QNews 0903

12
ED 01 / 2008 Q NEWS STEENWEG OP ANTWERPEN 101 • B-2300 TURNHOUT • [email protected] • WWW.VANROEY.BE • +32 (0) 14 47 06 05 03/2009 PROFESSIONAL ICT SERVICES Meer info pagina 6&7 Blackberry, missing link tussen telefoon en laptop Eens Blackberry, altijd Blackberry, we leggen u uit waarom. HP Lefthand en VMWare VShere 4 Zonder dat u het weet valt er meer uit uw huidige infrastructuur te halen dan u denkt dankzij virtualisatie. Meer info pagina 11 Microsoft Dynamics NAV Uw bedrijf kan efficiënter werken, daar heeft u de juiste software voor nodig. Microsoft en Van roey Automation bieden de oplossing. Meer info pagina 5 Meer info pagina 2 Een optimalisatieplan voor uw bedrijf. ICT Strategisch aanpakken in uw bedrijf, samen met Van Roey Autommation. Wereldwijd zijn de reviews alvast laaiend enthousiast. ontdek samen met ons wat Micrososfts nieuwste telg voor u en uw bedrijf kan betekenen. Meer info pagina 3 Verantw. uitg.: Pat Vanroey, Steenweg Op Antwerpen 101, 2300 Turnhout. Lucky Number Windows 7 loert om de hoek. Expert Partner 001_VRA_QNews_P0903.indd 1 27-09-2009 14:42:38

description

QNews 2009 / 3e editie

Transcript of QNews 0903

ED 01 / 2008 QNEWSSTEENWEG OP ANTWERPEN 101 • B-2300 TURNHOUT • [email protected] • WWW.VANROEY.BE • +32 (0) 14 47 06 05

03/2009

PROFESSIONAL ICT SERVICES

Meer info pagina 6&7

Blackberry, missing link tussen telefoon en laptopEens Blackberry, altijd Blackberry, we leggen u uit waarom.

HP Lefthand en VMWare VShere 4Zonder dat u het weet valt er meer uit uw huidige infrastructuur te halen dan u denkt dankzij virtualisatie.

Meer info pagina 11

Microsoft Dynamics NAVUw bedrijf kan effi ciënter werken, daar heeft u de juiste software voor nodig. Microsoft en Van roey Automation bieden de oplossing.

Meer info pagina 5Meer info pagina 2

Een optimalisatieplan voor uw bedrijf.ICT Strategisch aanpakkenin uw bedrijf, samen met Van Roey Autommation.

Wereldwijd zijn de reviews alvast laaiend enthousiast.ontdek samen met ons wat Micrososfts nieuwste telg voor u en uw bedrijf kan betekenen.

Meer info pagina 3

Vera

ntw.

uitg

.: Pa

t Van

roey

, Ste

enwe

g Op

Ant

werp

en 1

01, 2

300

Turn

hout

.

Lucky NumberWindows 7 loert om de hoek.

Meer info pagina 2

Een optimalisatieplan voor uw bedrijf.ICT Strategisch aanpakkenin uw bedrijf, samen met Van Roey Autommation.

Vera

ntw.

uitg

.: Pa

t Van

roey

, Ste

enwe

g Op

Ant

werp

en 1

01, 2

300

Turn

hout

.

Expert

Partner

Blackberry, missing link tussen telefoon en laptopEens Blackberry, altijd Blackberry, we leggen u uit waarom.

Meer info pagina 5

HP Lefthand

Lucky NumberLucky NumberLucky Number

001_VRA_QNews_P0903.indd 1 27-09-2009 14:42:38

Een volledig gamma aan ICT-mogelijkhedenVraagt u zich af hoe u uw bestaande ICT-systemen en bedrijfstoe-passingen zo efficiënt mogelijk kunt beheren? Besteedt u best alle werkzaamheden op het vlak van ICT uit, of houdt u alles beter binnens-huis? Koopt u een geïntegreerd softwarepakket voor de afhandeling van alle administratieve, logistieke en financiële activiteiten of kiest u voor software op maat die nauwer aansluit bij de bestaande bedrijfs-processen? Om dergelijke vragen te kunnen beantwoorden, moet u het gebruik van ICT in uw organisatie en de impact ervan eerst grondig onder de loep nemen. Op basis van die resultaten kan dan een ICT-Optimalisatieplan op maat van uw bedrijf uitgewerkt worden.

Groei bevorderenHoewel de meeste literatuur wijst op het operationele karakter van ICT-investeringen bij bedrijven, kan een bedrijf ICT ook op een strategische manier aanwenden. Om over te gaan van puur kostbesparende inves-teringen in ICT naar bestedingen die de groei van een onderneming verder kunnen bepalen, is het noodzakelijk dat een ICT-strategie wordt ontwikkeld die afgestemd is op de bedrijfsstrategie.

De praktijkOm een optimalisatieplan uit te werken, moeten eerst de bedrijfsstra-tegie, de belangrijkste bedrijfsprocessen, de informatiestromen en de bestaande bedrijfstoepassingen - bijvoorbeeld het boekhoudsysteem, de klantendatabank en de hrm-toepassing - in kaart gebracht worden. Net zoals u een architect inschakelt om uw huis of bedrijfsinfrastructuur aan te passen, is het aangewezen een enterprise architect onder de arm te nemen om een degelijk ICT-Optimalisatieplan op te zetten. Een architect zal eerst uw onderneming leren kennen en analyseren wat de huidige operationele noden zijn, om daarna een voorstel te maken over hoe uw bedrijf in de toekomst met ICT kan omgaan. Zodra het concrete stappenplan is opgebouwd en goedgekeurd, kan de architect het verder detailleren en de realisatie begeleiden.

Een ICT-Optimalisatieplan voor uw ondernemingICT strategisch aanpakken in uw bedrijf

2 EDITORIAAL

Inhoudstafel Een ICT-Optimalisatieplan voor uw onderneming 2Microsoft Windows 7: De essentie gevonden! 3Microsoft Windows 7 (vervolg) 4Mobistar One Office Voice Pack 4Eaton UPS oplossingen 4Citrix XenDesktop 5De Blackberry doet veel stof opwaaien binnen bedrijven 5HP Storageworks introduceert de P4000 SAN 6Bi-Business Intelligence 6Linum Europe zocht betrouwbare IT-infrastructuurpartner 7

MicrosoftWindows 7De essentie gevonden!

3

MSA/VMware 7Introductie nieuwe HP ProLiant G6 Server! 8HP Smart Printing Services (SPS) 8Oude laptop niet tijdig vervangen kost uw bedrijf handenvol geld! 9Een PC als bonus 9Belisol ”Eigen visie Qcom op IT gaf de doorslag” 10Ambaro en VRA slaan de handen in elkaar 11Microsoft Dynamics NAV 11Virtualisatieoplossingen | Optimalisatieseminaries 12

Dit model bepaalt dat het absoluut noodzakelijk is om een degelijk ICT-plan uit te werken als ICT vandaag al een belangrijke rol speelt in uw organisatie en u ervan overtuigd bent dat dat belang in de toekomst niet zal verminderen of zelfs zal groeien.

De wens om de complexiteit van de verschillende ICT-sy-stemen te verminderen, kan een andere reden zijn om een Optimalisatieplan te overwegen. Als groeiend bedrijf loop je het gevaar dat je onderneming sneller uitbreidt dan je ICT-systemen aankunnen. Er worden bijvoorbeeld onvoldoende back-up's ge-maakt waardoor er belangrijke bedrijfsinformatie verloren kan gaan, of er kunnen problemen ontstaan als een van de syste-men uitvalt of mensen met een specifieke informaticakennis verdwijnen. Het kan ook zijn dat uw bedrijf voor een belangrijke verandering staat door een overname, een herstructurering of nieuwe regelgeving. Om uw klanten te kunnen bevoorraden, heeft u misschien een aantal systemen draaien die al dan niet op verschillende tijdstippen zijn aangekocht, maar onderling niet sa-menwerken. Een Optimalisatieplan zal een overzicht geven van de ICT- benodigdheden en is een realisatieplan voor aanpassingen of wijzigingen aan bedrijfssoftware, zodat ze wel met elkaar in con-tact staan. Dat zal niet alleen het werk verminderen en de kosten verlagen, maar u zult ook in staat zijn om beslissingen te nemen die de groei van uw organisatie verder kunnen bepalen.

Strategisch plannen Een goed Optimalisatieplan wordt opgebouwd aan de hand van de verschillende lagen en inzichten in de architectuur van het bedrijf. U kunt dat vergelijken met het werk van een bouwkundig architect. Hij maakt een plan op basis van de wen-sen en de noden van zijn klant. Door het in kaart brengen van de bedrijfsstrategie, de belangrijkste bedrijfsprocessen, de informa-tiestromen, het bestaande applicatielandschap van het bedrijf, ge-combineerd met zijn nodige kennis van de huidige toepassingen in de ICT, kan een plan op maat uitgewerkt worden. Uw bedrijf-stoepassingen kunnen in dit Optimalisatieplan zowel aangewend worden om de interne efficiëntie van het bedrijf te optimaliseren, als om informatiesystemen met die van klanten of leveranciers te koppelen, of om competitieve voordelen te realiseren.

Een Optimalisatieplan verhoogt in al die situaties de graad van succes van uw onderneming.

Elk bedrijf beschikt over heel wat strategisch en operationeel belangrijke informatie. Het management steunt op die informatie om de onderneming zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Daarbij speelt ICT een steeds belangrijkere rol. Met behulp van ons ICT-Optimalisatieplan achterhaalt u hoeveel computers en welke software u nodig heeft, hoe hoog de kosten kunnen oplopen en welke voordelen dat alles oplevert.

Dit model bepaalt dat het absoluut noodzakelijk is om een degelijk ICT-plan uit te werken als ICT vandaag al een belangrijke rol speelt in uw organisatie en u ervan overtuigd bent dat dat belang in de

Een Optimalisatieplan heeft een tijdshorizon van 1 tot 3 jaar. Aan de hand van ICT-principes die eveneens worden uitgetekend - bijvoorbeeld een klant moet steeds over dezelfde informatie beschikken ongeacht het verkoopskanaal - worden ook de evoluties van de daaropvolgende jaren gewaarborgd.

