SaunaLife Catalogus 2011

64
Uw huis... uw thuis... en nu... wellness bij u thuis... ... gezondheid en vitaliteit S AUNA e f i Editie 2011

description

Uw huis... uw thuis... en nu... wellness bij u thuis...

Transcript of SaunaLife Catalogus 2011

Page 1: SaunaLife Catalogus 2011

Uw huis... uw thuis... en nu... wellness bij u thuis...

... gezondheid en vitaliteit

SAUNA efiEditie 2011

Page 2: SaunaLife Catalogus 2011

Gezondheid en vitaliteit.

U bent welbewust en actief bezig met uw lichaam en gezondheid. Lichamelijk fi t blijven en een goed geestelijk evenwicht behouden zijn basisvoorwaarden voor een mooi leven. Geniet het meest op de plaats waar u zich het best voelt: thuis.Probeer geregeld te ontsnappen aan de drukte van alledag om even tot rust te komen.

Onze sauna’s en infrarood cabines helpen bij een totale gezondheidsaanpak. Ontgifting, regeneratie van cellen en een lichaam in evenwicht zijn de drie pijlers voor een vitaal leven. SaunaLife helpt u daarbij.

Ons productassortiment is zorgvuldig op uw wensen afgestemd. Of u nu liever in alle rust van de heilzame warmte van een infrarood cabine geniet of graag een namiddag met vrienden in uw Finse sauna doorbrengt, SaunaLife biedt u het perfecte totaalpakket om lichamelijk gezond en geestelijk fi t te blijven.

02 SaunaLife

Oeverloos ontspannen en tot rust komen. Even alle dagelijkse beslommeringen vergeten, onthaasten en alle stress laten wegstromen.

De combinatie van sport, gezonde voeding en positief denken vormen de basis voor meer vitaliteit.

Page 3: SaunaLife Catalogus 2011

Fit met SaunaLife. Het leven kan zo mooi zijn !

Met een Sauna in goede conditie !

Typisch voor het saunabaden zijn de extreme temperatuurschommelingen van warm naar koud.In een Finse sauna stijgt de temperatuur tot wel 100°C met een lage luchtvochtigheid van 10%. Na een tien tot twaalf minuten opwarmen volgt de afkoelfase. Eerst even in de frisse lucht om de luchtwegen af te koelen en de longen te vullen met zuurstof. Maar lucht koelt niet voldoende af! Water is het meest effi ciënt om de lichaamstemperatuur snel te normaliseren. Een koud dompelbad of een koude douche werken opwekkend.

InhoudINLEIDING

Gezondheid en vitaliteitFit met SaunaLifeH...eerlijk houtVakmanschap

SAUNA

1. Saunagebruik2. Modellen

• Design

• Elementsauna

• Massieve sauna 3. Ovens

• Elektrisch

• Hout

4. Sturingen5. Kleurlicht

• Chromotherapie

6. Sauna shop• Accessoires

INFRAROOD

1. Infraroodgebruik2. Infraroodstralen3. Infrarood Technologie

• Paneelstraling

• Keramische stralers

• Volspectrum Infrarood

4. Modellen5. IR-sets6. Sturingen7. Infraroodshop

COMBI

1. Sauna en infrarood2. Modellen 3. Sturingen4. Ovens

• Elektrisch

• Hout

SaunaLife 03

De buitengewone effecten van de sauna zijn het gevolg van een reeks warme en koude wisselbaden. De sauna montert ons lichaam en onze geest op.

Een sauna is gezond en geeft u een gevoel van ontspanning. Door een intensieve doorbloeding heeft uw lichaam er baat bij :

• Spieren ontspannen zich door de warmte (verwijding van de bloedvaten)• De huid vernieuwt zich sneller doordat huidschilfers verwijderd worden. Uw huid voelt zacht en soepel aan en ziet er stralend uit.• Bloeddruk zakt tijdens de opwarmfase door verwijding van de bloedvaten waardoor deze elastisch en in vorm blijven • Ondersteuning van stofwisseling en spijsvertering, afscheiding van afvalstoffen• Stimuleert het immuunsysteem• Ervaren van geluksgevoelens, totale ontspanning van lichaam en geest.

02

03

04

05

06

08 - 11

12 - 15

16 - 21

22 - 23

22 - 23

24 - 25

26 - 27

28 - 33

34

35 - 36

37

38

39

40 - 52

53

54

55

57

58 - 60

61

61

SAUNA efi

Page 4: SaunaLife Catalogus 2011

H…eerlijk houtVoortreffelijke kwaliteit

Saunalife selecteert het hout voor de INFRAROODCABINES en de SAUNA’S zorgvuldig.

Western Red Ceder

Het lekker ruikend Canadese cederhout zorgt voor een aangename sfeer in de infrarood cabines. Dit hout, dat een leven lang mee gaat groeit in de ongerepte natuur van Canada. Het is een sterke naaldhoutsoort dat bestand is tegen temperatuurschommelingen. Het hout heeft van nature schimmel- en bacterie werende eigenschappen. Dit maakt het uitermate geschikt als basis voor onze infrarood cabines.

Scandinavisch vuren hout

De beste kwaliteit van hout komt uit wat koudere gebieden, omdat daar de bomen trager groeien, met als gevolg fi jnere groeiringen. De fi jnspar (Pinus Abies) wordt gemiddeld zo’n 30m hoog. Gedroogd tot een vochtpercentage tussen 8 en 10% blijft het hout stabiel.Ondanks de grote temperatuur-schommelingen in de sauna trekken de balken van 40 mm of de geprofi leerde

softline lamellen niet krom. Aanspannen door middel van draadstangen is dank zij een doordachte constructie niet nodig. SaunaLife haalt dit hout voornamelijk uit Finland. Heeft als eigenschap dat het erg duurzaam is en bijzonder goed warmte- isolerend.

Hemlock

Is eveneens naaldhout van de Hemlock spar voornamelijk afkomstig uit Canada. Eenmaal gedroogd is het een zeer stabiele houtsoort met een mooie fi jne structuur, uiterst gering harsgehalte en nagenoeg kwastvrij. Gelijkmatige warmteafgifte. Gebruikt in luxe en commerciële sauna’s en infrarood cabines.

04 SaunaLife

Page 5: SaunaLife Catalogus 2011

Hout voor SAUNABANKENDit hout moet splintervrij zijn en niet teveel warmte opnemen.

AbachiWest-Afrikaans loofhout dat warmtewerend, splintervrij is en geen hars bevat. Bij hoge temperaturen voelt het hout aangenaam aan en is dus uitermate geschikt voor banken en rugleuningen in de sauna.

EspenhoutAfkomstig van de ratelpopulier. Is ook een houtsoort die niet splintert, warmtewerend is en bovendien minder duur is dan het tropische Abachi. Voor bouw van sauna’s veelal afkomstig uit Rusland. Dit hout is eveneens gedroogd naar een vochtpercentage van 8 à 10%

PLAATMATERIAALVoor de buitenzijde van de infrarood cabines gebruiken wij eveneens decoratieve vezelplaten en triplex platen. Dit schept vele mogelijkheden om de cabine te integreren in uw interieur. U kan kiezen uit Palisander, Notelaar, Niagara eik, Canadese Ahorn, beuk, bamboe enz.

VakmanschapKwaliteitDeskundige medewerkers staan garant voor een perfecte uitvoering. De realisatie volgt na een doordachte planning, waarbij het hout, dat nog met de hand gesorteerd wordt, als waardevolle grondstof centraal staat. Speciale houtverbindingen zorgen ervoor dat de sauna vormvast blijft en tientallen jaren bestand blijft tegen temperatuur- en vochtgehalte schommelingen.

NormenAlle sauna’s en verwarmingselementen worden conform de wettelijke normen uitsluitend in de Europese Unie geproduceerd. Cabines en onderdelen worden permanent getest door de Duitse keuringsdienst TÜV. Uitzondering zijn de Ebbe en Arvid infraroodcabines die afkomstig zijn van een eigen fabriek in het verre het oosten.

SaunaLife 05

SAUNA efi

Made in EU

Page 6: SaunaLife Catalogus 2011

1. SAUNAGEBRUIK2. MODELLEN

DesignLiving Art 08 - 09 | Living Beauty 10 - 11

ElementsaunaOlif 12 - 13 | Relaxa 14 - 15

Massieve saunaKaella 16 | Kaella glas 17 | Kaella mini 18

Kaella special 19 | Komfort 20 - 21

3. OVENS

Elektrisch22 - 23

Hout22 - 23

4. STURINGEN

Emo-Touch | Wave.com4 | Wave.com4 Combi | B-Tronik Touch

W-Tronik Touch | B-Tronik | W-Tronik | Finncontrol

PS 1 | Combicontrol

24 - 25

5. KLEURLICHT

ChromotherapieAlpha | Beta | Sterrenhemel | Collax FL 101 F - F1 Collax FL 101

F - F3 | Collax FL 201 F - F3 | Collax FL 2000 F - F4 Sound & Light

26 - 27

6. SAUNA SHOP

Accessoires28 - 33

100% natuurli jke aroma’s

LimoneRuikt ci t roenacht ig pi t t ig. Monter t op en ver fris t bi j vermoeidheid.

Sunny OrangeDit aroma bewaar t de gouden zonnestralen en verenigt warmte en levenslust.

AlpenkrauterDeze composi t ie geur t net zoals de groene weiden van de Alpen en heef t een kracht ige en revi tal iserende werking.

06 SaunaLife

Sauna

Page 7: SaunaLife Catalogus 2011

SaunaLife 07

1. SAUNAGEBRUIK

Genieten van een Finse Sauna...1. Neem een fl inke warme douche en droog u goed af.

2. Een warm voetenbad bereidt uw lichaam voor op de warmte die zal komen.

3. Neem plaats in de sauna op je handdoek op de laagste of middelste bank. Nadat je lichaam aangepast is aan de warmte, kan je een hogere, warmere plaats uitkiezen. De gebruikelijke temperatuur in de sauna bedraagt 80 tot 100°C. Zorg ervoor dat uw benen op gelijke hoogte zijn met uw zitvlak. U mag ook gaan liggen als u de laatste minuten opnieuw gaat zitten om duizeligheid te voorkomen.

4. Ondertussen kan je een pollepel water gemengd met sauna opgietconcentraat op de hete stenen van de kachel gieten. Elk aroma heeft een verschillende uitwerking op lichaam en geest. Laat de warmte over u heen komen. Uw poriën gaan wijd open en u begint te transpireren.

5. Na acht tot twaalf minuten (maximum 15 minuten) verander je van ligpositie in zithouding en je verlaat de sauna.

6. Kort afkoelen in de frisse buitenlucht. Daarna koud afspoelen met de waterslang te beginnen bij de voeten en naar het hart toe, eerst rechts, dan links.

7. Hierna eventueel nog een koud dompelbad waarbij u ook uw hoofd goed afkoelt. Is er een zwembad in de buurt laat dan alle spanningen los en dobber heerlijk in het warme water.

8. Tijd voor relaxatie. Ga languit liggen en geniet gedurende een vijftiental minuten van een zalig tintelend gevoel. Vergeet niet te drinken na een saunabeurt om het verloren vocht terug aan te vullen. Mineraal water is hiervoor het best.

9. Herhaal in rustig tempo de sauna cyclus nog één of twee keer. 9

8

7

6

5

4

3

2

1 1

6

SAUNA efi

Page 8: SaunaLife Catalogus 2011

Beschrijving Afmetingen (cm) Aanbevolen vermogen Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Living Art klein 200 x 200 x 212 7,5 kW Hemlock / Hemlock 4014313 A

B | C Living Art hoek klein 200 x 200 x 212 7,5 kW Hemlock / Hemlock 4014313 B/C

A Living Art klein 200 x 200 x 212 7,5 kW Hemlock / Notelaar 4014315 A

B | C Living Art hoek klein 200 x 200 x 212 7,5 kW Hemlock / Notelaar 4014315 B/C

D Living Art groot 260 x 200 x 212 9,0 kW Hemlock / Hemlock 4014317 D

E | F Living Art hoek groot 260 x 200 x 212 9,0 kW Hemlock / Hemlock 4014317 E/F

D Living Art groot 260 x 200 x 212 9,0 kW Hemlock / Notelaar 4014319 D

E | F Living Art hoek groot 260 x 200 x 212 9,0 kW Hemlock / Notelaar 4014319 E/F

Beschrijving Afmetingen (cm) Uitvoering Art.nr.

Verlaagd plafond incl. LED 200 x 200 Hemlock 4014343

Verlaagd plafond incl. LED 260 x 200 Hemlock 4014345

Glas element per element 4014320

Extra zichtbare zijde per zijde Hemlock 4019031 C

Extra zichtbare zijde per zijde Notelaar 4019031 D

Opties Living Art (toeslag)

08 SaunaLifeee

Uit pure passie voor het mooie, hebben wij het unieke model Living Art gecreërd. Een integere strakke lijn als basis, zowel voor de buitenkant als voor het interieur. Eenvoudige, maar niet simpel of saai. Met zin voor detail en nauwkeurigheid. Let op het ontwerp van de hendel, uitgevoerd in Hemlock. Esthetische afwerking van de voorkant van de zitbanken.Het verlaagde plafond met indirecte LED-kleur verlichting zorgt voor een ongeëvenaarde sfeer en perfectioneert de Living Art sauna.

Living ArtDESIGN

Page 9: SaunaLife Catalogus 2011

Wandopbouw bij tand en groef type:Wanddikte: 80 mm15 mm tand en groef planken, aluminium folie,50 mm isolatie, 15 mm tand en groef plankengeprefabriceerde elementen

Wandopbouw bij notelaar-panelen type:Wanddikte: 85 mm15 mm tand en groef planken, aluminium folie,50 mm isolatie, 20 mm walnootpanelengeprefabriceerde elementenDe cabine is geleverd met 2 zichtbare zijdenDe cabine is geleverd met 2 zichtbare zijden

Interieur van lindehout3 Banken, volgens de plattegrond2 Rugleuningen2 Hoofdsteunen voor de bovenste banken1 Beschermingsrooster 2 - of 3-deligBlindering tussen de banken1 Licht diafragma Design 30 (zonder lamp)2m Siliconen kabel 1,5 mm² voor de ovenMontagemateriaal en handleiding

Volledig glazen deur van 8 mm dik helder glas, 210,5 x 59 cmRechts of linksLuchttoevoer onder de glazen deurAfgevoerde lucht via ventilatieopeningen in detegenoverliggende wandDrempelvrije toegang

D

E

F

Buitenmaten

SaunaLife 09

�����

������

�����

������

�����

�����

������

�����

�����

�����

������

�����

������

�����

�����

������

�����

������

�����

�����

������

�����

������

�����

�����

�����

������

�����

����

A

B

C

SAUNA efi

Page 10: SaunaLife Catalogus 2011

Beschrijving Afmetingen (cm) Aanbevolen vermogen Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Living Beauty klein 208 x 208 x 204 7,5 kW Massief vuren / Deco 4019027 A

B Living Beauty klein, hoek links 208 x 208 x 204 7,5 kW Massief vuren / Deco 4019027 B

C Living Beauty klein, hoek rechts 208 x 208 x 204 7,5 kW Massief vuren / Deco 4019027 C

D Living Beauty groot 247 x 208 x 204 9,0 kW Massief vuren / Deco 4019027 D

E Living Beauty groot, hoek links 247 x 208 x 204 9,0 kW Massief vuren / Deco 4019027 E

F Living Beauty groot, hoek rechts 247 x 208 x 204 9,0 kW Massief vuren / Deco 4019027 F

Beschrijving Afmetingen (cm) Uitvoering Art.nr.

