Weekblad degouda, 16 juni 2016

40
Weekblad nr. 24 degouda.nl auto-rijschool schipholservice taxi-bedrijf groepsvervoer van Staverenstraat 39b 2811 TL Reeuwijk tel. (0182) 39 23 00 fax (0182) 39 53 66 www.startax.nl 100% gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Heeft u last van een vermoeide blik? Of tranende ogen? Onze plastisch chirurgen hebben minimaal 10 jaar ervaring. vandenbroeckekliniek.nl | § 088 004 2700 Mary Beystraat 5, Leiden DEZE ZOMER: 11 T/M 13 JULI www.kunstpuntgouda.nl/agenda MEER INFO ME R ER ER I I I N DJ Bootcamp! (vanaf 9 jr.) DJ, Producer, YouTube, Video, Vlog PASFOTO’S ZHWWHOLMNH QRUP µOHXNH¶ /DQJH *URHQHQGDDO fotoafdrukken RRN YRRU pagina 20 Goudse Jiu Jitsuka zet vechtsport op de kaart

description

Weekblad degouda, 16 juni 2016

Transcript of Weekblad degouda, 16 juni 2016

  • Weekblad nr. 24 degouda.nl

    auto-rijschoolschipholservice

    taxi-bedrijfgroepsvervoer

    van Staverenstraat 39b2811 TL Reeuwijk

    tel. (0182) 39 23 00fax (0182) 39 53 66

    www.startax.nl

    100% gespecialiseerd in ooglidcorrecties.

    Heeft u last van een vermoeide blik? Of tranende ogen? Onze plastisch chirurgen

    hebben minimaal 10 jaar ervaring.

    vandenbroeckekliniek.nl | 088 004 2700Mary Beystraat 5, Leiden

    DEZE ZOMER: 11 T/M 13 JULI

    www.kunstpuntgouda.nl/agenda

    MEER INFOME RERER IIIN

    DJ Bootcamp! (vanaf 9 jr.)

    DJ, Producer, YouTube, Video, Vlog

    PASFOTOSZHWWHOLMNHQRUPOHXNH

    /DQJH*URHQHQGDDO

    fotoafdrukkenRRNYRRU

    pagina 20

    Goudse Jiu Jitsukazet vechtsportop de kaart

  • OpheffingsUitverkoop

    Laatste rondemet extra kortingen

    op de gehele collectie

    Na ruim 85 jaar stopt Van Mourik Herenmode

    Lange Tiendeweg 45 2801 KE Gouda 0182 - 512 559

    Herman Schoemaker uit Waddinxveen raakte aan de praat met Aree Thamtes, het Thaise meisje dat op vakantie was in Nederland, hij transport-medewerker, zij dochter van een kok in Thailand, en, eh, nu zijn zij al 23 jaar bij elkaar. Sterker nog: zij baten een heerlijk restaurant uit. Bangkok City is de naam, en na een recente make-over Her-man: alles gestript, nieuwe vloer, nieuwe pla-fonds, nieuw meubilair is de loop er helemaal goed in gekomen. Volg ons naar Gouda.

    Elf jaar geleden betrokken zij het pandje in een van de populairste Goudse winkelstraten en aanvan-kelijk hadden ze het plan er een afhaalrestaurant te beginnen. Maar de culinaire vaardigheden die Aree had opgedaan in het restaurant van haar ouders (Ik wilde altijd al een restaurant beginnen in Nederland) leidden hen als vanzelf naar een meer ambitieus doel. De oude binnenstad kreeg er daardoor een uitstekende en betaalbare Thai bij, een oosters pareltjewaarvan de keukenkwaliteit langzamerhand de harten in deze kaas- en stroop-wafelstad begon te betoveren.

    SambalWij schuiven aan op een zonnige voorjaarsdag en we slaan de waarschuwingen van de patron (Dat is zelfgemaakte chilisaus: Pas Op! En: Voor die sambal zou je eigenlijk een wapenvergunning moeten hebben) in de wind en snoepen van werkelijk goddelijke satsaus. En we lepelen holle kroepoekjes vol (Ik hd t gezegd!) met dodelijk lekkere sambal (Help! Help! Water! Water!).

    Belegen Goudse Gevolgd door gebakken zeevruchten als mosselen en garnalen in een koek van ei en deeg en met taug waarin bosuitjes zijn gesnipperd. Dat alles bedekt met geraspte Goudse belegen kaas. Ja ja, zo word je verwend op een doordeweekse dag in die oud- Hollandse stad met dat schitterende

    gotische stadhuis. Voor het pice, althans als je dat in de Thaise keuken zo zou mogen noemen, zetten Herman en Aree hoog in. Er komen bereidingen van drie hoofdingredinten op tafel: eend, zeevruchten en rundvlees. In aparte, geurige schotels zien en proeven we rode curry en vruchten als ananas en aardbei bij de eend, gemengde groentes als ui, champignon, ananas, paprika en bosui bij de tranches zacht gewokt rundvlees. Plus een geleiachtige saus van tomaat, suiker, oestersaus, gember, knoook en een beetje zout. En gebakken knoook, oestersaus, witte peper, grote garnalen, inktvis en vislet. De inktvis is kort gegaard en (dus) boterzacht.

    Overigens heeft al dat lekkers uiteraard Thaise namen. Wij proefden Hoya Thod Kap Kung,Koeng Thod Kratiam Prik Thai, Neua Phad Priauw-Waan en Keang Phet Ped. Maar dat wist u natuurlijk al.

    Lange Tiendeweg 57, Gouda T: 0182 - 551 333 E: [email protected] I: www.bangkok-city.nl

    Ton de Zeeuw is een van de meest bekende culiniair journalisten van Nederland.

    swart-schoenen.nl

    Onze merken

    WALDLUFERLOOPCOMFORT OPTIMAAL BELEVEN

  • Westhaven 36 - Gouda - Telefoon 0182 - 55 12 55Zoutmansweg 12 - Reeuwijk - Telefoon 0182 - 39 42 00

    www.dupreemakelaars.nl

    05 Duurzaamheidsmakelaar zet mensen in beweging

    07 Wethouder Luidensschool wint Techniek Trofee

    15 Goed voor Gouda: Burennetwerk

    20 Gouwenaar zet vechtsport op de kaart

    19 Vacatures

    35 Mijn Tuin

    37 Politiek in Gouda

    38 Agenda

    inhoudweeknummer 24

    Beatrijs LubbersColumn

    Netwerken

    In de Correspondent las ik onlangs een stukje over een schoolklas, waar de kinderen een week lang geen telefoon gebruikten. In een van de reacties vertelde een meisje dat zij na een schooldag 335 whatsappbericht-jes had en nog wat andere zaken, maar die weet ik niet meer, want ik struikelde over die 335 berich-ten. Wat een verschrikking. Iedere twee minuten een berichtje. Digitale netwerken heb ik ook wel: Linkedin, Facebook met een aantal besloten en open groepen, Twitter, GoudaBruist, Whatsapp, met ook een aantal groepen en mijn nieuwste aanwinst: Nextdoor. Deze laatste gaat per mail en is een verzameling van mensen in je buurt. Natuurlijk gaat mijn buurt, de leukste buurt van Gouda, aan kop met bijna 200 leden. En dat aantal groeit

    iedere dag. Via Nextdoor is laatst een berichtje verspreid met een oproep om gezamenlijk plannen te maken voor een buurt-moestuin. Geweldig.

    Want ook al is het de leukste buurt van Gouda, het kan nog veel leuker worden als er wat meer groen komt. En dat komt er nu natuurlijk, dankzij de enthou-siaste initiatiefnemers, die met een enkel mailtje anderen uit de buurt bij hun initiatief betrokken hebben. Voor mij is dat de ideale

    vorm: de combinatie van digitale netwerken en persoon lijke ont-moetingen. Er zijn ook in deze tijd nog steeds mensen die geen netwerk hebben en wel een plan hebben, maar niet weten hoe ze dat moeten realiseren. Die kun je voortaan verwijzen naar het initiatieven caf. Iedere donder-dagmorgen om 10.00 uur aan de leestafel voor het raam van de Chocoladefabriek. Daar kun je aanschuiven bij mensen met een uitgebreid netwerk: om te beginnen wisselende vertegen-woordigers van GoudaBruist, de GoudApot en GA-ambtenaren. De club is gewoon begonnen en zal, zoals dat met netwerken gaat, vanzelf verder groeien. Zegt het voort, desnoods 335 keer per Whatsapp.

    BedrijventerreinGoudse Poort22

    Persoonlijk en digitaal is voor mij de indeale combinatie

    :LMEUHQJHQXZRQGHUQHPLQJLQEDODQV

    0182-507075 t www.york-accountants.nl

    8]RHNWHHQDFFRXQWDQW"

    Wij staan iedere woensdag en zaterdag bij supermarkt Hoogvliet

    (Nieuwe Gouwe O.Z) met verse en gebakken vis.

    Div. ambachtelijke salades

    uit eigen keuken.

    WEGENS GROOT SUCCES

    HEBBEN WIJ A.S. ZATERDAG

    WEER DE NIEUWE HARING

    TEGEN EEN SCHERPE PRIJS

    =PZOHUKLS

  • Hand & Pols Centrum Gouda

    GEVOLGEN HANDLETSEL ZEER KOSTBAAR DOOR LANGDURIG VERZUIM

    Wij bieden met onze betrokken

    en bekwame therapeuten

    de juiste zorg en

    behandeling.

    Buchnerweg 1

    2803 GR Gouda

    t: 0182 - 749016

    Z/^c[d5]eX"\#calll#]eX"\#ca

    /natuurwinkelgouda D biologische specialist van de regio.

    Natuurwinkel GoudaLange Groenendaal 992801 LS Gouda0182 - 513 260www.natuurwinkel.nl

    OpeningstijdenMa t/m wo: 08.30 - 18.00Do-vr: 08.30 - 19.00Za: 08.30 - 18.00Zo: gesloten

    100

    Dit weekend:

    Raapsteel Per bos

    lekker vers van dichtbij!

    Zaterdag 18 juni:Gezellige Zomermarkt in de Groenendaal. De mooiste biologische groenten uit eigen streek.

    Natuurwinkel GoudaLange Groenendaal 992801 LS G d

    OpeningMa t/m wDo r

    l

    llvevedidivvdd

    Wij zetten onze Lokale Heldenin het zonnetje!

    Voor elke ruimte

    Schone montage in n dag. Zonder hakken en breken. De meubels kunnen blijven

    staan.

    Voor elke interieurstijl. Uit n geheel op maat

    Verlichting naar wens.

    gemaakt.

    PlafondhSierlijsten Verlichting

    Een nieuw plafond in 1 dag!

    Terwijl de meubels blijven staanMaandag t/m vrijdag: 9.00 - 17.30 uurZaterdag 9.00 - 16.00 uur, op afspraak

    PLAMECO plafondvakbedrijf Breedijk, Bloemendaalseweg 2c

    2741 LE Waddinxveen, (0182) 391135, www.plamecobreedijk.nl

    Bezoek onze website voor meer informatie!

  • Pauline van Norden is sinds bijna twee maanden duurzaamheids-makelaar in Gouda. Ze is onder de indruk van het grote aantal bewoners en bedrijven dat zijn nek uitsteekt op het gebied van duurzaamheid. Maar misschien gebeurt er nog wel meer. Ze zou graag horen waar bewoners en bedrijven mee bezig zijn op dit gebied.

    Gouda wil in 2040 een CO2-neutrale gemeente zijn. De stad moet dan evenveel energie gebruiken als er wordt op gewekt. Er zijn diverse manieren om dat punt te bereiken. Vanuit bewoners (bijvoor beeld de Energie coperatie), bedrijfs-leven (Duurzaamheids Platform Gouda) en gemeente zijn er allerlei losse initiatieven, maar de integrale aanpak ontbreekt vaak. Initiatieven koppelen en bij elkaar brengen, dat onder meer is de taak van Pauline. Daarnaast is ze betrokken bij allerlei projecten. Zoals die rond energiebesparing in de bestaande woningbouw, het stimuleren van energie-zuinigheid bij sportaccommo-daties en de verbetering van de afvallogistiek in de binnenstad.

    Ik breng mensen bij elkaar en denk mee, zegt Pauline die voor de gemeente Gouda werkt. Mensen in beweging krijgen. Dat is de rode draad in haar leven. Ze werkt voor een deel van de tijd als duurzaamheids makelaar en voor een deel als hardloopcoach. Het is, zo merkt ze, meestal niet

    meer nodig mensen ervan bewust te maken dat duurzaam leven noodzakelijk is. Dat is voor velen wel duidelijk. Alleen al door de hoosbuien van de afgelopen tijd. Er moet iets gebeuren. Maar hoe men dat moet aanpakken, dat is vaak nog wel de vraag. Pauline van Norden is benieuwd waar

    Gouwenaars mee bezig zijn op het gebied van duurzaamheid, en op welke gebieden ze voor onder-steuning kan zorgen. Ik kan de projecten niet overnemen, maar ik kan wel meedenken, verbinden en activeren. Mailen kan naar:[email protected].

