brochure student kick off 2009

12
STUDENT KICK-OFF INVITATION FOR COOPERATION! WOENSDAG 23 09 2009 SINT-PIETERSPLEIN GENT 4E STUDENT KICK-OFF

description

brochure student kick off

Transcript of brochure student kick off 2009

Page 1: brochure student kick off 2009

STUDENT KICK-OFFINVITATION FOR COOPERATION!

Woensdag 23 09 2009 sint-PietersPlein gent 4e student KicK-off

Page 2: brochure student kick off 2009

WAT IS STUDENT KICK-OFF?

Student Kick-Off, het grootste gratis Studentenfeest van België, overtrof in 2008 alle verwachtingen:

Het Gentse Sint-Pietersplein barstte op 24 september volledig uit zijn voegen en de naar schatting 25.000 aanwezige studenten gingen

uit de bol bij een gesmaakte mix van muziek, informatie & entertainment.

Hét hoogtepunt van het Gentse academiejaar? Dat was Student Kick-Off 2008!

Na het onverhoopte succes uit 2006 en 2007 besloten alle Gentse onderwijsinstellingen om voor de organisatie van Student Kick-Off 2008 opnieuw de handen in elkaar te slaan. Zo’n samenwerking was uniek voor Gent.

Het evenement werd kort na de middag in stijl ingezet door de “ge-wel-di-ge” publieks- lieveling Get Ready. Ondertussen zorgden het Wereldrecord Ad fundum, Human Bowling, een klim-muur en uiteraard het infodorp doorlopend voor het nodige vertier in de namiddag terwijl

de laureaten van het Gentse rockconcours ‘DE VEDETTE’ het beste van zichzelf gaven op het hoofdpodium.

Vanaf 17u15 werd een versnelling hoger geschakeld met optredens van: Team Wil-liam, Freaky Age, Flip Kowlier, Clement Peerens Explosition en Peter Van de Veire. Een gevarieerd programma dat maar liefst 1 Gentse student op 3 naar het Sint-Pietersplein wist te lokken.

Student Kick-Off is er dòòr, maar ook meer dan ooit vòòr alle Gentse studenten.

Page 3: brochure student kick off 2009

WAT IS STUDENT KICK-OFF?

EEN EVENEmENT VOOR EN DOOR STUDENTEN.

GRATIS TOPmUZIEK, TOFFE ATTRACTIES, INFOTAINmENT EN VEEl AmBIANCE...

HéT STUDENTENFEEST VAN VlAANDEREN.

Page 4: brochure student kick off 2009

0104

02

Woensdag 23 09 2009 sint-Pietersplein gent 4e student Kick-off

Opnieuw een sterke affiche met zowel jong Gents talent en Belgische topmuziek, democratische drankprijzen, maar bovenal een geweldig studentenevent boordevol verrassingen. Dat wordt Kick-Off 2009.

Student Kick-Off ontstond in het voorjaar van 2006 toen 7 studenten aan de Gentse Universiteit een evenement wilden organiseren naar voorbeeld van andere studentensteden zoals Kortrijk & Antwerpen. Amper enkele maanden later, op 27 september 2006, wisten ze maar liefst 9.000 studenten naar het Gentse Kramersplein te lokken!

line-up sKo 2006: Radio Urgent Live – Eddy Wally – Aiko - Myopia – The Go Go Prophecy – Delavega – ‘t Hof van Commerce – Das Pop – DJ Maximilian

Zowel in de media als in de schrijvende pers (voorpagina De Gentenaar) werd Student Kick-Off uitvoerig belicht. Een tweede editie moèst er gewoon komen: nog groots-er, nog feestelijker, nog Gentser!!