Interieur afwerking 208 x 208 Wave 4019028 K

Interieur afwerking 247 x 208 Wave 4019028 L

Bank (over hoek) Wave 4019028 M

+ één zijde verkorten breedte of diepte 4019028 N

+ bijde zijden verkorten breedte en diepte 4019028 O

Zichtzijde meerprijs per extra m² 4019028 P

Opties Living Beauty (toeslag)

Living Beauty

10 SaunaLifeee

Deze design sauna, Living Beauty doet zijn naam alle eer aan. Hij integreert zich in alle interieurs door zijn ruime keuze aan afwerkingsmogelijkheden. Zelfs na een aantal jaren kan je de look makkelijk veranderen door simpelweg andere panelen te kiezen. Deze sauna is op maat verkrijgbaar (maximum 247 x 208 cm).

DESIGN

Page 11: SaunaLife Catalogus 2011

A������

�����

���

���

�����

�����

����

�����

� �

���

������

�����

���

���

�����

�����

����

������

� �

���

������

�����

���

���

�����

�����

�����

����

���������

������

�����

���

���

�����

�����

����

������

� �

���

������

�����

���

���

�����

�����

����

������

� �

���

B C

D E F

SAUNA efi

Wandopbouw van de 2 zichtzijden:Wanddikte: 52 mm40 mm massief vurenhout, 12mm decoplaat, bevestigd met aluminium profi elen

Wandopbouw van de 2 rugzijden:Wanddikte: 40 mm40 mm gelaagd plaatmateriaal

De cabine is geleverdDe cabine is geleverd met 2 zichtbare zijdenmet 2 zichtbare zijden

Interieur van espenhout3 Banken, volgens de plattegrond2 Rugleuningen2 Hoofdsteunen1 Beschermingsrooster 2 - of 3-delig1 Blindering tussen de banken1 Vloerrooster1 Licht diafragma Design 30 (zonder lamp)2m Siliconen kabel 1,5 mm² voor de ovenMontagemateriaal en handleiding

Volledig glazen deur van 8 mm dik helder glas, 200 x 59 cmRechts of linksLuchttoevoer onder de glazen deurAfgevoerde lucht via ventilatieopeningen in detegenoverliggende wandDrempelvrije toegang

Buitenmaten

SaunaLife 11

Interieurafwerking Loft

Terracotta Zebrano Palisander

Interieurafwerking Cube

Interieurafwerking Wave

������

�����

���

���

�����

�����

�����

����

� ���������

Page 12: SaunaLife Catalogus 2011

Beschrijving Afmetingen (cm) Aanbevolen vermogen Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Olif Mini Variant 4 187 x 111 x 201 4,5 kW Helder olijf 4010447

Olif Mini Variant 3 187 x 111 x 201 4,5 kW Donker olijf 4010448

B Olif Klein Variant 2 205 x 171 x 201 6,0 kW Helder olijf + Alabaster 4010440

Olif Klein Variant 1 208 x 171 x 201 6,0 kW Donker olijf + Ahorn 4010441

C Olif Groot Variant 2 205 x 205 x 201 8,0 kW Helder olijf + Alabaster 4010442

Olif Groot Variant 1 205 x 205 x 201 8,0 kW Donker olijf + Ahorn 4010443

D Olif Hoek Variant 4 207 x 207 x 201 6,0 kW Helder olijf 4010444

Olif Hoek Variant 3 207 x 207 x201 6,0 kW Donker olijf 4010445

12 SaunaLifeee

De nieuwe serie Olif maakt het mogelijk om uw sauna in uw directe woonomgeving te integreren. In een klassieke elementsauna met een rechtlijnige inrichting verrast Olif door de trendy fronten in donker of licht olijf.

OlifELEMENTSAUNA

Page 13: SaunaLife Catalogus 2011

Wandopbouw:Aan de buitenzijde panelen in licht ofdonker olijf, naar wens in combinatiemet albast of ahorn.Wordt standaard met 2 zichtzijdesgeleverd, model Mini met 3.

Interieur van lindehout1 tot 3 banken 50 cm1 of 2 rugleuningen2 hoofdsteunen

Glazen deur 182 x 59 cm1 beschermkap lamp1 lamphouder binnen (zonder lamp)1 vloerrooster1 kroonlijstMontagemateriaal en –handleiding

Buitenmaten incl. kroonlijst

SaunaLife 13

A B C D

SAUNA efi

Varia

nt 4

: Hel

der o

lijf

Varia

nt 1

: Don

ker o

lijf +

Aho

rn

Varia

nt 2

: Hel

der o

lijf +

Ala

baste

r

Varia

nt 3

: Don

ker o

lijf

Page 14: SaunaLife Catalogus 2011

A

F

B

G

C D E

Buitenmaten incl. kroonlijst

Wandopbouw:Wanden van 65 mm dik 12,5 mm planken met tand en groef, 40 mm isolatie, aluminiumfolie, 12,5 mm planken met tand en groefScandinavisch vurenhoutOpgebouwd uit voorgefabriceerde elementen

Interieur van lindehoutBanken 50 of 60 cm breed1 of 2 rugleuningen2 Hoofdsteunen1 Beschermrooster 2-delig (recht model)1 Ontluchtingsschuif1 Blindering tussen de banken

Volledig glazen deur van 6 mm dik helder glas 169,5 x 64,7Rechts of links draaiendDeurdichting, scharnierenGreep incl. slot1 Kroonlijst1 Siliconenkabel, 2 m5 x 1,5 mm² voor saunaoven1 Vloerrooster1 Beschermkap met lamphouder zonder lampMontagemateriaal en handleiding

Relaxa

14 SaunaLifeee

RELAXA – RUIM EN DOORZICHTIGRelaxa is een perfect evenbeeld van de authentieke Finse sauna en bewijst dat eenvoud niet saai hoeft te zijn.Hij is vervaardigd uit voorgefabriceerde elementen van softline-profi elplanken van voortreffelijke kwaliteit en uitstekend geschikt voor zelfmontage. Dit model is verkrijgbaar in vijf verschillende varianten.

ELEMENTSAUNA

RELAXA KAN U OOK BESTELLEN

MET EEN VOORZIJDE VOLLEDIG

IN HET GLAS, ZIE FOTO

Beschrijving Afmetingen (cm) Aanbevolen vermogen Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Relaxa klein 213 x 160 x 203 6,0 kW Vurenhout 4014169

B Relaxa recht 213 x 211 x 203 7,5 kW Vurenhout 4014117

C Relaxa 200 hoek links 215 x 215 x 202 7,5 kW Vurenhout 4014114 C

D Relaxa 200 hoek rechts 215 x 215 x 202 7,5 kW Vurenhout 4014114 D

E Relaxa 242 hoek links 239 x 211 x 203 9,0 kW Vurenhout 4014113

F Relaxa glas klein 213 x 160 x 203 7,5 kW Vurenhout 4014133

G Relaxa glas recht 213 x 211 x 203 9,0 kW Vurenhout 4014134

Page 15: SaunaLife Catalogus 2011

SAUNA efi

SaunaLife 15

Page 16: SaunaLife Catalogus 2011

16 SaunaLifeee

Beschrijving Afmetingen (cm) Aanbevolen vermogen Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Kaella recht 207 x 206 x 204 7,5 kW Vurenhout 4014170

B Kaella hoek 206 x 206 x 204 7,5 kW Vurenhout 4014171

Wandopbouw:aan beide zijden geschaafde 40 mm dikkeplanken van Scandinavisch vurenhoutIn koppelsysteem voorgefabriceerde elementenMassief uitgevoerd dakelement!

Interieur van lindehout3 banken 60 cm breed2 rugleuningen2 hoofdsteunen1 beschermrooster 2- of 3-delig1 ontluchtingsschuif1 blindering tussen de banken

Volledig glazen deur van 6 mm dik helder glas 169,5 x 64,7 cmRechts of links draaiendDeurdichtingScharnierenGreep incl. slot

1 siliconenkabel, 2 m5 x 1,5 mm² voor saunaoven1 beschermkap met lamphouder (zonder lamp)1 vloerrooster1 KroonlijstMontagemateriaal en handleiding

Aanspannen zoals bij traditionele houtensauna‘s is niet nodig!

KaellaMASSIEVE SAUNA

Hoogwaardige houten planken van Scandinavisch vurenhout zorgen naast de glazen deur voor een robuuste uitstraling.Het model Kaella beschikt bovendien over in vlakken verdeelde binnen- en buitenwanden, een bijzonder sieraad voor elke woning.

Buitenmaten incl. kroonlijst

A B

planken van ScanIn koppelsysteem vMassief uitgevoer

Interieur van lind3 banken 60 cm 2 rugleuningen2 hoofdsteunen1 beschermrooste1 ontluchtingsschu1 blindering tusse

Volledig glazen d169,5 x 64,7 cmRechts of links draDeurdichtingScharnierenGreep incl. slot

1 siliconenkabel, 5 x 1,5 mm² voo1 beschermkap m1 vloerrooster1 KroonlijstMontagemateriaa

Aanspannen zoasauna‘s is niet no

Page 17: SaunaLife Catalogus 2011

SAUNA efi

SaunaLife 17

Beschrijving Afmetingen (cm) Aanbevolen vermogen Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Kaella lang 208 x 206 x 204 8,0 kW Vurenhout 4014175

B Kaella hoek 206 x 206 x 204 8,0 kW Vurenhout 4014176

Wandopbouw:Massief houten sauna in koppelsysteemaanspannen niet nodigMassief dakelement!

Interieur van lindehout3 banken2 hoofdsteunen1 ontluchtingsschuif1 blindering tussen de banken2 rugleuningen, 1 beschermrooster

Glazen deur 191,4 x 59 cm1 extra glazen element

1 beschermkap met lamphouder (zonder lamp)1 vloerrooster1 kroonlijstMontagemateriaal en –handleiding

Kaella glasMASSIEVE SAUNA

Het extra glazen element van de Kaella glas zorgt voor meer en beter zicht van binnenuit. Van buiten heeft dit stevige massief houten model een lichte en transparante uitstraling.

Buitenmaten incl. kroonlijst

A B

Page 18: SaunaLife Catalogus 2011

A B

Kaella mini

In deze doordachte massief houten cabine bevindt alle heilzame kracht zich in de kleinste ruimte.

Buitenmaten incl. kroonlijst

MASSIEVE SAUNA

Wandopbouw:aan beide zijden geschaafde 40 mmdikke planken van Scandinavisch vurenhoutIn koppelsysteem voorgefabriceerde elementenMassief uitgevoerd dakelement!

Interieur van lindehout2 banken1 blindering tussen de banken1 rugleuning, 1 beschermrooster1 ontluchtingsschuif

Volledig glazen deur van 6 mm dik helder glas 169,5 x 64,7 cmRechts of links draaiendMet greep en scharnierenGlazen deur met hoogwaardig beslag en deurdichting

1kroonlijstMontagemateriaal en handleidingZonder beschermkap, lamphouder ensiliconenkabel

Massief houten sauna in koppelsysteem- aanspannen niet nodig -

Beschrijving Afmetingen (cm) Aanbevolen vermogen Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Kaella mini 145 x 145 x 204 3,0 kW Vurenhout 4014174

B Kaella mini komfort 146 x 146 x 204 3,0 kW Vurenhout 4014121

������

�����

���

��

�����

������������

18 SaunaLifeee

Page 19: SaunaLife Catalogus 2011

Wandopbouw:aan beide zijden geschaafde 40 mmdikke planken van Scandinavisch vurenhoutIn koppelsysteem voorgefabriceerde elementenMassief uitgevoerd dakelement!

Interieur van lindehoutBanken van 40 of 60 cm breed2 rugleuningen2 hoofdsteunen1 beschermrooster 3-delig1 ontluchtingsschuif1 blindering tussen de banken

Volledig glazen deur van 6 mm dik helderglas 169,5 x 64,7 cmrechts of links draaiendDeurdichting, scharnierenGreep incl. slot

1 siliconenkabel, 2 m5 x 1,5 mm² voor saunaoven1 beschermkap met lamphouder zonder lamp1 vloerroosterMontagemateriaal en handleiding

Aanspannen zoals bij traditionele houtensauna‘s is niet nodig

Beschrijving Afmetingen (cm) Aanbevolen vermogen Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Kaella special klein links 206 x 206 x 204 7,5 kW Vurenhout 4014119 L

B Kaella special klein rechts 206 x 206 x 204 7,5 kW Vurenhout 4014119 R

C Kaella special groot links 234 x 206 x 204 9,0 kW Vurenhout 4014120 L

D Kaella special groot rechts 234 x 206 x 204 9,0 kW Vurenhout 4014120 R

SAUNA efiKaella special

Het heilzame klimaat van een massieve sauna is goed voor uw gezondheid. Van binnen bijzonder ruim en van buiten extra aantrekkelijk door de glazen ingang, overtuigt de Kaella Special door zijn technische details. De op dwarsbalken bevestigde planken zijn als elementen eenvoudig te monteren.

SaunaLife 19

MASSIEVE SAUNA

A B C

Buitenmaten incl. kroonlijst

D

Page 20: SaunaLife Catalogus 2011

A

D

B

E

C

Komfort

20 SaunaLifeee

Kaella Komfort voelt ondanks zijn massieve structuur, lichter aan doordat deze sauna voorzien is van een extra glasdeel. Heel aangenaam om in te vertoeven.