    Iedere werkdag tussen 17.00 - 18.00 uur Gouda Actueel! op GoudaFM.nl (99Mhz) Elke vrijdag om 19.15 uur De Week van Gouda op GoudaTV.nl (kanaal63)

    5Gouda.actueel

    Het college wil in 2017 Goudse huishoudens een kleine lasten-verlichting bieden. B en W zien ruimte om eenmalig de OZB te verlagen met 200.000 euro. Dat komt neer op een lastenverlaging van gemiddeld ongeveer 6,60 euro per huishouden. Het wordt gezien als eenmalige compen satie van de stijging van de riool-heffi ng. Deze, en andere voorstel-len voor enige lastenverlichting, staan in de Kadernota 2017-2020 die aan de gemeenteraad wordt gepresenteerd. Het gaat verder om lastenverlichting via de afval-stoffenheffi ng, via een tijdelijke verlaging van de tarieven voor

    ondernemers met een terras of uitstallingen en het verlagen van de eigen bijdrage in het sociaal domen. Het is de enige mogelijk-heid die we hebben, zegt Jan de Laat, wethouder fi nancin. In de fi nancile huishouding van de gemeente zit weinig ruimte. Het is het streven van het college om de lasten in elk geval niet verder te laten stijgen. Gouda staat in de recent verschenen Coelo-Atlas voor lokale lasten in 2016 op een veertiende plek in de lijst van duurste gemeenten qua woon lasten.

    Tania Kross eretientjeslid Enige lastenverlichting

    Duurzaamheidsmakelaar zet mensen in beweging

    Directeur Arjen van Wijngaarden gaf zaterdag het startsein voor een bijzondere ondersteuningscampagne voor Verzetsmuseum Zuid- Holland. Na zijn toespraak op de benefi etmiddag in de Sint-Janskerk, vulde mezzo sopraan Tania Kross de donatiekaart in. Ze werd eretientjes-lid en ontving de authentieke verzetsbroche uit WOII.

  • Theo Krins, fractievoorzitter van ChristenUnie Gouda, onthulde op 14 juni het schilderij Stortbui nabij Gouda van Willem Roelofs. Sinds dinsdag is deze nieuwe aanwinst van Roelofs te zien in de Schatkamer van Museum Gouda.Honderdvijftig jaar geleden schil-derde Willem Roelofs graag in de

    buurt van Noorden, Nieuwkoop, Reeuwijk en Gouda. Hij had in Brussel kennis gemaakt met de Franse landschapsschilders en begon ook in de vrije natuur te schilderen. De schilder en ver-zamelaar Paul Arntzenius waar-deerde het werk van Roelofs. Ruim vijftig jaar geleden schonk hij zijn

    collectie met daarin een schilderij van Roelofs aan Museum Gouda. Museumdirecteur Gerard de Kleijn: Deze Roelofs hoort maar op n plek: Museum Gouda. Daarom ben ik blij dat het gelukt is.

    6Gouda.terugblik

    Gouds weekend

    Stuur je foto inIn Gouda valt veel te beleven. Maak je graag fotos? Stuur er een naar deGouda ([email protected]). Dan maak je kans op een mooie plek in ons weekblad.

    bestel op tijd!

    Liefh ebbers van bordspellen konden zondag hun hart ophalen in gebouw Concordia tijdens de Goudse Spellendag.

    Een vlet van het Zeekadetkorps Gouda was afgelopen zaterdag te vinden tussen het winkelend publiek op de Kleiweg en het schip de Freyr lag bij de Kleiwegbrug. Alles om aandacht te vragen voor de activiteiten van het Zeekadetkorps.

    Leerlingen van de Goudse Weekendschool mochten zondag bij Kraanbedrijf Nederhoff een kijkje achter de schermen nemen.

    Tachtig pupillen van SV Gouda sloten het seizoen af met een driedaags Huttenkamp op het hoofdveld.

    Museum Gouda verwerft schilderij Stortbui nabij Gouda

  • 7Gouda.actueel

    Wethouder Luidensschool wint TechniekTrofee

    Reisblogger Bjrn Troch zorgt ontdekt GoudaDe Vlaamse reisblogger Bjrn Troch is op dit moment in Gouda om The Big City Challenge uit te voeren. Hij krijgt sinds woensdag dagelijks opdrachten van VVV Gouda die hij met behulp van zijn netwerk op social media probeert uit te voeren. De challenge duurt nog tot en met vrijdag. Zelf blijft hij nog een paar dagen langer in Gouda. Het doel van deze hele actie is Gouda te promoten via social media.Bjrn Troch heeft net een challenge in Brussel achter de rug als hij arriveert in Guesthouse De Utrechtse Dom in Gouda. De afgelopen twee maanden was hij ook nog in Tunesi, Valencia en Costa Brava. Bjrn Troch werkte

    als consultant in de sociale media toen hij zes jaar geleden besloot als social traveler de wereld te gaan bereizen. Hij doorkruiste bijvoorbeeld op een typisch Indiase motorfi ets het zuiden van India en in een Volkswagen-busje een groot deel van Canada.

    Al die reizen hebben hem veel gebracht. Mensen zijn zo slecht nog niet, heb ik de afgelopen zes jaar geleerd. Je ontmoet alle culturen. Het verruimt jouw geest en die van anderen. Tussen de verschillende reizen door doet Troch af en toe The Big City

    Challenge. Dit keer in Gouda. Troch is naar Gouda gehaald om op die manier veel informatie over de stad op social media te krijgen, zegt Heleen de Winter, cordinator toeristische promotie. Zijn activi teiten worden betaald uit het toerismebudget. Hoeveel er voor dit event is betaald, houdt De Winter liever geheim. Troch heeft veel volgers op Google+, Twitter, Pinterest, Facebook en Instagram. Iedereen kan The Social Traveler volgen en helpen via Twitter (@Social_Traveler) en Facebook (TheSocial Traveler). Voor de missies in Gouda wordt op Twitter #GoudaChallen-ge gebruikt.

    De Wethouder Luidensschool in Gouda heeeft samen met een basisschool uit Helmond de TechniekTrofee 2016 gewonnen. De jury selecteerde de basisscholen uit een record-aantal van 86 inzendingen. De Wethouder Luidensschool is de winnaar van de TechniekTrofee Inspiratieprijs 2016, met het meest inspirerende idee voor W&T in het basisonderwijs.

    Beide scholen ontvingen dinsdag uit handen van Maurice Lede (Het Klokhuis) een cheque ter waarde van 2500 euro, bedoeld om hun W&T-onderwijs verder te ontwikkelen. Wisdom begins in wonder, vinden ze op de Wethou-der Luidensschool. Hun idee om Wetenschap & Techniek verder te verankeren in het lesaanbod, gaat uit van de verwondering van

    de leerlingen: een Verwonder-lab, middenin de school, waar leerlingen uit alle klassen hun vragen kunnen onderzoeken. De

    jury is gecharmeerd van de manier waarop deze school de leerlingen centraal stelt en hun eigen onder-zoeksvragen inzet om Wetenschap

    & Techniek-onderwijs in brede zin aan te bieden. Door de voor-gestelde aanpak is techniek niet iets dat erbij komt, vindt de jury.

    v0WWOstMLIOkWMZsvEMZTQRSLQ[KZee\MVvMQTQOv)TRIIZMMVvMZ\ZW]wLILZesvZWVLMZIN[XZIIkvVZQRJTQRvMVLMtIxI\Qev,QZMK\KWVtIK\OMTL

    VERGELIJKEN LOONT!

    O

    NT!

    LET OP!!!

    ExtZIPWOM

    QVZ]QTXZQRzeV

    QVWVzM_QVkMT.

    HOOGSTE INKOOP

    GOUDPRIJS: 36,- PER GRAM

    OUD GOUD EN ZILVER

    Damar JuwelierVolg ons op

    Trouwringen 35 tot 50% korting!Maak snel een afspraak!

    Damar juwFMJFSKorte GrPFOFOEBBM+1(PVEBTFM

    24 KARAATS GOUD

    Bij besteding in de winkel 30 tot 50% korting!

    Vaderdagactie3-gangen keuzemenu 23,75 p.p.

    Keuze uit 19 hoofdgerechten!

    Zondag 19 juni 2016

    ((SJFLTSFTUBVSBOU,,SFUBt/FTTFt&48BEEJOYWFFOt5FM

  • FAILLISSEMENTLEEGVERKOOP

    * vraag naaronze actievoorwaarden

    7 DAGENPER WEEK

    OPEN

    Totale leegverkoop showrooms & magazijnenin Barendrecht & Capelle a/d IJssel

    CAPELLE A/D IJSSELHoofdweg 18, Rijksweg A20, afslag 16

    ZUIDERSTER.NLBARENDRECHTBarendrecht Aalborg 15, Rijksweg A29, afslag 20

    50%KORTING

    NU OP ALLES ALLES MOET WEG

    *

    BANKEN, FAUTEUILS, KAST

    EN, DRESSOIRS, TAFELS, ST

    OELEN,

    KLEINMEUBELEN, SPIEGEL

    S, TIENERKAMERS, KARPET

    TEN,

    TAPIJTEN, ACCESSOIRES, B

    EDDEN, BOXSPRINGS, MAT

    RASSEN,

    KEUKENS & EN NOG VEEL

    MEER VOOR DE HELFT VAN

    DE PRIJS!

    9.000m2 30.000m2

    eetkamerstoelin antraciet, dbruin,

    misty,

    wit en zwart met rvs frame

    439,-Normaal 7

    99,-

    dressoir2 deuren en 3 laden

    190 cm. breed

    DIT ZIJN SLECHTS ENKELEVOOR-

    BEELDEN

    99,-Normaal 19

    9,-

    10,-2 stuks no

    rmaal 19,95

    hoofdkussen 60x70 cm.

    349,-Normaal 69

    9,-

    zitcombinatie in stof Gomera

    50%LAMPEN

    KORTING

  • Houd inbrekers tijdThema avond SP: Huur te duur in Gouda

    De stichting Nationale Inbraak-preventie Weken is in de aanloop naar de zomer vakantie weer een campagne gestart met als doel bewoners bewust te maken van de mogelijkheden van inbraak-preventie.

    De stichting geeft verschillende tips voor een goede voorbereiding voor de vakantie. Doe om te be-ginnen de InbraakPreventieCheck op www.inbraakmislukt.nl.Bewoners krijgen daar gericht advies over hoe ze hun huis beter kunnen beveiligen. Onderzoek geeft aan dat ongeveer zeventig procent van alle achterdeuren voorzien is van slecht hang- en sluitwerk. Het beste is voordat de vakantie begint een nieuw slot of de anti-inbraakstrip aan te brengen. Plaats tijdens de vakan-tie een extra auto (van jezelf of de buren) op de oprit. Laat een bewoonde indruk achter, dus zet een paar kopjes, een bordje met bestek op het aanrecht.

    De SP organiseert op 23 juni de openbare thema-avond: Huur te duur in Gouda. De avond wordt ge-houden in wijkcentrum Jan Ligthart, Snoystraat 4, en zal in het teken staan van discussie, vragen en inspi-ratie over wat er moet gebeuren om de huren weer betaalbaar te krijgen. De SP deed in 2015 in verschillende wijken van Gouda onderzoek naar de gevolgen voor de bewoners van de sterke huur stijgingen van sociale huur woningen. Ook in Gouda heeft de verhuurdersheffi ng volgens de SP desastreuze gevolgen. Tachtig procent van de 124 genterviewde bewoners zijn momenteel meer dan 25 procent van hun netto-inkomen kwijt aan kale huur. In bijna dertig procent van de gevallen is de huur-prijs ten opzichte van het inkomen zelfs zo scheef dat meer dan de helft van het inkomen opgaat aan woonlasten. Ongeveer de helft van de genterviewde inwoners heeft doorgaans moeite om elke maand de eindjes aan elkaar te knopen.

    Alblas, Waddinxveen Kijk snel op wonenaandegouwe.nl

    29 Herenhuizen type Chopin Koopsom vanaf 254.900,- v.o.n. Ruime woonkamer met open keuken 3 slaapkamers en badkamer op de 1

    e verdieping Standaard voorzien van tegelwerk en sanitair Vrij indeelbare zolder Energiezuinig door zonnepanelen Heerlijke veranda op het westen

    Info avond 28 juni van 18.30 - 20.00 uur Kerkweg Oost 224 Waddinxveen

    EEN ONTWIKKELING VAN

    T 088 712 28 45

    VERKOOP

    T 0182 61 38 22

    ONLIN

    E

    STAR

    T

    VERK

    OOP

    22 JU

    NI

    10Gouda.wonen

    Wil je weten waar dit pand zich

    bevindt in Gouda? Ga dan naar

    www.degouda.nl

    Uitslag 9-6: Sint Anthoniestraat

  • Tijdschake laars op enkele lampen werken simpel en effectief. Zo denkt de inbreker dat er nog steeds iemand in huis is. Vraag of iemand regelmatig de post wil weghalen uit de brieven bus of in de hal, zeker als de voor-deur een raam heeft. Zorg dat juwelen en andere kostbaar heden uit het zicht worden opgeborgen; liefst in een kluis. Vraag (bij langere afwezigheid) een tijdelijke bewoner in huis, en zet vakantieplan-nen en -belevenissen niet meteen op social media als die voor iedereen in te zien zijn. Verder kunnen bewoners

    het melden bij de politie dat ze niet thuis zijn, zodat er een extra oogje in het zeil kan worden gehouden. Agenten zullen in samenwer-king met stads-toezichthouders van de gemeente Gouda in de zomer periode extra surveil-leren in buur-ten en wijken waar relatief veel mensen op vakantie zijn. Men kan dit doen door een aanmeldings-formulier in te vullen op www.gouda.nl. Naar aanleiding

    van de ontvangen formulieren maakt de politie een surveillance-overzicht.

    dens de vakantie buiten de deur Kunst aan de RegentesDe Werkgroep Mooier organiseert een ontwerp-wedstrijd voor ruimtelijke kwaliteit van de binnenstad. Zij nodigt kunstenaars en vormgevers in Gouda en omgeving uit om voorstel-len te maken voor n of meerdere plekken aan het Regentesseplantsoen en de omgeving. Het gaat om kunst in de openbare ruimte, die het visuele karakter van het park aan het water zal versterken.

