Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

94
NETWERKANALYSE HART VAN ZUID Eerste stap naar de uitvoering van het Sociaal Programma; eerste kennismaking met de partners uit het gebied

description

Veldacademie

Transcript of Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

Page 1: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

NETWERKANALYSE HART VAN ZUID

Eerste stap naar de uitvoering van het Sociaal Programma; eerste kennismaking met de partners uit het gebied

Page 2: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

Afbeelding op omslag: Meer van jou; een activiteit in het kader van het sociaal programma Hart van Zuid | bron: Gemeente Rotterdam

Page 3: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

NETWERKANALYSE HART VAN ZUID

Eerste stap naar de uitvoering van het Sociaal Programma; eerste kennismaking met de partners uit het gebied

Page 4: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

Foto van de bliksemstagedag op Zuidplein | bron: Gemeente Rotterdam

Netwerkanalyse Hart van Zuid4

Page 5: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

INHOUDSOPGAVE 5

1 INLEIDING 8

2 INTERVIEWS

2.1 Introductie partijen 12

2.2 Sociaal Programma 16

3 THEMAKAARTEN 3.1 Inleiding 21

3.2 Hart van Zuid 22

3.3 Omliggende wijken 32

4 NETWERKKAARTEN 4.1 Inleiding 45

4.2 Samenwerkingen met onderwijsinstellingen 46

4.3 Samenwerkingen overig 50

4.4 Georganiseerde activiteiten d.m.v. samenwerkingen 62

BIJLAGEN I Tabel gegevens partijen 78

II Genoemde partijen voor samenwerkingen 82

III Vragen interviews 88

IV Samenwerking - winkeliers Zuidplein met onderwijs 90

COLOFON 93

INHOUDSOPGAVE

5Inhoudsopgave

Page 6: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013
Page 7: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

INLEIDING

Page 8: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

1 INLEIDING

De komende jaren wil de gemeente Rotterdam investeren in de omgeving rond om het Zuidplein. Deze ontwikkeling wordt Hart van Zuid genoemd en omvat het gebied rondom Ahoy, Zuidplein en het Motorstraatgebied. De ontwikkeling van Hart van Zuid krijgt gestalte in de vorm van een zogenaamde Publiek Private Samenwerking (PPS). Hart van Zuid is niet alleen een fysiek-ruimtelijke ontwikkeling maar wil ook bijdragen aan een verbetering van werkgelegenheid, veiligheid en leefbaarheid. De gemeente Rotterdam heeft haar visie op Hart van Zuid geformuleerd in een visiedocument1 dat als uitgangspunt voor de gebiedsontwikkeling dient. Integraal onderdeel van de ontwikkelingsvisie is het Sociaal Programma Hart van Zuid. Dit rapport dient ter ondersteuning van de uitvoering hiervan.

De focus van het Sociaal Programma ligt op het verbeteren van het opleidingsniveau, de werkgelegenheid, participatie en gezondheid van de bevolking van Rotterdam Zuid. Om deze doelen te bereiken is een goed netwerk van samenwerkende partners een voorwaarde. Diverse organisaties rondom Hart van Zuid werken al succesvol samen. Toch liggen er onbenutte kansen, doordat er nog niet eerder vanuit een gezamenlijke inzet en doelstelling naar het gebied gekeken is. De gemeente Rotterdam wenst daarom meer inzicht te krijgen over mogelijke samenwerkingspartners in het gebied. Het doel van het onderzoek is de potentie van actieve netwerkpartners in het gebied in kaart te brengen en te onderzoeken of er verbanden te leggen zijn met andere partijen in en om het gebied.

OPZET ONDERZOEK

Het onderzoek is in twee delen uitgevoerd. Ten eerste zijn bestaande voorzieningen in en rondom het gebied geïnventariseerd aan de hand van een vijftal thema’s: economie & werkgelegenheid, woonomgeving, onderwijs, gezondheid & hulpverlening en participatie & vrije tijd Deze voorzieningen zijn op een aantal themakaarten weergegeven. Deze inventarisatie is gemaakt op twee schaalniveau’s,

deze zijn Hart van Zuid en de omliggende wijken van Hart van Zuid. Ten tweede is een verdieping in de vorm van een netwerkanalyse gemaakt. De samenwerkingsverbanden binnen de netwerken zijn grafisch geanalyseerd in netwerkkaarten. De samenwerkingsverbanden zijn op drie verschillende manieren weergegeven. Er is gekeken naar de samenwerking met onderwijsinstellingen, overige samenwerking en gezamenlijk georganiseerde activiteiten. Ter voorbereiding op de netwerkanalyse zijn gesprekken gevoerd met 15 actieve partijen in het ontwikkelingsgebied. Hiervoor is een vragenlijst opgesteld om te achterhalen wat de potentie van de partners is en wat hun verwachtingen en wensen zijn ten opzichte van het Sociaal Programma Hart van Zuid. De vragen richtten zich onder andere op de grootte van de organisatie, de doelgroep, het aantal stagiaires, samenwerkingsverbanden en toekomstplannen (zie de vragenlijst in bijlage III).

KEUZE DEELNEMENDE PARTIJEN

Voor het onderzoek zijn verschillende groepen en organisaties benaderd die actief zijn in en om het gebied Hart van Zuid. Bij de keuze van de deelnemers is gezocht naar een spreiding over verschillende sectoren en typen organisaties met als rode draad talentontwikkeling. Alle partijen zijn uit eerdere samenwerkingen bekend bij de gemeente Rotterdam (programmabureau Hart van Zuid). Om de omvang van het onderzoek te beperken is een selectie gemaakt van 15 respondenten. Uiteraard werken meer partijen in het gebied die belangrijk zijn voor de uitvoering van het Sociaal Programma.

1. ‘Ambitiedocument Hart van Zuid’, juni 2011, Projectbureau Hart van Zuid

Netwerkanalyse Hart van Zuid8

Page 9: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

Afbeelding 1.1: Onderzoekdschema | bron: Veldacademie

OPBOUW RAPPORT

In het volgende hoofdstuk wordt een introductie gegeven van de deelnemende partijen en worden de belangrijkste uitkomsten van de interviews globaal samengevat. In het derde hoofdstuk worden de themakaarten weergegeven. In de weergave is onderscheid gemaakt tussen het ontwikkelingsgebied Hart van Zuid en de omgeving daarvan. Een grafische weergave van de netwerkinventarisatie is te vinden in het vierde hoofdstuk. In de bijlagen I en II bevinden zijn de uitkomsten van de interviews samengevat in een tabel.

9Inleiding

Page 10: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013
Page 11: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

INTERVIEWS

Page 12: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

2.1 INTRODUCTIE PARTIJEN

Voor het onderzoek zijn 15 partijen in het ontwikkelingsgebied Hart van Zuid geinterviewd. De vragen hadden betrekking op de volgende onderwerpen: profiel (van organisatie/bedrijf/instelling), de verwachting ten aanzien van het Sociaal Programma Hart van Zuid en de samenwerking met derden. Voor een beter overzicht is voor elke deelnemer een visitekaartje gemaakt waarin deze in het kort wordt geïntroduceerd. De visitekaartjes zijn te vinden op pagina 14 en 15. In dit hoofdstuk worden de uitkomsten van de eerste twee onderwerpen beknopt weergegeven. De samenwerkingsverbanden worden in hoofdstuk 4 in de vorm van netwerkkaarten grafisch geanalyseerd.

PROFIEL

De geïnterviewde partijen zijn werkzaam in de sectoren onderwijs, vrije tijd, diensten en wonen. De grootte van de organisaties/bedrijven varieert van meer dan 200 werknemers (Zadkine, Calvijn en Ahoy) tot 10 of minder werknemers, zie grafiek 2.2. Bij drie kleinere organisaties komen de werknemers hoofdzakelijk uit Rotterdam Zuid. Bij alle andere organisaties komen de werknemers uit heel Rotterdam, buiten Rotterdam of een combinatie daarvan.

Meer dan de helft van de partijen is een leerwerkbedrijf. Binnen deze bedrijven zijn verschillende sectoren vertegenwoordigd met uitzondering van de sectoren landbouw, voeding, bouw en techniek. Bij Ahoy is de techniekrichting echter wel in opkomst. De meerderheid van de partijen biedt stageplaatsen aan, met name voor HBO studenten. Enkele organisaties hebben zelfs meer stagiaires dan werknemers, zie grafiek 2.2.

De partijen trekken verschillende doelgroepen aan, waaronder scholieren (Zadkine, Calvijn, JINC), bewoners (Stichting Bewoners Zuidpleingebied),

zakenmensen , concert- of theaterbezoekers (AHOY, Theater Zuidplein), festivalbezoekers (JMR) en winkeliers (winkelcentrummanagement).

In de gemeente Rotterdam worden uitkeringsontvangers gevraagd een bepaald aantal uren per week vrijwilligerswerk te verrichten met als doel om uitkeringsgerechtigden weer een actieve rol in de samenleving te geven (programma full engagement). Bedrijven en organisaties binnen de gemeente wordt gevraagd werkplekken ter beschikking te stellen. Een viertal geïnterviewde partijen heeft reeds uitkeringsgerechtigden in dienst en vijf partijen zien het als een mogelijkheid om met deze groep aan de slag te gaan. De meeste gesprekspartners waren niet actief met dit thema bezig.

Netwerkanalyse Hart van Zuid12

Page 13: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

Grafiek 2.1: Het aantal jaren dat de geïnterviewde partijen bestaan

Grafiek 2.2: Het aantal vaste werknemers van de geïnterviewde partijen tegenover het gemiddelde aantal stagiaires van de partij

13Samenvatting interviews

0

10

20

30

40

50

60

70

Aantal jaar dat een partij bestaat

0

50

100

150

200

250

300

350

Aantal vaste werknemers

Gemiddelde aantal stagiaires

0

50

100

150

200

250

300

350

Aantal vaste werknemers

Gemiddelde aantal stagiaires

0

10

20

30

40

50

60

70

Aantal jaar dat een partij bestaat

Page 14: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

12-18 jr

bedrijven

bewoners

accomodaties (buurthuizen e.d.)

jongeren

kunst & cultuur

muziek & dans

accommodatie

organisatiekracht

scholen

sportverenigingen & gymzalen

materialen

theater

financiering

Netwerk

Middelen

Werkveld

LEGENDA VISITEKAARTJES

VISITEKAARTJES

Voor elke deelnemer is een visitekaartje gemaakt. Op het kaartje is informatie te vinden over het werkveld van de partij (oranje), de middelen die de partij in een samenwerkingsverband kan inbrengen (blauw) en het type netwerk waarin de de partij actief is (paars).

JINC vrije tijd gesubsidieerd/niet commercieel 4 werknemers leerwerkbedrijf: nee stageplekken: nee

Gemeente Rotterdam diensten leerwerkbedrijf: ja stageplekken: ja

Theater Zuidplein vrije tijd gesubsidieerd/niet commercieel 25 werknemers leerwerkbedrijf: ja stageplekken: ja

TOS Sportplaza vrije tijd gesubsidieerd/niet commercieel 3 werknemers leerwerkbedrijf: ja stageplekken: ja

Ahoy vrije tijd niet gesubsidieerd/commercieel 270 werknemers leerwerkbedrijf: ja stageplekken: ja

Kosmopolis vrije tijd gesubsidieerd/niet commercieel 7 werknemers leerwerkbedrijf: nee stageplekken: ja

Calvijn (zuid) onderwijs 286 werknemers leerwerkbedrijf: nee stageplekken: ja

Rotterdams Wijktheater vrije tijd gesubsidieerd/niet commercieel 10 werknemers leerwerkbedrijf: nee stageplekken: ja

Deelgemeente Charlois diensten 100 werknemers leerwerkbedrijf: nee stageplekken: ja

JMR vrije tijd niet gesubsidieerd/commercieel 7 werknemers leerwerkbedrijf: ja stageplekken: ja

Afbeelding 2.1: Legenda visitekaartjes

Winkelcentrum Zuidplein vrije tijd niet gesubsidieerd/commercieel 9 werknemers leerwerkbedrijf: ja stageplekken: ja

Zadkine (zuid) onderwijs 230 werknemers leerwerkbedrijf: ja stageplekken: ja

Stichting Zuidzijde vrije tijd niet gesubsidieerd/commercieel 2 werknemers leerwerkbedrijf: nee stageplekken: nee

Got Skills vrije tijd niet gesubsidieerd/commercieel 2 werknemers leerwerkbedrijf: nee stageplekken: ja

Stichting Bewoners Zuidpleingebied wonen 7 werknemers leerwerkbedrijf: ja stageplekken: ja

Netwerkanalyse Hart van Zuid14

Page 15: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

Afbeelding 2.2: Visitekaartjes geïnterviewde partijen

15Samenvatting interviews

Page 16: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

2.2 SOCIAAL PROGRAMMA

ESSENTIE SOCIAAL PROGRAMMA HART VAN ZUID

‘Benader mensen als individu en oprecht. De mensen kansen geven moet een drijfveer zijn en niet een ‘moeten’. Bewoners worden vaak als een probleem gezien. Een sociaal

programma wordt dan gezien als een middel om een herontwikkeling makkelijker te laten

verlopen. ‘

De partijen is gevraagd wat de belangrijkste doelen van het Sociaal Programma Hart van Zuid zouden moeten zijn. Volgens de geïnterviewde partijen is verbinding en het bieden van kansen de essentie van het Sociaal Programma Hart van Zuid. Verbinding en gemeenschappelijke doelen leiden tot meer draagvlak onder aanwezige partijen en vergroten de effectiviteit. Het bieden van kansen omvat naast het bieden van werkgelegenheid en opleidingstrajecten ook het versterken van de sociale kracht van kwetsbare groepen op Rotterdam Zuid.

Daarnaast zijn er een aantal verwachtingen genoemd ten aanzien van de uitvoering van het sociaal programma. Zo wil men graag samenwerken in een breed kennisnetwerk, gericht op praktische oplossingen. De deelnemers hebben in de meerderheid voorkeur voor meerjarige investeringstrajecten in plaats van eenmalige projecten. Financering vanuit het Sociaal Programma moet direct bij de projecten/de uitvoering terecht- komen met een minimum aan projectorganisatie. Bij alle samenwerking is goede communicatie een voorwaarde en ook bewoners moeten op tijd geïnformeerd worden.

Het Sociaal Programma hoeft niet per definitie te bestaan uit unieke of spectaculaire activiteiten, maar kan ook bestaan uit het ondersteunen van al bestaande, goede initiatieven. Ook de fysieke omgeving kan een bijdrage leveren door bijvoorbeeld voorzieningen of ontmoetingsplekken in het gebied toegankelijk en laagdrempelig te maken. Daarnaast

zou het Programma ook buiten Rotterdam Zuid aandacht moeten trekken om de regionale functie van Rotterdam Zuid vooral op het gebied van onderwijs, cultuur, recreatie en werkgelegenheid te vergroten.

SOCIALE PROBLEMEN OP ZUID

‘Het stuk wat ouders, met name in Rotterdam Zuid, thuis niet meegeven (Jeugdjournaal kijken, naar musea gaan) is moeilijk in te halen op school. Leerlingen lopen vast op

dingen als ‘wat is een polder’. Leerlingen op een hoger niveau lopen harder tegen hun achterstand aan dan leerlingen op lagere

niveau’s. Op lagere niveau’s kun je het relatief kleine beetje stof er nog in krijgen door te

stampen/herhalen.’

Gevraagd naar de voornaamste sociale problemen er in het gebied worden zeer uiteenlopende aspecten genoemd. Eén van de speerpunten waarop het Sociaal Programma zich zou moeten richten is het bestrijden van onveiligheid en het verbeteren van de leefbaarheid in het gebied. Genoemde oorzaken voor onveiligheid zijn ontbrekende sociale controle, verlatenheid en slechte verlichting in het gebied. Een ander aspect is de verloedering van het gebied, veroorzaakt door leegstaande gebouwen en vervuiling van de openbare ruimte.

In verband met de veiligheid worden ook rondhangende jongeren genoemd. Dit zou enerzijds kunnen worden voorkomen door jongeren een eigen plek te geven waar zij elkaar kunnen ontmoeten. Anderzijds is schooluitval en ‘onderpresteren’ in Rotterdam Zuid een groot probleem. Daarom is het belangrijk dat jongeren gestimuleerd worden om meer en langer onderwijs te volgen, zodat ze aansluiting op de arbeidsmarkt vinden. Als hoofdoorzaak wordt genoemd dat jongeren op het gebied van onderwijs thuis weinig gestimuleerd

Netwerkanalyse Hart van Zuid16

Page 17: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

Afbeelding 2.3: Foto Zuidplein, westelijke zijde I bron: programmabureau Hart van Zuid

worden en weinig handreikingen krijgen om beter te presteren. Het ontbreekt hen ook aan goede voorbeelden of rolmodellen in de thuissituatie. De scholen kunnen deze achterstand niet alléén wegwerken, daarom is aanvullende individuele begeleiding van achterstandsleerlingen belangrijk. Voorlichting vanuit bedrijven om leerlingen kennis te laten maken met verschillende beroepen is ook van belang om jongeren te stimuleren een diploma te halen.

Een ander punt dat wordt genoemd is een gebrek aan diversiteit in het winkelcentrum Zuidplein. Deze weerspiegelt niet de diversiteit van de inwoners van Rotterdam, niet in het winkelaanbod (weinig specifieke winkels), maar ook niet in het personeel van het winkelcentrum (weinig werknemers uit Rotterdam Zuid). Ook speelt het winkelcentrum te weinig in op bezoekers van Ahoy. Deze zouden voorafgaand aan een bezoek van een evenement kunnen winkelen of eten. Dat zou ook de levendigheid in de avonduren ten goede kunnen komen.

ROL VAN DE MARKTPARTIJ

‘Wat als de marktpartij niet bekend is met de culturele en maatschappelijke spelers in het gebied en geen ervaring heeft met

effecten die vanuit cultuur kunnen worden gerealiseerd?’

Aan de partijen is gevraagd wat de verwachtingen zijn ten aanzien van de rol van de marktpartij, zodat daar in de toekomst op ingespeeld kan worden. Belangrijk is dat de ontwikkelende partij goed bekend is met het gebied en aansluiting zoekt bij bedrijven en organisaties die reeds in het gebeid actief zijn. Daarnaast zou een ontwikkelende partij structurele afspraken moeten maken met de lokale onderwijsinstellingen over leerwerkplekken, stageplekken en coachingtrajecten, zodat jongeren op Zuid optimaal kunnen profiteren van een groot aanbod aan werkgelegenheid. Ook kan zij onderlinge samenwerking stimuleren en faciliteren door bijvoorbeeld de coördinatie en communicatie op zich te nemen.

17Samenvatting interviews

Page 18: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013
Page 19: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

THEMAKAARTEN

Page 20: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

Netwerkanalyse Hart van Zuid20

Page 21: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

INLEIDING 3.1Dit hoofdstuk bevat de inventarisatie in de vorm van themakaarten. Op de themakaarten worden bestaande voorzieningen in beeld gebracht. Deze voorzieningen zijn afgebeeld op basis van de volgende vijf onderwerpen: economie & werkgelegenheid, woonomgeving, onderwijs, gezondheid & hulpverlening, participatie & vrije tijd.

De inventarisatie is gemaakt op twee schaalniveaus. De eerste uitsnede betreft het ontwikkelingsgebied Hart van Zuid, dat aan de noordzijde begrenst wordt door het Zuidplein, aan de westzijde door de Goereesestraat, aan de Zuidzijde door de Ahoyweg en aan de oostzijde door de Dordtsestraatweg. De tweede uitsnede geeft de omgeving van Hart van

Zuid weer (zie afbeelding 3.1). Dit gebied omvat de volgende wijken: Bloemhof, Tarwewijk, Carnisse en het westelijke gedeelte van Vreewijk. De kaarten zijn geen exactie weergave van alle voorzieningen die zich in het gebied bevinden. Veldacademie werkt in al haar opdrachten met een legenda waarin de meest typerende voorzieningen per thema worden weergegeven.

De partijen die aan dit onderzoek hebben meegewerkt zijn per thema met een rood label op de kaart aangegeven.

Afbeelding 3.1: Hart van Zuid en de directe omgeving | bron: google maps

21Themakaarten

Page 22: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

C H A R L O I S

Carn i sse

Ta rwew i j k

Zu idp le inPo

lslan

dstra

at

Spru

ytst

raat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

Stoppelstraat

Tarwestraat

De Manstr

aat

PLEINWEG

straat

Den Hertigstraat

Wuy

ster

stra

at

Ons

elen

str.

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Carnissesingel

Goe

rees

estra

atVa

n Sw

iete

nlaa

n

Wal

cher

sest

raat

Urke

rsin

gel

Urke

rsin

gel

Markerstraat

Wal

cher

sest

raat

Wie

ringe

rstra

at

Amel

ands

estra

atFlakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Ahoyweg

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestr.

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lses

traat

Scho

kland

sest

raat

Ters

chel

lings

estra

at

Blankenburgstraat

Voet

jes-

stra

atBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Borselaarstraat

Millinxstraat

DO

RD

TSE

LAA

N

Anemoonstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraa

t

Lobe

liastr

aat

Lange Hilleweg

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat Lange Hille

weg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Groote Lindtstraat

straat

Lindtstraatstraat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat Korte

Heinlantstr.

Gro

ene

Hille

dijk

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

Pols

land

str.

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Kleine Lindtstr.

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Sneeu

wbalst

raat

Goudenregenstr.

Oostendamstr

aat

Dortsm

onds

traat

Meerdervoort-

Arnold-

Plein

Hyacintstr.

Primula

-

Mimosa

-

str.

str.

HyacintstraatHortensiastr.

Hendrik Id

o- Hendrik

ZUID PLEINZuiden

Goo

iland

sing

el

Salla

ndw

eg

Metroplein

Zuidplein Hoog

ZuiderterrasTw

ente

stra

at

STR

EVEL

SWEG

VAANWEG

Casimirstraat

Motorstraat

Strevelsweg

Egstraat

Sikkelstr

aat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

Jagerslaan

Zeisstraat

KouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinksterw

eide

Rondewei

Lentewei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEGAARDE VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailand

Borselaarst

raat

Millinxst

raatSeri

ngen

straa

t

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstraat Dort

smon

d-

Sandelingplein

Nimantsstraat

Slag

Vossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Gro

ene

Hille

dijk

Voor

de

TiengeburenWelpad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Boogjes

Vonder

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek

Groenezoom

Ledebrug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Streve

lsweg

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oostendamstr

.

Dordtsestraatweg

Jan Ligthartstraat

Valkeniersw

eg

Valkeniers brug

Smee

tslan

dsed

ijk

Hogehof

Rijsoo rdstraat

Mijn

sher

enla

an

Meekrapstraat

Lijnzaadstr

.

Koolzaadstraat

Schiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

straat

Zuiderparkplein

Tandwielstraat

Meierijstr.

Dynamo-

Ploegstraat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

SchaarweideBloemenlaan

Wildbaan

Heerjan

straat

Wevershoekstraat Bree

ziekenhuis

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterijs

tr.

Motorst

raat

Verlen

gde

Reepstraat

Groenezoom

V.T.V. "De Zuiderhof"Sportpark"De Vaan"

Ahoy Rotterdam

Station "Zuidplein"

Valkeniersweide

Zuiderpark

Vaanweide

125 m50 m 75 m 100 m0 m 25 m

e2

PIN

PIN

€€€

Ahoy; Evenementen

Winkelcentrum Zuidplein; Managementbeheer

JMR; Evenementen

Wandschappen

e2PIN

PIN

€€€

Vrije tijd:

vrije tijd

boeken/tijdschr./etc.

sportschool

Mode & luxe:

mode & acces.

huish. & luxe

optiek/hoor.

Horeca:

afhaalrest.

rest./cafe

co�eeshop

uitgaan

event

Transport & brandsto�en:

garage

wonen, plant, dier

telefonie postkantoor

dienstverlening overig

uiterlijke verzorging Dagelijks: :

supermarkt

verzorgings prod.

brievenbus

levensmidd. overig

pinautomaat buiten

pinautomaat binnen

tweede hands

Overig:

speci�ek overig

creatieve industrie

pompstation

bouwmarkt/d.h.z.

In-om huis:

electronica Diensten:

part. dienstverl.

Detailhandel n.e.g.:

levensbehoefte spec.

Afbeelding 3.2: Hart van Zuid; themakaart economie & werkgelegenheid

Netwerkanalyse Hart van Zuid22

Page 23: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

C H A R L O I S

Carn i sse

Ta rwew i j k

Zu idp le in

Polsl

ands

traat

Spru

ytst

raat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

Stoppelstraat

Tarwestraat

De Manstr

aat

PLEINWEG

straat

Den Hertigstraat

Wuy

ster

stra

at

Ons

elen

str.

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Carnissesingel

Goe

rees

estra

atVa

n Sw

iete

nlaa

n

Wal

cher

sest

raat

Urke

rsin

gel

Urke

rsin

gel

Markerstraat

Wal

cher

sest

raat

Wie

ringe

rstra

at

Amel

ands

estra

at

Flakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Ahoyweg

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestr.

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lses

traat

Scho

kland

sest

raat

Ters

chel

lings

estra

at

Blankenburgstraat

Voet

jes-

stra

atBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Borselaarstraat

Millinxstraat

DO

RD

TSE

LAA

N

Anemoonstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraa

t

Lobe

liastr

aat

Lange Hilleweg

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat Lange Hille

weg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Groote Lindtstraat

straat

Lindtstraatstraat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat Korte

Heinlantstr.

Gro

ene

Hille

dijk

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

Pols

land

str.

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Kleine Lindtstr.

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Sneeu

wbalst

raat

Goudenregenstr.

Oostendamstr

aat

Dortsm

onds

traat

Meerdervoort-

Arnold-

Plein

Hyacintstr.

Primula

-

Mimosa

-

str.

str.

HyacintstraatHortensiastr.

Hendrik Id

o- Hendrik

ZUID PLEINZuiden

Goo

iland

sing

el

Salla

ndw

eg

Metroplein

Zuidplein Hoog

Zuiderterras

Twen

test

raat

STR

EVEL

SWEG

VAANWEG

Casimirstraat

Motorstraat

Strevelsweg

Egstraat

Sikkelstr

aat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

Jagerslaan

Zeisstraat

KouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinksterw

eide

Rondewei

Lentewei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEGAARDE VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailand

Borselaarst

raat

Millinxst

raatSeri

ngen

straa

t

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstraat Dort

smon

d-

Sandelingplein

Nimantsstraat

Slag

Vossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Gro

ene

Hille

dijk

Voor

de

TiengeburenWelpad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Boogjes

Vonder

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek

Groenezoom

Ledebrug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Streve

lsweg

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oostendamstr

.

Dordtsestraatweg

Jan Ligthartstraat

Valkeniersw

eg

Valkeniers brug

Smee

tslan

dsed

ijk

Hogehof

Rijsoo rdstraat

Mijn

sher

enla

an

Meekrapstraat

Lijnzaadstr

.

Koolzaadstraat

Schiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

straat

Zuiderparkplein

Tandwielstraat

Meierijstr.

Dynamo-

Ploegstraat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

SchaarweideBloemenlaan

Wildbaan

Heerjan

straat

Wevershoekstraat Bree

ziekenhuis

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterijs

tr.

Motorst

raat

Verlen

gde

Reepstraat

Groenezoom

V.T.V. "De Zuiderhof"Sportpark"De Vaan"

Ahoy Rotterdam

Station "Zuidplein"

Valkeniersweide

Zuiderpark

Vaanweide

125 m50 m 75 m 100 m0 m 25 m

e2

PIN

PIN

€€€

Ahoy; Evenementen

Winkelcentrum Zuidplein; Managementbeheer

JMR; Evenementen

Wandschappen

e2PIN

PIN

€€€

Vrije tijd:

vrije tijd

boeken/tijdschr./etc.

sportschool

Mode & luxe:

mode & acces.

huish. & luxe

optiek/hoor.

Horeca:

afhaalrest.

rest./cafe

co�eeshop

uitgaan

event

Transport & brandsto�en:

garage

wonen, plant, dier

telefonie postkantoor

dienstverlening overig

uiterlijke verzorging Dagelijks: :

supermarkt

verzorgings prod.

brievenbus

levensmidd. overig

pinautomaat buiten

pinautomaat binnen

tweede hands

Overig:

speci�ek overig

creatieve industrie

pompstation

bouwmarkt/d.h.z.

In-om huis:

electronica Diensten:

part. dienstverl.

Detailhandel n.e.g.:

levensbehoefte spec.

ECONOMIE & WERKGELEGENHEID

Voor dit thema zijn commerciële voorzieningen, zoals winkels, horecagelegenheden en bedrijven, geïnventariseerd. De voorzieningen zijn in de legenda gesorteerd naar branche.

In het overdekte winkelcentrum Zuidplein bevinden zich de meeste winkels, in totaal zijn er 155 winkels.De grootste branche in het winkelcentrum is mode & accessoires. Van de categorieën damesmode, schoenen en telecom zijn meer dan 10 winkels aanwezig per categorie. Daaronder scoren de volgende categorieën hoog (meer dan 4 winkels); modeaccessoires, lunchroom, fastfood en optiek. In het winkelcentrum Zuidplein zijn vooral grote winkelketens te vinden, zoals Blokker, Aktiesport, Hunkemöller, Lucardi Juwelier en V&D. Elektronicawinkels zijn er weinig in vergelijking tot andere grote winkelcentra.

Kaart | VeldacademieBronnen I Locatus 2011

C H A R L O I S

Carn i sse

Ta rwew i j k

Zu idp le in

Polsl

ands

traat

Spru

ytst

raat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

Stoppelstraat

Tarwestraat

De Manstr

aat

PLEINWEG

straat

Den Hertigstraat

Wuy

ster

stra

at

Ons

elen

str.

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Carnissesingel

Goe

rees

estra

atVa

n Sw

iete

nlaa

n

Wal

cher

sest

raat

Urke

rsin

gel

Urke

rsin

gel

Markerstraat

Wal

cher

sest

raat

Wie

ringe

rstra

at

Amel

ands

estra

at

Flakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Ahoyweg

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestr.

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lses

traat

Scho

kland

sest

raat

Ters

chel

lings

estra

at

Blankenburgstraat

Voet

jes-

stra

atBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Borselaarstraat

Millinxstraat

DO

RD

TSE

LAA

NAnemoonstr

aat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraa

t

Lobe

liastr

aat

Lange Hilleweg

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat Lange Hille

weg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Groote Lindtstraat

straat

Lindtstraatstraat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat Korte

Heinlantstr.

Gro

ene

Hille

dijk

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

Pols

land

str.

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Kleine Lindtstr.

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Sneeu

wbalst

raat

Goudenregenstr.

Oostendamstr

aat

Dortsm

onds

traat

Meerdervoort-

Arnold-

Plein

Hyacintstr.

Primula

-

Mimosa

-

str.

str.

HyacintstraatHortensiastr.

Hendrik Id

o- Hendrik

ZUID PLEINZuiden

Goo

iland

sing

el

Salla

ndw

eg

Metroplein

Zuidplein Hoog

Zuiderterras

Twen

test

raat

STR

EVEL

SWEG

VAANWEG

Casimirstraat

Motorstraat

Strevelsweg

Egstraat

Sikkelstr

aat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

Jagerslaan

Zeisstraat

KouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinksterw

eide

Rondewei

Lentewei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEGAARDE VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailand

Borselaarst

raat

Millinxst

raatSeri

ngen

straa

t

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstraat Dort

smon

d-

Sandelingplein

Nimantsstraat

Slag

Vossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Gro

ene

Hille

dijk

Voor

de

TiengeburenWelpad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Boogjes

Vonder

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek

Groenezoom

Ledebrug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Streve

lsweg

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oostendamstr

.

Dordtsestraatweg

Jan Ligthartstraat

Valkeniersw

eg

Valkeniers brug

Smee

tslan

dsed

ijk

Hogehof

Rijsoo rdstraat

Mijn

sher

enla

an

Meekrapstraat

Lijnzaadstr

.

Koolzaadstraat

Schiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

straat

Zuiderparkplein

Tandwielstraat

Meierijstr.

Dynamo-

Ploegstraat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

SchaarweideBloemenlaan

Wildbaan

Heerjan

straat

Wevershoekstraat Bree

ziekenhuis

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterijs

tr.

Motorst

raat

Verlen

gde

Reepstraat

Groenezoom

V.T.V. "De Zuiderhof"Sportpark"De Vaan"

Ahoy Rotterdam

Station "Zuidplein"

Valkeniersweide

Zuiderpark

Vaanweide

125 m50 m 75 m 100 m0 m 25 m

0 10 20 30 40 50 60 70 80mode & accessoires

afhaalrestaurantvrije tijd

telefonierestaurant/café

verzorgingsproductenuiterlijke verzorging

optiek/hoortoestellenelectronica

levensmiddelen overigspeci�eke winkels overig

pinautomaat binnenparticuliere dienstverlening

huishoudelijke & luxe artikelendienstverlening overigwonen en plant & dierlevensbehoefte spec.

boeken/tijdschriften/tabaksupermarktsportschool

pinautomaat buiten

Inventarisatie Zuidplein

HART VAN ZUID 3.2

23Themakaarten

Page 24: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

C H A R L O I S

Carn i sse

Ta rwew i j k

Zu idp le inPo

lslan

dstra

at

Spru

ytst

raat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

Stoppelstraat

Tarwestraat

De Manstr

aat

PLEINWEG

straat

Den Hertigstraat

Wuy

ster

stra

at

Ons

elen

str.

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Carnissesingel

Goe

rees

estra

atVa

n Sw

iete

nlaa

n

Wal

cher

sest

raat

Urke

rsin

gel

Urke

rsin

gel

Markerstraat

Wal

cher

sest

raat

Wie

ringe

rstra

at

Amel

ands

estra

atFlakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Ahoyweg

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestr.

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lses

traat

Scho

kland

sest

raat

Ters

chel

lings

estra

at

Blankenburgstraat

Voet

jes-

stra

atBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Borselaarstraat

Millinxstraat

DO

RD

TSE

LAA

N

Anemoonstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraa

t

Lobe

liastr

aat

Lange Hilleweg

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat Lange Hille

weg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Groote Lindtstraat

straat

Lindtstraatstraat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat Korte

Heinlantstr.

Gro

ene

Hille

dijk

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

Pols

land

str.

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Kleine Lindtstr.

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Sneeu

wbalst

raat

Goudenregenstr.

Oostendamstr

aat

Dortsm

onds

traat

Meerdervoort-

Arnold-

Plein

Hyacintstr.

Primula

-

Mimosa

-

str.

str.

HyacintstraatHortensiastr.

Hendrik Id

o- Hendrik

ZUID PLEINZuiden

Goo

iland

sing

el

Salla

ndw

eg

Metroplein

Zuidplein Hoog

ZuiderterrasTw

ente

stra

at

STR

EVEL

SWEG

VAANWEG

Casimirstraat

Motorstraat

Strevelsweg

Egstraat

Sikkelstr

aat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

Jagerslaan

Zeisstraat

KouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinksterw

eide

Rondewei

Lentewei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEGAARDE VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailand

Borselaarst

raat

Millinxst

raatSeri

ngen

straa

t

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstraat Dort

smon

d-

Sandelingplein

Nimantsstraat

Slag

Vossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Gro

ene

Hille

dijk

Voor

de

TiengeburenWelpad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Boogjes

Vonder

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek

Groenezoom

Ledebrug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Streve

lsweg

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oostendamstr

.

Dordtsestraatweg

Jan Ligthartstraat

Valkeniersw

eg

Valkeniers brug

Smee

tslan

dsed

ijk

Hogehof

Rijsoo rdstraat

Mijn

sher

enla

an

Meekrapstraat

Lijnzaadstr

.

Koolzaadstraat

Schiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

straat

Zuiderparkplein

Tandwielstraat

Meierijstr.

Dynamo-

Ploegstraat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

SchaarweideBloemenlaan

Wildbaan

Heerjan

straat

Wevershoekstraat Bree

ziekenhuis

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterijs

tr.

Motorst

raat

Verlen

gde

Reepstraat

Groenezoom

V.T.V. "De Zuiderhof"Sportpark"De Vaan"

Ahoy Rotterdam

Station "Zuidplein"

Valkeniersweide

Zuiderpark

Vaanweide

125 m50 m 75 m 100 m0 m 25 m

PP

P

B

B

B

B

B

B

66

77

76

streek bussen

67 73

68 6971 72

70

44

6869 71 727044 6766

73 76 77 9091 92

park / plantsoen

hondenuitlaatzones

plein

hondenuitlaatplaats

kleine speelplaats

grote speelplaats

sportveld

Cruijfcourt

toegankelijke hoven

parkeerclusterstramlijn

buslijn spoorlijn

metrolijn rolstoeltoegankelijk

B

TP

21

36

A B C

Afbeelding 3.3: Hart van Zuid; themakaart woonomgeving

Netwerkanalyse Hart van Zuid24

Page 25: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

C H A R L O I S

Carn i sse

Ta rwew i j k

Zu idp le in

Polsl

ands

traat

Spru

ytst

raat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

Stoppelstraat

Tarwestraat

De Manstr

aat

PLEINWEG

straat

Den Hertigstraat

Wuy

ster

stra

at

Ons

elen

str.

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Carnissesingel

Goe

rees

estra

atVa

n Sw

iete

nlaa

n

Wal

cher

sest

raat

Urke

rsin

gel

Urke

rsin

gel

Markerstraat

Wal

cher

sest

raat

Wie

ringe

rstra

at

Amel

ands

estra

at

Flakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Ahoyweg

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestr.

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lses

traat

Scho

kland

sest

raat

Ters

chel

lings

estra

at

Blankenburgstraat

Voet

jes-

stra

atBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Borselaarstraat

Millinxstraat

DO

RD

TSE

LAA

N

Anemoonstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraa

t

Lobe

liastr

aat

Lange Hilleweg

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat Lange Hille

weg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Groote Lindtstraat

straat

Lindtstraatstraat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat Korte

Heinlantstr.

Gro

ene

Hille

dijk

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

Pols

land

str.

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Kleine Lindtstr.

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Sneeu

wbalst

raat

Goudenregenstr.

Oostendamstr

aat

Dortsm

onds

traat

Meerdervoort-

Arnold-

Plein

Hyacintstr.

Primula

-

Mimosa

-

str.

str.

HyacintstraatHortensiastr.

Hendrik Id

o- Hendrik

ZUID PLEINZuiden

Goo

iland

sing

el

Salla

ndw

eg

Metroplein

Zuidplein Hoog

Zuiderterras

Twen

test

raat

STR

EVEL

SWEG

VAANWEG

Casimirstraat

Motorstraat

Strevelsweg

Egstraat

Sikkelstr

aat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

Jagerslaan

Zeisstraat

KouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinksterw

eide

Rondewei

Lentewei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEGAARDE VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailand

Borselaarst

raat

Millinxst

raatSeri

ngen

straa

t

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstraat Dort

smon

d-

Sandelingplein

Nimantsstraat

Slag

Vossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Gro

ene

Hille

dijk

Voor

de

TiengeburenWelpad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Boogjes

Vonder

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek

Groenezoom

Ledebrug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Streve

lsweg

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oostendamstr

.

Dordtsestraatweg

Jan Ligthartstraat

Valkeniersw

eg

Valkeniers brug

Smee

tslan

dsed

ijk

Hogehof

Rijsoo rdstraat

Mijn

sher

enla

an

Meekrapstraat

Lijnzaadstr

.

Koolzaadstraat

Schiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

straat

Zuiderparkplein

Tandwielstraat

Meierijstr.

Dynamo-

Ploegstraat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

SchaarweideBloemenlaan

Wildbaan

Heerjan

straat

Wevershoekstraat Bree

ziekenhuis

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterijs

tr.

