week 04_2011

5
Bisschopstraat 3 070-3281557 2596 XH Den Haag [email protected] .nl Datum : 28 januari 2011 Ouderbrief Schoolkalender Datum Activiteit 31 januari Groep 5 B naar Gemeentemuseum ‘van gezicht tot portret’ 31 januari Groepen 6 naar Anton Philipszaal ‘rondje instrumenten’ 31 januari Groep 7B naar Gemeentemuseum ‘wonderkamers’ Overblijfrooster maandag 31 januari Frits van Meerten Marjolein Boon Emmy Schlatmann dinsdag 1 februari Margo van Holthe Caroline Evenhuis Carlijn van Gulpen donderdag 3 februari Barbara van Doorn Elly Kouah Mariëtte Hammerstein vrijdag 4 februari Femke Simons Marjolijn Blom Elise ten Haaf Geboren Voor de ouders (en kinderen) die de babyfoto’s op het scherm in de aula over het hoofd hebben gezien; juf Saskia is trotse moeder geworden van zoon Dax. Moeder en zoon maken het goed. De kinderen van groep 5 B hebben samen met juf Elske een prachtige slinger gemaakt om de babykamer mee te versieren en hopen dat juf Saskia binnenkort met Dax in de klas komt.

description

maandag 31 januari Frits van Meerten Marjolein Boon Emmy Schlatmann dinsdag 1 februari Margo van Holthe Caroline Evenhuis Carlijn van Gulpen donderdag 3 februari Barbara van Doorn Elly Kouah Mariëtte Hammerstein vrijdag 4 februari Femke Simons Marjolijn Blom Elise ten Haaf Datum: 28 januari 2011 Schoolkalender Overblijfrooster Bisschopstraat 3

Transcript of week 04_2011

Page 1: week 04_2011

Bisschopstraat 3 070-32815572596 XH Den Haag [email protected]

Datum: 28 januari 2011

OuderbriefSchoolkalender

Datum Activiteit31 januari Groep 5 B naar Gemeentemuseum ‘van gezicht tot portret’31 januari Groepen 6 naar Anton Philipszaal ‘rondje instrumenten’31 januari Groep 7B naar Gemeentemuseum ‘wonderkamers’

Overblijfrooster

maandag 31 januari Frits van Meerten Marjolein Boon Emmy Schlatmanndinsdag 1 februari Margo van Holthe Caroline Evenhuis Carlijn van Gulpendonderdag 3 februari Barbara van Doorn Elly Kouah Mariëtte Hammersteinvrijdag 4 februari Femke Simons Marjolijn Blom Elise ten Haaf

GeborenVoor de ouders (en kinderen) die de babyfoto’s op het scherm in de aula over het hoofd hebben gezien; juf Saskia is trotse moeder geworden van zoon Dax. Moeder en zoon maken het goed. De kinderen van groep 5 B hebben samen met juf Elske een prachtige slinger gemaakt om de babykamer mee te versieren en hopen dat juf Saskia binnenkort met Dax in de klas komt.

CPC –Loop: Zondag 13 maart 2011Ook dit jaar doet de Paschalisschool mee met de City-Pier-City Loop. In 2010 waren we zelfs de school met de meeste deelnemers! Alle kinderen hebben inmiddels een inschrijfformulier gekregen. In tegenstelling tot hetgeen er op het inschrijfformulier vermeld staat, kunnen deelnemers zich tot 11 februari aanmelden (bij Johan Sanderse). In de aula hangen nog inschrijfformulieren. Ik hoop natuurlijk weer een heleboel deelnemers te verwelkomen, maar met zoveel sportieve leerlingen hier op school twijfel ik hier niet aan!Sportieve groet van Johan Sanderse

Page 2: week 04_2011

MediatorenDe cursus voor de mediatoren is afgerond en alle deelnemende leerlingen hebben hun diploma gehaald. Nogmaals gefeliciteerd allemaal!Vanaf volgende week zullen onze nieuwe mediatoren meedraaien op het schoolplein in de grote pauzes. Het zal best wel wennen voor ze zijn om te helpen bemiddelen, maar wij hebben er alle vertrouwen in.

