Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

64
Volle bak 5 Notaris in Geffen 7 Pinkie in theater 11 TeenzParty 55 DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL WEEK 43/44 - 20 OKTOBER 2015 073-5320035 - REDACTIE@PLAZAMEDIA.NL Rake klappen en Bossche bollen

description

 

Transcript of Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

Page 1: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

Volle bak

5Notaris in Geff en

7Pinkie in theater

11TeenzParty

55

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

WEEK 43/44 - 20 OKTOBER 2015 073-5320035 - [email protected]

Rakeklappen enBossche bollen

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

Bossche bollenBossche bollen

Page 2: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 2

Aangenaam verrastThuisinhetNieuws onderging bij het vorige nummer een ware gedaantewisseling. Een nieuw formaat, een steviger en witt er stukje papier en nog beter drukwerk. Op deze manier willen wij voorop blijven gaan in de ontwikkelingen in medialand. Onze keuze heeft u weten te waarderen. Daar zijn we erg blij mee. We willen dan ook iedereen bedanken die ons werkelijk bedolven heeft onder de leuke reacti es. De vele telefoontjes en mailtjes hebben wij zeer gewaardeerd en zijn voor ons een sti -mulans op de ingeslagen weg verder te gaan. We zullen daarbij uw suggesti es en opmerkingen zeker ter harte nemen.Waar u het snelle, korte nieuws 24 uur per dag 7 dagen per week voorgeschoteld krijgt via onze website www.thuisinhet-nieuws.nl zullen we voortvarend aan de slag gaan de papieren versie langzaam te laten groeien naar een regionaal magazine waarin de achtergrond bij het nieuws en human interest verha-len nog meer dan voorheen de ruimte krijgen. Natuurlijk blijven we de actualiteit volgen en komt ook de agenda (in een vernieuwd jasje) snel terug. U bleek ook erg enthousiast over de pagina’s met lokale geschiedenis. We stre-ven er naar dit maandelijks te laten terugkeren. Ook de puzzels mogen zich in een grote populariteit verheugen en zijn dan ook een blijvertje, waarbij we graag rekening houden met het ver-zoek van onze lezers om ook met het soort puzzels te variëren.Wij willen een blad maken dat u leest en blijft lezen. Kan het beter? Laat het ons vooral weten. ThuisinhetNieuws is er im-mers voor u!

Bijzonder ritjeMotorclub Health Angels nam vrijdag 16 oktober een aantal bewoners van woonzorgcentra in de zijspan mee naar het Ste-delijk Museum ‘s-Hertogenbosch. Hier bezochten zij op initi a-ti ef van kunstenaars Sjaak Langenberg en Rosé de Beer de ten-toonstelling Bosch Geluk. Dit is een bezoek die de bewoners, gezien hun beperking, anders niet zouden maken. MTC Health Angels, een club van motorrijders werkzaam bij Brabantzorg, de GGZ en Dichterbij. stelt zich tevens ten doel mensen met een (verworven) beperking mee te laten genieten van het mo-torrijden middels zijspan.

kimberley van nuland

Op de coverAfgelopen weekend ontving Honk- en Soft balvereniging de Gryphons teams uit het hele land voor het traditi onele Bossche Bollen Toernooi. Het toernooi werd alweer voor de 31e keer gehouden. Voor veel teams is het hoogaangeschreven jeugd-toernooi op het fraaie sportcomplex de Groote Wielen aan de Groote Vlietlaan te Rosmalen de perfecte afsluiti ng van het sei-zoen. Ook de nodige teams van eigen bodem kwamen in het slagperk. Bij het soft bal zagen we de pupillen van de Gryphons (foto). Deze meiden spelen momenteel in de eerste klasse. De soft bal aspiranten deden dit jaar voor het eerst mee met een combiteam Gryphons-Cardinals. Uiteraard waren ook de honkballers goed vertegenwoordigd met twee pupillen teams. De jongste deelnemers (zes tot acht jaar) spelen in de Beeball categorie, onderverdeeld in de Rookies, de Bears, de Lions, de Dragons en de Majors.

Overbeeke 14 • Berlicum • 073-5495068 • www.sknatuursteen.nl

NU OOK ALLES VOOR UW SANITAIR

Page 3: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 3

HEESCH 0412-452444

“Hr++ glas voor uw bestaande kozijnen”heesch 0412-452444

Markt 13 | ‘s-Hertogenbosch

Computerproblemen?Trage computer? Virusproblemen? Last van reclame?

Reparatie ■ Installatie ■ Onderhoud ■ Advies

Nuland www.snellereparatie.nl 073-2032108

Koninklijk geëerdDe heer J.P.M. (Jos) Leeijen is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Lo-coburgemeester Jan Hoskam spelde hem vrijdag 16 oktober het betreffende versiersel op tijdens zijn afscheid als vrijwilliger bij de brandweer.

Decorandus (55) trad in dienst bij de vrijwillige brandweer op 1 april 1987 bij de toenmalige gemeente Nuland. Na de eerste herindeling bij de gemeente Maasdonk en na de tweede her-indeling bij post Geffen, gemeente Oss. In deze 28 jaar is de-corandus meer dan 1400 keer opgeroepen om de medemens te helpen. In dezelfde periode heeft hij meer dan 1000 oefen-avonden bijgewoond om zijn vakbekwaamheid op pijl te hou-den. Decorandus heeft diverse diploma’s behaald en zich op-gewerkt tot de rang Hoofdbrandwacht. Binnen de brandweer was decorandus ook opgeleid in de specialisatie als meetploeg lid waardoor hij meerdere keren regionaal is ingezet. Omdat brandweer Maasdonk altijd zeer actief is bij de vaardig-heidstoetsen heeft decorandus meerdere jaren deelgenomen aan de invulling hiervan. Hij was ook onderdeel van de ploeg die in 1997 landskampioen is geworden in de categorie Tech-nische Hulp Verlening. Daarnaast was decorandus ieder jaar mede organisator van de jeugdbrandweerdag waar zo’n 450 kinderen uit Geffen, Nuland en Vinkel aan deelnemen. Dit jaar doet hij dat alweer voor de 25e keer. Decorandus heeft zich ingezet om de gemeenschap te dienen, niet alleen in de rol van hulpverlener maar ook vanuit zijn sociale kant, en dan met name voor de jeugd van de gemeenschap. Naast het runnen van zijn eigen melkveehouderij heeft hij zich altijd ingezet voor de veiligheid van de medemens.

Bewoners van de Beemden gaan uit eten

Op donderdagmiddag 22 oktober wordt door de stichting ‘Vrienden van de Beemden’ een 4 gangen diner aangeboden voor 120 bewoners met begeleiders van woon -en zorgcen-trum De Beemden te St. Michielsgestel.

Door een gift van een drietal ondernemers uit het dorp heeft de stichting Vrienden van de Beemden dit kunnen organiseren. In de decembermaand van 2014 hebben Rob Paulus van de Zwaan-tjes, Kirsten van Vreede van bakkerij Van Vreede en Ellen Schut-tel van Huibelco tuinen, voor de eerste keer een kerstmarkt georganiseerd. Het Petrus Dondersplein werd omgebouwd tot het Petrus Winterplein. Door de grote belangstelling is dit een doorslaand succes geworden, waardoor dit evenement ook in 2015 een vervolg gaat krijgen, en wel van 10 t/m 13 december aanstaande. De organisatie van het Petrus Winterplein streeft steeds een goed doel na, De vrienden van de Beemden waren deze keer een van de gelukkigen, en mocht voor het organiseren van dit uitje een symbolisch bedrag van ca € 5000,= in ontvangst nemen.De stichting ‘Vrienden van de Beemden’ draagt de bewoners van woon -en zorgcentrum De Beemden te St. Michielsgestel al ruim 20 jaar een warm hart toe, te meer omdat de doelgroep wordt gezien als een aanslag op onze zorgkosten, economische last, medisch dilemma en een politiek thema. Ouderen worden helaas steeds vaker het slachtoffer van het debat over de gren-zen van de zorg. De mensen van Absoluut Party & meetings te St. Michielsgestel dragen zorg voor het slagen voor deze middag, tevens wordt ook het vervoer van en naar De Beemden door de stichting ge-regeld.

Page 4: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 420 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 4

Volle bak bij Muziekspektakel Do You Remember

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 4

Page 5: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 5

Door Herman van Dinther

Maar liefst vijft ig nummers werden inge-studeerd door de vocalisten die in wis-selende samenstelling op het podium verschijnen. De ene keer als solist maar veel vaker nog in groepjes om de backing vocals in te vullen. Drie van de zes achter-grond zangers en zangeressen kennen el-kaar van Popkoor Tune. Yfk e Nammensma is alt, Lisett e van Druenen sopraan en Rob van Nuland tenor.Yfk e en Rob waren vorig jaar ook al van de parti j en dat beviel hen zo goed dat zij ook dit jaar weer graag meedoen. Rob, die ook enkele solonummers zingt: “Vorig jaar was het concept qua begelei-ding anders. Toen werkten we met twee coverbands waar we erg veel mee repe-teerden. Dit jaar koos organisator Sati s-facti on Rosmalen voor een band die wordt gevormd door acht professionele muzi-kanten. Drummer, basgitarist, gitarist, pi-anist, toetsenist, saxofonist, trompetti st en trombonist vormen samen een prima combinati e om de uitgekozen nummers te vertolken. Het is en cadeautje om als zanger met een dergelijke band te kunnen spelen.Behalve met de muzikanten repeteerden we ook bij muzikaal leider Diana Huis-mans. Best intensief allemaal maar het is de moeite meer dan waard. Het is gewel-dig om aan een dergelijk evenement te kunnen meedoen.”

MicrofoonLisett e: “Voor mij is het de eerste keer dat

ik op deze manier ga zingen. Het is toch wel heel anders dan in een koor. Al hebben we daar ook een heerlijk repertoire, bij Do You Remember zing je met een band en heb je opeens een microfoon in de hand. Gevoels-mati g is het ook een heel andere ervaring, je komt dichter bij de emoti e van het nummer dat je zingt.”Yfk e geniet van haar deelname aan het spek-takel. “Het is zo’n geweldige ervaring. Heel leuk is ook dat je kennis maakt met muzikan-ten en vocalisten die je niet kent en die al-lemaal verschillende achtergronden hebben. De informele contacten die je hebt bij de re-peti ti es geven ook veel voldoening. Zingen, dat is hartsti kke lekker, samen zingen maakt

het bijzonder.”Duidelijk is dat deze drie deelnemers aan Do You Remember er veel plezier in heb-ben. Yfk e: “Alleen de voorbereidingen al zorgden voor veel fi jne uurtjes, maar we kijken nu erg uit naar de avond zelf. Daar moet het gebeuren. We hebben er alle vertrouwen in.”Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera op De Driesprong, bij de Kentering en via www.sati sfacti onrosmalen.nl

Foto: Voor de backing vocals Lisett e, links, Rob en Yfk e is er op 24 oktober volop werk aan de winkel.

De mooiste nummers uit de jaren zeventi g en tachti g passeren de revue op zaterdag 24 oktober in De Kentering in Rosmalen. Ruim twinti g vocalisten en acht professionele muzikanten hebben een prachti g repertoire samengesteld. Een genot voor oog en oor wordt het die avond. Het lijkt erop dat de Theaterzaal weer eens lekker vol zal zijn. Er is nog maar een handjevol kaarten beschikbaar.

Page 6: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 6

OPEN HUISvrijdag 20 november

van 17.00 tot 19.00 uur

Dorpstraat 18C • 5386 AM GEFFEN • Tel. 0412- 665666Postadres: Postbus 345, 5340 AH OSS

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30 – 12.30 en 13.30 - 17.00 uur

www.pphnotarissen.nl

Page 7: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 7

Pinkse Philips Huberts opent kantoor in voormalig Rabogebouw

Geff en krijgt weer eigen notarisHoe maak ik mijn relati e offi cieel? Eenmanszaak of bv? Wat betekent een scheiding voor mij? Is mijn droomhuis juridisch oké? Moet ik een erfenis accepteren? Een fi nanciële toekomst en zorg voor mijn kinderen vastleg-gen? Zorg voor later voor mijn partner en bedrijf? Voor al deze vragen gaat u naar de notaris. Vanaf 1 november kan dat ook in Geff en. Pinkse Philips Huberts Notarissen opent dan een kantoor in het voormalige Rabobank gebouw in het hart van het dorp.

Pinkse Philips Huberts Notarissen staat graag voor u klaar met informati e en advies op meerdere momenten in jouw leven. Zij on-dersteunen u bij het maken van keuzes en zorgen voor het juridisch juist vastleggen van jouw zaken. Het kantoor onderscheidt zich door de laagdrempelige insteek. U kunt er ti jdens openingsti jden gewoon binnenlopen.

Dichtbij zijnDe notarissen willen graag met twee benen in de gemeenschap staan. Daarop is ook de gedachte achter de opening van het twee-de kantoor op gebaseerd. Zeker nu Geff en onderdeel is geworden van de gemeente Oss wil Pinkse Philips Huberts Notarissen dichtbij zijn. Met de vesti ging in Geff en wil Pinkse Philips Huberts Notarissen haar vele Geff ense klanten extra van dienst zijn en een makkelijk bereikbaar zijn voor de hele regio. In het hele gebied tussen Oss en Rosmalen was immers geen notaris gevesti gd sinds

Notaris Kok begin jaren negenti g naar elders verhuisde.

Full-serivicePinkse Philips Huberts Notarissen is een modern full-service notariskantoor dat uit-stekend op de hoogte is van de laatste wets-wijzigingen en andere ontwikkelingen. Het verzorgt goed leesbare adviezen en akten. Uw belangen worden er zorgvuldig en effi ci-ent behandeld. Pinkse Philips Huberts Nota-rissen werkt bovendien zeer transparant, u hebt alti jd inzicht in de werkzaamheden die zij voor u verrichten.Net als in Oss kunt u bij het kantoor in Ge-ff en straks alti jd binnen lopen ti jdens de ope-ningsti jden. De notarissen zijn beschikbaar wanneer u dat wilt, dus ook op afspraak in de avonduren als dat u beter schikt.

NetwerkPinkse Philips Huberts Notarissen is aange-

sloten bij Netwerk Notarissen, het landelijke samenwerkingsverband van ruim 160 zelf-standige notariskantoren. De aangesloten notarissen werken samen door kennis te delen op het gebied van juridisch onderzoek, vakopleiding, kwaliteitszorg en bedrijfs-voering. Pinkse Philips Huberts Notarissen houdt u ook op de hoogte van ontwikkelin-gen die belangrijk voor u zijn via een infor-mati eve site en een nieuwsbrief. De actuali-teiten rond het kantoor zijn ook te volgende via facebook.

Open huisMomenteel wordt hard gewerkt om de nieu-we vesti ging vorm te geven. Het notariskan-toor krijgt een plek op de eerste verdieping van het voormalige Rabobank-gebouw. Daar zullen ook diverse andere kleine dienstver-leners zich vesti gen. Op de begane grond is ruimte voor een winkel of horeca. Pinkse Philips Huberts Notarissen nodigt u van har-te uit de ruimte te komen bekijken. Daartoe organiseert zij een open huis op 20 novem-ber. Tussen 11.00 en 17.00 uur bent u dan van harte welkom om eens en (hernieuwd) kennis te maken.

Op de foto v.l.n.r. de notarissen mr. Paul van den Heuvel, mr. Ineke Willems, mr. Gerard Ekelmans en mr. Odett e Grundeken. Zij zul-len alle zowel voor het kantoor in Oss als het nieuwe kantoor in Geff en werkzaam zijn.

Page 8: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 8

Senioren of industrie aan Spoorstraat

Mooi bouwplan, weinig gevoel bij ambtenarenAan de Spoorstraat in Rosmalen ligt al jarenlang een fl ink stuk grond met bedrijfsmati ge / industriële be-stemming nutt eloos te zijn. Rialto Vastgoedontwikke-ling heeft een mooi plan laten ontwikkelen voor twaalf seniorenwoningen. Directeur Rico van den Eijnde baalt ervan dat ambtenaren van de gemeente ’s-Hertogen-bosch weinig constructi ef meewerken. Zij lijken bang voor kriti ek uit de buurt, terwijl naar verwachti ng toch niemand zit te wachten met het opnieuw invullen van deze gronden met industriële bedrijven die een hoop overlast geven?

Door Herman van Dinther

Rico (51) ergert zich als betrokken Rosmalenaar al lang aan de ‘rott e plek’ die aan de Spoorstraat is ontstaan na het vertrek van aanne-mer Strabag. “Wij hebben het complex op een zeker moment aange-kocht met het idee om er het kantoor van mijn onderneming Rialto te vesti gen. We hebben daarvoor oorspronkelijk dan ook een plan ontwikkeld waarin meerdere kantoorgebouwen stonden ingetekend, waaronder een voor onszelf. We kregen daar niet alle handen voor op elkaar bij de omwonenden. Omdat ook het economisch ti j ongun-sti g keerde en er minder belangstelling was van andere kantorenge-bruikers zagen we af van uitvoering van die plannen en zijn we in Den Bosch blijven zitt en met ons kantoor.”Mark Titulaer, ook Rosmalenaar, projectontwikkelaar bij Rialto is zich het afgelopen jaar met het project gaan bezighouden. “Mark (40): “We hebben een gerenommeerd woningontwikkelaar gevraagd een plan uit te werken waarin ruimte kwam voor seniorenwoningen. Deze woningontwikkelaar is voortvarend aan de slag gegaan maar vond bij de gemeente weinig weerklank. De transformati e van be-drijfsmati ge industriële bestemming naar seniorenwoningen wordt wel onderschreven door de gemeente, maar bij de uitwerking daar-

van geeft de gemeente telkens niet thuis. Er worden veel onnodige en niet zakelijke hindernissen opgeworpen, er wordt gedacht ‘voor de omgeving’ zonder die omgeving te raadplegen, er wordt gewei-gerd om deel te nemen aan inhoudelijke gesprekken enzovoort. We zijn inmiddels een half jaar en veel besprekingen en schetsen verder en er is helaas nog niets bereikt.”

Complexe locati eMark vervolgt: ”Het enige dat de gemeente doet is per e-mail op- en aanmerkingen sturen die vaak elke grond missen omdat de ambte-naren het dossier en de eigendomsverhoudingen niet eens kennen. Nagenoeg alleen de Spoorstraat met een strook grond ernaast is openbaar gebied, de rest is eigendom van Rialto, inclusief de par-keerplaatsen aan het spoor. Die laatste parkeerplaatsen zou Rialto daarbij ‘grati s’ weggeven aan de gemeente zodat deze als (overloop)parkeerplaatsen in stand kunnen blijven voor de kern van Rosmalen.Rico: “De locati e is best ingewikkeld, complex zeg maar gerust, om-dat het spoor maar ook het BP-stati on voor cirkels zorgen die geres-pecteerd moeten worden. Daar hebben wij in voorzien in de opzet van het gehele plan. De ingeschakelde woningontwikkelaar heeft er echt iets moois van gemaakt, namelijk het concept van een Begijn-hofstructuur. Dat is per defi niti e een klein maar compact ensemble van gebouwen, die met elkaar in verbinding staan door wandelpaden en in die zin dus onvergelijkbaar met normale dichtheden en par-keersituati es. We willen er juist een bijzonder plan van maken. Met dit ontwerp is goed ingespeeld op het gebied dat is bezwaard met allerlei milieu hygiënische randvoorwaarden, contouren waarbinnen geen woningen mogen staan. Daardoor moet alle grond binnen het contour gereserveerd worden voor tuinen, parkeren en ontsluiti ng. Dat is in het voorliggende ontwerp allemaal opgelost.”

er wordt gedacht ‘voor de omgeving’ zonder die

omgeving te raadplegen

Overleg met omgevingRico: “Het is goed om te weten dat we er ons bewust van zijn dat het om een klein plan gaat. Maar wel in een concept dat om een minimum aantal woningen vraagt. En dan kom je uit op voorliggend stedenbouwkundig model. Veel andere smaken zijn er niet.De ambtenaren van de gemeente blijven hameren op bijvoorbeeld afstanden van erfgrenzen en het honoreren van de mogelijke be-

Page 9: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

PlazaMedia BVWeerscheut 71c, VinkelTel. 073-5320035

Huis-aan-huis in geselecteerde wijken in de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Oss, Sint-Michielsgestel, Bernheze, Vught en Schijndel en is tevens verkrijgbaar bij tientallen afhaalpunten in de regio. De volledige lijst vindt u op onze website www.thuisinhetnieuws.nl.

Oplage 30.000 exemplaren.

Postabonnemente €10,- per jaar.

Advertenties: [email protected]

media-adviseurs:Dorien vd Elzen 06-19296788Huub Wilkowski 06-55051751Nico van Nuland 06-53394851

Materiaal aanleveren tot vrijdag 12.00 uur.

Redactie: [email protected]

redactie-medewerkers:Wiljo van Nuland, Herman van DintherBart Coolen, Mark van der Donk, Roos van der Kallen, Anita van Nuland

Kopij aanleveren tot vrijdag 08.00 uur

Vormgeving en fotografie:Kimberley van Nuland - [email protected]

Uitgever accepteert geen aansprakelijkheidvoor inhoud van advertenties en door derden aangeleverde teksten of foto’s. Door aanlevering verklaart de inzender dat het aangeboden tekst- en/of fotomateriaal vrij is van rechten en de uitgever aldus te vrijwaren van auteurs- en beeldrechtelijke aanspraken.

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Colo

fon

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 9

zwaren, die we echter niet kennen zolang we niet in gesprek kunnen gaan met de omwonenden. Kortom, we komen geen stap verder.”“We kennen wel de bezwaren die gericht waren tegen het oude kan-torenplan. Wij denken dat het nieuwe woningbouwplan juist wel recht doet aan die bezwaren, omdat we laag bouwen en er slechts twee woningen dichter tegen de erfgrens staan, waarbij we het bo-vendien zo hebben gesitueerd dat het om zijgevels gaat die we blind kunnen uitvoeren. Bovendien staan de huidige oude bedrijfsgebou-wen wel al bovenop de erfgrens. Kortom, de afstand wordt sowieso alleen maar groter”.De begrijpgelijke zorg over privacy is in onze ogen daarmee opgelost. De gemeente praat over een intensief plan maar uit eerdere reacties van de gemeente blijkt dat de verhoudingen tussen de hoogte van de woningen en de ruimte tussen de woningen wel goed zijn. Rara hoe kan dat ? We snappen dan ook echt niet waarom we niet gewoon met de ambtenaren en de omgeving aan tafel kunnen gaan en het

plan inhoudelijk en zakelijk met elkaar kunnen bespreken” aldus Mark.

DienstbaarRico: “Toen het hui-dige College aantrad stond vrijvertaald in het bestuursak-koord dat er meer transparantie moest komen. Ambtenaren moeten zich opstel-len in dienst van de burger. Constructief meedenken en han-delen. Initiatieven mogelijk maken in plaats van blokke-ren. Wij zien van dit alles, zo leert de ervaring , weinig tot niets van terug. Ook als inwoners van Rosmalen is dit frustrerend voor ons beiden”.Wat ons betreft is het ingediende bouwplan de laatste optie. Anders zit er helaas niets anders op dan dat er weer een bedrijfsmatige / industriële invulling komt, waarvoor di-verse bedrijven zich al gemeld hebben. Maar volgens ons moet niemand dat willen. Dat zal pas echt overlast ver-oorzaken. Dit is een unieke kans om een lelijk stukje Rosma-len te transformeren tot een aantrekkelijk klein woongebied”, klinkt Rico strijdbaar.

Lezing ‘Kosmische Raadselen’Wat kosmische raadselen zijn is voor iedereen weer anders en varieert ruwweg van zwarte gaten, donkere materie, buitenaards leven tot hoe een draaibare sterrenkaart werkt. Galaxis organiseert over dit onderwerp een lezing op 21 oktober.Edwin Mathlener heeft een selectie gemaakt van de uiteenlopende en interessante vra-gen die gesteld zijn tijdens zijn lange lezingencyclus. Drs. Edwin Mathlener is afgestu-deerd als astronoom aan de Universiteit van Utrecht in 1988.U bent welkom op 21 Oktober in De Biechten in Hintham. Aanvang 20.00 uur, einde 22.15 uur Niet-leden betalen € 6 voor volwassen, jongeren tot 16 jaar betalen € 3.

Page 10: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 10

Brabantse Avond met Striepke Veur en Pro & ContraDe Brabantse Avonden staan garant voor sfeervolle avonden met muziek en/of cabaret van eigen Brabant-se bodem! Geniet van hun Brabantse humor, muziek en entertainment! Deze avond verzorgen Striepke Veur en Pro et Contra de optredens. Op zondag 25 oktober is er weer een Brabantse Avond in Den Durpsherd in Berlicum met Striepke Veur en Pro et Contra.

Striepke Veur is een vrolijke carnavaleske cabaretgroep die via de Helmondse Keiekletsavonden, voorafgaande aan Carnaval, overal in Brabant en grote delen van Limburg en Gelderland, bekendheid geniet. De groep Pro et Contra is van oudsher een cabaretgroep en al bijna 40 jaar actief. Met het huidige liedjesprogramma brengt de groep een afwisselend optreden met als thema’s: sfeer, gezelligheid, span-ning etc., van jazzy naar bijna klassiek! En natuurlijk enkele nummers uit de oude doos in een nieuw muzikaal jasje gebracht.Kaartjes voor de voorstelling op 25 oktober (aanvang 20.00u) bestelt u a 10 euro online via www.durpsherd.nl. U ontvangt uw kaartje dan direct per mail. U kunt ook via Wim Kuijpers kaarten bestellen. Tele-fonisch via 073-5033272 of per mail: [email protected]. Deze kaarten worden niet toegestuurd, maar ze liggen klaar op de betreffende avond aan de kassa. Bij verhindering graag bericht aan Wim Kuijpers.

Gevarieerd programma Moerkoal MuziekdagOp zondag 25 oktober is er van 14.00 uur tot 17.00 een Muziekdag in Dorpshuis de Moerkoal. De klok is dan net verzet en de donkere dagen voor Kerst gaan begin-nen. Heerlijk om dan naar muziek te luisteren en weg te dromen. Dat kan deze middag in Middelrode.

Het programma van de Moerkoal Muziekdag is zeer gevarieerd. Om 14.00 uur staan de leden klaar van de Lions Gospel Formatie uit Ber-licum. De groep bestaat uit 4 zangeressen en 1 zanger. Pianiste Chi Suzuki begeleidt hen met prachtig pianospel. Hierna zingt gemengd koor Polyhymnia uit Sint-Oedenrode. Deze groep bestaat uit 44 en-thousiaste leden die het heerlijk vinden om samen te zingen. Het koor staat onder leiding van Nicole Friedrich-Krijnen. Polyhymnia brengt een gemengd repertoire dat varieert van stemmige, licht klas-sieke tot vrolijke, eigentijdse liederen die in meerdere talen en vooral a capella worden gezongen. Na de pauze is het om 15.30 uur de beurt aan soliste José van Schijn-del uit Berlicum. Haar zanglerares Marij van Heijster heeft haar ge-leerd niet alleen je stem goed te gebruiken, maar ook emoties te to-nen en je in te leven in een nummer. José zingt liefst nummers met een verhaal of met een boodschap en bij voorkeur in het Frans. Tot slot zingt gemengd koor en medeorganisator van deze dag Forza Vocale. Het koor staat sinds september 2014 onder leiding van de jonge dirigent Dennis van de Tillaart die ook de pianopartijen speelt. In de loop van de jaren is sinds de oprichting van het koor in 1993 een gevarieerd repertoire ontstaan met liedjes uit films en musicals, maar ook klassieke nummers en popsongs. Het koor bestaat uit 30 leden en zingt nummers in verschillende talen. Het gevarieerde programma van de Muziekmiddag geeft muzieklief-hebbers de kans verschillende muziekgenres te beluisteren. Kom genieten en wellicht meezingen met bekende nummers. Het eerste optreden start om 14.00 uur en de afsluiting is rond 17.00 uur in Dorpshuis de Moerkoal aan de Driezeeg 20 te Middelrode. De zaal gaat om 13.30 uur open en de toegang is gratis.

Page 11: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 11

Pinkie komt tot levenBijzonder muziektheater met een boodschapDit najaar kunt u in Perron 3 in Rosmalen getuige zijn van een bijzonder en uniek project. Het kinderboek ‘Pinkie: Wat Als...?!?’ van Anton Minkels uit St. Mi-chielsgestel komt tot leven in het theater. Op zondag 1 november wordt in deze indrukwekkende voorstelling het verhaal van de verschrikkelijke spierziekte ALS ver-telt aan kinderen en hun families.

Anton Minkels. Anton werkt als consulent voor MEE, een organisati e die mensen met een beperking ondersteunt. Speciaal voor kinderen schreef hij op speelse wijze een boek over de ziekte ALS. De opbreng-sten hiervan komen geheel ten goede aan Sti chti ng ALS.“Via mijn werk kwam ik in aanraking met een ALS pati ënt. Dit maakte veel indruk. Toen ik vervolgens in contact kwam met de voorzitt er van Tour du ALS, één van de acti es van de sti chti ng ALS om geld op te halen, besloot ik ook de Mont Ventoux op te fi etsen. Mijn vrouw ging mee als supporter. In eerste instanti e waren we vreemde eenden in de bijt. Iedereen had een ‘connecti e’ met de ziekte en wij niet, in ieder geval niet dichtbij. Maar al snel hoorden we erbij. Het voelt als een soort familie; we hebben regelmati g contact.”