    Mooier vraagt om ont-werpen van objecten op vijf plekken. Om te beginnen zou men ontwerpen willen zien voor drijvende tuinen aan de Kattensingel. Verder wil men iets doen aan de overlast die bewoners en boottoeristen hebben van achtergelaten honden-poep op de groenstrook langs het water. Daar kan

    een kunstwerk op inspelen met een boodschap naar honden bezitters: geen opvoedende tekst, maar liever een knipoog. Zon object kan er komen in de groenstrook nabij de Korte Dwarsstraat en in de buurt van de Kleiwegbrug. Verder is er behoefte aan een buiten gewoon vorm gegeven ontmoetingsplek bij de Herpstraat. Het water in de buurt van de ontmoetings-plek bij de Herpstraat is een goede plek voor drijvende kunst. Een muurschildering of gedicht kan er komen op de blinde gevel op de hoek met de Korte Dwarsstraat. De ontwerpen kunnen tot 22 augustus worden gemaild naar Nicolette van Leeuwen [email protected].

    15621.&'49')EFLHE114&4'%*6NELFgGKIINF18'4&+,-u).#5:.T0.

    GN

    xxXJ

    +,

  • ZONWERINGEN | KOZIJNEN | WINDSCHERMENTERRASOVERKAPPINGEN | GLASWANDEN

    3URWHHUGLUHFWDFWLHVJHOGLJ

    WPMXQL

    gkkkkkkkkoooooorrrttting kortingkorting kortingkorti kortingggggggggkorting korting korting kkk ng korrrtttttttiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnngggggggggggggggggggggggggggggggggggggg kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkoooooooooooooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrtttttttttttttttttttttttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnggg kortingkortingggggggggg kkkkkkkkkkkkkkkkkkoooooooooooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrttttttttttttttttttttttttttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnggggggggggggggggggggggggggggggg kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkooortttiing korting kortingkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkoooooooooooooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrttttttttttttttttttttttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnngg korting korting korting korting

    BEGIN DE ZOMER MET DE

    ALLERBESTE SUMMERDEAL!

    KIES UW EIGEN KORTING VOOR EEN KNIKARMSCHERM!kkkkkkorttttttiiiiing kkkkkkorttttttiiiiiing kkkkkko ttttttiiiii orttttttiiiing kkkkkkkorttttttiiiiiing kkkkkkk

    kkkkkkortttttttiiiiiing kkkkkkorttttttiiiiii korkkkkkor

    kororting k

    kortingkortingkor

    korgrting koko

    kortingort

    korrting ko

    kortingort

    kortrting ko

    kortingort

    kortrting ko

    kortingort

    kortting ko

    kortingort

    kortiting ko

    korting

    kortiting korkortiik ti

    kkooorrrtttiiing kkkkkkonnnnnggggggggggggggggggg ko

    kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkorkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkooooooooooooooooooooooooooooooooooorooooooooooooooooooooooooooooooorrrrrrrrr

    kooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrtkooooooooooooooooooooooooooooooooooooorrrrrrrrtkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkooooooooooooooooooooooooooooort

    ngg kkkkkkkkkkkkkkkkkortrtinnnnnnnnnnnnnnnnnggggggggggggggggggggggggggggggggg k ti

    tiinnninggggggggggggng kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkooooooooooooooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrttttti

    g kortrting krtingrtint

    gggggrrrrrrrrtttttttttttttttkkkkkkkkkkkkkkkkkkkoooooooooorrrrrrrttttttttttttttiiiiiiiiiiiiinnnnggiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnggggggggggggggggg kkkkkkkkkkkkkkkkkkooooooooorrrrrrrkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkoooooooooooooooooooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrttttttttttttttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnn

    ggg kkooooorrrrrrrttttttttttttiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnggggggggggggggggggggggggggggg kkkkkkkkkkkkkkkkkkkoooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrttttttttttttttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnngggggggggggggggg kkkkkkkkkkkkkkkkkoooooooorrrrrrrrttttttttttttttttttiiiiiiiiiiiiinnnnnnngggggggg kkkkkkkkk

    GRATIS 6RPI\PRWRU

    WZY

    korting kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrttttttttttttttttttttttttttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnngggggggggggggggggggggggggggggggg kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkoooooooooooooooooooooorrttttttiiiiiingkortinnnnnnnnnnnnngggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg korting gggkorrrrrrrrrrrrrrttttttttttttttttttttttttttttttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnggortttttttttttttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnngorttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnng kortingko ti kortinnnnnnnnnnngggggggggggggggggggggggggggggggggggggggooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrtttttttttttttttttttttttttttttttttiiiiing korting kortingggggooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrtttttting korting kortingooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrtttttttttting korting kortingggggorrrrrrrrrrrrrrtttttttttttttttttttttttttttttttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiing korting kortinggggggggggggggggggggggggggggggggggggggrttiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnngggggggggggggggggggggggggggggggggggg korting korttttttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnngggggggrtingggg kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkooooorting koooooooooooooo tttttttttttttttiigggggg kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkooooooooooooooooorrrrrrttttttiiiiiinnnnnnngggggggggg kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkooooooooooooooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrtttttttttttttttttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnggggggggggggggggg krrrrrrrtttttttttttttiiiiiiiiiiiinnng kkk tttt

    GRATIS PRQWDJHWZY

    g kortttiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg ggggggkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkoooooooooooooooooooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrttttttttttttttttttttttttttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnggg kkkkkkkgg kkkkkkkkkkkkkkooooooooooooooooooooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrttttttttingkoooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrttttttttttttttttttttiiiii kortinggggggggggggggggggggggggg kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkorting korting kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkokorting korting kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkoooooookorting korting kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkoooooooooookkkkkkorting korting kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkooooooooooooooooooooooooooooooorting kortinggggggggggggggggggggggg kokoooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrttttttttttttttttttttttttttttttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnng ko tikkooooorrrrrrtttttttttiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnngggggggggggggggggggggg kkkkkkkkkkkooooooooooooorrrrrrrrrrrrrtttttttttttttiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnngggggggggggggggggggggggggggg kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkoooooooooookkk ti

    GRATIS ,2ZLQGVHQVRU

    WZY

    %(=2(.21=(6+2:52206=RHWHUPHHU *RXGD %HUNHOHQ5RGHQULMV:LOOHP'UHHVODDQ %OHNHUVVLQJHO %HUNHOVH3RRUWD

    2RNVKRZURRPVLQ,-VVHOVWHLQHQ:RHUGHQ

    ZZZ]RQHQVFKHUPQO (PDLOLQIR#]RQHQVFKHUPQO 7HO

    OF OF

  • Wij mengen alles op uwgewenste kleur op onzeoriginele De Vos en Sikkens mengmachines.

    Tevens uw leveranciervoor: muurverf beits vloerlak betonverf diverse merken behang alle verf toebehoren glasweefselbehang etc, etc

    Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag 13.00 uur - 19.00 uur Zaterdag 9.00 uur - 13.00 uurVan Tolstraat 5 Bodegraven M 06-46 32 68 75

    Dit is slechts een kleine greep uit ons

    assortiment.Tevens andere

    merken tegen de laagste prijzen!

    De beste verf tegen de laagste prijs.

    KIJK VOOR ONZE VASTE LAGE PRIJZEN OP WWW.VERFHUISBODEGRAVEN.NLPRIJSWIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN

    kl

    Des

    igne

    d by

    : KoKo

    pkr

    pkac

    ht

    OPZE VASSTE LAGE PRIJZEN N.W.VERFHUISBODEGRAVEN WWWOUDENVVVOOOOOOORBEHOPRPRIJIJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJSWSWSWSWSWSWSWSWSWWWWWWWWWSWWWWWWWWWWSWWWWWWSWSWWWSWWWWWWWWWWWWWWWWWWSWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWSWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWIJIIIIJIIJIJIJIJJJJJIJIJJJJJJJIJJJIJIIJJIJJIJIJJIIJJIIJJJJIJJIJJJJJJJIIJJJIIIJIIJIJJJJJZZIZIZIZIZZZZIZZIZIZZZZZIZZZIZIZIZIIZIZZIZIZZZZZZZZZZZZZZZZZZIZZZIZZZIZIZZZZZZZ GGGIGIGIGIGIGGIGGIGGIGIGIIGGGIGIGIGIGGIGIGIGGIIGIIGIGIIIIGIGIGG NNNNNGNGNGNNNNNNNNGGNNNNNNNNNN EENNEN V V V

    Primer plus: GrondverfElders: 42,85 per literBij ons: Vaste lage prijs 28,00 per liter

    Finura Satin: Slijtvastezijdeglans aflakElders: 66,30 per literBij ons: Vaste lage prijs 36,00 per liter

    De Vos: GrondverfEen goed vullende grondverf op terpetine basis. Vaste lage prijs 26,00 per liter

    XD: Hoog- of halfglans aflak voor buitenElders: 72,85 per literBij ons: Vaste lage prijs 45,00 per liter

    De Vos: SysteemverfGesiliconiseerde schakelverf voor lange duurzaamheid. Vaste lage prijs 32,50 per liter

    AZ plus: HoogglansaflakElders: 58,10 per literBij ons: Vaste lage prijs 36,00 per liter

    Sikkens SB Plus aflakElders: 67,40 per literBij ons: Vaste lage prijs 45,00 per liter

    De Vos: Extra duur-zame hoogglanslakGesiliconiseerde hoogglanslak voor minimaal 7 jaar duurzaamheid. Vaste lage prijs 40,00 per liter

    De Vos: WPM Multi-primerWatergedragen Primer voor op hout,metaal en kunststofVaste lage prijs 26,50 per liter

    IN UW KLEUR GEMENGD IN UW KLEUR GEMENGD IN UW KLEUR GEMENGD IN UW KLEUR GEMENGD

    IN UW KLEUR GEMENGD

    EPS plus: Halfglans grond en aflakElders: 51,70 per literBij ons: Vaste lage prijs 35,00 per liter

    IN UW KLEUR GEMENGD

    IN UW KLEUR GEMENGD IN UW KLEUR GEMENGD

    IN UW KLEUR GEMENGD

    IN UW KLEUR GEMENGD

    Cetol TGL: Buitenbeits zijdeglansElders: 60,95 per literBij ons: Vaste lage prijs 33,00 per liter

    Sikkens Cetol TGX: buitenbeits hoogglansElders: 67,60 per literBij ons: Vaste lage prijs 35,50 per liter

    IN UW KLEUR GEMENGD IN UW KLEUR GEMENGD

    IN UW KLEUR GEMENGD IN UW KLEUR GEMENGD IN UW KLEUR GEMENGD

    30% DUURZAMER DAN SB!

    DzGhmdV

    IN UW KLEUR GEMENGD INNNNNNNNNNNNNNNNNIN UN UNNNN UN UN UN UN UN UNNNN UUUUN UUUN UNNNN UUUUUN UUUUN UN UUN UNN UN UUUN UUUN UNN UUWWWW KLW KLW KLLW KLW KLW KLKLKLKLKLKKKLKKLKLW KLW KLKLW KLLWW KLW KLKLLLW KLW KKLW KLW KLLWWW KLLLW KKW KLLLEEURREURREEEEEEEEEE GGEMEGEM NGNG

    BL Primer: Waterge-dragen grondverfElders: 47,75 per literBij ons: Vaste lage prijs 32,50 per liter

    IN UW KLEUR GEMENGDIN UIN UIN UN UININ UIN UNIN UIN UININ UIN UININNIN UININ IN NIN NININNINIININ UINN UIN UNNNNNN NNN IN W KLEUR GEMENGG

    Sikkens Finura High Gloss aflakElders: 66,30 per literBij ons: Vaste lage prijs 36,00 per liter

    BL Satura: Waterge-dragen zijdeglans aflakElders: 67,30 per literBij ons: Vaste lage prijs 37,50 per liter

    BL Rezisto Satin: Watergedragen aflakElders: 67,30 per literBij ons: Vaste lage prijs 37,50 per liter

    Renovlies: Rol 25 meter 35,00 Ook per meter verkrijgbaar.

    Glasweefsel voorgesausdIn diverse soorten verkrijgbaarRol 25 meter 42,50 Ook per meter verkrijgbaar.

