Qnews Oktober 2010

12
busi ness f IT ness 18 november 2010 Q NEWS STEENWEG OP ANTWERPEN 101 • B-2300 TURNHOUT • [email protected] • WWW.VANROEY.BE +32 (0) 14 47 06 05 JAARGANG 2010 • EDITIE 2 PROFESSIONAL ICT SERVICES Meer info pagina 9 Meer info pagina 11 Meer info pagina 2 Verantw. uitg.: Pat Vanroey, Steenweg Op Antwerpen 101, 2300 Turnhout. Expert Partner De kracht van een gezonde ICT op het puntje van je vinger! Verhoog de ganse efficiëntie van uw bedrijf! Automatisering met ERP-Software. Geautomatiseerd documenten digitaliseren? SMARTdoc onder de loep. Virtualisatie is de toekomst! Lees getuigenissen. Nieuw: Microsoft LYNC 2010! Kijk mee in onze glazen bol. Meer info pagina 3 & 7 Lees er alles over op pagina 2. Een seminarie met onderwerpen om van te smullen

description

Nieuwe versie Qnews

Transcript of Qnews Oktober 2010

  • businessf ITness18 november 2010

    nessfnessfness ITness november 2010

    ED 01 / 2008 QNEWSSTEENWEG OP ANTWERPEN 101 B-2300 TURNHOUT [email protected] WWW.VANROEY.BE +32 (0) 14 47 06 05

    JAARGANG 2010 EDITIE 2

    PROFESSIONAL ICT SERVICES

    Meer info pagina 9 Meer info pagina 11Meer info pagina 2

    Vera

    ntw.

    uitg

    .: Pa

    t Van

    roey

    , Ste

    enwe

    g Op

    Ant

    werp

    en 1

    01, 2

    300

    Turn

    hout

    .

    Expert

    Partner

    De kracht van een gezonde ICT op het puntje van je vinger!De kracht van een De kracht van een gezonde ICT op het puntje van je vinger!gezonde ICT op het puntje van je vinger!

    Verhoog de ganse effi cintie van uw bedrijf!

    Automatisering met ERP-Software.

    Geautomatiseerd documenten digitaliseren?

    SMARTdoc onder de loep.

    Virtualisatie is de toekomst!

    Lees getuigenissen.

    Nieuw: Microsoft LYNC 2010!

    Kijk mee in onze glazen bol.

    Meer info pagina 3 & 7

    Lees er alles over op pagina 2.

    Een seminarie met onderwerpen

    om van te smullen

    Meer info pagina 11

    Verhoog de ganse effi cintie van uw bedrijf!

    Automatisering met ERP-Software.

    Meer info pagina 9

    Nieuw: Microsoft LYNC 2010!

    Kijk mee in onze glazen bol.Kijk mee in onze glazen bol.Kijk mee in

    Virtualisatie is de toekomst!

    Lees getuigenissen.

    Meer info pagina 3 & 7Meer info pagina 2

    Geautomatiseerd documenten digitaliseren?

    SMARTdoc onder de loep.

    001_QNews_P1002_VRA.indd 1 02-10-2010 10:48:58

  • 2 BUSINESS FITNESS | SMARTDOC

    InhoudstafelAlle info over Business fITness 2SMARTdoc + SharePoint 2010 2Hamal Signature kiest voor virtualisatie 3De HP P4000 G2: Central Storage SAN-oplossing 4De kracht van een personal Cloud 4Print slimmer met HP Smart Printing Services 5Hoe bespaart u in 2011 op uw IT-budget? 5

    Microsoft Dynamics NAV draagt bij tot de rentabiliteit van ZEN-production

    11

    Veilige connecties voor brandweerlui dankzij Vasco 6Microsoft SharePoint, Exchange en Communications 6Voka vernieuwt en virtualiseert IT-infrastructuur 7Eaton UPS beschermt uw vitale apparatuur! 7Nieuwtjes uit de ICT-wereld 8Citrix en Microsoft: een nieuwe alliantie in virtualisatie 8Microsoft introduceert Lync 2010 9Waarom uw bedrijf SharePoint 2010 nodig heeft 10Symantec beschermt uw gegevens met Backup Exec 2010 10

    Kassa Kassa met KassaKassa (K2) 11Ontdek onze ongelooflijk interessante promoties 12

    Neemt u gerust contact met ons op indien u de toekomst van uw onderneming onder de loep wilt nemen en samen

    met ons een strategisch ICT optimalisatieplan wenst uit te tekenen en concretiseren.

    Maar, helaas is een papierloos kantoor nog steeds een uto-pie. Dagelijks stromen er nog steeds stapels papieren via de post binnen, blijven ondertekende documenten en belangrijke facturen liggen, klaar voor traditionele archivatie.

    SMARTdoc is in dat geval de oplossing voor uw noden. Hiermee hoeft u uw papieren documenten enkel in te scannen, SMARTdoc herkent het document (bvb. als factuur) en stuurt het document digitaal naar de juiste persoon en/of naar de juiste SharePoint pa-gina door.

    SMARTdoc + SharePoint 2010De slimste manier om uw documenten te beheren.

    Wenst u te ontdekken hoe SMARTdoc u kan verlossen van de papierberg?

    Neem dan contact op met Diederich Wens op 014 470 612, hij kan hierover op al uw vragen beantwoorden.

    Alle digitale documenten kunnen perfect beheerd wor-den met Microsoft Office SharePoint, er kunnen archi-veringsregels aan gekoppeld worden, ze kunnen auto-matisch doorheen de hele organisatie stromen, etc.

    SMARTdoc laat u regels koppelen aan bepaalde types documen-ten (facturen, PVs, levernotas, ). Stel dat uw organisatie de po-licy heeft om alle inkomende facturen voor een bedrag hoger dan 250,00 te laten goedkeuren door de financieel verantwoordelijke alvorens ze betaald mogen worden. Geen enkel probleem: SMARTdoc herkent niet alleen of een docu-ment al dan niet een factuur is, hij kijkt ook naar gegevens in het document: Wie is de leverancier, om welke artikelen of diensten gaat het, is het gericht aan iemand van de organisatie? Afhankelijk van deze gegevens stuurt SMARTdoc het naar de juiste persoon, of naar de juiste SharePoint-bibliotheek.

    Microsoft

    SharePoint2010

    18 november 2010businessf ITness

    november 2010

    De kracht van een gezonde ICT op het puntje van je vinger!

    Graag nodigen wij u uit voor ons Business fITness event op 18 november.. Hier kan u zich op n middag tijd weer op de hoogte brengen over de nieuwe trends binnen ICT.

    Schrijf u vandaag nog in en maak kans op de Xbox Kinect die wordt verloot onder de aanwezigen. Voor ieder deelnemend bedrijf is er een gezonde attentie voorzien.

    Ontdek onze volledige agenda op

    http://www.vanroey.be/eventsSchri

    jf u

    in en maak

    kans op

    een Xbox

    Kinect!

    Schrijf u

    in en maakSc

    hrijf u

    in en maakSc

    hrijf u

    002_QNews_P1002_VRA.indd 1 04-10-2010 11:46:18

  • 3HAMAL SIGNATURE NV

    Wie is Hamal?Hamal Signature, een bedrijf gespecialiseerd in de productie van kwalitatieve smeersalades, is sinds de oprichting in 1962 uitgegroeid tot een succesvolle Kempense onderneming. Een omzet van meer dan 60 miljoen euro, 190 werknemers en een kersverse be-kroning: VOKA Prijs onderneming van het Jaar 2010 maken van Hamal Signature d saladespecialist en marktleider in de sector.

    Hamal Signature virtualiseert serverpark

    Een stevige ICT-infrastructuur is uiteraard vereist om deze gestage groei op te vangen. Ronny Maes, systeembeheerder bij Hamal Signature, zette voor ons uiteen waarom het bedrijf sinds kort koos voor een gevirtualiseerde serveromgeving, samengesteld door QCom en HP. De virtualisatiesoftware van VMware bracht hiervoor de ideale oplossing.

    Ons vorig serverpark bestond uit wel 17 fysieke rack-servers. Al deze systemen stonden volledig los van elkaar en hadden ieder aparte opslagvoorzieningen., vertelt Ronny. Zo werden we tegen-gehouden door een logge configuratie die niet alleen moeilijk aan te passen was, maar waarvan het kostenplaatje voor onderhoud, vanwege de verouderde onderdelen en de overbodige complexiteit, niet langer te houden was.