Buitenmaten incl. kroonlijst

MASSIEVE SAUNA

������

�����

���

�����

�����

�����

�������

��� ���

������

�����

���

�����

�����

������ ���

�����������

������

�����

���

�����

����� ����

�����������

������

�����

���

�����

����� ����

�������

����

Page 21: SaunaLife Catalogus 2011

Beschrijving Afmetingen (cm) Aanbevolen vermogen Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Komfort klein 208 x 158 x 204 7,5 kW Vurenhout 4014123

B Komfort groot 208 x 206 x 204 9,0 kW Vurenhout 4014116

C Komfort hoek 206 x 206 x 204 9,0 kW Vurenhout 4014141

D Komfort groot hoek links 234 x 206 x 204 9,0 kW Vurenhout 4014118 Li

E Komfort groot hoek rechts 234 x 206 x 204 9,0 kW Vurenhout 4014118 Re

SAUNA efi

SaunaLife 21

Wandopbouw:aan beide zijden geschaafde 40 mmdikke planken van Scandinavisch vurenhoutIn koppelsysteem voorgefabriceerde elementenMassief uitgevoerd dakelement!Glaselement in helder isolatieglas

Interieur van lindehoutBanken van 60 cm breed2 rugleuningen2 hoofdsteunen1 beschermrooster 3-delig1 ontluchtingsschuif1 blindering tussen de banken

Volledig glazen deur van 6 mm dik helderglas 169,5 x 64,7 cmrechts of links draaiendDeurdichting, scharnierenGreep incl. slot

1 beschermkap met lamphouder zonder lamp1 vloerroosterMontagemateriaal en handleiding

Page 22: SaunaLife Catalogus 2011

22 SaunaLife

Beschrijving (oven) H x B x D kW V Uitvoering Aanbevolen bediening Art.nr. € Incl. BTW

A Helo Cup ST 30 430 x 620 x 310 3,0 multi Zwart geïntegreerd op het toestel 606308

Helo Cup ST 45 4,5 multi Zwart geïntegreerd op het toestel 606310

Helo Cup ST 60 6,0 multi Zwart geïntegreerd op het toestel 606312

Helo Cup ST 80 8,0 multi Zwart geïntegreerd op het toestel 606314

Helo Cup ST 90 9,0 multi Zwart geïntegreerd op het toestel 606316

Helo Cup ST 45 4,5 multi Chroom geïntegreerd op het toestel 606322

Helo Cup ST 60 6,0 multi Chroom geïntegreerd op het toestel 606324

Helo Cup ST 80 8,0 multi Chroom geïntegreerd op het toestel 606326

Helo Cup ST 90 9,0 multi Chroom geïntegreerd op het toestel 606328

B Helo Cup DE 45 430 x 620 x 310 4,5 multi Zwart Helo Digi I,Digi II, Midi, Easy ³ 606360

Helo Cup DE 60 6,0 multi Zwart Helo Digi I,Digi II, Midi, Easy ³ 606362

Helo Cup DE 80 8,0 multi Zwart Helo Digi I,Digi II, Midi, Easy ³ 606364

Helo Cup DE 90 9,0 multi Zwart Helo Digi I,Digi II, Midi, Easy ³ 606366

Helo Cup DE 45 4,5 multi Chroom Helo Digi I,Digi II, Midi, Easy ³ 606372

Helo Cup DE 60 6,0 multi Chroom Helo Digi I,Digi II, Midi, Easy ³ 606374

Helo Cup DE 80 8,0 multi Chroom Helo Digi I,Digi II, Midi, Easy ³ 606376

Helo Cup DE 90 9,0 multi Chroom Helo Digi I,Digi II, Midi, Easy ³ 606378

C Finntrend Mini 450 x 330 x 210 3,0 230 / 400 geïntegreerd op het toestel 4010159

D Finntrend 500 x 410 x 300 4,5 400 Finncontral ³ 4010154

6,0 400 Finncontrol ³ 4010155

575 x 410 x 300 8,0 400 Finncontrol ³ 4010156

9,0 400 Finncontrol ³ 4010157

E Combitrend Mini 500 x 330 x 250 3,0 230 / 400 Combicontrol ³ 4010150

F Combitrend 575 x 410 x 370 6,0 400 Combicontrol ³ 4010151

8,0 400 Combicontrol ³ 4010152

9,0 400 Combicontrol ³ 4010153

G Bio-Tec 760 ² x 450 x 380 7,5 400 B-Tronik | W-Tronick | Emotouch Ι Ι | Combicontrol | Wave.com 4 ³ 4014058

9,0 400 B-Tronik | W-Tronick | Emotouch Ι Ι | Combicontrol | Wave.com 4 ³ 4014059

H Finntrend Plus 490 x 420 x 310 6,0 400 Finncontrol ³ 4010160

590 x 420 x 310 8,0 400 Finncontrol ³ 4010158

590 x 420 x 310 9,0 400 Finncontrol ³ 4010161

I Hercules S 25 750 ²x 400 x 385 7,5 400 Wave.Com.4, Finncontrol ³ 4014035

9,0 400 Wave.Com.4, Finncontrol ³ 4019017 B

Hercules S 25 Vapor 750 ² x 440 x 385 7,5 400 B-tronik, Wave.com4, Combicontrol ³ 4019017 C

9,0 400 B-tronik, Wave.com4, Combicontrol ³ 4014041

Hercules S 60 855 ² x 510 x 530 12,0 1 400 B-tronik, Wave.com4,Finncontrol + extra relais ³ 4019017 E

15,0 1 400 B-tronik, Wave.com4, Finncontrol + extra relais ³ 4019017 F

Hercules S 60 Vapor 855 ² x 530 x 530 12,0 1 400 B-tronik, Wave.com4, Combicontrol + extra relais ³ 4019017 G

15,0 1 400 B-tronik, Wave.com4, Combicontrol + extra relais ³ 4019017 H

J Tower Heater 1300 x 310 x 310 6,0 400 B-tronik, Wave.com4, Combicontrol ³ 4010175

1300 x 355 x 355 8,0 400 B-tronik, Wave.com4, Combicontrol ³ 4010176

1300 x 440 x 440 10,5 400 B-tronik, Wave.com4, Finncontrol + extra relais ³ 4010166

1300 x 440 x 440 15,0 400 B-tronik, Wave.com4, Finncontrol + extra relais ³ 4010168

1300 x 540 x 540 24,0 400 B-tronik, Wave.com4, Finncontrol + extra relais ³ 4010169

K Houtoven 710 x 390 x 430 13,0 geen 4011197

1 Capaciteitsuitbreiding noodzakelijk2 H Incl. bodemafstand³ Niet in de prijs inbegrepen

3. OVENSHet belangrijkste element van elke sauna

De juiste warmte is van groot belang, zodat u behoorlijk gaat zweten. U kunt uitgaan van een basiswaarde van 1 kW per m³ cabine-inhoud. Bij de instapmodellen van SaunaLife is ook de bediening al geïntegreerd.

Een perfecte aanvulling of een welkom alternatief voor al diegenen die de Finse sauna te heet vinden: SaunaLife bio-ovens. Deze kunnen ook op het produceren van stoom worden omgeschakeld. Daarmee zijn ‘zachte’ temperaturen vanaf 40°C al een absoluut genot.

Voor wie de energie kosten tot een minimum wil beperken is een houtoven een goed alternatief.

Weldadige warmte is het basisprincipe van iedere sauna. Op de krachtige energie van de SaunaLife saunaovens kunt u vertrouwen. Verheugt u zich op een geweldige belevenis.

Page 23: SaunaLife Catalogus 2011

Elektrische ovensA. Helo Cup STSauna oven met ingebouwde timer en thermostaat. Verkrijgbaar in zwart of chroom.

Afmetingen: 430 x 620 x 310 mm

Multi voltage: 230V 1N~ | 230V 3~ | 400V 3N~

Vermogen: 30 ST 3,0kW | 45 ST 4,5kW | 60 ST 6,0kW 80 ST 8,0kW | 90 ST 9,0kW

B. Helo Cup DESauna oven met ingebouwde schakelkast. De bediening apart bestellen : Digi I, Digi II, Midi of Easy. Verkrijgbaar in zwart of chroom

Afmetingen: 430 x 620 x 310 mm

Multi voltage: 230V 1N~ | 230V 3~ | 400V 3N~

Vermogen: 45 DE 4,5kW | 60 DE 6,0kW 80 DE 8,0kW | 90 DE 9,0kW

C. Finntrend MiniSauna oven met ingebouwde timer en thermostaat. Bediening op de voorzijde .Geschikt voor sauna’s tot 4 m³ Mantel uit roestvrij staal. Sauna stenen inbegrepen.

Afmetingen: 330 x 210 x 450 mm

Voltage: 230V 1N~ | 400V 3N~

Vermogen: 3.0kW

D. FinntrendSauna oven voor familiesauna. Mantel uit roestvrij staal. Sauna stenen inbegrepen.Bediening apart te bestellen : Finncontrol

Afmetingen: 410 x 300 x 500 mm (4.5 en 6,0kW) 410 x 300 x 575 mm (8.0 en 9,0kW)

Voltage: 400V 3N~ 6,0 kW ook 230V 1N~

Vermogen: 4,5kW | 6,0kW | 8,0kW | 9,0kW

E. Combitrend MiniSauna oven uitgerust met waterverdamper. De bediening apart bestellen: CombicontrolMantel uit roestvrij staal. Sauna stenen inbegrepen.Waarschuwingssignaal voor watergebrek in verdamper met inhoud van 2,5L.

Afmetingen: 330 x 250 x 500 mm

Voltage: 230V 1N~ | 400V 3N~

Vermogen: 3,0kW

Verdamper: 2,0kW

F. CombitrendSauna oven uitgerust met waterverdamper. De bediening apart bestellen: CombicontrolMantel uit roestvrij staal. Sauna stenen inbegrepen.Waarschuwingssignaal voor watergebrek in verdamper met inhoud van 5L.

Afmetingen: 410 x 370 x 575 mm

Voltage: 400V 3N~

Vermogen: 6, kW | 8,0kW | 9,0kW

Verdamper: 2,0kW

G. Bio-TecSauna oven uitgerust met waterverdamper. De bediening apart bestellen: Combicontrol, B-Tronic, W-Tronic, Wave.com4. Binnenmantel in inox buitenkant antraciet. Sauna stenen (15 kg) inbegrepen. Optioneel te bestellen : Extra verdampschaaltje rond of rechthoekig. Waarschuwingssignaal voor watergebrek in verdamper met inhoud van 5L.

Afmetingen: 450 x 380 x760 mm

Voltage: 400V 3N~

Vermogen: 7,5kW | 9,0kW

H. Fintrend Plus Sauna oven voor familiesauna. Een elegante combinatie van roestvrij staal en speksteen. De thermische geleidbaarheid van speksteen biedt een bijzonder aangenaam klimaat. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld van vloer tot plafond en zorgt voor een unieke opgiet- ervaring Bediening apart te bestellen : Finncontrol

Afmetingen: 420 x 310 x 490 mm (6,0kW) 420 x 310 x 590 mm (8.0 en 9,0kW)

Voltage: 400V 3N~

Vermogen: 6,0kW | 8,0kW | 9,0kW

I. HerculesSauna oven in een modern en tijdloos design. Grote steen inhoud voor een krachtige opgietbeurt. Kan ook met verdamper verkregen worden (Vapor) Aparte bediening vereist: Combicontrol, B-Tronic, W-Tronic, Wave.com4.

Afmetingen: zie tabel

Voltage: 400V 3N~

Vermogen: 7,5kW | 9,0kW | 12,0kW* | 15,0kW* * aparte schakelkast te voorzien.

Verdamper: 2,0kW

J. Tower HeaterDit unieke ontwerp van een roestvrijstalen oven is prachtig om zien. Bovendien staat deze sauna oven door zijn grote hoeveelheid stenen garant voor een aangenaam en mild klimaat in de sauna. In het onderste deel van de oven kan eveneens opgegoten worden voor een mildere damp ervaring.

Afmetingen: zie tabel

Voltage: 400V 3N~

Vermogen: 6,0kW | 8,0kW | 10,5kW* | 15,0kW* | 24,0kW*

* aparte schakelkast te voorzien.

Hout ovenK. Hout ovenStaande sauna oven voor middelgrote sauna tot 13m³ Steen inhoud maximum 30 Kg.Zorgt voor een unieke sauna ervaring.Veiligheidsafstand te bewaren : 50 cm voor houten wand 5 cm voor stenen wand 120 cm van plafond Rookgasafvoer diameter 115 mm

SaunaLife 23

SAUNA efi

Hercules S 25

Hercules S 60

Hercules S 25 Vapor

Hercules S 60 Vapor

Vereiste capaciteit verwarming en aansluiting waarden

Verwarmingscapaciteit in kW Cabinegrootte in m³ Aansluiting op 3 x 400V + N Aansluiting op 3 x 220 V Aansluiting op 2 x 220 V

Kabel Zekering Amp Kabel Zekering Amp Kabel Zekering Amp

3,0 4 XVB 5G1,5 mm 10 XVB 4G2,5 mm 16 XVB 3G2,5 mm 16

4,5 4 tot 6 XVB 5G1,5 mm 10 XVB 4G2,5 mm 16 XVB 3G4 mm 20

6,0 6 tot 8 XVB 5G1,5 mm 10 XVB 4G4 mm 20 XVB 3G6 mm 32

7,5 7 tot 10 XVB 5G2,5 mm 10 XVB 4G6 mm 32 XVB 3G10 mm 40

9,0 9 tot 14 XVB 5G2,5 mm 10 XVB 4G10 mm 40 neen neen

l

Page 24: SaunaLife Catalogus 2011

4. STURINGENComfortabel instellen...

Bij saunakachels zonder geïntegreerde sturing hoort een externe bediening. Daarmee kan je de sauna perfect naar je wensen instellen. Een basismodel schakelt de oven in, regelt de temperatuur en is uitgerust met een veiligheidstemperatuur begrenzer. Digitale bedieningstoestellen beschikken vaak over een real-time klok waarmee je ook het inschakel tijdstip kan programmeren. Op het LCD scherm lees je de temperatuur af en ingeval van een bio-verdampoven eveneens de vochtigheidsgraad. Beiden kunnen naar wens vooraf ingesteld worden. Verder vind je hier ook een lichtschakelaar terug en indien van toepassing een ventilatorfunctie.

Combi sauna’s die zowel over een kachel als infraroodpanelen beschikken, zijn uitgerust met een speciaal ontwikkelde bediening die beide systemen perfect kunnen regelen.In de sauna bevinden zich naargelang de toepassing een temperatuur- en een vochtigheidsmeter die de metingen doorgeven aan de sturing.

De nieuwste sturingen maken gebruik van een touch screen waardoor het instellen nog eenvoudiger is. U bent vrij in de keuze van de sturing. In de tabel van de sauna ovens doet SaunaLife een aanbeveling voor de keuze van uw bediening.