Motorst

raat

Verlen

gde

Reepstraat

Groenezoom

V.T.V. "De Zuiderhof"Sportpark"De Vaan"

Ahoy Rotterdam

Station "Zuidplein"

Valkeniersweide

Zuiderpark

Vaanweide

125 m50 m 75 m 100 m0 m 25 m

PP

P

B

B

B

B

B

B

66

77

76

streek bussen

67 73

68 6971 72

70

44

6869 71 727044 6766

73 76 77 9091 92

park / plantsoen

hondenuitlaatzones

plein

hondenuitlaatplaats

kleine speelplaats

grote speelplaats

sportveld

Cruijfcourt

toegankelijke hoven

parkeerclusterstramlijn

buslijn spoorlijn

metrolijn rolstoeltoegankelijk

B

TP

21

36

A B C

Kaart | VeldacademieBronnen | Gisweb 2.1 2012, Google Maps 2012, RET 2012

WOONOMGEVING

Het thema Woonomgeving heeft betrekking op de openbare groen- en recreatievoorzieningen in de wijken, zoals parken, plantsoenen maar ook pleinen. Aanvullend hierop worden ook sportvelden, speeltuinen en het openbaar vervoersnetwerk weergeven.

25Themakaarten

Page 26: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

C H A R L O I S

Carn i sse

Ta rwew i j k

Zu idp le inPo

lslan

dstra

at

Spru

ytst

raat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

Stoppelstraat

Tarwestraat

De Manstr

aat

PLEINWEG

straat

Den Hertigstraat

Wuy

ster

stra

at

Ons

elen

str.

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Carnissesingel

Goe

rees

estra

atVa

n Sw

iete

nlaa

n

Wal

cher

sest

raat

Urke

rsin

gel

Urke

rsin

gel

Markerstraat

Wal

cher

sest

raat

Wie

ringe

rstra

at

Amel

ands

estra

atFlakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Ahoyweg

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestr.

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lses

traat

Scho

kland

sest

raat

Ters

chel

lings

estra

at

Blankenburgstraat

Voet

jes-

stra

atBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Borselaarstraat

Millinxstraat

DO

RD

TSE

LAA

N

Anemoonstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraa

t

Lobe

liastr

aat

Lange Hilleweg

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat Lange Hille

weg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Groote Lindtstraat

straat

Lindtstraatstraat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat Korte

Heinlantstr.

Gro

ene

Hille

dijk

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

Pols

land

str.

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Kleine Lindtstr.

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Sneeu

wbalst

raat

Goudenregenstr.

Oostendamstr

aat

Dortsm

onds

traat

Meerdervoort-

Arnold-

Plein

Hyacintstr.

Primula

-

Mimosa

-

str.

str.

HyacintstraatHortensiastr.

Hendrik Id

o- Hendrik

ZUID PLEINZuiden

Goo

iland

sing

el

Salla

ndw

eg

Metroplein

Zuidplein Hoog

ZuiderterrasTw

ente

stra

at

STR

EVEL

SWEG

VAANWEG

Casimirstraat

Motorstraat

Strevelsweg

Egstraat

Sikkelstr

aat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

Jagerslaan

Zeisstraat

KouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinksterw

eide

Rondewei

Lentewei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEGAARDE VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailand

Borselaarst

raat

Millinxst

raatSeri

ngen

straa

t

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstraat Dort

smon

d-

Sandelingplein

Nimantsstraat

Slag

Vossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Gro

ene

Hille

dijk

Voor

de

TiengeburenWelpad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Boogjes

Vonder

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek

Groenezoom

Ledebrug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Streve

lsweg

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oostendamstr

.

Dordtsestraatweg

Jan Ligthartstraat

Valkeniersw

eg

Valkeniers brug

Smee

tslan

dsed

ijk

Hogehof

Rijsoo rdstraat

Mijn

sher

enla

an

Meekrapstraat

Lijnzaadstr

.

Koolzaadstraat

Schiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

straat

Zuiderparkplein

Tandwielstraat

Meierijstr.

Dynamo-

Ploegstraat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

SchaarweideBloemenlaan

Wildbaan

Heerjan

straat

Wevershoekstraat Bree

ziekenhuis

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterijs

tr.

Motorst

raat

Verlen

gde

Reepstraat

Groenezoom

V.T.V. "De Zuiderhof"Sportpark"De Vaan"

Ahoy Rotterdam

Station "Zuidplein"

Valkeniersweide

Zuiderpark

Vaanweide

125 m50 m 75 m 100 m0 m 25 m

e

e

Basisschool en voorschool de Akkers

Zadkine; MBO school

Zorgcentrum Simeon&Anna

Speciaal onderw. De Archipel

Instituut Het centrum voor Onderwijs en Begeleiding

Bibliotheek

Voortgezet ondw. Gymnasium Sint Montfoort College Speciaal onderw. Reconvalescentenschool

Zuiderparkcollege VMBO

Hoornbeeck college; MBO-school

Wartburgcollege; VMBO-school

ZADKINE (Rotterdam Zuid); MBO-schoolNieuwbouw hoofdvestiging

kinderopvang

basisschool

voortgezet onderwijs

bibliotheek

e-centere

Afbeelding 3.4: Hart van Zuid; themakaart onderwijs

Netwerkanalyse Hart van Zuid26

Page 27: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

C H A R L O I S

Carn i sse

Ta rwew i j k

Zu idp le in

Polsl

ands

traat

Spru

ytst

raat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

Stoppelstraat

Tarwestraat

De Manstr

aat

PLEINWEG

straat

Den Hertigstraat

Wuy

ster

stra

at

Ons

elen

str.

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Carnissesingel

Goe

rees

estra

atVa

n Sw

iete

nlaa

n

Wal

cher

sest

raat

Urke

rsin

gel

Urke

rsin

gel

Markerstraat

Wal

cher

sest

raat

Wie

ringe

rstra

at

Amel

ands

estra

at

Flakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Ahoyweg

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestr.

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lses

traat

Scho

kland

sest

raat

Ters

chel

lings

estra

at

Blankenburgstraat

Voet

jes-

stra

atBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Borselaarstraat

Millinxstraat

DO

RD

TSE

LAA

N

Anemoonstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraa

t

Lobe

liastr

aat

Lange Hilleweg

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat Lange Hille

weg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Groote Lindtstraat

straat

Lindtstraatstraat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat Korte

Heinlantstr.

Gro

ene

Hille

dijk

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

Pols

land

str.

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Kleine Lindtstr.

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Sneeu

wbalst

raat

Goudenregenstr.

Oostendamstr

aat

Dortsm

onds

traat

Meerdervoort-

Arnold-

Plein

Hyacintstr.

Primula

-

Mimosa

-

str.

str.

HyacintstraatHortensiastr.

Hendrik Id

o- Hendrik

ZUID PLEINZuiden

Goo

iland

sing

el

Salla

ndw

eg

Metroplein

Zuidplein Hoog

Zuiderterras

Twen

test

raat

STR

EVEL

SWEG

VAANWEG

Casimirstraat

Motorstraat

Strevelsweg

Egstraat

Sikkelstr

aat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

Jagerslaan

Zeisstraat

KouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinksterw

eide

Rondewei

Lentewei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEGAARDE VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailand

Borselaarst

raat

Millinxst

raatSeri

ngen

straa

t

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstraat Dort

smon

d-

Sandelingplein

Nimantsstraat

Slag

Vossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Gro

ene

Hille

dijk

Voor

de

TiengeburenWelpad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Boogjes

Vonder

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek

Groenezoom

Ledebrug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Streve

lsweg

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oostendamstr

.

Dordtsestraatweg

Jan Ligthartstraat

Valkeniersw

eg

Valkeniers brug

Smee

tslan

dsed

ijk

Hogehof

Rijsoo rdstraat

Mijn

sher

enla

an

Meekrapstraat

Lijnzaadstr

.

Koolzaadstraat

Schiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

straat

Zuiderparkplein

Tandwielstraat

Meierijstr.

Dynamo-

Ploegstraat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

SchaarweideBloemenlaan

Wildbaan

Heerjan

straat

Wevershoekstraat Bree

ziekenhuis

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterijs

tr.

Motorst

raat

Verlen

gde

Reepstraat

Groenezoom

V.T.V. "De Zuiderhof"Sportpark"De Vaan"

Ahoy Rotterdam

Station "Zuidplein"

Valkeniersweide

Zuiderpark

Vaanweide

125 m50 m 75 m 100 m0 m 25 m

e

e

Basisschool en voorschool de Akkers

Zadkine; MBO school

Zorgcentrum Simeon&Anna

Speciaal onderw. De Archipel

Instituut Het centrum voor Onderwijs en Begeleiding

Bibliotheek

Voortgezet ondw. Gymnasium Sint Montfoort College Speciaal onderw. Reconvalescentenschool

Zuiderparkcollege VMBO

Hoornbeeck college; MBO-school

Wartburgcollege; VMBO-school

ZADKINE (Rotterdam Zuid); MBO-schoolNieuwbouw hoofdvestiging

kinderopvang

basisschool

voortgezet onderwijs

bibliotheek

e-centere

ONDERWIJS

Het thema Onderwijs omvat instellingen voor kinderopvang, basisscholen en instellingen voor voortgezet onderwijs. Aanvullend worden ook bibliotheken en e-centra geïnventariseerd.

Kaart | VeldacademieBronnen | Gisweb 2.1 2012, DUO 2012, Socard GGD 2012

27Themakaarten

Page 28: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

C H A R L O I S

Carn i sse

Ta rwew i j k

Zu idp le inPo

lslan

dstra

at

Spru

ytst

raat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

Stoppelstraat

Tarwestraat

De Manstr

aat

PLEINWEG

straat

Den Hertigstraat

Wuy

ster

stra

at

Ons

elen

str.

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Carnissesingel

Goe

rees

estra

atVa

n Sw

iete

nlaa

n

Wal

cher

sest

raat

Urke

rsin

gel

Urke

rsin

gel

Markerstraat

Wal

cher

sest

raat

Wie

ringe

rstra

at

Amel

ands

estra

atFlakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Ahoyweg

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestr.

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lses

traat

Scho

kland

sest

raat

Ters

chel

lings

estra

at

Blankenburgstraat

Voet

jes-

stra

atBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Borselaarstraat

Millinxstraat

DO

RD

TSE

LAA

N

Anemoonstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraa

t

Lobe

liastr

aat

Lange Hilleweg

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat Lange Hille

weg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Groote Lindtstraat

straat

Lindtstraatstraat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat Korte

Heinlantstr.

Gro

ene

Hille

dijk

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

Pols

land

str.

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Kleine Lindtstr.

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Sneeu

wbalst

raat

Goudenregenstr.

Oostendamstr

aat

Dortsm

onds

traat

Meerdervoort-

Arnold-

Plein

Hyacintstr.

Primula

-

Mimosa

-

str.

str.

HyacintstraatHortensiastr.

Hendrik Id

o- Hendrik

ZUID PLEINZuiden

Goo

iland

sing

el

Salla

ndw

eg

Metroplein

Zuidplein Hoog

ZuiderterrasTw

ente

stra

at

STR

EVEL

SWEG

VAANWEG

Casimirstraat

Motorstraat

Strevelsweg

Egstraat

Sikkelstr

aat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

Jagerslaan

Zeisstraat

KouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinksterw

eide

Rondewei

Lentewei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEGAARDE VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailand

Borselaarst

raat

Millinxst

raatSeri

ngen

straa

t

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstraat Dort

smon

d-

Sandelingplein

Nimantsstraat

Slag

Vossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Gro

ene

Hille

dijk

Voor

de

TiengeburenWelpad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Boogjes

Vonder

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek

Groenezoom

Ledebrug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Streve

lsweg

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oostendamstr

.

Dordtsestraatweg

Jan Ligthartstraat

Valkeniersw

eg

Valkeniers brug

Smee

tslan

dsed

ijk

Hogehof

Rijsoo rdstraat

Mijn

sher

enla

an

Meekrapstraat

Lijnzaadstr

.

Koolzaadstraat

Schiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

straat

Zuiderparkplein

Tandwielstraat

Meierijstr.

Dynamo-

Ploegstraat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

SchaarweideBloemenlaan

Wildbaan

Heerjan

straat

Wevershoekstraat Bree

ziekenhuis

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterijs

tr.

Motorst

raat

Verlen

gde

Reepstraat

Groenezoom

V.T.V. "De Zuiderhof"Sportpark"De Vaan"

Ahoy Rotterdam

Station "Zuidplein"

Valkeniersweide

Zuiderpark

Vaanweide

125 m50 m 75 m 100 m0 m 25 m

Centrum voor Psychotherapiesamenwerking psychotherapeuten

Ikazia Ziekenhuis

Context, Centrum voor GGZ preventie

Centrum voor Jeugd en Gezin Charlois

Tandartsengroepspraktijk Zuiderterras

Tandartsenpraktijk Duifhuis, van Mourik en Liem Gam

Praktijk voor oefentherapie

RIAGG Rotterdam Zuid/Parnassia Bavo Groep

Huisartsenpractijk Den Besten

Woonzorgcentrum Simeon & Anna (Laurens)

Asielzoekerscentrum

Bureau Jeugdzorg

City Lens

Thuiszorg RotterdamThuiszorgwinkel Rotterdam Zuid

Fysiotherapie verzamelgebouw

GGMD voor Doven en Slechthorenden Rotterdam-Charlois

Refaja verslavingszorg en hulpverleningvoor Rotterdam en omstreken

Geraldo Sports & BeautyVoetsalon Jolanda Reedijk

MeData BV | Reispoli.nl, Locatie R’dam ZuidSportmedisch Adviescentrum Rotterdam

Bouman GGZ Polikliniek, Drugstestservice Metroplein

Flexus Jeugdplein locatie Metroplein,schoolmaatschappelijk werkSteunpunt Mantelzorg Charlois

Delta Psychiatrisch Centrum,Multifunctioneel centrum Rotterdam Zuid

Afbeelding 3.5: Hart van Zuid; themakaart gezondheid & hulpverlening

Netwerkanalyse Hart van Zuid28

Page 29: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

C H A R L O I S

Carn i sse

Ta rwew i j k

Zu idp le in

Polsl

ands

traat

Spru

ytst

raat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

Stoppelstraat

Tarwestraat

De Manstr

aat

PLEINWEG

straat

Den Hertigstraat

Wuy

ster

stra

at

Ons

elen

str.

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Carnissesingel

Goe

rees

estra

atVa

n Sw

iete

nlaa

n

Wal

cher

sest

raat

Urke

rsin

gel

Urke

rsin

gel

Markerstraat

Wal

cher

sest

raat

Wie

ringe

rstra

at

Amel

ands

estra

at

Flakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Ahoyweg

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestr.

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lses

traat

Scho

kland

sest

raat

Ters

chel

lings

estra

at

Blankenburgstraat

Voet

jes-

stra

atBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Borselaarstraat

Millinxstraat

DO

RD

TSE

LAA

N

Anemoonstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraa

t

Lobe

liastr

aat

Lange Hilleweg

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat Lange Hille

weg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Groote Lindtstraat

straat

Lindtstraatstraat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat Korte

Heinlantstr.

Gro

ene

Hille

dijk

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

Pols

land

str.

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Kleine Lindtstr.

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Sneeu

wbalst

raat

Goudenregenstr.

Oostendamstr

aat

Dortsm

onds

traat

Meerdervoort-

Arnold-

Plein

Hyacintstr.

Primula

-

Mimosa

-

str.

str.

HyacintstraatHortensiastr.

Hendrik Id

o- Hendrik

ZUID PLEINZuiden

Goo

iland

sing

el

Salla

ndw

eg

Metroplein

Zuidplein Hoog

Zuiderterras

Twen

test

raat

STR

EVEL

SWEG

VAANWEG

Casimirstraat

Motorstraat

Strevelsweg

Egstraat

Sikkelstr

aat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

Jagerslaan

Zeisstraat

KouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinksterw

eide

Rondewei

Lentewei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEGAARDE VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailand

Borselaarst

raat

Millinxst

raatSeri

ngen

straa

t

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstraat Dort

smon

d-

Sandelingplein

Nimantsstraat

Slag

Vossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Gro

ene

Hille

dijk

Voor

de

TiengeburenWelpad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Boogjes

Vonder

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek

Groenezoom

Ledebrug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Streve

lsweg

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oostendamstr

.

Dordtsestraatweg

Jan Ligthartstraat

Valkeniersw

eg

Valkeniers brug

Smee

tslan

dsed

ijk

Hogehof

Rijsoo rdstraat

Mijn

sher

enla

an

Meekrapstraat

Lijnzaadstr

.

Koolzaadstraat

Schiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

straat

Zuiderparkplein

Tandwielstraat

Meierijstr.

Dynamo-

Ploegstraat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

SchaarweideBloemenlaan

Wildbaan

Heerjan

straat

Wevershoekstraat Bree

ziekenhuis

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterijs

tr.

Motorst

raat

Verlen

gde

Reepstraat

Groenezoom

V.T.V. "De Zuiderhof"Sportpark"De Vaan"

Ahoy Rotterdam

Station "Zuidplein"

Valkeniersweide

Zuiderpark

Vaanweide

125 m50 m 75 m 100 m0 m 25 m

Centrum voor Psychotherapiesamenwerking psychotherapeuten

Ikazia Ziekenhuis

Context, Centrum voor GGZ preventie

Centrum voor Jeugd en Gezin Charlois

Tandartsengroepspraktijk Zuiderterras

Tandartsenpraktijk Duifhuis, van Mourik en Liem Gam

Praktijk voor oefentherapie

RIAGG Rotterdam Zuid/Parnassia Bavo Groep

Huisartsenpractijk Den Besten

Woonzorgcentrum Simeon & Anna (Laurens)

Asielzoekerscentrum

Bureau Jeugdzorg

City Lens

Thuiszorg RotterdamThuiszorgwinkel Rotterdam Zuid

Fysiotherapie verzamelgebouw

GGMD voor Doven en Slechthorenden Rotterdam-Charlois

Refaja verslavingszorg en hulpverleningvoor Rotterdam en omstreken

Geraldo Sports & BeautyVoetsalon Jolanda Reedijk

MeData BV | Reispoli.nl, Locatie R’dam ZuidSportmedisch Adviescentrum Rotterdam

Bouman GGZ Polikliniek, Drugstestservice Metroplein

Flexus Jeugdplein locatie Metroplein,schoolmaatschappelijk werkSteunpunt Mantelzorg Charlois

Delta Psychiatrisch Centrum,Multifunctioneel centrum Rotterdam Zuid

Kaart | VeldacademieBronnen | Socard 2012

GEZONDHEID & HULPVERLENING

Voor het thema Gezondheid & Hulpverlening worden zorgvoorzieningen en medische voorzieningen geinventariseerd. Hieronder vallen onder andere huisartsen, tandartsen en apotheken maar ook voorzieningen die op een hoger schaalniveau een grote rol spelen, zoals het Ikazia Ziekenhuis.

29Themakaarten

Page 30: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

C H A R L O I S

Carn i sse

Ta rwew i j k

Zu idp le inPo

lslan

dstra

at

Spru

ytst

raat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

Stoppelstraat

Tarwestraat

De Manstr

aat

PLEINWEG

straat

Den Hertigstraat

Wuy

ster

stra

at

Ons

elen

str.

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Carnissesingel

Goe

rees

estra

atVa

n Sw

iete

nlaa

n

Wal

cher

sest

raat

Urke

rsin

gel

Urke

rsin

gel

Markerstraat

Wal

cher

sest

raat

Wie

ringe

rstra

at

Amel

ands

estra

atFlakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Ahoyweg

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestr.

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lses

traat

Scho

kland

sest

raat

Ters

chel

lings

estra

at

Blankenburgstraat

Voet

jes-

stra

atBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Borselaarstraat

Millinxstraat

DO

RD

TSE

LAA

N

Anemoonstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraa

t

Lobe

liastr

aat

Lange Hilleweg

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat Lange Hille

weg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Groote Lindtstraat

straat

Lindtstraatstraat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat Korte

Heinlantstr.

Gro

ene

Hille

dijk

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

Pols

land

str.

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Kleine Lindtstr.

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Sneeu

wbalst

raat

Goudenregenstr.

Oostendamstr

aat

Dortsm

onds

traat

Meerdervoort-

Arnold-

Plein

Hyacintstr.

Primula

-

Mimosa

-

str.

str.

HyacintstraatHortensiastr.

Hendrik Id

o- Hendrik

ZUID PLEINZuiden

Goo

iland

sing

el

Salla

ndw

eg

Metroplein

Zuidplein Hoog

ZuiderterrasTw

ente

stra

at

STR

EVEL

SWEG

VAANWEG

Casimirstraat

Motorstraat

Strevelsweg

Egstraat

Sikkelstr

aat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

Jagerslaan

Zeisstraat

KouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinksterw

eide

Rondewei

Lentewei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEGAARDE VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailand

Borselaarst

raat

Millinxst

raatSeri

ngen

straa

t

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstraat Dort

smon

d-

Sandelingplein

Nimantsstraat

Slag

Vossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Gro

ene

Hille

dijk

Voor

de

TiengeburenWelpad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Boogjes

Vonder

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek

Groenezoom

Ledebrug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Streve

lsweg

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oostendamstr

.

Dordtsestraatweg

Jan Ligthartstraat

Valkeniersw

eg

Valkeniers brug

Smee

tslan

dsed

ijk

Hogehof

Rijsoo rdstraat

Mijn

sher

enla

an

Meekrapstraat

Lijnzaadstr

.

Koolzaadstraat

Schiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

straat

Zuiderparkplein

Tandwielstraat

Meierijstr.

Dynamo-

Ploegstraat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

SchaarweideBloemenlaan

Wildbaan

Heerjan

straat

Wevershoekstraat Bree

ziekenhuis

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterijs

tr.

Motorst

raat

Verlen

gde

Reepstraat

Groenezoom

V.T.V. "De Zuiderhof"Sportpark"De Vaan"

Ahoy Rotterdam

Station "Zuidplein"

Valkeniersweide

Zuiderpark

Vaanweide

125 m50 m 75 m 100 m0 m 25 m

Gymlokaal Jan Ligthartstraat (Sport &Recreatie)

Gymlokaal LMC voortgezet onderwijs

Gymlokaal LMC voortgezet onderwijs

Evangelisch-Lutherse kerk

Charlois Zwembad

Kerk van de Nazarener Rotterdam

Theater Zuidplein; Theater

Rotterdams Wijktheater; Theater

Deelgemeente Charlois

Stichting Bewoners Zuidpleingebied; Bewonersorganisatie

Kosmopolis; Cultuur

vereniging overigsportverenigingbuiten

sportverenigingbinnen

atletiekbaan

zwembad buiten

zwembad binnen

roeivereniging

verenigingsgebouw

omheind gebied

open gebied

theater/evenementen volkstuin

galerie/expositieruimte

collectieve tuinmuseum

speeltuin

TOS-veldlocatie

TOS-kantoorlocatie

wijkgebouw

islamitische instelling

joodse instelling

christelijke instelling

TOS

TOS

jaarlijks terugkerend festival

ok

politiebureaus

brandweerkazerne

OK-punten ok

politiebureaus

brandweerkazerne

OK-punten

Afbeelding 3.6: Hart van Zuid; themakaart participatie & vrije tijd

Netwerkanalyse Hart van Zuid30

Page 31: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

C H A R L O I S

Carn i sse

Ta rwew i j k

Zu idp le in

Polsl

ands

traat

Spru

ytst

raat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

Stoppelstraat

Tarwestraat

De Manstr

aat

PLEINWEG

straat

Den Hertigstraat

Wuy

ster

stra

at

Ons

elen

str.

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Carnissesingel

Goe

rees

estra

atVa

n Sw

iete

nlaa

n

Wal

cher

sest

raat

Urke

rsin

gel

Urke

rsin

gel

Markerstraat

Wal

cher

sest

raat

Wie

ringe

rstra

at

Amel

ands

estra

at

Flakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Ahoyweg

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestr.

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lses

traat

Scho

kland

sest

raat

Ters

chel

lings

estra

at

Blankenburgstraat

Voet

jes-

stra

atBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Borselaarstraat

Millinxstraat

DO

RD

TSE

LAA

N

Anemoonstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraa

t

Lobe

liastr

aat

Lange Hilleweg

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat Lange Hille

weg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Groote Lindtstraat

straat

Lindtstraatstraat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat Korte

Heinlantstr.

Gro

ene

Hille

dijk

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

Pols

land

str.

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Kleine Lindtstr.

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Sneeu

wbalst

raat

Goudenregenstr.

Oostendamstr

aat

Dortsm

onds

traat

Meerdervoort-

Arnold-

Plein

Hyacintstr.

Primula

-

Mimosa

-

str.

str.

HyacintstraatHortensiastr.

Hendrik Id

o- Hendrik

ZUID PLEINZuiden

Goo

iland

sing

el

Salla

ndw

eg

Metroplein

Zuidplein Hoog

Zuiderterras

Twen

test

raat

STR

EVEL

SWEG

VAANWEG

Casimirstraat

Motorstraat

Strevelsweg

Egstraat

Sikkelstr

aat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

Jagerslaan

Zeisstraat

KouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinksterw

eide

Rondewei

Lentewei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEGAARDE VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailand

Borselaarst

raat

Millinxst

raatSeri

ngen

straa

t

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstraat Dort

smon

d-

Sandelingplein

Nimantsstraat

Slag

Vossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Gro

ene

Hille

dijk

Voor

de

TiengeburenWelpad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Boogjes

Vonder

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek

Groenezoom

Ledebrug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Streve

lsweg

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oostendamstr

.

Dordtsestraatweg

Jan Ligthartstraat

Valkeniersw

eg

Valkeniers brug

Smee

tslan

dsed

ijk

Hogehof

Rijsoo rdstraat

Mijn

sher

enla

an

Meekrapstraat

Lijnzaadstr

.

Koolzaadstraat

Schiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

straat

Zuiderparkplein

Tandwielstraat

Meierijstr.

Dynamo-

Ploegstraat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

SchaarweideBloemenlaan

Wildbaan

Heerjan

straat

Wevershoekstraat Bree

ziekenhuis

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterijs

tr.

Motorst

raat

Verlen

gde

Reepstraat

Groenezoom

V.T.V. "De Zuiderhof"Sportpark"De Vaan"

Ahoy Rotterdam

Station "Zuidplein"

Valkeniersweide

Zuiderpark

Vaanweide

125 m50 m 75 m 100 m0 m 25 m

Gymlokaal Jan Ligthartstraat (Sport &Recreatie)

Gymlokaal LMC voortgezet onderwijs

Gymlokaal LMC voortgezet onderwijs

Evangelisch-Lutherse kerk

Charlois Zwembad

Kerk van de Nazarener Rotterdam

Theater Zuidplein; Theater

Rotterdams Wijktheater; Theater

Deelgemeente Charlois

Stichting Bewoners Zuidpleingebied; Bewonersorganisatie

Kosmopolis; Cultuur

vereniging overigsportverenigingbuiten

sportverenigingbinnen

atletiekbaan

zwembad buiten

zwembad binnen

roeivereniging

verenigingsgebouw

omheind gebied

open gebied

theater/evenementen volkstuin

galerie/expositieruimte

collectieve tuinmuseum

speeltuin

TOS-veldlocatie

TOS-kantoorlocatie

wijkgebouw

islamitische instelling

joodse instelling

christelijke instelling

TOS

TOS

jaarlijks terugkerend festivalKaart | VeldacademieBronnen | GGD Socard 2012, Google Maps 2012

PARTICIPATIE & VRIJE TIJD

Participatie & vrije tijd toont de georganiseerde vrijetijdsvoorzieningen, zoals sportverenigingen, wijkgebouwen, zwembaden, volkstuinen en musea. Daarnaast worden ook diverse religieuze instellingen meegenomen. Een categorie aanvullende voorzieningen wordt gevormd door de politiebureaus en brandweerkazernes (thema veiligheid).

31Themakaarten

Page 32: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

2e Katendrechtsehaven

Maashaven

Maashaven

CH A RL O I S

Oud Charlois Carnisse

Zuiderpark

Bloemhof

Tarwewi jk

Hi l lesluis

FEI JEN O O RD

Vreewi jk

Zuidplein

Dokhaven

Kaappark

Zuiderpark

Varkenoordsepark

Valkeniersweide

Zuiderpark

Spinozapark

Vaanweide

6

5

7

8

Ligplaats "Stoomschip Rotterdam"

V.T.V. "Oldegaarde"

V.T.V. "De Zuiderhof"

V.T.V. "De Zandweg""Reyerwaard"

V.T.V.

Station"Maashaven"

Station"R’dam Stadion"

Sportpark

"De Vaan"

Ahoy'

V.T.V. "De Beukhoeve"

Station "Zuidplein"

Polsl

ands

traat

Spru

ytstr

aat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

StoppelstraatGerst-

Tarwestraat

SpeltstraatRoggestraat

PolslandstraatWolpha

ertsboch

tBRIELSELAAN

De Man

straat

Verschoorstraat

Bas Jungeriusstraat

Versc

hoor

straa

t

MAASTUNNEL

PLEIN

Doklaan

Karel de Stouteplein

Boergoensestraat

Boer

goen

sestr

aat

Schilperoort

str.

Karel

deSto

utes

tr.

Wolphaertsbocht

Pomps

traat

Westdu

ëlstra

at

Clemen

straa

t

Dokstr

aatDoklaan

DOKLAAN

Gron

dher

endi

jk

Clemen

sstraa

t

Wolphaertstraat

Frans

Bekkerstraat

Tolhuislaan

Schipper Blompad

Pons

erpa

d

Katendrechtse

Lagendijk

Van

Dies

tstra

at

Jaer

svel

tstr

Roei

erpa

d

Dukd

alfp

ad

haven

Ertsstraat

PLEINWEG

straat

Katen

drech

tse La

gend

ijk

DOKLAAN

Charloisse Hoofd

Bonn en Meeswerf

Gron

dher

enst

raat

Gouwstraat

2e Kate

ndrechtse

-

Charloisse

Hoofd

Charloisse

kade

Kaat

sba

an

Kerk singel

Char loisse

Katen drec

htse

hof

Den Hertigstraat

Staa

lstra

at

Wuy

sterst

raatVan Oestendestraat

Maximiliaanstraat

Habsburgstraat

Walhallalaan

Maashavenkade

Wodanstraat

Parle

vink

er-

Onse

lenstr

.

Wolphaer

tshof

Gerrit

Broerszstr.

Tolh

uis-

boch

t

Donarpad

stra

at

Evers

dijck

Van

Eversdijckhof

Van

Freijapad

3e Katendrechtsehoofd

3e Katendrechtsehoofd

Maashavenkade

Maashaven Nz.

3e Katendrechtse

hoofd

Sumatraw

eg

Zanglijsterstraat

Wester-schouwen-pad

Pend

rech

tsew

eg

Mezen-hof

Drie

-m

orge

n-st

r.

F.Bekkerstr.

Boom

klev

erst

r.

koni

ngst

r.

Win

ter

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Stel

lend

amst

raat

Herkingenstraat

Den

Bom

mel

hof

Dirk

sland

stra

at

Batte

noor

dhof

Serooskerkestraat

Zier

ikze

estra

at

Zijpe

Noordwellestraat

Zier

ikze

estra

at

Elle

mee

thof

Brui

niss

estra

at

OLDEGAARDE

Kromme ZandwegKromme Zandweg

Pend

rech

tsew

eg

GROEN

E KRU

ISWEG

Wich

ards

traat

Tongerlo

Bent

elo

Hoenlo

Bode

lo

Lang

elo

OLDEGAARDE

Alm

stei

n

Ange

rest

ein

Arke

stei

n

Carnissesingel

Goer

eese

straa

tVa

n Sw

iete

nlaa

n

Walc

herse

straa

t

Urke

rsing

el

Urke

rsing

el

Markerstraat

Walc

herse

straa

t

Wier

inge

rstra

at

Amela

ndse

straa

t

Flakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Carnisselaan

Carnissesingel

Carnissedreef

Madeliefstraat

Klaverstraat

Lepe

laar

singe

l

Meester Arendstraat

Utenhagenstraat

3e Carnisse-str.

muntstr.

Klav

erst

raat

Lepe

laar

singe

l Carnisselaan

blokstr.

Sternstraat

Ekst

erst

raat

Korh

aans

traat

Lepe

laar

singe

l

Gruttostraat

DORP

SWEG

Faza

ntst

raat

Roodborststraat

Tapu

itstra

at

Faza

ntst

raat

Lepe

laar

singe

l

Korh

aans

traat

Faza

ntst

raat

Tapu

itstra

at

Roerdomplaan

DORP

SWEG

Mezen- straat

Talin

gstra

at

Boer

goen

sevl

iet

Arendsweg Nachtegaalplein

Wulpstr.

Nach

tega

alst

r.

Spec

htst

raat

Gruttostraat

Zege

nstra

at

Boerg

oens

evlie

t

Boerg

oens

evlie

t

PortlandstraatPortlandstr.

Pendrechtstraat

Oostvoornse-straat

straat

Schi

lper

oorts

traat

VoornsevlietOudenhoornstraat

BarendregtstraatNatersweg

De Q

uack

straa

t

Van Blommesteijnweg

Land

man

stra

at

Jaer

svel

t-str

aat

Slotb

oom

str.

Zege

nstra

at

Kerk

wer

vesin

gel

Slotboomplein

Ahoyweg

Katendrechtse Lagendijk

WielewaalstraatMezenstraat

Boer

goen

sevl

iet

Slot

boom

stra

at

Aalsc

holv

erst

raat

Albatroslaan

Alba

trosp

ad

Wolphaertsbocht

Som

mel

sdijk

stra

at

Fuutstraat

Sperwerstr.Kwartelstr.

Zwal

uwst

raat

Rockanje-

Korh

aans

traat

Korh

aans

traat

Buizerdstraat MeerkoetstraatRobben-

oordplein

Zand-M

adeliefstraat

Klaverstraat

Kruize-

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestraat

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lsest

raat

Scho

kland

sestr

aat

Tersc

hellin

gses

traat

Lepe

laar

singe

l

Drei

scho

rstra

at

Laantjesweg

str.

Kaapstr

aat

Transvaalstraat

Pretorialaan

Afrikaanderplein

Herm

an C

oste

rstra

at

HilledijkTweebosstraat

Martinus St

eijnstra

at

Hilledijk

Beverstraat

Bankwerkerstr.

Puttershoek-str.

Geervlietstraat

Heenvlietstraat

Hoogvlietstraat

Zwartew

aalstraatZw

artewaalstraat

Gaesbeekstraat

Blankenburgstraat

Voet

jes-

straa

tBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

Groe

pstra

at

Mijns-

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Moe

rkerke

straa

t

Borselaarstraat

Millinxstraat

Cillershoek-str.

DORD

TSEL

AAN

DO

RDTSELAAN

Blazoenstraat

Zwederstraat

Marentakstr. Boud

ewijn

straa

t

Olea

nder

stra

at

Putse

bocht

Putse

boch

t

Aster

straa

t

Bloem

hof

2e Ba

lsemien

straa

t

Dahlias

traat

Anemoo

nstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraat

Lobelia

straat

Lange H

illeweg

Egelantierstraat

Jasmijn-

straat

KamperfoeliestraatRanonkelstraat

spoor-

straat

straat

Korenbloemstraat

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat

2e Pioenstraat

Lange H

illeweg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Hillevliet

Slaghekstraat

Polderl

aan

Maliestraat

Klosstraat

Wapen

straat

Koker-straat

Schi

ld

straat

Noordpolder straat

plein

Hille-

brugpolderstraatHillevliet

Pold

erst

raat

Strij

ense

stra

at

Hillevliet

Patrimonium’sHof

Dahlias

traat

Hillevliet

Eem-

stein

Groote Lin

dtstraa

t Heer

straat

Lindtstraat

straat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat

Lindt-

str.

Korte

Heinlan

tstr.

Groe

ne H

illed

ijk

Slaghekstraat

Friesestraat

Zaadakkerstraat

Riederlaan

Groningerstr

Blokweg

Westerbeekstraat

Beverstraat

West-Varkenoordsew

eg

COLOSSEUMW

EG

Donkerslootstraat

RiederstraatOverijsselsestraat

Donkerslootstraat

Hollandsestraat

Randweg

Randweg

Brab

ants

estra

at

Utrechtsestraatplein

straat

Wouds-

Vlasakkerstraat

Zeeu

wse

strRandstr

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

STADIONVIADUCT

OLYMPIAW

EG

Stadion "Feijenoord"

plein

Salvi

ahof

VARKENOORDSEVIADUCT

straat

Cor Kieboomplein

Piet Smitkade

Rich

ard

Dom

bist

r.

Joha

nW

eber

str.

Bert

Hees

akke

rst

r.

ImmobiliastraatImm

obilialaan

Moerkerkeplein

STADIONWEG

Odas

traat

Retiefstraat

Laantjesweg

Beije

rland

sela

an Beijerlandsestraat

BRIELSELAAN

Mijnsh

eren

laan

De la Reystraat

IJzerwerkerkade

Sint-Andriesstraat

Pols

land

str.

Erica-plein

Pimpernelstr.

Laven delstraat

Hekelingenstr.

Abcou destr

aat

Drentse-

Putsestraat

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Stokro

osstra

at

Kamelia-

straat

Hr. Nicolaes-straat

Adria

an Ko

onin

gs-

straa

t

Oleander-

pleinBrabantse

Kleine

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Christiaan de Wetstraat

Johannes Brandstraat

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Hellevoetstr.

Wieldrechtstr.

Heidestr.

Snee

uwbals

traat

Gouden

regen

straat

Violierstraat

Koperslagerstr

aat

Jan Lin

ssenstra

at

Adri van

Male

straat

Bertu

s Buls

traat

Bas P

aauw

estra

at

Oosten

damstr

aat

Dortsm

ondstr

aat

Meerdervoort-

Arnold-

2e Kiefhoekstraat

Schobbe-

lantst

r.Ned

erhov

en-str

.

Zuid-

1e KiefhoekstraatRozemarijn-

Ridder-1e Pioenstraat

1e Ba

lsemien

straa

t

Putse

pl.

Goede Hoopstr.

Burg

erho

utst

r.

Jan P

ette

rsons

tr.

Spijkenissestr.

Polder-

Limburgse-

Hollandsestr.

Stichtse-

polderstr.

BeukelaarsstraatBeukelaarsstraat

Westerbeekstr.

Vredes-plein

Wielerstraat

Pantserstraat

Kegelstraat

Maashaven Zz.

Plein

Putselaan

Putselaan

Hyacintstraat

Primula

-

Mimosa-

str.

str.

Hyacintstraat

Hortensiastraat

Hortensiastraat

Asterst

r.

Sleute

lbloem-

str.

Lange H

illeweg

Lange H

illeweg

Hendrik

Ido- Hendrik

2e Ro

sestr

aat

Korte Stadionweg

Ericastr.

Maa

shav

en O

.Z.

Maashaven Nz.

