Vakantiebrochure 2015

48
www.rodekruis.nl/bijzonderevakanes Bijzondere Vakanes 2015 Genieten met zorg en aandacht!

description

 

Transcript of Vakantiebrochure 2015

Page 1: Vakantiebrochure 2015

www.rodekruis.nl/bijzonderevakanties

Bijzondere Vakanties 2015Genieten met zorg en aandacht!

Page 2: Vakantiebrochure 2015

2 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

ColofonDeze brochure is een uitgave van het Nederlandse Rode Kruis.

RedactieHet Nederlandse Rode Kruis: Bijzondere VakantiesStichting De ValkenbergStichting Groepshotel IJsselvliedt

Fotografieo.a. Willem van den Boom, Mandy Brander, Wilco van Dijen, Lizzy Kalisvaart, Simone van Oosten, Sandra Peerenboom, Saskia Schulte, Joost van der Sluis, Hans Smit, Jack Tillmanns en Ben Vulkers

Vormgeving Ontwerpwerk, Den Haag

EindredactieHet Nederlandse Rode Kruis

InformatieHet Nederlandse Rode KruisBijzondere VakantiesPostbus 281202502 KC Den HaagTel. 070 - 44 55 [email protected]/bijzonderevakanties

Stichting De ValkenbergArnhemsestraatweg 126991 AM RhedenTel. 026 - 49 51 500reserveren@stichtingdevalkenberg.nlwww.stichtingdevalkenberg.nl

Groepshotel IJsselvliedtIJsselvliedtlaan 1 8091 PN Wezep Tel. 038 - 37 61 218 [email protected] www.ijsselvliedt.nl

Office depot artikelnummer 6893460 - VAKANTIEGIDS 2015 NRK

Page 3: Vakantiebrochure 2015

InhoudEen Bijzondere Vakantie is 5genieten met zorg en aandacht!

Vakantieschip J. Henry Dunant 8De wereld vanaf het water

Speciale weken J. Henry Dunant 10

Hotel IJsselvliedt 12Luxe in een monumentaal herenhuis

Speciale weken Hotel IJsselvliedt 14

Hotel De Valkenberg 18Vorstelijk verblijf in Veluwse bossen

Speciale weken Hotel De Valkenberg 22

Hotel De Paardestal 24Goed toeven in bosrijke omgeving

Speciale weken Hotel De Paardestal 26

Een speciale vlucht 28Een dagtocht voor speciale gasten

Zorg en aandacht! 30

Praktische informatie 34

Jaarplanning en prijzen 2015 38

Weer thuis 44

Inschrijfvoorwaarden 46

Page 4: Vakantiebrochure 2015

4 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

‘Er valt nog zo veel te ontdekken in Nederland.’

Page 5: Vakantiebrochure 2015

Een Bijzondere Vakantie is genieten met zorg en aandacht! 5

Een Bijzondere Vakantie is genieten met zorg en aandacht!Nieuwe mensen ontmoeten, sfeervolle (haven)stadjes bezoeken of tot rust komen in een kleurrijke omgeving. Een week vakantie doet wonderen en geeft nieuwe energie. De Bijzondere Vakanties van het Nederlandse Rode Kruis staan volledig in het teken van beleven en genieten. Op bijzondere locaties in Nederland en inclusief volledige zorg en aandacht afgestemd op uw persoonlijke situatie. Met ruim 60 jaar ervaring zijn onze Bijzondere Vakanties – anno 2015 – een onvergetelijke ervaring.

Het Rode Kruis werkt voor zijn Bijzondere Vakanties intensief samen met twee andere organisaties: Stichting de Valkenberg en Stichting Groepshotel IJsselvliedt. Stichting De Valkenberg exploiteert Hotel De Valkenberg en Hotel De Paardestal. Stichting Groepshotel IJsselvliedt, exploiteert Hotel IJsselvliedt.

Veel enthousiasme, aandacht en kwali tatieve zorg maar ook de kennis en ervaring van zestig jaar vakanties staan garant voor een onbezorgde vakantie.

Nieuwe mensen ontmoeten, de sleur van alledag doorbreken en genieten van cultuur en natuur. Of juist lekker helemaal niets doen. Een weekje vakantie doet wonderen. Dankzij de Bijzondere Vakanties van het Rode Kruis is dit mogelijk, juist voor mensen die minder mobiel zijn of extra zorg nodig hebben.

Page 6: Vakantiebrochure 2015

6 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Op de prachtige vakantielocaties is het motto ‘Genieten met zorg en aandacht!’ En als u wilt, kunt u dat samen met uw partner, vriend, vriendin of familielid doen.

Hoe ziet uw vakantie eruit?

Onze Bijzondere Vakanties beginnen op maandag-middag en eindigen (afhankelijk van de vakantie-locatie) op vrijdag- of zaterdagochtend. Gedurende deze vakantie bieden wij een excursie- en entertainment-programma aan. Uiteraard verschilt deze per vakantiedag en is afgestemd op de wensen en mogelijkheden van onze gasten-groep. U bepaalt echter zelf aan welke programma-onderdelen u deelneemt. Het is immers uw vakantie. Daarbij staan uw wensen voorop. Wilt u mee met een excursie naar bezienswaardigheden in de buurt, meedoen met activiteiten in en om het hotel of geniet u liever van het mooie dat het hotel te bieden heeft? In overleg met de gast-vrouw is de keuze aan u. Onderweg of op de vakantielocatie zelf, leveren wij 24 uur per dag, de kwalitatieve zorg die u nodig heeft.

Vakantie in de hotelsBij aankomst in één van de drie hotels op de mooiste plekjes van Nederland proeft u direct de vakantiesfeer. De prachtige omgeving, de luxe of juist de gemoedelijke uitstraling van het pand en de toegewijde zorg van de medewerkers én de vrijwilligers stellen u snel op uw gemak.

De Bijzondere Vakanties zijn volledig verzorgde vakanties voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of chronische ziekte(n) en die als gevolg daarvan lichte of intensieve zorg nodig hebben. Ook terminale patiënten bieden wij een echte vakantiebeleving. Onze reserveringsmedewerker of lokale vakantiecoördinator vindt – in overleg met u – een bestemming die aansluit op uw persoonlijke wensen.

Page 7: Vakantiebrochure 2015

Een Bijzondere Vakantie is genieten met zorg en aandacht! 7

Vakantie te waterNaast prachtige vakantiebestemmingen in het oosten van Nederland biedt het Rode Kruis ook een comfortabele vakantiereis op het water. Tijdens een cruise met ons vakantieschip de J. Henry Dunant ontdekt u het afwisselende landschap vanaf het water. Ons schip vaart verschillende routes door Nederland, België en Duitsland. Gedurende deze vakantiereis doen we verschillende havenstadjes aan zodat u deze kunt bezoeken.

Kom alvast in de vakantiestemming met een impressie van onze bijzondere locaties op de volgende pagina’s. U kunt ook direct uw vakantie boeken. Onder ‘Praktische infor matie’ en ‘Jaarplanning en prijzen 2015’ vindt u alle informatie over de aanvraagprocedure, digitaal aanmelden, data, speciale arrangementen en prijzen.

Rode Kruis ambassadeur Irene Moors:

‘Lekker er even tussenuit! Goed verzorgd en even helemaal wat anders. Het is voor iedereen mogelijk. Ook voor mensen die extra zorg nodig hebben. En juist deze mensen gun ik zo’n vakantie het allermeest!’

Irene Moors

Page 8: Vakantiebrochure 2015

8 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

J. Henry DunantDe wereld vanaf het water

Wisselende bestemmingen in de Nederlandse wateren

Aan wal kunt u winkelen, een terrasje of een bioscoopje pakken of een museum bezoeken. Een vrijwilliger zal u vergezellen, maar u kunt natuurlijk ook alleen of met een reisgenoot op stap.

Aan entertainment zal het niet ontbreken.

Nieuwe vriendschappen ontstaan snel aan boord en aan wal.

Page 9: Vakantiebrochure 2015

Vakantieschip J. Henry Dunant 9

J. Henry DunantDe wereld vanaf het water

Zeewind die door de haren gaat en water dat rustig tegen de kade klotst. Op het vakantieschip de J. Henry Dunant geniet u van een vakantie te water. Het schip heeft zijn naam te danken aan de oprichter van het Rode Kruis. Zowel op het dek als vanuit uw hut ziet u de prachtigste plekjes van Nederland voorbij komen. Een aantal keer per week meren we aan in sfeervolle havenstadjes, die u natuurlijk uitgebreid kunt bezoeken. Heeft u geen zin om eropuit te gaan? Aan boord is genoeg te doen. Van zonnebaden op het dek tot een bezoek aan de kapsalon. En in de souvenirshop vindt u leuke cadeautjes voor de thuisblijvers.

Een aantal keer per week meren we aan bij verschillende sfeervolle havenstadjes, dan gaan we met zijn allen eropuit. Er is nog zoveel moois te ontdekken in eigen land.

Elke avond verzorgen onze koks voor u een heerlijk diner. Een keer per week verwennen we u met een extra feestelijk diner.

Een bezoek aan de kapsalon, ook dat kan aan boord.

Page 10: Vakantiebrochure 2015

10 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Catrien Elfrink (64)

‘Ik ben een zusje van een drieling. Onze bevalling verliep met complicaties, met als gevolg dat ik mijn hele leven in een rol-stoel zit. Dit is mijn derde vakantie op de J. Henry Dunant. Wat ik hier zo leuk vind, is dat je ook met een zware beperking veel kunt zien en doen. Door het varen zie je heel veel verschil-lende landschappen en leg je aan bij mooie dorpjes en steden waar je anders niet zo snel zou komen. En de vrijwilligers behandelen je écht als een gast. Ze zijn behulpzaam, zonder te betuttelen.’

Speciale weken

Week met leeftijdsgenoten (25 tot 40 jaar)Wilt u graag met mensen van uw eigen leeftijd op vakantie? Op de J. Henry Dunant organiseert het Rode Kruis een vakantieweek speciaal voor de leeftijdsgroep van 25 tot 40 jaar. Voor de geplande weken in 2015 zie het overzicht op pagina 39.