Het kan mij ook overkomen“Ik leerde zoveel mensen kennen die te maken hebben met ALS. Vaak zitt en de mensen in dezelfde leeft ijdscategorie als ik en dan betrek je het makkelijk op jezelf. Het zou mij ook kunnen overkomen. En het ziekteverloop is zo mensonterend, op een gegeven moment kun je helemaal niets meer. Ik vond dat ik daar iets mee moest doen. Één keer per jaar de Mont Ventoux op fi etsen was niet meer genoeg voor mij. Ik wilde meer doen.”“Voor mijn kinderen schreef ik alti jd zelf verhaaltjes. Op die manier kon ik een gesprek op gang brengen. De verhalen hadden alti jd een hoofdpersoon: Pinkie. Na verloop van ti jd merkte ik dat er geen kin-derboek was over ALS. Ik heb een nacht wakker gelegen en toen be-sloot ik om een kinderboek over ALS te schrijven; voordat ik het wist

stond het verhaal op papier.”“Met sti chti ng ALS had ik contact over het boek en hoewel ik hun goedkeuring niet nodig had, vond ik het wel fi jn dat ze het een goed initi ati ef vonden. Al het geld dat ik zou gaan verdienen met het boek zou naar de sti chti ng gaan. Ik vond een drukker die korti ng wilde ge-ven en ik gaf het boek zelf uit, van mijn eigen spaargeld. Zo blijft er meer geld over voor de sti chti ng.”

Theaterproject“Op dit moment zijn we erg druk met de laatste voorbereidingen voor een musical over hetzelfde onderwerp. Deze komt 1 november uit. Met de musical wordt een heft ige boodschap overgebracht maar mensen moeten toch met een goed gevoel naar huis gaan. Dit is een moeilijke klus maar ik ben met goede schrijvers en regisseurs aan de gang. Helaas hebben veel kinderen in Nederland (in)direct te maken met ALS: een opa, oma, tante, ook of zelfs een papa of mama die getrof-fen is door deze slopende ziekte. Hoe kun je kinderen op een duide-lijke en verantwoorde manier uitleggen wat deze ziekte doet?Deze bijzondere theatervoorstelling vertelt het verhaal van het roze schaapje Pinkie en zijn broertje Jan. Jantje is het snelste schaapje van de boerderij, maar op een dag doen zijn pootjes het niet meer. Wat doe je als je beste vriendje ziek wordt en hoe maak je herinneringen die je nooit zult vergeten? Pinkie: Wat Als...?!? is een voorstelling over een moeilijk onderwerp, die geen moment té zwaar wordt. Muziek, humor en een spannend verhaal vertellen over de kracht van het leven, van het hier en nu en van het maken van herinneringen. Regie is in handen van Marjolein en Sophie Borgers (26), ook met Gestelse roots.Een uniek theaterproject dat wil boeien, informeren en vooral aan-dacht wil genereren voor ALS in Nederland. Pinkie: Wat Als...?!? is een voorstelling voor het hele gezin met kinderen vanaf 5 jaar.

ToekomstmuziekMinkels gaat zeker niet sti lzitt en. “Een tweede boek zou ik ook heel graag doen! Of een animati efi lm over ALS. Ik pak veel projecten aan en dat levert weleens discussie op met mijn vrouw. Maar ze steunt me wel alti jd hoor!”Meer informati e over het bijzondere kinderboek vindt u op ikbenpin-kie.nl. U kunt de tehatervoorstelling op zondag 1 november om 14.30 uur in Perron 3 te Rosmalen nog bijwonen. Kaarten kosten 8 euro en zijn te bestellen via www.perron-3.nl.

Page 12: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 12

Internationale line-up voor RosbluesEditie 2015 van Rosblues staat op de agenda voor zaterdag 31 oktober in Danscentrum Rosmalen, Berlicumseweg 8a in Rosmalen. Er staan optredens gepland van Robert Smith Bluesband (NL), Layla Zoe (CAN), Samantha Fish (USA) en Laurence Jones (UK). De deuren gaan open om 19.00 uur en de aanvang is 19.45 uur. Tickets zijn in de voorverkoop online te bestellen op www.rosblues.com.

Festival ‘Koren op de Rosmolen’ in de Perron-3

Van de 1200 jaar Rosmalen vult het Rosmalens Mannenkoor inmiddels 32 jaren met fraaie gezongen mu-ziek en levert op die manier een bij-drage aan het culturele leven in het dorp. Sinds 2010 organiseert het koor jaarlijks in oktober het festival ‘Koren op de Rosmolen’. Op 24 ok-tober zullen liefst 5 koren voor het voetlicht treden.

De muzikale happening ‘Koren op de Rosmo-len’ kan zich verheugen in een toenemende populariteit. Vele koren melden zich om aan dit festival deel te nemen en vele toehoor-ders dwalen jaarlijks rond in Perron-3 om de diverse zangers te beluisteren op de verschil-lende podia.Doel van de avond is het publiek op een ont-spannen manier kennis te laten maken met de vele soorten koorzang die er bestaan en om de vriendschappelijke en muzikale con-tacten tussen de koren te stimuleren.Het zingen in een koor is de grootste hobby van Nederland; ieder jaar is ‘Koren op de Rosmolen’ daar weer het bewijs van. Dit jaar zingen voor u in perron-3 Popkoor Di Capelli uit Wijchen, Gemengd koor Laeti Cantando uit Berlicum, Shantykoor Loopend Tuygh uit Zaltbommel, Vocaal Ensemble Xing uit Ros-malen en natuurlijk gastheer het Rosmalens Mannenkoor.Voor € 10,00 kunt u genieten van zeer gevari-eerde koorzang in een sfeervolle en gezellige ambiance. Er wordt op twee plekken in dit theater gezongen en u kunt gaan, staan, luis-teren, pauzeren, wanneer u maar wilt. Toe-gangskaarten zijn verkrijgbaar bij De Prime-ra-winkel op de Driesprong, de leden van het Rosmalens Mannenkoor, penningmeester Frans Govers, telefoon: (073) 521 33 80 of per mail: [email protected].

www.rosmalensmannenkoor.nl

Braboneger in Den Durpsherd

Steven Brunswijk alias de Braboneger, werd bij veel mensen bekend van zijn filmpjes met scherpe teksten op het internet. Maar hij is meer dan dat, dit bewees hij voor het eerst in 2012 in Theater de NWE Vorst in Tilburg. Voor een uitverkochte zaal liet hij met zijn eerste oudejaarsconference Vooroordelen zien wat hij als cabaretier waard is. Twee jaar na zijn debuut is hij terug met zijn nieuwe theatervoorstelling Ze Goan D’r Aaaaf! Op humoristische wijze vertelt Steven over zijn tijd als kind van Surinaamse afkomst in de Nederlandse maatschappij. De voorstel-ling van de Braboneger in Den Durpsherd is te zien op zaterdag 31 oktober, aanvang 20.15u. Kaarten zijn te bestellen voor 15,50 euro via www.durpsherd.nl.

Film Gluckauf in Litserborg

30 oktober draait filmhuis Litserborg ‘Gluc-kauf’. ’Gluckauf’ was de grote winnaar tij-dens de uitreiking van de Gouden Kalveren van 2015. De film won in totaal vier kalveren, Beste Camera, Beste Scenario, Beste Regie én de belangrijkste: Beste Film!De film vertelt over de verstikkende rela-tie tussen een werkloze mijnwerker en zijn zoon. Centraal in het drama staat de relatie tussen vader Lei Frissen en zoon Jeffrey. Te-kenend voor hun band is de manier waarop Lei zijn zoon ooit bij diens moeder weghaal-de: onder bedreiging van geweer. ‘Gluckauf’ is een film in het dialect die zich afspeelt in Limburg, met zijn duiven en andere tradities. Dat zorgt ervoor dat het sterk gespeelde noodlotsdrama ‘Gluckauf’ volkomen authen-tiek overkomt. De muziek van de titelsong is van Douwe Bob.Reserveren kan via een mail met daarin naam + het aantal kaartjes te sturen naar [email protected]. De kaart-jes blijven dan tot 15 minuten voor verto-ning gereserveerd. Bent u verhinderd dan graaguw reservering per mail annuleren. Na maandag 26 oktober kunt u ook de kaartjes kopen aan de bar van de Litserborg.

Page 13: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 13

Page 14: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 14

Unieke totaalbeleving in nieuw concept...

De Kentering introduceert ‘Eten met Sterren’ in RosmalenDe Kentering organiseert op donderdag 26 november 2015 een heerlijke avond uit. Het partycentrum presenteert de spectaculaire beleving ‘Eten met Sterren’ in het centrum van Rosmalen. Deze avond bevat het gevoel van de vroegere dinnershow, maar wordt gepresenteerd in een eigenti jds jasje. ‘Een compléte avond uit met alle ingre-diënten die een heerlijke avond nodig heeft ’, zo garandeert Nancy van Heeswijk van Multi Show Producti ons uit Son en Breugel, al 20 jaar producent van succesvolle shows. ‘Wij garanderen een belevenis die u zal verbazen, vermaken, laten lachen en genieten!’.

‘Eten met Sterren’ is géén dinnershow, géén normaal diner van de kaart en géén theatervoorstelling of cabaret. ‘Deze avond bevat van álles wat en is eigenlijk maar op één manier te omschrijven: een overweldigende totaalbeleving. Voor uw bedrijf of afdeling, familie en vrienden maar ook zeker voor uw bruiloft of jubileum. Deze spet-

terende avond uit is al te boeken vanaf één persoon. Schuif aan met uw gezelschap en maak mee wat vele al hebben mogen ervaren. Een vriendelijke bijzondere ontvangst bij de Kentering in Rosmalen, is het begin van een avond vol muziek, zang, humor, dans, theater en entertainment ti jdens een heerlijk diner en onbeperkt drank. Uw gastheer en gastvrouw Michèl & Ann Sterren serveren met hun klas-se, vriendelijkheid en doldwaze acti es, muzikale gerechten om uw di-ner een extra dimensie te geven terwijl zij deze locati e onderzoeken op sterallures die mogelijk sterwaardig zijn.U maakt zelf een keuze uit een muzikaal meer-zangendiner, aange-vuld met interacti eve bijgerechten. Naar eigen smaak kan zo elke tafel hun favoriete muzikale gerecht kiezen. Deze gerechten zullen geheel in sti jl, geserveerd worden uit de muzikale sterrenkeuken.Met uw inzet, smaakervaring, medewerking, feestelijkheid, meezing halte, danskwaliteiten en tafelmanieren, kan De Kentering een heuse Ster verkrijgen! We ontvangen u dan ook heel graag op donderdag 26 november bij ‘Eten met Sterren’. Plaatsen zijn te reserveren via www.etenmetsterren.com, www.de-kentering.nl of bij De Kentering.

Page 15: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 15

Scripts Familievoorstellingen liggen klaar

Tante Sjaan brengt vrolijke noot bij Perron-3Theater in Rosmalen biedt nog veel uitdaging wanneer er geïnvesteerd wordt in culturele activiteiten. Met Halloween, Sinterklaas en later Pasen in aantocht zijn er leuke dingen mee te doen. Studio P-Act heeft er drie speciale theaterstukken voor gemaakt. Dat past ook goed bij de wens die Perron-3 al langer heeft om een soort mascotte te gaan inzetten. Die is in samenspraak met Petra Kagchelland en Manon van de Wiel gevon-den in Tante Sjaan.

Door Herman van Dinther

Tante Sjaan wordt een soort ceremoniemeester van Perron-3, maar dan wel een komische en wat onhandige dame waarmee het wel-eens in de soep kan lopen. Zij is op 31 oktober al te zien bij de fami-lievoorstelling die op Halloween is gebaseerd. Het is een feestelijke dag: Tante Sjaan is ceremoniemeester bij een heuse spokenbruiloft. Sophia van Zuidgeest-van Tinteling en Boude-wijn van Spokert zijn al 150 jaar verliefd op elkaar en vandaag gaan ze dan eindelijk trouwen. Maar waarom heeft het zo lang geduurd? En waarom is Sophia te laat op haar bruiloft? Kan de bruiloft eigenlijk wel door gaan?‘Tante Sjaan en de Spokenbruiloft’ is een leuke familievoorstelling in het kader van Halloween. Niet eng, maar vrolijk en daarom geschikt voor kinderen van 3 t/m 9 jaar.Kinderen mogen samen met hun broer/zus of vriendje/vriendinne-tje verkleed en geschminkt naar PERRON-3 komen en mogen, voor-afgaand aan de voorstelling, zelf trouwen! Van 14.30 tot 15.00 uur

worden zij getrouwd in het trouwkapelletje in de theaterzaal. Na afloop van de voorstelling is er een Meet & Greet met de cast en een fotomomentje in het decor.

Sinterklaas voor bedrijvenTante Sjaan gaat dit jaar ook Sinterklaas helpen bij zijn optreden. Vorig jaar regisseerde Petra het Sinterklaasfeest op verzoek van Per-ron-3. Dit jaar gebeurt dat op zaterdag 21 november met de voor-stelling ‘Tante Sjaan en de verloren pakjes’.Voor bedrijven is er de mogelijkheid om de organisatie van hun Sinterklaasfeestje ook op een andere dag voor de kinderen van de medewerkers uit handen te geven. Petra: “Wij ontzorgen bedrijven graag met een culturele knipoog en bieden een compleet pakket aan op zondag 29 november. Plaatsen kunnen worden gereserveerd. Wij regelen een Sint-spektakel van 2 uur waar ouders en kinderen van gaan genieten.Vooral bedrijven die invulling geven aan maatschappelijk verant-woord ondernemen kunnen juist met deze vorm van Sinterklaasvie-ring laten blijken dat zij als onderneming ook een link leggen met cultuur en maatschappij.”

DraaiboekDe middag voor de kinderen wordt helemaal verzorgd door Studio P-Act met medewerking van Perron-3. Het programma ziet er zo uit:* Ontvangst in de foyer van Perron-3 *Korte Sinterklaasfilm in de grote theaterzaal met een korte pauze, *Sinterklaastheatervoorstel-ling in de grote theaterzaal *Sint en Pieten komen op het podium en delen cadeautjes uit op de toneelvloer * ouders kunnen tijdens de voorstelling, met zicht op de toneelvloer, borrelen * nazit in de foyer.Hapjes, drankjes en cadeautjes worden op maat afgestemd op de wensen van het bedrijf. Informatie via e-mail [email protected]

CLUB-3 is de kidsclub van PERRON-3. Samen met Acteerstudio P-ACT uit Rosmalen programmeert de club drie leuke theatervoorstellin-gen rond Halloween, Sinterklaas en Pasen voor het hele gezin:zaterdag 31 oktober ‘Tante Sjaan en de Spokenbruiloft’zaterdag 21 november ‘Tante Sjaan en de verrassing voor de Sint’zaterdag 12 maart ‘Tante Sjaan en de verdwenen eieren’

Foto: Tante Sjaan en haar medespelers in vol ornaat en in gezelschap van regisseur Petra

Van der Kallen Tentverhuur V.O.F.Voor alle soorten tenten,

www.kallententen.nl email [email protected]

feestverlichting, verwarming en vloerenook speciale maten vloeren voor in uw eigen partytent.

Korte Kerkstraat 14, 5392 CC Nulandtel. 073-5322804 - 06-23451997

Van der Kallen Tentverhuur·voor alle soorten tenten,

feestverlichting, verwarming en vloeren·ook speciale maten vloeren voor in uw eigen partytent

Korte Kerkstraat 14, 5392 CC Nuland tel. 073-5322804 · 06-23451997www.kallententen.nl · email: [email protected]

Page 16: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 16

Een aandeel in elkaar

Meld u nu aan op rabobank.nl/beginnenmetbeleggen

Er wordt veel over beleggen gezegd. Van zeer optimistisch tot heel negatief.

Daarom organiseert Rabobank 's-Hertogenbosch en Omstreken een avond over de

zin én onzin van beleggen. Zodat u zélf kunt beslissen of beleggen iets voor u is.

Bijeenkomst ‘beginnen met beleggen’ op 24 november

Uiteraard hoeft u geen klant van ons te zijn om deze bijeenkomst vrijblijvend bij te wonen.

zodat u zelf ontdekt of het bij u past.

Een eerlijkverhaal

over beleggen

Alles over de zin en onzin van beleggen

Page 17: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 17

Zin en onzin van beleggen‘Beleggen? Dat is zo ingewikkeld.’ Of: ‘Het duurt zo lang voor je er voordeel van hebt.’ Mensen met spaargeld denken weleens aan be-leggen, zeker nu de spaarrente relatief laag is. Maar onbekendheid en vooroordelen maken dat zij zich er niet verder in verdiepen. Ter-wijl het zinnig kan zijn een goede afweging te maken tussen sparen en beleggen.

“De Rabobank wil geïnteresseerden graag helpen inzicht te krijgen in de zin en onzin over beleggen”, zegt Jan van der Hilst, manager Finan-cieel Advies & Private Banking van Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken. “We zien dat klanten wel interesse hebben, maar moei-lijk de stap durven zetten. Ze weten niet goed welk risico ze nemen en vragen zich af of de bank het niet allemaal mooier zal voorspiege-len dan het is. Dat is heel begrijpelijk, maar tegelijkertijd ook jammer. Beleggen kan een goede optie zijn voor mensen die spaargeld heb-ben waar zij niet op korte termijn over willen beschikken.”

Voor die spaarders organiseert de Rabobank vrijblijvende informa-tieavonden over beleggen. Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstre-ken houdt deze bijeenkomst op 24 november. Aan de hand van stel-lingen, filmpjes, feiten en ervaringen krijgen bezoekers inzicht in de zin en onzin van beleggen. Geïnteresseerden kunnen zo in 2 uur zelf ontdekken of zij beleggen een goede optie vinden voor hun spaar-geld. Dus ook als u geen klant bent bij de Rabobank bent u van harte welkom.

Aanmelden kan via www.rabobank.nl/beginnenmetbeleggen

Teken-en schilderclub KleurrijkTeken en Schilderclub Kleurrijk schilderent op de woensdagavond van half 8 tot een uurtje of 10 in Ons Trefpunt in Maliskamp. De club is op zoek naar mensen die al kunnen schilderen en die het gezellig vinden een avond in de week in groepsverband hun hobby uit te oe-fenen, gewoon omdat het er thuis toch niet van komt. 1x per maand komt er iemand les geven. Er is plek voor 2-3 nieuwe gezichten!!Interesse of info: Cynthia Verbruggen 073-5321190, Silvia Dollevoet 073-5327631, Of stuur een mail naar [email protected]. Kijk ook eens op www.facebook.com/tekenenschilderclubkleurrijk.

Schilderijen Joke van de Ven-van Riessen in Mariaoord Joke van de Ven-van Riessen uit Den Dungen exposeert tot 1 decem-ber haar schilderijen in Mariaoord in Rosmalen. De onderwerpen die Joke schildert, zijn meestal herkenbaar, maar ze maakt ook abstract

Next StageNight: Swingen, dansen en zingen!Exempel viert feest op zaterdagavond 21 november 2015 tijdens de tweede editie van de Next StageNight. Op deze datum wordt de verjaardag van de club ge-vierd met een concert van de Stageband Next. Daar-naast zal de Bigband Schijndel te gast zijn en een deel van de avond verzorgen met hun swingende muziek.

Stageband NextPop, jazz, filmmuziek en alles wat lekker in het gehoor ligt, daar draait het om bij Next. Het podium orkest van Exempel uit Empel bestaat op dit moment uit zo’n 25 muzikanten. Met muziek van artiesten als Nena & Tom Jones, themasongs uit de film Saturday Night Fever en een ware compositie van Nederlands beste popmuziek zal Next ook dit jaar het publiek weer enorm laten genieten.

Bigband SchijndelDe Schijndelse Big Band, opgericht in 1982, is samengesteld uit een stevige blazerssectie, een swingende ritmesectie en de zeer getalen-teerde zangeres Lotte van der Heijden.De Big Band speelt zeer uiteenlopend van klassieke werken van vroe-ger tot aan de hedendaagse popklassiekers, waarbij “songs” van The Beatles, Stevie Wonder en Queen niet ontbreken. Maar ook de “tra-dionals” van Glen Miller, Duke Ellington en Count Basie.De Schijndelse Big Band kenmerkt zich door de combinatie van kwa-liteit en gezelligheid. Dit alles is goed terug te horen op het podium.

De DJ sluit afWie vorig jarig jaar op de eerste editie is geweest weet dat het nog tot laat gezellig zal zijn. Want ook dit jaar wordt er afgesloten met een afterparty compleet met DJ.

Wees welkom!De Next StageNight wordt gehouden in de zaal van Sociaal Cultureel Centrum D’n As (Asmunt 3, Empel). Kaarten voor het concert kosten 2 euro per ticket en zijn aan de deur te verkrijgen. Aanvang van het concert is 20:00 uur.

Voor meer informatie kijk op: www.exempel.netDAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

werk. De gebruikte technie-ken zijn olie- en acrylverf met schelpzand, op linnen, board, papier en paneel. Joke schildert ook in opdracht. De toegang is gratis. U kunt dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur terecht. Kijk voor meer informatie op: www.jokevanriessen.nl.

Page 18: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 18

T 073 - 5324118F 073 - 5326209I www.vanaarle.nlE [email protected]

Van Aarle NulandHandelsstraat 5 5391 LP Nuland

3. Volvo V70 Limited Edition Model’12 Navigatie T4 1.6 179pk incl. garantie Bouwjaar 2011 - prijs € 19.300

4. Volvo V60 Momentum Navigatie D4 Aut. 2.0 163pk incl. garantie Bouwjaar 2013 - prijs € 26.800

5. Volvo V50 Limited Edition Navigatie Leder 2.0 benz. 145pk incl. garantie Bouwjaar 2012 - prijs € 18.800

6. Volvo V40 2.0 T Europa 303.057 km incl. garantie Bouwjaar 2003 - prijs € 3.400

7. Volvo S80 2.4 D Aut. incl. garantie Bouwjaar 2007 - prijs € 11.800

8. Volvo C70 Summum Navigatie D3 Aut. 2.0 150pk incl. garantie Bouwjaar 2011 - prijs € 23.400

Selectie uit totaal aanbod van ca. 100 occasions

VOLVO OCCASIONS TOP 10!

2. Volvo V70 T4 Aut. 179pk mj. 2012 Momentum incl. garantie Bouwjaar 2011 - prijs € 17.300

1. Volvo XC90 7-Persoons Momentum Navigatie D5 Aut. 200pk incl. garantie Bouwjaar 2011- prijs € 32.850

Andere Tijden, taxati es en presentati es met muzikale omlijsti ng Met het ingaan van de winterti jd op zondag 25 oktober worden de klokken verzet. Op het Brabantse kasteel Heeswijk gebeurt dit lett erlijk met het evenement “An-dere ti jden”. Bezoekers kunnen hun anti eke klokken, horloges en andere uurwerken laten taxeren. Ervaren specialisten geven restaurati e-advies en demonstra-ti es. In de zalen wordt muziek over de ti jd ten gehore gebracht en het kasteel is open voor bezichti ging. Een team van vaklieden organiseert een taxati e & restaurati e-dag. Van zakhorloge tot een staande klok zijn er specialisten die u een inschatti ng kunnen geven over DE waarde ervan en de staat waarin het verkeert. In de IJzertoren toont een fi lm de restaurati e van een Amsterdams staand horloge. In de Wapenzaal taxeert Nico van den Assem klokken en barometers. Renate Postma demonstreert schil-derrestaurati es van klokken, Jan Bolders is gespecialiseerd in klokkas-ten en meubels. De specialisten Bart van der Werff en Joost Jongerius demonstreren restaurati es van barometers, klokken, reisklokken en horloges. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd om hun uurwerken mee te brengen en zich te laten adviseren.Klokslag elk heel uur vertrekt een gids voor een rondleiding door het kasteel. In de tussenti jd wordt er in de Ridderzaal en Salon muziek ten gehore gebracht in het thema van de ti jd. Het kasteelorkest on-der leiding van Jos de Hoon speelt delen uit de symfonie De Klok en uit “Die Tageszeiten” van Joseph Haydn. Op de Broadwoodvleugel (1840) speelt Marie-Astrid Zeinstra de bekende minutenwals van Chopin. Het Sons kamerkoor en de sopraan Ien Bouwmans brengen liederen ten gehore zoals de Metronom Kanon van Beethoven en an-dere “ti jdmuziek”.

Openingsti jden: zondag 25 oktober 12-17u, entreeprijs € 7,50 (kinde-ren € 4,00). Meer info: www.kasteelheeswijk.nl

Foto’s helpen herinneringen levend te houden. Zoals bijgaand plaatje van Muziekgezelschap De Marva’s. Opgericht vanuit de Maliskampse VKAJ, Vrouwelijke KatholiekeArbeiders Jeugd, de Kajotsters.Later gingen de Marva’s op in de Rosita’s. Op deze foto zien we op deer-ste rij: Gerda van der Heijden, Riek Vissers, Zus Vorstenbosch, Ma-rietje van Schijndel. Op de tweede rij: Toos Meulensteen, Mies van der Leest, Jo van Schijndel, Mien de Groot, Ria van Roosmalen, Sjan van Roosmalen. Derde rij: Guus Verzantvoort, Mien van der Dussen, Wies van der Heijden, Joke Dielissen, Sjaan Spierings, An Spierings, Dieneke van der Heijden, Sjaan van Hooft

Beekvliet en Bernrode in beeldAl generati es lang leveren Beekvliet en Bernrodee studenten af voor belangrijke functi es in de maatschappij. Beide scholen hebben hun wortels in het Brabantse katholieke leven. Dankzij de medewerking van het bisdom Den Bosch en de Abdij van Berne kan het Brabants Historisch Informati e Centrum (BHIC) nu vele foto’s uit de internaats-periode van Beekvliet en Bernrode tonen via: www.bhic.nl/beekvliet-bernrode

Page 19: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 19

1 november open huis van 11.00-16.00 uur

Nieuw onderkomen Heemkundekring Vinckel De geschiedenis van de parochie Vinkel mag dan ‘maar’ terug gaan tot 1884, ook in de eeuwen daarvoor was er al volop acti viteit in het gebied. Zowel die oudste geschiedenis als de jongste geschiedenis probeert de heemkundekring Vinckel voor het nageslacht te bewaren. Onlangs werd met de ingebruikname van een nieuwe ruimte een vurige wens gehono-reerd. Nu hoopt de heemkundekring dat ook de andere wens, extra aan-was voor de vereniging, in vervulling zal kunnen gaan.

De heemkundekring Vinckel weet zich ver-zekerd van brede steun. Het ledenaantal is aanzienlijk. Helaas komt het feitelijk werk echter op de schouders van een heel klein clubje. “We zijn met een stuk of zes acti eve deelnemers” vertelt Toos van Grinsven “Dan is het toch keuzes maken en roeien met de riemen die je hebt. Vooral omdat we pas twinti g jaar bestaan en er dus nog heel veel werk te verrichten is.”In de nieuwe ruimte op de begane grond is pas goed te zien hoeveel materiaal de heem-kundekring de afgelopen twinti g jaren al bij elkaar heeft weten te brengen. “In de afge-lopen jaren hebben we heel veel arti kelen, foto’s en ander materiaal gekregen en ver-zameld. Zo hebben we een uitgebreide col-lecti e bidprentjes en worden alle kranten-knipsels over Vinkel keurig bewaard. Al deze gegevens zijn nu opgeslagen in ruim 150 mappen. Een van onze leden is drukdoende dit allemaal te digitaliseren. Een giganti sche klus”.

De heemkundekring had voorheen de be-schikking over een kleine ruimte op de eer-ste verdieping van de Den. Toen duidelijk werd dat de peuterspeelzaal uit het jeugd-huis zou vertrekken zag de vereniging de kans schoon. “We hebben alle medewerking gekregen en de ruimte en de toegang zijn he-lemaal up-to-date gebracht. Wij hebben hier plek om bijvoorbeeld vitrinekasten te plaat-sen en expositi eborden samen te stellen. Ook is er een mooie aparte archiefruimte voor alle documenten. Bovendien is de ruim-te ook goed toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn. Belangrijk voor onze doelgroep. Dat was op de verdieping natuurlijk ondoenlijk.”Om de Vinkelse bevolking kennis te laten maken met de nieuwe ruimte organiseert de heemkundekring een open dag. Op 1 november tussen 11.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom in het onderkomen in de Den. De heemkundekring Vinckel toont dan onder meer heel veel oude schoolfoto’s. Ze

vraagt de bezoekers mee te denken om zo alle namen bij de foto’s compleet te krijgen.Toekomstplannen heeft de heemkunde-kring nog volop. “Maar alles valt op staat bij menskracht. We komen simpelweg handjes te kort. Wij hopen dat er inwoners van Vinkel zijn die ons willen helpen. Dat kan op allerlei manieren. De leden bepalen zelf wat ze wil-len doen of op welk onderwerp ze zich willen richten. Het is interessant en leuk werk, niet alleen voor de oudere generati e maar zeker ook voor de jongere. Het gaat over de eigen leefomgeving. Je hoeft echt niet al jaren in Vinkel te wonen om daarin geïnteresseerd te zijn”Een van de toekomstplannen is ook de in-richti ng van een website “We zijn druk bezig om dat op poten te zett en. Maar ook daar-voor geldt weer hetzelfde. Het moet wel bij-gehouden worden. Ook daarvoor zijn we dus op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger”.“Hartsti kke fi jn” vindt Van Grinsven het dat steeds meer mensen denken aan de heem-kundekring als er opgeruimd gaat worden, bijvoorbeeld na een overlijden. “We hebben bijvoorbeeld onlangs heel veel materiaal ge-kregen uit het persoonlijk archief van Rini van de Ven. Dat is heel waardevol voor ons. Maar ook heel gewone dagelijks dingen van allerdaagse Vinkelse mensen zijn belangrijk voor ons. Gooi vooral niks weg! Wij staan open voor alles.”

