Download - 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

Transcript
Page 1: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

RENA

ULT

MEG

ANE

COUP

É-CA

BRIO

LET

RENAULT

MEGANECOUPÉ-CABRIOLETFOCUSDesign en technologie

SCANNER Free driving

DRIVE THE CHANGE

Page 2: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd
Page 3: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd
Page 4: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd
Page 5: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

RENAULT MEGANECOUPÉ-CABRIOLET

Er even tussenuit. Rijden in open lucht. Een zacht briesje, de streling van zonnestralen, het parfum van de natuur of van feestelijke nachten. Rijden in alle vrijheid. Met een cabriolet...

Cabriolets hebben een ware glorietijd beleefd. Een tijd waarin ze chic waren. En dan... zijn ze wat in de vergetelheid geraakt. Renault Mégane Coupé-Cabriolet zet schoonheid weer centraal. Een mooi koetswerk, mooie lijnen, mooie prestaties... mooie auto! De traditie komt weer tot leven.

Viva Grand Sport, R4 Plein Air, Caravelle, Renault 19... Het waren stuk voor stuk wagens die Renault een stevige voet aan wal gaven in het segment van de cabriolets.

Renault Mégane Coupé-Cabriolet breit een heel persoonlijk vervolg aan dat erfgoed: rijplezier voor alles! Rijplezier, reisplezier, het plezier van dromen...

Pure cabrioletsensaties dankzij een ingekorte voorruit die het gevoel van rijden in open lucht, met de haren in de wind, nog versterkt. Dankzij zijn turbulentiewerende achterruitje ook, dat luchtwervelingen tegengaat om de wind te herleiden tot een zachte streling. En dankzij zijn immense zwarte glazen dak, het grootste in zijn segment, dat de inzittenden zelfs met gesloten dak uitzicht geeft op de hemel.

Mooie uitjes, glamour, intense sensaties en onvergetelijke momenten. Doe meer dan alleen rijden met Renault Mégane Coupé-Cabriolet. Breng meer PLEZIER in uw leven!

MIGUEL SEIJO-ROLAN, PRODUCT MANAGER MEGANE COUPÉ-CABRIOLET

EDITORIAAL

PLEZIER & VRIJHEID

Page 6: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

MEGANE COUPÉ-CABRIOLET

COVERMEGANE COUPÉ-CABRIOLET

Fotograaf Patrick Curtet

RENAULT

Design en technologie p. 08

Free driving p. 12

Motoren en cabrioletmodus onder de loep genomen p. 16

Technische informatie Ontdek het productaanbod p. 22

De cabriolet volgens Renault : 80 jaar passie p. 24

Zoom op het R-Link multimediasysteem p. 26

Meer dan een label, een engagement p. 28

Page 7: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

De foto’s en teksten in deze brochure gelden voor het hele Renault Mégane Coupé-Cabriolet gamma. Raadpleeg de tabellen in de CARLAB om een gedetailleerd overzicht van de uitrustingen en de opties te verkrijgen.

Page 8: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

1.

08 / 09

UITSTRALING, ELEGANTIE

EN PLEZIER

ONDER HET GLAZEN DAK IS HET SPEKTAKEL BIJ ELKE REIS COMPLEET: GORDELLIJN EN VOORRUITRAND IN CHROOM, DAK EN BUITENSPIEGELS IN ZWARTE HOOGGLANS, KRACHTIG RADIATORROOSTER EN LOGO... RENAULT MEGANE COUPÉ-CABRIOLET ONDERSCHEIDT ZICH DOOR EEN BUITENGEWONE STIJL EN PERSOONLIJKHEID.

Alu velgen 18" niet gecommercialiseerd in België

Page 9: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

5.

2.

3.

4.

ZUIVERE EN GERAFFINEERDE LIJNEN

1. Radiatorrooster vooraan. Met zijn gespierde logo, zijn vloeiende en dynamische lijnen en zijn krachtige verhoudingen versterkt de voorkant het stijlvolle karakter van Mégane Coupé-Cabriolet. 2. Cabrioletstijl. In cabrioletconfiguratie verschaft Mégane Coupé-Cabriolet een onbeschrijfelijk gevoel van vrijheid. De naar voren geplaatste voorruit laat u maximaal genieten van het rijplezier van een cabriolet. 3. Achterlichten. De donkerrode led-achterlichten geven Mégane Coupé-Cabriolet een bijzonder opvallende lichtsignatuur. 4. GT-Line-versie. Met zijn sportieve en dynamische lijn kan Mégane Coupé-Cabriolet GT-Line pronken met exclusieve exterieur- en interieurdetails die een ongeëvenaard rijplezier verzekeren: een sportieve voorbumper, een analoge teller, een GT-diffuser achteraan in “Dark Metal”, 17'' velgen “Celsium”, deurgrepen en buitenspiegels in “Dark Metal”, witte geleider in de koplampen, zwarte koplampachtergrond, zetels en pedalen van Renault Sport, specifieke wijzerplaten. 5. Elegant lijnenspel. Discrete stijl, tijdloze elegantie, perfecte afwerking... Mégane Coupé-Cabriolet onderscheidt zich door zijn groot glanzend zwart glazen dak. De afwerking in gesatineerd chroom rond de voorruit en de gordellijn draagt bij tot de hoogwaardige uitstraling en de typische cabrioletstijl, zelfs met het dak dicht. De mythe van de cabriolet is springlevend. (Alu velgen 18" niet gecommercialiseerd in België)

Page 10: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

10 / 11

INTENSE

SENSATIES

VAN HET MULTIMEDIASYSTEEM RENAULT R-LINK TOT HET TURBULENTIEWERENDE ACHTERRUITJE: ALLES STAAT IN HET TEKEN VAN UW RIJPLEZIER EN COMFORT. GENIET ZOWEL IN CABRIOLET- ALS COUPÉMODUS VAN EEN TOTALE VRIJHEID EN ONTSPANNING AAN HET STUUR VAN RENAULT MEGANE COUPÉ-CABRIOLET.