Jongerenweek (18 tot 30 jaar)Een hele week heerlijk nietsdoen of juist actief op pad met andere jongeren. Dat kan tijdens de jongeren-week op de J. Henry Dunant. Lekker loungen op het zonnedek, shoppen in een bruisende stad of een filmpje pakken? Deze week bepaal jij wat je doet.

Meervoudig gehandicapten Bent u (meervoudig) gehandicapt? Tijdens de vakantieweek voor meer-voudig gehandicapten heeft het Rode Kruis een team verplegend personeel en vrijwilligers aan boord die alle zorg en programma biedt die nodig is. Welke specifieke programma onderdelen kent deze week?

Uw verblijfU logeert in tweepersoons-hutten met een wastafel en televisie. De badkamer deelt u met vier personen. Voor zon-aanbidders is het zonnedek heerlijk toeven. Toch nog iets te koud? De overdekte serre biedt uitkomst. In de salon of het restaurant treft u uw medepassagiers voor een gezellig onderhoud of een spelletje. Dankzij extra grote ramen kunt u ook van uit uw hut genieten van het uitzicht.

Faciliteiten34 Tweepersoonshutten, een badkamer met bubbelbad, salon, restaurant, zonnedek, overdekte serre, souvenirshop en kapsalon.

‘Catrien straalt. In het verpleeghuis gaat alles vlug-vlug, dat heb je hier niet.’

Er is altijd een bepaald thema waar-aan de week wordt ‘opgehangen’. Het schip is dan ook in die sfeer aangekleed.

Aan wal Eenmaal van boord zorgen onze vrijwilligers voor de optimale begeleiding, zodat u onbekommerd de havenstad kunt verkennen. Het is mogelijk om uw scootmobiel of rolstoel op het schip mee te nemen. Vanwege beperkte ruimte aan boord dient u dit wel bij uw boeking aan te geven.

Page 11: Vakantiebrochure 2015

Vakantieschip J. Henry Dunant 11

‘Het is fijn om zelf mijn dag te kunnen indelen. Lekker eropuit of juist een dagje niets doen. Alles kan en alles mag.’

Page 12: Vakantiebrochure 2015

12 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Hotel IJsselvliedtLuxe in een monu mentaal herenhuis

Gelderland – Wezep

Het tweehonderd jaar oude Huize IJsselvliedt kent een rijke historie van bewoners, die allemaal gast­vrijheid hoog in het vaandel hadden. Tot op de dag van vandaag staat gastvrijheid centraal. Hiervoor zorgt een team van professionele verpleegkundigen en vrijwilligers. Dag en nacht staan ze klaar voor uitstekende zorg én een flinke dosis gezelligheid.

Drie keer per dag kunt u samen met de andere gasten genieten van ons uitgebreide buffet. Gezellig samen eten en de dag doornemen. Eet smakelijk! In de prachtige tuinen kunt u heerlijk vertoeven.

Page 13: Vakantiebrochure 2015

Hotel IJsselvliedt 13

Verblijven op het landgoed van een luxe herenhuis van tweehonderd jaar oud. Hotel IJsselvliedt ademt luxe, sfeer en geschiedenis en ligt in Wezep in het noordelijke deel van de Veluwe. Op het gelijknamige landgoed, kunt u genieten van boerderijen, tuinen, visvijvers en bossen.

Er is altijd iemand in de buurt voor een gezellig praatje of een helpende hand.

Hotel IJsselvliedt ademt luxe, sfeer en geschiedenis.

Ontspanning door verwennerij. Daar draait het allemaal om tijdens een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste die zo nu en dan bij ons langskomt.

De Veluwe biedt u naast overweldigende natuur ook talrijke excursies . Wat dacht u van winkelen in Zwolle, een bezoek aan Paleis ’t Loo, een kijkje bij de boer of dwalen in de vlindertuin. Uw gastvrouw of gastheer bespreekt met u de mogelijkheden.

Page 14: Vakantiebrochure 2015

14 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Speciale weken

Vakantie met leeftijdgenoten Met niemand haalt u zo goed her inneringen op en deelt u zo veel interesses als met leeftijdgenoten. Hotel IJsselvliedt organiseert vakanties speciaal voor leeftijdgenoten van 18 tot 50 en van 50 tot 70 jaar. De excursies en activiteiten zijn afgestemd op de interesses van de deelnemers. Wie weet bloeien hier nieuwe vriendschappen op.

GezinsweekSpeciaal voor gezinnen met school-gaande kinderen en een chronisch ziek of gehandicapt familielid organiseert het Rode Kruis een gezinsweek in Hotel IJsselvliedt. Plezier en ontspan-ning voor het hele gezin staan voorop. De gezinsweek heeft elk jaar een ander thema, dat het recreatieteam creatief invult met allerlei activiteiten voor kinderen. Dit ontzorgt de ouders, zodat ook zij een moment voor zichzelf hebben.

Uw verblijfHet monumentale herenhuis heeft ruimte voor 35 gasten. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben elk een eigen badkamer.

Faciliteiten20 gastenkamers, restaurant, monumentale huiselijke salon, bibliotheek, toegang tot internet, kapsalon, schoonheids -salon, sauna, zonnebank, oranjerie, prieel, duofietsen en een kano. Het hotel beschikt over twee busjes die rolstoelen en bedden kunnen vervoeren.

Page 15: Vakantiebrochure 2015

Hotel IJsselvliedt 15

Indische wekenVoor iedereen die een band heeft met voormalig Nederlands-Indië organiseert het Rode Kruis speciale vakantieweken in Hotel IJsselvliedt. Leg tijdens de Indische week contact met mensen met dezelfde achtergrond als u, droom weg bij een avond met krontjong-muziek of laat u inspireren door een Indische modeshow. Uiteraard staat een Indische maaltijd voor u klaar: selamat makan!

Speciale vakantiesfeer in de ‘donkere’ dagen voor de Kerst De maand december staat voor ‘de donkere dagen’ voor Kerst – maar ook de gezellige en sfeer in huiselijke kring. Hotel IJsselvliedt organiseert in de laatste week van november tot en met medio december Bijzondere Vakantie themaweken. Creativiteit, muzikale liefhebberij en zelfs Sinterklaas staan garant voor een bijzondere vakantiebeleving in dit deel van het jaar.

Page 16: Vakantiebrochure 2015

16 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

‘Tijdens de koude wintermaanden is het juist warm en gezellig binnen.’

Page 17: Vakantiebrochure 2015

Hotel IJsselvliedt 17

Vakantieweken in de KerstsfeerHoudt u ook zo van de dagen voor kerst, wanneer alles versierd en verlicht is? Ga dan mee kerstinkopen doen tijdens de speciale kerstmarkt-week. Vanuit Hotel IJsselvliedt vertrekken we naar gezellige winkel-straten en de leukste Nederlandse kerstmarkten. Zo komt u al helemaal in de kerstsfeer.

De kerstweek in Hotel IJsselvliedt is een echte feestweek. Het hotel is prachtig aangekleed en ademt de typische kerstsfeer. Dwarrelt de sneeuw naar beneden, dan verandert het landgoed in een sprookjesachtig landschap. Als u wilt, kunt u naar de kerk. Na afloop staat er een heerlijk ouderwetse maaltijd voor u klaar met krentenwegge en chocolademelk. We organiseren een kerstbingo. Het hoogtepunt? Dat is het feestelijke kerstdiner.

Nieuwjaarsweek De jaarwisseling vieren met nieuwe en oude bekenden op een prachtige locatie. Dat kan tijdens de speciale Nieuwjaarsweek in Hotel IJsselvliedt. Samen met andere gasten geniet u van de traditionele oliebollen en appelbeignets. En bewondert u om middernacht het vuurwerk. Wilt u zelf een vuurpijl de lucht in schieten? Het kan allemaal.

Page 18: Vakantiebrochure 2015

18 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Hotel De ValkenbergVorstelijk verblijf in Veluwse bossen

Gelderland – Rheden

Op landgoed De Valkenberg heeft elk seizoen haar charme.

Wanneer u aankomt bij Hotel De Valkenberg en het prachtige landhuis ziet liggen, weet u het al: dat wordt een Bijzondere Vakantie!

Op landgoed De Valkenberg heeft elk seizoen haar charme

Page 19: Vakantiebrochure 2015

Hotel De Valkenberg 19

Natuur en water op een schilderachtige plek. Hotel De Valkenberg is een idyllisch landhuis op de heuvelrand van de Oost-Veluwezoom in Gelderland. Middenin een bosrijke omgeving biedt het hotel een weids uitzicht over de IJssel en Rheden. Heerlijk ontspannen of sportief banen trekken kan in het extra verwarmd therapeutisch zwembad.

In ons therapeutisch zwembad kunt u volledig tot rust komen of actief deelnemen aan ons vitaliteitsarrangement.

Laat u heerlijk verwennen door onze keuken.Een belangrijke succesfactor van onze Bijzondere Vakanties zijn de vrijwilligers. Zij maken uw vakantie onvergetelijk!

Page 20: Vakantiebrochure 2015

20 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

‘Bewegen in warm water bevordert de vitaliteit en het welbevinden.’

Page 21: Vakantiebrochure 2015

Hotel De Valkenberg 21

VitaliteitsarrangementVoor uw vakantie in Hotel De Valkenberg of Hotel De Paardestal kunt u aanvullend kiezen voor een vitaliteitsarrangement. Bewegen is goed voor het lichaam en de geest. Tijdens het bewegen verdwijnen zorgen en spanningen naar de achter-grond. Onbelast bewegen in warm water bevordert zowel het lichamelijk als het geestelijk welbevinden.

Met dit vitaliteitsarrangement krijgt u:• 3 dagdelen bewegings- of ontspannings-

oefeningen in ons therapeutisch zwembad onder professionele begeleiding;

• Het herstellen van de balans en het gevoel van welzijn en ontspanning gebeurt zowel individueel als groepsgewijs;

• Ontvangst en afsluiting met een ‘vitaal drankje’.