Page 20: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 20

Verhaal van een emigrant: Antoon DanenAntoon Danen van de Koesteeg in Berlicum emigreerde in 1959 naar Canada en trouwde daar met Sjaan Smul-ders van het Beekveld. Onlangs was hij een paar we-ken op bezoek bij familie in Berlicum. Hij werkte zich op van boerenknecht tot eigenaar van een goed ren-derend melkveebedrijf. Nu bestieren zijn vier kinderen vier bloeiende bedrijven. Een verslag van een gesprek In de nieuwstee ‘Rondom de Plaets’

In het periodiek staan weer veel lezens-waardige artikelen over de geschiedenis van Berlicum en Middelrode, voorzien van vele duidelijke foto’s. Op de voorpagina zien we de emigrantenfamilie van Antoon Danen in Canada. Op de binnenkant van de achterkaft komt weer een foto waarvan we graag de gegevens te weten willen komen. Met de vraag ‘Wie, Wat, Waar en Wanneer?’ kunnen alle lezers ons helpen. We zitten te springen om de goede antwoorden om ons archief zo compleet mogelijk te krijgen. Op de ach-terkaft een kaartje met de situatie van het gebied de Hasselt rond 1830.

Kunstwerken in de openbare ruimte 7De Timpanen van de Petruskerk: De plaat-

selijke beeldhouwer Leo Geurtjens bracht in 1953 namens de parochianen boven de toegangsdeuren twee timpanen aan, waarin afbeeldingen uit het leven van St.-Petrus (rechts) en St.-Norbertus (links) te zien zijn. Norbertus was de stichter en de patroon-heilige van de norbertijnen en Petrus de patroon van de r.-k. kerk in Berlicum. De sculpturen beelden scènes uit het leven van Sint-Norbertus en Sint-Petrus uit. Deze twee heiligen hebben een bijzondere band met onze parochie. Laten we zuinig zijn op dit cultureel erfgoed!

Handboogschutterij ‘De Vriendschap’Bij de Berlicumse brouwersfami¬lie Gods-chalx zijn van de, in 1843 opgerichte, hand-

boog-schutterij ‘De Vriendschap’ notulen, een kasboek en het reglement van 1870 bewaard geble-ven. Deze stukken zijn aan heemkundekring ‘De Plaets’ ter beschik-king gesteld om te kopiëren. De kring is hem daarvoor zeer erkentelijk, zo immers kun-nen dit soort zaken in de publiciteit gebracht worden. In dit artikel wordt ingegaan op de zaken die naar voren komen uit de notulen en het reglement. Vele bekende Berlicum-mers zijn tot de opheffing in 1935 lid van deze vereniging geweest.

Abonnementen zijn te verkrijgen via pen-ningmeester van de kring, Jan Lansman, telefoon 06-302 73 117. Het kan ook via de website www.deplaets.nl.

Tentoonstelling Rosmalen 1200Van zaterdag 25 tot en met zaterdag 31 oktober wordt door de Heemkundekring Rosmalen in het kader van Rosmalen 1200 een grote tentoonstelling gehouden. Rode draad voor de tentoonstelling vormen 120 grote Rosmalense gezinnen. Plaats van handeling is de stu-diezaal van het Rodenborchcollege in Rosmalen.

De 120 gezinnen waar de heemkundekring haar focus op richt tellen gemiddeld 11 personen. Bezoekers aan de tentoonstelling ontmoe-ten betovergrootouders, grootouders, ouders, ooms, tantes, broers, zussen maar ook dorpsgenoten van vroeger. Ontmoetingen met een hoog reüniegehalte. Om een indruk te geven hoe het leven er vijftig jaar geleden uitzag, komt er ook een kleine opstelling met voorwer-pen uit de jaren ’50 en ’60. Bezoekers kunnen tevens deelnemen aan een foto-prijsvraag.

Rosmalen in miniatuurTijdens de tentoonstelling zullen ruim 30 maquettes van veelal ver-dwenen Rosmalense panden te zien zijn. Zo is de volledige Dorps-straat ter linkerzijde van Bierbrouwerij De Kroon (nu Likkepot) tot aan de kruising huidige Dorpsstraat/ Nieuwstraat/Torenstraat in mi-niatuurformaat herbouwd. Ook de maquettes van de twee molens, klooster Van Meeuwen, de Lambertuskerk en de Villa aan de Drie-sprong zullen niet ontbreken.

OpeningstijdenOm iedereen in de gelegenheid te stellen de tentoonstelling te be-zoeken is deze zowel in de middag als avond geopend. U kunt terecht op zondag 25 oktober van 13.00 tot 17.00 uur, maandag 26 oktober van 18.30 tot 21.00 uur, dinsdag 27 oktober van 13.00 tot 17.00 uur, woensdag 28 oktober van 18.30 tot 21.00 uur, donderdag 29 oktober van 13.00 tot 17.00 uur , vijdag 30 oktober van 18.30 tot 21.00 uur en tenslotte zaterdag 31 oktober van 13.00 tot 17.00 uur. Bij sporthal De Hazelaar zijn gratis en voldoende parkeerplaatsen aanwezig. De entrée bedraagt € 2,- per persoon. Leden van de Heemkundekring en kinderen hebben gratis toegang.

Page 21: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 21

Wegweijzer‘’t Gooi is nie zó wijd ùit de goi,’ ha Ant gegiecheld vur we wegreeje en ze kreeg gelijk. In ’n uurke ware we al op de plòts van bestemming bé’t Gooimeer.’t Hotèl ston ons wèl òn. Mooi geleege teege de jachthave van Huize. We kosse mee op de kamers èn die ware zó groot èn schón dè we d’r schik in kreege! ‘Suites!’ jubelde ons Bèt.Toen we vur de bespreeking van onzen uurste fietsdag bé mekare kwame, viel men op dè Tien veul is afgevalle. Ik heb ècht òn ’m verspuld. Hij is zón mager scharminkel òn ’t worre, dè’k bang ben dè-t-ie mi z’n lijne dalek ok z’n goei hu-meur gi verlieze. Gelukkig gonk ie wèl wir òn ’t bier èn daor wordt ie mee vroleker af. Ès ie wè Trappist gehad hi, kunde ok veul beeter mi hum streije, mèin ik ammel. We spraken af dè Tien onze gids zó zen èn dè we mee rond ’t Gooimeer zón fietse. Ik docht nog: Dan kan d’r noit veul fout gaon, want ge hoef ’t wòtter mar in de gater te haauwe. Nou dè viel teege, want ’t wòt-ter kwaamp al gaauw van alle kante. We ware nog nie òn d’n overkant of ’t begos te giete. ’t Schuile onder de pèrrepluuj hòlde nie veul ùit. ‘God wit hoe lang dees gi dure,’ klaagde ons Bèt. ‘We reije deur nor de uurste beste schuilplòts,’ zin Tien kordaat èn daor gonge we ès de vlucht van

Egypte nor Almere Have.Bé ’t Lievertje zate we op te dreuge èn te be-komme mi goei eete èn drinke. Pas in de grie-belegraow dinne we trug langs de vesting-muure van Naarde nor Huize. Nat èn muug kwame we trug bé ons hotèl. Ik von ’t dapper dè we ondanks ’t zèikweer wijd gefietst han. We reeje ok de twidden dag op de ònweijzin-ge van Tiene. Die ha de route in de hotèlka-mer veurberèijd en alle nummers aachterme-kare gezet op ’n hèndig briefke. Ès minse ons beezig han geheurd, zón ze gedocht hebbe dè wij van ’n aander planeet kwame. Enkelt cij-fers hurde. ‘67, 21, 80 èn dan 16, 15, 14!’ Mar nò 16 kwaam noit gin aander nummer mer… Nou zen d’r op ons leste reis dus ’n òntal ge-breeke òn die knooppuntroutes bovegekom-me. D’r ware nummers op de route die nie op de kaart stonne en nummers die Tien wèl op de kaart ha gezien, mar die we in werke-lekhèid noit teege kwame... Natuurlek kunne d’r bordjes opgerùimd zen dur vandale èn d’r kan ’n route pas veraanderd of òngepaast zen, mar ’t zó ok kunne dè Tien de nummers gewoon nie goewd overgenommen hi ùit ’t buukske… Wij denke aachteraf dè die leste optie van toepassing is geweest, want we zen zó dik èn veul verkeerd gereeje dè we veul beeter zonder kaart of kneuppunte han kunne werke. We han nèt zó goewd gewoon ’n èind weg kunne fietse èn mar zien wor we ùitkwame… Op de twidden dag moesse we veulste lang dur de kaole polder toere vur we de bosse van Peijnenburg èn de Gooise Hèij op dinne. ‘Hollandse Rading..!’ riep Tien nò Soestdijk, ‘hier ben ik gekeurd vur dienst!’ ‘Nou, ge zót nie zegge dè gé hier oit eer ge-

weest bent,’ mènde ons vrouw haotelek. ‘Worrum nie?’ onneuzelde Tien. ‘Umdè ge ons wir zó wijd verkeerd het laote reije.’ ‘Èzzof gèllie ’t beeter kunt,’ bromde Tien beleedigd trug.’t Bontste makte-n-ie ’t op onze leste fiets-dag. Rundje Naardervesting. Totaal 32 kielemeeter.We fietste Tiene aachternao. Hij ha z’n briefke in de haand èn din vol zèlfver-traowe de nummers af. Ik vond ammòl dè we de verkeerde kant opgonge, mar zin mar niks. Innins zate we wir op nummer 80 èn dinne Eemnes deur! Din ie toch wir dieje verdùlde polder in! Tot overmaot van ramp zate we langs zónne saaien drukke rotweg in de ùitlaotgasse te reije. ‘Ik wor d’r nie ziek af,’ riep ie streijlek, mar wèllie ware d’r al ziek af. ‘Gé het zee-ker ok mi sjoemelsoftware gewerkt,’ riep de ons um te laote heure dè ze de krant geleezen ha. ‘Sjoemelsoftware! Dè wordt nog ’n scrabblewoord,’ riep Ant. Tot over-maot van ramp waar d’r in Hilversum gin man te veijne die ons Bèt d’r fiets ’n bietje stroom gaaf. Bé Balkie in Bussum troffe we ’t beeter. Goewd gebuurt èn lèkker geëete en vol frisse moewd nor zonnig Naarde. ’t Waar korendag in de vesting èn d’r waar volop vroleke bedrijvighèid. Mi ’n goei glas op ’t terras slote we ons weekend af. Bé’t hotèl kreege we te man nog unne lèk-kere krintenbol. Die Ant hi wir zó goewd gezùrgd dè we d’r mi veul plezier op trug-zien. ‘Ik reij mar nie mer aachter aow òn,’ zin ik teege Tiene, toen we in de wage stapte vur de thuisreis.

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

Op zoek naar Romeinen in het Groene WoudEen interessante lezing over de Romeinen in deze streek op 15 ok-tober gaf een duidelijk beeld van hun activiteiten in onze omgeving. Op zaterdag 24 oktober organiseert de Natuurgroep Gestel een fiet-stocht door het Groene Woud. De fietstocht sluit aan op deze lezing.We kunnen ons zelf een idee vormen van het landschap waarin onze voorouders 1900 jaar geleden gewoond en geleefd hebben. We ne-men de fiets en gaan o.a. langs een vijftal Romeinse vindplaatsen in Halder, Esch, Gemonde, Boxtel en Sint-Michielsgestel. De fietstocht is genoemd naar Hercules en Magusanus, goden die door de bewoners vereerd werden en een belangrijke rol in hun leven vervulden. Dit blijkt ook uit tempels die aan hen gewijd waren. Sjors van de Greef en Dirk Paagman zullen de tocht begeleiden en voor de nodige toelichting zorgen bij de vindplaatsen. Vertrek om 09.00 uur vanaf De Huif te Sint- Michielsgestel voor een rustig fiet-stochtje van ongeveer 30 km. waar zo’n 3 uur over wordt gedaan. Deelname is gratis, ook niet-leden zijn van harte welkom.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Janssen, tel. 073-6145057

Page 22: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 22

Geffen, Aloysiusplein 1de allergoedkoopste van Geffen, Nuland en omstreken

Hallo laagste prijsgarantie!

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m donderdag: 08.00 - 20.00 uurVrijdag: 08.00 - 21.00 uurZaterdag: 08.00 - 20.00 uurZondag: 12.00 - 18.00 uur

Page 23: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 23

Dinnershow afsluiter jubileumjaar ODIOHarmonie ODIO bestaat 45 jaar. De Vinkelse muziek-vereniging viert dat met tal van activiteiten door het hele jaar. Het jubileumjaar wordt afgesloten met een muzikale Dinnershow op 12 en 13 november.

De Dinnershow is een avondvullend programma waarbij lekker eten en mooie muziek centraal staan. Het harmonieorkest van ODIO ver-zorgt de gehele avond de muziek terwijl u heerlijk eten geserveerd krijgt. Dit wordt bereid door het kwalitatief sterke restaurant van Den Driehoek, die een heerlijk 4-gangen menu met keuze voor u serveert. De prijs van 49,50 is all-in, waardoor u zorgeloos kunt genieten van de muziek, eten en drinken. Vanwege het grote succes zijn het deze keer twee avonden; 12 en 13 november 2015.

Een heerlijke avond uitDe Dinnershow is een heerlijke avond uit. Vele buurtverenigingen, vrienden of families grijpen deze kans al aan voor een heerlijke avond. ODIO heeft een speciaal repertoire ingestudeerd samen zan-geres met Marleen Achten die ook haar medewerking verleende aan de vorig dinershow. Jazz, blues, Franse chansons, pop of theatrale

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

songs; samen met het harmonieorkest brengt zij prachtige muziek ten gehore.

Reserveren is noodzakelijkReserveren is noodzakelijk om de Dinnershow te bezoeken. Dit doe je door te bellen naar Den Driehoek 073-5321862. De Dinnershow vindt plaats op 12 & 13 november. Vanaf 19.00 uur is de ontvangst, om 19.30 uur begint het programma. De kosten bedragen € 49,50 all-in per persoon.

Mark van de Veerdonk op herhaling in Berlicum Na twee uitverkochte zalen vorig jaar, treedt Mark van de Veerdonk op donderdag 19 no-vember nog een keertje in Den Durpsherd op met zijn show – TOF! De cabaretier heeft namelijk schoon genoeg van al dat gesom-ber. De een moet zijn huis verkopen om zijn hypotheek te kunnen betalen, een ander kan slechts nog met moeite zijn veters strikken omdat het harde stukje aan het uiteinde weg is – allemaal heel erg – maar waarom moet iedereen zo doorzaniken over al dat klein leed? Spreek je iemand dan gaat het binnen de kortste keren over zijn vastgelopen afrits-relatie, die onleesbare IKEA montage-instructie of andere mislukte mensdaden tegen de misselijkheid. Volgens de Brabantse cabaretier is er onderhand genoeg gezeurd. In TOF belooft Van de Veerdonk enkel positieve verhalen en gedachten voor het voetlicht te brengen. Deze kersverse show wordt dus, als het goed is, een ware verade-ming. TOF is cabaretvoorstelling nummer 14 van de Brabander. Een dubbele zevenklapper en dat klopt. Want het wordt weer tweemaal 50 minuten verbaal vuurwerk vol onverwachte grappen, belachelijke anekdotes en onmogelijke verdraaiingen. Uiteraard heeft Mark zijn improvisaties over de lokale actualiteit weer Veerdonkiaans goed voorbereid. Centraal staat ook nu een ingenieus decorstuk, waar hij in, op en deze keer ook onder speelt. Nee, geen telefooncel, toilet of halve oldtimer maar iets heel anders. Wat? Nou, het is in ieder ge-val TOF. Den Durpsherd Berlicum, donderdag 19 november, aanvang 20.15u, entrée 19 euro. Kaarten via www.durpsherd.nl

OK speelt kindervoorstelling ‘Sinterklaas, Alles is anders!’Toneelvereniging OK speelt het in eigen gelederen ge-schreven kinderstuk ‘Sinterklaas, Alles is anders!’ op woensdag 18 en woensdag 25 november de Huif in Sint-Michielsgestel. Een leuk, beetje spannend maar vooral grappig stuk met bekende liedjes staat garant voor een gezellig uurtje in de Sinterklaastijd! Elke woensdag zijn er twee voorstellingen, om 14.00 uur en om 16.00 uur. Tijdens de voorstelling van 25 november, om 14.00 uur, zal er een gebarentolk aanwezig zijn!

Wanneer Edje en Adje al 15 jaar lang geen cadeaus hebben gekregen van Sinterklaas vinden ze dat de Sint hiervoor gestraft moet worden. De ‘Nieuwe Smaak Pepernoot’-wedstrijd die de ‘Alles-is-Anders Piet’ heeft gedacht komt hierbij goed van pas. Wan-neer Sinterklaas in slaap valt door het proeven van nieuwe peperno-ten wordt hij ‘gesintknapt’ door Edje en Adje!Vastgebonden in het huis van de boeven komt Sinterklaas erachter dat Edje stiekem verliefd is op de ‘Alles-is-Anders Piet’. Als we de ‘Alles-is-Anders Piet nou eens laten komen? Met de hulp van recher-cheur de Kok en inspecteur Flubber komt alles vast weer goed?!Via de website www.tvok.nl kunt u vanaf heden voor deze kinder-voorstelling kaarten bestellen á € 7,-. Bestelt u liever telefonisch dan is dat mogelijk van 9 t/m 25 november, op werkdagen van 20.00 uur tot 21.00 uur op nummer 06-236 73 744. Wanneer niet uitverkocht zijn er uiteraard ook kaarten verkrijgbaar aan de kassa, voorafgaand aan de voorstellingen. www.tvok.nl

Page 24: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 24

Een aandeel in elkaar

Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/ossbernheze

Rabobank Woonevent

donderdag 12 november19.00 tot 22.00 uur

Op zoek naar een (andere) woning of wil je gaanverbouwen? Laat je informeren en kom naar het RabobankWoonevent. Een informatieve avond met diverse sprekers,speeddates en een info-markt.

Wij hebben lokale experts uitgenodigd om hun kennis met joute delen. Denk hierbij o.a. aan makelaars, notaris, CPO, architect,hovenier, verhuizer en interieurstylist.

SpeeddatenTijdens de avond kun je speeddaten met een financieeladviseur over je leenmogelijkheden.

Win een woonconsult!Doe leuke ideeën op bij de interieurvormgevers. Onder debezoekers van het Rabobank Woonevent verloten we eenWoonconsult ter waarde van €450,-.

Page 25: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 25

Goed uit GeffenIne Groos-boom wordt 22 november geplant

Arboretum Geff en groeit doorZondag 22 november zal in het Arboretum aan de Kerkesteeg in Geff en de Ine Groos-boom worden geplant. Ook de Scouti ng-boom krijgt die dag een plaats in het Arboretum.

Na bodemonderzoeken, hergebruiksplan, onderzoeken naar das-senburchten en natuurlijk het maken van plannen, tekeningen etcetera, kunnen we aan de slag. Twee bomen zijn al geplant, die voor de Gemeente Maasdonk op 31 december 2014 en die voor Gemeente Oss op 1 januari 2015. Op zondag 22 november 2015 zullen in ons Arboretum aan de Kerkesteeg in Geff en een aan-tal bomen worden geplant. Eerder dit jaar werd ti jdens ‘Geff en Meets Groot Oss’ een boom ter beschikking gesteld, waarbij het bestuur van Sti chti ng Arboretum & Natuurbeleving Geff en de Ge-ff enaren vroeg voor wie zij deze boom zouden willen planten. Er werd massaal gekozen voor Ine Groos, die in vele verenigingen zeer acti ef was en begin dit jaar helaas veel te jong het leven liet. Omdat ook veelvuldig werd gestemd voor Scouti ng Geff en, be-sloot het bestuur in overleg met Kwekerij Roestenburg in Nieuw-kuyk een tweede boom te sponsoren.

Dorpstraat 28GeffenT 073 5321520

www.cafezaalhethaasje.nl

Cafe-zaal ‘t Haasje voor uw bruiloften - recepties

feesten - evenementenvergaderingen - meetingsPeter Kieboom

Acaciastraat 105386 GA GeffenT 073-5324874M 06-46074075E [email protected]

www.pkvloeren.nl

SiErgrindvloErEn - dESignvloErEninduSTriEvloErEn - vloEiSTofdichTE vloErEn

we stôn dur op ...ook voor Allerzielen kun je bij ons terecht

voor iets moois om je dierbare

overledene te gedenken.

Plant een boomDe afgelopen maanden hebben verschillende mensen contact ge-zocht met Arboretum Geff en met de wens een boom te planten. “Fantasti sch”, vertelt voorzitt er Harry Peters enthousiast. “We zijn druk bezig met het inventariseren van de te planten bomen en het Boomplant-programma voor 22 november”. “Op dit moment wordt het grondwerk uitgevoerd, zodat een mooi glooiend land-schap ontstaat. Ook wordt grond door de Gemeente opgebracht om het geheel een gewenste deklaag te geven, zodat het terrein klaar ligt voor de Boomplantdag op 22 november”, aldus Peters. Heeft u ook een bijzondere gelegenheid waarvoor u een boom zou willen planten, bijvoorbeeld de geboorte van uw (klein)kind, een jubileum of een andere gedenkwaardige gebeurtenis, kijkt u op www.arboretumgeff en.nl voor meer informati e of belt u Harry Pe-ters 06-53130585 of Anita Walraven 073-5324067.

Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling verlengt contract met Nooit GedachtOp zondag 4 oktober hebben voetbalvereniging Nooit Gedacht en haar hoofdsponsor Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling een nieuw sponsorcontract ondertekend. Met het nieuwe tweejarige con-tract – dat ingaat vanaf het voetbalseizoen 2015/2016 - bouwen beide parti jen verder op de pretti ge samenwerking in de afgelo-pen voetbaljaren.Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling is namelijk sinds jaar en dag hoofdsponsor van Nooit Gedacht. Het Geff ense familiebedrijf ziet haar naam graag verbonden aan Nooit Gedacht, omdat de vereniging maatschappelijk acti ef is en veel betekent in de Geff ense samenleving.

Page 26: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 26

ZATERDAG 31 OKTOBER 2015SPORTHAL DE GEER, GEFFEN

ZAAL OPEN: 20.00 UUR

T I C K E T S V E R K R I J G B A A R B I J :

EETCAFÉ OUD GEFFE CAFÉ ZAAL DE GOUDEN LEEUWCAFÉ BOETJE

CAFÉ GOVERS CAFÉ ZAAL ’T HAASJE

MIT DIE POWERHOSEN

Page 27: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 27

Goed uit GeffenEerste Geff es Oktoberfestin de startblokkenOp 31 oktober wordt de Geff ense sporthal de Geer omgebouwd tot een echte Duitse feesthal met alle originele facett en die erbij horen voor het allereerste Geff ense OktoberFest. De gasten gekleed in Lederhosen of Tiroler-dirndl, het bier in pul-len, de gaste meer op dan aan de lange tafels in de zaal, worst met zuurkool, massaal meedeinen, uit volle borst meezingen met de beste Duitse Schlagers en warempel, hier en daar ontspruit zelf een spontane Jodl aan het feestgedruis. Muzikale omlijsti ng is in handen van Die Powerhosen, één van de meestgevraagde Oktoberfest bands van Nederland. Alle bekende hits komen non-stop aan je voorbij in een drie uur durende Schlagershow; of je nu van de gouden Schlagerhits of die Neue Deutsche Welle houdt, of je liefh ebber bent van Oberkrainer of van typische Duitse Disco: met Die Powerhosen kom je aan je Ziehen! Na het betere deel van west Europa, Mallorca en “Die Malediven” is nu ook Geff en aan de beurt. Het eerste Geff ense Oktoberfest ontvangt hun mu-zikale gasten “Jutt a & Manni” featuring “Die Powerhosen” zeker met open armen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Café Boetje, Eetcafé Oud Geff e, Café/zaal De Gouden Leeuw, Café Govers en Café/zaal ‘t Haasje.

Zomerkampioenen lBC Geff en bekendDe zomerkampioenen 2015 van JBC Geff en zijn zondag 27 sep-tember bekend geworden. We maken daar dan meteen een soort van feestdag van met barbecue, gezellig kletsen, muziek luisteren een drankje drinken en niet te vergeten veel jeu de boulen. Hal-verwege de dag werden de zomerkampioenen gehuldigd:1e Theo v Uden2e Theo v Wanrooij3e Rien de Veer 4e Piet Ketelaars5e Richard SchuurmansPoedelprijs Annie vd Doelen

John van de Wouw, Gagel 22, 5386 ET [email protected] | www.stukadoorsjw.nl

06-52 363 177

Autobanden Service Geffen • Bergstraat 10

Openingstijden:van maandag tot vrijdag tot 21.00 uur.en zaterdag tot 16.00 uur.

Autobedrijf D’n Bart

Bedrijvenweg 75386 KA Geffen073-5323719

Het adres voor onderhoud en reparatie van uw auto

Tevens APK, airco-onderhoud en vullen volgens STEK-normen

Schadetaxatie en Schadereparatie

Verkoop nieuwe en gebruikte auto’s

Uitslag zomeravondcompeti ti e:1e Theo v Uden2e Ton Broeksteeg3e Theo v Wanrooij4e Herbert Steff ner5e Rien de VeerPoedelprijs Riek v Wanrooij

De beste vrouwen:voor de zondagcompeti ti e Sjannie Schuurmans voor de avondcompeti ti e Annie Nesselaar

Het was super gezellig en we bereiden ons al voor op het vol-gende, de wintercompeti ti e.

Page 28: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

EEN VORMHUIS. WOON BETER, LEEF GOEDKOPER

WONEN ZOALS WONEN BEDOELD IS. DAT IS WONEN IN HET HART VAN BERLICUM!

Het Hart van Berlicum is een project van

MAANDLAST

VANAF

CA. € 550,-

Voor meer informatie bel Staete Makelaars op 0416 - 344944

KIJK OP WWW.VORM.NL/HARTVANBERLICUM VOOR MEER INFORMATIE

25APPARTEMENTEN

TYPE OPAAL

Prijzen vanaf

€ 165.000,– V.O.N. INCL. EIGEN PARKEERPLAATS

Page 29: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 29

Infoavond winkeliers van Gemonde, Den Dungen en Sint-Michielsgestel

Samen de schouders eronderVeel detaillisten uit de gemeente Sint-Michielsgestel, Den Dungen waaronder Maaskantje en Gemonde weten niet dat de onderne-mersvereniging ook voor winkeliers in de gemeente acti ef is. En als u dat dan weet vraagt u zich af, wat kan deze vereniging voor mij en mijn collega winkeliers betekenen. We hebben het allemaal (te) druk met onze winkel en hebben of nemen de ti jd niet om daarmee bezig te zijn. Dat gaan we veranderen.

Hetzelfde doelOnlangs hebben de winkeliers van de winkeliersvereniging Den Dun-gen zich voltallig bij de vereniging aangemeld. Dit heeft zichtbaar perspecti ef en kansen opgeleverd. Met een grotere groep onderne-mers die allemaal hetzelfde doel nastreven, krachten bundelen en meelift en op elkaars acti viteiten en resultaten. Wij willen toch alle-maal dat onze klant binnen onze gemeente blijft winkelen, in een mooi en aantrekkelijk centrum en kan profi teren van bijzondere en feestelijke acti es. Waarom zou u allemaal afzonderlijk het wiel proberen uit te vinden, wanneer u dat met minder ti jd, samen en veel eff ecti ever kunt doen. En niet onbelangrijk…, dat kan nog gezellig zijn ook. Wij organise-ren opnieuw een avond om samen te praten, leden én niet leden zijn van harte welkom. Woensdag 4 november 2015 om 20.00 uur bij Absoluut | party’s & meeti ngs in de Sint Michielsstraat 1 te Sint-Michielsgestel

Wat aan bod gaat komen ti jdens deze avond; -December acti es 2015 voor alle kernen-Gezamenlijk adverteren-Social media-Nieuw centrum-Meer ideeën, waar u al meer over heeft nagedacht

MeerwaardeTijdens deze avond zal Ondernemersvereniging Sint-Michielsgestel u uitleggen wat de meerwaarde van lidmaatschap is voor u als on-dernemer en welke rol de vereniging heeft bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld het nieuwe dorpscentrum in het bijzonder. Kortom een avond die u niet mag missen en een start kan zijn voor een zakelijke samenwerking en een vruchtbare toekomst. Pakt u deze uitdaging aan?Meld u aan, ook al bent u geen lid van de ondernemersvereniging. Uw aanwezigheid wordt meer dan op prijs gesteld. Samen de schou-ders eronder!! Aanmelden kan via [email protected] of bel met bestuurslid Camiel de Raden (Ondernemersvereniging Sint-Michielsgestel) T. 06- 538 317 98.

