Programmaboekje Kunstnacht Den Bosch 2011

36
KUNSTNACHTDENBOSCH.NL

description

Complete programmaboekje met alle deelnemers, tijden en plattegrond van Kunstnacht Den Bosch 2011.

Transcript of Programmaboekje Kunstnacht Den Bosch 2011

KUNSTNACHTDENBOSCH.Nl

KUNSTNACHT DEN BOSCH

Moe? Energie tekort? Een avondje op tijd naar bed kan wonderen verrichten. Maar wie zegt datslapen de enige manier is om energie op te doen? Probeer eens wat anders en doe dat in de nacht van 17 op 18 september 2011 in de binnenstad van Den Bosch tijdens de 2e editie van de Bossche Kunst-nacht!

Na een succesvolle 1e editie van Kunstnacht Den Bosch in 2009 openen op zaterdag 17 september ruim 30 kunstinstellingen opnieuw hun deuren.

OPENINGSMANIFESTATIE Om 19.00 uur verzamelen we bij De Gruyter Fabriek voor een spectaculaire aftrap van de Kunstnacht. Wees op tijd om een mooie plek te bemachtigen! De officiële opening is van 19.30 tot 20.15 uur. Daarna wordt het kiezen tussen de ruim 30 instellingen die te bezoeken zijn tussen 20.30 en 02:00 uur. Op verschillende plekken in de stad kun je je creatief opladen met kunst, muziek, performances, dans, film, videomapping, rondleidingen en geluidsroutes, etc. Laat je vervoeren door verras-sende kunsttaxi’s.

AfterpartyVanaf 02.00 uur kun je je tot in de late uurtjes laten gaan bij poppodium W2 tijdens de energetische after-party met swingende VJ’s en niemand minder dan DJ Kypski!

Kaarten voor de Kunstnacht inclusief toegang tot de afterparty in W2 zijn te koop bij de Verkadefabriek aan de kassa of online via www.verkadefabriek.nl. Vroege vogels kopen hun kaarten voor aanvang van de nacht voor € 9,-. Late beslissers betalen op de dag zelf €12,-. De toegangsprijs voor studenten is € 7,-. Een losse kaart voor de afterparty is € 7,-.

Aftrap / De Gruyter Fabriek 3

Achter de Kan 4

AKVlSt Joost / Verkadefabriek 5

Artots 6

DMT loods 7

Galerie Arti Capelli 8

Galerie InDruk /Wolvers Porcelein 9

Galerie Jan van Hoof 10

Galerie Majke Hüsstege 11

Grafisch Atelier 12

Galerie ietsmooisaandemuur.nl 13

HUP & Tæt 14

Kunstruimte Voltaire 15

Makershuis 24 16

Plattegrond 17

Museum Slager 19

Nova Zembla, microgalerie NewZ 20

Stedelijk Museum ’s Hertogenbosch i.s.m.

Noordbrabants Museum en Stichting Jheronimus

Bosch 500 21

SOLOS 23

Stichting STOK 24

Sundaymorning@ekwc 25

Ten Bosch initiatief 26

TenToon 27

Würth, kunstlocatie 28

Willem II Fabriek :

bART, CBK ’s-Hertogenbosch,

poppodium W2, Willem II ateliers,

Digitale werkplaats 29

Afterparty 32

Colofon 33

INHOUDSOPGAvE

AFTrAP / DE GrUyTEr FABrIEK

Spectaculaire Openingsmanifestatie Om 19.30 uur start de Kunstnacht met de officiële opening en een spectaculaire aftrap. Bij Brasserie De Gruyter Fabriek kun je eventueel voorafgaand aan de openingsmani-festatie terecht voor een hapje en drankje.

OPENINGSMANIFESTATIE

Kristine Hymøller en Yasser Balle-mans

Een bont gezelschap van voetbal-supporters, fanfares, operazangers, acrobaten, gymnasten en muzikanten uit Den Bosch is uit-genodigd mee te doen aan een spectaculaire, poëtische en absurde voorstelling. Vuurwerk van papier, ballonnen, vlaggen en attributen vormen samen met de deelnemers een driedimensionaal schilderij dat haar diepste geheimen zal prijs-geven om de Kunstnacht met een knal te laten beginnen.

3

Programma: Opening: 19.30 - 20.15 uur

Bezoek instellingen:20.30 - 02.00 uur

Locatie:De Gruyterfabriek

Veemarktkade 8Website:

degruyterfabriek.nlkristinehymoller.com

yasserballemans.nl

Sfeerimpressie openingsmanifestatie

Speed-daten tussen eetbare kunstwerkjesGrijp de unieke kans om een kun-stenaar het hemd van zijn of haar lijf te vragen tijdens een 7 minuten durend gesprek, zittend aan een gezellige tafel met eetbare kunst-werkjes omringd door projecties van bijzondere kunstwerken. Op deze manier worden alle zintuigen geprikkeld! Dus schuif aan en laat je verleiden met intieme informatie, lekkernijen en indrukken!

Over Achter de KanAchter de Kan is een inspirerende omgeving voor kunstenaars en ieder die van het culturele leven houdt. Achter de Kan organiseert culturele salons, exposeert kunst, verhuurt ruimten, biedt vergaderarrangementen, je kunt er koken en eten en…. zelfs overnachten. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig om je creativiteit te stimuleren en in de behoefte aan cultuur tegemoet te komen!

ACHTEr DE KAN

Programma:doorlopend van 20.30 - 02.00 uurSpeed-daten:van 21.00 – 23.00 uurLocatie: Achter de Kan 3 en 3 aWebsite: achterdekan.nl

4

Foto: Jan Nelissen

Expositie op locatie door studenten3e jaars studenten Beeldende Kunstvan de locaties Den Bosch en Bredastarten hun nieuwe studiejaar meteen bijzonder programma. Zijwerken een week onder leiding vanbeeldend kunstenaar/performerAnet van de Elzen aan de ontwikke-ling en realisatie van een grootaantal performances. Het resultaat is te bewonderen in de kleine zaal van de Verkadefabriek.

Over AKv|St.Joost AKV|St.Joost is onderdeel van Avans Hogeschool en is gehuisvest op twee locaties: Breda en ’s-Hertogenbosch. De academie biedt bachelor- en masteropleidingen aan.Er zijn twee bacheloropleidingen (BA): Auto-nome Beeldende Kunst en VormgevingDaarnaast zijn er opleidingen te volgen als fotografie, audiovisuele vormgeving, grafische vormgeving, illustratie, animatie en interactie ontwerpen en ruimtelijk ontwerp.

Over de verkadefabriekNieuwe activiteiten in een oude koekjesfab-riek. Theater, film, eten en drinken. Festivals, debatten en kinderactiviteiten. Iedere dag. Voor iedereen. De Verkadefabriek is een gebouw in beweging, een plek met geschiedenis. Een oude koekjesfabriek met ruimte voor moderne ambachten. De Verkadefabriek heeft een grote en een kleine theaterzaal, 5 filmzalen, een café-restaurant, repetitieruimten, kantoren en een terras. Te bezoeken, te bezichtigen, te huren, te ervaren.