24 SaunaLife

Beschrijving (sturing) Geschikt voor H x B x D (mm) Schakelvermogen Temperatuurregeling Tijdprogrammering Art.nr. € Incl. BTW

A Helo Digi l Sauna |Licht 173 x 138 x 34 max 9,0 kW 70°C - 110°C 24 h 606450

B Helo Digi ll Sauna | Licht 173 x 138 x 34 max 9,0 kW 70°C - 110°C 24 h 606452

C Helo Midi Sauna | Licht 186 x 56 x 15 max 9,0 kW 70°C - 110°C 24 h 606456

D Helo Easy Sauna 70 x 70 x 30 max 9,0 kW 70°C - 110°C - 606454

E PS1 Sauna | Licht 220 x 250 x 90 max 9,0 kW 70°C - 110°C 8 h 4011210

F Finncontrol Sauna | Licht 201 x 250 x 88 max 9,0 kW 70°C - 110°C - 4010170

G Combicontrol Sauna | Bio | Licht 201 x 250 x 88 max 9,0 kW 30°C - 110°C 24 h 4010171

H B-Tronik Sauna | Bio | Licht 140 x 130 x 27 max 9,0 kW 30°C - 110°C 24 h 4010061

I W-Tronik Sauna | Bio | Licht | IR 140 x 130 x 27 max 9,0 kW 70°C - 110°C 24 h 4010062

J Wave.com4 Sauna |Licht 120 x 92 x 43 max 9,0 kW 30°C - 110°C 24 h 4010195

K Wave.com4 Combi Sauna | Bio | Licht 120 x 92 x 43 max 9,0 kW 30°C - 110°C 24 h 4010204

L B-Tronik Touch Sauna | Bio | Licht 155 x 145 x 30 max 9,0 kW 30°C - 110°C 24 h 4010053

M W-Tronik Touch Sauna | Bio | Licht | IR 155 x 145 x 30 max 9,0 kW 30°C - 110°C 24 h 4010052

Page 25: SaunaLife Catalogus 2011

A. Helo Digi ISturing voor sauna. Aanduiding van de ingestelde en de werkelijke temperatuur.Resterende tijd, klok, 24-uurs programmeerbaar. Voozien van licht- en ventilatieschakelaars. Geschikt voor Helo DE sauna ovens.

Talen: Engels, Nederlands, Duits, Zweeds, Fins

B. Helo Digi IISturing voor sauna oven vol innovatieve functies.Functies: lichtschakelaar, ventilator schakelaar, klok, ingestelde bedrijfswijze en resterende tijd, ingestelde temperatuur en de werkelijke temperatuur en 24-uurs programmeerbaarheid.De sturing heeft vier “gebruikers-geheugen knoppen” om eenvoudig terug te keren naar voorheen ingestelde persoonlijke instellingen. Uniek aan de Digi-II is de Saunasmart functie: de sturing berekent de hoeveelheid tijd die nodig is om een gewenste temperatuur te bereiken (in de uitgestelde start-modus). De Digi-II kan opbouw of inbouw gemonteerd worden. Geschikt voor Helo DE sauna ovens.

Talen: Engels, Nederlands, Duits, Zweeds, Fins

C. Helo MidiDeze sturing mag binnenin de sauna geplaatst worden. Kan 0-23 uur op voorhand geprogrammeerd worden. De gewenste temperatuur kan ingesteld worden en het display toont zowel de huidige als de gevraagde temperatuur.Ook de sauna verlichting kan aangestoken worden.Midi wordt geleverd met een wit of verchroomd kader.Geschikt voor Helo DE sauna ovens.

Afmeting: 186 x 56 x 15 mm

D. Helo EasyEenvoudige sturing voor sauna ovens, zowel in gebruik als installatie.De vaste opwarmingstijd is 2 uur met een stapsgewijze temperatuursinstelling van 5°C plus(+) en min(-)Helo Easy kan zowel op- als inbouw gemonteerd worden buiten de sauna.Geschikt voor Helo DE sauna ovens.

Afmeting: 70 x 70 x 30 mm

E. PS 1Voor sauna ovens tot 9,0kW. Temperatuurregeling van 40-110°C. LichtschakelaarVerwarmingsduur begrenzer tot 12 uur. Tot 8 uur op voorhand programmeerbaar. Enkel aan buitenzijde te monteren!

Vermogen: tot 9,0kW

H x B x D: 220 x 250 x 90

F. FinncontrolVoor sauna ovens tot 9.0 KW. Temperatuurregeling van 40-110°C. LichtschakelaarVerwarmingsduur begrenzer tot 6 uur. Automatische storingsmelder. Enkel aan buitenzijde te monteren!

Vermogen: tot 9,0kW

H x B x D: 201 x 250 x 88

G. CombicontrolVoor sauna ovens tot 9,0kW. Verdampovens tot 3,0kW. Temperatuurregeling van 40-110°C. LichtschakelaarVerwarmingsduur begrenzer tot 6 uur. Automatische storingsmelder. Enkel aan buitenzijde te monteren!

Vermogen: tot 9,0kW + verdampoven tot 3,0kW

H x B x D: 201 x 250 x 88

H. B-TronikBediening voor sauna en vochtvoeler. Veiligsheidstemperatuurbegrenzer 144°C. Temperatuur- en vochtvoeler. Maximale verwarmingsduur begrenzerInstelbare verdamping via % relatieve luchtvochtigheidTijd 24 uur digitaal programmeerbaar, real-timeklokLCD-scherm met twee regels voor tijdweergave en temperatuur- en tijdinstellingStandby-schakelaar, extra licht inschakelbaarAutomatische storingsmeldingVentilatorfunctie, verlichtingsfunctieAlleen aan de buitenzijde te monteren!

Vermogen: tot 9,0kW

H x B x D: 140 x 130 x 27

I. W-TronikIdem B-Tronik uitgebreid met infraroodbediening via LCDAlleen aan de buitenzijde te monteren!

Vermogen: tot 9,0kW

H x B x D: 140 x 130 x 27

J. Wave.com4Microprocessor gestuurde bediening voor Sauna’s tot 9 kW. Binnen of buiten monteerbaar. Groot display.Temperatuurregeling van 30°C tot 110°CDigitale zandloper

Vermogen: sauna tot 9,0kW

H x B x D: 120 x 92 x 43

K. Wave.com4 CombiIdem Wave.com4 met hygrometer

L. B-Tronik TouchBediening voor sauna en vochtvoelerVeiligsheidstemperatuurbegrenzer 144°CTemperatuur- en vochtvoelerMaximale verwarmingsduur begrenzerInstelbare verdamping via % relatieve luchtvochtigheidTijd 24 uur digitaal programmeerbaar, real-timeklokLCD-scherm met twee regels voor tijdweergave en tempera-tuur- en tijdinstellingStandby-schakelaar, extra licht inschakelbaarAutomatische storingsmeldingVentilatorfunctie, verlichtingsfunctieIncl. siliconenkabel van 8 mAlleen aan de buitenzijde te monteren!

Vermogen: tot 9,0kW

H x B x D: 155 x 145 x 30

M. W-Tronik TouchIdem B-Tronik uitgebreid met infraroodbediening via LCDAlleen aan de buitenzijde te monteren!

Vermogen: tot 9,0kW

H x B x D: 155 x 145 x 30

SaunaLife 25

SAUNA efi

Page 26: SaunaLife Catalogus 2011

26 SaunaLife

Beschrijving H x B x D (mm) Vermogen Aansluiting Art.nr. € Incl. BTW

A Gekleurde verlichting Alpha 35 x 240 x 310 21,6 W 230 V 4010198

B Gekleurde verlichting Beta 35 x 240 x 310 37,8 W 230 V 4010199

C Sterrenhemel - - 230 V 4010200

D Collax FL 101 F - F1 35 x 235 x 235 max. 16 W 230 V 4016041

E Collax FL 101 F - F3 35 x 235 x 235 max. 16 W 230 V 4016042

F Collax FL 201 F - F3 35 x 320 x 235 max. 28 W 230 V 4016040

G Collax FL 2000 F - F4 35 x 361 x 266 max. 34 W 230 V 4016036

H Sound & Light 75 x 780 x 185 - 230 V 4010194

5. KLEURLICHTDe speler van je gemoed

Kleuren geven energie en werken als vitamine voor de ziel. Ze worden niet alleen via de

ogen, maar ook via de huid opgenomen. Afhankelijk van hun trilling hebben ze een

rustgevend, opwekkend of verkwikkend effect. Kleurentherapie is één van de oudst

bekende behandelingsmethoden.

De werking van de kleuren:

Rood: actief, dynamisch, verwarmend, opwekkend en stimulerend

Geel: schenkt levensvreugde, stimulerend en verkwikkend

Groen: kalmerend, ontspannend en herstellend

Blauw: versterkend, harmoniserend

LED-kleurenverlichtingDe Collaxx FL200 F-F4 zorgt voor een bijzondere intense LED kleurenverlichting, geschikt

voor sauna’s met een temperatuur tot 125°C en vochtige biosauna’s. U kan de kleuren

selecteren met een afstandsbediening of ze automatisch laten overvloeien.

Page 27: SaunaLife Catalogus 2011

C. SterrenhemelMet 60 lichtpunten.

Bediening d.m.v. afstandsbediening.

Geen extra bedieningselement nodig.

Let op: bij de montage moet de afstand tussen het dak

van de sauna en het plafond minimaal 35cm bedragen.

Eenvoudig en comfortabel te bedienen dankzij de praktische afstandsbediening.

A. Gekleurde verlichting AlphaKeuze uit 7 kleuren

360 lichtdioden

Verlichting tot 3 m²

Schakelen door middel van een drukknop

Frame van rubberwood

Afmetingen: 204 x 310 x 35 cm

B. Gekleurde verlichting BetaKeuze uit 7 kleuren en 2 programma’s

360 lichtdioden

Verlichting tot 5 m²

Schakelen door middel van een afstandsbediening

Frame van rubberwood

Afmetingen: 204 x 310 x 35 cm

SaunaLife 27

SAUNA efi

Collax FL 101 F - F1 Collax FL 101 F - F3

Collax FL 2000 F - F4

Collax FL 201 F - F3

D. - G. CollaxInnovatieve Led technologie

Hoge lichtopbrengst

7 kleuren naar keuze in te stellen of automatisch zacht laten overvloeien

Temperatuurbestendig tot 125 ° C

Water- en dampbestendig (ook afstandsbediening!)

Aanbevolen voor sauna’s van 1,5 x 1,5 m tot 3,5 x 3,5 m

Kader in elsenhout, onzichtbare bevestiging

H. Sound & LightEen perfecte ontspanning !

Gelijkmatige en zachte verlichting

met LED-technologie

Geniet van uw favoriete muziek via

Usb-stick of MP3-speler (AUX-poort)

Geïntegreerde stereo luidsprekers.

Aantrekkelijk design !

Page 28: SaunaLife Catalogus 2011

28 SaunaLifeee

6. SAUNA SHOPVoor alle comfort in uw sauna

01 Accessoireset Exklusivart.nr. 4011819

In draagkarton bestaande uit:

1 klimaatmeter Ø 125 mm,

1 zandloper

1 opgietlepel

1 overzicht saunaregels

1 opgietemmer Exklusiv 5 l

02 Accessoireset Standardart.nr. 4011818

In draagkarton bestaande uit:

1 klimaatmeter Ø 100 mm

1 zandloper

1 opgietemmer 3 l

1 opgietlepel

1 overzicht saunaregels

03 Accessoireset roestvrij staalart.nr. 4012829

In draagkarton bestaande uit:

1 opgietemmer

1 opgietlepel

04 Opgietemmer Exklusivart.nr. 4011807

5 l

Natuurlijk vurenhout met

kunststof inzet

Hoogwaardig afgewerkt

05 Opgietemmer standardart.nr. 4011803

5 l

Vurenhout glad geschaafd en

geslepen met 2 verzinkte

bandijzeren hoepels

robuuste uitvoering

06 Kunststof inzetemmerart.nr. 4011805

Bestand tegen etherische olie

Vast en toch uitneembaar

Verdraagt langdurig temperaturen

tot 80°C en past in de opgietemmer

Standard 5 l

07 Zandlopersart.nr. 4011825

Looptijd 15 min

Frame van pijnbomenhout

Glazen cilinder met gekleurd zand

08 Zandlopersart.nr. 4012825

Looptijd 30 min

Frame van pijnbomenhout

Glazen cilinder met gekleurd zand

09 Opgietlepelart.nr. 4011801

Populierenhout

Handgesneden

Lederen handgreep

10 Saunaborstelsetart.nr. 4011823

Bestaande uit:

2 borstels

populierenhout

11 Dompelbadart.nr. 4011404

Natuurlijk vurenhout met kunststof

inzet

3 verstelbare verzinkte hoepels van

bandijzer

Trapje aan de buitenzijde

Afvoerventiel 1 1/4“

Afmeting: 105 x 75 x 105 cm

07

08

Page 29: SaunaLife Catalogus 2011

12 Voetbadart.nr. 4011812

Natuurlijk vurenhout met 2 verzinkte

bandijzeren, hoepels en

kunststof inzet

Ø 39 cm

Hoogte 20 cm

(met handgrepen 30 cm)

13 Sauna stenenart.nr. 4011829

Vuistgroot - duurzame opgietstenen

voor de saunaoven

In zak van 15 kg

14 Klimaatmeter glasart.nr. 4016013

Bestaande uit:

Thermometer 20 - 120°C

Hygrometer 0 - 100% RV

Meetapparatuur Ø 100 mm,

Frame van vurenhout

15 Klimaatmeter glasart.nr. 4016012

Bestaande uit:

Thermometer 20 - 120°C

Hygrometer 0 - 100% RV

Meetapparatuur Ø 100 mm,

frame van vurenhout

16 Klimaatmeter 100 mm

art.nr. 4011817

Precisie-instrument bestaande uit:

Thermometer

Hygrometer,

Behuizing van metaal

In kleuren aangegeven meetbereik

17 Thermometer 100 mm

art.nr. 4011834

Precisie-instrumenten

Behuizing van metaal

In kleuren aangegeven meetbereik

18 Hygrometer 100 mm

art.nr. 4011816

Precisie-instrumenten Behuizing van metaalIn kleuren aangegeven meetbereik

19 Opgietconcentraatart.nr. 40118xx

Zeer werkzaamVervaardigd uit zuivere etherische oliën, eucalyptus (58), pepermunt (96), friszure munt (87), melisse (85), jeneverbes (84), sinaasappel (89), limoen (86) en dennen (04)Inhoud 100 ml per fl es

(artikelnr. *xx = nummercode van de gewenste olie toevoegen)

20 Verpakking opgietconcentraten

art.nr. 4011800

8 verschillende geuren

8 x 50ml

(zoals hiernaast)

21 Verpakking etherische oliën

art.nr. 4011810

4 x 30ml

Citroen

Sinaasappel

Pepermunt

Eucalyptus

22 Reinigingsmiddel sauna en infraroodcabine

art.nr. 4011811

Sproeikop om schimmel te voorkomen en verwijderenGeurtjes te neutraliseren Inhoud 500 ml

SAUNA efi

SaunaLife 29

17 18

Page 30: SaunaLife Catalogus 2011

30 SaunaLifeee

6. SAUNA SHOPVoor alle comfort in uw sauna

23 Multicupart.nr. 4016021

Om te monteren boven de saunaovenGevuld met Himalaya-zoutkristallenverspreidt deze een aangenameen heilzame frisheidGevuld met water (ca. 0,6 l) is de Multicup voor vele doeleinden ge-schikt: kruiden, aromaoliën, citroenschijfjes, bloemblaadjes,zoutkristallen, etc.