Dra

kens

tein

Holtkamp

ElskampDaling

ZUID PLEINZuiden

Van

Swie

tenl

aan

Gooi

land

singe

l

Salla

ndw

egMetroplein

Zuidplein Hoog

Zuiderterras

Twen

test

raat

STRE

VELS

WEG

VAANWEG

Casimirst

raat

Motorstraa

t

Strevelsweg

Egstr

aat

Sikkel

straat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

JagerslaanZeisstraatKouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinkst

erweid

e

Rondew

ei

Lentew

ei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEG

AARDE

Aldenkamp

Emelenkam

p

Hessels- kamp

Binkhorst

Ellen

horst

Nederhorst

Ravenhorst

Ludenhorst

Eigelhorst

Glin

thor

st

VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailan

d

Stuart Millpad

SPINOZAWEG

Elsschotstraat

Bollandstraat Ovinkstraat

Kritostraat

Socratesstraat

Socratesstraat

Borse

laarst

raat

Millinxst

raat Ser

ingen

straat

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstra

at Dortsm

ond-

Sandelingplein

Nimantsstraat straat

SlagVossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Groe

ne H

illed

ijk

Voor

de

Klaphek

TiengeburenWelpad

Melk

pad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Lede

Schovenhoek

Voor

donk

DonkBrinkpoortBr

ink

DreefManpad

Boogjes

Vonder

Geerbrug

Kortewelle

Wel

lepl

ein

LangegeerW

ellebrug

Meiendaal

Olm

endaal

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek Small

e

weer

Groenezoom

Ledebrug

LangegeerGroenezoom

brug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Molenw

ei

Rozegaarde

Wilgew

eerd

Kortedreef

Enk

Enkbrug

Groenezoom

Frankendaal

Langewelle

Dennendaal

Sparrendaal

Berkendaal

Iependaal

Olm

endaal

Meiendaal

Geite

nkam

p

Vaarzeveld

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Karl Marxstraat

Fichtestraat

Fichtestraat

Hegelstraat

BongertIependaal

Berkendaal

Frankendaal

Beukendaal

Clingendaal

West-Varkenoordseweg

Eiken

daal

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Imm

anuel Kantstraat

Herweijerstraat

Ramaerstraat

Dirk Muijsstraat

Clement Tolstraat

Jan Vrijlandtsingel

Enk

Mr. Arend van

der Woudenslaa

n

1e Opbouwstraat

WijdehofKarl Marxstraat

Stuart Mill

Schopenhauerweg

OgierssingelAnthony

Cartesiusstr

Stuart Millstraat

Bier

ens

de H

aanw

eg

Heymansstraat

Streve

lsweg

Dalweg

Dalw

eg

Breeweg

Elzendal

Ogierssingel

Ogierssingel

MO

LENVLIET

COLOSSEUMW

EG

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oosten

damstr

.

Georg

Dordtsestraatweg

OLDEGAARDE

Jan Lig

thartstraa

t

Valkeniers

weg

Valkeniers b

rug

SPINOZAWEG

MO

LENV

LIET

Smee

tslan

dsed

ijk

HogehofZonnehofBredehof

Ogierssingel

Langewelle

Rijsoo rdstraat

straat

Van Malsumstraat

Kastanjedaal

Laagjes

Nietzschestr.

Achterdonk

Mijn

sher

enlaa

n

Pytha- gorasweg

2e Opbouw-stra

at

Dirk Smeetsla

an

Meekrapstraat

Lijnzaa

dstr.

KoolzaadstraatSchiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

Breeweg

Breeplein

Hemsterhuisstr.

Kierkegaarde-straat

straat

Zuiderparkplein

Smeetlandsedijk

SLINGE

Leeuwenhorst

Tandwiels

traat

Meierijstr.

Tykenstra

at

Lindendaal

Dynamo-

Ploeg

straat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

Schaarweide

Bloemenlaan

Wildbaan

Bergsonstraat

Paasw

eide

str.

Heerjan

straat

Wevershoek straat Bree

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterij

str.

Motorst

raat

Verle

ngde

Reepstr

aat

Hove

ndaa

l

Groenezoom

250 m100 m0 m

H

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

Ahoy; Evenementen

Winkelcentrum Zuidplein; Managementbeheer

JMR; Evenementen

Wandschappen

winkelcluster

supermarkt

levensbehoefte spec.

solitaire winkels

snackbar

restaurant

café

retail

postkantoor

brievenbus

pinautomaat buiten

pinautomaat binnen

bedrijventerrein

zorg consulting

sportschool

belhuis

uiterlijke verzorging

�nanciële instelling

pompstation

garage

makelaardij€

€€€

PIN

PIN

co�eeshop

creatieve industrie

events

Afbeelding 3.7: Omgeving Hart van Zuid; themakaart economie & werkgelegenheid

Netwerkanalyse Hart van Zuid32

Page 33: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

2e Katendrechtsehaven

Maashaven

Maashaven

CH A RL O I S

Oud Charlois Carnisse

Zuiderpark

Bloemhof

Tarwewi jk

Hi l lesluis

FEI JEN O O RD

Vreewi jk

Zuidplein

Dokhaven

Kaappark

Zuiderpark

Varkenoordsepark

Valkeniersweide

Zuiderpark

Spinozapark

Vaanweide

6

5

7

8

Ligplaats "Stoomschip Rotterdam"

V.T.V. "Oldegaarde"

V.T.V. "De Zuiderhof"

V.T.V. "De Zandweg""Reyerwaard"

V.T.V.

Station"Maashaven"

Station"R’dam Stadion"

Sportpark

"De Vaan"

Ahoy'

V.T.V. "De Beukhoeve"

Station "Zuidplein"

Polsl

ands

traat

Spru

ytstr

aat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

StoppelstraatGerst-

Tarwestraat

SpeltstraatRoggestraat

PolslandstraatWolpha

ertsboch

tBRIELSELAAN

De Man

straat

Verschoorstraat

Bas Jungeriusstraat

Versc

hoor

straa

t

MAASTUNNEL

PLEIN

Doklaan

Karel de Stouteplein

Boergoensestraat

Boer

goen

sestr

aat

Schilperoort

str.

Karel

deSto

utes

tr.

Wolphaertsbocht

Pomps

traat

Westdu

ëlstra

at

Clemen

straa

t

Dokstr

aatDoklaan

DOKLAAN

Gron

dher

endi

jk

Clemen

sstraa

t

Wolphaertstraat

Frans

Bekkerstraat

Tolhuislaan

Schipper Blompad

Pons

erpa

d

Katendrechtse

Lagendijk

Van

Dies

tstra

at

Jaer

svel

tstr

Roei

erpa

d

Dukd

alfp

ad

haven

Ertsstraat

PLEINWEG

straat

Katen

drech

tse La

gend

ijk

DOKLAAN

Charloisse Hoofd

Bonn en Meeswerf

Gron

dher

enst

raat

Gouwstraat

2e Kate

ndrechtse

-

Charloisse

Hoofd

Charloisse

kade

Kaat

sba

an

Kerk singel

Char loisse

Katen drec

htse

hof

Den Hertigstraat

Staa

lstra

at

Wuy

sterst

raatVan Oestendestraat

Maximiliaanstraat

Habsburgstraat

Walhallalaan

Maashavenkade

Wodanstraat

Parle

vink

er-

Onse

lenstr

.

Wolphaer

tshof

Gerrit

Broerszstr.

Tolh

uis-

boch

t

Donarpad

stra

at

Evers

dijck

Van

Eversdijckhof

Van

Freijapad

3e Katendrechtsehoofd

3e Katendrechtsehoofd

Maashavenkade

Maashaven Nz.

3e Katendrechtse

hoofd

Sumatraw

eg

Zanglijsterstraat

Wester-schouwen-pad

Pend

rech

tsew

eg

Mezen-hof

Drie

-m

orge

n-st

r.

F.Bekkerstr.

Boom

klev

erst

r.

koni

ngst

r.

Win

ter

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Stel

lend

amst

raat

Herkingenstraat

Den

Bom

mel

hof

Dirk

sland

stra

at

Batte

noor

dhof

Serooskerkestraat

Zier

ikze

estra

at

Zijpe

Noordwellestraat

Zier

ikze

estra

at

Elle

mee

thof

Brui

niss

estra

at

OLDEGAARDE

Kromme ZandwegKromme Zandweg

Pend

rech

tsew

eg

GROEN

E KRU

ISWEG

Wich

ards

traat

Tongerlo

Bent

elo

Hoenlo

Bode

lo

Lang

elo

OLDEGAARDE

Alm

stei

n

Ange

rest

ein

Arke

stei

n

Carnissesingel

Goer

eese

straa

tVa

n Sw

iete

nlaa

n

Walc

herse

straa

t

Urke

rsing

el

Urke

rsing

el

Markerstraat

Walc

herse

straa

t

Wier

inge

rstra

at

Amela

ndse

straa

t

Flakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Carnisselaan

Carnissesingel

Carnissedreef

Madeliefstraat

Klaverstraat

Lepe

laar

singe

l

Meester Arendstraat

Utenhagenstraat

3e Carnisse-str.

muntstr.

Klav

erst

raat

Lepe

laar

singe

l Carnisselaan

blokstr.

Sternstraat

Ekst

erst

raat

Korh

aans

traat

Lepe

laar

singe

l

Gruttostraat

DORP

SWEG

Faza

ntst

raat

Roodborststraat

Tapu

itstra

at

Faza

ntst

raat

Lepe

laar

singe

l

Korh

aans

traat

Faza

ntst

raat

Tapu

itstra

at

Roerdomplaan

DORP

SWEG

Mezen- straat

Talin

gstra

at

Boer

goen

sevl

iet

Arendsweg Nachtegaalplein

Wulpstr.

Nach

tega

alst

r.

Spec

htst

raat

Gruttostraat

Zege

nstra

at

Boerg

oens

evlie

t

Boerg

oens

evlie

t

PortlandstraatPortlandstr.

Pendrechtstraat

Oostvoornse-straat

straat

Schi

lper

oorts

traat

VoornsevlietOudenhoornstraat

BarendregtstraatNatersweg

De Q

uack

straa

t

Van Blommesteijnweg

Land

man

stra

at

Jaer

svel

t-str

aat

Slotb

oom

str.

Zege

nstra

at

Kerk

wer

vesin

gel

Slotboomplein

Ahoyweg

Katendrechtse Lagendijk

WielewaalstraatMezenstraat

Boer

goen

sevl

iet

Slot

boom

stra

at

Aalsc

holv

erst

raat

Albatroslaan

Alba

trosp

ad

Wolphaertsbocht

Som

mel

sdijk

stra

at

Fuutstraat

Sperwerstr.Kwartelstr.

Zwal

uwst

raat

Rockanje-

Korh

aans

traat

Korh

aans

traat

Buizerdstraat Meerkoetstraat

Robben-

oordplein

Zand-M

adeliefstraat

Klaverstraat

Kruize-

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestraat

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lsest

raat

Scho

kland

sestr

aat

Tersc

hellin

gses

traat

Lepe

laar

singe

l

Drei

scho

rstra

at

Laantjesweg

str.

Kaapstr

aat

Transvaalstraat

Pretorialaan

Afrikaanderplein

Herm

an C

oste

rstra

at

HilledijkTweebosstraat

Martinus St

eijnstra

at

Hilledijk

Beverstraat

Bankwerkerstr.

Puttershoek-str.

Geervlietstraat

Heenvlietstraat

Hoogvlietstraat

Zwartew

aalstraatZw

artewaalstraat

Gaesbeekstraat

Blankenburgstraat

Voet

jes-

straa

tBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

Groe

pstra

at

Mijns-

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Moe

rkerke

straa

t

Borselaarstraat

Millinxstraat

Cillershoek-str.

DORD

TSEL

AAN

DO

RDTSELAAN

Blazoenstraat

Zwederstraat

Marentakstr. Boud

ewijn

straa

t

Olea

nder

stra

at

Putse

bocht

Putse

boch

t

Aster

straa

t

Bloem

hof

2e Ba

lsemien

straa

t

Dahlias

traat

Anemoo

nstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraat

Lobelia

straat

Lange H

illeweg

Egelantierstraat

Jasmijn-

straat

KamperfoeliestraatRanonkelstraat

spoor-

straat

straat

Korenbloemstraat

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat

2e Pioenstraat

Lange H

illeweg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Hillevliet

Slaghekstraat

Polderl

aan

Maliestraat

Klosstraat

Wapen

straat

Koker-straat

Schi

ld

straat

Noordpolder straat

plein

Hille-

brugpolderstraatHillevliet

Pold

erst

raat

Strij

ense

stra

at

Hillevliet

Patrimonium’sHof

Dahlias

traat

Hillevliet

Eem-

stein

Groote Lin

dtstraa

t Heer

straat

Lindtstraat

straat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat

Lindt-

str.

Korte

Heinlan

tstr.

Groe

ne H

illed

ijk

Slaghekstraat

Friesestraat

Zaadakkerstraat

Riederlaan

Groningerstr

Blokweg

Westerbeekstraat

Beverstraat

West-Varkenoordsew

eg

COLOSSEUMW

EG

Donkerslootstraat

RiederstraatOverijsselsestraat

Donkerslootstraat

Hollandsestraat

Randweg

Randweg

Brab

ants

estra

at

Utrechtsestraatplein

straat

Wouds-

Vlasakkerstraat

Zeeu

wse

strRandstr

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

STADIONVIADUCT

OLYMPIAW

EG

Stadion "Feijenoord"

plein

Salvi

ahof

VARKENOORDSEVIADUCT

straat

Cor Kieboomplein

Piet Smitkade

Rich

ard

Dom

bist

r.

Joha

nW

eber

str.

Bert

Hees

akke

rst

r.

ImmobiliastraatImm

obilialaan

Moerkerkeplein

STADIONWEG

Odas

traat

Retiefstraat

Laantjesweg

Beije

rland

sela

an Beijerlandsestraat

BRIELSELAAN

Mijnsh

eren

laan

De la Reystraat

IJzerwerkerkade

Sint-Andriesstraat

Pols

land

str.

Erica-plein

Pimpernelstr.

Laven delstraat

Hekelingenstr.

Abcou destr

aat

Drentse-

Putsestraat

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Stokro

osstra

at

Kamelia-

straat

Hr. Nicolaes-straat

Adria

an Ko

onin

gs-

straa

t

Oleander-

pleinBrabantse

Kleine

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Christiaan de Wetstraat

Johannes Brandstraat

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Hellevoetstr.

Wieldrechtstr.

Heidestr.

Snee

uwbals

traat

Gouden

regen

straat

Violierstraat

Koperslagerstr

aat

Jan Lin

ssenstra

at

Adri van

Male

straat

Bertu

s Buls

traat

Bas P

aauw

estra

at

Oosten

damstr

aat

Dortsm

ondstr

aat

Meerdervoort-

Arnold-

2e Kiefhoekstraat

Schobbe-

lantst

r.Ned

erhov

en-str

.

Zuid-

1e KiefhoekstraatRozemarijn-

Ridder-1e Pioenstraat

1e Ba

lsemien

straa

t

Putse

pl.

Goede Hoopstr.

Burg

erho

utst

r.

Jan P

ette

rsons

tr.

Spijkenissestr.

Polder-

Limburgse-

Hollandsestr.

Stichtse-

polderstr.

BeukelaarsstraatBeukelaarsstraat

Westerbeekstr.

Vredes-plein

Wielerstraat

Pantserstraat

Kegelstraat

Maashaven Zz.

Plein

Putselaan

Putselaan

Hyacintstraat

Primula

-

Mimosa-

str.

str.

Hyacintstraat

Hortensiastraat

Hortensiastraat

Asterst

r.

Sleute

lbloem-

str.

Lange H

illeweg

Lange H

illeweg

Hendrik

Ido- Hendrik

2e Ro

sestr

aat

Korte Stadionweg

Ericastr.

Maa

shav

en O

.Z.

Maashaven Nz.

Dra

kens

tein

Holtkamp

ElskampDaling

ZUID PLEINZuiden

Van

Swie

tenl

aan

Gooi

land

singe

l

Salla

ndw

eg

Metroplein

Zuidplein Hoog

Zuiderterras

Twen

test

raat

STRE

VELS

WEG

VAANWEG

Casimirst

raat

Motorstraa

t

Strevelsweg

Egstr

aat

Sikkel

straat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

JagerslaanZeisstraatKouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinkst

erweid

e

Rondew

ei

Lentew

ei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEG

AARDE

Aldenkamp

Emelenkam

p

Hessels- kamp

Binkhorst

Ellen

horst

Nederhorst

Ravenhorst

Ludenhorst

Eigelhorst

Glin

thor

st

VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailan

d

Stuart Millpad

SPINOZAWEG

Elsschotstraat

Bollandstraat Ovinkstraat

Kritostraat

Socratesstraat

Socratesstraat

Borse

laarst

raat

Millinxst

raat Ser

ingen

straat

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstra

at Dortsm

ond-

Sandelingplein

Nimantsstraat straat

SlagVossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Groe

ne H

illed

ijk

Voor

de

Klaphek

TiengeburenWelpad

Melk

pad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Lede

Schovenhoek

Voor

donk

DonkBrinkpoortBr

ink

DreefManpad

Boogjes

Vonder

Geerbrug

Kortewelle

Wel

lepl

ein

LangegeerW

ellebrug

Meiendaal

Olm

endaal

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek Small

e

weer

Groenezoom

Ledebrug

LangegeerGroenezoom

brug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Molenw

ei

Rozegaarde

Wilgew

eerd

Kortedreef

Enk

Enkbrug

Groenezoom

Frankendaal

Langewelle

Dennendaal

Sparrendaal

Berkendaal

Iependaal

Olm

endaal

Meiendaal

Geite

nkam

p

Vaarzeveld

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Karl Marxstraat

Fichtestraat

Fichtestraat

Hegelstraat

BongertIependaal

Berkendaal

Frankendaal

Beukendaal

Clingendaal

West-Varkenoordseweg

Eiken

daal

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Imm

anuel Kantstraat

Herweijerstraat

Ramaerstraat

Dirk Muijsstraat

Clement Tolstraat

Jan Vrijlandtsingel

Enk

Mr. Arend van

der Woudenslaa

n

1e Opbouwstraat

WijdehofKarl Marxstraat

Stuart Mill

Schopenhauerweg

OgierssingelAnthony

Cartesiusstr

Stuart Millstraat

Bier

ens

de H

aanw

eg

Heymansstraat

Streve

lsweg

Dalweg

Dalw

eg

Breeweg

Elzendal

Ogierssingel

Ogierssingel

MO

LENVLIET

COLOSSEUMW

EG

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oosten

damstr

.

Georg

Dordtsestraatweg

OLDEGAARDE

Jan Lig

thartstraa

t

Valkeniers

weg

Valkeniers b

rug

SPINOZAWEG

MO

LENV

LIET

Smee

tslan

dsed

ijk

HogehofZonnehofBredehof

Ogierssingel

Langewelle

Rijsoo rdstraat

straat

Van Malsumstraat

Kastanjedaal

Laagjes

Nietzschestr.

Achterdonk

Mijn

sher

enlaa

n

Pytha- gorasweg

2e Opbouw-stra

at

Dirk Smeetsla

an

Meekrapstraat

Lijnzaa

dstr.

KoolzaadstraatSchiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

Breeweg

Breeplein

Hemsterhuisstr.

Kierkegaarde-straat

straat

Zuiderparkplein

Smeetlandsedijk

SLINGE

Leeuwenhorst

Tandwiels

traat

Meierijstr.

Tykenstra

at

Lindendaal

Dynamo-

Ploeg

straat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

Schaarweide

Bloemenlaan

Wildbaan

Bergsonstraat

Paasw

eide

str.

Heerjan

straat

Wevershoek straat Bree

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterij

str.

Motorst

raat

Verle

ngde

Reepstr

aatHo

vend

aal

Groenezoom

250 m100 m0 m

H

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

€€€

Ahoy; Evenementen

Winkelcentrum Zuidplein; Managementbeheer

JMR; Evenementen

Wandschappen

winkelcluster

supermarkt

levensbehoefte spec.

solitaire winkels

snackbar

restaurant

café

retail

postkantoor

brievenbus

pinautomaat buiten

pinautomaat binnen

bedrijventerrein

zorg consulting

sportschool

belhuis

uiterlijke verzorging

�nanciële instelling

pompstation

garage

makelaardij€

€€€

PIN

PIN

co�eeshop

creatieve industrie

events

ECONOMIE & WERKGELEGENHEID

Voor dit thema zijn commerciële voorzieningen, zoals winkels, horecagelegenheden en bedrijven, geïnventariseerd.

Kaart | VeldacademieBronnen I Locatus 2011

OMLIGGENDEWIJKEN 3.3

33Themakaarten

Page 34: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

2e Katendrechtsehaven

Maashaven

Maashaven

CH A RL O I S

Oud Charlois Carnisse

Zuiderpark

Bloemhof

Tarwewi jk

Hi l lesluis

FEI JEN O O RD

Vreewi jk

Zuidplein

Dokhaven

Kaappark

Zuiderpark

Varkenoordsepark

Valkeniersweide

Zuiderpark

Spinozapark

Vaanweide

6

5

7

8

Ligplaats "Stoomschip Rotterdam"

V.T.V. "Oldegaarde"

V.T.V. "De Zuiderhof"

V.T.V. "De Zandweg""Reyerwaard"

V.T.V.

Station"Maashaven"

Station"R’dam Stadion"

Sportpark

"De Vaan"

Ahoy'

V.T.V. "De Beukhoeve"

Station "Zuidplein"

Polsl

ands

traat

Spru

ytstr

aat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

StoppelstraatGerst-

Tarwestraat

SpeltstraatRoggestraat

PolslandstraatWolpha

ertsboch

tBRIELSELAAN

De Man

straat

Verschoorstraat

Bas Jungeriusstraat

Versc

hoor

straa

t

MAASTUNNEL

PLEIN

Doklaan

Karel de Stouteplein

Boergoensestraat

Boer

goen

sestr

aat

Schilperoort

str.

Karel

deSto

utes

tr.

Wolphaertsbocht

Pomps

traat

Westdu

ëlstra

at

Clemen

straa

t

Dokstr

aatDoklaan

DOKLAAN

Gron

dher

endi

jk

Clemen

sstraa

t

Wolphaertstraat

Frans

Bekkerstraat

Tolhuislaan

Schipper Blompad

Pons

erpa

d

Katendrechtse

Lagendijk

Van

Dies

tstra

at

Jaer

svel

tstr

Roei

erpa

d

Dukd

alfp

ad

haven

Ertsstraat

PLEINWEG

straat

Katen

drech

tse La

gend

ijk

DOKLAAN

Charloisse Hoofd

Bonn en Meeswerf

Gron

dher

enst

raat

Gouwstraat

2e Kate

ndrechtse

-

Charloisse

Hoofd

Charloisse

kade

Kaat

sba

an

Kerk singel

Char loisse

Katen drec

htse

hof

Den Hertigstraat

Staa

lstra

at

Wuy

sterst

raatVan Oestendestraat

Maximiliaanstraat

Habsburgstraat

Walhallalaan

Maashavenkade

Wodanstraat

Parle

vink

er-

Onse

lenstr

.

Wolphaer

tshof

Gerrit

Broerszstr.

Tolh

uis-

boch

t

Donarpad

stra

at

Evers

dijck

Van

Eversdijckhof

Van

Freijapad

3e Katendrechtsehoofd

3e Katendrechtsehoofd

Maashavenkade

Maashaven Nz.

3e Katendrechtse

hoofd

Sumatraw

eg

Zanglijsterstraat

Wester-schouwen-pad

Pend

rech

tsew

eg

Mezen-hof

Drie

-m

orge

n-st

r.

F.Bekkerstr.

Boom

klev

erst

r.

koni

ngst

r.

Win

ter

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Stel

lend

amst

raat

Herkingenstraat

Den

Bom

mel

hof

Dirk

sland

stra

at

Batte

noor

dhof

Serooskerkestraat

Zier

ikze

estra

at

Zijpe

Noordwellestraat

Zier

ikze

estra

at

Elle

mee

thof

Brui

niss

estra

at

OLDEGAARDE

Kromme ZandwegKromme Zandweg

Pend

rech

tsew

eg

GROEN

E KRU

ISWEG

Wich

ards

traat

Tongerlo

Bent

elo

Hoenlo

Bode

lo

Lang

elo

OLDEGAARDE

Alm

stei

n

Ange

rest

ein

Arke

stei

n

Carnissesingel

Goer

eese

straa

tVa

n Sw

iete

nlaa

n

Walc

herse

straa

t

Urke

rsing

el

Urke

rsing

el

Markerstraat

Walc

herse

straa

t

Wier

inge

rstra

at

Amela

ndse

straa

t

Flakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Carnisselaan

Carnissesingel

Carnissedreef

Madeliefstraat

Klaverstraat

Lepe

laar

singe

l

Meester Arendstraat

Utenhagenstraat

3e Carnisse-str.

muntstr.

Klav

erst

raat

Lepe

laar

singe

l Carnisselaan

blokstr.

Sternstraat

Ekst

erst

raat

Korh

aans

traat

Lepe

laar

singe

l

Gruttostraat

DORP

SWEG

Faza

ntst

raat

Roodborststraat

Tapu

itstra

at

Faza

ntst

raat

Lepe

laar

singe

l

Korh

aans

traat

Faza

ntst

raat

Tapu

itstra

at

Roerdomplaan

DORP

SWEG

Mezen- straat

Talin

gstra

at

Boer

goen

sevl

iet

Arendsweg Nachtegaalplein

Wulpstr.

Nach

tega

alst

r.

Spec

htst

raat

Gruttostraat

Zege

nstra

at

Boerg

oens

evlie

t

Boerg

oens

evlie

t

PortlandstraatPortlandstr.

Pendrechtstraat

Oostvoornse-straat

straat

Schi

lper

oorts

traat

VoornsevlietOudenhoornstraat

BarendregtstraatNatersweg

De Q

uack

straa

t

Van Blommesteijnweg

Land

man

stra

at

Jaer

svel

t-str

aat

Slotb

oom

str.

Zege

nstra

at

Kerk

wer

vesin

gel

Slotboomplein

Ahoyweg

Katendrechtse Lagendijk

WielewaalstraatMezenstraat

Boer

goen

sevl

iet

Slot

boom

stra

at

Aalsc

holv

erst

raat

Albatroslaan

Alba

trosp

ad

Wolphaertsbocht

Som

mel

sdijk

stra

at

Fuutstraat

Sperwerstr.Kwartelstr.

Zwal

uwst

raat

Rockanje-

Korh

aans

traat

Korh

aans

traat

Buizerdstraat MeerkoetstraatRobben-

oordplein

Zand-M

adeliefstraat

Klaverstraat

Kruize-

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestraat

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lsest

raat

Scho

kland

sestr

aat

Tersc

hellin

gses

traat

Lepe

laar

singe

l

Drei

scho

rstra

at

Laantjesweg

str.

Kaapstr

aat

Transvaalstraat

Pretorialaan

Afrikaanderplein

Herm

an C

oste

rstra

at

HilledijkTweebosstraat

Martinus St

eijnstra

at

Hilledijk

Beverstraat

Bankwerkerstr.

Puttershoek-str.

Geervlietstraat

Heenvlietstraat

Hoogvlietstraat

Zwartew

aalstraatZw

artewaalstraat

Gaesbeekstraat

Blankenburgstraat

Voet

jes-

straa

tBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

Groe

pstra

at

Mijns-

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Moe

rkerke

straa

t

Borselaarstraat

Millinxstraat

Cillershoek-str.

DORD

TSEL

AAN

DO

RDTSELAAN

Blazoenstraat

Zwederstraat

Marentakstr. Boud

ewijn

straa

t

Olea

nder

stra

at

Putse

bocht

Putse

boch

t

Aster

straa

t

Bloem

hof

2e Ba

lsemien

straa

t

Dahlias

traat

Anemoo

nstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraat

Lobelia

straat

Lange H

illeweg

Egelantierstraat

Jasmijn-

straat

KamperfoeliestraatRanonkelstraat

spoor-

straat

straat

Korenbloemstraat

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat

2e Pioenstraat

Lange H

illeweg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Hillevliet

Slaghekstraat

Polderl

aan

Maliestraat

Klosstraat

Wapen

straat

Koker-straat

Schi

ld

straat

Noordpolder straat

plein

Hille-

brugpolderstraatHillevliet

Pold

erst

raat

Strij

ense

stra

at

Hillevliet

Patrimonium’sHof

Dahlias

traat

Hillevliet

Eem-

stein

Groote Lin

dtstraa

t Heer

straat

Lindtstraat

straat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat

Lindt-

str.

Korte

Heinlan

tstr.

Groe

ne H

illed

ijk

Slaghekstraat

Friesestraat

Zaadakkerstraat

Riederlaan

Groningerstr

Blokweg

Westerbeekstraat

Beverstraat

West-Varkenoordsew

eg

COLOSSEUMW

EG

Donkerslootstraat

RiederstraatOverijsselsestraat

Donkerslootstraat

Hollandsestraat

Randweg

Randweg

Brab

ants

estra

at

Utrechtsestraatplein

straat

Wouds-

Vlasakkerstraat

Zeeu

wse

strRandstr

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

STADIONVIADUCT

OLYMPIAW

EG

Stadion "Feijenoord"

plein

Salvi

ahof

VARKENOORDSEVIADUCT

straat

Cor Kieboomplein

Piet Smitkade

Rich

ard

Dom

bist

r.

Joha

nW

eber

str.

Bert

Hees

akke

rst

r.

ImmobiliastraatImm

obilialaan

Moerkerkeplein

STADIONWEG

Odas

traat

Retiefstraat

Laantjesweg

Beije

rland

sela

an Beijerlandsestraat

BRIELSELAAN

Mijnsh

eren

laan

De la Reystraat

IJzerwerkerkade

Sint-Andriesstraat

Pols

land

str.

Erica-plein

Pimpernelstr.

Laven delstraat

Hekelingenstr.

Abcou destr

aat

Drentse-

Putsestraat

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Stokro

osstra

at

Kamelia-

straat

Hr. Nicolaes-straat

Adria

an Ko

onin

gs-

straa

t

Oleander-

pleinBrabantse

Kleine

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Christiaan de Wetstraat

Johannes Brandstraat

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Hellevoetstr.

Wieldrechtstr.

Heidestr.

Snee

uwbals

traat

Gouden

regen

straat

Violierstraat

Koperslagerstr

aat

Jan Lin

ssenstra

at

Adri van

Male

straat

Bertu

s Buls

traat

Bas P

aauw

estra

at

Oosten

damstr

aat

Dortsm

ondstr

aat

Meerdervoort-

Arnold-

2e Kiefhoekstraat

Schobbe-

lantst

r.Ned

erhov

en-str

.

Zuid-

1e KiefhoekstraatRozemarijn-

Ridder-1e Pioenstraat

1e Ba

lsemien

straa

t

Putse

pl.

Goede Hoopstr.

Burg

erho

utst

r.

Jan P

ette

rsons

tr.

Spijkenissestr.

Polder-

Limburgse-

Hollandsestr.

Stichtse-

polderstr.

BeukelaarsstraatBeukelaarsstraat

Westerbeekstr.

Vredes-plein

Wielerstraat

Pantserstraat

Kegelstraat

Maashaven Zz.

Plein

Putselaan

Putselaan

Hyacintstraat

Primula

-

Mimosa-

str.

str.

Hyacintstraat

Hortensiastraat

Hortensiastraat

Asterst

r.

Sleute

lbloem-

str.

Lange H

illeweg

Lange H

illeweg

Hendrik

Ido- Hendrik

2e Ro

sestr

aat

Korte Stadionweg

Ericastr.

Maa

shav

en O

.Z.

Maashaven Nz.

Dra

kens

tein

Holtkamp

ElskampDaling

ZUID PLEINZuiden

Van

Swie

tenl

aan

Gooi

land

singe

l

Salla

ndw

egMetroplein

Zuidplein Hoog

Zuiderterras

Twen

test

raat

STRE

VELS

WEG

VAANWEG

Casimirst

raat

Motorstraa

t

Strevelsweg

Egstr

aat

Sikkel

straat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

JagerslaanZeisstraatKouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinkst

erweid

e

Rondew

ei

Lentew

ei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEG

AARDE

Aldenkamp

Emelenkam

p

Hessels- kamp

Binkhorst

Ellen

horst

Nederhorst

Ravenhorst

Ludenhorst

Eigelhorst

Glin

thor

st

VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailan

d

Stuart Millpad

SPINOZAWEG

Elsschotstraat

Bollandstraat Ovinkstraat

Kritostraat

Socratesstraat

Socratesstraat

Borse

laarst

raat

Millinxst

raat Ser

ingen

straat

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstra

at Dortsm

ond-

Sandelingplein

Nimantsstraat straat

SlagVossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Groe

ne H

illed

ijk

Voor

de

Klaphek

TiengeburenWelpad

Melk

pad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Lede

Schovenhoek

Voor

donk

DonkBrinkpoortBr

ink

DreefManpad

Boogjes

Vonder

Geerbrug

Kortewelle

Wel

lepl

ein

LangegeerW

ellebrug

Meiendaal

Olm

endaal

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek Small

e

weer

Groenezoom

Ledebrug

LangegeerGroenezoom

brug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Molenw

ei

Rozegaarde

Wilgew

eerd

Kortedreef

Enk

Enkbrug

Groenezoom

Frankendaal

Langewelle

Dennendaal

Sparrendaal

Berkendaal

Iependaal

Olm

endaal

Meiendaal

Geite

nkam

p

Vaarzeveld

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Karl Marxstraat

Fichtestraat

Fichtestraat

Hegelstraat

BongertIependaal

Berkendaal

Frankendaal

Beukendaal

Clingendaal

West-Varkenoordseweg

Eiken

daal

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Imm

anuel Kantstraat

Herweijerstraat

Ramaerstraat

Dirk Muijsstraat

Clement Tolstraat

Jan Vrijlandtsingel

Enk

Mr. Arend van

der Woudenslaa

n

1e Opbouwstraat

WijdehofKarl Marxstraat

Stuart Mill

Schopenhauerweg

OgierssingelAnthony

Cartesiusstr

Stuart Millstraat

Bier

ens

de H

aanw

eg

Heymansstraat

Streve

lsweg

Dalweg

Dalw

eg

Breeweg

Elzendal

Ogierssingel

Ogierssingel

MO

LENVLIET

COLOSSEUMW

EG

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oosten

damstr

.

Georg

Dordtsestraatweg

OLDEGAARDE

Jan Lig

thartstraa

t

Valkeniers

weg

Valkeniers b

rug

SPINOZAWEG

MO

LENV

LIET

Smee

tslan

dsed

ijk

HogehofZonnehofBredehof

Ogierssingel

Langewelle

Rijsoo rdstraat

straat

Van Malsumstraat

Kastanjedaal

Laagjes

Nietzschestr.

Achterdonk

Mijn

sher

enlaa

n

Pytha- gorasweg

2e Opbouw-stra

at

Dirk Smeetsla

an

Meekrapstraat

Lijnzaa

dstr.

KoolzaadstraatSchiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

Breeweg

Breeplein

Hemsterhuisstr.

Kierkegaarde-straat

straat

Zuiderparkplein

Smeetlandsedijk

SLINGE

Leeuwenhorst

Tandwiels

traat

Meierijstr.

Tykenstra

at

Lindendaal

Dynamo-

Ploeg

straat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

Schaarweide

Bloemenlaan

Wildbaan

Bergsonstraat

Paasw

eide

str.

Heerjan

straat

Wevershoek straat Bree

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterij

str.

Motorst

raat

Verle

ngde

Reepstr

aat

Hove

ndaa

l

Groenezoom

250 m100 m0 m

T

T

T T

T

T

T

T

T

2

25

2

B

BB

B

BB

B

B

B

B

B

B

B

B

B

76

7771

767266

77

B

B

BB

B

B

B

B

B

B

BB

BB

B

4644

67

7346

76

70 68

66 77

66 77

77

77

66

90 9192 101

Afbeelding 3.8: Omgeving Hart van Zuid; themakaart woonomgeving

park / plantsoen

hondenuitlaatzones

plein

hondenuitlaatplaats

kleine speelplaats

grote speelplaats

sportveld

Cruijfcourt

toegankelijke hoven

parkeerclusterstramlijn

buslijn spoorlijn

metrolijn rolstoeltoegankelijk

B

TP

21

36

A B C

Netwerkanalyse Hart van Zuid34

Page 35: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

2e Katendrechtsehaven

Maashaven

Maashaven

CH A RL O I S

Oud Charlois Carnisse

Zuiderpark

Bloemhof

Tarwewi jk

Hi l lesluis

FEI JEN O O RD

Vreewi jk

Zuidplein

Dokhaven

Kaappark

Zuiderpark

Varkenoordsepark

Valkeniersweide

Zuiderpark

Spinozapark

Vaanweide

6

5

7

8

Ligplaats "Stoomschip Rotterdam"

V.T.V. "Oldegaarde"

V.T.V. "De Zuiderhof"

V.T.V. "De Zandweg""Reyerwaard"

V.T.V.

Station"Maashaven"

Station"R’dam Stadion"

Sportpark

"De Vaan"

Ahoy'

V.T.V. "De Beukhoeve"

Station "Zuidplein"

Polsl

ands

traat

Spru

ytstr

aat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

StoppelstraatGerst-

Tarwestraat

SpeltstraatRoggestraat

PolslandstraatWolpha

ertsboch

tBRIELSELAAN

De Man

straat

Verschoorstraat

Bas Jungeriusstraat

Versc

hoor

straa

t

MAASTUNNEL

PLEIN

Doklaan

Karel de Stouteplein

Boergoensestraat

Boer

goen

sestr

aat

Schilperoort

str.

Karel

deSto

utes

tr.

Wolphaertsbocht

Pomps

traat

Westdu

ëlstra

at

Clemen

straa

t

Dokstr

aatDoklaan

DOKLAAN

Gron

dher

endi

jk

Clemen

sstraa

t

Wolphaertstraat

Frans

Bekkerstraat

Tolhuislaan

Schipper Blompad

Pons

erpa

d

Katendrechtse

Lagendijk

Van

Dies

tstra

at

Jaer

svel

tstr

Roei

erpa

d

Dukd

alfp

ad

haven

Ertsstraat

PLEINWEG

straat

Katen

drech

tse La

gend

ijk

DOKLAAN

Charloisse Hoofd

Bonn en Meeswerf

Gron

dher

enst

raat

Gouwstraat

2e Kate

ndrechtse

-

Charloisse

Hoofd

Charloisse

kade

Kaat

sba

an

Kerk singel

Char loisse

Katen drec

htse

hof

Den Hertigstraat

Staa

lstra

at

Wuy

sterst

raatVan Oestendestraat

Maximiliaanstraat

Habsburgstraat

Walhallalaan

Maashavenkade

Wodanstraat

Parle

vink

er-

Onse

lenstr

.

Wolphaer

tshof

Gerrit

Broerszstr.

Tolh

uis-

boch

t

Donarpad

stra

at

Evers

dijck

Van

Eversdijckhof

Van

Freijapad

3e Katendrechtsehoofd

3e Katendrechtsehoofd

Maashavenkade

Maashaven Nz.

3e Katendrechtse

hoofd

Sumatraw

eg

Zanglijsterstraat

Wester-schouwen-pad

Pend

rech

tsew

eg

Mezen-hof

Drie

-m

orge

n-st

r.

F.Bekkerstr.

Boom

klev

erst

r.

koni

ngst

r.

Win

ter

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Stel

lend

amst

raat

Herkingenstraat

Den

Bom

mel

hof

Dirk

sland

stra

at

Batte

noor

dhof

Serooskerkestraat

Zier

ikze

estra

at

Zijpe

Noordwellestraat

Zier

ikze

estra

at

Elle

mee

thof

Brui

niss

estra

at

OLDEGAARDE

Kromme ZandwegKromme Zandweg

Pend

rech

tsew

eg

GROEN

E KRU

ISWEG

Wich

ards

traat

Tongerlo

Bent

elo

Hoenlo

Bode

lo

Lang

elo

OLDEGAARDE

Alm

stei

n

Ange

rest

ein

Arke

stei

n

Carnissesingel

Goer

eese

straa

tVa

n Sw

iete

nlaa

n

Walc

herse

straa

t

Urke

rsing

el

Urke

rsing

el

Markerstraat

Walc

herse

straa

t

Wier

inge

rstra

at

Amela

ndse

straa

t

Flakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Carnisselaan

Carnissesingel

Carnissedreef

Madeliefstraat

Klaverstraat

Lepe

laar

singe

l

Meester Arendstraat

Utenhagenstraat

3e Carnisse-str.

muntstr.

Klav

erst

raat

Lepe

laar

singe

l Carnisselaan

blokstr.

Sternstraat

Ekst

erst

raat

Korh

aans

traat

Lepe

laar

singe

l

Gruttostraat

DORP

SWEG

Faza

ntst

raat

Roodborststraat

Tapu

itstra

at

Faza

ntst

raat

Lepe

laar

singe

l

Korh

aans

traat

Faza

ntst

raat

Tapu

itstra

at

Roerdomplaan

DORP

SWEG

Mezen- straat

Talin

gstra

at

Boer

goen

sevl

iet

Arendsweg Nachtegaalplein

Wulpstr.