Nieuwe verlichting in groep 6AIn het lokaal van groep 6A is deze week nieuwe verlichting aangebracht.Het gaat om verlichting volgens de ideeen van schoolvision. Dit is een door Philips uiitgedachte innovatieve oplossing om de verlichting in een leslokaal aan te passen aan de taken die moeten gebeuren of het tijdstip van de dag.Deze verlichting is onafhanelijk getest door de Universiteit van Twente op een basisschool. Door de verlichting aan te passen blijkt dat kinderen zich beter kunnen concentreren en dat het de groep kan klameren als ze overactief zijn.Meer informatie kunt u vinden op: www.lighting.philips.nl Wij willen nu deze verlichting ook uitgebreid testen in een groep. Benieuwd hoe meester Ruud en de kinderen dit gaan ervaren!

Voor de ouders van de kleutergroepenOm alvast in uw agenda te noteren: 21 februari a.s.Dan is er een avond waarop wij u informeren over de overgang van groep 2 naar groep 3. Waar kijken we naar? Waar letten we op? Hoe volgen we de ontwikkeling van de kinderen in groep 2 met het oog op de overgang naar groep 3?

Vanuit de groepen:

Groep 1/2 A – juf Sabina en juf ElineDeze week hebben we heel veel werkjes gedaan met rekenen. Veel kinderen kunnen ook achterstevoren tellen, knap hé. Een aantal kinderen heeft een moeilijk vogelhuisje gemaakt. Ze zijn heel vrolijk. Met dit koude weer kunnen de vogels wel wat bijvoeding gebruiken.Deze week zijn alle kinderen op de computer geweest. Met taal en rekenen. Best lastig zo'n muis gebruiken.De kinderen kunnen al heel goed delen. Ze regelen dit al veelal zelf. Ze helpen elkaar met hoe het allemaal gaat in de groep. En ook al is iets niet van jouw wat opgeruimd moet worden, dan helpen ze nu mee, omdat alles in de groep van ons allemaal is. En wij ervoor moeten zorgen. Super om te zien!Juf Eline was deze week voor het laatst in onze groep. Dat vonden de kinderen erg jammer. Vanaf volgende week is juf Bianca weer terug op school en neemt zij de rol van juf Eline op maandag, dinsdag en woensdag over.

Groep 1/2 C – juf Maureen en juf JosjeWe hebben deze week gewerkt met het thema indianen.  Dinsdag zijn we naar de bieb geweest. Dank ouders voor het rijden!Fiet de struisvogel kan wel heel hard rennen…..Woensdag waren we vrij en donderdag hebben we met juf Josje wigwams gemaakt.Vandaag zijn we begonnen met het gezicht van Hiawata.Fijn weekend!

Page 3: week 04_2011

Groep 1/2 E – juf Sandra en juf KarisDeze week hebben veel kinderen een hele moeilijke dromenvanger gemaakt. En een droom komt uit: er komt een verrijdbaar focusbord waarop we met twee tegelijk kunnen werken, spelen en leren!!!!

Met juf Karis zijn er hele mooie indianenmeisjes gemaakt en ze heten allemaal Indi, uit het verhaal! We hebben ook de laatste veer verdiend, net als Indi. De totempalen zijn compleet, alle vormen zitten er in. En wist u dat:*Juf Sandra de komende week op donderdag werkt en juf Karis op dinsdag en woensdag.*We genoeg ouders hebben om dinsdag heen en terug naar de bieb te gaan.*De juffen van de onderbouw een vruchtbare studieochtend hebben gehad.*Stijn ons gaat verlaten om twee maanden door Australie te trekken*En dat hij een blog heeft, waarop we hem kunnen volgen.(www.overhoffdownunder.blogspot.com)

*En dat wij een handige papa of mama zoeken waarmee we een keer kunnen skypen met Stijn……*Juf veel nieuwe snufjes heeft bekeken op de NOT en ook wat leuks heeft gekocht om mee te werken, namelijk iets met constructie en een echte gymzaal voor de kleine barbies! *Juf gaat proberen een poppenkast op te hangen, zodat we voor elkaar poppenkastvoorstellingen kunnen geven.*Er een stoplicht voor het raam bij juf Maureen en juf Josje komt, zodat we precies weten wanneer wel en wanneer we niet in de zandbak mogen en dat er een net over de zandbak komt, zodat er geen katten meer in kunnen!*En dat we deze week 2 jarigen hadden en dat we gaan proberen om zo lang mogelijk te onthouden wat hun cadeautjes waren!Zo, dat was wel weer genoeg voor een week, allemaal een welverdiend weekend en Stijn een hele mooie, spannende reis!!!