Een optimalisatieplan kun je zien als een soort kompas. Het is een mid-del om een bedrijf op technologisch vlak een bepaalde koers te laten varen en die koers effectief aan te houden. Toegevoegde waardeWaarom zou u nu aan zo'n Optimalisatieplan beginnen? We kun-nen alvast drie goede redenen bedenken: optimalisatie om competitief te zijn met uw concurrenten, het managen van complexiteit, en het groeiende belang van ICT in uw organisatie. In elk van die drie verhalen is het belangrijk dat u als bedrijfsleider de drijvende kracht achter de evolutie van ICT binnen uw organisatie bent.

Een van de typische eigenschappen van een hedendaags bedrijf is de snelheid waarmee beslissingen worden genomen. Dat be-tekent ook dat de dienstverlening naar klanten toe of het uitvoeren van opdrachten in uw organisatie niet lang hoeft te duren. De dynamische omgeving die uw bedrijf hoe dan ook vormt, heeft dus echt wel baat bij goed werkende bedrijfstoepassingen. Het stelt u immers in staat om effectief en efficiënt in competitie te gaan met uw concurrenten.

Een andere manier om na te gaan of uw organisatie baat heeft bij een ICT-Optimalisatieplan, is bepalen welke rol ICT in uw or-ganisatie speelt. Daarvoor bestaan een aantal goede hulpmiddelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw organisatie te positioneren op een strategisch pad waarbij elke stap een andere benadering van ICT in uw organisatie inhoudt.

Copyright © Minoc Business Press

ICT is een kost

ICT werktkostenverlagend

ICT verbeterthet resultaat

ICT is eenstrategischhulpmiddel

OngecoördineerdManuele infrastructuur

Kennis wordt niet bewaard

Beheerde IT infrastructuur met beperkte

automatisering en gelimiteerd

kennismanagement

Beheerde en geconsolideerde IT

infrastructuur met uitvoerige automatisering.

Kennis wordt bewaard en hergebruikt.

Volledig geautomatiseerd beheer

Dynamisch gebruik van resources

Ondersteunings-overeenkomsten

op maat van het bedrijfGeautomatiseerde

kennisopslag en -aanwending

Basis Standaard Gerationaliseerd Dynamisch

een kost kostenverlagend het resultaat strategischhulpmiddel

OngecoördineerdManuele infrastructuur

Kennis wordt niet bewaard

Beheerde IT infrastructuur met beperkte

automatisering en gelimiteerd

kennismanagement

Beheerde en geconsolideerde IT

infrastructuur met uitvoerige automatisering.

Kennis wordt bewaard en hergebruikt.

Volledig geautomatiseerd beheer

Dynamisch gebruik van resources

Ondersteunings-overeenkomsten

op maat van het bedrijfGeautomatiseerde

kennisopslag en -aanwendingkennisopslag en -aanwendingkennisopslag en -aanwendingkennisopslag en -aanwendingkennisopslag en -aanwendingkennisopslag en -aanwending

BasisBasisBasisBasis StandaardStandaardStandaardStandaard GerationaliseerdGerationaliseerdGerationaliseerdGerationaliseerd DynamischDynamischDynamischDynamisch

Wenst u met ons te bekijken hoe we via het Optimalisatieplan het maximale uit ICT kunnen halen?

Contacteer dan onze specialisten. Zij kunnen samen met u de juiste beslissingen nemen.

op maat van het bedrijfGeautomatiseerde

kennisopslag en -aanwendingkennisopslag en -aanwendingICTOptimalisatiepad

002_VRA_QNews_P0903.indd 1 26-09-2009 16:02:35

Algemene snelheidWindows 7 voelt niet alleen snel aan, maar is dat ook. De vele benchmarks wijzen uit dat Windows 7 zijn 2 oudere broers op haast alle gebieden inhaalt qua performantie. Conclusies zijn unaniem en overweldigend: Elke applicatie draait minstens 20% sneller dan in Vista of XP. Het systeem opstarten, afsluiten of in en uit stand-by komen kon voordien wel wat tijd opslorpen, maar die lange wachttij-den zijn nu van de baan. Een beter beheer van Multi-core processors zorgt voor enorme snelheidswinsten en een efficiënter gebruik van de processor. Ook het inloggen in een domein gaat een stuk sneller wat de opstarttijd nogmaals aanzienlijk vermindert voor alle werknemers. Onder de motorkap is er fel gesleuteld en geoptimaliseerd. Zo wordt naast de processor het geheugen van de grafische kaart en het RAM-geheugen nog een stuk efficiënter beheerd, wat niet alleen de perfor-mantie ten goede komt, maar ook heel wat energie bespaart.Bovendien neemt een installatie van Windows 7 minder plaats in beslag dan Vista en programma’s als Windows Mail, Photo Gallery, Movie Maker enz… zijn nu optioneel te downloaden naar believen. Dit zorgt niet alleen voor enkele gigabytes aan plaatswinst en enkele duizenden bestanden minder op de harde schijf, maar ook voor een meer persoonlijk en to-the-point besturingssysteem dat enkel de programma’s bevat die u zelf nodig hebt. Er draaien dan een hoop minder applicaties en services op de achtergrond als voordien.Onder de motorkap zijn er dus heel wat verbeteringen waar-door u reeds na enkele minuten rotsvast overtuigd zal zijn van de winst, kwaliteit en stabiliteit die u in huis haalt bij de aan-schaf van Windows 7.

Visuele en praktische verbeteringenHet eerste wat in het oog springt voor nieuwe gebruikers van Windows 7 is de nieuwe taakbalk. Als multitaskende werkkracht zal het vaak gebeuren dat uw taakbalk in XP of Vista overvol open-staande vensters staat waardoor u het overzicht verliest. Windows 7 lost dit probleem op door de taakbalk niet langer te vullen met openstaande vensters, maar enkel met de icoontjes van openstaande applicaties. Indien je met de muis over één van deze openstaande ap-plicaties beweegt ziet u meteen alle vensters netjes en overzichtelijk geordend. Nu hoeft u enkel nog het juiste venster aan te duiden om hierin verder te werken. Leuk aan deze functie is dat de openstaande applicaties genummerd zijn. Wenst u internet explorer te openen en staat dit icoontje op de tweede plaats? Dan opent de toetsencombi-natie ‘Windows+2’ voor u de applicatie.Leuke nieuwe handigheden zijn er. Zo is het moeilijk om je te con-centreren op 1 document als er op de achtergrond 20 vensters open-staan. Nu kunt u deze afleiding letterlijk van uzelf afschudden door even te schudden met het venster waar u mee werkt. Alle andere vensters minimaliseren zich dan automatisch en u kunt zich concen-

3MICROSOFT WINDOWS 7

treren op uw document. Schud opnieuw en de vensters verschijnen weer. Ook handig is dat als u een venster met de muis tegen de top van uw scherm sleept, het zich automatisch maximaliseert, en een gemaximaliseerd venster hoeft u niet langer te verkleinen vooraleer u het kan verslepen naar bvb. een extern scherm. Dit gebeurt nu al-lemaal automatisch. Niet alleen sparen deze kleine extra’s je veel tijd uit, maar het is zo aangenamer om te werken.Nog een tijdsbesparend wondermiddeltje is de toetsencombinatie ‘Windows+p’. Heeft u een beamer of extern scherm aangesloten? Geen probleem. Met deze toetsencombinatie krijgt u meteen alle mogelijkheden voorgeschoteld: enkel laptopscherm, dupliceren, bu-reaublad uitbreiden of Enkel extern beeld? Kies de optie die u wenst en automatisch configureert Windows 7 uw dual-monitor-setup. Met optimale resoluties, optimale kleurinstellingen. Ook worden uw instellingen per scherm onthouden. Dus werkt u thuis met een extra scherm aan uw linkerkant, zal hij het bureaublad naar links uitbreiden, en indien u op het werk aan de rechterkant een extra scherm heeft staan breidt hij uit naar rechts. Dit is een éénmalige instelling en vanaf dan hoeft u zich er geen zorgen meer om te maken.

Bibliotheken en favoriete locatiesMijn documenten, mijn video’s, mijn downloads… Weinig men-sen gebruiken deze mappen echt waarvoor ze bedoeld waren. Het is dan ook handiger om uw video’s en muziek op een externe schijf te bewaren. Of om uw documenten zelf te beheren in mappen die u zelf gekozen heeft (bvb. veilig op uw intranet of fileserver). Maar zodra MS Office Word een document wilt opslaan zal u automatisch naar de “mijn documenten” map worden doorverwezen en moet u zelf zoe-ken naar de locatie waar u al uw andere documenten altijd opslaat. Bibliotheken in Windows 7 lost dit probleem op door u zelf mappen te laten kiezen waar programma’s standaard documenten, video’s, downloads of muziek mogen opslaan. Reken maar dat dit systeem u en uw collega’s een gigantische tijdswinst zal opleveren.Verder is er een “Favoriete locaties” die steeds prominent aanwezig is tijdens het verkennen waarin u naar hartenlust mappen sleept die u dagelijks moet raadplegen.

Wie zoekt, die vindt!De zoekfuncties in Windows 7 zijn enorm verbeterd. Het duurt amper 5 seconden vooraleer een nieuw bestand aan de zoekindex is toegevoegd. Het zoeken op zich voelt ook correcter aan. Het is alsof Windows 7 op voorhand weet waar u naar zoekt. Duw op de windows toets en typ “ex”, en hoogstwaarschijnlijk staat “MS Office Excel” al bovenaan te pronken, duw op de entertoets en de applicatie start. Indien u hier een gewoonte van maakt zal u nooit meer handmatig moeten zoeken naar een applicatie of bestand en dus zeer veel tijd winnen.

De essentie gevonden!

De definitieve versie van het langverwachte Windows 7, de nieuwste telg van Microsoft, circuleert nu al enkele weken bij vendors en computer-installateurs. Maar wat kan Windows 7 betekenen voor uw bedrijf? Is het de investering waard om te upgraden van Windows Vista of zelfs nog Windows XP? Wij zetten even enkele voordelen voor u op een rij die de productiviteit van uw bedrijf sterk zullen verbeteren.

