Schoolkalender 2020-2021...Vrijdag 8.30 – 12.00 uur 8.30 – 12.00 uur 13.00 – 15.00 uur De...

32
Schoolkalender 2020-2021

Transcript of Schoolkalender 2020-2021...Vrijdag 8.30 – 12.00 uur 8.30 – 12.00 uur 13.00 – 15.00 uur De...

  • Schoolkalender2020-2021

  • este ouders/verzorgers,

    Hierbij ontvangt u de schoolkalender voor het schooljaar 2020-2021. Met deze kalender willen wij u graag goed informeren over de activiteiten in het komende schooljaar. Op het moment dat deze kalender gedrukt wordt, moet het schooljaar nog beginnen. Daardoor kan het voorkomen dat we onverhoopt moeten afwijken van de geplande activiteiten in deze kalender. Natuurlijk zullen wij u daar zo vroeg mogelijk over informeren.

    Op de eerste pagina’s van deze kalender vindt u niet alleen beknopte informatie over onze school, maar ook de belangrijkste zaken uit de schoolgids. De schoolgids zelf ontvangt u digitaal. Neemt u ook eens een kijkje op onze Facebookpagina: facebook.com/pcbshetkompas. Daar geven wij het hele jaar door een kijkje in het dagelijks leven op en rond school.

    Namens het hele team,

    Albert OvingDirecteur PCBO Het Kompas

  • We zijn het afgelopen jaar gestart met het varen van een nieuwe koers. We geven leerlingen meer eigenaarschap.Daarbij maken we gebruik van de 7 gewoonten van ‘The Leader in Me’. Onze leerlingen mogen sprankelen door zelf te onderzoeken en te ontdekken. Het draait allemaal om uw kind. Met vallen en opstaan, zoekt het zijn/haar weg. Ook wij zoeken onze “weg” in de begeleiding van uw kind. We stemmen onze begeleiding op u en uw kind af. Twee keer per jaar worden de vorderingen van uw kind in groep 3 tot en met 8 beschreven in een rapport. In groep 1/2 houdt de leerkracht ook de ontwikkeling bij. Via de ouder-gesprekken houden we u op de hoogte. Vanaf groep 3 schuift uw kind aan en spreken we over ouder-en-kindgesprekken.

    De zeven gewoontenUitgangspunt van The leader in Me, is dat je de invloed op je leven wel kunt vergroten door (zelf-)leiderschap, ook al is de wereld niet maakbaar. Het gaat erom leerlingen die gewoonten mee te geven die hen helpen zichzelf te ontwikkelen. Deze zijn de zeven gewoonten van Stephen Covey:

    1. Ik ben proactief (ik kan kiezen en neem mijn verantwoordelijkheid voor mijn keuzes).

    2. Ik begin met het eind in gedachten

    The Leader in Me(ik heb een doel voor ogen).

    3. Ik doe belangrijke dingen eerst (eerste werken dan spelen).

    4. Ik denk win-win (niet alleen ik, niet alleen jij, maar beter voor ons allebei).

    5. Eerst begrijpen, dan begrepen worden (ik luister niet alleen met mijn oren, maar ook vooral met mijn ogen en hart om jou te begrijpen).

    6. Creëer synergie (samen kunnen we meer dan alleen).

    7. Houd de zaag scherp (ik zorg goed voor mijn lichaam, geest en ziel).

  • Het team

    Lestijden

    Groep 1, 2, 3 en 4 Groep 5, 6, 7 en 8

    Maandag Dinsdag Donderdag

    8.30 – 12.00 uur13.00 – 15.00 uur

    8.30 – 12.00 uur 13.00 – 15.00 uur

    Woensdag 8.30 – 12.15 uur 8.30 – 12.15 uur

    Vrijdag 8.30 – 12.00 uur 8.30 – 12.00 uur 13.00 – 15.00 uur

    De leerlingen kunnen vanaf 8.15 uur en vanaf 12.45 uur zelf naar binnen komen.

    GymlessenWe maken gebruik van de gym zaal in dok Zuid of van de groene ruimte in het Zuiderpark. Een vakleerkracht van Accres verzorgt deze gymlessen. De kinderen gymmen op maandag en donderdag. Bij aanvang van het nieuwe schooljaar hoort u wanneer uw kind gym heeft.