En deze droom kwam uit. Op 25 september 2007 kwamen maar liefst 19.000 studenten naar het Gentse Sint-Pieter-splein.

line-up sKo 2007: 2 Zuid-Afrikaans bands - Eddy Wallly – Batidah - Made in Taiwan - Los Skatchou Bottos – Outskirts – Mintzkov – Bart Peeters – Vive la Fete – DJ Bobby Ewing

In de aanloop van de tweede editie werd ook voor de eerste maal het lokale rock-concours ‘DE VEDETTE’ georganiseerd, met als inzet een plaats op het hoofd- podium van Student kick-Off. Uit 25 inzendingen werden 6 finalisten geselecteerd die het op woensdag 9 mei 2007 tijdens DE VEDETTE tegen elkaar opnamen. Zowel vakjury (2 winnaars) als pub-liek beloonden hun favoriet met een welverdiende podiumplaats.

In 2008 deden we het nog beter! maar liefst 25000 studenen kwamen naar het Sint-Pietersplein. Er werd ook een 2de editie van ‘DE VEDETTE’ georganiseerd.

Er waren 40 inzendingen waaruit opnieuw 6 finalisten werden geselecteerd, hiervoor werd samengewerkt met Artevelde Hogeschool. Naast het feit dat het niveau steeds blijft stijgen waren er aanzienlijk meer aanwezigen.

De editie van 2009 is in voorbereiding en zal plaats-vinden op woensdag 22 april in de Gentse Vooruit. Dit jaar zal hiervoor samengewerkt worden met Democrazy.

Page 5: brochure student kick off 2009

STUDENT KICK-OFF, EEN GRATIS WElKOmST- EVENEmENT, WIl 55.000 STUDENTEN OP EEN FEESTElIjKE mANIER OPNIEUW WElKOm HETEN IN DE GROOTSTE STUDENTENSTAD VAN VlAANDEREN.

Student Kick-Off vzw wil dit jaar opnieuw 55.000 studenten verwelkomen in Gent en stelt daartoe twee pijlers voorop:

1. Een onthaalevenement organiseren vòòr alle Gentse studenten, georganiseerd dòòr studenten.

2. Een drempelverlagend forum bieden aan Gentse studenten- verenigingen, -voorzieningen, en diensten gericht aan studenten.

Toegang tot Student kick-Off is volledig gratis en er wordt gestreefd naar democratische drankprijzen.

Programma 2008De dag werd ingezet met Get Ready, een Belgische popgroep/boysband die vooral tussen 1996 en 1998 veel hits scoorde en op Student Kick-Off 2008 een ware revival beleefde. Op deze tonen ging ook de barbecue van start.

Op de tonen van mishtu Orchestra, een enthousiast quintet dat gebeten is door de klezmermuziek, werd het infodorp geopend in de aanwezigheid van 25 studentenverenigingen en daarnaast nog 20 tenten met onderwijsinstellingen en studentenvoorzieningen. Tegelijkertijd werd de aftrap gegeven van het Wereldrecord: minimum 922 studenten dienden – gratis - een geslaagde Ad fundum te drinken. Het bier vloeide dan ook rijkelijk.

Na mishtu Orchestra werd het podium vrijgemaakt voor Back Beat Rumble en Zinger. Deze werden via het voorafgaande rockconcours De Vedette geselecteerd voor een plaatsje op de affiche van Student Kick-Off. Ook dit jaar wil Student Kick-Off vzw zich inzetten om studenten een forum te bieden voor hun muzikale talenten.

De aftrap voor het avondprogramma werd gegeven. In geen tijd liep het Sint-Pietersplein vol voor optredens van oa Team William, Freaky Age, Flip Kowlier, Clement Peerens Explosition en Peter Van de Veire.

Het feestelijke einde van het Wereldrecord Ad fundum. Na een ronde van bekende Gentenaren, de rector alsook de burgemeester, kwam het goede nieuws: het Wereldrecord was ruim gebroken! 1322 studenten gaven het beste van zichzelf en wisten Gent te vereeuwigen als dé studentenstad van Vlaanderen!