Geen reden om bij Windows XP te blijvenHeeft u bedrijfsapplicaties of toestellen in huis die niet functioneren in Windows Vista? Voor vele bedrijven was dit dé reden om bij Windows XP te zweren ongeacht de veilig-heidsrisico’s, verouderde technologieën en gebrek aan optima-lisaties die het inmiddels 9 jaar oude operating systeem met zich meebrengt. Om die bedrijven en de conservatievellingen onder ons toch over de streep te trekken om de overstap te maken heeft Microsoft in Windows 7 iets erg vernuftig in-gebouwd: De XP-Mode. Zo kunt u nu virtueel een Windows-XP-omgeving opstarten die naadloos samenwerkt met uw Windows 7. Het is zelfs mogelijk om printers, scanners, flash drives of externe schijven aan je virtuele machine te koppelen. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van printer redirection, clipboard sharing, folder integratie waarmee vanuit de virtuele machine al uw bestanden en het bureaublad van Windows 7 te benaderen zijn.Het meest verbazingwekkende is echter dat applicaties die in de virtuele Windows XP SP3 machine worden geïnstalleerd gewoon verschijnen in het Windows 7 start menu. Hoewel er onder water dus Windows Virtual PC draait merkt de gebruiker daar eigenlijk niets van.U kunt nu dus gewoon uw legacy applicaties gebruiken zonder dat de gebruiker zich druk hoeft te maken over wat desktop virtualisatie is.

Lees verder op pagina 4.

De definitieve versie van het langverwachte Windows 7, de nieuwste telg van Microsoft, circuleert nu al enkele weken bij vendors en computer-De definitieve versie van het langverwachte Windows 7, de nieuwste telg van Microsoft, circuleert nu al enkele weken bij vendors en computer-De definitieve versie van het langverwachte Windows 7, de nieuwste telg

U kunt nu dus gewoon uw legacy applicaties gebruiken zonder dat de gebruiker zich druk hoeft te maken over wat desktop U kunt nu dus gewoon uw legacy applicaties gebruiken zonder dat de gebruiker zich druk hoeft te maken over wat desktop dat de gebruiker zich druk hoeft te maken over wat desktop

treren op uw document. Schud opnieuw en de vensters verschijnen weer. Ook handig is dat als u een venster met de muis tegen de top van uw scherm sleept, het zich automatisch maximaliseert, en een gemaximaliseerd venster hoeft u niet langer te verkleinen vooraleer u het kan verslepen naar bvb. een extern scherm. Dit gebeurt nu al-lemaal automatisch. Niet alleen sparen deze kleine extra’s je veel tijd uit, maar het is zo aangenamer om te werken.Nog een tijdsbesparend wondermiddeltje is de toetsencombinatie ‘Windows+p’. Heeft u een beamer of extern scherm aangesloten? Geen probleem. Met deze toetsencombinatie krijgt u meteen alle mogelijkheden voorgeschoteld: enkel laptopscherm, dupliceren, bu-reaublad uitbreiden of Enkel extern beeld? Kies de optie die u wenst en automatisch configureert Windows 7 uw dual-monitor-setup. Met optimale resoluties, optimale kleurinstellingen. Ook worden uw instellingen per scherm onthouden. Dus werkt u thuis met een extra scherm aan uw linkerkant, zal hij het bureaublad naar links uitbreiden, en indien u op het werk aan de rechterkant een extra scherm heeft staan breidt hij uit naar rechts. Dit is een éénmalige instelling en vanaf dan hoeft u zich er geen zorgen meer om te maken.

Bibliotheken en favoriete locatiesMijn documenten, mijn video’s, mijn downloads… Weinig men-sen gebruiken deze mappen echt waarvoor ze bedoeld waren. Het is dan ook handiger om uw video’s en muziek op een externe schijf te bewaren. Of om uw documenten zelf te beheren in mappen die u zelf gekozen heeft (bvb. veilig op uw intranet of fileserver). Maar zodra MS

De definitieve versie van het langverwachte Windows 7, de nieuwste telg van Microsoft, circuleert nu al enkele weken bij vendors en computer-

Maar wat kan Windows 7 betekenen voor uw bedrijf? Is het de investering waard om te upgraden van Windows Vista of zelfs nog Windows XP? Wij zetten even enkele voordelen voor u op een rij die de

treren op uw document. Schud opnieuw en de vensters verschijnen

Geen reden om bij Windows XP te blijvenHeeft u bedrijfsapplicaties of toestellen in huis die niet functioneren in Windows Vista? Voor vele bedrijven was dit dé reden om bij Windows XP te zweren ongeacht de veilig-heidsrisico’s, verouderde technologieën en gebrek aan optima-

De essentie gevonden!

De definitieve versie van het langverwachte Windows 7, de nieuwste telg van Microsoft, circuleert nu al enkele weken bij vendors en computer-

Maar wat kan Windows 7 betekenen voor uw bedrijf? Is het de investering waard om te upgraden van Windows Vista of zelfs nog Windows XP? Wij zetten even enkele voordelen voor u op een rij die de productiviteit van uw bedrijf sterk zullen verbeteren.

treren op uw document. Schud opnieuw en de vensters verschijnen

003_QNews_P0903.indd 1 25-09-2009 14:16:25

4 MICROSOFT WINDOWS 7 | MOBISTAR | EATON UPS

De aankoop- en marketinggroepering QCom, waar wij één van de negen leden van zijn, is goed bezig. Dat wisten we zeker. Het aantal officiële erkenningen dat we hiervoor van gerenommeerde namen uit de sector kregen doet ons toch een beetje stil worden.

Langs deze weg bedanken wij graag al onze klanten, leveranciers en relaties die bijdroegen tot een 2008 om nooit te vergeten.

Met dit pakket bellen en sms'en medewerkers elkaar altijd gratis. Zo-wel met hun gsm als met een vast toestel. Een aanzienlijke besparing dus, vooral als uw werknemers verspreid zitten over verschillende vestigingen. En bovendien; een verbeterde communicatie tussen me-dewerkers binnen en buiten de bedrijfsmuren zorgt uiteraard voor een verhoogde productiviteit.

U behoudt uw nummers en hoeft niets te veranderen aan uw instal-laties, het is dus kinderspel om over te stappen.

Inbegrepen basisdiensten:• Second Call: Beantwoord een tweede gesprek zonder het eerste

te stoppen.• Call Transfer: Maak van uw gsm een telefooncentrale en schakel

uw oproepen door naar om het even welk nummer in België.• World Roaming: Mobistar heeft partners over heel de wereld,

zodat u zo goed als overal kan bellen en gebeld worden.• Call Forwarding: Schakel uw oproepen door naar een andere

gsm of vaste telefoon en werk ongestoord verder.

U kan uiteraard de inbegrepen basisdiensten uitbreiden zodat het pak-ket optimaal beantwoordt aan uw noden. We stellen voor u graag een op maat gemaakt pakket samen.

Al meer dan 45 jaar werkt Eaton nauw samen met klanten om aan hun meest uiteenlopende eisen door middel van innovatieve stroomvoor-ziening en bescherming te voldoen.

Daarom steken duizenden klanten wereldwijd hun vertrouwen in Eatons bewezen kwaliteitsoplossingen. Dit om hun meest vitale systemen binnen het bedrijf te beschermen en zonder onderbrekingen draaiende te houden.

Eaton streeft ernaar om gloednieuwe technologische vooruitgang met-een optimaal te integreren en zo keer op keer innovatieve producten neer te zetten die aansluiten aan de noden van hun klanten.

Contacteer onze specialisten voor meer informatie.

De aankoop- en marketinggroepering QCom, waar wij één van de negen leden van zijn, is goed bezig. Dat wisten we zeker. Het aantal officiële erkenningen dat we hiervoor van gerenommeerde namen uit de sector kregen doet ons toch een beetje stil worden.

Langs deze weg bedanken wij graag al onze klanten, leveranciers en relaties die bijdroegen tot een 2008

De aankoop- en marketinggroepering QCom, waar wij één van de negen leden van zijn, is goed bezig. Dat wisten we zeker. Het aantal officiële erkenningen dat we hiervoor van gerenommeerde namen uit de sector kregen doet ons toch een beetje stil worden.

Langs deze weg bedanken wij graag al onze klanten, leveranciers en relaties die bijdroegen tot een 2008 om nooit te vergeten.

De aankoop- en marketinggroepering QCom, waar wij één van de negen leden van zijn, is goed bezig. Dat wisten we zeker. Het aantal officiële erkenningen dat we hiervoor van gerenommeerde namen uit de sector kregen doet ons toch een beetje stil worden.

Langs deze weg bedanken wij graag al onze klanten, leveranciers en relaties die bijdroegen tot een 2008

De aankoop- en marketinggroepering QCom, waar wij één van de negen leden van zijn, is goed bezig. Dat wisten we zeker. Het aantal officiële erkenningen dat we hiervoor van gerenommeerde namen uit de sector kregen doet ons toch een beetje stil worden.

Langs deze weg bedanken wij graag al onze klanten, leveranciers en relaties die bijdroegen tot een 2008 om nooit te vergeten. Langs deze weg bedanken wij graag al onze klanten, leveranciers en relaties die bijdroegen tot een 2008

Contacteer onze specialisten voor meer informatie.Contacteer onze specialisten voor meer informatie.Contacteer onze specialisten voor meer informatie.Contacteer onze specialisten voor meer informatie.

Gratis bellen tussen collega’s met Mobistar One Office Voice Pack

Bent u op zoek naar een manier om uw totale telecomkost te beheersen en te optimaliseren?

Dan is het Mobistar One Office Voice Pack een must. Eén tariefplan voor vast en mobiel biedt

uw bedrijf niets dan voordelen.

Vervolg van pagina 3.

Batterij en energiebesparingLaptops hebben intussen desktops van hun troon gestoten. Maar de batterijduur blijft een hekelpunt. In Windows 7 kunt u uw huidige laptop minstens 15% langer laten werken op zijn huidige batterij. Dankzij tal van optimalisaties, minder processen op de achtergrond te draaien en vernuftige nieuwe energiebesparende technologieën die uw systeem tijdens het afspelen van multimedia en tal van applicaties veel minder zullen belasten als voordien, kunt u niet enkel met uw laptop langer mee, maar bespaart u (ook bij desktops) enorm veel energie en dus geld op jaarbasis.