    IN UW KLEUR GEMENGDIN UW KLEUR GEMENGD

    IN UW KLEUR GEMENGD

    rjs

    DIN UW KLEUR GEMENGD

    Sikkens Satura Plus Zijdeglans aflakElders: 60,75 per literBij ons: Vaste lage prijs 36,00 per liter

    BL Rezisto Hoogglans: Watergedragen aflakElders: 67,30 per literBij ons: Vaste lage prijs 37,50 per liter

  • Tussenwoningen type Schilde

    woonoppervlakte 116 m

    4,80 meter breed

    2 slaapkamers

    vrij indeelbare zolder

    inclusief complete badkamer en keuken

    prijsindicatie vanaf 189.000,- v.o.n. (incl. 10% koopstart korting)

    Hoekwoningen type Schilde

    woonoppervlakte 116 m

    4,80 meter breed

    2 slaapkamers

    vrij indeelbare zolder

    inclusief complete badkamer en keuken

    prijsindicatie vanaf 200.700,- v.o.n. (incl. 10% koopstart korting)

    Tussenwoningen type Rijkevorsel

    woonoppervlakte 132 m

    5,40 meter breed

    3 slaapkamers

    vrij indeelbare zolder

    inclusief complete badkamer en keuken

    prijsindicatie vanaf 216.000,- v.o.n. (incl. 10% koopstart korting)

    Park Triangel, WaddinxveenKijk op www.nieuwbouw-parktriangel.nl

    EEN ONTWIKKELING VAN INFORMATIE EN VERKOOP

    KOOP

    NU

    EEN

    HUIS

    IN

    PARK

    ZOOM

    MET

    10%

    KOR

    TING

    0182 - 61 38 22 088 - 712 28 46

    WIL JIJ OOK WETEN HOE JE EEN HUIS KOOPT MET 10% KORTING? MELD JE VIA DE WEBSITE AAN VOOR DE INFOBIJEENKOMST OVER KOOPSTART OP 22 JUNI IN CULTUURHUIS DE KROON, GOUWEPLEIN 1 WADDINXVEEN. ONLINE START VERKOOP DINSDAG 28 JUNI

    &6\KL^LN(9LL\^PQR ^^^NHSLYPL^PURLSHUKLYaUS

    OPEN DAGA(;,9+(.1H[LYZUPW

    >VYRZOVWHHUIPLKLYZ!5H[\\YSPQR(WHY[PUOL[.YVLUL/HY[7H[PZZPLYZ-LTRL:HUKLYVYRZOVWNYVLULOHY[

    Nico van Eijk plateelspecialistGALERIE-WINKEL &

    Meet and greet met de kunstenaar

    een hapje en een drankje

  • Naam organisatie: Burennetwerk Gouda

    In Gouda sinds: 2014

    Aantal vrijwilligers: Sinds 2014 hebben zich in totaal 168 vrijwilligers aangemeld bij Burennetwerk en dit aantal groeit nog steeds. Onder deze vrijwilligers bevinden zich ook de bestuursleden en de zogenaamde matchmakers. Zij koppelen mensen met een hulpvraag aan beschikbare vrijwilligers.

    Hoe wordt deze organisatie ge nancierd: Burennetwerk Gouda ontvangt fi nancile ondersteuning van de gemeente Gouda, lokale kerken en enkele andere fondsen.

    Wat werd in 2015 gerealiseerd: Er is een start gemaakt met het oprichten van de stichting Burennetwerk Gouda met een eigen bestuur. Voorheen was Burennetwerk Gouda een project van de PKN Gouda (kerken). Begin 2016 is de stichting offi cieel geworden.In 2015 hebben we 158 hulpvragen succesvol gekoppeld aan een vrijwilliger.

    Bijzonder: Vrijwilliger: In het najaar zag ik op de website van Burennetwerk Gouda de vraag staan of iemand bladeren in de tuin weg zou willen halen. Deze lagen nu allemaal mooi op een hoop maar precies voor de schuur en bij de keukendeur. Bij een volgende keer hard waaien zou alles weer over de hele plaats verspreid liggen. Aangezien het vlakbij mijn huis was, ik best even tijd daarvoor had, klikte ik spontaan op de knop om mijzelf te aan deze hulpvraag te koppelen. Ik ben er nadat ik de gegevens had en even had gebeld met de betreffende meneer, meteen naar toe gefi etst. Het was nog geen kwartier werk voor mij, maar meneer was erg blij en het gaf mij een heel tevreden gevoel. Om met een gestolen slogan te zeggen: kleine moeite, groot plezier.

    In Gouda zijn talloze vrijwilligersorganisaties die

    zich bezighouden met de (tijdelijke) hulp aan

    medebewoners. Ze nemen daarmee taken over

    van de overheid. De participatiemaatschappij

    bestaat al. Er wordt veel en mooi werk verricht.

    Dat willen we als weekblad deGouda graag

    laten zien in deze rubriek Goed voor Gouda.

    voor goudagouda

    Huishoudelijk werk

    Onder-steuning

    Aandacht Informatie

    Coaching Gezelligheid EducatieKlussen

  • Acacia Water wint Business Succes Award Eerste GouweStartCaf

    Opening nieuwe ANWB-winkel

    De opening van de nieuwe ANWB-winkel op de Kop van de Kleiweg trok een lange rij bezoekers.

    Naast erkenning voor ons werk, laat het ook zien dat water-vraagstukken belangrijker zijn dan ooit. Aldus Arjen de Vries, algemeen directeur van Acacia Water, over het winnen van de Business Succes Award in de Waterbeheerbranche.

    Acacia Water, gevestigd in Gouda, is sinds 2003 actief in de water sector. Met een unieke aanpak wordt gewerkt aan een betere verdeling van voldoende schoon zoetwater in de wereld. Het begrijpen van de complete cyclus van het watersysteem staat centraal. De grondwaterexperts stoppen niet na een diepgaand onderzoek naar de oorzaak van het probleem. Door middel van praktische oplossingen in het veld worden de problemen, actief en bij de bron aangepakt. De systemische aanpak maakt het mogelijk om, indien nodig, met innovatie en duurzame oplos-singen te komen. Dit is nodig

    want grondwater is onzichtbaar en daardoor moeilijk in kaart te brengen. Zowel nationaal als internationaal is dit van groot belang. Alleen de Nederlandse economie is al voor zestien procent afhankelijk van voldoen-de zoetwater. Bevolkingsgroei en klimaatverandering vergroten de uitdaging om zoetwater beschik-baar te maken, zowel voor drink-water als voor de landbouw. Als winnaar van de Business Succes Award in de Waterbeheerbranche maken zij kans om uitgeroepen te worden tot het beste bedrijf van Nederland.

    Jonge ondernemers in Gouda kunnen met hun specifi eke vragen voortaan elke vierde woensdag van de maand terecht in het GouweStartCaf. De eerste avond wordt gehouden op 22 juni in de Chocoladefabriek op Klein Amerika 20. Het GouweStartCaf moet de ontmoetingsplek worden voor startende ondernemers in Gouda. Verschillende deskun-digen zijn aanwezig om advies te

    geven. Bijvoorbeeld over ver-groting van de omzet, over een goed begin van een sales gesprek of over de zichtbaarheid van het bedrijf. Daarnaast wordt maan-delijks een interactieve training gegeven over alle onderwerpen waar de jonge ondernemer mee te maken heeft. Het GouweStartCaf is gratis (consumpties zijn voor eigen rekening).

    Geen mens is hetzelfde. Dat beseffen wij als geen ander. Daarom gaan wij uiterst secuur om met al uw wensen. Zo geven we de gewenste kleur aan uw uitvaart en wordt u herdacht zoals u bent.

    onderdeel vanonderdeel van

    CVU Uitvaartzorg:Gouda e.o.

    WWW.CVU.NL

    Herdacht worden zoals u bent

    Melding van overlijden0800 - 345 67 89 24 uur per dag bereikbaar

    Voor informatie0800 - 288 22 55

    17Gouda.ondernemen

  • uw logo?bel 0182-322453

    www.fairtradegemeentegouda.nl

    Eerlijke handeldoe met ons mee!

    NAAR EEN ANDER PAND MET KARAKTER

    Kledingwinkel Karakter is verhuisd. Van nummer 66 aan de Lange Groenendaal naar nummer 49.

    Kledingwinkel Karakter is verhuisd. Van nummer 66 aan de Lange Groenendaal naar nummer 49. Het lijkt een kleine stap, maar eigenaresse Nienke LindeEoom EesFhouwt het ]elf als een inke vooruitgang. We kunnen nu veel beter laten zien wie we zijn en wie wil er nu niet zitten in een pand met heel veel karakter. Ik had dit pand al veel langer op het oog. Qua ruimte blijft het ongeveer hetzelfde, maar die gevel is een wereld van verschil.Karakter is een kledingwinkel waar de klant terecht kan voor duurzame kledingmerken, zoals handgebreide truien en vesten. Eerlijke kleding, Fair Fashion en daarmee is de link gelegd met Fairtrade

    Gouda. We voelen ons verwant met Fairtrade. Dat blijkt uit onze keuzes van merken, we hebben respect voor mens en milieu, aldus Nienke. Naast kleding verkoopt Karakter sieraden, schoenen en woonaccessoires. Nienke Lindeboom is als eigenaresse de enige fulltime kracht, daarnaast zijn er nog drie vaste medewerkers. En dat alles in Gouda, een stad met karakter, zoals Nienke dat omschrijft.De verkoop in de winkel is niet de enige manier waarop Fairtrade wordt uitgedragen. Karakter gaat meedoen met Eerlijk Winkelen, een vaste route die blijvend wordt uitgestippeld langs fairtrade-winkels in de binnenstad. Dat is een initiatief van de Stichting Fairtrade Gouda, samen met de gemeente. De start hiervan is in oktober en valt samen met de viering van het eerste lustrum van Fairtrade Gouda. Daar doen we graag aan mee, benadrukt Nienke. Zij overweegt ook om mee te doen aan een ander, nieuw, initiatief van Fairtrade Gouda: het plan bestaat om ambassadeurs te benoemen uit deelnemers in de verschillende branches, zoals kledingwinkels, supermarkten, horeca en banketbakkerijen. Mogelijk sluit Karakter zich daarbij aan.

    Voor meer informatie over kledingwinkel Karakter zie: www.karakterweb.nl enwww.karakterwebwinkel.nl

    /FairtradeGouda @FairtradeGouda

    Lange Groenendaal 38, 0182-525260 w w w. we re l d w i n ke l g o u d a . n l

    Drankenservice Gouda

    Zeevishandelvan Doornik de Graaf

    SpakenburgAanbiedingHollandse Nieuwevers v/d me

    s! p/s 2,--4 voor 7,50

    Nu 15,-- per kilonormaal 21,--/kilo

    Verse kabeljauwfilet

    Nu 2,50 per stuknormaal 3,-- per stuk

    Grote Lekkerbekken

    5,--Kibbeling 350 gram

    6 voor 5,-- 1,-- per stukGebakken Wijting

    Vrijdag & Dinsdag: 8-13 uurIn Bloemendaal op de markt

    v/d mes!

    4

    Verrrrrrssssssseeeeeee kkkabeljau

    veers v/ddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd mes!

    44

    Crabethstraat 38-D2801 AN Gouda(0182) 322 [email protected]

    Uitgever van:weekblad deGoudaGoudaFMGoudaTV

  • $OVDXWRWHFKQLFXVELM$XWREHGULMI6WRONLQ*RXGDEHQMHLQHHQNOHLQWHDPDDQKHWZHUN'HSHUVRRQOLMNHEDQGPHWNODQWHQYDQ$XWREHGULMI6WRONPDNHQGDWMHZHUNH[WUDJODQVNULMJW-HZHUN]DDPKHGHQGRHMHQDWXXUOLMNPHWSOH]LHUGRRUGDWMHSDVVLHKHEWYRRUDXWRWHFKQLHNHQMHGDDUDOWLMGYHUGHULQZLOWRQWZLNNHOHQ,QGH]H]HOIVWDQGLJHHQDIZLVVHOHQGHIXQFWLHEHQMHYHUDQWZRRUGHOLMNYRRUKHWULMNODDUPDNHQUHSDUDWLHHQRQGHUKRXGHQDDQQLHXZHHQJHEUXLNWHDXWRV:LMVWUHYHQHUQDDURSWLPDOHNZDOLWHLWWHOHYHUHQLPPHUVMRXZZHUNLVRQVYLVLWHNDDUWMH

    ,VRS]RHNQDDUHHQ

    )XQFWLHHLVHQ ,QLWLDWLHIULMN]HOIVWDQGLJJHPRWLYHHUGJRHGHFRPPXQLFDWLHHQIOH[LEHO *RHGLQNOHLQWHDPYHUEDQGNXQQHQZHUNHQ $DQWRRQEDUHZHUNHUYDULQJ $XWRWHFKQLVFKHGLSORPDVRIDFKWHUJURQG $3.EHYRHJGKHLGRIGHEHUHLGKHLGGLWWHKDOHQ *HVSHFLDOLVHHUGRIJHwQWHUHVVHHUGLQHOHNWURQLFD 5LMEHZLMV%LVHHQPXVW

    :LMELHGHQMRXHHQPDUNWFRQIRUPVDODULVZDWSDVWELMMHIXQFWLHHQHUYDULQJGHPRJHOLMNKHLGWRWKHWYROJHQYDQFXUVXVVHQHQWUDLQLQJHQOHXNHFROOHJDVHQHHQSUHWWLJHZHUNVIHHU

    &RQWDFW6SUHHNWKHWERYHQVWDDQGHMHDDQ"6WXXUGDQYRRUMXQLHHQJHPRWLYHHUGHVROOLFLWDWLHEULHIHQ&9QDDULQIR#DXWREHGULMIVWRONQOWDY5XWJHU6WRON

    %XUJHPHHVWHUYDQ5HHQHQVLQJHO3$*RXGD7HOZZZDXWREHGULMIVWRONQO

    $FTXLVLWLHQDDUDDQOHLGLQJYDQGH]HYDFDWXUHVWHOOHQZLMQLHWRSSULMV

    HRIHDXWRWHFKQLFXVIXOOWLPH

    JewelEarBRILJANT IN HOORZORG

    JewelEar HoortoestellenRonsseweg 1 B2803 ZA Gouda

    0182 74 34 00www.jewelear.nl

    Recht tegenover hetGroene Hart ziekenhuis

    Gratis parkeren voor de deur

    Je hoort er weer bij!