De avond werd feestelijk afgesloten met een 2u durende Dj-set van Seba loop

13.15

14.00

15.15

17.15

18.30

24.00

Page 6: brochure student kick off 2009

ORGANISATIE MEDIA &PARTNERS

www.studentkickoff.be

Student Kick-Off creëerde een interactieve website waarbij studenten de mogelijkheid kregen om een foto als achtergrond van de website up te loaden. Daarnaast werden er in 2007 via de website dagelijks tickets voor een

gratis deathride weggegeven. Voor de editie van 2008 kwamen daar nog enkele polls bij, zowel voor de gewenste groepen als de mogelijke activiteiten en attracties. Voor 2009 zal hier nog een ruimer digitaal platform en een nieuwsbrief bijkomen.

student Kick-off in de media

In 2006 en 2007 werd samengewerkt met jIm om Student Kick-Off op Vlaams niveau te promoten. Dit jaar werd een 20” promospot opgenomen.

Ter gelegenheid van de ver-schuivende studentenaantallen tussen leuven & Gent, was de VTm nieuwsdienst aanwezig met daaruitvolgend een uitgebreide reportage tijdens 19u- en laatavondjournaal.

In De Gentenaar werd uitge-breid verslag uitgebracht van zowel de voorbereidingen als het eigenlijke evenement.

Daarnaast waren er vaak meerdere artikels in de andere Belgische kranten te vinden en was het evenement ‘filmpje van de dag’ op www.standaard.be.

Page 7: brochure student kick off 2009

ORGANISATIE MEDIA &PARTNERS

STUDENT KICK-OFF 2008 WERD mEDE mOGElIjK GEmAAKT DANKZIj HET ENTHOUSIASmE VAN ONZE PARTNERS EN IN NAUWE SAmENWERKING mET AllE GENTSE HOGER-ONDERWIjSINSTEllINGEN EN STAD GENT.

intro

Lid van de Associatie Universiteit Gent

Page 8: brochure student kick off 2009

STUDENT KICK-OFFEN U?

Voor uw financiële steun bieden wij U graag verschillende mogelijke partnerships aan. De concrete invulling is vanzelfsprekend bespreekbaar en tracht het belang van beide partijen op een maximale manier te vervullen.

Daartoe willen we zeker meedenken aan vernieuwende concepten om U de best mogelijke return te verzekeren voor het geleverde engagement.

aanwezigheid op het event

Student Kick-Off vzw hecht vanzelfsprekend (gezien de opkomst & media-aandacht) het nodige belang aan de uitstraling van het event. Naast eigen branding wordt aan partners de mogelijk- heid geschonken om zowel via een infostand als via communicatie aanwezig te zijn op het evenement, steeds met het oog op een maximale return voor alle betrokken partijen.

inkleding podium: Excl. aanbod: “less is more” kwaliteit boven kwantiteit.

Vlaggen: Rond terrein (totale beschikbare omtrek = 400m)

Banners: op afgesproken locaties (oa. Ingang, uitgang)

infostand: een mogelijkheid om in direct contact te komen met de aanwezige studenten.

Branding van een attractie

tailor-made: Student Kick-Off vzw staat open om mee te denken en werken aan de uitvoering van creatieve voorstellen

Page 9: brochure student kick off 2009

STUDENT KICK-OFFEN U?

WAT KAN STUDENT KICK-OFF VOOR U BETEKENEN?

Page 10: brochure student kick off 2009

bouw

en a

an e

en s

terk

mer

k

Student Kick-Off biedt de mogelijkheid om 60.000 studenten op een zeer directe, creatieve en unieke manier te bereiken bij aanvang van het nieuwe Academiejaar.

Voor ons betekent uw partner-ship de mogelijkheid om Student Kick-Off op een professionele manier te organiseren en gratis te houden.

Wij hopen U alvast te mogen begroeten als een toekomstige partner.

Student Kick-Off erkent het belang van een sterke promocampagne om een sterk merk uit te bouwen.