Het therapeutisch zwemmen is geschikt voor ieder-een. Uiteraard kunt u overal in ons therapeutisch zwembad staan. Bent u minder mobiel? De lift helpt u in het water vanuit uw rolstoel of brancard.

Dit vitaliteitsarrangement kost € 65,- en dient u bij uw reservering apart te vermelden.

Page 22: Vakantiebrochure 2015

22 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Henk Swartjes (84)

‘Wij zijn echte natuurmensen, altijd al geweest. En dat vinden we hier in overvloed. Je kunt in de omgeving werkelijk prachtige tochten maken. De posbank route is een aanrader. Een adem-benemend landschap, waar je met een beetje geluk originele bos bewoners tegenkomt. Voor een edelhert moet je er vroeg bij zijn, maar een jagende bosvalk hebben we regelmatig mogen zien. Heerlijk dat we, ondanks onze mobiele beperkingen, nog steeds zo van de natuur kunnen genieten. De laatste jaren hebben we steeds meer zorg nodig. De ervaren vrijwilligers pikken dit prima op, ze zijn zorgzaam en attent. En in het prachtige landhuis voelen we ons altijd direct thuis. Een vakantie op de Valkenberg kan ik elke natuurliefhebber aanraden. Genieten van de natuur hoeft niet te stoppen bij een toenemende zorgbehoefte.’

‘En in het prachtige landhuis voelen we ons altijd direct thuis.’

Speciale weken

De kennis en ervaring van onze medewerkers en vrijwilligers zijn afgestemd op specifieke zorg en behoeften van onze gasten in deze speciale weken.

Gasten met een psychogeriatrische aandoeningGasten met een psychogeriatrische aandoening (dementie) zijn van harte welkom tijdens onze speciale vakantieweken, vanzelfsprekend ook met hun partner. Met een programma dat volledig op hen is toegespitst, nemen we de mantel zorger veel zorg uit handen, zodat die helemaal tot rust komt.

Gasten met een meervoudige handicapGasten met een meervoudige handicap, een combinatie van een verstandelijke en een lichamelijke handicap, zijn welkom tijdens weken die speciaal op hun behoeften zijn afgestemd.

Indische weekActiviteiten en maaltijden in de sfeer van Indonesië. Heeft u een speciale band met Nederlands-Indië? Dan voelt de Indische week in Hotel De Valkenberg als thuiskomen.

Een schilderworkshop, omringd door het groen van het landgoed, is een van de vele activiteiten waaruit u kunt kiezen tijdens de vakantieweek.

Page 23: Vakantiebrochure 2015

Hotel De Valkenberg 23

‘En in het prachtige landhuis voelen we ons altijd direct thuis.’

Uw verblijfHet schilderachtige landhuis heeft ruimte voor 38 gasten. Alle kamers zijn van alle (zorg) gemakken voorzien.

Faciliteiten19 Tweepersoonskamers, restaurant, salon, bar, mogelijk-heid tot internetgebruik, kapsalon, recreatiezaal, serre met groot terras, theehuis, elektrische- en duo-fietsen. Een bijzondere faciliteit is het extra verwarmd (32 graden) therapeutisch zwembad – maar ook de rolstoelvriende-lijke tuin waar u het landgoed kunt verkennen. Voor deel-name aan excursies is (rolstoel vriendelijk) vervoer uiteraard beschikbaar.

Vakantieweken in de KerstsfeerMisschien nog wel leuker dan Kerstmis zelf, zijn de dagen voor kerst. De straten zijn sfeervol verlicht en de ene etalage is nog mooier dan de andere. Geniet u samen met ons in Hotel De Valkenberg van deze magische periode? Tijdens de speciale kerstshopweek bezoeken we gezellige winkelstraten, maken we een rondrit door de omgeving, bekijken we de prachtig gedecoreerde tuinen en brengen we een bezoek aan Intratuin waar de kerstafdeling elk jaar weer een lust voor het oog is.

Tijdens de Kerstweek wordt het sfeervolle Hotel De Valkenberg nog gezelliger. Fonkelende kerstbomen, authentieke versnaperingen en gezellige kerstmuziek brengen het echte kerstgevoel. Op verzoek kunt u samen met vrijwilligers naar de nachtmis gebracht worden. Uiteraard zorgen onze koks voor een heerlijk (Kerst)diner.

Page 24: Vakantiebrochure 2015

24 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Hotel De PaardestalGoed toeven in bosrijke omgeving

Gelderland - Rheden

Deze gezellige en intieme locatie zorgt ervoor dat er een familiesfeer onder de gasten ontstaat.

Met de hele groep lekker eten in de tuin. Dat kan in Hotel De Paardestal! In de gezamenlijke huiskamer voelt iedereen zich thuis.

Page 25: Vakantiebrochure 2015

Hotel De Paardestal 25

Slapen in een authentieke paardenstal. Het kan in Hotel De Paardestal. Het hotel ligt aan de rand van de bossen op landgoed De Valkenberg, verscholen tussen de bomen. In het bijgebouw van het nabij gelegen Hotel De Valkenberg stonden vroeger paarden en koetsen. In 1995 is het omgetoverd tot een mooie accommodatie met een intieme, ongedwongen sfeer en alle voorzieningen en gemakken. Bovendien kunt u gebruikmaken van de faciliteiten van Hotel De Valkenberg, zoals het restaurant en het verwarmde zwembad.

De Posbank ligt om de hoek, maar ook op het landgoed kunt u genieten van de prachtige natuur. Het landgoed heeft veel te bieden.

Als gast van De Paardestal kunt u ook gebruik maken van alle faciliteiten van het nabijgelegen Hotel De Valkenberg.

Page 26: Vakantiebrochure 2015

26 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Speciale weken

De activiteiten en de mogelijkheden van Hotel De Paardestal zijn gedeeltelijk hetzelfde als die van Hotel De Valkenberg.De speciale weken in Hotel De Paardestal komen ook voor een groot deel overeen met de speciale weken van Hotel De Valkenberg. De informatie over de volgende speciale weken kunt u terug vinden op de website van Stichting de Valkenberg via www.stichtingdevalkenberg.nl

• Gasten met een psychogeriatrische aandoening

• Indische weken• Vakantieweken in Kerstsfeer

Sylvia Kerkhof (48)

‘Het is zo fijn dat de zorg die je nodig heb tijdens mijn vakantie ook goed geregeld is. Iedereen hier zet zich enorm in om je een heerlijke vakantie te bezorgen. Je kunt echt ontspannen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en het programma is leuk en gevarieerd. Niets moet, alles mag. Je bepaalt zelf of je meedoet aan het dagprogramma of liever ‘thuis’ blijft en geniet van de mooie omgeving. Ik kan dit echt iedereen aanraden. Hoogtepunt van mijn vakantie was het zwembad. Ik was gewend om regel-matig te zwemmen, maar dat lukt de laatste tijd niet meer. En door mijn ziekte kan ik ook niet meer staan. Het was zo bijzonder om te ervaren dat ik weer kon zwemmen en staan in het warme water. We raakten er allemaal geëmotioneerd door. Deze vakantie overtreft echt mijn verwachtingen.’

‘Deze vakantie overtreft echt mijn verwachtingen.’

Page 27: Vakantiebrochure 2015

Hotel De Paardestal 27

Uw verblijfHotel De Paardestal heeft ruimte voor maximaal 14 gasten.

FaciliteitenZeven intieme tweepersoons-kamers, waarbij een aantal kamers de badkamer deelt. Kenmerkend voor De Paardestal is de huiselijk-heid. Er is een gezamenlijke huis kamer, een eetkamer, een knusse keuken en voor De Paardestal ligt een terras omringd door groen. Gasten van De Paardestal maken gebruik van alle faciliteiten van landgoed De Valkenberg.

GroepsverblijfNaast de individuele vakantie-gasten, is De Paardestal uitermate geschikt als groeps-accommodatie voor bijvoor-beeld zorgorganisaties, patiëntenverenigingen maar ook families om gezamenlijk te genieten van een vakantie. Als groepsaccommodatie is De Paardestal geschikt voor maximaal 23 personen.

‘Elke ochtend word ik wakker van het gekwetter van de vogels. Heerlijk, ik ben écht er even tussenuit.’

‘Deze vakantie overtreft echt mijn verwachtingen.’

Page 28: Vakantiebrochure 2015

28 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Een speciale vlucht Een dagtocht voor speciale gasten

Page 29: Vakantiebrochure 2015

Een speciale vlucht 29

Zou u zo graag (nog) eens willen vliegen naar een mooie buitenlandse bestemming? Stap aan boord van onze speciale KLM-vlucht.

Deskundige zorgHet Rode Kruis biedt tijdens deze dagtocht de beste zorg door deskundige vrijwilligers, waaronder verpleegkundigen en een arts. Het vrijwilligersteam assisteert u wanneer u in en uit uw (rol)stoel wilt komen.

VakantiegevoelOok in 2015 hopen we samen met de KLM, deze dagvlucht weer te organi-seren. Via luchthaven Schiphol gaan we op reis en is alles tot in de puntjes geregeld. Dankzij onze vrij willigers komt u zonder moeite aan boord van het vliegtuig, ook als u in een rolstoel zit. Tijdens de vlucht wacht u een eersteklasbehandeling van de bemanning van KLM. Op de plaats van bestemming beleeft u een aange-name vakantiedag. Natuurlijk zorgt het Rode Kruis dat alles die dag goed geregeld is. Ook dat is genieten met zorg en aandacht!

Mensen die afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel en/of zuurstof kunnen helaas niet mee.

Meer informatieDeze speciale dagtocht met de KLM-vlucht vindt in het najaar plaats. Meer informatie over deze dagtocht en de datum kunt u is in de loop van 2015 beschikbaar via: - www.rodekruis.nl/

bijzonderevakanties- Rode Kruis contact center

070 - 44 55 888 - De vakantiecoördinator

van de Rode Kruis afdeling bij u in de buurt.