Logische veiligheidsverbeteringenUAC (User account control) is een stuk minder persistent aan-wezig en is veel flexibeler opgesteld. Gebruikers krijgen nog steeds

-standaard- een waarschuwing als ze een handeling uitvoeren die een zeker risico inhoudt, maar het gebeurt sowieso minder vaak en boven-dien kan je de strengheid nu naar eigen hand zetten zonder het meteen uit te moeten schakelen. USB-sticks of externe harde schijven aansluiten is nu ook veel veiliger. Windows 7 zal niet langer automatisch het programma “auto-run.exe” opstarten. Dit was een veelgebruikt veiligheidslek waar virus-schrijvers gretig gebruik van maakten. Zo worden een hoop potentiële malware-infecties vermeden.

Verbeterde drivers en notificatiecentrumWindows 7 installeert zich zeer vlot op oudere toestellen. Het zoekt automatisch naar de nieuwste en meest compatibele stuurpro-gramma’s voor alle hardware en het kan best zijn dat alles (!) meteen werkt na een verse installatie en dat uw computer weer als nieuw aan-voelt. In het nieuwe notificatiecentrum krijgt u overzichtelijk een lijst

van mogelijke verouderde stuurprogramma’s of veiligheidsrisico’s en worden ook juiste oplossingen aangeboden. Niet langer klungelen met tientallen drivercd’tjes of hopeloos op zoek gaan naar onbekende ap-paraten dus. Kortom: het herstellen van fouten wordt kinderspel.

Klaar voor de nabije toekomstWindows 7 biedt ondersteuning voor touch-screens, Multitouch-screens en een verbeterde tabletprecisie. Dat merk je meteen aan de grotere knoppen in de taakbalk die vingervriendelijker zijn. Want hoe je het ook draait of keert, touch-screens komen zoals bij smartphones ontzettend dichtbij. En de voordelen zijn enorm.

BesluitMicrosoft heeft zichzelf overtroffen en zet met Windows 7 een geweldig operating system neer. Niet alleen voor de thuisgebruiker, maar vooral ook voor bedrijven. Vanaf 22 oktober is het wereldwijd verkrijgbaar.

Al meer dan 45 jaar werkt Eaton nauw samen met klanten om aan hun meest uiteenlopende eisen door middel van innovatieve stroomvoor-ziening en bescherming te voldoen.

Daarom steken duizenden klanten wereldwijd hun vertrouwen in Eatons bewezen kwaliteitsoplossingen. Dit om hun meest vitale systemen binnen het bedrijf te beschermen en zonder onderbrekingen draaiende te houden.

Eaton UPS oplossingenOmdat het kloppend hart achter uw bedrijf niet mag stilvallen

Stroomuitval, blikseminslagen, kortsluiting,… Het is sneller gebeurd dan gedacht:

Uw server valt uit en het bedrijf ligt volledig lam. Eaton zorgt ervoor dat deze situatie verleden tijd is.

004_QNews_P0903.indd 2 26-09-2009 16:07:55

Helaas, ook richting Antwerpen ontsnapt hij niet aan de gebruikelijke ochtendspits rond de ring. Maar stilstaand verkeer alom staat hem toe zijn BlackBerry nogmaals te raadplegen. Een collaga vraagt hem haastig om een presentatie door te sturen alvorens hij zijn vergadering kan begin-nen. Gelukkig heeft Gilbert deze presentatie nog ergens per mail in bijlage opgeslagen en kan hij deze makkelijk doorsturen. Een andere collega heeft dringend zijn goedkeuring nodig om een levering meteen toe te kennen. Gilbert bevestigt en hierdoor kan de levering nog nipt op vrijdag gebeuren ipv. op maandag.

Eenmaal aangekomen op het werk kan hij met-een zijn job beginnen zonder zich eerst nog bezig te houden met brandjes te blussen.

Later die dag vindt er een afspraak plaats met een klant tijdens een lunchmeeting op restaurant. Punctueel als Gilbert is, arriveert hij 10 minuten voor zijn afspraak aan. Vroeger was dit voor hem ‘verloren tijd’, maar nu kan hij rustig verder wer-ken tijdens het wachten. Eenmaal aan tafel toont de klant hem een schets van wat hij in gedachte heeft betreffende zijn publiciteitscampagne. De klant vraagt om een raming, maar hierbij heeft Gilbert de mening nodig van het grafisch ontwik-kelingsteam. Hij neemt een foto met zijn Black-Berry, mailt deze in bijlage door naar zijn collega en enkele minuten later krijgt hij een prijsofferte. De klant gaat akkoord en tekent het contract na de maaltijd.Dit verhaal klinkt misschien toevallig, maar dergelijke scenario’s komen dagelijks voor.

In verscheidene sectoren hangt offerte en bestel-ling soms vast aan een snelle opvolging om de concurrentie voor te zijn. De mogelijkheid om 24 op 7 realtime op de hoogte te blijven en meteen te kunnen reageren is van vitaal belang binnen een snelbewegende markt. Het is nu eenmaal niet mogelijk om altijd uw laptop, snel internet en een volle batterij ter beschikking te hebben. Hiervoor biedt de BlackBerry de oplossing.

Waarom een BlackBerry en geen andere smartphone of PDA?Uw exchangeserver bouwt een connectie met de BlackBerryserver. Vervolgens stuurt deze server de nodige gegevens optimaal gecomprimeerd door naar uw telecomprovider. Via deze realtime connectie bent u altijd op de hoogte van wijzigin-

gen. Er wordt enkel data verbruikt als er effectief updates zijn op de exchangeserver, u ontvangt enkel de essentie van de mails en afbeeldingen of powerpoints worden in optimale resolutie getoond. Vooral in buitenlandse situaties kan dit systeem u makkelijk honderden euro’s be-sparen. Daarnaast is het toestel gebouwd en geoptimaliseerd om mails te verwerken en is het niet slechts “een feature” naast de ingebouwde MP3-speler.

Wenst u instap en maandelijkse prijzen te kennen voor deze oplossing? Aarzel niet, neem contact met onze businessafdeling en ontdek hoe de BlackBerry de werking van uw bedrijf kan optimaliseren en u veel geld kan besparen.

De volgende generatie desktopvirtualisatie. Enkel verkrijgbaar bij Citrix!

Citrix XenDesktop centraliseert Windows installaties en levert deze virtuele pc op aanvraag aan uw werknemers. Niet enkel binnen uw bedrijf, maar ook op eender welke locatie. Het vormt een com-plete oplossing met een geïntegreerd applicatieaanbod dat een ongeëvenaarde gebruikservaring en vereenvoudigd computerbeheer biedt. Bovendien ligt de Total Cost of Ownership 40 procent lager ten opzichte van een traditionele PC.

Voor meer informatie, contacteer onze Citrix specialisten

5CITRIX XENDESKTOP | BLACKBERRY

Een nieuwe kijk op uw PC-infrastructuur!

De Blackberry doet de laatste tijd veel stof opwaaien binnen bedrijven. Maar wat maakt dat dit toestel zich zo onderscheidt van de klassieke Smartphone of PDA?

We schetsen voor u een fictieve, doch reële situatie.

Citrix XenDesktop.

Gilbert is vertegenwoordiger van een gerenommeerd publiciteitskantoor in het Antwerpse. Zijn dag begint -net zoals bij velen- thuis met een tas koffie. Hij kijkt op zijn BlackBerry en kan zo een eerste blik werpen op de reeds binnengekomen mails van vandaag. Meteen leest hij dat hij de drukte van de Brusselse ring niet hoeft te doorstaan aangezien zijn klant, wegens ziekte, niet aanwezig kan zijn. Hij vertrekt dus meteen richting kantoor.

Later die dag vindt er een afspraak plaats met een klant tijdens een lunchmeeting op restaurant. Punctueel als Gilbert is, arriveert hij 10 minuten voor zijn afspraak aan. Vroeger was dit voor hem ‘verloren tijd’, maar nu kan hij rustig verder wer-

In verscheidene sectoren hangt offerte en bestel-ling soms vast aan een snelle opvolging om de concurrentie voor te zijn. De mogelijkheid om 24 op 7 realtime op de hoogte te blijven en meteen te kunnen reageren is van vitaal belang binnen

De Blackberry doet de laatste tijd veel stof Maar wat maakt

dat dit toestel zich zo onderscheidt van de

We schetsen voor u een fictieve, doch reële situatie.

Gilbert is vertegenwoordiger van een gerenommeerd publiciteitskantoor in het Antwerpse. Zijn dag begint -net zoals bij velen- thuis met een tas koffie. Hij kijkt op zijn BlackBerry en kan zo een eerste blik werpen op de reeds binnengekomen mails van vandaag. Meteen leest hij dat hij de drukte van de Brusselse ring niet hoeft te doorstaan aangezien zijn klant, drukte van de Brusselse ring niet hoeft te doorstaan aangezien zijn klant, wegens ziekte, niet aanwezig kan zijn. Hij vertrekt dus meteen richting

005_QNews_P0903.indd 1 25-09-2009 14:13:15

U hoeft geen capaciteit te voorzien voor wat u denkt nodig te hebben in de toekomst, betaal enkel voor de storage die u nu nodig heeft en vermijd problemen dankzij deze haast onbeperkt-schaalbare en flexibele SAN-oplossing.

• Een All-in en eenvoudig prijsmodel zorgt ervoor dat LeftHand niet alleen goedkoper uitkomt, maar ook dat u een duidelijk inzicht krijgt in uw investeringen.

• Intuïtief beheer van uw opslagruimte• Sluit elk single point of failure uit, niet alleen in de

node maar over de hele SAN omgeving!

• Deze storage clustering architectuur beschermt uw

investering door de schaalbaarheid en capaciteit lineair

te laten groeien met uw bedrijf

• Lage instapprijs! De ISCSI SAN- controller zorgt ervoor

dat je geen dure fibrechannel infrastructuur nodig hebt.

Alles kan verlopen via goedkope UTP-kabels.

• De standaard opslag gerelateerde opties zijn:

• Storage Clustering • Network RAID welke een synchrone replicatie biedt.

Tot 4 simultane kopieën in het netwerk

6 HP LEFTHAND STORAGE | MICROSOFT OFFICE SHAREPOINT INTELLIGENCE

De geavanceerde oplossing voor de opslag van uw data die flexibel meegroeit met de noden van uw bedrijf.

HP Storageworksintroduceert de HP LefthandP4000 SANoplossingen!

