· 2017. 9. 19. · Alle informatie in deze brochure is onder voorbehoud van tussentijdse...

Post on 25-Jul-2021

1 views 0 download

Transcript of  · 2017. 9. 19. · Alle informatie in deze brochure is onder voorbehoud van tussentijdse...

Schoolreisjes en educatie

Kasteel Doorwerth

www.glk.nl

2017

Schoolreisjes kasteel Doorwerth 2

Schoolreisjes en educatieKasteel Doorwerth is een superleuke én leerzame bestemming voor een geslaagd schoolreisje en/of een educatief programma.

Educatief programma Een rondleiding door het kasteelSpeciaal voor deze rondleiding passen onze rondleiders hun taalgebruik en informatie aan de (leef-tijd van de) kinderen aan. In een uur worden de kinderen rondgeleid door het kasteel en wordt hen verteld over het wonen en werken in een middeleeuws kasteel. Aan het eind krijgt iedereen een kasteeldiploma.

Voor de rondleidingen geldt:Wanneer: jaarrond, dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 - 15.00 uur.Programmaduur: ca. 1 uur.Geschikt voor: groep 1 t/m 8.Groepsgrootte: maximaal 25 leerlingen, één begeleider per zeven leerlingen (inclusief de leerkracht) is voldoende. Wij verwachten van de begeleiders dat ze de kinderen begeleiden en hun gedrag in de gaten houden.Kosten: € 4,20 per kind, volwassenen € 8,00, maximaal 2 begeleiders per groep gratis.Reserveren: noodzakelijk.

Een speurtocht door het kasteelHet is ook mogelijk met een speurtocht door het kasteel te gaan.De leerkracht meldt zich bij de balie. Daar worden groepjes gevormd en de kasteelmedewerker zal deze groepjes meenemen in het kasteel om op verschillende plekken te starten met de speurtocht. Na afloop kunnen de antwoorden in het kasteel of op school worden nagekeken.

Voor de speurtocht geldt:Wanneer: jaarrond, dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 - 17.00 uur.Programmaduur: ca. 1 uur.Geschikt voor: groep 4 t/m 8.Groepsgrootte: voor een speurtocht worden groepjes van maximaal 7 leerlingen gevormd, elk met een eigen begeleider.Kosten: € 4,20 per kind, volwassenen € 8,00 + € 1,00 per speurtocht maximaal 2 begeleiders per groep gratis.Reserveren: noodzakelijk.

Schoolreisjes kasteel Doorwerth 3

Lespakket Kasteel Doorwerth

Een kasteel werd nooit zomaar ergens gebouwd. Er werd zorgvuldig een geschikte plek gekozen. In de Middeleeuwen, toen kastelen verdedigingswerken waren, was een veilige plek belangrijk.

Meer dan een veilige plek

Geldersch Landschap & Kasteelen en EDU-ART hebben het educatiepakket ‘Meer dan een veilige plek’ ontwikkeld. Dit educatiepakket sluit aan op kern-doelen ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’ en ‘Kunstzinnige oriëntatie’.

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

1. Een introductieles op school, met o.a. de fi lm ‘Meer dan een veilige plek’. 2. Een bezoek aan kasteel Doorwerth met de klas, waarbij de kinderen aan de hand van opdrachten onderzoek doen. 3. Een verwerkingsles op school waarbij kinderen nadenken over de toekomst van het kasteel.

Aanvullende informatie: • De docentenhandleiding, voorbeelden van het lesmateriaal en de presentatie voor het digibord in de klas zijn te downloaden op www.glk.nl/wat-wij-doen/voor-kinderen• Bekijk ook het fi lmpje ‘Meer dan een veilige plek’ bij het educatiepakket.

Doelgroep: groep 6 t/m 8. Programmaduur: ca. 1,5-2 uur.Kosten: € 4,20 per kind, volwassenen € 8,00 maximaal 2 begeleiders per groep gratis .Reserveren: noodzakelijk.

Meer dan een veilige plekOver kastelen in Gelderland

kasteel Rosendael

Leerlingen

de keuken

Meer dan een veilige plekOver kastelen in Gelderlandkasteel Rosendael

Leerlingen

de keuken

Schoolreisjes kasteel Doorwerth 4

Informatie en reserveren

ContactHeeft u vragen en/of wilt u reserveren? Neem dan contact op via tel. (026) 339 74 06 of e-mail: doorwerth@glk.nl.

Meer algemene informatie over Kasteel Doorwerth vindt u op:www.glk.nl/doorwerth

Adres Kasteel Doorwerth Fonteinallee 2b6865 ND Doorwerth

BereikbaarheidKasteel Doorwerth is goed bereikbaar via de A50 en de A12. Parkeren is gratis.

Openbaar vervoer Doorwerth is per bus te bereiken vanaf station Arnhem. Vanaf de bushalte in Doorwerth Winkelcentrum de Weerd of Bushalte Heveadorp Veerweg is het ongeveer een kwartier lopen. Meer informatie: www.9292.nl.

Alle informatie in deze brochure is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.