    We stellen het gebruik van gym schoenen verplicht in verband met de voethygiëne. Deze schoenen mogen niet buiten worden gedragen. Naast schoenen heeft uw kind een sportbroekje, tshirt of een gympakje nodig. De gymspullen worden bewaard in een tas. Voor de kleuters geldt: het gebruik van goed passende veter loze gym schoenen met rubberen zolen is verplicht. De schoenen blijven op school. Fijn als u de schoenen voorziet van de naam van uw kind.

    Groep 1/2: Juf Dorothea (ma t/m do) Juf Marieke (vr) Groep 2/3: Juf Gertrude (ma t/m vr) Juf Elly (di-middag) Groep 4/5: Juf Ingrid (ma t/m vr) Juf Elly (ma.ochtend t/m do. ochtend) Groep 6: Meester Harm Jan (ma t/m wo) Juf Marnel (do t/m vr) Groep 7: Meester Niek (ma t/m wo en vr) Meester Harm Jan (do) Groep 8: Juf Fiona (ma t/m di) Juf Carlijn (wo t/m vr) Intern begeleider: Juf Marieke Onderwijsassistenten: Juf Annemarie Juf Esther Directeur: Meester Albert

  • Voor een goede sfeer kent onze school de volgende regels en afspraken.Deze basisregels worden met de leerlingen besproken en gelden voor iedereen:

    • Wij gaan respectvol met elkaar om.• Wij zijn allemaal verschillend en

    dat mag.• Wij komen niet aan een ander, als die

    dat niet wil.• Wij praten met en niet over elkaar.• Wij lachen met en niet om elkaar.• Wij mogen op een goede manier

    boos zijn.• Wij doen er alles aan om problemen

    samen op te lossen.• Wij gaan zorgvuldig om met de

    spullen van een ander en van onszelf.

    Afspraken maken wij samen met de leerlingen in de klas, zodat wij leren om samen de verantwoordelijkheid voor onze school dragen.

    Regels en afspraken

    Als uw kind ziek is, wilt u dan ‘s morgens vóór 8.30 uur even bellen (055 - 533 44 05) of aan een ander kind een briefje meegeven? Als uw kind naar de dokter of tandarts moet, wilt u dit dan doorgeven aan de leer-kracht? Wij vragen u om dit soort afspraken zoveel mogelijk buiten schooltijd te plannen.

    Ziekte

    Eten en drinken/fruitpauzeDe meeste kinderen nemen voor de ochtendpauze iets te eten of te drinken mee naar school: een beker melk, een appel of een boterham. Wilt u spaarzaam zijn met zoetig-

    heid? Het liefst zien wij dat uw kind een beker drinken meebrengt. Mee gebrachte kartonnen pakjes nemen de kinderen weer mee naar huis.

    Op Het Kompas nemen we onze leer lingen serieus en vinden we het belangrijk dat zij zich thuis voelen bij ons op school. Daarom nemen we de tijd om met hen te praten en mogen ze meedenken en soms meebeslissen. Op deze manier zijn wij samen verantwoordelijk voor onze school. Bijvoorbeeld in de leerlingenraad die periodiek vergadert met de directie. Ook wanneer er iets is met een kind, nemen we de tijd om even één op één naar het kind te luisteren en/of te praten.

    KindvriendelijkWij vinden het belangrijk om goed contact te hebben met u. Het gaat immers om uw kind. Ouders en ver-zorgers zijn daarom altijd welkom op school. We organiseren tweemaal in het jaar een ouderpanel over een actueel onderwerp en informeren u op onze ouderavonden. U kunt altijd een afspraak maken met de leerkracht. Maar u kunt ook meehelpen. We stellen het op prijs als u contact met ons opneemt wanneer er iets is. U kunt er op rekenen dat wij met u contact opnemen als dat nodig is.

    Oudervriendelijk

  • Leerlingen voelen zich

    thuis op Het Kompas

  • Voor de voorschoolse en buitenschoolse opvang werkt PCBO Het Kompas samen met BSO De Kinderkajuit van Doomijn Kinderopvang, die ook gevestigd is in dok Zuid. De school en medewerkers van De Kinderkajuit hebben regelmatig contact over praktische en inhoudelijke zaken.

    Voor, tussen en naschoolse opvang

    regels en aan schaf van speelgoed en materialen.

    Tussenschoolse opvang (TSO)Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen kinderen overblijven op school. Wilt u de kinderen een lunchpakketje en een beker drinken meegeven? Lunchmelk via Campina is ook mogelijk. U kunt bij hen een abonnement afsluiten.