Page 11: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

4.

1.

3.

5.

2.

1. Antiturbulentie ruitje. Het antiturbulentie ruitje tussen de hoofdsteunen van de achterzetels (een unicum in dit segment) beschermt de vier inzittenden tegen turbulenties in het interieur wanneer men met het dak open rijdt aan 50 tot 90 km/u. Dankzij het windscherm kan men bovendien ook sneller dan 90 km/u rijden zonder hinder van luchtwervelingen (gebruik met 2 inzittenden). 2. Renault handenvrije instap- en startkaart. Instappen, starten en weer vergrendelen door gewoon weg te wandelen. U dient alleen de kaart op zak te hebben. 3. Renault R-Link multimediasysteem. TomTom®-navigatiesysteem, multimedia, handenvrij bellen, online apps... Het personaliseerbare Renault R-Link-systeem is ontworpen om de voornaamste functies intuïtief en in alle veiligheid te bedienen, zonder dat u uw ogen van de weg hoeft af te wenden. Met Renault R-Link beschikt u bovendien over de functie "Driving Eco²", die u helpt om verstandig te rijden door u gepersonaliseerde tips te geven om uw verbruikte optimaliseren (op bepaalde motoren). 4. Interieurdesign. Kwalitatieve materialen, nauwkeurige assemblage, keuze aan sferen voor de lederen zetels (donker carbon of combinatie donker carbon/rood): voorrang aan elegantie en raffinement. 5. R-Plug & Radio. Radio mono-CD MP3, USB aansluiting, handenvrije kit Bluetooth®.

LEVENSKUNST

Page 12: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

12 / 13

FREEDRIVINGEven mooi als de zee is de weg ernaar toe. Verbonden. Renault R-Link heeft alles

voorzien, alle begrepen... elke rit is puur, elke weg onder controle. Rijd geconcentreerd en geniet van een stortvloed aan sensaties. Mégane Coupé-Cabriolet fladdert van

bocht naar bocht, inspireert zijn omgeving en brengt horizonten dichterbij.

Inspirerend rijden met een ideaal klimaat, een prinsheerlijk comfort en een ritmische klank. Ontspanning. Reizen. Ontdekking. De lucht is dicht, de warmte transparant, de beweging elegant... Plots lijkt het plezier eeuwig te zullen duren.

DE IMMENSE VOORRUIT DAAGT DE HEMEL UIT, HET CHROOM VERJAAGT DE WOLKEN, DE BUITENSPIEGELS WEERKAATSEN DE ZON...

Page 13: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd
Page 14: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

MEGANE GT-LINE

Page 15: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

Een sportieve en dynamische lijn, een analoge snelheidsmeter, een specifieke bumper, een exclusieve lichtsignatuur, 17" velgen “Celsium” in “Dark Metal”, een witte geleider in de koplampen en zwarte koplampachtergrond, gelakte elementen in “Dark Metal” (deurgrepen, buitenspiegels, achterdiffuser)... Renault Mégane GT-Line imponeert met zijn stijl. Met zijn dynamische motoren onder de kap verzekert hij een maximum aan controle en sensaties terwijl ook het comfort op een hoog peil staat.

Page 16: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

RENAULT MEGANE

ONDER DE SCANNEREEN BRON VAN GENOT, STIJL, PRESTATIES EN VRIJHEID. WAN-NEER MÉGANE COUPÉ-CABRIOLET ZIJN DAK OPENT, STIJGT DE OPWINDING. HIJ SPEELT ZIJN SENSATIES TEN VOLLE UIT, VOOR EEN GRENZELOOS RIJPLEZIER.

COUPÉ-CABRIOLET

16 / 17

Page 17: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

RENAULT MEGANE

COUPÉ-CABRIOLET

Wielbasis : 2 609 mm

Lengte : 4 485 mm

Breedte : 1 811 mm

Hoogte : 1 434 mm

Kofferinhoud* : 211 / 417 dm3

* open / gesloten dak

Page 18: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

18 / 19

ENERGIEOP MAAT

Page 19: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

ENERGY-MOTOREN: MEER TECHNOLOGIE, MEER RIJPLEZIER, MEER BESPARINGEN.De Energy-motoren, waarvan sommige rechtstreeks zijn afgeleid uit de Formule 1®-competitie, tonen zich dynamisch, krachtig, zuinig en CO2-arm. Ook op het vlak van rijplezier werd niets aan het toeval overgelaten: De resultaten voor verbruik en emissies staan op het allerhoogste niveau. Downsizing (het beperken van de cilinderinhoud), stop-startsysteem en Energy Smart Management (nieuwe energierecuperatie tijdens het remmen en vertragen): stuk voor stuk innovaties waarmee de Energy-motoren hun milieu-impact beperken en hun rijplezier ten top drijven!