    Op dit moment besloot Hamal Signature samen met QCom de volledige renovatie uit te voeren. Bij QCom worden we niet als de zoveelste nummer in het klantenbestand behandeld. Hun aanpak is een stuk persoonlijker, op maat en we hebben steeds een aan-spreekpunt. Zo begrepen ze beter wat onze noden waren en konden we samen zoeken naar de perfecte toekomstgerichte oplossing. Motiveert Ronny. En daarnaast bracht hun nauwe band met HP tal van voordelen met zich mee waar ik later op terugkom.

    QCom, HP en Hamal Signature tekende samen een nieuw plan uit. De 17 vorige servers bestonden uit 15 Intel Rack-servers en 2 UNIX servers. Laatstgenoemden verzorgen de ERP-oplossing voor het be-drijf en moesten dus binnen een UNIX-omgeving behouden blijven.De opslagomgeving was zeer complex en communicatie tussen alle servers onderling (met nadruk op communicatie tussen Unix en intel servers) verliep bijzonder moeizaam. Hier moest dus een oplossing voor gevonden worden.

    De oplossingVirtualisatie was in dit geval een voor de hand liggende keuze. Vaak worden sommige servers weinig belast en is het erg duur om per functie een nieuwe fysieke server te kopen. Ook het energieverbruik loopt zo enorm op.

    De keuze voor VMware was voor Ronny en zijn team snel gemaakt: De snelheid en flexibiliteit die VMware biedt zijn ongevenaard in de sector. Op amper 10 minuutjes hebben we een nieuwe vir-tuele server gelanceerd. Ook de load-balancing en high-availability garantie heeft nu al zijn kracht bewezen. We voeren nu hard- en softwarewijzigingen door op de servers zonder dat iemand er iets van merkt. Ook experimenteren met updates of grondige wijzigingen houdt geen gevaar meer in, daar we snapshots kunnen maken van de huidige serverconfiguraties en deze meteen kunnen herstellen als er problemen opduiken.

    Het nieuwe park bestaat nu uit amper 5 fysieke servers. 3 Intel Blade Servers die het werk van 15 gevirtualiseerde servers op zich nemen en 2 nieuwe UNIX Blade Servers.

    BesluitDe installatie en samenwerking met QCom is quasi vlekkeloos ver-lopen. Sluit Ronny af; Wat leuk is, is dat we nog overschot hadden op de offerte, waardoor QCom ons nog geruime tijd ondersteuning kan geven op de nieuwe installatie. Daarnaast heeft Hamal Signa-ture standaard 3 jaar, 7 op 7, binnen 4 uur ondersteuning van HP en een disaster recovery-contract op alle HP-onderdelen. Dit stelt het bedrijf veilig en maakt dat Ronny en zijn team nu zorgeloos kunnen blijven virtualiseren naar believen.

    De installatie en samenwerking met QCom is quasi vlekkeloos ver-lopen. Sluit Ronny af; Wat leuk is, is dat we nog overschot hadden op de offerte, waardoor QCom ons nog geruime tijd ondersteuning

    Hamal Signa- standaard 3 jaar, 7 op 7, binnen 4 uur ondersteuning van HP en

    blijven virtualiseren naar believen.

    standaard 3 jaar, 7 op 7, binnen 4 uur ondersteuning van HP en een disaster recovery-contract op alle HP-onderdelen. Dit stelt het bedrijf veilig en maakt dat Ronny en zijn team nu zorgeloos kunnen

    standaard 3 jaar, 7 op 7, binnen 4 uur ondersteuning van HP en een disaster recovery-contract op alle HP-onderdelen. Dit stelt het bedrijf veilig en maakt dat Ronny en zijn team nu zorgeloos kunnen

    003_QNews_P1002.indd 1 02-10-2010 21:52:11

  • 4 HP P4000 G2 STORAGE | DE KRACHT VAN EEN PERSONAL CLOUD

    DE HP P4000 G2: DE ULTIEME CENTRAL STORAGE SAN-OPLOSSING VOOR UW BEDRIJF.

    Waarom?Met de P4000 SAN G2 worden alle risicos op uitval uitgeschakeld en kunt u steeds de opslagcapaciteit verhogen zonder dat de machine uitgezet moet worden (alle toepassingen blijven actief tijdens de upgrade). Het is de enige oplossing die dure upgrades afschaft; dit komt omdat deze oplossing onbeperkt fl exibel en uitbreidbaar is. Daarnaast wordt, door middel van thin provisioning zonder reservatie, capaciteit optimaal benut; met een fl inke kostenbesparing als gevolg.

    Kenmerken Alle storage wordt centraal beheerd en toegewezen aan servers en toe-

    passingen. Enige bestaande oplossing die alle risicos op defecten opvangt: er is

    een permanente beveiliging tegen fouten van een schijf, een controller, een opslag-unit, Zelfs een volledige locatie mag uitvallen, uw IT zal steeds 100% beschikbaar blijven voor uw gebruikers.

    Dankzij Thin Provisioning gebruikt u enkel schijfruimte wanneer u data wegschrijft. Uw servers hebben geen reservecapaciteit of vrije ruimte meer nodig. Dit principe verhoogt de effi cintie van de SAN, bespaart kosten en verhoogt de return on investment (ROI) dramatisch.

    Snapshots beschermen u tegen dataverlies omdat er permanent reser-vekopien gemaakt worden. Hierdoor kunt u steeds terugkeren naar de toestand van een fi le, database, mailbox van een specifi ek moment van de dag.

    Remote Copy zorgt ervoor dat uw data uitgewisseld wordt met opslag in een externe locatie. Ook hier met minimale vereiste inzake opslagcapa-citeit. Bijgevolg zijn ook de vereisten voor bandbreedte bijzonder klein. Remote Copy stelt u in staat om de back-up te centraliseren en tegelijker-tijd alle voorzorgen te nemen tegen een onbeschikbaarheid van data in uw bedrijf (disaster recovery).

    HP biedt met HP P4000 G2 een unieke oplossing die vermijdt dat de SAN vervangen moet worden na het vervallen van de garantietermijn.

    Hoe? Dat verneemt u van uw Qcom accountmanager.

    Vereisten die aan opslag (SAN-storage) gesteld worden zijn fl ink gestegen door

    Server virtualisatie De groei van data Business continuity vereisten Druk op de kosten

    Bent u op zoek naar SAN-storage die aan al deze doelstellingen voldoet en die kan meegroeien met uw bedrijf?

    De HP StorageWorks SAN-P4000 G2 oplossing heeft zijn reputatie ruimschoots bewezen voor virtuele servers, client virtualisatie-, database-, e-mail en zakelijke toepas-singen. Met een pay-as-you-grow, all-inclusive prijsmodel (3-jaar support inbegrepen) en een intutief beheer is de SAN ideaal voor budget-bewuste bedrijven.

    De kracht van een personal cloud

    Een personal cloud is een verzameling van cloud diensten, gekop-peld aan n specifiek persoon. Het biedt een oplossing voor mensen die hun informatie centraal willen benaderen. Denk daarbij aan documenten en fotos op de laptop van het werk die je nodig hebt op de desktop thuis zodat je er comfortabel aan kunt verder werken. Om niet te beginnen over mobiele telefoons, e-readers of tablets. In veel gevallen zijn deze apparaten niet of nauwelijks met elkaar verbonden en moet er veel tijd en energie gestoken worden in bijvoorbeeld het overzetten van gegevens vanaf een mobiele tele-foon of camera naar een computer door middel van kabels.

    De personal cloud moet hiervoor een oplossing bieden. Zij zorgt ervoor dat alle data, die aan een specifiek persoon gekoppeld zijn, centraal en veilig in de cloud opslagen en beheerd worden. Zo kan alle data op ieder gewenst moment, vanaf ieder gewenst medium benaderd worden. Zodra bijvoorbeeld een foto is gemaakt met een telefoon zal deze per direct ook benaderbaar zijn via de laptop, het media center, de tv of een ander apparaat naar keuze

    van de persoon die de foto heeft gemaakt. De basisvoorwaarde hierbij is uiteraard verbinding met het internet. Alle apparaten moeten continu online zijn om de mogelijkheid te hebben deze centrale gegevens op te roepen of te downloaden. Het mooie van de zaak is; uw gegevens verdwijnen niet wanneer een toestel crasht of gestolen wordt.