    Alles voor oren & horen!

    JewelEar is de zelfstandige,onafhankelijke audicien in Gouda met het volledige aanbod:

    elke zorgverzekering GRATIS hoortest A-merk hoortoestellen second opinion gehoorbescherming zwemdoppen

  • goudse jiu jitsuka zet vechtsport op de kaart

    Ze is laatst toegetreden

    tot de jury jeugdlintje,

    gekroond tot

    wereld- en Europees

    kampioene Jiu Jitsu.

    Maar wie is Aafke van

    Leeuwen eigenlijk

    en wat zijn haar

    toekomstplannen?

    ezien de bijzondere sportpres-taties van Aafke van Leeuwen is haar gevraagd zitting te nemen in de jury. De Goudse

    Aafke van Leeuwen is vanwege haar spor-tieve prestaties een voorbeeld voor de jeugd. Ik vind het een eer dat ik ben ge-kozen voor de Goudse jury jeugdlintje.

    Op haar vijfde begon Aafke met judo, maar ze kwam er al snel achter dat Jiu Jitsu meer voor haar was. Jiu Jitsu was een stuk uitdagender en ook leuker. Jiu Jitsu is een van de oudste vechtkunsten. Hier word je geleerd te vechten en je verdedigen met en zonder wapens tegen zowel onbewapende als bewapende tegenstanders.

    Wereld- en Europees kampioenTijdens de wereldkampioenschappen Jiu Jitsu, die in het Thaise Bangkok gehou-den werden, won van Leeuwen goud, hetzelfde deed ze in het Belgische Gent door Europees kampioen te worden. Ik had voor het begin van het WK niet verwacht dat ik zover kon komen. Het is heel bijzonder, mijn coach zei ook dat ik van beide kampioenschappen moest gaan genieten. Want dit maak je niet vaak mee.

    Gouden driehoekWat voor Van Leeuwen altijd belang-rijk is geweest is de samenwerking met haar coach Allard Schulenklopper en trainingspartner Boy Vogelzang. Ik zie de behaalde kampioenschappen als een teamprestatie, niet ik, maar wij zijn kampioen geworden, dat is voor mij de gouden driehoek. Haar coach Allard Schulenklopper zorgt voor alle trainingsschemas en voor de mentale steun. Zeker op het mentale vlak ben ik Allard erg dankbaar, met zijn steun en coaching voor en tijdens de wedstrijden, zorgt hij ervoor dat ik gefocust ben. Voor

    mij is Allard de beste Jiu Jitsu coach van Nederland. Haar trainingspartner, de Goudse Boy Vogelzang zorgt dat Aafke van Leeuwen bij de trainingen scherp blijft en gemotiveerd. Andersom is het precies hetzelfde, we motiveren elkaar. Ik ben blij om met iemand als Boy te mogen trainen, hij werkt keihard en onze trainingssessies hebben hun vruchten afgeworpen. Boy Vogelzang won twee maal brons op het WK en EK.

    Geen Olympische sportVan Leeuwen vindt het zonde dat er weinig aandacht aan Jiu Jitsu wordt geschonken. Als de mensen de sport zien, worden ze meteen enthousiast. Er zijn wel plannen om Jiu Jitsu een Olympische sport te maken.Hoewel de sportieve tak van het Jiu Jitsu geen Olympische sport is, zoals het judo, dat ook van het Jiu Jitsu is afgeleid, is de sport wel vertegenwoordigd bij de Wereldspelen. (De Wereldspelen zijn als internationaal sportevenement bedoeld voor sporten en sportonderdelen die niet binnen de Olympische Spelen vallen.) Aafke van Leeuwen wil graag nog een stapje verder komen. Haar volgende doel is een medaille halen bij de Wereldspe-len. Hier doet de top zes van de beste Jiu Jitsukas aan mee, ik wil mezelf laten zien en blijven groeien.

    ToekomstplannenNaast dat Van Leeuwen bezig is met Jiu Jitsu, studeert ze ook nog, Ik volg de opleiding Sportmanagement, ik wil mijn studie afronden, blijven presteren en trainen. Ze heeft nog geen beeld van hoe de toekomst er uit ziet. Ik focus mij nu op school en Jiu Jitsu. Het eerstvolgende toernooi is het WK in Polen. Ik ben gretig om nogmaals goud te winnen en om beter te worden. Ik kan mij een leven zonder Jiu Jitsu niet meer voorstellen.

  • (HQDDQGHHOLQHONDDU

    :DQWYRRUHONJRHGSODQYLQGHQZLMGHZHJ

    2Q]HDGYLVHXUVFRPELQHUHQEDQFDLUHILQDQFLHULQJHQPHWRYHUKHLGVUHJHOLQJHQOHDVH

    LQYHVWHULQJVIRQGVHQHQPHHUQZHWHQGHZHJLQGHUHJLR'DWKHOSWZDQQHHU]LM

    VDPHQPHWXRS]RHNJDDQQDDUHHQJRHGHILQDQFLHULQJVRSORVVLQJ

    UDEREDQNQOKHWQLHXZHILQDQFLHUHQ

    2PXZJURHLPRJHOLMNWHPDNHQ

    9RRUHONJRHGSODQYLQGHQZLMGHZHJ

    Vrijbuiter Outdoor Quick Pop Compact

    Perfect voor festivalgangers!

    Staat binnen een paar seconden!

    Elburgplein 18, 2803 PX Gouda Kijk ook op vrijbuiter.nl

    APK, reparatie & onderhoud alle merken diagnose-specialist d.m.v. snap-on uitlees apparatuur schadereparatie en afhandeling aantrekkelijk uurtarief.

    WFSLPPQPDDBTJPOTtWFSLPPQOJFVXFBVUPTt[PFLPQESBDIUFOWPPSPDDBTJPOT

    APK 25,-ALL IN*vraag naar de voorwaarden

    www.autoservicedend.nl

    ,BNQFOSJOHXFHt1&(PVEB5

    U kunt vrijblijvendeen afspraak maken.

    Bodegraven Mondzorgis benieuwd wat ze vooru kunnen betekenen.

    Vrije Nesse 242411 GP BODEGRAVENTel. (0172) 611 799

    Vrijblijvend advies

    Mondhygine behandelingen

    Volledige gebitsprotheses

    Reparaes opvllenKlikgebit

  • De economische motor van de stad

    Goudse PoortBedrijventerrein

    De naam Goudse Poort is bij de meeste Gouwenaars wel bekend, maar welk belang dit bedrijvenpark heeft voor Gouda en hoe het er op dit moment voor staat, is voor veel lezers minder duidelijk. Dat geldt trouwens ook voor de andere bedrijventerreinen die onze stad telt.

    Weekblad deGouda komt daarom met uitgebreide specials over bedrijven-terreinen. Deze week over Goudse Poort, een bedrijventerrein in het noordwesten

    van Gouda, langs de A12. Het is circa 70 hagroot en er zijn ongeveer 215 bedrijven gevestigd. Het is de economische motor van onze stad: het voorziet voor ruim negentien procent in de werkgelegenheid van Gouda (circa 6.000 arbeidsplaatsen). De verscheidenheid aan bedrijven is groot op dit terrein. Hier vind je bedrijven als Bacardi-Martini, softwarebedrijf Centric, farmaceut Sanofi -Aventisis, Rabobank Gouwestreek en kraanbedrijf Neder-hoff. Daarnaast is er een groot aantal

    detailhandelsvestigingen, gericht op de consument. Te denken valt aan een bad-kamerspecialist als Baderie Van Wijk, autobedrijven als Van Beynum, GoStores met winkels als Gamma, Wereld Restaurant Atlantis en meubelzaak Pronto. Voor de kinderen is er het overdekt speelparadijs Ballorig te vinden. In deze special laten we de verschillende interessante kanten van het bedrijventerrein zien en kijken we naar de uitdagingen en kansen voor dit park.

    Goudse.Poort 23

  • Vaderdag bij CareWash

    Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 8.00 tot 19.00 uur. Zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur. Zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

    Tielweg 1, Goudawww.carewash.nl

    Kouwe Hoek 1, Waddinxveen

    Zondag 19 juni is het Vaderdag!En daarom geven wij 25% korting op wasprogramma 1 & 2

    (Korting geldt voor contant of CareCard, alleen op zondag 19 juni 2016)

  • Goudse.Poort 25

    Donald Dinkelaar, bestuurslid Belangenvereniging Goudse Poort:

    We gaan toe naar een volledig groen terrein

    Bram van Welie van Abram Makelaardij over leegstand:

    Er is meer vraag naar bedrijfshallen

    Bedrijventerrein Goudse Poort, ontstaan in de jaren zeventig en de afgelopen jaren groot-schalig gerevitaliseerd, is een bedrijvenpark dat volop in ontwikkeling is. Een gesprek daarover met Donald Dinkelaar van Tielweg Beheer B.V. Hij is bestuurslid van de Belangen-vereniging Goudse Poort.

    Waarom vestigen bedrijven zich op Goudse Poort? Gouda ligt centraal in het Groene Hart. Vanuit Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam is Gouda goed bereikbaar met de auto. Ondernemers die op zoek zijn naar een locatie in de Randstad denken vaak aan Gouda doordat onze naam bekend is van de kaas en stroopwafels. Gouda heeft een intercity station en is daardoor ook goed bereikbaar met de trein. Vanaf het station rijdt een speciale buslijn; de Goudse Poort Express. Een eigen voorstadshalte Goudse Poort is nog steeds een pr, maar door de vier aanwezige buslijnen is Goudse Poort ook uitstekend bereikbaar middels het OV.

    Wat betreft de toekomst van het bedrijvenpark: vorig jaar is de GoStores gebouwd op Goudse Poort. Hierdoor wordt het steeds meer een winkelgebied. Is dat ook de toekomstvisie voor dit bedrijventerrein? Een shopping mall bijvoorbeeld?Er is niet echt een focus op een bepaalde vorm voor Goudse Poort. Het valt onder dezogeheten gemengde vorm, dat wil zeggen handel, kantoor en industrie.

    Is bewoning (bijvoorbeeld studenten) in de toekomst denkbaar? Bewoning is ook zeker een optie. Daarvoor moeten wel de bestemmingsplannen worden aangepast. Hiervoor zijn procedures bij de gemeente. Die procedures duren nu te lang om snel te kunnen inspelen op de actualiteit.

    Hoe zou het terrein er over tien of twintig jaar uit moeten zien? Wat is de visie? Het zou moeten transformeren naar een volledig groen terrein (CO2 neutraal) dat haar eigen energie opwekt via

    bijvoorbeeld zonnepanelen. Als we een dergelijk groen terrein maken, wordt Goudse Poort een voorbeeld voor Nederland en dat trekt weer bedrijven aan.

    Is het haalbaar om alle energie op het bedrijvenpark te verkrijgen uit zonnepanelen? Ja. Het rendement van zonne-panelen groeit enorm op dit

    moment. Daarnaast gaan deproductiekosten naar beneden. Op het moment dat zonne- energie goedkoper is dan energieuit fossiele brandstoffen, is de overstap een feit. Dit moment is dichterbij dan we met znallen wellicht denken (tussen de tien en 25 jaar).

    Het is een landelijke ontwikke-ling dat er steeds minder vraag is naar kantoorruimte. Daarbij komt dat bedrijven tegenwoor-dig vaker vanuit de provincie-steden naar de grote steden trekken, ook bedrijven die op Goudse Poort waren gevestigd, zegt Bram van Welie van Abram Makelaardij, zelf ook gevestigd op Goudse Poort. Daardoor is de leegstand echt groot; ik kom op een leegstandspercentage

    van veertig procent. Ik ga er vanuit dat dit structureel is.