EDC-TRANSMISSIE : DYNAMISME, REACTIVITEIT, COMFORT EN ZUINIGHEIDKiezen voor de gerobotiseerde EDC-transmissie (Efficient Dual Clutch) met dubbele koppeling en zes verhoudingen, is kiezen voor comfort en reactiviteit zonder nadelige invloed op het verbruik en de CO2-emissies. Deze dynamische en reactieve combinatie beantwoordt in een oogwenk aan al uw wensen. Zijn zes verhoudingen laten zich automatisch of met impulsbewegingen bedienen en staan garant voor krachtige en vloeiende acceleraties: de technologie met dubbele koppeling en dubbel vliegwiel schakelt soepel en zonder schokken. Kortom: de ideale combinatie voor wie een aangenaam rijgedrag en uitmuntende functionaliteit in alle omstandigheden wil combineren met een laag verbruik op het niveau van een klassieke handgeschakelde versnellingsbak. EEN GAMMA VAN BEJUBELDE MOTOREN :

2

2

2

2

®

Page 20: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

20 / 21

IN OPENLUCHT

De eindeloze hemel... In cabrioletconfiguratie genieten de bestuurders en passagiers een immens gevoel van vrijheid. In de coupéconfiguratie is comfort het sleutelwoord. Het is goed toeven in het lichte en toch volledig afgesloten interieur, beschut door

het wegklapbare glazen dak.

Een opklaring? Een druk op de knop volstaat om het dak te laten verdwijnen en de zon naar binnen te halen. Dankzij het turbulentiewerende ruitje tussen de hoofdsteunen van de achterzetels is er van turbulentie nog amper sprake. Tot 90 km/u kunnen vier inzittenden genieten met een minimum van wervelingen. En als u maar met twee bent, kunt u bij om het even welke snelheid genieten van turbulentievrij rijden dankzij het verwijderbare windscherm dat achter de voorzetels wordt geplaatst.

Met een lengte van 4,48 m biedt Mégane Coupé-Cabriolet de bestuurder en drie passagiers het comfort van een berline. Om de toegang tot het interieur te vergemakkelijken werd de dwarsbalk van de voorruit zes centimeter naar voren geschoven ten opzichte van Mégane II Coupé-Cabriolet. De bestuurderspost geniet een verzorgde ergonomie: - groepering van de bedieningselementen rond het stuur en op de middenconsole - verstelbereik voor de zetels van 70 mm in de hoogte en 240 mm in de lengte - stuur verstelbaar in de diepte (45 mm) en de hoogte (5°).

U ziet het: Mégane Coupé-Cabriolet verzorgt zowel zijn stijl als zijn functionaliteit. Ook de koffer met automatische sluiting is van de partij: 417 liter in de coupéconfiguratie en 211 liter in cabrioletstand. De gemakkelijk toegankelijke koffer heeft de laagste laaddrempel in dit segment en biedt plaats aan drie reiskoffers, die zij aan zij worden geplaatst. Genoeg om op elk zonnig moment de natuur in te trekken.

MET EEN GLASOPPERVLAK VAN BIJNA 1 M² IS HET WEGKLAPBARE DAK VAN MÉGANE COUPÉ-CABRIOLET HET GROOTSTE IN ZIJN KLASSE. 21 SECONDEN VOLSTAAN OM U DE HEMEL TE BIEDEN. IN COMBINATIE MET DE VERLAAGDE VOORRUIT GEEFT HET GROTE GLASOPPERVLAK STERKE CABRIOLETSENSATIES BIJ ELK WEER.

Page 21: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

Alu velgen 18" niet gecommercialiseerd in België.

Page 22: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

22 / 23

Page 23: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

FOCUS STIJL & PERSO

CHROMO ZONE / De kleuren van Mégane Coupé-Cabriolet.

CREATIEF ATELIER / Interieuraankleding.

VRIJLOOP / De motorprestaties.

UITRUSTING & OPTIES / De volledige lijst.

ESSENTIËLE ACCESSOIRES / Uitrustingen die staan voor een stijl.

KIES ZIJN COMFORTGEHALTE, ZIJN UITRUSTINGSNIVEAU… PERSONALISEER UW VOERTUIG. VRIJHEID ZIT IN DE KLEINSTE DETAILS. LAAT UZELF VOLLEDIG ONDERDOMPELEN IN DE MEGANE COUPÉ-CABRIOLET CATALOGUS.

Page 24: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

CHROMO ZONEHET KLEURENPALET ONTPLOOIT ZICH.

* Niet beschikbaar op GT-LineAlu velgen 18" niet gecommercialiseerd in België

KONINGSBLAUWNiet-metaalkleur

GRANAATROOD*

WIT NACRE CASSIOPEAGRIJS*

MALTABLAUWEnkel beschikbaar op GT-Line

STERZWART

PLATINIUMGRIJSEnkel beschikbaar op GT-Line

Page 25: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

ZEN

CREATIEF ATELIERUITRUSTINGSNIVEAUS, KLEUREN, OPTIES: AAN U DE KEUZE!

