Summer Camps Holland Zomer 2015

36
Zomer 2015 Sport Kinder- en Jeugdvakanties KEURMERK KINDERVAKANTIES

description

 

Transcript of Summer Camps Holland Zomer 2015

Page 1: Summer Camps Holland Zomer 2015

Zomer 2015

Sport

Kinder- en Jeugdvakanties

KEURMERKKINDERVAKANTIES

Page 2: Summer Camps Holland Zomer 2015

2 Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl

Alg

emee

n

Inhoud

De labels (algemeen) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .3

Op zomerkamp gaan . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4

Base Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .5

Dagkamp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .6

4-Daags Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .6

animal Ranger Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . .7

adventure for Kids . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .8

Fun for Kids Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .8

Kids Wakeboard Camp . . . . . . . . . . . . . . . . .9

Fish & Fun Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .9

adventure Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10

Bushcraft expeditie . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10

Wakeboard Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11

Freeride mTB Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11

Fun Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12

Fun & pretpark Camp . . . . . . . . . . . . . . . . 12

Dierverzorging Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . 13

Fish Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13

Canoe expeditie Camp . . . . . . . . . . . . . . . 14

Crew Basistraining . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14

spORT Camps . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15

Turn Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16

Freerunning Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16

‘Orion’ Volleybal Camp . . . . . . . . . . . . . . . 17

Beachvolleybal Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . 17

scherm Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18

Judo Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18

Handbal Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19

aRDennen Camps . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20

Climbing Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21

ardennen adventure Camp . . . . . . . . . . 22

ardennen Bushcraft Camp . . . . . . . . . . . 22

THeaTeR Camps . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23

musical&muziektheater Camp . . . . . . . 24

singer songwriter Camp . . . . . . . . . . . . . 24

Camera acteer Camp . . . . . . . . . . . . . . . . 25

movie Camp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25

ZeIlKampen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26

Jeugdzeilen 1-mans (optimist) . . . . . . . 27

Cursus Kielboot (valk) . . . . . . . . . . . . . . . 27

Jeugdzeilen 2-mans (laser pico) . . . . . . 28

Cursus Windsurfen (starboard) . . . . . . 28

Korting pagina . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29

Overzicht weken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30

Veel voorkomende vragen . . . . . . . . . . . . . . . . 32

prikbord . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34

Page 3: Summer Camps Holland Zomer 2015

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl 3

al 10 jaar organiseert summer Camps Holland kinder- en jeugdvakanties in nederland en de ardennen. summer Camps Holland is een unieke samenwerking tussen een aantal bedrijven en organisaties die ieder vanuit hun eigen kennis, kwaliteit en ruime ervaring de beste en leukste jeugdkampen en vakanties organiseren. Het hoofdkantoor van summer Camps Holland is gevestigd bij markant Outdoorcentrum in Braamt.

Sport

nIeUW!

summer Camps Base CampMarkant Outdoorcentrum is gevestigd in het achterhoekse plaatsje Braamt, gelegen in Recreatiegebied Stroombroek vlakbij het Bergher Bos. Al meer dan 20 jaar worden hier outdooractiviteiten en kampen voor uiteenlopende groepen georganiseerd. Sinds 2006 is dit het Base Camp van Summer Camps Holland en vinden op deze toplocatie veel Summer Camps plaats.

summer Camps sportOp het terrein van Markant Outdoorcentrum is de gehele zomer een topsportdorp opgebouwd. In Doetinchem op 15 minuten afstand van het dorp staat de splinternieuwe topsporthal met verschillende zalen en een grote arena. Alle faciliteiten van het outdoorcentrum en de topsporthal maken dit de perfecte locatie voor alle niveaus om een week kennis te maken met het leven als een topsporter.

summer Camps ardennen De Camps in de Ardennen worden uitgevoerd door Mountain Network. Zij beschikken over een eigen locatie in de Belgische Ardennen. Mountain Network heeft ruim 25 jaar ervaring met het organiseren en uitvoeren van diverse activiteiten en evenementen zoals schoolkampen, outdoordagen en teambuilding. Voor Summer Camps Holland verzorgt Mountain Network al 6 jaar de Camps in de Ardennen, vanuit een riante kasteelboerderij met kampeerterrein vlakbij het pittoreske stadje Dinant. Met de rivier de Lesse, uitgestrekte bossen en volop rotsmassieven en grotten in de directe omgeving, staan de Ardennen Camps garant voor een onvergetelijke ervaring.

summer Camps TheaterMarkant Outdoorcentrum heeft een uniek middenterrein met de benodigde theater en muziek faciliteiten. Het terrein is ideaal om te gebruiken als ‘buitentheater’. Onze Theaterkampen zijn zeer bijzonder en geschikt voor ieder kind van elk niveau. Tijdens de theaterkampen worden de vaste theater thema’s zoals Musical en Muziektheater, Singer Songwriter, Camera acteren en Movie door gediplomeerde theater en drama docenten op een professionele wijze in één grote productie verwerkt.

summer Camps Zeilkampen De zeilkampen van Summer Camps Holland worden uitgevoerd door zeil– en surfschool Neptunus uit het Friese Idskenhuizen vlakbij Joure. Neptunus is een kwaliteitsschool als het gaat om watersporten. Zij zijn CWO gecertificeerd en staan voor een intensieve begeleiding. Iedereen krijgt de aandacht die hij of zij verdient! De zeilschool beschikt over een unieke locatie aan de rand van de Friese meren voor het verblijf en de zeillessen.

leeftijdsgroepen 8 - 10 jaar

10 - 12 jaar12 - 14 jaar 14 - 16 jaar 16 - 18 jaar 17 - 20 jaar

Alg

emee

n

Page 4: Summer Camps Holland Zomer 2015

4

Alg

emee

n

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl

Een week waarin je als kind met volle teugen kan genieten van jouw zomerkamp en waar je samen met je ouders/verzorgers naar uit kunt kijken. Toch is op zomerkamp gaan ook altijd weer een uitdagend moment. Of je nu al vaker bent geweest, of dat het je eerste zomerkamp is, een weekje zonder je ouders/verzorgers blijft spannend. De inspiratie voor Summer Camps Holland komt voort uit onze eigen ervaringen als kind tijdens zomerkampen en de ervaringen die wij hebben opgedaan als begeleider van vele zomerkampen. We realiseren ons hoeveel indrukken en ervaringen je opdoet tijdens een zomerkamp. Je gaat om met andere kinderen, bent lekker buiten bezig en onderneemt diverse leuke activiteiten. Jaren geleden had je zomerkamp vrienden voor even maar via de Social Media zien we steeds vaker dat de opgebouwde vriendschappen standhouden en er ook voor het volgende jaar onderling een gezamenlijke zomerkampweek afgestemd wordt.

Waarom summer Camps Holland? Op kamp gaan is leuk! Tijdens een Summer Camps week onderneem je veel activiteiten, leer je nieuwe vrienden en vriendinnen kennen en doet de Summer Camps Crew er alles aan om er een top week van te maken . Ook leer je om je grenzen op te zoeken, doe je nieuwe en soms spannende dingen, moet je (leren) rekening te houden met anderen en ervaar je een super leuke week .

Bij Summer Camps Holland kun je kiezen uit een groot aanbod aan kampen . Naast jouw specifieke Camp activiteiten zijn er een aantal gezamenlijke activiteiten waar jij de Summer Campers van andere groepen zult treffen . Denk hierbij aan een gezamenlijk kampvuur, de dropping, een spooktocht of het kijken naar de theatervoorstelling van de Theater Campers .

Door onze jarenlange ervaring bieden we bij de organisatie, uitvoering en begeleiding van de Summer Camps een hoge kwaliteit . Wij staan voor een goede en veilige sfeer tijdens elk Summer Camp .

Keurmerk KinderVakantiesSummer Camps Holland is in het bezit van het Keurmerk KinderVakanties . Het Keurmerk KinderVakanties is een onafhankelijk keurmerk van kindervakantieorganisaties . Organisaties die het keurmerk mogen voeren voldoen aantoonbaar aan strenge criteria rond veiligheid, hygiëne en kwaliteit . We worden jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke keuringsinstelling en voldoen aan de hoogste standaards in de branche van kindervakanties .

Kwaliteit en veiligheidOuders willen het beste voor hun kind . Summer Camps Holland biedt de beste zomerkampen . Onze Camps zijn niet alleen leuk maar ook veilig . Kwaliteit en veiligheid zijn gegarandeerd door de Tüv certificering voor outdooractiviteiten, omdat wij enkel samenwerken met bedrijven die lid zijn van de VeBON (Vereniging voor Buitensport Ondernemingen Nederland) . Tevens wordt gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige partners zoals Mountain Network voor de Ardennen Camps en gediplomeerde theaterdocenten voor de Theater Camps . Bij de zeilkampen staat een team van gediplomeerde zeilinstructeurs paraat . Voor het vervoer van de kinderen maken wij gebruik van een gecertificeerd taxibedrijf. Deze specifieke kennis en ervaring staat garant voor een goede uitvoering van de kampen en een geslaagde vakantieweek .

KennismakingNa het lezen van de brochure en/of de website krijg je natuurlijk gelijk al zin in de zomervakantie!Wil jij alvast een kijkje komen nemen of willen je ouders met ons kennismaken? Kijk dan op de website van Summer Camps voor de infodagen in het voorjaar .

summer Camps Facebook paginaOp de facebookpagina van Summer Camps worden alle foto’s die zijn gemaakt in jou week geplaatst . Via facebook kun je altijd nog nagenieten van jouw kampmoment . Like onze pagina om op de hoogte te blijven . www .facebook .com/summercampsholland

Op Zomerkamp Gaan

Review: Summer Camps is een goed georganiseerd zomerkamp met een duidelijke en goede orga-nisatie betrokken crew en erg mooi en goed onderhouden terrein. Voor ons de eerste kennismaking, maar zeker voor herhaling vatbaar!

Page 5: Summer Camps Holland Zomer 2015

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl 5

legenda

1 Receptie2 Groepsaccommodatie3 Kampeerterrein4 Restaurant5 Klim- & Adventure Tower 6 Theatertent7 Outdoorterrein 8 Kanovijver 9 Boogschietbaan10 Tokkelbaan11 Mountainbike track12 Kabel waterskibaan 13 Landal Green Parks 14 Recreatie strand

locatie Base CampMarkant Outdoorcentrum is het Base Camp van Summer Camps Holland waar diverse Camps voor alle leeftijdsgroepen plaatsvinden . Het Outdoorcentrum beschikt over een eigen evenemententerrein met een recreatieplas . Hier worden diverse wateractiviteiten georganiseerd; van vlotten bouwen tot kanovaren . Tevens is er op het terrein o .a . een klimtoren, de Adventure Tower met tokkelbaan, challenge parcours, mountainbike track en een boogschietbaan .

aankomst en vertrekAlle Base Camp kampen (m .u .v . 4-Daags Camp & Dagkamp) starten op zondagmiddag . Het ontvangst is van 14 .30 uur tot 15 .00 uur . De Camps eindigen op zaterdagmorgen om 11 .30 uur .

Groepsaccommodatie en groepskampeerterreinRondom het water heeft het Base Camp twee overnachtingsmogelijkheden . De groepsaccommodatie is ingericht voor de Summer Campers tot en met 12 jaar . Op het groepskampeerterrein zijn de Summer Campers vanaf 12 jaar . De groepsaccommodatie heeft een ronde vorm en is ecologisch gebouwd . In iedere slaapkamer staan 3 stapelbedden . De groepstenten zijn geschikt voor 6 tot 8 personen .

Het restaurant Midden op het terrein aan de waterkant ligt het restaurant . Hier vinden het ontbijt en avondeten plaats en onze kok kookt de hele week een lekkere en gezonde avondmaaltijd . Tijdens de Camps is het restaurant ook ‘the place to be’ voor o .a . de movie night en bonte avond . Voor de wegbrengers of ophalers is het mogelijk om hier een drankje te drinken .

De omgevingMarkant Outdoorcentrum ligt in het Recreatiegebied Stroombroek dat bestaat uit een ruime waterplas met een zandstrand, speel- en ligweiden . Naast de geplande Camp activiteiten gaan de Summer Campers hier ook zwemmen en op het strand genieten van de zon . Waterskibaan Stroombroek maakt tevens onderdeel uit van dit recreatiegebied . Aan de andere kant van het outdoorcentrum, richting de Duitse grens, ligt het natuurgebied Montferland . Een prachtig bosrijk en heuvelachtig gebied met heidevelden . Hier ligt een uitdagende MTB route, ook de ‘trekkings’ van Summer Camps vinden in dit bos plaats .

Zelf overnachten vlakbij het summer Camps Basecamp?Voor sommige kinderen of ouders is het best spannend om een week lang niet bij elkaar in de buurt te zijn . Of u vindt het ook gewoon leuk om in omgeving van Summer Camps een korte vakantie te plannen?

Kijk eens op de website van Summer Camps Holland voor meer informatie en leuke adressen van campings, bungalowpark of hotels .

www.summercamps.nl

12

3 6

2

14

4

8

5

1

13

10

9

7

11

Summer Camps Base Camp

Ba

seCa

mp

Page 6: Summer Camps Holland Zomer 2015

6 Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl

Ba

seCa

mp

Wil jij graag op kamp maar vind je het nog te spannend om ook te blijven slapen of wil je niet de hele week op kamp? Geef je dan op voor ons dagkamp. Samen met de andere kinderen van Summer Camps en de kinderen die ook op het dagkamp zijn, neem je deel aan het uitdagende programma van die dag!