AKv ST.JOOST /vErKADEFABrIEK

Programma: doorlopend

van 20.30 - 02.00 uur Locatie:

kleine zaal VerkadefabriekBoschdijkstraat 45

Website:verkadefabriek.nl

5

Beeld: sfeerimpressie performance studenten AVK|St.Joost

ArtSale Den Bosch: Buy Art and get the story behind it!’s Nachts een kunstwerk kopen? Tegen een betaalbare prijs … en ook met de kunstenaar kennismaken? Elk half uur vertelt een kunstenaar uit (regio) Den Bosch iets over zichzelf, zijn creaties en wat hem in-spireert. Tijdens de ArtTalks worden de kunstenaars geïnterviewd en kun je zelf actief mee discussiëren. In de ArtSale-expositie kun je de hele avond door werk kopen, en om 23.00 uur begint een kunstveiling met veilingmeester Eef van Opdorp (budgetcoach RTL4 tv programma ‘Uitstel van Executie’).

Maar er is meer! Speel de hoofdrol in een kunstzinnige fotosessie met fotograaf Ruud Strobbe. Of koop een lot en maak kans op een prachtig kunstwerk van Jason Eden. O ja, en koop je op deze avond een werk, dan word je persoonlijk door de kunstenaar uitgenodigd voor een atelierbezoek!Een uitgebreid programma, informatie over de kunstwerken die te koop zijn en over de preview-avond is vanaf 16 september te vinden op: www.artsaledenbosch.nl.

ArtSale Den Bosch is een initiatief van Sjoerdtje Schaap (Buro Stoom), Katja de Man (Kunste-venement.nl/TATE) en Anne van der Linden (freelance marketingcommunicatie adviseur) in samenwerking met CBK s’-Hertogenbosch en vindt plaats in de ‘Melkfabriek’ waar kun-stenaarsinitiatief ARTOTS is gevestigd.

Over ArTOTSART On The Spot (ARTOTS) is een kunstpodium wat zich richt op performance- en instal-latiekunst. ARTOTS presenteert hedendaagse beeldende kunst op steeds wisselende locaties, nationaal en internationaal (‘nomadeconcept’) en biedt ook internationale residentiemogelijk-heden via ARTCEB (www.artots.nl/artceb).

ArTOTS

Programma:doorlopendvan 20.30 - 02.00 uurmet om 20.30 uur start verkoopexpositie Van 20.45-22.45 uur: Ieder half uur presentatie kunstenaar en ArtTalk door Katja de Man Van 23.00-00.00 uur: Kunstveiling met Eef van Opdorp Van 00.00- 02.00 uur: Vervolg ArtSale, DJ, ontmoetingsplek

Locatie:Melkfabriek, Guldenvliesstraat 4HWebsite:artsaledenbosch.nl

6

Beeld: werk van Jason Eden

Programma: doorlopend

van 20.30 tot 02.00 uurLocatie:

Copernicuslaan 80AWebsite:

dmtloods.nl

De tunnel!Spektakel is ook dit jaar een van de speerpunten van de jaarlijkse tentoonstelling van de DMT Loods. Tijdens de kunstnacht zal er in de loods een indrukwekkende expositie plaatsvinden met als thema: de tun-nel. De bezoekers zullen door een gigantische tunnel een route lopen door het gebouw, waarbij zo nu en dan misschien wel kunst langs komt. Op het aangrenzende terrein van de DMT kunnen bezoekers bij de bar eten en drinken, en dan nogmaals de tunnel in, want wie weet heeft u net wel iets over het hoofd gezien.

Over de DMT loodsDe DMT Loods is een ruimte waar 33 kunste-naars en vormgevers hun werkplek hebben gevestigd en waar de mogelijkheid is voor expositie, theater, dans, muziek, etc.Er is een projectruimte aanwezig van ± 1000 m² waar niet alleen de DMT gebruikt van maakt maar die regelmatig benut wordt door podium KRUK en de HUP. Tijdens de kunstnacht zal een aantal kunstnaars uit de DMT loods deze ruimte gebruiken voor een daverende expositie.De DMT loods is een onderdeel van het Bossche Makershuis.

DMT lOODS

7

Sfeerimpressie

Een gevarieerde avond met kunst, mobiele cinema en een hulde aan het oogstfeest. Een mix van sociale en esthe-tische experimenten en tegenstrij-digheden. Voor Galerie Arti Capelli kent kunst geen grenzen en moet het in al haar verschijningsvormen gevierd worden. Zo zijn er parallel aan de nieuwe expositie van JCJ Vanderheyden in het Rotterdamse Boijmans verschillende werken van de meester te zien in Arti Capelli.

Wie een film wil meepikken kan plaatsnemen in de CosyMo’s Solar Cinema van kunstenaar Maureen Prins. Verantwoord film kijken in een mobiele bioscoop die werkt op zonnestroom. Daarnaast sluit Arti Capelli aan bij een unieke live skype verbinding met vijftig nationale en internationale kunstenaars, opgezet door de nieuwe STICHTING JA. Tot slot viert Arti Capelli het oogstfeest op geheel eigen wijze in samen-werking met Buurtmoestuin Graafse Hof.

Over Arti CapelliArti Capelli wil een hybride podium zijn waarop sociale en filosofische vraagstukken van onze hedendaagse samenleving via de beeldende kunsten verbeeld en getransformeerd kunnen worden. Zonder voorkeur voor bepaalde media zoekt Arti Capelli naar kunstenaars die met hun werk de werkelijkheid bevrijden van de waan van de dag en kernthema’s van natuur, architectuur, sociale omgevingsdynamiek en welzijn aansnijden.

ArTI CAPEllI

Programma: doorlopend van 20.30 – 02.00 uurLocatie:In den Boerenmouw 19Website: bkkc.nl/filminbrabant kunstnachtdenbosch.nl

8

Beeld: werk van JCJ Vanderheyden

Programma: doorlopend

van 20.30 - 02.00 uurLocatie:

Lange Putstraat Website:

galerie-indruk.nlhenkwolvers.com

requiemvooreenbeuk.nl

De rijdende Keukenkruier en requiem voor een BeukDe rijdende keukenkruier, een mo-biele buitenkeuken op een steenkruier van Brigit Vermeulen, zal zich bewegen tussen de twee locaties. De grote rode beuk in de Casinotuin - net voor het monument voor de Joodse kinderen - is onlangs gekapt. Deze boom (Fagus Sylvatica Purperea) was meer dan 150 jaar oud en stond op een, voor ‘s-Her-togenbosch, hele belangrijke plek. Galerie InDruk en Wolvers Porselein slaan hun handen ineen om, samen met ieder die mee wil doen, een ode te brengen aan deze boom. Immers, pas als je iets met aandacht afsluit, kan je je daarna weer opladen voor andere dingen. De gastexposant van Wolvers Porselein Harry Koopman zal zijn laatste werk “Ceramic Power Racing“ tonen.

