Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

16
PREMIUM-SPORTHORSES YOUR EQUESTRIAN PARTNER PREMIUM-SPORTHORSES .BE

description

www.premium-sporthorses.be

Transcript of Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

Page 1: Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

PREMIUM-SPORTHORSESyour equestrian partner

PREMIUM-SPORTHORSES.BE

Page 2: Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

premium-sporthorses services

Training:

Aanrijden van jonge & ervaren paarden in zowel dressuur als springen. Ons team van ruiters doen dit op een professionele manier en we brengen ook uw paarden uit op wedstrijd indien u dit wenst.

Alles wordt in overleg gedaan met de eigenaar en er wordt aan één uitvoeringsplan gewerkt.

CoaChing:

Ons team van pro-coaches komen ook aan huis, van pony ruiter tot ervaren wedstrijdruiter, zowel springen als dressuur.

Door onze goede samenwerking met internationale topruiters organiseren wij op geregelde tijdstippen clinics en stages met deze topruiters.

Fokkerij:

Elk jaar fokken wij uit topmerries ( merrie’s die topsport gelopen hebben) veulens, wij investeren constant in onze fokkerij om super producten voor onze klanten te hebben.

Wij hebben ook een team waar u fokadvies kan aanvragen, tevens begeleiden wij ook u met de jonge veulens, opfok of voor de handel.

Voor 2015 bieden we ook een service aan

om uw merrie te laten veulen bij ons onder toezicht. Tevens begeleiden wij u ook met uw veulens voor opfok of verkoop

SaleS:

Al meer dan 15 jaar ervaring in het verhandelen van sportpaarden wereldwijd van amateur tot Grand Prix paard zowel in springen als dressuur, samen met de klant zijn wij een team in hun zoektocht.

Onze focus in dit partnership is ook op de aftersales, het stopt niet met de verkoop.

Tevreden klanten wereldwijd is onze focus.

Page 3: Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

premium-sporthorses services

SporTmanagemenT:

Door de sterke relaties doen wij ook het management van ruiters. Ruiters waarvoor wij het management doen zijn zeer tevreden over onze aanpak.

Teamwork van A tot Z.

horSe TruCkS:

Premium-sporthorses heeft steeds enkele paardenvrachtwagens in stock, ook bouwen wij vrachtwagens naar de klant zijn behoeften. Ook voor reparaties of spuitwerken aan uw huidige paardenvrachtwagen kan je op ons beroep doen.

ConTaCT: [email protected]

mobile: 0032 (0)491 08 40 53

Page 4: Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

Dream Boy heeft zichzelf afgelopen jaar enorm positief ontwikkeld in de sport. De fantastische veulens uit zijn eerste jaargang tonen zijn verervingskracht. Zijn KWPN veulen rapportage was dan ook lovend. Dream Boy fokt zoals hij zelf is, hoogbenig met zeer veel uitstraling, zijn veulens bewegen bergop met een opvallend goed gebruik van het achterbeen. In veulenveilingen van o.a. Borculo, Prinsjesdag en Dronten zijn nakomelingen van Dream Boy verkocht.

Zelf wist hij in de zomer een uitstekende 4e plaats te bemachtigen in de PAVO cup. Tijdens de GMB hengstencompetitie deed hij daar nog een schepje bovenop en won 2 van de 4 selectie wedstijden. En werd meerdere malen beloond met een 9.5 voor het draven, galopperen en voor aanleg als dressuurpaard. Tijdens de finale in Den Bosch behaalde Dream Boy een prachtige tweede plaats en werd wederom geroemd om zijn sterk achtereen gebruik. Zijn moeder Resia is een elitemerrie, deed een goede verrichting en komt uit een familie die meerdere goede dressuurpaarden bracht. Dream Boy’s vader Vivaldi is op dit moment zeer succesvol op Lichte Tour-niveau onder Hans Peter Minderhoud en breekt hij door als dressuurvererver