De dagkampen beginnen om 09 .00 uur waarbij je wordt ontvangen door de crew en direct meegaat in het Summer Camp programma van die dag . Om 17 .30 uur wordt je weer opgehaald door je ouders/verzorgers . Kies je dus voor een aantal dagkampen achter elkaar, dan is elke dag weer bijzonder!

Highlights Dagkampen: Maandag Kanovaren en tropisch zwembad Dinsdag Boogschieten en beleefboerderij Woensdag Tokkelbaan en struisvogelboerderij Donderdag Adventure tower en vlotten bouwen Vrijdag Huifkartocht en zeskamp

Dagkamp

Het 4-Daags Camp van Summer Camps Holland is de uitkomst wanneer je graag op Summer Camps zou willen maar 7 dagen te lang vindt of wanneer je niet de hele week aanwezig kan zijn. Tijdens deze dagen ga je samen met de andere Summer Camps kinderen leuke activiteiten ondernemen en overnacht je in het groepsgebouw van Markant Outdoorcentrum.

Zondag 15.00 uur t/m woensdag 12.30 uur.

Kanovaren, kampvuur, dropping, klimmen, boogschieten en tropisch zwembad .

*Wil je hierna 4 dagen blijven? Dan kun je zonder problemen het 2e deel van de week bijboeken met € 25,- korting op de boeking van het tweede deel .

Woensdag 13.00 uur t/m zaterdag 11.30 uur.

Bivak, tokkelbaan, adventure tower,touwbanen parcours, kampvuur enzeskamp .

4-Daags Camp

Review: Mijn dochter heeft het erg naar haar zin gehad bij Summer Camps. Ze had nog wel langer willen blijven!

InformatieGroepsaccommodatie

Week: 28, 29, 30, 31, 32, 33 & 341 dag € 65,-2 dagen € 115,-3 dagen € 165,-4 dagen € 215,-5 dagen € 265,-Inclusief lunchpakketje en

tussendoortje

InformatieGroepsaccommodatie

Week: 28, 29, 30, 31, 32, 33 & 34

€ 235,-

8 - 10 jaar

10 - 12 jaar

8 - 10 jaar10 - 12 jaar

Page 7: Summer Camps Holland Zomer 2015

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl 7

Ba

seCa

mp

Ben jij avontuurlijk aangelegd en helemaal weg van dieren? Dan ben jij de Ranger die wij zoeken! Een week lang ga je leuke activiteiten doen waarbij dieren centraal staan, met als hoogtepunt een bezoek aan de echte jungle bij Burgers Zoo in Arnhem.

Een Ranger is iemand die zich inzet voor de natuur en opkomt voor wilde dieren . Je gaat op World Nature Expedition bij Burgers Bush en je inspecteert per kano het natuurgebied .De Oude IJssel . In de heuse struisvogelfarm sta je oog in oog met deze bijzondere dieren en je brengt een bezoek aan een dieren-boerderij waar de eenden, kippen en zelfs een zwijn gewoon los lopen . Durf jij alle dieren te aaien? In de omgeving van het Outdoorcentrum ligt beleefboerderij de Elshof . Hier kun je een echte bijenkolonie zien en ervaar je hoe het is om als imker tussen de bijen te zitten . Ook mag je bij Markant Outdoorcentrum de beestenboel verzorgen .

Er is nog voldoende tijd voor andere avonturen of om te relaxen op het strand en bij het kampvuur .

Na deze geweldige week word je automatisch een jaar lang lid van de Rangerclub van het Wereld Natuur Fonds . www.rangerclub.nl

Ben je tussen de 6 en 12 jaar? En gek op wilde dieren? Dan is de Rangerclub van het Wereld Natuur Fonds écht iets voor jou! Want WNF-Rangers komen op voor bedreigde wilde dieren zoals de reuzenpanda, de tijger en de orang-oetan. WNF-Rangers ontvangen tien keer per jaar het beestachtige clubblad TamTam . Daarin lees je alles over wilde dieren en wat het WNF doet om deze prachtige dieren te beschermen . En verder in TamTam: strips, moppen, puzzels, reportages en een poster .Als je op Animal Ranger Camp gaat, dan wordt je automatisch WNF-Ranger voor 1 jaar . En dan ontvang je:• 10 x per jaar het clubblad TamTam• Je eigen WNF-Rangerpaspoort en stickers• Een leuk welkomstcadeau• Gratis toegang of korting op ruim 50 attractie-

en dierenparken, o .a . Apenheul, Naturalis en Omniversum

• En nog veel meer!

- Foto olifant: © Martin Harvey / WWF-Canon- Foto tijger : © Martin Harvey / WWF-Canon- Foto Rangeractie 2013: © Rob Doolaard

Animal Ranger Camp

Ben je al WNF-Ranger, dan ontvang je € 40,- korting op het Camp.

InformatieGroepsaccommodatiestruisvogelboerderij, Burgers Zoo, Beleefboerderij,

Dierenboerderij, een jaar lidmaatschap WnF RangerclubWeek:

28, 29, 30, 31, 32, 33 & 34

€ 435,-

Review: Het was een super kamp! Het leukste vond ik het bezoek aan Burgers Zoo.

8 - 10 jaar

10 - 12 jaar

Page 8: Summer Camps Holland Zomer 2015

8 Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl

Ba

seCa

mp

Dit is het Camp voor jonge avonturiers die houden van actie, avontuur en niet te vergeten ook erg veel plezier! Ben jij avontuurlijk aangelegd en lijkt het je gaaf om in bomen te klimmen en keihard van een tokkelbaan af te gaan? Dan is het Adventure for Kids Camp echt iets voor jou!

Het Outdoorcentrum is de perfecte locatie voor dit camp, want hier zijn genoeg avontuurlijke dingen te beleven . Tijdens de boogschiet clinic leer je om een pijl midden in de roos te schieten en op onze klimtoren kun jij laten zien hoe goed je kunt klimmen . Ook wordt er een vlottenrace georganiseerd en we gaan knallen op het survival parcours . We kunnen niet garanderen dat je niet lekker vies zal worden! ‘s Avonds kun je meedoen aan het sporttoernooi, de bonte avond of ga je lekker relaxen bij het kampvuur. Voor de echte avonturiers onder ons die willen en durven, verruilen we één nachtje de groepsaccommodatie voor een zelfgemaakte tent in het ‘bos’, waarbij we natuurlijk ook ons avondmaal op een zelfgemaakt houtvuurtje zullen gaan bereiden .

Vind jij het leuk om actief bezig te zijn en uitdagende activiteiten te doen? Meld je dan aan voor het Adventure for Kids Camp!

Adventure For Kids Camp

Kom naar het Fun for Kids Camp, een hele week lang boordevol activiteiten waar jij heel veel plezier aan beleeft en waar je nog lang van zult nagenieten.

We hebben voor ieder wat wils in petto . Wat dacht je bijvoorbeeld van zwemmen in een subtropisch zwemparadijs, lekker naar het strand en spelen in het zand . Ook gaan wij kanovaren en allemaal leuke spelen doen . Natuurlijk gaan we ook midgetgolfen en roetsjen naar beneden vanaf onze opblaasbare glijbaan .

Het hoogtepunt van deze week is een bezoek aan Movie Park Germany, het meest unieke film- en entertainment park van Europa. Met super snelle achtbanen, shows en vermaak . Dit Camp bestaat uit 100% Fun . We hebben voor ieder wat wils in petto want als ‘funner’ ga je nog lekker shoppen in het mooie stadje Doetinchem en hebt veel fun tijdens het Disco bowlen en bij de Movie Night kun je even lekker relaxen.

Kom naar ons Fun for Kids Camp waar je in één week zo veel leuke dingen gaat doen, dat je er nog lang met plezier op terug zult kijken .

Fun For Kids Camp

Review: Mijn dochter heeft een topweek gehad. Ze vond alles leuk, voelde zich veilig en thuis op het kamp. Ze had super lieve leidsters en ze heeft onge-looflijk veel gave dingen gedaan. Echt voor herhaling vatbaar.

InformatieGroepsaccommodatieBivak, Klimmen, Vlot bouwen,

Kanovaren, Kampvuur, Bonte avond, Klimpark, Touwbanen

parcours

Week: 28, 29, 30, 31, 32, 33 & 34

€ 395,-

InformatieGroepsaccommodatiemovie park, midgetgolf, Beach,

subtropisch zwembad, Bonte avond, bowlen, Discovery Tower

Week: 28, 29, 30, 31, 32, 33 & 34

€ 415,-

8 - 10 jaar

10 - 12 jaar

8 - 10 jaar10 - 12 jaar

Page 9: Summer Camps Holland Zomer 2015

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl 9

Ba

seCa

mp

Ben jij een ‘waterrat’ en wil jij ook een stoere sport kunnen beoefenen? Ga de uitdaging aan en leer waterskiën en wakeboarden. Lijkt dit je cool? Dan moet jij je zeker inschrijven voor het Kids wakeboard Camp.

Wakeboarden is een vorm van waterskiën en is inmiddels de snelst groeiende tak van de waterskisport . Direct naast het Outdoorcentrum ligt de grote recreatieplas van Stroombroek . Hier ligt ook de waterskibaan, een soort skilift die op het water is geplaatst . Je doet eerst ervaring op met de waterski, waarna ook het wakeboarden je geleerd wordt . De ervaren instructeurs leren je alle in’s en out’s over hoe je bijvoorbeeld een spin of een back side air kunt maken .

Vier ochtenden krijg je les op de waterskibaan, daarnaast doe je ook andere actieve activiteiten, samen met de overige Summer Campers .

’s Avonds zit je lekker bij het kampvuur of doe je mee aan een avondactiviteit . Dat maakt van het Kids Wakeboard Camp een actieve en gevarieerde kampweek .

Kids Wakeboard Camp

InformatieGroepsaccommodatie4x Wakeboarden, Vlot bouwen,

Kanovaren, Klimmen, Tokkelen,

Dropping, Beach en kampvuur,

Bonte avondWeek:

28, 29, 30, 31, 32, 33 & 34

€ 445,-

10 - 12 jaar

Heb jij al wel eens een vis gevangen? Dan weet je dat dat het beste gevoel van de wereld is! Of heb je nog nooit gevist, maar zou je dat wel eens willen meemaken. Bij de visvijver van het Fish & Fun Camp vang je gegarandeerd je eerste visje.

Je brengt een bezoekje aan een viswinkel, je gaat van brood en havermout je eigen visvoer maken en met de kano op zoek naar de beste visplekjes . Je leert de kneepjes van het vissen, zodat je ook thuis aan de slag kan . Vang jij tijdens de afsluitend viswedstrijd de grootste vis?

Naast al het vissen gaan we ook veel andere leuke activiteiten doen! We gaan van palen en tonnen een eigen vlot bouwen . Gezellig midgetgolfen en kletsen bij het kampvuur . Wat dacht je van stoer naar beneden racen van de kabelbaan .

Fish & Fun Camp

Review: Mijn zoontje heeft een ontzettend leuke week gehad. Hij kan nu zelfs pappa wat leren.

InformatieGroepsaccommodatieVissen op de visvijver, Visvoer

maken, Bezoek viswinkel, Viswedstrijd, midgetgolf, Vlot

bouwen, avondspel, Bowlen, Kanotocht

Week: 30, 31 & 33

€ 395,-

8 - 10 jaar10 - 12 jaar

Page 10: Summer Camps Holland Zomer 2015

10 Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl

Ba

seCa

mp

Ben jij avontuurlijk en houd je van uitdagingen? Kom dan naar het Adventure Camp, waar je een week lang avontuurlijke en sportieve uitdagingen aan zult gaan! Mountainbiken, hoogte parcours, klimmen, op bivak, primitief koken, wakeboarden en een dropping! Ga de uitdaging aan tijdens het Adventure Camp.

Het Adventure Camp maakt gebruik van alle mogelijke activiteiten op het Outdoorcentrum . Je gaat klimmen, abseilen en tokkelen van de klimtoren . Ook een mountainbike tocht door de bossen van het Montferland staat op het programma .

Ook maak je nog een spannende expeditietocht en slaap je een nachtje in zelfgebouwde tentjes op een andere camping . Het avondeten zul je dan bereiden op een zelfgemaakt houtvuurtje en je bakt je eigen brood! Je gaat nog kanovaren op de kanovijver en als stoere adventure deelnemer ga je ook een keer wakeboarden! Behalve alle inspannende activiteiten is er uiteraard ook voldoende tijd om te relaxen op het zandstrand . Wil jij een uitdagende zomer tegemoet gaan en graag een keer op avontuur? Meld je dan aan voor het Adventure Camp!

Adventure Camp

Ben jij een echte survivor? Bushcraft is een combinatie van vaardig-heden om in de natuur te kunnen leven, natuurkennis en overlevingstechnieken. In dit Camp ga je écht op avontuur en leer je de basis van het overleven in de natuur.