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

Bijzondere winkel en ontmoeti ngsplek in hart van het dorp

Depot aanwinst voor HeeschOp woensdag 21 oktober openden de deuren Depot. Depot is de naam van de nieuwe winkel in het centrum van Heesch. Een winkel waar je als consument terecht kunt voor mooie producten zoals woonaccessoires en boeken maar ook voor een goede kop koffi e met iets lekkers. Winkel is eigenlijk niet de goede benaming. Het is meer een ontmoeti ngsplek. Een plek waar je je thuis voelt.

Depot is ontstaan door een in-tensieve samenwerking tussen huurder en verhuurder. Iets waar verhuurder Rob Hoeve-naars in gelooft . Elkaar verster-ken in dat waar je goed in bent. Een half jaar geleden is het idee van Depot geboren na een toe-vallig ontmoeti ng met Carin Boeijen en Gemma van Casteren van Partners in Zorg. Partners in Zorg begeleidt bijna 40 jon-geren. Allemaal mooie mensen, boordevol kwaliteiten, maar die moeite hebben die zelf te ont-wikkelen. Carin en Gemma wil-len een veilige plek bieden waar deze jongeren hun eigen kwali-teiten en interesses kunnen ont-dekken. DEPOT wordt een van deze plekken.Vanaf 21 oktober kan iedereen terecht bij DEPOT in Heesch. Voor boeken, woonaccessoires, speelgoed en snoep. Het zijn allemaal mooie cadeaus. Voor jezelf of om iemand anders blij mee te maken. Naast de shop

komt er ook een hoek waar je terecht kunt voor een lekkere kop koffi e of thee met zelfge-bakken lekkernijen. De winkel krijgt een gezellige uitstraling waardoor je je welkom voelt.De eerste focus ligt op de win-kel. Maar het pand van DEPOT heeft veel potenti e. De toe-komstplannen liggen al klaar. De bovenverdieping leent zich namelijk uitstekend als verga-derruimte of expositi eruimte. Een ruimte die in de toekomst gehuurd kan worden tegen re-lati ef lage kosten of tegen het leveren van wederdiensten die de mogelijkheden van DEPOT vergroten. Duidelijk is dat Carin en Gemma denken in mogelijkheden. DE-POT wordt dan ook zeker een prachti ge locati e, waar een ie-der met plezier zijn werk doet. En Heesch profi teert mee, een stoere winkel met een aanbod van mooie arti kelen in een om-geving waar het goed toeven is.

Page 30: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

6 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 30

RUDY VAN DER ZANDE GAAT VERBOUWEN!

VERBOUWINGSLEEGVERKOOP

NU MET KORTINGEN TOT 90%

Restanten verkoop:Vloertegels Heuga – Oss Floor normaal € 11,95 NU € 2,- PER STUK

Marmoleum diverse kleuren en maten normaal € 39,95 NU € 5,- PER METER

Project tapijt 400 breed voor zwaar gebruik normaal € 109,- NU € 20,- PER METER

Gordijnstoffen uitzoeken: meer dan 100.000 meter normaal € 24,95 NU € 6,- PER METER

Life Style zit poefen Normaal € 139,- NU € 35,- PER STUK

PVC vloeren Normaal € 39,95 NU € 5,- PER M2

BankstellenBilbao 3+2 zits diverse kleuren normaal € 8000,- Nu € 2000,-Fenna 3+2 zits stof Normaal € 1995,- NU € 495,-Pisa 3+2 zits leder Normaal € 3995,- NU € 995,-

StoelenCasis lederen fauteuil bruin normaal € 595,- NU € 75,-Eetkamer stoel Belora 4 kleuren Normaal € 239,- NU € 65,-Eetkamer stoel Iris op wieltjes Normaal € 399,- NU € 99,-Eetkamer stoel Sam normaal € 700,- NU € 175,-

Rudy Van Der ZandeWooninrichting

MAANDAG 13.00 - 18.00 UUR | DINSDAG - VRIJDAG 10.00 - 18.00 UURZATERDAG 10.00 - 17.00 UUR | DONDERDAG KOOPAVOND 10.00 - 20.00 UUR

RIJNSTRAAT 427 - 429 ‘S-HERTOGENBOSCH

Page 31: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 31

Ëerste dartt oernooi in Sporthal Theereheide

‘Beetje leven in de brouwerij brengen’Er komt steeds meer belangstelling voor sporti eve ac-ti e in de Gestelse sporthal Theereheide. Meer en meer uren raken ingevuld en ook de kanti ne heeft weer nieuw elan gekregen. Sporters kunnen er terecht voor een hapje en een drankje om hun sporti eve prestati es in een gezellige ambiance na te bespreken. Uitbater Jo-han van Breugel doet er alles aan een beetje leven in de brouwerij te brengen. Het organiseren van een dart-toernooi is daarvan een eerste voorbeeld

Het sportcafé van de sporthal aan de Eikenlaan in Sint-Michielsgestel is op zaterdag 31 oktober het decor voor met eerste Sporthal Thee-reheide dartt oernooi. Deelname staat open voor iedereen vanaf 16 jaar die eens een poging durft te wagen. Het toernooi is niet alleen bestemd voor darters uit Sint-Michielsgestel, ook darters uit andere omliggende dorpen en steden zijn meer dan welkom. Zowel profes-sionele-, amateur- en thuisdarters kunnen meedoen. Omdat het de eerste keer is en de opkomst dus nog ongewis zijn de prijzen weliswaar bescheiden gehouden. Maar, voor professionele darters, houdt er wel rekening mee dat de prijzen niet al te hoog zijn. Er zijn geldprijzen en andere leuke prijzen te winnen voor de 1e, 2e, 3e plaats in de winnaarsronde, 1e, 2e, 3e plaats in de verliezersronde, hoogst geëindigde vrouw, 1e, 2e, 3e 180’er en de hoogste uitgooifi -nish. Bij voldoende deelname zullen er meer dartt oernooien volgen en zal de Davco-wisseltrofee beschikbaar worden gesteld.Denk jij één van deze prijzen in beslag te kunnen nemen? Schrijf je dan in! Dit kan via het telefoonnummer: 06-53416365 of op de dag zelf voor slechts €5,-.

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

Berlicumse trouwlocati e De Plaets verdwijnt

Het Berlicumse oude raadhuis De Plaets is vanaf 1 januari 2016 geen trouwlocati e meer. Wim en Rian Schuurmans, eigenaars van De Plaets, hebben in hun huis acht jaar lang een trouwlo-cati e gehad en willen nu wel eens iets anders met deze ruimte.

Evenement blijft groeien

Derde editi e Slagwerkdag Den Dungen Na een jaar van afwezigheid zal er opnieuw een Slag-werkdag plaatsvinden in het centrum van Den Dungen. Dit jaar met een geheel nieuw concept en ook een ge-heel nieuwe locati e. De Litserborg wordt het toneel van een spectaculaire en ritmische Slagwerkdag 2015. De Slagwerkdag 2015 vindt plaats op zondagmiddag 25 oktober in de grote zaal van de Litserborg. Het pro-gramma start om 13:00 uur en de zaaldeuren gaan een kwarti er eerder open. De entree is grati s.

Slagwerkgroep Wilhelmina Den Dungen, onderdeel van de gelijk-namige harmonie, zal dit jaar op 1 november aantreden op de po-diumwedstrijden van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) in Ett en-Leur. Dit in combinati e met het eerdere voornemen om de Slagwerkdag ieder jaar de laten groeien, was aanleiding om een nieuw concept in het leven te roepen. De organisati e is we-derom in handen van slagwerker en Schijndelnaar Stan Spierings. In samenwerking met diverse ervaringsdeskundigen uit de omgeving werden de eerste lijnen uitgezet voor een heus beoordelingscon-cert. Maar liefst vier slagwerkgroepen zullen deze middag optreden voor een vakkundige en professionele jury. Slagwerkgroep Fanfare Echo Der Bergen uit Eerde, Slagwerkensemble Koninklijke Fanfare St. Willibrord uit Heeswijk, Slagwerkgroep Fanfare Wilhelmina uit Hoogeloon en Slagwerkgroep Wilhelmina uit Den Dungen halen deze middag het onderste uit de kan om de jury te overtuigen van hun kunnen. Voor Wilhelmina uit Hoogeloon en Wilhelmina uit Den Dun-gen een laatste krachtmeti ng in aanloop naar de podiumwedstrijden van een week later.Coverband Off Balance uit Grave maakt het programma compleet. Deze band, bestaande uit zangeres Tara van der Ven en gitaristen Rens Verdijk en Koen Peters, wordt alweer een aantal jaren gevraagd op vele bijzondere gelegenheden. Zij spelen ti jdens de Slagwerkdag 2015 een compleet akoesti sche setti ng en brengen nummers ten ge-hore van onder andere Kings of Leon, John Mayer, Maroon 5, Alt-J, Muse en Ed Sheeran.

Slagwerkgroep Wilhelmina Den Dungen in acti e op Slagwerkfesti val Groesbeek – foto: Dorien Theunissen Phoelich

Page 32: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

6 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 32

Sudoku Maak kans op een van de leuke prijzen!Op deze pagina’s vindt u verschillende puzzels. Door het oplossen van de puzzels en het in-zenden van de oplossing dingt u mee naar een aantal leuke prijzen..

Bij de fotozoekpuzzel is het de bedoeling dat u de tien verschillen opspoort. Stuur ons uw tien gevonden verschillen. Bij de kruiswoordpuzzel ontstaat door het overbrengen van de letters in de gevraagde vlakken naar de invulbalk onder de puzzel een woord. Weet u welk woord? De sudoku (Japans voor ‘isoleer de getallen’) is een puzzel bestaande uit negen bij negen vakjes die gegroepeerd zijn als negen blokken van drie bij drie vakjes. In de vakjes moeten de cijfers 1 tot en met 15 Ingevuld worden op zo’n manier dat in elke horizontale lijn én in elke verticale kolom en in elk van de negen blokjes de cijfers 1 tot en met 15 één keer voorkomen. In een aantal vakjes zijn de cijfers al ingevuld.Wie u de oplossing van één of meerdere puzzels stuur ons dan uw oplossing voor 2 november via een mail [email protected] (222)

Alle goede inzendingen loten mee voor een waardebon ter waarde van 25 euro van Jens Mannenmode. U kunt dus voor meerdere puz-zels insturen. Winnaars vindt u op de site.

Page 33: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

6 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 33

No ExcessPMEVanguardBluefieldsBlue IndustryMeyerOlympDigel GiordanoBaileysMuchachomaloSchiesserAlan RedNero Giardini

No Excess

PME

Vanguard

Bluefields

Blue Industry

Meyer

Olymp

Digel

Giordano

Baileys

Muchachomalo

Schiesser

Alan Red

Nero Giardini

Richard en Maudy KapteijnsNieuwstraat 10

5271 AD Sint-MichielsgestelTel. 073-553 04 44

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

12 13 14

15 16 17 18 19 20 21

22 23 24 25 26 27

28 29 30 31 32

33 34 35 36 37

38 39 40 41 42 43

44 45 46

47 48 49

50 51 52 53

54 55 56 57 58 59 60

61 62 63 64

65 66 67 68 69 70 71

72 73 74 75 76

77 78 79 80 81

82 83 84 85

86 87

2

62 11 60 26 5 74 44 29 49 72 35 70 40 7 32 1 38

Kruiswoordpuzzel Horizontaal1. kindervoertuig; 7. bijlage bij een testament; 12. nagerecht; 13. het is in orde; 14. gewicht; 15 parkeerverbod (afk.); 17. uitwerpsel; 19. ontkenning; 21. lidwoord; 22. schenkgerei; 24. be-zinksel van getrokken koffie; 27. lijm-achtige stof; 28. berggeel; 30. Engelse lengtemaat; 31. zijn kans beproeven; 32. snaarinstrument; 33. veerkracht; 35. kleurling; 37. laagte tussen twee bergen; 38. geding (rechtzaak); 41. muzieknoot; 42. land in Noord-Ame-rika; 44. huidverharding; 46. zwem-vogel; 47. door koorts verward spre-ken; 48. aan alle kanten ingesloten; 49. deel van gelaat; 50. laagje vuil; 52. proefopname van muziek; 54. onderwijsinstelling; 56. Nederlandse luchtvaartmaatschappij (afk.); 58. stierenvechter; 61. voorvoegsel; 62. huidblaasje; 64. ratelpopulier; 65. opspringend vochtdeeltje; 67. pro-jectieplaatje; 68. oude lap; 70. tap-kast (bar); 72. zangstem; 73. plaats in Noord-Holland; 76. bladgroente; 77. Gas Unie (afk.); 78. wijnsoort; 79. zij-rivier van de Donau; 81. boomsoort; 82. gesloten; 83. plaats in Friesland; 84. troefkaart; 86. uitbarsting van een vulkaan; 87. naaktloperij.

Verticaal1. het gekochte; 2. communicatiemid-del; 3. oud (Engels); 4. wandelplaats; 5. walvisachtig zoogdier; 6. bepaalde vrucht; 7. grote roofvogel; 8. schil-derslinnen; 9. rivier in Oostenrijk; 10. centraal station (afk.); 11. Chinees-Indisch gerecht (snack); 16. kostuum; 18. familielid; 20. boomsoort; 21. kaal en droog; 23. wreed Romeins heer-ser; 25. verpakking voor vloeistof; 26. insecteneter; 27. hoffeest; 29. des-kundige inzake beoordelingen; 32. be-lachelijk persoon (clown); 34. koelhok op vissersboot; 36. mensaap; 37. ju-dograad; 39. autowedstrijd; 40. traag (futloos); 42. militair in opleiding; 43. avondmaaltijd; 45. The Music Factory (afk.); 46. gemeentelijke geneeskun-dige dienst (afk.); 51. houterig stijf meisje; 53. afgemat; 54. Italiaans ge-recht; 55. korte herenjas; 56. ruwe schets of opstel; 57. soort onderwijs (afk.); 59. heldendicht; 60. hoogte-punt van de seksuele gevoelens; 62. aardappelsoort; 63. aardappelen oogsten; 66. paraplu (afk.); 67. man-netjesbij; 69. titel (afk.); 71. Spaanse uitroep; 73. aangenaam van smaak; 74. rap (snel); 75. deel van gebit; 78. meisjesspeelgoed; 80. koor(dans); 82. technische universiteit (afk.); 85. den lezer heil (Lat. afk.).

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

12 13 14

15 16 17 18 19 20 21

22 23 24 25 26 27

28 29 30 31 32

33 34 35 36 37

38 39 40 41 42 43

44 45 46

47 48 49

50 51 52 53

54 55 56 57 58 59 60

61 62 63 64

65 66 67 68 69 70 71

72 73 74 75 76

77 78 79 80 81

82 83 84 85

86 87

2

62 11 60 26 5 74 44 29 49 72 35 70 40 7 32 1 38

Page 34: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 34

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

Najaarszonnetje maakt SJV Kabouterbos compleetDe kabouters van het Sparrenburgbos houden zich het hele jaar schuil. Niemand ziet ze, niemand hoort ze. Maar één keer in het jaar, als de blaadjes beginnen te vallen, komen ze tevoor-schijn. Samen met het SJV organiseren zij allerlei spelletjes en vertellen hun verhalen. Op zondag 11 oktober was het zover. Onder een stralend zonnetje kwamen ze uit hun paddenstoelen tevoorschijn. De kinderen genoten samen met de grote mensen van de grappen en grollen van deze kleine bosbewoners. (Foto Wiljo van Nuland - Veel meer foto’s vindt u op de site)

Speelgoedbeurs in MiddelrodeOp zaterdag 7 november organiseert sti chti ng “de Regenboog” weer een 2e hands speelgoedbeurs in buurthuis “de Moerkoal” in Middel-rode. U kunt hier dan speelgoed en carnavalskleding kopen maar u kunt ook uw eigen speelgoed en carnavalskleding verkopen. Het speelgoed dat u wilt verkopen kunt u in laten schrijven op vrijdag 6 november van 18.00 uur tot 21.00 uur. Het speelgoed dat u wilt verkopen wordt gecontroleerd, dus zorg ervoor dat het er netjes uit-ziet en dat alles compleet is. Als u speelgoed heeft waar batt erijen in horen neem die dan even mee zodat u kunt laten zien dat het speel-goed het doet. Mocht u een spelletje hebben waar geen speluitleg meer bij zit kijk dan even op internet en print het uit. Alleen com-pleet goedwerkend speelgoed wordt ingenomen. Tijdens het inschrijven kunt u zelf uw prijs bepalen maar natuurlijk zijn de medewerksters er ook om u daarbij te helpen. Het inschrijf-geld bedraagt € 2,50 per 50 stuks. Op zaterdag 7 november worden het speelgoed en de carnavalskleding van 9.00 uur tot 11.00 uur. ver-kocht. De entree is grati s. Als u speelgoed heeft ingebracht dan moet u het niet verkochte speelgoed op zaterdag 7 november op komen halen om 13.00 uur en het geld dat u verdiend heeft met de verkoop krijgt u dan ook meteen.Meer informati e? Bel 06-45283472, 073–5031653 of 073-5035601.

KienenZaterdag 24 oktober is de maandelijkse kienmiddag in het res-taurant van woonzorgcentrum De Annenborch. Er zijn weer prachti ge prijzen te winnen en in de pauze is er een loterij. U bent welkom vanaf 13.30 uur, aanvang is 14.00 uur. Vooraf of na het kienen is er de mogelijkheid om mee te eten in ons restau-rant. U hoeft hiervoor niet te reserveren. Het menu van de dag vindt u op het bord naast de recepti e.

Jubileumveiling ODIO groot succesOp vrijdagavond 9 oktober was het een gezellige drukte in café Den Driehoek, het clubhuis van Harmonie ODIO. Er werden maar liefst 94 kavels geveild, met een grote diversiteit zodat er voor iedereen wel iets leuks te kiezen was. Alle kavels werden belangeloos aangeboden door parti culieren en ondernemers, dus de gehele opbrengst gaat naar de clubkas van ODIO. De veilingmeesters Wim van de Valk en Mark van der Lee hebben hun taak uitstekend verricht. Ze hielden de vaart erin op een heel leuke manier zodat de bezoekers zich geen seconde verveelden. Het blijft boeiend om te zien hoe er tegen el-kaar opgeboden wordt om te krijgen waar men zijn zinnen op gezet heeft . Rond middernacht waren alle kavels verkocht en maakten de veilingmeesters de opbrengst kenbaar: 9775,- euro! Hiermee krijgt de vereniging fi nancieel weer een duwtje in de rug om de komende jaren door te kunnen gaan met muziek maken voor en door Vinkel. Een speciaal dankwoord aan alle kavelaanbieders en kopers, wat fi jn dat we weer op jullie mochten rekenen. Super bedankt!

Op de foto de jongerengroep die de kavel kochten waarin pastoor David van Dijk een groep tot 10 personen uitnodigt om op visite te komen met een hapje en een drankje.

Page 35: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 35

Page 36: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

van RoosmalenDe Echte Bakker

Kerkstraat 19 - Nuland(073) 532 25 56

[email protected]

R NDJE Tielebar voor al uw feestenBent u op zoek naar een mooie locatie voor uw feest,

dan bent u bij de Tielebar op het juiste adres.

Feesten v.a. €10,- p.p.U heeft al een buffet vanaf €5,50 p.p.

Verder verzorgen wij ook koffietafels tot 80 personen.

Heeft u interesse dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met Charles of Peter Tielemans

op de telefoonnummers 06-51433284 (Charles) of 06-13051836 (Peter).

Of stuur een e-mail naar [email protected]

A.D.M.

AdministratiekantoorHans Kerkhof

Administraties Belastingen Jaarrekeningen Loonadministraties

Kerkstraat 31, Nuland073-5324073 | [email protected]

De Schminkwinkel voor heel Brabant en ver daarbuiten

Maandag: GeslotenDinsdag t/m vrijdag: 13.00 tot 17.00 uurZaterdag: 10.00 tot 13.00 uur

Pelgrimstraat 1B, Nuland073 - 88 88 135 | [email protected]

Rijksweg 57b, 5391 LJ NulandTel. 073 - 532 24 42 Fax 073 - 532 53 [email protected]

Voor al uw vakkundige reparaties, onderhoud, schadeherstel, aircoservice en onderhoud,

winterbanden, bandenhotel, uitlijnen, rittenregistratie systemen, ecodrivesystemen en APK keuringen van

alle merken personen- en bedrijfsauto’s. In- en verkoop van nieuwe en gebruikte personen-

en bedrijfsauto’s.Wij staan voor kwaliteit en service.

Verbondenheid bij Sint Jozefoord

Beste Werkgever van Nederland komt uit NulandZorginstelling Sint Jozefoord, gelegen in het rusti eke Nuland, is uitgeroepen tot de Beste Werkgever van Nederland in de categorie ‘minder dan 1000 medewerkers’. Eff ectory en Intermediair maakten dit op 6 oktober 2015 samen bekend in Theater Amsterdam. Daarmee is Sint Jozefoord automati sch ook de Beste Werkgever uit Noord-Brabant. De zorginstelling uit Nuland haalde een Beste Werkgevers Score van 8,3. Ter illus-trati e: het landelijk gemiddelde ligt op een 6,9. Daarmee mogen zij zich een jaar lang de Beste Werkgever van Nederland noemen in de categorie ‘minder dan 1000 medewerkers’. Sint Jozefoord biedt thuiszorg en huishoudelijke zorg aan ouderen, met het credo ‘alles vanuit verbondenheid’. Leon van Keulen, consultant bij Eff ec-tory: ‘Deze verbondenheid vindt men niet alleen terug in het warme contact tussen medewerkers, vrijwilligers en bewoners, maar komt tevens tot uiti ng in het acti ef verbinding zoeken met ouderen in de lokale omgeving. De organisati e heeft een duidelijke visie en een sterke identi teit.’

NULAND

www.boschmeubelen.nl073-532 40 50

Kerkstraat 38 Nuland

vd Bosch MeubelenMeubelstofferen,

vakkundig en niet duur

RR NDJE NDJE NULANDNULANDNULAND

Page 37: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

Kerkstraat 31 · Nulandtel. [email protected]

Molenstraat 22 - Nuland - Tel. 073 - 5322282

Bacardi 1,5 literper fles € 21.95

AANBIEDING

Koninklijke onderscheiding voor Manja Wijnhoven-van GerwenVanwege haar bijzondere verdiensten voor de gemeenschap is me-vrouw M.W. (Manja) Wijnhoven-van Gerwen bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Ton Rombouts spelde vrijdag 16 oktober het betreff ende versiersel op bij haar afscheid als bestuurslid van Harmonie Union Nuland.

Decoranda (58) is sinds 1999 acti ef als bestuurslid van Harmonie Union Nu-

land. Zij was als bestuurslid speciaal belast met de jeugdopleiding in de meest brede

zin van het woord. Zij organiseerde op-tredens van het jeugdorkest en droeg acti ef bij aan de jaarlijkse Roefel in Nuland. Naast het werven van nieuwe aanwas, was decoranda ook verant-woordelijk voor het aantrekken van geschikte leerkrachten. Ze fungeerde daarnaast als klankbord bij prakti sche problemen. Aan het eind van het jaar organiseerde decoranda een voor-speelavond waarbij de leerlingen hun vorderingen konden laten horen.

Daarnaast zorgde zij voor optredens van de jeugd ti jdens het jaarlijkse wijk-concert, de intocht van St.-Nicolaas, het ‘Keindergebrul’ met carnaval en, samen met de zusterverenigingen van Geff en en Vinkel, optredens ti jdens de jaarmarkten in de drie dorpen. Met die twee zusterverenigingen organi-seerde decoranda ook elk jaar een ge-zamenlijk solistenconcours. Decoranda is mede verantwoordelijk voor het organiseren van de Brabantse Kampi-oenschappen voor majorett es. Deze succesvolle organisati e heeft zelfs ge-leid tot het organiseren van de Neder-landse Kampioenschappen.

Daarnaast is decoranda 10 jaar voor-leesmoeder en overblijfmoeder op de lokale basisschool ‘De Hoogakker’ geweest en heeft zij 5 jaar lang alloch-tone inwoners de Nederlandse taal en lezen bijgespijkerd.

Mark Blomsteel (USA) treedt op in NulandZanger Mark Blomsteel komt naar Nuland. Blomsteel woont en werkt in Nashville USA waar hij net de laatste had heeft gelegd aan zijn nieuwste album. Hij speelt een mix van country rock en pop en brengt zijn eigen toerband mee voor een optreden op 28 november in Kerkzicht Nuland. De Vinkelse singer-songwriter Madison zal het voorprogramma verzorgen. De aanvang is 20.00 uur en kaarten kosten €10,-

Page 38: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 38

Villa Maasdonk

De locatie voor ieder bijzonder moment Bruiloften – Partijen – Herdenkingsdienst – Babyborrel (Nursery & springkussen) – Jubileum

– Doop – Verjaardagsparty – Kinderfeesten – Bedrijfsfeest – BBQ - Koffietafels

Ook biedt Villa Maasdonk gelegenheid om in een bijzondere ambiance te vergaderen/ lunchen.Capaciteit 25 tot 400 personen.

Villa Maasdonk

De locatie voor ieder bijzonder moment

Bruiloften – Partijen – Herdenkingsdienst – Babyborrel (Nursery &

springkussen) – Jubileum – Doop – Verjaardagsparty – Kinderfeesten – Bedrijfsfeest – BBQ

Ook biedt Villa Maasdonk gelegenheid om in een bijzondere ambiance te vergaderen/ lunchen.

Kloostertuin Tuinzaal

Contact Kerkstraat 28 – 5391 AA – Nuland

[email protected] – www.villa-maasdonk.nl

06-53333829 – 06-30254077 Zie ook:

www.vanossinterieurs.nl

Bibliotheek Kapel

Contact:Kerkstraat 28

5391 AA Nuland

[email protected] www.villa-maasdonk.nl

06-53333829 – 06-30254077

Zie ook: www.vanossinterieurs.nl

Kloostertuin Tuinzaal

Bibliotheek Kapel

Ook uw adres voor

condoleancesen

herdenkingsdienst

De mooiste trouwlocatie

met kapel

Mogen wij ookuw weddingplanner

zijn?

Page 39: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 39

Twee filialen Eetpaleis ’t Vosje hoog in cafetaria top 100Afgelopen week was de bekendmaking van de Cafetaria Top 100. Alle topcafetaria’s in ons land doen hun uiterste best om een plaatsje in deze prestigieuze ranglijst te veroveren. In Studio 21 te Hilversum werd bekend dat Eetpaleis ’t Vosje Rosmalen op plaats 28 is geëindigd en ’t Vosje de Groote Wielen op plaats 15!

Ontdekkingsreis langs lijnen, vormen en kleuren bij Jeugdatelier VorstenboschStichting Kloosterkapel Vorstenbosch start met een pilot voor een jeugdatelier onder leiding van de in Vorstenbosch wonende kun-stenares Sarah Linde.

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

Naaktmodel tekenen in de Kloosterkapel VorstenboschWelke kunstschilder of tekenaar wil het nu niet kunnen beheersen, het tekenen van naakte mensen. Op vrijdag 30 oktober, 6 en 20 november is er de gelegenheid om deel te nemen aan een model-klas naaktfiguur tekenen/schilderen in de Kloosterkapel in Vorsten-bosch

De cafetaria top 100 wordt jaar-lijks samengesteld door een vak-jury die het hele land doorgaan op zoek naar de nummer 1. Middels diverse mistery-guests bezoeken worden de cafetaria’s onder de loep genomen. Van gastvrijheid tot het gebruik van social media, alles moet top zijn om überhaupt in de lijst te komen. Na deze bezoeken volgt een tussenstand en krijgen de 100 besten een vakjury op be-zoek. Tijdens dit bezoek komt men ook een kijkje nemen ach-ter de schermen. Eetpaleis ’t Vosje Rosmalen kent

een rijke wedstrijdhistorie. Zo zijn ze het enige bedrijf in Ne-derland die de wedstrijd twee keer heeft gewonnen , in 1997 en in 2004. Ook staan ze onaf-gebroken in de lijst der lijsten. Daarnaast staan ze al 5 jaar op rij met beide filialen in de Top 100! Eetpaleis ’t Vosje Groote Wielen is dit jaar maar liefst 58 plaat-sen gestegen. Eetpaleis ’t Vosje Rosmalen steeg 36 plaatsen. Een prestatie om trots op te zijn!’t Vosje zal blijven doorontwik-kelen en innoveren! Zo staan er ta; van activiteiten op de kalen-der voor 2015 en ook voor 2016!