24 Ligstoel Komfortart.nr. 4014166

Speciaal knoestvrij lindehout

Glad geschaafd

Hoofdgedeelte 10-voudig en

voetgedeelte 5-voudig

In hoogte verstelbaar

190 x 70 x 50 cm ø 16 cm

25 Ligstoel Standardart.nr. 4011505

Massief vuren-/lindehout

Glad geschaafd en geschuurd

Hoofddeel verstelbaar

Demonteerbaar

In karton

192 x 60 x 50 cm

26 Hoofdsteun EXKLUSIVart.nr. 4010137

Drievoudig verstelbare

Hoofdsteun

Houtsoort: Beuken frame &

espenhouten latten

45 x 50 cm

27 Hoofd- of voetsteunart.nr. 4011821

Lindehout

Mooi, robuust en zorgvuldig

handwerk

36 x 11 x 39 cm

28 Ergonomische rugleuningart.nr. 4011503

Populier

Linde

40 x 51 x 4 cm

29 Voetenroosterart.nr. 4011905

Lindehout

70 x 50 cm

30 Beschermroosterart.nr. 4011506

Lindehout

3-delig

62 x 49 cm (B x D)

31 Ontluchtingsschuifart.nr. 4011508

Vurenhout

Verstelbaar

Grootste ontluchtingsopening

16,5 x 8,5 cm

39 x 13 cm

32 Volledig glazen zelfbouwdeur

art.nr. 4012522

Helder glas 6 mmGlasmaat: 64,7 x 169,5 cmBuitenmaat: 70,8 x 175,6 cm2 scharnieren incl. schroevenDeurgreep, rubberen dichting, slot met schroevenDeur rechts en links draaiend Kozijndikte 4 cmFrame van vurenhout

Page 31: SaunaLife Catalogus 2011

SAUNA efi

SaunaLife 31

33 Volledig glazen zelfbouwdeur gebronsd 6mm

art.nr. 4012524

Glasmaat: 62,5 x 184,4 cm

Buitenmaat: 77,5 x 193,4 cm

2 scharnieren incl. schroeven

Deurgreep, rubberen dichting, slot met

schroeven

34 Houten zelfbouwdeur uitsparing met helder glas

art.nr. 4011501

Vurenhout

Greep, slot en schroeven

Deur rechts en links draaiend

Buitenmaat: 72,7 x177,5 cm

Kozijndikte incl. sponning 5 cm

Kozijndikte excl. sponning 4 cm

35 Decorelement Steenart.nr. 4011200

Glazen wand met afbeelding. Wordt boven de oven geplaatst65x6x115 cm

36 Decorelement Zoutart.nr. 4011185

Decoratieve Himalaya zoutwand voor een speciaal micro klimaat in de sauna.Afschilferen van de zoutstenen is normaal!70 x 4 x 85 cm, 24 kg

37 Decorelement Waterart.nr. 4011111 + 09

Glazen wand met afbeelding. Wordt boven de oven geplaatst65x6x115 cm

38 Decorelement Vuurart.nr. 4011108 + 09

Glazen wand met afbeelding. Wordt boven de oven geplaatst65x6x115 cm

39 Verlichting Berkart.nr. 4011191

40 Verlichting Grenenart.nr. 4011192

41 Verlichting Tropischart.nr. 4011193

geeignet für alle Typen, optisches Highlight, einfache Montage.vielseitig verstellbar, max. 40 WTemperaturbeständig bis 125 °C160 x 110 x 230 mm (B x T x H)

42 Saunalamp Design 30art.nr. 4010057

Gezandstraald glas

Incl. lamphouder

Zonder lamp

27 x 30 cm (B x H)

Frame van espenhout

43 Houten saunalampart.nr. 4011822

van hoogwaardig triplex,

geschikt voor binnenlampen.

28 x 30 x 17 cm (B x H x D)

44 Binnenlampart.nr. 4011863

Geschikt voor houten

afschermkap,

11 x 10 x 13 cm (B x D x H)

Page 32: SaunaLife Catalogus 2011

32 SaunaLifeee

6. SAUNA SHOPVoor alle comfort in uw sauna

6. SAUNA SHOPVoor alle comfort in uw sauna

Sauna aroma 50 ml45 Tender touch

art.nr. 603700

46 Vruchtendroomart.nr. 603702

47 Eukal-frechart.nr. 603704

48 Sunny Orangeart.nr. 603706

Sauna aroma 50 ml53 Berk-jeneverbes

art.nr. 603716

54 Lavendelart.nr. 603718

55 Essence citroen kruidart.nr. 603720

56 Essence limoenart.nr. 603722

60 Sauna aroma Assortiment

art.nr. 603740

4 x 50 ml

Sauna aroma Honing gel 125 g61 Sunny Orange

art.nr. 603750

62 Eukal freshart.nr. 603755

63 Chocoladeart.nr. 603760

Sauna huidolie 125 ml64 Abrikozen

art.nr. 603800

65 Advocaatart.nr. 603802

66 Jojobaart.nr. 603806

67 Amandelart.nr. 603808

Sauna Fresh Spray 30 ml71 Lemon

art.nr. 603840

Sauna Etherische olie 10 ml72 Eukalyptus

art.nr. 603911

73 Lavendelart.nr. 603929

74 Cederart.nr. 603973

Sauna Etherische olie 30 ml75 Eukalyptus

art.nr. 603912

Sauna Etherische olie 100 ml76 Eukalyptus

art.nr. 603913

49 Alpenkruidenart.nr. 603708

50 Ijs-muntart.nr. 603710

51 Noordse denart.nr. 603712

52 Chocoladeart.nr. 603714

68 Rozenart.nr. 603824

69 Vitamine Eart.nr. 603830

100 ml70 Johanneskruid

art.nr. 603804

57 Essence mandarijn

art.nr. 603724

58 Essence passievrucht

art.nr. 603726

59 Essence bosbesart.nr. 603728

64

65

66

67

S7

Page 33: SaunaLife Catalogus 2011

SAUNA efi

SaunaLife 33

Page 34: SaunaLife Catalogus 2011

34 SaunaLife

1. INFRAROOD GEBRUIK

Gezond blijven, ontspannen, ...1. De infraroodcabine voorverwarmen gedurende 10 min.

2. Neem een fl inke warme douche en droog u goed af.

3. Neem plaats in de infraroodcabine op de bank met een handdoek onder je. De gebruikelijke temperatuur in de infraroodcabine bedraagt 30 tot 60°C. Zorg ervoor dat je verschillende keren van positie verandert.

4. TIP: Dep het gezicht af en toe af met een koud washandje.

5. Om extra te ontspannen kan men licht- en aromatherapie gebruiken om in te spelen op het gemoed. Dit in combinatie met relaxerende muziek.

6. Na 30 minuten (maximum 40 minuten) verlaat je de infraroodcabine.

7. Neem een lauwe douche achteraf.

8. Tijd voor relaxatie. Ga languit liggen en geniet gedurende een vijftiental minuten van een zalig tintelend gevoel. Vergeet niet te drinken na een infraroodbeurt om het verloren vocht terug aan te vullen. Mineraal water is hiervoor het best.

Infrarood

21 3 4

5 6 87

2 3

5

1. INFRAROODGEBRUIK34

2. INFRAROODSTRALEN35 - 36

3. INFRAROOD TECHNOLOGIE

Paneelstraling 37

Keramische stralers38

Volspectrum Infrarood39

4. MODELLEN

Living Art 40

Holmen 41

Luoma 42

Idar 43

Tessan 44

Tessan vital 45

Tessan vital face to face 46

Ebben 47

Kaella mini 48

Kaella Komfort hoek mini 49

Gitt 50

Gitt vital 51

Arvid 52

5. IR-SETS53

6. STURINGEN54

7. INFRAROODSHOP55

Page 35: SaunaLife Catalogus 2011

SaunaLife 35

2. INFRAROODSTRALING

Infrarood stralen zijn natuurlijke stralen die voortkomen van elk ‘warm’ object, bijvoorbeeld gloeiende houtskool of de zon. Warmtebronnen geven hun warmte af aan koudere lichamen via elektromagnetische golven. Daarbij wordt de lucht tussen beide bijna niet verwarmd, maar wel het oppervlak van het bestraalde lichaam.

Hoe warmer de warmtebron is, hoe meer energie het in de vorm van IR-straling uitzendt, en hoe korter de golfl engte van de stralen zijn. Deze golven zijn niet zichtbaar voor het menselijke oog, maar we ervaren deze stralen als warmtestraling.

Zichtbare stralen IR

Warmte Transport

Al na enkele minuten begint het lichaam intensiever te zweten en belastende giftige- en afvalstoffen uit te scheiden. De stofwisseling, het immuunsysteem en de doorbloeding worden gestimuleerd, de huid, het bindweefsel en het hele organisme worden beter van zuurstof voorzien. Ook de spieren beginnen zich te ontspannen. IR-stralen dragen bij tot de verbetering van het geestelijke welbevinden en tot de activering van de eigen genezingskrachten van het lichaam.

Infraroodwarmte kan helpen bij:

• Stofwisselingsziektes • Verkoudheid en onstekingen • Slaapstoornissen

• Reuma • Cellutitus • De verzorging van het huidbeeld

• Hoofdpijn en migraine • Spierverkrampingen • Voor en na het sporten

SAUNA efi

Page 36: SaunaLife Catalogus 2011

2. INFRAROODSTRALING

Golflengte

Infrarood golven worden ingedeeld in 3 groepen naargelang hun golfl engte. Deze golfl engte wordt uitgedrukt in micrometer (μm). De uitstraling van de verschillende soorten infrarood komt voort uit de temperatuur van het stralingsoppervlak van de verwarmingsbron.

Type Stralingsbereik Oppervlakte temperatuur stralingselement

Korte golf infrarood IR-A 0.78 -1.40 μm 1658° - 3538°CMidden golf infrarood IR-B 1.40-3.00 μm 244° - 1658°CLange golf infrarood IR-C 3.00-10.00 μm Grotendeels onder de 244° C

UV Stralen

Zichtbare stralen

IR - A korte golf

IR - B midden golf

IR - C lange golf

380 nm0,38 μ

800 nm0,78 μ

1400 nm

1,40 μ3000 nm3,00 μ

10000 nm10,00 μ

Indringdiepte in de huid

• IR - A ofwel korte golf straling dringt max. 5mm diep in de huid. Het duurt dan ook niet lang voor de warmte via de bloedvaten en de bloedsomloop zich over het hele lichaam verspreidt.

• IR - B wordt geabsorbeerd door de opperhuid en dringt ook door tot de lederhuid. • IR - C ofwel lange golf straling verwarmt de hoornlaag en opperhuid.

Voordelen van een infraroodcabine van SaunaLife

• Neemt weinig plaats in en kan overal waar een stopcontact aanwezig is geplaatst worden• Eenvoudige en snelle montage dankzij voorgemonteerde elementen.• Aangenaam en goed te verdragen temperatuur voor jong en oud• Transpireren bij lage temperaturen (30°-60° C)• Positief effect op lichaam en geest• Laag elektriciteitsverbruik ( vanaf 1500 W) 230V

36 SaunaLife

Infrarood

Bron: Philips

Page 37: SaunaLife Catalogus 2011

IR - C

IR - B

2. INFRAROODSTRALING

3. INFRAROOD TECHNOLOGIE

SaunaLife laat u kiezen uit paneelstralers, keramische stralers en de Vitae straler, of een combinatie ervan. Allen hebben een verschillende uitwerking op huid en lichaam.

PANEELSTRALING

De grote panelen hebben een egale oppervlakte temperatuur. Vermits zij rondom de cabine geplaatst zijn garanderen zij een evenwichtige bestraling van het hele lichaam.

Met de elektronische besturing van SaunaLife kan u de warmte intensiteit in de cabine eenvoudig instellen. U kan zowel een intensieve infraroodstraling van 60°C verlangen of genieten van de meer ontspannende warmte van 40°C.De verfi jnde verwarmingstechniek zorgt er voor dat u zich in uw SaunaLife cabine optimaal voelt.

ProcédéDe paneelstraler, vlakstraler of carbonstraler is meestal opgebouwd uit een dunne, dubbele fl exibele plaat uit glasvezel waartussen zich een dunne laag koolstof bevindt. Door elektrische spanning op de geleidende carbonlaag ontstaat warmte.

Voordelen van de Paneelstralers

• Zachte warmte rondom, aaneensluitend bestralingsveld • Een constante binnentemperatuur gedurende de hele sessie

• Snelle verdeling van de opgenomen warmte in het lichaam • De intelligente besturing laat toe tot 40% energie te besparen

• Snelle opwarmingstijd van de cabine • Laag verbruik, een normaal stopcontact volstaat 230V

• Infraroodwarmte precies in te stellen tussen 20° - 60°C

0

0,2

0,4

0,6

0,8

1

1,2

1,4

1,6

1,8

2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Best

ralin

gsst

erkt

e

Golflengte ( m)

0

10

20

30

40

50

60

70

80

90

10 20 30 40 50 60

Tem

pera

tuur

in °C

Tijd in minuten

SaunaLife 37

SAUNA efi

Paneelstralers leveren bijna uitsluitend IR - C warmte. De omgevingstemperatuur en de temperatuur van de panelen warmen snel op.

Page 38: SaunaLife Catalogus 2011

2. INFRAROODSTRALING

KERAMISCHE STRALERS

Keramiek heeft de eigenschap warmte een hele tijd te kunnen vasthouden tegen een constante temperatuur. Door deze ideale stralingseigenschappen passen we de zeer effi ciënte keramische stralingstechnologie al jaren toe in de infraroodcabines van SaunaLife.