BELANGRIJKSTE UITRUSTING OP ZEN

16" Aluminium velgen Eptius2 drie-punts veiligheidsgordels achteraan met krachtbegrenzerABS met remhulpsysteemAchteruitrijradarAntidoorschuifairbags in de zitting van de zetels vooraanAntiturbulentie ruitjeAnti-whiplash hoofdsteunen vooraan regelbaar in hoogte Automatische airconditioning afzonderlijk instelbaar Automatische deurvergrendeling tijdens het rijdenAutomatische uitklapbare rolbeugelsBandendrukcontrolesysteemBandenopblaaskit met compressorBegeleidingsverlichting buitenBestuurdersairbag met geprogrammeerde ontplooiingBestuurderszetel met lendensteunregelingCentrale console met armsteunCentrale deurvergrendeling met afstandsbedieningDynamische stabiliteitsregeling ESC (ESP) met antislipsysteem (ASR)Elektrische en verwarmde buitenspiegels Elektrische ruiten met impulsbedieningIn de hoogte en in de diepte regelbaar stuurwielIn de hoogte regelbare bestuurders- en passagierszetelInterieurfilterIsofix bevestigingssysteem op zijdelingse plaatsen achteraanKoplampen met automatische ontsteking Lederen stuurwiel en versnellingsknop

MistkoplampenOntkoppelbare passagiersairbag met geprogrammeerde ontplooiingR-Plug&Radio+ (mono-CD MP3, AUX + USB aansluiting, handenvrije kit Bluetooth)Ruitenwissers vooraan met regensensorShort Drop functie : automatisch zakken van de ramen vooraan Snelheidsregelaar - begrenzerVeiligheidsgordels vooraan met krachtbegrenzer en dubbele gordelspannerZetelbekleding in combinatie van stof en imitatielederZijdelingse airbags hoofd / borstkas / bekken vooraan Zetelbekleding stof / imitatieleder Donker Carbon

16'' aluminium velgen Eptius

Page 26: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

GT-LINE

BELANGRIJKSTE UITRUSTING OP GT-LINE = ZEN +

17" Aluminium velgen Celsium Dark Metal Achterbumper GT-Line in koetswerkkleur en geïntegreerde diffuser in Dark Metal Aluminium pedalen (behalve EDC versie) Analoge tachymeter en toerenteller op grijze achtergrond Elektrisch inklapbare buitenspiegels Hoofdsteunen vooraan met logo GT-Line Omtrek voorruit, gordel koetswerk, deurgrepen en achteruitkijkspiegels in Dark MetalRenault handenvrije instap- en startkaart Rode sierlijst op de dashboard met monogram GT-Line Voorbumper GT-Line in koetswerkkleur met specifiek koplampen en LED (zonder mistkoplampen)

Sport zetelbekleding stof / imitatieleder Donker Carbon17" aluminium velgen Celsium

Page 27: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

3. 4.2.

1.

1. & 3. Personnalisatie. Een brede waaier aan personaliseringsmogelijkheden om het dynamische karakter van Mégane te versterken : voorspoiler, zijschorten... Om het sportieve karakter van uw Mégane nog meer in de kijker te zetten, kunt u tot slot opteren voor de lichtmetalen velgen "Avanza". 2. Versnellingspookknop Renault Sport. Deze verchroomde versnellingspookknop laat geen twijfel bestaan over het sportieve temperament van uw Mégane. Naast zijn esthetische look verzekert deze versnellingspookknop bijzonder nauwkeurige schakelovergangen dankzij zijn hogere gewicht. 4. De tapijten van Renault zijn op maat gemaakt en passen harmonieus in het interieur van uw auto. Ze zijn van uitstekende kwaliteit en komen de veiligheid ten goede.

ESSENTIËLE ACCESSOIRESEXTRA STIJL, COMFORT OF TECHNOLOGIE? RENAULT BIEDT U EEN BREED GAMMA BASISACCESSOIRES DIE SPECIAAL WERDEN UITGEDACHT EN ONTWIKKELD VOOR UW MEGANE COUPÉ-CABRIOLET.

3. 4.2.

1.

Page 28: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

VRIJLOOPVERBRUIK, PRESTATIES, AFMETINGEN ... WIJ VERTELLEN U ALLES OMDAT HET BELANGRIJK IS DAT U UW WAGEN GOED BEGRIJPT.

Energy TCe 130 Energy dCi 110 dCi 110 EDC Energy dCi 130

ARCHITECTUUR-STRUCTUURAantal deuren 2 2 2 2Aantal plaatsen 4 4 4 4

MOTORENFiscale (pk) 7 8 8 9Cilinderinhoud (cm³) 1197 1461 1461 1598Type Inspuitsysteem Direct Commonrail direct + TurbocompressorBrandstof Benzine Diesel Diesel DieselMilieunorm Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5Roetfilter (FAP) - Serie Serie SerieBoring & Slag (mm) 72 x 73,2 76 x 80,5 76 x 80,5 80 x 79,5Aantal cilinders / kleppen 4 / 16 4 / 8 4 / 8 4 / 8Vermogen KW (pk) 97 (130) 81 (110) 81 (110) 96 (130)tr/min 5500 4000 4000 4000Max.koppel Nm tr/min 205 - 2000 260 - 1750 240 - 1750 320 - 1750

VERSNELLINGSBAKType Manueel Manueel EDC ManueelAantal versnellingen 6 6 6 6

STUURINRICHTINGElektrische variabele stuurbekrachtiging Serie Serie Serie SerieDraaicirkel tussen muren (m) 10,95 10,95 10,95 10,95