Doel van het Jeugdatelier is de kinderen positief te stimuleren hun eigen ideeën, fantasieën en ontdekkingszin te gebruiken door het werken met de ver-schillende technieken die aan bod komen. Er wordt gestart met een cursus van 6 woensda-gen achtereen, met uitzondering van de schoolvakanties. In deze pilot van het Jeugdatelier gaan de kinderen aan de slag met het thema “In en rond het dorp” en de aandacht ligt letterlijk bij welke planten, vogels en dieren er dichtbij ze leven en die ze op weg naar school tegen kunnen komen. De kinderen verzamelen bladeren, zaden, veren e.d. en nemen dit mee naar het Jeugd-atelier. Daar begint de ontdek-kingsreis door het land van lij-nen, vormen en kleuren en leert Sarah de kinderen omgaan met

verschillende technieken, ge-reedschappen en hulpmiddelen. Het Jeugdatelier Vorstenbosch is voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar die graag tekenen, schilderen en andere creatieve dingen maken. Sarah is naast kunstenares ook docente beel-dende kunst en vormgeving en verzorgt verschillende kunstpro-jecten op basis- en middelbare scholen in Bernheze en omge-ving. Het eerste Jeugdatelier wordt op woensdag 4 november van 14.00 t/m 16.00 uur in de Kloos-terkapel gehouden. Kosten voor deelname aan de 6 woensda-gen zijn: € 30,-- per kind Info en aanmelden tot 28 oktober via [email protected] of bel 06-51641701. Op vrijdag 30 ok-tober krijgt u bericht of er vol-doende deelnemers zijn.

Deze modelklas staat zowel open voor beginners als gevor-derden. Het minimum aantal deelnemers is 6 personen en het maximaal aantal deelnemers is 8 personen. In de rustieke sfeer van deze locatie het mogelijk is om geconcentreerd tot creatieve prestaties te komen. U kunt kiezen uit een hele dag of halve dag, van 9.00 uur tot 12.15 uur en van 13.30 tot 16.45 uur. Kosten: € 55,-- gehele dag en € 25,-- voor halve dag In dit bedrag zijn inbegrepen het poseren

door professioneel naaktmodel, 3 vellen tekenpapier (100 x 70 cm), gebruik van schildersezel, koffie en thee en een uitgebrei-de lunch bij deelname gehele dag. U moet zelf zorgen voor tekenmaterialen en extra papier. Aanmelden via [email protected] onder vermelding van ‘naaktmodel tekenen’. Vergeet niet uw keuze datum en dagdeel te vermelden. Betaling bij voorkeur 48 uur van te voren via IBAN NL08 RABO 0128 3461 40.

Koor Koraal uit Heesch zoekt ervaren bassist en/of toetsenistKoor Koraal is opgericht in september 1985 en bestaat momenteel uit 34 leden, waaronder ook een zeer enthousiaste dirigent en een uit 3 personen bestaande ondersteunende band. Zij spelen gitaar, saxo-foon (alt en bariton) en dwarsfluit. Koor Koraal bruist van de activitei-ten en presenteert zich graag en vol enthousiasme aan het publiek. Helaas is de basgitarist onlangs gestopt. We zijn nu dringend op zoek naar een vervanger die blijvend ons koor muzikaal wil versterken. Ook bassen zijn welkom om het koor nog meer klank te geven. We repete-ren op maandagavond van 20.15 tot 22.15 uur in Cultureel Centrum de Pas in Heesch. Ook als je bijvoorbeeld maar tweemaal per maand kunt of wilt repeteren, dan is dat geen probleem.Heb je interesse, neem dan contact op met Harry van Kempen, tel. 0412-452047. Koor Koraal.

Page 40: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 40

Ontdek A-merkensanitair en tegels

tegen scherpe prijzen!

Deken Pompenstraat 46, 5236 BA Empel (‘s-Hertogenbosch)T 073 64 21 530 E [email protected] www.toondenotter.nl

OpeningstijdenMa geslotenDi/Wo/Do 13.00 uur tot 17.00 uurVr 13.00 uur tot 20.00 uurZa 9.30 uur tot 15.00 uur

scherpe prijzen! OOK MONTAGE!

Online betalenvia uw eigen bank!

In onze webshop kunt u inspiratie opdoen, prijzen vergelijken!

WIJ LEVEREN DOOR HET HELE LAND!

REGEN-DOUCHESET¡ Regendouche

opbouwset thermostatisch

¡ Let op: leidingen moeten wel “hart op hart” 15 cm zijnwel “hart op hart” 15 cm zijn

Speciale aanbieding nu van € 499,- voor € 349,-

wel “hart op hart” 15 cm zijnwel “hart op hart” 15 cm zijn

GRATIS*

MONTAGE!Tegen inlevering

van de coupon.

* Deze actie is geldig tegen inlevering van deze coupon in de showroom bij Toon den Otter.

Bezoek ook onze webshop www.sanitairlokaal.nl

ALTIJD DIVERSE ACTIES IN ONZESHOWROOM OF IN DE WEBSHOP!

Toon den Otter, sinds 1978 Toon den Otter startte in 1978 met wandtegels en vloertegels maar is inmiddels uitgegroeid tot een specialist in complete badkamers en woonkamervloeren! We hebben een ruime showroom in Empel bij ‘s-Hertogenbosch met daarin complete badkamer-opstellingen, meer dan 35 badmeubels, grote keuze in douchecabines etc. Natuurlijk nog steeds een zeer ruime keuze in wand- en vloertegels.

Al meer dan 35 jaar ervaring met alle soorten sanitair en tegels!

WIJ LEVEREN DOOR

Laat je in onze showroom inspireren.

Een greep uit de topmerken van Toon den Otter:

Ontdek A-merkensanitair en tegels

tegen scherpe prijzen!

Deken Pompenstraat 46, 5236 BA Empel (‘s-Hertogenbosch)T 073 64 21 530 E [email protected] www.toondenotter.nl

OpeningstijdenMa geslotenDi/Wo/Do 13.00 uur tot 17.00 uurVr 13.00 uur tot 20.00 uurZa 9.30 uur tot 15.00 uur

scherpe prijzen! OOK MONTAGE!

Online betalenvia uw eigen bank!

In onze webshop kunt u inspiratie opdoen, prijzen vergelijken!

WIJ LEVEREN DOOR HET HELE LAND!

REGEN-DOUCHESET¡ Regendouche

opbouwset thermostatisch

¡ Let op: leidingen moeten wel “hart op hart” 15 cm zijnwel “hart op hart” 15 cm zijn

Speciale aanbieding nu van € 499,- voor € 349,-

wel “hart op hart” 15 cm zijnwel “hart op hart” 15 cm zijn

GRATIS*

MONTAGE!Tegen inlevering

van de coupon.

* Deze actie is geldig tegen inlevering van deze coupon in de showroom bij Toon den Otter.

Bezoek ook onze webshop www.sanitairlokaal.nl

ALTIJD DIVERSE ACTIES IN ONZESHOWROOM OF IN DE WEBSHOP!

Toon den Otter, sinds 1978 Toon den Otter startte in 1978 met wandtegels en vloertegels maar is inmiddels uitgegroeid tot een specialist in complete badkamers en woonkamervloeren! We hebben een ruime showroom in Empel bij ‘s-Hertogenbosch met daarin complete badkamer-opstellingen, meer dan 35 badmeubels, grote keuze in douchecabines etc. Natuurlijk nog steeds een zeer ruime keuze in wand- en vloertegels.

Al meer dan 35 jaar ervaring met alle soorten sanitair en tegels!

WIJ LEVEREN DOOR

Laat je in onze showroom inspireren.

Een greep uit de topmerken van Toon den Otter:

Ontspan in een natuurlijke badkamerTijd voor onszelf, ontspanning, rust,……, zorg voor lichaam en geest. Aan deze noodzakelijke antwoorden op het hectische hedendaagse bestaan hebben we de naam wellness gegeven. Voor een flinke dosis ‘wellness’ kun je de deur uit gaan; mogelijk-heden te over. De losse sauna’s, massagesa-lons en beautycenters zijn samengesmeed tot wellnesscentra waar ieder wel iets van zijn gading vindt. Maar een dagje ‘wellnes-sen’ is niet meer voldoende. We willen thuis, elke dag opnieuw, dat gevoel ervaren, de sfeer voelen waarin we totaal kunnen ont-spannen.

Wellness in eigen badkamerDe badkamer is daarvoor de uitgelezen plek. Keuzes daarin zijn er te over, de badkamer van Zenitair echter neemt een flinke vleug wellness mee. Wanneer u de Zenitairshop binnenloopt zal de bijzondere sfeer u opval-len. De filosofie achter dit concept is name-lijk een duurzame badkamer te creëren zon-der afbreuk te doen aan het comfort en de vormgeving. Die twee elementen zijn juist zo belangrijk om u zich behaaglijk te doen voe-len.

Natuurlijke badkamerIn de Zenitair badkamer zijn alleen natuur-lijke materialen toegepast. Bamboe vormt het basismateriaal van de meubeldelen. Bamboehout geeft niet alleen een heel warme uitstraling aan uw badkamer, maar is ook nog eens bijzonder duurzaam en milieu-vriendelijk.

Efficiënt door de keuken lopenWe lopen gedurende ons hele le-ven vele, vele kilometers rond in de keuken. Van koelkast naar kook-plaat, naar spoelbak, naar kast, te-rug en weer... Ongemerkt loopt u er heel wat weg. Dat willen wij na-tuurlijk zo efficiënt mogelijk doen. Daarom aandacht voor een goede indeling van de keuken die een logi-sche route tijdens uw werkzaamhe-den mogelijk maakt.

Houd de afstand tussen de verschil-lende ‘werkplekken’ (kookplaat, spoelbak, enz.) klein. U wilt niet met een hete pan de hele keuken door hoeven lopen om af te kunnen gie-ten. Direct naast elkaar plaatsen is natuurlijk ook niet handig (water en vuur!)Zorg ervoor dat u rondom die werk-plekken voldoende werkruimte hebt om bijvoorbeeld groenten te snijden of borden of ingrediënten neer te zetten.De afwasautomaat in de buurt van de spoelbak is ook gemakkelijk. Het in- en uitruimen van die afwasauto-maat is bovendien het meest com-fortabel als u hem wat hoger laat inbouwen.Bent u groter of kleiner dan gemid-deld? Of verschilt u erg in lengte met uw huisgenoot? De meeste keuken-merken bieden verschillende werk-hoogten aan.

Raamdecoratie met verrassend effectSfeervol, praktisch en eigentijds: lamellen in het in-terieur… anno 2015 ‘mag’ het weer. JASNO, bekend van de shutters, breidt de collectie uit met verticale lamellen. Uniek aan deze zogeheten ‘JASNO swings’ is dat ze in diverse verrassende 3D standen gedraaid kunnen worden. Om en om, (bijna) dicht en allerlei variaties daartussen. Zonlicht en privacy regelen in huis of kantoor is in één handomdraai mogelijk.

Page 41: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 41

- Rioolontstopping- Camera inspectie- Riool aanleg- Oliebestrijding- Zuigen van putten

Ben van Hoof24 uurs service

06 - 504 504 16www.OntstOppingROsmalen.nl

* PVC-VLOEREN* Gordijnen, vitrage* Zonwering* Alle vloerbedekking* Karpetten, traplopers* Vinyl, laminaat

* Rolgordijnen, vouwgordijnen

* Festonneerwerk* Herstofferen

(stoelen, caravan, boten, etc.)

* Alle soorten horren op maat gemaakt

www.festontapijtenheesch.nl • [email protected] 52 Heesch • tel. 0412-451394

ma. t/m vr. 9.00-12.00 | 13.00-17.00 za. 10.00-15.00

Bij aankoop van tapijt FESTONEREN GRATISwo. nm gesloten

www.festontapijtenheesch.nl • Broekhoek 52 Heesch • tel. 0412-451394

complete woninginrichtingHEESCHFESTON

Al meer dan 25 jaar ervaring en een begrip in Heesch

* PVC-VLOEREN* Gordijnen, vitrage* Zonwering* Alle vloerbedekking* Karpetten, traplopers

* Vinyl, laminaat* Rolgordijnen,

vouwgordijnen* Festonneerwerk* Herstofferen

( s t o e l e n , c a r a v a n , b o t e n , e t c )

* PVC-VLOEREN* Gordijnen, vitrageNIEUW

vouwgordijnen

VELUXdealer

* Aantrekkelijke aanbiedingen!!!

FESTONFESTON

* PVC-VLOEREN

Al meer dan 25 jaar ervaring en een begrip in Heesch

NIEUW

* Rolgordijnen,

Al meer dan 25 jaar ervaring en een begrip in Heesch

VELUX DEALERZie onze

vernieuwde website

Het gazon winterklaar maken

U kunt bij ons terecht voor:

Laminaat( +/- 120 designs), lamelparket, PVC en kurk vloeren.

Wand en vloertegels voor binnen en buiten

Outlet CornerLaminaat vanaf € 5,98/m2

U kunt bij ons terecht voor:

Laminaat( +/- 120 designs), lamelparket, PVC en kurk vloeren.

Wand en vloertegels voor binnen en buiten

Outlet CornerLaminaat vanaf € 5,98/m2

1806

De gehele maand oktober bij aankoop

van een vloer:MDF

PLINTEN naar keuze GRATIS!!!

Wat moet je hiervoor doen?

LIKE onze Facebookpagina Marcus vloeren

en deel het bericht wat er staat op je tijdlijn...

1. Verwijder bladeren en grasresten van het gazon.Hiermee voorkomt u dat er een storende “vilt laag” in het gras komt waarop schim-mels graag groeien. Ook kan het zonlicht het blad bereiken en kan er fotosynthese plaats-vinden. Tevens droogt bij zonnig weer het gras sneller en beter op.

2. Verti cuteer het gazonHet is goed de grond open te maken zodat lucht en water de wortels goed kunnen be-reiken. Op deze manier kan het gras goed bemesti ng en water opnemen waardoor het ook beter groeit en herstelt. Bij een zacht najaar kunt u gerust nog het gazon verti -cuteren. Het gras heeft dan de kans om te herstellen en schoon en gezond de winter in kan gaan

3. Hark het gazon goed schoonSchrik niet van de hoeveelheid (dode) gras-resten die na het verti cuteren verwijderd moeten worden. Dit is heel normaal. Een open en doorluchti g gazon zal snel herstel-len. Zaai eventueel kale plekken bij. Het jonge gras zal snel ontkiemen bij een goede temperatuur.

4. Strooi de goede bemesti ngDe grond zelf levert bij goede temperaturen al meststoff en die door de grasplanten op-genomen kunnen worden. Vaak is dit niet voldoende voor een mooie volle groene grasmat. Mengmest is een veelgebruikte bemesti ng waarin basisstoff en zitt en om de plant sterk, stevig en met voldoende weer-stand de winter in te laten gaan. Een sterk en gezond gazon zorgt voor minder problemen in de rest van het jaar. Laat u goed voorlich-ten over het gebruik van meststoff en. Er zijn veel verschillende samenstellingen, zowel kunstmest als organische mest. Wat u ook gebruikt, het moet een juiste aanvulling zijn

NU OOK VOOR ZONNEPANELEN

op de tekorten van de ondergrond. Let wel: overdaad schaadt!

5. Laat het gras iets langer de winter ingaanWanneer u het gras iets langer de winter in laat gaan heeft de gras-plant meer weerstand.Mos krijgt zo ook minder kans om te groeien. Maai het gras zolang u nog ziet dat het groeit( meestal tot eind oktober) en stel de maaihoogte in op 4cm.

6. Strooi kalk in januari of februariKalk zorgt voor een goede PH-waar-de van de grond. Bij een goede PH-waarde zal de plant ook beter de meststoff en kunnen opnemen. Kalk heeft daarnaast een werking van cir-ca 10 maanden zodat het hele groei-seizoen de kalk zijn werking heeft .

7. En verder:* Loop niet teveel over erg nat of be-vroren gras.* Laat sneeuw op het gras gewoon liggen

Kijk voor grati s ti ps en advies op www.grasdokter.nl

Page 42: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 42

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

Petra Kagchelland schitt ert achter presentati e deskElke zondag zendt RTL7 om half ti en ’s morgens het programma ‘Onderne-men doen we zo’ uit. De charmante presentatrice is de Rosmalense Petra Kagchelland. Zij heeft de afgelopen jaren aan heel wat Tv-programma’s meegewerkt en is daarmee een BN’er geworden. Maar wel een die er al-ti jd ti p-top wil uitzien. Modehuis La Vie - Seasons met vesti gingen in vijf plaatsen waaronder Rosmalen, helpt haar daarbij.

Door Herman van Dinther

Petra: “Per opnamedag nemen we twee programma’s op, dus daar moet ik ook twee sets kleding voor hebben en voor de zeker-heid een derde outf it als reserve. Je weet maar nooit, er kan alti jd een ongelukje ge-beuren met een kop koffi e of zo. Al ben ik wel uitermate voorzichti g op mijn kleding die La Vie beschikbaar stelt. Eén keer heb ik het meegemaakt dat ik achter een tafel van stei-gerplanken zat. Ik had een heel mooie blouse aan van heerlijk zachte stof. Maar de planken waren nogal ruw en veroorzaakten allemaal haaltjes in mijn kleding. Ja dat was dan wel balen toen ik het ging terugbrengen. Maar La Vie doet daar niet moeilijk over. Zij accepte-ren het risico dat er iets met de kleding kan gebeuren.

Deskundig adviesIk word er overigens hartsti kke goed gead-viseerd over de kleding die ik het best kan dragen. Met merken als By Malene Birger en Drykorn is het voor mij niet moeilijk om

tot een keuze te komen. Belangrijk daarbij is ook welke bijou ik erbij kan dragen. Het mag natuurlijk niet allemaal gaan rammelen en bovendien vind ik het ook niet pretti g om me helemaal vol te hangen met ketti ngen, arm-banden en ringen. Ik wil er zo naturel moge-lijk uitzien en dat lukt met de kleding van La Vie helemaal prima.

ProgrammaHet RTL 7 programma slaat goed aan zo blijkt. Op dit moment draait het voor het derde seizoen en dat zegt wel wat. Het concept van het 20 minuten durende programma is gebaseerd op het leggen van een koppeling tussen een topsporter en een ondernemer. Zo had Petra als side kick al aan tafel Robin van Galen, Hans v Breukelen, Floris Evers, Hein Vergeer, Demi de Zeeuw, Jacco Elti ngh, Maarten van der Weijden, Mark Huizenga, Deborah Gravenstein en Esther Vergeer.Petra: “Bij de opnamen komt heel wat kij-ken, het is niet alleen maar het presente-

ren. Ik moet me natuurlijk verdiepen in de onderwerpen die aan bod komen. Maar ook de gasten opvangen is van belang. Zij moe-ten zich op hun gemak voelen, mijn grootste angst is alti jd dat zij kunnen ‘doodslaan’ en dan heb je natuurlijk een probleem. Daarom eten we vooraf aan de opnamen alti jd sa-men en bouwen we ontspanning op. Op die manier leer je elkaar een beetje kennen en verlopen de gesprekken soepeler.

Side kicksHet succes hangt ook sterk af van de side kick met wie ik het programma doe. Bij sporters zit er wat dat betreft veel talent, door hun ervaring die zij als topsporter hebben opge-daan met TV en kranteninterviews weten zij waar op te lett en. Het programma bereikt een fl inke doelgroep. Dat wordt tegenwoordig niet alleen gemeten met kijkcijfers. Het gaat steeds meer om een hele staff el aan cijfers, via uitzending gemist en social media is het bereik anders en veel breder geworden.Petra: “Ik krijg intussen steeds meer ervaring als presentator van het programma. Het is toch heel wat anders dan als actrice meespe-len in bijvoorbeeld Onderweg naar Morgen. Een grappige anekdote? Bij een van de op-names had ik een kriebel aan mijn been. Ge-dachteloos boog ik naar het been om even te krabben. Ja, dat kan natuurlijk niet. Je moet gewoon heel kien blijven en beseff en dat de camera alles registreert.

Petra kan dichtbij huis terecht voor de kwaliteitskleding die zij ti jdens haar programma draagt

Hulpen voor SJV-disco gezochtWij zijn op zoek naar ouders die wil-len helpen met de discoavonden. Om voor de kinderen een leuke en gezel-lige avond te kunnen organiseren, zoe-ken we hulpen die willen helpen bij de bar, de ingang en in de hal. Kinderen moeten zich veilig voelen en daarom is ook toezicht nodig. Zonder hulpen kan SJV de verantwoordelijkheid niet nemen de disco van start te laten gaan. Aanmelden kan ook via de site sjv-rosmalen.nl onder de butt on Disco. We zien uit naar weer een gezellig dis-coseizoen!

Page 43: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 43

Stromen van ellendeTwee foto’s zullen voor altijd kenmerkend zijn voor het jaar 2015. U herinnert zich het jongetje dat zittend in een tas door zijn ouders de trein in gedragen wordt. Met verbaasde oogjes kijkt hij in de ca-mera. Eigenlijk niet zó bijzonder. Zijn ge-zichtje is op verschillende plaatsen be-schadigd. Zijn handjes zijn vervormd. In het begeleidend artikel wordt vermeld dat hij lijdt aan een bijzondere huidziekte. Mogelijk verslechterd door de chemische oorlogvoering die in Syrië is toegepast. Het meest smerige aanvalswapen om mensen in oorlogstijd mee te bestoken. Enkele dagen later ging een schok door de hele wereld naar aanleiding van de af-grijselijke foto van het driejarige Syrische jongetje Aylan, liggend op zijn buikje in de branding, aangespoeld op het strand van Bodrum. Het manneke verdronk jammer-lijk tijdens de gevaarlijke tocht over zee van Turkije naar het Griekse eiland Kos. De foto’s waren wereldnieuws. Ze ston-

den afgedrukt op de voorpagina’s van alle kranten. Beide kinderen confronteerden de mensheid op hartverscheurende wijze met het oorlogsgeweld in het Midden – Oosten dat miljoenen mensen op de vlucht jaagt en reeds honderdduizenden slachtoffers heeft geëist. Tevens staan zij symbool voor de mas-sa’s vluchtelingen die van heinde en ver Eu-ropa binnen stromen. Door oorlogsgeweld, martelingen, armoede en discriminatie zijn bevolkingsgroepen op drift geraakt. Louter stromen van diepe ellende. Mensen op zoek naar veiligheid, voedsel, een dak boven het hoofd, werk, onderwijs, medische zorg. Vaak uitgebuit door mensensmokkelaars maken zij in gammele bootjes de oversteek van Tur-kije naar Griekenland en van Noord – Afrika naar Italië. Duizenden zijn reeds verzwolgen door de gevaarlijke golven. Je moet als ouder toch wel radeloos zijn wil je een dergelijke risicovolle tocht met je gezin ondernemen. Talloze redenen zullen er aan ten grondslag liggen waarom mensen ‘de sprong’ wagen naar een onzekere toekomst binnen Europa. De vader van het tassenjongetje verwoord-de het heel simpel: ‘Ik ben op zoek naar een menswaardig leven voor mijn kinderen’. Het is nooit anders geweest. Door de eeuwen heen zijn door oorlogsgeweld, armoede en

rampen volkeren door elkaar geschud. Tijdelijk en vaak permanent van huis en haard verdreven. Nieuw in onze tijd is dat de ‘stromen van ellende’ zo indringend via de media de huiskamer binnen ko-men. Je ziet hoe mensen springend van-uit krakkemikkige bootjes de stranden op strompelen, over prikkeldraadhekken klimmen, de treinen bestormen, de vrij-heid tegemoet. Daarnaast word je gecon-fronteerd met beelden van mensen die het vasteland niet bereiken en reddeloos verzwolgen worden door de genadeloze ruwe zee. De Europese Unie en ook an-dere landen staan in het begin van de 21e eeuw voor een gigantische taak. Landen als Turkije, Libanon, Jordanië, Italië, Grie-kenland, doen wat ze kunnen om als eer-ste veilige haven de menselijke vloedgolf op te vangen. Gelukkig wordt, ondanks het gebral van sommige politici om een groot hek rond Nederland en rond geheel Europa te plaatsen, de roep om ruimhar-tiger de vluchtelingen op te nemen al maar sterker. Het zal niet anders kunnen. Hopelijk dat veel Europeanen bereid zijn hun welvaart te delen met de miljoenen zoekers naar vrede en veiligheid.

EMS is revolutionaire fitness, waarbij in korte tijd veel kracht-training haalbaar is - 2x20 minu-ten per week staat gelijk aan 4 tot 6 uur intensieve workout.EMS stimuleert de hoofdspier-groepen én de dieper gelegen spiervezels bipolair via elek-troden, om optimaal samen te trekken. Dit stimuleert de ago-nist, antagonist én de dieper gelegen spiervezels optimaal om te contraheren (samentrek-ken), tot zelfs 90!%! Ideaal voor niet-sporters om snel in shape te komen, maar ook voor atle-ten die net dat extraatje willen behalen!

Meer info over EMS op onze we-site slimtimeberlicum.nlSlim Time zet EMS in voor diver-se doeleinden:* Voor figuurcorrectie en een strakker lijf* Voor een fitter lichaam met meer spierconditie* Voor (top-) sporters om effec-tief de spier-kracht/-snelheid tevergroten

BOEK EN BETAAL IN OKTOBER OF NOVEMBER JE EMS PAKKET VAN 10 – 20 OF 50 BEHANDE-LINGEN, EN ONTVANG 20% MEER STRIPPEN IN JE GEKOZEN PAKKET!

Pak deze kans en zorg dat je al vóór de kerst slank en fit bent!SLIM TIME BERLICUMGezonder – Fitter - SlankerHeiblomsedijk 195258 TT Berlicum Tel: 073-5036805Mail: [email protected]

Ervaring van een klant;

Van 140 naar 110 kilo door op een bank te gaan liggen, het werkt dus echt!“Bij Slim Time Berlicum kon je ‘op een bank gaan liggen en afvallen’, zo hoorde ik van mijn vrouw. Ik geloofde er niks van. Toch ben ik een intake gesprek aangegaan en heb ik een proefbehandeling ge-had met de Arasys (op de bank). Nadien adviseerde Judith mij om deze dag niet al te zware werk-zaamheden te verrichten en het li-chaam rust te geven. Ik dacht: “ja ja, zal wel”. Maar mijn lichaam was er toch aardig van ontdaan en moe van de behandeling! Het werkt dus, het doet echt iets.” - Mari (lees meer op www.slimtimeberlicum.nl/mari)

20% voordeel bij SlimTime Berlicum

Kom in supervorm in 2x20 minuten per week!

Page 44: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 44

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

Speciale programma’s ontwikkeld voor kinderrijke wijk

Gezondheidscentrum Goote Wielen volwassen voorzieningHet Gezondheidscentrum aan de Groote Wielenlaan viert op 4 november op een so-bere manier het ti enjarig bestaan. De basis voor het centrum werd ti en jaar geleden gelegd in een ti jdelijke huisvesti ng op de plek waar nu basisschool De Sprong staat. Vijf jaar geleden werd de huidige defi niti eve locati e in gebruik genomen.

Door Herman van Dinther

In het centrum dat door een sti chti ngsbestuur wordt gefaci-liteerd zijn zeventi en disciplines in voornamelijk de eerstelijns zorg gehuisvest. Voorzitt er Jan Jansen: “In eerste instanti e had-den we het idee om de zorgver-leners in een loondienstmodel te plaatsen, maar dat botste met de belangen van zorgverle-ners die elders in de gemeente vrij gevesti gd zijn. Nu is het dan ook zo dat alle gebruikers van het centrum allemaal hun eigen prakti jk hebben. Maar zij werken

wel allemaal volgens de fi losofi e die we hebben ontwikkeld om multi disciplinaire zorg te bor-gen. Nieuwkomers moeten die visie omarmen anders is er geen plaats voor hen. De gebruikers steken er energie en ti jd in om de voordelen van samenwer-king en uitwisseling te bereiken en waar de pati ënt uiteindelijk het meeste baat bij heeft . Als bestuur representeren we de zorgverleners naar gemeente, zorgverzekeraars en dergelijke. En we faciliteren de vijfenveerti g

mensen die er in het Gezond-heidscentrum werken.”

Eerste uurIngeborg Zandijk heeft vanaf het prille begin haar huisart-senprakti jk gekoppeld aan het Gezondheidscentrum. “Ik begon natuurlijk met nul pati ënten, ik kan me de eerste bezoeker nog goed herinneren.” Ingeborg (49) verhuisde ti en jaar geleden met haar man en kinderen vanuit Gouda naar de Groote Wielen in Rosmalen. “Ik

werkte daar acht jaar in een ge-zondheidscentrum dus ik wist al wel hoe dat in de prakti jk is. We hadden er genoeg van om in de Randstad te wonen en zochten een leuke plek om te wonen en te werken in Brabant. We heb-ben er geen minuut spijt van gehad, we vinden het hier heer-lijk.”De prakti jk groeide en groeide. In 2009 kreeg zij versterking van collega Konstans Blummel en per 1 januari 2016 sluit Irene van Ditzhuijsen zich bij de maat-schap aan. “Dat is hard nodig want intussen telt onze prakti jk 5500 pati ënten.”