ViValdi

Krack C Flemmingh

Gicara

Renate Utopia Jazz

darla Utopia

Resia

FeRRo Ulft

Breida

iresia BalzFlUG

Caresia

Dream Boy

2008 | HENGsT | BLAcK | 1.70 | KWPN

goedgekeurd voor: KWPN, OLDENBuRGdekgeld: 1000€ ExcL BTW

Sperma: VERs, DIEPVRIEs

Page 5: Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

ukato behoort tot ’s werelds beste springpaarden. Op de wereldranglijst prijkte zijn naam al in de top honderd en is daarmee een van de hoogst geklasseerde hengsten. samen met Willem Greve won ukato onder meer de Grote Prijs van Hagen, onderdeel van de prestigieuze Riders Tour. Ook wonnen ze de Grote Prijzen van Dresden en salzburg. ukato valt in de ring op door zijn enorme instelling, geweldige techniek en voorzichtigheid.

Deze positieve eigenschappen zijn ook bij veel van zijn nakomelingen terug te vinden. Deze doen dan ook van zich spreken in de sport en zijn ook gewild op veilingen, waaronder Elite Veulenveiling Borculo, sale of the Rising stars en de Dutch sporthorse sale. ukato’s nakomelingen presteren opvallend goed in de sport, in aanlegtesten voor jonge paarden en op de keuringen.

ukato treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader stakkato. Deze hengst sprong tot op hoge leeftijd internationaal op het hoogste niveau en is al jarenlang bekend als leverancier van excellente springpaarden. ukato’s sterke optreden in sport en fokkerij dankt hij ook aan de bijzonder hoog aangeschreven Holsteiner stam 5064 waaruit hij en ook de hengsten calido en Little Rock voortkomen.

StaKKato

Spartan Servus

Gothilde

Pia Pykmalion

Goldfeder

leona

liteRat lord

Flandia

Spange FeRnando

Kollet

ukato

2001 | sTALLION | BLAcK | 1.66 | KWPN

goedgekeurd voor: KWPN , OLDENBuRG, ZWEDEN, DENEMARKEN

dekgeld: 1250€ ExcL BTW Sperma: VERs, DIEPVRIEs

Page 6: Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

Aqiedo is een natuurtalent uit een predikaatrijke sport stam. stamt af van louter bewezen hengsten, zoals sandro Hit, Jazz, Ferro, G. Ramiro, Darwin en Roemer. Aqiedo is een goed ontwikkelde rijtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat, met een sprekend hoofd en met drie goede gangen. Het fundament is correct en straalt kwaliteit uit. Aqiedo is een eerlijke betrouwbare hengst en makkelijk in de omgang.

Afstamming: Vader undigo voert van vaderszijde het bloed van de invloedrijke sandro Hit. Zijn moeder is de keur preferente Norell,

een dochter van de preferente Jazz. Ranirma staat als moeder van Aqiedo te boek. Zij is een keurmerrie van de Ferro-zoon Métall uit de keur preferente sport(dr) merrie Janirma (v.Darwin). Janirma is ook de moeder van de KWPN-hengst Paddox (v.Ferro), deelnemer aan het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden in 2002 en 2003 en later succesvol in de Lichte Tour. De moederlijn wordt verder opgebouwd door de ster preferente prestatiemerrie Danirma, een dochter van de Abgar xx-zoon Volckmar. Danirma is tevens de overgrootmoeder van de sportmerrie Tanirma die zeer succesvol is in de Lichte Tour met sarah van Fessem, reserve kampioen NK 2009 Ermelo. Veulenrapport 2010: uniforme collectie ruim voldoende tot goed ontwikkelde hoogbenige veulens die ruim voldoende in het dressuurpaardenmodel zijn gebouwd. De draf is ruim voldoende van ruimte en souplesse met een achterbeen dat actief wordt gebogen en meer moet ondertreden. De galop is goed van ruimte en lichaamsgebruik.