Nach

tega

alst

r.

Spec

htst

raat

Gruttostraat

Zege

nstra

at

Boerg

oens

evlie

t

Boerg

oens

evlie

t

PortlandstraatPortlandstr.

Pendrechtstraat

Oostvoornse-straat

straat

Schi

lper

oorts

traat

VoornsevlietOudenhoornstraat

BarendregtstraatNatersweg

De Q

uack

straa

t

Van Blommesteijnweg

Land

man

stra

at

Jaer

svel

t-str

aat

Slotb

oom

str.

Zege

nstra

at

Kerk

wer

vesin

gel

Slotboomplein

Ahoyweg

Katendrechtse Lagendijk

WielewaalstraatMezenstraat

Boer

goen

sevl

iet

Slot

boom

stra

at

Aalsc

holv

erst

raat

Albatroslaan

Alba

trosp

ad

Wolphaertsbocht

Som

mel

sdijk

stra

at

Fuutstraat

Sperwerstr.Kwartelstr.

Zwal

uwst

raat

Rockanje-

Korh

aans

traat

Korh

aans

traat

Buizerdstraat Meerkoetstraat

Robben-

oordplein

Zand-M

adeliefstraat

Klaverstraat

Kruize-

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestraat

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lsest

raat

Scho

kland

sestr

aat

Tersc

hellin

gses

traat

Lepe

laar

singe

l

Drei

scho

rstra

at

Laantjesweg

str.

Kaapstr

aat

Transvaalstraat

Pretorialaan

Afrikaanderplein

Herm

an C

oste

rstra

at

HilledijkTweebosstraat

Martinus St

eijnstra

at

Hilledijk

Beverstraat

Bankwerkerstr.

Puttershoek-str.

Geervlietstraat

Heenvlietstraat

Hoogvlietstraat

Zwartew

aalstraatZw

artewaalstraat

Gaesbeekstraat

Blankenburgstraat

Voet

jes-

straa

tBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

Groe

pstra

at

Mijns-

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Moe

rkerke

straa

t

Borselaarstraat

Millinxstraat

Cillershoek-str.

DORD

TSEL

AAN

DO

RDTSELAAN

Blazoenstraat

Zwederstraat

Marentakstr. Boud

ewijn

straa

t

Olea

nder

stra

at

Putse

bocht

Putse

boch

t

Aster

straa

t

Bloem

hof

2e Ba

lsemien

straa

t

Dahlias

traat

Anemoo

nstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraat

Lobelia

straat

Lange H

illeweg

Egelantierstraat

Jasmijn-

straat

KamperfoeliestraatRanonkelstraat

spoor-

straat

straat

Korenbloemstraat

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat

2e Pioenstraat

Lange H

illeweg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Hillevliet

Slaghekstraat

Polderl

aan

Maliestraat

Klosstraat

Wapen

straat

Koker-straat

Schi

ld

straat

Noordpolder straat

plein

Hille-

brugpolderstraatHillevliet

Pold

erst

raat

Strij

ense

stra

at

Hillevliet

Patrimonium’sHof

Dahlias

traat

Hillevliet

Eem-

stein

Groote Lin

dtstraa

t Heer

straat

Lindtstraat

straat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat

Lindt-

str.

Korte

Heinlan

tstr.

Groe

ne H

illed

ijk

Slaghekstraat

Friesestraat

Zaadakkerstraat

Riederlaan

Groningerstr

Blokweg

Westerbeekstraat

Beverstraat

West-Varkenoordsew

eg

COLOSSEUMW

EG

Donkerslootstraat

RiederstraatOverijsselsestraat

Donkerslootstraat

Hollandsestraat

Randweg

Randweg

Brab

ants

estra

at

Utrechtsestraatplein

straat

Wouds-

Vlasakkerstraat

Zeeu

wse

strRandstr

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

STADIONVIADUCT

OLYMPIAW

EG

Stadion "Feijenoord"

plein

Salvi

ahof

VARKENOORDSEVIADUCT

straat

Cor Kieboomplein

Piet Smitkade

Rich

ard

Dom

bist

r.

Joha

nW

eber

str.

Bert

Hees

akke

rst

r.

ImmobiliastraatImm

obilialaan

Moerkerkeplein

STADIONWEG

Odas

traat

Retiefstraat

Laantjesweg

Beije

rland

sela

an Beijerlandsestraat

BRIELSELAAN

Mijnsh

eren

laan

De la Reystraat

IJzerwerkerkade

Sint-Andriesstraat

Pols

land

str.

Erica-plein

Pimpernelstr.

Laven delstraat

Hekelingenstr.

Abcou destr

aat

Drentse-

Putsestraat

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Stokro

osstra

at

Kamelia-

straat

Hr. Nicolaes-straat

Adria

an Ko

onin

gs-

straa

t

Oleander-

pleinBrabantse

Kleine

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Christiaan de Wetstraat

Johannes Brandstraat

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Hellevoetstr.

Wieldrechtstr.

Heidestr.

Snee

uwbals

traat

Gouden

regen

straat

Violierstraat

Koperslagerstr

aat

Jan Lin

ssenstra

at

Adri van

Male

straat

Bertu

s Buls

traat

Bas P

aauw

estra

at

Oosten

damstr

aat

Dortsm

ondstr

aat

Meerdervoort-

Arnold-

2e Kiefhoekstraat

Schobbe-

lantst

r.Ned

erhov

en-str

.

Zuid-

1e KiefhoekstraatRozemarijn-

Ridder-1e Pioenstraat

1e Ba

lsemien

straa

t

Putse

pl.

Goede Hoopstr.

Burg

erho

utst

r.

Jan P

ette

rsons

tr.

Spijkenissestr.

Polder-

Limburgse-

Hollandsestr.

Stichtse-

polderstr.

BeukelaarsstraatBeukelaarsstraat

Westerbeekstr.

Vredes-plein

Wielerstraat

Pantserstraat

Kegelstraat

Maashaven Zz.

Plein

Putselaan

Putselaan

Hyacintstraat

Primula

-

Mimosa-

str.

str.

Hyacintstraat

Hortensiastraat

Hortensiastraat

Asterst

r.

Sleute

lbloem-

str.

Lange H

illeweg

Lange H

illeweg

Hendrik

Ido- Hendrik

2e Ro

sestr

aat

Korte Stadionweg

Ericastr.

Maa

shav

en O

.Z.

Maashaven Nz.

Dra

kens

tein

Holtkamp

ElskampDaling

ZUID PLEINZuiden

Van

Swie

tenl

aan

Gooi

land

singe

l

Salla

ndw

eg

Metroplein

Zuidplein Hoog

Zuiderterras

Twen

test

raat

STRE

VELS

WEG

VAANWEG

Casimirst

raat

Motorstraa

t

Strevelsweg

Egstr

aat

Sikkel

straat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

JagerslaanZeisstraatKouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinkst

erweid

e

Rondew

ei

Lentew

ei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEG

AARDE

Aldenkamp

Emelenkam

p

Hessels- kamp

Binkhorst

Ellen

horst

Nederhorst

Ravenhorst

Ludenhorst

Eigelhorst

Glin

thor

st

VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailan

d

Stuart Millpad

SPINOZAWEG

Elsschotstraat

Bollandstraat Ovinkstraat

Kritostraat

Socratesstraat

Socratesstraat

Borse

laarst

raat

Millinxst

raat Ser

ingen

straat

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstra

at Dortsm

ond-

Sandelingplein

Nimantsstraat straat

SlagVossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Groe

ne H

illed

ijk

Voor

de

Klaphek

TiengeburenWelpad

Melk

pad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Lede

Schovenhoek

Voor

donk

DonkBrinkpoortBr

ink

DreefManpad

Boogjes

Vonder

Geerbrug

Kortewelle

Wel

lepl

ein

LangegeerW

ellebrug

Meiendaal

Olm

endaal

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek Small

e

weer

Groenezoom

Ledebrug

LangegeerGroenezoom

brug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Molenw

ei

Rozegaarde

Wilgew

eerd

Kortedreef

Enk

Enkbrug

Groenezoom

Frankendaal

Langewelle

Dennendaal

Sparrendaal

Berkendaal

Iependaal

Olm

endaal

Meiendaal

Geite

nkam

p

Vaarzeveld

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Karl Marxstraat

Fichtestraat

Fichtestraat

Hegelstraat

BongertIependaal

Berkendaal

Frankendaal

Beukendaal

Clingendaal

West-Varkenoordseweg

Eiken

daal

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Imm

anuel Kantstraat

Herweijerstraat

Ramaerstraat

Dirk Muijsstraat

Clement Tolstraat

Jan Vrijlandtsingel

Enk

Mr. Arend van

der Woudenslaa

n

1e Opbouwstraat

WijdehofKarl Marxstraat

Stuart Mill

Schopenhauerweg

OgierssingelAnthony

Cartesiusstr

Stuart Millstraat

Bier

ens

de H

aanw

eg

Heymansstraat

Streve

lsweg

Dalweg

Dalw

eg

Breeweg

Elzendal

Ogierssingel

Ogierssingel

MO

LENVLIET

COLOSSEUMW

EG

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oosten

damstr

.

Georg

Dordtsestraatweg

OLDEGAARDE

Jan Lig

thartstraa

t

Valkeniers

weg

Valkeniers b

rug

SPINOZAWEG

MO

LENV

LIET

Smee

tslan

dsed

ijk

HogehofZonnehofBredehof

Ogierssingel

Langewelle

Rijsoo rdstraat

straat

Van Malsumstraat

Kastanjedaal

Laagjes

Nietzschestr.

Achterdonk

Mijn

sher

enlaa

n

Pytha- gorasweg

2e Opbouw-stra

at

Dirk Smeetsla

an

Meekrapstraat

Lijnzaa

dstr.

KoolzaadstraatSchiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

Breeweg

Breeplein

Hemsterhuisstr.

Kierkegaarde-straat

straat

Zuiderparkplein

Smeetlandsedijk

SLINGE

Leeuwenhorst

Tandwiels

traat

Meierijstr.

Tykenstra

at

Lindendaal

Dynamo-

Ploeg

straat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

Schaarweide

Bloemenlaan

Wildbaan

Bergsonstraat

Paasw

eide

str.

Heerjan

straat

Wevershoek straat Bree

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterij

str.

Motorst

raat

Verle

ngde

Reepstr

aatHo

vend

aal

Groenezoom

250 m100 m0 m

T

T

T T

T

T

T

T

T

2

25

2

B

BB

B

BB

B

B

B

B

B

B

B

B

B

76

7771

767266

77

B

B

BB

B

B

B

B

B

B

BB

BB

B

4644

67

7346

76

70 68

66 77

66 77

77

77

66

90 9192 101

WOONOMGEVING

Het thema Woonomgeving heeft betrekking op de openbare groen- en recreatievoorzieningen in de wijken, zoals parken, plantsoenen maar ook pleinen. Aanvullend hierop worden ook sportvelden, speeltuinen en het openbaar vervoersnetwerk weergeven.

park / plantsoen

hondenuitlaatzones

plein

hondenuitlaatplaats

kleine speelplaats

grote speelplaats

sportveld

Cruijfcourt

toegankelijke hoven

parkeerclusterstramlijn

buslijn spoorlijn

metrolijn rolstoeltoegankelijk

B

TP

21

36

A B C

Kaart | VeldacademieBronnen | Gisweb 2.1 2012, Google Maps 2012, RET 2012

35Themakaarten

Page 36: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

2e Katendrechtsehaven

Maashaven

Maashaven

CH A RL O I S

Oud Charlois Carnisse

Zuiderpark

Bloemhof

Tarwewi jk

Hi l lesluis

FEI JEN O O RD

Vreewi jk

Zuidplein

Dokhaven

Kaappark

Zuiderpark

Varkenoordsepark

Valkeniersweide

Zuiderpark

Spinozapark

Vaanweide

6

5

7

8

Ligplaats "Stoomschip Rotterdam"

V.T.V. "Oldegaarde"

V.T.V. "De Zuiderhof"

V.T.V. "De Zandweg""Reyerwaard"

V.T.V.

Station"Maashaven"

Station"R’dam Stadion"

Sportpark

"De Vaan"

Ahoy'

V.T.V. "De Beukhoeve"

Station "Zuidplein"

Polsl

ands

traat

Spru

ytstr

aat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

StoppelstraatGerst-

Tarwestraat

SpeltstraatRoggestraat

PolslandstraatWolpha

ertsboch

tBRIELSELAAN

De Man

straat

Verschoorstraat

Bas Jungeriusstraat

Versc

hoor

straa

t

MAASTUNNEL

PLEIN

Doklaan

Karel de Stouteplein

Boergoensestraat

Boer

goen

sestr

aat

Schilperoort

str.

Karel

deSto

utes

tr.

Wolphaertsbocht

Pomps

traat

Westdu

ëlstra

at

Clemen

straa

t

Dokstr

aatDoklaan

DOKLAAN

Gron

dher

endi

jk

Clemen

sstraa

t

Wolphaertstraat

Frans

Bekkerstraat

Tolhuislaan

Schipper Blompad

Pons

erpa

d

Katendrechtse

Lagendijk

Van

Dies

tstra

at

Jaer

svel

tstr

Roei

erpa

d

Dukd

alfp

ad

haven

Ertsstraat

PLEINWEG

straat

Katen

drech

tse La

gend

ijk

DOKLAAN

Charloisse Hoofd

Bonn en Meeswerf

Gron

dher

enst

raat

Gouwstraat

2e Kate

ndrechtse

-

Charloisse

Hoofd

Charloisse

kade

Kaat

sba

an

Kerk singel

Char loisse

Katen drec

htse

hof

Den Hertigstraat

Staa

lstra

at

Wuy

sterst

raatVan Oestendestraat

Maximiliaanstraat

Habsburgstraat

Walhallalaan

Maashavenkade

Wodanstraat

Parle

vink

er-

Onse

lenstr

.

Wolphaer

tshof

Gerrit

Broerszstr.

Tolh

uis-

boch

t

Donarpad

stra

at

Evers

dijck

Van

Eversdijckhof

Van

Freijapad

3e Katendrechtsehoofd

3e Katendrechtsehoofd

Maashavenkade

Maashaven Nz.

3e Katendrechtse

hoofd

Sumatraw

eg

Zanglijsterstraat

Wester-schouwen-pad

Pend

rech

tsew

eg

Mezen-hof

Drie

-m

orge

n-st

r.

F.Bekkerstr.

Boom

klev

erst

r.

koni

ngst

r.

Win

ter

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Stel

lend

amst

raat

Herkingenstraat

Den

Bom

mel

hof

Dirk

sland

stra

at

Batte

noor

dhof

Serooskerkestraat

Zier

ikze

estra

at

Zijpe

Noordwellestraat

Zier

ikze

estra

at

Elle

mee

thof

Brui

niss

estra

at

OLDEGAARDE

Kromme ZandwegKromme Zandweg

Pend

rech

tsew

eg

GROEN

E KRU

ISWEG

Wich

ards

traat

Tongerlo

Bent

elo

Hoenlo

Bode

lo

Lang

elo

OLDEGAARDE

Alm

stei

n

Ange

rest

ein

Arke

stei

n

Carnissesingel

Goer

eese

straa

tVa

n Sw

iete

nlaa

n

Walc

herse

straa

t

Urke

rsing

el

Urke

rsing

el

Markerstraat

Walc

herse

straa

t

Wier

inge

rstra

at

Amela

ndse

straa

t

Flakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Carnisselaan

Carnissesingel

Carnissedreef

Madeliefstraat

Klaverstraat

Lepe

laar

singe

l

Meester Arendstraat

Utenhagenstraat

3e Carnisse-str.

muntstr.

Klav

erst

raat

Lepe

laar

singe

l Carnisselaan

blokstr.

Sternstraat

Ekst

erst

raat

Korh

aans

traat

Lepe

laar

singe

l

Gruttostraat

DORP

SWEG

Faza

ntst

raat

Roodborststraat

Tapu

itstra

at

Faza

ntst

raat

Lepe

laar

singe

l

Korh

aans

traat

Faza

ntst

raat

Tapu

itstra

at

Roerdomplaan

DORP

SWEG

Mezen- straat

Talin

gstra

at

Boer

goen

sevl

iet

Arendsweg Nachtegaalplein

Wulpstr.

Nach

tega

alst

r.

Spec

htst

raat

Gruttostraat

Zege

nstra

at

Boerg

oens

evlie

t

Boerg

oens

evlie

t

PortlandstraatPortlandstr.

Pendrechtstraat

Oostvoornse-straat

straat

Schi

lper

oorts

traat

VoornsevlietOudenhoornstraat

BarendregtstraatNatersweg

De Q

uack

straa

t

Van Blommesteijnweg

Land

man

stra

at

Jaer

svel

t-str

aat

Slotb

oom

str.

Zege

nstra

at

Kerk

wer

vesin

gel

Slotboomplein

Ahoyweg

Katendrechtse Lagendijk

WielewaalstraatMezenstraat

Boer

goen

sevl

iet

Slot

boom

stra

at

Aalsc

holv

erst

raat

Albatroslaan

Alba

trosp

ad

Wolphaertsbocht

Som

mel

sdijk

stra

at

Fuutstraat

Sperwerstr.Kwartelstr.

Zwal

uwst

raat

Rockanje-

Korh

aans

traat

Korh

aans

traat

Buizerdstraat MeerkoetstraatRobben-

oordplein

Zand-M

adeliefstraat

Klaverstraat

Kruize-

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestraat

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lsest

raat

Scho

kland

sestr

aat

Tersc

hellin

gses

traat

Lepe

laar

singe

l

Drei

scho

rstra

at

Laantjesweg

str.

Kaapstr

aat

Transvaalstraat

Pretorialaan

Afrikaanderplein

Herm

an C

oste

rstra

at

HilledijkTweebosstraat

Martinus St

eijnstra

at

Hilledijk

Beverstraat

Bankwerkerstr.

Puttershoek-str.

Geervlietstraat

Heenvlietstraat

Hoogvlietstraat

Zwartew

aalstraatZw

artewaalstraat

Gaesbeekstraat

Blankenburgstraat

Voet

jes-

straa

tBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

Groe

pstra

at

Mijns-

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Moe

rkerke

straa

t

Borselaarstraat

Millinxstraat

Cillershoek-str.

DORD

TSEL

AAN

DO

RDTSELAAN

Blazoenstraat

Zwederstraat

Marentakstr. Boud

ewijn

straa

t

Olea

nder

stra

at

Putse

bocht

Putse

boch

t

Aster

straa

t

Bloem

hof

2e Ba

lsemien

straa

t

Dahlias

traat

Anemoo

nstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraat

Lobelia

straat

Lange H

illeweg

Egelantierstraat

Jasmijn-

straat

KamperfoeliestraatRanonkelstraat

spoor-

straat

straat

Korenbloemstraat

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat

2e Pioenstraat

Lange H

illeweg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Hillevliet

Slaghekstraat

Polderl

aan

Maliestraat

Klosstraat

Wapen

straat

Koker-straat

Schi

ld

straat

Noordpolder straat

plein

Hille-

brugpolderstraatHillevliet

Pold

erst

raat

Strij

ense

stra

at

Hillevliet

Patrimonium’sHof

Dahlias

traat

Hillevliet

Eem-

stein

Groote Lin

dtstraa

t Heer

straat

Lindtstraat

straat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat

Lindt-

str.

Korte

Heinlan

tstr.

Groe

ne H

illed

ijk

Slaghekstraat

Friesestraat

Zaadakkerstraat

Riederlaan

Groningerstr

Blokweg

Westerbeekstraat

Beverstraat

West-Varkenoordsew

eg

COLOSSEUMW

EG

Donkerslootstraat

RiederstraatOverijsselsestraat

Donkerslootstraat

Hollandsestraat

Randweg

Randweg

Brab

ants

estra

at

Utrechtsestraatplein

straat

Wouds-

Vlasakkerstraat

Zeeu

wse

strRandstr

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

STADIONVIADUCT

OLYMPIAW

EG

Stadion "Feijenoord"

plein

Salvi

ahof

VARKENOORDSEVIADUCT

straat

Cor Kieboomplein

Piet Smitkade

Rich

ard

Dom

bist

r.

Joha

nW

eber

str.

Bert

Hees

akke

rst

r.

ImmobiliastraatImm

obilialaan

Moerkerkeplein

STADIONWEG

Odas

traat

Retiefstraat

Laantjesweg

Beije

rland

sela

an Beijerlandsestraat

BRIELSELAAN

Mijnsh

eren

laan

De la Reystraat

IJzerwerkerkade

Sint-Andriesstraat

Pols

land

str.

Erica-plein

Pimpernelstr.

Laven delstraat

Hekelingenstr.

Abcou destr

aat

Drentse-

Putsestraat

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Stokro

osstra

at

Kamelia-

straat

Hr. Nicolaes-straat

Adria

an Ko

onin

gs-

straa

t

Oleander-

pleinBrabantse

Kleine

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Christiaan de Wetstraat

Johannes Brandstraat

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Hellevoetstr.

Wieldrechtstr.

Heidestr.

Snee

uwbals

traat

Gouden

regen

straat

Violierstraat

Koperslagerstr

aat

Jan Lin

ssenstra

at

Adri van

Male

straat

Bertu

s Buls

traat

Bas P

aauw

estra

at

Oosten

damstr

aat

Dortsm

ondstr

aat

Meerdervoort-

Arnold-

2e Kiefhoekstraat

Schobbe-

lantst

r.Ned

erhov

en-str

.

Zuid-

1e KiefhoekstraatRozemarijn-

Ridder-1e Pioenstraat

1e Ba

lsemien

straa

t

Putse

pl.

Goede Hoopstr.

Burg

erho

utst

r.

Jan P

ette

rsons

tr.

Spijkenissestr.

Polder-

Limburgse-

Hollandsestr.

Stichtse-

polderstr.

BeukelaarsstraatBeukelaarsstraat

Westerbeekstr.

Vredes-plein

Wielerstraat

Pantserstraat

Kegelstraat

Maashaven Zz.

Plein

Putselaan

Putselaan

Hyacintstraat

Primula

-

Mimosa-

str.

str.

Hyacintstraat

Hortensiastraat

Hortensiastraat

Asterst

r.

Sleute

lbloem-

str.

Lange H

illeweg

Lange H

illeweg

Hendrik

Ido- Hendrik

2e Ro

sestr

aat

Korte Stadionweg

Ericastr.

Maa

shav

en O

.Z.

Maashaven Nz.

Dra

kens

tein

Holtkamp

ElskampDaling

ZUID PLEINZuiden

Van

Swie

tenl

aan

Gooi

land

singe

l

Salla

ndw

egMetroplein

Zuidplein Hoog

Zuiderterras

Twen

test

raat

STRE

VELS

WEG

VAANWEG

Casimirst

raat

Motorstraa

t

Strevelsweg

Egstr

aat

Sikkel

straat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

JagerslaanZeisstraatKouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinkst

erweid

e

Rondew

ei

Lentew

ei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEG

AARDE

Aldenkamp

Emelenkam

p

Hessels- kamp

Binkhorst

Ellen

horst

Nederhorst

Ravenhorst

Ludenhorst

Eigelhorst

Glin

thor

st

VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailan

d

Stuart Millpad

SPINOZAWEG

Elsschotstraat

Bollandstraat Ovinkstraat

Kritostraat

Socratesstraat

Socratesstraat

Borse

laarst

raat

Millinxst

raat Ser

ingen

straat

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstra

at Dortsm

ond-

Sandelingplein

Nimantsstraat straat

SlagVossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Groe

ne H

illed

ijk

Voor

de

Klaphek

TiengeburenWelpad

Melk

pad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Lede

Schovenhoek

Voor

donk

DonkBrinkpoortBr

ink

DreefManpad

Boogjes

Vonder

Geerbrug

Kortewelle

Wel

lepl

ein

LangegeerW

ellebrug

Meiendaal

Olm

endaal

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek Small

e

weer

Groenezoom

Ledebrug

LangegeerGroenezoom

brug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Molenw

ei

Rozegaarde

Wilgew

eerd

Kortedreef

Enk

Enkbrug

Groenezoom

Frankendaal

Langewelle

Dennendaal

Sparrendaal

Berkendaal

Iependaal

Olm

endaal

Meiendaal

Geite

nkam

p

Vaarzeveld

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Karl Marxstraat

Fichtestraat

Fichtestraat

Hegelstraat

BongertIependaal

Berkendaal

Frankendaal

Beukendaal

Clingendaal

West-Varkenoordseweg

Eiken

daal

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Imm

anuel Kantstraat

Herweijerstraat

Ramaerstraat

Dirk Muijsstraat

Clement Tolstraat

Jan Vrijlandtsingel

Enk

Mr. Arend van

der Woudenslaa

n

1e Opbouwstraat

WijdehofKarl Marxstraat

Stuart Mill

Schopenhauerweg

OgierssingelAnthony

Cartesiusstr

Stuart Millstraat

Bier

ens

de H

aanw

eg

Heymansstraat

Streve

lsweg

Dalweg

Dalw

eg

Breeweg

Elzendal

Ogierssingel

Ogierssingel

MO

LENVLIET

COLOSSEUMW

EG

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oosten

damstr

.

Georg

Dordtsestraatweg

OLDEGAARDE

Jan Lig

thartstraa

t

Valkeniers

weg

Valkeniers b

rug

SPINOZAWEG

MO

LENV

LIET

Smee

tslan

dsed

ijk

HogehofZonnehofBredehof

Ogierssingel

Langewelle

Rijsoo rdstraat

straat

Van Malsumstraat

Kastanjedaal

Laagjes

Nietzschestr.

Achterdonk

Mijn

sher

enlaa

n

Pytha- gorasweg

2e Opbouw-stra

at

Dirk Smeetsla

an

Meekrapstraat

Lijnzaa

dstr.

KoolzaadstraatSchiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

Breeweg

Breeplein

Hemsterhuisstr.

Kierkegaarde-straat

straat

Zuiderparkplein

Smeetlandsedijk

SLINGE

Leeuwenhorst

Tandwiels

traat

Meierijstr.

Tykenstra

at

Lindendaal

Dynamo-

Ploeg

straat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

Schaarweide

Bloemenlaan

Wildbaan

Bergsonstraat

Paasw

eide

str.

Heerjan

straat

Wevershoek straat Bree

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterij

str.

Motorst

raat

Verle

ngde

Reepstr

aat

Hove

ndaa

l

Groenezoom

250 m100 m0 m

e

e

e

e

e

e

Protestants-Christelijke basisschool Elout van Soeterwoude

Protestants-Christelijke basisschool Elout van Soeterwoude

Katholiek basisonderwijs Elisabeth school

Christ. ScholengemeenschapCalvijn/VestigingMaarten Luther

Hoornbeeck College; MBO-school

Openbare basisschool De Globe

LMC Slinge (vmbo)

Toneelscholen buiten Rotterdam

Basis- en MBO scholen IJsselmonde

Basis- en MBO scholen Charlois

Basis- en MBO scholen Feyenoord

Albeda College

Erasmus Universiteit

CIOS (Haarlem en Goes)

Openbare basisschool De Globe

Openbare basisschool De kameleon

Protestants-Christelijke basisschool De Akker

Basisschool Cosmicus

Openbare basisschool De kameleon

Zadkine Uiterlijke Verzorging& Administratie

Speciaal onderw. De Archipel

Speciaal onderw. ReconvalescentenschoolVoortgezet ondw. Gymnasium Sint Montfoort College

Basisschool en voorschool Pnielschool

Bloemhof

Pantarijn

Theresiaschool Katholiek basisonderwijs

Oranjeschool v Basisonderwijs

Chr Basissch de Sleutel dislocatie

Openbare basisschool Bloemhof

Protestants Christelijke basisschool de Klaver

Christelijke Bassisschool de Akker

Basisschool en voorschool de Akkers

Chr Basissch de Sleutel

Haagse Hogeschool

INHollandHogeschool Rotterdam

Lucia Petrus (mavo)CODARTS Hogeschool

Reinwardt Academie

Eurocollege HogeschoolWillem de Kooning Academie

Instituut Het centrum voorOnderwijs en Begeleiding

Zorgcentrum Simeon & Anna

ZADKINE (Rotterdam Zuid); MBO-schoolNieuwbouw hoofdvestiging

Zadkine; MBO school

Zuiderparkcollege VMBO-school

Wartburgcollege; VMBO-school

Calvijn; Middelbaar onderwijs

JINC; Talentontwikkeling

Afbeelding 3.9: Omgeving Hart van Zuid; themakaart onderwijs

kinderopvang

basisschool

voortgezet onderwijs

bibliotheek

e-centere

Netwerkanalyse Hart van Zuid36

Page 37: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

2e Katendrechtsehaven

Maashaven

Maashaven

CH A RL O I S

Oud Charlois Carnisse

Zuiderpark

Bloemhof

Tarwewi jk

Hi l lesluis

FEI JEN O O RD

Vreewi jk

Zuidplein

Dokhaven

Kaappark

Zuiderpark

Varkenoordsepark

Valkeniersweide

Zuiderpark

Spinozapark

Vaanweide

6

5

7

8

Ligplaats "Stoomschip Rotterdam"

V.T.V. "Oldegaarde"

V.T.V. "De Zuiderhof"

V.T.V. "De Zandweg""Reyerwaard"

V.T.V.

Station"Maashaven"

Station"R’dam Stadion"

Sportpark

"De Vaan"

Ahoy'

V.T.V. "De Beukhoeve"

Station "Zuidplein"

Polsl

ands

traat

Spru

ytstr

aat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

StoppelstraatGerst-

Tarwestraat

SpeltstraatRoggestraat

PolslandstraatWolpha

ertsboch

tBRIELSELAAN

De Man

straat

Verschoorstraat

Bas Jungeriusstraat

Versc

hoor

straa

t

MAASTUNNEL

PLEIN

Doklaan

Karel de Stouteplein

Boergoensestraat

Boer

goen

sestr

aat

Schilperoort

str.

Karel

deSto

utes

tr.

Wolphaertsbocht

Pomps

traat

Westdu

ëlstra

at

Clemen

straa

t

Dokstr

aatDoklaan

DOKLAAN

Gron

dher

endi

jk

Clemen

sstraa

t

Wolphaertstraat

Frans

Bekkerstraat

Tolhuislaan

Schipper Blompad

Pons

erpa

d

Katendrechtse

Lagendijk

Van

Dies

tstra

at

Jaer

svel

tstr

Roei

erpa

d

Dukd

alfp

ad

haven

Ertsstraat

PLEINWEG

straat

Katen

drech

tse La

gend

ijk

DOKLAAN

Charloisse Hoofd

Bonn en Meeswerf

Gron

dher

enst

raat

Gouwstraat

2e Kate

ndrechtse

-

Charloisse

Hoofd

Charloisse

kade

Kaat

sba

an

Kerk singel

Char loisse

Katen drec

htse

hof

Den Hertigstraat

Staa

lstra

at

Wuy

sterst

raatVan Oestendestraat

Maximiliaanstraat

Habsburgstraat

Walhallalaan

Maashavenkade

Wodanstraat

Parle

vink

er-

Onse

lenstr

.

Wolphaer

tshof

Gerrit

Broerszstr.

Tolh

uis-

boch

t

Donarpad

stra

at

Evers

dijck

Van

Eversdijckhof

Van

Freijapad

3e Katendrechtsehoofd

3e Katendrechtsehoofd

Maashavenkade

Maashaven Nz.

3e Katendrechtse

hoofd

Sumatraw

eg

Zanglijsterstraat

Wester-schouwen-pad

Pend

rech

tsew

eg

Mezen-hof

Drie

-m

orge

n-st

r.

F.Bekkerstr.

Boom

klev

erst

r.

koni

ngst

r.

Win

ter

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Stel

lend

amst

raat

Herkingenstraat

Den

Bom

mel

hof

Dirk

sland

stra

at

Batte

noor

dhof

Serooskerkestraat

Zier

ikze

estra

at

Zijpe

Noordwellestraat

Zier

ikze

estra

at

Elle

mee

thof

Brui

niss

estra

at

OLDEGAARDE

Kromme ZandwegKromme Zandweg

Pend

rech

tsew

eg

GROEN

E KRU

ISWEG

Wich

ards

traat

Tongerlo

Bent

elo

Hoenlo

Bode

lo

Lang

elo

OLDEGAARDE

Alm

stei

n

Ange

rest

ein

Arke

stei

n

Carnissesingel

Goer

eese

straa

tVa

n Sw

iete

nlaa

n

Walc

herse

straa

t

Urke

rsing

el

Urke

rsing

el

Markerstraat

Walc

herse

straa

t

Wier

inge

rstra

at

Amela

ndse

straa

t

Flakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Carnisselaan

Carnissesingel

Carnissedreef

Madeliefstraat

Klaverstraat

Lepe

laar

singe

l

Meester Arendstraat

Utenhagenstraat

3e Carnisse-str.

muntstr.

Klav

erst

raat

Lepe

laar

singe

l Carnisselaan

blokstr.

Sternstraat

Ekst

erst

raat

Korh

aans

traat

Lepe

laar

singe

l

Gruttostraat

DORP

SWEG

Faza

ntst

raat

Roodborststraat

Tapu

itstra

at

Faza

ntst

raat

Lepe

laar

singe

l

Korh

aans

traat

Faza

ntst

raat

Tapu

itstra

at

Roerdomplaan

DORP

SWEG

Mezen- straat

Talin

gstra

at

Boer

goen

sevl

iet

Arendsweg Nachtegaalplein

Wulpstr.

Nach

tega

alst

r.

Spec

htst

raat

Gruttostraat

Zege

nstra

at

Boerg

oens

evlie

t

Boerg

oens

evlie

t

PortlandstraatPortlandstr.

Pendrechtstraat

Oostvoornse-straat

straat

Schi

lper

oorts

traat

VoornsevlietOudenhoornstraat

BarendregtstraatNatersweg

De Q

uack

straa

t

Van Blommesteijnweg

Land

man

stra

at

Jaer

svel

t-str

aat

Slotb

oom

str.

Zege

nstra

at

Kerk

wer

vesin

gel

Slotboomplein

Ahoyweg

Katendrechtse Lagendijk

WielewaalstraatMezenstraat

Boer

goen

sevl

iet

Slot

boom

stra

at

Aalsc

holv

erst

raat

Albatroslaan

Alba

trosp

ad

Wolphaertsbocht

Som

mel

sdijk

stra

at

Fuutstraat

Sperwerstr.Kwartelstr.

Zwal

uwst

raat

Rockanje-

Korh

aans

traat

Korh

aans

traat

Buizerdstraat Meerkoetstraat

Robben-

oordplein

Zand-M

adeliefstraat

Klaverstraat

Kruize-

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestraat

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lsest

raat

Scho

kland

sestr

aat

Tersc

hellin

gses

traat

Lepe

laar

singe

l

Drei

scho

rstra

at

Laantjesweg

str.

Kaapstr

aat

Transvaalstraat

Pretorialaan

Afrikaanderplein

Herm

an C

oste

rstra

at

HilledijkTweebosstraat

Martinus St

eijnstra

at

Hilledijk

Beverstraat

Bankwerkerstr.

Puttershoek-str.

Geervlietstraat

Heenvlietstraat

Hoogvlietstraat

Zwartew

aalstraatZw

artewaalstraat

Gaesbeekstraat

Blankenburgstraat

Voet

jes-

straa

tBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

Groe

pstra

at

Mijns-

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Moe

rkerke

straa

t

Borselaarstraat

Millinxstraat

Cillershoek-str.

DORD

TSEL

AAN

DO

RDTSELAAN

Blazoenstraat

Zwederstraat

Marentakstr. Boud

ewijn

straa

t

Olea

nder

stra

at

Putse

bocht

Putse

boch

t

Aster

straa

t

Bloem

hof

2e Ba

lsemien

straa

t

Dahlias

traat

Anemoo

nstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraat

Lobelia

straat

Lange H

illeweg

Egelantierstraat

Jasmijn-

straat

KamperfoeliestraatRanonkelstraat

spoor-

straat

straat

Korenbloemstraat

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat

2e Pioenstraat

Lange H

illeweg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Hillevliet

Slaghekstraat

Polderl

aan

Maliestraat

Klosstraat

Wapen

straat

Koker-straat

Schi

ld

straat

Noordpolder straat

plein

Hille-

brugpolderstraatHillevliet

Pold

erst

raat

Strij

ense

stra

at

Hillevliet

Patrimonium’sHof

Dahlias

traat

Hillevliet

Eem-

stein

Groote Lin

dtstraa

t Heer

straat

Lindtstraat

straat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat

Lindt-

str.

Korte

Heinlan

tstr.

Groe

ne H

illed

ijk

Slaghekstraat

Friesestraat

Zaadakkerstraat

Riederlaan

Groningerstr

Blokweg

Westerbeekstraat

Beverstraat

West-Varkenoordsew

eg

COLOSSEUMW

EG

Donkerslootstraat

RiederstraatOverijsselsestraat

Donkerslootstraat

Hollandsestraat

Randweg

Randweg

Brab

ants

estra

at

Utrechtsestraatplein

straat

Wouds-

Vlasakkerstraat

Zeeu

wse

strRandstr

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

STADIONVIADUCT

OLYMPIAW

EG

Stadion "Feijenoord"

plein

Salvi

ahof

VARKENOORDSEVIADUCT

straat

Cor Kieboomplein

Piet Smitkade

Rich

ard

Dom

bist

r.

Joha

nW

eber

str.

Bert

Hees

akke

rst

r.

ImmobiliastraatImm

obilialaan

Moerkerkeplein

STADIONWEG

Odas

traat

Retiefstraat

Laantjesweg

Beije

rland

sela

an Beijerlandsestraat

BRIELSELAAN

Mijnsh

eren

laan

De la Reystraat

IJzerwerkerkade

Sint-Andriesstraat

Pols

land

str.

Erica-plein

Pimpernelstr.

Laven delstraat

Hekelingenstr.

Abcou destr

aat

Drentse-

Putsestraat

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Stokro

osstra

at

Kamelia-

straat

Hr. Nicolaes-straat

Adria

an Ko

onin

gs-

straa

t

Oleander-

pleinBrabantse

Kleine

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Christiaan de Wetstraat

Johannes Brandstraat

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Hellevoetstr.

Wieldrechtstr.

Heidestr.

Snee

uwbals

traat

Gouden

regen

straat

Violierstraat

Koperslagerstr

aat

Jan Lin

ssenstra

at

Adri van

Male

straat

Bertu

s Buls

traat

Bas P

aauw

estra

at

Oosten

damstr

aat

Dortsm

ondstr

aat

Meerdervoort-

Arnold-

2e Kiefhoekstraat

Schobbe-

lantst

r.Ned

erhov

en-str

.

Zuid-

1e KiefhoekstraatRozemarijn-

Ridder-1e Pioenstraat

1e Ba

lsemien

straa

t

Putse

pl.

Goede Hoopstr.

Burg

erho

utst

r.

Jan P

ette

rsons

tr.

Spijkenissestr.

Polder-

Limburgse-

Hollandsestr.

Stichtse-

polderstr.

BeukelaarsstraatBeukelaarsstraat

Westerbeekstr.

Vredes-plein

Wielerstraat

Pantserstraat

Kegelstraat

Maashaven Zz.

Plein

Putselaan

Putselaan

Hyacintstraat

Primula

-

Mimosa-

str.

str.

Hyacintstraat

Hortensiastraat

Hortensiastraat

Asterst

r.

Sleute

lbloem-

str.

Lange H

illeweg

Lange H

illeweg

Hendrik

Ido- Hendrik

2e Ro

sestr

aat

Korte Stadionweg

Ericastr.

Maa

shav

en O

.Z.

Maashaven Nz.