Hoge drukBehalve de huisartsen zijn ook prakti jkondersteuners met spe-cifi eke deskundigheid acti ef in de prakti jk. Ondersteuners so-mati ek die zich richten op diabe-tes, COPD en preventi e van hart- en vaatziekten. “Met mensen van de GGZ bij-voorbeeld hebben we program-ma’s voor volwassenen maar ook voor kinderen. Dat laatste is vrij uniek, nutti g en nodig. De Groote Wielen is een kinderrijke wijk. Gedrags- en leerproblemen komen veel voor. En er is veel psychosociale problemati ek.De samenstelling van de bewo-nersgroep in onze wijk is ook

Foto: Ingeborg werkt al ti en jaar met plezier in het Gezondheids-centrum dat door een sti chti ng wordt gefaciliteerd. Jan Jansen is voorzitt er van het sti chti ngs-bestuur.

Het geeft voldoening om

kennis en ervaring uit te

wisselen

reden voor specifi eke klachten.Veel bewoners zijn hoog opge-leid, hebben jonge kinderen, zijn in een aantal gevallen door

Page 45: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 45

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

de crisis werkloos geraakt, krij-gen relati eproblemen en komen tot scheiden. De druk is dan erg hoog.”

Programma’sDe zorgverleners in het Gezond-heidscentrum zett en zich in om ketenzorg te realiseren gekop-peld aan wijkoriëntati e. De cen-trale vraag is daarbij, wat zijn specifi eke kenmerken in de wijk en hoe kunnen wij daar als zorg-groep breed op inspelen. Daaruit zijn verschillende zorgprogram-ma’s ontstaan. Zo hebben we een depressieprogramma, een zorgprogramma voor kinderen met plas- en poepproblemen en staat op ons wensenlijstje een ADHD- programma. Daar gaan

De ambachtelijke scharrelvleesspecialist

· Limousin rund- en kalfsvlees · Hollands lamsvlees · Porc plein air varkensvlees · Wild en gevogelte · Label rouge kipproducten · Biologisch groente/fruit/zuivel

‘t Dorp 67 · Heesch · Tel. (0412) 454077 / (06) 21460573www.rinescocatering.nl

Retselseweg 5 Heeswijk-Dinther 06-50453935ma - di - vrij 9.00 - 20.30 uur za 9.00 - 16.00 uur

we aan werken.Dat is ook het fi jne om hier te werken. Het geeft voldoening om kennis en ervaring uit te wis-selen en daardoor de kwaliteit van ieders werk naar een nog hoger niveau te ti llen.”Op dinsdag 4 november houdt het Gezondheidscentrum aan de Groote Wielenlaan de hele dag open huis. Een feestelijke bal-lonnenboog aan de ingang staat uitnodigend opgesteld. Iedereen kan op zijn gemak een kijkje ne-men in het pand en wordt ge-trakteerd op een verrassing.Het Gezondheidscentrum geeft vier keer per jaar grati s een digi-tale nieuwsbrief uit. Aanmelden kan via www.gezondheidscen-trumdegrootewielen.nl.

Er zit muziek in initi ati ef St. Cecilia

Blazersklas van start op BS De Overlaet en De BorchMuziekvereniging St. Cecilia is een paar jaar geleden begonnen met het organiseren van blazersklassen op basisscholen. Elk seizoen krijgt steeds weer een andere basisschool het aanbod om de leerlingen te laten aan-melden.

Door Herman van Dinther

Dit jaar zijn de gebroederlijk naast elkaar gelegen scholen De Over-laet en De Borch de gelukkige locati es.Ruim veerti g scholieren hebben zich enthousiast ingeschreven. Zij maakten maandag 12 oktober kennis met de slagwerkinstructeurs en muziekdocenten voor de blaasinstrumenten.Voor de kinderen was het spannend om de verschillen tussen trom, klarinet, saxofoon en andere blaasinstrumenten te ontdekken. Op basis daarvan konden zij een defi niti eve keuze maken. Op 9 novem-ber krijgen zij hun instrumenten van de vereniging en kan het re-peteren en samen spelen beginnen. Twinti g weken lang krijgen zij op maandag na schoolti jd les van doorgewinterde muzikanten en instructeurs. Dat resulteert erin dat zij over een half jaar al echte mu-ziekstukken kunnen brengen. Dat gaan zij laten horen en zien in april in Perron-3 waar zij samen een slotconcert gaan uitvoeren. Maarten Spierings, coördinator van het project, kijkt met voldoening terug op de kennismakingsdag. “Heerlijk om op deze manier weer met jeugd bezig te zijn. Wanneer je muziek kunt maken voegt dat iets toe aan het plezier in je leven. Ik vind het fi jn om daar een bijdrage aan te mogen leveren.”

Rikken en jokeren bij het gilde in Gemonde

Even als voorgaande jaren kunt u bij het gilde St-Anthonius St-Sebasti aan in de wintermaanden weer kaarten op de vrijdag-avond. De kaartavonden vinden plaats in gildeaccommodati e Datmunda aan de Kaalhoefsteeg in Gemonde. De aanvang is 20.00 uur de zaal gaat een half uur eerder open. U kunt rik-ken of jokeren voor €2,50 per persoon en maakt kans op mooie prijzen. Tevens zijn er serieprijzen waarvoor 8 van de eerste 11 avonden meetellen. Noteer de volgende data in uw agenda: 23 oktober, 6 en 20 november, 4 en 18 december, 15 en 29 januari, 12 en 26 februari en 11 en 25 maart.

Page 46: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 46

WeservIT biedt oplossing voor computerproblemen

Razendsnelle service als visitekaartjeEen onderhoudsbeurt van de auto is heel normaal, maar dat zou ook bij computers moeten gebeuren. Voor uw auto gaat u naar de garage. Met uw computer kunt u terecht bij snellereparati e.nl in Nuland. Het juiste adres voor repareren van of onderhoud aan uw computers, bijvoorbeeld het op-schonen van virussen en vervelende reclame, maar ook voor een nieuwe computer of laptop. Alles zoals de naam al zegt razendsnel voor verzorgd!

aan de slag om de laptop of computer zo snel mogelijk weer helemaal in orde te ma-ken. “ Weservit Automati sering heeft alle es-senti ële onderdelen op voorraad waardoor reparati e vaak al binnen 24 uur kan worden afgerond. Zelfs als een specifi ek onderdeel besteld zou moeten worden is uw computer veel sneller weer in orde dan gebruikelijk is.

Zeer betaalbaarWeservit Automati sering slaagt er boven-dien in dit voor een zeer aantrekkelijke prijs te realiseren. “Prijstechnisch gezien zitt en vrijwel alti jd lager dan andere bedrijven. Het opschonen van een computer of laptop is al mogelijk vanaf 50 euro.” Vos voegt toe: “Het is aan te raden een computer of laptop een servicebeurt te geven. Velen hebben een grati s virusscanner, maar negen van de ti en keer is dat niet voldoende. Stel dat er op de achtergrond iets meeloopt en je in-ternetbankieren opstart, dan is het mogelijk dat hier misbruik van wordt gemaakt. Een simpele onderhoudsbeurt op z’n ti jd zorgt er voor dat u veilig en vertrouwd het langst kunt profi teren van uw computerappara-tuur.”

U vindt WeservIT Internet & IT Soluti ons en WeservIT Automati sering aan de Rijksweg 55-b in Nuland. Telefonisch bereikbaar via (073) 203 21 08. Kijk voor meer informati e op www.snellereparati e.nl of www.weservit.nl of.

De Geff ense neven Marc van Rooij (25) en Raoul Vos (21) startt en zo’n zeven jaar gele-den met WeserveIT Internet & IT Soluti ons. In eerste instanti e werden de pijlen gericht op game hosti ng, maar in de loop der ti jd ver-anderde dat in onder andere webhosti ng en het verhuren van complete servers en ove-rige internetdiensten. In de afgelopen jaren heeft WeservIT Internet & IT Soluti ons een onstuimige groei doorgemaakt. Het kantoor aan huis heeft zo’n anderhalf jaar geleden plaatsgemaakt voor een fraai nieuw onder-komen aan de Rijksweg 55-b in Nuland. Men kan er in een representati eve omgeving de klanten ontvangen en de ligging direct langs de snelweg zorgt ook voor betere zichtbaar-heid en makkelijke bereikbaarheid.

Uitstekende naamICT is vaak het hart van de organisati e. Steeds meer bedrijven in binnen- en buiten-land ontdekken dat hun essenti ële bedrijfs-onderdeel bij WeserveIT in vertrouwde han-den is. Vanwege het sterke internetnetwerk heeft het bedrijf een uitstekende naam op-gebouwd. “Door de goede prijs-kwaliteits-verhouding en de 24-uursservice die we ver-lenen, krijgen we zeer goede beoordelingen op fora”, aldus Vos. “We doen er alles aan die goede naam te blijven waarmaken”. WeservIT heeft een breed klantenbestand, waaronder grote bedrijven. Populair is bij-voorbeeld dat bedrijven werken met een

online kantooromgeving, zodat werknemers overal in kunnen loggen. “Wij kunnen dat re-gelen en bedrijven hebben er dan geen om-kijken meer naar. We zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat er iedere nacht een back-up wordt uitgevoerd en alle soft ware up to date is om zo de maximale beveiliging te kunnen waarborgen. Zelf hebben we honderden servers op een andere locati e waar veel vei-ligheidsmaatregelen zijn genomen. Van hek-ken met stroomdraad, camera’s tot deuren die alleen geopend kunnen worden met een vingerafdruk.”

Snel en doeltreff endNaast de bekende diensten voor bedrijven zijn Marc en Raoel gestart met Weservit Au-tomati sering. Ze willen daarmee inspelen op de grote behoeft e aan vakkundige hulp bij computerproblemen. Marc: “Als parti culie-ren of bedrijven problemen met hun com-puter hebben, kunnen ze contact met ons opnemen. Of het nou gaat om het verwijde-ren van een virus, een computer die te traag is, de aanschaf van een nieuwe computer of laptop of complete kantoorautomati sering, alle vragen zijn welkom.”De domeinnaam snellereparati e.nl wordt daarbij alle eer aangedaan. We Weservit Au-tomati sering neemt het probleem direct on-der handen. “Gestart wordt met een voor-onderzoek en binnen 24 uur krijgen klanten een diagnose van ons. Vervolgens gaan we

Welkom op de wereldVoor elk bijzonder moment heeft de Wereldwinkel een uniek en symbolisch cadeau in het assorti ment. Sinds kort introduceert Wereldwinkel Rosmalen een nieuwe module met het thema zwangerschap & geboorte onder de naam “Welkom op de wereld.”.Ouders, familie en vrienden van een pas geboren baby gunnen hun klein-tje de wereld. Met het nieuwe babya-ssorti ment van de Wereldwinkel kan dat. Deze kersverse wereldbewoners maak je blij met schatti ge knuff els, een speeldoosje, een speciaal ‘welkom’ ca-deautje of een van de babydagboekjes met mooie herinneringen voor later.

Page 47: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 47

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

Acties bij HVA-Motoren, bromfietsen en scootersMomenteel heeft HVA-motoren in Heeswijk Dinther weer een aantal acties, zoals gratis accessoires en fikse kortingen. Ook op nieuwste modellen van SYM, Peugeot en Ves-pa scooters!

Zo krijg je bij aanschaf van een nieuwe SYM Allo, Fiddle II of Sym Tonik naast korting ook een gratis windscherm en een gratis ART 4* kettingslot. En ook op de nieuwste Vespa modellen zoals de Sprint S en de Primavera Touring wordt maar liefst € 400,- korting ge-geven en krijg je er gratis een ART 4* ketting-slot bij. De laatste Peugeot Speedfight’s 3 4T gaan er nu voor € 1.899,- eruit.HVA-Motoren heeft ook verschillende scha-kelbrommers van Aprilia en Derbi op voor-raad. Uiteraard met korting! Als uw scooter of bromfiets tijdens de win-ter niet gebruikt wordt vergeet dan niet een druppellader aan te sluiten. Hierdoor wordt de accu optimaal onderhouden. Unicharger druppelladers heeft HVA-motoren voor € 39,95, deze zijn spatwaterdicht dus ook ge-schikt voor onder bijvoorbeeld de carport. Voeg ook wat Xeramic pertrol additive (€ 10,-) toe aan de volle tank. Dan start je scooter of bromfiets weer als vanouds in het voorjaar.Mocht U ook in de winter gebruik blijven maken van uw scooter of bromfiets, dan kan HVA-Motoren ook winterbanden van Miche-lin monteren. Deze zijn op voorraad en uw zomerbanden kunnen voor u op geslagen worden. Ook warme winterhandschoenen zijn verkrijgbaar. Lederen voor € 39,95 en half lederen voor € 29.-U vindt HVA-Motoren aan de Retselseweg 5 in Heeswijk-Dinther op industrieterrein Retsel. Tel. 0413-786063 (winkel) of 06-50453935 (werkplaats). Voor nog meer ac-ties en de openingstijden, zie website: www.hvamotoren.nl

Blèzi Cosmetics ‘New Company of the Year’Afgelopen week zijn in Brussel de Seldia Astra Awards uitgereikt. Daarbij is Blèzi Cosmetics in de prijzen gevallen. Het Rosmalense be-drijf won de ‘New European Company of the Year’ Award 2015 voor het beste nieuwe di-rect verkoopbedrijf van Europa. “Een gewel-dige erkenning voor ons waar we heel trots op zijn,” aldus eigenaar Miranda Hazenberg.

Blèzi Cosmetics produceert make-up en huidverzorgingsproducten van zeer hoog-waardige kwaliteit en met internationale allure. De producten worden ontwikkeld in samenwerking met de allerbeste product-specialisten op het gebied van cosmetica. Dit resulteert in innovatieve formules met een hoog gebruiksgemak, fluweelzachte texturen en een professionele finish. Blèzi producten worden verkocht via directe verkoop: de pro-

Klaar voor een kleurrijke herfstDe dagen korten, mist en prachtig gekleurde bomen zeggen ons dat de herfst is begonnen. Tijd om de kledingkast weer eens na te lopen en waar nodig aan te vullen.

Afgelopen week is het laatste gedeelte van de herfst/wintercollectie binnengekomen. De collectie bij Boetiek Gaya is nu compleet en straalt kleur, warmte en comfort uit.Dit seizoen zijn zwart, grijs en blauw de basiskleuren, maar ook warme tinten als oranje, taupe, petrol en wijnrood zijn volop aanwezig.De stoffen in de collectie zijn divers. Zo zien we dit najaar wollen vesten en truien in ver-schillende lengtes, jasjes van teddystof en bont. Ook items in de leather look zijn niet weg te denken in het modebeeld.Naast de bekende merken zoals; Aventures des Toiles, 3322, Masai, PepperZ, Simclan, Viccio, Wearhouse, broekenmerk Anna Mon-tana en basisshirts Slippely, treft u dit najaar bij Boetiek Gaya drie nieuwe merken aan.Mariagrazia Panizzi; een Italiaans design-merk, dat je terug brengt naar de jaren 70.Prachtige stoffen en belijningen zijn de basis voor mooie creaties en maakt dit merk ex-clusief.Vetono en Zeitlos by Luana zijn 2 merken voor de modebewuste vrouw met een ma-tje meer.Beide merken gebruiken mooie stoffen

en vinden kwaliteit, goede pasvormen en draagcomfort belangrijk.De diversiteit aan stijlen van de merken bij Boetiek Gaya, maken dat er voor eenieder een outfit is samen te stellen. Bijpassende accessoires maken het compleet zoals; handgemaakte sieraden, vaak met halfedel-stenen of ruwe parels, shawls van wol, zijde of viscose en tassen van soepel leer.Nieuwsgierig naar de complete collectie, kom dan snel kijken wat Boetiek Gaya, aan de Schoolstraat 14 te Rosmalen. (tegenover de Lambertuskerk) u te bieden heeft, of kijk op www.boetiekgaya.nl voor een impressie..

ducten zijn te bestellen bij een Blèzi Busi-ness Partner tijdens een persoonlijk advies, workshop, op beurzen, in salons of via de webshop.Blèzi Cosmetics heeft welbewust gekozen voor directe verkoop. “Wij willen vrouwen laten zien hoe mooi en sterk ze zijn,” zegt Hazenberg. “Voor elke vrouw is een zelf-standige carrière in de directe verkoop weg-gelegd. Met het concept van Blèzi Cosmetics bieden wij vrouwen een unieke kans om zich te ontwikkelen en te werken aan een mooi toekomstperspectief.” - www.blezi.com.

Page 48: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 48

Feestavond voor ‘ut hille durp’

Geheel nieuwe opzet Elluf-Elluf-Fist Bokkendonk Geen liedjesfesti jn dit keer maar een laagdrempelige feestavond voor ‘ut hille durp’. Zo opent Bokkendonk op 7 november het nieuwe seizoen. Met een avondvullend programma voor jong en oud in De Huif.

Het Elluf-Elluf-Fist start om 20.11 uur. In het eerste deel van de avond is humor de rode draad. In de verrassend aangeklede Huif worden onder meer sketches en acts opge-voerd. De (her?)installati es van de Hooghe-den zijn hierin verweven. Dit alles in de geest

van de slogan van dit jaar ‘Bokkendonk ma-okt gekkighèd’. Na de klok van ti enen neemt coverband Dorpsstraat Ons Dorp bezit van het podium. Deze formati e staat te boek als een gewel-dige feestband en kan putt en uit een rijk ge-

vuld arsenaal van pop, rock en Nederlands-talige muziek. Interacti ef bouwt de band de avond op tot een climax. Met de nieuwe for-mule zet Bokkendonk de deuren open voor álle dorpsgenoten en trakteert ze ‘ut hille durp’ op een mooie feestavond. Vanaf 20.11 uur bent u van harte welkom in De Huif.

www.bokkendonk.nl

Zandhazendurp opent carnavalsseizoen Op zaterdag 7 november a.s. opent Zandhazendurp haar carnavalssei-zoen in Partycentrum De Kentering te Rosmalen. Het programma van deze avond zit boordevol muziek en gezelligheid met natuurlijk de Bat-tle of the clubkes en de onthulling van de Prins van Zandhazendurp.

De Raad van XI breidt fl ink uit en verwelkomt een aantal nieuwe leden die geïnstalleerd zullen worden. Van de vertrekkende leden wordt offi cieel afscheid genomen.De aanwezige clubkes gaan de strijd aan in een heuse “Batt le of the clubkes”, de dans-mariekes en Jeugdhofk apel de Zandhazen treden op en ook een bekende arti est zal niet ontbreken. Dit jaar is het de eer aan Theo van Veghel, een van de voormalige Twee Pinten. Theo zal in een half uur ti jd zijn best doen om de sfeer nog meer te verhogen.Daarna is het de hoogste ti jd voor de komst van de nieuwe Prins die seizoen 2015-2016 de scepter zal gaan zwaaien over het Zand-hazendurp. Komt Prins Tejo d’n Urste nog een jaar terug of neemt een nieuwe prins zijn functi e over?U bent van harte welkom om deze opening van het carnavalsseizoen mee te komen ma-ken op zaterdag 7 november vanaf 19.30 uur in Partycentrum De Kentering. De be-kendmaking van de nieuwe Prins wordt rond 23.11 uur verwacht.

www.zandhazendurp.nl

Page 49: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 49

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

Jubileumediti e Kapellenfesti val ‘Notenkraken met de Likkebaerden’Voor de Likkebaerden is 2015 een extra feestelijk jaar, want in april werd het 22 jarig bestaan van de carna-valsvereniging gevierd. Op zaterdag 31 oktober organi-seert CV De Likkebaerden voor de 11e keer haar succes-volle evenement ‘Notenkraken met de Likkebaerden’. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootsten van Zandhazendurp. Vanaf 19.30 uur laten liefst 17 prima kapellen van zich horen in de Kentering.

Het animo is dit jaar het grootste ooit. Liefst 17 enthousiaste mu-ziekkapellen zullen vrolijke no-ten komen kraken in Rosmalen. Kapellen afk omsti g uit bijvoor-beel Weert, Eindhoven, Kaats-heuvel, Berlicum, Esch, Breda, Gemert, Veghel, Dordrecht, Elst en Den Bosch maar ook vier ka-pellen uit eigen dorp gebruiken het festi val als opmaat naar het nieuwe seizoen. In elk van de drie zalen van de Kentering zullen alle kapellen 15 minuten te horen zijn. Zij zet-ten daarbij niet alleen hun beste muzikale beetje voor maar gooi-en ook de nodige creati viteit in de strijd ti jdens een zelfgekozen ‘valsblaasnummer’. Dit nummer dient eerst zo goed mogelijk ge-blazen te worden, en daarna nog eens maar dan zo vals mogelijk

op de meest originele manier! Hierna kan iedere club nog een paar nummers uit het eigen re-pertoire laten horen. Bij de an-dere twee optredens kan iedere club een kwarti er knallen met nummers uit eigen repertoire. Er wordt beoordeeld op muzika-liteit, originaliteit, carnavaleske uitstraling & presentati e. De club die het beste en op de meeste originele manier een ‘vals’ op-treden kan geven gaat naar huis met de felbegeerde notenkra-ker! Het enthousiasme dat ze hiermee tevens op het publiek weten over te brengen zal zeker meespelen in de beoordeling! Gezelligheid, creati viteit en ple-zier staan bovenaan! Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur, de toegang is grati s.www.likkebaerden.nl

Jong geleerd…..Afgelopen donderdag heeft een delegati e van het jeugdcarnaval in Rosmalen negen plaatselijke scholen bezocht. Doel van de acti e is het jeugdcarnaval in Rosmalen uit te dragen onder de jeugd zelf en nieuwe jeugdraad leden te werven. Heeft u dochters, zonen, neven, nichten, buurkinderen etc in je omgeving en zitt en die in groep 7 of 8 van het Rosmalens basisonderwijs en mee voorop zouden willen gaan in het Zandhazendurpse jeugd carnaval, geef ze dan nu op via [email protected] (foto Rianne van Dorst)

Carnavalsmiddag voor GehandicaptenHet jaarlijkse verkleedbal van de Sti chti ng Bernhezer Gehandicapten-bal is inmiddels een begrip in Bernheze en verre omstreken, traditi e-getrouw is dit op de eerste zondag van november.Op 1 november tussen 13.00 uur en 17.00 uur beleven veel gees-telijke en lichamelijk gehandicapten van alle leeft ijden, samen met hun begeleiders een geweldige carnavalsmiddag in Partycentrum ’t Maxend in Nistelrode. Het programma is weer veelbelovend met op-tredens van De Dorini’s, DJ Berti e & John en lokale blaaskapellen.Ook dit jaar zal er weer de mooist verkleedde gast gekozen worden. Net als vorig jaar is er weer een verkiezing voor een prins/prinses van het verkleedbal 2015! Dit doet de Sti chti ng Bernhezer Gehandicap-tenbal samen met de lokale carnavalsverenigingen die mee komen feesten op dit geweldige bal. Voor deze verkiezing kan een ieder zich aanmelden, via onze facebookpagina , op de middag zelf of je stuurt even een mail naar deze Sti chti ng. Om acti viteiten als deze te kun-nen blijven organiseren is de Sti chti ng Bernhezer Gehandicaptenbal afh ankelijk van donati es en gelden van sponsors. Wilt U deze orga-nisati e steunen , dan kunt u een vrijwillige bijdrage storten op de rabobank, IBAN nummer: NL95RABO0152321713 o.v.v. donati e. Voor verdere informati e www.bernhezergehandicaptenbal.nl of mail naar [email protected].

Kandidaten Hannus d’n Heiboer TrofeeDe Hannus d’n Heiboer trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisati e die zich vrijwillig inzet voor Rosma-len in het algemeen of het Zandhazendurps carnaval in het bij-zonder. Heeft u iemand in uw omgeving die om deze reden wel eens in het zonnetje gezet mag worden, laat het dan weten. Met redenen omklede nominati es kunt u tot 1 november inle-veren via [email protected]

Page 50: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 50

Verrassend grootWeidestraat 12 | Rosmalen

Gratis parkeren

FORMAAT

DATUM

PERSEPHONESTRAAT 5-055047 TT TILBURGTEL 013 2600002

[email protected]

ADVERTENTIEPROEF BINNEN 3 DAGEN RETOURNEREN PER MAIL

AKKOORD AKKOORD NA CORRECTIE

BELANGRIJK!

NAAM + FUNCTIE:

DATUM:

HANDTEKENING: ....................................................

NAAM + FUNCTIE:

DATUM:

HANDTEKENING: ....................................................

• GELIEVE NIET TE CORRIGEREN MET TIPP-EX

• KLEURWEERGAVE KAN AFWIJKEN VAN HET UITEINDELIJKE RESULTAAT. VOOR EXTRA INFORMATIE KUNT U BELLEN NAAR 06 43725967

• CONTROLEER DE EVT. QR-CODE OP JUISTHEID

• ELKE ONTVANGEN PROEF VOLLEDIG CONTROLEREN

PERSEPHONESTRAAT 5-05 • 5047 TT TILBURG • TEL 013 2600002 • [email protected] • WWW.100PLOKAAL.NL

A D V E R T E N T I E D R U K P R O E F

VOORDEELKAART

Standaard

08-4-2014

Rosmalen VOORZIJDE

ACHTERZIJDE

Onderdeel van LOCAL

Jovi ToysWeidestraat 12

5241 CB Rosmalen T: 073-5212409

E: [email protected]: www.jovi-toys.nl

- Looptijd komt hier te staan - 1 voucher per transactie -

Naam:E-mail:

Één GRATIS WATERSPUIT t.w.v. € 1,99 Bij aankoop vanaf € 10,00 - bij inlevering van deze voucher -

Af te halenin de winkelHet

SINTERKLAAS

boek is uit!!!

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

KidsSurvivalKomende maand bestaat Sti chti ng Kinderopvang Berlicum ’t Beertjeshuis 25 jaar! Reden voor een feestje voor kinderen en ouders! Op zaterdagmiddag 10 oktober werd er o.a. een Kids Survival Run in “de achtertuin” aan de Bunzing-hage in Berlicum georganiseerd. De middag werd geopend door burgemeester Pommer. Voor de kinderen van de dagopvang / peuterarrangementen was er ook genoeg te beleven. Naast allerlei acti viteiten die speciaal voor de jongere kinderen op touw werden gezet, kwamen ook Elsa en Olaf (van Frozen!) een bezoekje brengen. (Foto Wiljo van Nuland - een uitgebriede fotoreportage vindt u op onze site)

Big Sunday - jazz festi valOp zondag 1 november staat De Gruyterfabriek in het teken van de jazz! Met twee podia waar afwisselend wordt opgetreden, een loungehoek, vermaak voor kinderen en diverse eetopti es kun je wel spreken van een waar overdekt jazzfesti val: Big Sun-day! Tijdens Big Sunday zullen optreden: Dirty Harrie Jazzband, DJ Kuif, Brassband de Koppersnellers, Big Band ‘sHOT o.l.v. Jacob Bedaux en zanger Jan Roosen. Vanaf 15.00 uur vliegt de jazz je al om de oren

Aanmelden voor Kerstmarkt in het MaaskantjeOp zaterdag 12 december 2015 wordt voor de derti ende maal de Kerstmarkt in het Maaskantje gehouden. Het St. Jacobusstraatje wordt dan hele-maal vol gezet met marktkramen en er zijn nu ui-teraard nog kramen beschikbaar. Degenen die een kraam willen huren, kunnen zich nu aanmelden.

De uitgangspunten voor wat betreft de aan te bieden koopwaar op deze Kerstmarkt zijn ongewijzigd. Dat wil zeggen dat nieuwe kerstspullen onmisbaar zijn op een kerstmarkt, maar dat geldt ook voor zelfge-maakte kerststukjes, kerstversieringen, kerststallen, kaarsen en kerstverlichti ng.Daarnaast horen er arti kelen bij die te maken heb-ben met de winter en de winterti jd. Te denken valt dan aan arti kelen zoals winterkleding, wintersportar-ti kelen, schaatsen, kachels, vogelvoer, elektrische de-kens, kussens, plaids, kersenpitzakjes, schoenen en laarzen, mutsen en dassen, pantoff els, gezelschaps-spellen, puzzels, (dikke) sokken, handschoenen, open-haard-hout,enzovoort. Ook winterse drank en winterkost horen hier bij, om mee naar huis te ne-men of om op de Kerstmarkt van te genieten.De ervaring leert dat de kramenverhuur goed loopt en dat de Kerstmarkt snel vol is. Dus heb je iets aan te bieden van bovenstaande waren neem dan snel contact op met Rien de Keijzer, tel. 073 – 5942327, en meld je aan.

Page 51: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 51

Afslankstudio Super Shape bestaat 2 jaar!

‘’Iedere vrouw verdient het om lekker in haar vel te zitt en’’Eveline van de Waterlaat is diëti st en toegepast psycholoog. Twee jaar geleden heeft ze Super Shape Rosmalen opgericht. De afgelopen jaren heeft ze al vele klanten succesvol begeleid bij het behalen van hun streefgewicht.

Tevreden in de spiegel kunnen kijkenEveline: ‘’Ik geloof dat iedere vrouw mooi is en het verdient om lekker in haar vel te zitt en en dit ook écht van binnen te voe-len. Dat gevoel wanneer je voor de spiegel staat en echt tevreden bent met jezelf, dat je er mag zijn en dit ook uitstraalt naar an-deren.’’