    U kunt overblijfkaarten kopen op maandag, dinsdag en donderdag van 8.15 - 8.35 uur en kiezen uit de volgende kaarten: • tienstrippenkaart (¤ 17,50) • twintigstrippenkaart (¤ 40,00) • vijftigstrippenkaart (¤ 50,00) • losse overblijfkaart (¤ 2,25)Deze kaart blijft op school totdat deze ‘vol’ is. Vaste overblijvers moeten wel even afgemeld worden als zij een dag niet overblijven.

    Schoolvrij-opvangNaast de vakanties kent elke school zijn eigen extra studie- en sluitingsdagen; de zogenaamde schoolvrij-opvang. Het

    is mogelijk dat meerdere BSO’s voor schoolvrij-opvang samenwerken en dat de opvang elders wordt verzorgd. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar deze BSO’s. Opvang op schoolvrije dagen kan tot twee weken van te voren worden aangevraagd. Ook kinderen die niet standaard gebruik maken van de BSO zijn welkom op een schoolvrije dag.

    AanmeldenOm gebruik te maken van voorschoolse of buitenschoolse opvang gaat u als ouders rechtstreeks met Doomijn Kinderopvang een contract aan. Wilt u meer informatie of uw kind aanmelden bij Doomijn Kinderopvang? Kijk voor de tijden, tarieven en meer op www.doomijn.nl.

    Contact Doomijn Kinderopvang – BSO De KinderkajuitT (055) 750 71 07 & 06 14883707E [email protected]

    Voorschoolse opvang (VSO)Op de voorschoolse opvang kunnen de kinderen de dag rustig starten. De Kinderkajuit biedt opvang vanaf 7.30 uur, tot het tijd is om naar school te gaan. De pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat de kinderen op tijd in hun klas zijn. Uw kind kan op incidentele of vaste dagen worden opgevangen.

    Buitenschoolse opvang (BSO)BSO is opvang na schooltijd en (in de door het ministerie van OC&W vast gestelde) vakanties. Bij BSO De Kinder kajuit bepalen de kinderen zelf wat ze gaan doen. Of ze deelnemen aan ge orga niseerde activiteiten of kiezen voor vrij spel, toneel spelen, computeren, lekker buitenspelen, met elkaar kletsen of huiswerk maken: alles is mogelijk. Na schooltijd is er niks verplicht!

    Er zijn duidelijke groepsafspraken, bijvoorbeeld over buiten spelen, speel-goed delen, pesten, et cetera. Elke BSO heeft een kinderraad waarin de kinderen mee denken over activiteiten,

  • SEPTEMBER

  • MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

    36 31 01 02 03 04 05 06

    Start nieuw schooljaar Gouden weken Gouden weken Gouden weken Gouden weken

    37 07 08 09 10 11 12 13

    Gouden weken Gouden weken Gouden weken Gouden weken Gouden weken

    38 14 15 16 17 18 19 20

    Startviering PCBO Het Kompas Prinsjesdag

    39 21 22 23 24 25 26 27

    Verkeersexamen praktisch groep 8 Viering naamdag Naamdag Kompas

    40 28 29 30

    Start Kinder-boekenweek

  • OKTOBER

  • MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

    40 01 02 03 04

    Dierendag

    41 05 06 07 08 09 10 11

    Schoolfotograaf Informatieavond groep 8 VO Schoolfotograaf Open dag

    42 12 13 14 15 16 17 18

    Herfstvakantie Herfstvakantie

    43 19 20 21 22 23 24 25

    Herfstvakantie Herfstvakantie Herfstvakantie Herfstvakantie Herfstvakantie Herfstvakantie