De luchthaven, de vlucht en natuurlijk de bestemming. Het is genieten van begin tot eind.

Page 30: Vakantiebrochure 2015

30 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Zorg en aandacht!Logeert u op één van onze bijzondere vakantielocaties, dan kunt u rekenen op de beste zorg. Al zestig jaar organiseren we Bijzondere Vakanties voor mensen met lichamelijke beperkingen en/of mensen die zorg nodig hebben. Dankzij die ervaring kunnen wij vakanties bieden die tot in de puntjes verzorgd zijn. Zo kunt u onbezorgd genieten van een welverdiende vakantie.

Ons teamU kunt rekenen op de professionele zorg van onze beroepskrachten en vrijwilligers. Elke locatie heeft een vast zorgteam dat bestaat uit een manager, verpleegkundigen/gastvrouwen en facili-taire medewerkers. Zij krijgen ondersteuning van vrij willigers met een specifieke zorgachtergrond, zoals verpleegkundigen en zorgmedewerkers. Andere vrijwilligers houden zich bezig met facilitaire zaken, zoals het vervoer, de keuken en de bar/ restaurant en uitstapjes of excursies. Zo nodig kunnen we altijd een beroep doen op een huisarts en/of fysio therapeut. Samen staan ze garant voor uw onbezorgde vakantie.

Het Rode Kruis biedt u (medische) zorg afgestemd op uw persoonlijke situatie. Heeft u vragen daarover aarzel dan niet om contact met ons te nemen. De contactgegevens van de locatie van uw keuze vindt u onder het hoofd stuk ‘Praktische informatie’ in deze brochure.

Page 31: Vakantiebrochure 2015

Zorg en aandacht! 31

Op de J. Henry DunantAangezien het niet altijd mogelijk is op het water snel een arts ter plekke te hebben, is op ons schip de J. Henry Dunant ook altijd een arts aanwezig. In de meeste plaatsen waar het schip aanmeert hebben we contact met een fysiotherapeut. Deze komt zo nodig aan boord. In enkele gevallen betaalt u de rekening contant en declareert u die later bij uw verzekeraar, maar vaak wordt de rekening rechtstreeks naar uw verzekeraar gestuurd. Neem wel de overdracht mee van uw eigen therapeut.

MedicijnenTijdens uw vakantie kunnen onze verpleegkundigen uw medicijnen zowel beheren als toedienen. Zo weet u zeker dat u op tijd de juiste medicatie krijgt. Het is wel noodzakelijk om uw medicijnpaspoort mee te nemen. Dat kan het paspoort zijn van uw eigen apo-theek of de ingevulde medicijnkaart die u ontvangt bij uw reserverings-bevestiging. Vergeet uw eigen medicijnen niet mee te nemen voor de hele vakantieweek.

Laat uw medicijnen door de apotheek alstublieft verpakken in afgesloten zakjes en daarbij aange-geven wanneer u welke medicijnen moet innemen (baxteren).

Zuurstof Op de J. Henry Dunant Op bijna iedere plek aan boord van de J. Henry Dunant is (extra) zuurstof beschikbaar. Het gebruik hiervan zijn extra kosten die u in rekening worden gebracht.

Denkt u eraan vanuit huis kleine zuurstofcilinders mee te nemen voor de keren dat u aan wal gaat? Vergeet ook niet voldoende cilinders mee te nemen voor de heen- en terugreis. In overleg met de reserveringsmedewerker kunt U ook uw eigen vloeibare zuurstoftank mee aan boord nemen. Vanwege de zeer beperkte ruimte op het vakantieschip is dit overleg vooraf noodzakelijk.

In de hotelsAls u extra zuurstof gebruikt, dient u ruim voor uw vakantie contact op te nemen met uw zuurstof-leverancier. Deze kan het benodigde aantal flessen zuurstof tijdig op uw vakantieadres afleveren.

DieetUiteraard houden we rekening met eventuele speciale voedingsvoorschriften. Geef dieetwensen graag tijdig aan ons door. Het is ook mogelijk om uw maaltijd op uw kamer of in uw hut te nuttigen.

Grote zorgbehoefte Juist mensen die veel of specialis-tische zorg nodig hebben zijn van harte welkom op onze accommo-daties. Onze goed opgeleide beroepskrachten en vrijwilligers bieden u de zorg die u nodig heeft en doen er alles aan om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Page 32: Vakantiebrochure 2015

32 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Sam Suykerbuyk (42)

‘Natuurlijk zie ik elke vakantie veel dezelfde elementen terug­komen. Maar die zijn zeker niet verkeerd: gezelligheid, flexibiliteit om je eigen tijd in te delen, lekker eten. En niet te vergeten het prachtige landgoed. Ik voel me hier heel vrij om over het land­goed te rijden en te genieten van de natuur en de unieke sfeer. Wat ik ook elke vakantie graag terugzie, is de groep mensen die ik heb leren kennen. Met de andere gasten, de vrijwilligers en vaste medewerkers heb ik echt een band opgebouwd, het zijn vrienden geworden. En dat maakt dat ik elke vakantie opnieuw iets moois ontdek, terwijl ik toch het landgoed goed ken en de meeste uitstapjes al eens gemaakt heb. Ik ontmoet weer vrienden, met wie ik gezamenlijke, nieuwe herinneringen beleef. Dat maakt mijn vakanties altijd zo waardevol.’

‘Ook na 7 vakanties ontdek ik weer iets moois.’

Aangepaste faciliteitenAl onze kamers en hutten zijn rolstoelvriendelijk en voorzien van een oproepsysteem. Nagenoeg alle kamers en hutten hebben hoog/laagbedden. Bovendien zijn overal tilliften beschikbaar. Het sanitair is aangepast voor mensen met een functiebeperking en alle verdiepingen zijn bereik-baar per lift, ook als u bedlegerig bent. EropuitBij de Bijzondere Vakantiehotels staan busjes klaar om uitstapjes met u te maken. Deze busjes kunnen rolstoelen en bedden vervoeren.

Page 33: Vakantiebrochure 2015

Zorg en aandacht! 33

‘De koks doen iedere dag hun best om iets bijzonders op tafel te zetten.’

Page 34: Vakantiebrochure 2015

34 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Praktische informatie

34 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Een vakantie boeken

Voor het aanmelden van een Bijzondere Vakantie kunt u contact opnemen via:

Locatie Telefoonnummer Website

Vakantieschip JHD 070 - 44 55 888 www.rodekruis.nl/bijzonderevakanties

De Valkenberg 026 - 49 50 336 www.stichtingdevalkenberg.nl

De Paardestal 026 - 49 50 336 www.stichtingdevalkenberg.nl

Hotel IJsselvliedt 038 - 37 66 534 www.ijsselvliedt.nl

Zelf aanmelden in zeven stappen:1 Uw aanmelding bij één van de

vakantielocaties via bovenstaande telefoonnummers en/of websites;

2 De reserveringsmedewerker van de gekozen vakantielocatie neemt – binnen een werkweek contact met u op. De reserverings-medewerker beantwoordt uw vragen en stuurt u een aanmeldingsformulier toe;

3 U vult het aanmeldingsformulier volledig in, voegt de CIZ-indicatie daarbij en stuurt deze op naar de betreffende vakantielocatie;

4 De vakantielocatie beoordeelt uw aanmelding, (medische) informatie en zorgvraag;

5 U ontvangt een bevestiging van uw reservering van de gekozen vakantielocatie;

6 Na de bevestiging en uw betaling van uw vakantie is de reservering definitief;

7 Ongeveer acht weken voor vertrek ontvangt u de benodigde reisinformatie.

Indien u dit wenst kan de vakantie-coördinator u behulpzaam zijn bij het invullen van het aanmeldingsformulier. De reserveringsmedewerker kan u daarvoor in contact brengen met de vakantiecoördinator van de Rode Kruis afdeling bij u in de buurt.

Aanmelding via uw vakantiecoördinatorU kunt zich ook direct aanmelden bij de vakantiecoördinator van uw plaat-selijke Rode Kruis afdeling. Deze coör-dinator kan u veel informatie geven over de vakanties en u behulpzaam zijn bij het invullen en juiste verzending van uw aanmeldingsformulier. Deze vakantiecoördinator is bereikbaar via:• Het telefoonnummer van uw

plaatselijke Rode Kruis afdeling. Raadpleegt u daarvoor de telefoongids bij ‘Rode Kruis’ in uw gemeente.

• U kunt ook het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag bereiken via:

- Telefoonnummer: 070 - 4455888. - [email protected].

Vermeld daarbij uw woonplaats. - www.rodekruis.nl

De aanmelding via de vakantie­coördinator in zes stappen:1 Een persoonlijk gesprek met de

vakantiecoördinator bij u thuis;2 De verzending van uw aanmeldings-

formulier (inclusief CIZ-indicatie) door de vakantiecoördinator naar de vakantielocatie van uw keuze;

3 De vakantielocatie beoordeelt uw aanmelding, (medische) informatie en zorgvraag;

4 U ontvangt een bevestiging van uw reservering van de gekozen vakantielocatie;

5 Na de bevestiging van uw vakantie door ons is uw reservering definitief;

6 Ongeveer acht weken voor vertrek ontvangt u de benodigde reisinformatie.

Is het niet mogelijk de vakantie van uw voorkeur te reserveren dan neemt de vakantielocatie van uw keuze contact met u op om andere mogelijkheden te bespreken.

Minimum aantal gastenZijn er onvoldoende aanmeldingen voor een vakantie, dan kan het Rode Kruis tot twee weken voor aan-vang besluiten om de vakantieweek te annuleren. We zullen u dan een goed alternatief bieden. Maakt u hier geen gebruik van dan ontvangt u restitutie van de reissom.