Tijdens dit Camp ga je naar de bosrijke grensstreek van het Bergher bos vlakbij Duitsland . Je maakt een trekking met kano en mountainbike, je overnacht onder de sterrenhemel in een bivak en je leert allerlei bushcraft technieken zoals knopen en touwtechnieken, natuurlijk voedsel bereiden, vuur maken, zelf gereedschappen maken en nog veel meer . Vinden we jou nog terug na de workshop camouflage? Aan het einde van het kamp worden je skills getest met de enige echte vuur challenge!

De locatie en de hele omgeving van Summer Camps bij Markant Outdoorcentrum zijn ‘De Ardennen van Nederland’ en daarom het perfecte Base Camp voor deze avontuurlijke Bushcraft. Naast specifieke bushcraft technieken doe je ook de ´gewone´ outdooractiviteiten zoals klimmen en boogschieten met misschien wel zelfgemaakte pijlen!

Bushcraft Expeditie

Review: Bij thuiskomst van mijn 2 dochters heb ik geen onvertogen woord gehoord, wel veel leuke verhalen!

InformatieGroepskampeerterreinKlimmen, Vlot bouwen, Bivak, Wakeboard, Tokkelen,

mountainbiken, Feestavond, adventure Tower

Week: 28, 29, 30, 31, 32, 33 & 34

€ 410,-

InformatieGroepskampeerterreinSpecifieke overlevingstech-nieken, (kano)Zwerftocht,

Knooptechnieken, mountain-biken, Camouflage-technieken,

primitief koken, Vuur maken, Klimmen

Week: 30, 31, 33 & 34

€ 425,-

12 - 14 jaar

14 - 16 jaar

12 - 14 jaar14 - 16 jaar

Page 11: Summer Camps Holland Zomer 2015

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl 11

Ba

seCa

mp

Heb je altijd al een keer willen wakeboarden of ben je er al aan toe om een flip of air raileys te oefenen? Lijkt dit je Cool? Dan moet jij je zeker inschrijven voor het Wakeboard Camp.

Wakeboarden is de populaire vorm van waterskiën en is te vergelijken met het snowboarden . Door de ‘wakes’ zijn er veel coole moves te maken zoals flips, spins, air raileys, grabs, KGB’s, whirlybirds enzo!

Direct naast het Outdoorcentrum ligt de grote recreatieplas Stroombroek met de langste waterskibaan van Nederland (995 meter) . Vier ochtenden krijg je les in het wakeboarden en waterskiën . Je hoeft geen ervaring te hebben, je zult zien dat je na één les al zonder te vallen aardig kan waterskiën . Ook degenen die wél ervaring hebben, komen helemaal aan hun trekken . De instructeurs van de waterskibaan staan voor je klaar voor de beste skills .

Tijdens de ‘rustdag’ kun je even je arm- en beenspieren laten herstellen maar je gaat de rest van de week en ’s avonds ook nog andere activiteiten ondernemen of lekker chillen met je vrienden bij het kampvuur .

Wakeboard Camp

In Doetinchem is het eerste, mooiste en meest gevarieerde Bike Park aangelegd! Dit is deze Summer Camps week dé plek waar je veel zult vertoeven! Hier maak jij de meest vette jumps en leer je iedere dag heel veel bij. Ook ga je met de mountainbike crossen op het MTB track bij het Outdoor Centrum en over de heuvels van het Montferland op de Top-3 Mountainbike route van Nederland.

Op het indrukwekkende Freeride bike park leer je alles over het Freeriden . Het park bestaat uit dirts, shores, slope-style, een pumptrack en zelfs een foampit! Doordat het park 4000 m2 groot is, zijn diverse elementen ook goed met elkaar te combineren . Het freeriden wordt afgewisseld met mountainbike tochten en andere activiteiten tijdens de Summer Camps week . Veiligheid voorop! Bij dit camp is een integraal helm bij freeride en mtb helm bij het mountainbiken verplicht en word je begeleid door ervaren instructeurs .

Elke dag is er nog voldoende tijd voor ontspannende activiteiten zoals naar het strand, lekker zwemmen en volop andere activiteiten .

Freeride MTB Camp

Review: Summer Camps was heel gezellig/leuk! Zeker een aanrader!! Het wakeboarden en de theezakjes race zal ik niet snel vergeten!! ook heb ik veel nieuwe kinderen ontmoet waar ik nu nog contact mee heb.

InformatieGroepskampeerterrein4x Wakeboarden, mountainbiken, Klimmen, Kampvuur, strand, Beachvolley,

Feestavond, droppingWeek: 28, 29, 30, 31, 32, 33 & 34

€ 450,-

InformatieGroepskampeerterreinFreeriden, mountainbiken, Boogschieten, Dropping,

spooktocht, Kampvuur, Feestavond, adventure TowerWeek:

28, 29, 32 & 33

€ 450,-

12 - 14 jaar

14 - 16 jaar

12 - 14 jaar14 - 16 jaar

Page 12: Summer Camps Holland Zomer 2015

12 Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl

Ba

seCa

mp

De naam van dit camp zegt al genoeg, het is tijd voor FUN! Lekker genieten samen met leeftijdsgenoten tijdens alle leuke, actieve, gezellige Fun activiteiten! Het Base camp van het Outdoorcentrum grenst aan het recreatiegebied Stroombroek, een ideale plek om te zwemmen, beachvolleyballen en te chillen.

Een echte FUN dag wordt zeker het bezoek aan Movie Park Germany, het meest unieke film- en amusementspark in Europa! Ook ga je het stadje Doetinchem in waar je kunt shoppen en een terrasje pakken .

Je onderneemt diverse activiteiten zoals een ontdekkingstocht met een GPS en leuke opdrachten . Je gaat met z’n allen naar het subtropisch zwembad en een spectaculaire zeskamp staat ook op het programma . Met zelfgemaakte houten vlotten ga je lekker ravotten op het water en daarna heerlijk in het gras liggen terwijl je kijkt naar een spannende film in onze openlucht bioscoop . Durf jij daarna nog mee met de spotdropping en de spooktocht? Voor veel fun, strand en coole activiteiten is dit helemaal jouw camp . Je gaat een week lang relaxen en heel veel leuke dingen doen, het is immers vakantie . Bij Summer Camps Holland ga jij je zeker niet vervelen!

Fun Camp

Boordevol enthousiasme en toch ook wel wat spanning stap jij in een spectaculaire attractie. Allereerst de wildwaterbaan en daarna snel door naar de super roller coaster die keihard door de bochten gaat, wauw dit is écht vet! In één week 2x naar een pretpark! Wat is cooler dan dat?

Kan het jou niet gek genoeg zijn? Kom je dan helemaal uitleven bij ons Fun & Pretpark Camp! Tijdens dit camp bezoek je onder andere de Avatar Air Glider, Bermuda Triangle, Crazy Surfer of één van de Hollywood shows van Movie Park Germany . Je zet je wereld op de kop in de twee wildwaterbanen en één van de drie achtbanen van Avonturenpark Hellendoorn . Neem ook je zwembroek mee voor het 5000m2 grote Aquaventure Slidepark met maar liefst 11 spectaculaire waterglijbanen .

Uiteraard kun je ook een dagje relaxen aan het strand en bijkomen van alles wat je hebt meegemaakt . Heb jij nog wat energie over voor de dropping, spooktocht of de movie night?

Ons Fun & Pretpark Camp staat bol staat van de uitdagende attracties en vooral heel veel plezier, dat moet je meemaken!

Fun & Pretpark Camp

Review: Veel lol gehad in onze groep en veel nieuwe mensen leren kennen. Iedereen was heel aardig!

InformatieGroepskampeerterreinmovie park, midgetgolf, Zwemmen, Bowlen, Beachvolleybal, movie night

Week: 28, 29, 30, 31, 32, 33 & 34

€ 425,-

InformatieGroepskampeerterreinmovie World, Hellendoorn, aquaventure slidepark, movie

night, strand en zwemmenWeek:

28, 29, 30, 31, 32, 33 & 34

€ 450,-

12 - 14 jaar

14 - 16 jaar

12 - 14 jaar14 - 16 jaar

Page 13: Summer Camps Holland Zomer 2015

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl 13

Ba

seCa

mp

Je bent helemaal wég van dieren en vindt het belangrijk dat ze goed verzorgd worden. Als je meer wil weten over voeding, huisvesting en gezondheid van dieren of als je gewoon gek van dieren bent, dan is het Dierverzorging Camp echt iets voor jou!

Het hoogtepunt van de week is een bezoekje aan het wildpark in Anholt . Daar krijg jij de taak om de dieren te verzorgen . Je gaat een ‘voedsel puzzel’ maken voor de wasberen en verzorgt het voer voor de grote imponerende Bizons . Ook kom je, onder begeleiding van de dierenverzorger, oog in oog te staan met vossen, dassen lynxen en zelfs wolven! Je krijgt uitleg over het uitvoeren van een echte noodoefening, waarbij je onder andere leert omgaan met een blaaspijp waarmee dieren verdoofd en gevangen kunnen worden .

Van een echte hondentrainer leer je de kneepjes van het vak en breng je het geleerde direct in de praktijk door te assisteren bij een les . Ook krijg je een rondleiding bij een dierenarts en gaan we een dag struinen door Burgers Zoo! Gedurende de camp week ben jij mede- verantwoordelijk voor de verzorging van het mini paardje dat op het terrein staat .

Dierverzorging Camp Review: Leuk kamp met heel veel dieren. Dierenpark Anholt was een echte topper.

Een week vol met dieren, maar natuurlijk is er ook nog tijd voor een relaxed kanotochtje en een spannende spooktocht . Hét kamp voor de echte dierenliefhebber!

InformatieGroepskampeerterreinDierenverzorger in Wildpark anholt, Burgers Zoo, Dierenarts,

Hondentrainer, Kanotocht, Klimmen

Week: 28, 29, 30, 31, 32, 33 & 34

€ 450,-

12 - 14 jaar

14 - 16 jaar

Heb jij echt vissersbloed en wil je niets liever dan ieder vrij uurtje aan de waterkant besteden? Kom dan je hengel uitgooien bij de visvijver van Summer Camps Holland! Deze vijver zit vol met Brasem, Voorn, Karper, Zeelt, Snoek, Baars en zelfs een grote Meerval.

De hele week staat in het teken van vissen . We gaan per kano de Oude IJssel verkennen en op zoek naar de mooiste visstekjes . Veel onderdelen van de hengelsport komen aan bod . Wat dacht je van visvoer maken, lijntjes optuigen en vervolgens je eigen creatie uittesten op de visvijver na een les van een echte vismeester . Ook nemen we een bezoekje aan de forellenkwekerij waar we een rondleiding krijgen en ons eigen avondeten vangen . ’s avonds leren we hoe we een vis schoon wordt gemaakt en vervolgens bereiden we deze boven het kampvuur in het bivak .

Als hoogtepunt van de week gaan we ons tentje langs de waterkant opzetten, slaapzak uitrollen en de hele nacht en proberen de echte grote exemplaren te vangen. De volgende ochtend kan je je skills laten zijn bij de afsluitende viswedstrijd . Wie gaat er vandoor met de hoofdprijs?Naast het vissen is er nog genoeg te beleven op het outdoorcentrum . We gaan klimmen op de klimtoren, chillen bij de Movie Night en feesten op de laatste avond .

Fish Camp

InformatieGroepskampeerterreinnachtvissen, les van vismeester,

Forellenkwekerij, Bivak, Bezoek viswinkel, Viswedstrijd,

Kanotocht, KlimmenWeek:

30, 31 & 33

€ 395,-

12 - 14 jaar14 - 16 jaar

Page 14: Summer Camps Holland Zomer 2015

14 Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl

Ba

seCa

mp

Met de Canoe Expeditie ga je 4 dagen kanovaren op de rivier de Lippe in Duitsland. Deze expeditie is een echte belevenis als je avontuurlijk bent ingesteld. De rivier heeft een constante stroming waardoor, ook als je niet peddelt, altijd vooruit gaat. Pak je tas goed in, want we nemen je tas, de tentjes en kookspullen in de boot mee in waterdichte tonnen.

Logisch dat je het heel erg spannend vindt . Daarom beginnen wij na de start van het kamp direct met kanoles . Hier leer je de belangrijkste kano technieken op de waterplas bij Markant Outdoorcentrum en voel je je al snel een stuk zekerder. Daarna is de briefing voor de kanotocht met de kano instructeur en wordt je voorbereid op de expeditie. Op maandagmorgenvroeg rijden wij naar de rivier en begint de tocht over de rivier de Lippe . Wij varen de tocht voornamelijk in open kano’s waardoor we ook genoeg ruimte hebben om de bagage in mee te nemen .

De Lippe is een echte kanorivier in Duitsland die door veel kanoliefhebbers wordt gevaren . Langs de oever zijn op de kanoroute meerdere kampeer plekken waar wij ons tentje opslaan . Per dag kopen wij ons eten en koken op de meegebrachte brandertjes .

Canoe Expeditie Camp

Ben jij al een aantal jaren een enthousiaste deelnemer aan georganiseerde vakantieweken? Dan weet je dat het altijd een super gezellige week is. Betrouwbare en enthousiaste crew is verantwoordelijk voor zo’n top week! Durf jij die verantwoording aan? Dan nodigen wij jou uit voor de Crew Basistraining... Dit is je kans!