UndiGo

Sandro Hit Sandro Song

loretta

norel Jazz

Corinda

Romirana

Metall Ferro

edelweis

Janirma daRwin

danirma

aqieDo

2009 | sTALLION | BLAcK | 1.71 | KWPN

goedgekeurd voor: KWPNdekgeld: 900€ ExcL BTWSperma: VERs, DIEPVRIEs

Page 7: Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

Governor is misschien wel de meest interessant gefokte dressuurhengst die de Nederlandse fokkerij heeft voortgebracht. Zijn vader Totilas, het allerbeste dressuurpaard van zijn generatie, die vele wereldrecords vestigde is regerend wereldkampioen en was een fenomeen onder het zadel van Edward Gal. Governor zijn moeder is de bekende merrie Orleans (v. Jazz), de volle zus van Olympiadepaard Parzival (Adelinde cornelissen). Orleans (v. Jazz) is elite preferent en moeder van Tc Athene (v. united), de PAVO-cup winnaar en deelnemer aan het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden.

Volle broer Brentano (v. united) werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en naam ook deel aan de kampioenskeuring in Den Bosch.

Governor heeft zich fantastisch laten zien op de voor- en hoofdkeuring van het KWPN en was één van de meest besproken hengsten. Zijn geweldige optreden werd beloond met de reserve-titel tijdens de KWPN Hengstenkeuring. Het beste van Totilas en Parzival uit zich in deze moderne, fantastisch gebouwde hengst die beschikt over veel zelfhouding en een bijzonder goed gebruik van zijn achterbeen, veel balans en een ongelooflijk fijn karakter. Governor krijgt de tijd zich te ontwikkelen en is dit voorjaar beschikbaar voor de fokkerij en zal in het najaar worden aangeboden voor het verrichtingsonderzoek.

totilaS

Gribaldi Kostolany

Gondola ii

lominka Glandale

elza

orleans

Jazz Coctail

Charmante

Fidora UlFt

antara

Governor

2011 | sTALLION | BLAcK | 1.68 | KWPN

goedgekeurd voor: kwpn, OLDENBuRGdekgeld: 1000€ ExcL BTW

Sperma: VERs, DIEPVRIEs

Page 8: Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

stap 8.0 Draf 9.0 Galop 9.0 souplesse 8.5 Houding & Balans 8.5 Rijdbaarheid &

Instelling 8.5 Aanleg als dressuurpaard 8.5 Totaal 84

Ferdeaux is een zoon uit de eerste jaargang van de zeer goed verervende united-zoon Bordeaux. 3e pl. Op de KWPN Hengstenkeuring in den Bosch en Verrichtingstopper!

Zijn moeder Part Two heeft een zeer goed moederrapport en is ook moeder van de Prix st. Georges paarden Winne Two en u-Two.

Ferdeaux heeft een droom galop, een prachtig exterieur met zeer veel uitstraling en heeft een super instelling om te willen werken. KWPN Onderzoeksrapport:Ferdeaux is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, goed van ruimte en heeft veel activiteit. De draf is lichtvoetig, goed van ruimte en gedragenheid.

De galop heeft zeer veel kracht, gedragenheid en ruimte. Ferdeaux beweegt met zeer veel souplesse, veel tot zeer veel zelfhouding en balans.

Als dressuurpaard heeft Ferdeaux veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

BoRdeaUx

United Krack C

nessica

Venna Gribaldi

leandra M

Part two

FeRRo Ulft

Brenda

Fabiola zonneGlanS

wenda

FerDeaux

2010 | sTALLION | DARK BAy | 1.69 | KWPN

goedgekeurd voor: KWPNdekgeld: VAsT 250 + BIJ DRAcHT 750 =

1000€ ExcL BTWSperma: VERs, DIEPVRIEs

Page 9: Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

Holsteinerhengst cartano lijkt zich te ontwikkelen als echte springpaardenvererver. De nakomelingen van cartano vallen op onder het zadel. Overal zien we zijn kinderen terug op de landelijke wedstrijden. Ze hebben een goede ‘roep’ in de springpaardenwereld. Ze hebben een fijne instelling, springen met een goede techniek en veel vermogen.