Hieronder vindt U enkele kanalen die in het verleden, naast de persvoorstellingen, aangewend werden om de communicatie te maxima-liseren.

in 2006: partnership met jIm (2 weken, 20 sec promospot) StuBru als radiopartner

in 2007: partnership met jIm (2 weken, 20 sec promospot) Radio Urgent als radiopartner

in 2008: partnership met TmF (2 weken, 30 sec promospot) StuBru als radiopartner (2 weken, 40 sec promospot)

Originaliteit is de sleutel tot succes. Via de inschrijvings-pakketten ontvangen alle Gentse eerstejaarsstudenten (ongeveer 18.000) tijdens de zomermaanden een leuke teaser.

2006: postkaart 2007: bierviltje 2008: deurhanger

Daar waar een inschrijvings-pakket de start is van een nieuw schooljaar, is Student Kick-Off de start van de studententijd.

teaser

Page 11: brochure student kick off 2009

teaser

Woensdag 23 09 2009 sint-PietersPlein gent 4e student KicK-off

Promotie voor het event

vorig jaar waren dit 20.000 ex. (alle eerstejaarsstudenten)

30.000 ex. in 2008.

Na de ruim 1000 A1-affiches in 2008 willen we nog nieuwe pistes uitwerken. Vanaf 2009 zouden we dan ook nog meer digitaal gaan.

In 2008 kozen we reeds voor een doorgedreven digitale aanwezig-heid (Netlog als partner). Ook dit jaar willen we dit uitbreiden naar meer digitale kanalen.

Daarnaast zal er ook gekeken worden voor extra coverage door stunts en teasers te organiseren in het jaar of in de aanloop naar het evenement.

Directe mailing via nieuwsbrief van eigen onderwijsinstelling. Bereik: alle (55.000) Gentse studenten. Vanaf 2009 ook een eigen Student Kick-Off nieuwsbrief.

Communicatie via stadsmagazine.

Interactieve website: www.studentkickoff.be

Banners op het plein en aan het podium.

Communicatie via kanalen van verschillende partners, zoals Chearchannel panelen in 2008. Artikels over het evenement en hun activiteiten via meerdere media/perskanalen. Communicatie via aanwezige verenigingen en voorzieningen en studentgerelateerde diensten.

teaserflyer

affiches

digitaal

coverage

nieuwsbrief

stadsmagazinewebsite

bannersandere

Onthaalevenement voor alle Gentse studenten

1 dag van 12u tot 02u. Doorlopend muzikaal

programma incl. Belgische topmuziek,

randanimatie en interactief infodorp

Totaal bereik (editie 2008): 1/3 hiervan

Drempelverlagend forum bieden aan

alle Gentse verenigingen en voorzieningen

Doelgroep: meer dan 60.000 studenten

Page 12: brochure student kick off 2009

CONTACT

AARZEl NIET Om CONTACT mET ONS OP TE NEmEN!

STUDENT KICK-OFF VZW

BOTERmARKT 1 9000 GENT

[email protected]

Cel coördinatieFrederique joos 0496 75 35 59 Philippe Cappon 0472 77 68 65

Cel muziekDavid Courtens 0472 94 72 81 Gijs Vanreusel 0494 68 58 94 jonathan Vervaecke 0499 24 75 71

Cel sponsoringjohn-Boy Van Audenhove 0479 39 91 46 matthias Byn 0472 79 87 23

Cel medewerkersThomas Wauters 0498 07 56 27 Caroline Temmerman 0494 61 07 00

Cel veiligheidTimothy Deryck 0472 53 18 90

Cel communicatieRob Caluwaerts 0474 23 45 51 Elke Claeys 0499 15 61 61

Cel infotainmentHelder Opdebeeck 0474 60 03 86 jan Kusseneers 0494 13 11 37 Bart Helderweirdt 0485 85 56 97

Cel bar & terrasSanti Soumpholphakdy 0479 48 27 56 Yannick Demey 0494 66 80 74

Cel websitelander Bral 0472 86 63 54

Redacti

e:

Fred

eriq

ue j

oos,

Phi

lipp

e C

app

on, j

ohn-

Boy

Van

Aud

enho

ve, m

atth

ias

Byn

, Tijs

Duj

ard

in F

oto

’s:

Pie

ter

mor

lion