Crew word je uiteraard niet zomaar! Een week lang ga je een opleidingstraject volgen, zodat jij jezelf straks een volwaardig crewlid kunt noemen . Het trainingsteam bestaat uit docenten en instructeurs met ruime ervaring die je op een boeiende manier zullen trainen . Ook zijn er gastsprekers over de vorming van leiders en teams . Zaken als groepsprocessen, samenwerking, leidinggeven, kwaliteit, veiligheid, verantwoordelijkheid, activiteiten en kamperen komen aan de orde .

De training wordt afgewisseld met leuke activiteiten op het Outdoorcentrum zoals klimmen, mountainbiken, chillen op het strand en kanoën . Met de crew basistraining overnacht je bij de kids in het groeps-gebouw en neem je voor een gedeelte al deel aan het ´crewleven´!

Na deze week loop je een week stage bij één van onze Summer Camps . Tijdens de stage krijg je een begeleider toegewezen van

’s Avonds maken we een kampvuurtje en maken we het gezellig .

Op vrijdag ga je op het Outdoorcentrum nog even nagenieten, stoere verhalen vertellen en kun je deelnemen aan het boogschieten en ga je lekker relaxed zwemmen in het zwembad.

Review: Na jarenlang zelf naar Summer Camps geweest te zijn wilde ik altijd al zelf een kamp begeleiden. Wat komt daar veel bij kijken zeg! Mijn officiële crewdiploma heb ik behaald en volgend jaar zie je me zeker terug in zo’n knalgeel shirt!

InformatieKampeerplekken langs het water

Kanoles, eigen kampement opzetten, Zelf koken op brander,

Kampvuur, Boogschieten, Zwemmen

Week: 29, 30 & 32

€ 475,-

Markant Outdoorcentrum die een erkend leerbedrijf is . Na het succesvol doorlopen van de opleidingsweek ontvang je een certificaat. De Crew Basistraining is een ervaring waar je nog lang plezier en profijt van kunt hebben.

Ben jij tussen de 17 en 20 jaar en heb je de drive en het enthousiasme om deel uit te maken van het crew team, geef je dan nu op voor de Crew Basistraining!

Crew Basistraining

InformatieGroepsaccommodatieTheorie- en praktijklessen, les leiding geven activiteiten,

Zelf doen zoals o.a. Kanoën, mountainbiken, Klimmen

en Boogschieten, Dropping, spooktocht

Week: 29

€ 385,-

12 - 14 jaar

14 - 16 jaar

17 - 20 jaar

Page 15: Summer Camps Holland Zomer 2015

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl 15

Spo

rtC

am

ps

leven als een topsporterJij bent helemaal weg van jouw sport en bent er het liefst de hele dag mee bezig. Dat kan in de zomervakantie bij de Sport Camps van Summer Camps Holland! Op TV kijk je vol belangstelling naar de prestaties van jouw sport idolen tijdens de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen. Misschien heb je wel eens gedacht hoe het zou zijn om te leven als een echte topsporter? Onze Sport Camps bieden jou deze mogelijkheid, onder begeleiding van toptrainers en bekende topsporters.

Neem jij deel aan onze Sport Camps dan leer van alles over hoe het is om een topsporter te zijn . Er komt namelijk veel meer bij kijken dan alleen maar trainen . Om goede prestaties te leveren is ook een juiste voeding van groot belang . Daarom krijg je tijdens deze week een workshop van een voedingsspecialist . Ook ga je met de looptrainer werken aan je looptechniek en voetenwerk . In de topsporthal is ook een fitnesszaal waar je van de fitnesscoach een workshop krachttraining krijgt . Van een bekende sporter hoor je zijn/haar verhaal en ervaringen . Nergens krijg je zo’n compleet pakket in één week!

niveauDe Sport Camps zijn geschikt voor kinderen van alle niveaus . De trainers zijn zeer ervaren en het maakt niet uit of je net met de sport begonnen bent, of dat je al jarenlang lid bent van een vereniging . Hoeveel ervaring je ook hebt, aan het einde van de week heb je veel plezier gehad en heel veel geleerd!

TopsporthalOp nog geen 15 minuten afstand van het sportdorp bij het outdoorcentrum ligt een splinter-nieuwe topsporthal waar al meerdere internationale wedstrijden hebben plaatsgevonden . De hal is voorzien van alle faciliteiten en heeft een grote arena waar plaats is voor maar liefst 1640 toeschouwers . Naast de arena bevinden zich nog twee trainingszalen, een top-turnhal, een Dojo en een fitnessruimte. Kortom, de perfecte uitvalsbasis voor onze Sport Camps.

De sportopleiding van het ROC Graafschap College is eveneens gevestigd in de hal waarbij vanzelfsprekend de sport & bewegen opleiding en onze Sport Camps een nauwe samenwerking zijn aangegaan .

sportdorpSporters brengen veel tijd met elkaar door tijdens het sporten, eten en relaxen. Daarom is er op het outdoorcentrum van Markant een heus sportdorp opgezet . Hier verblijf je in groepstenten voor 6 -8 personen met alle deelnemers van de verschillende sportkampen . Tijdens het kamp maak je dus ook kennis met deelnemers van andere sporten en ga je samen op het outdoor-centrum nog diverse leuke en spannende activiteiten ondernemen .

aankomst en vertrekAlle Sport Camps starten op zondagmiddag . Het ontvangst is van 14 .30 uur tot 15 .00 uur . De Sport Camps eindigen op zaterdagmorgen om 11 .30 uur . Aankomst en vertrek vindt plaats in het sportdorp bij Markant Outdoorcentrum .

Summer Camps Sport

Sport

Kijk ook op:www.sportcamps.nl

Page 16: Summer Camps Holland Zomer 2015

16 Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl

Spo

rtC

am

ps

Turnfanaten opgelet! Ben jij een fanatieke turner en wil je tijdens je zomervakantie aan je talent werken? Schrijf je dan in voor ons Turn Camp! Tijdens dit camp train je in de S.A.Z.A. Topturnhal onder deskundige begeleiding van gediplomeerde turntrainers.

De turnhal maakt onderdeel uit van de Topsporthal in Doetinchem en is permanent ingericht met een Apollovloer en voorzien van alle turntoestellen . Hier kun jij je volledig richten op jouw favoriete discipline of misschien kies je wel voor een nieuw toestel? De trainers staan in ieder geval voor je klaar om samen met jou de uitdaging aan te gaan .

Tijdens het Turn Camp staat ook een bezoek van een bekende turner of turntrainer gepland . Check hiervoor onze website want misschien is één van de Nederlandse turntoppers wel van de partij .

Ben jij een fanatieke turner die in de zomervakantie aan je talent wil werken en nieuwe turnvrienden wil ontmoeten? Kom dan naar ons Turn Camp!

Dit camp is geschikt voor turners en turnsters van elk niveau .

Turn Camp

InformatieGroepskampeerterreinTrainingen met Toptrainers, sport carrousel, Workshop

voeding, Workshop looptraining,

Workshop fitness, Bootcamp, Boogschieten, FeestavondWeek:

30, 31, 32 & 33

€ 450,-

Krijg jij een kick van springen, klimmen en salto’s maken? Freerunning is een spectaculaire sport waarbij niets je in de weg staat! Je verplaatst je van A naar B waarbij obstakels, zoals muurtjes, daken of railings met allerlei coole tricks en moves worden getrotseerd.

Freerunning geeft je het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht geeft . Het doel is om met vloeiende bewegingen beheersing te krijgen over het bewegen in je omgeving . De obstakels die je tegenkomt worden uitdagingen en dat maakt freerunning zo gaaf!

Wil jij tijdens je zomervakantie onder deskundige begeleiding van gediplomeerde trainers aan de slag met freerunning? Schrijf je dan in voor het Freerunning Camp!

Freerunning Camp 10 - 12 jaar12 - 14 jaar14 - 16 jaar

Gymvereniging Ypsilon is de samenwerkingspartner voor de Turn-en Freerunning Camps . www .ypsilondoetinchem .nl

10 - 12 jaar12 - 14 jaar14 - 16 jaar

InformatieGroepskampeerterreinTrainingen met gediplomeerde

trainers, sport carrousel, Workshop voeding, Workshop

looptraining, Workshop fitness,

Bootcamp, Boogschieten, Feestavond

Week: 30, 31, 32 & 33

€ 450,-

Page 17: Summer Camps Holland Zomer 2015

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl 17

WK Beachvolleybal26 juni t/m 5 juli 2015Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam zijn de speel-steden van het eerste WK Beachvolleybal op Nederlands zand.

Bij een boeking van een Beachvolleybal Camp (boeking vóór 20 juni!) ben jij verzekerd van een gratis kaartje WK Beachvolleybal!

eK Volleybal Dames 26 september t/m 4 oktober 2015Eindelijk weer het EK Volleybal In Nederland. De laatste keer in 1995 veroverden de Oranje volleybalsters voor eigen publiek het goud! Het EK wordt gehouden in Ahoy te Rotterdam.

Bij een boeking van een Volleybal Camp ben jij verzekerd van een gratis kaartje eK Volleybal!

Volleybal is jouw sport! Ook tijdens je zomervakantie wil je het liefste volleyballen. Daarom bieden wij dit jaar het Volleybal Camp aan!

Je krijgt les van top volleybaltrainers van o .a . eredivisie vereniging Orion . Je werkt aan je service, smash, aanval en verdediging . Alle elementen komen tijdens de trainingen aan bod . En wat dacht je van een training met een echte topvolleyballer van Wenterssport-Orion?

Behalve volleyballen is er ook aandacht voor het voetenwerk tijdens de technische looptraining . Samen met de deelnemers van de overige sport camps vindt er een krachttraining in de fitnesszaal plaats en volg je workshops op het gebied van voeding en blessurepreventie .

Het Volleybal Camp is geschikt voor iedereen die helemaal gek is van volleyballen!

In het sportdorp op het outdoorcentrum is er natuurlijk ook tijd om te relaxen met alle andere sport-campers . Lekker ontspannen bij het kampvuur, meedoen aan het avondspel of toch nog een gezellig potje volleyballen op het beachveldje . Er zijn nog volop andere activiteiten zoals boogschieten, een kanotocht of een film kijken in de openlucht bioscoop. De week wordt afgesloten met een knallende feestavond .

Volleybal Camp

Beachvolleybal is helemaal hot en op dit moment zelfs een grote rage op sportgebied. De sfeer en uitstraling spreekt veel mensen aan. En zeg nu zelf, wat is er leuker dan te sporten met je voeten in het zand en je gezicht in de zon? Naast de topsporthal liggen de beachvolleybalvelden waar jij tijdens het Beachvolleybal Camp training krijgt van Nederlandse toppers als Marloes Wesselink en Laura Bloem.

Tijdens dit camp komen alle elementen van de sport aan bod . Behalve het trainen van blokken, serveren en smashen geven diverse gastdocenten workshops over voeding, voetenwerk en krachttraining .

Ben jij een echte beachvolleybal freak of juist beginnend beachvolleyballer? Dit camp is geschikt voor iedereen!

Beachvolleybal Camp

InformatieGroepskampeerterreinTrainingen met Topvolleyballers,

sport carrousel, Workshop voeding, Workshop looptraining,

Workshop fitness, Bootcamp, Boogschieten, FeestavondWeek:

30, 31, 32 & 33

€ 450,-

samenwerkingspartner: De Volleybal-en beachvolleybal kampen worden in nauwe samen-werking mogelijk gemaakt door volleybal vereniging Orion.

Eredivisionist in de volleybal competitie. www.orionvolleybal.nl

Spo

rtC

am

ps

InformatieGroepskampeerterreinTrainingen, Training door Wesselink&Bloem, sport

carrousel, Workshop voeding, Workshop looptraining,

Workshop fitness, Bootcamp, Boogschieten, FeestavondWeek:

30, 31, 32 & 33

€ 450,-

Foto

© R

ob

ert

van

de

Gev

el

10 - 12 jaar

12 - 14 jaar

14 - 16 jaar

10 - 12 jaar12 - 14 jaar14 - 16 jaar

2015 is jouw volleybaljaar!Twee unieke volleybal-topsportevents in nederland.

Page 18: Summer Camps Holland Zomer 2015

18 Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl

Spo

rtC

am

ps

Schermen is een van de vier sporten die altijd op het programma van de Olympische Spelen hebben gestaan. Reden temeer om deze unieke sport te ervaren! Sportschermen wordt beoefend met drie soorten wapens; floret, degen of sabel. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, tijdens het Scherm Camp train jij onder leiding van maître Georges Dérop, bondscoach sabel.

Aanvallen en verdedigen zijn natuurlijk niet het enige belangrijke om te trainen . Daarom krijg je ook workshops over voeding, voetenwerk en krachttraining . De gastdocenten zorgen ervoor dat alle elementen van de sport aan bod komen!

Na een dag flink sporten moet er natuurlijk ook ontspannen worden . Gelukkig zijn daarvoor genoeg mogelijkheden in het sportdorp op het outdoorcentrum . Je gaat boogschieten, klimmen, een film kijken in de openlucht bioscoop en natuurlijk afsluiten met een knallende feestavond .