    De leegstaande kantoorruimtes zullen niet meer volledig worden ingevuld. Nu moeten we inzetten op transformatie. Dat is in principe ook het beleid van de gemeente Gouda en de provincie. De vraag is dan echter: transfor-matie naar welk type onroerend goed; de optie te slopen en er groen van te maken, neem ik

    niet serieus. De overheid wil niet meer winkels en woningen slechts in beperkte mate. Dat maakt de transformatie opgave er niet makkelijker op. Gelukkig is er wel vraag naar bedrijfshallen, zowel groot als klein. Als voorbeeld verwijst hij naar het kantoor-gebouw aan de Groningenweg 10 dat gesloopt gaat worden om zo-doende ruimte te scheppen voor de uitbreiding van het ernaast gevestigde Van Munster. Ook

    gemeente Gouda werkt mee om alternatieve bestemmingen moge-lijk te maken. Als de vleermuizen zijn vertrokken kan eindelijk het foeilelijke gebouw op de Harder-wijkweg 2 worden gesloopt om plaats te maken voor restaurants van De Beren en Kentucky Fried Chicken (KFC). Dat is een bemoedigend begin; nog 80.000 m2 te gaan. Dat is een mooie uitdaging, heet het tegen-woordig, voor alle betrokkenen.

  • Goudse.Poort 27

    Kees Verhoeff , Basis Bedrijfh uisvesting

    Ondernemers hebben behoeft e aan ondersteunende dagvoorzieningen

    In 2015 stond ongeveer 45 procent van de kantoor-panden op Goudse Poort leeg. Dat blijkt uit een recente studie van Kees Verhoe , werkzaam bij Basis Bedrijfshuisvesting. Hij deed over 2015 onderzoek naar de leegstand in Gouda, maar ook speci ek naar Goudse Poort. Begin dit jaar heeft hij het onderzoek afgerond.

    Het bedrijventerrein was aan het begin van haar bestaan een sterke kantoorlocatie, maar is deze positie in de loop der jaren kwijtgeraakt. Onder meer door een veranderd markt segment en de hiermee samenhangende afnemende vraag naar vierkante meters kantoor. De laatste jaren is er fl ink gesnoeid, gesaneerd en verbeterd. Gemeente Gouda heeft de infrastructuur aangepast, waardoor Goudse Poort beter

    bereikbaar is. Sowieso valt op dat de gemeente een coperatieve houding heeft aangaande het faciliteren van oplossingen voor leegstand, zegt Kees Verhoeff. Autowegen en fi etspaden zijn aangepakt met het oog op een betere doorstroming van het verkeer en een betere verbinding met de rijkswegen A12 en A20 en de Provincialeweg N207.

    Concurrentie De leegstand heeft volgens Verhoeff te maken met het feit dat grote landelijke bedrijven van het terrein zijn vertrokken en met de concurrentie van naast-

    gelegen bedrijventerreinen zoals Gouwepark. De leegstand is een groot probleem er zullen dan ook nog de nodige meters kantoor gesloopt moeten worden om naar een gezonde markt situatie te gaan. Verder ziet Verhoeff vooral positieve ontwikkelingen: Er komen steeds meer goede concepten bij, bijvoorbeeld de grote dierenspeciaalzaak Brokken & Zo en horecaformules als restaurant De Beren en KFC. Ook zouden er meer ondersteunende dag-activiteiten op het bedrijven-terrein aangeboden moeten wor-den. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kinderdagverblijf. Voor ouders die op het terrein werken zou dit namelijk ideaal kunnen zijn.

    DagvoorzieningenVerhoeff constateert bij onder-nemers op Goudse Poort een

    behoefte aan ondersteunende dagvoorzieningen als horeca en detailhandel. Bij de GoStores zit nu qua horeca een lunchroom en Wereldrestaurant Atlantis. Deze zijn echter minder geschikt voor de kantoorgebruikers op Goudse Poort. Qua detailhandel valt bijvoorbeeld te denken aan een stomerij, bloemenzaak, gemaks-winkel en kleine supermarkt. Al met al kan worden geconcludeerd dat de tekenen van herstel zichtbaar zijn. Recent is bijvoor-beeld een voor het oog kansarm kantoorpand aan de Zwolleweg verhuurd. Met de juiste inzet van huurder en verhuurder en onder marktconforme voorwaar-den kunnen dan op misschien wel door iedereen afgeschreven plekken zeer mooie ontwikke-lingen tot stand komen.

    Gemeente stimuleert nieuwe functies voor kantoorpanden

    Samen met collega Rogier Tetteroo van ruimtelijke orde-ning werken we aan functie-wijziging van kantoren in andere bestemmingen, zegt wethouder Jan de Laat van nancin. Dat is de manier waarop de gemeente bedrijven-terrein Goudse Poort aan-trekkelijk probeert te houden.

    Op het bedrijventerrein zijn ruim tweehonderd bedrijven gevestigd, waarbij zon zesduizend mensen werken. Voor Gouda is het bedrijven terrein dan ook erg belangrijk. Er is door de

    gemeente veel genvesteerd om de openbare ruimte naar een hoger niveau te brengen. Het terrein ligt er momenteel uitstekend bij, wat belangrijk is voor de aantrekkelijk-heid. Ook de komst van nieuwe bedrijven en de ontwikkeling van bijvoorbeeld de GoStores geven dit bedrijventerrein een goede impuls, zo stelt De Laat.

    Samenwerking Gemeente Gouda werkt nauw samen met de ondernemers en pandeigenaren. Volgens De Laat zijn er inmiddels verschillende successen geboekt, zoals op het

    gebied van recreatie (Ballorig), horeca (Atlantis), winkels en in de maatschappelijke sector (Hoorn-

    beeck College, kerkelijk centrum De Rivier). Enerzijds pakken we hiermee de leegstand actief aan, anderzijds komt er daardoor alle dagen van de week levendigheid op het terrein. De leegstand van kantoren wordt ook aangepakt door eigenaren te wijzen op de mogelijkheden van transfor-matie. Zo staat de gemeente open voor transformatie naar wonen in een beperkt deel van Goudse Poort. Ook via de nieuwe website Goudsaanbod.nl probeert de gemeente de leegstand aan te pakken.

    Er komen steedsmeer goede concepten bij

  • Kraanbedrijf Nederho is n van de oudste Goudse bedrijven op Goudse Poort. Ron Neder-ho is de zoon van grondlegger Nederho sr. die het bedrijf startte op 1 mei 1949 met de verhuur van een gedeeltelijk zelfgemaakte kraan op een oude dumptruck. Sinds 1987 is Ron Nederho samen met zijn drie broers eigenaar van Kraan-bedrijf Nederho .

    In de beginjaren bestonden de werkzaamheden hoofdzakelijk uit het lossen van schepen. Dat gebeurde tot die tijd namelijk nog met de hand. Via grondwerk, heiwerkzaamheden (zowel palen als damwanden) en bergingswerk verschoof de belangrijkste activi-teit langzamerhand naar hijswerk, met name voor de bouwsector,

    aldus Ron Nederhoff. In 1986 verhuisde Kraanbedrijf Neder-hoff naar de huidige vestiging op het bedrijventerrein Goudse Poort. Hier beschikken wij over

    onder meer diverse werkplaatsen en stalling voor ons materieel. De ligging aan het knooppunt Gouwe, waar de A12 en A20 bij elkaar komen, wordt gezien als een sterk punt van het bedrijven-terrein.Als aanvulling op de kraan-verhuur ontwikkelde zich vanaf 1951 de afdeling transport. In een later stadium is daar de verhuur van heftrucks, hoogwerkers, rijplaten en draglineschotten bijgekomen. Naast kraanverhuur en transport voeren wij tevens complete hijs- en transport-projecten uit.Op het terrein van dit bedrijf is in 1995 nog een derde hal gebouwd en in 2001 is het kantoorpand verder uitgebreid.

    Op het bedrijventerrein Goudse Poort zit sinds 2012 de formule GoStores. Een Easy XL Shop-ping-concept van Green Real Estate, eigenaar van alle panden op de GoStores. Er zijn nu twaalf winkels, n kantoor en twee horecabedrijven gevestigd. Binnenkort zullen er nog drie nieuwe winkels bij komen.

    Het GoStores label is een eigen Easy XL Shopping-concept, uitgerold in Gouda en Roosen-daal. Uitgangspunt is dat de consument alles op het gebied van indoor, outdoor en living

    kan vinden en dat de consument geregeld wordt verrast door leuke acties en evenementen, zegt Patricia Bos van Green Real Estate. De functiemenging van winkels en horeca vinden wij heel belang-rijk. Dat is niet alleen belangrijk voor de GoStores, maar voor de hele Goudse Poort, stelt ze.

    Futureproof XL Shopping-center Green is actief betrokken bij de Ondernemersvereniging van de GoStores. We leveren een bijdrage aan het marketing-budget. Op deze manier werken

    we samen met de ondernemers en een betrokken en actief bestuur aan een vitaal & futureproof XL Shoppingcenter. GoStores Gouda heeft zon duizend gratis par-keerplaatsen, inclusief een eigen parkeergarage. Op de GoStores is een leuke mix van winkels ver-tegenwoordigd met de Vrijbuiter, Gamma, diverse woonwinkels en de overige bedrijven. We zijn blij met de komst van Kwantum, die vult de overige winkels goed aan. Binnenkort komen er drie nieuwe winkels bij, namelijk Beter Bed, Prominent en Profi jt Meubel.

    Nederhoff n van de oudste Goudse bedrijven op Goudse Poort

    Het succesverhaal achter GoStores

    Grote verscheidenheid aan bedrijven

    Op Goudse Poort is een grote verscheidenheid aan bedrijven te vinden. We lichten er een paar uit. Zoals het enige hotel dat zich hier bevindt, de enige overdekte kinderspeelplaats, een oud Gouds bedrijf en de nieuwe verzameling van winkels: GoStores. Onder meer onderstaande bedrijven zijn er te vinden.

    Burgemeester van Reenensingel 121

    Heuvellaan 2a

    NSIGroningenweg 6

    MKS AdvocatenBurgemeester van Reenensingel 101

    Praktijk Richard ter HaarHanzeweg 10

    MDCS ICT DienstenHanzeweg 10c

    Kennys B.V.Gentseweg 19

    De wasstraatHanzeweg 1

    Sectorinstituut Transport en LogistiekKampenringweg 43

    ABN AMRO Commercial Clients Groene Hart Als ondernemer doet u alles om uw doelstellingen te realiseren. Wij gaan graag met u in gesprek om u hierbij te helpen. Met onze nancile kennis en sectorexpertise hebben wij veel bedrijven ondersteund bij het waarmaken van hun ambities.

    Rijsselseweg 1

    Tielweg 10

  • Goudse.Poort 29

    Campanile Hotel Gouda is al bijna twintig jaar het enige hotel op Goudse Poort. De organisatie heeft bewust gekozen voor een hotel op deze locatie. Er wordt gezocht naar strategische locaties langs de rijkswegen. Het hotel moet makkelijk benaderbaar zijn, zegt hotelmanager Joyce de Bruin-Rikkers. Het hotel richt zich vooral op de zakelijke markt.

    Sinds 2008 neemt het aantal bedrijven op de Goudse Poort af en komt er detailhandel voor in de plaats. Daar zit voor het hotel geen potentie in. Campanile redt het met de zakelijke markt alleen niet. Het krijgt veel gasten via touroperators en trekt verder medewerkers die op projectbasis werken in Gouda en in het hotel

    overnachten. Als voorbeeld verwijst ze naar de mensen die recent bezig waren met de plaatsing van de brug over de Gouwe. Die projecten kunnen wegvallen, maar daar is De Bruin niet bang voor. Dat vult zich weer aan met nieuwe projecten. Voor het hotel is de groei van de zakelijke markt in Gouda erg belangrijk.

    Campanile Hotel Gouda is een voorziening in het drie sterren segment. Het hotel heeft 78 kamers, een restaurant en een vergaderzaal. Het is een standaard hotel. Niet het aller-nieuwste, maar wel netjes en verzorgd. Het belangrijkste is een goede prijs-kwaliteit verhouding.

    Op Goudse Poort is zelfs voor de allerkleinsten iets te doen: bij Ballorig Gouda aan de Burge-meester van Reenen-singel 125. In een hal van 2400 m2 kunnen kinderen op de mega-trampoline, crossen op het autocircuit of klimmen op de klimtoestellen.

    In juni is er weer het n en ander veranderd in Ballorig Gouda. Zo is de menukaart aangepast en

    zijn er nog meer salades en broodjes verkrijgbaar. Ook is er een babyzone gebouwd voor de aller-kleinsten. Een speciaal afgesloten speelruimte voor kinderen van nul tot en met n jaar waar ze ongestoord en rustig kunnen beginnen met leren te spelen. De peuter-zone is uitgebreid met een uitdagende educatieve spelletjeswand en een boerderij.

    Campanile als enige hotel op Goudse Poort

    Ballorig Gouda, speciaal voor de kinderen

  • 4 nieuwe formules bij GoStores Gouda

    www.gostores.nl/gouda

    + Fraaie architectuur + Zichtbaar vanaf A12 + Onderscheidende marketingaanpak + Uitstekend bereikbaar nieuwe aanrijroute + 1.000 gratis parkeerplaatsen + Hoge bezoekersstromen, 90% verhuurd

    + Trekkers: Gamma (6.000 m2) Vrijbuiter (12.000 m2)

    + Reeds gevestigd o.a.: Henders & Hazel, Superkeukens, XOOON, Pronto Wonen, Bruynzeel keukens, Carpetright en Auping Plaza. Nieuw!: Kwantum

    GoStores biedt met 33.000 m2 kwalitatieve winkelruimte aan de A12 ruimte voor Retail op het gebied van wonen, klussen, tuinieren, outdoor en horeca. Er zijn nog slechts twee units beschikbaar!