Over Galerie InDrukGalerie InDruk is 17 jaar gevestigd in de Lange Putstraat en ligt tussen het Noordbrabants Museum en de Sint-Jan in. De galerie kijkt uit op de Korte Putstraat; dé restaurantstraat van ‘s-Hertogenbosch. InDruk heeft steeds wis-selend werk van gerenommeerde kunstenaars als Klaas Gubbels, Harrie Gerritz, Wim van de Voort, Warffemius, Annemarie Vink, Leonie van Santvoort en Pieter Koenraads.

Over Wolvers PorseleinWolvers Porselein is 27 jaar gevestigd in de Lange Putstraat 4 in het centrum van de stad. In de presentatieruimte is voortdurend het werk te zien van keramist Henk Wolvers.

GAlErIE INDrUK I.S.MWOlvErS POrSElEIN

9

Beeld: keukenkruier van Brigit Vermeulen

Smooth Spanish JazzOnze galerie vult zich op deze avond met jazz in een Spaanse saus. Duo Nadia Basurto en Ximo Sirena zullen je tijdens deze nacht opladen met Nadia’s warme stem in combi-natie met Ximo’s intieme gitaarspel. De twee jonge Spaanse muzikanten hebben elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag ont-moet. Sindsdien geven ze vaak samen concerten. Onder het genot van deze warme klanken kunt u de tentoonstelling ‘Terugblik/Vooruit-blik’ zien. In deze tentoonstelling is nieuw werk te zien van: Jeroen Allart, Manu Baeyens, Simone van Bakel, Martijn Gort, Marjolijn Man-dersloot en Ingrid Simons.

Over Jan van Hoof GalerieDe Jan van Hoof Galerie, die inmiddels ruim 18 jaar bestaat, wil staan voor kwaliteit. Vanuit onze kwaliteitsnorm vindt de keuze voor kunstenaars en hun werk intuïtief plaats. Persoonlijke voorkeuren zijn bepalend voor het aanbod van de Galerie.

We werken met ongeveer 30 ‘vaste‘ kunstenaars (schilders en beeldhouwers). Met het werk van deze kunstenaars maken we 8 tentoonstel-lingen per jaar. Daarnaast nemen we jaarlijks deel aan 3 beurzen en geven we per jaar 3 kunstenaarsbiografieën uit.

GAlErIE JAN vAN HOOF

Programma: doorlopendvan 20.30 - 02.00 uurmet vanaf 21.00 uur live muziek tot 02.00 uur Locatie: Vughterweg 58-60, Website: janvanhoofgalerie.nl

10

Beeld: sfeerimpressie optreden van Nadia Basurto en Ximo Sirena

Programma: doorlopend

van 20.30 – 02.00 uurLocatie:

Verwersstraat 28Website:

majkehusstege.nl

Game Heroes in beeldInternationale kunstenaars zijndoor ons bij elkaar gezocht om eenunieke overzichtstentoonstellingsamen te stellen: Game heroes.Helden uit games zullen in allerleigedaanten en vormen te bewon-deren zijn. De officiële opening van deze expositie is de volgendedag maar deze speciale pre-games-party vindt tijdens de Kunstnacht alplaats. Game Heroes is een onder-deel van Game City. Enkele namen van deelnemendekunstenaars: Hugo Kaagman, IlseVermeulen, Super A, Rutger Ter-mohlen, Collin van der Sluis, DavidFlores, Piraat van de Potloodkrab-bels, Miss Bugs.Onderdeel van Game-City (p.29 )

Over Galerie Majke Hüsstege  Galerie Majke Hüsstege werd 40 jaar geleden door Ria Meijer opgericht in Amsterdam. Inmid-dels is de galerie een begrip en gevestigd in het centrum van Den Bosch. Majke vertegen-woordigt gevestigde en jonge kunstenaars uit binnen-en buitenland. De galerie toont per-soonlijke voorkeuren in de hedendaagse kunst.Gastvrijheid en het prikkelen van de bezoeker zijn van groot belang.Galerie Majke Hüsstege maakt spannende en evenwichtige tentoonstellingen in de galerie en op diverse kunstbeurzen.

GAlErIE MAJKE HÜSSTEGE

11

Beeld: werk van Hugo Kaagman, Super Cross

Tussen licht en donkerWe bewijzen dat horror en humor dicht bij elkaar kunnen liggen. Laat je gruwelijk verrassen in een cara-van, buiten bij de ingang van het Grafisch Atelier, door theatergroep CAROVANNA. Eet bijzondere hapjes speciaal voor de expositie gemaakt door Zita’s en theatraal geserveerd door Puck van der Werf. Laat je al kijkend meevoeren door de muziek. Voor deze expo ontwikkelde geluidskunstenaar Dick Bakker een soundscape. Kunstenaars Floor Kraan en Marieke Peters drukken en presenteren hun zeefdrukken en tijdens de Kunstnacht is de expositie ’Tussen licht en donker’ met werk van hen te zien in de ex-positieruimte. In het werk van Floor Kraan en Marieke Peters borrelt een onderhuidse spanning naar boven. Deze expositie is te zien van 10 sep-tember t/m 9 oktober.

Over Grafisch AtelierGA Den Bosch (Grafisch Atelier Den Bosch) is een openbare kunstenaarswerkplaats met expositieruimte waar alle voorzieningen zijn voor het maken van zeefdrukken, houtdrukken, etsen en lithografie.

GrAFISCH ATElIEr [GA]

Programma:doorlopend van 20.30 - 02.00 uur Locatie:Willem II fabriekBoschveldweg 471Website:gadenbosch.nl

12

Beeld: sfeerimpressie

Programma: doorlopend

van 20.30 – 02.00 uurLocatie:

Schilderstraat 17A entijdelijke locatie:

Hinthamerstraat 100Website:

ietsmooisaandemuur.nl

Kunst in ‘Darkroom’, in kelders en op zolderFosforescerende en fluorescerende, reflecterende en lichtgevende werken van verschillende kunste-naars zijn tijdens de Kunstnacht in de ‘Darkroom’ te zien. Je bent zelf onderdeel van de kunstruimte door middel van blacklight. Er is een doorlopende demo met speciale zeefdrukinkten. Special effects op gedrukte TSHIRTS, gepimpte en bewerkte (nacht) t-shirts in allerlei technieken en door verschillende kunstenaars. Er zullen fantastische ruimtes gecreëerd worden in de tijdelijke behuizing aan de Hintha-merstraat 100, Kelders!! Zolders!! Ingericht door kunstacademie-studenten. Ondertussen is in de Schilderstraat 17A  het 3D circus van Jeroen Bos te zien. Jeroen Bos neemt u mee naar een andere dimensie. Zijn grote fluoriserende doeken worden uitgelicht in black-light en  zijn in 3D te zien d.m.v. speciale brillen.