Ooit al eens willen schermen of ben je al een ervaren schermer? Voor elk niveau is dit het perfecte camp!Heb je geen eigen materialen geef dit dan aan bij je aanmelding dan kan je deze huren voor slechts € 6,- per dag .

Scherm Camp

Judo is een prachtsport voor jong en oud, voor jongens en meisjes. Het is goed voor zowel je lichamelijke als mentale vorming. Wie judo beoefend is drie maal gewapend. In de eerste plaats leren judoka’s een verdedigingskunst. Ten tweede neemt het zelfvertrouwen van judoka’s zichtbaar toe. En tot slot, maar zeker niet in het minst, neemt de fysieke kracht van de judoka toe.

Tijdens het Judo Camp krijg je training van professionele trainers en zelfs een gasttraining van een absolute topper! Tijdens de trainingen komen de staande technieken (tachi-waza) en liggende technieken (ne-waza) aan bod, maar ook wordt er gewerkt aan de werptechnieken (nage-waza) en controletechnieken (katame-waza) . Verder zullen er leuke judospelen en wedstrijden worden georganiseerd .

Behalve de judotechnieken, ga je ook aan de slag met de overige elementen die belangrijk zijn voor de sport . Je krijgt een workshop sportvoeding en krachttraining . Daarnaast leren gastdocenten je het belang van je voetenwerk en ga je knallen tijdens de bootcamp .

Na een dag flink sporten zijn er ook genoeg mogelijkheden voor ontspanning . ’s Avonds wordt een film getoond in de openlucht bioscoop van het sportdorp op het outdoorcentrum, we gaan bowlen en er is een spetterende feestavond als afsluiting!

Judo Campsamenwerkingspartner: Budo Instituut Kiryoku. www.instituutkiryoku.nl

samenwerkingspartner: Schermvereniging Déropementen de bondscoach van het Nederlands sabelteam. Meer over schermen ? kijk op www.knas.nl

InformatieGroepskampeerterreinTrainingen van bondscoach nederlands team, sport

carrousel, Workshop voeding, Workshop looptraining,

Workshop fitness, Bootcamp, Boogschieten, Feestavond.Week:

30, 31, 32 & 33

€ 450,-

InformatieGroepskampeerterreinTrainingen met Toptrainers, sport carrousel, Workshop

voeding, Workshop looptraining,

Workshop fitness, Bootcamp, Boogschieten, FeestavondWeek:

30, 31, 32 & 33

€ 450,-

Foto

© p

atri

ck v

an G

emer

t

10 - 12 jaar

12 - 14 jaar

14 - 16 jaar

10 - 12 jaar12 - 14 jaar14 - 16 jaar

Page 19: Summer Camps Holland Zomer 2015

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl 19

Spo

rtC

am

ps

Handbal is geweldig! Het is een leuke en snelle sport waarin jij je helemaal kunt uitleven! Wil jij tijdens je zomervakantie een hele week handballen, aan je vaardigheden werken en Beach Handball spelen? Kom dan naar ons Handbal Camp.

Handbal is een beweeglijke, fysieke en veelzijdige wedstrijdsport waarvoor een groot reactie- enuithoudingvermogen, wendbaarheid, werpkracht en sprintkracht vereist zijn . In de nieuwe top-sporthal in Doetinchem werk jij samen met gediplomeerde trainers aan jouw handbal-technieken en -skills .

Handbal is ook een flexibele teamsport die zich uitstekend leent om te spelen in verschillende vormen . Daarom gaan wij ook in deze week aandacht geven aan Beach Handball, één van de trendsporten op dit moment .

Je overnacht in het sportdorp op het outdoor-centrum en je gaat natuurlijk ook nog andere leuke kampactiviteiten ondernemen .

Kom, eventueel samen met enkele teamgenoten, naar het Handbal Camp en beleef de sportiefste en leukste week van het jaar!

Handbal Camp

MADIF Foundation

InformatieGroepskampeerterreinTrainingen met Toptrainers, sport carrousel, Workshop

voeding, Workshop looptraining,

Workshop fitness, Bootcamp, Boogschieten, FeestavondWeek:

30, 31, 32 & 33

€ 450,-

act4life‘Samen maken we het verschil.’ Dat is het motto van MADIF Foundation, de stichting die zich inzet voor kansarme kinderen met een lichamelijke, economische of sociale beperking. Met sport als voornaamste bindmiddel. Want MADIF Foundation koppelt Nederlandse sportclubs aan sportprojecten in gebieden waar deze groep kinderen normaal gesproken niet de kans krijgt om deel te nemen aan de maatschappij en zich te ontwikkelen.

Via (sport)evenementen en acties zamelen de Nederlandse sporters geld in waarmee elders op de wereld sportprojecten kunnen worden opgezet . Sport geeft deze kinderen een plek,

letterlijk een gezicht, in de samenleving . Ze doen actief mee, leren, ontwikkelen zelfvertrouwen en doen levenservaring op . Kennis waarmee ze verder kunnen en die vaak een (eerste) stap betekent in hun verdere ontwikkeling en educatie . Sport als middel voor verdere ontwikkeling .

MADIF staat voor ‘make a difference’ . Samen met je sportclub het verschil maken voor een ander, waar ook ter wereld . In Ethiopië zijn inmiddels de eerste ervaringen opgedaan met judo-, voetbal, volleybal en dansprojecten, die ook de komende jaren worden voortgezet . Actie hier voor actie daar, Act4Life!

Budo Instituut Kiryoku, de samenwerkings-partner van Sport Camps judo is nauw verbonden met MADIF Foundation . Sport

Camps ondersteunt dit initiatief van harte door van iedere Sport Camp boeking € 5,- over te maken naar MADIF Foundation . Vindt u dit ook een goed idee, dan kunt u ook bij boeking MADIF Foundation nog meer ondersteunen met een extra donatie. Dit wordt dan direct verrekend op de Sport Camps-factuur .

Kijk voor meer informatie op www .madif .nlDoe mee aan een van de Sport Camps en steun MADIF Foundation .

samenwerkingspartner: De handbal kampen worden in nauwe samenwerking mogelijk gemaakt door handbalvereniging Apollo’70 uit Wehl i.s.m. de NHV (Nederland Handbal Verbond)

www.handbal.nl www.hvapollo70.nl

Foto

© e

dw

in V

erh

eul

Foto © Dion sillen

10 - 12 jaar

12 - 14 jaar

14 - 16 jaar

Page 20: Summer Camps Holland Zomer 2015

20 Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nlKijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl20

Summer Camps Holland organiseert al jaren adventure en klimkampen in België. Ardennen Camps heeft verschillende kampen voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar, 14 t/m 16 jaar en 16 t/m 18 jaar.

Locatie Summer Camps Ardennen ligt bij een riante kasteelboerderij met daarbij een kampeerterrein . Dit is de ideale uitvalsbasis voor alle activiteiten . De historische kasteelboerderij ligt in één van de mooiste valleien van de Ardennen, aan de rivier de Lesse . Het pittoreske stadje Dinant ligt vlakbij . Met de Lesse, de uitgestrekte bossen, rotsmassieven en grotten in de directe

omgeving zorgen de Ardennen Camps voor een onvergetelijke

ervaring .

aankomst en vertrekDe Ardennen Camps worden exclusief busreis vanuit Nederland aangeboden. De kampen starten op de zondag om 15:00 uur, inloop vanaf 14:00 uur, koffie/thee staat voor u klaar! Hierna zullen we een korte rondleiding over het terrein verzorgen en gaat het kamp beginnen . U kunt uw kind weer ophalen op zaterdagochtend om 12 .00 uur en kunt u gezellig met ons mee lunchen . Tijdens de lunch zullen de kinderen aan de hand van filmpjes en foto’s de week afsluiten.

eigen vervoer of openbaar vervoerVanuit Utrecht is het ca 3 uur rijden naar de locatie Mountain Network Ardennen bij Dinant . Kijk op de website voor de exacte locatie en route vanuit Nederland. Heeft u geen vervoer richting de Ardennen of uw kind wil graag zelfstandig reizen? Dan kunt u makkelijk een treinreis bijboeken . Op het station in Rotterdam worden de deelnemers ontvangen door een crewlid van Summer Camps die vervolgens de deelnemers zal vergezellen tijdens de treinreis . U kunt kiezen voor een retour reis, maar ook alleen de heen- of terugreis bij boeken .

In dat geval kunt u kiezen uit de volgende opties;• Retour reis. Wij spreken op zondagmorgen om 09:30 uur af op station Rotterdam Centraal en

reizen vanaf daar door naar onze locatie in de Ardennen . Hier komen wij dan rond 14:00 uur aan . De afsluitende zaterdag vertrekken wij na de lunch en brengen uw kind met de trein terug naar Nederland waar wij om 18:00 uur weer aankomen op station Rotterdam Centraal .

• Enkele reis. Wij dragen zorg voor de begeleide heen óf terugreis met de trein.

Kosten voor de treinreis bedragen:• € 45,00 euro retour reis• € 25,00 euro enkele reis Rotterdam – Dinant• € 25,00 euro enkele reis Dinant – RotterdamBij het inschrijfformulier kunt u middels een keuzemenu de juiste vervoerskeuze kenbaar maken . Tevens worden de kosten dan direct verrekend in de factuur .

Later een treinreis bijboeken?Mocht u op een later tijdstip de treinreis willen boeken dan kan dat uiterlijk één week voorafgaand aan het kamp! Een extra treinreis kunt u boeken door een email te sturen naar Summer Camps Holland (info@summercamps .nl) met vermelding van de naam, weeknummer en factuurnummer van de boeking . Geef duidelijk aan welke treinreis u wilt boeken, een retour of enkele reis heen of terug . De factuur wordt aangepast en het resterende deel kunt u via bankoverschrijving voldoen .

TIp! Voor de ouder / verzorgersZelf overnachten in de buurt van Summer Camps ?Voor sommige kinderen of ouders is het best spannend om een week lang niet bij elkaar in de buurt te zijn . Of u vind het ook gewoon leuk om in omgeving van Summer Camps een korte vakantie te plannen ? Geen probleem, in de directe omgeving van de Summer Camps Ardennen locatie zijn meerdere mogelijkheden in een hotel, bungalowpark of camping . Kijk eens op de website van Summer Camps Holland voor meer informatie en leuke adressen .

Summer Camps ArdennenA

rden

nen

cam

ps

Page 21: Summer Camps Holland Zomer 2015

Kijk ook op www.ardennencamps.nl

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl 21

Ard

enn

enca

mps

mountain networkDe Summer Camps Ardennen worden uitgevoerd door het Nederlandse bedrijf Mountain Network . Alle buitensport-instructeurs zijn gediplomeerd, professioneel, ervaren en spreken Nederlands . Mountain Network is aangesloten bij de brancheverenigingen Recron en de VeBON . Daarnaast is het bedrijf op veiligheid en kwaliteit gekeurd en gecertificeerd door de TÜV .

nKBVMountain Network is samenwerkingspartner van de NKBV (Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging) . De locaties van Mountain Network zijn door de NKBV erkende opleidingscentra . Dat maakt het mogelijk om klimvaardigheidsbewijzen uit te geven en mensen op te leiden tot gekwalificeerd instructeur.

Mountain Network & NKBV

Ben jij avontuurlijk aangelegd en heb je altijd al eens echt willen rotsklimmen? Of ben jij goed genoeg om te kunnen ´voorklimmen´? Dan is het Climbing Camp jouw kamp! Dit kamp staat helemaal in het teken van rotsklimmen en diverse disciplines. Je leert verschillende klimtechnieken. Hoe je moet zekeren, maar natuurlijk ook hoe je met klimmateriaal moet omgaan. Je gaat klimmen bij de rotsen van Pont-à-Lesse. Deze liggen vlakbij het kampeerterrein waar je overnacht. De ideale klimlocatie voor het Climbing Camp dus.

VoorklimmenKun je al zelfstandig toprope klimmen en heb je al meer ervaring met rotsklimmen? Geen probleem, de kliminstructeurs van Mountain Network kunnen heel makkelijk onderscheid maken in niveau en kunnen dan, met de ervaren deelnemers gaan voorklimmen en meer op techniek gaan trainen .

Climbing Camp

Review: Het was een hele leuke week waarin ik me geen moment heb verveeld! Heb echt leren klimmen op de rotsen.

InformatieKampeerterrein bij kasteelboerderijKlimworkshops op de rotsen

van pont-à-lesse, Klimexamen

nKBV klimvaardigheidsbewijs,

Klettersteig, adventure Valley,

Klimtechnieken, movie night, High ropes parcours. Week:

29, 30, 31, 32, 33 & 34

€ 545,-

KlimvaardigheidsbewijsBijzonder is dat je bij het Climbing Camp je klimvaardigheidsbewijs van de NKBV (Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging) kunt halen . Ben jij dan ook goed genoeg voor het (voor)klimvaardigheidsbewijs van de NKBV (Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging) dan is het mogelijk dat Mountain Network dit examen kan afnemen omdat Mountain Network samenwerkt met de NKBV .