WIELEN - BANDENReferentievelg 6,5 J16 / 7,0 J17 6,5 J16 / 7,0 J17 6,5 J16 / 7,0 J17 6,5 J16 / 7,0 J17Banden 16" 205/55 R 16 (91) H 205/55 R 16 (91) H 205/55 R 16 (91) H 205/55 R 16 (91) HBanden 17" 205/50 R 17 (89) H 205/50 R 17 (89) H 205/50 R 17 (89) H 205/50 R 17 (89) H

INHOUDKofferinhoud configuratie coupé/cabriolet (l) 417 / 211 417 / 211 417 / 211 417 / 211Brandstoftank (l) 60 60 60 60

PRESTATIESTopsnelheid (km/u) 200 190 190 2050 tot 100 km/u (s) 11,0 12,4 13,2 10,81000 m vanuit stilstand (s) 32,1 33,8 34,7 32,1

VERBRUIK - NEDC CyclusVolledige cyclus (l/100 km) 6,4 4,5 4,8 4,4Wegcyclus (l/100 km) 5,5 4,2 4,2 3,9Stadscyclus (l/100 km) 7,9 4,9 5,8 5,3CO2 (g/km) 145 115 124 115Categorie CO2/verbruik C C C C

GEWICHTEN (kg)Rijklaar rijgewicht 1590 1602 1611 1611Hoogst toegelaten gewicht 1960 1985 2004 2017Hoogst toegelaten gewicht van de sleep 2710 2735 2754 2767Aanhanger met / zonder remmen 750 750 750 750Verbruik en emissies gehomologeerd volgens de toepasselijke wetgeving.

12 wereldtitels met zijn F1®–motoren maakt dat Renault erkend wordt voor zijn expertise en absolute veeleisendheid in deze discipline. Deze know-how inzake motoren laat hen toe seriemotoren te ontwerpen op het hoogste niveau in volgende domeinen:

2-uitstoot.

® circuits.

Page 29: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

VELGEN

ALU VELG EPTIUS 16" ALU VELG PLENUM 17" ALU VELG CELSIUM 17"

VOLUME (dm3)Koffervolume met open / gesloten dak 211/417

ZIJKANT (mm)A Wielbasis 2 609B Totale lengte 4 485C Overbouw vooraan 862D Overbouw achteraan 1 014E Spoorbreedte vooraan 1 546F Spoorbreedteachteraan 1 547G Totale breedte 1 811G1 Totale breedte met opengeklapte buitenspiegels 2 072H Totale hoogte leeg 1 434H1 Totale hoogte met open achterklep 2 012

ZIJKANT (mm)J Hoogte laaddrempel leeg 590K Vrije hoogte geladen 120L Lengte van de binnenruimte 1 621M Breedte op ellebooghoogte vooraan 1 466M1 Breedte op ellebooghoogte achteraan 1 223N Breedte op schouderhoogte vooraan 1 415N1 Breedte op schouderhoogte achteraan 1 124P Hoogte vooraan onder dak aan 14° 859Q Hoogte achteraan onder dak aan 14° 825Y Maximum laadopening 836Y1 Laadopening onderaan 747Y2 Binnenbreedte tussen wielkasten 1 101Z2 Hoogte onder het bagagescherm in coupé / cabriolet versie 561/258

Page 30: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

ZEN GT-LINE

ACTIEVE EN PASSIEVE VEILIGHEIDABS met remhulpsysteemAntidoorschuifairbags in de zitting van de zetels vooraanBestuurdersairbag met geprogrammeerde ontplooiingOntkoppelbare passagiersairbag met geprogrammeerde ontplooiingZijdelingse airbags (hoofd / borstkas / bekken) vooraan2 hoofdsteunen achteraanAnti-whiplash hoofdsteunen vooraan regelbaar in de hoogte Automatische uitklapbare rolbeugelsVeiligheidsgordels vooraan met krachtbegrenzer en gordelspanner2 driepunts veiligheidsgordels achteraan met krachtbegrenzerAutomatische deurvergrendeling tijdens het rijdenDynamische stabiliteitsregeling ESC (ESP) met antislipsysteem (ASR)Snelheidsregelaar - begrenzerStartblokkeersysteem met transponderISOFIX bevestigingssysteem op plaatsen achteraanBandendrukcontrolesysteemBandenopblaaskit met compressorReservewiel (vervangt de bandenopblaaskit) ¤ ¤

RIJGEDRAGElektrische en variabele stuurbekrachtigingParkeerhulpsysteem achteraanBoordcomputerIn de hoogte en in de diepte regelbaar stuurwiel

COMFORTElektrische ruiten voor- en achteraan met impulsbediening12V-aansluiting vooraanElektrische en verwarmde buitenspiegelsElektrisch inklapbare buitenspiegels ¤ (Comfort Pack)Systeem "short drop" voor het sluiten van de ramen vooraan Antiturbulentie ruitjeAutomatische aircondtionning afzonderlijk instelbaarGecombineerde interieurfilter (pollen en geuren)Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening -Renault handenvrije instap- en startkaart ¤ (Comfort Pack)Windscherm - ¤ (Lederpack)Comfort Pack : Renault handenvrije instap- en startkaart en elektrisch inklapbare buitenspiegels ¤