De geavanceerde oplossing voor de opslag van uw data

• Nieuwe Redundantieoplossingen (zelfs over ver-schillende locaties) en een vernuftige snapshotim-plementatie verzekeren 0% downtime en voorkomen het verlies van data

• Maak optimaal gebruik van uw huidige opslag zon-der nodeloze investeringen te doen in overbodige capaciteit dankzij Thin Provisioning

• Remote Copy: Een asynchrone replicatie op basis van snapshots welke dus grote afstanden toelaat over tragere verbindingen.

Vanaf heden bent u dus verzekerd van state-of-the-art producten ten behoeve van dataopslag tegen aanzienlijk lagere kosten dan voorheen.

“Geoptimaliseerd voor database, email applicaties en virtuele servers”

Microsoft Office SharePoint biedt u de mogelijkheid om via modules “Key Performance Indicators” (KPI’s) weer te geven op uw intranet. Dit zijn simpele indicatoren die u in 1 oogopslag tonen wat de status én de trend is van bepaalde factoren binnen uw bedrijf. Zo ziet u (en indien gewenst elke medewerker) meteen waar het goed en waar het minder goed gaat. Hierin kunt u een stapje verder gaan en kijken naar de Busi-ness ScoreCard (Bsc) die voor u een uitgebreider beeld schetst

van het ganse bedrijf en alle afdelingen. Springt er een pro-bleem in het oog, dan zijn er tal van grafieken om u te onder-steunen en meer detail en informatie te geven over de evolutie van het probleem. Er wordt vergeleken met andere periodes of werknemers en hierdoor krijgt u meteen een dieper inzicht in de situatie. Zo kunt u op een juiste manier het probleem aanpakken. Dit alles kunt u bekijken vanuit uw browser zonder ook maar 1 applicatie te moeten starten. zo verhoogt u niet alleen het

Naarmate uw onderneming groeit wordt het steeds moeilijker om van alles op de hoogte te blijven en om de prestaties van het ganse bedrijf overzichtelijk op de voet te volgen. Waar gaat het goed? Maar vooral: Waar kan het beter?

Intelligence. In één oogopslag.

Binnen MicrosoftOffice SharePoint

gebruiksgemak maar verlaagt u ook de drempel om de rap-porten te raadplegen. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat al uw medewerkers anytime, anywhere het overzicht kunnen raadplegen en analyseren. Nadat het knelpunt grondig is aangekaart en de juiste acties ondernomen zijn, kunt u het nu de nodige aandacht geven door van deze specifieke factor een KPI op het dashboard te plaatsen.

Wenst u te ontdekken hoe Microsoft Office SharePoint de knelpunten van uw bedrijf in 1 oogopslag en realtime in kaart kan brengen?

Neem dan contact op met onze specialisten.

Office Sharepoint

Microsoft Office SharePoint is een nieuwe manier van werken.

Het streeft naar de integratie van iedere medewerker en visualiseert

de gang van zaken binnenuw bedrijf om zo meer

betrokkenheid te creëren.

Office SharePoint

gebruiksgemak maar verlaagt u ook de drempel om de rap-

Sharepoint

006_QNews_P0903.indd 1 26-09-2009 16:14:47

7ICT-INFRASTRUCTUUR PARTNER | VMWARE

Hard- én software: twee aparte wereldenDe concrete aanleiding voor de samenwerking met Qcom was de zoektocht naar een IT-partner die zich gespecialiseerd had in infrastructuur. “Op vlak van software hebben we al een goede partner gevonden,” verduidelijkt gedelegeerd bestuurder Hellen Vanderbeke. “We gingen op zoek naar een hardwareleverancier die samen met ons meedenkt en anticipeert op onze groei. Door de historisch gegroeide complexiteit van onze infrastructuur kon het oplossen van één probleem soms een ander veroorzaken. We waren al een tijdje op zoek naar een specialist in IT-netwerken en via het VKW-netwerk kwamen we in contact met Qcom. De samenwerking tussen software- en hardwareleverancier verloopt trouwens heel vlot.”

Infrastructuuraudit verheldert“In de infrastructuuraudit van voorjaar 2008 kwamen de pijnpun-ten echt naar boven en kregen we vertrouwen in de werkwijze van Qcom. Er werd duidelijk met ons meegedacht, zodat IT de groei van onze firma kon ondersteunen. Een goed gedocumenteerd

draaiboek zou de complexiteit fel verminderen. Het gevolg was dat we ons serverpark eind vorig jaar lieten vernieuwen en dat we ook de virtualisatie verder op punt hebben laten zetten.”

Op tijd opgeleverd“Het werd nog even spannend toen in december een kleine brand in een van onze lokalen tientallen netwerkkabels liet doorbranden. Dat heeft ervoor gezorgd dat we ook onze patchkast ontdubbeld hebben. Het belette niet dat het project toch in januari en op tijd beëindigd kon worden. De brand heeft ons ook verder aan het denken gezet, zodat we nu van plan zijn om ons volledig server-park te mirroren op een andere locatie. Zelfs een brand zou de uitval van onze filialen niet mogen bewerkstelligen.”

Hogere bedrijfszekerheid“Onze filialen mogen nooit uitvallen. Zij werken via Citrix op onze serverinfrastructuur. Vroeger gebeurde het al eens dat ze daar niet verder konden werken. Sinds de overgang is er nog geen uitval, of werd een potentieel probleem zodanig snel gedetecteerd dat

Het vSphere 4-platform kan de beschikbare rekenkracht binnen een bedrijfsnetwerk, of binnen één of meerdere datacenters, tot één virtueel rekencentrum bundelen. Dit managementsysteem heet vCenter en wordt centraal beheerd door vSphere. Zo kun-nen de loads van het datacenter flexibel worden verplaatst, zonder dat er rekening moet worden gehouden met netwerk, CPU-kracht, geheugen of storage.

Er wordt het cijfer 4 gehanteerd omdat vSphere 4 een uit-breiding is op VMware Infrastructure 3: Een uitbreiding op drie fronten: Het levert de efficiency en prestaties om bedrijfskritische applicaties in grote omgevingen te draaien, het biedt continue controle over applicatieveiligheid en serviceniveaus en het voorziet keuze voor de klant op het gebied van hardware, besturingssy-steem, applicatiearchitectuur en in huis versus externe applicatie-hosting.

In deze nieuwe versie kunnen tot 32 servers, 2048 cpu's, 16 petabyte aan opslag en 8000 netwerkinterfaces tot een vCenter

worden gebundeld. De maximale geheugencapaciteit bedraagt worden gebundeld. De maximale geheugencapaciteit bedraagt 255GB en de netwerkdoorvoer - die nu over tien virtuele net-255GB en de netwerkdoorvoer - die nu over tien virtuele net-werkinterfaces te verdelen is - stijgt tot 30Gbps. Het is duidelijk werkinterfaces te verdelen is - stijgt tot 30Gbps. Het is duidelijk dat VMware zich met deze oplossing richt tot grote bedrijven die de dat VMware zich met deze oplossing richt tot grote bedrijven die de eerste stappen in virtualisatie al lang gezet hebben.eerste stappen in virtualisatie al lang gezet hebben.

De kmo niet vergetenDe kmo niet vergeten Anne-Mie Foucart, Benelux country manager van VMware, beves- Anne-Mie Foucart, Benelux country manager van VMware, beves-tigde bij de voorstelling van de nieuwe technologie in Cannes dat tigde bij de voorstelling van de nieuwe technologie in Cannes dat het vooral iets is voor bedrijven die de consolidatiebeweging van het vooral iets is voor bedrijven die de consolidatiebeweging van het datacenter via virtualisatie al achter de rug hebben.het datacenter via virtualisatie al achter de rug hebben.

Dat kleinere ondernemingen in kmo-land België vaak nog aan die Dat kleinere ondernemingen in kmo-land België vaak nog aan die consolidatie moeten beginnen, is haar niet ontgaan. “We zijn de consolidatie moeten beginnen, is haar niet ontgaan. “We zijn de kmo’s zeker niet vergeten, maar die dingen doen wij ondertussen kmo’s zeker niet vergeten, maar die dingen doen wij ondertussen al jaren. Het vSphere-verhaal is voor ons technisch uitdagender”, al jaren. Het vSphere-verhaal is voor ons technisch uitdagender”, aldus Foucart. Volgens haar is VMware, naast alle heisa rond vSp-aldus Foucart. Volgens haar is VMware, naast alle heisa rond vSp-here, de typische kmo zeker niet vergeten.here, de typische kmo zeker niet vergeten.

het al opgelost was, voor we het zelf merkten. We dachten dat de problemen te maken hadden met onze BiLAN-verbinding, maar het bleek meer dan dat. Qcom heeft de communicatie en de af-stemming met de telecompartner op zich genomen, want voor ons werd het te technisch.”

Regelmatige diensten“Linum kiest ervoor om zelf geen IT-specialist in huis te halen en dat over te laten aan een IT-partner. We zijn heel tevreden over de aanpak van Qcom. Wat we niet gewoon waren, is dat we kunnen volgen wat er uitgevoerd werd en wat er wanneer ingepland staat. Ook nu nog, na de uitvoering van het IT-project, behouden we dat overzicht. In het kader van regelmatige diensten hebben we iedere twee weken een System Engineer van Qcom ter beschik-king die een periodische controle uitvoert op de componenten van onze infrastructuur en een aantal kleine taken zoals toevoegen van users uitvoert.”

Evaluatie“Het is nog te vroeg om te zien of de kosten voor beheer en on-derhoud van ICT nu werkelijk gedaald zijn. Er is in ieder geval veel minder stress en frustratie en we zijn heel tevreden over de snel-heid waarmee onze vragen beantwoord worden. En de hogere stabiliteit en performantie is natuurlijk ook een feit.”

Linum Europe zocht een betrouwbare IT-infrastructuurpartner!

VmWare vSphere 4

Het eerste cloud-OS voor internebedrijfsnetwerken

Al meer dan twee decennia is Linum Europe actief in de ontwikkeling en verkoop van hoogwaardige, kwali-teitsvolle en professionele producten en toebehoren voor de commerciële en industriële koeltechniek, alsook voor de koude-isolatie, horeca-, grootkeuken- en winkelinrichtingsbranche. Aan het roer staan Fred Vanderbeke en zijn dochter Hellen. Naast de hoofdvestiging in Kuurne is er ook een vestiging in Asse, waar men kunststof bakken en containers produceert. In Nederland, Frankrijk en Duitsland werden verkoopfilialen opgericht. Samen zijn er ongeveer 65 users die allen een stabiele en performante IT-infrastructuur verlangen.