    Bent u als zelfstandig ondernemer of franchisenemer ook genteresseerd en wilt u meer informatie? Neem contact op met de GoStores makelaar:

    contact

    GoStores Gouda is bijna vol. Laatste kans voor ondernemers!

    Binnenkort verwacht: Beter Bed, Prominent en Profijt Meubel!

    Basis Bedrijfshuisvestingwww.basis.nl T: 0182 - 525 700

    XL Winkelruimte+

    GoStores Gouda, het XL shoppingcenter van GREEN is bijna vol. Er is totaal straks ruim 30.000 m2 winkelruimte ingevuld door voornamelijk landelijke Retailers.

    Beter Bed, Profi jt Meubel en Prominent openen dit jaar nog haar deuren in het XL shopping center voor indoor, outdoor & living in Gouda. Eerder dit jaar trad Kwantum toe tot GoStores Gouda. Na de succesvolle

    GREEN verhuurt 3 winkels aan landelijke Retailers in GoStores

    Over GoStores Gouda

    opstart van Kwantum in mei volgen dit jaar nog de drie landelijke formules.

    Deze drie winkels completeren het aanbod voor de consument en vormen een goede aanvulling op de andere formules die reeds bij GoStores zijn gevestigd, waaronder GAMMA, Vrijbuiter, Bruynzeel keukens, CarpetRight, Pronto Wonen, Henders & Hazel, XOOON, Superkeukens en Auping Plaza.

    De combinatie met een succesvol all-you-can-eat restaurant met 800 zitplaatsen maakt dat de ruim 1.000 gratis parkeerplaatsen zowel overdag als s avonds goed gevuld zijn. GoStores is ook gevestigd in Roosendaal met een groot aanbod van landelijke formules en avondhoreca.

    Kijk voor meer informatie op:www.gostores.nl

    In Gouda direct aan de A12, is 33.000 m2 hoogwaardige winkelruimte gecreerd rondom een aantrekkelijk parkeer- en ontmoetingsplein met ruim 1.000 gratis parkeerplaatsen waaronder een eigen parkeergarage. GoStores Gouda is een modern winkelgebied met een actieve ondernemersvereniging en een gezamenlijke marketingaanpak.

    De formule GoStores richt zich op elkaar versterkende retailmerken in wonen, doe-het-zelven, tuinieren en outdoor. De uitstraling van het winkelgebied is modern, fris en eigentijds.

  • Korte Tiendeweg 22

    PROEF DIT 'NS Krachtige Corleone bio; espresso voor stoere papa's ! Misdadig lekker. 250 gram voor eur 5,40

    31Gouda.ondernemen

    Het cadeautjesteam op bezoek

    Nieuwe Caddy voor Tandtechnisch Centrum Midden Holland

    Greenfi eld viert zilveren jubileum

    Het cadeautjesteam bezoekt op zaterdag 18 juni van 12.00 tot 17.00 uur het Tiendekwartier. Dit vrolijke duo is dol op cadeautjes. Alleen niet voor henzelf, maar om ze weg te geven aan het publiek. Iedereen die deze enthousiaste-lingen tegenkomt, mag een cadeautje uitzoeken uit hun goed gevulde kar. De winkeliers van het

    Tiendekwartier bieden speciaal voor Vaderdag cadeautjes aan. Ook voor de kinderen is er een leuke verrassing. Als warming up, begint het vrolijke duo op de Korte Tiendeweg bij Simon Levelt. Hier wordt iedereen op een bijzondere manier verrast en ver-maakt. Daarna volgt het duo zijn route door het Tiendekwartier.

    Greenfi eld viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Op zaterdag 18 juni wordt dit jubileum gevierd in alle winkels; de twee in Waddinxveen en de winkel in Gouda Goverwelle. Klanten ontvangen dan 25 procent korting op de hele collectie. In 1991 start-ten Jaco en Marieke Groeneveld de winkel onderaan de hefbrug in Waddinxveen. Hier verkochten zij spijkerbroeken van onder meer de merken Levis, Wrangler, Edwin en Garcia. Greenfi eld is de naam

    van de herenwinkel en La mer de dameswinkel. In Goverwelle bevindt zich een Greenfi eld waar zowel dames- als herenkleding wordt verkocht. Men verkoopt kleding van onder meer PME Legend, G-star, Scotch&Soda, Jack&Jones, Only, Vero Moda, Supertrash, Geisha en YaYa. Met oog op de toekomst zal het bedrijf vanaf dit najaar verder gaan onder de naam Greenfi eld en zal men ook online kleding aan gaan bieden.

    Van Beynum Volkswagen Bedrijfs wagens heeft recent een bijzondere Caddy afge-leverd aan Tandtechnisch Centrum Midden Holland: met deze Caddy zullen de bodes van het Tandtech-nisch Centrum namelijk de miljoenste kilometer gaan rijden. Henk-Jan van den Heuvel van Tandtechnisch Centrum Midden Holland over de keuze voor Van Beynum en een Volkswagen Bedrijfs wagen Caddy: Doordat wij voorop

    lopen qua techniek en kwaliteits-niveau reikt onze klantenkring tot ver buiten de regio. Daarom

    hebben wij voor onze bodes het beste nodig wat er te koop is op het gebied van bedrijfsautos. De combi-natie met de VW Caddy is voor ons bewezen succesvol, er wordt ongeveer 100.000 kilometer per jaar gereden met de Caddy. Tot nu toe hebben we 850.000 kilo-meter afgelegd met onze Caddys, en met deze gaan

    we dik over de miljoen kilometer. Reden voor een feestje.

    tel. (085) 800 00 48www.DenQcoaching.nl

    *RXGD)0QO/XXLLVVWHUMLLMMDO

    *RRXGGDD)00RQQOLQHH"/XLVWHUMLMDO

    *RXGD)0RQOLQH"

    Daan (links, die sinds december in het familiebedrijf werkt) met zijn vader Jaco Groeneveld.

    Tim van DasselaarFinancieel Planner

    Column

    Vaste lastenDe jaren 30, vr de Tweede Wereldoorlog, heerste er crisis in Nederland. Iedereen met een beetje historisch besef weet dit wel. En zeker de opas en omas die nu tachtig plus zijn, kunnen er nog over vertellen. Twintig procent van de bevolking was werkloos, de gaarkeukens voed-den hele straten. De gewone mensen hadden niet veel meer. Ik vraag me wel eens af, hoe dat dan verder ging. Gingen ze dan failliet? Of werden ze het huis uitgezet? Konden kinderen niet meer naar school? Armoe was er zeker, daar is geen twijfel over.Weet u wat deze mensen ook niet hadden? Vaste lasten! En daar ligt mogelijk het grote ver-schil met het verleden. Tegen-woordig staan de vaste lasten tot aan onze lippen. De eigenschap van vaste lasten, is dat we hier niet vanaf kunnen. Hoeveel houdt nog over van uw netto inkomen als u de vaste lasten ervan af haalt? Bij de meesten is dat niet veel, soms blijft er niets over. Of wat dacht u van school-geld? Als ik de auto start om op vakantie te gaan, moet ik eerst een paar duizend euro betalen voor het nieuwe schooljaar.Het is bij velen een voort-durende strijd om maandelijks de boel fi nancieel op de rit te houden. Het zijn de vaste lasten die ervoor zorgen, dat u weinig bewegingsvrijheid hebt. En dat maakt dat u in deze tijd steeds het idee hebt, dat u niet goed uitkomt met uw geld.

    Tim van DasselaarFinancieel planner

  • idcollege.nl

    Alsnog je diploma halen?

    Ontdek het VAVO(vmbo-tl, havo en vwo)

    do 23 juni 16.00 18.00za 2 juli 10.00 12.00ma 4 juli 16.00 17.00

    Voor informatie en directaanmelden: idcollege.nl/ikkomlangs

    ID College verzorgt voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (VAVO) in Gouda, Woerden en Zoetermeer.

    huis

    kopen? k

    ies e

    xperti

    ge

    Kennis vooraf verandert de kijk op de zaakMeestal leert u de eigenschappen van een woning pas kennen, wanneer u er een tijdje in leeft. De Huizenexpert zorgt ervoor dat u weet welk comfort u kunt verwachten en wat de woning u gaat kosten naast de hypotheeklasten.

    KostenOnze vernieuwende aanpak is kostenbesparend en we informeren u beter. De huizenexpert gaat voor een persoonlijke aanpak en daarmee koopt u kwaliteit en zekerheid, voor nu en voor later! Een bouwkeuring verzorgen we vanaf 175,- en een volledige aankoop begeleiding al vanaf 550,-.

    Aankoop keuringLaat uw toekomstige woning inspecteren! U krijgt bij ons een duidelijk beeld van kwaliteit, onderhoud, energie prestatie en dus wooncomfort en de daaraan gekoppelde bouwtechnische waarde van de woning, m.a.w. we toetsen ook de vraagprijs van de woning.

    R

    DEHUIZENEXPERT.NL

    DE HUIZEN

    WOON ZEKER! MET DE HUIZENEXPERT

    Meer informatie?bel, mail of app De HuizenExpert

    T. M. E. I.

    018 2511080062 [email protected]

    Woning aankoop advies

  • STAP NU DE TOEKOMST BINNENMET DE NISSAN TECHNO DEALS

    * De Techno Deals betreff en kortingen op de consumentenadviesprijs op de vermelde uitvoeringen van het desbetreff ende model. ** Genoemde consumentenadviesprijzen zijn op basis van de meest recente prijslijst, incl. BTW, BPM, eventuele toepasbare kortingen, recyclingbijdrage en kosten rijklaar maken. Alle genoemde acties zijn geldig op klantenorders in de periode 11 mei t/m 30 juni 2016, niet geldig in combinatie met andere acties, niet geldig voor fl eet- en leaseorders en niet inwisselbaar tegen contanten. Afgebeelde modellen: Nissan JUKE Tekna met zwart Creative Line Exterior Pack, Nissan QASHQAI en X-TRAIL in Tekna-uitvoeringen. Voor de volledige voorwaarden ga naar uw Boonstoppel verkoopadviseur.Overeenkomstig 715/2007.EG. Min/max verbruik Nissan-gamma gecombineerd: 3,8 7,3 l/100km, resp. 26,3 13,6 km/ltr. CO2-uitstoot varirend: van 99 gr/km tot 172 gr/km.

    NISSANTECHNO DEALS

    Profiteer ook van 50 jaar Nissan innovatie in Nederland met de TECHNO DEALS. Innovatieve Nissan technologie bereikbaarder dan ooit.

    NISSAN QASHQAITECHNO DEAL

    korting op de uitvoering N-Connecta en Tekna*

    1.000 QASHQAI DIG-T 115 VisiaNu al v.a. 24.290**

    NISSAN JUKETECHNO DEAL

    korting op de uitvoering N-Connecta en Tekna*

    2.100 JUKE 1.6L Visia Nu al v.a. 17.140**

    NISSAN X-TRAILTECHNO DEAL

    korting op de uitvoeringConnect Edition en Tekna*

    1.000 X-TRAIL DIG-T 163 Visia Nu al v.a. 28.990**

    Boonstoppel NissanOranjelaan 21, 2741 EP WaddinxveenTel. (0182) 62 21 33, www.boonstoppel.nl

    BOONSTOPPELNISSAN

    SV DONK

    Hoofdtrainer: Edwin ErwichKlasse: 3e klasse Zondag

    Speelronde 33, terugblik:Ik kijk met een supergevoel terug op afgelopen zondag. Het was een lang seizoen met veel pieken en dalen. Er was in het begin veel twijfel of het iets zou worden. Zondag bewezen we het tegendeel, we hebben goed gespeeld en zijn erg gefocust gebleven. Dankzij de 3-1 thuisoverwinning op Slikker-veer zijn we gepromoveerd naar de tweede klasse. Ik ben onwijs trots op het team, de staf en de hele club. Aan het begin van het seizoen was dit niet de doelstelling, dat maakt het alleen maar extra mooi. Ik heb onwijs veel zijn zin in het volgende seizoen.

    33Gouda. sport

    Twee medailles NK Turnen voor Tian van der Waal

    Meiden Widex GZC Donk Nederlands kampioen

    Turner Tian van de Waal van Gymnastiekvereniging Velocitas Gouda behaalde afgelopen weekend twee medailles op het NK Turnen voor de heren. In de Limeshal in Alphen aan den Rijn nam Van der Waal een zilveren en bronzen medaille mee naar huis.Zaterdag 11 juni was de meer-kampfi nale. Tian die uitkomt in Jeugd niveau 7 - tweede divisie turnde op vijf toestellen een ijzer-

    sterke wedstrijd. Hij stond op de eerste plaats, totdat hij een grote fout maakte bij het laatste toestel. Hij zakte in het klassement en werd zevende van Nederland.Op zondag waren de toestel-fi nales. In de eerste wedstrijd speelde Damian Plug (Pupil niveau 8 - tweede divisie). Hij liet een mooie oefening zien op vloer en verdiende een 16,10 wat vol-doende is voor een vijfde plaats.