ZETELSGemengde zetelbekleding imitatieleder - stof in donker carbon -Gemengde zetelbekleding imitatieleder - stof in donker carbon met GT-LINE stiksel -Lederpack* Donker Carbon : lederen zetels Riviera Donker Carbon met verwarmde zetels vooraan en windscherm - ¤Lederpack* Rood: lederen zetels Riviera Rood / Donker Carbon met verwarmde zetels vooraan en windscherm - ¤Verwarmde zetels vooraan - ¤ (Lederpack)In de hoogte regelbare bestuurders- en passagierszetel (bestuurderszetel ook met lendesteunregeling)"Easy Entry" systeem voor plaatsen achteraan

MULTIMEDIAR-Plug&Radio+ (mono-CD MP3, AUX + USB aansluiting, handenvrije kit Bluetooth®)Renault R-Link : digitale multimedia aanraakscherm in kleur + Carminat TomTom® LIVE met Europa-wegenkaart + internetdiensten "Services LIVE + Connectivity" gedurende 1 jaar

¤ ¤

OPBERGVAKKENCentrale console met armsteunHandschoenenkastje (9 liter)Bekerhouder in centrale consoleOpbergvakken in de deuren vooraan

UITRUSTING EN OPTIESVOLLEDIGE LIJST VAN DE UITRUSTINGEN EN BESCHIKBARE OPTIES OP UW VOERTUIG. DE SLEUTEL VOOR EEN VOERTUIG OP MAAT.

Page 31: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

ZEN GT-LINE

ZICHTBAARHEIDRuitenwissers vooraan met regensensorKoplampen met automatische ontstekingBegeleidingsverlichting buiten (follow me home)Achterlichten met LEDLED-dagrijlichtenMistkoplampen -Halogeen koplampenLeesspot bestuurder en passagier

VELGENAluminium velg 16" "EPTIUS" -Aluminium velg 17" "PLENUM" ¤ -Aluminium velg 17" "CELSIUM" Dark Metal -

BUITEN AFWERKINGZwart glanzend glazen dakMetaalkleur ¤ ¤Achterbumper GT-Line met geïntegreerde diffuser in Dark Metal -Voorbumper GT-Line met speciefieke koplampen en LED -Omtrek voorruit en gordel koetswerk in gesatineerde chroom -Omtrek voorruit, gordel koetswerk en deurgrepen in Dark Metal -Buitenspiegels in glanzend zwart -Buitenspiegels in Dark Metal -

BINNEN AFWERKINGDashboard sierlijst in glanzend zwart -Dashboard sierlijst met monogram GT-Line -Lederen stuurwielAluminium pedalen (behalve EDC versie) -

KLIK, CONFUGUREER, BEKIJK

MET ONZE CONFIGURATOR 3D RENAULT, KUNT U UW MEGANE COUPÉ-CABRIOLET OP MAAT CONFIGUREREN. ONTDEK HET NU OP WWW.RENAULT.BE.

Page 32: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

€€

€€

€€€€

€€€€

OIL

PVIPVIPVIPVIPVVIVIVI

TICKETTICKETCKCCKC

UW PORTAAL MY RENAULT

Schrijf u gratis in op My Renault en geniet van de vele voordelen: een online onderhoudsagenda, advies op maat, exclusieve voordelen, filmpjes, nieuws over ons merk, cadeaus, en ook uitnodigingen voor evenementen …Inschrijven is heel gemakkelijk: neem uw inschrijvingskaart bij de hand en surf naar www.myrenault.be

SCHRIJF U GRATIS IN OP WWW.MYRENAULT.BE

EEN UNIVERSUM VAN EENVOUD TEN DIENSTE VAN UW VOERTUIG

EXCLUSIEVE PROMOTIES

ONLINE ONDERHOUDSPLAN VAN UW WAGEN

TIPS & TRICS GRATIS TOEGANGSTICKETS

KORTINGEN OP UW ONDERHOUD

WEDSTRIJDEN

Page 33: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

WIE KAN ER, BETER DAN RENAULT, TEN DIENSTE STAAN VAN UW RENAULT ?

Heeft u een vraag en/of wenst u informatie? Renault staat te uwer beschikking via:telefoon: 078/05 11 15 van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u, internet: www.renault.bepost: Renault België Luxemburg, Klantendienst, W.A. Mozartlaan 20, 1620 Drogenbos.

DE WAARBORGEN

Vanaf de datum van levering geniet Renault Mégane Coupé-Cabriolet twee jaar waarborg zonder kilometerbeperking, inclusief herstellingen vanwege gebrekkige onderdelen en/of fabricagefouten en wegbijstand. Tegen lakfouten en corrosie krijgt uw wagen respectievelijk 3 jaar en 12 jaar waarborg. Renault drukt ook de gebruiks- en verzekeringskosten met modellen die zich goedkoop laten herstellen en die een uitstekende bescherming tegen diefstal en inbraak bieden.

DE HERSTELLINGSWAARBORG

Renault gaat zeer ver met de kwaliteitswaarborg. En dat voor het hele gamma. Deze waarborg behelst de onderdelen en werkuren van de betreffende tussenkomst gedurende 12 maanden.

DE SERVICECONTRACTEN EASYLIFE

Renault presenteert u zijn waarborgverlenging voor een gerust gevoel onderweg. De waarborg van de constructeur kunt u verlengen door het storten van een vastgesteld forfaitair bedrag. Voor meer informatie kan u terecht bij uw Renault-verdeler.