Dra

kens

tein

Holtkamp

ElskampDaling

ZUID PLEINZuiden

Van

Swie

tenl

aan

Gooi

land

singe

l

Salla

ndw

eg

Metroplein

Zuidplein Hoog

Zuiderterras

Twen

test

raat

STRE

VELS

WEG

VAANWEG

Casimirst

raat

Motorstraa

t

Strevelsweg

Egstr

aat

Sikkel

straat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

JagerslaanZeisstraatKouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinkst

erweid

e

Rondew

ei

Lentew

ei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEG

AARDE

Aldenkamp

Emelenkam

p

Hessels- kamp

Binkhorst

Ellen

horst

Nederhorst

Ravenhorst

Ludenhorst

Eigelhorst

Glin

thor

st

VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailan

d

Stuart Millpad

SPINOZAWEG

Elsschotstraat

Bollandstraat Ovinkstraat

Kritostraat

Socratesstraat

Socratesstraat

Borse

laarst

raat

Millinxst

raat Ser

ingen

straat

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstra

at Dortsm

ond-

Sandelingplein

Nimantsstraat straat

SlagVossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Groe

ne H

illed

ijk

Voor

de

Klaphek

TiengeburenWelpad

Melk

pad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Lede

Schovenhoek

Voor

donk

DonkBrinkpoortBr

ink

DreefManpad

Boogjes

Vonder

Geerbrug

Kortewelle

Wel

lepl

ein

LangegeerW

ellebrug

Meiendaal

Olm

endaal

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek Small

e

weer

Groenezoom

Ledebrug

LangegeerGroenezoom

brug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Molenw

ei

Rozegaarde

Wilgew

eerd

Kortedreef

Enk

Enkbrug

Groenezoom

Frankendaal

Langewelle

Dennendaal

Sparrendaal

Berkendaal

Iependaal

Olm

endaal

Meiendaal

Geite

nkam

p

Vaarzeveld

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Karl Marxstraat

Fichtestraat

Fichtestraat

Hegelstraat

BongertIependaal

Berkendaal

Frankendaal

Beukendaal

Clingendaal

West-Varkenoordseweg

Eiken

daal

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Imm

anuel Kantstraat

Herweijerstraat

Ramaerstraat

Dirk Muijsstraat

Clement Tolstraat

Jan Vrijlandtsingel

Enk

Mr. Arend van

der Woudenslaa

n

1e Opbouwstraat

WijdehofKarl Marxstraat

Stuart Mill

Schopenhauerweg

OgierssingelAnthony

Cartesiusstr

Stuart Millstraat

Bier

ens

de H

aanw

eg

Heymansstraat

Streve

lsweg

Dalweg

Dalw

eg

Breeweg

Elzendal

Ogierssingel

Ogierssingel

MO

LENVLIET

COLOSSEUMW

EG

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oosten

damstr

.

Georg

Dordtsestraatweg

OLDEGAARDE

Jan Lig

thartstraa

t

Valkeniers

weg

Valkeniers b

rug

SPINOZAWEG

MO

LENV

LIET

Smee

tslan

dsed

ijk

HogehofZonnehofBredehof

Ogierssingel

Langewelle

Rijsoo rdstraat

straat

Van Malsumstraat

Kastanjedaal

Laagjes

Nietzschestr.

Achterdonk

Mijn

sher

enlaa

n

Pytha- gorasweg

2e Opbouw-stra

at

Dirk Smeetsla

an

Meekrapstraat

Lijnzaa

dstr.

KoolzaadstraatSchiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

Breeweg

Breeplein

Hemsterhuisstr.

Kierkegaarde-straat

straat

Zuiderparkplein

Smeetlandsedijk

SLINGE

Leeuwenhorst

Tandwiels

traat

Meierijstr.

Tykenstra

at

Lindendaal

Dynamo-

Ploeg

straat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

Schaarweide

Bloemenlaan

Wildbaan

Bergsonstraat

Paasw

eide

str.

Heerjan

straat

Wevershoek straat Bree

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterij

str.

Motorst

raat

Verle

ngde

Reepstr

aatHo

vend

aal

Groenezoom

250 m100 m0 m

e

e

e

e

e

e

Protestants-Christelijke basisschool Elout van Soeterwoude

Protestants-Christelijke basisschool Elout van Soeterwoude

Katholiek basisonderwijs Elisabeth school

Christ. ScholengemeenschapCalvijn/VestigingMaarten Luther

Hoornbeeck College; MBO-school

Openbare basisschool De Globe

LMC Slinge (vmbo)

Toneelscholen buiten Rotterdam

Basis- en MBO scholen IJsselmonde

Basis- en MBO scholen Charlois

Basis- en MBO scholen Feyenoord

Albeda College

Erasmus Universiteit

CIOS (Haarlem en Goes)

Openbare basisschool De Globe

Openbare basisschool De kameleon

Protestants-Christelijke basisschool De Akker

Basisschool Cosmicus

Openbare basisschool De kameleon

Zadkine Uiterlijke Verzorging& Administratie

Speciaal onderw. De Archipel

Speciaal onderw. ReconvalescentenschoolVoortgezet ondw. Gymnasium Sint Montfoort College

Basisschool en voorschool Pnielschool

Bloemhof

Pantarijn

Theresiaschool Katholiek basisonderwijs

Oranjeschool v Basisonderwijs

Chr Basissch de Sleutel dislocatie

Openbare basisschool Bloemhof

Protestants Christelijke basisschool de Klaver

Christelijke Bassisschool de Akker

Basisschool en voorschool de Akkers

Chr Basissch de Sleutel

Haagse Hogeschool

INHollandHogeschool Rotterdam

Lucia Petrus (mavo)CODARTS Hogeschool

Reinwardt Academie

Eurocollege HogeschoolWillem de Kooning Academie

Instituut Het centrum voorOnderwijs en Begeleiding

Zorgcentrum Simeon & Anna

ZADKINE (Rotterdam Zuid); MBO-schoolNieuwbouw hoofdvestiging

Zadkine; MBO school

Zuiderparkcollege VMBO-school

Wartburgcollege; VMBO-school

Calvijn; Middelbaar onderwijs

JINC; Talentontwikkeling

kinderopvang

basisschool

voortgezet onderwijs

bibliotheek

e-centere

ONDERWIJS

Het thema Onderwijs omvat instellingen voor kinderopvang, basisscholen en instellingen voor voortgezet onderwijs. Aanvullend worden ook bibliotheken en e-centra geïnventariseerd.

Kaart | VeldacademieBronnen | Gisweb 2.1 2012, Duo 2012, Socard GGD 2012

37Themakaarten

Page 38: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

2e Katendrechtsehaven

Maashaven

Maashaven

CH A RL O I S

Oud Charlois Carnisse

Zuiderpark

Bloemhof

Tarwewi jk

Hi l lesluis

FEI JEN O O RD

Vreewi jk

Zuidplein

Dokhaven

Kaappark

Zuiderpark

Varkenoordsepark

Valkeniersweide

Zuiderpark

Spinozapark

Vaanweide

6

5

7

8

Ligplaats "Stoomschip Rotterdam"

V.T.V. "Oldegaarde"

V.T.V. "De Zuiderhof"

V.T.V. "De Zandweg""Reyerwaard"

V.T.V.

Station"Maashaven"

Station"R’dam Stadion"

Sportpark

"De Vaan"

Ahoy'

V.T.V. "De Beukhoeve"

Station "Zuidplein"

Polsl

ands

traat

Spru

ytstr

aat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

StoppelstraatGerst-

Tarwestraat

SpeltstraatRoggestraat

PolslandstraatWolpha

ertsboch

tBRIELSELAAN

De Man

straat

Verschoorstraat

Bas Jungeriusstraat

Versc

hoor

straa

t

MAASTUNNEL

PLEIN

Doklaan

Karel de Stouteplein

Boergoensestraat

Boer

goen

sestr

aat

Schilperoort

str.

Karel

deSto

utes

tr.

Wolphaertsbocht

Pomps

traat

Westdu

ëlstra

at

Clemen

straa

t

Dokstr

aatDoklaan

DOKLAAN

Gron

dher

endi

jk

Clemen

sstraa

t

Wolphaertstraat

Frans

Bekkerstraat

Tolhuislaan

Schipper Blompad

Pons

erpa

d

Katendrechtse

Lagendijk

Van

Dies

tstra

at

Jaer

svel

tstr

Roei

erpa

d

Dukd

alfp

ad

haven

Ertsstraat

PLEINWEG

straat

Katen

drech

tse La

gend

ijk

DOKLAAN

Charloisse Hoofd

Bonn en Meeswerf

Gron

dher

enst

raat

Gouwstraat

2e Kate

ndrechtse

-

Charloisse

Hoofd

Charloisse

kade

Kaat

sba

an

Kerk singel

Char loisse

Katen drec

htse

hof

Den Hertigstraat

Staa

lstra

at

Wuy

sterst

raatVan Oestendestraat

Maximiliaanstraat

Habsburgstraat

Walhallalaan

Maashavenkade

Wodanstraat

Parle

vink

er-

Onse

lenstr

.

Wolphaer

tshof

Gerrit

Broerszstr.

Tolh

uis-

boch

t

Donarpad

stra

at

Evers

dijck

Van

Eversdijckhof

Van

Freijapad

3e Katendrechtsehoofd

3e Katendrechtsehoofd

Maashavenkade

Maashaven Nz.

3e Katendrechtse

hoofd

Sumatraw

eg

Zanglijsterstraat

Wester-schouwen-pad

Pend

rech

tsew

eg

Mezen-hof

Drie

-m

orge

n-st

r.

F.Bekkerstr.

Boom

klev

erst

r.

koni

ngst

r.

Win

ter

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Stel

lend

amst

raat

Herkingenstraat

Den

Bom

mel

hof

Dirk

sland

stra

at

Batte

noor

dhof

Serooskerkestraat

Zier

ikze

estra

at

Zijpe

Noordwellestraat

Zier

ikze

estra

at

Elle

mee

thof

Brui

niss

estra

at

OLDEGAARDE

Kromme ZandwegKromme Zandweg

Pend

rech

tsew

eg

GROEN

E KRU

ISWEG

Wich

ards

traat

Tongerlo

Bent

elo

Hoenlo

Bode

lo

Lang

elo

OLDEGAARDE

Alm

stei

n

Ange

rest

ein

Arke

stei

n

Carnissesingel

Goer

eese

straa

tVa

n Sw

iete

nlaa

n

Walc

herse

straa

t

Urke

rsing

el

Urke

rsing

el

Markerstraat

Walc

herse

straa

t

Wier

inge

rstra

at

Amela

ndse

straa

t

Flakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Carnisselaan

Carnissesingel

Carnissedreef

Madeliefstraat

Klaverstraat

Lepe

laar

singe

l

Meester Arendstraat

Utenhagenstraat

3e Carnisse-str.

muntstr.

Klav

erst

raat

Lepe

laar

singe

l Carnisselaan

blokstr.

Sternstraat

Ekst

erst

raat

Korh

aans

traat

Lepe

laar

singe

l

Gruttostraat

DORP

SWEG

Faza

ntst

raat

Roodborststraat

Tapu

itstra

at

Faza

ntst

raat

Lepe

laar

singe

l

Korh

aans

traat

Faza

ntst

raat

Tapu

itstra

at

Roerdomplaan

DORP

SWEG

Mezen- straat

Talin

gstra

at

Boer

goen

sevl

iet

Arendsweg Nachtegaalplein

Wulpstr.

Nach

tega

alst

r.

Spec

htst

raat

Gruttostraat

Zege

nstra

at

Boerg

oens

evlie

t

Boerg

oens

evlie

t

PortlandstraatPortlandstr.

Pendrechtstraat

Oostvoornse-straat

straat

Schi

lper

oorts

traat

VoornsevlietOudenhoornstraat

BarendregtstraatNatersweg

De Q

uack

straa

t

Van Blommesteijnweg

Land

man

stra

at

Jaer

svel

t-str

aat

Slotb

oom

str.

Zege

nstra

at

Kerk

wer

vesin

gel

Slotboomplein

Ahoyweg

Katendrechtse Lagendijk

WielewaalstraatMezenstraat

Boer

goen

sevl

iet

Slot

boom

stra

at

Aalsc

holv

erst

raat

Albatroslaan

Alba

trosp

ad

Wolphaertsbocht

Som

mel

sdijk

stra

at

Fuutstraat

Sperwerstr.Kwartelstr.

Zwal

uwst

raat

Rockanje-

Korh

aans

traat

Korh

aans

traat

Buizerdstraat MeerkoetstraatRobben-

oordplein

Zand-M

adeliefstraat

Klaverstraat

Kruize-

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestraat

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lsest

raat

Scho

kland

sestr

aat

Tersc

hellin

gses

traat

Lepe

laar

singe

l

Drei

scho

rstra

at

Laantjesweg

str.

Kaapstr

aat

Transvaalstraat

Pretorialaan

Afrikaanderplein

Herm

an C

oste

rstra

at

HilledijkTweebosstraat

Martinus St

eijnstra

at

Hilledijk

Beverstraat

Bankwerkerstr.

Puttershoek-str.

Geervlietstraat

Heenvlietstraat

Hoogvlietstraat

Zwartew

aalstraatZw

artewaalstraat

Gaesbeekstraat

Blankenburgstraat

Voet

jes-

straa

tBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

Groe

pstra

at

Mijns-

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Moe

rkerke

straa

t

Borselaarstraat

Millinxstraat

Cillershoek-str.

DORD

TSEL

AAN

DO

RDTSELAAN

Blazoenstraat

Zwederstraat

Marentakstr. Boud

ewijn

straa

t

Olea

nder

stra

at

Putse

bocht

Putse

boch

t

Aster

straa

t

Bloem

hof

2e Ba

lsemien

straa

t

Dahlias

traat

Anemoo

nstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraat

Lobelia

straat

Lange H

illeweg

Egelantierstraat

Jasmijn-

straat

KamperfoeliestraatRanonkelstraat

spoor-

straat

straat

Korenbloemstraat

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat

2e Pioenstraat

Lange H

illeweg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Hillevliet

Slaghekstraat

Polderl

aan

Maliestraat

Klosstraat

Wapen

straat

Koker-straat

Schi

ld

straat

Noordpolder straat

plein

Hille-

brugpolderstraatHillevliet

Pold

erst

raat

Strij

ense

stra

at

Hillevliet

Patrimonium’sHof

Dahlias

traat

Hillevliet

Eem-

stein

Groote Lin

dtstraa

t Heer

straat

Lindtstraat

straat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat

Lindt-

str.

Korte

Heinlan

tstr.

Groe

ne H

illed

ijk

Slaghekstraat

Friesestraat

Zaadakkerstraat

Riederlaan

Groningerstr

Blokweg

Westerbeekstraat

Beverstraat

West-Varkenoordsew

eg

COLOSSEUMW

EG

Donkerslootstraat

RiederstraatOverijsselsestraat

Donkerslootstraat

Hollandsestraat

Randweg

Randweg

Brab

ants

estra

at

Utrechtsestraatplein

straat

Wouds-

Vlasakkerstraat

Zeeu

wse

strRandstr

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

STADIONVIADUCT

OLYMPIAW

EG

Stadion "Feijenoord"

plein

Salvi

ahof

VARKENOORDSEVIADUCT

straat

Cor Kieboomplein

Piet Smitkade

Rich

ard

Dom

bist

r.

Joha

nW

eber

str.

Bert

Hees

akke

rst

r.

ImmobiliastraatImm

obilialaan

Moerkerkeplein

STADIONWEG

Odas

traat

Retiefstraat

Laantjesweg

Beije

rland

sela

an Beijerlandsestraat

BRIELSELAAN

Mijnsh

eren

laan

De la Reystraat

IJzerwerkerkade

Sint-Andriesstraat

Pols

land

str.

Erica-plein

Pimpernelstr.

Laven delstraat

Hekelingenstr.

Abcou destr

aat

Drentse-

Putsestraat

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Stokro

osstra

at

Kamelia-

straat

Hr. Nicolaes-straat

Adria

an Ko

onin

gs-

straa

t

Oleander-

pleinBrabantse

Kleine

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Christiaan de Wetstraat

Johannes Brandstraat

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Hellevoetstr.

Wieldrechtstr.

Heidestr.

Snee

uwbals

traat

Gouden

regen

straat

Violierstraat

Koperslagerstr

aat

Jan Lin

ssenstra

at

Adri van

Male

straat

Bertu

s Buls

traat

Bas P

aauw

estra

at

Oosten

damstr

aat

Dortsm

ondstr

aat

Meerdervoort-

Arnold-

2e Kiefhoekstraat

Schobbe-

lantst

r.Ned

erhov

en-str

.

Zuid-

1e KiefhoekstraatRozemarijn-

Ridder-1e Pioenstraat

1e Ba

lsemien

straa

t

Putse

pl.

Goede Hoopstr.

Burg

erho

utst

r.

Jan P

ette

rsons

tr.

Spijkenissestr.

Polder-

Limburgse-

Hollandsestr.

Stichtse-

polderstr.

BeukelaarsstraatBeukelaarsstraat

Westerbeekstr.

Vredes-plein

Wielerstraat

Pantserstraat

Kegelstraat

Maashaven Zz.

Plein

Putselaan

Putselaan

Hyacintstraat

Primula

-

Mimosa-

str.

str.

Hyacintstraat

Hortensiastraat

Hortensiastraat

Asterst

r.

Sleute

lbloem-

str.

Lange H

illeweg

Lange H

illeweg

Hendrik

Ido- Hendrik

2e Ro

sestr

aat

Korte Stadionweg

Ericastr.

Maa

shav

en O

.Z.

Maashaven Nz.

Dra

kens

tein

Holtkamp

ElskampDaling

ZUID PLEINZuiden

Van

Swie

tenl

aan

Gooi

land

singe

l

Salla

ndw

egMetroplein

Zuidplein Hoog

Zuiderterras

Twen

test

raat

STRE

VELS

WEG

VAANWEG

Casimirst

raat

Motorstraa

t

Strevelsweg

Egstr

aat

Sikkel

straat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

JagerslaanZeisstraatKouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinkst

erweid

e

Rondew

ei

Lentew

ei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEG

AARDE

Aldenkamp

Emelenkam

p

Hessels- kamp

Binkhorst

Ellen

horst

Nederhorst

Ravenhorst

Ludenhorst

Eigelhorst

Glin

thor

st

VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailan

d

Stuart Millpad

SPINOZAWEG

Elsschotstraat

Bollandstraat Ovinkstraat

Kritostraat

Socratesstraat

Socratesstraat

Borse

laarst

raat

Millinxst

raat Ser

ingen

straat

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstra

at Dortsm

ond-

Sandelingplein

Nimantsstraat straat

SlagVossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Groe

ne H

illed

ijk

Voor

de

Klaphek

TiengeburenWelpad

Melk

pad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Lede

Schovenhoek

Voor

donk

DonkBrinkpoortBr

ink

DreefManpad

Boogjes

Vonder

Geerbrug

Kortewelle

Wel

lepl

ein

LangegeerW

ellebrug

Meiendaal

Olm

endaal

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek Small

e

weer

Groenezoom

Ledebrug

LangegeerGroenezoom

brug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Molenw

ei

Rozegaarde

Wilgew

eerd

Kortedreef

Enk

Enkbrug

Groenezoom

Frankendaal

Langewelle

Dennendaal

Sparrendaal

Berkendaal

Iependaal

Olm

endaal

Meiendaal

Geite

nkam

p

Vaarzeveld

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Karl Marxstraat

Fichtestraat

Fichtestraat

Hegelstraat

BongertIependaal

Berkendaal

Frankendaal

Beukendaal

Clingendaal

West-Varkenoordseweg

Eiken

daal

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Imm

anuel Kantstraat

Herweijerstraat

Ramaerstraat

Dirk Muijsstraat

Clement Tolstraat

Jan Vrijlandtsingel

Enk

Mr. Arend van

der Woudenslaa

n

1e Opbouwstraat

WijdehofKarl Marxstraat

Stuart Mill

Schopenhauerweg

OgierssingelAnthony

Cartesiusstr

Stuart Millstraat

Bier

ens

de H

aanw

eg

Heymansstraat

Streve

lsweg

Dalweg

Dalw

eg

Breeweg

Elzendal

Ogierssingel

Ogierssingel

MO

LENVLIET

COLOSSEUMW

EG

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oosten

damstr

.

Georg

Dordtsestraatweg

OLDEGAARDE

Jan Lig

thartstraa

t

Valkeniers

weg

Valkeniers b

rug

SPINOZAWEG

MO

LENV

LIET

Smee

tslan

dsed

ijk

HogehofZonnehofBredehof

Ogierssingel

Langewelle

Rijsoo rdstraat

straat

Van Malsumstraat

Kastanjedaal

Laagjes

Nietzschestr.

Achterdonk

Mijn

sher

enlaa

n

Pytha- gorasweg

2e Opbouw-stra

at

Dirk Smeetsla

an

Meekrapstraat

Lijnzaa

dstr.

KoolzaadstraatSchiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

Breeweg

Breeplein

Hemsterhuisstr.

Kierkegaarde-straat

straat

Zuiderparkplein

Smeetlandsedijk

SLINGE

Leeuwenhorst

Tandwiels

traat

Meierijstr.

Tykenstra

at

Lindendaal

Dynamo-

Ploeg

straat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

Schaarweide

Bloemenlaan

Wildbaan

Bergsonstraat

Paasw

eide

str.

Heerjan

straat

Wevershoek straat Bree

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterij

str.

Motorst

raat

Verle

ngde

Reepstr

aat

Hove

ndaa

l

Groenezoom

250 m100 m0 m

Ikazia ZiekenhuisHannie Dekhuijzen (Humanitas),De Carnissedreef (Humanitas)

Het Bourgondische Hof (Humanitas)

Nancy Zeelenberg Flat (Humanitas)

Dorpsveld (Laurens)

WoonzorgcentrumSimeon & Anna (Laurens)

Daniel den Hoed Polykliniek

Afbeelding 3.10: Omgeving Hart van Zuid; themakaart gezondheid & hulpverlening

huisarts

apotheek

tandarts

vraagwijzer

medischehulpmiddelen

gezondheidscentrum

zorgcomplex

ziekenhuis

fysiotherapie

maatschappelijkehulpverlening

gespecialiseerdezorgvoorziening

geestelijke gezondheidszorg

Netwerkanalyse Hart van Zuid38

Page 39: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

2e Katendrechtsehaven

Maashaven

Maashaven

CH A RL O I S

Oud Charlois Carnisse

Zuiderpark

Bloemhof

Tarwewi jk

Hi l lesluis

FEI JEN O O RD

Vreewi jk

Zuidplein

Dokhaven

Kaappark

Zuiderpark

Varkenoordsepark

Valkeniersweide

Zuiderpark

Spinozapark

Vaanweide

6

5

7

8

Ligplaats "Stoomschip Rotterdam"

V.T.V. "Oldegaarde"

V.T.V. "De Zuiderhof"

V.T.V. "De Zandweg""Reyerwaard"

V.T.V.

Station"Maashaven"

Station"R’dam Stadion"

Sportpark

"De Vaan"

Ahoy'

V.T.V. "De Beukhoeve"

Station "Zuidplein"

Polsl

ands

traat

Spru

ytstr

aat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

StoppelstraatGerst-

Tarwestraat

SpeltstraatRoggestraat

PolslandstraatWolpha

ertsboch

tBRIELSELAAN

De Man

straat

Verschoorstraat

Bas Jungeriusstraat

Versc

hoor

straa

t

MAASTUNNEL

PLEIN

Doklaan

Karel de Stouteplein

Boergoensestraat

Boer

goen

sestr

aat

Schilperoort

str.

Karel

deSto

utes

tr.

Wolphaertsbocht

Pomps

traat

Westdu

ëlstra

at

Clemen

straa

t

Dokstr

aatDoklaan

DOKLAAN

Gron

dher

endi

jk

Clemen

sstraa

t

Wolphaertstraat

Frans

Bekkerstraat

Tolhuislaan

Schipper Blompad

Pons

erpa

d

Katendrechtse

Lagendijk

Van

Dies

tstra

at

Jaer

svel

tstr

Roei

erpa

d

Dukd

alfp

ad

haven

Ertsstraat

PLEINWEG

straat

Katen

drech

tse La

gend

ijk

DOKLAAN

Charloisse Hoofd

Bonn en Meeswerf

Gron

dher

enst

raat

Gouwstraat

2e Kate

ndrechtse

-

Charloisse

Hoofd

Charloisse

kade

Kaat

sba

an

Kerk singel

Char loisse

Katen drec

htse

hof

Den Hertigstraat

Staa

lstra

at

Wuy

sterst

raatVan Oestendestraat

Maximiliaanstraat

Habsburgstraat

Walhallalaan

Maashavenkade

Wodanstraat

Parle

vink

er-

Onse

lenstr

.

Wolphaer

tshof

Gerrit

Broerszstr.

Tolh

uis-

boch

t

Donarpad

stra

at

Evers

dijck

Van

Eversdijckhof

Van

Freijapad

3e Katendrechtsehoofd

3e Katendrechtsehoofd

Maashavenkade

Maashaven Nz.

3e Katendrechtse

hoofd

Sumatraw

eg

Zanglijsterstraat

Wester-schouwen-pad

Pend

rech

tsew

eg

Mezen-hof

Drie

-m

orge

n-st

r.

F.Bekkerstr.

Boom

klev

erst

r.

koni

ngst

r.

Win

ter

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Stel

lend

amst

raat

Herkingenstraat

Den

Bom

mel

hof

Dirk

sland

stra

at

Batte

noor

dhof

Serooskerkestraat

Zier

ikze

estra

at

Zijpe

Noordwellestraat

Zier

ikze

estra

at

Elle

mee

thof

Brui

niss

estra

at

OLDEGAARDE

Kromme ZandwegKromme Zandweg

Pend

rech

tsew

eg

GROEN

E KRU

ISWEG

Wich

ards

traat

Tongerlo

Bent

elo

Hoenlo

Bode

lo

Lang

elo

OLDEGAARDE

Alm

stei

n

Ange

rest

ein

Arke

stei

n

Carnissesingel

Goer

eese

straa

tVa

n Sw

iete

nlaa

n

Walc

herse

straa

t

Urke

rsing

el

Urke

rsing

el

Markerstraat

Walc

herse

straa

t

Wier

inge

rstra

at

Amela

ndse

straa

t

Flakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Carnisselaan

Carnissesingel

Carnissedreef

Madeliefstraat

Klaverstraat

Lepe

laar

singe

l

Meester Arendstraat

Utenhagenstraat

3e Carnisse-str.

muntstr.

Klav

erst

raat

Lepe

laar

singe

l Carnisselaan

blokstr.

Sternstraat

Ekst

erst

raat

Korh

aans

traat

Lepe

laar

singe

l

Gruttostraat

DORP

SWEG

Faza

ntst

raat

Roodborststraat

Tapu

itstra

at

Faza

ntst

raat

Lepe

laar

singe

l

Korh

aans

traat

Faza

ntst

raat

Tapu

itstra

at

Roerdomplaan

DORP

SWEG

Mezen- straat

Talin

gstra

at

Boer

goen

sevl

iet

Arendsweg Nachtegaalplein

Wulpstr.

Nach

tega

alst

r.

Spec

htst

raat

Gruttostraat

Zege

nstra

at

Boerg

oens

evlie

t

Boerg

oens

evlie

t

PortlandstraatPortlandstr.

Pendrechtstraat

Oostvoornse-straat

straat

Schi

lper

oorts

traat

VoornsevlietOudenhoornstraat

BarendregtstraatNatersweg

De Q

uack

straa

t

Van Blommesteijnweg

Land

man

stra

at

Jaer

svel

t-str

aat

Slotb

oom

str.

Zege

nstra

at

Kerk

wer

vesin

gel

Slotboomplein

Ahoyweg

Katendrechtse Lagendijk

WielewaalstraatMezenstraat

Boer

goen

sevl

iet

Slot

boom

stra

at

Aalsc

holv

erst

raat

Albatroslaan

Alba

trosp

ad

Wolphaertsbocht

Som

mel

sdijk

stra

at

Fuutstraat

Sperwerstr.Kwartelstr.

Zwal

uwst

raat

Rockanje-

Korh

aans

traat

Korh

aans

traat

Buizerdstraat Meerkoetstraat

Robben-

oordplein

Zand-M

adeliefstraat

Klaverstraat

Kruize-

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestraat

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lsest

raat

Scho

kland

sestr

aat

Tersc

hellin

gses

traat

Lepe

laar

singe

l

Drei

scho

rstra

at

Laantjesweg

str.

Kaapstr

aat

Transvaalstraat

Pretorialaan

Afrikaanderplein

Herm

an C

oste

rstra

at

HilledijkTweebosstraat

Martinus St

eijnstra

at

Hilledijk

Beverstraat

Bankwerkerstr.

Puttershoek-str.

Geervlietstraat

Heenvlietstraat

Hoogvlietstraat

Zwartew

aalstraatZw

artewaalstraat

Gaesbeekstraat

Blankenburgstraat

Voet

jes-

straa

tBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

Groe

pstra

at

Mijns-

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Moe

rkerke

straa

t

Borselaarstraat

Millinxstraat

Cillershoek-str.

DORD

TSEL

AAN

DO

RDTSELAAN

Blazoenstraat

Zwederstraat

Marentakstr. Boud

ewijn

straa

t

Olea

nder

stra

at

Putse

bocht

Putse

boch

t

Aster

straa

t

Bloem

hof

2e Ba

lsemien

straa

t

Dahlias

traat

Anemoo

nstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraat

Lobelia

straat

Lange H

illeweg

Egelantierstraat

Jasmijn-

straat

KamperfoeliestraatRanonkelstraat

spoor-

straat

straat

Korenbloemstraat

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat

2e Pioenstraat

Lange H

illeweg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Hillevliet

Slaghekstraat

Polderl

aan

Maliestraat

Klosstraat

Wapen

straat

Koker-straat

Schi

ld

straat

Noordpolder straat

plein

Hille-

brugpolderstraatHillevliet

Pold

erst

raat

Strij

ense

stra

at

Hillevliet

Patrimonium’sHof

Dahlias

traat

Hillevliet

Eem-

stein

Groote Lin

dtstraa

t Heer

straat

Lindtstraat

straat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat

Lindt-

str.

Korte

Heinlan

tstr.

Groe

ne H

illed

ijk

Slaghekstraat

Friesestraat

Zaadakkerstraat

Riederlaan

Groningerstr

Blokweg

Westerbeekstraat

Beverstraat

West-Varkenoordsew

eg

COLOSSEUMW

EG

Donkerslootstraat

RiederstraatOverijsselsestraat

Donkerslootstraat

Hollandsestraat

Randweg

Randweg

Brab

ants

estra

at

Utrechtsestraatplein

straat

Wouds-

Vlasakkerstraat

Zeeu

wse

strRandstr

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

STADIONVIADUCT

OLYMPIAW

EG

Stadion "Feijenoord"

plein

Salvi

ahof

VARKENOORDSEVIADUCT

straat

Cor Kieboomplein

Piet Smitkade

Rich

ard

Dom

bist

r.

Joha

nW

eber

str.

Bert

Hees

akke

rst

r.

ImmobiliastraatImm

obilialaan

Moerkerkeplein

STADIONWEG

Odas

traat

Retiefstraat

Laantjesweg

Beije

rland

sela

an Beijerlandsestraat

BRIELSELAAN

Mijnsh

eren

laan

De la Reystraat

IJzerwerkerkade

Sint-Andriesstraat

Pols

land

str.

Erica-plein

Pimpernelstr.

Laven delstraat

Hekelingenstr.

Abcou destr

aat

Drentse-

Putsestraat

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Stokro

osstra

at

Kamelia-

straat

Hr. Nicolaes-straat

Adria

an Ko

onin

gs-

straa

t

Oleander-

pleinBrabantse

Kleine

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Christiaan de Wetstraat

Johannes Brandstraat

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Hellevoetstr.

Wieldrechtstr.

Heidestr.

Snee

uwbals

traat

Gouden

regen

straat

Violierstraat

Koperslagerstr

aat

Jan Lin

ssenstra

at

Adri van

Male

straat

Bertu

s Buls

traat

Bas P

aauw

estra

at

Oosten

damstr

aat

Dortsm

ondstr

aat

Meerdervoort-

Arnold-

2e Kiefhoekstraat

Schobbe-

lantst

r.Ned

erhov

en-str

.

Zuid-

1e KiefhoekstraatRozemarijn-

Ridder-1e Pioenstraat

1e Ba

lsemien

straa

t

Putse

pl.

Goede Hoopstr.

Burg

erho

utst

r.

Jan P

ette

rsons

tr.

Spijkenissestr.

Polder-

Limburgse-

Hollandsestr.

Stichtse-

polderstr.

BeukelaarsstraatBeukelaarsstraat

Westerbeekstr.

Vredes-plein

Wielerstraat

Pantserstraat

Kegelstraat

Maashaven Zz.

Plein

Putselaan

Putselaan

Hyacintstraat

Primula

-

Mimosa-

str.

str.

Hyacintstraat

Hortensiastraat

Hortensiastraat

Asterst

r.

Sleute

lbloem-

str.

Lange H

illeweg

Lange H

illeweg

Hendrik

Ido- Hendrik

2e Ro

sestr

aat

Korte Stadionweg

Ericastr.

Maa

shav

en O

.Z.

Maashaven Nz.

Dra

kens

tein

Holtkamp

ElskampDaling

ZUID PLEINZuiden

Van

Swie

tenl

aan

Gooi

land

singe

l

Salla

ndw

eg

Metroplein

Zuidplein Hoog

Zuiderterras

Twen

test

raat

STRE

VELS

WEG

VAANWEG

Casimirst

raat

Motorstraa

t

Strevelsweg

Egstr

aat

Sikkel

straat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

JagerslaanZeisstraatKouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinkst

erweid

e

Rondew

ei

Lentew

ei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEG

AARDE

Aldenkamp

Emelenkam

p

Hessels- kamp

Binkhorst

Ellen

horst

Nederhorst

Ravenhorst

Ludenhorst

Eigelhorst

Glin

thor

st

VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailan

d

Stuart Millpad

SPINOZAWEG

Elsschotstraat

Bollandstraat Ovinkstraat

Kritostraat

Socratesstraat

Socratesstraat

Borse

laarst

raat

Millinxst

raat Ser

ingen

straat

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstra

at Dortsm

ond-

Sandelingplein

Nimantsstraat straat

SlagVossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Groe

ne H

illed

ijk

Voor

de

Klaphek

TiengeburenWelpad

Melk

pad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Lede

Schovenhoek

Voor

donk

DonkBrinkpoortBr

ink

DreefManpad

Boogjes

Vonder

Geerbrug

Kortewelle

Wel

lepl

ein

LangegeerW

ellebrug

Meiendaal

Olm

endaal

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek Small

e

weer

Groenezoom

Ledebrug

LangegeerGroenezoom

brug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Molenw

ei

Rozegaarde

Wilgew

eerd

Kortedreef

Enk

Enkbrug

Groenezoom

Frankendaal

Langewelle

Dennendaal

Sparrendaal

Berkendaal

Iependaal

Olm

endaal

Meiendaal

Geite

nkam

p

Vaarzeveld

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Karl Marxstraat

Fichtestraat

Fichtestraat

Hegelstraat

BongertIependaal

Berkendaal

Frankendaal

Beukendaal

Clingendaal

West-Varkenoordseweg

Eiken

daal

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Imm

anuel Kantstraat

Herweijerstraat

Ramaerstraat

Dirk Muijsstraat

Clement Tolstraat

Jan Vrijlandtsingel

Enk

Mr. Arend van

der Woudenslaa

n

1e Opbouwstraat

WijdehofKarl Marxstraat

Stuart Mill

Schopenhauerweg

OgierssingelAnthony

Cartesiusstr

Stuart Millstraat

Bier

ens

de H

aanw

eg

Heymansstraat

Streve

lsweg

Dalweg

Dalw

eg

Breeweg

Elzendal

Ogierssingel

Ogierssingel

MO

LENVLIET

COLOSSEUMW

EG

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oosten

damstr

.

Georg

Dordtsestraatweg

OLDEGAARDE

Jan Lig

thartstraa

t

Valkeniers

weg

Valkeniers b

rug

SPINOZAWEG

MO

LENV

LIET

Smee

tslan

dsed

ijk

HogehofZonnehofBredehof

Ogierssingel

Langewelle

Rijsoo rdstraat

straat

Van Malsumstraat

Kastanjedaal

Laagjes

Nietzschestr.

Achterdonk

Mijn

sher

enlaa

n

Pytha- gorasweg

2e Opbouw-stra

at

Dirk Smeetsla

an

Meekrapstraat

Lijnzaa

dstr.

KoolzaadstraatSchiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

Breeweg

Breeplein

Hemsterhuisstr.

Kierkegaarde-straat

straat

Zuiderparkplein

Smeetlandsedijk

SLINGE

Leeuwenhorst

Tandwiels

traat

Meierijstr.

Tykenstra

at

Lindendaal

Dynamo-

Ploeg

straat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

Schaarweide

Bloemenlaan

Wildbaan

Bergsonstraat

Paasw

eide

str.

Heerjan

straat

Wevershoek straat Bree

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterij

str.

Motorst

raat

Verle

ngde

Reepstr

aatHo

vend

aal

Groenezoom

250 m100 m0 m

Ikazia ZiekenhuisHannie Dekhuijzen (Humanitas),De Carnissedreef (Humanitas)

Het Bourgondische Hof (Humanitas)

Nancy Zeelenberg Flat (Humanitas)

Dorpsveld (Laurens)

WoonzorgcentrumSimeon & Anna (Laurens)

Daniel den Hoed Polykliniek

huisarts

apotheek

tandarts

vraagwijzer

medischehulpmiddelen

gezondheidscentrum

zorgcomplex

ziekenhuis

fysiotherapie

maatschappelijkehulpverlening

gespecialiseerdezorgvoorziening

geestelijke gezondheidszorg

GEZONDHEID & HULPVERLENING

Voor het thema Gezondheid & Hulpverlening worden zorgvoorzieningen en medische voorzieningen geinventariseerd. Hieronder vallen onder andere huisartsen, tandartsen en apotheken maar ook voorzieningen die op een hoger schaalniveau een grote rol spelen, zoals het Ikazia Ziekenhuis en de Daniel den Hoed Polykliniek in Vreewijk.

Kaart | VeldacademieBronnen | Socard 2012

39Themakaarten

Page 40: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

2e Katendrechtsehaven

Maashaven

Maashaven

CH A RL O I S

Oud Charlois Carnisse

Zuiderpark

Bloemhof

Tarwewi jk

Hi l lesluis

FEI JEN O O RD

Vreewi jk

Zuidplein

Dokhaven

Kaappark

Zuiderpark

Varkenoordsepark

Valkeniersweide

Zuiderpark

Spinozapark

Vaanweide

6

5

7

8

Ligplaats "Stoomschip Rotterdam"

V.T.V. "Oldegaarde"

V.T.V. "De Zuiderhof"

V.T.V. "De Zandweg""Reyerwaard"

V.T.V.

Station"Maashaven"

Station"R’dam Stadion"

Sportpark

"De Vaan"

Ahoy'

V.T.V. "De Beukhoeve"

Station "Zuidplein"

Polsl

ands

traat

Spru

ytstr

aat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

StoppelstraatGerst-

Tarwestraat

SpeltstraatRoggestraat

PolslandstraatWolpha

ertsboch

tBRIELSELAAN

De Man

straat

Verschoorstraat

Bas Jungeriusstraat

Versc

hoor

straa

t

MAASTUNNEL

PLEIN

Doklaan

Karel de Stouteplein

Boergoensestraat

Boer

goen

sestr

aat

Schilperoort

str.

Karel

deSto

utes

tr.