VMware, specialist in virtualisatieoplossingen, introduceert VMware vSphere 4, het eerste besturingssysteem dat op efficiënte, flexibele en betrouwbare wijze ‘IT als een service' mogelijk maakt. vSphere 4 brengt op orga-nische en niet-verstorende wijze cloud computing naar bedrijven.

bedrijfsnetwerken

007_QNews_P0903.indd 1 25-09-2009 16:32:24

HP introduceert de nieuwe reeks ProLiant G6 Servers en biedt hiermee de mogelijkheid aan klanten om hun serveroplossing zelf op maat samen te stellen. Flexibi-liteit en ruimtebesparing zijn de troeven waarmee HP wenst uit te pakken. Hun nieuwste serverreeks volgt alle standaarden en is dus eenvoudig in te bouwen zonder extra investeringen te moeten doen betreffende plaat-sing en implementatie.

• 50% Meer cores (6 ipv. 4) geven u meer werkkracht en kunnen meer simultane uitvoeringen aan. De nieuwe technologie “CoreSelect” staat de gebruiker

toe om zelf te kiezen welke core waarvoor gebruikt wordt en hoe intensief. Bovendien verbruiken de pro-cessors tot 21% minder energie dankzij de nieuwe “SmartFetch” technologie.

• 30% Efficiënter met energie en 9% meer perfor-mantie per watt ten opzichte van de concurrentie.

• Een vereenvoudigde infrastructuur zorgt ervoor vereenvoudigde infrastructuur zorgt ervoor vereenvoudigde infrastructuurdat u in eenzelfde tijdspanne tot 4 servers kunt be-heren waar voordien slechts 1 server al deze tijd in beslag nam.

Printers, kopieerapparaten en multifunctionele apparaten.

Toners en inktpatronen, wisselstukken, onderhoud en ondersteuning…

Het is een tijdrovende en vooral erg kostelijke klus voor ieder bedrijf

om deze optimaal te onderhouden.

Maar dat hoeft zo niet langer te zijn.

HP Smart Printing Services (SPS) levert hiervoor de oplossing. Voor een all-in prijs beheert HP alle HP-prin-ters en multifunctionele apparaten in uw bedrijf zodat u zorgeloos verder kunt werken en zich niet langer moet concentreren op het onderhoud. Bovendien zal u mer-ken dat u veel geld bespaart aangezien het uw totale printkosten -dankzij de intelligente aanpak- met wel 40% kan verlagen. Daarnaast verhoogt u uiteraard de productiviteit van het personeel.

HP SPS biedt u:• • Onderhoud van alle hardware• • Hervulling en onderhoud van alle toner-

en inktpatronen• • Ondersteuning en onderhoud via één centraal nummer• • Volledig automatische toeleveringsketen voor toners, inkt en onderhoud met de optie HP Remote Monitoring• • De mogelijkheid om rapporten te raadplegen over

het printgebruik binnen uw bedrijf om pijnpunten aan te kaarten

Advies van erkende HP-partnersHP Smart Printing Services werd speciaal ontwik-keld voor middelgrote ondernemingen (ongeveer 80 personeelsleden of meer) en grotere ondernemingen. Onze specialisten stellen het juiste pakket voor u samen en u beslist welk facturatiemodel het best aansluit bij de noden van uw bedrijf.

8 HP PROLIANT G6 SERVER | HP PRINTING

• Dankzij de 6 cores die de nieuwe AMD-Chips bieden wordt virtualizatie voor deze toestellen kin-derspel. Wel, beeldt u in wat 12 cores (2 sockets) en zelfs 24 cores (4 sockets) wel niet kunnen verwe-zenlijken voor uw bedrijf.

• Nieuwste Intel Xeon 5500 processoren, in combi-natie met DDR3 RAM geheugen worden gebundeld in een hoogst kracht en energie efficiënt geheel.

Kortom: Met de nieuwe ProLiant G6 servers haalt u een winnaar in huis en neemt u de controle over uw gans bedrijf.

Combineer dit met voedingen die een ongekende 92% efficiëntie bereiken en u komt al snel tot be-sluit dat de Return on investment al na een half jaar plaats kan vinden. Waarom zou u niet upgraden?

IntroductienieuweHP ProLiantG6 Server!Een nieuwewinnaar!

Om het uiterste uit uw ICT-infrastructuur te halen is het van uiterst belang dat u ook inves-teert in de laatste nieuwe technologie die alles optimaal beheert. Het is ook niet meer dan logisch dat u anders het onderste uit de kan haalt uit uw bestaande infrastructuur.

Om het uiterste uit uw ICT-infrastructuur te halen is het van uiterst belang dat u ook

6 cores die de nieuwe AMD-Chipsbieden wordt virtualizatie voor deze toestellen kin-derspel. Wel, beeldt u in wat 12 cores (2 sockets) en zelfs 24 cores (4 sockets) wel niet kunnen verwe-zenlijken voor uw bedrijf.

Introductie

HP ProLiantG6 Server!Een nieuweEen nieuwewinnaar!

“De meeste bedrijven konden tot 30% besparen op hun jaarlijkse productiekosten voor documenten, een professioneel beheer van hun printerpark, kopieerapparaten, faxmachines en All-in-One toestellen.” Gartner 2004

HP Smart Printing Services (SPS)

30%

De all-round servicevoor uw print-

en kopieeromgeving!

008_QNews_P0903.indd 1 25-09-2009 14:10:29

Een korte, maar intensieve levensduur Een laptop gaat gemiddeld drie jaar mee voordat hij aan vervanging toe is. Maar vanwege de recessie proberen bedrijven steeds vaker op de vervanging van laptops te besparen en vragen ze hun werkne-mers langer door te werken met oude laptops. Dat is geen goed idee, blijkt uit onderzoek van ad-viesbureau J. Gold Associates. Gemiddeld kost het ondernemingen ruim 750 euro per laptop extra ten opzichte van laptops die wel op tijd worden vervan-gen. Die extra kosten zitten vooral in herstellingen. Ook de productiviteit van werknemers die met oudere laptops blijven werken gaat danig achteruit en de daaraan verbonden verliezen kunnen op een periode van 2 jaar oplopen tot ruim 6.500 euro. Verder blijkt uit hetzelfde onderzoek dat steeds meer bedrijven smartphones aanschaffen in plaats van de doorgaans duurdere laptops. Het adviesbureau denkt dat steeds meer bedrijven binnen tien jaar de laptop vervangen door onder meer smartphones. Gold verwacht dan ook dat in de toekomst steeds meer mensen alleen nog maar met hun smartphone zullen internetten.

5 Goede redenen om tijdig te vernieuwen 1. Snellere toestellen betekenen logischerwijs een

verhoogde productiviteit 2. Nieuwe toestellen zijn meestal ook van betere

bouwkwaliteit, wat uitval, storingen en dus tijd-verlies vermindert.

3. Een nieuwe laptop beschikt over een nieuwe, be-tere batterij en is doorgaans ook een stuk lichter, wat mobiliteit en flexibiliteit verbetert.

4. Technologie staat niet stil, nieuwe toestellen zijn ergonomischer, duurzamer, stiller, beter van beeld en zijn beter afgestemd om mee te kunnen met de huidige vooruitgang die uw bedrijf boekt.

5. Nieuwe laptops verbruiken minder energie, wat niet enkel zorgt voor minder geluidsoverlast en minder warmte-ontwikkeling, maar ook uw ener-gie-rekening zal dalen

'Start2Surf' is een drieluik: drie plannen die elk op hun manier het

pc- en internetgebruik in ons land moeten aanzwengelen.

Want volgens cijfers van de OESO blijkt dat amper 58 procent van de Belgische gezinnen

een pc bezit.

Van de drie plannen is enkel PC-Bonus al echt concreet. Het is opgevat als een manier om werknemers met een relatief beperkt loon tot 29.900 euro bruto een belastingvrij extraatje te kunnen geven, in de vorm van een pc of een internetver-binding. Met het nieuwe initiatief zal dus worden getracht om het pc-bezit te verhogen bij een categorie van werknemers met een laag inkomen en hun gezinnen voor wie de aanschaf van een pc, randapparatuur en software vanuit financieel oogpunt moeilijk haalbaar is.

Hoe gaat het concreet in zijn werk?Een werkgever kan zijn werknemer toelating geven om pc- of internetapparatuur te gaan kopen voor een som tot 760 euro, btw inclusief (dat kan dus ook minder zijn: de werkgever bepaalt de som).

De werknemer koopt het materiaal eender waar. De factuur geldt als bewijs. De afgesproken som wordt onbelast terug-betaald als onkosten aan de werknemer en de werkgever kan diezelfde som inbrengen bij de belastingen.

Van Quickenborne geeft toe dat hij leentjebuur heeft ge-speeld bij de Nederlanders: het plan is eenvoudiger en flexi-beler en moet dus een pak succesvoller zijn. In Nederland zorgde een vergelijkbaar model voor een extra verkoop van 400.000 pc's. "Ik hoop hier, voor het hele Start2Surf-project, op 100.000 pc's per jaar", zegt Van Quickenborne. Het bud-get ervoor is een 'herverpakking' van dat van het vorige PC Privé-plan. "Dat is dus onder controle", sust hij.

Aan de werkgevers geeft dit project de mogelijkheid om op een eenvoudige en fiscaal vriendelijke wijze een pc te betalen aan werknemers met een laag inkomen. Belangrijk evenwel is dat de werkgever meedoet met PC-bonus.

Voorwaarden:• Een brutojaarinkomen van maximaal 29.900 euro

(= 21.600 euro geïndexeerd voor het aanslagjaar 2010).• Werknemers dienen vooraf na te gaan of hun werkgever

aan PC-Bonus deelneemt en tot welk bedrag hun werk-gever de kosten terugbetaalt.

9OUDE LAPTOP | PC-BONUS

Oude laptopniet tijdig vervangen

kost uw bedrijf handenvol geld!

verbruiken minder energie, wat niet enkel zorgt voor minder geluidsoverlast en minder warmte-ontwikkeling, maar ook uw ener-

Een pc als bonus!

PC-Bonus, het eerste onderdeel van het pc- en internetstimulerings-plan 'Start2Surf', is officieel gelanceerd door minister van Economie, Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne.