De kans op succes neemt enorm toe als je begeleiding krijgtOndanks dat Eveline zich vooral op vrou-wen richt, ziet ze ook veel mannen en stel-letjes in haar prakti jk die samen komen afvallen. Eveline: ‘’Afvallen doe je niet al-leen. Uit onderzoek blijkt dat de kans op succes veel groter is wanneer je hierbij be-geleiding krijgt van een professional. Als je daarnaast ook nog eens samen afvalt met je partner, moeder of vriendin verhoog je de kans op succes nog meer. Dit komt o.a. door het bekende steuntje in de rug.”

Gezond afvallen én snel resultaatEveline weet hoe het voelt om niet lekker in je vel te zitt en. Zelf is ze ook 10 kg afgevallen. Eveline: ‘’Ik kan me het gevoel nog heel goed herinneren toen ik vakanti efoto’s bekeek en dacht: help! Ben ik dat écht? Dat moment waarbij je in bikini moet, maar helemaal niet lekker in je vel zit en wel door de grond kan zakken. Toen ik met veel pijn en moeite 10 kg was afgevallen, dacht ik; dit moet anders kunnen. Ik ben vervolgens gaan onderzoeken wat echt werkt. Met reguliere voeding merk-te ik dat mijn cliënten en ikzelf veel eetlust bleven houden en te weinig resultaat boek-ten. Ik wilde een andere manier van afvallen bedenken: gezond én met snel resultaat.’’

Je behaalde resultaat behoudenBij veel diëten ontstaat er het welbekende jojo-eff ect. ‘’Dit wilde ik voorkomen’’ aldus Eveline. In haar afslankprogramma is ook veel aandacht voor de periode nadat de klant het streefgewicht heeft gehaald. Eve-line: “Ik begeleid klanten vooral ook acti ef

nadat ze op hun streefgewicht zijn om te voorkomen dat de kilo’s er weer aanko-men. Het natraject is net zo belangrijk als het afvallen zelf.”‘’Met mijn eigen ervaring, die van mijn cli-enten en mijn studies heb ik een betrouw-bare methode ontwikkeld die je moti veert en de hulpmiddelen biedt om je streefge-wicht te behalen én te behouden. Zodat ook jij weer vol zelfvertrouwen in de spie-gel kunt kijken.’’

Wil jij weten wat het Super Shape af-slankprogramma precies inhoudt? Kijk dan voor meer informati e, ervaringen van klanten en een grati s online video training op www.super-shape.nl.

Volop keus ti jdens kerstshow ‘t Heike Nuland

Stel zelf uw kerstpakket samen!De feestdagen naderen alweer met rasse schreden. Bij ’t Heike in Nuland zijn ze er al helemaal klaar voor. Al ruim derti g jaar wordt in het najaar het magazijn omgetoverd tot een waar kerstpara-dijsje. Ondernemers kunnen daar tot en met 21 november terecht om een kerstpakket of relati egeschenk op maat te laten maken.

Maatwerk levert ’t Heike. Want u hoeft er niet een keuze te maken uit een aantal basispakkett en. U stelt er uw kerstpakket volledig naar wens samen. Voor ieder budget en voor elk aantal.Dat begint al bij de verpakking. U kiest voor een stemmige kerst-doos maar bijvoorbeeld een tas, mand of koff er is ook mogelijk. Natuurlijk kunt u een keuze maken uit het enorme drankenassor-ti ment van de slijterij maar daarnaast heeft ’t Heike een enorme keus in levensmiddelen voor u bij elkaar gebracht. U kiest uit zo’n 1200 arti kelen die allemaal individueel geprijsd zijn precies die za-ken die u voor uw personeel of relati e vindt passen. Bent u een liefh ebber van een pakket op kleur of thema’s ook daarin is ruim-schoots voorzien met volop arti kelen in speciale verpakkingen. Uiteraard zijn er daarnaast ook volop hebbedingetjes, snuiterijen en typische kerstarti kelen om het helemaal af te maken. ’t Heike verpakt een en ander keurig voor u. U betaalt de som van de indi-viduele arti kelen. Dat is nog eens waar voor uw geld!Dat is ook meteen de trend merkt men bij ‘t Heike. Steeds meer ondernemers kiezen voor een meer sobere uitstraling zodat het beschikbare budget echt aan de inhoud kan worden besteedr. Daarbij hebben exoti sche producten de laatste jaren vooral plaats gemaakt voor prakti sche voor iedereen bruikbare zaken. Op die manier is succes verzekerd voor elke doelgroep.

U vindt slijterij-wijnhandel ‘t Heike aan de Molenstraat 22 in Nuland. Telefonisch te bereiken onder nummer 073-532 2282.

Page 52: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 52

Alles voor Halloween bij PartyPlanet RosmalenDe dagen worden korter, de nachten langer, Halloween komt steeds dichterbij. Tijd voor spooktochten, griezelfeestjes en horrorparty’s. Tijd ook om uw outfit in orde te maken en uw huis of zaak passend aan te kleden. Zo komt u helemaal in de stemming!

Halloween, ook genoemd All Hallows’ eve(ning), is de Engelse naam voor allerheiligenavond. Het feest wordt gevierd op 31 oktober, de avond voor Allerheiligen. Halloween is een feestdag die vooral in Ier-land, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada groots gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen “trick or treat” (de keuze gevend tussen een plagerijtje uithalen of een versnapering krijgen). De be-woners geven de kinderen dan snoepjes. Volwassenen gaan grieze-len op Halloweenfeesten. Ook in Nederland wordt er steeds meer aandacht besteed aan Hal-loweenfeest. Rond eind oktober begin november zijn er steeds meer spooktochten en speciale Halloween-themafeesten. Winkels, hore-cagelegenheden en huizen worden steeds vaker passend versierd. Zoekt u een griezelig gezellige outfit of wilt u uw woning of zaak pas-send aankleden ga dan eens langs bij de PartyPlanet in Rosmalen. Daar stapt u binnen in een heuse Halloween-wereld vol monsters, zombies en andere ondoden. Genoeg om gegarandeerd iedereen de stuipen op het lijf te jagen. U vindt er een ruime keus in allerhande outfits maar ook de meest uiteenlopende accessoires en decoraties. Speciale ballonnen en vlaggenlijnen, pompoenlantaarns, skeletten, spoken, heksen, piratenaccessoires, maskers, pruiken, sminck…. alles om uw Halloween belevenis helemaal naar uw eigen smaak en in-zicht vorm te geven! U vindt de Party Planet aan de Dorpsstraat 117 in Rosmalen, tel. 073 6909961 - www.party-planet.eu.

Cecilia brengt een wervelend programma

De Royal Night of MusicDe kaarten vliegen al de deur uit. De verwachtingen van het publiek zijn hooggespannen. Dat mag, want achter de schermen is een heel legertje vrijwilligers al een tijd bezig om van 21 november een echt spektakel te maken. Het thema All-Music-al klinkt veelbelovend.

Door Herman van Dinther

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

teurniveau een kwalitatief hoog-waardige concertavond kan wor-den geboden. Het biedt kansen voor de andere gebruikers van Perron-3 en natuurlijk voor an-dere lokale talenten uit de regio Rosmalen. Het uitgangspunt is dat we elk jaar een ander thema kiezen.Het is trouwens erg fijn om te ervaren dat met zoveel enthou-siasme aan dit gezamenlijk pro-ject wordt gewerkt. Iedereen zet zich onvoorwaardelijk in om er samen een concertavond van te maken waar de bezoekers veel plezier aan zullen beleven. We zijn ook benieuwd hoe het pu-bliek het ervaart om te kunnen kiezen voor een zit- of staan-plaats.” Kaarten à € 7,50 zijn te koop in de ticketshop op www.perron-3.nl , aan de theaterkassa Perron-3 of telefonisch via 073-850 7550. (Voor telefonisch reserveren be-taal je € 2,00 administratiekos-ten, ongeacht het aantal kaar-ten). Vrienden van St. Cecilia genieten een korting van € 2,50 per kaartje (maximaal 2 kaart-jes). Voor deze korting wordt een unieke actiecode gebruikt, die aan alle Vrienden is toege-zonden en die ook per email kan worden opgevraagd via: [email protected] programma begint om 20.15 uur.

De Theaterzaal van Perron-3 krijgt een ongedwongen en in-formele sfeer. De bezoeker kan kiezen voor een zitplaats of lek-ker losjes aan statafels gaan staan. Voor de prijs van de toe-gangskaart maakt het niet uit, een kaartje kost in beide geval-len maar € 7,50.Tijdens dit themaconcert kan het publiek genieten van een spran-kelende combinatie van dans, zang, spraak, beeld, licht en ge-luid. Diverse artiesten leveren een bijdrage aan het programma onder muzikale begeleiding van het Harmonieorkest. Een verras-sende mix van instrumentale en vocale muziekstukken met daar-naast ook nog verschillende cre-atieve kunstuitingen, waarvan muziek het essentiële verbin-dende onderdeel zal zijn.Zangeres April van Amelsfoort is van de partij net als het Combo van Jos Heijmans. Dansschool Dreamdance, Dans- en Balletstu-dio Geraldine, Studio P-Act van Petra Kagchelland die ook een aandeel in de presentatie heeft, verteller Bas Verbruggen, de Slagwerkgroep van St. Cecilia en natuurlijk het Harmonieorkest.

EnthousiasmeBert van Nuland, die deel uit maakt van de Programma Com-missie: “We willen elk jaar een podium bieden waar op ama-

Page 53: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 53

Den Bosch Zingt Hollands

Het meezingfesti jn voor de liefh ebber van het levenslied!Na inmiddels 3 zeer succesvolle editi es van “Rosma-len Zingt Hollands” te hebben georganiseerd gaat de organisati e een bijzondere stap maken. Op vrijdag 11 december 2015 zullen de deuren van de Maaspoort in Den Bosch om 20.00 uur openen voor een waar mee-zingfesti jn! Maar liefst 8 fantasti sche arti esten zullen het podium betreden om vele, vele hits voorbij te laten komen.

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

De Kentering in Rosmalen is 3 keer het podium geweest voor diverse Nederlandstalige ar-ti esten. De laatste editi e van 4 september jongstleden heeft evenals de vorige 2 editi es voor de organisati e zeker naar meer gesmaakt. In het afgelopen jaar is men achter de schermen druk bezig geweest met de organi-sati e van “Den Bosch Zingt Hol-lands”. Volgens organisatoren Robbert van Hintum, Yvonne Backx en Freddy Werst komt bij een dergelijk evenement heel veel kijken.

Met het huren van een hal en het boeken van arti esten alleen zijn ze er niet, veel details mogen nooit onderschat worden en vra-gen de nodige aandacht. Bezoe-kers moeten bij binnenkomst al het juiste gevoel hebben: snelle doorstroming, goede faciliteiten voor jassen en tassen, snelle muntverkoop en voldoende bars met enthousiast personeel. Na-tuurlijk moet er ook de nodige aandacht zijn voor veel en scho-ne toilett en, overal moet aan

gedacht worden. Goede facilitei-ten blijken dus zeker van groot belang maar voor de bezoeker staat 1 ding bovenaan: genieten van de muziek!

Voor deze avond heeft de orga-nisati e een geweldige line-up bij elkaar weten te krijgen. Op het podium gaan voor alle liefh eb-bers van het levenslied optre-den: William Burg, Willem Barth, Henk Dissel, John de Bever, Marianne Weber, Rene Schuur-mans, Django Wagner en nie-mand minder dan Jannes zal de avond afsluiten. Muzikaal zit het wel goed deze avond, van mee-zingen tot polonaise en van dan-sen tot inhaken, alles is mogelijk!

De kaartverkoop is in volle gang maar natuurlijk zijn er nog kaar-ten te bemachti gen à € 16,50 per stuk. Kaarten zijn te verkrijgen via www.zingthollands.nl, alle Primera winkels in Nederland en via de voorverkoopadressen in Den Bosch: Pieter van Os Cd’s en Hans van Liempt en in Rosma-len: Partycentrum de Kentering.

Dinther Proms brengt klassiek, pop- en rockmuziek bij elkaarHarmonie Sint Servaes uit Dinther verzorgt ook dit jaar de Proms-concerten. In de tot muziektempel omgetoverde sporthal De Zaert wordt op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober een wervelende muzi-kale show gebracht waarbij het harmonieorkest en de slagwerkgroep worden ondersteund door solisten en een combo. Door hen zal een breed repertoire van bekende klassieke, maar ook pop- en rocknum-mers ten gehore gebracht worden. Een popkoor en een dansgroep zorgen voor dat het een waar kijk- en luisterspektakel wordt.

Bruggen 445243 RB Rosmalen

Sjef van Creij073-5230539

APK keuring

Uw kind lerenomgaan met geld?

Wij geven graag adviesKinder- spaarweken:kom sparen en krijg een cadeautje*

ColhofDorpsplein 195386 CL GeffenT 073-5322135E [email protected] www.colhof.nl

* De

actie

loop

t van

5 to

t en

met

31 o

ktob

er 2

015.

Vra

ag n

aar d

e vo

orw

aard

en o

f kijk

op

regi

oban

k.nl

Page 54: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 54

Grati s wijzer worden en profi teren van aanbiedingen

Lekker wonen in RosmalenDe sti chti ng Thuis in Rosmalen organiseert jaarlijks een thema evenement. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 no-vember gaat het in De Kentering over ‘Lekker wonen in Rosmalen’. Iedereen woont, in heel veel verschillende situati es. En wordt er vaak over nagedacht hoe het an-ders of beter kan. Je wilt als starter weten waar de mo-gelijkheden in Rosmalen liggen. Word je al wat ouder dan ben je benieuwd of er ruimte komt voor senioren-woningen. Niet onbelangrijk, hoe krijg je het allemaal gefi nancierd.

Door Herman van Dinther

De Sti chti ng Thuis in Rosmalen heeft een breed concept uitgewerkt waarbij alles dat met wonen te maken heeft aan bod komt. Het con-cept is de kapstok voor vijf concrete sub thema’s. Het gaat om -Ontwikkelingen in de bouw-Financiering en dienstverlening-Realisati e in bouwen-Huren en kopen via makelaar of woningcorporati e-De franje aan de woning

Notarissen, medewerkers van diverse banken, makelaars, bouwers, dienstverleners, gemeente, mooimakers, ze zijn er allemaal. Alles dat met wonen te maken heeft komt op één plek aan bod. Geen vraag blijft onbeantwoord. Het scheelt bezoekjes aan ontelbare lokett en.

Makelaars collecti efVijf Rosmalense makelaars zitt en al een heel ti jdje met elkaar in over-leg om hun bijdrage inhoudelijk goed op te zett en. Het Waare Huis, Abelen Makelaars en Taxateurs, Pennings Onroerende Zaken, Vier-makelaars en Raadhuys Makelaars presenteren zich gebroederlijk op zaterdag 28 november, even geen concurrent. Zij komen gezamenlijk met een voordeeltarief bij aankoopadviezen. Een afspraak maken op deze dag levert gemiddeld genomen een voordeel op van € 250.-Het gaat er die dag niet om huizen te verkopen maar de bezoeker zicht te geven op de mogelijkheden die er in Rosmalen nu en in de toekomst liggen. Welke projecten zijn er in ontwikkeling. Het ant-woord op die vraag komt onder andere in beeld via een giganti sch LED-scherm waar Rosmalen op geprojecteerd wordt. Even swipen en je zoomt in op een specifi eke locati e. Medewerkers van de gemeente

‘s- Hertogenbosch leveren de actuele stand van zaken. Er wordt gewerkt met een innovati etheater waar specialisten een praatje houden over hun vakgebied. Zo is onder meer te gast Jeff ry van Dongen, accountmanager bij makelaarsverenging NVM. Hij be-licht de ontwikkelingen in de woningmarkt en komt met interessante cijfers over de opbloeiende economie.

Kinderen welkomLeuk om te zien en te horen allemaal, maar hoe doe je dat wanneer je (kleine) kinderen hebt. Geen probleem, voor de kinderen komen er allerlei leuke speelmogelijkheden waardoor de ouders onbekom-merd kunnen rondneuzen. Het is natuurlijk ook mogelijk om de infor-mati e in grote lijnen op te pikken en een vervolgafspraak te maken met de aanwezige specialisten. Dan kan aan wat meer ingewikkelde vragen alle aandacht worden besteed.

Leuke vrijdagavondOp vrijdagavond wordt de aft rap gegeven voor het evenement Lek-ker wonen in Rosmalen. Een avond met veel inhoud. Gepresenteerd door Joop Vos die naam heeft als entertainende presentator die ca-baretesk en muzikaal van wanten weet, dus zeker niet saai. Hij gaat ‘aan tafel’ met de wethouders Eric Logister, Jos van Son en Paul Kagie. Daar mag je vuurwerk van verwachten.Daarnaast komen er aansprekende gasten zoals Aart Wijnen van Architectenbureau De Twee Snoeken en eveneens van Woon- en Bouwconnect. Aart Wijnen heeft baanbrekende ideeën over woon-vormen die in de toekomst heel normaal zullen zijn.Een speciaal gemaakte themafi lm over wonen in Rosmalen wordt deze avond exclusief vertoond. Kortom een avond die het de moeite waard maakt om een ‘avondje thuis’ voor op te off eren. Het programma op vrijdag loopt van 19.30 tot 23.00 uur. Op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom, de toegang is grati s.

Vijf Rosmalense makelaars slaan de handen ineen om op 28 november bezoekers goed te woord te kunnen staan.

Page 55: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 55

Geslaagde Teenz!Party!Zaterdag 10 oktober was het feest in de Moerkoal voor tieners van groep 7 en 8 tot en met 12 jaar. 78 tieners hebben zich vermaakt op de muziek van DJ’s Devin, Dominick en Vince met de mooie licht- en geluidseffecten van Tom en Sven. Just Dance was een hit en het was druk in de beauty- en styling corner waar zowel meisjes als jongens een complete make-over kregen. Ouders die na afloop hun kinderen kwamen halen herkenden bijna hun eigen tiener niet meer! Er zijn ook veel foto’s en selfies gemaakt in de fotocorner; een jongen is er wel 30 keer geweest! Kortom, de Teenz!Party was een doorslaand succes mede dankzij de inzet van de werkgroep, de hulpouders, sty-listen, de mannen van licht en geluid, de DJ’s en Remco van Partis en de Moerkoal. Volgend jaar zeker weer!

Werken met klei is werken met je handen Met de hulp van klei en eenvoudige gereed-schappen kun je je eigen beelden opbou-wen. De docent is er om je te ondersteunen en te begeleiden tijdens dit proces. Mooie dingen maken daar gaat het om.Voor de opbouw van je werkstuk kun je ver-schillende technieken toepassen: vanuit kne-den (toevoegen en weghalen) een werkstuk opbouwen, het werken met rollen en platen om een beeld te bouwen, het gebruik van drukvormen enz. Natuurlijk zijn er voor al deze technieken passende kleuren en soor-ten klei beschikbaar.Het afwerken van een werkstuk kan al dan niet met glazuren, maar ook het werken met engoben (gekleurde kleipasta) is mogelijk.Je krijgt alle ruimte om gedurende 25 les-sen te zoeken naar nieuwe uitdagingen en je wordt ook uitgedaagd. Het gaat steeds om jou en jouw ideeën. Cursusaanbod:Woensdagmorgen: 9.30-12.00 uur, Locatie Partis, Seminarielaan 3 te Sint-MichielsgestelDonderdagavond: 19.30-22.00 uur, Locatie de Run, Runweg 11a, BerlicumMeer info: [email protected] / 073-5515432 / www.partis-bwi.nl

Alzheimer-café ’t Groene WoudOp maandag 26 oktober wordt in restau-rant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel, weer een avond van Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud georganiseerd. Gastspreker is Notaris Monique van ’t HooftOp deze avond staan we stil bij de wettelijke regelgeving waarmee u als dementerende of als mantelzorger van iemand met dementie te maken krijgt. Er kan een moment ontstaan dat u de eigen zaken niet meer kunt regelen.Na de uitleg is er ruimte voor uw vragen.Vanaf 19:00 uur is iedereen van harte wel-kom. Het programma start om 19:30 uur en de avond wordt afgesloten om 21:30 uur. De toegang is gratis.

WandelavondvierdaagseDe volgende wandelavondvierdaagse, de 36ste, zal gehouden worden van 23 t/m 26 mei 2016 in Sint-Michielsgestel. Start tussen 18.00 en 19.00 uur bij CVO Compas Kentalis aan de Theerestraat 42 in Sint-Michielsge-stel. Prijs bij voorinschrijving€ 3.50 en bij de start € 4.00.

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

Gimmese – Smart met heel veel zin 10e concertjaar in Voor de tiende keer verzorgt Gimmese-Smart een avondvullend programma. Jaarlijks is er een ander motto. Ditjaar is dat ‘Gimmese-Smart gaat met heel veel zin, het 10e concertjaar in’. De optreden en muziek zijn daar op aangepast. Het programma is te bezoeken op vrijdag 20 en zaterdag 21 november in Zaal De Schuif in Gemonde. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.00 uur.Het beloofd weer een groots spektakel te worden met nieuwe liedjes en solo zang voor de pauze en na de pauze liedjes waar iedereen mee kan zingen en zeker herinneringen zullen oproepen. De avonden worden aan elkaar gepraat door twee dames van het koor die dit op een ludieke wijze doen. Kaarten á 4 euro inclusief een verrassing en loterijlot zijn verkrijgbaar bij De Readshop Sint-Michielsgestel-- Cafe zaal De Schuif—Benzinepomp Bart Schellekens—Ijzerwarenzaak WillY Schellekens allen in Gemonde. Informatie: Kees van den Bosch Tel: 0735515430 of 0648365566. Kijk ook eens op onze website: www.Gimmese-Smart.nl

Page 56: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 56

Mijlpaal voor HEVOOp dinsdag 20 oktober verwelkomde HEVO-voorzitt er Jan Jansen het 2500e lid. Met 2500 leden is HEVO de grootste vereniging in Rosmalen en de grootste lokale senio-renvereniging van ons land. De offi ciële verwelkoming vond plaats ti jdens de infor-mati e-bijeenkomst voor nieuwe leden in het HEVO-gebouw De Ontmoeti ngHEVO biedt meer dan 20 verschillende ac-ti viteiten en evenementen aan: sport en beweging, toneel, biljart, bridge, koor en orkest, teveel om hier op te noemen! De ouderenadviseurs bieden ondersteuning bij allerlei hulpvragen. Dat HEVO senioren echt iets te bieden heeft blijkt wel uit het feit dat de verenigingbestand jaarlijks met zo’n 100 groeit. Met nu dan deze mijlpaal.

Wandeling in rusti g tempoDinsdag 27 oktober is er een HEVO-wande-ling van een uur in een rusti g tempo. Ook voor niet-HEVO-leden. Vertrek om 9.30 uur vanaf De Annenborch. Na de wandeling kan er koffi e worden gedronken in De Annen-borch. Informati e: Bea Intveld, telefoon 073-5215581 of 06-10754753.

Seniorencontactmiddag KruisstraatIn de sportkanti ne van Kruisstraat wordt dinsdag 27 oktober van 14.00 tot 17.00 uur een seniorencontactmiddag gehouden. Er kan bijvoorbeeld worden meegedaan aan jeu de boules, biljarten en diverse kaartspel-len. Nadere informati e: Annie van den Heu-vel, telefoon 073- 5220076.

Seniorencontactmiddag Groote WielenIn de Groote Wielen vindt woensdag 28 ok-tober een seniorencontactmiddag plaats van 13.30 tot 16.30 uur. Wie wil, kan meedoen aan bloemschikken. Daarvoor is aanmelding vooraf nodig bij Riet Zijlemans. Het is ook mogelijk om binnen te lopen voor een praat-je en een kopje koffi e. Plaats van handeling: Het Groote Hart, Deltalaan 162. Informati e: Riet Zijlemans, telefoon 073-6123990 of Jen-ny van Rooij, telefoon 073-5213732.

Gymnasti ek Empelse seniorenAl bijna 35 jaar organiseert de gemeente gymnasti ek voor senioren. Elke woensdag van 9.30 uur tot 10.30 uur wordt er op een gezonde en gezellige manier, toe-gepast op de leeft ijd van 60 jaar en ouder, gesport. De gymnasti ek is voor zowel mannen als vrouwen. Na de les kun je met een bakje koffi e of thee gezellig bijko-men van de inspanning. Je kunt de eerste 3 a 4 keer grati s “proefdraaien”. Ook mensen met beperkingen zouden de gymnasti ek eens moeten proberen. Con-tactpersoon is Leny Wetzels, te bereiken onder tele-foonnummer 073 5515138.

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

Score maakt dementi e meetbaar Tijdens een feestelijke presentati e werd het spel ‘Score: Horen, Zien en Wijzen’ geïntroduceerd in Vivent Hof van Hintham. Score is een geheu-genspel dat mensen met dementi e samen met familie, bezoek of verzor-genden spelen op een iPad. De kracht van Score is dat het enerzijds weer contact legt tussen degene met dementi e en zijn/haar bezoek of familie. Daarnaast kan de ver-zorging de stati sti eken aan de ‘achterzijde’ van het spel gebruiken om te meten of de cliënt achteruit gaat en wat hij of zij nog wel en niet meer herkent. Het spel is bedacht en ontworpen door Geer Jan Noordijk van FAQ-games in samenwerking met behandelaren en verzorgenden van zorgorganisati e Vivent.

Horen, zien en wijzenAlledaagse onderwerpen, zoals ontbijt, ver-jaardag, badkamer en keuken worden via foto’s getoond. Samen met de bewoner wordt er voor een onderwerp gekozen. Op het scherm verschijnen negen foto’s. Een ge-programmeerde stem nodigt uit om bijvoor-beeld de theekop; beker; vork; lepel of bo-terham aan te wijzen. Daarbij verschijnt ook de tekst van de gevraagde foto in beeld. Wijst de speler de juiste foto aan, dan verschijnt er een groen vinkje en wordt de volgende vraag gesteld. Maakt de speler een fout dan wordt de vraag nog één keer herhaald voordat het systeem doorgaat naar een volgende vraag. Er zijn drie spelniveaus qua moeilijkheid. Alle afwijkingen (lees: fouten, ti jdsduur of geen reacti e) worden genoteerd in een datasys-teem. De data kan alleen door medewerkers worden ingezien. Er zijn nu ruim 25 spellen

ontwikkeld en iedere maand komen er min-stens twee nieuwe bij.

Kennis delenDe moeder van Noordijk heeft dementi e en woont in Vivent Hof van Hintham. Hij zag dat het voor bezoek lasti g kon zijn om toch nog iets met de bewoner samen te doen. Hij wilde graag een spel ontwerpen waar bewoners plezier aan beleven, waardoor zij samen met hun familie ti jd zinvol kunnen besteden en wat hen een stuk eigenwaarde teruggeeft . Samen met de behandelaren en verzorging op de woning ontwierp Noordijk het spel dat daarna een jaar op de woning is getest. De ervaringen en input van be-woners, verzorgers en familieleden zorgden voor de puntjes op de i. Kennis delen staat bij Vivent hoog in het vaandel. Op deze ma-nier kan Vivent met de gegevens uit het spel de zorg nog beter bij de bewoner aan laten sluiten. Wanneer een bewoner bijvoorbeeld zijn brood niet smeert, kan uit de gegevens van het spel blijken dat hij niet meer weet wat een boterham of mes is. Daar past Vi-vent de verzorging dan op aan. De positi eve ervaringen hebben de bestuurder van Vivent doen besluiten om alle Vivent verzorgings-huizen en dagacti viteiten Score aan te bie-den. Score wordt gespeeld op basis van een abonnement met FAQgames.

Vakanti esluiti ng De Ontmoeti ngIn verband met de herfstva-kanti e is seniorencentrum De Ontmoeti ng gesloten van zaterdag 24 oktober tot en met zondag 1 november.

Page 57: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 57

www.poelier-jovandruenen.nl Geopend op: dinsdag t/m vrijdag 9.00 - 18.00 & zaterdag 8.30 - 16.00 uur. Broekstaat 8 Geffen, 073 - 5321493

De ambachtelijke specialist in Gevogelte, Wild en Catering!

Hoe wild wilt u het? Er is weer volop vers Hollands wild te verkrijgen, kom naar onze winkel en laat u inspireren door

deze (h)eerlijke & biologische producten.

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

Aanmelden Vrijwilliger en Jeugdvrijwilliger van het Jaar 2015

Lustrumbijeenkomst RVC ‘Bezieling’Het Rosmalens Verenigingen Con-tact (RVC) bestaat 5 jaar. Op uitno-diging van wethouder Jos van Son wordt dit lustrum op dinsdag 3 no-vember gevierd met een speciale themabijeenkomst in het stadhuis. Alle Rosmalense verenigingen zijn na aanmelding van harte welkom. Deze avond wordt ook de Rosma-lense vrijwilliger van het jaar èn de Rosmalense jeugdvrijwilliger van het jaar bekendgemaakt.