Uw zorg... goed geregeld

Veel gasten die deelnemen aan Bijzondere Vakanties ontvangen zorg in de thuissituatie. Deze zorg met een CIZ indicatie, wordt geleverd door een zorgaanbieder. De zorgaanbieder kan zowel een thuiszorgorganisatie zijn maar ook de zorginstelling waar men woont. Bijzondere Vakanties neemt tijdens de vakantie uw benodigde zorg over van uw zorg-aanbieder. Daarmee ontvangt u ook gedurende uw vakantieverblijf de juiste zorg. De vergoeding voor het leveren van de benodigde zorg door de Bijzondere Vakanties kan op verschil-lende manieren worden geregeld. • Vanuit persoonsgebonden

budget (PGB).• Vanuit Zorg in Natura (ZIN).

Page 35: Vakantiebrochure 2015

Hoofdstuk 35Praktische informatie 35

Persoonsgebonden BudgetAls u een PGB heeft maakt Bijzondere Vakanties rechtstreeks met u afspraken over de zorg die verleend dient te worden en stuurt na het vakantieverblijf een factuur voor de geleverde zorg. Zorg in NaturaIndien u in uw thuissituatie gebruik maakt van zorg geleverd door een zorgaanbieder (Zin in Natura), dan sluit Bijzondere Zorg een onder-aannemingsovereenkomst met de des betreffende zorgaanbieder. Met deze overeenkomst is de zorg, bestaande uit persoonlijke verzorging, verpleging en/of begeleiding, tijdens de vakantie voor u goed geregeld. Na uw vakantieverblijf zal de vergoeding voor de geleverde zorg gedurende de vakantieweek bij uw zorgaanbieder worden gedeclareerd. Door de samenwerking tussen de zorg-aanbieder en Bijzondere Vakanties ontvangt u de zorg, waar u vanuit de AWBZ recht op heeft, ook tijdens uw vakantieverblijf. Het is dus van belang om de volledige gegevens van uw indicatie en zorgaanbieder te ontvangen.

CIZ indicatie en zorgaanbiederBij uw aanmelding via de vakantie-coördinator wordt u gevraagd of u in

het bezit bent van een CIZ-indicatie en welke zorgaanbieder u heeft. Het is noodzakelijk dat u een kopie hiervan meestuurt met uw inschrijf-formulier voor de vakantieweek. Uiteraard gaan wij zeer zorgvuldig met deze informatie om en conform de Wet Bescherming Persoons-gegevens. Vervolgens benaderen we uw zorgaanbieder om de overname van uw zorg tijdens uw vakantie te garanderen die u in uw thuissituatie ontvangt van uw zorgaanbieder. Tevens is dit contact noodzakelijk voor de financiële afhandeling. Wanneer u een PGB ontvangt zal de geïndiceerde zorg voor de vakantie-week aan u worden gefactureerd.

Faciliteiten

Reisduur De Bijzondere Vakantie bestaat uit vier of vijf nachten en begint op maandagmiddag vanaf 14:00 uur. Het is niet mogelijk om maandag eerder dan 14:00 uur te arriveren. Specifieke info over aankomst en vertrek wordt in de bevestigingsbrief van de reservering vermeldt.Voor vragen hierover, neemt u tele-fonisch contact op met onze afdeling reserveringen.

KamerindelingAlle vakanties bieden we aan op basis van een verblijf in een tweepersoons-kamer. Gaat u met een partner of bekende op vakantie, dan delen wij u samen met deze persoon in een kamer in. Regelt u dit liever anders, bespreek dit dan bij uw aanmelding. Gaat u alleen met vakantie, dan deelt u de kamer met een andere gast.

Uiteraard houden we rekening met uw privacy.

RokenIn de accommodaties is roken niet toegestaan. In de hotels is een rook-ruimte aanwezig. Dit is een prieeltje in de tuin, waar zowel gasten als vrijwilligers gebruik van maken. Op het schip kunt u alleen roken op het zonnedek (buiten).

Blindegeleidehond of hulphondHuisdieren zijn niet toegestaan. Voor blinden en slechtzienden met een blindengeleidehond en gasten die afhankelijk zijn van een hulphond maken we een uitzondering. Er is echter maar een beperkt aantal hulp-honden dat – per vakantie – terecht kan in de vakantielocatie. Overleg dus bij uw aanmelding met de vakantie-coördinator of de reserveringsmede-werker van de vakantie locatie of uw hulphond mee kan.

Vervoer U regelt zelf het vervoer van en naar de vakantielocatie. Beschikt u niet over eigen vervoer, dan biedt Valys uitkomst. Dit is aanvullend taxi-vervoer op het openbaar vervoer, waarmee mensen met een beperking van deur tot deur kunnen reizen. Bel 0900 - 9630 (lokaal tarief). Gebruikt u een teksttelefoon, bel dan 0900 - 8410 (€ 0,10 per minuut). Of kijk op www.valys.nl. Lukt het echt niet om zelf vervoer te regelen, neem dan contact op met de vakantie-coördinator van uw plaatselijke Rode Kruis-afdeling.

Page 36: Vakantiebrochure 2015

36 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Financiën

Prijzen en tarieven 2015In het hoofdstuk ‘Jaarplanning en prijzen 2015’ vindt u een overzicht van de kosten. De kosten voor het verblijf zijn exclusief:1 de verplichte reis- en

bagageverzekering; 2 de door uzelf af te sluiten

annuleringsverzekering;3 het vervoer van en naar

de accommodatie.

Het vervoer naar de vakantielocatie dient u zelf te organiseren. Wellicht is de lokale afdeling van het Rode Kruis daarvoor een mogelijkheid – zie voor de contactgegevens ‘Rode Kruis Afdelingen’ op onze website: www.rodekruis.nl.

Uw verblijf op de locatie is op basis van volpension. Extra consumpties dient u ter plaatse te betalen. Entreegelden en consumpties tijdens excursies zijn niet inbegrepen.

TiP! Indicatie geven voor beno-digde zakgeld tijdens de vakantie? Minimaal € 50 blijkt een goede inschatting.

Reis­ en bagageverzekeringDe Bijzondere Vakanties sluit voor u een reis- en bagageverzekering af. We berekenen deze aan u door en bedraagt € 1,10 per persoon per nacht. Dit is niet inbegrepen in de vakantieprijs. U bent verplicht om deze verzekering te betalen, ook al heeft u zelf een doorlopende reis- en bagageverzekering afgesloten.

AnnuleringsverzekeringOp het moment dat uw vakantie is bevestigd, is het verstandig ook direct een annuleringsverzekering af te sluiten. Als u onverhoopt moet annuleren, dient u direct contact op te nemen met de accommodatie waar u geboekt heeft en met uw

verzekeringsmaatschappij waar u de annuleringsverzekering heeft afgeslo-ten. De Bijzondere Vakanties boekt uw reissom niet terug.

Financiële tegemoetkomingMogelijk komt u in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming in uw deelnemersbijdrage. Deze geldt overigens voor u als deelnemer en niet voor uw eventuele begeleider. Daarvoor bestaan verschillende mogelijkheden te weten:1 Uw zorgverzekeraar;2 Uw gemeente (bijzondere

bijstand);3 Gastenfonds Rode Kruis;4 Diverse fondsen.

1 ZorgverzekeraarEen aantal ziektekostenverzekeraars bieden – afhankelijk van de verzeke-ringsvorm – een vergoeding in de aanvullende pakketten voor een vakantie met het Nederlandse Rode Kruis. Om precies te weten of dit voor u ook geldt adviseren wij u contact op te nemen met uw zorg-verzekeraar of uw polisvoorwaarden hierop na te lezen. Het is bekend dat ook gedurende het kalenderjaar dergelijke vergoedingen kunnen wijzigen. Informeer goed en tijdig om teleurstelling hierin te voorkomen. Op onze website www.rodekruis.nl/bijzonderevakanties vindt u een overzicht van mogelijke vergoedingen door de zorgverzekeraars.

2 Bijzondere bijstandOntvangt u een WWB-uitkering van uw gemeente? Dan kunt u wellicht

een beroep doen op de Bijzondere Bijstand. Neemt u contact op met de gemeentelijke Sociale Dienst in uw woonplaats.

3 Gastenfonds van het Rode KruisU kunt een aanvraag indienen bij het Gastenfonds van onze organisatie indien uw financiële situatie de betaling van de volledige reissom het niet toelaat. Een aanvraag hiertoe dient u tezamen met uw aanmeldings-formulier op te sturen. Daarbij ontvangen wij graag een kopie van uw jaarinkomen en een kopie van uw betaal- en spaarrekening.

4 Diverse fondsenNaast het Gastenfonds van het Rode Kruis zijn er andere fondsen die u financieel kunnen ondersteunen als u met vakantie wilt. Misschien bent u lid van een kerk en kunt u daar een bijdrage krijgen. Voor meer infor-matie kunt u terecht bij plaatselijke hulpverleningsorganisaties, zoals het maatschappelijk werk.

Een overzicht van deze verschillende fondsen vindt u op onze website www.rodekruis.nl/bijzondere vakanties.

Inschrijfvoorwaarden Bijzondere VakantiesOp de Bijzondere Vakanties van het Rode Kruis en hun samenwerkings-partners zijn algemene inschrijfvoor-waarden van toepassing. Deze vindt u op onze website www.rodekruis.nl/bijzonderevakanties.

36 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Page 37: Vakantiebrochure 2015

Praktische informatie 37

‘Wat ons betreft komen we graag nog eens terug. Goede service, vriendelijke vrij­willigers, heerlijk eten. Het ontbreekt ons aan niets.’

Page 38: Vakantiebrochure 2015

38 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Arrangement Bijzondere Vakanties

Vakantielocatie Arrangementen

Vakantieschip JHD Maandagmiddag tot zaterdagochtend (vijf nachten)*

Hotel IJsselvliedt Maandagmiddag tot zaterdagochtend (vijf nachten)*

Hotel De Valkenberg & Hotel De Paardestal Maandagmiddag tot vrijdagochtend (vier nachten)*Inclusief het gebruik van het therapeutisch zwembadVitaliteitsarrangementHet vitaliteitsarrangement kunt u voor een meerprijs van € 65,- boeken boven op het basis arrangement. Zie pagina 21.