    Een mooi voorbeeld van een personal cloud is de nieuwe Windows Phone 7 en de daaraan gekoppelde synchronisatie diensten. Zodra iemand een foto op zijn te-lefoon maakt is deze direct beschikbaar op de Windows computersystemen, Xbox-360 consoles en andere mobiele telefoons.

    Winst aan populariteit

    En van de redenen dat personal clouds meer en meer aan populariteit zullen winnen is dat de scheiding tussen werk en priv steeds vager wordt. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid de komende jaren alleen nog maar gaan toenemen. Daarbij wil men thuis verder kunnen werken aan hetgeen wat men op kantoor of onderweg aan het doen was n op kantoor wil men privzaken ter beschikking hebben en kunnen afhandelen. Een andere re-den waarom deze oplossing terrein zal gaan winnen, is het gebruiksgemak. Hoeveel moeite kost het nu vaak niet om gegevens van het ene apparaat naar het andere te krijgen?

    Webgebaseerde opslagdiensten zoals de Windows Live skydrive zijn in feite al een vorm van personal cloud-diensten. Het valt nog te bezien of dergelijke diensten zich in de toekomst zullen gaan transformeren naar intelligente systemen. Systemen die pure traditionele dataopslag en ver-spreiding behouden, maar daarbij ook daadwerkelijk toegevoegde waarde hebben voor de veeleisende gebruiker van nu.

    Een mooi voorbeeld van een personal cloud is de nieuwe Windows Phone 7en de daaraan gekoppelde synchronisatie diensten. Zodra iemand een foto op zijn te-lefoon maakt is deze direct beschikbaar op de Windows computersystemen, Xbox-360 consoles en andere mobiele telefoons.

    Winst aan populariteit

    Naast de public cloud en private cloud wordt tegenwoordig steeds meer aandacht besteed aan de personal cloud.

    Maar wat is een personal cloud eigenlijk?

    004_QNews_P1002.indd 1 04-10-2010 11:53:10

  • 5HP SMART PRINTING SERVICES | HOE BESPAART U IN 2011 OP UW IT BUDGET?

    Printers, kopieerapparaten en multifunctionele appara-ten. Tonerpatronen, inktpatronen, papier en toebehoren. Wisselstukken, onderhoud en ondersteuning. Al deze zaken kosten bedrijven doorgaans bakken geld. Met HP Smart Printing Services (SPS), d all-round service voor uw print- en kopieeromgeving, kan het een stuk goedkoper en werkt u zorgenloos verder!

    Hoe werkt het?voor een all-in prijs behandelt HP alles wat nodig is om alle HP-printers en multifunctionele apparaten binnen uw bedrijf optimaal werkende te houden. Alweer een kop-zorg minder!

    SPS houdt in: Een op verbruik gebaseerde, eerlijke facturatie De kosten kunnen worden berekend met een vaste

    som per maand.

    Geen dure aanvragen vereist voor aanbestedingen en bestellingsverwerkingen

    Geen voorraad of opslag nodig toners worden ge-leverd binnen 48 uur

    Minimale logistieke en administratieverwerking De HP Service Portal die maximale transparantie en

    optimaal beheer waarborgt

    Het beste nieuws is dat u terug vrij bent om u te con-centreren op uw kernactiviteiten en tegelijkertijd geld be-spaart omdat u met HP Smart Printing Services de totale printkosten kunt verlagen tot 40% en tegelijkertijd de printkosten kunt verlagen tot 40% en tegelijkertijd de printkosten kunt verlagen tot 40%productiviteit van het personeel kunt verhogen.

    HP Smart Printing Services werden speciaal ontwikkeld voor middelgrote en grote ondernemingen. Qcom kan hier samen met u het juiste pakket kiezen. En u beslist welk facturatiemodel het best past bij uw bedrijf.

    HP monitort en beheert met Smart Printing Service:

    Alle hardware, alle toner- en printpatronen Ondersteuning en onderhoud via n centraal

    nummer Volledig automatische toeleveringsketen voor

    toners, inkt en onderhoud met de optie HP Remote Monitoring

    Rapporten over printgebruik kunt u opzoeken op het HP Service Portal

    Advies van erkende HP-partners

    HP SMARTPRINTINGSERVICES PRINT SLIMMER. PRINT EFFICINTER. BESPAAR DRAMATISCH.

    Uw ICT-infrastructuur milieuvriendelijker maken hoeft niet langer te betekenen dat u dieper in de geldbuidel moet tasten.

    Hoe bespaartu in 2011op uw IT Budget?

    Reken efficinter met virtualisatie In vele bedrijven worden servers zelden meer dan 10% belast. In-

    dien er zo 3 of 4 servers naast elkaar draaien is het verstandiger om deze te virtualiseren op slechts 1 machine om zo tot een constante belasting van 40 50% te komen met behoud van de volledige func-tionaliteit.

    Investeer in LED-Schermen en LED-technologie LED-schermen bieden niet enkel een langere levensduur dan tradi-

    tionele flatscreens, maar verbruiken dankzij deze nieuwe technologie tot 15% minder. Ook voor de verlichting binnen uw bedrijf kunnen we enkel nog LED aanraden.

    Bespaar op uw printgedrag met Smart Printing Services (SPS) HP en Qcom kunnen met SPS uw bedrijf helpen uw printgedrag met

    bijhorende pijnpunten in kaart te brengen en u de juiste alternatieven aan te bieden. Want gemiddeld gaat 30% van al het printvolume meteen de vuilbak in!

    Gebruik laptops ipv. desktops Laptops zijn doorgaans ontworpen om zuinig om te springen met

    energie. Daarnaast bieden ze extra flexibiliteit, mobiliteit en dus ook productiviteit, zeker in combinatie met een extra scherm.

    Enkele tips:QCom wenst zich ook in 2011 extra in te spannen voor

    het milieu, daarom kunt u bij ons steeds terecht voor

    geoptimaliseerde oplossingen om zo het milieu en uw

    portefeuille te sparen.

    005_QNews_P1002.indd 1 04-10-2010 11:41:22

  • Brandweer Dendermonde beveiligt zijn Citrix netwerk met DIGIPASS GO 3

    technologie en IDENTIKEY

    Business ProductivityOnline Suite

    Brandweer Dendermonde is een gewestelijke vrijwillige brandweerdienst, onderdeel van brandweerzone Oost, en valt officieel onder het College van Burgemeester en Schepenen. Naast brandbestrijding is de brandweer ook verantwoordelijk voor an-dere taken zoals de ambulancedienst, wespenverdelging, interventie bij gevaarlijke stoffen, preventiebezoeken, Aangezien de brandweermannen op vrijwillige basis werken, is het belangrijk dat ze vanaf elke computer veilig toegang hebben tot het interne netwerk en de applicaties van de kazerne. Om een veilige toegang tot het Citrix XenApp netwerk te realiseren hebben ze DIGIPASS GO 3 gemplementeerd in combinatie met IDENTIKEY.

    oplossing die het netwerk en de applicaties van de brandweer kon be-veiligen. In Abifire, de interne applicatie van brandweer Dendermonde, worden alle interventies verwerkt, evenals de registratie van de uren van de vrijwilligers en de salarissen. Aangezien de brandweer vaak mensen vervoert met de ambulancedienst, zijn wij ook verplicht reke-ning te houden met het medische beroepsgeheim, zegt Rudy Bijl van Brandweer Dendermonde. Het spreekt voor zich dat deze informatie zeer vertrouwelijk behandeld moet worden. Bovendien wilde de brand-weer een gecentraliseerde publieke schijf met daarop opleidingscur-sussen en fotos van op afstand toegankelijk maken voor de officieren. Om de geschikte oplossing te vinden, ging de Brandweer aankloppen bij hun vaste IT partner, QCom. QCom is al vele jaren een betrouwbare partner in IToplossingen. Bij besprekingen raadden ze de secure re-mote access oplossing van VASCO aan, zegt Rudy. Bovendien kende ik VASCO al van het Internet bankieren en aangezien vertrouwelijkheid n van de grootste vereisten was, ging ik er van uit dat er geen veili-gere oplossing was dan de oplossing die banken ook gebruiken.