Over galerie ietsmooisaandemuur.nlGalerie Ietsmooisaandemuur.nl heeft een nauwe samenwerking met Zeefdrukatelier Kurt-face en heeft veel van Kurtface’s succesvolle gelimiteerde drukken en ander grafisch werk in huis. Hier kun je, vers van de pers, zeefdrukken en andere grafiekkunst vinden voor een attrac-tieve prijs. Werk van nationaal en internation-aal bekende kunstenaars, hangt aan de muur en is in stock bij Ietsmooisaandemuur.nl.Daarnaast verzorgt galerie ietsmooisaande-muur.nl inlijstingen, kunstuitleen voor bedrijv-en kunstpresentaties en kunstworkshops.

GAlErIE IETSMOOISAANDEMUUr.Nl

13

Beeld: sfeerimpressie

Alles waar je geen nee tegen kunt zeggen.Tussen 22.00 en 00.00 uur zal een grote groep (inter)nationale kun-stenaars een voor een het beste voor je uit de kast halen.Komt dat zien in de huiskamers van Tæt aan de Schilderstraat.Het is Live, het is flitsend, er is taart, het is JAAAAAAAAAA!

STICHTING JA is een samenwerk-ing tussen HUP: Tæt en galerie Arti Capelli

Over HUP:HUP: is een gastatelier voor beeldende kunstenaars, ontwerpers, schrijvers en cura-toren. HUP: organiseert projecten, werkperi-odes en exposities. HUP: is opgericht in 2009 en bestaat momenteel uit Klaas Burger, Stefany Karghoti, Rieneke de Vries en Marleen de Puydt.

Over Tæt Tæt is een initiatief van Michiel van de Weerthof en Marleen de Puydt. In hun huizen bieden ze hun benedenverdieping aan voor een week om ideeën, projecten en concepten uit te voeren.

Over Galerie Arti CapelliZie pagina 8

HUP: EN TæT STICHTING JA / THE yES FOUNDATION

14

Programma: doorlopendvan 20.30 - 02.00 uurmet van 22.00 tot 00.00 uur ‘live’ verbinding met kunstenaars Locatie: Tæt, Schilderstraat 3-5-7Website: stichting-ja.comtheyesfoundation.nl

Beeld: sfeerimpressie

Project Mme. Poulet | de kick-offDrie beeldend kunstenaars, een grafisch vormgever en een zangeres verwelkomen je in de wereld van Mme. Poulet met als uitgangspunt een klein doosje. ‘16 juni 2010, Les Massanes. Een klein doosje op een rommelmarkt. Met een vluchtige blik bekijk ik de inhoud, oude foto’s, prentjes, een paspoort. Pas later, als ik aandachtiger door de spullen kijk, realiseer ik me wat ik in handen heb....een deel van iemands leven.’ Mme. Poulet, haar leven van 1939 tot 1955. Wie was ze, wat laat ze zien, wie zijn de mensen om haar heen? Project Mme. Poulet is een uitnodiging om vanuit verschillende disciplines en invalshoeken met de inhoud van het doosje te werken. Mme. Poulet is een project van San-dra van As en Hilde van der Geld.

Over Café voltaireCafé Voltaire is een koffie- en broodjeszaak  ingericht in de stijl van de 50er jaren , waar kwaliteit en sfeer voorop staan, er wordt veel gewerkt met biologische produkten. Naast Café Voltaire wordt er van alles georganiseerd op het gebied van exposities en muziek op wisselende lokaties, bijv. lege winkelpanden en beelden-tuin, tevens is er jaarlijks Tango Libre, dit alles onder de noemer van Kunstruimte Voltaire. 

Programma: doorlopend

van 20.30 – 02.00 uurLocatie:

hoek Snellestraat /Stoofstraat 6

Website: kunstruimtevoltaire.nl

KUNSTrUIMTE vOlTAIrE

15

Beeld: sfeerimpressie

Contemporaryinternallaborato-ryofautisticmetabolismVoor de kunstnacht van 2011 bundelen makers: Werner Evers, Marcel Koopman, Miranda Crawford Rachel Zweije, Lisetteh, Kirsti Pol, Romijn Conen en Joost van Pagée hun krachten en ontwikkelen een bijzonder concept waarin beleven centraal staat.

Over het Bossche MakershuisMakershuis 24 is een van de Bossche Makershuizen. De DMTloods en Tæt in de Schilderstraat zijn de anderen. In Makershuis 24 werken o.a. een theatermaker, (grafisch) vormgever, beeldend kunstenaar, architect, videokunstenaar en acteur. Maar ook de headquarters van het BMH zijn in dit pand gevestigd. Het BMH is een platform en projec-torganisatie voor kunstenaars en makers uit alle disciplines met als doel de kunsten dichter bij de samenleving te brengen.

Programma:doorlopend van 20.30 tot 02.00 uurLocatie: Nieuwstraat 24Website: makershuis24.nl

MAKErSHUIS 24

16

Beeld: sfeerimpressie

1

53

6

10

1416

19

20

2223

1

Aft

rap

/ D

e G

ruyt

er F

abri

ek

p. 3

2

Ach

ter

de

Kan

p.

4 3

A

KV

St

Joos

t /

Verk

adef

abri

ek

p. 5

4

Art

ots

p. 6

5

DM

T lo

ods

p. 7

6

Gal

erie

Art

i Cap

elli

p. 8

7

Gal

erie

InD

ruk

/Wol

vers

Por

cele

in

p. 9

8

Gal

erie

Jan

van

Hoo

f G

aler

ie

p. 1

0 9

G

aler

ie M

ajke

Hüs

steg

e p.

11

10

G

rafi

sch

Ate

lier

p.

12

11

Gal

erie

iets

moo

isaa

nd

emuu

r.nl

p. 1

3 12

H

UP

& T

æt

p. 1

4 13

Ku

nst

ruim

te V

olta

ire

p. 1

514

M

aker

shui

s 24

p.

16

15

Mus

eum

Sla

ger

p.

19

16

Nov

a Ze

mb

la, m

icro

gal

erie

New

Z

p. 2

017

St

edel

ijk M

useu

m ’s

Her

tog

enb

osch

i.s.

m.

Noo

rdb

rab

ants

Mus

eum

en

Stic

hti

ng

Jh

eron

imus

Bos

ch 5

00

p. 2

118

SO

LOS

p. 2

319

St

ich

tin

g S

TOK

p. 2

420

Su

nd

aym

orn

ing

@ek

wc

p. 2

521

Te

n B

osch

init

iati

ef

p. 2

622

Te

nToo

n

p. 2

720

W

ürth

, kun

stlo

cati

e p.

28

23

Will

em II

Fab

riek

: b

ART

, CBK

’s-H

erto

gen

bos

ch,

p. 2

9

p

opp

odiu

m W

2, D

igit

ale

Wer

kpla

ats,

Will

em II

Ate

liers

23

Aft

erp

arty

p.