Werkwijze• De werknemer kiest zelf zijn computer(pakket) en koopt

het in eigen naam bij een leverancier naar keuze.• De werknemer levert een kopie van het aankoopbewijs

bij zijn werkgever in. Het origineel bewaart de werknemer zelf, voor het geval op de garantie een beroep dient ge-daan te worden.

• De werkgever stort het aankoopbedrag terug. Elke te-rugbetaling tot 760 euro is fiscaal vrijgesteld (incl. btw, = 550 euro geïndexeerd voor het aanslagjaar 2010). Ze komt niet op de loonfiche en niet op de belastingaangifte van de werknemer.

• De werkgever brengt de terugbetaling als een aftrekbare kost in.

Sommige werkgevers centraliseren de aankoop van compu-ters in het kader van PC-Bonus. In dit geval koopt de werk-nemer een computer(pakket) via de werkgever. Het aan-koopbewijs moet wel op naam van de werknemer staan.

Meer info vind je op www.tinyurl.com/pc-bonus.

009_QNews_P0903.indd 1 25-09-2009 14:09:20

De afgelopen jaren kende Belisol - dé specialist in ramen en deuren - een explosieve groei. Voortdurend openden nieuwe vestigingen de deuren. Het bedrijf telt inmiddels 59 zelfstandige verkoopskantoren, verspreid over België, Nederland en Frankrijk. Het hoofdkantoor in Hasselt stuurt het verkoopsnetwerk aan. Vlot dataverkeer tussen de centrale vestiging en de verschillende kan-toren is daarbij een must. “En daar wrong het schoentje”, vertelt IT-manager Lode Fastré. “Onze IT-infrastructuur groeide spontaan met de organisatie mee.

‘Built for change’Zo kon het niet langer. Onder de slogan ‘Built for change’ werkte de IT-afdeling een programma uit om de complete IT-infrastructuur te laten vernieuwen. “Bedoeling was om met deze volledige om-schakeling niet alleen aan onze huidige behoeftes te voldoen. Ook wanneer de historische bedrijfsgroei zou aanhouden, moesten we nog voor jaren goed zitten. We zochten dus een uitbreidbaar systeem dat probleemloos meegroeit met onze organisatie. Zo

willen we bijvoorbeeld op termijn overstappen naar een centraal ERP-systeem.”

SelectieprocesQcom nam als één van de kandidaten deel aan het selectiepro-ces. “Zij boden een totaaloplossing tegen uiterst concurrentiële prijzen”, vertelt Fastré. “Maar het was vooral de eigen visie van Qcom op IT die ons bekoorde. Qcom kwam met duidelijke oplossingen, steeds op maat van onze behoeftes. Wanneer het moest, durfden ze ons tegenspreken.”De nieuwe IT-infrastructuur die Qcom voorstelde, ging uit van met VMware gevirtualiseerde Citrix servers met centrale SAN opslag-capaciteit. De slecht functionerende IPsec VPN-verbindingen tus-sen de kantoren zouden verdwijnen voor SSL VPN’s.

Stressvolle momenten“Ik zag de migratie met angst tegemoet”, bekent Fastré. “Ons bestaand IT-systeem was uitgegroeid tot een warboel waar enkel

10 BELISOL • TOTAALPAKKET | SYMANTEC

onze oude IT-partner nog zijn weg in vond.” Ondanks de grote uitdaging verliep alles volgens plan. “De kennis en ervaring die Qcom in huis heeft, bewijzen op zo’n stressvolle momenten hun goudwaarde. Tot onze grote opluchting voerde Qcom de volledige omschakeling feilloos uit, volledig volgens de afgesproken dead-lines.” De beloofde resultaten lieten niet op zich wachten. “Het netwerk verloopt veel sneller, ook de betrouwbaarheid is nu opti-maal. We besparen massa’s tijd aan onderhoud en het oplossen van problemen. Nieuwe software of updates rollen we eenvoudig centraal uit. Via het nieuwe systeem kreeg iedereen al een up-grade van Microsoft Office.”

Tweetalige gepersonaliseerde helpdeskOok voor het verdere onderhoud en ondersteuning ging Belisol met Qcom in zee. “Onze oude IT-partner plaatste hier iemand deeltijds fysiek op hoofdkantoor. Naast de beperkte beschikbaar-heid kon deze persoon – hij was maar alleen - niet alle problemen oplossen.” Qcom zette in eigen huis een gepersonaliseerde help-desk op waar alle medewerkers van Belisol – ook de Franstaligen – permanent terechtkunnen. Bij moeilijkere issues koppelen de helpdeskmedewerkers van Qcom intern terug naar een team van vakspecialisten.

“Qcom combineert de voordelen van een goed gestructureerde dienstverlener met een enorme flexibiliteit”, stelt Fastré. “Toen we onlangs na een stroompanne opnieuw moesten opstarten, stond er na amper een uur al een Qcom-medewerker voor de deur.

Belisol“Eigen visie Qcom op IT gaf de doorslag”

Na een vergelijkende studie tussen mogelijke IT-partners ging Belisol in zee met QcomQcomQcomQcom voor de volledige vernieuwing van de centrale IT-infrastructuur. “Zowel de betaalbare totaalservice als de eigen visie van Qcom sprak ons aan”, vertelt Lode Fastré, IT-manager bij Belisol. De juiste keuze, zo bleek. “De migratie van de oude naar de nieuwe infrastructuur – een complex verhaal – heeft Qcom op korte tijd perfect uitgevoerd.” Bij IT-vragen doen alle Belisol-kantoren beroep op de tweetalige helpdesk van Qcom.

Symantec Protection Suite Small Business Edition is een gebruiksvriendelijk, alles-in-één pakket dat kritieke bedrijfsinformatie beschermt tegen de huidige bedreigin-gen van complexe malware en spam en snel herstel van computersystemen mogelijk maakt. Het is eenvoudig te installeren en te beheren en biedt complete bescherming in een handomdraai.

Met de nieuwe Symantec Protection Suite Small Business Edition kunt u zich helemaal richten op uw bedrijf.

Het pakket: • Biedt complete bescherming van endpoints en e-mail• Beschermt laptops, desktops en servers tegen virussen

via e-mail en andere beveiligingsrisico’s• Symantec Protection Suite Small Business Edition:

• Complete bescherming: biedt technologie op meerdere niveaus voor uw bedrijf

• Eenvoudig beheer: eenvoudig te installeren, imple-menteren en beheren

• Betrouwbaarheid: systemen en kritieke informatie zijn direct beschikbaar

Voor bedrijven (5 - 99 gebruikers) die op zoek zijn naar een compleet, maar gebruiksvriendelijk product voor beveiliging en backup en recovery om hun kritieke bedrijfsinformatie te beschermen.

Symantec™Protection Suite Small Business Edition

Symantec Protection Suite Small Business Editioneen gebruiksvriendelijk, alles-in-één pakket dat kritieke bedrijfsinformatie beschermt tegen de huidige bedreigin-gen van complexe malware en spam en snel herstel van computersystemen mogelijk maakt. Het is eenvoudig te installeren en te beheren en biedt complete bescherming in een handomdraai.

010_QNews_P0903.indd 1 22-09-2009 23:58:43

11MICROSOFT DYNAMICS NAVAMBARO EN VRA SLAAN DE HANDEN IN ELKAAR

Het wegenbouwbedrijf Ambaro nv uit Lichtaart kende bij de eeuwwisseling een sterke groei. Het overzicht bewaren over de verschillende projecten werd steeds moeilijker, en winstanalyses gebeurden niet meer. Ambaro dreigde het slachtoffer te worden van de ei-gen groei. Het was duidelijk: de firma moest op zoek naar een nieuwe softwareoplossing die het bedrijf weer transparanter zou maken en de efficiëntie zou verhogen. De oplossing heette Microsoft Dynamics NAV, geïmplementeerd door VRA.

Ambaro is actief in de burgerlijke bouwkunde en specialiseerde zich in de 37 jaar sinds de oprichting (1966) op verschillende terreinen. De firma draait een omzet van om en bij de 12 mil-joen Euro en levert diensten, gaande van infrastructuur- en wegenbouwwerken, over rioleringswerken, tot grond- en milieutechnische werken. In lijn met de Nederlandse roots van stichter Hans Roos voert Ambaro nv ook water- en waterbouwkundige werken uit. Ambaro is bij het brede publiek vooral bekend door de aanleg van de jachthaven van Turnhout, een prestigeproject in de meest trendy wijk van de stad. De firma combineert de voordelen van een familiebedrijf met een permanente zin voor vernieuwing. Die mix maakt Ambaro een unieke speler op de markt van de infrastructuurwerkzaamheden. De firma staat garant voor ondernemingszin en een no-nonsense stijl en draagt betrokkenheid en transparantie hoog in het vaandel. Maar de familie Roos wil meer en daarvoor is geen uitdaging hen vreemd. De lijfspreuk van stichter Hans Roos zegt genoeg: “Niet kunnen? Bestaat niet!”

Oude software kon niet mee evoluerenZoals bij ieder ambitieus bedrijf staat de werking van Ambaro nv nooit stil. Bedrijfsprocessen evo-lueren continu en nieuwe noden ontstaan, maar ook IT-omgevingen veranderen voortdurend. De softwareoplossing die Ambaro destijds gebruikte, werd ontwikkeld door één persoon in een DOS-omgeving. Het probleem laat zich raden: het systeem staat of valt met die ene persoon. Hoewel deze oplossing lange tijd aan de noden van het bedrijf beantwoordde, was ze uiteindelijk te rigide. Hoe knap het vorige systeem ook was, het kon de groei van Ambaro niet blijven ondersteunen.

Ambaro baat verscheidene werven van verschillende types uit (rioleringswerken, wegenwerken, ...). Het werd als maar moeilijker om de diverse projecten op te volgen en dus ook om de winstge-vendheid ervan na te gaan. Om door het bos de bomen nog te kunnen zien, was er een grote nood aan een geïntegreerde softwareomgeving. Bovendien mocht de nieuwe oplossing ook niet in de weg staan van de ambities van het bedrijf. Ze moest kunnen meegroeien met de onderneming.