Wolphaertsbocht

Pomps

traat

Westdu

ëlstra

at

Clemen

straa

t

Dokstr

aatDoklaan

DOKLAAN

Gron

dher

endi

jk

Clemen

sstraa

t

Wolphaertstraat

Frans

Bekkerstraat

Tolhuislaan

Schipper Blompad

Pons

erpa

d

Katendrechtse

Lagendijk

Van

Dies

tstra

at

Jaer

svel

tstr

Roei

erpa

d

Dukd

alfp

ad

haven

Ertsstraat

PLEINWEG

straat

Katen

drech

tse La

gend

ijk

DOKLAAN

Charloisse Hoofd

Bonn en Meeswerf

Gron

dher

enst

raat

Gouwstraat

2e Kate

ndrechtse

-

Charloisse

Hoofd

Charloisse

kade

Kaat

sba

an

Kerk singel

Char loisse

Katen drec

htse

hof

Den Hertigstraat

Staa

lstra

at

Wuy

sterst

raatVan Oestendestraat

Maximiliaanstraat

Habsburgstraat

Walhallalaan

Maashavenkade

Wodanstraat

Parle

vink

er-

Onse

lenstr

.

Wolphaer

tshof

Gerrit

Broerszstr.

Tolh

uis-

boch

t

Donarpad

stra

at

Evers

dijck

Van

Eversdijckhof

Van

Freijapad

3e Katendrechtsehoofd

3e Katendrechtsehoofd

Maashavenkade

Maashaven Nz.

3e Katendrechtse

hoofd

Sumatraw

eg

Zanglijsterstraat

Wester-schouwen-pad

Pend

rech

tsew

eg

Mezen-hof

Drie

-m

orge

n-st

r.

F.Bekkerstr.

Boom

klev

erst

r.

koni

ngst

r.

Win

ter

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Stel

lend

amst

raat

Herkingenstraat

Den

Bom

mel

hof

Dirk

sland

stra

at

Batte

noor

dhof

Serooskerkestraat

Zier

ikze

estra

at

Zijpe

Noordwellestraat

Zier

ikze

estra

at

Elle

mee

thof

Brui

niss

estra

at

OLDEGAARDE

Kromme ZandwegKromme Zandweg

Pend

rech

tsew

eg

GROEN

E KRU

ISWEG

Wich

ards

traat

Tongerlo

Bent

elo

Hoenlo

Bode

lo

Lang

elo

OLDEGAARDE

Alm

stei

n

Ange

rest

ein

Arke

stei

n

Carnissesingel

Goer

eese

straa

tVa

n Sw

iete

nlaa

n

Walc

herse

straa

t

Urke

rsing

el

Urke

rsing

el

Markerstraat

Walc

herse

straa

t

Wier

inge

rstra

at

Amela

ndse

straa

t

Flakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Carnisselaan

Carnissesingel

Carnissedreef

Madeliefstraat

Klaverstraat

Lepe

laar

singe

l

Meester Arendstraat

Utenhagenstraat

3e Carnisse-str.

muntstr.

Klav

erst

raat

Lepe

laar

singe

l Carnisselaan

blokstr.

Sternstraat

Ekst

erst

raat

Korh

aans

traat

Lepe

laar

singe

l

Gruttostraat

DORP

SWEG

Faza

ntst

raat

Roodborststraat

Tapu

itstra

at

Faza

ntst

raat

Lepe

laar

singe

l

Korh

aans

traat

Faza

ntst

raat

Tapu

itstra

at

Roerdomplaan

DORP

SWEG

Mezen- straat

Talin

gstra

at

Boer

goen

sevl

iet

Arendsweg Nachtegaalplein

Wulpstr.

Nach

tega

alst

r.

Spec

htst

raat

Gruttostraat

Zege

nstra

at

Boerg

oens

evlie

t

Boerg

oens

evlie

t

PortlandstraatPortlandstr.

Pendrechtstraat

Oostvoornse-straat

straat

Schi

lper

oorts

traat

VoornsevlietOudenhoornstraat

BarendregtstraatNatersweg

De Q

uack

straa

t

Van Blommesteijnweg

Land

man

stra

at

Jaer

svel

t-str

aat

Slotb

oom

str.

Zege

nstra

at

Kerk

wer

vesin

gel

Slotboomplein

Ahoyweg

Katendrechtse Lagendijk

WielewaalstraatMezenstraat

Boer

goen

sevl

iet

Slot

boom

stra

at

Aalsc

holv

erst

raat

Albatroslaan

Alba

trosp

ad

Wolphaertsbocht

Som

mel

sdijk

stra

at

Fuutstraat

Sperwerstr.Kwartelstr.

Zwal

uwst

raat

Rockanje-

Korh

aans

traat

Korh

aans

traat

Buizerdstraat MeerkoetstraatRobben-

oordplein

Zand-M

adeliefstraat

Klaverstraat

Kruize-

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestraat

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lsest

raat

Scho

kland

sestr

aat

Tersc

hellin

gses

traat

Lepe

laar

singe

l

Drei

scho

rstra

at

Laantjesweg

str.

Kaapstr

aat

Transvaalstraat

Pretorialaan

Afrikaanderplein

Herm

an C

oste

rstra

at

HilledijkTweebosstraat

Martinus St

eijnstra

at

Hilledijk

Beverstraat

Bankwerkerstr.

Puttershoek-str.

Geervlietstraat

Heenvlietstraat

Hoogvlietstraat

Zwartew

aalstraatZw

artewaalstraat

Gaesbeekstraat

Blankenburgstraat

Voet

jes-

straa

tBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

Groe

pstra

at

Mijns-

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Moe

rkerke

straa

t

Borselaarstraat

Millinxstraat

Cillershoek-str.

DORD

TSEL

AAN

DO

RDTSELAAN

Blazoenstraat

Zwederstraat

Marentakstr. Boud

ewijn

straa

t

Olea

nder

stra

at

Putse

bocht

Putse

boch

t

Aster

straa

t

Bloem

hof

2e Ba

lsemien

straa

t

Dahlias

traat

Anemoo

nstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraat

Lobelia

straat

Lange H

illeweg

Egelantierstraat

Jasmijn-

straat

KamperfoeliestraatRanonkelstraat

spoor-

straat

straat

Korenbloemstraat

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat

2e Pioenstraat

Lange H

illeweg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Hillevliet

Slaghekstraat

Polderl

aan

Maliestraat

Klosstraat

Wapen

straat

Koker-straat

Schi

ld

straat

Noordpolder straat

plein

Hille-

brugpolderstraatHillevliet

Pold

erst

raat

Strij

ense

stra

at

Hillevliet

Patrimonium’sHof

Dahlias

traat

Hillevliet

Eem-

stein

Groote Lin

dtstraa

t Heer

straat

Lindtstraat

straat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat

Lindt-

str.

Korte

Heinlan

tstr.

Groe

ne H

illed

ijk

Slaghekstraat

Friesestraat

Zaadakkerstraat

Riederlaan

Groningerstr

Blokweg

Westerbeekstraat

Beverstraat

West-Varkenoordsew

eg

COLOSSEUMW

EG

Donkerslootstraat

RiederstraatOverijsselsestraat

Donkerslootstraat

Hollandsestraat

Randweg

Randweg

Brab

ants

estra

at

Utrechtsestraatplein

straat

Wouds-

Vlasakkerstraat

Zeeu

wse

strRandstr

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

STADIONVIADUCT

OLYMPIAW

EG

Stadion "Feijenoord"

plein

Salvi

ahof

VARKENOORDSEVIADUCT

straat

Cor Kieboomplein

Piet Smitkade

Rich

ard

Dom

bist

r.

Joha

nW

eber

str.

Bert

Hees

akke

rst

r.

ImmobiliastraatImm

obilialaan

Moerkerkeplein

STADIONWEG

Odas

traat

Retiefstraat

Laantjesweg

Beije

rland

sela

an Beijerlandsestraat

BRIELSELAAN

Mijnsh

eren

laan

De la Reystraat

IJzerwerkerkade

Sint-Andriesstraat

Pols

land

str.

Erica-plein

Pimpernelstr.

Laven delstraat

Hekelingenstr.

Abcou destr

aat

Drentse-

Putsestraat

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Stokro

osstra

at

Kamelia-

straat

Hr. Nicolaes-straat

Adria

an Ko

onin

gs-

straa

t

Oleander-

pleinBrabantse

Kleine

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Christiaan de Wetstraat

Johannes Brandstraat

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Hellevoetstr.

Wieldrechtstr.

Heidestr.

Snee

uwbals

traat

Gouden

regen

straat

Violierstraat

Koperslagerstr

aat

Jan Lin

ssenstra

at

Adri van

Male

straat

Bertu

s Buls

traat

Bas P

aauw

estra

at

Oosten

damstr

aat

Dortsm

ondstr

aat

Meerdervoort-

Arnold-

2e Kiefhoekstraat

Schobbe-

lantst

r.Ned

erhov

en-str

.

Zuid-

1e KiefhoekstraatRozemarijn-

Ridder-1e Pioenstraat

1e Ba

lsemien

straa

t

Putse

pl.

Goede Hoopstr.

Burg

erho

utst

r.

Jan P

ette

rsons

tr.

Spijkenissestr.

Polder-

Limburgse-

Hollandsestr.

Stichtse-

polderstr.

BeukelaarsstraatBeukelaarsstraat

Westerbeekstr.

Vredes-plein

Wielerstraat

Pantserstraat

Kegelstraat

Maashaven Zz.

Plein

Putselaan

Putselaan

Hyacintstraat

Primula

-

Mimosa-

str.

str.

Hyacintstraat

Hortensiastraat

Hortensiastraat

Asterst

r.

Sleute

lbloem-

str.

Lange H

illeweg

Lange H

illeweg

Hendrik

Ido- Hendrik

2e Ro

sestr

aat

Korte Stadionweg

Ericastr.

Maa

shav

en O

.Z.

Maashaven Nz.

Dra

kens

tein

Holtkamp

ElskampDaling

ZUID PLEINZuiden

Van

Swie

tenl

aan

Gooi

land

singe

l

Salla

ndw

egMetroplein

Zuidplein Hoog

Zuiderterras

Twen

test

raat

STRE

VELS

WEG

VAANWEG

Casimirst

raat

Motorstraa

t

Strevelsweg

Egstr

aat

Sikkel

straat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

JagerslaanZeisstraatKouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinkst

erweid

e

Rondew

ei

Lentew

ei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEG

AARDE

Aldenkamp

Emelenkam

p

Hessels- kamp

Binkhorst

Ellen

horst

Nederhorst

Ravenhorst

Ludenhorst

Eigelhorst

Glin

thor

st

VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailan

d

Stuart Millpad

SPINOZAWEG

Elsschotstraat

Bollandstraat Ovinkstraat

Kritostraat

Socratesstraat

Socratesstraat

Borse

laarst

raat

Millinxst

raat Ser

ingen

straat

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstra

at Dortsm

ond-

Sandelingplein

Nimantsstraat straat

SlagVossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Groe

ne H

illed

ijk

Voor

de

Klaphek

TiengeburenWelpad

Melk

pad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Lede

Schovenhoek

Voor

donk

DonkBrinkpoortBr

ink

DreefManpad

Boogjes

Vonder

Geerbrug

Kortewelle

Wel

lepl

ein

LangegeerW

ellebrug

Meiendaal

Olm

endaal

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek Small

e

weer

Groenezoom

Ledebrug

LangegeerGroenezoom

brug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Molenw

ei

Rozegaarde

Wilgew

eerd

Kortedreef

Enk

Enkbrug

Groenezoom

Frankendaal

Langewelle

Dennendaal

Sparrendaal

Berkendaal

Iependaal

Olm

endaal

Meiendaal

Geite

nkam

p

Vaarzeveld

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Karl Marxstraat

Fichtestraat

Fichtestraat

Hegelstraat

BongertIependaal

Berkendaal

Frankendaal

Beukendaal

Clingendaal

West-Varkenoordseweg

Eiken

daal

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Imm

anuel Kantstraat

Herweijerstraat

Ramaerstraat

Dirk Muijsstraat

Clement Tolstraat

Jan Vrijlandtsingel

Enk

Mr. Arend van

der Woudenslaa

n

1e Opbouwstraat

WijdehofKarl Marxstraat

Stuart Mill

Schopenhauerweg

OgierssingelAnthony

Cartesiusstr

Stuart Millstraat

Bier

ens

de H

aanw

eg

Heymansstraat

Streve

lsweg

Dalweg

Dalw

eg

Breeweg

Elzendal

Ogierssingel

Ogierssingel

MO

LENVLIET

COLOSSEUMW

EG

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oosten

damstr

.

Georg

Dordtsestraatweg

OLDEGAARDE

Jan Lig

thartstraa

t

Valkeniers

weg

Valkeniers b

rug

SPINOZAWEG

MO

LENV

LIET

Smee

tslan

dsed

ijk

HogehofZonnehofBredehof

Ogierssingel

Langewelle

Rijsoo rdstraat

straat

Van Malsumstraat

Kastanjedaal

Laagjes

Nietzschestr.

Achterdonk

Mijn

sher

enlaa

n

Pytha- gorasweg

2e Opbouw-stra

at

Dirk Smeetsla

an

Meekrapstraat

Lijnzaa

dstr.

KoolzaadstraatSchiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

Breeweg

Breeplein

Hemsterhuisstr.

Kierkegaarde-straat

straat

Zuiderparkplein

Smeetlandsedijk

SLINGE

Leeuwenhorst

Tandwiels

traat

Meierijstr.

Tykenstra

at

Lindendaal

Dynamo-

Ploeg

straat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

Schaarweide

Bloemenlaan

Wildbaan

Bergsonstraat

Paasw

eide

str.

Heerjan

straat

Wevershoek straat Bree

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterij

str.

Motorst

raat

Verle

ngde

Reepstr

aat

Hove

ndaa

l

Groenezoom

250 m100 m0 m

TOS

TOS

TOS

TOS

TOS

TOS

Stichting Zuidzijde; Kunst & Cultuur

Kosmopolis; Cultuur

Got Skills; Dans

Gemeente Rotterdam

TOS; Zuiderpark

Theater Zuidplein; Theater

Rotterdams Wijktheater; Theater

Deelgemeente Charlois

Stichting Bewoners Zuidpleingebied; Bewonersorganisatie

vereniging overigsportverenigingbuiten

sportverenigingbinnen

atletiekbaan

zwembad buiten

zwembad binnen

roeivereniging

verenigingsgebouw

omheind gebied

open gebied

theater/evenementen volkstuin

galerie/expositieruimte

collectieve tuinmuseum

speeltuin

TOS-veldlocatie

TOS-kantoorlocatie

wijkgebouw

islamitische instelling

joodse instelling

christelijke instelling

TOS

TOS

jaarlijks terugkerend festival

2e Katendrechtsehaven

Maashaven

Maashaven

CH A RL O I S

Oud Charlois Carnisse

Zuiderpark

Bloemhof

Tarwewi jk

Hi l lesluis

FEI JEN O O RD

Vreewi jk

Zuidplein

Dokhaven

Kaappark

Zuiderpark

Varkenoordsepark

Valkeniersweide

Zuiderpark

Spinozapark

Vaanweide

6

5

7

8

Ligplaats "Stoomschip Rotterdam"

V.T.V. "Oldegaarde"

V.T.V. "De Zuiderhof"

V.T.V. "De Zandweg""Reyerwaard"

V.T.V.

Station"Maashaven"

Station"R’dam Stadion"

Sportpark

"De Vaan"

Ahoy'

V.T.V. "De Beukhoeve"

Station "Zuidplein"

Polsl

ands

traat

Spru

ytstr

aat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

StoppelstraatGerst-

Tarwestraat

SpeltstraatRoggestraat

PolslandstraatWolpha

ertsboch

tBRIELSELAAN

De Man

straat

Verschoorstraat

Bas Jungeriusstraat

Versc

hoor

straa

t

MAASTUNNEL

PLEIN

Doklaan

Karel de Stouteplein

Boergoensestraat

Boer

goen

sestr

aat

Schilperoort

str.

Karel

deSto

utes

tr.

Wolphaertsbocht

Pomps

traat

Westdu

ëlstra

at

Clemen

straa

t

Dokstr

aatDoklaan

DOKLAAN

Gron

dher

endi

jk

Clemen

sstraa

t

Wolphaertstraat

Frans

Bekkerstraat

Tolhuislaan

Schipper Blompad

Pons

erpa

d

Katendrechtse

Lagendijk

Van

Dies

tstra

at

Jaer

svel

tstr

Roei

erpa

d

Dukd

alfp

ad

haven

Ertsstraat

PLEINWEG

straat

Katen

drech

tse La

gend

ijk

DOKLAAN

Charloisse Hoofd

Bonn en Meeswerf

Gron

dher

enst

raat

Gouwstraat

2e Kate

ndrechtse

-

Charloisse

Hoofd

Charloisse

kade

Kaat

sba

an

Kerk singel

Char loisse

Katen drec

htse

hof

Den Hertigstraat

Staa

lstra

at

Wuy

sterst

raatVan Oestendestraat

Maximiliaanstraat

Habsburgstraat

Walhallalaan

Maashavenkade

Wodanstraat

Parle

vink

er-

Onse

lenstr

.

Wolphaer

tshof

Gerrit

Broerszstr.

Tolh

uis-

boch

t

Donarpad

stra

at

Evers

dijck

Van

Eversdijckhof

Van

Freijapad

3e Katendrechtsehoofd

3e Katendrechtsehoofd

Maashavenkade

Maashaven Nz.

3e Katendrechtse

hoofd

Sumatraw

eg

Zanglijsterstraat

Wester-schouwen-pad

Pend

rech

tsew

eg

Mezen-hof

Drie

-m

orge

n-st

r.

F.Bekkerstr.

Boom

klev

erst

r.

koni

ngst

r.

Win

ter

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Stel

lend

amst

raat

Herkingenstraat

Den

Bom

mel

hof

Dirk

sland

stra

at

Batte

noor

dhof

Serooskerkestraat

Zier

ikze

estra

at

Zijpe

Noordwellestraat

Zier

ikze

estra

at

Elle

mee

thof

Brui

niss

estra

at

OLDEGAARDE

Kromme ZandwegKromme Zandweg

Pend

rech

tsew

eg

GROEN

E KRU

ISWEG

Wich

ards

traat

Tongerlo

Bent

elo

Hoenlo

Bode

lo

Lang

elo

OLDEGAARDE

Alm

stei

n

Ange

rest

ein

Arke

stei

n

Carnissesingel

Goer

eese

straa

tVa

n Sw

iete

nlaa

n

Walc

herse

straa

t

Urke

rsing

el

Urke

rsing

el

Markerstraat

Walc

herse

straa

t

Wier

inge

rstra

at

Amela

ndse

straa

t

Flakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Carnisselaan

Carnissesingel

Carnissedreef

Madeliefstraat

Klaverstraat

Lepe

laar

singe

l

Meester Arendstraat

Utenhagenstraat

3e Carnisse-str.

muntstr.

Klav

erst

raat

Lepe

laar

singe

l Carnisselaan

blokstr.

Sternstraat

Ekst

erst

raat

Korh

aans

traat

Lepe

laar

singe

l

Gruttostraat

DORP

SWEG

Faza

ntst

raat

Roodborststraat

Tapu

itstra

at

Faza

ntst

raat

Lepe

laar

singe

l

Korh

aans

traat

Faza

ntst

raat

Tapu

itstra

at

Roerdomplaan

DORP

SWEG

Mezen- straat

Talin

gstra

at

Boer

goen

sevl

iet

Arendsweg Nachtegaalplein

Wulpstr.

Nach

tega

alst

r.

Spec

htst

raat

Gruttostraat

Zege

nstra

at

Boerg

oens

evlie

t

Boerg

oens

evlie

t

PortlandstraatPortlandstr.

Pendrechtstraat

Oostvoornse-straat

straat

Schi

lper

oorts

traat

VoornsevlietOudenhoornstraat

BarendregtstraatNatersweg

De Q

uack

straa

t

Van Blommesteijnweg

Land

man

stra

at

Jaer

svel

t-str

aat

Slotb

oom

str.

Zege

nstra

at

Kerk

wer

vesin

gel

Slotboomplein

Ahoyweg

Katendrechtse Lagendijk

WielewaalstraatMezenstraat

Boer

goen

sevl

iet

Slot

boom

stra

at

Aalsc

holv

erst

raat

Albatroslaan

Alba

trosp

ad

Wolphaertsbocht

Som

mel

sdijk

stra

at

Fuutstraat

Sperwerstr.Kwartelstr.

Zwal

uwst

raat

Rockanje-

Korh

aans

traat

Korh

aans

traat

Buizerdstraat MeerkoetstraatRobben-

oordplein

Zand-M

adeliefstraat

Klaverstraat

Kruize-

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestraat

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lsest

raat

Scho

kland

sestr

aat

Tersc

hellin

gses

traat

Lepe

laar

singe

l

Drei

scho

rstra

at

Laantjesweg

str.

Kaapstr

aat

Transvaalstraat

Pretorialaan

Afrikaanderplein

Herm

an C

oste

rstra

at

HilledijkTweebosstraat

Martinus St

eijnstra

at

Hilledijk

Beverstraat

Bankwerkerstr.

Puttershoek-str.

Geervlietstraat

Heenvlietstraat

Hoogvlietstraat

Zwartew

aalstraatZw

artewaalstraat

Gaesbeekstraat

Blankenburgstraat

Voet

jes-

straa

tBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

Groe

pstra

at

Mijns-

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Moe

rkerke

straa

t

Borselaarstraat

Millinxstraat

Cillershoek-str.

DORD

TSEL

AAN

DO

RDTSELAAN

Blazoenstraat

Zwederstraat

Marentakstr. Boud

ewijn

straa

t

Olea

nder

stra

at

Putse

bocht

Putse

boch

t

Aster

straa

t

Bloem

hof

2e Ba

lsemien

straa

t

Dahlias

traat

Anemoo

nstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraat

Lobelia

straat

Lange H

illeweg

Egelantierstraat

Jasmijn-

straat

KamperfoeliestraatRanonkelstraat

spoor-

straat

straat

Korenbloemstraat

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat

2e Pioenstraat

Lange H

illeweg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Hillevliet

Slaghekstraat

Polderl

aan

Maliestraat

Klosstraat

Wapen

straat

Koker-straat

Schi

ld

straat

Noordpolder straat

plein

Hille-

brugpolderstraatHillevliet

Pold

erst

raat

Strij

ense

stra

at

Hillevliet

Patrimonium’sHof

Dahlias

traat

Hillevliet

Eem-

stein

Groote Lin

dtstraa

t Heer

straat

Lindtstraat

straat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat

Lindt-

str.

Korte

Heinlan

tstr.

Groe

ne H

illed

ijk

Slaghekstraat

Friesestraat

Zaadakkerstraat

Riederlaan

Groningerstr

Blokweg

Westerbeekstraat

Beverstraat

West-Varkenoordsew

eg

COLOSSEUMW

EG

Donkerslootstraat

RiederstraatOverijsselsestraat

Donkerslootstraat

Hollandsestraat

Randweg

Randweg

Brab

ants

estra

at

Utrechtsestraatplein

straat

Wouds-

Vlasakkerstraat

Zeeu

wse

strRandstr

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

STADIONVIADUCT

OLYMPIAW

EG

Stadion "Feijenoord"

plein

Salvi

ahof

VARKENOORDSEVIADUCT

straat

Cor Kieboomplein

Piet Smitkade

Rich

ard

Dom

bist

r.

Joha

nW

eber

str.

Bert

Hees

akke

rst

r.

ImmobiliastraatImm

obilialaan

Moerkerkeplein

STADIONWEG

Odas

traat

Retiefstraat

Laantjesweg

Beije

rland

sela

an Beijerlandsestraat

BRIELSELAAN

Mijnsh

eren

laan

De la Reystraat

IJzerwerkerkade

Sint-Andriesstraat

Pols

land

str.

Erica-plein

Pimpernelstr.

Laven delstraat

Hekelingenstr.

Abcou destr

aat

Drentse-

Putsestraat

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Stokro

osstra

at

Kamelia-

straat

Hr. Nicolaes-straat

Adria

an Ko

onin

gs-

straa

t

Oleander-

pleinBrabantse

Kleine

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Christiaan de Wetstraat

Johannes Brandstraat

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Hellevoetstr.

Wieldrechtstr.

Heidestr.

Snee

uwbals

traat

Gouden

regen

straat

Violierstraat

Koperslagerstr

aat

Jan Lin

ssenstra

at

Adri van

Male

straat

Bertu

s Buls

traat

Bas P

aauw

estra

at

Oosten

damstr

aat

Dortsm

ondstr

aat

Meerdervoort-

Arnold-

2e Kiefhoekstraat

Schobbe-

lantst

r.Ned

erhov

en-str

.

Zuid-

1e KiefhoekstraatRozemarijn-

Ridder-1e Pioenstraat

1e Ba

lsemien

straa

t

Putse

pl.

Goede Hoopstr.

Burg

erho

utst

r.

Jan P

ette

rsons

tr.

Spijkenissestr.

Polder-

Limburgse-

Hollandsestr.

Stichtse-

polderstr.

BeukelaarsstraatBeukelaarsstraat

Westerbeekstr.

Vredes-plein

Wielerstraat

Pantserstraat

Kegelstraat

Maashaven Zz.

Plein

Putselaan

Putselaan

Hyacintstraat

Primula

-

Mimosa-

str.

str.

Hyacintstraat

Hortensiastraat

Hortensiastraat

Asterst

r.

Sleute

lbloem-

str.

Lange H

illeweg

Lange H

illeweg

Hendrik

Ido- Hendrik

2e Ro

sestr

aat

Korte Stadionweg

Ericastr.

Maa

shav

en O

.Z.

Maashaven Nz.

Dra

kens

tein

Holtkamp

ElskampDaling

ZUID PLEINZuiden

Van

Swie

tenl

aan

Gooi

land

singe

l

Salla

ndw

egMetroplein

Zuidplein Hoog

Zuiderterras

Twen

test

raat

STRE

VELS

WEG

VAANWEG

Casimirst

raat

Motorstraa

t

Strevelsweg

Egstr

aat

Sikkel

straat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

JagerslaanZeisstraatKouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinkst

erweid

e

Rondew

ei

Lentew

ei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEG

AARDE

Aldenkamp

Emelenkam

p

Hessels- kamp

Binkhorst

Ellen

horst

Nederhorst

Ravenhorst

Ludenhorst

Eigelhorst

Glin

thor

st

VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailan

d

Stuart Millpad

SPINOZAWEG

Elsschotstraat

Bollandstraat Ovinkstraat

Kritostraat

Socratesstraat

Socratesstraat

Borse

laarst

raat

Millinxst

raat Ser

ingen

straat

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstra

at Dortsm

ond-

Sandelingplein

Nimantsstraat straat

SlagVossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Groe

ne H

illed

ijk

Voor

de

Klaphek

TiengeburenWelpad

Melk

pad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Lede

Schovenhoek

Voor

donk

DonkBrinkpoortBr

ink

DreefManpad

Boogjes

Vonder

Geerbrug

Kortewelle

Wel

lepl

ein

LangegeerW

ellebrug

Meiendaal

Olm

endaal

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek Small

e

weer

Groenezoom

Ledebrug

LangegeerGroenezoom

brug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Molenw

ei

Rozegaarde

Wilgew

eerd

Kortedreef

Enk

Enkbrug

Groenezoom

Frankendaal

Langewelle

Dennendaal

Sparrendaal

Berkendaal

Iependaal

Olm

endaal

Meiendaal

Geite

nkam

p

Vaarzeveld

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Karl Marxstraat

Fichtestraat

Fichtestraat

Hegelstraat

BongertIependaal

Berkendaal

Frankendaal

Beukendaal

Clingendaal

West-Varkenoordseweg

Eiken

daal

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Imm

anuel Kantstraat

Herweijerstraat

Ramaerstraat

Dirk Muijsstraat

Clement Tolstraat

Jan Vrijlandtsingel

Enk

Mr. Arend van

der Woudenslaa

n

1e Opbouwstraat

WijdehofKarl Marxstraat

Stuart Mill

Schopenhauerweg

OgierssingelAnthony

Cartesiusstr

Stuart Millstraat

Bier

ens

de H

aanw

eg

Heymansstraat

Streve

lsweg

Dalweg

Dalw

eg

Breeweg

Elzendal

Ogierssingel

Ogierssingel

MO

LENVLIET

COLOSSEUMW

EG

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oosten

damstr

.

Georg

Dordtsestraatweg

OLDEGAARDE

Jan Lig

thartstraa

t

Valkeniers

weg

Valkeniers b

rug

SPINOZAWEG

MO

LENV

LIET

Smee

tslan

dsed

ijk

HogehofZonnehofBredehof

Ogierssingel

Langewelle

Rijsoo rdstraat

straat

Van Malsumstraat

Kastanjedaal

Laagjes

Nietzschestr.

Achterdonk

Mijn

sher

enlaa

n

Pytha- gorasweg

2e Opbouw-stra

at

Dirk Smeetsla

an

Meekrapstraat

Lijnzaa

dstr.

KoolzaadstraatSchiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

Breeweg

Breeplein

Hemsterhuisstr.

Kierkegaarde-straat

straat

Zuiderparkplein

Smeetlandsedijk

SLINGE

Leeuwenhorst

Tandwiels

traat

Meierijstr.

Tykenstra

at

Lindendaal

Dynamo-

Ploeg

straat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

Schaarweide

Bloemenlaan

Wildbaan

Bergsonstraat

Paasw

eide

str.

Heerjan

straat

Wevershoek straat Bree

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterij

str.

Motorst

raat

Verle

ngde

Reepstr

aat

Hove

ndaa

l

Groenezoom

250 m100 m0 m

ok

ok

ok

ok

ok

ok ok

okok

ok

ok

ok

ok

okok

ok

ok

ok

ok

ok

ok

ok

ok

ok

okok

ok

ok

ok

politiebureaus

brandweerkazerne

OK-punten ok

politiebureaus

brandweerkazerne

OK-punten

Afbeelding 3.11: Omgeving Hart van Zuid; themakaart participatie & vrije tijd

Netwerkanalyse Hart van Zuid40

Page 41: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

2e Katendrechtsehaven

Maashaven

Maashaven

CH A RL O I S

Oud Charlois Carnisse

Zuiderpark

Bloemhof

Tarwewi jk

Hi l lesluis

FEI JEN O O RD

Vreewi jk

Zuidplein

Dokhaven

Kaappark

Zuiderpark

Varkenoordsepark

Valkeniersweide

Zuiderpark

Spinozapark

Vaanweide

6

5

7

8

Ligplaats "Stoomschip Rotterdam"

V.T.V. "Oldegaarde"

V.T.V. "De Zuiderhof"

V.T.V. "De Zandweg""Reyerwaard"

V.T.V.

Station"Maashaven"

Station"R’dam Stadion"

Sportpark

"De Vaan"

Ahoy'

V.T.V. "De Beukhoeve"

Station "Zuidplein"

Polsl

ands

traat

Spru

ytstr

aat

Mijnkintstraat

Van

Bas Jungeriusstraat

Blankenburgstraat

StoppelstraatGerst-

Tarwestraat

SpeltstraatRoggestraat

PolslandstraatWolpha

ertsboch

tBRIELSELAAN

De Man

straat

Verschoorstraat

Bas Jungeriusstraat

Versc

hoor

straa

t

MAASTUNNEL

PLEIN

Doklaan

Karel de Stouteplein

Boergoensestraat

Boer

goen

sestr

aat

Schilperoort

str.

Karel

deSto

utes

tr.

Wolphaertsbocht

Pomps

traat

Westdu

ëlstra

at

Clemen

straa

t

Dokstr

aatDoklaan

DOKLAAN

Gron

dher

endi

jk

Clemen

sstraa

t

Wolphaertstraat

Frans

Bekkerstraat

Tolhuislaan

Schipper Blompad

Pons

erpa

d

Katendrechtse

Lagendijk

Van

Dies

tstra

at

Jaer

svel

tstr

Roei

erpa

d

Dukd

alfp

ad

haven

Ertsstraat

PLEINWEG

straat

Katen

drech

tse La

gend

ijk

DOKLAAN

Charloisse Hoofd

Bonn en Meeswerf

Gron

dher

enst

raat

Gouwstraat

2e Kate

ndrechtse

-

Charloisse

Hoofd

Charloisse

kade

Kaat

sba

an

Kerk singel

Char loisse

Katen drec

htse

hof

Den Hertigstraat

Staa

lstra

at

Wuy

sterst

raatVan Oestendestraat

Maximiliaanstraat

Habsburgstraat

Walhallalaan

Maashavenkade

Wodanstraat

Parle

vink

er-

Onse

lenstr

.

Wolphaer

tshof

Gerrit

Broerszstr.

Tolh

uis-

boch

t

Donarpad

stra

at

Evers

dijck

Van

Eversdijckhof

Van

Freijapad

3e Katendrechtsehoofd

3e Katendrechtsehoofd

Maashavenkade

Maashaven Nz.

3e Katendrechtse

hoofd

Sumatraw

eg

Zanglijsterstraat

Wester-schouwen-pad

Pend

rech

tsew

eg

Mezen-hof

Drie

-m

orge

n-st

r.

F.Bekkerstr.

Boom

klev

erst

r.

koni

ngst

r.

Win

ter

ZUID

ERPA

RKW

EG

Amelandseplein

Stel

lend

amst

raat

Herkingenstraat

Den

Bom

mel

hof

Dirk

sland

stra

at

Batte

noor

dhof

Serooskerkestraat

Zier

ikze

estra

at

Zijpe

Noordwellestraat

Zier

ikze

estra

at

Elle

mee

thof

Brui

niss

estra

at

OLDEGAARDE

Kromme ZandwegKromme Zandweg

Pend

rech

tsew

eg

GROEN

E KRU

ISWEG

Wich

ards

traat

Tongerlo

Bent

elo

Hoenlo

Bode

lo

Lang

elo

OLDEGAARDE

Alm

stei

n

Ange

rest

ein

Arke

stei

n

Carnissesingel

Goer

eese

straa

tVa

n Sw

iete

nlaa

n

Walc

herse

straa

t

Urke

rsing

el

Urke

rsing

el

Markerstraat

Walc

herse

straa

t

Wier

inge

rstra

at

Amela

ndse

straa

t

Flakkeesestraat

FlakkeesestraatTexelsestraat

Ebenhaëzerstraat

De Buijserlaan

Utenhagenstraat

Quintstraat

Meester Arendstraat

Kruizemuntstraat

Carnisselaan

Carnissesingel

Carnissedreef

Madeliefstraat

Klaverstraat

Lepe

laar

singe

l

Meester Arendstraat

Utenhagenstraat

3e Carnisse-str.

muntstr.

Klav

erst

raat

Lepe

laar

singe

l Carnisselaan

blokstr.

Sternstraat

Ekst

erst

raat

Korh

aans

traat

Lepe

laar

singe

l

Gruttostraat

DORP

SWEG

Faza

ntst

raat

Roodborststraat

Tapu

itstra

at

Faza

ntst

raat

Lepe

laar

singe

l

Korh

aans

traat

Faza

ntst

raat

Tapu

itstra

at

Roerdomplaan

DORP

SWEG

Mezen- straat

Talin

gstra

at

Boer

goen

sevl

iet

Arendsweg Nachtegaalplein

Wulpstr.

Nach

tega

alst

r.

Spec

htst

raat

Gruttostraat

Zege

nstra

at

Boerg

oens

evlie

t

Boerg

oens

evlie

t

PortlandstraatPortlandstr.

Pendrechtstraat

Oostvoornse-straat

straat

Schi

lper

oorts

traat

VoornsevlietOudenhoornstraat

BarendregtstraatNatersweg

De Q

uack

straa

t

Van Blommesteijnweg

Land

man

stra

at

Jaer

svel

t-str

aat

Slotb

oom

str.

Zege

nstra

at

Kerk

wer

vesin

gel

Slotboomplein

Ahoyweg

Katendrechtse Lagendijk

WielewaalstraatMezenstraat

Boer

goen

sevl

iet

Slot

boom

stra

at

Aalsc

holv

erst

raat

Albatroslaan

Alba

trosp

ad

Wolphaertsbocht

Som

mel

sdijk

stra

at

Fuutstraat

Sperwerstr.Kwartelstr.

Zwal

uwst

raat

Rockanje-

Korh

aans

traat

Korh

aans

traat

Buizerdstraat Meerkoetstraat

Robben-

oordplein

Zand-M

adeliefstraat

Klaverstraat

Kruize-

Ebenhaëzerstraat

Bevelandsestraat

1e Carnissestraat

2e Carnissestraat

3e Carnissestraat

Texe

lsest

raat

Scho

kland

sestr

aat

Tersc

hellin

gses

traat

Lepe

laar

singe

l

Drei

scho

rstra

at

Laantjesweg

str.

Kaapstr

aat

Transvaalstraat

Pretorialaan

Afrikaanderplein

Herm

an C

oste

rstra

at

HilledijkTweebosstraat

Martinus St

eijnstra

at

Hilledijk

Beverstraat

Bankwerkerstr.

Puttershoek-str.

Geervlietstraat

Heenvlietstraat

Hoogvlietstraat

Zwartew

aalstraatZw

artewaalstraat

Gaesbeekstraat

Blankenburgstraat

Voet

jes-

straa

tBo

nave

ntur

astr

aat

Boelstraat

Maasdamstr.

Groe

pstra

at

Mijns-

herenplein

Moe

rker

kest

raat

Moe

rkerke

straa

t

Borselaarstraat

Millinxstraat

Cillershoek-str.

DORD

TSEL

AAN

DO

RDTSELAAN

Blazoenstraat

Zwederstraat

Marentakstr. Boud

ewijn

straa

t

Olea

nder

stra

at

Putse

bocht

Putse

boch

t

Aster

straa

t

Bloem

hof

2e Ba

lsemien

straa

t

Dahlias

traat

Anemoo

nstraat

Narciss

enstr

aat

Geraniu

mstraat

Lobelia

straat

Lange H

illeweg

Egelantierstraat

Jasmijn-

straat

KamperfoeliestraatRanonkelstraat

spoor-

straat

straat

Korenbloemstraat

Zwane

bloemstr

ResedastraatFuchsiastraat

2e Pioenstraat

Lange H

illeweg

Develstr

aat

Develstr

aat

Adriaan Pieterstr.

Oudelandstraat

Oosten

dam

Hillevliet

Slaghekstraat

Polderl

aan

Maliestraat

Klosstraat

Wapen

straat

Koker-straat

Schi

ld

straat

Noordpolder straat

plein

Hille-

brugpolderstraatHillevliet

Pold

erst

raat

Strij

ense

stra

at

Hillevliet

Patrimonium’sHof

Dahlias

traat

Hillevliet

Eem-

stein

Groote Lin

dtstraa

t Heer

straat

Lindtstraat

straat

Zwijndrechtse-

straat

Heinlantstraat

Heer-jansweg

Sandelingstraat

Lindt-

str.

Korte

Heinlan

tstr.

Groe

ne H

illed

ijk

Slaghekstraat

Friesestraat

Zaadakkerstraat

Riederlaan

Groningerstr

Blokweg

Westerbeekstraat

Beverstraat

West-Varkenoordsew

eg

COLOSSEUMW

EG

Donkerslootstraat

RiederstraatOverijsselsestraat

Donkerslootstraat

Hollandsestraat

Randweg

Randweg

Brab

ants

estra

at

Utrechtsestraatplein

straat

Wouds-

Vlasakkerstraat

Zeeu

wse

strRandstr

Van Malsen

Wal

rave

nstra

at

STADIONVIADUCT

OLYMPIAW

EG

Stadion "Feijenoord"

plein

Salvi

ahof

VARKENOORDSEVIADUCT

straat

Cor Kieboomplein

Piet Smitkade

Rich

ard

Dom

bist

r.

Joha

nW

eber

str.

Bert

Hees

akke

rst

r.

ImmobiliastraatImm

obilialaan

Moerkerkeplein

STADIONWEG

Odas

traat

Retiefstraat

Laantjesweg

Beije

rland

sela

an Beijerlandsestraat

BRIELSELAAN

Mijnsh

eren

laan

De la Reystraat

IJzerwerkerkade

Sint-Andriesstraat

Pols

land

str.

Erica-plein

Pimpernelstr.

Laven delstraat

Hekelingenstr.

Abcou destr

aat

Drentse-

Putsestraat

Hendrick Croesinck

Oost-Pieter-

manstr.

