten we stappen voorwaarts naar een betere sociale erkenning van atleten met een handicap.

Hartelijk dank!

8

99Blijf steeds op

de hoogte!www.footballkickoff.be facebook.com/footballkickofftwitter: #FKO15

Stichtende believers:

Met de medewerking van:

WORLDWIDE PARTNER

OF THE OLYMPIC GAMES

Met de sportieve deelname van:

10

Quotes

Harm Van Veldhoventrainer van KVC Westerlo“Niemand uitsluiten, iedereen voetballen!”

Johan Boskamp ambassadeur G-sport / sportcommentator “G-voetbal is Voetbal met een grote V. Ons sociaal engagement is belangrijk, zo’n geweldig initiatief verdient alle steun!“

10

11Blijf steeds op

de hoogte!www.footballkickoff.be facebook.com/footballkickofftwitter: #FKO15

Kenny Thompson voetballer KFCO Beerschot Wilrijk“Onwaarschijnlijk hoe goed de jongeren die ik coachte omgaan met hun beperking. Ik ervaarde op de FKO voor het eerst aan den lijve welke impact profvoetballers hebben op andere geleidingen van de maatschappij”

Paul Allaerts voormalig topscheidsrechter / sports director KBVB“Dit jaar wordt het opnieuw voor alle deelnemers een onvergetelijke dag en toont het aan dat voetbal ook een sociale functie heeft.”

Gert VerhulstStudio 100“Studio 100 zal met veel plezier aanwezig zijn op de Football Kick-Off, een mooi initiatief dat we een heel warm hart toedragen.”

11

Piet den Boerbezieler Football Kick-Off:“De Football Kick-Off creëert een stukje warmte. Want dat is voetbal: een stuk warmte geven. Ik geloof echt dat het werkt. “

12

1

3

4

5

6

7

T1T2

T3

T4T5

T6

T7T8

T9

T10T11

T12

P TEAMS

P CREW

P VIP

8

9

10

2

Grondplan / Programma

12

1. catering supporters 2. kleedkamers teams (+toiletten)3. welkom / onthaalbalie4. catering + dranken teams / tenues / goodies5. VIP tent6. podium7. EHBO8. demo CP9. warm-up10. fun zone

13

1

3

4

5

6

7

T1T2

T3

T4T5

T6

T7T8

T9

T10T11

T12

P TEAMS

P CREW

P VIP

8

9

10

2

vanaf 9u: onthaal teams10u: start tornooi10.30-15u skills12.15u Nic Caan13-14u demo CP voetbal +12 jaar14-15u demo CP voetbal -12 jaar15u meet & greet Studio 100 mascotte16u einde tornooi Galawedstrijd 16.45u medaille-uitreiking17.30u huiswaarts

... en een hele dag muzikale sfeer dankzij DJ Carl (Calito)

13

Ambio Artists Gilrit: Nic Caan

Nic Caan is bereid de traditie van Tony Cabana verder te zetten om voor de

voetballers met een handicap en de toeschouwers een mooie, onvergetelijke

AMBIO-middag te verzorgen. Nic Caan is bereid de traditie van Tony Cabana verder

te zetten om voor de voetballers met een handicap en de toeschouwers een mooie,

onvergetelijke AMBIO-middag te verzorgen.

Blijf steeds op de hoogte!

www.footballkickoff.be facebook.com/footballkickofftwitter: #FKO15

14

Maak kennis met...

CP voetbalSporters met cerebrale parese (CP) of een niet-aangeboren hersenletsel kunnen zich uitleven in de 7-a-side. Met deze initiaties wordt mensen met een CP een sportaanbod op maat aangereikt.

Er zijn 3 clubs in België die CP voetbal aanbieden: FC Wapper, FCP Lim en Olympia Wijgmaal. Met een demo-training voor +12jarigen en -12jarigen hopen we het CP voetbal verder in de kijker te plaatsen. Hiervoor worden de grote middelen ingezet: niemand minder dan Marcel Geestman, bondscoach van het Nederlands CP voetbalteam, komt de trainingen geven!

Dit is het schema: 13 – 14u demo CP voetbal +12 jaar14 – 15u demo CP voetbal -12 jaar

Iedereen die van ver of dichtbij in aanraking komt met CP is van harte welkom om het CP voetbal te ontdekken.

Wist je dat...ons land in een ver verleden Paralympische successen kende in deze sport? Een gouden (’84 in New-York) en zilveren (’88 in Seoul) medaille zijn nog steeds de onze. Kortom: tijd om het vuur aan te wakkeren!

14

15Blijf steeds op

de hoogte!www.footballkickoff.be facebook.com/footballkickofftwitter: #FKO15

15

16

Signeerpagina

handtekening:

handtekening:

handtekening:

handtekening:

handtekening:

handtekening:

16

17Blijf steeds op

de hoogte!www.footballkickoff.be facebook.com/footballkickofftwitter: #FKO15

handtekening:

handtekening:

handtekening:

handtekening:

handtekening:

handtekening:

17

18

Signeerpagina

handtekening:

handtekening:

handtekening:

handtekening:

handtekening:

handtekening:

18

19Blijf steeds op

de hoogte!www.footballkickoff.be facebook.com/footballkickofftwitter: #FKO15

handtekening:

handtekening:

handtekening:

handtekening:

handtekening:

handtekening:

19

20

Rupel Boom wil iedereen de kans geven om zijn/haar

favoriete sport uit te oefenen.

Voetbal is er immers voor iedereen! Met de oprichting van een eigen

G-team wil de club personen met een verstandelijke beperking vanaf 12 jaar

de kans geven om te voetballen en volwaardig deel uit te maken van de club

en het clubleven.

Kan je niet wachten om te (G-)voetballen bij Rupel Boom? Kom dan zeker langs op

de gratis kennnismakingstrainingen iedere woensdag in september.

Meer informatie? U kan steeds contact opnemen met Tom Dewandelaere

via tom.dewandelaere@krupelboomfc.be of telefonisch op 0470 95 80 75 (na 18u00).

K. Rupel Boom F.C. start G-avontuur