Groep 4 A – juf HelgaDeze week hebben wij het met geschiedenis gehad over zeilschepen uit de tijd van de V.O.C. Maandag komt Rozemarijn bij ons in de klas. Zij is al een dagje komen wennen, maar maandag is het dan eindelijk zover!Woensdag komt juf Eline terug bij ons in de klas en daar kijken we naar uit. Volgende week hebben we een rekentoets en de kinderen uit groep 8 gaan met ons lezen.We leren heel veel.Groetjes van de kinderen uit groep 4a.

Groep 5 B – juf ElskeWe hebben Meneer en mevrouw griezel nagemaakt uit het boek met veeeel wol .En anti pest regels in de kring gemaakt .En cito begrijpend lezen gemaakt .Een hele leuke gym van meester Martijn gekregen .En een hele leuke spreekbeurt van Elias gehad.Groetjes Jort en Kees

Groep 6 A – meester Ruud

Page 4: week 04_2011

MaandagEen gewone mooie dag. Niets bijzonders gedaan vandaag gerekend en spelling. We hebben een herhaling gehad van het dictee. Meester Joop was er en we hadden de toets van Topo gedaan. We hadden ook gym.En dat was de dag.DinsdagMeester Ruud was er. Het eerste uur gingen de kinderen van de spreekbeurt aan de gang. Daarna ging meester Joris een les geven over Trefwoord en Rekenen. Toen aten we ons pauze hapje. En natuurlijk gym.Meester Joris had in de Middag nog zelf een uur om te bepalen wat hij ging doen. De klas gaf ook nog een cadeau aan hem. Iedereen had een tekening gemaakt en wat geschreven. Meester Joris gaat morgen trakteren. We gingen ons laatje naar de artotheek omdat we morgen en over morgen naar een andere klas gingen. Meester Joris + meester Ruud gingen op de laatjes letten. En dat was de dag.WoensdagIn de ochtend moesten we in groep 3A zijn. Toen kregen we les in een ander lokaal. Daarna gingen we gymmen. Na het gymmen ging Gabriella haar spreekbeurt over Sterkamp houden. Het was een hele leuken spreekbeurt. In groep 3a gingen we CITO begrijpend lezen maken als je klaar was met de CITO ging je stil spelling maken en Ambrasoft. En dat was de dag.Donderdag Donderdag ochtend moesten we nog na dat de eerste bel ging buiten spelen 15 minuten. Meester Joris ging na school uitdelen. We zaten toen in 3 klaslokalen groep 3a groep 3b en het handvaardigheidlokaal. We maakten ook nog een CITO van woordenschat. Toen gingen we onze laatjes weer in de ortotheek zetten. En dat was de dag. VrijdagVrijdag ochtend mochten we weer ons klaslokaal in. Toen pakte we ons laatje en onze stoelen. En onze nieuwe lampen hingen. Ze waren best groot en de meester kon ze op verschillende standen zetten. De meester ging uitleggen en voorlezen hoe de lampen werkte. Toen ging de meester Trefwoord voorlezen en Lotte deed de kalender. Daarna het Dictee en een beetje Nakijken toen hadden we pauzen en keken we Nieuw Uit De Natuur en het TV weel journaal. We gingen ons Dictee nakijken daarna Rekenen. Na rekenen was de grote pauze. Na de grote pauze gingen we 13 In De Oorlog en het Boekje maken Daarna Rondje Om Nederland kijken ( voor de eerste keer) en het werk boekje maken. Om 2 uur ging Dominique Joden koeken uitdelen. Toen ons laatje opruimen. En toen gingen we iets voor ons zelf doen. En dat was de dag.Gemaakt door Annabel en Laura.

Toevoeging van meester RuudMaandagmorgen gaan we met de groepen 6 naar het residentieorkest. de les ‘rondje instrumenten’ belooft een interessante kennismaking met orkestinstrumenten en hun bespelers te worden.We gaan om ongeveer 9 uur wandelen naar het Spui.Neem een waterdichte jas en een klein pauzehapje mee. Voor drinken wordt gezorgd.Rond lunchtijd zijn wij weer op school.