De aangevoelde stralingstemperatuur ligt rond de 80°C. Onze huid absorbeert de effi ciënte stralingswarmte van keramische stralers die speciaal is afgestemd op het menselijk lichaam. De gebogen refl ectoren en de ronde keramische buis maken een straling in een halve cirkel mogelijk.

ProcédéDe keramische straler bestaat uit een elektrische spiraalweerstand die ingesloten zit in een keramische buis, gevuld met een mengsel van verschillende soorten zand en mineralen. De buis zelf is gemaakt van gebakken klei. Een refl ector achter de keramische buis geplaatst zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte.

Voordelen van de Keramische Stralers

• Intensieve verwarming van de huid. • Snelle verdeling van de opgenomen warmte in het ganse lichaam• Snelle opwarmingstijd – na 10 minuten 100% stralingstemperatuur• Infraroodwarmte precies in te stellen tussen 30° - 60°C• Laag verbruik, een normaal stopcontact volstaat. 230V

IR - C

IR - B

0

0,2

0,4

0,6

0,8

1

1,2

1,4

1,6

1,8

2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Best

ralin

gsst

erkt

e

Golflengte ( m)

38 SaunaLife

Infrarood

De keramische elementen leveren voor 96% infrarood-C lange golven af.

De overblijvende 4% is IR-B middengolf.

Page 39: SaunaLife Catalogus 2011

0

10

20

30

40

50

60

70

g

Golflengte ( m)

2. INFRAROODSTRALING

VITAE INFRAROOD

Bij bestraling van de huid dringt IR-A door tot in de onderhuid. Het duurt niet lang voor de warmte via de bloedsomloop zich over het hele lichaam verspreidt. Het intensieve transpiratieproces begint van binnenuit. Oververhitting van het lichaam is uitgesloten, aangezien de IR-B en IR-C stralen de pijnsensoren van de huid activeren. De huid kleurt rood, wat wijst op een sterke doorbloeding van de huid en de spieren.

De IR-volpectrum Vitae straler is een infraroodstraler met een volledig infraroodspectrum : 20% IR-A, 62% IR-B en 18% IR-C

Bediening Onmiddellijk na het inschakelen bereiken de Vitae lampen hun volledige vermogen, waardoor ze meteen bruikbaar zijn. Door hun hogere afgifte van IR-A warmt het lichaam veel sneller op. De aanbevolen tijd per beurt bedraagt 15 minuten. Deze tijd kan verlengd worden door het vermogen te verminderen tot 40% met behulp van de elektronische sturing van SaunaLife.• Minimum afstand tot de stralers 50cm

• Niet rechtstreeks in de stralers kijken

ProcédéDe Vitae straler bestaat uit een elektrische spiraalweerstand die ingesloten zit in een glazen buis. Straalt een zichtbaar rood-geel licht uit. Een gepolijste aluminium refl ector achter de lamp zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Bestaat in verschillende vermogens : 350W, 500W en 750W. 230V

Voordelen van de Vitae straler• Levert een compleet infraroodspectrum met IR-A-B-C • Snelle verdeling van de opgenomen warmte in het ganse lichaam• Geen opwarmingstijd, onmiddellijk bruikbaar• Gerichte straling kan specifi eke delen van het huidoppervlak verwarmen• Vermogen regelbaar tussen de 40 en 100%• Een normaal stopcontact volstaat. 230V

IR - A18,3%

IR - B62,5%

IR - C18,2%

SaunaLife 39

SAUNA efi

Bron: Philips

Page 40: SaunaLife Catalogus 2011

BA

Living Art

40 SaunaLifeee

Een strak uiterlijk ontworpen voor moderne wellness ruimten. Staat het liefst in het middelpunt van de belangstelling.

Buitenmaten

PANEELSTRALING - DESIGN

Wandopbouw bij tand en groef type:Wanddikte: 80 mm15 mm tand- en groef planken, aluminium folie,50 mm isolatie, 15 mm tand- en groef plankengeprefabriceerde elementen

Wandopbouw bij notelaar-panelen type:Wanddikte: 85 mm15 mm tand en groef planken, aluminium folie,50 mm isolatie, 20 mm walnootpanelengeprefabriceerde elementenDe cabine is geleverd met 2 zichtbare zijdenDe cabine is geleverd met 2 zichtbare zijden

Interieur van lindehoutBanken, volgens de plattegrond1 Licht diafragma Design 30 (zonder lamp)

Volledig glazen deur van 8 mm dik helder glas, 210,5 x 59 cmRechts of linksLuchttoevoer onder de glazen deurDrempelvrije toegang

Levering zonder BodemLevering zonder BodemRechtstreeks op de tegels monterenRechtstreeks op de tegels monteren

De omgevingstemperatuur van een De omgevingstemperatuur van een infrarood cabine, moet ten minste infrarood cabine, moet ten minste 18°C bedragen.18°C bedragen.

Beschrijving Afmetingen (cm) Vermogen Paneelstraling Sturing Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Living Art klein 140 x 140 x 212 2180 W 7 Rug + 2 Voet Inclusief Hemlock / Hemlock 4014301

Living Art klein 140 x 140 x 212 2180 W 7 Rug + 2 Voet Inclusief Hemlock / Notelaar 4014303

B Living Art groot 200 x 140 x 212 2580 W 8 Rug + 3 Voet Inclusief Hemlock / Hemlock 4014305

Living Art groot 200 x 140 x 212 2580 W 8 Rug + 3 Voet Inclusief Hemlock / Notelaar 4014307

�����

����

���

�����

�����

�����

�����

����

���

� �����

�����

Beschrijving Afmetingen (cm) Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

Verlaagd plafond incl. LED 140 x 140 Hemlock 4019031 K

Verlaagd plafond incl. LED 200 x 140 Hemlock 4019031 L

Extra glaselement per element 4014320

Extra zichtbare zijde per element Hemlock 4019031 F

Extra zichtbare zijde per element Notelaar 4019031 G

Opties Living Art (toeslag)

Page 41: SaunaLife Catalogus 2011

SAUNA efi

SaunaLife 41

Wandopbouw :Binnen- en buitenzijde in Hemlock, tand-en groef planken, geprefabriceerde elementenBinnen inrichting eveneens in HemlockDeur in veiligheidsglas Rechts, glazen wand eveneens in veiligheidsglas.

Infrarood :9 Carbon warmteplaten 2300W 2x220Vmet vloerverwarming Digitale sturing binnen waarbij temperatuur en tijd kan ingesteld worden.

Led kleurverlichting met afstandsbedieningRadio/Cd combinatie met 2 luidsprekers

CE gekeurd

De omgevingstemperatuur van een De omgevingstemperatuur van een infrarood cabine, moet ten minste infrarood cabine, moet ten minste 18°C bedragen.18°C bedragen.

HolmenPANEELSTRALING - DESIGN

De glaspartij van de Holmen infraroodsauna zorgt voor een aantrekkelijk gevoel van openheid. Negen effi ciënte carbon warmteplaten leveren de nodige warmte voor een ontspannende sauna ervaring.

Beschrijving Afmetingen (cm) Vermogen Paneelstraling Sturing Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Holmen 131 x 112 x 194 2300 W 5 Rug + 4 Voet Inclusief Hemlock 4011097

Buitenmaten incl. kroonlijst

A

112

Page 42: SaunaLife Catalogus 2011

LuomaKERAMISCHE STRALING - ELEMENT

Buitenmaten incl. kroonlijst

Beschrijving Afmetingen (cm) Vermogen Volspectrum Sturing Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Luoma 120 x 120 x 200 2000 W 2 Vooraan + 2 Rug + 1 Voet Inclusief Hemlock 4011080

A

42 SaunaLifeee

Deze mooie infraroodsauna gemaakt uit Hemlock hout met glaselement en een donker getinte deuraanslag is een echte blikvanger. De 5 volspectrum infraroodstralers zorgen voor een snelle opwarming.

Wandopbouw :Geprefabriceerde elementen zichtbare zijden en binnen in HemlockAchterzijde, bodem en dakelement uit berken multiplex

Binneninrichting eveneens in Hemlock

Deur in 8 mm veiligheidsglas Links en glaselement

Infrarood :5 Infrarood volspectrum stralers 2000W 2x220VDigitale sturing binnen waarbij temperatuur en tijd kan ingesteld worden.

Led kleurverlichtingRadio/Cd combinatie met 2 luidsprekers

CE gekeurd

omgevingstemperatuur minstens 18°C bedragen.

WGezicAc

Bi

De

Inf5 Diing

LeRa

CE

omom18

Page 43: SaunaLife Catalogus 2011

SAUNA efi

SaunaLife 43

Beschrijving Afmetingen (cm) Vermogen Volspectrum Sturing Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Idar 140 x 100 x 200 2000 W 2 Vooraan + 2 Rug + 1 Voet Inclusief Hemlock 4011094

WandopbouwMassief Hemlock aan binnen- en buitenzijde

Interieur1 zitbank van HemlockDigitale bediening binnen in de cabine

5 IR-volspectrumTotaal vermogen 2000 W

radio/cd combinatie

18°C bedragen.

IdarKERAMISCHE STRALING - MASSIEF

Op de foto is de Idar te zien met de gekleurde LED-verlichting aan. Liefhebbers van geometrische vormen zullen zich helemaal kunnen vinden in dit 6-hoekige model. De glazen elementen aan de zijkant laten zien wat er buiten de cabine gebeurt.

Buitenmaten incl. kroonlijst

A

Inte1 ziDig

5 ITot

rad

18

A

Page 44: SaunaLife Catalogus 2011

Buitenmaten incl. kroonlijst

A B

45 cm 45 cm

55 cm

137 cm

144 cm

56 c

m

107

cm

Beschrijving Afmetingen (cm) Vermogen Paneelstraling Sturing Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Tessan klein 108 x 107 x 204 1490 W 3 Rug + 1 Voet Inclusief Vurenhout 4010342

B Tessan groot 144 x 107 x 204 2110 W 5 Rug + 1 Voet Inclusief Vurenhout 4010343

44 SaunaLifeee

TessanPANEELSTRALING - MASSIEF

Wandopbouw:Voorgefabriceerde elementenAan beide zijden geschaafde 28 mm dikke vurenhouten plankenMassief houten uitvoering

Interieur1 zitbank van lindehout

Klein model: 4 IR-warmteplatenTotaal vermogen 1.490 W

Groot model: 6 IR-warmteplatenTotaal vermogen 2.110 W

Digitale bediening aan de binnenzijdeTemperatuur- en tijdinstellingTraploos instelbare temperatuur

Volledig glazen deur van 6 mm dik helder glas 180 x 55 cmRechts of links draaiendMagneetsluitingDeurgreep

CE gekeurdCE gekeurd

Bij infraroodcabines moet de Bij infraroodcabines moet de omgevingstemperatuur minstens omgevingstemperatuur minstens 18°C bedragen.18°C bedragen.bedragen.bedragen.

De Tessan is een technisch zeer hoogwaardig model, dat uit elementen van 28 mm dikke vurenhouten planken bestaat, die zijdelings op dwarsbalken bevestigd zijn. Daardoor onderscheidt de Tessan zich qua uitstraling duidelijk van andere cabines.

Page 45: SaunaLife Catalogus 2011

SAUNA efi

SaunaLife 45

Tessan vitalCOMBI PANEEL/VITAE - MASSIEF

Wandopbouw:Voorgefabriceerde elementen aan beide zijden geschaafde 28 mm dikke vurenhouten plankenMassief houten uitvoering

Interieur1 zitbank van lindehout

Dual verwarmingssysteem4 IR-warmteplaten 1.650 W1 Vitae-dieptstraler 750 W

Digitale bediening aan de binnenzijdeTemperatuur- en tijdinstellingTraploos instelbare temperatuur

Volledig glazen deur van 6 mm dik helderglas 180 x 55 cmRechts of links draaiendMagneetsluitingDeurgreep

CE gekeurdCE gekeurd

De omgevingstemperatuur van een De omgevingstemperatuur van een infrarood cabine, moet ten minsteinfrarood cabine, moet ten minste18°C bedragen.18°C bedragen.

Een absolute vernieuwing op het gebied van infrarood cabines is het tweevoudige verwarmingssysteem, waarbij infrarood warmteplaten in combinatie met een infrarood straler worden ingezet. Op deze wijze kan de infraroodstraling optimaal op het lichaam inwerken.

Beschrijving Afmetingen (cm) Vermogen Paneelstraling Sturing Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Tessan Vital 144 x 107 x 204 1650 W + 750 W 4 paneelstralers + 1 Vitae straler Inclusief Vurenhout 4010348

Buitenmaten incl. kroonlijst

A

45 cm 45 cm

55 cm

137 cm

144 cm

56 c

m

107

cm

Page 46: SaunaLife Catalogus 2011

Buitenmaten incl. kroonlijst

46 SaunaLifeee

Tessan vital face to faceCOMBI PANEEL/VITAE - MASSIEF

Interieur2 zitbanken van lindehout

8 IR-warmteplatenbij model Vital ook2 volspectrum stralersTotaal vermogen 2800 WHoogwaardige Vital-bediening aan de binnenzijdeIR-warmteplaten en IR-stralers afzonderlijk bedienbaar

Bij infrarood cabine moet de Bij infrarood cabine moet de omgevingstemperatuur minstens omgevingstemperatuur minstens 18°C bedragen.18°C bedragen.bedragen.bedragen.

De Face to Face en de Vitaluitvoering onderscheiden zich niet alleen door het heilzame klimaat van een massief houten cabine, maar ook door de partnervriendelijke opstelling van de banken, die tegenover elkaar staan. Hier kunt u de dagelijkse beslommeringen samen van zich af laten glijden.

Beschrijving Afmetingen (cm) Vermogen Vitae stralers Sturing Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Tessan face to face 188 x 100 x 204 2300 W 0 Inclusief Vurenhout 4010349

B Tessan Vital face to face 188 x 100 x 204 3300 W 2 Inclusief Vurenhout 4010354

B

A

Page 47: SaunaLife Catalogus 2011

SAUNA efi

SaunaLife 47

Beschrijving Afmetingen (cm) Vermogen Paneelstraling Sturing Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Ebben klein 120 x 105 x 194 1700 W 4 Rug + 2 Voet Inclusief Hemlock 4011084

B Ebben groot 145 x 105 x 194 2100 W 6 Rug + 2 Voet Inclusief Hemlock 4011081

C Ebben hoek 135 x 135 x 194 1575 W 4 Rug + 2 Voet Inclusief Hemlock 4011082

Wandopbouw:Hemlock aan binnen- en buitenzijdevoorgefabriceerde elementen

Interieur1 of 2 zitbanken van hemlockVerlichting 1x12 W

Klein: 6 carbon warmteplatenverwarmingselementenTotaal vermogen 1.700 W

Groot: 8 carbon warmteplatenverwarmingselementenTotaal vermogen 2.100 W

Hoek: 7 carbon warmteplatenverwarmingselementenTotaal vermogen1575 WHet voetgedeelte kan uitgeschakeld worden

Binnen en buiten digitale bediening

Radio-/cd-combinatieincl. 2 stereoluidsprekersIncl. contactstekker voor MP3-speler

Volledig glazen deur van 6 mm dik helderRechts bevestigdDeurgreep2 magneetsluitingen

Gekleurde LED-verlichtingGekleurde LED-verlichtingCE gekeurdCE gekeurd

Bij infrarood cabine moet de Bij infrarood cabine moet de omgevingstemperatuur minstens omgevingstemperatuur minstens 18°C bedragen.18°C bedragen.