Voor alle vakantielocaties/-arrangementen geldt verder:• Vol pension• Inclusief koffie en thee (exclusief overige

consumpties)• Inclusief avondprogramma’s• Inclusief begeleiding naar twee excursies

(exclusief entree en consumpties)• Inclusief verzorging (geïndiceerde zorg wordt

gedeclareerd bij uw zorgaanbieder of als u een PGB heeft, bij u als gast)

• Prijs op basis van tweepersoonskamer (gedeeld met een bekende/onbekende).

Jaarplanning en prijzen 2015De jaarplanning geeft een overzicht van alle vakantieweken in onze vakantielocaties. U vindt hier ook de prijzen. Als er geen omschrijving bij de week staat, gaat het om een reguliere week: voor zieke gasten of gasten met een beperking. Als het gaat om een speciale week, dan staat er een omschrijving bij. U kunt zich niet aanmelden voor de weken waar ‘Verhuurd’ of ‘Gereserveerd’ staat.

Kinderkortingen (geldt alleen voor gezinsweken)• Tot en met 3 jaar (alleen reis- en

bagageverzekering betalen) 100%• Van 4 tot en met 10 jaar 75%• Van 11 tot en met 15 jaar 50%

Deze jaarplanning is met zorg opgesteld. Er kunnen echter wijzigingen optreden in de planning of typefouten zijn ingeslopen. Voor de meest recente planning kunt u bellen met het Contact Center van het Nederlandse Rode Kruis, 070 ­ 44 55 888 of de betreffende vakantielocatie.

Page 39: Vakantiebrochure 2015

Vakantieschip J. Henry Dunant wk 1 29 dec - 3 jan

Gesloten

wk 2 5 jan - 10 jan

Gesloten

wk 3 12 jan - 17 jan

Gesloten

wk 4 19 jan - 24 jan

Gesloten

wk 5 26 jan - 31 jan

Gesloten

wk 6 2 feb - 7 feb

Gesloten

wk 7 9 feb - 14 feb

Gesloten

wk 8 16 feb - 21 feb

Nationaal(Vrije inschrijving) GORINCHEM TIEL

wk 9 23 feb - 28 feb

Nationaal (Vrije inschrijving) TIEL UTRECHT

wk 10 2 mrt - 7 mrt

Nationaal (Vrije inschrijving) UTRECHT GORINCHEM

wk 11 9 mrt - 14 mrt

Nationaal (Vrije inschrijving) GORINCHEM UTRECHT

wk 12 16 mrt - 21 mrt

Nationaal (Vrije inschrijving) UTRECHT VLAARDINGEN

wk 13 23 mrt - 28 mrt

Nationaal (Vrije inschrijving) VLAARDINGEN VLAARDINGEN

wk 14 30 mrt - 4 apr

Vlaanderen II

ANTWERPEN GORINCHEM

wk 15 6 apr - 11 apr

Haaglanden (15)

GORINCHEM VLAARDINGEN

wk 16 13 apr - 18 apr

Zuid-Holland Zuid (18)

VLAARDINGEN UTRECHT

wk 17 20 apr - 25 apr

Rotterdam Rijnmond (17)

UTRECHT GOUDA

wk 18 27 apr - 2 mei

Holland Midden (16)

GOUDA UTRECHT

wk 19 4 mei - 9 mei

Amsterdam Amstelland (13) UTRECHT UTRECHT

wk 20 11 mei - 16 mei

Gooi & Vechtstreek (14)

UTRECHT LELYSTAD

wk 21 18 mei - 23 mei

Flevoland (25)

LELYSTAD LELYSTAD

wk 22 25 mei - 30 mei

Leeftijdsweek 35-50 jaar

LELYSTAD HOORN

wk 23 1 jun - 6 jun

Noord-Holland Noord (10)

HOORN HOORN

wk 24 8 jun - 13 jun

Kennemerland (12)

HOORN HOORN

wk 25 15 jun - 20 jun

Zaanstreek (11)

HOORN UTRECHT

wk 26 22 jun - 27 jun

Utrecht (9)

UTRECHT VLAARDINGEN

wk 27 29 jun - 4 jul

Zeeland (19)

VLAARDINGEN MIDDELBURG

wk 28 6 jul - 11 jul

Vlaanderen II

ANTWERPEN GORINCHEM

wk 29 13 jul - 18 jul

Brabant Noord (20)

GORINCHEM ARNHEM

wk 30 20 jul - 25 jul

Gelderland Midden (7)

ARNHEM ZUTPHEN

wk 31 27 jul - 1 aug

Gelderland Zuid (8)

ZUTPHEN TIEL

wk 32 3 aug - 8 aug

Leeftijdsweek 20-35 jaar

TIEL KAMPEN

wk 33 10 aug - 15 aug

Friesland (2)

KAMPEN KAMPEN

wk 34 17 aug - 22 aug

Groningen (1)

KAMPEN KAMPEN

wk 35 24 aug - 29 aug

Drenthe (3)

KAMPEN KAMPEN

wk 36 31 aug - 5 sep

Noord & Oost Gelderland (6) KAMPEN MOOK

wk 37 7 sep - 12 sep

Limburg Zuid (24)

MOOK MAASTRICHT

wk 38 14 sep - 19 sep

Limburg Midden & Noord (23) MAASTRICHT TIEL

wk 39 21 sep - 26 sep

Midden & West Brabant (20) TIEL VLAARDINGEN

wk 40 28 sep - 3 okt

Vlaanderen III

ANTWERPEN GORINCHEM

wk 41 5 okt - 10 okt

Meervoudig gehandicapten GORINCHEM CUIJK

wk 42 12 okt - 17 okt

Brabant Zuid Oost (22)

CUIJK ARNHEM

wk 43 19 okt - 24 okt

IJsselland (4)

ARNHEM ZUTPHEN

wk 44 26 okt - 31 okt

Twente (5)

ZUTPHEN KAMPEN

wk 45 2 nov - 7 nov

Nationaal (Vrije inschrijving) KAMPEN CUIJK

wk 46 9 nov - 14 nov

Nationaal (Vrije inschrijving) CUIJK TIEL

wk 47 16 nov - 21 nov

Nationaal (Vrije inschrijving) TIEL TIEL

wk 48 23 nov - 28 nov

Nationaal (Vrije inschrijving) TIEL ARNHEM

wk 49 30 nov - 5 dec

Nationaal (Vrije inschrijving) ARNHEM ARNHEM

wk 50 7 dec - 12 dec

Nationaal (Vrije inschrijving) ARNHEM UTRECHT

wk 51 14 dec - 19 dec

Kerstshopweek kerst-markten in Duitsland(Vrije inschrijving)

wk 52 21 dec - 26 dec

Gesloten InschepenOntschepen

Gesloten LaagseizoenHoogseizoen

€ 730

€ 775

€ 775

€ 775

€ 775

€ 775

Verhuurd

€ 680

€ 680

€ 680

Verhuurd

€ 775

€ 775

€ 775

€ 775

€ 775

€ 680

€ 730

€ 680

€ 680

€ 730

€ 775

Verhuurd

€ 775

€ 680

€ 730

€ 680

€ 680

€ 730

€ 775

€ 775

€ 775

€ 775

€ 730

€ 680

€ 680

€ 730

€ 680

€ 680

€ 730

€ 775

€ 775

€ 775

€ 775

Jaarplanning en prijzen 2015 39

* Maandagmiddag tot zaterdagochtend (vijf nachten)

Page 40: Vakantiebrochure 2015

40 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

wk 1 29 dec - 3 jan

Nieuwjaarsweek

wk 2 5 jan - 10 jan

Gesloten

wk 3 12 jan - 17 jan

Gesloten

wk 4 19 jan - 24 jan

Verhuurd

wk 5 26 jan - 31 jan

wk 6 2 feb - 7 feb wk 7 9 feb - 14 feb wk 8 16 feb - 21 feb wk 9 23 feb - 28 feb

Molukse week

wk 10 2 mrt - 7 mrt

Indische week

wk 11 9 mrt - 14 mrt wk 12 16 mrt - 21 mrt wk 13 23 mrt - 28 mrt wk 14 30 mrt - 4 apr wk 15 6 apr - 11 apr

wk 16 13 apr - 18 apr wk 17 20 apr - 25 apr

Verhuurd

wk 18 27 apr - 2 mei

Verhuurd

wk 19 4 mei - 9 mei

Gezinsweek

wk 20 11 mei - 16 mei

wk 21 18 mei - 23 mei

Leeftijdsgebondenweek18-50 jaar

wk 22 25 mei - 30 mei wk 23 1 jun - 6 jun

Leeftijdsgebondenweek 50-70 jaar

wk 24 8 jun - 13 jun wk 25 15 jun - 20 jun

Verhuurd

wk 26 22 jun - 27 jun

Verhuurd

wk 27 29 jun - 4 jul wk 28 6 jul - 11 jul wk 29 13 jul - 18 jul wk 30 20 jul - 25 jul

Verhuurd

wk 31 27 jul - 1 aug

Delft/Westland

wk 32 3 aug - 8 aug wk 33 10 aug - 15 aug wk 34 17 aug - 22 aug wk 35 24 aug - 29 aug

wk 36 31 aug - 5 sep wk 37 7 sep - 12 sep wk 38 14 sep - 19 sep

Verhuurd

wk 39 21 sep - 26 sep

Verhuurd

wk 40 28 sep - 3 okt

wk 41 5 okt - 10 okt

Indische week

wk 42 12 okt - 17 okt wk 43 19 okt - 24 okt

Gezinsweek

wk 44 26 okt - 31 okt wk 45 2 nov - 7 nov

wk 46 9 nov - 14 nov

Verhuurd

wk 47 16 nov - 21 nov wk 48 23 nov - 28 nov

Creatieve week

wk 49 30 nov - 5 dec

Sinterklaasweek

wk 50 7 dec - 12 dec

Muziekweek

wk 51 14 dec - 19 dec

Kerstmarktweek

wk 52 21 dec - 26 dec

KerstweekGesloten LaagseizoenHoogseizoen

Hotel IJsselvliedt

€ 635

€ 695

Verhuurd

Verhuurd

€ 695

€ 695

€ 460

€ 575

€ 575

€ 575

€ 635

€ 695

€ 695

€ 695

Verhuurd

€ 460

Verhuurd

€ 635

€ 575

€ 575

Verhuurd

€ 695 € 695

€ 695

€ 695

Verhuurd

€ 575

€ 635

€ 575 € 575

€ 575

Verhuurd

Verhuurd

€ 695

€ 695

€ 695

€ 695

€ 575 € 575

€ 695

€ 635

€ 695

€ 575

€ 635

Verhuurd

€ 695

€ 635

€ 695

€ 695

€ 575

* Maandagmiddag tot zaterdagochtend (vijf nachten)