32

B

C

D

2

4

6

7

8

9

11 12

13

15

17

21

HA

lTES

KU

NST

NA

CH

TBU

S

Cen

tru

m (H

inth

amer

stra

at 1

00)

Mus

eum

Sla

ger

, Gal

erie

Maj

ke H

üste

ge,

Gal

erie

Art

i C

apel

li, G

aler

ie In

dru

k/W

olve

rs p

orse

lein

, Hup

&

Taet

, Mak

ersh

uis

24 ,

Gal

erie

iets

moo

isaa

nd

emuu

r.n

l, su

nd

aym

orn

ing

@ek

wc/

Wür

th, T

en B

osch

init

iati

ef,

Kun

stru

imte

Vol

tair

e, N

ova

Zem

bla

, SO

LOS

Wil

lem

II F

abri

ek (

Bosc

hd

ijkst

raat

)C

BK ‘s

-Her

tog

enb

osch

, bA

RT, P

opp

odiu

m, W

II A

fter

-p

arty

, Gra

fisc

h a

telie

r, D

igit

ale

wer

kpla

ats,

AK

VIS

t.Jo

ost/

Verk

adef

abri

ek, W

illem

II a

telie

rs, S

tich

tin

g S

tok

Gru

yter

fab

riek

(Ve

emar

ktka

de

8)O

pen

ing

sman

ifis

tati

e D

e g

ruyt

erfa

bri

ek

DM

T lo

od

s (C

oper

nic

usla

an 8

0a)

TenT

oon

, DM

T Lo

ods

Sted

elij

k M

use

um

‘s-H

erto

gen

bo

sch

(Mag

istr

aten

laan

100

)St

edel

ijk M

useu

m ‘s

-Her

tog

enb

osch

, Noo

rdBr

aban

ts

Mus

eum

, Sti

chti

ng

Jh

eron

imus

Bos

ch 5

00

Hee

tman

ple

in (h

oek

Vug

hte

rstr

aat)

A

chte

r d

e K

an, A

rtot

s, (v

anaf

hie

r ri

jdt

een

tuk

tuk

naa

r G

aler

ie J

an v

an H

oof)

19.0

0 -

19.3

0 u

ur

bu

sjes

rijd

en v

anaf

NS

stat

ion

Den

Bo

sch

naa

r d

e op

enin

gsm

anif

ista

tie

in

de

Gru

yter

fab

riek

.

20.0

0 -

02.0

0 u

ur

bu

sjes

rijd

en v

olg

ens

hun

vas

te r

oute

n

aar

de

kun

stn

acht

hal

tes.

Wac

htt

ijd

max

. 15

min

.Bu

sjes

rijd

en e

en v

aste

rou

te e

n s

top

-p

en b

ij Ku

nst

nac

htb

ush

alte

s.

In e

en b

linke

nd

e C

adill

ac v

ervo

erd

wor

den

tijd

ens

de

kun

stn

acht

? O

pg

e-p

ikt

wor

den

doo

r ee

n k

unst

enaa

r of

au

tofr

eak?

De

kun

stta

xi’s

rijd

en la

ng

s al

le lo

cati

es; z

ie je

er

een

, hou

d h

em

aan

, sp

rin

g e

r in

! de

kun

stta

xi’s

zijn

h

erke

nb

aar

aan

de

kun

stn

acht

bat

teri

j.

TIJD

EN K

UN

STN

AC

HTB

US

K

UN

STTA

xI

1

Aft

rap

/ D

e G

ruyt

er F

abri

ek

p. 3

2

Ach

ter

de

Kan

p.

4 3

A

KV

St

Joos

t /

Verk

adef

abri

ek

p. 5

4

Art

ots

p. 6

5

DM

T lo

ods

p. 7

6

Gal

erie

Art

i Cap

elli

p. 8

7

Gal

erie

InD

ruk

/Wol

vers

Por

cele

in

p. 9

8

Gal

erie

Jan

van

Hoo

f G

aler

ie

p. 1

0 9

G

aler

ie M

ajke

Hüs

steg

e p.

11

10

G

rafi

sch

Ate

lier

p.

12

11

Gal

erie

iets

moo

isaa

nd

emuu

r.nl

p. 1

3 12

H

UP

& T

æt

p. 1

4 13

Ku

nst

ruim

te V

olta

ire

p. 1

514

M

aker

shui

s 24

p.

16

15

Mus

eum

Sla

ger

p.

19

16

Nov

a Ze

mb

la, m

icro

gal

erie

New

Z

p. 2

017

St

edel

ijk M

useu

m ’s

Her

tog

enb

osch

i.s.

m.

Noo

rdb

rab

ants

Mus

eum

en

Stic

hti

ng

Jh

eron

imus

Bos

ch 5

00

p. 2

118

SO

LOS

p. 2

319

St

ich

tin

g S

TOK

p. 2

420

Su

nd

aym

orn

ing

@ek

wc

p. 2

521

Te

n B

osch

init

iati

ef

p. 2

622

Te

nToo

n

p. 2

720

W

ürth

, kun

stlo

cati

e p.

28

23

Will

em II

Fab

riek

: b

ART

, CBK

’s-H

erto

gen

bos

ch,

p. 2

9

p

opp

odiu

m W

2, D

igit

ale

Wer

kpla

ats,

Will

em II

Ate

liers

23

Aft

erp

arty

p.

32

KO

M M

ET D

E FI

ETS!

O

V-fi

etse

n z

ijn o

p h

et c

entr

aal

stat

ion

te

huu

r.

A B C D E F

E

F

A11

18

Piet Slager komt tot leven. Je kunt in de geschiedenis van’s-Hertogenbosch en omgeving duiken middels schilderijen en tekeningen tentoongesteld in een fraai gerenoveerd gebouw. Er is live muziek in een sfeervolle setting.

Over Museum Slager Het geheel gerenoveerde Museum Slager heeftwerken van de kunstenaarsfamilie Slager,bestaande uit acht schilders uit drie generaties.Niet alleen werken van de familie Slager ,maar ook enkele meubels en voorwerpen uit deverschillende periodes worden tentoongesteld.Zo krijg je een indruk van het leven, wonen en werken in de 19e en 20e eeuw in ‘s-Hertogen-bosch, gezien door de bril van de familie Slager.

Programma: doorlopend

van 20.30 tot 02.00 uurLocatie:

Choorstraat 8-10Website:

museumslager.nl

MUSEUM SlAGEr

19

Beeld: werk van P.M. Slager, Waterloo

Micro-WaveAcht microgaleries gerangschiktals één golf achter de ondersteraampjes van de voorgevel vankunstenaarscomplex Nova Zembla.Twintig meter beweging, humoren speelsheid vanaf de straatkantte bezichtigen. Nog nooit werd jeziel zo snel opgeladen.De deur naar het binnenplein staatopen! Kom en kijk hoe micro, macrowordt!

Over Nova ZemblaNova Zembla is een ateliercomplex / kun-stenaarsinitiatief met 28 ateliers, waar 30kunstenaars in diverse disciplines werkzaamzijn. Bij gelegenheid organiseert Nova Zemblapresentaties / tentoonstellingen. Nova Zemblais gevestigd in de voormalige uit 1912 dater-ende MULO St.Aloysiusschool , een karakteris-tiek, monumentaal pand in het centrum van‘s-Hertogenbosch.