AlgemeenNaast de klimactiviteiten is er ook tijd om te relaxen. Zo kun je gaan zwemmen in de rivier, voetballen of gezellig kletsen met je nieuwe vrienden . ’s Avonds is er een avondprogramma, met als hoogtepunt de Movie Night . Er worden ook nog andere activiteiten gedaan zoals vlotrace op de rivier, primitief koken, oriëntatietocht met kaart, kompas en GPS en een spectaculaire klettersteig!

Ga jij voor een week lang klimplezier in een super mooie omgeving? Meld je dan aan voor het Climbing Camp!

12 - 14 jaar

14 - 16 jaar

16 - 18 jaar

Page 22: Summer Camps Holland Zomer 2015

22 Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl

Ard

enn

enca

mps

Ben jij klaar voor stoere, spannende en uitdagende activiteiten? Dan is het Ardennen Adventure Camp echt iets voor jou! Een avontuurlijke buitensportweek in de Belgische Ardennen waarin je o.a. gaat mountainbiken, kanovaren, boogschieten, rotsklimmen en abseilen.

Wees niet bang om nat en vuil te worden, want tijdens de sportieve mountainbiketocht en het kanovaren is dit goed mogelijk . Je gaat grotten in, je doet een vlotrace en je gaat klimmen en abseilen . Daarnaast leer je echte survivaltechnieken . Je gaat een oriëntatietocht met kaart, kompas en gps doen, boogschieten en zelf koken op een echt houtvuur . Je maakt je eigen tent en gaat slapen in het bos .

Naast alle spectaculaire activiteiten is er voldoende tijd om op het kampeerterrein lekker te voetballen of te volleyballen . Maar je kunt natuurlijk ook een film kijken tijdens de Movie Night of relaxen bij het kampvuur.

Ardennen Adventure Camp is hét Camp voor de echte avonturiers die veel verschillende berg- en buitensport activiteiten willen ondernemen .

Ardennen Adventure Camp

eigen tent, we gaan het allemaal doen! Je leert vuur maken met behulp van boomschors en een magnesiumstick . Als je vuurtje aan is, gaan we op zoek naar de ingrediënten voor de brandnetelthee en laten we de ketel pruttelen boven het vuur . We beleggen onze boterhammen en vouwen ze in de tosti ijzers en bakken ze bruin boven de gloeiende kolen .

Actie ontbreekt er deze week zeker niet . We gaan kanovaren, hoogteparcoursen doen, klimmen en abseilen, mountainbiken en we testen je scherpe met een boogschietchallenge . Om het compleet te maken hoort er natuurlijk ook een overnachting in de natuur bij . We gaan een 2-daagse tocht maken waarbij we op

Een stap in de wereld van outdoor, adventure, survival en overleven is het Ardennen Bushcraft Camp. Ben jij een echte survivor en niet benauwd die uitdaging aan te gaan?

Bushcraft betekent overleven in de natuur . En dat is wat je gaat doen deze week!Vanuit ons bushcraft basecamp gaan wij een start maken met ons eigen survival handboek . Elke dag heeft een thema zodat alles wat met bushcraft te maken heeft in jouw persoonlijke overlevingshandboek komt te staan . Van fire skills, nature cooking tot mountainbiken en het bouwen van je

Ardennen Bushcraft Camptwee verschillende plekken ons bivak op gaan bouwen . Na een instructie gaan we met behulp van touw en zeil een echte tarp (bivaktent) bouwen om er tenslotte in te slapen . Dit kamp is alleen voor echte avonturiers!

Review: Mijn beide dochters hebben ontzettend genoten van hun kampweek in de Ardennen. Ze raken er niet over uitgepraat.

InformatieKampeerterrein bij kasteelboerderijKanoën, Oriëntatietocht, mountainbiken, Klimmen en

abseilen, Boogschieten, Hike en bivak, ardennen Challenge,

Tube race, Klettersteig, movie

night, Citadel Dinant Week: 29, 30, 31, 32, 33 & 34

€ 475,-

InformatieKampeerterrein bij kasteelboerderijSpecifieke overlevingstech-nieken, Kanotocht, Knoop-

technieken, mountainbiken, primitief koken, Vuur maken,

Klimmen, Bivak Week: 29, 30, 31, 32, 33 & 34

€ 475,-

12 - 14 jaar

14 - 16 jaar

12 - 14 jaar14 - 16 jaar

Page 23: Summer Camps Holland Zomer 2015

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl 23

Th

eate

rCa

mp

s

Theater & movie werkplaats van het summer Camps Theater

In onze theaterwerkplaats is er volop ruimte voor jouw talenten en ideeën. Je krijgt de mogelijkheid om samen met de andere deelnemers een eigen productie te creëren. Onder begeleiding van de docenten leer je van alles over het maken van een film, filmacteren, musical, theater en muziektheater. Kies de richting van jouw talent bij het Summer Camps Theater!

Tijdens de theaterweek verblijf je op het Base Camp van Summer Camps Holland . Hier zijn alle theater- en muziekfaciliteiten aanwezig, zodat je het terrein kunt gebruiken als één groot ‘buitentheater’ . De speciale theater en movie werkplaats is de centrale creatieve plek . Hier bedenk en oefen je de uiteindelijke voorstelling .

Op het terrein hebben we onze eigen theaterplek . Hier zijn o .a . kostuums en muziekinstrumenten voor de voorstelling aanwezig . Maar natuurlijk staat het actieve outdoor terrein ook tot je beschikking . Hierdoor kun je werken met toffe stunts en effecten in de film en/of voorstelling.

Summer Camps Holland organiseert al jaren theaterkampen en heeft veel ervaring opgebouwd om in de relatief korte kamp-week een mooie performance neer te zetten . Onze Theater Camps zijn het antwoord op de vraag naar een super gezellige week vol met theater, creativiteit en inspiratie .

aankomst en vertrekAlle Theater Camps zijn 7 dagen . Het ontvangst is op zondagmiddag om 15 .00 uur . Het ontvangst is van 14 .30 uur tot 15 .00 uur . De Camps eindigen op zaterdagmorgen om 11 .30 uur .

De eindproductie De Theater Camp kids hebben deze eindproductie de hele week voorbereid . Hierin is ook hun eigen performance verwerkt . Op zaterdagochtend om 10 .30 uur wordt de eindproductie van de Theater Camps getoond . Ouders/verzorgers, opa’s & oma’s, broertjes, zusjes en vrienden zijn hiervoor van harte uitgenodigd . De voorstelling is in de theater werkplaats bij Markant Outdoorcentrum en duurt ongeveer 30 minuten . Na de voorstelling is er nog tijd om de spullen te pakken, afscheid te nemen en om 11.30 uur wordt het kamp officieel afgesloten.

VerblijfDe deelnemers van de Theater Camps overnachten op het groepskampeerterrein . Speciaal voor deze groep is een apart theaterveld ingericht . Die we gebruiken voor de theaterwerkplaats .

Docenten en workshops De begeleiding, organisatie en productie van het kamp is in handen van de vaste theatercrew van het Summer Camps Theater . Onze theatercrew bestaat uit professionele kunst, theater- en filmmakers of ze volgen een gerichte opleiding hierin. Uiteraard is er veel ruimte voor de kinderen om hun creativiteit en talenten te ontwikkelen . De theaterdocenten geven les in o .a . spel, (solo)zang, beweging en staging, zodat ook de kinderen die nog geen/nauwelijks theater ervaring hebben zichzelf kunnen ontdekken . Kijk voor meer informatie over de theater crew van 2015 op www .theatercamps .nl!

ervaringDe Theater Camps worden elk jaar gevolgd door kinderen van diverse niveaus . Sommigen zitten al op een theaterschool en anderen maken voor het eerst kennis met theater .

Bij dit Camp gaan wij ervan uit dat jij het leuk vindt om te zingen, dansen, acteren of misschien wel alles tegelijk! Onze theaterdocenten en crew zijn zeer bedreven en gedreven om uit ieder kind het maximale te halen. Of je nu wel of geen theater ervaring hebt, de Theater Camps zijn

geschikt voor iedereen!

andere activiteitenDe hele week theater, dat is wat jij wil! Maar het is ook belangrijk om na een intensieve workshop even je zinnen te kunnen verzetten! Samen met de andere Summer Campers ga je lekker chillen aan het strand van Recreatieplas Stroombroek of neem je deel aan de andere activiteiten zoals de dropping, spooktocht, kanovaren of een sport activiteit . ‘s Avonds kun je samen met de groep lekker genieten bij het kampvuur of lol hebben tijdens de bonte avond .

Summer Camps Theater

Kies je richtingen in de Theater en movie werkplaats. alles is theater maar met jouw keuze krijgt de productie je eigen performance en inbreng. • Musical • Muziek theater • Singer Songwriter • Camera Acteer • Movie

Kijk ook op:www.theatercamps.nl

Page 24: Summer Camps Holland Zomer 2015

24 Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl

Th

eate

rCa

mp

s

Een glansrol in een musical- en/of theaterproductie is toch de droom van iedereen met een passie voor theater maken?! En vind je het leuk om je eigen voorstelling te realiseren, de artistieke aspecten ontdekken in het maken van een voorstelling en heel veel zelf doen en leren? Dan is ons Musical & Muziektheater Camp écht iets voor jou.

Een echte rol krijg je natuurlijk niet zomaar! Je moet daar veel voor oefenen en vindt het super leuk en spannend om op het podium te staan, te zingen en te bewegen!

Tijdens de lessen wordt jouw improvisatie-talent gestimuleerd, je leert je fantasie te gebruiken en eigenwijs te zijn . Door de improvisatie en de inbreng van alle deel-nemers ontstaat er steeds een unieke voorstelling en is jouw bijdrage in de productie gegarandeerd . De docenten zijn er voor jou en geven je de kans te ontdekken en te leren waar je talent ligt .

Het Musical & Muziektheater Camp is een echte aanrader, de creativiteit komt in iedere productie goed tot zijn recht . Je krijgt les van gediplomeerde docenten in theater, dans, zang en staging . Zij leren je zingen en een rol te spelen . Jouw voorkeur voor musical of muziektheater wordt duidelijk gedurende de theaterweek en vindt zijn plek in de productie .

Musical & Muziektheater Camp

Vind jij het leuk om liedjes te schrijven en zing je ze het liefst nog zelf ook? Dan ben jij misschien wel het nieuwe Singer Songwritertalent van Summer Camps Holland!

De meeste Singer Songwriters schrijven en zingen niet alleen hun eigen liedjes, maar begeleiden zichzelf ook nog eens met een muziekinstrument zoals een gitaar of piano . Op de radio heb je vast wel eens de liedjes gehoord van de bekende Singer Songwriter talenten Douwe Bob, Maaike Ouboter en Nielson .

Zie jij zo’n carrière ook wel voor je? Neem dan je eigen favoriete muziekinstrument mee naar het Singer Songwriter Camp en lever jouw bijdrage aan de theaterproductie van Summer Camps Holland . Ook zonder eigen muziekinstrument kun je deelnemen aan ons Singer Songwriter Camp .

Er vinden diverse workshops plaats die je voldoende inspiratie geven tot het schrijven van een geweldige songtekst . Tijdens dit camp ga jij aan de slag met alle facetten van het muziek maken en maak jij een topproductie in één week!

InformatieGroepskampeerterreinTheater, spel en performance,

Zangworkshop, Workshop tekstschrijven, Kampvuur,

sport en spel, premièreWeek: 30, 31, 32 & 33

€ 440,-

InformatieGroepskampeerterreinTheater, spel en performance, special effects,

Cameratechnieken, Kampvuur,

sport en spel, FeestavondWeek: 30, 31, 32 & 33

€ 440,-

Review: Theater crew, super bedankt voor deze week! Het was onwijs leuk.

10 - 12 jaar

12 - 14 jaar

14 - 16 jaar

Singer Songwriter Camp10 - 12 jaar12 - 14 jaar14 - 16 jaar

Page 25: Summer Camps Holland Zomer 2015

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl 25

Th

eate

rCa

mp

s

Is puur acteren jouw passie, Ben jij het aankomende talent voor de hitserie GTST en lijkt het je geweldig om in één van de populaire jeugdseries te spelen?

Of zie jij jezelf wel schitteren in het theater of op het witte doek als acteur in een Nederlandse speelfilm? Tijdens het Camera Acteer Camp krijg je volop de gelegenheid om te werken aan jouw acteerkwaliteiten . In de Summer Camps Theaterproductie krijg jij misschien wel een dubbelrol; zowel op het witte doek als live op het podium . Misschien helpt dit Camp jou wel om succesvol aan een echte auditie deel te nemen .

Camera Acteer Camp

Lijkt het je geweldig om een film te regisseren en wil je uitgroeien tot een ware Steven Spielberg of bewonder je de carrière van Kim van Kooten of Carice van Houten? Zie jij jezelf als flitsende acteur in een spannende film? Lijkt het je wat om zelf het verhaal en script te bedenken, deze te spelen en/of op te nemen? Dan geeft het Movie Camp jou de gelegenheid om letterlijk te ervaren hoe het is om een film te maken!

Of je nu liever achter een camera staat of juist ervóór, onder begeleiding van de theater- en filmdocenten maak jij zelf een spectaculaire film.