Page 41: Vakantiebrochure 2015

wk 1 29 dec - 2 jan

Nieuwjaarsweek

wk 2 5 jan - 9 jan

Gesloten

wk 3 12 jan - 16 jan

Gesloten

wk 4 19 jan - 23 jan

wk 5 26 jan - 30 jan

wk 6 2 feb - 6 feb

Parkinson week

wk 7 9 feb - 13 feb wk 8 16 feb - 21 feb wk 9 23 feb - 27 feb

Psychogeriatrische week

wk 10 2 mrt - 6 mrt

Vlaanderen MV

wk 11 9 mrt - 13 mrt wk 12 16 mrt - 20 mrt wk 13 23 mrt - 27 mrt wk 14 30 mrt - 3 apr

Niet Aangeboren Hersenletsel week

wk 15 6 apr - 10 apr

wk 16 13 apr - 17 apr wk 17 20 apr - 24 apr wk 18 27 apr - 1 mei wk 19 4 mei - 8 mei wk 20 11 mei - 15 mei

Indische week

wk 21 18 mei - 22 mei

wk 22 25 mei - 29 mei wk 23 1 jun - 5 jun

Meervoudig Gehandicapten week

wk 24 8 jun - 12 jun wk 25 15 jun - 19 jun

wk 26 22 jun - 26 jun

wk 27 29 jun - 3 jul

Psychogeriatrische week

wk 28 6 jul - 10 jul wk 29 13 jul - 17 jul wk 30 20 jul - 24 jul

wk 31 27 jul - 31 jul wk 32 3 aug - 7 aug

Meervoudig Gehandicapten week

wk 33 10 aug - 14 aug wk 34 17 aug - 21 aug wk 35 24 aug - 28 aug

wk 36 31 aug - 4 sep

Vlaanderen MV

wk 37 7 sep - 11 sep wk 38 14 sep - 18 sep

Vereniging van Huntington

wk 39 21 sep - 25 sep wk 40 28 sep - 2 okt

Meervoudig Gehandicapten week

wk 41 5 okt - 9 okt wk 42 12 okt - 16 okt wk 43 19 okt - 23 okt

Vlaanderen MV

wk 44 26 okt - 30 okt

Psychogeriatrische week

wk 45 2 nov - 6 nov

wk 46 9 nov - 13 nov wk 47 16 nov - 20 nov wk 48 23 nov - 27 nov

Psychogeriatrische week

wk 49 30 nov - 4 dec

Meervoudig Gehandicapten week

wk 50 7 dec - 11 dec

wk 51 14 dec - 18 dec wk 52 23 dec - 28 dec

Kerstweek(5 nachten)

Gesloten LaagseizoenHoogseizoen

Hotel De Valkenberg

€ 535

Gereserveerd

€ 595

€ 595

€ 595

€ 595

Verhuurd

€ 475

€ 475

€ 475

€ 535

€ 595

€ 595

€ 595

€ 595

€ 595

€ 475

€ 475

€ 535

€ 475

€ 475

€ 595

€ 595

€ 595

€ 595

Verhuurd

€ 475

Verhuurd

€ 475

€ 535

€ 475

€ 595

€ 595

€ 595

€ 595

€ 695

€ 475

€ 535

€ 475

€ 475

€ 535

€ 535

€ 595

€ 595

€ 595

Verhuurd

€ 475

€ 475

€ 475

€ 595

Jaarplanning en prijzen 2015 41

* Maandagmiddag tot vrijdagochtend (vier nachten)

Page 42: Vakantiebrochure 2015

42 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Hotel De Paardestal wk 1 29 dec - 2 jan

Gesloten

wk 2 5 jan - 9 jan

Gesloten

wk 3 12 jan - 16 jan

Gesloten

wk 4 19 jan - 22 jan

wk 5 26 jan - 30 jan

wk 6 2 feb - 6 feb wk 7 9 feb - 13 feb wk 8 16 feb - 20 feb wk 9 23 feb - 27 feb

Psychogeriatrische week

wk 10 2 mrt - 6 mrt

Vlaanderen MV

wk 11 9 mrt - 13 mrt wk 12 16 mrt - 20 mrt wk 13 23 mrt - 27 mrt wk 14 30 mrt - 3 apr

Psychogeriatrische week

wk 15 6 apr - 10 apr

wk 16 13 apr - 17 apr wk 17 20 apr - 24 apr wk 18 27 apr - 1 mei

Psychogeriatrische week

wk 19 4 mei - 8 mei wk 20 11 mei - 15 mei

Indische week

wk 21 18 mei - 22 mei

wk 22 25 mei - 29 mei wk 23 1 jun - 5 jun

Psychogeriatrische week

wk 24 8 jun - 12 jun wk 25 15 jun - 19 jun

wk 26 22 jun - 26 jun

wk 27 29 jun - 3 jul

Psychogeriatrische week

wk 28 6 jul - 10 jul wk 29 13 jul - 17 jul wk 30 20 jul - 24 jul

wk 31 27 jul - 31 jul wk 32 3 aug - 7 aug

Psychogeriatrische week

wk 33 10 aug - 14 aug wk 34 17 aug - 21 aug wk 35 24 aug - 28 aug

wk 36 31 aug - 4 sep

Vlaanderen MV

wk 37 7 sep - 11 sep wk 38 14 sep - 18 sep wk 39 21 sep - 25 sep wk 40 28 sep - 2 okt

Psychogeriatrische week

wk 41 5 okt - 9 okt wk 42 12 okt - 16 okt wk 43 19 okt - 23 okt

Vlaanderen MV

wk 44 26 okt - 30 okt

Psychogeriatrische week

wk 45 2 nov - 6 nov

wk 46 9 nov - 13 nov wk 47 16 nov - 20 nov wk 48 23 nov - 27 nov wk 49 30 nov - 4 dec

Psychogeriatrische week

wk 50 7 dec - 11 dec

wk 51 14 dec - 18 dec wk 52 23 dec - 28 dec

Kerstweek(5 nachten)

Gesloten LaagseizoenHoogseizoen

€ 400

€ 450

€ 450

€ 450

€ 450

€ 450

€ 450

Verhuurd

€ 350

€ 350

€ 350

€ 400

€ 450

€ 450

€ 450

€ 450

€ 450

€ 350

€ 350

€ 400

€ 350

€ 350

€ 450

€ 450

€ 450

€ 450

€ 350

Verhuurd

€ 350

€ 350

€ 400

€ 450

€ 450

€ 450

€ 450

€ 350

€ 400

€ 350

€ 550

€ 350

€ 350

€ 400

€ 350

€ 350

€ 400

€ 450

€ 450

€ 450

Verhuurd

* Maandagmiddag tot vrijdagochtend (vier nachten)

Page 43: Vakantiebrochure 2015

Jaarplanning en prijzen 2015 43

‘De herinneringen aan deze vakantie zijn me zo dierbaar.’

Page 44: Vakantiebrochure 2015

44 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Weer thuis Uw vakantie geeft u weer nieuwe energie en het gevoel dat u weer helemaal meedoet. Dat gevoel wilt u ongetwijfeld vasthouden! Neemt u daarom na uw vakantie eens contact op met de Rode Kruis afdeling bij u in de buurt om te horen wat zij nog meer organiseren. U zult zien dat er nog veel meer mogelijkheden zijn bij het Rode Kruis.

Zo biedt het Rode Kruis – via de lokale afdeling in de buurt – activiteiten aan waarmee u zich kunt voor-bereiden op kleine en grote noodsituaties in en om het huis. Denk daarbij aan de bekende contactcirkel die ervoor zorgt dat het niet onopgemerkt blijft als u thuis iets overkomt. Ook biedt het Rode Kruis een cursus aan waar u leert hoe u uw netwerk kunt uitbouwen, zodat u iemand heeft om op terug te vallen als u hulp nodig heeft.

In een noodsituatie bent u in de eerste plaats op uzelf aangewezen en op diegenen in de directe omgeving die u zo goed mogelijk van hulp kunnen voorzien. Welke risico’s loopt u in en om uw woning? Wat kunt u doen om deze risico’s te verkleinen. Wat doet u bijvoorbeeld als de elektriciteit uitvalt? Is er een rookmelder aanwezig in de woning? Wat als u opeens de woning moet verlaten door een evacuatie; wat neemt u dan mee? Waar liggen de waardevolle documenten?

‘Voor mij is het niet zo een voudig om de deur uit te gaan om aan activiteiten deel te nemen. Ik vind het dan ook fantastisch dat een vrijwilliger bij mij langs kan komen!’

Deelnemer ‘Rode Kruis aan Huis’

‘Het Rode Kruis organiseert verschillende activiteiten door het hele land. De vele vrijwilligers die zich hiervoor inzetten gaan altijd

respectvol en vriendelijk met u om.’

Page 45: Vakantiebrochure 2015

Weer thuis 45

Risico’s in en om het huisMet een workshop ‘Risico’s in en om het huis’ leert u meer over deze risico’s in en om de eigen woning. Samen met de andere deelnemers en onder begeleiding van een Rode Kruis vrijwilliger gaat u in gesprek over noodsituaties en het voorkomen daarvan. Deze workshop wordt georganiseerd door de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis bij u in de buurt.