    Gebruiksvriendelijk en flexibelBrandweer Dendermonde heeft er voor gekozen om DIGIPASS GO 3 te implementeren in combinatie met IDENTIKEY om hun Citrix XenApp netwerk te beveiligen. DIGIPASS GO 3 genereert met een druk op de

    knop een uniek dynamisch wachtwoord waarmee je slechts eenmaal kan inloggen. Telkens je inlogt, wordt een nieuw wachtwoord gegene-reerd dat slechts 32 seconden geldig is, wat het voor hackers nutteloos maakt het wachtwoord te stelen aangezien het toch niet hergebruikt kan worden. Hierdoor wordt een hoog beveiligingsniveau verzekerd. Dankzij DIGIPASS GO 3 zijn hun vertrouwelijke gegevens beveiligd met sterke authenticatie zodat ze niet in verkeerde handen kunnen vallen. VASCO DIGIPASS GO 3 zorgt ervoor dat de vrijwilligers van op elke locatie toegang hebben tot het netwerk en de applicaties,zegt Rudy Bijl. Dankzij DIGIPASS hoeven ze niet meer telkens naar de kazerne te komen om te kunnen inloggen. Bovendien kan ikzelf, als eindver-antwoordelijke, van op afstand de server herstarten indien nodig, het is namelijk belangrijk dat de servers 24/24 beschikbaar zijn. Ook de implementatie verliep zeer vlot. We zijn om acht uur s ochtends gestart met de integratie en s avonds was alles operationeel.

    Ook voor eindgebruikers is DIGIPASS GO 3 gemakkelijk te gebruiken. Om de hardware DIGIPASS te kunnen gebruiken, hoefden de officiers geen extra software te installeren op hun PC waardoor deze oplossing gemakkelijk geaccepteerd werd. Belangrijk is ook het aspect dat de gebruikers zich slechts n maal hoeven te authenticeren, niettegen-staand er een extra laag van beveiliging werd toegevoegd.

    Netwerk en applicaties overal en altijd veilig bereikbaarAangezien bijna honderd procent van de brandweerofficieren van Brandweer Dendermonde op vrijwillige basis werkt, is remote accesseen must. De brandweerofficieren hebben immers ook verschillende administratieve taken. Dit gaat van urenregistratie, bezoldiging, de voorbereiding van opleidingen tot de kwartaalrapportage voor het stadsbestuur en registreren van de interventies. Deze taken kunnen onmogelijk allemaal vanuit de kazerne geregeld worden aangezien de meeste brandweermannen ook een fulltime baan hebben. Om re-mote access mogelijk te maken, werkte Brandweer Dendermonde al enige tijd met een VPN-oplossing, maar die voldeed niet aan de eisen. De verbinding was veel te traag en de beschikbaarheid was beperkt aangezien men niet met om het even welke computer toegang had tot het netwerk. Bovendien was deze oplossing onbetrouwbaar omdat ze werkte met statische wachtwoorden. Brandweer Dendermonde had dus nood aan een betrouwbare en beveiligde oplossing die be-schikbaar is op elk moment en vanaf elke computer en gemakkelijk te implementeren is, zonder daarbij de gebruiksvriendelijkheid uit het oog te verliezen.

    Sterke authenticatieoplossing garandeert vertrouwelijkheidBrandweer Dendermonde ging op zoek naar een veilige remote access

    Al voor slechts 8 per gebruiker, per maand, beschikt u met deze suite over: Een volwaardige mail-oplossing die te synchroniseren is met

    de Outlook client die u lokaal genstalleerd heeft (contacten, taken, ) (Exchange online)

    Een gecentraliseerde contactendatabase Een centraal en online aanspreekbaar platform om alle commu-

    nicatie en documentatie te centraliseren (SharePoint Online) De mogelijkheid om te chatten, documenten of het bureaublad te

    delen met collegas (Office Communications Online)

    VASCO is een wereldleider op het gebied van sterke authenticatie en e-signature oplossingen en diensten. VASCO heeft zich gevestigd als een globaal softwarebedrijf, gespecialiseerd in Internetbeveiliging, en ontwerpt, ontwikkelt en verloopt gepatenteerde DIGIPASS, DIGIPASS PLUS, IDENTIKEYIDENTIKEYIDENTIKEY , IDENTIKEY, IDENTIKEY, IDENTIKEY en aXsGUARD authenticatieproducten. VASCOs voornaamste markten zijn de financile sector, entreprise security, e-commerce en e-government.

    IDENTIKEYIDENTIKEYIDENTIKEY , IDENTIKEY, IDENTIKEY, IDENTIKEY , aXsGUARD, and DIGIPASS are registered trademarks of VASCO Data Security. All trademarks or trade names are the property of their respective owners. VASCO reserves the right to make changes to specifications at any time and without notice. The information furnished by VASCO in this document is believed to be accurate and reliable. However, VASCO may not be held liable for its use, nor for infringement of patents or other rights of third parties resulting from its use. 2010 VASCO. All rights reserved.

    6 VASCO CASE BRANDWEER DENDERMONDE | MICROSOFT BPOS

    Brandweer Dendermonde is een gewestelijke vrijwillige brandweerdienst, onderdeel van brandweerzone Oost, en valt officieel onder het College van Burgemeester en Schepenen. Naast brandbestrijding is de brandweer ook verantwoordelijk voor an-dere taken zoals de ambulancedienst, wespenverdelging, interventie bij gevaarlijke stoffen, preventiebezoeken, Aangezien de brandweermannen op vrijwillige basis werken, is het belangrijk dat ze vanaf elke computer veilig toegang hebben tot het

    Om een veilige toegang tot het Citrix XenApp netwerk te realiseren hebben ze

    oplossing die het netwerk en de applicaties van de brandweer kon be- knop een uniek dynamisch wachtwoord waarmee je slechts eenmaal

    Brandweer Dendermonde beveiligt zijn

    Microsoft

    Exchange Online

    De mogelijkheid om te zien of collegas al dan niet beschikbaar zijn en wat hun locatie is.

    Alle gegevens worden steeds verwerkt in de Cloud, dus hoeft u zich geen zorgen te maken over server-uptime en onderhoud.

    Wenst u meer informatie te verkrijgen over deze oplossingen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

    Heel wat bedrijven willen werken met de laatste technologien, maar het probleem is vaak dat dit serieuze investeringen vergt, niet alleen qua licenties, maar ook qua infrastructuur. Dit euvel is voortaan verleden tijd dankzij de Business Productivity Online Suite.

    Microsoft

    Exchange Online

    DoelstellingBrandweer Dendermonde bestaat uit vrijwilligers die meestal naast hun alle-daagse baan beschikbaar zijn voor de brandweer. Voor deze brandweerman-nen hadden we een remote access oplossing nodig zodat ze van thuis uit kun-nen inloggen op het netwerk. De toegang moest tevens beschikken over sterke authenticatie omdat de brandweer vaak met vertrouwelijke gegevens om-gaat en o.a. gebonden is aan medisch beroepsgeheim.

    Uitdaging Een stabiele en gebruiksvriendelijke remote access oplossing met sterke authenticatie integreren die snel te installeren is.

    OplossingDIGIPASS GO 3 in combinatie met IDENTIKEY beveiligt de remote access tot het Citrix netwerk en de applicaties van de Brandweer Dendermonde met dynamische wachtwoorden. Officieren en administratieve verantwoor-delijken kunnen voortaan vanaf eender welke locatie op een veilige manier inloggen op het netwerk en gebruik maken van de interne applicaties.

    006_QNews_P1002.indd 1 04-10-2010 11:55:26

  • 7VIRTUALISATIE | EATON UPS

    De noodstroombatterijen van Eaton

    vangen stroomschommelingen op leveren stroom tijdens elektriciteitspannes voorkomen automatisch het onveilig abrupt uitvallen van toestellen

    stroomproblemen! Elektriciteit kan uw toestellen vernietigen en gegevens voorgoed verloren laten gaan! stroomproblemen! Elektriciteit kan uw toestellen vernietigen en gegevens voorgoed verloren laten gaan!

    Eaton Ellipse Reeks

    Eaton Ellipse reeks Bescherming van uw PC's en randapparatuur

    Eaton Evolution reeks Bescherming van n of meerdere servers

    Eaton Evolution Reeks

    Voka Oost-Vlaanderen

    vernieuwt en virtualiseert

    IT-infrastructuurOns oude systeem was al vijf jaar oud en was dus aan vervanging toe, vertelt Tom LEcluse, Cordinator IT bij Voka Oost-Vlaan-deren. Via Qcom zijn we terechtgekomen bij een oplossing met virtuele servers. We hadden al eerder samengewerkt met Qcom en dat was ons goed bevallen. Toch hebben we ook andere leveranciers bekeken, maar Qcom stelde ons de oplossing voor die het beste leek. Aangezien we bij Voka Oost-Vlaanderen zelf maar n informaticus in dienst hebben, moeten we kunnen rekenen op een goede IT-partner die diensten van hoge kwaliteit levert.