Rosmalen heeft een krachti g en divers ver-enigingsleven. Een verenigingsleven waar iedereen voor zich de uitdagingen aangaat. Het belang van een sterk verenigingsleven voor de maatschappij wordt algemeen on-derkend maar, het verenigingsleven – ook in Rosmalen - staat steeds vaker voor grote uitdagingen. De inzet en betrokkenheid van vrijwilligers is niet meer vanzelfsprekend. Het RVC is opgericht in 2010 en beoogt in Rosmalen te verbinden. Een initi ati ef vanuit én voor de samenleving in Rosmalen, waar-bij het maatschappelijke belang voorop staat en waarbij samenwerken de sleutel tot suc-ces is. Het RVC zorgt voor samenkomsten en verdieping, maar ook voor momenten van netwerken. Het bestuur van het RVC bestaat uit de Rosmalenaren Adriënne Hazenberg (voorzitt er), Carlo Clever (secretaris), Peter van Hoek (penningmeester) Jan Jansen, Wim Trugg en Jan de Wit.

Feestelijk lustrumOp dinsdag 3 november om 19.30 uur orga-niseert het jubilerende RVC in het Stadhuis een bijzondere thema-avond rond het the-ma ‘bezieling’. Behalve dat op speelse wijze wordt teruggekeken op de eerste vijf jaar,

wordt interacti ef vooruitgeblikt op de ko-mende 5 jaar RVC. Rond ‘bezieling’ zal oud-wielrenner en voormalig wielerploegleider Theo de Rooij worden geïnterviewd over zijn eerder verschenen boek ‘bezield’ en natuur-lijk zijn eigen bezieling. De Rosmalense sin-ger/songwriter Kris van Son zal de avond mu-zikaal opluisteren, en onder genot van een drankje wordt voldoende ti jd ingeruimd voor een informele nazit. Voor alle onderwerpen geldt dat het interacti ef is, dus iedereen in de zaal kan meepraten en vragen stellen. De avond duurt tot uiterlijk 22.00 uur. Besturen of leden die de avond graag willen bijwonen, zijn na aanmelding van harte welkom. U kunt mailen naar [email protected]. Meld ze nu aan: de Vrijwilliger en Jeugdvrijwilliger van het Jaar 2015

Tijdens de avond zal de Vrijwilliger van het Jaar bekend worden gemaakt. Rosmalense verenigingen en sti chti ngen kunnen tot en met 23 oktober kandidaten aanleveren voor deze felbegeerde ti tel. Speciaal voor dit lustrum wordt dit jaar ook de Rosmalense Jeugdvrijwilliger (tot 18 jaar) gekozen. Ook hiervoor kunt u kandidaten aanmelden. Aan-meldingen met een korte moti vering kunnen gestuurd worden naar [email protected]. Doe mee en zet uw vrijwilliger in het zonne-tje!

Winnaars kaartavond LitserborgTijdens de kaartavond van 14 oktober j.l. waren er weer leuke prijzen te winnen, deze werden beschikbaar gesteld door Jumbo, Oranjecomité en Allure. Op de foto de win-naars Bert Heijmans, Zus van de Sanden en Ton van Eeten. Een hele mooie prijs was een vrolijke kleurige schaal die gemaakt is door een van de medewerksters van keramiekate-lier Allure in Den Dungen. De volgende kaart-avond is op woensdag 13 januari 2016.

Page 58: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 58

Elf vragen aan... William van Oss

het spelletje ook leuk gaan vinden en het als profvoetballer gaan maken, haha.

1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is dat ik altijd wil winnen en mijn goede conditie. De zwakste is dat ik zeer slecht te-gen mijn verlies kan en dat vaak op een ver-keerde manier ga uiten (tegen de scheids-rechter).

2. Kunst - of natuurgras: Ik was altijd voor-stander van echt gras, echter sinds we bij SCI kunstgras hebben is dat helemaal omge-draaid. Het enige nadeel is dat het bij warm weer erg zwaar is om op te voetballen.

3. Kleur voetbalschoenen: Ik heb twee paar schoenen, een voor het kunstgras (roze) en een voor echt gras (geel).

4. Mooiste tenue en sportpark: Dat blijft natuurlijk het terrein en tenue van SCI. Ge-weldig kunstgrasveld en rood-zwart zit in mijn hart. Maar vooral de sfeer en gezellig-heid maken SCI tot de mooiste club van Ne-derland.

5. Mooiste voetbalmoment: Er zijn twee momenten die me het meest bij zijn geble-ven. Het kampioenschap met SCI en de wed-strijd in 2014 tegen oud-Ajax.

6. Dieptepunt/grootste blunder: Twee keer achter elkaar een penalty missen. Niet tegen dezelfde tegenstander trouwens.

7. Opvallendste teamgenoot: Dit seizoen is Thomas Nommensen de meest opval-lende speler. In potentie waarschijnlijk wel

de meest getalenteerde voetballer van SCI, maar nog erg jong en heeft nog veel te leren.

8. Voetbalhumor: In de voorgaande ja-ren speelden we veel derby’s tegen Sint Michielsgestel en Den Dungen. Dat waren altijd de 5 voor 12-wedstrijden. Helaas hebben we dit seizoen geen derbywed-strijden.

9. Wat wil je nog bereiken: Mijn tijd van dromen is inmiddels wel voorbij, haha. Promoveren met SCI zou nog een mooi slot van mijn carrière zijn.

10. Beste speler uit de regio: Thomas Kerkvliet, oud-aanvoerder van SCI en in-middels lager gaan voetballen. Een fluwe-len techniek en altijd 200% inzet.

11. Opvallendste regioclub: Ik houd het bij onze eigen ploeg. Helaas hadden we dit seizoen een valse start. Ik denk dat dit voornamelijk komt dat we een heel jonge groep hebben. Bijna het gehele A-team is overgekomen naar de selectie. Al-lemaal jongens met veel potentie, maar nog erg onervaren. Vorig jaar was het net andersom. Toen hadden we eigenlijk te weinig spelers, maar voldoende ervaring. Een aantal jongens hebben daarom vorig jaar al mogen proeven aan hoe er aan toe gaat bij de selectie. Maar ik heb het volste vertrouwen dat het balletje nog wel goed gaat vallen voor ons en dat de punten dan vanzelf gaan komen.

Naam: William van Oss.Geboren: 22 mei 1982 te Den Bosch, in het ziekenhuis via de normale weg.Club(s): In de jeugd OSC’45, CHC (Con-cordia) en FC Engelen. Bij de senioren FC Engelen, CHC en SCI.Positie: Meestal op het middenveld, maar ik heb alle posities wel een keer gehad behalve keeper. Voor keepen moet je een beetje gestoord zijn.Dagelijks leven: Ik woon inmiddels al weer ruim 7 jaar in Den Bosch. Ben gelukkig ge-trouwd en heb twee zoontjes van 4 en 1. Voor die twee mannetjes zou ik alles over hebben. Stiekem hoop ik toch wel dat ze

Beste seizoenstartsinds jaren voor NLC’03De voorgaande twee seizoenen moesten ze het in Lith doen met een tiende plaats, maar op mo-ment van schrijven is NLC’03 de trotse lijstaanvoerder van de 4e klasse H. De club verloor nog niet in de eerste zes competitiewed-strijden. Hoog tijd om een van de spelers eens aan het woord te la-ten. Thuis in het Nieuws praat bij met Arjen van Santvoort.

Door Mark van der Donk

“We staan nu bovenaan, dus het gaat na-tuurlijk erg goed”, opent de routinier met een smile op zijn gezicht. “En dat met de-zelfde spelersgroep als vorig jaar, inderdaad. Ook toen vonden we dat er meer in zat dan dat we lieten zien. De groep is erg jong, op

een enkeling na. Ik ben zelf bijna 35 en de nestor van het team. Sinds dit seizoen heb-ben we met Gerrit van Uden een nieuwe trainer, die erg veel ervaring heeft in het amateur voetbal. Dat kun je merken aan al-les. Hij is goed voorbereid, communiceert

Page 59: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 59

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

goed en heeft een tacti sch plan. Iedereen wil zich weer opnieuw bewijzen en laten zien. Daardoor is er veel concurrenti e en gaat het niveau omhoog. We hebben ook een brede selecti e voor zowel het eerste als tweede elft al. We kunnen nu het ontbreken van ge-blesseerden en geschorste spelers veel mak-kelijker opvangen.”

NLC’03 geniet van de beste start sinds ja-ren. “We zijn zelfs beter begonnen dan in het jaar waarin we kampioen werden (drie jaar geleden in de 5e klasse, red.)”, zegt Van Santvoort. “De sfeer is dan ook erg goed. Maar goed, wanneer we onderaan zouden staan, was dat natuurlijk minder geweest. We moeten echter wel met beide benen op de grond blijven staan, want het is nog lang. Onze doelstelling is dan ook zo snel mogelijk vrij spelen en absoluut geen kampioenschap. Misschien meedoen voor een periode. We hebben een redelijk makkelijk programma gehad en alle goede ploegen krijgen we nog. Maar dat neemt niet weg dat de start erg goed is. De groep heeft een paar talenten zoals Stein Bijl en Biniam Bossers, maar ook een paar ervaren spelers zoals ik en Remco en Wouter Bijl. Onze spits Niek van Sonsbeek scoort nu ook makkelijker.“We hebben een goede mix en het komt er nu wel uit. Laten we hopen dat dat nog lang zo doorgaat.”

Beeld van de spectaculaire wedstrijde BMC - CHC die eindigde in een 3-3 gelijkspel. Gespeeld op echt gras. Al ras zal de vereniging dat gaan verruilen voor het modernste kunstgrasveld. BMC zal het veld middels voorfi nanciering aanleggen. De gemeente Sint-Michielsgestel legt in respecti evelijk 2021 en 2036 telkens 250.000 euro op tafel voor dit veld. Op 23 oktober wordt weer gestart met de maandelijkse kaartavonden bij voetbal-club BMC. Deze worden georganiseerd door en voor de supportersclub van BMC maar iedereen die graag een potje rikt of jokert mag meedoen. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per avond. Dit kan vanaf 19.30 uur.Om 20.00 uur wordt gestart met het kaarten.

Page 60: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 60

Eindelijk de onbetwiste nummer 1 van OJCHij is eindelijk fit, staat al een aantal weken goed te keepen en zag onlangs plotseling concurrent Stijn van der Donk per direct vertrekken. Koen van Boxtel is ten langen leste wat hij zo graag wil zijn: de onbetwiste nummer één bij OJC Rosmalen. Wij onderwierpen de talentvolle Rosmalense doelman aan een vraagge-sprek.

Wat moet er volgens jou beter om meer punten te gaan pakken?“We moeten creatiever zijn in ons aanvalsspel. We zijn vaak de hele wedstrijd aan het tegenhouden en creëren niet veel kansen. We voelen elkaar ook nog niet helemaal aan, waardoor de een vaak iets anders denkt dan de ander en dan verliezen we de bal. Dat heeft tijd nodig. Er zijn voorin gewoon veel nieuwe jongens gekomen.”

En een min of meer ‘nieuwe’ keeper.“Ik heb er het afgelopen jaar genoeg operaties op zitten, ja. De laat-ste heeft gelukkig zeker geholpen. Ik heb mijn kruisband, meniscus-sen en binnenband gescheurd. Daaraan ben ik geopereerd, maar na meerdere injecties was het nog steeds niet helemaal goed. Toen hebben ze een nieuwe operatie uitgevoerd waarbij een pees van m’n bovenbeen is verplaatst naar de zijkant van mijn knie. Gelukkig ben ik nu weer honderd procent fit, eindelijk geen last meer.”

Dat bewees je afgelopen weken met een paar goede potten.“Ja, het ging zeker lekker. Wel balen dat de uitslag niet altijd positief uitviel, wat toch het belangrijkste is. We moeten de komende tijd nog voldoende punten gaan pakken.”

Had je het vertrek van Van der Donk zien aankomen?“Toen ik het nieuws hoorde, kwam het voor mij wel onverwacht. Ik was volgens mij ook een van de laatsten in het team die het te horen kreeg. Het is allemaal in een kort tijdsbestek gegaan. Ik vernam dat Stijn een gesprek had gehad, maar vervolgens hoorde ik er verder eigenlijk niet veel meer over. Tot vorige week maandag, toen hij zelf bekend maakte te stoppen met voetballen.”Is er door zijn vertrek een ‘last’ van je schouder gevallen?“Zo zie ik het niet. Het is gewoon vervelend dat een keeper de club verlaat na acht speelronden. Ik vond Stijn een erg fijne jongen om mee te werken, kon het wel goed met hem vinden. Daarnaast hiel-den we elkaar altijd scherp.”

Maar nu ben je wel definitief de eerste keus.“Ik keepte de laatste wedstrijden al, maar het is inderdaad fijn om nu zeker te zijn van mijn plaats. Dat is ook waar ik heel erg naar snakte. Ik heb 3,5 jaar met knieproblemen rond gelopen. Daarom is het nu fijn dat ik nu eindelijk mijn wedstrijden weer kan spelen. Ik heb de kans gekregen om me een paar duels te laten zien en kon vorige week belangrijk zijn voor het team, dat gaf wel een goed gevoel.”

Had je niet op een ander begin van de competitie gehoopt?“De seizoensstart was niet top, nee. Maar er is nog geen man over boord. Het is gewoon van belang dat het team en staf als een geheel - en in positieve samenwerking - gaan kijken wat er beter moet als team. Het seizoen is nog jong.”

Beeld uit de wedstrijd waarin Maliskamp het onderspot delf-de tegen SCR. Het werd 0-4 voor de bezoekers. Vanwege haar drukke barwerkzaamheden is vaste “kassière” Astrid Slagter niet meer in staat om deze functie te blijven uitoefenen. Ma-kiskamp zoekt doorom een vrijwilliger/ster voor het kassahuisje tijdens de thuiswedstrijddagen van het eerste team.

Page 61: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 61

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

RosmalenH. Anna, Hintham

Zondag 25 oktober 09.30 uur eucharistieviering, met Annakoor. 13.30 uur Tridentijnse Mis. Zondag 1 november 09.30 uur eucharistieviering13.30 uur Tridentijnse Mis.

Elke donderdag 08.30uur rozenkransgebed, eucharistieviering en aanbidding.

H. Lambertus

Zondag 25 oktober 09.30 uur eucharistieviering, met koor Cantemus.Zondag 1 november 09.30 uur eucharistieviering, met herenkoor. Allerzielenviering 2 november 19.00 uur, met gelegenheidskoor.

Elke woensdag 18.30 uur rozenkransgebed, eucharistieviering, aanbidding. Elke donderdag en vrijdag 19.00 uur eucharistieviering en aanbidding.

H. Laurentius

Zondag 25 oktober 11.00 uur eucharistieviering, met Laurenti-uskoor. Er is Kinderwoord-dienst. Zondag 1 november 11.00 uur eucharistie/gezinsviering, met kinderkoor Eigenwijs. Maandag 2 november 19.00 uur Allerzielenviering, met Avondwakekoor.

Elke dinsdag 18.30 uur rozenkransgebed, eu-charistieviering en aanbidding.

Samen-op-Weg Gemeente Berlicum-RosmalenRaadhuisokein Berlicum

Zondag 25 oktober 10..00 uur Mevr. Pastor E.M. Spijkerman Deil

Zondag 1 november 10.00 uur Ds. P. Vliegenthart. Bediening van de Heilige Doop, m.m.v. de Cantorij.

Allerzielenviering in MaliskampZondag 1 november om 14.30 vindt op het kerkhof van Maliskamp de jaarlijkse gedach-tenisviering plaats voor de overledenen en hun familie en overige belangstellenden. Er wordt samen herdacht, gebeden, gezongen en er wordt een kaars aangestoken.

BirgittavieringDinsdag 3 november om 20.00 uur vindt de volgende Birgittabijeenkomst plaats in de Laurentiuskerk in Rosmalen.

Pater Wim van de Meijgaarden zal de aan-wezigen meenemen in een zoektocht naar spiritualiteit, zowel de individuele lekenspiri-tualiteit als de kerkelijke spiritualiteit.Vroeger werd het begrip spiritualiteit direct verbonden aan religie. In deze tijd wordt dit begrip veel breder gehanteerd. Spiritua-liteit heeft te maken met onze persoonlijke inner-lijke ervaring en zaken met betrekking tot onze geest. De laatste jaren is spirituali-teit een populair begrip geworden en steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in dit the-ma. Voorheen konden de officiële kerkge-nootschappen, inclusief de Katholieke Kerk, voor een groot deel invulling geven aan deze behoefte, maar omdat steeds minder men-sen kerke-lijk zijn wordt er ook gezocht naar andere bronnen.Deze avond is gratis toegankelijk, een vrijwil-lige bijdrage wordt gewaardeerd.

Waar zijn ze gebleven, alle zielen?Komende week is er in en buiten de kerken veel aandacht voor onze overledenen. Velen zullen zich daarbij ook wel afvragen: wat gebeurt er met mij na de dood? Hoe gaat het met mijn dierbare overledenen? Waar zijn ze? Zijn ze alleen in ons hoofd aanwezig? Zijn ze ook ergens anders? Op welke manier dan?In een evangelielezing van Lucas gaat het over een vrouw die zeven keer achter elkaar weduwe wordt. Met wie van de zeven mannen zal ze na de verrijzenis getrouwd zijn? Jezus leert dan dat God andere maatstaven aanlegt voor het leven na de dood dan wij nu hanteren.In een gespreksgroep had ik onlangs een gedachtenwisseling over het “laatste oor-deel.” Sommigen meenden dat er terecht echt geoordeeld zal worden. De schapen links, de bokken rechts, of iets dergelijks. Vroeger hoorden we over 144.000 geteken-den!Wat lezen we in het Boek Wijsheid? “Daarom straft gij de zondaars met mate.” Paulus schrijft in een brief: “Laat u toch niet opschrikken door profetieën of uitspraken of een brief die van ons afkomstig zouden zijn, en die beweren dat de dag van de Heer is aangebroken.” En Lukas vertelt ons over Zacheüs, een man die het blijkbaar niet zo nauw nam met een faire behandeling van zijn medeburgers. En Jezus zegt dan: “Van-daag is dit huis (van Zacheüs) heil ten deel gevallen, want ook deze man is een zoon van Abraham. De Mensenzoon is immers gekomen om te zoeken en om te redden wat verloren was.”Allemaal woorden die ons aan het denken zetten. Ze zijn hoopvol. God is liefde, is de boodschap. Dan mag je hopen dat niets verloren gaat, zeker geen mens. Natuurlijk zouden we graag willen weten hoe dat dan precies gaat. Maar meer dan hoop en vertrouwen is ons niet gegeven. Laten we dat dan maar doen. En ondertussen onze familiealbums nog eens doorbladeren. Dat geeft toch ook nabijheid, niet?

Gerrit Mol

Diaconaal CentrumHet Diaconaal Centrum van de Mariapa-rochie is gevestigd in de Annakerk (West), Boschmeersingel 26 in ’s-Hertogenbosch. Elke dinsdag is er tussen 10.00 en 11.00 uur een inloopspreekuur voor iedereen met een hulpvraag. Diaken Vladimir Palte is aanwezig. U kunt ook met hem bellen om een afspraak te maken, 06 46006189.

Rozenkransmaand In de oktobermaand wordt dagelijks om 15.30 uur het rozenkransgebed gebeden bij het beeld van de Zoete Moeder in de Sint-Jan. U bent van harte uitgenodigd om met ons mee te bidden.

Page 62: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 62

Parochie de Goede Herder

H. Johannes’ Onthoofding - Nuland

Woensdag 21 oktober19.00 uur: Eucharistieviering.

Vrijdag 23 oktober18.00 uur: Eucharistieviering in het Martinushuis.

Zaterdag 24 oktober19.00 uur: Eucharistieviering met medewerking van het Kerkkoor. Lektor: Riet Zwanenberg. Misdienaars: Koen Sluijter en Thom vd Bosch.Intenties: Ouders Hanegraaf-Bijveld (jrg), Marijke van Boekel-van Bakel (p), Stien en Piet vd Camp-van der Velden (mdg), Betsie van den Berg-Strik (mdg), Gerrie van Rooij (mdg), Anneke van Ballegooij-van Druenen (mdg), Roos Mensink-Gelaudemans (p), Ar-noldus Droomers en Maria van Nuland (de echtgenote) (gef/verj), Overleden ouders Maas-van Nistelrooij en William (p).

Zondag 25 oktober10.00 uur: Eucharistieviering met Volkszang. Lektor: Jan Kappen. Met medewerking van een acoliet.Intenties: Ouders van Boekel-van Heel, Dré Sr, Dré Jr en Jeroen Barten, Marco Mul-ders en Jan Mulders (jrg), Bert en Anna van Santvoort-van den Bosch (p), Mia Voets-de Weerd (p).Ná de viering is er koffiedrinken in de paro-chiezaal. Iedereen is hierbij van harte wel-kom.

OLV de Rozenkrans - Vinkel

Woensdag 21 oktober19.00 uur Eucharistieviering voor de zieken van de parochie

Zaterdag 24 oktober17.30 uur: Eucharistieviering m.m.v. DerpluIntenties: Adrianus Hermans, ouders Her-mans, ouders van NIftrik en overleden fami-lieleden; Riek Verhallen – van Creij (vrjd) en Antonie Verhallen (vrjd);

Woensdag 28 oktober19.00 uur Eucharistieviering voor de zieken van de parochie

H. Maria Magdalenakerk - Geffen

Vrijdag 23 oktober.19.00 uur. H. Mis in de kapel.Intenties: Maria Verhagen –Schel (jrgt.), Jan Verhagen en alle overleden familieleden; Jas van Lieverloo (verj.) en zoon Jo (jrgt.); Antoon van Zantvoort (Groenstr. Jrgt.); Jo Schuurmans (verj.) nms. vrouw en kinderen.

Zondag 25 oktober.9.30 uur. H. Mis met Gemengd Koor en kin-derkerk.Intenties: Adrianus Romme (jrgt.), Antonia Romme-Langens en overige familieleden; Adriaan en Anneke van Vlijmen-van Hoek; Marinus Romme (sterfdag); Helena van der Heijden-van Hoek (verj.); Bert van Erp (Bergstr, huwelijksdag); Familie Willemsen-Fransen; Pieta Schuurmans (jrgt.) en overle-den familie

Vrijdag 30 oktober.19.00 uur. H. Mis in de kapel.Intenties:: Albert van Erp (verj.), Bertha en Marianne.

Zondag 1 november. Allerheiligen.9.30 uur. H. Mis met Gemengd Koor en Kin-derkerk.Intenties: Vader en Tini Lepoutre (verj.) en

overleden familie nms. familie Lepoutre; Piet Rovers, Marie Gloudemans en Jo van Lent; Jeroen van Boekel; Miet van Nistelrooij, overleden ouders van Nistelrooij en Frans de zoon nms. familie van Nistelrooij; Grada Schuurmans-van Santvoort (jrgt.); Maandag 2 november Allerzielen.19.30 uur. H. Mis met Wik, Gemengd Koor en Kinderkerk.Intenties: Marinus en Arnolda van Gogh; Al-bert van Erp, Bertha en Marianne; Sjef, Ida en Gea van den Boogaard; Adriaan en An-neke van Vlijmen-van Hoek; Marianne van Erp-Lucius

DAGELIJKS HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.THUISINHETNIEUWS.NL

Lichtjesavond in RosmalenTijdens de korte, donkere dagen van het jaar is het voor nabestaanden lastig om de laatste rustplaats van een overleden dierbare te bezoeken. De vroeg invallende duisternis of het slechte weer worden vaak gezien als een belemmering. Maar juist in deze maanden hebben nabestaanden vaak behoefte om troost te zoeken en hun dierbaren te herinneren.Daarom organiseert coöperatie DELA lichtjesavonden. We vinden het belangrijk om herin-neringen levend te houden, door te geven en te delen met anderen. Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare.Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herin-nering aan uw dierbare. U bezoekt de locatie in een warme, intieme sfeer. Alle hoofdpaden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook klinkt er muziek en bieden we u een warm drankje aan. DELA organiseert deze lichtjesavond in samenwerking met de gemeentelijke begraafplaats Rosmalen.

Parochie H. Servatius OijenZaterdag 24 oktober19.00 uur: Woord- en Communieviering in de Parochiekerk met zang van het dames-koor. Voorg. Diaken Cuijpers.

Maandag 2 november19.00 uur Allerzielenviering in de parochie-kerk. Voorg. Pastor v. Dommelen.

Mededelingen:In het zakje bij het dorpsjournaal kunt u uw bijdrage doen voor wereldmissiedag. Dit zak-je kunt u inleveren in de kerk in het weekend van 24 oktober en op 2 november.

Page 63: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 63

Omdat de mooie herinneringen levend moeten blijven...

Toonzaal ‘s-HertogenboschFort Orthenlaan 5-6, ‘s-Hertogenbosch. T 073 641 [email protected] www.vanhooffnatuursteen.nl

Toonzaal OssGassstraat-Oost 50, Oss. T 0412 634 137

[email protected] www.henos.nl

U bent van harte welkom in onze toonzalen• Graf- en urnmonumenten• Ruwe stenen en zuilen, puur natuur en heel uniek• Urnen, gedenksieraden en diverse andere asbestemmingen

San Salvator geloofsgemeenschap

van der Eygenweg 1, Den Boschtel 0648645507

Zaterdag 24 oktober 19.00 uurZondag 25 oktober 10.30 uur met koor MelodiekThema deze week: “Gooi je mantel af”Voorganger dit weekend is Corrie Dansen

Parochie St.Lambertus LithZaterdag 24 oktober19.30 uur: H. Eucharisti eIntenti es:Marti en van Lith

Zondag 25 oktober 10.00 uur: H. Eucharisti e met Gemengd Koor:Intenti es: Overleden familie van Sonsbeek, Bert Wiegmans en TruusWiegmans Pennings, gerard en Bert van Dijk, SjefWertenbroek, overleden ouders Jan Ketels en Adriana KetelsBogmans en kinderen.

Mededelingen-Doordeweekse vieringen zijn om 9.00 uur.-Iedere woensdagavond om 19.00 uur wordt de rozenkrans gebeden met uitstelling van het Heilig Sacrament. In de maand oktober wordt de rozenkrans gebeden iedere woens-dagavond om 18.30 uur in de Mariakapel aan de Mr. Van Coothstraat.

Dorpstraat 26, GeffenTel. [email protected]

VLEESWARENKOOPJE

Gebradenrosbief+likkepot

2x 100 gram

295

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Hertenbiefstuk

100 gram 450

SPECIAL

Rookworst surprise

per stuk 250

KEURSLAGERKOOPJE

Shoarma pakket (vlees, broodjes en saus)

500 gram

695Aanbiedingen zijn geldig van 12 t/m 17 oktober 2015

De keurslager verklaart het wildseizoen voor geopend! En dat betekent dat er weer volop wild verkrijgbaar is. Kijk op www.keurslager.nl voor de lekkerste recepten met wild.

Jeroen Keizer, keurslager

Kerk H.Jacobus de MeerdereDen Dungen

vrijdag 23 oktober19.00 uur H. Mis

zaterdag 24 oktober18.30 uur H. Mis m.m.v. Triangel.

zondag 25 oktober10.00 uur H. Mis in de Litserborg. 10.00 uur H. Mis m.m.v. Herenkoor.

maandag 26 oktober19.00 uur H. Mis

dinsdag 27 oktober19.00 uur Marialof met rozenhoedje

vrijdag 30 oktober19.00 uur H. Mis

zaterdag 31 oktober18.30 uur H. Mis m.m.v. Crescendo.

zondag 1 november10.00 uur H. Mis in de Litserborg.10.00 uur H. Mis m.m.v. Gemengd koor.

maandag 2 november Allerzielenviering19.00 uur m.m.v. Gemengd koor.

Page 64: Thuis in het Nieuws 1543 20-10-2015

Voor u als koper:Als eerste en enige makelaar in Nederland kunt u bij Het Waare Huis een virtuele rondleiding door uw nieuwe woning krijgen. Via de nieuwe 360 graden technologie ervaart u op ware grootte de woning. U kunt in korte tijd meerdere woningen bezichtigen. Een tijdrovend bezoek in een woning die bij de eerste indruk niet de woning blijkt te zijn die u zoekt behoort nu tot het verleden. Uiteraard kunnen we u ook adviseren over woningen die u nog niet op Funda heeft gevonden. Het totale aanbod voor zowel bestaande woningen als nieuwbouwwoningen in ‘s-Hertogenbosch en Rosmalen kunt u bij ons bekijken.

Voor u als verkoper:Maar ook voor de verkoop van uw woning is een virtuele tour een groot voordeel. Uw woning wordt gemiddeld twee keer langer bekeken dan alleen een beschrijving van uw woning. Tevens wordt uw woning extra onder de aandacht gebracht als de koper van een woning uw huis op Funda nog niet gevonden heeft. Onderzoek heeft aangetoond dat een virtuele presentatie daad-werkelijk leidt tot twee maal hogere scores bij verkoop!Kom eens kijken en ervaar de vele voordelen van onze virtuele tour!

U bent VAN HARTE welkom!

De Voordelen van Het Waare HuisVIRTUELE RONDLEIDING

360 Bekijk onze video op YouTube

HET WAARE HUisBurgemeester Nieuwenhuijzenstraat 2 5241 TC RosmalenT: 073 523 64 65 E: [email protected]

www.hetwaarehuis.nl

20 oktober 2015 www.thuisinhetnieuws.nl pagina 64