ContactcirkelDe contactcirkel bestaat uit een groepje mensen dat in de vorm van een cirkel op afgesproken tijden contact met elkaar opneemt. Mocht een van de deelnemers iets zijn overkomen en dus niet reageren, dan wordt dat direct opgemerkt en komen de deel-nemers in actie. Daarnaast gebruikt het Rode Kruis de contactcirkel om u te informeren over wat te doen in risicovolle situaties, bijvoorbeeld bij een hittegolf of een gaslek in uw buurt.

Sterk door je netwerkDe cursus Sterk door je netwerk geeft u inzicht in het belang van een sterk netwerk bij kleine en grote noodsituaties. Tijdens de cursus gaat u aan de slag met het bouwen van uw lokale netwerk. U oefent communiceren tijdens noodsituaties. Samen bespreken we deze noodsituaties.

Rode Kruis aan HuisHet Rode Kruis kan ook bij u thuiskomen. Een vrijwilliger komt dan een paar keer bij u langs om samen met u de risico’s in en om het huis in te schatten en om te bedenken hoe u die vermijdt of reduceert. Samen met de vrijwilliger kunt u ook kijken waar u voor meer hulp terecht kunt.

‘Ik vond het moeilijk om hulp te vragen, maar dat gevoel is tijdens deze training helemaal ver dwenen. Het is heel fijn om te weten dat ik mensen in de buurt heb om op terug te vallen wanneer dat nodig is. En dat ik zelf ook tot hulp kan zijn!’

Cursist ‘Sterk door je netwerk’

Informatie over de activiteitenDe afdelingen van het Rode Kruis organiseren naast de zelfredzaamheid activiteiten ook plaatselijke activiteiten. Is uw interesse gewekt, wilt u meer informatie en/of zelf actief deelnemen? Wilt u meedoen aan onze activiteiten? Informeer dan bij de Rode Kruis-afdeling bij u in de buurt naar het aanbod. De adressen en telefoonnummers vindt u in het telefoonboek of via www.rodekruis.nl. Ook het verenigingskantoor van het Rode Kruis kan u vertellen met wie u contact kunt opnemen. Bel 070 - 44 55 888 of mail naar [email protected]. Vermeld wel uw woonplaats.

Page 46: Vakantiebrochure 2015

Inschrijfvoorwaarden Bijzondere Vakanties van het Nederlandse Rode KruisStichting groepshotel IJsselvliedt en Stichting De Valkenberg

1 Inschrijving U kunt zich inschrijven voor een

Bijzondere Vakantie (verder te noemen ‘vakantie’) via het aanmeldingsformulier. Op het aanmeldingsformulier geeft u onder meer aan welke zorg u nodig heeft tijdens de vakantie, of u dieetwensen heeft en wat uw voorkeursweken zijn voor de vakantie.

U vult het aanmeldingsformulier in, desgewenst samen met de vakantiecoördinator/intakevrij-williger. Via het plaatselijke Rode Kruis kunt u de vakantiecoördinator bereiken. U of de vakantie-coördinator stuurt het ingevulde en ondertekende aanmeldings-formulier op naar de vakantie-accommodatie van uw voorkeur. Het adres hiervan staat vermeld op het aanmeldingsformulier.

2 Beoordeling en bevestiging inschrijving

De Bijzondere Vakanties-locaties beoordelen of u in aanmerking komt voor de door u aangegeven voorkeursweek of voorkeurs-weken. Indien dit het geval is ontvangt u een schriftelijke bevestiging van uw inschrijving en boeking.

Indien de Bijzondere Vakanties u geen vakantie kan aanbieden, ontvangt u hier schriftelijk bericht over. Het is tevens mogelijk dat de Bijzondere Vakanties u een alternatief aanbiedt voor de door u gewenste vakantie. U heeft de keuze om dit aanbod al dan niet te accepteren. Er is ook de mogelijk-heid om u op een reservelijst te plaatsen. Indien er plek

vrijkomt wordt u alsnog voor de voorkeursweek benaderd. U bent vrij om dit wel of niet te accepteren.

3 Betaling Om deel te kunnen nemen aan

een vakantieweek op Hotel IJsselvliedt of de J. Henry Dunant, betaalt u de reissom aan het Nederlandse Rode Kruis. Voor een vakantieweek op Hotel De Valken-berg of Hotel De Paardestal, betaalt u de reissom aan Stichting De Valkenberg. De reissom geldt per persoon. De reissom bestaat uit: de verblijfskosten en de premie voor de verplichte reis- en bagageverzekering. De hoogte van de verblijfskosten staat vermeld in de vakantiebrochure van de Bijzondere Vakanties.

Minimaal 8 weken voor aanvang van de reis ontvangt u de bevestiging.

4 Reis­ en bagageverzekering De Bijzondere Vakanties sluit een

reis- en bagageverzekering voor u af. De premie die u hiervoor moet betalen maakt deel uit van de reissom.

5 Annulering De Bijzondere Vakanties kan de

vakantie uiterlijk 2 weken voor aanvang daarvan annuleren indien er te weinig gasten en vrijwilligers zijn voor de desbetreffende vakantieweek. De Bijzondere Vakanties zal in overleg met u zoeken naar een alternatieve reis-mogelijkheid. Vinden we geen passend alternatief, dan retour-neren we de reissom.

Indien u een reis annuleert zal de Bijzondere Vakanties de reissom niet retourneren. Sluit daarvoor een annuleringsverzekering af.

6 Reisinformatie Uiterlijk 8 weken voor aanvang van

uw vakantie ontvangt u een brief met de aankomsttijd en overige informatie over uw vakantie.

7 Medicatie en identiteitsbewijs U dient voor de duur van

uw vakantie voor voldoende medicatie en bijbehorende hulp-materialen zoals injectienaalden, verbandmiddelen en katheter-zakken te zorgen.

U bent verplicht om tijdens de vakantie een identiteitsbewijs en een medicatielijst bij u te hebben.

8 Aankomsttijd vakantie De aankomsttijd staat vermeld in

uw reisinformatie. Deze aankomst-tijd kan afwijken van een even-tueel eerder aan u mondeling of schriftelijk doorgegeven tijdstip.

In geval van calamiteit is het mogelijk dat de Bijzondere Vakanties gedwongen is om de aankomsttijd te wijzigen. We brengen u van een dergelijke wijziging zo snel mogelijk (bij voor-keur schriftelijk) op de hoogte.

9 Reis van en naar vakantie accommodaties

U dient zelf voor vervoer van en naar de vakantieaccommodatie of de opstapplaats te zorgen. Het adres van uw vakantie-accommodatie staat in de reis-informatie vermeld.

46 Bijzondere Vakanties 2015 | Rode Kruis

Page 47: Vakantiebrochure 2015

De reis- en bagageverzekering van de Bijzondere Vakanties is van kracht vanaf het moment dat u op de vakantieaccommodatie arriveert en biedt geen dekking voor schade die is ontstaan tijdens uw reis van of naar uw vakantieaccommodatie of de opstapplaats van uw vakantie.

10 Vervoer tijdens vakantie Tijdens de vakantie vinden excur-

sies plaats met passend vervoer.

11 Schade tijdens vakantie U bent aansprakelijk voor schade

die u veroorzaakt tijdens uw vakantie aan personen en/of goederen.

12 Weigering of beëindiging deelname

De Bijzondere Vakanties behoudt zich te allen tijde het recht voor om deelname te weigeren dan wel een gast niet meer verder te laten deelnemen aan een vakantie indien:• de informatie op het

aanmeldings formulier zodanig verschilt van de werkelijkheid, dat het met het oog op het vervoer of de mate van nood-zakelijke begeleiding/zorg onmogelijk is de gast mee te nemen;

• de gast niet beschikt over een identiteitsbewijs en een medicatielijst;

• de gast agressief, discrimi-nerend, intimiderend of aanstootgevend gedrag vertoont of op een andere manier in strijd handelt met de grond beginselen van het Rode Kruis.

Indien u vanwege een of meer van de bovenge-noemde redenen niet of niet meer verder deelneemt aan de vakantie, wordt de reis-som of een deel daarvan niet aan u geretourneerd.

13 Privacy De Bijzondere Vakanties verwerkt

uw persoonsgegevens uitsluitend voor het organiseren van uw vakantie.

De Bijzondere vakanties verstrekt uw persoonsgegevens niet aan derden, behalve aan de ver zekeraar in verband met uw reis- en bagageverzekering.

14 Klachten Als u tijdens de vakantie een

klacht heeft kunt u deze bespreken met de locatiemanager van uw vakantieaccommodatie.

Als u na afloop van de vakantie een klacht heeft over uw vakantie, kunt u deze telefonisch of schrif-telijk indienen bij de Bijzondere Vakanties. De contactgegevens staan genoemd in artikel 15 ‘Contact’.

Inschrijfvoorwaarden Bijzondere Vakanties 47

15 Contact Vakantieschip JHD Het Ned. Rode Kruis Bijzondere Vakanties Postbus 28120 2502 KC Den Haag Tel. 070 - 44 55 666 Fax 070 - 44 55 777 www.rodekruis.nl/

bijzondere vakanties

Voor informatie en boekingen is de afdeling Bijzondere Vakanties van het Ned. Rode Kruis van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 16.00 uur.

Hotel De Valkenberg en Hotel De PaardestalBezoekadres: Arnhemsestraatweg 126991 AM Rheden

Postadres: Postbus 6077000 AP Doetinchem

Tel. 026 - 49 51 500reserveren@ stichtingde valkenberg.nlwww.stichtingdevalkenberg.nl

Hotel IJsselvliedtBezoekadres & Postadres:IJsselvliedtlaan 18091 PN WezepTel. 038 - 37 61 218 [email protected] www.ijsselvliedt.nl

Page 48: Vakantiebrochure 2015

Het Rode Kruis is aangesloten bij:

FSC LOGO GRAAG HIER

www.rodekruis.nl/bijzonderevakanties