    Bij Widex GZC Donk kon zater-dagavond 11 juni de vlag uit. De meiden van de Goudse club wer-den kampioen van Nederland in de Eredivisie B-Jeugd. In Zaandam won de uitploeg het tweede duel in de best-of-3 serie en kwam zo op een onoverbrugbare 2-0.Afgelopen weekend speelden zij deze fi nale en ook in een best-of-3 serie wonnen zij vrijdag de eerste wedstrijd met 11-10 in het Groen-

    hovenbad in Gouda en zaterdag de tweede wedstrijd met 5-8 in Zaandam. ZV De Zaan kwam nog wel op een 1-0 voorsprong, maar na de gelijkmaker van Kayleigh Schonewille gaf Donk het initia-tief en een voorsprong niet meer uit handen. Halverwege stond het 1-4 en na het laatste fl uitsignaal gaf het scorebord een overtuigen-de 5-8 aan.

  • Geldig t/m 21 juni 2016

    HOLLANDSE NIEUWE DORES EN FRIESLAN-DERS 5 KG

    ABRIKOZEN & NECTARINES 1 KG

    TOSCAANSE LAVENDEL HELE BAK 10 ST

    HOLLANDSE BLOEMKOOL GROOT

    HEERLIJKE KERSEN 1 KG

    CUPHEA (MEXICAANSE HEIDE) VASTE PLANT 10 ST

    HEERLIJKE AARDBEIEN 2 DOZEN

    GRATIS PAKJE STROOPWAFELS BIJ AANKOOP VAN 1 KG KAAS!

    GEURENDE ROZEN AAN BOOG

    Bredeweg 114 - 116Zevenhuizen(Naast A12)T 0180 - 63 15 11

    Meer aanbiedingen? www.spekvoordeel.nl

    4.95

    1.79

    7.95

    0.99

    4.95

    3.95

    2.95

    7.95

  • Gouda heeft pareltjes van tuinen. Zorgvuldig aangelegd

    en bijgehouden door de eigenaren. Vaak liggen die tuinen

    verborgen achter de huizen. Maar ze zijn te mooi om

    verscholen te laten liggen. In deze rubriek geven we

    tuin liefhebbers daarom de kans hun trots te laten zien aan

    de lezers.

    Oproep: Heeft u ook een tuin die

    gezien mag worden? Laat onze lezers mee genieten.

    Wij komen langs om fotos te maken. Mail naar

    [email protected] onder vermelding van

    Mijn Tuin.

    Waar: Tulpenpad 2

    Van wie: John en Lilija van Vliet

    Mooiste onderdeel: We hebben diverse favorieteplekjes omvan detuin te genieten. Op drie plaatsen kunnen we gaan zitten. Door de dag heen kun je dus kiezen welke plek voor jou het mooiste beeld geeft. Dat heeft te maken met welke planten op dat moment in bloei staan en zon en schaduw spelen een rol. De kunst is omhet hele jaar van de tuinte genieten, al weten we dat, voor ons althans, de tuin van het voorjaar tot het najaarop zijn mooist is.

    Wat maakt tuinieren fi jn: Tuinieren is vooronsin deze haastige tijd de ultieme manier van ontspannen. Groei en bloei hebben tijd nodig. Helaas vergeten wij dat nog weleens. Tegenwoordig moet in onze samenleving alles snel en perfect zijn.Een tuin (of de natuur) is afhankelijk van hettype weer, vanverzorging entijd. De tuin geeft ons rust en schoonheid, vooral als je s morgens,als het nog muisstil isvan de geuren en kleuren kunt genieten.

  • 25% KORTING BIJ GREENFIELD WADDINXVEEN, LA MER & GREENFIELD GOUDA GOVERWELLE

    ZATERDAG 18 JUNI

    25% KORTINGOP DE GEHELE COLLECTIE

    Promenade 8, Waddinxveen Tel. 0182-686360

    facebook.com/lamerfashion1

    Middenmolenplein 86, Winkelcentrum Goverwelle, Gouda Gouweplein 44, Waddinxveen

    ZZZJUHHQ HOGMHDQVQO

    Zaterdag 18 juni10.00-17.00 uur

    STADSBRADERIE

    Gezellige kraampjes, muziek en het Selfi e Fotohokje!

    www.nieuwemarktpassage.nl NieuweMarktpassage

  • Concrete resultaten zijn volgens de ChristenUnie iets anders dan wensen en politieke statements. Daarom kies ik voor een selectie van door ons ingediende moties en amendementen die ook aan-genomen zijn zoals: KoudAsfalt, Veiligheid, Burger participatie, Groenonderhoud en duurzaam Bouwen. Voor deze bijdrage zoom ik echter in op het sociaal domein. De verandering in de zorg is name-lijk een belangrijk thema geweest de afgelopen twee jaar. Met onder-staande vijf aangenomen moties hebben wij als ChristenUnie het verschil weten te maken.

    FamiliegroepsplanIn een kwetsbare situatie waarin kinderen niet meer thuis kunnen wonen is het van belang dat je als ouders, familie en vrienden een stem hebt. Het familiegroepsplan helpt daarbij om samen te zoeken naar een oplossing zodat er niet direct een uithuisplaatsing komt.

    InhuisplaatsingSoms wordt er echter geen oplos-sing gevonden en is een uithuis-plaatsing noodzakelijk in het belang van het kind. Dan vinden wij als ChristenUnie dat de nieuwe

    opvoedplek van een kind zo gewoon mogelijk moet zijn, dus in een gezinssysteem.

    Contract Kleine aanbiedersOm zorg te verlenen moet een zorgaanbieder een contract hebben met de gemeente Gouda. Helaas is er in 2015 verzuimd om de kleine aanbieders zoals zorgboeren en vaktherapeuten een zelfstandig contract te geven, wat door deze motie is gecorrigeerd.

    Kleine aanbieders zijn veelal innovatief en goedkoper door minder overhead en ze hebben een directe relatie met de clint.

    Diagnostiek LVBTijdens een gesprek met het Sociaal Team bleek dat mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) moeilijk passende zorg geboden kan worden. De reden hiervoor was het gebrek aan budget voor een goede diagnose. Onze motie heeft

    ervoor gezorgd dat het probleem onderkend werd en de mensen de juiste zorg krijgen.

    Code verantwoord marktgedrag ThuisondersteuningIn de Hulp bij het Huishouden is de afgelopen jaren fors bezuinigd. Het gevolg was dat mensen minder Thuisondersteuning kregen en zorginstellingen gekort werden op hun budget. Deze grote nadruk op budget is doorgeslagen, ook in Gouda. De landelijke code die opgesteld was om de marktwerking verantwoord te laten plaatsvinden heeft het college niet willen onder-tekenen. Met deze motie hebben we dat alsnog afgedwongen om de zorg weer centraal te stellen in plaats van het budget.

    Dit zijn vijf voorbeelden waar-mee wij als ChristenUnie gezorgd hebben dat de mens en de nood-zakelijke zorg weer centraal is komen te staan. Hier gaan we graag mee door omdat wij geloven in #samensterk.

    De verandering in de zorg is een belangrijk thema geweest

    Wout SchonewilleChristenUnie

    Wat hebben de partijen in de Goudse gemeenteraad concreet bereikt de afgelopen twee jaar? Die vraag krijgen alle partijen deze weken voorgelegd. Vandaag het woord aan de ChristenUnie.

    College vindt ruimte voor investeringen in de stad

    Mens en noodzakelijke zorg weer centraal

    Het college ziet de komende jaren nieuwe kansen voor Gouda. Onder meer om de leegstand aan te pakken, om meer (sociale) huur-woningen te bouwen, onderwijs-huisvesting te realiseren voor De Ark en De Goudse Waarden, om de gemeentelijke lasten voor de Goudse inwoners enigszins te laten dalen en om meer te investeren te doen in leefbaarheid en veilig-heid. Tegelijkertijd ziet het college ook opgaven en onzekerheden. Dit staat in de Kadernota 2017-2020 die aan de gemeenteraad wordt gepresen teerd. Wethouder

    Jan de Laat, fi nancin, zegt in een toelichting op de Kadernota dat er ruimte is voor het bouwen van extra sociale huurwoningen in de wijk Middenwillens. De verkoop van de huizen gaat hier vrij succes-vol, daardoor ontstaat er ruimte in de begroting. Financieel is het haalbaar. Er is ruimte om 22 extra sociale huur woningen te bouwen. Verder is er volgens het college fi nan cile ruimte om een hele lijst van ontwikkelingen in gang te houden of te zetten. Om dit alles te fi nan cieren vraagt het college onder meer eenmalig gebruik te

    maken van een beperkt deel van het jaar rekeningoverschot 2015 (voor incidentele investeringen). Voor de meer structurele zaken is vol-gens het college ruimte gevonden binnen de exploitatie. Jan de Laat: Het is mooi dat er nu enige ruimte komt voor lastenverlichting. Tegelijker tijd blijft een strak fi nan-cieel beleid nodig, gezien de krappe fi nancile marges, de opgaven die er nog liggen en de risicos en onzeker heden waar de gemeente-lijke begroting omgeven is.

    Praat mee via twitter!#raad0182

    37Gouda.politiekG

    EMEE

    NTE BELANGEN

    GOUDA

    G BG

  • 38Gouda.agendaGouda Waterstad Festival

    Het Gouda Waterstad Festival vindt komend weekend, 17, 18 en 19 juni, plaats in het Gouwe- Havenkwartier. Alle onderdelen van het festival vinden plaats op het water en de kades van de historische Haven, de Gouwe, de Turfsingel, de Museum haven en de Hollandse IJssel.

    Er is deze dagen veel te zien en te doen. In de Museumhaven ligt bijvoorbeeld een verzameling bedrijfsvaartuigen (soms ouder

    dan honderd jaar). De schippers vertellen hoe zij van het ruim, ruimte maakten om te wonen. In de Gouwe vindt de bezoeker een vloot van kleinere schepen en hun schippers. Op het water van de IJssel landen watervliegtuigen om even later weer op te stijgen om hun vlucht voort te zetten. Bezoekers kunnen zelf mee-varen op de bok om meer over de mooiste panden van Gouda te horen, of door de intiemste grachtjes van Gouda peddelen. Dit

    DJ Bootkamp voor jongeren

    Gouda Drijft

    De Roode Leeuw open

    Kinderen en jongeren kunnen deze zomer op DJ Bootcamp. De workshops worden komende zomer twee keer gegeven, drie dagen achter elkaar. Op de eerste dag is er aandacht voor de DJ. De tweede dag voor de producer en de derde dag voor YouTube, video en vlog. Vooraf wordt gepeild wat het niveau van de deelnemers is en wat ze verwachten te leren. Data: 11 tot en met 13 juli of 18 tot en met 20 augustus. De lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf negen jaar en jongeren vanaf twaalf jaar. Locatie: Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34. Inschrijven kan via www.kunstpuntgouda.nl, [email protected] of bel 0182-510717.

    Hebt u zelf dan geen schulden bij de Heere, uw God?2 Kronieken 28 vers 10

    Lees je bijbel, bid elke dag. Reactie: 06-13922989

    Klaas woont in een klein provinciestadje. Hij heeft daar een goed lopende slagerij. Daarnaast is hij lid van de vrijwillige brandweer. Op een dag gaat zijn pieper: brandalarm! Hij haast zich naar de kazerne, springt in de brandweerkleding en stapt in de brandweerwagen. Die rijdt met huilende sirene naar de brand, Klaas zet grote ogen op als ze stoppen voor zijn eigen slagerij!Is het bij veel mensen niet ongeveer zo? Ze werken hard en zijn ook op sociaal en godsdienstig gebied actief. Ze zijn altijd bereid om anderen terzijde te staan. Als ergens nood is, staan ze vooraan om de helpende hand te bieden. Maar, hoe is het met hun eigen ziel?Beseffen ze dat zij in groot gevaar zijn als ze Jezus Christus nog niet als hun Zaligmaker hebben aangenomen? We hebben Hem nodig. Niemand anders kan ons redden van het eeuwige oordeel. Al het verkeerde in ons leven wekt de heilige toorn van God. Hoe dan ook, de straf over onze zonden met worden gedragen. Daarom kunnen we niet zonder Christus: Hij droeg aan het kruis onze straf!

    20 JAAR NOMEN TWEEWIELERS IN REEUWIJK

    U4van 579,-

    voor 519,-

    Colofon @deGouda

    Uitgever, tevens redactie-adres Gouda Media Groep B.V. Crabethstraat 38 D, 2801 AN Gouda T (0182) 322 456 E [email protected] T (0182) 322 456 E [email protected]

    Verspreiding wekelijkse oplage Weekblad deGouda; huis-aan-huis in

    Gouda, Haastrecht, Reeuwijk en op verspreidingspunten in Gouderak (1x), Stolwijk (2x) en Gouda (5).

    www.deGouda.nlBezorgklachten T (015) 36 94 070 E [email protected]

    Tijdens Gouda Waterstad vindt op zaterdag 18 juni aan de Turfsingel de eerste editie plaats van Gouda Drijft. Iedereen kan van 14.00 tot 17.00 uur het water in met opblaaskrokodil, luchtbed of (rubber) boot. Opstappen kan aan de zijkant bij restaurant de Kleischuur, waar mensen ook hun rubberboot kunnen opblazen.

    Molenaar Willem Roose laat zaterdag 18 juni, in het kader van Gouda Water-stad, zijn historische korenmolen De Roode Leeuw aan de Vest 65/67 draaien. De