VOORDELEN: - Geldig in de meeste Europese landen - Omvat ook Renault Assistance - pechbijstand tot op het einde van het contract

- Vervangwagen inbegrepen (tot 3 werkdagen) om uw mobiliteit te garanderen

- Meerwaarde bij het verkopen van de wagen

DE SERVICES VAN HET RENAULT-VERDELERSNET

De services van Renault Minute (onderhoud zonder afspraak) en Renault Minute Carrosserie (werken aan de lak, lichten, voorruit, carrosserie, enz.) verzekeren de hoogste herstelkwaliteit en bovendien geniet u een jaar waarborg op alle uitgevoerde herstellingen en op de originele Renault-onderdelen.

Page 34: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

HET RENAULT NETWERK VERBINDT ZICH OM1. UW VRAAG VIA INTERNET / E-MAIL TE BEANTWOORDEN BINNEN DE 12 WERKUREN

2. U DE MOGELIJKHEID TE BIEDEN HET DOOR U GEKOZEN VOERTUIG, ONMIDDELLIJK OF OP AFSPRAAK TE TESTEN

3. U TE INFORMEREN OVER UW BESTELLING TOT AAN DE LEVERING

4. U OP HET AFGESPROKEN UUR EN AAN DE AFGESPROKEN PRIJS UW WAGEN TE OVERHANDIGEN

5. DE DOOR U NIET BEVESTIGDE INTERVENTIES GRATIS AAN TE BIEDEN

6. UW GETROUWHEID TE BELONEN MET BIJZONDERE VOORDELEN, AANGEBODEN VIA MY RENAULT

7. U EEN MOBILITEITSOPLOSSING AAN TE BIEDEN AAN EEN VOORDELIG TARIEF

Page 35: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd
Page 36: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

24 / 25

CABRIOLET

SAGA

NIETS LIJKT MEER OP EEN CABRIOLET DAN EEN ANDERE CABRIOLET? DAT KAN MEN ALVAST NIET ZEGGEN OVER DE VERSCHILLENDE CABRIOLETS VAN RENAULT! IN DE LOOP DER TIJDEN WERDEN DE KOETSWERKEN COMPACTER, RONDER EN MEER GEPROFILEERD, VERDWENEN DE KAPPEN EN STEEG HET COMFORT NAAR EEN ONGEKEND NIVEAU. EEN BRON VAN GENOT VOOR IEDEREEN DIE HOUDT VAN OPEN RIJDEN! DE CABRIOLET VOLGENS RENAULT: MEER DAN EEN STIJL, EEN LEVENSKUNST!

Alu velgen 18" niet gecommercialiseerd in België.

Page 37: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

1934 : Renault Viva Grand Sport

"HET KOETSWERK VAN DE HAND VAN MARCEL RIFFARD HEEFT EEN UITGEKIENDE STROOMLIJN"

1947 : Renault 4CV Brissonneau

"DE EERSTE CABRIOLET MET EEN KOETSWERK IN KUNSTSTOF"

1968 : Renault 4 Plein air

"DE EERSTE RENAULT 4 MET OPEN DAK EN EEN RIJKELIJKE CHROOMAFWERKING"

1970 : Renault Rodéo

"DEZE CABRIOLET, DIE OORSPRONKELIJK WERD ONTWORPEN VOOR HET LEGER, VOELT ZICH OP ALLE WEGEN THUIS"

1991 : Renault 19 Cabrio

"HIJ ONDERSCHEIDT ZICH VAN DE MASSA DOOR HET ONTBREKEN VAN EEN ROLBEUGEL"

1996 : Renault Spider

"VERKRIJGBAAR MET OF ZONDER VOORRUIT"

2002 : Renault Mégane Coupé-Cabriolet

"DE EERSTE COUPÉ-CABRIOLET MET DIESELMOTOR"

2011 : Renault Mégane Coupé-Cabriolet GT-Line

"EEN STIJL EIGEN AAN GT-LINE: ELEGANT, SPORTIEF EN STIJLVOL"

2014 : Nouvelle Mégane Coupé-Cabriolet

"21 SECONDEN VOLSTAAN OM ZIJN GROTE GLAZEN DAK TE OPENEN"

Page 38: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

26 / 27

VERBONDENWERELD

MET ZIJN AANRAAKSCHERM, ZIJN INTUÏTIEVE SPRAAKBEDIENING EN ZIJN BEDIENING AAN HET STUUR MAAKT DE GEÏNTEGREERDE ONLINE TABLET RENAULT R-LINK HET MOGELIJK OM IN ALLE EENVOUD INNOVATIEVE EN PRAKTISCHE FUNCTIES TE BEDIENEN: TOMTOM®-NAVIGATIE, MULTIMEDIAFUNCTIES, HANDENVRIJ TELEFONEREN, INFORMATIE OVER DE WAGEN EN EEN CATALOGUS VAN APPS DIE MEN KAN DOWNLOADEN VIA DE R-LINK STORE. MET RENAULT R-LINK IS HET HUWELIJK TUSSEN DE AUTO EN DE DIGITALE WERELD DEFINITIEF INGEWIJD.

Page 39: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

3.1. 2.

6.5.4.