Stokro

osstra

at

Kamelia-

straat

Hr. Nicolaes-straat

Adria

an Ko

onin

gs-

straa

t

Oleander-

pleinBrabantse

Kleine

straat

Ido-plein

Zwijn-drechtse

Christiaan de Wetstraat

Johannes Brandstraat

Heinenoordstr.'s-Gravendeelstr.

Hellevoetstr.

Wieldrechtstr.

Heidestr.

Snee

uwbals

traat

Gouden

regen

straat

Violierstraat

Koperslagerstr

aat

Jan Lin

ssenstra

at

Adri van

Male

straat

Bertu

s Buls

traat

Bas P

aauw

estra

at

Oosten

damstr

aat

Dortsm

ondstr

aat

Meerdervoort-

Arnold-

2e Kiefhoekstraat

Schobbe-

lantst

r.Ned

erhov

en-str

.

Zuid-

1e KiefhoekstraatRozemarijn-

Ridder-1e Pioenstraat

1e Ba

lsemien

straa

t

Putse

pl.

Goede Hoopstr.

Burg

erho

utst

r.

Jan P

ette

rsons

tr.

Spijkenissestr.

Polder-

Limburgse-

Hollandsestr.

Stichtse-

polderstr.

BeukelaarsstraatBeukelaarsstraat

Westerbeekstr.

Vredes-plein

Wielerstraat

Pantserstraat

Kegelstraat

Maashaven Zz.

Plein

Putselaan

Putselaan

Hyacintstraat

Primula

-

Mimosa-

str.

str.

Hyacintstraat

Hortensiastraat

Hortensiastraat

Asterst

r.

Sleute

lbloem-

str.

Lange H

illeweg

Lange H

illeweg

Hendrik

Ido- Hendrik

2e Ro

sestr

aat

Korte Stadionweg

Ericastr.

Maa

shav

en O

.Z.

Maashaven Nz.

Dra

kens

tein

Holtkamp

ElskampDaling

ZUID PLEINZuiden

Van

Swie

tenl

aan

Gooi

land

singe

l

Salla

ndw

eg

Metroplein

Zuidplein Hoog

Zuiderterras

Twen

test

raat

STRE

VELS

WEG

VAANWEG

Casimirst

raat

Motorstraa

t

Strevelsweg

Egstr

aat

Sikkel

straat

Ploegstraat WeimanswegWei

man

spa

d

Eiberpad

Reigerpad

JagerslaanZeisstraatKouterstraatDisselstraat

Veldstraat

Schoe

p

Batterijstraat

straat

VliegwielpadMontessoriweg Dordtsestraatweg

Pinkst

erweid

e

Rondew

ei

Lentew

ei

Vinkenbaan

Schaarweide

Bloemenlaan

BlekerslaanStruweel

OLDEG

AARDE

Aldenkamp

Emelenkam

p

Hessels- kamp

Binkhorst

Ellen

horst

Nederhorst

Ravenhorst

Ludenhorst

Eigelhorst

Glin

thor

st

VAANWEG

Korte KromhoutBollenland

Hazen

akker Zaailan

d

Stuart Millpad

SPINOZAWEG

Elsschotstraat

Bollandstraat Ovinkstraat

Kritostraat

Socratesstraat

Socratesstraat

Borse

laarst

raat

Millinxst

raat Ser

ingen

straat

Boekweitstraat

straat

Heer Daniëlstraat

Dubbelstra

at Dortsm

ond-

Sandelingplein

Nimantsstraat straat

SlagVossepad

Wolvepad

Wei

poor

t

Voor

de

Maarland

Groe

ne H

illed

ijk

Voor

de

Klaphek

TiengeburenWelpad

Melk

pad

Dreef

Heggepad

WedDree

fbrug

Lede

Schovenhoek

Voor

donk

DonkBrinkpoortBr

ink

DreefManpad

Boogjes

Vonder

Geerbrug

Kortewelle

Wel

lepl

ein

LangegeerW

ellebrug

Meiendaal

Olm

endaal

Vond

erbr

ug

VonderKrielerf

Treek Small

e

weer

Groenezoom

Ledebrug

LangegeerGroenezoom

brug

Grift

Grift

Mare

Meiland

Molenw

ei

Rozegaarde

Wilgew

eerd

Kortedreef

Enk

Enkbrug

Groenezoom

Frankendaal

Langewelle

Dennendaal

Sparrendaal

Berkendaal

Iependaal

Olm

endaal

Meiendaal

Geite

nkam

p

Vaarzeveld

Zuideras

Lichte

gaard

ReineveldReineveld

Enk

Marebrug

Karl Marxstraat

Fichtestraat

Fichtestraat

Hegelstraat

BongertIependaal

Berkendaal

Frankendaal

Beukendaal

Clingendaal

West-Varkenoordseweg

Eiken

daal

Zuideras

Wildzang

Blokland

Haze

sprong

Imm

anuel Kantstraat

Herweijerstraat

Ramaerstraat

Dirk Muijsstraat

Clement Tolstraat

Jan Vrijlandtsingel

Enk

Mr. Arend van

der Woudenslaa

n

1e Opbouwstraat

WijdehofKarl Marxstraat

Stuart Mill

Schopenhauerweg

OgierssingelAnthony

Cartesiusstr

Stuart Millstraat

Bier

ens

de H

aanw

eg

Heymansstraat

Streve

lsweg

Dalweg

Dalw

eg

Breeweg

Elzendal

Ogierssingel

Ogierssingel

MO

LENVLIET

COLOSSEUMW

EG

wijdsestr

StruweelBlekerslaan

Oosten

damstr

.

Georg

Dordtsestraatweg

OLDEGAARDE

Jan Lig

thartstraa

t

Valkeniers

weg

Valkeniers b

rug

SPINOZAWEG

MO

LENV

LIET

Smee

tslan

dsed

ijk

HogehofZonnehofBredehof

Ogierssingel

Langewelle

Rijsoo rdstraat

straat

Van Malsumstraat

Kastanjedaal

Laagjes

Nietzschestr.

Achterdonk

Mijn

sher

enlaa

n

Pytha- gorasweg

2e Opbouw-stra

at

Dirk Smeetsla

an

Meekrapstraat

Lijnzaa

dstr.

KoolzaadstraatSchiltman-

Oudelandstraat

straa

tmanstr.

West Pieter-

Janne Bouwens-

Adriaen Van Haeftenstraat

Breeweg

Breeplein

Hemsterhuisstr.

Kierkegaarde-straat

straat

Zuiderparkplein

Smeetlandsedijk

SLINGE

Leeuwenhorst

Tandwiels

traat

Meierijstr.

Tykenstra

at

Lindendaal

Dynamo-

Ploeg

straat

Vorkstraat

Narcissenstraat

Rijsoordpad

Boerhaave-straat

Zuid

plei

n

Schaarweide

Bloemenlaan

Wildbaan

Bergsonstraat

Paasw

eide

str.

Heerjan

straat

Wevershoek straat Bree

ziekenhuis

ZUIDERPARKWEG

str.Cilinder-

Batterij

str.

Motorst

raat

Verle

ngde

Reepstr

aatHo

vend

aal

Groenezoom

250 m100 m0 m

TOS

TOS

TOS

TOS

TOS

TOS

Stichting Zuidzijde; Kunst & Cultuur

Kosmopolis; Cultuur

Got Skills; Dans

Gemeente Rotterdam

TOS; Zuiderpark

Theater Zuidplein; Theater

Rotterdams Wijktheater; Theater

Deelgemeente Charlois

Stichting Bewoners Zuidpleingebied; Bewonersorganisatie

vereniging overigsportverenigingbuiten

sportverenigingbinnen

atletiekbaan

zwembad buiten

zwembad binnen

roeivereniging

verenigingsgebouw

omheind gebied

open gebied

theater/evenementen volkstuin

galerie/expositieruimte

collectieve tuinmuseum

speeltuin

TOS-veldlocatie

TOS-kantoorlocatie

wijkgebouw

islamitische instelling

joodse instelling

christelijke instelling

TOS

TOS

jaarlijks terugkerend festival

PARTICIPATIE & VRIJE TIJD

Participatie & vrije tijd toont de georganiseerde vrijetijdsvoorzieningen, zoals sportverenigingen, wijkgebouwen, zwembaden, volkstuinen en musea. Daarnaast worden ook diverse religieuze instellingen meegenomen. Een categorie aanvullende voorzieningen wordt gevormd door de politiebureaus en brandweerkazernes (thema veiligheid).

Kaart | VeldacademieBronnen | GGD Socard 2012, Google Maps 2012

41Themakaarten

Page 42: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013
Page 43: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

NETWERPNETWERKKAARTEN

Page 44: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

Netwerkanalyse Hart van Zuid44

Page 45: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

4.1 De netwerkkaarten bestaan uit een grafische weergave van de samenwerkingsverbanden van de deelnemende partijen. Deze zijn gebaseerd op de interviews die op drie verschillende manieren geanalyseerd zijn.

Ten eerste is er gekeken naar bestaande samenwerkingsverbanden met onderwijsinstellingen en gewenste uitbreiding daarvan. Deze zijn weergegeven in afbeelding 4.1. en 4.2. Ten tweede zijn de overige samenwerkingsverbanden gevisualiseerd. Hierin is onderscheid gemaakt tussen de samenwerking tussen de geïnterviewde partijen (afbeelding 4.3), overige samenwerking binnen Hart van Zuid (afbeelding 4.4) en samenwerking buiten Hart van Zuid (afbeelding 4.5). Tevens worden de gewenste uitbreidingen van samenwerkingen getoond (afbeelding 4.6). Ten derde zijn de gezamenlijk georganiseerde activiteiten weergegeven. Deze activiteiten zijn voor een betere overzicht gescheiden naar de thema’s economie & werkgelegenheid (afbeelding 4.7), gezondheid & hulpverlening (afbeelding 4.7), woonomgeving & veiligheid (afbeelding 4.8), onderwijs (afbeelding 4.9), en participatie & vrije tijd (afbeelding 4.10 en 4.11).

INLEIDING

45Netwerkkaarten

Page 46: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

4.2 SAMENWERKINGEN MET ONDERWIJSINSTELLINGEN

Afbeelding 4.1: Weergave van de samenwerkingsafspraken genoemd door de geïnterviewde partijen.

Netwerkanalyse Hart van Zuid46

Page 47: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

BESTAANDE SAMENWERKINGEN

Deze grafiek geeft de bestaande samenwerkingen met onderwijsinstellingen weer. In het midden zijn de in de interviews genoemde onderwijsinstellingen te vinden, hieromheen bevinden zich de geïnterviewde partijen, gesorteerd op de volgende thema’s:

• wonen(blauw) • vrijetijd-gesubsidieerd(rood) • vrijetijd-nietgesubsidieerd(groen) • diensten(paars)

Het grijze ovaal geeft de hoeveelheid samenwerkingen weer, hoe meer samenwerkingen, hoe donkerder het vlak. De samenwerkingen gaan voornamelijk over leerwerktrajecten, stagiaires en afstudeerders. Daarnaast zijn een aantal partijen ook lid van een commissie van een onderwijsinstelling, namelijk:

JMR• InHolland-eindexamencommissie • HogeschoolRotterdam-werkveldcommissie • EurocollegeHogeschool- beroepenveldcommissie

Kosmopolis• HogeschoolRotterdam-beroepenveldcommissie

Theater Zuidplein• HogeschoolRotterdam-werkveldcommissie Vrijetijdsmanagement • CodartsHogeschool-werkveldcommissiedocent Dans

* De winkeliers in het winkelcentrum Zuidplein hebben ook afspraken met onderwijsinstellingen, zie hiervoor bijlage IV.

47Netwerkkaarten

Page 48: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

Afbeelding 4.2: Weergave van de samenwerkingsafspraken genoemd door de geïnterviewde partijen.

Netwerkanalyse Hart van Zuid48

Page 49: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

SAMENWERKINGEN - UITBREIDING

Sommige partijen hebben plannen bestaande samenwerking met onderwijsinstellingen uit te breiden. Deze ideeën voor uitbreiding zijn in dit schema weergegeven.

Got SkillsGot Skills wil zijn samenwerkingen uitbreiden op het gebied van dans en multimedia (MBO & HBO), er is geen voorkeur voor een specifieke onderwijsinstelling.

Winkelcentrummanagement Vanuit het winkelcentrummanagement is sinds februari 2012 gestart met het aannemen van stagiaires. In de toekomst wil het winkelcentrummanagment structurele afspraken maken met Albeda en Hogeschool Rotterdam betreffende stagiaires.

Deelgemeente CharloisDeelgemeente Charlois wil vanuit de afdeling Communicatie structurele afspraken maken met Hogeschool Rotterdam of INHolland en een MBO-instelling.

De overige partijen zetten gemaakte afspraken voort.

49Netwerkkaarten

Page 50: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

4.3 SAMENWERKINGEN OVERIG

VRIJE TIJDgesubsidieerd/niet commercieel

VRIJE TIJDniet gesubsidieerd/commercieel

ONDERWIJS ZORG & WELZIJNWONEN DIENSTEN

Netwerkanalyse Hart van Zuid50

Page 51: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

semi openbaar gebruik accommodatie

SAMENWERKINGEN TUSSEN GEÏN-TERVIEWDE PARTIJEN*

Ahoy- Deelgemeente CharloisFrequent overleg met Dagelijks Bestuur, publicatie van Ahoy agenda, vergunningen, gebiedsontwikkeling en gebruik Zuiderpark

Got Skills - Stichting ZuidzijdeSamenwerking met betrekking tot een project aan de Gooilandsingel (Wandschappen).

Kosmopolis - Theater ZuidpleinCommunity-art projecten op het gebied van dans, die worden in Theater Zuidplein opgevoerd. Maar ook andere projecten, zoals straatvoetbal en voorstellingen. Contacten zijn er circa vier keer per jaar rondom twee gezamenlijke evenementen.

Kosmopolis - Got SkillsDansprojecten via GotSkills, waarbij gevraagd wordt naar de talentvolle jongeren bij Got Skills.

Stichting bewoners - WinkelcentrumContact over evenementen en leegstand.

Stichting bewoners - AhoyContact over evenementen met leerlingen van het Albeda.

Theater Zuidplein - JINCTheater Zuidplein is lid van de organisatie JINC en verzorgen om die reden 4 keer per jaar sollicitatietrainingen op basisscholen op Zuid en ontvangen basisschool leerlingen uit de bovenbouw en vmbo-leerlingen uit de onderbouw in het kader van Bliksemstages in het theater. Deze samenwerking wordt jaarlijks verlengd.

Theater Zuidplein - Deelgemeente CharloisContact met de afdeling Cultuur en de deelgemeente voorzitter. Het aantal contactmomenten is wisselend, minimaal 3 keer per jaar. In het kader van Charlois 550 was er wekelijks contact.

Afbeelding 4.3: Weergave van de samenwerkingsafspraken

* De opdrachtgever heeft een lijst geleverd van organisaties met contactpersonen, bestaande uit partijen die reeds actief zijn in het gebied of bekend zijn vanuit eerdere samenwerking, deze zijn geïnterviewd.

51Netwerkkaarten

Page 52: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

Theater Zuidplein - Rotterdams Wijktheater (RWT)RWT is het huisgezelschap van Theater Zuidplein, eens in de twee jaar wordt er een coproductie gemaakt voor de grote zaal en eens in de drie jaar wordt er samengewerkt bij het International Community Arts Festival. Daarnaast trekken de partijen gezamenlijk op in de landelijke lobby voor meer doelgroepengericht theater. Er is 2-wekelijks contact.

TOS - AhoyRondom jeugdvakantieland werken de partijen samen.

TOS - JMR JMR is een grote organisator in het gebied, samenwerking wat betreft het evenemententerrein.

Zadkine - Deelgemeente Charlois Samenwerking rondom een project waarbij Zadkine-leerlingen vanuit de richting uiterlijke verzorging massage aanbieden aan kantoorpersoneel van de Deelgemeente Charlois.

Netwerkanalyse Hart van Zuid52

Page 53: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

53Netwerkkaarten

Page 54: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

VRIJE TIJDgesubsidieerd/niet commercieel

VRIJE TIJDniet gesubsidieerd/commercieel

ONDERWIJS ZORG & WELZIJNWONEN DIENSTEN

Netwerkanalyse Hart van Zuid54

Page 55: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

SAMENWERKINGEN BINNEN HART VAN ZUID

De volgende partijen worden genoemd binnen Hart van Zuid: Centrum voor Jeugd & Gezin, Stichting DOCK, Laurens, Ikazia Ziekenhuis, winkels op Zuidplein, RET en Wandschappen.

Ahoy - Ikazia ZiekenhuisGebruik van parkeergelegenheid, voor sommige grote evenementen is er onvoldoende parkeergelegenheid bij Ahoy, dan kan er onder andere uitgeweken worden naar het parkeerterrein bij het Ikazia Ziekenhuis.

Ahoy - RETContact over goed openbaar vervoer bij evenementen.

Got Skills - Stichting DOCKEen workshopreeks talentontwikkeling traject in het LCC Larenkamp; Stichting DOCK helpt met het scouten van jongeren.

JINCJINC is opgezet met een basisfinanciering vanuit de Gemeente Rotterdam, deze financiering is beschikbaar voor 3 jaar, daarna moet JINC op eigen benen kunnen staan. Het programma in Rotterdam van JINC bestaat nu uit de volgende projecten: Sollicitatietraining, Bliksemstages en Ondernemen doe je zo!. Hiervoor gaat JINC bij bedrijven langs, waarbij tegelijkertijd gevraagd wordt om financiering (zeker de grote corporaties).

Kosmopolis - WandschappenModeprojecten, uitwisseling van studenten en lokaal talent. Het lokale talent is o.a. bij Wandschappen te vinden.

Stichting bewoners - Stichting DOCKContact om bewoners met vragen/problemen door te kunnen verwijzen naar de juiste organisaties.

semi openbaar gebruik accommodatie

Afbeelding 4.4: Weergave van de samenwerkingsafspraken

55Netwerkkaarten

Page 56: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

VRIJE TIJDgesubsidieerd/niet commercieel

VRIJE TIJDniet gesubsidieerd/commercieel

ONDERWIJS ZORG & WELZIJNWONEN DIENSTEN

Netwerkanalyse Hart van Zuid56

Page 57: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

SAMENWERKINGEN BUITEN HART VAN ZUID

De volgende partijen worden genoemd binnen de omgeving Hart van Zuid: politie, brandweer, woningcorporaties, basis- en VMBO-scholen, bewonersorganisaties, sportverenigingen en religieuze instellingen. Buiten de omgeving Hart van Zuid worden de volgende partijen genoemd: Roteb, Ik Zit op Zuid, deelgemeente Feyenoord, Cultuurscouts en voetbalclub Feyenoord.

Ahoy - Ik Zit op Zuid Vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid met de omgeving is Ahoy onder andere lid van ‘Ik Zit op Zuid’.

Calvijn - FeyenoordSamenwerking rondom het project ‘Playing for Succes’. ‘Playing for Succes’ richt zich op kinderen uit de laatste twee jaar van het basisonderwijs en op jongeren uit de eerste twee jaar van het voortgezet onderwijs. Playing for Succes gebruikt een uitdagende en inspirerende plek buiten de school waar leerlingen zoveel mogelijk positieve ervaringen opdoen; de Giovanni van Bronckhorst Academy in De Kuip. Kinderen werken hier samen aan opdrachten op het gebied van taal, rekenen en computervaardigheden.’

JINC - 15 basisscholen en 10 VMBO-scholenHier komen de leerlingen vandaan die meedoen aan de activiteiten van JINC.

Stichting bewoners Zuidplein - bewonersorganisaties in de omgevingStichting bewoners Zuidpleingebied biedt ondersteuning bij de organisatie van de omliggende bewonersorganisaties.

TOS - sportverenigingenTOS heeft een netwerk rondom elke sport, bijvoorbeeld een netwerk rondom padel en tennis.

Rotterdams Wijktheater - religieuze instellingenVia religieuze instellingen kan men in contact komen met bepaalde doelgroepen in verband met een voorstelling.

semi openbaar gebruik accommodatie

Afbeelding 4.5: Weergave van de samenwerkingsafspraken

57Netwerkkaarten

Page 58: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

Rotterdams Wijktheater - bewonersorganisaties in de omgevingBij bewonersorganisaties worden de sleutelfiguren voor een bepaalde doelgroep voor een voorstelling gevonden.

Zadkine - FeyenoordSamenwerking rondom de organisatie van een voetbalklas.

Netwerkanalyse Hart van Zuid58

Page 59: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

59Netwerkkaarten

Page 60: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

VRIJE TIJDgesubsidieerd/niet commercieel

VRIJE TIJDniet gesubsidieerd/commercieel

ONDERWIJS ZORG & WELZIJNWONEN DIENSTEN

Netwerkanalyse Hart van Zuid60

Page 61: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

UITBREIDING VAN SAMENWERKIN-GEN

CalvijnCalvijn is bezig met het verbeteren van de beroepsoriëntatie, van daaruit zouden samenwerkingen kunnen ontstaan met bedrijven in de haven van Rotterdam .

Kosmopolis - partijen uit de zorgsectorKosmopolis wil graag op de hoogte blijven van de sociale culturele veranderingen en daarvoor samenwerkingen met partijen uit de zorgsector aangaan.

Theater Zuidplein - winkelcentrummanagementTheater Zuidplein heeft de wens om een optreden te geven in het winkelcentrum. Het winkelcentrummanagement heeft de wens om het contact met Theater Zuidplein uit te breiden en zoekt naar de juiste manier.

Theater Zuidplein - RETTheater Zuidplein heeft deeën over het geven van een voorstelling over RET reizigers.

Zadkine - Ikazia ZiekenhuisIn het ziekenhuis werken mensen op onregelmatige tijden, dit is voor Zadkine een kans om mensen tijdens/na hun werk te laten knippen door leerlingen van de kappersopleiding bijvoorbeeld.

ZadkineWens voor samenwerkingen met grotere partijen in combinatie met een stageproject van een aantal maanden. Een stageproject met een langere looptijd levert meer op dan incidentele stageplekken en kost tevens minder tijd.

Afbeelding 4.6: Weergave van de samenwerkingsafspraken

61Netwerkkaarten

Page 62: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

4.4 GEORGANISEERDE ACTIVITEITEN D.M.V. SAMENWERKINGEN

VRIJE TIJDgesubsidieerd/niet commercieel

VRIJE TIJDniet gesubsidieerd/commercieel

ONDERWIJS ZORG & WELZIJNWONEN DIENSTEN

Netwerkanalyse Hart van Zuid62

Page 63: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

ECONOMIE & WERKGELEGENHEID

SÜIT ÜPDe presentatie van de het modelabel SÜIT ÜP zal plaatsvinden in de hal voor de V&D in winkelcentrum Zuidplein. De kledingstukken zullen op een later datum exclusief bij deze V&D te koop zijn.

Kookkunst Zuidplein - Meer van jouHoreca-ondernemers laten zien wat zij allemaal in huis hebben. Zij laten zien wat zij weten van verschillende keukens en hoe je op een duurzame manier kunt omgaan met eten. Ook volkstuinhouders doen hier aan mee en presenteren op deze dag de nieuwe ‘Zuidsaus’.

Moederdag- en vaderdagactiviteitenHierbij worden leerlingen ingezet.

GEZONDHEID & HULPVERLENING

Dag van de zorgVerwendag voor bewoners in verschillende verzorgingstehuizen.

Afbeelding 4.7: Weergave van de samenwerkingsafspraken

63Netwerkkaarten

Page 64: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

VRIJE TIJDgesubsidieerd/niet commercieel

VRIJE TIJDniet gesubsidieerd/commercieel

ONDERWIJS ZORG & WELZIJNWONEN DIENSTEN

Netwerkanalyse Hart van Zuid64

Page 65: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

WOONOMGEVING & VEILIGHEID

JeugdserviceteamsVolgend op het Jeugdserviceteam in het centrum, heeft ook Zuidplein een eigen team. Vanuit TOS zijn er medewerkers die jongeren aanspreken die rondhangen op het Zuidplein. Dit project bestaat niet meer, omdat de subsidie is stop gezet.

Podium ZuiderparkKunstobjecten in het Zuiderpark. Stichting B.A.D. is een kunstenaarsinitiatief in Rotterdam.

Schoonhouden buitenruimteClienten van ASVZ (organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking) lopen rond in het gebied om papier en blaadjes op te ruimen. Daarnaast brengen ze ook de vuilniszakken weg van oudere bewoners op een vast moment in de week.

Renoveren op ZuidDe deelnemers van ‘Renoveren op Zuid’ volgen bij Zadkine een bouwkunde-, stukadoors- of schildersopleiding. Onder begeleiding van vakkrachten voeren ze diverse werkzaamheden uit, gericht op het opknappen en renoveren van woningen. Dankzij het leerwerkproject kunnen ze praktijkervaring opdoen. Dit project wordt uitgebreid.

Afbeelding 4.8: Weergave van de samenwerkingsafspraken

65Netwerkkaarten

Page 66: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

VRIJE TIJDgesubsidieerd/niet commercieel

VRIJE TIJDniet gesubsidieerd/commercieel

ONDERWIJS ZORG & WELZIJNWONEN DIENSTEN

Netwerkanalyse Hart van Zuid66

Page 67: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

ONDERWIJS

Skills Master, Job Event en Studiebeurs WestGericht op onderwijs en beroepskeuze voor (V)MBO en HBO. Doel is om de jeugd kennis te laten maken met opleidingen en beroepen. De toegang is momenteel gratis.

SollicitatietrainingenSollicitatietrainingen aan scholieren om beter voor de dag te komen tijdens een sollicitatiegesprek

Workshops (dans en theater)Workshops georganiseerd op scholen

Bedrijven bijeenkomstHet doel van deze bedrijven bijeenkomst is om bedrijven en instellingen warm te maken voor de projecten van JINC. De bijeenkomst vindt plaats in Theater Zuidplein.

Sollicitatietraining kick-offTer ere van de start van JINC in Rotterdam kregen ruim 90 vmboleerlingen van het LMC Slinge op maandag 19 september tegelijkertijd een sollicitatietraining van topbestuurders uit het Rotterdamse bedrijfsleven en wethouder Korrie Louwes.

Bliksemstagedag - Meer van jou160 leerlingen gingen tegelijkertijd een bliksemstage doen bij verschillende bedrijven. Vooraf verzamelden de leerlingen op Zuidplein voor een ontbijt en werden ontvangen door wethouder Hugo de Jonge (onderwijs, jeugd en gezin). Deze activiteit is georganiseerd in het kader van het sociaal programma Hart van Zuid.

Afbeelding 4.9: Weergave van de samenwerkingsafspraken

67Netwerkkaarten

Page 68: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

VRIJE TIJDgesubsidieerd/niet commercieel

VRIJE TIJDniet gesubsidieerd/commercieel

ONDERWIJS ZORG & WELZIJNWONEN DIENSTEN

Netwerkanalyse Hart van Zuid68

Page 69: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

PARTICIPATIE & VRIJE TIJD 2011-2012

JeugdvakantielandJeugdvakantieland is bedoeld voor kinderen die niet op vakantie kunnen, er worden dan allerlei spellen in Ahoy georganiseerd.

The FinalBehendigheidswedstrijd tussen scholen. The Final is een groot schoolsportevenement voor leerlingen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. In het afgelopen jaar vonden er kwalificaties plaats in de verschillende deelgemeenten. 14 juni ontmoetten de deelgemeentelijke winnaars elkaar tijdens de 10e editie van dit schoolsportspektakel in Ahoy.

Walk of FameDe Stichting Walk of Fame Europe heeft als doel het aanleggen en onderhouden van een Walk of Fame in Rotterdam. In deze Walk of Fame bevinden zich speciale betonnen tegels, waar nationale en internationale beroemdheden uit de wereld van kunst en cultuur, entertainment, wetenschap en sport een hand- of voetafdruk hebben gezet. Deze activiteit is een onderdeel van het sociaal programma Hart van Zuid.

North Sea Jazz festival Een festival waar onder één dak drie dagen lang jazzmuziek uit het verleden, heden en de toekomst ten gehore wordt gebracht.

(Opening) SportplazaHet Sportplaza is een openbaar sportterrein op de hoek van de Vaanweg en de Oldegaarde. Op het Sportplaza zijn gratis toegankelijke kunstgrasvelden, asfalt-, tennis-, en padelvelden. Ook is er een Boulderblok (klimrots) en fitnesstoestellen. Het eveneens openbare Skatepark wordt door skaters druk gebruikt.

MelkkleurenDe grootstedelijke Rotterdamse bevolking bestaat uit mensen van diverse komaf. Het project ‘Melkkleuren dient als (witte) motor voor ontmoetingen tussen mensen met verschillende culturele achtergronden.

Afbeelding 4.10: Weergave van de samenwerkingsafspraken

69Netwerkkaarten

Page 70: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

Metropolis Festival Het Metropolis Festival is een jaarlijks, eendaags, gratis toegankelijk, openlucht muziekfestival in Rotterdam op de eerste zondag in juli. Het programma bestaat uit een mix van pop, rock, hiphop, wereldmuziek en dance. Dit festival is een onderdeel van het sociaal programma Hart van Zuid.

Boothstock FestivalBoothstock Festival staat in het teken van het creatieve verhaal achter de DJ en programmeert daarom alleen producerende DJ’s. Het festival vindt plaats in het Zuiderpark van Rotterdam. Dit festival is een onderdeel van het sociaal programm Hart van Zuid.

Kikboksende meidenDe dansvoorstelling Chicks, Kicks and Glory van Kosmopolis Rotterdam laat zien hoe kickboksende meiden hun mannelijke kanten en hun vrouw zijn combineren.

ANGRY Het project ANGRY richt zich met een tentoonstelling, website, boek en educatief traject op de verbeelding van ‘de radicaal’. In ANGRY wordt die verbeelding vanuit drie verschillende standpunten getoond: vanuit het perspectief van de jongeren zelf, vanuit de media en vanuit fotografen/ beeldend kunstenaars.

Ahoy TaptoeStichting Bewoners Zuidpleingebied verzorgt 20 leerlingen om mensen naar hun plaats te begeleiden bij de Ahoy Taptoe.

Voorstellingen Theater Zuidplein en Rotterdams Wijktheater organiseren onder andere een familievoorstelling.

Basketball SummerleagueTweedaags evenement waar men gratis naar basketbal op hoog niveau kan komen kijken. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze twee dagen naar basketbal op hoog niveau te komen kijken en gratis een plekje op de tribune in te nemen.

KerstvoorstellingDe samenwerking met Theater Walhalla bestaat uit een combinatie van professionele acteurs en wijkbewoners die in het kerstverhaal spelen. Het script is ontwikkeld op basis van improvisaties en verhalen van de spelers.

Netwerkanalyse Hart van Zuid70

Page 71: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

71Netwerkkaarten

Page 72: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

VRIJE TIJDgesubsidieerd/niet commercieel

VRIJE TIJDniet gesubsidieerd/commercieel

ONDERWIJS ZORG & WELZIJNWONEN DIENSTEN

Netwerkanalyse Hart van Zuid72

Page 73: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

PARTICIPATIE & VRIJE TIJD 2012-2013

ZuiderparkspelenBezoekers van allerlei leeftijden kunnen zich tijdens de Zuiderparkspelen vermaken met allerlei activiteiten en genieten van theater en muziek.

LocalArtsCentre CharloisGericht op jongeren (talentontwikkeling).

Streetwise BillboardsStreetwise Billboards is een project van Stichting The Patchingzone. Jongeren in Rotterdam-Zuid ontwikkelen een game die de verbinding legt tussen hun virtuele werkelijkheid en de fysieke openbare ruimte. Op deze manier komen verschillende groepen wijkbewoners met elkaar in contact. Dit voorjaar hebben de The Patching Zone begeleiders samen met de coördinatoren en docenten van de ICT en Human Technology opleidingen een werkplan voor het ontwerp, de ontwikkeling en de (technische) realisatie van Streetwise Billboards, opgesteld.

Shell Eco-marathonDe Shell Eco-marathon daagt studententeams uit een zo zuinig mogelijk voertuig te ontwerpen, te bouwen en te testen. Meer dan 3000 studenten vanuit heel Europa testen tijdens het Hemelvaart weekend hun technische kennis en rijvaardigheden op het stratencircuit rondom Ahoy.

WK SquashDe squashbaan wordt mogelijk gemaakt door het project Hart van Zuid, SenR en de Squashbond. Het initiatief sluit aan bij de doelstelling van het stadsbestuur om Rotterdammers enthousiast te maken om te gaan sporten.

Pole SoccerSportief side-event van ‘The Final’.

BMX Winterfest 12Een evenement voor BMX-ers in de winter. Er is onder andere een trick/ highest air competition en freestyle- en flatlandingworkshops.

Sportplaza Ta(a)lent NightGericht op talenten op het gebied van taal.

Afbeelding 4.11: Weergave van de samenwerkingsafspraken

73Netwerkkaarten

Page 74: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

WorkshopsUitwisseling van de leerlingen van Zadkine en Got Skills, om interesse te wekken bij jongeren voor het volgen van een opleiding.

Charlois aan het waterGrootschalige locatievoorstelling gehouden op het verbrandingsterrein over afval, energie en milieu. Dit zal juni 2013 plaatsvinden met 80-100 bewoners en (oud) medewerkers van de AVR/Roteb die ofwel als vrijwilliger ofwel als speler meedoen. Het architectenbureau gaat een onderzoek doen onder bewoners.

Netwerkanalyse Hart van Zuid74

Page 75: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

75Netwerkkaarten

Page 76: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013
Page 77: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

BIJLAGEN

Page 78: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

I BIJLAGE I TABEL GEGEVENS PARTIJEN

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

A B C D E F G H I

Partij Type BeschrijvingAantal vaste werknemers

Bestaan (in jaren)

Leerwerkbedrijf ja/nee Niveau Richting opleiding Doelgroep

Ahoy vrije tijd niet gesubs./comm. evenementen 270 41 Ja VMBO MBO Horeca, techniek (in opkomst) en beveiliging (in opkomst) zakenmensen en consumenten

Theater Zuidplein vrije tijd gesubs./niet comm. theater 25 58 JaMBO HBO Universiteit

Secretarieel,financieel, vrije tijd, sociologie, theatertechniek, marketing, communicatie en horeca

mensen met een kleine beurs

Winkelcentrum Zuidplein vrije tijd niet gesubs./comm. managementbeheer 9 40 Ja MBO HBO Techniek (MBO) Marketing & Communicatie (MBO, 3e jaars HBO) Detailhandel (MBO) Horeca (MBO)

vastgoedeigenaren/winkeliers

Zadkine (Rotterdam Zuid) onderwijsMBO-school 230 20 Ja MBO; niv. 2-4

Alle domeinen; facilitaire dienstverlening, Zorg & Welzijn, Uiterlijke Verzorging, Beveiliging, ICT, enz.

jongeren en ouderen (avondopleiding)

Got Skills vrije tijd niet gesubs./comm. dans 2 5 Nee - - jongeren en professionals

Kosmopolis vrije tijd gesubs./niet comm. cultuur 7 5 Nee - - Jongeren Ondernemers Kunstenaars

Rotterdams Wijktheater vrije tijd gesubs./niet comm. theater 10 20 Nee - -Rotterdammers die nog nooit naar het theater geweest zijn

Stichting Zuidzijde vrije tijd niet gesubs./comm. kunst & cultuur 2 1 Nee - - bewoners

TOS Sportplaza vrije tijd gesubs./niet comm. sportveld Zuiderpark 3 3 Ja MBO; niv. 2 en 4 Sociaal Cultureel werk en Sociaal Pedagogisch werkjongvolwassenen die in ongeorganiseerd verband willen sporten

JMR vrije tijd niet gesubs./comm. evenementen 7 19 JaMBO HBO Universiteit

Universiteit (kennis en onderzoeken) Communicatie (HBO), uitvoering (MBO)

festivalbezoekers en artiesten

Calvijn zuid onderwijsmiddelbare school 286 > 60 Nee - - jongeren

Deelgemeente Charlois dienstenafd. Communicatie 100 38 Nee - - inwoners en ondernemers van Charlois

Gemeente Rotterdam dienstensport & recreatie 1 0 Ja

MBO; niv. 3&4 HBO

sport & bewegen, marketing & management en communicatie & entertainment, CIOS

Rotterdammers

JINC vrije tijd gesubs./niet comm. talentontwikkeling 4 1 Nee - - leerlingen (bassischool en VMBO)

Stichting Bewoners Zuidpleingebied wonenbewonersorganisatie 7 1 Ja MBO; niv. 4 Secretarieel en evenementorganisatie

bewoners en ondernemers in het Zuidpleingebied

Netwerkanalyse Hart van Zuid78

Page 79: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

A B C D E F G H I

Partij Type BeschrijvingAantal vaste werknemers

Bestaan (in jaren)

Leerwerkbedrijf ja/nee Niveau Richting opleiding Doelgroep

Ahoy vrije tijd niet gesubs./comm. evenementen 270 41 Ja VMBO MBO Horeca, techniek (in opkomst) en beveiliging (in opkomst) zakenmensen en consumenten

Theater Zuidplein vrije tijd gesubs./niet comm. theater 25 58 JaMBO HBO Universiteit

Secretarieel,financieel, vrije tijd, sociologie, theatertechniek, marketing, communicatie en horeca

mensen met een kleine beurs

Winkelcentrum Zuidplein vrije tijd niet gesubs./comm. managementbeheer 9 40 Ja MBO HBO Techniek (MBO) Marketing & Communicatie (MBO, 3e jaars HBO) Detailhandel (MBO) Horeca (MBO)

vastgoedeigenaren/winkeliers

Zadkine (Rotterdam Zuid) onderwijsMBO-school 230 20 Ja MBO; niv. 2-4

Alle domeinen; facilitaire dienstverlening, Zorg & Welzijn, Uiterlijke Verzorging, Beveiliging, ICT, enz.

jongeren en ouderen (avondopleiding)

Got Skills vrije tijd niet gesubs./comm. dans 2 5 Nee - - jongeren en professionals

Kosmopolis vrije tijd gesubs./niet comm. cultuur 7 5 Nee - - Jongeren Ondernemers Kunstenaars

Rotterdams Wijktheater vrije tijd gesubs./niet comm. theater 10 20 Nee - -Rotterdammers die nog nooit naar het theater geweest zijn

Stichting Zuidzijde vrije tijd niet gesubs./comm. kunst & cultuur 2 1 Nee - - bewoners

TOS Sportplaza vrije tijd gesubs./niet comm. sportveld Zuiderpark 3 3 Ja MBO; niv. 2 en 4 Sociaal Cultureel werk en Sociaal Pedagogisch werkjongvolwassenen die in ongeorganiseerd verband willen sporten

JMR vrije tijd niet gesubs./comm. evenementen 7 19 JaMBO HBO Universiteit

Universiteit (kennis en onderzoeken) Communicatie (HBO), uitvoering (MBO)

festivalbezoekers en artiesten

Calvijn zuid onderwijsmiddelbare school 286 > 60 Nee - - jongeren

Deelgemeente Charlois dienstenafd. Communicatie 100 38 Nee - - inwoners en ondernemers van Charlois

Gemeente Rotterdam dienstensport & recreatie 1 0 Ja

MBO; niv. 3&4 HBO

sport & bewegen, marketing & management en communicatie & entertainment, CIOS

Rotterdammers

JINC vrije tijd gesubs./niet comm. talentontwikkeling 4 1 Nee - - leerlingen (bassischool en VMBO)

Stichting Bewoners Zuidpleingebied wonenbewonersorganisatie 7 1 Ja MBO; niv. 4 Secretarieel en evenementorganisatie

bewoners en ondernemers in het Zuidpleingebied

PAGINA 78

PAGINA 79

PAGINA 80

PAGINA 81

79Bijlagen

Page 80: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

J K L M N O P Q R

LeeftijdscategorieWerknemers hoofdzakelijk uit

Begeleiding stagiaires Niveau Richting

Gemiddelde aantal

Waarde aan talentontwikkeling

Aan de slag met uitkeringsgerechtigden Toelichting

0-100 Rotterdam en buiten Rotterdam

JaMBO HBO Universiteit

Communicatie, secretarieel, financieel, Human Resource Management, horeca, facilitair en event management