Zo krijg jij de mogelijkheid om zowel vóór als achter de camera’s te schitteren . Je maakt zelf opnames en gaat deze ook voor een deel monteren en ‘editten’ . Bijzonder is dat jij je eigen special effects en stunts van de film bedenkt en uit kunt gaan voeren!

In de Summer Camps Theaterproductie heeft het Camera Acteer Camp een speciale betekenis en ontstaan er ieder jaar weer verrassende Summer Camps movies!

Movie CampReview: Mijn zoon heeft een geweldige week ervaren, mede dankzij de kampleiding. Petje af voor de organisatoren!!

InformatieGroepskampeerterreinTheater, spel en performance, special effects, Cameratechnieken, Kampvuur,

sport en spel, FeestavondWeek: 30, 31, 32 & 33

€ 440,-

InformatieGroepskampeerterreinTheater, spel en performance, special effects,

Cameratechnieken, Kampvuur,

sport en spel, FeestavondWeek: 30, 31, 32 & 33

€ 440,-

10 - 12 jaar

12 - 14 jaar

14 - 16 jaar

10 - 12 jaar12 - 14 jaar14 - 16 jaar

10 - 12 jaar12 - 14 jaar14 - 16 jaar

Page 26: Summer Camps Holland Zomer 2015

26 Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl

Zeilschool Neptunus ligt in het hart van het Friese Merengebied. Vanuit de zeilschool wordt er iedere dag naar het nabij gelegen Idskenhuistermeer gevaren waar een groot deel van de lessen wordt gegeven.

Door de geringe diepgang is het meer hier nog lekker rustig . Voor jou als zeilcursist is dit natuurlijk ideaal want je hebt het meer vrijwel altijd voor jezelf . Op dit meer hebben we een aanlegsteiger en een eigen surfstrand .

aankomst en vertrekDe zeilkampen beginnen op zondagmiddag . Het ontvangst is tussen 12 .30 uur en 13 .30 uur . De zeilkampen eindigen op zaterdagmorgen om 10 .00 uur .

De accommodatieDe accommodatie is bijzonder! Het hoofdgebouw van de zeilschool is namelijk ondergebracht in een voormalige kerk . Deze is gezellig verbouwd met de eetzaal op de eerste etage, net als de keuken waar voor de hele groep wordt gekookt . De slaapkamers zijn allemaal voorzien van 2, 3 of 4 stapelbedden, waardoor je altijd een kamer hebt met kinderen van jouw leeftijd! De oudere kinderen slapen in ‘Het Dorpshuis’, pal tegenover de kerk .

DiplomaNeptunus is een CWO gecertificeerde zeilschool. Dat houdt in dat zij lid zijn van de Commissie Watersport Opleidingen . Het CWO systeem bestaat uit verschillende opleidingsprogramma’s met bijbehorende diploma’s . Zo leer je op een goede en verantwoorde manier zeilen . Samen met het groepje waar jij deze week mee hebt gevaren, krijg je van je instructeur je CWO diploma of je vorderingenstaat net voor vertrek zodat je ouders/verzorgers hier ook bij kunnen zijn . Verder is Neptunus aangesloten bij de Hiswa en de Recron .

Summer Camps ZeilenZ

eilk

am

pen

Page 27: Summer Camps Holland Zomer 2015

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl 27

Zei

lka

mp

en

In de motorboot vertrek je richting het Idskenhuistermeer. Je vindt het best spannend want deze hele week leer jij zeilen! Samen met drie of vier andere kinderen ben je deze week samen met jouw eigen instructeur die je leert zeilen en waaraan je alles kunt vragen wat je niet weet of wat je graag wilt leren.

Voor je het water opgaat krijgt iedereen een wetsuit (surfpak) en zwemvest aan . Daarin blijf je gelijk lekker warm . Aangekomen bij het meer ga je het zeilen leren door het uitvoeren van opdrachten en spelletjes waarbij je in de loop van de week met steeds meer omstandigheden rekening moet houden .

Bij zeilen hoort ook het leren van knopen en steken, de zeiltermen, de namen van de bootonderdelen en natuurlijk het vaarreglement . Zo leer je al snel om zelfstandig te kunnen zeilen .

Na deze week weet jij hoe het is om te zeilen in een Optimist of Bic, weet jij wat stuur- en bakboord is en leer je om te gijpen!

Jeugdzeilen 1-mans (Optimist)

Jij hebt nog nooit gezeild en lijkt het spannend en leuk om te leren zeilen? Dan is het varen in de Valk de beste, gezelligste en leukste boot om dat te doen!

Door de grote stabiliteit, geringe diepgang en ruime kuip is de Valk een ideale toer- en lesboot . Door de gunstige ligging van de zeilschool (midden in Friesland) kunnen wij heel makkelijk het leren zeilen combineren met het maken van mooie tochten naar gezellige plaatsjes zoals o .a . Woudsend en Sneek .

In deze kielboot leer je ook opkruisen en bruggen nemen . De man-over-boord-manoeuvre is altijd spectaculair en overstag gaan en gijpen is aan het einde van de week een fluitje van een cent. Na de start op zondag ga je direct het water op . Van maandag tot en met donderdag krijg je zeilles op de meren in de buurt van zeilschool Neptunus en maken wij korte tochtjes .

Op vrijdag maak je een langere dagtocht die heel gezellig is, maar waar je ook alle opgedane zeilervaring in praktijk kunt brengen .Aan het einde van de week ontvang je een diploma of vorderingenstaat . Hierop worden alle vaardigheden die je onder de knie hebt afgetekend door je instructeur . Nu weet ook jij wat een hogerwal is en heb je belangrijke zeilervaring opgedaan in 1 week tijd!

Cursus Kielboot (Valk)

Informatie

InformatieZeilschool neptunusDe hele week zeilen,

Theorieles, avondspelen, Baravonden, Diploma/

VorderingsstaatWeek:

28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 & 35

€ 565,-

Zeilschool neptunusDe hele week zeilen,

Theorieles, avondspelen, Opti-disco, Diploma/

VorderingsstaatWeek:

28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 & 35

€ 565,-

Review: Van te voren waren de verwachtingen hoog gespan-nen; zou het leuk worden? Bij het ophalen was de eerste re-actie: oh volgend jaar wil ik hier weer heen

8 - 10 jaar

10 - 12 jaar

12 - 14 jaar14 - 16 jaar16 - 18 jaar

Page 28: Summer Camps Holland Zomer 2015

28 Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl

Zei

lka

mp

en

Heb je al wat ervaring opgedaan met het zeilen in een optimist of Bic?Hou je van snelheid, samenwerken en wil je graag meer actie? Stap dan over naar het Jeugdzeilen 2-mans!

De Laser Pico 2-mans is een zwaardboot voor twee personen waarbij je bij het varen goed moet kunnen samenwerken en communiceren . De Laser Pico 2-mans is een erg instabiele boot die makkelijker omslaat maar ook wel weer veel harder gaat! Op zondag ga je gelijk beginnen . Je gaat met een groepje van ongeveer 6 personen het water op, waar we op het grotere Koevordermeer de lessen verzorgen . Hier leer je onder andere op- en aftuigen, zeilstanden, trimmen en alle andere zeiltechnieken die nodig zijn om als duo de boot zo snel mogelijk te laten varen . De hele dag word je begeleid door je eigen instructeur!

Deze cursus jeugdzeilen 2-mans staat garant voor een intensieve week waarin je veel zult leren en beleven . Uiteraard is er ook een superleuk en divers avondprogramma . Als je alle vaardigheden onder de knie hebt wordt je CWO-diploma afgestempeld in je eigen waterpaspoort .

Jeugszeilen 2-mans (Laser Pico)

Tijdens de Summer Camps zeilkampen kan je natuurlijk ook leren surfen! Of je nu beginner of gevorderd bent, het Idskenhuistermeer is de perfecte uitvalsbasis om de surfsport te beoefenen en de surftechnieken te leren. Het meer is ondiep (circa 1 meter) en heeft een harde bodem.

De zeilschool beschikt over het nieuwste surfmateriaal waardoor je kunt surfen met het beste materiaal voor jou . Tijdens de surflessen leer je de beach-start, overstag gaan, gijpen en planeren . Vanzelfsprekend is er ook voor iedereen een wetsuit aanwezig . We raden je wel aan om zelf surfschoenen (of oude gymschoenen) en een warme trui of winddichte jas mee te nemen . Op zondag gaan we meteen beginnen . Je wordt ingedeeld in groepjes van ongeveer 4 personen . Je instructeur, die de hele week bij je blijft, zorgt ervoor dat je al snel de fijne kneepjes van de surfsport onder de knie krijgt . Op vrijdag wordt er een dagtocht gevaren naar een naburig dorpje of we doen een afsluitende wedstrijd met alle andere boten . De instructeurs staan in het water, varen met je mee in motor¬bootjes en natuurlijk op surfplanken! Na deze week kun jij je niet meer voorstellen dat je zondag nog zo wiebelig op de plank stond . . .

Cursus Windsurfen (Starboard)

InformatieZeilschool neptunusDe hele week zeilen,

Theorieles, avondspelen, spooktocht, Diploma/

VorderingsstaatWeek:

28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 & 35

€ 565,-

InformatieZeilschool neptunusDe hele week zeilen,

Theorieles, avondspelen, Bonte avond, Diploma/

VorderingsstaatWeek:

28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 & 35€ 565,-

Review: Het was een zeer leuk kamp, de activiteiten waren super en de leiding was top! Graag zou ik volgend jaar weer gaan om weer andere mensen te leren kennen. Momenteel heb ik nog steeds contact met de men-sen van het kamp via WhatsApp.

12 - 14 jaar

12 - 14 jaar14 - 16 jaar

Page 29: Summer Camps Holland Zomer 2015

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl 29

Alg

emee

n

Korting acties bij Summer Camps Holland

Inschrijven vóór 31 maart 2015 geeft jou een voordeel op de reguliere kampprijs . Bij deze inschrijving kies je alvast op welk Camp jij wil inschrijven . Na inschrijven met de vroegboekkorting is het mogelijk om nog tot 1 juni 2015 kosteloos te wisselen van Camp of kampweek .

Vroegboekkortingkorting per boeking€ 30,-

Ben jij al vaker op Summer Camps geweest bij Summer Camps Holland? Dan kom je in aanmerking voor de vaste klanten korting . De korting bedraagt € 35,00 per kamp . Wil jij samen met een vriend of vriendin komen die nog geen ‘Summer Camper’ is dan kan hij of zij van de groepskorting gebruik maken . Meld dan wel even bij opmerkingen in het boekingsformulier wie jouw vriend of vriendin is!

Ik ben al ‘Summer Camper” kortingkorting per boeking€ 35,-

Wil jij op Summer Camps samen met vrienden en/of vriendinnen? Spreek dan samen af in dezelfde week . Natuurlijk ben je ook met andere deelnemers op kamp en maak je ook hier nieuwe vrienden! Een groepskorting is geldig vanaf 3 tot maximaal 8 aanmeldingen.

Groeps kortingkorting per boeking€ 25,-

Wij begrijpen dat het een hele uitgave is om voor meerdere kinderen uit één gezin een vakantieweek bij Summer Camps Holland te boeken . Daarom geven wij een gezinskorting! De boeking hoeft niet in dezelfde week of op hetzelfde camp te zijn . • De Gezinskorting kan ook toegepast worden als je meer dan twee

weken een Summer Camps boekt voor één persoon . • De Gezinskorting kan ook toegepast worden voor kinderen of

jongeren uit één instelling of gezinsvervangend tehuis .

Gezins kortingkorting per boeking€ 25,-

Bent je al lid van de Ranger Club van het Wereld Natuur Fonds en heb je interesse in het Animal Ranger Camp? Vul dan het lidmaatschap nummer in op het boekingsformulier en ontvang € 40,00 korting .

WNF leden kortingkorting per boeking€ 40,-

Ik wil een boeking doen met een korting. Hoe gaat dat? Via het boekingsformulier die via de website wordt ingevuld kan de betreffende kortingsactie worden aangevinkt. Na controle door de administratie van Summer Camps Holland wordt de boeking met korting voor je geboekt.

NB. Kortingen kunnen eenmalig worden gebruikt en zijn niet ‘stapelbaar’. Met uitzondering van verenigingskorting bij de Sport Camps.