4. Informatie over de wagen. Verlaag uw brandstofverbruik dankzij de ludieke coaching van "Driving eco²". Raadpleeg de balans van uw ritten en gepersonaliseerde handige tips. 5. Diensten. Raadpleeg de volledige catalogus van Renault R-Link-apps. Creëer uw account op My Renault en ga naar de R-Link Store om kaarten te downloaden, uw software bij te werken, enz. 6. Systeem. Stem de afstellingen van Renault R-Link in alle eenvoud af op uw persoonlijke voorkeuren (taal, klok, geluiden, enz.).

1. Aanraakscherm met personaliseerbare startpagina. Kies uw snelkoppelingen om met een druk op de knop uw favoriete functies te raadplegen. 2. Mobiele muziek. Maak verbinding via Bluetooth® of de USB-aansluiting van Renault R-Link om uw muziek te beluisteren. 3. Telefonie. Telefoneer in alle veiligheid handenvrij dankzij het Bluetooth®-systeem en gebruik de spraakbediening om een nummer te vormen, een contactpersoon uit uw digitale telefoonlijst te bellen of uw berichten te beluisteren.

Door te innoveren plaatst Renault de auto beter in uw leven

Met Renault R-Link blijft u tijdens al uw reizen verbonden: uw contacten,uw muziek bestanden, uw nuttige internet toepassingen en dit alles in alle eenvoud doormet de vingertoppen te navigeren via het aanraakscherm of de toetsen op het stuur. Met de intuïtieve spraakbediening R-Link Voice kunt u bovendien adressen dicteren, personen uit uw telefoonlijst opbellen, telefoneren of een app opstarten.

Door te innoveren maken we onze wagens nog gebruiksvriendelijker

Met de R-Link Store ontdekt en downloadt u tal van auto-apps (Renault Assistance, e-guide, brandstofprijzen, enz.), nieuws-apps (weersvoorspellingen, Euronews), praktische toepassingen (TomTom® Places, enz.) en andere ludieke, culturele of toeristische apps.

Door te innoveren bouwen we aan de toekomst zodat we uw verwachtingen één stap voor zijn Dag na dag uw brandstofverbruik drukken wordt kinderspel dankzij het programma "Driving eco²" en de gepersonaliseerde rijtips (naargelang de motor).

Page 40: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

28 / 29

ONZE EERSTE DOELSTELLING:

UW TEVREDENHEID

EEN LENGTE VOORSPRONG INZAKE KWALITEIT... RENAULT MÉGANE COUPÉ-CABRIOLET NEEMT OOK EEN VOORSPRONG OP HET GEBIED VAN ONTWERPKWALITEIT, PRODUCTIEKWALITEIT EN KWALITEITSUITRUSTING ! VAN HET RENAULT R-LINK-MULTIMEDIASYSTEEM MET AANRAAKSCHERM TOT HET ANTITURBULENTIE RUITJE: ALLES STAAT IN HET TEKEN VAN EEN UNIEKE RIJKWALITEIT.

Page 41: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

RENAULT KWALITEIT IN CIJFERS

K “Kwaliteit blijft een strategische prioriteit voor de groep en een waarde die het imago van onze merken ten goede komt. Professionalisme, competentie, expertise en strenge normen: waarden die Renault in elke levensfase van een voertuig toepast om klanten de beste product - en servicekwaliteit te garanderen en zo zijn volledige tevredenheid te verzekeren.” Jean-Pierre Vallaude,

Page 42: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

RENAULTMEGANEGRENZELOOSRIJPLEZIER

COUPÉ-CABRIOLET

Page 43: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd
Page 44: 12443 be nl b megane e95 ph2 nbi bd

Alles werd in het werk gesteld opdat deze publicatie exact en up-to-date zou zijn op de dag van het drukken (augustus 2014). Dit document werd opgesteld aan de hand van voorreeksen of prototypes. De foto’s en teksten in deze brochure gelden voor het hele Renault Mégane Coupé-Cabriolet gamma. In het kader van zijn beleid van voortdurende verbetering van de producten, behoudt RENAULT zich het recht voor op elk moment wijzigingen aan te brengen aan de kenmerken en aan de beschreven en afgebeelde voertuigen. Deze wijzigingen worden zo snel mogelijk gemeld aan de officiële RENAULT-verdelers. Afhankelijk van het land waar zij verhandeld worden, kunnen de versies verschillen en kunnen bepaalde uitrustingselementen niet beschikbaar zijn (standaard, als optie of als accessoire). Raadpleeg uw plaatselijke RENAULT-verdeler om de meest recente informatie te krijgen. Vanwege de technische beperkingen bij het drukken, kunnen de in dit document afgebeelde kleuren lichtjes verschillen van de werkelijke kleur van de lak of de binnenbekleding. Alle rechten voorbehouden. De reproductie, in welke vorm of met welk middel ook, van het geheel of een gedeelte van deze publicatie is verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van RENAULT.

(www.renault.be)

– AU

GUST

US 2

014

– RE

F FR

77

11 5

56 0

12 /

REF

NL 7

7 11

556

013

RENA

ULT

S.A.

S. S

ocié

té p

ar A

ctio

ns S

impl

ifiée

au

capi

tal d

e 53

3 94

1 11

3,00

€ /

13-1

5, q

uai L

e Ga

llo –

921

00 B

oulo

gne-

Billa

ncou

rt Ce

dex

– R.

C.S.

Nan

terr

e B

780

129

987

/ Tél

. : 0

810

40 5

0 60