Zijn oudste nakomelingen zijn inmiddels 8 jaar. Zijn eerste nakomelingen lopen nu al op 1.50- niveau o.a. Big smile, cartano x Hors la Loi II, Eric Lamaze (can) en Boston, cartano x E

Pilot, Lina Marcela Rojas serrano (col). Al veel paarden lopen op ZZ- en 1.40- niveau zoals Bondiro mv. Animo, Berend s mv. Notaris, Baloma mv. Ahorn, Bas mv. Boreas, Beau Odette B mv. Inferno, Bernini mv. Burggraaf, Bacchus s mv. Farmer, Bea mv. Lancelot, Barclay mv. Damiro en Beksman mv. Indoctro. In 2010 werd zijn eerste zoon, genaamd cedric, cartano x caletto, KWPN-goedgekeurd.

Cartano zelf galoppeert fantastisch en springt met een zeer goede afdruk en reflexen. Cartano heeft zijn verrichtingstest in Warendorf gewonnen met de hoogste punten voor het springen en werd met lovende cijfers ingeschreven bij het KWPN: Galop 9.0, Afdruk 9.0, Techniek 8.5, Vermogen 9.0, Aanleg als springpaard 9.0.

CaRtHaGo

Capitol i Capitano

Fella

Perra Colando i

Kerrin

e. dream Girl

alaSKa ahorn z

Romerin

Valet CaPRiVi

nombre

cartano

2001 | sTALLION | GREy | 1.70 | KWPN

goedgekeurd voor: KWPNdekgeld: 950€ ExcL BTWSperma: VERs, DIEPVRIEs

2010 | sTALLION | DARK BAy | 1.69 | KWPN

Page 10: Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

Numero uno x Nimmerdor.

Telg uit de beroemde “sina”-stam. citaat de paardenkrant: ”Een formidabele reservekampioen.

Met zijn aansprekende model en effectieve springmanieren overtuigde de hengst de hengstenkeuringscommissie.”

citaat henstenkeuringscommissie: ”Deze hengst heeft veel hengstuitstraling en heeft tijdens

de eerste en tweede bezichtiging zeer overtuigend gesprongen, waarbij zijn functionaliteit, reflexen en techniek opvielen. In de moederlijn zien we vier preferente merries op rij en deze stam heeft veel internationale paarden gebracht.”

Moeder odisina leverde l een ZZ-spring-paard. uit deze directe moederlijn komen internationale springpaarden als Den Ham (v.Nimmerdor), Ferrari Nimmerdora (v.Nimmerdor) en Piccolino (v.Notaris). De sportgegevens van Gomez in de hengstencatalogus van HK 2014 besloegen maar liefst 2 bladzijdes. Aangewezen voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN Erkend voor het springpferdezuchtverband Oldenburg-International e.V. (Os)

nUMeRo Uno

libero H landgraf i

oktave

Jolanda lord Colando

Feinschnit

odisina

niMMeRdoR Farn

Romanaa

irina tRiton

derina

Gomez

2011 | sTALLION | DARK BAy | 1.67 | KWPN

goedgekeurd voor: KWPN, OLDENBuRGdekgeld: 750 € ExcL BTW

Sperma: VERs, DIEPVRIEs

Page 11: Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

Focus is een veelbelovende jonge hengst die alles meeheeft om een echte topper te worden.

Afdruk, vermogen, souplesse en de looks, alles in één paard!

Zijn pedigree spreekt boekdelen, clinton x Burggraaf.

Beiden wereldpaarden in de springsport.

clinton is zeer succesvol op Grand Prix niveau met Dirk Demeersman en behaalde diverse internationale topprestaties, zoals tweede in de Landenwedstrijd van Aken en derde in de Wereldbeker van Mechelen in 2003, 2 in het Kampioenschap van Belgie, 7 in de Wereldbeker van Verona en 1 in de Grote Prijs van Lummen.

Burggraaf zelf sprong internationaal onder Roelof Bril. Zo sprong Burggraaf in 1991 tijdens Indoor Brabant de muur van 2.10 meter. In 1993 werd hij reservekampioen in de 1.40 rubriek voor dekhengsten.