EbbenPANEELSTRALING - ELEMENT

De cabine bestaat van binnen en van buiten uit Hemlockhout en is uitgerust met verwarmingselementen van koolstofvlakken. Hij kan van binnen en van buiten worden bediend. Inbegrepen zijn: een radio/cd-speler inclusief twee stereo luidsprekers en een contactstekker voor MP3.

Buitenmaten incl. kroonlijst

A CB

Page 48: SaunaLife Catalogus 2011

48 SaunaLife

Kaella miniPANEELSTRALING - MASSIEF

Wandopbouw:aan beide zijden geschaafde 40 mmdikke planken van Scandinavisch vurenhoutIn koppelsysteem voorgefabriceerde elementenMassief uitgevoerd dakelement!

Interieur van lindehout2 banken1 blindering tussen de banken1 rugleuning, 1 beschermrooster1 ontluchtingsschuif

4 IR-warmteplatenTotaal vermogen 1530 W

Volledig glazen deur van 6 mm dik helder glas 169,5 x 64,7 cmRechts of links draaiendMet greep en scharnierenGlazen deur met hoogwaardig beslag en deurdichting

1kroonlijstMontagemateriaal en handleidingZonder beschermkap, lamphouder ensiliconenkabel

Bij infrarood cabine moet de Bij infrarood cabine moet de omgevingstemperatuur minstens omgevingstemperatuur minstens 18°C bedragen.18°C bedragen.

In deze doordachte massief houten cabine bevindt alle heilzame kracht zich in de kleinste ruimte.

Beschrijving Afmetingen (cm) Vermogen Paneelstraling Sturing Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Kaella mini (cabine) 145 x 145 x 204 Vurenhout 4014174

Wellnessuitrusting 1530 W 3 Rug + 1 Voet 4011176

Infracontrol 10 175 x 125 x 50 max 3,3 kW Infracontrol 10 4010172

Buitenmaten incl. kroonlijst

A

Page 49: SaunaLife Catalogus 2011

SAUNA efi

Beschrijving Afmetingen (cm) Vermogen Paneelstraling Sturing Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Kaella Komfort hoek mini 146 x 146 x 204 Vurenhout 4014121

Wellnessuitrusting 1240 W 4 Rug + 2 Voet 4011171

Infracontrol 10 175 x 125 x 50 max 3,3 kW Infracontrol 10 4010172

Wandopbouw:aan beide zijden geschaafde 40 mmdikke planken van Scandinavisch vurenhoutIn koppelsysteem voorgefabriceerde elementenMassief uitgevoerd dakelement!

Interieur van lindehout2 banken1 blindering tussen de banken1 rugleuning1 ontluchtingsschuif

Volledig glazen deur van 6 mm dik helder glas 169,5 x 64,7 cmRechts of links draaiendMet greep en scharnierenGlazen deur met hoogwaardig beslag en deurdichting

1kroonlijstMontagemateriaal en handleidingZonder beschermkap, lamphouder ensiliconenkabel

Massief houten infrarood cabine in koppelsysteem- aanspannen niet nodig -

Bij infrarood cabine moet de Bij infrarood cabine moet de omgevingstemperatuur minstens omgevingstemperatuur minstens 18°C bedragen.18°C bedragen.bedragen.bedragen.

Kaella Komfort hoek mini

Buitenmaten incl. kroonlijst

A

In de Kaella Komfort cabine kan de bank variabel als ligplaats of als zitplaats voor 2 personen ingesteld worden.

e

PANEELSTRALING - MASSIEF

SaunaLife 49

Page 50: SaunaLife Catalogus 2011

Wandopbouw:Buiten voorgefabriceerde wandelementen met Niagara-eikdesignBinnen vurenhoutElementen uit meerdere lagen opgebouwd

Interieur1 bank van elzenhout1 rugleuning van vurenhout2 luidsprekers van 40 W

Gitt 4 IR-warmteplatenTotaal vermogen 1.750 WGitt glas 6 IR-warmteplatenTotaal vermogen 1.580 W

Digitale bediening aan de binnenzijdeAan/uit-schakelaarTijdbegrenzingTraploos bedienbare warmte-elementen met temperatuurvoeler

Volledig glazen deur van 6 mm dik helder glas 174,5 x 62,5 cmRechts bevestigdDeurgreep met magneetsluiting

Bij infrarood cabine moet de omgevingstemperatuur minstens 18°C bedragen.

Gitt

Vier hoogwaardige IR-warmteplaten zorgen voor een zeer doeltreffende infraroodstraling en laten u optimaal genieten. De combinatie van Niagara-eikdessin en vurenhouten lijsten aan de buitenzijde maakt de Gitt bijzonder aantrekkelijk.

Beschrijving Afmetingen (cm) Vermogen Paneelstraling Sturing Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Gitt 145 x 109 x 197 1750 W 3 Rug + 1 Voet Inclusief Niagara / Vurenhout 4010352

B Gitt glas 125 x 100 x 195 1580 W 3 Rug + 1 Voet Inclusief Niagara / Vurenhout 4010351

A

Buitenmaten incl. kroonlijst

B

109

cm

50 SaunaLife

PANEELSTRALING - ELEMENT

2 luidsprek

Gitt 4 IR-warmtepTotaal vermogen Gitt glas 6 IR-waTotaal vermogen

Digitale bedieniAan/uit-schakelaTijdbegrenzingTraploos bedienbtemperatuurvoele

Volledig glazen 174,5 x 62,5 cmRechts bevestigdDeurgreep met m

Bij infrarood cBij infrarood comgevingstemomgevingstem18°C bedrage18°C bedrage

Page 51: SaunaLife Catalogus 2011

SAUNA efi

SaunaLife 51e

COMBI PANEEL/VITAE - ELEMENT

A

Gitt vital

Gitt Vital bezit de hele kracht van het nieuwe, gezondheidbevorderende Dual-verwarmingssysteem: permanente bestraling door vier warmteplaten en bovendien een intensieve bestraling door de IR-Vitae-straler. Een optimum aan diepteontspanning rondom het lichaam.

Buitenmaten incl. kroonlijst

Beschrijving Afmetingen (cm) Vermogen Paneelstraling Sturing Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Gitt Vital 145 x 109 x 197 1650 W + 750 W 4 paneelstralers + 1Vitae straler Inclusief Eikdesign / Vurenhout 4010353

Wandopbouw:Buiten voorgefabriceerde wandelementen met Niagara-beukdessin, binnen vurenhout.Elementen uit meerdere lagen opgebouwd

Interieur1 bank van elzenhout1 rugleuning van vurenhout2 luidsprekers van 40 watt

Saunalife-Dual verwamingsysteem4 IR-warmteplaten 1.650 W1 Vitae-dieptstraler 750 W

Digitale bediening aan de binnenzijdeAan/uit-schakelaarTijdbegrenzingTraploos bedienbare warmte-elementen met temperatuurvoeler

Volledig glazen deur van 6 mm dik helder glas 174,5 x 62,5 cm

Rechts bevestigdDeurgreep met magneetsluiting

LED-spot met afstandsbedieningLED-spot met afstandsbedieningCE gekeurdCE gekeurd

De omgevingstemperatuur van een De omgevingstemperatuur van een infrarood cabine, moet ten minsteinfrarood cabine, moet ten minste18°C bedragen.18°C bedragen.

Page 52: SaunaLife Catalogus 2011

ArvidPANEELSTRALING - ELEMENT

Wandopbouw:Canadese rode ceder aan binnen- en buitenzijde voorgefabriceerde elementen

Interieur1 zitbank van ceder

Arvid klein 6 carbon warmteplatenTotaal vermogen 1600 WHet voetdeel kan uitgeschakeld worden.

Arvid groot 7 carbon warmteplatenTotaal vermogen 1700 WHet voetdeel kan uitgeschakeld worden

Radio-/cd-combinatie2 stereo luidsprekersincl. contactstekker voor MP3-speler

Binnen en buiten digitale bedieningAan/uit-schakelaarTijdbegrenzingTemperatuurregelaar

Volledig glazen deur van 6 mm dik helder glas 155 x 54,5 cmRechts bevestigdDeurgreep2 magneetsluitingen

Gekleurde LED-verlichtingGekleurde LED-verlichtingCE gekeurdCE gekeurd

De omgevingstemperatuur van een De omgevingstemperatuur van een infrarood cabine, moet ten minsteinfrarood cabine, moet ten minste18°C bedragen.18°C bedragen.

Buitenmaten incl. kroonlijst

Beschrijving Afmetingen (cm) Vermogen Paneelstraling Sturing Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Arvid klein 120 x 105 x 194 1600 W 4 Rug + 2 Voet Inclusief Ceder 4011080

B Arvid groot 155 x 110 x 194 1700 W 5 Rug + 2 Voet Inclusief Ceder 4011083

A B

52 SaunaLifee

Fijn cederhout dat een aangename aromatische geur verspreidt, vormt de basis van de Arvid infraroodcabine. Cederhout wordt traditioneel in diverse culturen gebruikt voor therapeutische doeleinden.

155 cm

110

cm

Page 53: SaunaLife Catalogus 2011

2- of 4 delige setIR-volspectrum Vitae straler2 resp. 4 Vitae stralersVitae-lampen geven direct na het inschakelen hun volledige vermogen af, de cabine hoeft niet voorverwarmt te worden. Een speciaal infraroodspectrum zorgt ervoor dat de straling diep in de huid doordringt. Inclusief besturing (60 IR) en houten omlijsting.Vermogen: 750 WAansluiting: 230 VAfmeting: 860 x 150 x 55Temperatuurbereik: 20 - 60 °CTijdsinstelling: 0 - 95 min.Minimale afstand tot de stralingsbron: ca 50 cm. te bescherming van de ogen niet rechtstreeks in de straler kijken! CE gekeurd

IR-warmteplatenset 02 Vulkan 200 x 200cm

Bestaande uit 8 elementen voor oppervlakteverwarming (rood) inclusief frame van vurenhout en montagemateriaalVermogen: 2700 WAansluiting: 230 VTotale oppervlakt: 4,14 m²CE gekeurd

2 warmteplaten met frame (zijdeel) 450 x 820 x 50 mm (B x H x D)4 warmteplaten met frame (zijdeel) 850 x 820 x 50 mm (B x H x D)2 warmteplaten met frame (zijdeel) 925 x 330 x 50 mm (B x H x D)

IR-warmteplatenset 03 Vulkan

Bestaande uit 2 elementen voor oppervlakteverwarming (rood) inclusief frame van vurenhout en montagemateriaalVermogen: 900 WAansluiting: 230 VTotale oppervlakt: 1,40 m²CE gekeurd

2 warmteplaten met frame 850 x 820 x 50 mm (B x H x D)

5. IR-SETSRust uw sauna uit met infrarood warmtepanelen

Beschrijving Afmetingen (cm) Vermogen Aansluiting Bediening art.nr. € Incl. BTW

IR-warmteplatenset 02 Vulkan 200 x 200 2700 W 230 V Exclusief 4011167

IR-warmteplatenset Vulkan** Op maat privé gebruik 230 V Exclusief 4011164

*Max. breedte 118cm, hoogte 82 of 33cm, inclusief houten frame van knoestvrij vurenhout, te bedienen met Infracontrol 10 en W-Tronik *Max. breedte 118cm, hoogte 82 of 33cm, inclusief houten frame van knoestvrij vurenhout, te bedienen met Infracontrol 10 en W-Tronik

IR-warmteplatenset Vulkan** Op maat professioneel gebruik 230 V Exclusief 4010078

**Max. breedte 205cm, hoogte 66 of 33cm, inclusief houten frame van knoestvrij elzenhout, te bedienen met Infracontrol 10Infracontrol 10 en W-Tronik

IR-warmteplatenset 03 Vulkan 2st. 85 x 82 900 W 230 V Exclusief 4011166

IR-volspectrum Vitae straler 2 delig 750 W 230 V Inclusief 4015557

IR-volspectrum Vitae straler 4 delig 750 W 230 V Inclusief 4015558

Sturingen

Infracontrol 10 12,5 x 0,50 x 17,5 Maximaal 3,3 kW 4010172

W-Tronik 14,0 x 13,0 x 0,27 Maximaal 9,0 kW 4010062

60 IR 14,5 x 18,5 x 5 Maximaal 3,0 kW 230 V 4010012

SaunaLife 53

Page 54: SaunaLife Catalogus 2011

6. STURINGENVoor infrarood

A. W-Tronik TouchBediening voor sauna en vochtvoeler met infraroodbe-

diening via LCD

Veiligsheidstemperatuurbegrenzer 144°C

Temperatuur- en vochtvoeler

Maximale verwarmingsduur begrenzer

Instelbare verdamping via % relatieve luchtvochtigheid

Tijd 24 uur digitaal programmeerbaar, real-timeklok

LCD-scherm met twee regels voor tijdweergave en

temperatuur- en tijdinstelling

Standby-schakelaar, extra licht inschakelbaar

Automatische storingsmelding

Ventilatorfunctie, verlichtingsfunctie

Incl. siliconenkabel van 8 m

Alleen aan de buitenzijde te monteren!

Vermogen: tot 9,0kW

H x B x D: 155 x 145 x 30

B. W-TronikVoor sauna en vochtvoeler tot 9 kW

Veiligheidstemperatuurbegrenzer 144°C

Temperatuurvoeler, vochtvoeler;

Maximale verwarmingsduur;

Instelbare verdamping via % relatieve luchtvochtigheid

Tijd 24 uur digitaal programmeerbaar, real-timeklok

LCD-scherm met twee regels voor tijdweergave en

temperatuur- en tijdinstelling

Standby-schakelaar, extra licht inschakelbaar

Automatische storingsmelding

Ventilatorfunctie, verlichtingsfunctie

Infraroodbediening via LCD

Incl. 8 meter siliconenkabel

Elzenhouten frame

Alleen aan de buitenzijde te monteren!