5 tot 20 Ja Doen we al Back on Track

0-100 Rotterdam JaMBO HBO Universiteit

Secretarieel,financieel, vrije tijd, sociologie, theatertechniek, marketing, communicatie en horeca

60 Ja Doen we alhebben mensen op stage gehad met een achterstand op de arbeidsmarkt, maar de subsidies hiervoor nemen af, bij sollicitaties zoeken wij naar talenten, waarbij de culturele achtergrond of opleiding geen rol speelt

20-70 Buiten Rotterdam Ja MBO HBO Techniek (MBO) Marketing & Communicatie (MBO, 3e jaars HBO) Detailhandel (MBO) Horeca (MBO)

2 Ja Doen we almomenteel iemand in dienst met een Wayong uitkering, er zijn nu geen uitbreidingsmogelijkheden op dit gebied

16-? Rotterdam en buiten Rotterdam

Ja MBO HBOICT (MBO) Beveiliging (MBO) Secretariaat (MBO) Marketing & Communicatie (MBO&HBO) Verpleegkunde docenten (HBO) Pedagogiek (HBO) en Psychologie (HBO)

10 Ja Doen we aldaarnaast zouden ook uitkeringsgerechtigden bij de receptie aan de slag kunnen

4-30Rotterdam en buiten Rotterdam

Nee - - - Ja Ja meedraaien en ondersteuning

15-70 Rotterdam JaMBO HBO Universiteit

Communicatie (MBO & HBO), Culturele Maatschappelijke Vorming (HBO) en Kunst & Cultuurwetenschappen (Universiteit)

2-4 Ja Ja zowel in projecten als op kantoor

0-100 Rotterdam Ja MBO HBOsnuffel- en maatschappelijke stages (MBO) Culturele & Maatschappelijke Vorming (HBO) Toneelschool (HBO)

4 Ja Jazowel meespelen in theater als meewerken in de organisatie

17-? Rotterdam Zuid Nee - - - Ja Ja dat gebeurt onbewust al

12-? Rotterdam Zuid Ja VMBO MBO HBO Communicatie (HBO) wisselend Ja Ja

0-100 Rotterdam Ja HBO Universiteit o.a. communicatie 6-12 Ja Misschien ligt er aan waar je mee bezig bent

12-18 Buiten Rotterdam Ja HBO Universiteit Docentenopleiding ? Ja Nee

0-100Rotterdam Noord en buiten Rotterdam

Ja MBO HBO Bedrijfskunde, facilitair, communicatie, financieel, planologie 6 Ja Neezetten de overkoepelende programma’s op, zoals Tarwe Werkt

0-100 Buiten Rotterdam Ja HBO Communicatie, sportmarketing & management 3 Ja Nee te weinig uren

10-16 Rotterdam Noord Nee - - - Ja Nee niet onze doelgroep

0-100 Rotterdam Zuid Ja MBO; niv. 4 secretaresse en evenementenorganisatie 2 Ja Nee

Netwerkanalyse Hart van Zuid80

Page 81: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

J K L M N O P Q R

LeeftijdscategorieWerknemers hoofdzakelijk uit

Begeleiding stagiaires Niveau Richting

Gemiddelde aantal

Waarde aan talentontwikkeling

Aan de slag met uitkeringsgerechtigden Toelichting

0-100 Rotterdam en buiten Rotterdam

JaMBO HBO Universiteit

Communicatie, secretarieel, financieel, Human Resource Management, horeca, facilitair en event management

5 tot 20 Ja Doen we al Back on Track

0-100 Rotterdam JaMBO HBO Universiteit

Secretarieel,financieel, vrije tijd, sociologie, theatertechniek, marketing, communicatie en horeca

60 Ja Doen we alhebben mensen op stage gehad met een achterstand op de arbeidsmarkt, maar de subsidies hiervoor nemen af, bij sollicitaties zoeken wij naar talenten, waarbij de culturele achtergrond of opleiding geen rol speelt

20-70 Buiten Rotterdam Ja MBO HBO Techniek (MBO) Marketing & Communicatie (MBO, 3e jaars HBO) Detailhandel (MBO) Horeca (MBO)

2 Ja Doen we almomenteel iemand in dienst met een Wayong uitkering, er zijn nu geen uitbreidingsmogelijkheden op dit gebied

16-? Rotterdam en buiten Rotterdam

Ja MBO HBOICT (MBO) Beveiliging (MBO) Secretariaat (MBO) Marketing & Communicatie (MBO&HBO) Verpleegkunde docenten (HBO) Pedagogiek (HBO) en Psychologie (HBO)

10 Ja Doen we aldaarnaast zouden ook uitkeringsgerechtigden bij de receptie aan de slag kunnen

4-30Rotterdam en buiten Rotterdam

Nee - - - Ja Ja meedraaien en ondersteuning

15-70 Rotterdam JaMBO HBO Universiteit

Communicatie (MBO & HBO), Culturele Maatschappelijke Vorming (HBO) en Kunst & Cultuurwetenschappen (Universiteit)

2-4 Ja Ja zowel in projecten als op kantoor

0-100 Rotterdam Ja MBO HBOsnuffel- en maatschappelijke stages (MBO) Culturele & Maatschappelijke Vorming (HBO) Toneelschool (HBO)

4 Ja Jazowel meespelen in theater als meewerken in de organisatie

17-? Rotterdam Zuid Nee - - - Ja Ja dat gebeurt onbewust al

12-? Rotterdam Zuid Ja VMBO MBO HBO Communicatie (HBO) wisselend Ja Ja

0-100 Rotterdam Ja HBO Universiteit o.a. communicatie 6-12 Ja Misschien ligt er aan waar je mee bezig bent

12-18 Buiten Rotterdam Ja HBO Universiteit Docentenopleiding ? Ja Nee

0-100Rotterdam Noord en buiten Rotterdam

Ja MBO HBO Bedrijfskunde, facilitair, communicatie, financieel, planologie 6 Ja Neezetten de overkoepelende programma’s op, zoals Tarwe Werkt

0-100 Buiten Rotterdam Ja HBO Communicatie, sportmarketing & management 3 Ja Nee te weinig uren

10-16 Rotterdam Noord Nee - - - Ja Nee niet onze doelgroep

0-100 Rotterdam Zuid Ja MBO; niv. 4 secretaresse en evenementenorganisatie 2 Ja Nee

PAGINA 78

PAGINA 79

PAGINA 80

PAGINA 81

81Bijlagen

Page 82: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

BIJLAGE II GENOEMDE PARTIJEN VOOR SAMENWERKINGENII

PartijenAHOY CALVIJN

DEELGEMEENTE CHARLOIS GOT SKILLS JINC JMR KOSMOPOLIS

GEMEENTE ROTTER-DAM

STICHTING BEWONERS ZUIDPLEIN

STICHTING ZUIDZIJDE

THEATER ZUIDPLEIN TOS

WINKELCENTRUMMANAGEMENT ZADKINE

ROTT. WIJKTHEATER

AHOY 1 0 1 1 0 1 1 1

CALVIJN 1 1

DEELGEMEENTE CHARLOIS 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

GOT SKILLS 1 1 1 1

JINC 1 1

JMR 1 1 1 1 1

KOSMOPOLIS 1 0 1 1 1 1

GEMEENTE ROTTERDAM 1 1 1 1 1 1 1

STICHTING BEWONERS ZUIDPLEIN 1 1 1 1 0

STICHTING ZUIDZIJDE 1 1 1

THEATER ZUIDPLEIN 1 1 1 1 1 1 1

TOS 1 1 1 1 1 1 1 1 0

WINKELCENTRUMMANAGEMENT 1 1 1 1 1 0 0

ZADKINE 1 1 0 1

ROTT. WIJKTHEATER 1 1 1 1 1

Politie 1 1 1 1 1

RET 1 1 1 1 1

Roteb 1 1 1 1

Stichting DOCK 1 1 1 1Woningcorporaties (Vestia, Woonbron, Havensteder,

Woonstad) 1 1 1 1

Bewonersorganisaties in de omgeving 1 1 1 1

Deelgemeente Feyenoord 1 1 1 1

Cultuurscouts Rotterdam 1 1 1Netwerkanalyse Hart van Zuid82

Page 83: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

PartijenAHOY CALVIJN

DEELGEMEENTE CHARLOIS GOT SKILLS JINC JMR KOSMOPOLIS

GEMEENTE ROTTER-DAM

STICHTING BEWONERS ZUIDPLEIN

STICHTING ZUIDZIJDE

THEATER ZUIDPLEIN TOS

WINKELCENTRUMMANAGEMENT ZADKINE

ROTT. WIJKTHEATER

AHOY 1 0 1 1 0 1 1 1

CALVIJN 1 1

DEELGEMEENTE CHARLOIS 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

GOT SKILLS 1 1 1 1

JINC 1 1

JMR 1 1 1 1 1

KOSMOPOLIS 1 0 1 1 1 1

GEMEENTE ROTTERDAM 1 1 1 1 1 1 1

STICHTING BEWONERS ZUIDPLEIN 1 1 1 1 0

STICHTING ZUIDZIJDE 1 1 1

THEATER ZUIDPLEIN 1 1 1 1 1 1 1

TOS 1 1 1 1 1 1 1 1 0

WINKELCENTRUMMANAGEMENT 1 1 1 1 1 0 0

ZADKINE 1 1 0 1

ROTT. WIJKTHEATER 1 1 1 1 1

Politie 1 1 1 1 1

RET 1 1 1 1 1

Roteb 1 1 1 1

Stichting DOCK 1 1 1 1Woningcorporaties (Vestia, Woonbron, Havensteder,

Woonstad) 1 1 1 1

Bewonersorganisaties in de omgeving 1 1 1 1

Deelgemeente Feyenoord 1 1 1 1

Cultuurscouts Rotterdam 1 1 1

PAGINA 82

PAGINA 83

PAGINA 84

PAGINA 85

PAGINA 86

PAGINA 87

83Bijlagen

Page 84: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

PartijenAHOY CALVIJN

DEELGEMEENTE CHARLOIS GOT SKILLS JINC JMR KOSMOPOLIS

GEMEENTE ROTTER-DAM

STICHTING BEWONERS ZUIDPLEIN

STICHTING ZUIDZIJDE

THEATER ZUIDPLEIN TOS

WINKELCENTRUMMANAGEMENT ZADKINE

ROTT. WIJKTHEATER

AHOY 1 0 1 1 0 1 1 1

CALVIJN 1 1

DEELGEMEENTE CHARLOIS 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

GOT SKILLS 1 1 1 1

JINC 1 1

JMR 1 1 1 1 1

KOSMOPOLIS 1 0 1 1 1 1

GEMEENTE ROTTERDAM 1 1 1 1 1 1 1

STICHTING BEWONERS ZUIDPLEIN 1 1 1 1 0

STICHTING ZUIDZIJDE 1 1 1

THEATER ZUIDPLEIN 1 1 1 1 1 1 1

TOS 1 1 1 1 1 1 1 1 0

WINKELCENTRUMMANAGEMENT 1 1 1 1 1 0 0

ZADKINE 1 1 0 1

ROTT. WIJKTHEATER 1 1 1 1 1

Politie 1 1 1 1 1

RET 1 1 1 1 1

Roteb 1 1 1 1

Stichting DOCK 1 1 1 1Woningcorporaties (Vestia, Woonbron, Havensteder,

Woonstad) 1 1 1 1

Bewonersorganisaties in de omgeving 1 1 1 1

Deelgemeente Feyenoord 1 1 1 1

Cultuurscouts Rotterdam 1 1 1

PartijenAHOY CALVIJN

DEELGEMEENTE CHARLOIS GOT SKILLS JINC JMR KOSMOPOLIS

GEMEENTE ROTTER-DAM

STICHTING BEWONERS ZUIDPLEIN

STICHTING ZUIDZIJDE

THEATER ZUIDPLEIN TOS

WINKELCENTRUMMANAGEMENT ZADKINE

ROTT. WIJKTHEATER

AHOY 1 0 1 1 0 1 1 1

CALVIJN 1 1

DEELGEMEENTE CHARLOIS 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

GOT SKILLS 1 1 1 1

JINC 1 1

JMR 1 1 1 1 1

KOSMOPOLIS 1 0 1 1 1 1

GEMEENTE ROTTERDAM 1 1 1 1 1 1 1

STICHTING BEWONERS ZUIDPLEIN 1 1 1 1 0

STICHTING ZUIDZIJDE 1 1 1

THEATER ZUIDPLEIN 1 1 1 1 1 1 1

TOS 1 1 1 1 1 1 1 1 0

WINKELCENTRUMMANAGEMENT 1 1 1 1 1 0 0

ZADKINE 1 1 0 1

ROTT. WIJKTHEATER 1 1 1 1 1

Politie 1 1 1 1 1

RET 1 1 1 1 1

Roteb 1 1 1 1

Stichting DOCK 1 1 1 1Woningcorporaties (Vestia, Woonbron, Havensteder,

Woonstad) 1 1 1 1

Bewonersorganisaties in de omgeving 1 1 1 1

Deelgemeente Feyenoord 1 1 1 1

Cultuurscouts Rotterdam 1 1 1

Wandschappen 1 1 1

Winkels op Zuidplein 1 1 1

15 basisscholen en 10 VMBO-scholen 1 1 1

Brandweer 1 1

Centrum voor Jeugd & Gezin 1 1

Feyenoord 1 1

Hart van Zuid 1 1

Ik zit op Zuid 1 1

Ikazia Ziekenhuis 1 1

JOS; gemeente Rotterdam 1 1

Laurens 1 1

Religieuze instellingen 1 1

Sportverenigingen 1 1

123 Belettering &Raamfolie (reclamebureau) 1

Aafje 1

Afri (welzijnsorganisatie) 1

AH (supermarkt 1

Albeda 1

Alle deelgemeentes op Rotterdam Zuid 1

AVR 1

Basis-, middelbaar en MBO-onderwijs 1

Big Five van Afri 1

Birlik (welzijnsorganisaties) 1

Bloemhofschool 1

Breijer (Waalhaven) 1

Centrum voor beeldende kunst 1

De Regenboog (welzijnsorganisatie) 1

de Schakel 1

Delta Psychiatrisch Ziekenhuis 1

Embrace (welzijnsorganisaties) 1

Excalibur (reclamebureau) 1

Garage Hogenboom 1

Gemeente Rotterdam 1

GGZ Bouman 1

Hofplein Theater 1

Humanitas 1

Kinderopvang Bimbola 1

Kocatepe Moskee 1

Krajicek Foundation 1

LCC Larenkamp 1

LCC's zoals LCC Lombardijen 1

Netwerkanalyse Hart van Zuid84

Page 85: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

PartijenAHOY CALVIJN

DEELGEMEENTE CHARLOIS GOT SKILLS JINC JMR KOSMOPOLIS

GEMEENTE ROTTER-DAM

STICHTING BEWONERS ZUIDPLEIN

STICHTING ZUIDZIJDE

THEATER ZUIDPLEIN TOS

WINKELCENTRUMMANAGEMENT ZADKINE

ROTT. WIJKTHEATER

AHOY 1 0 1 1 0 1 1 1

CALVIJN 1 1

DEELGEMEENTE CHARLOIS 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

GOT SKILLS 1 1 1 1

JINC 1 1

JMR 1 1 1 1 1

KOSMOPOLIS 1 0 1 1 1 1

GEMEENTE ROTTERDAM 1 1 1 1 1 1 1

STICHTING BEWONERS ZUIDPLEIN 1 1 1 1 0

STICHTING ZUIDZIJDE 1 1 1

THEATER ZUIDPLEIN 1 1 1 1 1 1 1

TOS 1 1 1 1 1 1 1 1 0

WINKELCENTRUMMANAGEMENT 1 1 1 1 1 0 0

ZADKINE 1 1 0 1

ROTT. WIJKTHEATER 1 1 1 1 1

Politie 1 1 1 1 1

RET 1 1 1 1 1

Roteb 1 1 1 1

Stichting DOCK 1 1 1 1Woningcorporaties (Vestia, Woonbron, Havensteder,

Woonstad) 1 1 1 1

Bewonersorganisaties in de omgeving 1 1 1 1

Deelgemeente Feyenoord 1 1 1 1

Cultuurscouts Rotterdam 1 1 1

PartijenAHOY CALVIJN

DEELGEMEENTE CHARLOIS GOT SKILLS JINC JMR KOSMOPOLIS

GEMEENTE ROTTER-DAM

STICHTING BEWONERS ZUIDPLEIN

STICHTING ZUIDZIJDE

THEATER ZUIDPLEIN TOS

WINKELCENTRUMMANAGEMENT ZADKINE

ROTT. WIJKTHEATER

AHOY 1 0 1 1 0 1 1 1

CALVIJN 1 1

DEELGEMEENTE CHARLOIS 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

GOT SKILLS 1 1 1 1

JINC 1 1

JMR 1 1 1 1 1

KOSMOPOLIS 1 0 1 1 1 1

GEMEENTE ROTTERDAM 1 1 1 1 1 1 1

STICHTING BEWONERS ZUIDPLEIN 1 1 1 1 0

STICHTING ZUIDZIJDE 1 1 1

THEATER ZUIDPLEIN 1 1 1 1 1 1 1

TOS 1 1 1 1 1 1 1 1 0

WINKELCENTRUMMANAGEMENT 1 1 1 1 1 0 0

ZADKINE 1 1 0 1

ROTT. WIJKTHEATER 1 1 1 1 1

Politie 1 1 1 1 1

RET 1 1 1 1 1

Roteb 1 1 1 1

Stichting DOCK 1 1 1 1Woningcorporaties (Vestia, Woonbron, Havensteder,

Woonstad) 1 1 1 1

Bewonersorganisaties in de omgeving 1 1 1 1

Deelgemeente Feyenoord 1 1 1 1

Cultuurscouts Rotterdam 1 1 1

Wandschappen 1 1 1

Winkels op Zuidplein 1 1 1

15 basisscholen en 10 VMBO-scholen 1 1 1

Brandweer 1 1

Centrum voor Jeugd & Gezin 1 1

Feyenoord 1 1

Hart van Zuid 1 1

Ik zit op Zuid 1 1

Ikazia Ziekenhuis 1 1

JOS; gemeente Rotterdam 1 1

Laurens 1 1

Religieuze instellingen 1 1

Sportverenigingen 1 1

123 Belettering &Raamfolie (reclamebureau) 1

Aafje 1

Afri (welzijnsorganisatie) 1

AH (supermarkt 1

Albeda 1

Alle deelgemeentes op Rotterdam Zuid 1

AVR 1

Basis-, middelbaar en MBO-onderwijs 1

Big Five van Afri 1

Birlik (welzijnsorganisaties) 1

Bloemhofschool 1

Breijer (Waalhaven) 1

Centrum voor beeldende kunst 1

De Regenboog (welzijnsorganisatie) 1

de Schakel 1

Delta Psychiatrisch Ziekenhuis 1

Embrace (welzijnsorganisaties) 1

Excalibur (reclamebureau) 1

Garage Hogenboom 1

Gemeente Rotterdam 1

GGZ Bouman 1

Hofplein Theater 1

Humanitas 1

Kinderopvang Bimbola 1

Kocatepe Moskee 1

Krajicek Foundation 1

LCC Larenkamp 1

LCC's zoals LCC Lombardijen 1

PAGINA 82

PAGINA 83

PAGINA 84

PAGINA 85

PAGINA 86

PAGINA 87

85Bijlagen

Page 86: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

PartijenAHOY CALVIJN

DEELGEMEENTE CHARLOIS GOT SKILLS JINC JMR KOSMOPOLIS

GEMEENTE ROTTER-DAM

STICHTING BEWONERS ZUIDPLEIN

STICHTING ZUIDZIJDE

THEATER ZUIDPLEIN TOS

WINKELCENTRUMMANAGEMENT ZADKINE

ROTT. WIJKTHEATER

AHOY 1 0 1 1 0 1 1 1

CALVIJN 1 1

DEELGEMEENTE CHARLOIS 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

GOT SKILLS 1 1 1 1

JINC 1 1

JMR 1 1 1 1 1

KOSMOPOLIS 1 0 1 1 1 1

GEMEENTE ROTTERDAM 1 1 1 1 1 1 1

STICHTING BEWONERS ZUIDPLEIN 1 1 1 1 0

STICHTING ZUIDZIJDE 1 1 1

THEATER ZUIDPLEIN 1 1 1 1 1 1 1

TOS 1 1 1 1 1 1 1 1 0

WINKELCENTRUMMANAGEMENT 1 1 1 1 1 0 0

ZADKINE 1 1 0 1

ROTT. WIJKTHEATER 1 1 1 1 1

Politie 1 1 1 1 1

RET 1 1 1 1 1

Roteb 1 1 1 1

Stichting DOCK 1 1 1 1Woningcorporaties (Vestia, Woonbron, Havensteder,

Woonstad) 1 1 1 1

Bewonersorganisaties in de omgeving 1 1 1 1

Deelgemeente Feyenoord 1 1 1 1

Cultuurscouts Rotterdam 1 1 1

Wandschappen 1 1 1

Winkels op Zuidplein 1 1 1

15 basisscholen en 10 VMBO-scholen 1 1 1

Brandweer 1 1

Centrum voor Jeugd & Gezin 1 1

Feyenoord 1 1

Hart van Zuid 1 1

Ik zit op Zuid 1 1

Ikazia Ziekenhuis 1 1

JOS; gemeente Rotterdam 1 1

Laurens 1 1

Religieuze instellingen 1 1

Sportverenigingen 1 1

123 Belettering &Raamfolie (reclamebureau) 1

Aafje 1

Afri (welzijnsorganisatie) 1

AH (supermarkt 1

Albeda 1

Alle deelgemeentes op Rotterdam Zuid 1

AVR 1

Basis-, middelbaar en MBO-onderwijs 1

Big Five van Afri 1

Birlik (welzijnsorganisaties) 1

Bloemhofschool 1

Breijer (Waalhaven) 1

Centrum voor beeldende kunst 1

De Regenboog (welzijnsorganisatie) 1

de Schakel 1

Delta Psychiatrisch Ziekenhuis 1

Embrace (welzijnsorganisaties) 1

Excalibur (reclamebureau) 1

Garage Hogenboom 1

Gemeente Rotterdam 1

GGZ Bouman 1

Hofplein Theater 1

Humanitas 1

Kinderopvang Bimbola 1

Kocatepe Moskee 1

Krajicek Foundation 1

LCC Larenkamp 1

LCC's zoals LCC Lombardijen 1

Museum Rotterdam 1

NSI vastgoedmaatschappij 1

OBR; Liese Vonk 1

OnsSausje (evenementenorganisatie) 1

Pameyer 1

Particulier Initiatief 1

Pit010 1

Rabobank 1

SchildersCOOL 1

Schoonmaakbedrijven 1

Shivers 1

SKAR-ateliers 1

Sonor (welzijnsorganisaties) 1

Speeltuinvereniging Afrikaanderplein 1

Sporthalen en gymzalen 1

Sportstimulering 1

Gemeentewerken 1

Stadsontwikkeling 1

Stadstoezicht 1

Stadshavens 1

Stichting de Meeuw 1

Stichting Inloophuis de Boei 1

Stichting Vrijwilligerswerk Rotterdam 1

Stichting Walk of Fame 1

Stichting Welzijn Feyenoord 1

Theater Walhalla 1

Theaterkunstcatering 1

Uitzendbureau Hartman 1

Vakmanstad 1

Voedselbank 1

VormZingeving (reclamebureau) 1

Vraagwijzer Charlois 1

Vrouwenstudio's; bijv. Cleo-Patria 1

WG Theatertechniek 1

Wijkaccommodaties en buurthuizen 1

Wiltraco (uitvoeringsorganisatie) 1

Woonstad 1

Youth For Christ 1

Restaurant Champs Elysees 1

Zwembad Charlois 1

Totaal aantal samenwerkingen 9 7 20 7 21 14 16 18 11 10 12 10 10 13 20

Netwerkanalyse Hart van Zuid86

Page 87: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

PartijenAHOY CALVIJN

DEELGEMEENTE CHARLOIS GOT SKILLS JINC JMR KOSMOPOLIS

GEMEENTE ROTTER-DAM

STICHTING BEWONERS ZUIDPLEIN

STICHTING ZUIDZIJDE

THEATER ZUIDPLEIN TOS

WINKELCENTRUMMANAGEMENT ZADKINE

ROTT. WIJKTHEATER

AHOY 1 0 1 1 0 1 1 1

CALVIJN 1 1

DEELGEMEENTE CHARLOIS 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

GOT SKILLS 1 1 1 1

JINC 1 1

JMR 1 1 1 1 1

KOSMOPOLIS 1 0 1 1 1 1

GEMEENTE ROTTERDAM 1 1 1 1 1 1 1

STICHTING BEWONERS ZUIDPLEIN 1 1 1 1 0

STICHTING ZUIDZIJDE 1 1 1

THEATER ZUIDPLEIN 1 1 1 1 1 1 1

TOS 1 1 1 1 1 1 1 1 0

WINKELCENTRUMMANAGEMENT 1 1 1 1 1 0 0

ZADKINE 1 1 0 1

ROTT. WIJKTHEATER 1 1 1 1 1

Politie 1 1 1 1 1

RET 1 1 1 1 1

Roteb 1 1 1 1

Stichting DOCK 1 1 1 1Woningcorporaties (Vestia, Woonbron, Havensteder,

Woonstad) 1 1 1 1

Bewonersorganisaties in de omgeving 1 1 1 1

Deelgemeente Feyenoord 1 1 1 1

Cultuurscouts Rotterdam 1 1 1

Wandschappen 1 1 1

Winkels op Zuidplein 1 1 1

15 basisscholen en 10 VMBO-scholen 1 1 1

Brandweer 1 1

Centrum voor Jeugd & Gezin 1 1

Feyenoord 1 1

Hart van Zuid 1 1

Ik zit op Zuid 1 1

Ikazia Ziekenhuis 1 1

JOS; gemeente Rotterdam 1 1

Laurens 1 1

Religieuze instellingen 1 1

Sportverenigingen 1 1

123 Belettering &Raamfolie (reclamebureau) 1

Aafje 1

Afri (welzijnsorganisatie) 1

AH (supermarkt 1

Albeda 1

Alle deelgemeentes op Rotterdam Zuid 1

AVR 1

Basis-, middelbaar en MBO-onderwijs 1

Big Five van Afri 1

Birlik (welzijnsorganisaties) 1

Bloemhofschool 1

Breijer (Waalhaven) 1

Centrum voor beeldende kunst 1

De Regenboog (welzijnsorganisatie) 1

de Schakel 1

Delta Psychiatrisch Ziekenhuis 1

Embrace (welzijnsorganisaties) 1

Excalibur (reclamebureau) 1

Garage Hogenboom 1

Gemeente Rotterdam 1

GGZ Bouman 1

Hofplein Theater 1

Humanitas 1

Kinderopvang Bimbola 1

Kocatepe Moskee 1

Krajicek Foundation 1

LCC Larenkamp 1

LCC's zoals LCC Lombardijen 1

Museum Rotterdam 1

NSI vastgoedmaatschappij 1

OBR; Liese Vonk 1

OnsSausje (evenementenorganisatie) 1

Pameyer 1

Particulier Initiatief 1

Pit010 1

Rabobank 1

SchildersCOOL 1

Schoonmaakbedrijven 1

Shivers 1

SKAR-ateliers 1

Sonor (welzijnsorganisaties) 1

Speeltuinvereniging Afrikaanderplein 1

Sporthalen en gymzalen 1

Sportstimulering 1

Gemeentewerken 1

Stadsontwikkeling 1

Stadstoezicht 1

Stadshavens 1

Stichting de Meeuw 1

Stichting Inloophuis de Boei 1

Stichting Vrijwilligerswerk Rotterdam 1

Stichting Walk of Fame 1

Stichting Welzijn Feyenoord 1

Theater Walhalla 1

Theaterkunstcatering 1

Uitzendbureau Hartman 1

Vakmanstad 1

Voedselbank 1

VormZingeving (reclamebureau) 1

Vraagwijzer Charlois 1

Vrouwenstudio's; bijv. Cleo-Patria 1

WG Theatertechniek 1

Wijkaccommodaties en buurthuizen 1

Wiltraco (uitvoeringsorganisatie) 1

Woonstad 1

Youth For Christ 1

Restaurant Champs Elysees 1

Zwembad Charlois 1

Totaal aantal samenwerkingen 9 7 20 7 21 14 16 18 11 10 12 10 10 13 20

PAGINA 82

PAGINA 83

PAGINA 84

PAGINA 85

PAGINA 86

PAGINA 87

87Bijlagen

Page 88: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

VRAGEN INTERVIEWSIII

Algemene gegevens organisatie

1. Hoe groot is uw organisatie (aantal werknemers)?

2. Hoe lang bestaat uw organisatie al (op deze locatie)?

3. Bent u een leerwerkbedrijf? (een bedrijf met als primair doel het opleiden van mensen door werk aan te bieden in de praktijk)

a. Zo ja, voor welke doelgroepen zijn de opleidingen? (LWT, niv. 1-4, LWT stage, BBL stage, BOL stage)

4. Op welke doelgroep richt uw organisatie zich/welke doelgroep trekt uw organisatie aan?

5. Waar komen uw werknemers hoofdzakelijk vandaan (Rotterdam Zuid, heel Rotterdam of buiten Rotterdam)?

6. Begeleidt u stagiaires?

a. Zo ja, wat is het gemiddelde aantal, de frequentie en welke leerwegen?

Netwerk

1. Heeft u meerjarige/structurele afspraken met onderwijsinstellingen?

a. Zo ja, op welk gebied en met welke onderwijsinstelling(en)? Zijn er wensen voor uitbreiding van deze afspraken?

b. Zo nee, zou u dat wel willen?

2. Werkt u samen met andere partijen in het gebied (Rotterdam Zuid)?

a. Zo ja, welke partijen zijn dat? Wat is de frequentie en duur van deze samenwerking?

3. Met welke partijen zou u (nog meer) willen samenwerken? (bijv. als er uitbreiding aan de orde komt)

4. Heeft u vorig jaar iets met andere partijen georganiseerd?

a. Zo ja, wat organiseerde u en met welke partijen?

b. Op welke doelgroepen was het gericht (jongeren, creatieve ondernemers, bezoekers)?

c. Was het een geslaagde organisatie?

d. Was de beoogde doelgroep aanwezig?

Netwerkanalyse Hart van Zuid88

Page 89: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

5. Organiseert u dit jaar iets met andere partijen?

a. Zo ja, wat organiseert u en met welke partijen?

b. Op welke doelgroepen is dit gericht (jongeren, creatieve ondernemers, bezoekers)? Is dit een eenmalige organisatie?

Sociaal programma

1. Waar zitten bij uw organisatie de mogelijkheden voor kruisbestuiving? (thema’s, manieren van werken, etc.)

2. Hecht u waarde aan talentontwikkeling?

a. Zo ja, zou u er actief iets/meer mee willen doen? Voor welke doelgroep dan met name?

3. Wat is volgens u de essentie van een sociaal programma?

4. Heeft u nu het gevoel een sociale verantwoordelijkheid te hebben in het gebied?

a. Zo ja, in welke vorm? (hoe vul je die verantwoordelijkheid in/zou je die graag in willen vullen)

5. Wat is voor u het grootste sociale probleem en zou u er aan willen / kunnen bijdragen?

a. Wellicht draag u er al aan bij, op welke manier?

b. Onder welke condities zou u daaraan willen werken (eigen rol)?

6. Ziet u mogelijkheden om aan de slag te gaan met uitkeringsgerechtigden? (werkvoorziening, te helpen richting werk, diensten te maken en die aan te bieden aan marktpartijen, etc.)

7. Heeft u er behoefte aan verder betrokken te worden bij het sociaal programma van de gemeente Rotterdam?

a. Zo ja, vanaf 2015 krijgt de marktpartij de regie in handen, hoe ziet u dat voor zich? (Thema’s, uw rol, samenwerkingen, etc.)

89Bijlagen

Page 90: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

Winkels

Mijn bedrijf biedt

stageplaatsen aan

jongeren aan in de

winkel/ondernemin

g op ZPL

Heeft u hier wel

interesse in?

Mijn bedrijf is een

erkend

leer/werkbedrijf

Jongeren van

welke leeftijd?

Hoeveel

stageplaatsen?

In samenwerking met

welke

school/scholen?

Van welke

opleiding/opleiding

en

Door wie wordt dit

geregeld? Ik

eigenaar, ik

filiaalmanager of

ons hoofdkantoor

1 The Sting Ja nvt Ja 16 2 nvt VMBO hoofdkantoor

2 Scapino Ja Ja 15 8 Albeda, Zadkine, LMC handel winkel zelf

3 Lucardi Ja Ja 18 t/m 23 2 Albeda, Zadkine MBO Filiaalmanager

4 Cosmo Ja Ja 16 Kappers scholen Kappersopleiding winkel zelf

5 Foto Hartman Nee Ja Nee

6 E-plaza Nee Nee Nee

7 KPN Nee Nee Ja

8 Shoe outlet Ja Ja 15-22 4 filiaalmanager

9 Hancer Nee

10 Promiss Nee Nee

11 Sneakers Ja Nee ja 16 1 Zadkine, Albeda Diverse Eigenaar +

filiaalamanager12 Douglas Ja Ja 16 4 ROC, Zadkine, Albeda Detailhandel Storemanager

13 Brasserie Zuidplein ja Ja 17 1 Albeda Horeca Eigenaar

14 Space Ja Ja 1 Detailhandel Detailhandel Filiaalmanager

15 Manfield Ja Ja 15 1 Geen voorkeur mbo/hbo Filiaalmanager

16 Chabot Ja Ja 16 1 Albeda, Thorbecke, Zadkine mbo niv 4 eigenaar + bedrijfsleider

17 Primera Nee Nee Nee

18 Xenos Ja Ja 15-23 2 Albeda Diverse Filiaalmanager

19 Hunkemoller Ja Ja 16 2 Albeda mbo/hbo Filiaalmanager

20 Halfords Ja Ja 16 1 Zadkine mbo detailhandel Filiaalmanager

21 Sjofar Ja Ja 15-20 1 VMBO eigenaar

22 Kijkshop Ja Ja 16 2 ROC Detailhandel Filiaalmanager

23 Hema Ja Ja 15 10tot 15 Albeda, Zadkine MBO, VMBO Filiaalmanager

24 Trekpleister Ja Ja 15 2 diverse mbo Filiaalmanager

25 Euroland Ja Ja 15 3tot4 diverse alle opleidingen Filiaalmanager

26 H&M Ja Ja 15-21 8 Zadkine, Albeda Detailhandel Filiaalmanager

27 Albert Heijn Ja Ja 16-20 5 Albeda, Zadkine MBO Teamleider

28 Gall & Gall Nee Nee

29 Happy Bazaar Nee Nee

30 Stroopwafelhoek Nee Nee Nee

31 Arty Nee Ja Nee 16-20 4 diverse horeca/detailhandel eigenaar

32 La boca Nee Ja Nee 16-20 4 diverse horeca/detailhandel eigenaar

33 Swirl Nee Ja Nee 16-20 4 diverse horeca/detailhandel eigenaar

20 ja 4 ja 24 ja 16-20 Albeda 11, Zadkine 9

Detailhandel 8 en

Horeca 3 mbo

Filiaalmanager/

eigenaar

62,5% ja 25% ja 75% ja

Mbt stageplaatsen

SAMENWERKING - WINKELIERS ZUIDPLEIN MET ONDERWIJSIV

Netwerkanalyse Hart van Zuid90

Page 91: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

Winkels

Mijn bedrijf biedt

stageplaatsen aan

jongeren aan in de

winkel/ondernemin

g op ZPL

Heeft u hier wel

interesse in?

Mijn bedrijf is een

erkend

leer/werkbedrijf

Jongeren van

welke leeftijd?

Hoeveel

stageplaatsen?

In samenwerking met

welke

school/scholen?

Van welke

opleiding/opleiding

en

Door wie wordt dit

geregeld? Ik

eigenaar, ik

filiaalmanager of

ons hoofdkantoor

1 The Sting Ja nvt Ja 16 2 nvt VMBO hoofdkantoor

2 Scapino Ja Ja 15 8 Albeda, Zadkine, LMC handel winkel zelf

3 Lucardi Ja Ja 18 t/m 23 2 Albeda, Zadkine MBO Filiaalmanager

4 Cosmo Ja Ja 16 Kappers scholen Kappersopleiding winkel zelf

5 Foto Hartman Nee Ja Nee

6 E-plaza Nee Nee Nee

7 KPN Nee Nee Ja

8 Shoe outlet Ja Ja 15-22 4 filiaalmanager

9 Hancer Nee

10 Promiss Nee Nee

11 Sneakers Ja Nee ja 16 1 Zadkine, Albeda Diverse Eigenaar +

filiaalamanager12 Douglas Ja Ja 16 4 ROC, Zadkine, Albeda Detailhandel Storemanager

13 Brasserie Zuidplein ja Ja 17 1 Albeda Horeca Eigenaar

14 Space Ja Ja 1 Detailhandel Detailhandel Filiaalmanager

15 Manfield Ja Ja 15 1 Geen voorkeur mbo/hbo Filiaalmanager

16 Chabot Ja Ja 16 1 Albeda, Thorbecke, Zadkine mbo niv 4 eigenaar + bedrijfsleider

17 Primera Nee Nee Nee

18 Xenos Ja Ja 15-23 2 Albeda Diverse Filiaalmanager

19 Hunkemoller Ja Ja 16 2 Albeda mbo/hbo Filiaalmanager

20 Halfords Ja Ja 16 1 Zadkine mbo detailhandel Filiaalmanager

21 Sjofar Ja Ja 15-20 1 VMBO eigenaar

22 Kijkshop Ja Ja 16 2 ROC Detailhandel Filiaalmanager

23 Hema Ja Ja 15 10tot 15 Albeda, Zadkine MBO, VMBO Filiaalmanager

24 Trekpleister Ja Ja 15 2 diverse mbo Filiaalmanager

25 Euroland Ja Ja 15 3tot4 diverse alle opleidingen Filiaalmanager

26 H&M Ja Ja 15-21 8 Zadkine, Albeda Detailhandel Filiaalmanager

27 Albert Heijn Ja Ja 16-20 5 Albeda, Zadkine MBO Teamleider

28 Gall & Gall Nee Nee

29 Happy Bazaar Nee Nee

30 Stroopwafelhoek Nee Nee Nee

31 Arty Nee Ja Nee 16-20 4 diverse horeca/detailhandel eigenaar

32 La boca Nee Ja Nee 16-20 4 diverse horeca/detailhandel eigenaar

33 Swirl Nee Ja Nee 16-20 4 diverse horeca/detailhandel eigenaar

20 ja 4 ja 24 ja 16-20 Albeda 11, Zadkine 9

Detailhandel 8 en

Horeca 3 mbo

Filiaalmanager/

eigenaar

62,5% ja 25% ja 75% ja

Mbt stageplaatsen

91Bijlagen

Page 92: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

Netwerkanalyse Hart van Zuid92

Page 93: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013

COLOFON

Onderzoek

Netwerkanalyse Hart van Zuid

In opdracht van

Gemeente Rotterdam; projectgroep Hart van Zuid, Liese Vonk

Team Veldacademie

Ruth Höppner, Karin Snoep

Eindredactie

Ruth Höppner en Otto Trienekens

Uitvoering

Veldacademie WaalhavenOostzijde 1, 3087 BM Rotterdam [email protected] | www.veldacademie.nl

Druk

1e druk, januari 2013 Deze rapportage is ook te vinden op www.veldacademie.nl. ©2013, Veldacademie

93Colofon

Page 94: Veldacademie Rapport Netwerkanalyse Hart van Zuid 11 februari 2013