Een belangrijke factor in het maken van een keuze was de continuïteit van het systeem en de on-dersteuning ervan door een bekwame partner. Etienne Roos, verantwoordelijke voor de algemene leiding: “Op een gegeven moment wil je meer: je wil rechtstreeks vanuit de pc communiceren met leveranciers en met klanten. Er was nood aan modernere apparatuur. En bovenal wil je de tijd dat je achter de computer zit zo optimaal mogelijk benutten.”

Van Roey Automation nv (VRA) reikt Microsoft Dynamics NAV aanEtienne Roos: “Na lang zoeken naar een nieuwe softwareoplossing kwamen we bij VRA terecht.Enerzijds omdat zij ook onze hardware verzorgden en we op zoek waren naar een totaaloplossing. Anderzijds sprak het jonge en dynamische team ons meteen aan. Bovendien draagt het bedrijf, net als Ambaro, flexibiliteit hoog in het vaandel.”

De oplossing die VRA Ambaro aanreikte, heet Microsoft Dynamics NAV (toen nog Navision). Deze schaalbare ERP-oplossing werd speciaal ontwikkeld voor kleine en middelgrote ondernemingen. De implementatie van de nieuwe software verliep gefaseerd. Op die manier bleef het project overzichtelijk en wisten beide partijen altijd waar ze stonden. Het voordeel van deze methode is dat zowel de klant als VRA de status van het project kennen.

Ambaro graaft dieper inprojectgegevens met Microsoft Dynamics NAV.

Het succes van uw medewerkers is het succes van uw organisatie.

OpenhartoperatieZou u voor een openhartoperatie het ziekenhuis bij u om de hoek uitkiezen? Da's natuurlijk wèl lekker dichtbij! En zou u ook voor de aanbieder met de laagste prijs gaan? Inderdaad, een poliklinische ingreep scheelt overnachting-kosten! Dan heeft u zeker ook geen bezwaren als uw chirurg ‘n assistent-in-opleiding is?

Microsoft Dynamics NAV (voorheen Navision) is ERP-software die werkt zoals uw mensen graag willen werken. Omdat het net zo werkt als Microsoft Outlook en ze het overzicht behouden met een unieke, rolgebaseerde omgeving.

Met de ERP-oplossing Microsoft Dynamics NAV stroomlijnt u al uw bedrijfsprocessen - projecten, financiën, productie, distributie, servicemanagement - en kunt u naadloos integreren met andere soft-ware van Microsoft.

De voordelen van Microsoft Dynamics NAV:• Het is geïntegreerd met Microsoft Office (wisselen van vensters is niet meer nodig) • Dat maakt het herkenbaar en gebruiksvriendelijk. Uw mensen kunnen zó aan de slag • U verhoogt productiviteit door integratie van processen en informatie • Het maakt alle processen transparant en efficiënt. • Dynamics NAV groeit met u mee. Het is snel aanpasbaar na wijzigingen in strategie of organisatie

Een ERP-implementatie laat zich prima vergelijken met een openhartoperatie. De medische we-tenschap is inmiddels zo ver dat dergelijke complexe operaties goed uitgevoerd kunnen worden. Wat overigens niet betekent dat elke chirurg deze vaardigheid ook beheerst. Tijdens de operatie moet het hart blijven kloppen en de ingreep moet bovendien in één keer goed gaan. Er is immers geen herkansing! Ook implementaties kunnen vandaag de dag goed worden uitgevoerd, Maar het is niet vanzelfsprekend dat elke aanbieder van ERP-software dat vak ook beheerst! Tijdens de implementatie moeten uw bedrijfsprocessen gewoon doordraaien. En slechts weinig bedrijven kunnen zich een tweede implementatie permitteren.

Het succes of falen van een automatiseringsproject hangt nauw samen met de implementatie. En wat opvalt is de roekeloze manier waarop veel bedrijven daar mee omgaan.

Veel bedrijven "vergeten" het belang van kwaliteit zodra er kortingen te behalen zijn. Accepteren elke consultant als de tarieven maar laag genoeg zijn. En zien zonder aarzelen af van het do-cumenteren van het maatwerk. Of dat slim is? Engelsen zeggen zo fraai: "Penny wise and pound foolish".

Wie eisen stelt aan de kwaliteit van z'n implementatie moet zich uitermate goed voorbereiden. Welke aanbieder heeft de hoogste successcores? Wie heeft aantoonbare ervaring? Met het pak-ket, maar ook met jouw branche? Verlang cv's van de mensen in het implementatieteam. En beslis niet voordat u de projectleider heeft gesproken.

Kwaliteit in een implementatie kost nu eenmaal geld. En de vreugde over de lage prijs is al lang verdwenen als de ergernis over de slechte kwaliteit voortduurt.

011_VRA_QNews_P0903.indd 1 26-09-2009 16:19:26

PROFESSIONAL ICT SERVICES

12 VIRTUALISATIEOPLOSSINGEN | OPTIMALISATIESEMINARIES

Kwaliteit 014 /470 628 [email protected] - Enterprise Sales 014 /470 607 [email protected] - Business Sales 014 /470 605 [email protected] Software Solutions 014 /470 620 [email protected]

MEMBER OFTHE QCOM GROUP

Business Software helpdesk 014 /470 650 [email protected] Support 014 /470 633 [email protected] 014 /470 602 [email protected] 014 /470 600 [email protected]

STEENWEG OP ANTWERPEN 101 | B-2300 TURNHOUT | [email protected] | WWW.VANROEY.BE

Met regelmaat organiseert Van Roey Automation informatieve seminaries. Hier bewijzen we keer op keer dat ICT géén kost mag zijn, maar dat het dankzij een slimme aanpak een investering is die sowieso veel geld oplevert. We analyseren graag samen met u uw huidige infrastructuur om deze samen te verbeteren.

Kennis = macht!

DataCore Software voorziet opslag virtualisatieoplossingen die uw opslag en SAN-infrastructuur efficiënt, tolerant voor fouten, flexibel en virtueel maakt.

Zo maken SANmelody™ en SANsymp-hony™ van zowel fysieke als virtuele ser-vers een virtuele storageserver die een nieuw storage area network (SAN) opzet. Ideaal om deze te laten samenwerken met uw huidige virtuele servers en virtuele desktops dus.

Net als VMware en Microsoft is DataCore een draagbare software-oplossing die al ja-ren de nood aan extra hardware overbodig maakt. Zo is DataCore Storage Virtualization de grondlegger voor het virtualiseren van op-lossingen voor ganse ondernemingen.

Waarom kiezen voor DataCore?Het is een draagbare oplossing die volledig onafhankelijk is van de hardware waarop de software draait. – Dit kan dus zowel fysieke als virtuele hardware zijn. Hardware servers,

blade servers of VM’s en gebruikers kunnen zelf kiezen hoe ze hun infrastructuur samen-stellen.

Het is een zeer open systeem en draait dus perfect op zowel Intel als AMD platformen, blades en de meest voorkomende Virtuele servers: VMware, Sun, Virtual Iron, Citrix XenServer™, Oracle en Microsoft. Daar-naast ondersteunt het ook de meest courante opslagplatformen waardoor deze opslag ook gebruikt kan worden door MacOS, Netware, Linux en de andere UNIX-systemen – Zo kunt u dus uw oplag maximaal gebruiken.

DataCore software is zeer uitgebreid en zit boordevol features: Thin Provisioning benut elke byte maximaal. SANmotion vereenvoudigt het verplaatsen van data, uw

storage-infrastructuur wordt geoptimaliseerd en kan supersnelle snapshots maken voor een razendsnelle backup en herstel van en naar uw schijven!

Fibre Channel en/of iSCSI ondersteuning staat toe dat DataCore ongeacht uw netwerk-infrastructuur de oplossing biedt.Het versnellen van I/O operaties via complexe zelflerende caching-software.

Een geautomatiseerde Thin Provisioning geeft uw applicaties de toegang tot giganti-sche opslagruimten, maar de applicatie zal enkel schijfruimte reserveren en verbruiken zodra er ook daadwerkelijk data moet wor-den weggeschreven. Dit mechanisme staat u toe uw schijven optimaal te benutten zonder dat er ruimte verloren gaat.

Gratis infosessies bijwonen?Ontdek onze seminaries: Surf naar www.vanroey.be/events en schrijf je in!(Wees snel want het aantal plaatsen is beperkt)

014 /470 650 [email protected] 014 /470 633 [email protected]

014 /470 602 [email protected]

DataCore Software voorziet opslag virtualisatieoplossingen die uw opslag en SAN-infrastructuur efficiënt, tolerant voor

blade servers of VM’s en gebruikers kunnen zelf kiezen hoe ze hun infrastructuur samen-

Het is een zeer open systeem en draait dus perfect op zowel Intel als AMD platformen, blades en de meest voorkomende Virtuele

VMware, Sun, Virtual Iron, Citrix XenServer™, Oracle en Microsoft. Daar-naast ondersteunt het ook de meest courante opslagplatformen waardoor deze opslag ook gebruikt kan worden door MacOS, Netware, Linux en de andere UNIX-systemen – Zo kunt u dus uw oplag maximaal gebruiken.

storage-infrastructuur wordt geoptimaliseerd en kan supersnelle snapshots maken voor een razendsnelle backup en herstel van en naar uw schijven!

Fibre Channel en/of iSCSI ondersteuning staat toe dat DataCore ongeacht uw netwerk-infrastructuur de oplossing biedt.Het versnellen van I/O operaties via complexe zelflerende caching-software.

Een geautomatiseerde Thin Provisioning geeft uw applicaties de toegang tot giganti-sche opslagruimten, maar de applicatie zal

Schijf naar schijf snapshots leveren u snelle momentopnames op uw schijf. Ideaal voor het uittesten van nieuwe software of wanneer in-grijpende wijzigingen plaatsvinden.

Asynchrone IP-Mirroring biedt u de mogelijk-heid om uw opslag via een directe IP-verbinding te repliceren op een veilige externe locatie.Er worden geen fouten toegestaan waardoor uw data 100% beveiligd is. Synchrone net-werkmirrors en het ondersteunen van automa-tische Fail-over Fail-back zorgt ervoor dat de data van uw bedrijf continu beschermd is.

Uw gegevens zijn van vitaal belang. Zorg daarvoor dat ze door de juiste mensen worden beheerd. Onze specialisten bij Van Roey Automation kunnen u hierbij helpen.

Software, hardware en opslagin perfecte harmonie!

012_VRA_QNews_P0903.indd 1 26-09-2009 16:22:56