Vermogen: tot 9,0kW

H x B x D: 140 x 130 x 27

C. Vitalbesturing VPlaten en stralers afzonderlijk en taploosregelbaar

Temperatuurbegrenzer

veelzijdig LCD display

Temperatuur- en tijdsinstelling

Standby schakelaar

verlichting tot 100 Watt

automatische storingsmelding en foutmelding

ventilatorfunctie

Zwarte MDF behuizing, zeer eenvoudig bedienbaar

Alleen aan de buitenzijde te monteren!

Vermogen: tot 3,3kW

H x B x D: 140 x 130 x 27

D. Infracontrol 10Voor infraroodcabines tot 3,6 kW

Temperatuur instelbaar van 30°C tot 80°C

Licht aan/uit

Maximale verwarmingsduur 99 minuten

Temperatuur programmeerbaar

Alleen aan de buitenzijde te monteren!

Vermogen: tot 3,6kW

H x B x D: 185 x 145 x 50

Aansluiting: 220 V

ee54SaunaLife

Beschrijving (sturing) Geschikt voor H x B x D (mm) Schakelvermogen Temperatuurregeling Tijdsprogrammering art.nr. € Incl. BTW

A W-Tronik Touch Sauna | Bio | Licht | IR 155 x 145 x 30 max 9,0 kW 30°C - 110°C 24 h 4010052

B W-Tronik Sauna | Bio | Licht | IR 140 x 130 x 27 max 9,0 kW 30°C - 110°C 24 h 4010062

C Vitalbesturing V Licht | IR 140 x 130 x 27 max 3,3 kW 30°C - 80°C - 4010079

D Infracontrol 10 Licht | IR 175 x 125 x 50 max 3,3 kW 30°C - 80°C - 4010172

Page 55: SaunaLife Catalogus 2011

SAUNA efi

SaunaLife 55

01 Accessoireset infraroodart.nr. 4016026

In draagkarton bestaande uit:

1 thermometer Ø 100 mm

1 zandloper uit pijnboomhout 30 min

1 overzicht regels infrarood cabine

1 populierenhouten massageborstel

met natuurlijk haar

1 massagehandschoen 20 x 15cm

02 Thermometerart.nr. 4011834

Metalen behuizing 100 mm

Precisie instrument, behuizing van

metaal met in kleuren aangegeven

meetbereik

Afmeting:

Meetinstrument Ø 100 mm

houten frame 180 x 130 mm

frame van vurenhout

03 Zandlopersart.nr. 4012825

Looptijd 30 min

Frame van pijnbomenhout

Glazen cilinder met gekleurd zand

04 Verpakking etherische oliën

art.nr. 4011810

4 x 30mlCitroenSinaasappelPepermuntEucalyptus

05 Aromageurlampart.nr. 4016010

Schaal wordt door de lamp verwarmd

Natuurlijke ventilatie

Ø 100 mm

Incl. opbergruimte voor

etherische oliën

06 Ergonomische rugleuning art.nr. 4016038

hemlock

40 x 51 x 4 cm

06 Ergonomische rugleuning

art.nr. 4016039

red cedar

40 x 51 x 4 cm

08 Reinigingsmiddel infraroodcabine

art.nr. 4011811

Sproeikop om schimmel te voorkomen en verwijderenGeurtjes te neutraliseren Inhoud 500 ml

09 Audiosysteemart.nr. 4016035

Aan de achterkant kunnen externe

muziekbronnen aangesloten worden

die via het audiosysteem in de cabine

bediend worden. MP3-spelers kunnen

ook direct op de display aan de

voorijde aangesloten worden

Aansluiting via contactstekker

Zonder luidsprekers

10 Gekleurde verlichting ALPHA

art.nr. 4010198Keuze uit 7 kleuren, 360 lichtiodenVerlichting tot 3m²Schakelen middels drukknopFrame van rubberwoodMet CE-markering

11 BETAart.nr. 4010199Idem AlphaVerlichting tot 5m², Schakelen middels afstandsbediening

7. INFRAROOD SHOPVoor alle comfort in uw infrarood cabine

Page 56: SaunaLife Catalogus 2011

1. SAUNA EN INFRAROOD57

2. MODELLEN

Living Art Together 58

Kaelle mini 59

Komfort hoek mini 60

3. STURINGEN61

4. OVENS

Elektrisch61

Hout61

56 SaunaLife

Combi

Page 57: SaunaLife Catalogus 2011

SaunaLife 57

1. SAUNA EN INFRAROOD

In de sauna wordt het lichaam door hete lucht verwarmd, in de IR-cabine door straling. Het positieve effect van warmte op het welbevinden van de mens en voor de verlichting van talloze kwalen is al sinds duizenden jaren bekend. Schadelijke stoffen worden uitgescheiden, de bloedsomloop gestimuleerd en het immuunsysteem verbeterd.

In de sauna is het veel heter dan in de infrarood cabine. Het volume aan afgescheiden zweet is aanzienlijk. Een saunagang kan je tot drie keer meemaken en zo kan je een halve dag spenderen. In de infrarood cabine volstaan 30 minuten.

Als je beide wil meemaken, is een sauna die ook met infraroodstraling is uitgerust optimaal (deze is ook los verkrijgbaar en kan bij bestaande sauna’s worden ingebouwd)!

SAUNA efi

Sauna IR cabine

Verwarming door hete lucht door IR straling

Temperatuur 70 - 100°C 38 - 43°C

Verbruik ca. 7,5 kW/h (krachtstroom) 1,5 kW

Page 58: SaunaLife Catalogus 2011

�����

������

�����

������

�����

�����

�����

������

�����

�����

�����

���

���

������

�����

�����

Opties Living Art (toeslag)

Living Art TogetherDESIGN

WandopbouwZie pagina 9 voor de verschillende mogelijkheden

Interieur van lindehoutBanken volgens plattegrond

Oven beschermingsrooster 2 of 3 delig

Infrarood :Bij 200 x 140 cm : 7 rug en 3 voet warmteplaten 2280 W waarvan voetgedeelte uitschakelbaar isBij 200 x 200 cm : 8 rug en 3 voet warmteplaten 2580 Wwaarvan voetgedeelte uitschakelbaar is

58 SaunaLifeee

Onze Living Art Together combi sauna verschaft u nog meer gebruiksmogelijkheden, bovendien in een prachtig en aangenaam design. Voor de meest ontspannende uren van uw leven is enkel het beste goed genoeg.

Beschrijving Afmetingen (cm) Uitvoering Infrarood art.nr. € Incl. BTW

A Living Art Together small 200 x 140 x 212 Hemlock / Hemlock 7 stk. IR-platen 4014309 + 31

Living Art Together small 200 x 140 x 212 Hemlock / Notenlaar 7 stk. IR-platen 4014311+ 31

B | C | D Living Art Together groot of hoek 200 x 200 x 212 Hemlock / Hemlock 8 stk. IR-platen 4014313 + 31

Living Art Together groot of hoek 200 x 200 x 212 Hemlock / Notenlaar 8 stk. IR-platen 4014315 + 31

Oven Zie p 24 - 25

Sturing W-Tronik 4010062

W-tronik Touch 4010052

A B C D

������

������

�����

������

�����

�����

������

������

�����

�����

Beschrijving Afmetingen (cm) Uitvoering art.nr. € Incl. BTW

Verlaagd plafond incl. LED 200 x 140 Hemlock 4019031 + 37

Verlaagd plafond incl. LED 200 x 200 Hemlock 4019031 A

Glas element per element 4014320

Extra zichtbare zijde per zijde Hemlock 4019031 C

Extra zichtbare zijde per zijde Notelaar 4019031 D

Page 59: SaunaLife Catalogus 2011

Beschrijving Afmetingen (cm) Vermogen Paneelstraling Sturing Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Kaella mini (cabine) 145 x 145 x 204 Vurenhout 4014174

Wellnessuitrusting 1530 W 3 Rug + 1 Voet 4011176

Oven Zie p 24 - 25

Sturing W-Tronik 4010062

W-tronik Touch 4010052

SAUNA efi

SaunaLife 59

Wandopbouw:aan beide zijden geschaafde 40 mmdikke planken van Scandinavisch vurenhoutIn koppelsysteem voorgefabriceerde elementenMassief uitgevoerd dakelement!

Interieur van lindehout2 banken1 blindering tussen de banken1 rugleuning, 1 beschermrooster1 ontluchtingsschuif

4 IR-warmteplatenTotaal vermogen 1530 W

Volledig glazen deur van 6 mm dik helder glas 169,5 x 64,7 cmRechts of links draaiendMet greep en scharnierenGlazen deur met hoogwaardig beslag en deurdichting

1kroonlijstMontagemateriaal en handleidingZonder beschermkap, lamphouder ensiliconenkabel

Bij infrarood cabine moet de Bij infrarood cabine moet de omgevingstemperatuur minstens omgevingstemperatuur minstens 18°C bedragen.18°C bedragen.

Kaella miniPANEELSTRALING - MASSIEF

In deze massief houten cabine bevinden zich alle mogelijkheden binnen een beperkte ruimte…

Buitenmaten incl. kroonlijst

A

Page 60: SaunaLife Catalogus 2011

Komfort hoek miniPANEELSTRALING - MASSIEF

Wandopbouw:aan beide zijden geschaafde 40 mmdikke planken van Scandinavisch vurenhoutIn koppelsysteem voorgefabriceerde elementenMassief uitgevoerd dakelement!

Interieur van lindehout2 banken1 blindering tussen de banken1 rugleuning1 ontluchtingsschuif

Volledig glazen deur van 6 mm dik helder glas 169,5 x 64,7 cmRechts of links draaiendMet greep en scharnierenGlazen deur met hoogwaardig beslag en deurdichting

1kroonlijstMontagemateriaal en handleidingZonder beschermkap, lamphouder ensiliconenkabel

Massief houten infrarood cabine in koppelsysteem- aanspannen niet nodig -

Bij infrarood cabine moet de Bij infrarood cabine moet de omgevingstemperatuur minstens omgevingstemperatuur minstens 18°C bedragen.18°C bedragen.bedragen.bedragen.

60 SaunaLifee

Beschrijving Afmetingen (cm) Vermogen Paneelstraling Sturing Uitvoering Art.nr. € Incl. BTW

A Kaella Komfort hoek mini 146 x 146 x 204 Vurenhout 4014121

Wellnessuitrusting 1240 W 4 Rug + 2 Voet 4011171

Oven Zie p 24 - 25

Sturing W-Tronik 4010062

W-tronik Touch 4010052

Buitenmaten incl. kroonlijst

A

Page 61: SaunaLife Catalogus 2011

SAUNA efi

SaunaLife 61

3. STURINGEN Voor combi’s

4. OVENS Voor combi’s

Beschrijving (sturing) Geschikt voor H x B x D (mm) Schakelvermogen Temperatuurregeling Tijdsprogrammering art.nr. € Incl. BTW

A W-Tronik Touch Sauna | Bio | Licht | IR 155 x 145 x 30 max 9,0 kW 30°C - 110°C 24 h 4010052

B W-Tronik Sauna | Bio | Licht | IR 140 x 130 x 27 max 9,0 kW 30°C - 110°C 24 h 4010062

Elektrische ovens

Helo Cup ST

Helo Cup DE

Finntrend Mini

Finntrend

Combitrend Mini

Combitrend

Bio-Tec

Fintrend Plus

Hercules

Tower heater

Hout oven

Hout oven

A. W-Tronik TouchBediening voor sauna en vochtvoeler met

infraroodbediening via LCD

Veiligsheidstemperatuurbegrenzer 144°C

Temperatuur- en vochtvoeler

Maximale verwarmingsduur begrenzer

Instelbare verdamping via % relatieve luchtvochtigheid

Tijd 24 uur digitaal programmeerbaar, real-timeklok

LCD-scherm met twee regels voor tijdweergave en

temperatuur- en tijdinstelling

Standby-schakelaar, extra licht inschakelbaar

Automatische storingsmelding

Ventilatorfunctie, verlichtingsfunctie

Incl. siliconenkabel van 8 m

Alleen aan de buitenzijde te monteren!

Vermogen: tot 9,0kW

H x B x D: 155 x 145 x 30

B. W-TronikVoor sauna en vochtvoeler tot 9 kW

Veiligheidstemperatuurbegrenzer 144°C

Temperatuurvoeler, vochtvoeler

Maximale verwarmingsduur

Instelbare verdamping via % relatieve luchtvochtigheid

Tijd 24 uur digitaal programmeerbaar, real-timeklok

LCD-scherm met twee regels voor tijdweergave en

temperatuur- en tijdinstelling

Standby-schakelaar, extra licht inschakelbaar

Automatische storingsmelding

Ventilatorfunctie, verlichtingsfunctie

Infraroodbediening via LCD

Incl. 8 meter siliconenkabel

Elzenhouten frame

Alleen aan de buitenzijde te monteren!

Vermogen: tot 9,0kW

H x B x D: 140 x 130 x 27

Page 62: SaunaLife Catalogus 2011

62 SaunaLife

w w w . S a u n a

Algemeen

De prijzen vermeld in de bijlage zijn indicatieve verkoopprijzen op 01/01/2011. De consumentenprijzen inclusief

Btw zijn berekend op basis van een BTW tarief van 21% . De aangegeven prijzen en productkenmerken zij onder

voorbehoud van drukfouten, modelwijzigingen of materiaalprijsstijgingen. Maten kunnen gering afwijken.

Wij behouden ons het recht voor onaangekondigd wijzigingen door te voeren ten dienste van technische

vooruitgang of van het design.

De gepubliceerde informatie in dit magazine inclusief artikelen, afbeeldingen en foto’s zijn beschermd door het

auteursrecht. Herdruk of reproductie onder welke vorm dan ook - zelfs gedeeltelijk – zijn alleen met schriftelijke

toestemming toegestaan.

Page 63: SaunaLife Catalogus 2011

L i f e . b e

ee

Wij zijn er voor U

Zowel bij onze producten als bij onze klantenrelaties hechten wij heel veel belang aan stabiliteit,

continuïteit en betrouwbaarheid.

Het is ons doel de samenwerking met SaunaLife zo eenvoudig, snel en effi ciënt mogelijk te maken.

Om ons werk dagelijks goed en steeds beter te doen, stellen wij uw mening ten zeerste op prijs.

Voor uw suggesties en opmerkingen staat Saunalife altijd voor u klaar.

Uw SaunaLife dealer

SaunaLife 63

Page 64: SaunaLife Catalogus 2011

www.SaunaLife.be | [email protected]

S a u n a & I n f r a r o o d