    EnergiezuinigQcom vernieuwde de infrastructuur volledig, met als basis de ESX enterprise virtualisatietechnologie van marktleider VMware. De virtuele machines draaien op de meest energiezuinige en efficint te implementeren blade servers van HP, voorzien van een centrale SAN-opslag. Daarnaast integreerde Qcom ook een Xenapp-omgeving van Citrix, waarmee applicaties kunnen worden gecentraliseerd en als on-demand service worden geleverd. De serversoftware kreeg een update naar Windows 2008, en de pcs gingen van Office 2003 naar 2007.

    Dankzij VMware hebben we minder hardware nodig, waardoor ons energieverbruik verlaagt, aldus Tom LEcluse. De IT-infrastructuur van onze vier kantoren is verbonden via een datanetwerk en is nu veel gemakkelijker centraal te beheren. Door de virtualisatie is het eenvoudiger om nieuwe servers te installeren. De serversoftware is immers niet meer gebonden aan een hardwaresysteem. Wanneer er een probleem opduikt, kunnen we ook heel gemakkelijk de vir-tuele systemen verschuiven naar onze redundante machine zodat we zonder onderbrekingen kunnen blijven werken.

    Maximaal beschikbaarEen maximaal beschikbare infrastructuur is heel belangrijk voor Voka Oost-Vlaanderen. Onze applicaties draaien op de server, dus als die uitvalt kunnen we niet werken, verklaart Tom LEcluse. We riskeren dan een deadline voor het aanvragen van subsidies te mislopen. Bovendien moeten we altijd kunnen antwoorden op vragen van onze leden.

    Complete dienstverleningVoka Oost-Vlaanderen merkt alvast dat de nieuwe infrastructuur krachtiger en betrouwbaarder is. De organisatie is ook erg tevreden over de samenwerking met Qcom. Qcom heeft alles zeer cor-rect en stipt afgehandeld, zegt Tom LEcluse. Ze zijn goed op de hoogte van onze infrastructuur en ze hebben de nodige gespe-cialiseerde kennis in huis om ons een complete dienstverlening te kunnen bieden.

    Over Voka Oost-VlaanderenVoka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen is een onafhan-kelijke en sectoroverschrijdende bedrijvenorganisatie. Voka wil, als professioneel netwerk van ondernemers en als representatieve organisatie van ondernemingen in Oost-Vlaanderen, een optimaal kader creren voor succesvol ondernemen om zo bij te dragen tot de welvaart en het welzijn van haar regio.www.voka.be

    De 50 medewerkers van Voka Oost-Vlaanderen werken sinds begin 2010 op een compleet vernieuwde en gevirtualiseerde IT-infrastructuur, genstalleerd door Qcom. De nieuwe infrastruc-tuur is betrouwbaarder, optimaal beschikbaar, en gemakkelijk te beheren.

    007_QNews_P1002.indd 1 03-10-2010 11:37:29

  • 8 SNELNIEUWS | CITRIX

    HP haalt voor 2,4 miljard dollar 3Par binnen

    De biedingstrijd tussen HP en Dell rond dataopslagspecialist 3Par is voorbij. 3Par komt nu in handen van HP, nu Dell de handdoek in de ring heeft gegooid. 3Par bestaat uit het Utility Storage-platform, de InServe-opslagservers, het InForm-besturingssysteem en software-toepassingen.

    De Amerikaanse beurswaakhond SEC moet eerst de deal goedkeu-ren. Als dit eenmaal gebeurd is kan HP het gamma van 3Par integre-ren in zijn dataopslagportfolio, waaronder de EVA- en XP-systemen.

    De technologie van 3Par staat bekend om zijn goede virtualisatie (fy-sieke opslag-entiteiten samengevoegd in een logische storage pool, die opgedeeld in stukken wordt gepresenteerd aan serversystemen) en thin provisioning (enkel gegevens die beheerders gebruiken, worden opgeslagen). De dataopslagarrays zijn erg aantrekkelijk voor bedrijven met grote cloudomgevingen en aanbieders van IaaS (infra-structuur as a service).

    De oprichting van de V-Alliance begin 2010 betekende een uitbrei-ding van de al ruim 20 jaar bestaande samenwerking tussen Citrix en Microsoft op het gebied van technologie- en productontwikkeling.

    Voor klanten en partners is deze alliantie van Citrix en Microsoft de basis voor strategische investeringsbeslissingen en het vertrekpunt voor een uitgebalanceerde productportefeuille waarin de specifieke kracht van beide ondernemingen wordt gebundeld.

    Volgens analisten is virtualisatie nog altijd een uiterst actueel thema binnen de context van IT-infrastructuur dat ook onder CIO's op hoge prioriteit mag rekenen. Het gaat daarbij niet alleen om server-virtualisatie, maar ook om virtualisatie van applicaties en desktops.Dankzij deze samenwerking kunt ook u beschikken over een com-plete, kostenefficinte end-to-end infrastructuur als resultaat van een allesomvattende oplossingsstrategie van rekencentrum tot front-end die op elk gewenst moment kan worden aangepast aan veranderende bedrijfsbehoeften.

    Dat betekent voor u: Individualiteit: de juiste desktop voor iedere gebruiker in elke situatie Flexibiliteit: de oplossing beheert zichzelf en past zich auto- matisch aan de gebruiker aan Fascinatie: de complete ervaring van multimediale content op elk eindapparaat Innovatie: de eerste stap in een nieuw tijdperk van desktopcom- putergebruik

    Profiteer nu van 360 virtualisatie voor succes op alle fronten:Verbeterde kostenefficintie van uw virtualisatie-oplossingen

    Meer mogelijkheden tot virtualisatiemanagement Naadloze integratie in de bestaande IT-omgeving Optimale flexibiliteit van uw IT-infrastructuur Ideale cordinatie van virtualisatie op desktop-, applicatie- en serverniveau

    Ontdek de beslissende meerwaarde die de V-Alliance u te bieden heeft: complete controle over uw rekencentra en schaalbaar, flexibel onderhoud met de zekerheid van totale bescherming van eerdere investeringen.

    Get Virtual Now met Citrix en Microsoft!

    'Efficint werken is beter dan harder werken'

    Sommige ict'ers trekken zich weinig aan van extra werk, echter in plaats van hen te vragen harder te werken, moeten werkgevers zich richten op betere efficintie.

    Hoewel veel werkgevers van plan zijn personeel te gaan werven, verwachten zij dat ict'ers harder moeten gaan werken. Zo denkt een kwart van de leidinggevenden dat applicatiebeheerders het drukker krijgen. Ook ict-trainers, systeembeheerders en legacy-specialisten moeten alle zeilen bijzetten, aldus een onderzoeksrapport.

    Minder kwaliteit

    Uiteindelijk hebben effectiviteit en kwaliteit een uitermate belangrijke rol in ict-projecten. Dit is niet anders voor applicatiebeheer. Men moet mensen niet harder laten werken, maar productiever blijkt uit het onderzoek. Veertig uur per week is meer dan genoeg. Als mensen langer werken, worden ze vermoeid, maken ze meer fouten en zijn ze vaak tijd aan het verdoen met het herstellen van deze fouten. Het gevolg is minder resultaat met minder kwaliteit en hogere kosten.

    Citrix neemt virtualisatiebeheerleverancier VMLogix over

    Met de virtualisatiebeheersoftware van VMLogix hoopt Citrix het organisaties gemakkelijker te maken hun virtuele machines te behe-ren, en deze te verplaatsen van publieke naar private clouds en an-dersom. De hoogte van de overnamesom is niet bekend gemaakt.

    Citrix wil VMLogix-technologie inzetten om zijn OpenCloud plat-form te voorzien van 'mogelijkheden voor levenscyclusbeheer'. Dat biedt cloudproviders de mogelijkheid hun infrastructurele diensten-aanbod uit te breiden met zaken als kwaliteitsbeheer en bedrijfscon-tinuteit. Daarnaast wil Citrix VMLogix-technologie inzetten om het XenServer virtualisatieplatform te voorzien van een 'zelfbedienings-interface' voor het beheer van private clouds.

    VMLogix belangrijkste product is LabManager, waarmee organisaties productie-omgevingen kunnen ontwikkelen, testen en uitrollen bin-nen virtualisatieplatformen van zowel Citrix, Microsoft als VMware.