Over Microgalerie NewZMicrogalerie NewZ (probably the smallest gallery in the world) is een microtentoon-stellingsruimte achter de ramen rechts van de ingang van Nova Zembla waar elke maand één van de kunstenaars uit Nova Zembla exposeert.

Programma: doorlopend van 20.30 – 02.00 uurLocatie: St.Josephstraat 20Website: nzembla.nl microgalerienewz.com

NOvA ZEMBlA / MICrOGAlErIE NEWZ

20

Beeld: sfeerimpressie

Drie instellingen presenteren een avondvullend programma vol eigen-tijdse kunst en cultuur. Twee nieuwe tentoonstellingen gaan in première tijdens de Kunstnacht: de Bosch Young Talent Show (BYTS) en ‘Be-richten van het Front’ door het Nieuw Brabants Front. Kunstenaars uit alle windstreken zullen zich pre-senteren deze avond, soms ingeto-gen, soms in confrontatie met het publiek.

Holland’s Next Modeltekenen is je wekelijkse portie teken&drinken.In een gezellige en vermakelijke sfeer wordt het aloude en am-bachtelijke modeltekenen weer op een voetstuk gezet. Omdat tijden en middelen veranderen wordt bij HNM geen enkel medium geschuwd.

Renée van Trier kruipt in haar performance ‘I am sorry that I hold your fuckin’ hand’ in de huid van een ‘loser’. Tenminste, dat is wat de algemeenheid schreeuwt.

Over het Stedeijk Museum ‘s HertogenboschHet Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch is een jong en levendig museum voor heden-daagse beeldende kunst en vormgeving met een internationale, gespecialiseerde collectie hedendaagse beeldende kunst en vormgeving. Daarnaast heeft het museum een uitgebreid en gevarieerd tentoonstellingsprogramma en or-ganiseert het vanuit het kenniscentrum allerlei activiteiten waaronder excursies, rondleidingen en workshops die zowel volwassenen als kin-deren en scholieren op verschillende bijzondere manieren bij hedendaagse kunst betrekt.

Programma:doorlopend

van 20.30 - 02.00 uur metNachtcafé:

 20.30HOLLAND’S NEXT

MODELTEKENENmodeltekenen in een

nieuwe outfit / tekenen onder invloed

 20.30 – 22.00 uur

CUISINE INFERNOPiedro Bolas Mordedor ver-

warmt de innerlijke mens 

20.30 – 02.00 uurART LOUNGE

Een live set met sound en visuals door host Willum

Geerts, de Sound Capes en gasten

 Museum:

 21.00, 22.00, 23.00 en 24.00 uur

RONDLEIDINGEN BOSCH YOUNG TALENT SHOW

(BYTS)maak kennis met aanstor-

mend internationaal talent 

21.30 – 22.00 uur:EEN GOED

(KUNSTENAARS-)GESPREKmet Stan Wannet en Leila

Andersondoor Nieuw Brabants Front

(achterzaal). 

22.30 – 23.00 uur:I AM SORRY THAT I HOLD

YOUR FUCKIN’ HANDPerformance door Renée

van Trier (auditorium).Wees vroeg want:

vol = vol. Deur open om 22.15.

STEDElIJK MUSEUM ’S HErTOGEN-BOSCH I.S.M. NOOrDBrABANTS MUSEUM EN STICHTING JHErONIMUS BOSCH 500

Beeld: Renée van Trier Foto: Van Doorn photography

21

Over het Noordbrabants MuseumHet Noordbrabants Museum ondergaat de komende maanden een fantastische metamor-fose! In het hart van ‘s-Hertogenbosch wordt gebouwd aan een opwindend complex waar kunst en cultuur, heden en verleden samen-komen in één prachtige omgeving. Samen met het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch vormt het Noordbrabants Museum vanaf eind 2012 het Museumkwartier. Tijdens de Kunstnacht kom je het Noordbrabants Museum in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch tegen!

Over Jheronimus Bosch 500Met de internationale manifestatie Jheroni-mus Bosch 500 herdenken Nederland, de stad ’s-Hertogenbosch, inwoners en gasten van 2010 tot en met 2016 het vijfhonderdste sterfjaar van een van de grote Hollandse meesters: Jheronimus Bosch (ca. 1450 – 1516). De Bosch Young Talent Show (BYTS) is een internationaal kunstevenement met veelbelovende beel-dend kunstenaars onder de 30 jaar. De ruim veertig jonge talenten zijn afkomstig uit de 16 internationale Bosch-steden. In 2011 laten zij van 17 september tot en met 16 oktober hun recente werk zien in het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch. 

Locatie: Magistratenlaan 100Website:sm-s.nlnoordbrabantsmuseum.nlbosch500.nl

Beeld: Nieuw Brabants Front Foto: Peter Cox

22

Beeld: sfeerimpressie HOLLANDS NEX T MODELTEKENEN

Openbaar Kabaal, De Wasman en CosyMo’s Solar CinemaOpenbaar Kabaal: een geluidsin-stallatie met radiografisch bestuur-bare tikinstrumenten door Thomas Rutgers en Jitske Blom. Naast dit Openbaar Kabaal kan je ook zomaar De Wasman tegenkomen op straat, een mobiele performance van Mar-tijn Aerts “Uw ervaring van handen wassen verandert totaal wanneer ik het doe.” Wie van film houdt kan een buitenfilmprogramma meepik-ken gepresenteerd door het bkkc (brabants kenniscentrum kunst en cultuur) i.s.m. CosyMo’s Solar Cin-ema en Solos. Voor de deur van Arti Capelli verantwoord film kijken met de mobiele bioscoop die werkt op zonnestroom.

Over SolosSOLOS is een creatief platform door, voor en over jongeren. Een broedplaats voor actieve deelname, ontmoeting, verbinding, productie,experiment, coaching, educatie, promotie, presentatie en verkoop. Een actief productiekli-maat op basis van eigen ideeën van jongeren en young professionals, met coaching door professionals. Met cross-overs op gebied van kunst, media, film, tv, fotografie, dans, muziek, animatie, theater, mode, taal en performances.

Programma:doorlopend

van 20.30 - 02.00 uur Openbaar Kabaal:

van 22.00 – 23.00 uur Locatie:

KerkstraatDe Wasman: doorlopend

Locatie:mobiel in de stad

CosyMo’s Solar Cinema: doorlopend

Locatie:In den Boerenmouw

Website: solos.nu

SOlOS

23

Beeld: De Wasman

videomapping & videoclip ‘Sing my song’Een videoclip die is gemaakt zodat je er omheen kan lopen, het van alle kanten kan bekijken en niet gelimiteerd bent aan een scherm. Door middel van de vernieuwende techniek videomapping heb-ben Ivar Posthumus en Dorus van Lieshout een maquette ontwikkeld die veranderd in een videoclip. Het object, wordt zelf het scherm. De videobeelden zijn op een grafische manier benaderd en geven op een hoog tempo een spetterende, kleur-rijke verbeelding van de muziek. Hiermee presenteren ze het debuut van de single “Sing my song” van de rockband Daybroke. Naast deze per-formance is de jubileum-expositie ‘Recht van d’n ezel’ te zien.

Over Stichting STOKStichting STOK, Stedelijk Overleg Kunstenaars ’s-Hertogenbosch.In zeven expositieronden per jaar laat STOK zien wat de beeldend kunstenaar uit Den Bosch en wijde omgeving in huis heeft. STOK organiseert in wisselwerking met alle kunstdisciplines exposities waarbinnen theater en muziekuit-voeringen hun plek gevonden hebben. Met aan-vullend workshops , lezingen en rondleidingen in het monumentale pand valt er voortdurend wat te beleven.

Programma: doorlopend van 20.30 – 02.00 uurLocatie: Citadellaan 7Website: stokpunt.nl

STICHTING STOK

24

Beeld: sfeerimpressie

Première: Opera BuffaSundaymorning@ekwc is doorgaans gesloten voor publiek maar tijdens de Kunstnacht open met de premi-ère van Opera Buffa. De keramische beeldengroep ‘De Mooie Mensch’ van beeldend kunstenaar Rob Ruimers beweegt zich traag voort op de klanken van componist Berrie Kolmans. Het publiek bevindt zich te midden van de beelden terwijl live muziek uit de lucht komt neerdalen. De opera geeft volgens Ruimers “een cynisch commentaar op de idiotie van de mensch. De beeldengroep toont de basis van de mensheid. De tweeslachtige figuren hebben het lijf ontdaan van de ratio en dit is het resultaat.” Een symbiose van kera-miek en muziek door Rob Ruimers en Berrie Kolmans.

Over Sundaymorning@ekwcHet Europees Keramisch Werkcentrum aan de Zuid Willemsvaart is een centre of exellence en artist in residence. Twaalf kunstenaars, ontwerpers en architecten uit alle delen van de wereld wonen en werken gedurende elke keer drie maanden in ’s Hertogenbosch. In 2010 werd de werkplaats uitgebreid met een CAD/CAM werkplaats.

Programma: doorlopend

van 20.30 - 02.00 uur met om 21.30 en om 23.00

de performance Opera Buffa (duur 30 minuten)

Locatie: Zuid Willemsvaart 215

Website: sundaymorning.ekwc.nl

SUNDAyMOrNING@EKWC

25

Beeld: werk van Rob Ruimers, de mooie mensch 6

Portret van ons Collectief Beeldgeheugen Ten Bosch initiatief presenteert tijdens de Kunstnacht recent werk van Bas Louter, onder de titel ‘Teflon’. Bas Louter maakt grote tekeningen gebaseerd op historisch beeldmateriaal, elementen uit de entertainmentindustrie en ver-halende tradities als film noir. Hij tekent series portretten die moeilijk te duiden zijn betreffende tijd of plaats. Zijn portretten laten een fascinatie zien met ons collectief beeldgeheugen, het herkennen van beeld maar ook de verschuiving van zijn betekenis door de collectieve beeldvorming van films, boeken en andere media. Momenteel werkt en woont Bas Louter (1972) in Los Angeles.

Over Ten Bosch InitiatiefTen Bosch initiatief werd opgericht in 2009 als een studio voor multidisciplinair ontwerp en een projectruimte voor actuele kunst. De projectruimte van 65 m2 bevindt zich in de binnenstad van Den Bosch en fungeert als presentatieplek voor actuele kunst. Vanuit de ontwerpstudio in Amsterdam ontwikkelt Ten Bosch initiatief middelen voor communicatie, met een conceptuele aanpak. Ontwerpers, schrijvers, strategen, architecten, fotografen en kunstenaars werken hier samen aan het beden-ken en realiseren van nieuwe projecten.

Programma: doorlopend van 20.30 tot 22.00 uurLocatie: Triniteitstraat 6Website: tenboschinitiatief.nl

TEN BOSCH INITIATIEF

26

Beeld: werk van Bas Louter

Opening: vrouwen aan de haal met paar(d)sEen complementaire tentoonstelling getrokken door 14 jonge paarden.Kom kijken in onze stallen en lekker uitrazen op de hei. Het wordt bont in verschillende disciplines. Een nieuwe expositie waarin alle vrou-wen in het pand aan de haal gaan met paars. Zowel de werken als de expositie zelf is door onze jonge kunstenaars gemaakt.

Over TenToonTenToon, studentengalerie in Den Bosch. De galerie wordt in stand gehouden door een groep jonge dames, die allen op hun eigen manier verbonden zijn aan de AKV | St.Joost. TenToon organiseert elke drie weken een expos-itie voor en door jonge kunstenaars. Afgelopen mei hebben wij onze entrance gemaakt in het nieuwe pand aan de Paardskerhofweg. Wij de-len onze ruimte met verschillende ateliers waar enkel vrouwen hun intrek hebben genomen.

Programma: doorlopend

van 20.30 tot 02.00 uurLocatie:

Paardskerkhofweg 14 / 2

TENTOON

27

Beeld: sfeerimpressie

Programma: doorlopend van 20.30 - 02.00 uurLocatie: sundaymorning@ekwc: Zuid Willemsvaart 215Website:wurth.nl/kunstlocatiesundaymorning.ekwc.nl

Eetbaar schilderijTijdens de kunstnacht is kunstloca-tie Würth, vertegenwoordigd met een heus eetbaar schilderij van de Bossche kunstenares Marianne Peijnenburg. Het werk, dat - let op- te zien is in het sundaymorning@ekwc, is gemaakt van trekdrop en winegums en wekt de illusie een glas-in-loodraam te zijn. Een zoete energie oplader voor jong en oud. Het kunstwerk is in samen-werking met kinderen vervaardigd tijdens workshops in Kunstlocatie Würth en geïnspireerd op een schilderij van Lüpertz uit de huidige tentoonstelling.

Over kunstlocatie WürthKunstlocatie Würth is gevestigd in het bedrijfspand van Würth Nederland B.V. in ‘s-Hertogenbosch. Jaarlijks zijn er twee kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen te zien met kunst uit de verzameling Würth. De verzameling concentreert zich op kunst uit de 20e en 21e eeuw en bevat nu 14.000 objecten. Bij kunstlocatie Würthzijn de afgelopen jaren ondermeer tentoonstellingen geweest rondom het werk van Marc Chagall, Robert Jacobsen, Friedensreich Hundertwasser, Max Ernst, Christo en Jeanne-Claude, Arnulf Rainer, Armando en Markus Lüpertz.

WÜrTH, KUNSTlOCATIE

28

Beeld: werk van Marianne Pijnenburg, Eat and pray

Locatie: CBK ’s-HertogenboschOrganisatie: Game-CityDe expositie in het CBK toont art-games en (interactieve) installaties, levensechte 3D graphics en geschil-derde decorsettings van games, van voornamelijk internationaal werkzame kunstenaars en ontwer-pers.

Game-CityGame-City belicht het raakvlak tus-sen beeldende kunst en games. Het artevent start 17 september tijdens de Kunstnacht en omvat games, installaties, performances, muziek, film en beeldende kunst en duurt t/m 6 november 2011. Game-City is een co-productie van het CBK ’s-Hertogenbosch en bART |mobiel platform voor beeldendekunst.

Een avond vol Gameboypop of Chip-tune music: De allerbeste muziek van nu wordt gemaakt met de spelcomputers van vroeger, die worden bespeeld als muziekin-strumenten, waaruit een extreem dansbaar geluid komt. Met optre-dens van: Der Warst, Men of Mega, Kanagawa, Monodeer en DJ’s van Eindbaas.

Over CBK ‘s-HertogenboschHet CBK, Centrum Beeldende Kunst ’s-Hertogen-bosch is een kunstorganisatie in ’s-Hertogen-bosch die o.a. kunstenaars, kunstorganisatiesen kunstliefhebbers met elkaar verbindt. Sinds2010 is zij gehuisvest in de Willem II Fabriek, waar het toekomstige beeldende kunstcluster gerealiseerd wordt.

Programma: doorlopend

van 20.30 tot 02.00 uurLocatie:

Willem II Fabriek,Boschdijkstraat 100-104

Boschveldweg 471:bART, CBK ‘s-Hertogen-bosch, W2 poppodium,

Digitale Werkplaats, Willem II ateliers

Website:game-city.nl

bartophetweb.nlcbks-hertogenbosch.nl

w2.nl cbks-hertogenbosch.nl/

digitalewerkplaatswillem2ateliers.nl

WIllEM II FABrIEK : bArT, CBK ’S-HErTOGENBOSCH, POPPODIUM W2, WIllEM II ATElIErS, DIGITAlE WErKPlAATS

29

Beeld: Robert Overweg, The End of the virtual world

Locatie: W2 PoppodiumOrganisatie: Game-City i.s.m. W2 Poppodium en Digitale Werkplaats.

Films gemaakt binnen gamesset-tings (Machinima), artgames van Lieven van Velthoven en een inter-actieve geluidsinstallatie op het toilet van Marijn Moerbeek. Com-ponist en nieuwe mediakunstenaar Tarik Barri geeft een audiovisuele performance en kunstenaarSteve Napier en vj-collectieven De Oplichters, Kabelfreak und die Konz-tructor :// en C-men verzorgen de visuals. Don’t miss it!

Locatie: de gangen van de Willem II fabriek. Organisatie: Game-City i.s.m. Willem II Ateliers

In de gangen van de Willem II exposeren ateliergebruikers met werken die zijn geïnspireerd op games. Met: Mario Dijsselbloem, Francine Steegs, Marieke Pe-ters, Fieke Terstegge, Arnold van Griensven, Bianca Tangange en Floor Kraan. Kunstenaarsollectief Febberkes o.l.v. Veerle Dijsselbloem geeft een performance geïnspireerd op screensavers en kruipen in de huid van Avatars.

30

20.30 - 21.00 uurDJ’s van Eindbaas21.00 - 21.30 uurMen Of Mega21.30 - 22.00 uurDer Warst22.00 - 22.30 uurTarik Barri23.00 - 23.30 uurMonodeer23.45 - 00.30 uurKanagawa00.30 - 01.00 uurDJ’s van Eindbaas

Beeld: Lieven van Velthoven, Roomracer

31

Over bArTbART is een mobiel kunstplatform dat exposi-ties en aanverwante activiteiten organiseert inde steden ’s-Hertogenbosch en Amsterdam. Het unieke van bART is dat zij geen vaste exposi-tielocatie heeft, maar voor elk project een pas-sende ruimte zoekt. Hierbij wordt regelmatigde samenwerking gezocht met andere (kunst)organisaties.

Over W2 PoppodiumIn W2 Poppodium maak je livemuziek van bandstot dance nog intiem, oprecht én van dichtbijmee. Met dank aan ruim 100 vrijwilligers!

Over De Digitale WerkplaatsDe Digitale Werkplaats verbindt kennis met creativiteit op het gebied van digitale en elektronische technieken. Het is een jong, vooruitstrevend laboratorium waarin onderzoek en experiment centraal staan. De Digitale Werkplaats is een onconventionele schakel tussen kunst, wetenschap, onderwijs en het bedrijfsleven.

Over Willem II AteliersWillem II Ateliers, het eerste ateliercomplex in ‘s-Hertogenbosch. Ruim 30 jaar in gebruik door gemiddeld 34 beeldend kunstenaars die o.m. kunstenaarsinitiatief Artis, Het Grafisch Atelier en de Atelierroute in ‘s-Hertogenbosch hebben opgericht.

AFTErPArTy IN W2 POPPODIUM MET DJ KyPSKI

32

Beeld: DJ Kypski

AFTErPArTy IN W2 POPPODIUM MET DJ KyPSKI Om 02.00 uur sluiten alle deuren van de deelnemende instellingen behalve die van W2 Poppodium. Alle verzamelde energie tijdens deze nacht komt hier samen en vormt een partij energetische velden die nog lang zullen na-klinken in Den Bosch en omgeving.

Dit feest is in goede en deskundige handen van DJ Kypski. ‘jawel dat is de helft van van C-Mon & Kypski’.

Kypski, ooit hiphop-dj, gooit zijn roots niet overboord. Hij pakt de scratch-naald weer op en com-bineert die met moderne dance. Reken maar dat zijn partyscratchen voor een meer dan vette afterparty zorgt die tot in de late uurtjes doorgaat. Kypski’s beats leveren gegarandeerd energie!

AFTErPArTy

Over Kunstnacht Den BoschKunstnacht Den Bosch 2011 wordt georganiseerd door CBK ‘s-Hertogenbosch in samenwerking met diverse partners en is finan-cieel mogelijk gemaakt door de gemeente ’s-Hertogenbosch, VSB Fonds, Stichting Jheronimus Bosch 500, BIM, AKVISt. Joost en spon-sorbijdragen.

voor en door studentenStudenten van AVK | St. Joost Den Bosch heb-ben voor de campagne het thema ‘Kunst laadt je op!’ bedacht en vormgegeven in diverse uitingen waaronder dit programmaboekje en de site.

www.kunstnachtdenbosch.nl

Tekst: deelnemers Kunstnacht Den BoschEindredactie: afdeling CommunicatieRedactie: afdeling communicatieVormgeving: klas GO2 AKV|St.JoostIwan van HierdenCoördinatie en organisatie: CBK ‘ s-Hertogen-boschDrukwerkcoordinatie: René Savelsbergh,de-communicatieregissseur.nlOplage: 2500 stuks

Contact:Programmering: Ivonne van der Velden [email protected]

Productie: Heleen Moors [email protected] Moonen [email protected] Hooijberg [email protected]

CommunicatieAnnemiek Gijsbers [email protected] Kramer [email protected]

Met speciale dank aan alle vrijwilligers, stu-denten en docenten klas GO2 AKV|St. Joost en chauffeurs van de kunsttaxi’s

Wijzigingen en onjuistheden voorbehouden, kijk voor laatste updates op kunstnachtden-bosch.nl

COlOFON

K U N S T N AC H T D E N B O S C H . N l