Page 30: Summer Camps Holland Zomer 2015

30 Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl

Alg

emee

n

Summer Camps Holland

Camp leeftijd prijs Week 28 Week 29 Week 30 Week 31 Week 32 Week 33 Week 34 Week 35 in € 5 juli - 11 juli 12 juli - 18 juli 19 juli - 25 juli 26 juli - 1 aug 2 aug - 8 aug 9 aug - 15 aug 16 aug - 22 aug 23 aug - 29 aug

Base Camps

Dagkamp v .a . 65,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

4 Daags Camps zo-wo wo-za zo-wo wo-za zo-wo wo-za zo-wo wo-za zo-wo wo-za zo-wo wo-za zo-wo wo-za

Kids Summer Camps 235,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Kindervakanties

Animal Ranger Camp 435,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Adventure for kids Camp 395,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Fun for kids Camp 415,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Fish & Fun Camp 395,- ✔ ✔ ✔

Kids Wakeboard Camp 445,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Jeugdvakanties

Adventure Camp 410,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Bushcraft Expeditie Camp 425,- ✔ ✔ ✔ ✔

Wakeboard Camp 450,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Freeride MTB Camp 450,- ✔ ✔ ✔ ✔

Fun Camp 425,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Fun & Pretpark Camp 450,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Dierverzorging Camp 450,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Fish Camp 395,- ✔ ✔ ✔

Canoe Expeditie Camp 475,- ✔ ✔ ✔

Jongerenvakantie

Crew Basistraining 17 t/m 20 385,- ✔

8 t/m 1010 t/m 12

8 t/m 1010 t/m 12

8 t/m 1010 t/m 12

8 t/m 1010 t/m 12

8 t/m 1010 t/m 12

8 t/m 1010 t/m 12

10 t/m 12

12 t/m 1414 t/m 16

12 t/m 1414 t/m 16

12 t/m 1414 t/m 16

12 t/m 1414 t/m 16

12 t/m 1414 t/m 16

12 t/m 1414 t/m 16

12 t/m 1414 t/m 16

12 t/m 1414 t/m 16

12 t/m 1414 t/m 16

Page 31: Summer Camps Holland Zomer 2015

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl 31

Alg

emee

n

Summer Camps Holland

Camp leeftijd prijs Week 28 Week 29 Week 30 Week 31 Week 32 Week 33 Week 34 Week 35 in € 5 juli - 11 juli 12 juli - 18 juli 19 juli - 25 juli 26 juli - 1 aug 2 aug - 8 aug 9 aug - 15 aug 16 aug - 22 aug 23 aug - 29 aug

sport Camps

Turn Camp 450,- ✔ ✔ ✔ ✔

Freerunning Camp 450,- ✔ ✔ ✔ ✔

Volleybal Camp 450,- ✔ ✔ ✔ ✔

Beach Volleybal Camp 450,- ✔ ✔ ✔ ✔

Scherm Camp 450,- ✔ ✔ ✔ ✔

Judo Camp 450,- ✔ ✔ ✔ ✔

Handbal Camp 450,- ✔ ✔ ✔ ✔

ardennen

Ardennen Climbing Camp 545,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Ardennen Adventure Camp 475,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Ardennen Bushcraft Camp 475,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Theater Camps

Musical & Muziektheater Camp 440,- ✔ ✔ ✔ ✔

Singer Songwriter Camp 440,- ✔ ✔ ✔ ✔

Camera Acteer Camp 440,- ✔ ✔ ✔ ✔

Movie Camp 440,- ✔ ✔ ✔ ✔

Zeilkampen

Jeugdzeilen 1-MANS (Optimist) 565,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Cursus Kielboot (Valk) 565,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Jeugdzeilen 2-MANS (Laser Pico) 565,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Cursus windsurfen (Startboard) 565,- ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Sport10 t/m 1212 t/m 1414 t/m 16 10 t/m 1212 t/m 1414 t/m 16 10 t/m 1212 t/m 1414 t/m 16 10 t/m 1212 t/m 1414 t/m 16 10 t/m 1212 t/m 1414 t/m 16

10 t/m 1212 t/m 1414 t/m 16

10 t/m 1212 t/m 1414 t/m 16

12 t/m 1414 t/m 16

12 t/m 1414 t/m 16

10 t/m 1212 t/m 1414 t/m 16 10 t/m 1212 t/m 1414 t/m 1610 t/m 1212 t/m 1414 t/m 1610 t/m 1212 t/m 1414 t/m 16

8 t/m 1010 t/m 12

12 t/m 1414 t/m 1616 t/m 18

12 t/m 14

12 t/m 1414 t/m 16

12 t/m 1414 t/m 1616 t/m 18

Page 32: Summer Camps Holland Zomer 2015

32 Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl

Alg

emee

n

Veel voorkomende vragen

Is mijn kind bij summer Camps Holland in goede en veilige handen?De begeleiding van de deelnemers is in handen van ervaren crewmedewerkers die vooraf zijn geselecteerd en door Summer Camps Holland zijn getraind . De crewmedewerkers en de eindverantwoordelijken van de Camps per locatie zijn dag en nacht aanwezig . Op het Base Camp en de Zeilkampen zijn dat de eigenaren van Markant Outdoorcentrum en Zeilschool Neptunus . Bij Summer Camps Ardennen is dat de Locatiemanager van Mountain Network .

Van vrijwilligers wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd . Hiermee verkleinen wij de kans op ongewenst gedrag, naast de continue begeleiding en controle van de Summer Camps Holland organisatie .

Wat is het Keurmerk KinderVakanties?Summer Camps is in het bezit van het Keurmerk Kindervakanties . Het Keurmerk KinderVakanties is een onafhankelijk keurmerk van kindervakantieorganisaties . Organisaties die het keurmerk mogen voeren voldoen aantoonbaar aan strenge criteria rond veiligheid, hygiëne en kwaliteit . We worden jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke keuringsinstelling en voldoen aan de hoogste standaards in de branche van kindervakanties .

Wordt er gewerkt met gecertificeerde instructeurs?Markant Outdoorcentrum, Mountain Network en Zeilschool Neptunus beschikken over gecertificeerde instructeurs die bij een aantal activiteiten worden ingezet . Het Outdoorteam op het Base Camp, de kliminstructeurs in de Ardennen en CWO gecertificeerde instructeurs bij de zeilschool .

Hoe is het eten verzorgd tijdens de summer Camps?Bij alle Summer Camps is ontbijt, lunch, avondmaaltijd en drinken inbegrepen en verzorgd door een aparte kookstaf met kok . Daardoor is de kwaliteit gegarandeerd . Wij houden zoveel mogelijk rekening met wat kinderen in bepaalde leeftijdscategorieën lekker vinden, maar dit houdt niet in dat de kinderen ongezond eten . Onze kok stelt verantwoorde maaltijden samen . Wij zorgen ook voor tussendoortjes . Natuurlijk houden wij rekening met speciale wensen van deelnemers, zoals een dieet of een vegetarisch menu . Dit moet wel op het inschrijfformulier worden vermeld .

Kunnen wij ook speciale wensen doorgeven?Heeft uw kind eventuele bijzonderheden, dan houdt Summer Camps Holland daar zoveel mogelijk rekening mee . Denk bijvoorbeeld aan een verjaardag, medicijngebruik of andere dingen die extra aandacht en begeleiding nodig hebben . Wij hebben ervaring met veel bijzonderheden, maar het is prettig dat wij daar tijdig van op de hoogte zijn . Dit kunt u op het inschrijfformulier vermelden .

KEURMERKKINDERVAKANTIES

Page 33: Summer Camps Holland Zomer 2015

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl 33

Alg

emee

n

Veel voorkomende vragen

Hoe boek ik een summer Camp?Deelnemen aan een Summer Camp kan uitsluitend door online ons boekingsformulier volledig in te vullen en te verzenden . Het (e-mail) adres van degene die de boeking maakt, fungeert als correspondentieadres en worden de boekingsbevestiging en de reisbescheiden gezonden . Bij boeking gaat u een rechtstreeks een klantrelatie aan met de betreffende partij die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de geboekte Summer Camp . U valt dan ook onder de algemene voorwaarden van die uitvoerende partij .

Omdat bij Summer Camps Holland het gehele boekingsproces via de website is geautomatiseerd brengen wij geen boekingskosten in rekening.

Hoe moet ik betalen?Nadat u via de website geboekt heeft, ontvangt u van ons een bevestiging met daarin ook een factuur per e-mail . Het is mogelijk om deze via IDeal te voldoen .

Bij Summer Camps is het mogelijk om in twee termijnen te betalen tot uiterlijk 1 juli . Daarna is enkel betaling van het volledige bedrag voorafgaand aan het kamp mogelijk .

Wat moet mijn kind meenemen?Op de website kunt u bij “MySummerCamps” uw boeking bekijken en alle benodigde informatie downloaden . De inloggegevens voor MySummerCamps ontvangt u bij de bevestiging van uw boeking per email .

Worden er ook foto´s gemaakt tijdens de kampen? Tijdens de kampen maakt de crew foto´s van het kampleven, de deelnemers, en de activiteiten . In sommige gevallen maken wij ook filmpjes. De foto´s worden na de kampweek op de facebookpagina van Summer Camps Holland geplaatst. Vóór plaatsing worden deze foto’s gescreend . Summer Camps Holland behoudt zich het recht voor om foto’s en filmmateriaal te gebruiken ter publicatie zonder recht op vergoeding voor anderen . Wilt u niet dat uw kind gefotografeerd of gefilmd wordt dan moet u dat aangeven op het inschrijfformulier bij uw boeking .

Is er een minimum/maximum aantal deelnemers?Voor de Summer Camps geldt een minimumdeelname van 8 personen . Indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het minimum aantal behouden wij ons het recht om een kamp te annuleren . Het is ook mogelijk dat Camps worden samengevoegd . Wanneer een Camp niet doorgaat of samengevoegd kan worden zal Summer Camps Holland de contactpersoon uiterlijk 14 dagen voor vertrek u hiervan op de hoogte stellen . Bij een wijziging waar u het niet mee eens bent is kosteloos annuleren altijd mogelijk . In de praktijk komt het er op neer dat Summer Camps met u in overleg treedt wat het beste is om te doen binnen de gegeven omstandigheden .

Het maximum aantal deelnemers is bereikt wanneer door de grootte van de groep de veiligheid en de zorg niet meer voldoende gewaarborgd kan worden . Dit monitoren we gedurende de boekingspersiode, waarbij in de praktijk geldt dat het maximum op circa 25 deelnemers per Camp ligt .

Hoe is het vervoer geregeld?Alle vervoersmomenten tijdens de Camps voor uitstapjes e .d . van deelnemers wordt uitbesteed aan een erkend taxibedrijf waardoor de kwaliteit van vervoer is gewaarborgd en verzekering en aansprakelijkheid goed is afgedekt .

Hoe is de (telefonische) bereikbaarheid van summer Camps?De eindverantwoordelijken van de Camps per locatie zijn tijdens de kampen dag en nacht aanwezig en telefonisch bereikbaar middels een mobiele noodnummer .

Hoe gaat Summer Camps om met telefoons en waardevolle spullen?Veel deelnemers nemen een mobiele telefoon mee naar hun Summer Camp . Summer Camps Holland wil bevorderen dat kinderen tijdens de kampen met elkaar contacten opbouwen en met elkaar het kamp beleven . Maar het thuisfront of andere sociale contacten blijven ook tijdens het kamp belangrijk . Tijdens het kamp worden de mobiele telefoons en waardevolle spullen per Camp veilig in bewaring genomen . In de avonduren, na het avondeten, zijn er tijdstippen dat iedereen met zijn telefoon kan bellen, sms-en, mailen etc . Heb je geen mobiele telefoon bij je dan kan je zonder extra kosten vanaf het kantoor bellen . Via het infoboekje van MySummercamps wordt u geïnformeerd over de beltijden . Uiteraard blijft de deelnemer zelf verantwoordelijk voor zijn/haar eigen telefoon en persoonlijke eigendommen .

Hoe zit het met verzekeringen?Iedere aanbieder binnen Summer Camps Holland is verplicht zijn verzekering op orde te hebben . Alle deelnemers van Summer Camps Holland zijn in vertegenwoordiging van Markant Outdoorcentrum of Mountain Network voor ongevallen verzekerd . Zeilschool Neptunus, Markant Outdoorcentrum en Mountain Network hebben allen een goede en sluitende Bedrijfs aansprakelijkheidsverzekering . Kijk voor alle verzekeringsvraagstukken op de website van Summer Camps Holland .

U kunt de verzekering uitbreiden tot een volledige reis- en een annuleringsverzekering . Summer Camps Holland werkt hiervoor met de Europeesche verzekering . Bij de inschrijving kunt u in een keuzemenu kiezen voor extra uitbreiding van de reis en annuleringsverzekering .

Drukfouten voorbehoudenDeze brochure is in december 2014 gedrukt. sommige informatie kan aan verandering onderhevig zijn. Kennelijke fouten en vergissingen in deze brochure binden summer Camps Holland niet.

Page 34: Summer Camps Holland Zomer 2015

34 Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl

Alg

emee

n

Summer Camps Prikbord

Review: Het was een zeer leuk kamp, de activiteiten waren super en de leiding was top! Graag zou ik volgend jaar weer gaan om weer andere mensen te leren kennen. Momenteel heb ik nog steeds contact met de men-sen van het kamp via WhatsApp.

Review: Van te voren waren de verwachtingen hoog gespan-nen; zou het leuk worden? Bij het ophalen was de eerste re-actie: oh volgend jaar wil ik hier weer heen

Page 35: Summer Camps Holland Zomer 2015

Kijk voor meer informatie en actuele beschikbaarheid op www.summercamps.nl 35

Alg

emee

n

Review: Mijn beide dochters hebben ontzettend genoten van hun kampweek. Ze hebben zo’n gevarieerd programma gehad dat ze er niet over uitgepraat raken.

Page 36: Summer Camps Holland Zomer 2015

Summer Camps Holland

Gildeweg 77047 AR Braamt

T: +31 (0)314 680 [email protected]/summercampshollandl

ayo

ut

© G

elre

Des

ign

- G

eorg

es D

éro

p -

ap

eld

oo

rn

36