Focus de hengst van de toekomst

Clinton

Corrado i Cor de la Bryere

Soleil

Urte Masetto

ohra

whisper Gln

BURGGRaaF landgraf i

loanda

Regina HaaRleM

Marzanne

Focus

2010 | sTALLION | GREy | 1.70 | ZANGERsHEIDE

goedgekeurd voor: ZANGERsHEIDEdekgeld: 700€ ExcL BTW

Sperma: VERs, DIEPVRIEs

Page 12: Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

stap 9.0 Draf 8.0 Galop 7.5 souplesse 9.0 Houding & Balans 8.5 Rijdbaarheid &Instelling 9.0 Aanleg als dressuurpaard 8.5 Totaal 85For Gribaldi kan een echte opvolger worden van de absolute tophengst Gribaldi. Hij lijkt in héél veel dingen op zijn vader Gribaldi, die nu in 2014 op de 2e plaats op de WBFsH-stallion ranking staat. Ook van moederskant is For Gribaldi fantastisch gefokt, vier generaties Keur/Kroon en Preferent! Moeder Kladaula was Kampioene

van utrecht. Zowel grootmoeder Ladaula als overgrootmoeder Daula waren beide Nationaal Kampioene! KWPN Onderzoeksrapport: For Gribaldi is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, zeer goed van ruimte met veel lichaamsgebruik. De draf is elegant, lichtvoetig, goed van ruimte met een goed ondertredend achterbeen. De galop is lichtvoetig, ruim voldoende van ruimte met veel gedragenheid. For Gribaldi beweegt met zeer veel souplesse, een goede houding en zeer veel balans. Als dressuurpaard heeft For Gribaldi veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel. For Gribaldi kan ras, lichtvoetigheid en gedragenheid in beweging toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

GRiBaldi

Kostolany enrico Caruso

Kapstadt

Gondola ii ibikus

Gloria Vi

Kladaula

MiCHelanGelo Pasteur xx

Miami

ladaula eClataUt

daula

For GriBalDi

2010 | sTALLION | BLAcK BAy | 1.69 | KWPN

goedgekeurd voor: KWPNdekgeld: 900€ ExcL BTWSperma: VERs, DIEPVRIEs

Page 13: Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

Electro is een hengst met een exterieur uit het boekje.

Electro werd gekeurd in Zweden met scores van 8 en meer. Voor 2002 behaalde hij meer dan 20 klasseringen in internationale Grote Prijzen. Onder de sportnaam Flyinge Electro 778 sprong hij onder de Zweedse ruiter Peter Eriksson op het allerhoogste internationale niveau.

Electro was niet uit de prijzen te slaan in zowel Grote Prijzen als wereldbekerproeven en landenwedstrijden. In 1998 nam hij

onder meer deel aan de World Equestrian Games in Rome. In 1997 had hij ook al meegedaan in het Wereldkampioenschap in Göteborg waar hij 34e eindigde . Van 1996 tot 1999 stond Electro steeds geklasseerd in de top 100 van de wereldranglijst WBFsH. In zijn thuisland Zweden staat hij steeds in de top 3 van de jumping - Index. Hieronder volgt een lijstje met zijn voornaamste overwinningen...

1994 - 2e csI Londen Olympia, 1995 - 2e csI Londen Olympia, 1996 - 3e landenwedstrijd csIO Washington, 1997 - 1e csI s Hertogenbosch, 1998 - 1e csIO Falsterbo, 1999 - 1e Grote Prijs csIO Falsterbo, 2e Grote Prijs csIO Drammen - 2e csI Göteborg