    Wintertijd

    Herfstvakantie

    44 26 27 28 29 30 31

    Studiedag Alle leerlingen vrij

    Themaochtend scholen dok Zuid

  • NOVEMBER

  • MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

    44 01

    45 02 03 04 05 06 07 08

    46 09 10 11 12 13 14 15

    • Studiemiddag dok Zuid

    • Sint Maarten

    47 16 17 18 19 20 21 22

    Studiedag Alle leerlingen vrij

    48 23 24 25 26 27 28 29

  • DECEMBER

  • MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

    49 30 01 02 03 04 05 06

    Sinterklaas komt op bezoek Sinterklaasavond

    50 07 08 09 10 11 12 13

    51 14 15 16 17 18 19 20

    • Kerstbrunch• Kerstviering

    Groep 5 t/m 8 's middags vrij Kerstvakantie Kerstvakantie

    52 21 22 23 24 25 26 27

    Kerstvakantie Kerstvakantie Kerstvakantie Kerstvakantie

    Eerste Kerstdag

    Kerstvakantie

    Tweede Kerstdag

    Kerstvakantie Kerstvakantie

    53 28 29 30 31

    Kerstvakantie Kerstvakantie Kerstvakantie

    Oudjaarsdag

    Kerstvakantie

  • JANUARI

  • MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

    53 01 02 03

    Nieuwjaarsdag

    Kerstvakantie Kerstvakantie Kerstvakantie

    1 04 05 06 07 08 09 10

    • Start adviesgesprek groep 8

    • Zilveren week Zilveren week• Driekoningen • Zilveren week Zilveren week Zilveren week

    2 11 12 13 14 15 16 17

    Start Cito periode

    3 18 19 20 21 22 23 24

    Nationale voorleesdagen

    4 25 26 27 28 29 30 31

    HAPPY NEW YEAR

  • FEBRUARI

  • MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

    5 01 02 03 04 05 06 07

    Studiedag Alle leerlingen vrij

    6 08 09 10 11 12 13 14

    • Carnaval• Valentijnsdag

    7 15 16 17 18 19 20 21

    Voorjaarsvakantie Voorjaarsvakantie

    8 22 23 24 25 26 27 28

    Voorjaarsvakantie Voorjaarsvakantie Voorjaarsvakantie Voorjaarsvakantie Voorjaarsvakantie Voorjaarsvakantie Voorjaarsvakantie

  • MAART

  • MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

    9 01 02 03 04 05 06 07

    Nationale complimentendag

    Studiemiddag dok Zuid

    10 08 09 10 11 12 13 14

    11 15 16 17 18 19 20 21

    12 22 23 24 25 26 27 28

    Zomertijd

    13 29 30 31

    Verkeersexamen theorie groep 7

  • APRIL

  • MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

    13 01 02 03 04

    Paasviering Witte donderdag

    Goede VrijdagAlle leerlingen vrij Eerste Paasdag

    14 05 06 07 08 09 10 11

    Tweede Paasdag Open dag

    15 12 13 14 15 16 17 18

    Start Ramadan

    16 19 20 21 22 23 24 25

    Eindtoets IEP Eindtoets IEPKoningsspelen scholen dok Zuid

    17 26 27 28 29 30

    Medewerkersdag PCBO Apeldoorn: alle leerlingen vrij Koningsdag

  • MEI

  • MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

    17 01 02

    Meivakantie Meivakantie

    18 03 04 05 06 07 08 09

    Meivakantie

    Dodenherdenking

    Meivakantie

    Bevrijdingsdag

    Meivakantie Meivakantie Meivakantie Meivakantie

    Moederdag

    Meivakantie

    19 10 11 12 13 14 15 16

    Meivakantie• Einde Ramadan• Meivakantie

    • Suikerfeest• Studiedag

    Alle leerlingen vrij Hemelvaartsdag Alle leerlingen vrij

    20 17 18 19 20 21 22 23

    Eerste Pinksterdag

    21 24 25 26 27 28 29 30

    Tweede Pinksterdag Wandelvierdaagse Wandelvierdaagse Wandelvierdaagse Wandelvierdaagse

  • JUNI

  • MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

    22 31 01 02 03 04 05 06

    23 07 08 09 10 11 12 13

    Start Cito periode Kamp groep 8 Kamp groep 8 Kamp groep 8

    24 14 15 16 17 18 19 20

    Themafeest Studiedag Alle leerlingen vrij Vaderdag

    25 21 22 23 24 25 26 27

    26 28 29 30

    Overdracht groep 7-8, pré advies

    Overdracht groep 7-8, pré advies

  • JULI

  • MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

    26 01 02 03 04

    27 05 06 07 08 09 10 11

    28 12 13 14 15 16 17 18

    • Kennismaken nieuwe groep

    • Afscheidsavond groep 8 Zomervakantie Zomervakantie

    29 19 20 21 22 23 24 25

    Offerfeest

    Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

    30 26 27 28 29 30 31

    Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie ZomervakantieZomervakantiet/m 29 augustus

  • Het Kompas1e Wormenseweg 460

    7333 GZ Apeldoorn

    Tel.: 055 533 44 05

    kompas.pcboapeldoorn.nl

    Het Kompas is onderdeel van: