Programmaboekje kerstconcert 2014

6
Koninklijk Koor Sint Cecilia & het Neretva-ensemble presenteren Carols for Christmas samen met Dirigent : Bart Van Casteren Piano : Alex Roosemeyers Zaterdag 13 december 2014 om 20.00 uur St Antoniuskerk te Essen

description

 

Transcript of Programmaboekje kerstconcert 2014

Koninklijk Koor Sint Cecilia

&

het Neretva-ensemble

presenteren

Carols for Christmas samen met

Dirigent : Bart Van Casteren

Piano : Alex Roosemeyers

Zaterdag 13 december 2014 om 20.00 uur

St Antoniuskerk te Essen

Koninklijk koor Sint-Cecilia Essen Het Koninklijk Koor Sint-Cecilia is één van de oudste verenigingen van Essen. Op 12 november 1827 werd het parochiale zangkoor “Confrerie der Heilige Cecilia” opgericht. Vanaf mei 1968werd het een gemengd koor.

Het koor telt momenteel 50 leden en luistert eucharistievieringen op in de parochiekerk van Essen Onze-Lieve-Vrouw Geboorte, op verschillende zon- en feestdagen tijdens het kerkelijk jaar. Naast de liturgische en religieuze gezangen worden ook profane liederen ingestudeerd. Het koor organiseert zelf concerten en verzorgt gastoptredens in samenwerking met andere koren. De wekelijkse repetities van het koor vinden plaats op maandagavond om 20 uur in het cafetaria van woon- en zorgcentrum De Bijster in Essen. Sinds 2004 staat het koor onder leiding van Bart Van Casteren. Vaste pianisten zijn Els Schoof en Alex Roosemeyers.

Bart Van Casteren

Bart Van Casteren studeerde piano aan het conservatorium te Antwerpen. Tevens volgde hij enkele jaren koor- en orkestdirectie. Na zijn studies werd hij pianoleraar in vele Vlaamse muziekacademies. Hij werkte ook als assistent-dirigent bij de Opera van Maastricht en de Vlaamse Opera. Bart is de artistieke leider van enkele koren en een orkest. Samen met zijn echtgenote geeft hij geregeld pianoconcerten. Na een masterclass in Wenen vervolmaakt hij zich verder bij professor Siebens. Bart is mede-oprichter dirigent van het Neretva-ensemble, sinds 2004 verbonden aan het Koninklijk koor St. Cecilia en vanaf 2006 dirigent van de Kon. Fanfare St. Willibrordus. Bart leidde en dirigeerde onder anderen het Carmina Buranaproject, het requiem van Verdi, de Johannespassie en de Petite Messe Solenelle van Rossini waar het Kon. St. Ceciliakoor ofwel organiseerde ofwel haar medewerking aan verleende. Sinds september 2009 is Bart Van Casteren aangesteld als chef-dirigent van het Vlaams Symphonisch Orkest. Samen met zijn echtgenote geeft hij geregeld pianoconcerten.

Piano: Alex Roosemeyers Naast Els Schoof, is Alex Roosemeyers vaste begeleider van het Koninklijk Koor Sint-Cecilia Essen. Alex studeerde aan het Koninklijk Muziek Conservatorium te Gent waar hij met grote onderscheiding het Hoger Diploma Piano en Kamermuziek behaalde. Om zijn inzicht in de muziek te verruimen, legde hij zich toe op het bespelen van orgel, klavecimbel en pianoforte. Later volgde hij diverse masterclasses aan het Mozarteum te Salzburg. Alex geeft les aan het Gentse Conservatorium en is lid van diverse kamermuziekensembles. Hij reisde mee naar verschillende Europese steden als operarepetitor en stagemanager. Hij verleende zijn medewerking aan het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen, aan verscheidene theaterproducties en speelde mee in enkele succesvolle musicals. Alex was voor de musical 14-18 repetent voor het live-orkest. Voor het koor begeleide Alex reeds meedere vieringen en producties als Carmina Burana, en de Petite Messe Solenelle van Rossini

Neretva ensemble Aanvankelijk was dit ensemble de begeleidingsgroep van het Antwerpse P.I.H.-koor. Na enkele jaren werd de groep uitgebreid met jongeren vanuit Jeugd en Muziek. Intussen is het verder uitgegroeid tot een divers ensemble bestaande uit een 40 tal leden. Het ensemble is bezet met ondermeer strijkers (viool, altviool, cello, contrabas), blazers (fluit, hobo, klarinet, trompet, euphonium, fagot en trombone), piano en slagwerk.

Het Neretva ensemble is genoemd naar de gelijknamige rivier die door de Bosnische stad “Mostar” loopt. In April 2011ging het ensemble op concertreis doorheen Bosnië-Herzegovina en Kroatië, waar ze drie succesvolle concerten brachten in Sarajevo, Mostar en Dubrovnik. Het concert in Mostar werd in openlucht opgevoerd met zicht op de Neretva rivier. Een unieke ervaring voor alle Neretva muzikanten! In 2014 werd deze ervaring herhaald met een dubbelconcert in Praag. Sinds dit jaar maken zij ook deel uit van de muziekacademie van Berchem.

PROGRAMMA

Neretva-ensemble

The Montagues and Capulets, deel uit Romeo & Juliet suite n°1 Prokofiev

Petite Suite Debussy

Finlandia Sibelius

Koninklijk Koor Sint-Cecilia

My heart, my Bethlehem Ruth Elaine Schram / David Gaines

Midnight Mass on traditional Carols Bernard Dewachtere

Snow Henry Longfellow / Kenneth Riggs

Gray Christmas Keisuke Handa

Carol of the bells Mykola Leontovych

Born is the light of the world Sally Deford

Our promised Messiah Kenneth Bryars

Joy in Judea Ruth Elaine Schram / David Davenport

The polar express arr. Glen Ballard/ Alan Silvestri

Het Koninklijk Koor Sint-Cecilia &

Het Neretva-ensemble

danken U voor uw aanwezigheid en uw steun

dankt al diegenen die een handje hebben meegeholpen in de realisatie van dit concert.

Wij wensen u een

ZALIG KERSTFEEST

en een

GEZOND EN GELUKKIG 2015

Uw steun is steeds welkom :

Voor meer informatie

Als zanger : [email protected] Als medewerker voor concerten : [email protected]

Repetitie : RVT De Bijster elke maandag van 20.00 tot 22.15 uur

Als steunend lid vanaf 25 EUR: BE90 8508 1632 6332, BIC SPAABE22

www.ceciliakoor.be tel : 0477240271