VoltaiRe

Furioso ii Furioso xx

dame de ranville

Gogo Moeve Gotthard

Mosaik

tivoli

aMoR Porter

Barba

Ylme PoRteR

Marolien

electro

2001 | sTALLION | BLAcK | 1.66 | KWPN

goedgekeurd voor: BWPdekgeld: 800€ ExcL BTW

Sperma: DIEPVRIEs

Page 14: Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

Vader Vivaldi was zelf de winnaar van de PAVO-cup en meerdere malen van de hengstencompetities. Hij kreeg hierbij telkens geweldige scores, waaronder zelfs een tien voor zijn draf. Deze kwaliteit geeft hij ook door aan zijn nakomelingen. sinds 2010 is hij topaanvoerder van de hengstenkeuring. Vivaldi heeft ook in 2013 weer een fantastisch indruk gemaakt met zijn nakomelingen. Op het WK in Verden liepen maar liefst 3 van zijn zonen in de Finale bij de 5-jarige dressuurpaarden n.l., Desperado, Dancer en Dream Boy en bij de 6-jarige dressuurpaarden de hengst Vitalis.

Vivaldi heeft reeds meer dan twintig goedgekeurde zonen in Europe, waaronder Dream Boy (Vivaldi x Ferro), Vitalis (Vivaldi x D-Day), Ganador (Vivaldi x Farrington), ...

De vader van Ganadors moeder is Farrington. Farrinton wordt in 1991 goedgekeurd bij het KWPN voor de dekdienst, bij zijn goedkeuring laat de hengst veel dressuuraanleg zien. Helaas gooit een beenbreuk roet in het spel waardoor een sportieve carrière voor de hengst helaas niet was weggelegd. Als dekhengst presteert hij zeer goed. In de sport lopen er vele nakomelingen op hoog niveau, waaronder een aantal Grand Prix- en internationale dressuurpaarden. Zijn resultaten in de fokkerij blijven niet onopgemerkt en in 2002 wordt Farrington door het KWPN keur verklaard. In 2005 wordt hij verhuurd naar de Majestic Gaits stoeterij in de usA.

ViValdi

Krack C Flemmingh

Gicara

Renate Utopia Jazz

darla Utopia

nalanta

FaRRinGton wellington

onety

Valanta aRtHoS

atlanta

GanaDor

2011 | sTALLION | cHEsTNuT | 1.70 | KWPN

goedgekeurd voor: AEsdekgeld: VAsT 250€ + BIJ DRAcHT 250€

= 500€ ExcL BTWSperma: VERs, DIEPVRIEs

Page 15: Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

sandeman zelf is makkelijk in de omgang en laat zich erg makkelijk rijden.

sandeman is hoogbenig met zeer veel uitstraling, heeft 3 goede gangen met een goed gebruik van het achterbeen en beweegt bergop. Deze eigenschappen geeft hij ook door aan zijn nakomelingen

SUnnY BoY

Sandro Hit Sandro Song

loretta

Fantastica donnerhall

Fiesta

nabucco

Jazz Cocktail

Charmante

Kimberly VoltaiRe

Holimpique

sanDeman

2003 | sTALLION | BLAcK | 1.75 | KWPN

goedgekeurd voor: AEsdekgeld: VAsT 250€ + BIJ DRAcHT 250€

= 500€ ExcL BTWSperma: VERs, DIEPVRIEs

Page 16: Premium-Sporthorses - Cataloog 2014

ViValdi

Krack C Flemmingh

Gicara ii

Renata Utopia Jazz

darla Utopia

iolivia

d daY donnerschnee

Rudira

nalivia aRGUS

Folivia

RoUSSeaU

Ferro Ulft

Brenda

zsira Roemer

landy

larivola

FleMMinGH lacapo

texas

Farivola aMoR

arivola

vitalis amperé

2007 | sTALLION | cHEsTNuT | 1.72 | KWPN 2005 | sTALLION | DARK BAy | 1.68 | KWPN

PREM

IUM

-SPO

RTH

ORS

ES.B

E

goedgekeurd voor: KWPN, WEsTFALEN

dekgeld: PER DOsIs 600€ ExcL. BTWSperma: DIEPVRIEs

goedgekeurd voor: KWPN, HANOVER, OLDENBuRG, WEsTFALEN, AsVH, HOLsTEIN

dekgeld: PER DOsIs 700€ ExcL BTWSperma: DIEPVRIEs

2 G

EVES

TIG

DE

WA

ARD

EN IN

DE

D

RESS

UU

RSPO

RT