    SNELNIEUWS!

    Geef een totaal nieuwe draai aan uw IT-business:360 Virtualisatie met de V-Alliance van Citrix en Microsoft!

    Virtueel zijn de mogelijkheden onbegrensd De V-Alliance van Citrix & Microsoft

    008_QNews_P1002.indd 1 04-10-2010 11:58:23

  • Met Microsoft Lync 2010, kan je waar en wanneer je wil com-municeren. Bij elke interactie is het mogelijk om een video- of audiovergadering in te lassen, realtime een bureaublad te delen of samen documenten te bekijken of zelfs bewerken, te chatten of te bellen via VoIP.

    De laatste vijf jaar is Microsoft bezig geweest met het omzet-ten van communicatie naar krachtige software. Lync beant-woordt deze visie door zakelijke gesprekken, instant messa-ging en web-, audio- en video-overleg samen te brengen in een nieuwe samenhangende communicatie-ervaring.

    Compatibiliteit

    Lync is volledig compatibel met Office, SharePoint en Exchange. Er zijn tal van manieren om bereikbaar te zijn via diverse apparaten wanneer je niet op kantoor bent. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zonder storingen een gesprek van de pc over te zetten naar een mobiele telefoon wanneer je je bureau verlaat.

    Op dit moment zijn er meer dan dertig partners die btaversies ma-ken van hun Lync-compatibele hardware. Denk hierbij aan smartp-hones. Met het oog op de komst van Windows Phone 7 komt Lync dus alvast zeer dicht in de buurt!

    9WAVE 2010

    De knapste troeven van Lync?

    Schakel tussen headset en telefoon tijdens een ge-sprek. Handig als je net op punt stond te vertrekken.

    Selecteer meerdere personen en klik om een groepsge-sprek te starten. Via het drag-and-drop principe kunt u eenvoudig mensen toevoegen aan lopende conference calls vanuit Outlook.

    Verbind met familie en vrienden en start high-definition (video)gesprekken met Windows Live Messenger gebrui-kers. Zo beschikt u dus ook over gratis telefonie en video over het internet.

    Als er iemand tijdens de conference call een storende lijn heeft zal Lync automatisch deze lijn dempen om de kwaliteit en productiviteit van de vergadering optimaal te houden.

    Een betere Cloud-integratie voor bedrijven die een deel van hun zaken in the cloud uitvoeren.

    Fotos in de client: Naast de gekleurde presence bol-letjes die aanduiden of iemand al dan niet vrij, bezet of afwezig is, zullen nu ook fotos weergegeven worden. Dit is vooral handig voor nieuwe werknemers.

    Keyword search: In de huidige Communicator kan je ie-mand zoeken op naam. Met Lync2010 kan je zoeken op vaardigheden, projecten, interesses Kortom, alle info die over een persoon in SharePoint zit.

    Laat uw locatie dynamisch veranderen. Zo weten uw collegas waar u zich bevindt.

    Conferencing: Lync2010 client doet nu ook application sharing, powerpoint presentaties, whiteboard, polling en panoramic view. Vroeger had je hier de Live meeting clint voor nodig. Nu dus niet meer.

    De beste productiviteitservaring voor zowel PC, Telefoon als Browser!

    Met het oog op de komst van Windows Phone 7 komt Lync dus alvast zeer dicht in de buurt!

    Met het oog op de komst van komt Lync dus alvast zeer dicht in de buurt!

    WAVE2010

    Goed communiceren met je collegas was nooit zo eenvoudig

    Microsoft Lync 2010 werd zopas gentroduceerd. Lync,

    een mix van Sync en Link, is de nieuwe naam voor de

    producten Communications Server, Communications

    Online en de Office Communicator. Microsoft Lync 2010

    zal naast Project 2010, Visio 2010, Office 2010, Share-

    Point 2010 en Exchange 2010 de totaal vernieuwde

    Wave 2010 van Microsoft dit jaar nog vervolledigen.

    009_QNews_P1002.indd 1 02-10-2010 22:18:08

  • Business Connectivity Services (BCS)Hoewel het in MOSS 2007 al mogelijk was gegevens uit uw bedrijfs-beheersysteem te visualiseren en op te vragen, is de dienst uitgebreid. Voortaan kunt u dankzij BCS gegevens in uw ERP-systeem ingeven. Dit opent heel wat mogelijkheden: Het online ingeven van uren, online opnemen van bestellingen waarna die gegevens meteen in uw ERP-systeem worden weggeschreven. Op die manier kunt u heel wat pro-cessen in uw organisatie versnellen.

    Visio ServicesDankzij deze dienst kunt u op een eenvoudige manier gegevens uit Dankzij deze dienst kunt u op een eenvoudige manier gegevens uit Dankzij deze dienst kunt u op een eenvoudige manieruw ERP-systeem, of uit SharePoint, visualiseren en meedelen met mensen binnen uw organisatie (of specifieke klanten). Een mogelijke toepassing is de volgende: u tekent een klachtenopvolging uit in Visio, laadt hem in SharePoint in, vervolgens bouwt u hier een workflow rond. En als die klaar is heeft u niet alleen een op maat gemaakt klach-tenbeheersysteem, u kunt die Visio ook zichtbaar maken voor klanten.

    Stel dat klanten meer informatie willen over de behandeling van hun klacht, dan kunnen ze naar de SharePoint-site surfen waar ze in de Visio-afbeelding meteen zien waar hun klacht zich bevindt.

    SharePoint staat dichter bij Office dan ooitMicrosoft introduceerde de beroemde Office-ribbon in SharePoint 2010. Dit maakt dat het ontwerpen van een SharePoint-pagina ver-dacht veel lijkt op het bewerken van een Word document. Teksten en afbeeldingen op de website of op het intranet zijn voortaan even gemakkelijk te bewerken als teksten en afbeeldingen in Word. Dat betekent dat het onderhouden van SharePoint stukken eenvoudiger is geworden, bovendien kunt u vanaf nu heel wat design en onderhoud zelf uitvoeren.

    Offline of Online werken: het maakt niet meer uitSharePoint Workspace 2010 is de nieuwe tool die het mogelijk maakt om offline-kopien te maken van documentlijsten (mappen) en

    10 MICROSOFT SHAREPOINT 2010 | SYMANTEC: BACKUP EXEC 2010

    SharePoint 2010 lijkt functioneel sterk op zijn voorganger om de simpele reden dat Microsoft Office Share-Point Server (MOSS) 2007 al een sterke oplossing was. Microsoft bracht toch enkele zeer interessante wijzigingen aan:

    zelfs van de ganse SharePoint-omgeving. Als u offline een document wil bewerken, opent u Workspace en als u online bent kunt u verder werken in SharePoint. Wijzigingen die u aanbrengt als u offline bent, worden bijgehouden en automatisch gepload naar SharePoint van zodra u terug online bent. Dit betekent dat u niet meer hoeft na te denken of u nu online of offline bent: de synchronisatie loopt automa-tisch en razendsnel (zo wordt niet het ganse document gepload, maar enkel de wijzigingen)

    Onze medewerkers kunnen u steeds een uitgebreide uiteenzet-ting geven over alle (nieuwe) features en de ware kracht achter Microsoft SharePoint 2010.

    Enorme groei aan dataDe opslag van gegevens neemt elk jaar met 48 50 procent toe waar-door meer gegevens moeten worden beschermd en disaster recovery een stuk langzamer verloopt. In werkelijkheid is ongeveer 70 procent van alle gegevens een duplicaat en data van meer dan 90 dagen oud wordt vaak niet gebruikt.

    Organisaties van alle groottes moeten dus alle zeilen bijzetten om hun informatiegroei onder controle te houden, met name wanneer zij gebruik maken van virtualisatietechnologien, waardoor back-up en herstel een stuk complexer worden. Deduplicatie en archivering zijn tot op heden vooral door grote organisaties gebruikt, maar met Backup Exec 2010 beschikken alle bedrijven over een bijzonder eenvoudige en gebruiksvriendelijke oplossing waarmee zij hun IT-uitdagingen aan-kunnen.

    Organisaties die een gentegreerde oplossing voor deduplicatie en archivering implementeren kunnen tot 40 procent besparen op de opslagkosten en kritieke informatie indien nodig snel opzoeken en herstellen.

    Deduplicatie op alle locatiesBackup Exec 2010 biedt een flexibele benadering voor het verwijderen van dubbele gegevens die geen complexiteit toevoegt. Met dedupli-catie kunnen organisaties de opslagkosten van back-ups aanzienlijk verlagen door hun bestaande opslagmiddelen te consolideren en op-nieuw te gebruiken, terwijl deduplicatie aan de kant van de client de back-uptijd verkort en het netwerkgebruik met maximaal 90 procent vermindert! Dankzij gentegreerde deduplicatie kunnen nu ook kleinere filialen lokale back-up op tape vervangen door off-site back-up, met minimale gevolgen voor het netwerk.

    Genificeerde archiveringU beschikt met Symantec Backup Exec 2010 over een genificeerde back-up en archivering van Windows-bestandssystemen en Exchange-omgevingen, waarbij de gegevens vanaf de back-up worden gearchi-veerd in plaats van dat er gegevens uit afzonderlijke bronnen worden gehaald. Zo kunt u door automatische retentieperiodes in te stellen, oudere, minder kritieke gegevens in de loop van de tijd laten migreren naar een goedkopere opslagomgeving. Deze archiveringsopties helpen de prestaties van Exchange- en bestandsservers verder te optimalise-ren doordat redundante gegevens op de server worden gelimineerd om opslagruimte vrij te maken.

    Betrouwbare virtualisatieBackup Exec 2010 is de eerste software voor back-up en herstel die gedeeltelijk herstel voor virtuele Microsoft-applicaties mogelijk maakt vanaf n enkele back-up. Herstel van Microsoft Exchange, SQL en Active Directory binnen een virtuele omgeving op basis van VMware vSphere 4.0, VMware ESX of Microsoft Hyper-V R2 neemt slechts en-kele seconden in beslag!

    Uiteraard is dit nog maar de top van de ijsberg wat betreft de kracht van Symantec Backup Exec 2010. Wenst u meer te ontdekken over deze oplossing? Contacteer dan gerust onze medewerkers voor meer informatie.

    Microsoft

    SharePoint2010

    SharePoint 2010 lijkt functioneel sterk op zijn voorganger om de simpele reden dat Microsoft Office Share- Microsoft bracht toch enkele zeer interessante

    zelfs van de ganse SharePoint-omgeving. Als u offline een document zelfs van de ganse SharePoint-omgeving. Als u offline een document wil bewerken, opent u Workspace en als u online bent kunt u verder werken in SharePoint. Wijzigingen die u aanbrengt als u offline bent, worden bijgehouden en automatisch gepload naar SharePoint van zodra u terug online bent. Dit betekent dat u niet meer hoeft na te

    zelfs van de ganse SharePoint-omgeving. Als u offline een document

    Bescherm meer, bewaar minder, bespaar meer.

    Met Symantec Backup Exec 2010 kunnen bedrijven tijd en geld besparen door hun gegevens te beschermen en minder opslagruimte te gebruiken.

    Backup Exec 2010 biedt gentegreerde technologien voor de-duplicatie en archivering van gegevens. Het biedt een oplossing voor back-up en herstel waarmee modulair herstel vanaf n back-up mogelijk is voor Microsoft Exchange, SQL en Active Directory binnen VMware- en Hyper-V-omgevingen. Backup Exec biedt daarnaast ondersteuning voor Microsoft Windows 2008 R2, Hyper-V R2, Exchange 2010, Windows 7 en VMware vSphere 4.0.

    Ontdek SharePoint 2010

    010_QNews_P1002.indd 1 04-10-2010 12:01:13

  • Microsoft Dynamics NAV

    draagt bij tot de rentabiliteit van ZEN-production

    Nood aan efficint kassa- en voorraadbeheer?

    11MICROSOFT DYNAMICS NAV: ZEN-PRODUCTION | KASSAKASSA (K2)

    Structuur en rapporteringenHet grote voordeel van Microsoft Dynamics NAV is dat het de be-drijfsprocessen in elke afdeling structureert en verplicht om gegevens correct in te voeren. Na enkele maanden heb je dan al voldoende histo-riek opgebouwd om de nodige rapporten op te vragen, die strategische beslissingen kunnen ondersteunen. Wij hebben ervoor gekozen om het systeem volledig ten dienste van de verkoop te stellen. In de praktijk betekent dit dat iedereen dezelfde rechten toegewezen heeft gekregen en orders kan boeken.

    Positieve invloed op productie John Van Dam: Onze productieafdeling en de verkooporganisatie wer-ken nauw samen en moeten daarom ook op vlak van automatisering strak op elkaar worden afgestemd. Bovendien is de productie zeer divers in haar organisatie (assemblage, samenstellen van verkoopkits) terwijl ook de verkoop op diverse markten en klantgroepen is gericht (OEM, B2B, export en turn-key). En van de grote voordelen van Microsoft Dynamics NAV voor ons bedrijf, is het materiaalbeheer: de stuklijsten zijn correct opgenomen in het systeem en worden automatisch gegene-reerd. Hiervoor zorgt de manufacturing module binnen NAV.

    Artikelopzet Met de komst van Microsoft Dynamics NAV heeft ZEN-production de nodige inspanningen geleverd om het artikelbestand uit te zuiveren. Zo zijn de artikelomschrijvingen erg nauwkeurig en worden ze nog steeds verbeterd.

    MWS: Mobile Warehouse SolutionVan Roey implementeerde bij Zen-production hun Mobile Warehouse Solution (MWS). Dit is een module voor draadloos magazijnbeheer met intelligente scanners, volledig gentegreerd met Microsoft Dynamics NAV. Het laat de magazijnmedewerkers toe om hun dagelijkse taken uit te voeren zonder gebruik te maken van een pc. Alle taken voor registratie van inkomende goederen, stocktelling, of picking zijn heel gemakkelijk uit te voeren met de scanners, die hiertoe beschikken over verschillende tabbladen en een toetsenbordje. Bij de ontvangst van goederen wordt de leveringsbon ingescand of wordt de referentie ingetikt. Op die manier

    wordt de bijhorende bestelbon opgeroepen. Artikel per artikel wordt dan ingescand en de stock wordt automatisch gepdatet. De scanners ge-ven ook weer op welke locatie de artikelen moeten worden weggezet. Wanneer een levering is afgehandeld, komt de bevestiging automatisch bij de correcte persoon terecht. Wanneer een order dient klaargezet te worden, verschijnt op de scanner de picklocatie, het artikelnummer, het aantal en de wegzetlocatie. De nodige documenten rollen na afloop vanzelf uit de printer.

    John Van Dam: De scanners worden momenteel gebruikt voor het registreren van serienummers tijdens de orderpicking. Een tijdrovende klus die we voorheen handmatig deden. Hierdoor is de kans op fouten veel kleiner geworden. Een verdere integratie van het MWS systeem wordt in de komende maanden bij ons doorgevoerd. Een volgende belangrijke stap is het op punt stellen van de materiaalplanning, zodat Microsoft Dynamics NAV op basis van inkomende bestellingen automa-tisch aankoopvoorstellen genereert.

    Tijdwinst met automatische prijsberekening Vroeger gebeurde het kostprijsbeheer via spreadsheets in Excel. Nu ver-loopt dit volledig automatisch binnen Microsoft Dynamics NAV. Dank-zij de gentegreerde kostprijzen, kunnen we heel snel en foutloos offertes opstellen. Ook onze kortingstructuur (eenheidsprijs met korting per klant, klantengroep, artikel of artikelgroep), is correct opgenomen in Microsoft Dynamics NAV, wat ons toelaat om vlot te spelen met offerteversies. Dit bespaart ons massas tijd, aldus John Van Dam.

    Microsoft Dynamics NAV voor de KMO Microsoft Dynamics NAV is een ideaal pakket voor de KMO. Het heeft een grote basisfunctionaliteit en is modulair uit te breiden. Ik was erg aangenaam verrast door de licentieprijs per gebruiker. Dit laat toe om met een relatief kleine investering volledig aan de slag te gaan, besluit John Van Dam.

    Wenst u meer te ontdekken over onze Mobile Warehouse Solution? Contacteert u ons dan gerust op het nummer 014 470 620.

    Op vlak van informatica is producent van duurzame energie-produkten ZEN-production in het verleden regelmatig van eigenaar en bijgevolg ook van bedrijfssoftware veranderd. Het pakket dat doorheen de jaren de meest positieve indruk naliet, was Microsoft Dynamics NAV. Toen er dus in 2008 opnieuw genvesteerd diende te worden in een gentegreerd ERP-systeem, ging de voorkeur van het management al snel uit naar deze betaalbare en erg functionele oplossing. Ook de internationale mogelijkheden hebben mee de keuze bepaald. ZEN-production klopte aan bij Van Roey Automation voor de implementatie.

    ZENRenewables, een toonaangevend merk van duurzame energie-producten zoals zonneboilers, PV-installaties en warmtepompen, was n van de pioniers in thermische zonlichtsystemen. In de Belgische vestiging werken 28 mensen en de productie- en verkoopactiviteit reali-seren samen een omzet van ca. 18 miljoen euro.

    Een onstabiel IT-verleden De ZEN groep is meerdere keren van eigenaar gewisseld en telkens hoorde daar een ander softwarepakket bij. John Van Dam (Technology Director): Op die manier heb ik de kans gehad om van vele pakketten te kunnen proeven, zowel standaardoplossingen als van maatwerk. Elk met zijn voor- en nadelen. De meest recente ervaring was Filemaker, een eenvoudige databaseapplicatie die als grote nadeel had dat elke medewerker er zaken aan kon wijzigen, met de nodige fouten tot gevolg. Daar moest dringend verandering in komen. We wilden dus op zoek naar een systeem dat meer structuur biedt, veel standaard functionaliteit bevat en toch flexibel is. De oplossing die me uit het verleden het meeste is bijgebleven, is Microsoft Dynamics NAV. Na een informatieronde heb-ben we dan ook besloten om deze oplossing in huis te halen. De inter-nationale opties, de gentegreerde logistieke en productiefunctionaliteit, en het betaalbare licentiesysteem hebben ons overtuigd, vertelt John Van Dam.

    Voor het uitvoeren van de implementatie deed Zen-production een beroep op Van Roey Automation, Microsoft Gold Certified partner.

    Een kassa gentegreerd in uw ERP-omgeving.KassaKassa (K) is een aanvulling op het ERP-pakket Microsoft Dynamics NAV 2009 (zie ook www.vanroey.be/nav) en biedt een oplossing voor organisaties die nood hebben aan een efficint kassabeheersysteem.

    Ontdek enkele van de vele voordelen die het pakket te bieden heeft: Bliksemsnel en bijzonder efficint in gebruik Voorraadbeheer en zicht op beschikbaarheid van goederen

    Zeer flexibel Klanteninfo steeds bij de hand Verkoopprijs beheer Krachtige rapportagetools Touch-screen ondersteuning Uiterst betrouwbaar en klaar voor de toekomst Volledig gentegreerd met- en gebouwd op de stevige

    funderingen van Microsoft Dynamics NAV 2009. Zo be-handelt u niet enkel orders, maar werkt u binnen deze applicatie ook met de volledige bedrijfsdatabase

    Wenst u een demonstatie of meer informatie over KassaKassa (K)? Aarzel dan niet om het Van Roey Automation Integration Team te contacteren via 014 470 620. Zij zullen u begeleiden en informeren om de perfecte oplossing te bieden.

    011_QNews_P1002_VRA.indd 1 02-10-2010 22:28:08

  • PROFESSIONAL ICT SERVICES

    12 MICROSOFT DYNAMICS NAV 2009 | SEMINARIES

    Kwaliteit 014 /470 628 [email protected] - Enterprise Sales 014 /470 607 [email protected] - Business Sales 014 /470 605 [email protected] Software Solutions 014 /470 620 [email protected]

    MEMBER OFTHE QCOM GROUP

    Business Software helpdesk 014 /470 650 [email protected] Support 014 /470 633 [email protected] 014 /470 602 [email protected] 014 /470 600 [email protected]

    STEENWEG OP ANTWERPEN 101 | B-2300 TURNHOUT | [email protected] | WWW.VANROEY.BE

    Waarom kiezen voor een Fortigate (UTM) Firewall? Blokkeer hackers en spam Blokkeer op userniveau (gekoppeld aan de Active Directory) of globaal

    specifieke services of sites (bv. Facebook, Youtube) Koppel verschillende internetlijnen Leg beveiligde Ipsec/SSL tunnels tussen vestigingen of gebruikers die

    bv. van thuis uit moeten werken Intrusion detectie/preventie

    Door te werken met een vaste prijs per toestel en dus niet met een prijs per gebruiker, zijn deze toestellen uitermate geschikt voor een schaalbare omgeving. De jaarlijkse prijs zal dus niet wijzi-gen door enkele extra gebruikers of meer VPN verbindingen toe te voegen.

    Waarom kiezen voor VRA?Van Roey Automation beschikt over tal van certificaten en gespe-cialiseerde werknemers. Daarnaast werken we steeds onder het principe: Eat your own cookies Dit wil zeggen; alles wat we verkopen, hebben we zelf ook genstalleerd binnen het bedrijf. Voor meer info omtrent deze actie, info en voorwaarden:Roel Van Looy (B2B Team leader)[email protected]

    * Trade-up actie goed te keuren door Van Roey Automation. Actie geldig vanaf 1 oktober tot en met 31 december 2010.

    De Van Roey/DataCore promotiebundel is tweeledig

    1. Een korting ter waarde van 3.223 op de DataCore licenties(incl. Support en updates) bij aankoop van een DataCore oplossing van 1TB, 2TB, 3TB of 4TB met 2 synchrone nodes.

    2. Daarnaast bieden we een korting op originele HP hardware van 10%!

    Laat deze kans dus niet liggen! Voor meer info en voorwaarden wat betreft deze tijdelijke promotie en de mogelijkheden van DataCore contacteert best zo snel mogelijk het nummer 014 470 624.

    Wat is Datacore?DataCore levert u een SAN dat werkt met mainstream server hardware van alle constructeurs, welke draait op een Windows Server 2008 R2. Maar het gaat nog verder; DataCore Storage Virtualisation brengt alle virtu-alisatievoordelen ook naar het SAN: hoge beschikbaarheid, fouttolerantie, disaster recovery,kostenvermindering enz Bescherming van uw bedrijf De hoogste SAN-mogelijkheden binnen handbereik! High-availability

    functionaliteit, Geautomatiseerde failover en fail-back. Business Con-tinuity.

    Het versnellen van uw prestaties Door optimaal gebruik van de server chache worden absolute toppres-

    taties gepuurd uit de server hardware, tevens vangt dit de schijfvertra-gingen op.

    Fortinet onderscheidt zich van de concur-rentie door met een eigen ontwikkeld hard-ware platform te werken (FortiASIC) en ook zelf volledig de anti-virus, anti-spam, IDS/IPS en webcontentfiltering beveiligingssystemen te ontwikkelen. Hierdoor zijn hardware en software perfect op mekaar afgestemd wat bijgevolg een enorm performantievoordeel oplevert.

    Future-proof investering Software-licentie blijft geldig als u nieuwe hard-

    ware aankoopt, zelfs van een ander merk. Software-licentie blijft geldig als uw datacapa-

    citeit groeit. U betaalt enkel het verschil voor de extra Terabytes opslagcapaciteit.

    Het vereenvoudigen en het optimaliseren van uw infrastructuur

    Meng al uw schijven, SATA, SAS en/of fibre channel. Eender of deze in (oude) servers zit-ten, of dat dit een SAN is. Eender welke con-structeur, eender welk type schijf. Consolideer al uw schijven, lokaal of centraal, en beheer het geheel met de DataCore software.

    Lever uw oude firewall in, en ontvang tot 35% korting* op uw gloednieuwe Fortigate Firewall! Een ijzersterke, uiterst betrouwbare veiligheidsoplossing voor uw bedrijf.

    Van Roey Automation nv biedt u nu tijdelijk de mogelijkheidom een volledig uitgerust en volledig redundant DataCore SAN met synchrone

    replicatie aan te kopen aan ongelooflijke promotieprijzen!

    Bespaar tijdelijk tot 35% bij aankoop van de krachtige Fortigate Firewall!Trade-UP actie bij Van Roey Automation!

    Ontdek onze tijdelijke promotie t.w.v.

    3.223

    Fortinet onderscheidt zich van de concur-

    Fortigate Firewall! Een ijzersterke, uiterst betrouwbare veiligheidsoplossing voor uw bedrijf.

    012_QNews_P1002_VRA.indd 1 02-10-2010 22:32:52

    001_QNews_P1002002_QNews_P1002003_QNews_P1002004_QNews_P1002005_QNews_P1002006_QNews_P1002007_QNews_P1002008_QNews_P1002009_QNews_P1002010_QNews_P1002011_QNews_P1002012_QNews_P1002